Apalapala Acekardol - tuufaatasiga ma faailoilo, masini o gaioiga ma feteenaiga, analogues ma tau

O le fualaau faasaina "Acecardol" o le acetylsalicylic acid, o loʻo pupuni, lea e faʻamavae saʻo i totonu o le inumaga. O se vailaʻau e le o le faʻamaʻi faʻamalosi e aʻafia ai le aʻafiaga o le ita. Acetylsalicylic acid e aofia ai i inumaga eseese i isi analogues uma o Acecardol.

O loʻo i ai le gafatia e poloka ai le faʻaogaina o le thromboxane ma faʻalavelave ai le faagasologa o le tuʻufaʻatasiga o fasilatini i totonu o paʻu. O lenei aʻafiaga o Acecardol e matauina e tusa lava pe i ai ni nai tootoo o lona faʻaogaina ma faʻaauau pea ma se tasi faʻaoga mo le vaiaso. I le maualuga o tui, o le vailaʻau o loʻo i ai se antipyretic, faʻamalositino ma le aʻafiaga o le inflammatory.

1 papalama e aofia ai le 50, 100 poʻo le 300 mg o le vailaʻau galue acetylsalicylic acid. O le vailaʻau e maua mai i le falemaʻi ma le vaega o vailaʻau faʻasaina o NSAID, sui o le antiplatelet.

O le faʻavae o le faiga o le gaioiga o le mafai lea ona faʻalavelaveina le cyclooxygenase e le vaega galue, lea e mafua ai le le faʻasaina o le production o le thromboxane A2 ma le faʻaitiitia i le faaputuga platelet. O le malosi o le antiplatelet ausia e ala i le ave tasi o le api e tumau mo le vaiaso.

Faailoga mo le faʻaaogaina o Acecardol

Acecardol e puipuia ai le thrombosis, puipuia le tuputupu ae ma le alualu i luma o le fatu, osofaiga o le ischemic, ma le thromboembolism. O le faʻaaogaina umi o le acecardol e faʻatele ai le umi ma le lelei o le olaga o tagata gasegase. O tagata maʻi na faʻalavelaveina i le vave o le fatu o le fatu na maitauina le faʻaleleia o latou tulaga, soifua manuia lautele ma le faʻamautuina o le mamafa.

O le Acecardol ua faatonuina mo le angina pectoris e le maluelue, e taofia ai le faʻasolosolo mai o le myocardial, e puipuia ai le pulmonary embolism (e aofia ai ona lala) ma le thrombosis loloto (faatasi ai ma le umi o le le tumau, mo se faataitaiga, i le taimi o le taotoga umi).

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Acecardol

Talanoa ma lau fomaʻi e uiga i le aso sili ona lelei mo oe. O sauniuniga o le acetylsalicylic acid o le 50-150 mg i le aso e fuafua mo le faʻaaoga umi. I le avea ai o se tulafono, ua faatonuina mo le ola pe afai e leai ni aʻafiaga ogaoga ogaoga.

E i ai le tele o vailaau o fualaau faasaina e faʻaaogaina i le puipuia o faʻamaʻi eseese. I le puipuia o le gasegase o le myocardial, e aunoa ma le i ai o tulaga lamatia, o le thromboembolism o le ario pulmonary ma ona lala, o le thrombosis loloto loloto e faatonuina 100 mg i le aso i aso taitasi po o le 300 mg i aso uma (e tatau ona teuteuina le papa muamua mo le vave ona absorption).

Talosaga faʻaoga

A o ave le vailaau o le Acekardol, e tatau ona faʻaalia le faʻaleleia pe a faʻatau taavale, masini ma le taimi e faia ai isi gaoioiga matautia e ono lamatia ai le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor.

I le vaitaimi o togafitiga ma sauniuniga e faʻavae i luga o le acetylsalicylic acid, e tatau ona faia i taimi uma ia suʻesuʻega toto, talu ai o lenei vailaʻau e fesoasoani i lona taua tele. Faʻatasi ma le faʻagasolosolo ma le le pulea o le faʻaaogaina o le acecardol, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o le toto ile toto e lelei tele.

A faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le ava malosi, o le aʻafiaga o le ava malosi, o le aʻafiaga o le totoga e faateleina ma oʻo ai lo latou taimi, ma o le aʻafiaga o le faaleagaina o le membrane mucous o le gastrointestinal tract e faʻapupula.

Acecardol e aʻafia ai aʻafiaga o vailaʻau e pei o:

- faʻatatau,
- heparin,
- inisalini
- glycosides cardiac.

Acekardol - o a nei pepa mai le

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi pepa o Acekardol mo ni puipuiga, pe a uma le taotoga i luga o le fatu ma vaʻa toto pe aloese mai le lamatiaga o le lona lua o maʻi i tagata gasegase faatoa maua. O se lagona o le le mautonu ma le tiga i totonu o le fatafata (angina pectoris) e avea foi ma mafuaaga e amata ai ona avea Acecardol o se vaega taua o togafitiga faigata.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le Acekardol e aʻafia i le vaega o vailaʻau faʻasaina. O lona gaioiga e faʻamoemoe e puipuia ai le faʻauluina (faaputuga) o platelets ma lela mumu. O le aʻafiaga o le vailaʻau o le Acekardol i le faagasologa o le hematopoiesis o le faafaigofieina lea o le malosi o capillaries, o le faamamaina o le toto, o ia na mafua ona o ni faʻalavelave faʻaleagaina e tupu i totonu o le fatu ma toto toto.

O le gaioiga malosi lea e avea ma faavae o le tuufaatasiga o le vailaau o le Acecardol o le acetylsalicylic acid, ua lauiloa mo le tele o ona togafitiga. O vailaʻau nei o loʻo faʻaaogaina e avea ma vaega fesoasoani i le pasene pasene:

  • mole maualalo mole mole masini polyvinylpyrrolidone - 1.8%,
  • suauu kulimi - 9.5%,
  • microsecstalline paʻu o le polysaccharide (cellulose) - 5.6%,
  • vailaau vaʻaia (poʻo le magnesium stearate) - 0.6%,
  • talc - 1.7%
  • susu glucose monohydrate (lactose) - 53%.

Faiga faʻapolopolo

O le tulaga o le vailaʻau o le Acecardol, lea o loʻo faʻamaonia ai lona tino, o se laulau e ufiufi i se atigi sinasina faʻasaina ma se mea oona o 50, 100 poʻo le 300 mg. O le tuufaatasiga o ia mea na faia e maua ai mea e gaosia ai le gaosisini i le mea e teu ai (vailaʻau faʻamalosi):

  • acetate cellulose - e puipuia ai le faʻamavaeina i le esophagus,
  • titanium dioxide - faʻaleagaina le aʻafiaga o le eleʻele o le chlorhydrate,
  • eletise castor (ricinoleic acid) - faafaigofieina ma faatelevave le auala o fualaau i totonu o le esophagus.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le faiga o le gaioiga a le sui antiplatelet o Acekardol, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, e faʻavae i le taofia o le avanoa i le thromboxanes i le vaega o le fusi o le cyclooxygenase. O le faagasologa o le faʻasaina e fesoasoani e taofi ai le faʻasinomaga o prostanoids ma faʻaitiitia le faaputuga o le platelets, ona o le aʻafiaga o le antipyretic, faʻaitiitia le tiga ma le faʻamaʻapeina o faailoilo inflammatory ua ausia.

O le vailaau o le Acekardol, o le ulu atu i totonu o le iniseti pe a uma le faʻafofoga tautala, o le a le toe faʻaaogaina le malulu o le acids, ma o le a faʻamalolo le acetytyalicylic acid e faʻamalolo i le pito i luga o le inumaga laiti. E tolu itula talu ona maeʻa le aveina o Acecardol, o le maualuga o le faʻaogaina o le vailaau i le plasma toto e oʻo i ai. Excretion o le fualaau faasaina e mafua mai i le puleaina o le lapopoʻa (60% i le le suia, 40% i foliga o metabolites).

Acecardol - faʻamatalaga mo le faʻaaogaina

O vailaʻau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina mo le puipuia o pupuni o le toto ma le togafitiga o faʻamaʻi pipisi. Acecardol, e tusa ai ma faatonuga, ua faʻaalia mo le faʻaaogaina e puipuia ai le atinaʻe o patho nei:

  • postoperative thromboembolism (pe a uma le faʻamalosolo, angioplasty faʻamalosi),
  • faʻateleina o faʻamaʻi pipisi o le fatu (o le autu autu o le faʻaipoipo le mautonu)
  • taʻavale
  • faʻaleagaina o le myocardial (pe'āfai o loʻo i ai ni faʻafitauli faʻaleagaina e pei o le maʻisuka, oona, matua, ma isi),
  • toto i totonu o veins loloto.

Contraindications

Ona o le i ai o le ulcerogenic acetylsalicylic acid i le tuufaatasiga o Acecardol, o le faʻaaogaina o lenei vailaau faʻasaina ua solia i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua ma i latou na maua i faʻamaʻi pipisi i le talafaasolopito o le maʻi:

  • gasegase o le fatu po o le ate,
  • faateleina le toto
  • totoga i totonu o le lua o le gastrointestinal tract,
  • bronchial asthma ua faʻaopoopoina ma fulufulu mata,
  • faʻaleagaina tele i le mucosa gastric.

Tosiga ma le pulega

O faʻatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo i ai se faʻatulagaga auiliili mo le aveina o le pepa papalama o Acecardol. O le sili atu o le fuainumera ua faailoaina ma suia le metotia o le faaaogaina o fualaau faasaina e le fautuaina e aunoa ma le maliega a le fomai. Ole vailaau e tatau ona ulu i totonu o le manava e aunoa ma le faaleagaina o le amio saʻo o le membrane; mo lenei, e tatau ona foloina atoa ma solo i lalo i le tele o vai. Acecardol e tatau ona ave ao lei 'ai. Ina ia puipuia aʻafiaga leaga i luga o le mucosa, e mafai ona fufulu palapala i lalo o vai alkaline mineral.

Pe a ave Acecardol mo le puipuia o faamaʻi, e tatau ona mulimulitaia faatonuga nei:

Faʻaiʻuga ma faʻalavelave Acekardol

E tusa ai ma iloiloga ma faʻamatalaga aloaia, e mafai ona faia e Acecardol aafiaga eseese.

  • Mai le faʻaogaina o le tino: gaioiga, pulatoʻa, vomiting, tiga faʻafuaseʻi, ulia o le mucous membrane o le manava ma le duodenum, gaʻo pipisi o le manava ma le duodenum, gasegase o le gasegase, gasegase o le ate ma le gasegase o gasegase o le gasegase.
  • Mai le polokalame o le hemopoietic: o le tofiaina o le ASA e faʻatasi ma se faʻalavelave maualuga o le tafe toto ona o le aʻafiaga o le ASA i luga o le faaputuga platelet, anemia.
  • Faʻatonuga e le faʻaogaina: o le paʻu o le paʻu, o le vevela, urticaria, le edema a Quincke, le rhinitis, le fulafula o le mucosa muʻa, le maʻi o le cardiorespiratory distress, faʻapea foʻi ma aʻafiaga matuia, e aofia ai le faʻalavelave anaphylactic.
  • Mai le manava o le tino: bronchospasm.
  • Mai le itu o le fatugalemu tutotonu o le tino: vaovao, vaivaiga, faʻalogo le gau, maʻi tigaina, susu.

O aʻafiaga o le itu, o le totoʻa pe a fufulu o ou nifo, o le mailei ile talaaga o se faʻafitauli maualuga e sili ona matauina. E tele gasegase e faitio i le manava i le maeʻa ai o Acecardol.

E tusa lava pe e te popole e uiga i aʻafiaga, e le tatau ona e taofia le aveina o Acekardol. Talanoa ma lau fomaʻi pe afai e mafai ona e tuʻuina atu le acetylsalicylic acid pe sui foi i se isi mea. O faʻasalalauga faʻasalalau mai fafo e lapataʻiina e faapea, o le taimi muamua pe a uma le faʻaaogaina o le aspirin i aso taitasi, e masani lava ona afaina ai toto toto e pipii i le toto, faʻalavelave fatu ma le faʻasolosolo o mea e mafua mai i le "toe faʻafouina".

Faʻasalaga

Faailoga o se faʻalavelave o le ogaoga faʻatupuina: leu, vomiting, tinisitus, faʻalogologo, leʻesea, faʻalavelave vaaia, fenumiai.

Togafitiga: faaitiitia o fualaau.

O se lapisi tele o Acecardol e lamatia ai le palanalo pulmonary, cardiac arrest, lapoa le toe maualalo, hyperglycemia ma le hypoglycemia. I le tulaga o le ogaoga ogaoga, o loʻo i ai se lamatiaga tele o le faʻavaveina o le gaosiga o le gasegase ma le toto.

I le tulaga o le maualuga o le ogaoga ogaoga, o faiga nei e faia: vave ile falemaʻi i ofisa faapitoa mo togafitiga faʻafuaseʻi - faamamaina o le gastric, faʻamautuina o paleni-faavae, alkaline ma le faʻamalosia o le aluminiums diuresis, o le toto, o le fofo o fofo, o le gaʻo ua gaoioi, o le togafitiga faʻamaʻi.

Contraindications:

  • gasegase gasegase,
  • afaina, gasegase gastrointestinal,
  • bronchial asthma i le tulaga o le vevela ma le faʻamagaloina,
  • fomai diamorrhagic,
  • loto vaivai tumau
  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga,
  • vailaʻau o paranasal sinusal ma le isu.

E matua faasaina le ave o vailaau Acekardol, tutusa ma sauniuniga tali tutusa i le taimi o le gaioiga (le taimi atoa o le maʻitaga) ma le susu. E le gata i lea, o le solia o le tulafono e mafai ona manatu o le tagata lava ia i le acetylsalicylic acid ma vaega o ausilali i le tuufaatasiga o le fualaau faasaina, aemaise le lactose.

E le faʻamaonia i le gasegase ogaoga (kiliata creatinine (CC) itiiti ifo i le 30 ml / min). Faʻasalaga ma e na o lalo lava o le vaavaaiga a se fomaʻi, o vailaʻau e faʻataʻitaʻiina mo le faʻaaogaina o le tino (CC sili atu nai lo le 30 ml / minute).

Acecardol analogs, lisi

Analogs o Acecardol o vailaʻau (lisi):

Taua - o faatonuga mo le faʻaaogaina o Acecardol, tau ma iloiloga e le faʻaaogaina i analogues ma e le mafai ona faʻaaoga e fai ma taʻiala mo le faʻaaogaina o fualaau oona e tutusa pe o le faʻamalosi. O togafitiga uma e tatau ona faia e se fomaʻi. Pe a sui le Acecardol i se analogue, e taua le maua o fautuaga faʻapitoa, atonu e manaʻomia le suia o le togafitiga, onosaʻi, ma isi mea.

O faʻamatalaga a fomaʻi e uiga i le vailaʻau o Acekardol e lelei. Fai mai fomaʻi e lelei tele fualaau mo le puipuia o le faʻaosoosoina o fatu fatuga, stroke, ma le thrombosis pe a uma le taotoga ma faia se galuega lelei i la latou galuega.

O tagata maʻi ua uma ona faia se togafiti togafiti togafitiga e fai mai afai e te le faʻamaonia le laulau, ona leai lea o se faʻafitauli i le manava pe a maeʻa. O lenei mea e maua ai le faʻapipiʻiina o le laupepa o le vailaʻau. O le mea autu e na o le tausisia o le fualaau fautuaina e lau fomaʻi. E le gata i lea, o le tulaga moni o le lelei o le puipuia ma le togafitiga o paʻu toto na faʻamaonia e tagata gasegase.

Tuua Lau Faamatalaga