E faʻapefea ona matelaina i le pancreatitis i le fale

O le pancreatitis anapogi o se vailaʻau faʻamaonia lea e fesoasoani e faʻamalolo ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino i le pancreas. I totonu o le pancreatitis, o le mumusu e 'ai e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi i se fomaʻi, ma i le taimi masani o le faamai, i le fale, usitai i mataupu faavae uma o le ulu atu ma aluese mai le matelaina.

O le aʻafiaga o le fiaai i le faʻaogaina o meaʻai

O le auala e maua ai le fia taumafa, lea e tatau ona matauina mo le 3 aso. O nei togafitiga e mafai ona avea ma se faaolataga moni mo le tagata maʻi. Afai e le ulu atu meaai i totonu o le gastric tract, pepsin ma le hydrochloric acid, talo, ma le pancreatic enzymes o le a maua i tali. O le gastrointestinal tract i le foliga masani o pancreatitis e pei o le moe. O le malosi lea e faʻaaogaina e faʻafefe ai le falaoa o meaʻai e iu lava ina faʻaaluina i le toe faʻafoisia o le soifua maloloina o le pancreas ma le manava.

O le iʻuga o le anapogi faʻamalolo ma le pancreatitis, o le toe faʻaleleia o suauʻu pancreatic ua afaina ma le faʻafouina o ana galuega tauave ua faia. Ina ia mafai e le fiaʻai ona aumai le tino i se faʻamalologa, e tatau ona faia le faʻataʻitaʻiga i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. E faʻavae i luga o taunuʻuga o le suʻega, o le a ia fuafuaina pe o faʻaalia le maʻi i le matelaina i le pancreatitis, tuʻuina atu fautuaga manaʻomia i uiga o le tausisia o le taumafataga.

Matelaina mo pancreatitis ma cholecystitis i le fale

O le anapogi faʻatasi ma pancreatitis o loʻo i ai lona lava faʻamalologa mo togafitiga - malologa le tumau mo se tino maʻi. I lenei vaitau o le taimi, toe amata ai le gaioiga o le pancreas. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le vai gastric mo le taina o meaʻai ua taofi ma o le malosi atoa e faʻatatau i le faamalologa.

O lenei metotia na suʻesuʻeina e saienitisi i le tele o tausaga talu ai ma o se tasi lea o le sili ona aoga i togafitiga fale. O tagata mamaʻi na pagatia i le matelaina e fai mai o le mumusu tuusaʻo e 'ai meaai mo se taimi na fesoasoani e foʻia atoa ai le faʻamaʻi. Tuuina atu manatu faaalia mai maʻi ma tagata moni, e mafai ona faaiu faapea o se auala o le togafitiga e atoatoa le saʻo, aemaise lava pe afai o le maʻi ua na o le amataga lava.

E pei ona faʻamatalaina, ma le pancreatitis, o le tino o meaʻai, aemaise lava le pancreas, e manaʻomia le malolo. O lona uiga, mo se taimi patino, e le tatau ona ulufale le meaʻai i le tino. O le fiaʻai i le pancreatitis o se "matelaina mago" tumau e oo atu i le 3 aso. Mo lenei vaitau, o le totoga o le tino e taofi le galue ma alu i le vaitaimi o le malolo.

Ina ia le afaina ai le soifua maloloina ma le faʻaitiitia ai le gasegase o le maʻi, o le tagata maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, talu ai e naʻo se fomaʻi e iloa faʻamaoniga ma le solia o lenei metotia e tusa ai ma lona maʻi.

E masani ona iloa le numera o tulafono anapogi, lea e faʻamalosia mo le tausisia o le pancreatitis togafitiga:

  1. O le tele o meaai i le mamafa e gata. E tatau ona e 'ai na o ni vaega laiti 5-6 taimi ile aso atoa.
  2. O meaai e tatau ona solo lelei e ala i se sieve po o se mea e gaosia.
  3. O le meaai e le tatau ona aofia ai gaʻo ma gaʻo paluga, e sili atu ona tuʻuina atu mo le lelei o aʻafiaga.
  4. Fried, meaʻai vevela ma gaʻo e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga.

O le iʻuga, o le malulu ma faʻafefe tutusa mea taumafa o le a vave faʻaleleia le tulaga o le maʻi. O le fesili o le faʻafeinuina o le vai i totonu o le gasegase o le pancreatitis e filifilia i le tagata lava ia.

E fia aso e mulimuli ai le anapogi ma le pancreatitis?

O le umi o le anapogi ma se faʻamaʻi faapena e le manaʻomia e sili atu i le 2-3 aso. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le pancreas o le ai ai se taimi e malolo ai ma amata ona maua ai se aofaiga tele o enzymes lea o le a ulufale atu i le duodenum. Mo le 2 aso, e le mafai e le tino ona faʻaaogaina lona lava malosi, ona o lea mafuaʻaga e le mafai ai ona popole e faapea o le fia taumafa o le a mafua ai le fausiaina o isi faʻamaʻi e mafua mai i togafitiga o metabolic processes.

A maeʻa le 2-3 aso o le anapogi, e tatau ona toe foʻi atu i le taumafataga o mea taumafa lelei ma faasolo malie. O le taumafaina o mea uma i le taimi e tasi e faamalieina ai le fiaai, e matua faasaina.

Tausiga anapogi

Ua faʻamaonia e saienitisi le faʻamalositino o le matelaina i pancreatitis mo sina taimi. O lenei metotia o togafitiga ua faʻaaogaina i vailaau mo le tele o tausaga, ma e tusa ai ma iloiloga, e aoga tele. O le aoga o le anapogi e malamalama lelei - o se okeni e aafia i se faamai e manaʻomia se malologa le tumau. Ma o le fiaai e maua ai e ia se avanoa talitutusa. O le sua suamalie e taofi lana pule faʻanofo, ma o le malosi uma sa faʻaalu i lona gaosiga e oʻo atu i le faafouga o le pancreas.

O le tele o tagata na fai mai na mafai ona latou maua se fofo atoatoa e ala i le teena atoatoa o meaai mo sina taimi, ona faʻaaogaina lea o se meaai faapitoa. Ma e oo lava i vailaʻau e le tatau ona faʻaaogaina. O se aafiaga talitutusa o le anapogi e moni. Aemaise lava pe a oo mai i le uluai laasaga o le maʻi.

I se foliga laititi

I le taimi o se osofaiga o pancreatitis, e lagona ai e le tagata maʻi le malosi o le tiga i le hypochondrium i le itu tauagavale. Ua mafatia o ia i se lagona o le gaioiga, o le vomiting. E masani lava, o le faʻateleina o le vevebation faʻatasi ma le faateleina o le puleaina o le vevela o le tino.

