E mafai ona faʻaoga faʻatasi le iodine ma aspirin?

Togafitiga o ponaivi i luga o vae ma le iodine ma le aspirin o se tau maualalo ma i le taimi e tasi o se auala lelei tele. O nei tupe o le a fesoasoani e faʻateʻa ese ai pulumu leaga ma le tiga i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga. O le vave ona e amata togafitiga, o le maualuga atu lea o avanoa e ausia ai se taunuuga lelei i se taimi puupuu.

Faʻapitoa o le aʻafiaga o iodine ma aspirin i luga o cones

Na faʻaaogaina le vae iodine mo se taimi umi. O le vailaau faʻapitoa e faʻapitoa i le faʻaaogaina o tui ma le aʻafiaga o le inflammatory. O le taunuuga vaaia mai le faʻaaogaina o se vaifofo vai o le iodine e leʻo vave ona iloa, e umi se taimi e manaʻomia ai se taunuʻuga lelei. Faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e mafai ona e aveesea faʻamalologa le lelei o le maʻi - tiga ma le le toʻa pe a savali. O se faʻaopoopoga faʻaopoopo e faapea, i le aluga o taimi, o le ponaivi o le a faʻaitiitia le mamafa i le tele. Ae ui i lea, e le tatau ona e faʻamoemoeina se fofo atoatoa i le faafitauli, aemaise lava pe a fai o le mimiti e faʻaalia ma taʻitaʻia le vae.

Aspirin o se antipyretic, o le aniani ma le antiplatelet. I le taimi lea, e le fautuaina mo le tautala tautala, ae o le faʻaaogaina fafo o le a fesoasoani e faʻaitiitia le tulaga o le maʻi.

O le tuufaatasiga o nei vaega - iodine ma acetylsalicylic acid - e mafai ona faʻaleleia ai lo latou aafiaga. O le mafuaaga lena o le suauu e faavae i luga ia i latou e tele ni iloiloga lelei o tagata gasegase oe na iloa lenei meafaigaluega.

Afai e manaʻomia, o nei vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina eseese mai le tasi ma le isi pe tuʻufaʻatasia ma isi vaega.

Le faaaogaina o iodine ma aspirin

Togafitiga ma iodine ma aspirin e masani ona faʻaaogaina. O le lauiloa o le "cocktail" e faavae i le iodine ma le acetylsalicylic acid e matua faigofie lava ona saunia mo le pulea o cones, mo lenei mea e naʻo le 2 vaega ole mea e te manaomia - 5 aspirin ma se fagu o le iodine (10 ml).

Ina ia faia se suauu, e tatau ona e:

  1. Grind acetylsalicylic acid maeʻaeʻa.
  2. Faʻaopopo iodine ma faʻafefiloi le tele.

O le oloa e tatau ona vave faʻaali. O se ituaiga faailoga lea o le fou o vaega ma a latou fegalegaleaiga.

Ina ia mafai ai e metotia a tagata ona maua mai i luga o vae e fesoasoani vave ai, aʻo leʻi faʻaaogaina le pia, o le tino vaivai e tatau ona vevela. O lenei mea o le a faʻatagaina ai vailaau faʻasaina e loloto loloto i totonu o le epidermis ma maua ai se aafiaga lelei. E tatau ona faʻaaogā le paluga i le ponaivi ma siʻosiʻomaga latalata ane ia le itiiti ifo i le 3 taimi i le aso. O le nofoaga o le talosaga e tatau ona fusi ma afifi lelei. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se fulufulu mamoe, sikafu poʻo totini mafanafana.

Bone leg iodine ma aspirin e faʻaaogaina mo le 3 aso, a maeʻa ai lea e tatau ona ave se malologa o le 2 vaiaso. Afai e tatau ai, e mafai ona toe faia le aʻoga faʻasaga seʻia oʻo ina faʻaitiitia le tele o pusa, o le tiga ma le mumū e faʻamatuʻuina.

Taulimaina o ponaivi vae ma iodine ma aspirin o se auala sili ona saogalemu. O le autu o le faʻaseseina i lona faʻaaogaina o le i ai o le le faapalepale i vaega o le suauu. Afai ei ai ni masalosaloga e uiga i le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega, e tatau ona e faia se suega o le allergy - faʻaaoga le paluga i se vaega laʻititi o le paʻu i le lima. O le leai o se mumu, fulafula o le tino ma se faʻavevesi e faʻaalia ai e mafai ona faʻaogaina le vailaʻau.

I se faaopoopoga, e le mafai ona faʻaaogaina se faʻatau taumafa i le tulaga o le faateleina o le vevela o le tino, faʻapea foʻi ma le i ai o manuʻa i le vaega ole suauu.

I se isi itu, e mafai ona faʻaaogaina le talatala nai lo le acetylsalicylic acid. O le fua ma foliga o le faʻaoga e tutusa ma se aspirin - iodine cocktail.

Afai o loʻo e tuʻuina atu togafitiga faʻatau mo le ponaivi i luga o ou vae, e tatau i lau kamupani tausi maʻi ona faʻatagaina auala uma. O lenei mea e aloese ai mai faʻafitauli.

Iodine faʻatasi ma isi sooupu

Pe fesoasoani nisi togafitiga e faʻafeiloai ai i potu o palagu? O le faʻaaoga vave o fua o vailaʻau faʻapitoa e mafai ai ona faʻaumatia vave le ponaivi. E sili atu le feutagai ma se fomaʻi faapitoa o le a faʻamaonia fualaau talafeagai, e aofia ai metotia fou.

Togafitiga o ponaivi i luga o vae e faia i le faʻaaogaina o fuaitau nei:

  1. Iodine ma le laumei. Sasaa fugalaau matutu i se vaifofo, faʻamalosi mo le 4 aso ma le aʻa. O le oloa e faʻaaogaina i le foliga o se manoa i luga o se pu i le taimi moe mo le 2 vaiaso.
  2. Iodine ma le fasimoli. Faʻamama lelei ou vae, faʻaaoga se vaega itiiti o le fasimoli fasi tagamea i le ponaivi ma fai se masini malamalama. Fufulu vae i le vai ma fofola le meaʻai i iodine. Ole taimi e faʻaaoga ai le 1 taimi i le aso, o le umi o le togafitiga e 3-4 vaiaso.
  3. Tolauapiga ma iodine. Ole fuʻa i le vai vevela o le a fesoasoani i le faʻaleleia o le lelei o le vailaau oona i totonu o le epidermis. O le vaega o faafitauli e tatau ona lubricili i le camphor, a maeʻa ona faʻaaoga le iodine. O le umi ole togafitiga e le itiiti ifo ile 1 masina.
  4. Lemoni suamalie, iodine, acetylsalicylic acetic acids. Faʻafefiloi 1 le alalaʻau masani, se fagu o le iodine, 2 otaota o aspirin ma gaʻo le ponaivi ma le paluga. Tuu le fasi ie, se pusa paʻu i luga ma afifi i se sikafu mafanafana pe tuu i luga o se totini ulu. O le tulaga autu mo le manuia o le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le tatau lea ona faʻaogaina le taʻitasi o le tusi talosaga muamua i le 1-2 cm.
  5. Falemai ma iodine. Faʻaaogaina e avea o se pipiʻi. A uma le fufuluina o le vae, lubricate le ponaivi ma le iodine solution ma faʻaaoga talo mai luga. E fautuaina le faia o se tusi talosaga i le po ina ia oʻo atu loloto le vailaʻau i totonu o le epidermis ma galue i luga o le gaʻo.

E tatau ona togafitia se ponaivi i le taimi lava e tupu ai. O lenei mea o le a matua faateleina ai avanoa o le manuia o le faʻaumatia o aʻoga e faʻaaoga ai metotia a tagata. E le tatau ona e faʻatagaina mea uma, aua o le a na o le faateleina o le lapoa ma faʻaosoosoina se vavave o le vae, ae o le a le mou atu.

Iodine amio

O vaega taua o vailaau faʻamalolo o le potassium iodide ma le ethanol. O le iodine alcohol solution e aofia ai:

  • iodine - 5 pe 10%,
  • 96% ethanol
  • vai mama.

O vailaʻau e lua, iodine ma aspirin, o vailaʻau faʻamaʻi pipisi.

O le Iodine e faʻaalia ai le cauterizing ma le tanning properties, e faʻafefe ai le faʻaleleia o le paʻu ma le mucous membrane, ma ulu ai i totonu, e fausia ai mea faʻasaina o iodamine (iodine + amines). Amines (ammonia derivatives), faʻaaogaina i totonu o masini, o loʻo aafia i le metabolism:

  • synthesize thyrotoxin (o le matua o le thyroid hormone),
  • maualalo le cholesterol
  • faʻaleleia le vaeluaina o mea (faʻamalo),
  • faʻamalamalamaina e fatugaʻo, afu, afaina.

E faapefea ona galue aspirin

O lenei mea natura o loʻo i ai le malosi e puipuia ai le gaosiga o le prostaglandin, lea e aofia ai i le faʻaogaina o meaʻai, e faʻaosofia ai le taliaina o platelets toto, ma mafua ai le faateleina o le vevela. Aspirin e faaitiitia nei aʻafiaga leaga, faʻapea foi:

  • faalauiloaina le toto toto,
  • galue e pei o se tala
  • aveese le fiva rheumatic
  • e faʻaitiitia ai faʻamatalaga o le ita ma le gasegase, pericarditis, vasculitis.

Aspirin e taofia le gaioiga o enzymes o le cyclooxygenase, o se taunuuga o le le faia o prostaglandins.

O le aafiaga o le fualaau faasaina ona o lona aafiaga i luga o na vaega o le totoga tutotonu o le ogatotonu o le lagona, e nafa ma tiga ma le vevela.

  1. Aspirin e taofia le gaioiga o enzymes o le cyclooxygenase, o se taunuuga o le le faia o prostaglandins.
  2. O le faaitiitia o latou mataupu e mafua ai le faateleina o le faalauteleina o le epidermis, ogaoga vevela, maualalo o le vevela, ma le tiga o le tiga.
  3. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le thrombosis e ala i le taofiofia o le thromboxane, faʻamalosia ai lenei aafiaga mo le vaiaso pe a uma ona faʻaaoga.
  4. O le fualaau faasaina e faaitiitia ai mea e fai ai le coagulation, e faaosofia ai le excretion o le urine, ma faapea ona faapaleni ai le mamafa.

Aafiaga tuʻufaʻatasia

O le tuufaatasiga o nei vailaʻau e lua o loʻo faʻaogaina i fafo e faʻaleleia atili ai le faʻaaogaina o le anti-inflammatory and decongestant, faʻasaʻo ai tiga. E leai se taimi faatapulaa mo togafitiga, o lona uiga e mafai ona faʻaaogaina le tuufaatasiga mo se taimi umi.

O le tuufaatasiga o nei vailaʻau e lua o loʻo faʻaogaina i fafo e faʻaleleia atili ai le faʻaaogaina o le anti-inflammatory and decongestant, faʻasaʻo ai tiga.

Contraindications

O faʻamaoniga i togafitiga ma le faʻafefiloi o iodine ma le acetylsalicylic acid e mafai ona faʻailogaina. O le tuufaatasiga e le o faaalia i le togafitiga o le gaʻo ma le maʻisuka, faatasi ai ma le iloa o le gauai atu i fualaau faasaina. E tatau ona faamutaina le mea faigaluega pe afai ua maitauina taunuuga leaga i tulaga nei:

  • mea e le afaina,
  • toe le manuia
  • maʻitaga ma lactation.

E faʻafefea ona kuka ma ave iodine ma aspirin

O le tuufaatasiga e faʻaaogaina i le faiga o se vaifofo e faʻamamaina ai swabs gauze po o compresses. O le loloto loloto i totonu o le tino, o le fofo e mafua ai le ita, faʻaleleia le toto, ma faʻasaʻo ai le fulafula ma le pala.

O le fua mo le kuka. Ave le iodine (10 ml), faaopoopo i le 5 fualaau o aspirin ma faatalitali mo le faʻamavae (o le a faʻaaogaina se mea lanu). E faʻaaogaina le suavai (poʻo le uila) pe a afaina ni sooga.

Ina ia faʻaleleia le gaioiga, e mafai ona e faia ni totini i ou vae ma totigilima i ou lima. O le vevela faaopoopo o le a fesoasoani i le lelei o taualumaga.

Faatasi ai ma le gout

Faatasi ai ma lenei maʻi, o le faaputuputuina o le masima o le uric acid e tupu i le tino, e tuʻu i totonu o sooga, lea e faasolosolo malie ona faaleagaina. O le mea lea, e tatau ona iloa le gout i le taimi muamua ina ia vave amata togafitiga.

E lelei mo ou vae e faʻafefiloi aspirin-iodine baths mo le 15 minute.

E lelei mo ou vae e faʻafefiloi aspirin-iodine baths mo le 15 minute. Ona fufulu faʻamago ma tuʻu i luga o totini. O faʻamaʻi faʻamaʻi i lima e aveʻesea ma ni mafanafana mafana mai le lava mea e tasi. I le masima mai le maʻi tigaina na alu ese vave ma le leai se faʻaletonu, e tatau ona e inu tele vai i le aso atoa.

Mai ponaivi i vae

O le oso i le itu o le ogaoga tele e le gata na mafua ai le tiga, le le mautonu pe a savali, ae o loo i ai foi se foliga le fiafia.

Fautuaga mo togafitiga o ponaivi:

  • o le tuufaatasiga e tatau ona mafiafia ma mafanafana,
  • lulu le vailaʻau, faʻaoga i luga o se pusa ma faʻapipiʻi i le meaʻai,
  • faʻaofuʻu totini
  • faia le faiga i le po.

O le oso i le itu o le ogaoga tele e le gata na mafua ai le tiga, le le mautonu pe a savali, ae o loo i ai foi se foliga le fiafia.

O se faafitauli ua atiaeina i se taimi umi lava e manaʻomia ai togafitiga uumi. E na o lalo lava o lenei tulaga o le a mou ese ai le spur.

Faʻaiʻuga o le iodine ma aspirin

O le vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona afaina ai itu nei:

  • mu
  • vave
  • dermatitis
  • siama
  • Quincke le edema.

O le aʻafiaga o aʻafiaga e fesoʻotaʻi faʻatasi ma se faʻalavelave maualuga, poʻo faʻamaʻi masani o gaʻo i totonu. O le mea e masani ai, o lenei mea e mafua ona o le le faʻalogo.

Faatinoga o aspirin

Aspirin o se anti-inflammatory, antipyretic ma le analgesic. O lona aʻafiaga o le mafai lea ona taofia le gaosia o hormones ma enzymes e aafia ai i le faʻaogaina o le faʻaogaina. Acetylsalicylic acid e masani ona faʻaaogaina ma le faʻaogaina o le tino e faʻatautaia vave ai, e mafua ai le thrombosis.

Ina ia aloese mai le totoina o le toto, e tatau ona faʻaaoga le fualaau faʻasaina ma le faʻaeteete ma na o le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Faatasi ai ma le fesoasoani a manua i fafo na faia i isi mea o ausilali (otaota, honey, citrus), o le vailaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia ai le tiga i le taimi o le faʻavavevave, faʻamafiesea le faʻaogaina o le faʻaogaina.

Faatinoga o iodine

Iodine o se faʻasolosolo halogene lea e avea ma sui auai i faiga faʻasolosolo, e tatau ai mo le atoatoaga o galuega a le faiʻai.

O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaleagaina ai fatuga le faʻamalosi, faʻaitiitia le faʻaleagaina ma le atuatuvale, faʻalauteleina le gaoioi o puipui o toto toto.

I vailaau, e masani ona faʻaaogaina fafo. O se vailaʻau e faʻaaogaina i le foliga o se vaifofo mo le faʻapalaina o le paʻu, le vave faʻamālōlōina o mea ua faaleagaina, faʻapea foʻi ma se sui e tetee i ai. O le vaifofo ua faʻaaogaina e faʻaaoga e faʻamafanafana i le malulu. O le tino e loloto lona loloto i totonu o masini, ma maua ai se faʻaaogaina o le toto, faʻamalosia le toto, faʻafefe le mumu ma le fula o le tino.

Auala e ave Aspirin ma iodine

Ina ia saunia le vailaau oona, e tatau ona e vali 5 maa o Aspirin ma faʻasese i le 10 ml o iodine. Pe a lua mea e fegalegaleai ai, e tupu mai se gaioiga faʻaalia, ma o le taunuuga o le a faʻafefeteina ai le vailaʻau.

Mo le togafitiga o sooga faʻasolosolo ma mumu, aʻo leʻi faʻaaogaina se fofo faʻaleagaga, ua fautuaina e vaʻaia le vaega na afaina. O lenei sauniuniga e fesoasoani i le faʻalauteleina o pores ma mafai ai e le epidermis ona faʻaleleia atili vaega o le vailaʻau.

O le faʻafefiloi o fualaau oona e faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina, fusi ma afifi. E mafai ona e faʻaaogaina se sikafu mafanafana, ofu mafanafana po o se isi mea faapena.

O le pipiʻi e toe faia mo le 3 aso, ona ave lea o le malologa e 48 itula. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia seia oʻo ina mou atu faailoga o le maʻi.

Faailoga mo le faʻaaogaina o aspirin ma iodine

O se vailaʻau e aofia ai le faʻafefiloi o le iodine ma le aspirin ua fautuaina mo togafitiga o ia faʻamaʻi:

  • gasegase
  • valgus (pulupulu i luga o vae),
  • osteochondrosis,
  • gout
  • arthrosis,
  • mulivae,
  • hygroma o le lima po o le vae.

Faʻatasi ai ma veins varicose, e fautuaina e faʻaaoga lenei fatuga i le tulaga o se faasologa. O le meafaigaluega e fesoasoani e faʻamalolo ai le fulafula, taofi le tiga o le tiga, aveesea le lagona o le vaivai i vae ma taofi le atinaʻeina o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

Aafiaga o aspirin ma iodine

A maeʻa le faʻaaogaina o le iodine ma le aspirin, e mafai e le tagata maʻi ona aʻafia i itu nei:

  • paʻu paʻu
  • Ane iodide
  • ita ma mu,
  • Faʻasaʻo le edema (seasea).

E masani ona tupu ni faʻafitauli matuia i le tulaga o le le usitaia o le tui.

Le manatu o fomaʻi

Nikolai Ivanovich, fomaʻi, Tula

O isi auala e masani ona fautuaina i tagata gasegase, ae na o togafitiga faigata ma vailaʻau. Iodine ma acetylsalicylic acid e mafai ona faʻagesegese ai le alualu i luma o faʻamaʻi, ae o la latou faʻaoga e le lava e faʻaitiitia ai le mafuaʻaga o togafitiga poʻo ona aʻafiaga.

Valentina Fedorovna, rheumatologist, Moscow

Valgus, arthrosis, ma isi pathologists, e tatau ona togafitia i fualaau faasaina o latou gaioiga o loʻo taulai i le faʻaaogaina o le mafuaaga o le maʻi. Faʻalagolago i le tulaga, o nisi o faʻamaʻi e faʻatasi ma le faʻaleagaina o sooga e mafai ona faʻamalolo ma togafitiga. O le tolopoina o se asiasiga i se fomaʻi ua faʻaleagaina ai le tulaga, o le mea lea ou te le fautuaina isi auala, pei o latou aoga e itiiti lava.

Patient Reviews

Anna, 32 tausaga, Klintsy

O ponaivi i luga o le tootoo tele na amata ona faateleina i le tele o tausaga talu ai. O le tupu aʻe o cones e le tupu i taimi uma. O le togafitiga faʻaleagaina e masani ona faʻagaoioia i le tautotogo po o le autumn. A o faagasolo lenei vaitau, e amata ona afaina ai ponaivi. O seevae ua tapunia e faaopoopo ai le faʻasalaga.

Ua ou faalogo e uiga i togafitiga ma iodine ma aspirin i le tele o taimi, ae ao lei oo i le tausaga lenei ou te leʻi taumafai lava. I le isi taimi faigata na ou sau ai i le fale mai le galuega ma i le taimi lava na uma ai le taʻele, sa ou faʻaogaina ai se upega iodine i le ponaivi, e aunoa ma le Aspirin (e leai se mea i le vailaʻau vailaʻau). Ou te leʻi matauina soʻo se faʻalogiga faʻasegase. O le aso na sosoo ai, na ou filifili ai e taumafai e faʻafefiloi iodine ma Aspirin ma faia se pusa. Ina ua mavae le 15 minute sa ou lagona le toomaga.

Elisapeta, 56 tausaga, Noginsk

Faʻaleagaina o sooga i luga o lima, lea na mafua mai i le fomaʻi, mafua ai le tiga tele.Pe a paʻi atu i sooga mumu, o le a faʻateleina faʻamaʻi le tele o taimi. Ina ia faafetaiaʻia le faamaʻi, na ou filifili ai e faataitai le isi metotia o togafitiga ma le iodine ua fefiloi ma le aspirin.

Ina ua maeʻa le vaiaso o faamaʻi, na alu ese le tiga, ae na tumau pea le leaga. E le mafai ona faia e aunoa ma se fesoasoani faafomaʻi.

Eugene, 47 tausaga, Elektrostal

Ina ia togafitia faʻata i luga o vae, na fautuaina e le tuaoi e taumafai e faʻasalaina nofoaga na aʻafia ma iodine na faʻamaʻi ai Aspirin. O se fofo a tagata na fesoasoani e aveesea le tiga o le tiga, ae o le togafitiga e le umi ona umi. I le faaopoopo atu i le leai o ni taunuuga lelei o ia togafitiga, na aliali mai ni faʻafitauli. O le paʻu lea na faʻaaoga ai le vailaau faʻamalositino na amata ona faʻaaogaina ona toe paʻu ai lea.

O le metotia a tagata e sili atu ona leaga nai lo mea lelei. E mafai ona faʻaaogaina naʻo le faʻamoemoe o le faʻaitiitia o faʻalavelave faʻafuaseʻi i aʻafiaga, ae le o le togafitiga autu.

Faʻailoga mo le faʻaaogaina tutusa

O togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu e fautuaina e togafiti le gout ma iodine ma aspirin i foliga o lotions, baths. O vailaʻau uma e lua e faʻaaogaina e togafitia ai le gout ma tuʻu faʻatasi. Ae o le aoga o iodine e faʻamaonia i na o amataga lava o le maʻi. E le gata i lea, e le o fomaʻi uma e iloa le malosi o fualaau faʻasaina e tau ai faʻamaʻi faʻatasi ma manatu e lamatia i le soifua maloloina.

Auala e ave faatasi aspirin ma iodine

O le togafitiga o gasegase o maʻi ao lei momoe ma le paluga o iodine ma le acetylsalicylic acid fesoasoani lelei. E faʻamafanafana le fofo ma faʻaititia le tiga faʻatasi.

Mo faʻamaʻi o le ponaivi, ua faia le vailaʻau e tusa ai ma lenei fua:

  1. Tasi 10 pusa o mea faʻapipiʻi i le paʻu.
  2. Faʻafesoʻotaʻi le 10 ml o iodine ma le 10 ml o le ava malosi ma le 300 ml o le 70% ava malosi (e mafai ona suia i vodka).
  3. Faʻafefiloi meaʻai ma faʻafefiloi i totonu o se pusa tioata i se mea pogisa mo le 21 aso.

O le vai e tatau ona ufiufi i totonu o manua tiga.

Mo le tiga i le vaimama, o le kukaina o le iodine ma le lemon juice fesoasoani. Mo lenei mea, o mea e faʻaaogaina e faia i vaega tutusa, fefiloi ma teuina i totonu o le pusaaisa. O le meafaigaluega e faʻaaogaina 2 taimi i le aso i le faiga o se faasologa. I lenei tulaga, o le taulaiga o le mumū e mafai ona fuafua i lenei auala: i le vaega o faafitauli, o le a vave ona faʻamalosi le paʻu.

E mafai ona e faʻaumatia ia ponaivi ma apa i luga o ou vae i le fesoasoani o ia faʻavae:

  1. Faʻafesoʻotaʻi le paʻu o le 6 papaʻu o le faʻataʻitaʻiga ma le 50 g o le iodine ma faʻaaoga le mea i le paʻu 1 taimi i le aso i lalo o le laei. E mafai ona faʻaaoga se pipiʻi sili atu nai lo le 3 taimi i le aso. O lenei faiga e fesoasoani e faʻamavae ai le goutywus (teuina o salic acid salts). O le togafitiga e 3 aso, ona avea lea o se malologa o le 2 vaiaso ma le toe faia o le taualumaga e talafeagai.
  2. E mafai ona faʻaaogaina se vaega o le suauu a le camphor i vae uʻamea ma e mafai ona faʻaaogaina le pito i luga o le iodine.
  3. Tausia le tuputupu aʻe ma se vaifofo o le iodine, faʻapipiʻi se vaega ole talo i le luga, afifi ma pipiʻi ata ma tapuni i se totini mo le po.
  4. Lubricate le nofoaga tiga i le faʻafefete o fugalaʻau ma le iodine (mo le 4 aso i le 1/2 ipu vai inu, faʻamausali 200 g o le vao ma 20 gogo o iodine).

Faʻaaogaina o iodine, e mafai ona e saunia se vailaʻau mo le togafitiga o vavae o le mulivae. Mo lenei mea, o se suauu o fualaau o dipyrone (4 pcs.), Aspirin (4 pi). Ma le 5% vaifofo-ava malosi o le iodine (100 ml.) E faʻaaoga i le po. O le faʻafefiloi o le paʻu ma le vaifofo e faʻaogaina i se nofoaga pogisa mo le 24 itula ma faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina i le vaiaso. O le umi o togafitiga e 4-5 faiga.

Aspirin gaoioiga

Aspirin e le gata ina faʻaititia ai le fiva, ae faʻapea foi:

  • toto toto
  • anesthetizes
  • faʻasaʻo le fiva.

O le fualaau faasaina e afaina ai vaega o le fatugalemu o le tino o loʻo aʻafia ai le vevela ma le tiga.

E i ai le aafiaga o le aspirin i luga o na vaega o le tino tutotonu o le tino lea e nafa ma le vevela ma le tiga.

Iodine Action

Iodine e lua vaega taua - o le ethanol ma le potassium iodide. O le ethanol ma vai mama ua faaopoopoina i totonu o le vaifofo. Iodine o loʻo i ai mea faʻapipiʻi ma mea faʻapipiʻi. E aʻafia ai le faʻaleleia o le paʻu ma le mucosa, ma avea ai ma solitulafono, lea e faʻafefiloi i totonu o masini ma auai i le metabolism:

  • faaitiitia le cholesterol
  • gaosia o meaʻai,
  • faʻaleleia le vaeluaina o mea.

Amines e faʻamalo e le manava, fatuga, ma gaʻo.

E faʻapefea ona ave Aspirin ma Iodine?

Mai pepa, e manaʻomia ona e faia se paʻu ma faʻafefiloi ma le iodine. O le mea e maua ai le paʻu e lubricated i se maʻi, ona afifi ai lea i se sikafu mafanafana.

Aspirin ma Iodine o vailaʻau faʻapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga