O le maʻisuka faʻamaʻi faʻamaoniga o togafitiga o saienitisi

O le diabetic encephalopathy o loo i le ulu o ituaiga uma o gasegase o le neurotic ma le encephalopathy. O lea ituaiga o siama e seasea lava, ae mo le toatele e mafai ona mafua ai le atuatuvale, aua o le maʻisuka ma le faiʻai o le, i le taimi muamua na tilotilo ai, eseese mataupu.

O le mea moni, o mea uma e sili atu ona faigofie, aua i totonu o le tino o le tagata mea uma e vavalalata vavalalata. Soʻo se suiga i faʻamaʻi o le kulukose toto e mafai ona avea ma mea e manaʻomia muamua mo faʻafitauli o le tino i le tino. O le iʻuga, e amata ona faʻasaʻo otaota faʻasolosolo i totonu o le toto, ma o le auala e momoli atu ai i le faiʻai.

I le tele o mataupu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e mafai foi ona matauina le atherosclerosis. O nei maʻi uma e lua o le taunuuga lea o le le lelei o meaai paleni ma le le tausisia o le taumafataga na fautuaina e le fomai.

E ese mai i le tala o le maualuga o le cholesterol maualuga, o loʻo i ai ni faaletonu i le toto ma i le mafaufau. O se tulaga talitutusa e mafua ai suiga i le mafaufau.

E le o le matafaioi mulimuli i le fausiaina o le diabetic encephalopathy e faia i ni suiga mataʻutia i le suka o le toto, lea e ono mafua ai se coma.

O le mafuaʻaga lea e taua ai mo tagata gasegase ia i lalo o le vaavaaiga faifaipea ma le faʻaeteete a le fomaʻi aoga, faʻapea foi ma le aua nei galo e uiga i le taimi e tuʻuina atu ai suʻega ma mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi.

Vaega o le encephalopathy i le maʻisuka

E le lava le tele, ae o sea ituaiga o siama e mafua ai le tele o masalosaloga, e tusa lava pe na faavaeina. E mafua lenei mea i le tele o faʻafitauli eseese i le natura.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai i le talafaʻasolopito o le soifua maloloina, e faaopoopo atu i le maʻisuka, e iai foi le maualuga o le maualuga o le toto ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻapea foʻi ma faʻalavelave i le gaioiga o le cerebral, ona mafai ai lea e fomaʻi ona tafiesea le diabetic encephalopathy. I se tulaga faapea, atonu e iai se ituaiga o le maʻi poʻo se mea faʻafefiloi.

Faʻailoga autu

O lenei ituaiga o le maʻi ua tulaʻi mai ma ua matua atinaʻe ma lemu. E mafai e suiga uma o le vaʻai ona maua le malosi e aunoa ma le faʻaaliaina oi latou lava mo ni nai tausaga i se laina. Ina ia sili atu ona saʻo, o loʻo i ai ni faʻamaoniga, ae atonu e le o matauina pe na mafua ona o isi faʻamaʻi. O lea la, o faʻamaoniga ma faʻamaoniga o le diabetic encephalopathy:

  • soʻo se faʻaaliga o vegetative-vystonia vascular,
  • ulu tiga ma le vaivai,
  • sili atu le vaivai, faʻaauau le faʻavaivai,
  • e le talafeagai le ita, tulaga atuatuvale (e mafai foi ona faia le tali atu, mo se faataitaiga, leai se fiafia i le olaga ma le soifua maloloina o se tagata),
  • faagaloina, leiloa o mea sese.

O nei faailoga uma e mafai ona le amanaiaina. O le tele o tagata gasegase e amataina le maʻi, e aunoa ma le sailia o le fesoasoani a se fomaʻi i lenei taimi, e foliga mai ia i latou o mea uma lava e matua itiiti lava ma latou te le faʻaogaina soʻo se taua.

E le gata i lea, o le laasaga lona lua o le faamai ua i ai, lea e atiae atili ai vave, ma o le lona tolu o le amataga lea o le manino o le le atoatoa i le mafaufau-lagona faalemafaufau o le maʻisuka.

O le a le tuua e le tagata ni faʻalavelave faʻavaivaia ma ogaoga faʻalavelave, faʻafitauli maʻi manic, faʻapea foʻi ma amio le talafeagai. E faigata ona misia na faailoga, ae o le a latou faʻaalia se faʻalavelave o le faagasologa.

Le vasega ma le siama o le maʻi

O le maʻi suka e mafai ona puipuia e isi maʻi. Afai tatou te talanoa e uiga i tagata matutua, o nei mea e faaletonu i le gaioiga a le faiʻai, ma i tupulaga talavou - o taunuuga ia o osofaiga a ketoacidotic.

I le ata o le maʻi e mafai ona matauina:

  1. asthenic syndrome (tele le vaivai, faʻaitiitia le faʻatinoga, popole tele, vaivaiga, sogasoga, faafitauli ma le faʻamaoni),
  2. Cephalgic syndrome (maʻi tigaina). E mafai ona faʻamalosia pe faʻamaʻi. E masani lava, o tiga e mafai ona faamatalaina o se lagona o se ulu mamafa pe a uma ona uu se ulu,
  3. vystonia vegetative ma le atinaʻeina o paroxysms, faʻalavelave faʻalavelave ma le leiloa o le mafaufau.