I taimi faapea, e masani ona faʻaitiitia le manaʻo. Mo lenei mafuaʻaga, o le teenaina o meaai e le o se faigata tele mo le maʻi. O vailaʻau faʻamaʻi i le taimi o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e masani lava ona faia e fomaʻi ma e na o lalo lava o la latou pule e faia. Aʻo leʻi faʻaaogaina le metotia, o loʻo suʻesuʻeina le maʻi mo le i ai poʻo le toesea o faʻasolega.

Ina ia taofia se osofaiga, e masani lava ona fuafuaina le malogo o le anapogi. O lona uiga, o le maʻi e teenaina meaai ma le vai atoa. O le inu malosi e mafai ona faatagaina i na o ni tulaga tulaga ese, ma e sili atu le saʻo e inu ai le vai o le vai maualuluga e aunoa ma le kesi, lea e tatau ona muamua i le vevela o le tino. Ua faatagaina foi le gauga o le Rosehip.

O nei mea inu e fesoasoani i le aveeseina o le faʻaogaina o le mimilo i totonu o le gland, faʻamafanafanaina ma faʻavave le faagasologa o le faʻafouina. Afai o le taumafataga ua maeʻa maeʻa, ona faʻaaoga lea o le tino i le faʻaaogaina o pata.

O le umi o le anapogi o le a fuafuaina e se fomaʻi. E tasi le aso o le a lava mo nisi tagata, ao isi atonu e umi se taimi umi. O le aso e gata ai e 72 itula. I le taimi o le taumafanafana, e fautuaina ai tagata e pipii e momoe. O lenei mea e mafai ai ona faʻaititia le faʻaaogaina o le malosi ma faʻamaonia ai le tino atoa le filemu.

O le alu ese mai le matelaina e tatau ona faia lelei. O le lagolagoina o le taimi faʻatulagaina e aunoa ma le 'ai, e mafai ona e faʻatagaina oe sina fuʻu fualaau faisua. I totonu o le itula e mafai ona e 'ai se ipu falaoa. E tatau ona e toe foʻi i le lisi masani i le aso e sosoo ai.

O le auala saʻo mai le taumago mago e le itiiti ifo lona tāua, faʻapea foi ma le gasologa lelei o le faʻasao mai le 'ai.

I foliga masani

O le auala o le anapogi i le pancreatitis faifai pea o se uiga eseʻese. I lenei tulaga, e leai se mea e tatau ona matua teena ai meaʻai. Pau lava le mea e te manaʻomia e te matua tausisia ai meaai paleni ma tausisia nisi o mataupu faavae o le taumafa.

O tulafono o le taumafataga e aofia ai mea nei:

  • O meaai e tatau ona masani (3 meaai autu ma 2-2 snack),
  • E le taliaina le 'ai tele o meaai (e fautuaina e faʻaaoga 200-250 g i le taimi),
  • Meaʻai e tatau ona nutimomoia e ala i se mea faʻaleleia poʻo se meaʻai,
  • E le faasaina meaai papaʻu ma vevela - e tatau ona tusa ma le 40 tikeri,
  • E tatau ona sili atu mea taumafa o le protein, ma le tele o gaʻo ma gaʻo gaʻo e faaitiitia,
  • Fried, meaʻai, ulaula, suamalie, suamalie, meaʻai gaʻo e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga,
  • O kuka e tatau ona faia e ala i le kuka, tao tao, poʻo le uila.

Faatasi ai ma oloa faasaina:

  • Alu ava malosi
  • Lafoaʻi vai
  • Meaʻai gaʻo, iʻa,
  • Afe ma masi mai ia i latou,
  • Berries ma fualaau 'aina e maua ai le maualuga o le suka,
  • Peni
  • Suauu tao,
  • Jam
  • Radisa
  • Kapisi
  • Eggplant
  • Teu ma le lauti malosi.

Aloaia Aloaia:

  • Palu leanu, aano o manufasi,
  • O mea e gaosia mai susu susu,
  • Potato
  • Omelet
  • Buckwheat, oatmeal, araisa i susu,
  • Paʻu
  • Beets, kāloti, zucini,
  • Tuʻu falaoa
  • Compote, herbal teas, jeri.

E tatau lava ona ave le anapogi faʻavave i le pancreatitis. Ae ui i lea, o le tuʻuina atoa o meaʻai ma vai e le tatau ona sili atu nai lo le aso, ma e mafai ona faʻatagaina le faʻaleleia, i le tele, tasi i le vaiaso.

E faʻapefea ona faʻatino le anapogi?

I le faia o se filifiliga i le anapogi, e tatau i le tagata gasegase ona iloa se mea taua: o le aloese mai le 'ai e na o se vaega itiiti o le galuega e faʻafaigofie ai le soifua manuia o se tasi. O le tulaga autu o le saʻo saʻo ma ulufale atu mai le setete o le fiaaai.

E masani lava, o tagata gasegase na muamua feagai ma se faʻamaʻi e fiafia i: pe mafai ona matelaina mo le pancreatitis? E faatagaina ma e tatau foi, ae - ia mautinoa e tauaveina le anapogi i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi i le gasegase o le maʻi. I se tulaga masani, ua faatagaina e faʻafoʻi mea taumafa i le fale ina ia faʻamaonia le tulaga.

O le oti o le pancreas e matautia ona e leai se isi okeni e mafai ona suitulaga ma tauaveina ana galuega i le tino. O le maualuga ma le tumau o le tikeri o le maʻi e mafai ona oo atu ai i se tulaga ogaoga o le soifua lelei, i le maʻisuka. E masani lava, o le anapogi ma aso e sosoo ai o se meaai paleni e na o le pau lea o le faaolataga.

E tatau ona malamalama o le aloese mai le 'ai o meaʻai ma le vai e maua ai se lelei lelei, ae e tatau ona faʻamautuina e ala i le faʻaaogaina o oloa aoga i le aofaiga talafeagai ma le teenaina o faʻasaina.

Faatasi ai ma le faʻamalosia, o le maʻi e le 'ai i se mea, o lona vomiting, fiva. I lenei tulaga, e foliga mai o le a le 'ai. Mo lenei mafuaʻaga, i aso o le faʻavavevaveina, e sili atu le faigofie ona teena meaai mo le 2-3 aso. I aso muamua e lua e mafai ona e inu ai le vai mafanafana, togalaau vao, o le lapisi lapisi, chamomile, faʻapipiʻi i luga o le moega malolo. E le gata i lea, pe a mou atu le tiga, e mafai ona faasolosolo malie le faateleina o le tele o oloa e ala i le taumafa i le lima taimi i le aso.

O meaai e tatau ona tatu lelei ma maeʻaeʻa pe 'ai i le fua - o lenei mea o le a fesoasoani e faafaigofie ai le ave o meaai. Ole aofaʻi o gaʻo ma gaʻo e tatau ona laʻititi, o le maualuga o le popo. E le mafai ona e 'ai i le salima, inu, mea suamalie.

O a mea e mafai e le tagata maʻi ona fai?

E le faigata le fofo o le pancreatitis ma le fesoasoani o le anapogi, ona sili ai lea ona faigata le faatumauina o le tulaga.

O le a le mea e faʻatagaina e 'ai i le tagata maʻi:

  1. Vailaʻau suamalie suamalie.
  2. Laʻau gaʻo maualalo.
  3. Meaʻai laititi-gaʻo (e mafai ona tao, palu, uʻu).
  4. Turiki fillet meat (stew, tao).
  5. Porridge sa kuka i luga o le vai (aemaise lava le keke, oat, saito).
  6. Laulaʻau teas.
  7. E le o se gaʻo malosi o le rose vao.
  8. Meaʻai gaosi susu i mea maualalo maualalo.

E mafai ona ou inuina vai?

O le anapogi ma pancreatitis i le popofou o le vevela e maua mai ai le lafoai atoa o meaai ma vai, ae tatau ona faia lenei mea i se tulaga ogaoga i lalo o le vaavaaiga a fomai i se fomaʻi. I lenei tulaga, o le tagata maʻi o le a tuʻuina atu i ai meaola e tausia ai galuega taua uma a le tino ina ia le toe faʻalalauina.

Ma le isi, inu vai i le taimi o le anapogi e faatagaina. E tatau ona mafanafana, e le o le carbonated. O vai vailaʻau alkaline e mafai ona faatagaina.

Auala mai le matelaina

A maeʻa le anapogi, ona amata loa lea o le alu i se ipu malamalama vevela. E tatau ona inu lemu. A maeʻa le 1.5-2 itula, e fautuaina e 'ai le kuka mai le fualaau faisua.

O le leai o se matelaina e aunoa ma se afaina ma faʻafitauli e mafai ona naʻo meaai. Faʻasologa o mea taumafa paleni, 'ai i le 6-8 faʻafeiloaʻiga. O meaai e tatau ona fetogiina pe faʻatasi foʻi ma se mea e gaosia. O kuka e tatau ona faia mai meaʻai e tamaoaiga i le polotini. E le tatau ona tuʻuina atu i le gaʻo meaʻai ma gaʻo.

E faapefea ona 'ai pe a uma le anapogi?

A maeʻa le anapogi, e taua le tausisi i se meaai. O le togafitiga o pancreatitis ma le fesoasoani o le teenaina o meaai e maua mai ai pe a maeʻa ona tuua le tagata maʻi e kukaina fualaʻau, pata, laʻau oona - o oloa ia e le faamalosia ai le gland e galue ai i le saoasaoa o le fua.

Se lisi puupuu o oloa mai meaai a le tagata maʻi:

  1. Sirloin (sili atu toki).
  2. Laʻau gaʻo maualalo.
  3. O le falaoa a le aso ananafi, o meaʻai.
  4. Lactic acid ma oloa gaosi susu ma mea maualalo maualalo.
  5. Taʻu, tunu i totonu o ogaumu, fuālaʻau fuālaʻau.
  6. Vaʻa gau.
  7. Faʻailoga.
  8. Palu eleele.
  9. Fua o tao i totonu o le ogaumu.
  10. Laulaʻau teas.

Taumafa vaevaega, 5-7 taimi i le aso. I le va o meaai autu e tatau ona e faia ni meaʻai. Aua e te 'ai, o le taumafa e tatau ona i ai le 200-250 g.

Mafaufau a fomai

I le fesoʻotaʻi atu i le faʻamaʻi maʻi, o le manatu o tagata atamamai e tumau pea. Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, o faʻamaoniga mo anapogi e saʻo. E manaʻomia le faagasologa i lalo o le vaavaaiga manino a fomaʻi. Toeitiiti lava o fomaʻi uma ua faamaonia lenei faiga o le faafaigofieina o se auala mai le gasegase o le faamai. E le gata i lea, o le metotia o loʻo faʻaalia foi mo le faasologa masani o le maʻi.

Gordeev Ivan Petrovich, gastroenterologist:

I le toetoe lava o mataupu uma o le maʻi pancreatite, i le taimi muamua, e le o taumafa tagata e ai meaai, ona o le faaitiitia o le fia ai. Ona o lea, o le tuʻuina atu o meaai mo 2-3 aso o le a faigofie. Tuusaunoaga o ia mataupu pe a iai ni faʻailoga faʻapitoa, e aofia ai: le fualaʻau o le vitamins, maʻi o le maʻisuka, o le faʻasalaga, faʻaitiitia le toto suka. I isi mea uma lava, o le matelaina mo le maʻi o le a aoga ai.

Tulafono ma fautuaga pe a uma le anapogi

O le faʻamalosia o le anapogi e maua ai nisi o mataupu faigofie mo i latou oe mananao e taulimaina le faʻamaʻi ma le maua ni faʻafitauli mo le manuia. O le tulafono muamua ma le autu o se meaʻai taumafa, lea, pe a uma le anapogi, e tatau ona e ulufale malie, e amata i le faigofie e maua ai meaai.

Mataupu faavae autu:

  1. Faʻasologa o mea taumafa. O le tagata gasegase e manaʻomia le 'aiina o mea taumafa ile vaega 6-8 i le aso.
  2. O le auauna atu i le mamafa e le tatau ona sili atu ma le 250 g.
  3. O oloa e fautuaina e faʻafeiloaʻi i totonu o se masini eletise poʻo se faʻaoga.
  4. O le meaai e tatau ona saʻo saʻo. O le porotini e tatau ona sili atu le gaʻo ma sili atu le gaʻo.
  5. Faʻasāina meaʻai, paluga, meaʻai ma meaʻai faʻavela - o le faʻasaina mo le pancreatitis.
  6. Meaʻai e tatau ona faʻaaogaina i na o se mea mafanafana, talu ai ona o le malulu ma le vevela meaʻai e afaina ai totoga ola. E oo lava i vai inu e tatau ona mafanafana.
  7. O le ava malosi e matua vavaeeseina mai le meaai.
  8. E sili atu le kuka kuka, tao tunu pe fufulu ipu.

Faʻamatalaga faigofie e faʻamaonia le tulaga masani ma faʻamāmā le maʻi i le taimi muamua. I nisi tulaga, e tupu ai na o le matelaina ma le lelei o mea taumafa pe a maeʻa.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo le anapogi ma pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.

Anatoly:

Sa fiaai o ia mo le 3 aso ma faʻafetai i lenei tulaga na faʻaleleia atili ai, pancreatitis matautia. I le faaopoopo atu, o le fiaʻai na fesoasoani ia te aʻu e faʻaleleia atili ai meaʻai ma faʻamaonia ai loʻu manuia lautele. Ina ia manuia, e tatau ona e mulimulitai i faatonuga a se tagata tomai faapitoa.

Eugene:

Sa ou faitau e uiga i le anapogi ma pancreatitis i le Initaneti. O loʻo ia te au le pancreatitis.Sa ou filifili e faataitai le anapogi mo le 2 aso. O le mea e ofo ai, na ia onosaia mea uma i le toʻa. Mafaufau o le a sili atu ona faigata ia te au. Ua ou lagona le sili atu ona lelei. O le isi taimi o le a ou taumafai e anapogi mo aso e 3.

Se vaega e uiga i le faamai

O le pancreas e faia ai se galuega taua i totonu o le tino. E maua mai ai ni enzymes faapitoa e talafeagai mo le faʻapalapalaina o meaai. I se tulaga maloloina, o lenei vai vavalalata e alu i le duodenum. I le i ai o le faʻaleagaina o faagasologa o enzymes, sili atu nai lo le mea e tatau ai, e faʻamalo, ma e faigata a latou tafega. Latou te faaputuputu i totonu o le gland, ma faasolosolo malie lava ona faaumatiaina. O loʻo aʻafia foʻi okeni tuaoi.

Afai e leai se mea e faia, o le pancreas ua matua faʻaleagaina. Ma talu ai e leai se isi okeni e mafai ona faʻaaogaina ana galuega tauave, e manino lava taunuuga - o le gaogao e le mafai. Ma o le tagata ua oti. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau i se tasi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i faailoga muamua (tiga, leisa, leai se manaʻo), faia le suʻega ma amata togafitiga.

Le aoga o togafitiga togafitiga

O le faʻamalologa o le fiaai i pancreatitis ua faamaonia e saienitisi mo se taimi umi. O lenei metotia o le togafitia o le pancreas ua faʻaaogaina i vailaau mo le tele o tausaga, ma e tusa ai ma iloiloga, e aoga tele. O lona aoga lelei e malamalama lelei - o se okeni e aʻafia e se maʻi e manaʻomia se malologa le tumau. Ma o le anapogi e maua ai e ia se avanoa faapena. O le sua suamalie ua le toe faʻamalo, ma o le malosi atoa na faʻaalu muamua i lona gaosiga e alu i le toe faʻaleleia o le gland.

E tele gasegase ua fai mai na mafai ona latou maua le faamalologa atoa e ala i le teena atoa o meaai mo se taimi faapitoa, ona faʻaaoga lea o se meaai faapitoa. Ma e oo lava i fualaau faasaina e le tatau ona ave. O ia taunuuga o le anapogi ma pancreatitis e moni lava. Aemaise lava pe a oo mai i le uluai laasaga o le maʻi.

O auala o le anapogi i totonu o le pancreatitis ma lona foliga masani e matua ese lava. Faitau e uiga i foliga o ia taʻitasi i lalo.

Anapogi i le taimi o le faigata tele o le maʻi

I le taimi o se osofaʻiga o pancreatitis, o le maʻi e oʻo i tiga ogaoga i le hypochondrium i le itu tauagavale. O loʻo faʻasauāina o ia i le naʻo ma le vomiting. E masani lava, e faʻateleina le vevela ma faʻateleina le vevela.

I taimi faapena, o le manava e masani lava ona pa'ū, o lea o le teenaina o meaai o le a le o se faafitauli tele mo le maʻi. O le matelaina o fomaʻi mo pancreatitis i le taimi o faʻasalaga e masani ona faia e fomaʻi ma o loʻo faia i lalo o la latou vaavaaiga. Aʻo leʻi faʻaaogaina le metotia, o loʻo suʻesuʻeina le tagata maʻi mo le i ai poʻo le leai foi o faʻamaʻi (faʻasalaga, toto maualalo, maʻitaga).

Ina ia taofi le osofaʻiga o pancreatitis, o le anapogi masani e masani ona faʻamatalaina. O lona uiga, o se tagata na te musuina atoatoa meaai ma vai. E faʻatagaina o ia e inu i na o tulaga tulaga ese, ma e sili atu le faʻamalieina o lona galala i vai e leai ni carbonate alkaline, faʻamafanafanaina i le vevela o le tino po o le suavai vaivai o le rose vao.

O nei mea inu e fesoasoani e faʻamalolo ai le mumū o le pancreatic, faʻamamafa ma faʻateleina le faagasologa o le toe faʻaleleia. Afai o le taumafataga ua maeʻa maeʻa, ona lagolagoina lea o le tino e le laʻau.

O le a le umi e tatau ona tumau ai le anapogi, o le a fuafua e le fomaʻi. E tasi le aso o le a lava mo nisi o gasegase, aʻo isi o le a tumau mo se taimi umi e aunoa ma se meaai. O le taimi aupito maualuga e 72 itula. I le taimi o le taumafanafana ma le pancreatitis, ua fautuaina tagata mama e matau le moe. O lenei mea o le a faaitiitia ai le malosi o le tino ma maua ai le malologa atoa.

O le alu ese mai le anapogi e tatau ona faifai malie. Faʻasaga i le taimi faʻatulagaina e aunoa ma se meaʻai, e mafai ona e gafatia sina sina kuka. Ua uma le itula ona faʻatagaina e 'ai se ipu falaoa. Faʻavae foi i luga o fualaʻau. O le masani masani e tatau ona toe faafoi i le aso e sosoo ai.

O le aluese mai le taumafanafana mago e tutusa lava le taua ma le saʻo o le taitaia o le faagasologa o le aloese mai meaai.

Anapogi i taimi o faamagaloga

O le auala o le anapogi i le pancreatitis faifaipea i taimi o faʻamagaloga o se uiga eseʻese. O lenei tatou te le o talanoa e uiga i le lafoai atoa o meaai. E tatau lava ona e tausisi i le taumafataga ma mulimuli i tulafono patino. O le vaega mulimuli e aofia ai mea nei:

  • meaai e tatau ona masani (3 meaai autu ma 2-3 snack i le va oi latou),
  • o vaega tele e le taliaina (e fautuaina e 'ai le 200-250 kalama i le tasi "nofo"),
  • meaʻai e tatau ona uʻu pe solo,
  • malulu ma vevela vevela - e tatau ona faʻamafanafana meaʻai e tusa ma le 40 tikeri,
  • puipuiga i le meaai e tatau ona sili atu, ma le tele o gaʻo ma gaʻo faʻataʻavale e tatau ona faʻaitiitia,
  • falai, mea vela, suamalie, afu, mea vevela, ulaula, gaʻo ese,
  • E tatau ona e kuka e ala i le kuka, tao tao poʻo le uila.

Faatasi ai ma oloa faasaina:

  • ava malosi
  • suauu
  • ituaiga gaʻo o aano o manufasi, iʻa, faʻafeiloaʻi,
  • musuligi ma susu i luga oi latou,
  • fualaau suamalie maualuga ma fua,
  • uma pi
  • falaoamata falaoamata saito,
  • kapisi
  • radis
  • eggplant
  • siamu
  • kofe ma le lauti malosi.

I le lisi o faʻatagaina:

  • meaʻai e maualalo le gaʻo o iʻa, aano o manufasi, faʻapea ai ma le susu ma soupeti e faʻalagolago i ai,
  • zero susu susu oloa,
  • pateta
  • paka
  • uila fuʻa,
  • buckwheat, oatmeal, alalaisa i le susu,
  • falaoa paleni
  • meaʻai aano o manufasi poʻo aano o manufasi mai le aano o manu,
  • beets
  • kāloti
  • zucchini
  • fualaau suamalie, fualaʻau, vao o vao.

O le tele o tagata gasegase latou te fia iloa pe mafai ona ave le taumafataga faʻamago ma se masani o pancreatitis i taimi o faʻamagaloga. Ua talitonu fomaʻi e tusa lava pe tatau. Ae o le taimi o le le atoatoa o le taumafa ma le vai e le tatau ona sili atu i le aso, ma o sea lauina atu e mafai ona faia i le sili atu i le vaiaso.

O le mea lea, o le anapogi ma le pancreatitis o se metotia e aoga. I nisi tulaga, e maua ai se togafitiga mo le faʻamaʻi e tusa lava pe leai se vailaʻau. Ae e taua tele le faʻataunuʻu saʻo le galuega.

I le tele o ituaiga o pancreatitis, o le matelaina i le fale e malosi e le fautuaina. O le tagata maʻi e tatau ona iai ile falemaʻi, i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa.

Afai oi ai se pancreatitis o le "momoe", ona togafitia lea i le fale. Ma o le vaega aupito sili ona taua o le togafitiga o se taumafa malosi, lea e mafai ona faʻavaivai taimi i le taumafanafana. O le pancreas, lea na maua le maualuga o le filemu, o le a toe foi i le masani ma o le a galue e pei ona i ai muamua. Ae mo tagata ua maua i se taimi muamua se osofaiga o pancreatitis, e fautuaina e tausisia se taumafataga faapitoa i latou uma o soifuaga.

Pancreatitis anapogi - mamanu masani

O le tele o tulafono anapogi e iloa e faʻamalosia mo le tausisia o togafitiga o pancreatitis.

  1. O le tele o meaai e matua tapulaa lava. Faʻaalia i ni vaega laiti 5-6 taimi i le aso.
  2. O oloa e faʻamamaina atoa e ala i se sieve poʻo se mea faʻaleleia.
  3. O le meaai e le tatau ona aofia ai gaʻo ma gaʻo paluga, e faʻafeiloaʻi ia protein.
  4. O meaʻai vevela ma gaʻo e kuka mai mea taumafa e tatau ona le aofia ai.

O se taunuuga, o le malulu ma o ia ituaiga o mea taumafa o le a vave ona oʻo atu ai i se faʻaleleia atili o le tulaga o le maʻi. O le tuʻuina atu o le vai i totonu o le tino pancreatitis o le a filifilia taitoatasi.

E faʻapefea ona matelaina i se gasegase tuga

I totonu o le pancreatitis, o le vave vave o le oti o se isi vaega o le pancreatic tissue ua maitauina. I lenei tulaga, e lagona e le tagata maʻi se malosi malosi, e le mafai ona faʻafitia. O vomiting faʻamaʻi ma le nausea e lauiloa. E mafai ona maualuga le vevela o le tino.

I lenei setete, o le teena o meaʻai ua maeʻa. O le umi o le taofiofia o le maʻi i luga o le matelaina o meaai e filifilia e le fomaʻi.

Fia i maʻi masani

I le tulaga masani o le maʻi, e le o manino ma e le o iloa vave ia faailoga. O le faʻaleagaina o le tino o meaola e tupu e aunoa ma le toilalo, e ui lava e le o tele naua.

Ina ia aloese mai le vevelaina o le faamaʻi, e tatau ona taofiofi i aso uma aso anapogi. O le le atoatoa o meaʻai mo le aso atoa o le a manaʻomia, o le a le mafai ona e inu vaiinu. I le gasologa o le aso, e tatau ona mataʻituina le mapu o le malologa malolo.

E taua le alu ese saʻo le faagasologa o le lau. Muamua, e tatau ona e inuina se vaega itiiti o le vai mafanafana. Faʻafeiloaʻi faasolosolo i mea teuteu fualaau. Faatasi ai ma le lelei o le soifua maloloina o le tagata gasegase, e mafai ona faʻatagaina e 'ai sina meaʻai suamalie. A maeʻa le aso, e mafai ona e toe foʻi i se meaʻai masani. Manatua e faʻaleagaina le anapogi e tusa lava pe le taliaina togafitiga faafomaʻi.

Afai o le anapogi e sili atu nai lo aso e tolu, o le a le maua ai le soifua maloloina, ae mafai ona afaina.

Manatu faʻapitoa ma iloiloga faʻaletonu

E tusa ai ma le anapogi, o le manatu o fomaʻi e tumau pea le autasi. I le tino o le pancreatitis, o faʻamaoniga mo le maʻi fialaʻi e saʻo. O le faagasologa e tatau ona faʻatinoina i lalo ole pulega sili. O le tele o faʻailoga i le matelaina na faʻaalia:

  • Faʻasalaga faʻapitoa.
  • Faʻataʻu le taua o le anemia.
  • Faʻaitiitia le suka toto.
  • O le maʻi suka o soo se ituaiga.
  • Vitamini.

O le le taofiofia o le matelaina i le i ai o nei faʻamaʻi e oʻo atu ai i taunuuga le mafaagaloina. Nai lo lena, o le togafitiga maloloina e fautuaina mo na gasegase e le tali lelei i togafitiga faasaina.

E tusa ai ma iloiloga o maʻi, o se aso pe a maeʻa le aso anapogi, o le faʻaitiitia o le tiga ma le nausea e matauina. Faʻatasi ai ma lenei auala, o le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o le soifua manuia lautele e sili atu ona vave.

I le faagasologa o le anapogi, e tatau ona matua matau lelei le moe. O le faʻaogaina o le faʻatinoga e faʻalagolago atoa lava i foliga vaaia o le faʻamaʻi ma maʻi faʻapitoa. E le faʻatagaina le faʻaaogaina o se aisa i le nofoaga ua afaina. E tatau ona faʻaaoga le malulu mo sina taimi puupuu.

I le tautalagia e uiga i le natura o le faʻamalositino anapogi, e manaʻomia le amanaʻia o taumafa a le tagata maʻi i aso taitasi. O le anapogi tele e matua le fautuaina e taofi sili atu ma le faatasi i le vaiaso. O le loliina o aso e faatagaina e faʻateleina ona faia. Ua faatonuina ina ia tapulaa i meaai maualalo maualuga-kalori. O le anapogi mo togafitiga faʻasolosolo e tatau ona faʻaleleia ina ia maua ai se aoga aoga i luga o le paʻu ma le tino.

Anapogi ma le pancreas

  • O le faʻataʻitaʻiga o le anapogi e toe faʻafoʻi ai le pancreas ma faʻateʻa ai le maʻisuka i totonu o fuainumera suʻesuʻe
  • E faʻapefea ona faʻatinoina le faʻatinoina o le anapogi?
  • O le faʻatapulaʻa o kalorique e mafai foi ona fesoasoani i le maʻi o Huntington.
  • Suavai anapogi mo le tele o aso, o se isi gaioiga sili ona lelei.
  • Soifua Maloloina o taumafa anapogi
  • O le faʻaleleia o le matelaina e faʻaleleia le aoga o togafitiga o faʻamaʻi maʻi
  • Faamatalaga taua o anapogi
  • O le taʻavale e taua tele i le manuia ma le faʻamaonia vave o le faʻasalalau

I se isi suʻesuʻega, e aʻafia ai foi i latou i totonu o potu suʻesuʻe, faʻatapulaʻaina o le kalori i le ono itula le faamalama i le aso na faʻaititia ai le maualuga o se fuamoa o le mutant mutant lea e iai sona sao i le atinaʻe o le faamai o Huntington.

Tuuina atu nei taunuuga, faapea foi ma isi suʻesuʻega, o le tele o faamanuiaga o le anapogi e faaauau pea ona faaalia. Afai e te leʻi taumafai e suʻe pe faʻapefea ona afaina ai lou soifua maloloina, ou te fautuaina oe e faʻaauau le faitau, ma mafaufau foi i se tasi o auala e tolu: o se meaai e faʻapipiʻi ai le anapogi, anapogi faʻavave, po o le vai anapogi. O se tasi lea o mea sili ona lelei e mafai ona faʻaaogaina i le tau faasaga i faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le faʻataʻitaʻiga o le anapogi e toe faʻafoʻi ai le pancreas ma faʻateʻa ai le maʻisuka i totonu o fuainumera suʻesuʻe

I totonu o se suʻesuʻega na lolomiina i totonu o le tusi talaaga Cell, o se vaega o tagata suʻesuʻe, o le toʻatele oi latou sa galulue faatasi ma le Iunivesite o Kalefonia i Saute (USC), na fautua mai e mafai ona toe faʻaleleia le pancreas e faʻaaogaina ai meaai e fiafia i le matelaina.

I suesuega a manu, o saienitisi na taʻitaʻia e le Ph.D. Walter Longo, polofesa o gerontology ma saienisi faʻasaienisi ma le faatonu o le USC Longevity Institute, na mafai ona toe faʻafoʻiina galuega faʻatonuina e ala i le faʻaaogaina o se suiga o se taumafataga e fiafia i le matelaina. O loʻo faʻaalia i taimi o tausamiga ma le oge.

Fai mai le Longo, o le taumafataga na fesoasoani i le "faia o inisalini e gaosia ai peta sulu, e toe faamanatu ai mea e mafai ona matauina i le taimi o le atinaʻeina o le pancreas." (Seta Beta e iloa ai le suka toto ma faʻasaʻo le inisalini pe a maualuga le maualuga o le suka). Talu ai ona o lona malosi e toe faʻaleleia ai i luga o le meaʻai, o se taumafataga o le taumafa o le matelaina o le fiaʻai o le a faʻaaogaina ai foi le faʻaʻailoga o le maʻisuka i fuamoa suʻesuʻe.

Na lipotia e Longo: "O la matou faaiuga o le tuʻuina o le kiore i se tulaga ogaoga, ona toe foi atu ai lea i masani - e ala i le anapogi ma le toe fafagaina - mafua ai ona maua i totonu o le pancreas se ituaiga o reprogramming o le atinaʻe, lea e toe faia ai le vaega o le okeni e le o galue" .

O faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai le lelei o fualaau oona e maua i le maʻisuka: o le faasologa o le taumafataga e faʻatautaia ai le fiaʻai ma toe maua ai le inisalini ma le glucose homeostasis i mice ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E faʻapefea ona faʻatinoina le faʻatinoina o le anapogi?

E le pei o le anapogi faaleaganuu, lea e taulai atu i le aloese mai meaai mo se taimi patino, o se taumafataga o le anapogi e faaitiitia ai le faaitiitia o le calorie, e masani lava i totonu o le lima aso, ina ia mafai ai ona maua le aoga o le togafitiga masani o le anapogi e aunoa ma se meaai.

O le meaai vave a Longo e aofia ai le calorie restriction o le 800-1100 i le aso mo aso e lima i masina taitasi. O lenei faiga e matua faigofie lava le oti, aua e faigata tele mo aso e lima ona 'ai na o le vai. O laʻasaga maualalo o le kalori e ofoina atu le tele o aogā ma faʻaititia ai le ono ono aʻafia ai aʻafiaga o aʻafiaga.

E lima aso o le faʻatapulaʻa o le kalori e ala i se filifiliga o mea taumafa e maualalo i gaʻo gaʻo, maualalo i le popo, ma maualuga i gaʻo maloloina. Mo le masina atoa, e mafai ona e 'ai i soʻo se mea e te manaʻo ai. O le sini o le faʻatusaina o taimi o taumafataga ma le fiaaai.

E ui o nei mea uma e foliga faigofie, ae fai mai Longo o se meaʻai e sili ona lelei i lalo o le vaavaaiga faafomai. "E pau uma i lalo i le le taumafai e fai lenei mea i le fale." Fai mai Longo, "O lenei taumafataga e sili atu ona faigata nai lo mafaufauga o tagata."

O le faʻatapulaʻa o kalorique e mafai foi ona fesoasoani i le maʻi o Huntington.

O se suʻesuʻega fou a saienitisi Kanata, na lolomiina i le Acta Neuropathologica Communications, o loʻo faaalia ai faatapulaaina o le taumafaina o taumafa i se taimi faapitoa i le aso e mafai ona manuia ai tagata i le faamai o Huntington. E sili atu ma le 30,000 o loʻo mafatia i lenei maʻi o le neurological alualu i luma, lea e masani ona tupu i le va o le 30 ma le 50 tausaga.

O aʻafiaga e aofia ai le le atoatoa o le mafaufau, le faʻatonuina (chorea), ma faafitauli faʻafitauli. O le tele o auala faaleaganuu e aofia ai le tagofia o vailaʻau, e pei o le tetrabenazine, e pulea ai faʻamaoniga, e pei o le chorea. I le faʻaogaina o fuamoa o potu suʻesuʻe, na iloa ai e le au suʻesuʻe o le faʻatapulaʻaina o le kalori i le ono faamalama ono itula i aso uma e faʻaleleia ai le faʻamaʻi o le faamai o Huntington i lauusiusi.

Aemaise lava, o lenei fuainumera o mea taumafa, lea e taʻu mai ai le anapogi mo le 18 itula na totoe, na mafua ai ona paʻu tele i le maualuga o se fualaau fomaʻi faapitoa, lea e taofiofia ai le atinae o le faamai o Huntington. O le faʻamaʻi na mafua mai i le mutation o le Huntingtin gene (NTT), lea e tuʻuina atu mai matua i le tamaititi.

O le ituaiga o le HTT ua taʻua o le mHTT, ua talitonuina e aoga ma isi tino o le tino e faatelevave ai le alualu i luma o le faamai.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻasaʻoina o meaʻai na mafua ai le autophagy i mice - o se masini e faʻamamāina ai le tino lea e aveesea ai mea e faaleagaina pe le talafeagai. Ua maitauina e tagata suʻesuʻe o le autophagy e mafua ai le matelaina e maualalo ai le maualuga o le mHTT i le mafaufau.

Suavai anapogi mo le tele o aso, o se isi gaioiga sili ona lelei.

Ina ua mavae sina masalosalo, na ou iloaina lena mea vai anapogi mo le tele o aso, o se tasi lea o fesoasoani sili ona lelei mo tagata..

Ou te fai atu lenei mea ona o lenei ituaiga o matelaina e suia ai le tino i se "puipuia-matua" puipuia. O ia foi saofaga i le autophagy, o le faagasologa o le siakiina o le tagata lava ia, ua taʻua muamua ona o le mafuaʻaga o le faatoaagaina o le cell.

Ua ou faaaluina le tele o aso anapogi i aso e lima i masina talu ai nei ma ou te fautuaina lelei lenei mea o se masani masani. Ae a faʻapea ua e saunia lelei, afai o loʻo e tui ile inisalini, ou te talitonu o le anapogi i masina taitasi o le a aoga mo oe.

Afai e te le mafatia i le faaletonu, e le o tuai ma vaivai, e le o maʻitaga, pe iai ni faafitauli ogaoga o le soifua maloloina, o le anapogi mo le tolu i le fitu aso e ono aoga mo oe. o se faʻapuupuuga puupuu o le a le fasiotia oe ma o le a le afaina tele ai le maso maso. E tusa ai ma le fia ai o le vai, ABC Science e lipoti atu:

"A mavae le lua po o le tolu aso o le anapogi, o le ae maua le malosi mai lua punaoa i le taimi e tasi. O se vaega itiiti o le malosi e maua mai i le faʻaumatia o maso. - ae mafai ona e aloese mai lenei mea e ala i le faia o ni nai faʻamalositino. O le tele o le malosi e sau mai le gau o gaʻo.

Ae e le pine ae amata ona maua uma le malosi mai le malepe o gaʻo. Faʻasoʻoto i lalo ni meaola se lua e lua - glycerin (lea e mafai ona liua i le kulukose) ma gaʻo gaʻo maualalo (lea e mafai ona liua i isi vailaʻau, konesona). O lou tino, e aofia ai le faiʻai, e mafai ona galue i glucose ma ketones, seia iu ina alu ese le gaʻo.

O faʻamanuiaga o le anapogi i tagata e faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto, ma faʻamaloloina ai faʻamaʻi o le maʻisuka, fomaʻi ma le epilepsy i tamaiti. I manu, o le matelaina e faʻagesegese ai le paʻu o le gaioiga faʻamalosi e tupu i le maʻi o Parkinson ma Alzheimer. "

E mafai ona e iloa afai e te amataina i le faʻavaveina o le anapogi, e mafai ona saunia lou tino (ma le mafaufau) mo le anapogi i le vai. Faateleina le numera o itula e aunoa ma ni meaai e mafai ona saunia lou tino mo aso e aunoa ma se meaai.

O laʻu masani o le anapogi i lea taimi ma lea taimi mo le 20 itula i le aso, ioe, na faigofie ai le anapogi mo au. E tusa lava pe e te faia lenei mea mo le itiiti ifo ma le 20 itula, e te fesoasoani i le tino e faʻaaoga le gaʻo e pei o le suauʻu.

Soifua Maloloina o taumafa anapogi

I totonu o lana tusi, Longevity Diet: Saili suʻesuʻega fou i tua o le faʻafouina ma le toe faʻafouina o sima mūmū e faʻagesegese ai le matua, faʻasaʻi faʻamaʻi ma faʻamalieina le mamafa, fai mai Longo O se faʻasalalauga e faʻaaogaina le anapogi e lagolagoina ai le soifua maloloina atoa ma le soifua manuia ona e fesoasoani i le tausisia o se tulaga maloloina:

  • C-reactive protein, o se faailoga o le mumu
  • Glucose anapogi
  • Inisalini pei o le tuputupu aʻe 1, o se faailoga e fesoʻotaʻi ma le faʻatupulaia o le tino ma le faaleagaina o DNA
  • Suauu Lafoaʻi ma Faailoga Faʻaauau

I le faaopoopo atu, e tusa ai ma Longo, O se meaai vave-meaai lea e puipuia ma toe faʻafouina ai lou tino, mafua ai le faʻafouina ma le faʻatupulaia o le faatinoga i le tele o tino. Faatasi ai ma le soifua maloloina, fai mai Longo o se taumafataga anapogi-taumafa:

  • Faʻaitiitia le kanesa e oʻo i le 50 pasene
  • Tuai le amataina o le kanesa ma oʻo atu ai i le sili atu o le paʻu o le tino nai lo le leaga
  • Faʻaleleia tomai faʻapitoa ma faailoga o le matua
  • E faʻamalositino le polokalama puipuia, ma toe faafoi atu i se setete laitiiti
  • Faaitiitia Faʻamatalaga Faʻamatalaga Fesootai ma le Cardiovascular Disease, Cancer and Diabetes

O le faʻaleleia o le matelaina e faʻaleleia le aoga o togafitiga o faʻamaʻi maʻi

Talu ai ona o le tele o tausaga o lona sailiga suʻesuʻega, O Longo e malosi lona fautuaina o taumafa taumafa lea e fiafia i le matelaina i togafitiga o le kanesa. E le gata ina faateleina ai le aoga o togafitiga, o lana tala lea, e faaitiitia ai foi nisi aafiaga le lelei. Fai mai Longo:

"O se taua faigata. Matou te galulue ma taʻitaʻia falemaʻi falemaʻi i le lalolagi: MD Cancer Center Anderson, Mayo Clinic ma le USC Cancer Center Norris. matou te le fia mananao e fouvale. Sa matou tau, ae matou te mananao latou te ioe faatasi ma i matou. Matou te mananao i tagata suʻesuʻe i luga o le fale e fai mai: "Ioe, o lenei taumafataga o se auala lelei.

Puipuiga ole saogalemu. matua maualalo ma o le a mafai ona maualuga le aoga. I pepe, tatou te vaaia pea le ola o le kanesa ma faʻamalolo e tusa lava pe faʻataʻitaʻi i metastatic. "

Longo e talitonu o le anapogi e pei o meaai e sili ona aoga i taimi mulimuli o le kanesa, lea ua uma ona faia, ma le tuua o nai tagata maʻi. I ia tulaga, na ia faamalosiau i tagata suesue i luga o le fale e mafaufau lelei e aofia ai i latou i le togafitiga o le kanesa.

I le taimi nei, ua faʻaalia e Longo ma lana 'au le aoga o meaʻai faʻamaonia vave mo inhibitors kinase, chemotherapy, ma ituaiga uma o kanesa.

Na ia fai mai o le faitau selau o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o loʻo aʻafia ai i le faʻavaveina o mea taumafa-faʻataʻitaʻiga meaai, ma e masani ona faʻaalia i togafitiga fou. O se tasi oi latou o le tui puipuia. E mafua ai le iloa o le kanesa i lau faʻalavelave puipuia ina ia mafai ona osofaʻia ai.

Po o le a lava le tulaga o le togafitiga o le kanesa, ua fautuaina e Longo ia aumai i lau fomaʻi meaʻai se mea taumafa-taumafa taumafa. Mo tagata amata, e mafai ona e fautua atu ia te ia, "ia le itiiti ifo. faitau e uiga i tofotofoga a le falemaʻi ua uma ona lolomiina, "o le tala lea a Longo.

Na ia faaopoopo mai: "Ou te manatu e taua le talanoa i tagata o le kanesa e uiga i lenei taumafataga ma tuu atu ia i latou se avanoa, aemaise pe afai e leai nisi filifiliga talafeagai."

Faamatalaga taua o anapogi

O nisi tulaga o le soifua mālōlōina e manaʻomia ai le togafitiga faafomaʻi e mautinoa ai le saogalemu o le anapogi.. Po o le a lava le tulaga o le soifua maloloina, Ia mautinoa e talanoa i lau fomaʻi aʻo le i amataina se polokalama anapogi.

Afai e iai sau maʻi gasegase, e tatau i le fomaʻi ona mataʻituina ma le totoʻa lou tulaga ma soo se faʻafitauli faigata e fesootaʻi ma le anapogi. Ou te fautuaina oe e aloese, pe mafaufau i ai, ia anapogi ma le atamai pe afai:

  • E i ai ou faʻafitauli poʻo le mamafa
  • O oe maʻitaga poʻo susu susu
  • E vaivai oe pe e le lelei le soifua maloloina
  • O loʻo e inuina fualaau, aemaise lava pe afai e te manaʻomia e puʻea
  • E iai lou ate poʻo le faʻamaʻi fatu
  • O loʻo e faʻaaogaina fualaau faasaina poʻo le faʻasolosolo, ona o le lamatiaga o le faʻalavelave
  • E silia ma le 70 ou tausaga pe afai e le o se soifua maloloina

O le taʻavale e taua tele i le manuia ma le faʻamaonia vave o le faʻasalalau

Afai o iai oe i se tulaga lelei faaletino, e mafai ona e faʻaaogaina se taumafataga anapogi mo aso lima i le tolu masina.

Ae peitaʻi, afai e te aʻafia i faʻafitauli o le soifua maloloina e pei o le maualuga o le toto maualuga, maualuga le cholesterol, poʻo le tele o meaʻai, e mafai ona e iloa e aoga le taamilosaga i se taumafataga i masina uma, seʻia oʻo ina e matauina se faʻaleleia atili o le soifua maloloina.

O Longo o loʻo faʻamafaina le manaʻomia mo nisi ituaiga o cyclicality, aua e taua i le manuia. O nisi taimi o le anapogi ma le "tausamiga" mulimuli o se tasi lea o ki e tatalaina ai le tele o faamanuiaga o lenei taumafataga. E tatau ona maitauina lena mea O le uila o le a fesoasoani foi e aʻafia ai aʻafiaga leaga e aʻafia ai le anapogi faifaipea poʻo le le lava o meaai.

Afai o le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga na mafua ai ona e mafaufau e uiga i le anapogi, atonu oe sauni e 'ave le meaai i se tulaga fou. Ona o aoga aoga o le anapogi, e taua le siakiina o ituaiga o gaioiga taitasi, aemaise lava ona o lou tino na fatuina i le: 1) galue i gaʻo e pei o le afi tele ma le 2) taamilosaga i taimi o taumafataga ma fiaaai. Lolomiina e econet.ru.

Ina ia pulea lou soifua maloloina, ou te uunaia oe - i lalo o le taitaiga a lau fomaʻi - ia mafaufau loloto i se tasi pe sili atu foi o ituaiga o anapogi nei:

  • Tatalo faʻavave
  • Suafa vai
  • Meaʻai e faataitai ai le matelaina

E te fiafia i le tusiga? Ona lagolagoina lea oi matou lolomi:

Mea faasaina

Pancreatitis o se faʻamaʻi e manaʻomia ai meaʻai tatau. Mo le toe faʻaleleia ma toe faʻafoʻisia le faʻatinoga o se mamanu maʻi, e tatau ona e tusia saʻo e le gata i au masani masani i aso uma, ae faʻapea foʻi le taumafataga. O loʻo i ai se lisi o meaai e faʻasaina i le taimi o le pancreatitis.

O nei oloa e aofia ai:

  • mea manogi ma fualaau vevela (garlic, aniani, horseradish),
  • carbonated ma ava malosi,
  • malosi lauti ma kofe,
  • gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • suti ma mea e gaosia ai keke,
  • fualaau faisua (legumes, ituaiga uma o kapisi, radis, sorrel),
  • kuka, falai, ulaula.

O nei oloa uma e "mamafa" lava mo le gaogao ma o le fualaau oona e faʻaaluina ai le tele o le malosi i lenei galuega.

I le togafitiga o pancreatitis i le fale, o le meaʻai e tatau ona aofia ai nisi o ipu, e aofia ai oloa e maloloina mo le tino, e le manaʻomia ai le tele o le malosi ma maua ai le tele o mea aoga ma vitamini.

Meaʻai maloloina ma ipu e aofia ai:

  • fualaau faisua (pateta, ukiniki, kāloti, beets),
  • lanu meamata ma laʻau
  • teli ma faamalosi,
  • araisa ma falala (e sili atu i le falaoa ma susu),
  • taʻavale aisa ma meaʻai,
  • vela moa
  • gaʻo e faavae i luga o iʻaʻai ma aano o manufasi.

E mafai ona tatou faʻamaonia o le anapogi ma le pancreatitis o se auala moni ma lelei o togafitiga ma e le mafai ona maua se vaifofo atoatoa e aunoa ma le mulimuli i se taumafataga. Aua nei galo e tatau ona faia mea uma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga