Painakeke mo le maʻisuka

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le kinnamon Ceylon, poʻo le cinnamon (Cinnamomum verum), o se manogi manogi o le laurel aiga, masani ona faʻaaogaina i le kuka ma le faʻamalositino. O o tatou augatuaa na faʻaaogaina e le gata ina tuʻuina atu ipu ma se tofo faapitoa, ae ia togafitia foi faʻamaʻi eseese. O suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai o le taimi e faʻatau ai e aoga tele i le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga 2.

Faʻafitauli o faʻamaʻi

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaitiitia o le lagona o le tino i le inisalini e faʻaitiitia. I le amataga o le faʻamaʻi, o le masini protein o loʻo gaosia i ni mea taua pe sili atu nai lo le masani. I le aluga o taimi, o lenei mea e faʻaumatia ai peta beta o le pancreas, lea e taua ai le tuiina o le homone ua taua.

O le mea e leaga ai, o lenei ituaiga o togafitiga e taatele (85-90% o le numera atoa o maʻisuka). E masani lava o se gaioiga leaga e faia i tagata pe a uma le 40 tausaga le matutua o loʻo mamafa tele. O le mea lautele, o le anomaly o loʻo iloiloina o le tuʻufaʻatasia, ma o le manua o loʻo galue e avea o se faʻalavelave.

O le maʻisuka ituaiga II e taua o se solitulafono matuia. O tagata maʻi e tatau lava ona pipii atu i tulafono patino, faʻaaoga vailaau ma mulimuli i meaai. O ia tulaga e tatau ona ausia mo aso uma o totoe o lou olaga. O meaʻai talafeagai e le o le uiga o se lisi tele o tapulaa, faʻaauau pea o meaʻai ma meaʻai fou. O meaai i aso taitasi e mafai ona ese ma lelei, aʻo fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto suka. O le sukanamon cinnamon o loʻo faʻaalia i lenei tulaga.

Faamanuiaga i le Glucose

Sa faia e saienitisi i le Western University of Health Sciences se suesuega i American Pomona na mataituina ai aafiaga o le tofo i luga o le maʻisuka o loo mafatia mai le gaʻo. Mo lenei, e 543 tagata gasegase na valaʻaulia, vaevaeina i latou i nuʻu laiti. O kulupu taʻitasi na latou tagofia fualaau o le maʻisuka mo lenei faʻamaʻi faatasi ai ma mea faʻalaʻau taumafa o loʻo i ai le 'amamoni extract. O faasologa mai le 120 mg i le 6 g i le aso. E tasi le tagata suesue na tuuina atu i ai na o fualaau. O le umi o le tagofia o fualaau faasaina na amata mai i le 28 i le 126 aso, ma ina ua uma ona tofotofoina tagata maʻi.

O se taunuuga, matou te maua mea nei:

  1. O le kulūkose ua faʻaitiitia i le 25 mg i le deciliter o le toto ia i latou oe na tagofia meaʻai. Mo le faʻatusatusaga, "Metformin" faʻaititia faailoga i le 58 mg / dl, ma le "Sitagliptin" - i le 16-21 mg / dl. O lenei mea e taʻu mai ai o le meaʻai e lagolagoina ai le suka i le toto i le va o taumafataga.
  2. O le maualuga o le "leaga" cholesterol ua faaitiitia, ma o le "lelei" - ua faateleina. E le gata i lea, o na faʻaleleia tutusa e na o na vaega o loʻo aina ai le kinamona.
  3. O le maualuga o le A1 (hemoglobin glyc) i le maʻisuka na ave le vaega na faʻaitiitia foi, lea o loʻo taʻu mai ai le gafatia o le togafitiga suʻesuʻeina e pulea ai le glucose concentration mo se taimi umi.
  4. O le aofaʻi o mea faʻalenuʻu faʻapitoa ma triglycerides ua faʻaititia i le tele o tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina ni laʻititi laʻititi o le vaega faʻataʻitaʻi. O le maualuga o mea o nei gaʻo e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular.
  5. Glucose ma le hemoglobin sa sili atu ona lelei i le maʻisuka oe na tuuina atu le sili atu o le kinamona.

E talitonuina o mea manogi e fesoasoani ai i le faʻafetai i le gaioiga malosi o loʻo faia ai lona fatu - cinnamaldehydes. O le mea manogi e 18% phenol, lea e taofi ai ma puipuia ai le tele o siama i le maʻisuka. O le mea lea e faʻaaogaina e avea o se antioxidant, lea e lelei foi mo lenei faʻamaʻi. E tumau pea e uiga i le maualalo o le kalori meaʻai o le kinamona ia malamalama: o lenei oloa e le gata ina maualalo ai le kulūkose, ae e fesoasoani foi i le paʻu o le mamafa. O mea uma o loʻo taʻua i luga ua faʻaalia ai le aoga o le sukanamon mo le maʻisuka.

Auala e faʻaoga ai

Ae paga lea, e le mafai ona toe faaleleia atoatoa mai se maʻi. Ae ui i lea, i le faʻatasi ai ma faʻasologa autu o le endocrinologist, meaʻai ma taʻaloga, o le kinamona o le a faʻaleleia lau gaioiga. E toe faʻafoʻisia le lagona o le tino ile inisalini ma mafai ai ona e pulea le suka suka. E le o se mea e leai se mea e matua faʻaaogaina ai le paʻu o le alofi i falemaʻi Ayurvedic.

Faʻasologa faʻapitoa e tuʻuina atu ai fuaitau nei:

  • O loʻo faʻafefiloi le talipupuni o le Copper i se fua faatatau o le 2: 1. Ina ia faia lenei mea, o le sipuniti o le kalamu paʻu (6 g) e sasaa mai i le vai tafe ma faʻaauau pea mo le 30 minute. A maeʻa lena, 2 lepp o loʻo faaopoopo i le vai na mauaina. oloa o le beekeeping ma tuʻuina atu vailaʻau e faʻaaogaina seia oʻo i le taeao i se nofoaga malulu. Talia: 1/2 o le aofaiga atoa o le tuufaatasiga - aʻo leʻi faia le taeao, o le isi ua onā ao leʻi momoe.
  • Onamamoni ma le kefir. ½ sipunni o mea manogi (3 g) o loʻo faʻaopopo i se ipu malamalama o le susu susu ma faʻafefiloi lelei. Latou te faatali 20 minute, ona inu ai lea. O le vasega e 10 aso, o le vai inu e faʻaalia i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao lei moe.
  • O le cinnamon Ceylon e faʻapipiʻi foi i ipu saunia. E lelei tele i apu, moa ma le sipisi, ae le tatau ona faʻaleagaina: o le a leai se aoga - naʻo le afaina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le mea masani mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E le mafai ona e faia ni tui tetele: e le o iloa le auala o le a tali atu ai le tino. Mo le taimi muamua, ia fai mai 1 g o se paʻu, lea e tusa ma le 1/5 sipuni. E faasolosolo lava, e sili atu ma le masina, e mafai ona faateleina le volume i le 3 g (afa o sipuni).

I le faagasologa o le faateleina o tui, e taua tele le mulimuli i se taumafataga ma faamaumauina ia faitauga i aso taitasi o le mita. O le faʻataʻitaʻiga mulimuli e tasi e mafai ona faʻatuina naʻo tagata taʻitoʻatasi, faʻalagolago i le soifua lelei ma fua o le kulukose.

E le tatau ona ave naʻo le paʻu - e mafai ona e faʻaogaina mea manogi. E i ai le faapitoa o teas e leai ni mea suamalie, ei ai se mea e le masani ai, ae malie. Latou te talia le inu i le po, pe a le o iai le caffeine. I meaai i aso taitasi o le maʻisuka, e mafai ona faaopoopo le kinnamona i le tele o ipu. E mafai ona avea soupuni, ma masini pateta, ma meaʻai.

Painakeke mo le maʻisuka: faʻafefea ona fai ma iloilo suʻega

O lenamamoni o le laurel aiga ma e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le kuka. O le laau e aʻafia ma ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • faʻaitiitia faʻamalosi,
  • ei ai sona aoga aoga i le maʻisuka ituaiga 2,
  • faamalūlūlū spasms i maso o le gastrointestinal tract,
  • puipuia le gasegase, vomia,
  • fesoasoani e taulimaina le le lava o le fiaai,
  • faaitiitia le faaalia o le manava,
  • E fesoasoani i faʻamaʻi faʻamaʻi i le tino.

E le gata i lea, e mafai ona faʻaaoga le kinamoni e faʻaumatia ai ituaiga o gasegase:

  1. enuresis
  2. vaivai
  3. siama siaki
  4. rūmate
  5. angina pectoris
  6. faafitauli tau fatuga
  7. gaogao
  8. faaaliga o le fasioti tagata
  9. amene
  10. mo le faamamaina o le toto.

O lenei masini ua faamaonia o se mea sili ona matagofie, o se vaega o pulumu vavalaʻau, mea e inu ai le suasusu, mea manogi, ae o le mea e sili ona taua, o le sukanamon i le maʻisuka e leʻi leiloa, ma e iai sona sao i togafitiga faʻapitoa o lenei maʻi.

E faʻamaonia le kinamona i le maʻisuka?

I nisi taimi ua mavae, na faia ai suʻesuʻega faapitoa e faʻamaonia ai o le paina i le maʻisuka ei ai lona aoga i le soifua maloloina o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. I la latou vasega, e leai se faaiuga mulimuli na faia ma o le mafuaaga lea, e fautuaina e fomaʻi le lilo o lenamon i ia faʻamaʻi ma le faʻaeteete tele.

E masani lava, e lua ituaiga o lenamamone i luga oa tatou fata. Muamua o le kiramini moni (e taʻua foi o le ceylon cinnamon), ma le lona lua o le cassia cinnamon, o se laau e fesootaʻi i ai (o le isi igoa o le lanu enaena). O le ituaiga lona lua o le kinamona lea e faʻatau atu i soo se mea ma i matou ma e faʻaaogaina mo le taoina ma le kukaina o ipu kuka. O lenei fatunamon sese e ese mai le mea moni i ona meatotino ma faʻapitoa i le tino. E mafai e lenei mea ona faʻamatalaina le tele o faʻamatalaga o taunuʻuga o suʻesuʻega e faʻamoemoe i le faʻamalosia o aafiaga o le kinamona i luga o le maʻisuka.

O le sukanamon cinnamon o se laau malosi ma matuia. O le mea lea e maua mai ai e le gaosi oloa se eletise eleelea ma se fausaga faʻavave. Mo lenei mea, e le o le laau atoa e faʻaaogaina, ae naʻo se vaega pito i lalo o lona paʻu. Cassia e foliga tutusa ma se laau i totonu o lona fausaga ma o lona tino uma o loʻo faʻaaogaina i meaai.

O le mea lea, o suesuega faasaienisi ua faaalia ai o le afamoni o soo se ituaiga e mafai i nisi tulaga ona faaleleia atili le maualuga o le toto o le maʻisuka i le tuuitiitia o lona kulukose. E mafua lenei mea i le mea moni o le laau e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka i le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le insulin. Ae ui i lea, o le faiga masani ua faaalia ai o le maʻisuka ituaiga 2, o le suka pe a uma le faaaogaina o le kinamoni e mafai foi ona faateleina, e le o fua uma ma le kirnamoni e mafai ona iloa lelei.

O lenei mea moni ua toe faamaonia ai o le aafiaga o le kinnamon i le setete o le soifua maloloina o le a faalagolago atoatoa i meatotino kemino o se laau faapitoa lea na faaaogaina e fai ma vailaau. O le tulaga atoa o le tulaga o loʻo taoto i le mea moni e faapea, i le taimi nei, e leʻi i ai se ituaiga ma le ituaiga o lenamamone o le a faʻaaogaina e fai ma vailaau manumalo mo le togafitiga o le maʻisuka.

Soo se tasi e talitonu i aoga o le kinnamona o le a ia matauina e maualalo ai le toto suka i le 24 pasene o mataupu, ma faʻamaonia le cholesterol i le 18 pasene pe a fai e faia i taimi uma. O nei fuainumera na maua mai se suʻesuʻega e aofia ai tagata faigaluega ofo. E vave mafai ona e iloa pe faapefea ona maualalo le maualuga o le suka ma le kinamona.

Mo le 40 aso latou te 'ai mai le 1 i le 6 g o le palania o le cinnamon. O nei faʻamatalaga o loʻo faʻaalia manino ai le lelei o le kinamona i le maʻisuka e leʻi oʻo lava i le 50 pasene. O le tele o mataupu na le maua le manaʻoga e maua pe o le faʻaitiitia o le cholesterol poʻo le faʻaitiitia o le kulukose o le toto.

Mea e ono ono ono maua i le 'Amamoni

Afai o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e leai ni faʻafitauli i le ate, ona avea lea o le kanamoni mo ia o se oloa saogalemu atoatoa lea e mafai ona saogalemu. O le vailaʻau e le o faʻatulagaina o se vailaʻau, aua o se mea faʻaopoopo meaʻai, ma o le tele o kulimi kulimi o loʻo aofia ai.

O i latou uma oe talitonu mausali i le lelei o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 ma le kinamona e tatau ona manino le iloa e le manaomia e gaosi oloa le faamaonia o le saogalemu oa latou oloa i soo se auala. O le tele o tulafono faatonutonu o le a vave ona faʻaaogaina soʻo se mea e gaosia i le gaioiga mai le maketi pe a fai e iloa se lamatiaga talafeagai mai le faʻaaogaina.

O i latou o loʻo fuafua e faʻatau ma ave meaʻai faʻapitoa i le kinamona e avea o se vaega taua e tatau ona faitauina ma le faʻaeteete le igoa o oloa ma faatonuga mo lona faʻaogaina. E taua le malamalama i isi mea o iai i le sauniuni. E tatau ona filifili mo na tagata gaosiga ma masini e iai se lauiloa lauiloa ma se talafaasolopito umi oa latou gaoioiga. O lea ituaiga auala o le a fesoasoani e teena ai oloa o le maualalo o le lelei, kamupani laiti lauiloa ma avea ma faamaoniga mautinoa o le mama ma le saogalemu o le oloa. Ae peitai, e faatatau foi lenei i le auala e filifili ai le stevia sweetener, mo se faataitaiga, poʻo soʻo se isi lava mea faaopoopo.

O le fegalegaleaiga o le kinnamon ma isi vailaʻau togafitiga

O le gafatia o le kinamona i le maualalo o le kulukose toto e mafai ona afaina pe a faʻatasi ma isi laau totō e tutusa le taulaiga. O lea la, o faʻaopoopoga nei e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu tele i le suka o le toto:

  • chrome
  • oona oona
  • kaluka
  • solofanua solofanua
  • tiapolo a le tiapolo
  • alpha lipoic acid,
  • fenugreek
  • laʻau
  • panax
  • Siberian Ginseng.

O le tulafono lava e tasi o le a matuai moni lava e faatatau i na vailaʻau o loʻo faʻaaogaina ai le suka i le maʻisuka ituaiga 2. Afai e filifili le fomaʻi e faapea o le faʻaaogaina o le kinamoni e le o toe faʻamaonia i le maʻisuka, o le a tatau ai ona mataʻituina le kulukose. Faʻasolosolo matala i lona maualuga, e taua le logo vave i le fomaʻi.

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le kinamona e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le ate ma lana galuega. Afai ei ai ni faafitauli i le maʻisuka ma le gaioiga o le okeni, ona le malie lea o fomaʻi e le mafai ona amata faʻaaoga le kinamoni mo togafitiga faafomaʻi.

Painakeke mo le maʻisuka - mea aoga ma mea sili ona lelei

O le maʻisuka o se maʻi i le olaga atoa, ae le o le oti. O le falemaʻi faʻafomaʻi faʻaonaponei ua atiae le tele o ituaiga vailaau e faaleleia atili ai le ola o le maʻisuka. O se faʻaopoopoga lelei i soʻo se togafitiga faʻale-aganuʻu masani o vailaau masani.

Ua iloa e fomaʻi ma fomaʻi togafiti e taua le maʻisona i le maʻisuka ituaiga 2. O le a le mea e tatau ona i ai i le togavao anamua?

Aisea e aoga ai le kinnamona mo le maʻisuka

E togafitia e palaʻauʻau le faʻamaʻi o le gastrointestinal, faʻamalosia le puipuiga, faʻaleleia galuega ole fatu. O le faatosinaga o le mea lauiloa i luga o le maʻisuka ua uma ona suʻesuʻeina e le American Diabetes Association. O taunuʻuga o le suʻesuʻega e feteʻenaʻi, ae i nisi tulaga, o le maualuga o le glycemia na faʻaititia e le 25%. E tele lava le faʻalagolago i le ituaiga o lenamon: o le mea lea e faʻatau atu i supermarkets, e fai ma tulafono, e leai ni vailaʻau faʻaleaga. O le natura ua ofoina atu le afamoni Ceylon faatasi ai ma ia avanoa, i le tufatufaina atu o le telefoni i le lalolagi atoa latou te masani ona ofo atu ia Cassia, o se aiga o le kirina moni, lea e tutusa lona taua o se mea manogi.

Sa suesue e saienitisi ituaiga eseese o le tauvaga ma na oo mai ai i le faaiuga e na o le manogi vevela, lea e aoina mai i se vaega manifinifi o le paʻu, ei ai le malosi o le hypoglycemic. Faailoa eseesega e faʻaaoga ai iodine. Afai e te tuʻuina se fasi laau cinnamon po o le paʻu, o le vailaau vailaau e maua ai se faʻafitauli vaivai, ma o analogues e valiina i le lanumoana malosi.

O le malosi faʻamalolo o le Ceylon Cinnamon ua faʻamatalaina i le tele o ana meaola: aldehydes ma polyphenols, o suauu ma efgenol taua, ae o le phenol o le taua tele lea, o le maualuga e oʻo atu i le 18% o le aofaʻiga o mea manogi. O faʻalavelave faʻapitoa faʻapitoa e iai le malosi lautele:

  • Tuuina atu le aʻafiaga o le ita,
  • E faʻafefea ona faʻaleleia e le malosi o le antioxidant le faʻafouina o le tino,
  • Fesoasoani i le pulea o le glycemia,
  • Faʻaleleia le setete o toto toto - faʻaitiitia le aʻafiaga o paʻu o le toto, maua ai le puipuiga o osofaiga o le fatu,
  • Faʻavasega le lipid metabolism,
  • Faʻasologa o le metabolism
  • Faamama le tino o toxins ma toxins,
  • E gaoioi le gaioiga,
  • Faʻaitiitia le faʻafitauli o le teteʻeina o le tino i le inisalini,
  • Faʻaaogaina e togafiti ai meaʻai.

E faʻafefea ona togafitia le kinamoni

A aunoa ma lenei mea manogi, e faigata ona mafaufau i mea taumafa i sasaʻe ma Europa. O le uiga masani o le manogi ma le manogi suamalie o le a faaopoopo atu i se mea aupito sili ona faigofie o le faʻasalaga faʻalautele. O se pine o mea manogi o le a maua ai le soifua maloloina o le maʻisuka maloloina ma eseese. E talafeagai i salakeke ma ipu pito i tua, pusa ma meaʻai. O le 'amamoni e faʻapipiʻi lelei ai le tofo o sitaili poʻo iʻa, falaoisi sipuni poʻo le susu susu. Latou te faʻaaogaina e avea o se mea totino tutoatasi po o se vaega o seti masani - Indian garam masala, Saina "5 mea manogi".

E faʻafefea ona inu le kinamona i le maʻisuka? E leai ni tapulaa faʻamalosi i le faʻaaogaina o mea manogi, ae e aoga le gauai atu i fautuaga aoga.

  1. O le fualaau faʻasoloina o le kinnamona e oʻo i le 4 g, e fetaui ma le lua teaspoons.
  2. E tatau ona tuʻuina atu i paipa uma laau, lea e mafai ona faʻamavae vave aʻo lei faʻaaogaina.O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai le gata o le tofo ma le manogi, ae faʻamalolo ai foi meatotino.
  3. O le maualuga o le aoga e mafai ona maua mai i se mea manogi e leʻi faʻaaogaina le vevela o togafitiga. O le mea lea, e sili atu le fufuluina o le kinamoni i ipu ua saunia.
  4. E mafai e le Spice ona gafatia. Afai o se maʻi suka e faigata ona momoe, e sili ona lelei le ave o le kinamoni i le taeao.
  5. E tusa ai ma fautuaga a WHO, o soʻo se tasi e le mafatia i faʻasalaga o le kinimonimo taʻitasi ma maʻi o le ate e mafai ona avea se mea manogi o le 6 vaiaso e oo i le 6 g / aso. Afai e tatau ai, a maeʻa le vaiaso, e mafai ona toe faia le vasega.

O le maʻisuka i le tulaga masani e faia ai a latou lava fetuunaiga: 5 aso e tatau ona ave i le ¼ teaspoon, pe a maeʻa le lua aso malolo e toe faia le vasega. O le maualuga maualuga o le ½ tsp / day, ae faʻaaogaina i lea taimi ma lea taimi, ona o le faateleina o le tui e le afaina ai le aoga o togafitiga. I taimi o malologa, e mafai ona e taumafai isi mea manogi i le faʻaaogaina o le hypoglycemic, e pei o le mumu.

Uma togafitiga o fualaau

O fomaʻi faʻapitoa e le mafai ona faʻaumatia atoa le maʻisuka, o le mea lea, o vailaʻau o le hypoglycemic o le natura moni e tatau ona faʻaaogaina o ni fesoasoani fesoasoani. I tulaga o le fanua e faigofie ai le ave o le kinamoni i papa, poʻo le, i capsules ma le manogi paʻu. I le fale, e mafai ona e tofo i le mea manogi i fualaau sili ona lelei.

O le vai inu ua saunia i le po. I totonu o se ipu vai inu, e tatau ona e faʻafefiloi lua teaseti o le meli ma le pau - palanesi paʻu. Sook mo le afa itula i totonu o le potu, ona teuina lea i totonu o le pusaaisa seia aulia le taeao. O le afa o le ipu e tatau ona onā ao lei faia le taeao ma le isi afa - i le po. O le togafitiga e 5 aso.

Faatasi ai ma apu

O vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi e mafai ona talafeagai mo togafitiga. E mafai ona e kukaina ni apu i totonu o ogaumu poʻo se meaʻai i totonu o se apa ma sina vai. Tafuni le kinamona i luga o le masini tapuni, leai ni mea suamalie e manaʻomia.

Nai lo le kefir, e mafai ona e aveina soʻo se meaʻai susu - susu susu, fala, yogurt, yogurt (e aunoa ma ni mea faʻaopopo). I totonu o se ipu o le vai e te manaʻomia e tuʻu ai le sipuni o le kinnamona, faʻafefiloi lelei ma tuʻu ai mo le luasefulu minute. Ina ia faʻaleleia le togafiti o le togafitiga, e faʻapipiʻiina ai le aʻa ma le palapala pepa i nisi taimi e tofo ai. E mafai ona e ave se ipu malamalama o le kinnamon ma le kefir mo le maʻisuka faalua i le aso - afa itula ao lei faia le taeao, mo se taumafataga i le ogatotonu o le taeao.

Faatasi ai ma se mafanafana

Mo le afa lita o le susu e te manaʻomia 2 tbsp. sipuni tele o kulimi kulimi fou po o kulimi, soʻo se fualaau aina poo vine (mo se faʻataʻitaʻiga, fua suamalie) ma le afamoni - o le tasi vaetolu o le sipuni. O mea e faʻaaogaina e sasaina i se paluga, e tufatufa atu i le tele o vaega o le pusa. O le vaiinu e fetaui lelei mo meaʻai, aua o le mea e taofia ai le osofaʻi o le fiaai.

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faatasi ai ma lanu

Ina ia saunia le vai o le kanamoni, e lua ni fasi mea manogi e tatau ona kuka i le lua lita o le vai. A maeʻa le mafanafana, faaopoopo le moli eletise poʻo isi fua. Fai se vai inu i le aso. Faʻalelei ma faʻasusuina le galala i le vevela.

Faiga o le lanu uliuli po o le lanu lanumeamata o le a fiafia i lenei fua nai lo isi. I totonu o se meaʻai ma lau lauti, tuʻu le ¼ teaspoon o le kinamona. E mafai ona e fiafia i le iuga pe a uma le 7 minute. Lemon, lime po o se suauu manaia faalenatura o le a faaleleia ai le tofo o le meainu. Nai lo le paʻu, e mafai ona e uuina se laau o le kinnamon, pe a uma ona nutililiiina i fasi fasi. Mo le puipuia o mea aoga uma o le kinamona i le maʻisuka, ma, a maeʻa, e tatau ona aumai le lauti i se vevela ma toe faʻamalosi mo le 10 minute.

Nai lo o le lauti masani, o mea e mafai ona faia i le kinnamona ua mautinoa e faʻaleleia ai nisi o sauniuniga mo togalaau:

  • Saunia ni pi ma le sana (50 g taitasi), laumei (aʻa ma fugalaau), lanu lanu moana (25 g ia taitasi). I totonu o se ipu vai e te manaʻomia e suʻe lua laulau punetini o meaʻai mata, faʻafefe mo le afa itula ma faʻagata 15 minute. A o leʻi inu, faʻaopoopo le ¼ punetala o le sukanamon i se ipu o tila. Inu le susu i luma o meaai, 3 r / Aso.
  • O le aofaʻiga e aofia ai fatu pi mamago, rhizomes (30 g taʻitasi), laʻau manogi, lafumanu, vine, fennel (20 g ia taʻitasi). O faʻatusatusaga, sauniuniga ma metotia e faʻaaoga e tutusa ma le fua muamua.

Faʻaopopoina o le kinamona i le meaʻai mo le maʻisuka II o le tino e le faʻasaina ai le tagofia o vailaʻau na faatonuina e lau fomaʻi. O fetuunaiga talafeagai i le tui e faia e le endocrinologist e faʻavae i luga o faʻamaumauga suʻesuʻe. E taua le siakiina pea o faailoga o le glucometer 2-5 taimi i le aso, ma faatulaga i totonu o le tusi o le maʻisuka. Ina ia maua le maualuga o le taunuuga mai le auala fou o togafitiga, e taua le matauina o le faavae o soʻo se togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2: o se taumafataga maualalo, gaʻo ma le faʻalagona o le setete, tausisia o le moe ma le malolo, faʻagasologa masani faaletino.

E lelei lelei le sukanamon mo tagata uma o maʻisuka?

O lenei mea e foliga mai e leai se afaina e mafai ona maua i totonu o umukuka uma, e le fautuaina e le endocrinologists ia faaaoga:

  • Tina, talu ai ona o se tonic e mafai ona faʻaosoina ai feeseeseaiga o le uterine ma le vave fanau mai,
  • Nursing nurses, talu ai ona e mafai e le pepe ma le tinā ona atiaʻe se faʻalavelave faʻafefe i mea manogi,
  • Faatasi ai ma neoplasms i le fualaau oona,
  • Maoaʻi, aua o le ephrodisiac e maualuga le toto,
  • Mo le masaniga masani,
  • I le tulaga o le totoina o le toto, o se faʻafitauli o le toto faʻafuaseʻi - o mea manogi e mafai ona maua ai le malosi (anti toto),
  • Tagata e maua i le gastrointestinal problems - faʻatasi ai ma se ulupo poʻo le gastritis, e te manaʻomia se meaai faʻafefe, e le o aofia ai mea manogi,
  • Faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, o le sili atu o le palamarin (aemaise lava i le tele o le Cassia Indonesian) e afaina ai le gaioiga o le ate, faʻavevela ai le ulu o le ulu,
  • Afai o se tagata le faapalepale i vaega o le fua faʻatatau poʻo soo se mea e tupu i le siama, e mafai ona e amata i le 1 g o le oloa i le aso, ma pulea lou tulaga.

I se tasi tulaga, o le o le palanimonimo o le a le gata ina fesoasoani i le faʻasaina o faʻamatalaga glycemic, ae o le mumu foi o le mumū, i le isi, o le a taofia ai le gaioiga o fualaau oona lea e maua ai le toto maualuga.

Fuafuaga o le kulukose toto mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

I le taimi nei, o se tasi o metotia aupito sili ona faʻaaogaina mo le fuaina o le suka toto o le faʻaogaina lea o kulūkū e pei o masini taʻitasi mo le fuafuaina o le kulukose i totonu o le toto. O lo latou faʻaogaina e mafua mai i le tele o mafuaaga. Faʻapitoa o glucometers A e ui i lea, ae leʻi faʻatau se glucometer fou, filifili pe o fea o le ae maua ai ni faʻataʻitaʻiga mo ia. I mea uma, a aunoa ma latou, o lenei masini e leai se aoga.

O le maʻi suka - o faʻamaoniga, ituaiga, togafitiga ma le puipuiga o le maʻi

O le maʻisuka o le maʻi faʻamaʻi lea o le maualuga o le suka i totonu o le toto o le tagata e mafua ona o le le lava o le hormone e maua ai siama o le pancreatic i se isi auala o inisalini. Ona o le leai o le inisalini, e le mafai e le tino ona gaosia le suka lea e sau ma meaai i le tino o le tagata. O le mea lea, nai lo le gaosia o le suka i totonu o le kulūkose, o le suka o le mea e aoga mo le tino e faʻaalia i le tino,

Tuua Lau Faamatalaga