I le faaopoopo atu i nei faailo, o loʻo i ai faʻamaoniga e faʻaalia ai le tele o faʻafitauli o le mafaufau. O le maualuga o le tino (faailoga o le le atoatoa o le pyramidal, anisocoria, disorders disorders), faapea foi ma le vestibulo-atactic syndrome (gain shakiness, le atoatoa le faamaopoopoga o gaoioiga, diva).

O le taʻuina o faʻamaoniga i le ata o le gasegase o le encephalopathy faasaga i le talaaga o le maʻisuka malosi o soliga foi i galuega o le mafaufau:

  • faafitauli mafaufau
  • tolopoina o mafaufauga,
  • le le fiafia
  • faanoanoaga

O nei faailoga taʻitasi o loʻo faʻaalia ai le le lelei o le galuega o le vaeluagalemu o le laina i totonu o le faiʻai. Faʻatasi ma soʻo se ituaiga o maʻisuka, e masani ona tupu le atuatuvale. E tusa ma le 32 pasene o tagata gasegase o le a mafatia mai ai.

I le faaopoopo atu i le le lelei o le aafiaga i le soifua manuia lautele, o le atuatuvale taimi umi e lamatia ona o le le lava o le puleaina o le maʻi, meaʻai ma le faʻaaogaina o le inisalini.

O le mafuaaga autu mo lenei tulaga o tagata gasegase e mautinoa lava suiga o meaola o le tino, ma le faalagolago pea i le maʻi ma le manaomia ona pulea.

O nisi o maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua e mafai ona tupu ai le encephalopathy hypoglycemous e mafua mai i le hypoglycemia. E mafai ona faʻaalia e pei ona taua i lalo:

  1. faʻafefe
  2. le le fiafia
  3. mafaufauga le mautonu e pei o le delirium,
  4. Faʻaauau pe a uma le galuega pe i luga o se manava gaogao.

O faʻasalaga faʻaleagaga faʻapea foi le hemiparesis pyramidal o loʻo iai foʻi uiga lelei.

Ina ia mafai ai ona maua le faʻamaonia saʻo, i le faaopoopo atu i faitioga o le asthenic ma vegetative-dnstonic, e tatau foi ona faʻamalamalamaina faailoga o le neurology.

Soʻo se suiga i le electroencephalogram (EEC) i tagata gasegase e maua i le encephalopathy ona o le maʻisuka ua taua o le dysregular. E faʻaalia i latou i le natura, lea e faʻaalia i le faʻateleina o le EEG, faʻaoga o le hypersynchronization, faʻaitiitia o le faʻaleleia o le alalaupapa o le lautele ma le lotoifale, suiga i le faʻafoʻiina o gaioiga o le EEG, faʻapea foʻi ma le faʻafefe o galu patho o le delta ma ituaiga.

I le maʻisuka matutua, o le diabetic encephalopathy atonu e mafai ona o faatasi ma le faaletonu o le neurological folasia, atrophy, ma suiga i tua pe a maeʻa ona tupu i totonu o le tino. E mafai ona iloa e le suʻega faʻavasegaina (CT) poʻo le faʻataʻitaʻiga o le resonance magnet (MRI). O faʻamaʻi faʻamaonia faʻamaonia o loʻo iai le uiga o le maʻisuka ma faafitauli e aʻafia ai: macroangiopathy, atherosclerosis, ma le maualuga o le maualuga.

O aʻafiaga, faʻapena foi ma osofaʻiga o mea faʻafuaseʻi, e mafai ona mafaufauina e tusa ai ma uiga o le neuropathy tutotonu.

E faapefea ona togafitia le faʻamaʻi?

O le togafitiga e taulai i le faʻaumatia o le diabetic encephalopathy o le a faʻamaʻo saʻo ai le maualuga o le suka o le tagata maʻi. E taua foi le togafitiga ma le tatau ona mafaufau i mea uma o maʻi ma le tikeri o le faiʻai.

Mo le faia o se togafitiga talafeagai, e tatau ona faia se suʻesuʻega amata ma maeʻaeʻa o le tino. Faatasi ai ma lenei auala, o le a faia saʻo faaiuga, ma o le togafitiga o le a aumaia ai se taunuuga lelei.

I le faʻaopopo atu i le faʻaleagaina o le tino, o le maʻisuka e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le totonugalemu. O le diabetic encephalopathy o se suiga faʻaleagaina i le fausaga ma galuega a le faiʻai. O lenei faʻalavelave faʻapupula lemu, o le mea lea, o fomaʻi ma tagata gasegase latou te maitauina faailoga ua leva ona tuai pe a iai ni faaletonu i se tulaga ogaoga. O le faʻaaliga sili o le diabetic encephalopathy o se faʻaitiitia o tomai faʻapitoa, lea e oʻo atu ai i faigata i le fetuunaiga i le sosaiete ma i le galuega, o le leiloa o tomai faʻapitoa.

E taua le iloa! O se mea fou na fautuaina e endocrinologists mo Faʻaauau le Mataituina o Maʻisuka! E naʻo aso uma lava e te manaʻomia ... >>

O le faamai e sili ona leaga ai le ola o tagata mamaʻi, aemaise i le matua, e faigata tele i le maʻisuka e maua ai le siama, e mafai ona galo ia latou inuina vailaau, le fuaina le fua o le insulin, e le mafai ona faatonutonu a latou meaʻai. Totogi totogi mo le maʻisuka e le mafai ona maua e ia ituaiga o gasegase, o lea latou te atiina ae ai faʻafitauli faʻafuaseʻi, muamua le faaletonu, ma o le tino e 20% le maualuga. Pau lava le auala e aloese ai mai suiga i le faiʻai o le suʻesuʻeina ma togafitia faʻafitauli i se taimi vave.

O le a le encephalopathy?

O le faaupuga "encephalopathy" e faatatau i faʻamaʻi uma o le mafaufau lea e tupu ai le faaleagaina o meaʻai. E masani lava ona faʻaumatia vaega o le paʻu i le mativa. I le tulaga masani, i le taimi lava e tasi, o se vaega o galuega o le fatugalemu o le tino ua leiloloa. O le mafuaʻaga o le diabetic encephalopathy e maualalo i le soifua maloloina ma faʻafitauli faʻapitoa i le tino.

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O Ji Dao e gaosia oloa e le o se pisinisi faapisinisi ma e faatupeina e le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa e maua ai le vailaau i le 50% le tau.

E tusa ai ma auala eseese, o faailoga o le encephalopathy e mafai ona iloa i le toetoe 90% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E ui lava i lea, o lea ituaiga o siama e le masani ona faia, talu ai o le maʻi e faigata ona iloa ma faʻamautuina o le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o suiga i le faiʻai.

E tusa ai ma se tusi mai le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia, o le diabetic encephalopathy ei ai le code ICD o le 10 (faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi) E10.8 ma le E14.8 - faʻamatalaga e le mafaamatalaina o le maʻisuka.

O le auala mo le atinaʻeina o le encephalopathy e le o malamalama atoatoa, ae e talitonu e tele lava lona tutusa ma le neuropathy o le maʻisuka. O le mafuaaga autu o togafitiga tutusa e tutusa ma isi faafitauli o le maʻisuka - hyperglycemia.

O le suka maualuga e tau atu ai i le angiopathy o vaʻa toto, lea e solia ai meaʻai a le mafaufau. Ona o le le atoatoa o le maʻi, ua lagona ai e le lagona le matelaina o le okesene, o le a sili atu le leaga, e le mafai ona toe maua mai i se taimi talafeagai ma aveesea ai mea oona. O le tulaga ua sili atu ona mamafa i le tele o cholesterol, triglycerides ma le lipoproteins maualalo, o uiga o le maʻisuka malosi.

Tolu tulaga o le fiva

O le atinaʻe o le encephalopathy e tupu ile tolu vaega. Faailoga o le muamua e le o se mea patino, o le mea lea e seasea ona gauai atu le maʻisuka ia i latou. E masani lava, e le o le diabetes e maua muamua nai lo le 2, pe a sili ona faʻailoa ona faailoga. I le amataga o le faamai, e mafai e MRI ona iloa suiga laiti i le faiʻai. E masani lava ona vaʻaia i nisi vaega. Mulimuli ane, ua faia se liona i le faiʻai. O le tele o faʻamaoniga ma lo latou ogaoga i lenei vaitau e faʻalagolago lava i le faʻatinoina o le taulaiga.

Vaega o le maʻisuka incephalopathy:

  1. I le taimi muamua - o faʻamatalaga maʻi o faʻaaliga o le tulaʻi ma le paʻu o le toto, totoʻa, faʻapouliuli i mata, vaivai ma le malaise. I le avea ai o se tulafono, o nei faʻaaliga e mafua mai i le leaga o le tau, tausaga poʻo le vavau-vystonia vascular.
  2. I le taimi lona lua - o le ulu o le ulu e avea ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave taimi e galo ai le mafaufau, o le le fiafia i avanoa avanoa. E mafai ona aliali mai ni faʻaaliga o le neurological - o le tali atu a tamaiti aoga i le suiga o le malamalama, tautalaga tautala, faʻalavelave faʻafuasei, faʻalavelave faʻafuaseʻi foliga. O le tele o taimi, o le taimi lenei o tagata mamai e maua i le maʻisuka liliu atu i se neurologist.
  3. I le vaega lona tolu - faʻalauiloaina faailoga. I le taimi lea, o le ulu o le ulu o loʻo faʻateleina, faafitauli ma le faʻamaopoopoina o gaioiga, oʻo mai le vevela. Faʻanoanoa, faʻalauteleina le atuatuvale, manatua tele le mafaufau. I lenei laasaga, ua toetoe a le mafai ona gafatia tomai ma malamalama fou.

Vaega o le faʻafitauli o le faʻamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

I lona tulaga sili ona mama, o le diabetic encephalopathy e na o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e maua. O faʻalavelave i o latou faiʻai e fesoʻotaʻi ma le leai o ni a latou lava inisalini ma le le mauaina o se iniseti. E i ai manatu o le alualu i luma o le encephalopathy e le gata ina faalagolago i le tele o taimi o le hyperglycemia, ae faapea foi i le leai o le C-peptide i le tino - o se vaega o le mole o le proinsulin lea e pipii mai ai i le taimi o le inisalini. Inisalini tau pisinisi, lea ua faʻamaonia i tagata uma e maua i le maʻi 1, e leai se C-peptide - faitau atili e uiga i le C-peptide.

Encephalopathy e sili ona afaina i le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti laiti. E i ai o latou faafitauli i le gauai atu, o le faʻasalaga o faʻamatalaga faʻagesegese, ma le faʻaitiitia o le mafaufau. O suʻega faʻapitoa na faʻamaonia e faapea i se tagata maʻi e maua i le encephalopathy, o le IQ ile tamaititi e faʻaititia, ma le leaga ole aʻafiaga ile atamai tama malolosi nai lo teineiti. Suesuega o le faiʻai i tagata gasegase i le amataga o le maʻisuka e faaalia ai i le matutua, e sili atu le lanu enaena nai lo tagata soifua maloloina.

O le diabetic encephalopathy ma le maʻisuka ituaiga 2 e fefiloi. I lenei tulaga, o le faiʻai ua aʻafia le leaga e le gata i le hyperglycemia, ae faʻapea foʻi ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oʻo i le aso 13 Mati (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

>> AOAO ATILI E UIGA I LE MAUA O LE MALO

  1. O le maualuga o le maualuga e faʻaleleia le suiga o le atherosclerotic i totonu o vaa, e ono faʻaopopo le faʻalavelave o le encephalopathy.
  2. O le tele o meaʻai e taʻitaʻia ai le tele o le encephalopathy i le matua.
  3. O le malosi malosi o le inisalini e taʻitaʻia ai le faaputuga o le amyloid beta i totonu o le faiʻai - o mea e mafai ona fai ai faʻamau ma faʻaititia ai le gaioiga o le mafaufau.

O le fiva epathy e maua ai le lamatiaga ogaoga i le maʻisuka ituaiga 2 i le matua, e oʻo atu ai i le atinaʻe o le lapisi vascular ma le maʻi o Alzheimer.

Faailoga ma faailoga

O faʻamaoniga o le gasegase i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina e le mafai ona mafai ona maua e sela o le faiʻai ona o le le lava o le okesene ma meaʻai, o lea e tutusa ai i latou ma faʻaaliga o le encephalopathy ona o le atherosclerosis, maualuga maualuga, poʻo le cerebrovascular accident.

Faailoga le vaegaFaʻaaliga o le nifo
AstheniaO le vaivai, vaivaiga, tele le le fiafia, lagona, loimata.
LeleiTutu o le eseʻesega o le mamafa: mai le agamalu i le ogaoga o feʻaveaiga ma le gaioiga. O le faʻanoanoa poʻo le mamafa i le ulu e mafai ona lagona, ma faigata ai ona gauai.
O le dystonia oonaTausiga o le malosi, osofaʻiga faafuaseʻi i le fatu, afu, uila, lagona o le vevela, leai o le ea.
Faʻafitauli le leleiFaʻataʻatiaga i le manatuaina o faʻamatalaga fou, le mafai ona faʻavave vave ona mafaufau, faigata ma malamalama i tusitusiga, solia le manino o le tautala. Tulaga talafeagai o le le popole, atuatuvale.

Auala e togafitia ai le maʻi o le maʻisuka

O togafitiga o le gasegase i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faigata tele, ma o loʻo fuafua i le taimi lava e tasi i le faʻamautuina o le metabolism ma le faʻaleleia atili o le tulaga o vaʻa e maua ai le mafaufau. Mo le faʻatonutonuina o le metabolism ua faʻaaogaina:

  1. Faʻasaʻoina o togafitiga o maʻisuka na faʻasolo muamua ina ia ausia ai le faʻamautuina masani.
  2. Vailaʻau faʻasao e faʻaitiitia ai aʻafiaga o aʻafiaga saoloto. O le tele o taimi, e sili ai le lipoic acid.
  3. Vitamini B, e masani lava o se vaega o mea faapitoa - Milgamma, Neuromultivit.
  4. Tulafono mo le faʻamautuina o le lipid metabolism - Atorvastatin, Lovastatin, Rosuvastatin.

Ina ia faʻaleleia atili le toto, e faʻaaogaina angioprotectors ma antiplatelet: Pentoxifylline, Actovegin, Vazaprostan. Nootropics e mafai foi ona faʻataʻitaʻiina - fualaau oona e faaosofia ai le faiai, mo se faataitaiga, le hypocpocetine, piracetam, nicergoline.

O taunuuga

O le suʻesuʻeina o le encephalopathy e faʻalagolago i tausaga o le maʻi, le umi ma le maualuga o taui mo lona maʻisuka, faʻamaonia vave o faʻafitauli. O togafitiga talafeagai o le encephalopathy ma le maʻisuka e mafai ai mo le tele o tausaga ona faatumauina le faiʻai o le tagata maʻi i le tulaga lava e tasi, e aunoa ma se faʻalavelave ogaoga. I le taimi lava e tasi, o le tagata maʻi e tumau pea le gafatia o le gafatia ma gafatia e aʻoaʻo ai.

Afai o le togafitiga ua tuai, o le diabetic encephalopathy e mafua ai le tele o faaletonu o le tino o le tino: ogaoga ogaoga, maʻi faʻasalaga, ma le faaletonu o le vaai. I le lumanaʻi, o le faiʻai na te leiloa ana galuega tauave, lea e faʻaalia mai i le leai o se tutoatasi e oʻo atu i le le atoatoa.

E ono mafai ona maua i le gasegase ma le ogaoga o le mafaufau, lea o loʻo i ai le faʻailoga, faʻamalo, amio le talafeagai, le le mafai ona feaveai i le avanoa ma le taimi, leiloloa o le mafaufau.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaoga ... faitau atili >>

Faataitaiga o le endocrinologist faatasi ai ma le tele o aafiaga galue i le silia ma le 7 tausaga

O le maʻisuka lecephalopathy - solia o le fausaga o le faia o faiʻai ona o le faʻalavelaveina o vaʻa toto poʻo le metabolism e tupu i le maʻisuka.

O faʻataʻitaʻiga e le tutoʻatasi ma e mafai ona tupu na o se faʻalavelave o se faafitauli oi ai nei. Faatasi ai ma tagata ua aafia i faafitauli, e tusa ma le 80% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O faʻataʻitaʻiga e faigata ona iloa: o feʻau tutusa e tutusa ma le tasi.

Mafuaaga o togafitiga

O maʻi e mafua ona o faʻafitauli eseese o le tino.
Faatasi ai ma mea autu:

  • Microangiopathy - faʻaleagaina puipui o le toto toto laiti,
  • O le faʻaleagaina o le faʻafitauli ole gasegase, e mafua ai ona soli le fausaga o aʻa.

O nei faafitauli uma e tutoʻatasi, e ui lava e vavalalata, ma mafua ai le tele o le gasegase o le maʻisuka nai lo isi. E tele mea e aʻafia ai le ala o le maʻisuka, mafua ai ni faʻafitauli. O tagata maʻi ei ai faʻamaoniga nei e lamatia:

  • Mata matua
  • Toʻatele tagata
  • Tagata maʻi e le talafeagai le metabolism o gaʻo ma gaʻotini porotini,
  • Maʻisuka e maualuga le maualuga o le plasma sugar.


O le mea autu e saofaga i le faʻaalia o le diabetic encephalopathy
- microangiopathy. O le faʻafitauli e mafua ai le matelaina o le okesene, faʻafefeteina ma le gaosiga o le metabolism, e le mafai ai e le tino ona aveese mea oona. O le faʻapipiʻi, mea leaga e amata ona faʻaumatia le mafaufau. O faʻafitauli o le gasegase e mafua ai se suiga i le fausaga o neura, faʻateleina le tali o faʻauʻuga.

O faʻafitauli o se uiga talitutusa e sili atu ona faʻaalia i le matua. Masalo o le faʻaalia o maʻi faʻamaʻi pe a uma le afaina o le faiʻai, faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻapitoa.

Faailoga o le Maʻisuka Encephalopathy

O le diabetic encephalopathy e leai ni uiga tulaga ese - o le maʻi e tutusa ma isi. Faailoga o le faʻamaʻi e talitutusa ma le faiʻai atherosclerosis, maualuga maualuga. O se suʻesuʻega saʻo e faia e se fomaʻi e faavae i suʻega.

Faailoga i le amataga o le faʻamaʻi:

  • O le agavaʻa mama, faʻafitauli laiti,
  • Asthenia - vaivaiga faasolosolo, faʻaleagaina, moe,
  • Masalo o le vaivai, faʻafitauli i le vaʻai.

I le atinaʻeina o le laasaga, o le faʻamaʻi e sili atu ona aʻafia ai faailoga, ei ai lona aafiaga tuusaʻo i le faiʻai:

  • Tigā sili ona leaga
  • O le vaivai ma le le fiafia e faaopoopo i ai le le amanaiaina o manatu, faaletonu o mafaufauga,
  • O lagona, o se tagata e foliga mai o le atuatuvale, le mautonu,
  • I mataupu sili ona ogaoga, ua leiloloa aʻoaʻoga i le avanoa, o faafitauli e tulaʻi mai i le tautala ma le tomai tau afi, ma le faʻavevesi. E le seasea le faalumaina.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, o le tagata gasegase e le masani ona iloilo lelei le soifua maloloina. Togafitiga faafomai o le ki lea i le faamautuina o se siakiina ma le faatonuina o togafitiga saʻo. O le sailia vave o le fesoasoani e mafai ona toe faʻafoʻiina ai se maʻi mama ma taofi ai le atinaʻeina o se mea matuia.

Vasega o le maʻi

Faatasi ai ma le amataga o le faamai, o le faailoga e malu, lea e faigata ai ona iloa le faafitauli i le taimi lava lena.

O le diabetic encephalopathy e sili atu lona faʻaalia: o le tagata gasegase ua amata ona lava le moe, galo ai taimi le taua, avea ma se mea le fiafia. O itu taitasi e mafua ona o le le lava o le okesene o le namu.

Ina ia taui mo le leai o se malosi, o faʻaaogaina namu faʻaaogaina faʻavae faapitoa, o le umi galuega lea e oʻo atu ai i le faʻaputuina o mea leaga.

O le gasegase o le faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaalia o isi faʻafitauli:

  • Asthenia faʻaalia muamua. O le i ai o se aafiaga i luga o le tino i lona atoaga, e mafai ai e se tagata ona faʻaaogaina. O le tagata maʻi e amata ona faitio i vaivaiga, leai se malosi e galue ai, e le lelei le mafaufau - e le fiafia, e seasea ona - malosi,
  • Lelei mafua ai ituaiga ituaiga o ulu tiga. O le faʻatoʻilaloina o le okeni o loʻo faʻaalia i tikeri eseese o le malosi: agamalu, vave vave pasi, ogaoga, faʻalavelave i le faʻatonuina, migraine umi,
  • O le dystonia oona e faʻaalia ai e le o vave, ae i le tulaga tele. O aʻafiaga o: fiva faʻamalosi ma le muaʻi faʻamalosi,
  • I se tulaga ogaoga, o le faia o le faiʻai e faʻaosofia: eseese le tele o tamaiti mata, foliga vaaia o foliga vaaia, vaivave, faʻalavelave faʻaopoopo i le avanoa, paʻu,
  • E le gata i lea, o se afaina ua tupu e le lelei le mafaufau ma le maualuga o le faiʻai: o le tali o le a faʻagesegese, faʻaalia le amnesia vaega, o le gafatia e maua ni tomai fou ma faʻamatalaga ua leiloa, ua leiloloa mafaufauga taua, leai se faʻanoanoa.

E mafai ona puipuia faʻamaʻi e ala i le faʻaleleia atili o le taumafa o mea taumafa e faʻaaoga e ala i le siakiina o le tele o le suka i le plasma.

I le mea mulimuli, o le encephalopathy e faʻaalia e matua faʻalavelaveina e le galuega o neura i le tino atoa.

O taunuuga e:

  • O le leiloa o le afi, faʻaalia o le atoatoa poʻo le vaeluaina foi,
  • Faʻasalaga ogaoga,
  • O le leiloa o lagona o namu,
  • Vaavaaiga vaaia, e oʻo i le leiloa mo se taimi patino,
  • Faoa faʻatasi i le natura i le epilepsy
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o totoga - ate ma fatuga.

I le maʻisuka, i se tulaga e le masani ai, ma le solia o fautuaga a le fomaʻi ma le suka hypoglycemic encephalopathy. Faʻalavelave i le tele o taimi faʻateleina le ala o le faʻamaʻimafua ai le le lelei o le faʻaogaina i avanoa, popolega ma le popole, maso maso, manava. Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le kulukose o le toto, o le tagata gasegase ua liua, ua le maua le malosi e pulea ai maso ma e mafai ona paʻu i totonu o le tino. O le faʻaofiina o le kulukose e afifi ai le gaioiga, toe faʻafoisia le soifua maloloina o le tagata.

O le tuai i le maualuga o le suka o le maualuga e faʻaateleina ai le umi o togafitiga, i nisi tulaga e le mafai ai ona maua. Faʻaauau le faʻafoega o se mea e tau atu i hypoglycemia, faʻaleagaina le faagasologa o le toe faʻaleleia nai lo se faʻamuamua.

Faʻailoga

O se faʻamatalaga sili atu o le suʻesuʻega e faʻamalosia e se suʻesuʻega muamua o le tagata maʻi mo faitioga ma tulaga ola. E sili atu, o le suʻesuʻega e faʻamoemoeina e ala i suʻega nei:

  1. Suʻesuʻega o suʻesuʻega o kulūkose ma le cholesterol,
  2. Urinalysis mo tino o le ketone, kulūkose ma le palatini,
  3. Faʻataunuʻuina poʻo le faʻataʻitaʻiina o le foliga magnetic, eletiselolololo. Latou te fesoasoani e faamanino le vaega o le faafitauli.

I le matua

I le maʻisuka matutua, o le togafitiga e mafai ona faaopoopoina i faafitauli faʻaleagaina ma faʻaleagaina foliga o le tino pe a uma le taʻavale. Faʻafitauli e iloa e le CT poʻo le MRI.


E le mafai ona faʻaumatia atoa le togafitiga.
O le auala o togafitiga e le maluelue, faatasi ai ma se faʻaleleia maliega o le manuia. Togafitiga e aofia ai le mataituina o faailoga e tolu:

  1. Glucose puleaina o le plasma. O le mauaina o se faasinomaga o le suka o le maʻisuka o le sini lea e manaʻo fomai uma e ausia. O le itu aupito sili ona taua e mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, talu ai o faʻafitauli faʻaleagafesootai e tumau pe a maeʻa. E fautuaina le gaselase o le encephalopathy e faʻasalalau le tafe toto.
  2. Toe faʻaleleia o le tino,
  3. Faʻaleleia o le tino ma microangiopathy.

Fomaʻi

O le toe faʻaleleia o le metabolism masani e faafaigofieina e ala i sauniuniga o vaega o antioxidants, o gasegase masini ma vitamini. E tusa ai ma vaega: espalipon ma analogues, piracetam ma analogues.

Faatasi ai ma vitamini, A, C, E e masani lava ona faatonuina. E le taumateina, o sauniuniga e aofia ai vitamini B ole vitio ua faatonuina.

E fesoasoani le Microangiopathy e faʻamalolo pentoxifylline, ma Cavinton poʻo faʻaoga tutusa e faʻaaogaina mo le gaselase.

Le faʻasolosolo ma taunuuga o le maʻi

Faʻalagolago i mea eseese, e aofia ai:

  • Tausaga
  • Toto toto o le tagata maʻi
  • Faʻafitauli faʻapitoa na tutupu i le taimi o le maʻisuka.

O togafitiga talafeagai e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻamaʻi, faʻatagaina le tagata maʻi e ola i se olaga atoa mo le tele o tausaga., ae e faigata tele ona toe faʻafoisia le soifua maloloina - na o le amataga lava o le atinaʻe. O le le mulimuli i fautuaga ma fautuaga a se fomaʻi e aofia ai le le maua o le tele o tomai ma ogaoga faʻagaloga. I tulaga tulaga ese, ua le atoatoa pe ua maliu se tagata.

Vitio aoga

I lenei vitio o le ae iloa ai le fesoʻotaʻiga i le va o le encephalopathy ma retinopathy.


O le maʻisuka lecephalopathy
- O se faʻamaʻi e le mafai ona faʻamaʻiina e faʻaalia ai le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi (ICD code 10) e pei o le E10.8-E14.8: o le maʻisuka faʻatasi ma se faʻasalaga e le faʻamaonia.

O togafitiga e puipuia pe afai o le togafitiga faatonuina mo le maʻisuka o loʻo matauina. E faʻagesegese le alualu i luma o le encephalopathy, ma togafitiga faasao e fesoasoani i le tagata maʻi e taitaia se olaga atoa.

O le diabetic encephalopathy o se tasi o uluai faʻafitauli e mafua mai i le maʻi suka. E maua i le silia ma le afa o tagata gasegase i lenei faʻamaʻi.

O le tele o taimi, o faʻalavelave o le faʻalavelave o le tino e lagona e se tagata muamua atu nai lo faʻamaʻi o le maʻisuka.

Faʻapogai ma le faʻaaogaina o le faiʻai o le faiʻai

O le diabetic encephalopathy ei ai le numera E10-E14 e tusa ai ma le ICD 10 ma fetaui ma le vaega G63.2. O le faʻamaʻi e masani lava ona iloa i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O se faʻalavelave ua maua i luga o le faʻavae o le microangiopathy faʻamaonia, o loʻo faʻaalia i le faaleagaina o vaa, faapea foi suiga i le mafai ona mafai ona puipui o latou puipui.

Faʻavave faifaipea i tulaga taua o le kulukose o loʻo aofia ai i le toto faʻaleagaina faʻalavelave faʻaleaga. O mea e maua ai le gaosiga o le metabolic e oʻo atu i le toto ma salalau solo i le tino atoa, e oʻo atu ai i le faiʻai o le faiʻai.

O le atinaʻe o le encephalopathy e tupu mo mafuaʻaga autu e lua:

  • o le malosi o pa puipui lapotopoto e faaitiitia, ma o lo latou mafai foi ona faateleina,
  • faʻafitauli o le tino e faʻalauteleina, e oʻo atu ai i le faaleagaina o fiva namu.

O le faʻafuaseʻi o le maʻi, faʻaopoopoga i mafuaaga ua mafua mai, e mafai ona faʻaosofia nisi o mea faʻaleaga:

  • tausaga matua
  • atherosclerosis
  • afaina po o le mamafa,
  • leaga meaai paleni,
  • le mautonu i lipid metabolism,
  • maualuga o le cholesterol maualuga,
  • le amanaiaina o fautuaga faafomaʻi,
  • maualuga le maualuga o le kulukose.

O suiga i le gasegase e afaina tele ai le setete o le tino, mafua ai le toe fetuʻutuʻutuʻaiga o le faʻaaogaina o filo ma le faʻagesegese le tuʻuina atu o aʻafiaga e ala i le neura.

O nei mea sese e le o vave mai, ae a mavae ni nai tausaga, o le mea lea, mo le taimi muamua, e mafai e tagata gasegase ona feagai ma le faafitauli ua uma ona faamatalaina i le taimi ua matua.

I se tulaga e le masani ai, o le mafuaʻaga o le encephalopathy e mafai ona avea ma se maʻi o le faiai, se tulaga o le hypoglycemia, ma le hyperglycemia.

Faailoga o le gasegase i le maʻisuka

O lenei faʻalavelave o le maʻisuka e faʻatupulaia lemu ma maua mai e aunoa ma ni faʻamaoniga manino mo le tele o tausaga. O faʻamatalaga o le encephalopathy e masani lava ona sese ona o faʻamaoniga o isi faʻamaʻi, lea e aʻafia ai le vave iloa o togafitiga.

I le ata o le faagasologa o le faʻaleagaina e iai:

  1. Faʻasalaga Asthenic - faʻaalia i le tele o le vaivai, faʻaitiitia le faʻatinoga, le lavava, faʻafitauli ma le faʻamalosi.
  2. Siʻi maʻi maʻi - faʻaalia e le tupuga o le ulu o le ulu. O nei lagona e foliga tutusa ma le setete pe a uma ona fusi le pulou.
  3. O le dystonia oona, lea e faʻaopoopoina faʻatasi ma tulaga faʻavaivaia, o le atinaʻeina o paroxysm, poʻo le leiloa o le malamalama.

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka faʻalavelave, e masani ona i ai le faaletonu o le mafaufau, lea o loʻo faʻaalia i faʻamatalaga nei:

  • faafitauli mafaufau
  • tulaga atuatuvale
  • le le fiafia.

Faailoga o loʻo aʻafia ai le faʻalavelave:

  • moe
  • ulu matua
  • eseesega vevela o le tino,
  • faaauau pea malaise
  • le mautonu le afaina o le ita,
  • galo
  • tulaga popole
  • leai se faʻafefe
  • vaivai.

E masani ona le amanaia e tagata nei faailoga.

O le iʻuga, o loʻo faʻagasolo pea le faʻamaʻi ma e aofia ai vaega uma o lona atinaʻe:

  1. Muamua. I lenei laasaga, o faʻamaoniga o le faʻamaʻi masani e le ese mai faʻamatalaga o le vegetative-vascular dystonia.
  2. Lua lona lua. O le maʻi o le maʻi e faʻaleagaina ona o le foliga mai o le ulu o le ulu ma faʻalavelave ai le faʻatulagaga.
  3. Lona tolu. O lenei laasaga ma faʻafitauli ogaoga o le mafaufau. O tagata maʻi e masani ona atuatuvale. O le i ai o le manic syndrome, amioga lē atoatoa e faʻaalia ai se faʻalavelave o le faagasologa.

O le vaega faaiu o le togafitiga e faʻaalia i faʻafitauli nei:

  • fesuiaiga o suiga i vaega uma o le tino,
  • ogaoga ogaoga i le afi,
  • afaina tele tiga i le ulu,
  • leai se lagona (valavala pe atoatoa) i nisi vaega o le tino,
  • faʻanoanoa vaaia
  • faoa faamalosi e foliga mai o le faoa faamalosi,
  • tiga e lagona i totonu o totoga.

O le leai o se avanoa i se fomaʻi e sili atu ona leaga ai le tulaga o le maʻi ma faʻaitiitia ai avanoa o le faʻamaeʻaina atoatoa o faʻaaliga.

Togafitiga ma togafitiga

O togafitiga mo le encephalopathy e faʻavae i le faatumauina o ana taui faʻasalalau faʻatasi ma nisi o togafitiga togafitiga.

O le faagasologa o le faʻaaogaina o faʻamaoniga ma le toe faʻaleleia o le tino e tatau ona pulea e se fomaʻi.

O le togafiti togafitiga e mafai ona ave mai le masina i le tele o tausaga. O le taimi talafeagai e toe faʻaleleia ai le tino ma puipuia ai le alualu i luma o faʻafitauli e faʻalagolago i le tulaga o le tagata maʻi ma uiga o le atinaʻeina o togafitiga.

E mafai ona e faʻaleagaina faʻamaʻi o le faʻamaʻi ma le fesoasoani o togafitiga faʻapitoa, e aofia ai vaega nei:

  • siaki faifai pea o le glycemia,
  • ausia o faʻamaumau o le kulukose o loʻo i totonu o tapulaa masani,
  • tulafono faatonutonu o metabolic processes i le tino.

O nei fautuaga e tatau ona mulimulitaʻia e tagata uma e maua i le maʻisuka ua maeʻa ona iloa, ona o ni puipuiga lelei ia e mafai ona puipuia ai le tupu mai o le encephalopathy.

O fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata gasegase i nei faafitauli:

  • antioxidants o loʻo i ai le acel lipoic acid,
  • faʻamanatuga
  • vailaʻau faʻafefiloi (Milgamma, Neuromultivit),
  • faaputugatupe mai le vaega o statins - faʻaaogaina e faʻavasegaina ai le lipeta metabolism,
  • vitamini (B1, B6, B12, faʻapea foi A ma le C).

O le faʻamaoniga o le atinaʻe atili o faʻalavelave faʻalagolago i le tele o mea:

  • onosai tausaga
  • o le maualuga o le glycemia, faapea foi ma le masani o lona mataituina,
  • le i ai o isi faʻamaʻi faʻatasi,
  • tikeri o le faiʻai le faaleagaina,
  • le gasegase o le gasegase e tausisia mea taumafa faatonuina, malolo.

Ina ia filifilia se togafiti togafitiga, e amanaʻia e le fomaʻi iuga o suʻega uma na pasia ma na o le taimi nei e faʻamaonia ai fualaau faʻamaonia. O lenei faiga i togafitiga o le faʻamaʻi e mafai ai ona e tumau i se tulaga lelei o le olaga mo le tagata maʻi ma lona gafatia e galue mo le tele o tausaga, ae e le maua ai se avanoa mo se fofo atoatoa.

O le le amanaiaina o togafitiga ma se olaga le pulea lelei e mafai ona taitaiina atu ai le tagata maʻi i le le atoatoa, ma le le lava o tomai e tausia ai le tagata lava ia.

Lauga Vitio i luga o faʻafitauli o le maʻisuka ma le vascular vases:

Encephalopathy, lea na atiae e faasaga i le talaaga o le maʻisuka, ua manatu o se togafitiga e le mafai ona togafitia e mafai ona taofia mai e se taui maua ma tumau mo le maʻi. E le mafai ona taofi le alualu i luma o le diabetic encephalopathy i le fale.

O le tagata maʻi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma filifili ma ia le auala talafeagai mo togafitiga faʻafoe. O le mataituina lelei o le setete o le soifua maloloina ma le maualuga o le glycemia e mafai ai e tagata e maua i le maʻisuka ona taitaia se soifuaga sologa lelei mo le tele o tausaga.

Tuua Lau Faamatalaga