Faʻavave i le maʻisuka i fafine

O se maʻi le gasegase e mafua ai le maʻisuka e aʻafia ai le naʻo le metabolism o meaʻai i totonu o le tino o le tagata, ae aʻafia ai foi le gaioiga o gaioiga uma ile tino.

Ua faʻaitiitia le faʻagataina o le tino o le tagata, o loʻo faʻaitiitia ai galuega faʻafefe, o le mea lea e le mafai ai e le tino ona faʻamalosia atoatoa sui sola, o lona uiga, o maʻi e maua i le maʻisuka e masani ona mafatia mai faʻamaʻi pipisi.

E mafai ona avea ma faʻamaʻi pipisi o se natura siama ma le viral, o se maʻi e le masani ona masani ai. E le gata i lea, o le maualuga o le suka i totonu o le tino o se tulaga lelei mo le toe gaosia o siama. O se faʻataʻitaʻiga manino o se maʻi faʻaleagaina o le vevela i le maʻisuka.

E tatau ona mafaufau pe faapefea ona fesootaʻi le vevela ma le maʻisuka, ma o le a le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le au failautusi? E faʻafefea ona togafitia le gasegase mo le maʻisuka i fafine, ma a faʻapefea pe a faʻaalia i le tane le gaʻo?

I galuega faafomaʻi, o le manatu o le veveh ei ai se fuaitau faasaienisi, ma o fomaʻi e taʻua lenei fomaʻi. O lenei igoa na tuʻuina atu i le faʻamaʻi ona o microhoganic microorganisms Candida.

O nei siama e taua o le timeline, aua e masani lava ona maua i luga o le mucous membranes, ae latou te le faʻaosoosoina uma lava faiga faʻapitoa i le tino. O sui o le maʻisuka e atiaʻe e tetee atu i le talaaga o le toe gaosia tigaina o meaola ninii.

O le gasegase i le maʻisuka e tele ituaiga: vavalalata ma vavalalata, vavave o le ooto tautala ma isi. E sili atu ma le 10 ituaiga o togafitiga. Ae o le maʻisuka, soo se ituaiga o togafitiga e mafai ona atiina ae e tusa ai ma lona talaaga, ma e faalagolago i le tulaga o meaola laiti, faapea foi ma isi tulaga.

O meaola ninii o le eleele o loo i totonu o se malo tuai, ae o galuega faafomaʻi ei ai mea e mafai ona faaosofia ai a latou amioga sauā:

  • O le vaitaimi o le maʻitaga, o se faʻaitiitia o le tino o tagata.
  • Faʻi maʻi faʻafuaseʻi i le tino, e aofia ai faʻamaʻi pipisi i feusuaiga.
  • Vaʻalele faʻasolosolo taimi umi.
  • Agavaʻa i faʻamaʻi o le tino.
  • Laeiina o laei faʻapitoa.
  • Taumafa le lelei.
  • Tulaga maualuga o le vevela.

I vailaau, e talitonuina ai o le maʻisuka o le pito sili lea ona taua e mafua ai le atinaʻeina o le vevela.

E mafai foʻi ona faʻasalalauina le gaʻo i le taimi o feusuaiga, ma e tupu lenei mea pe a oʻo i se tasi o paaga le malosi o aʻafiaga o meaola ninii. Ae ui i lea, i le tele o mataupu, e le faʻavasegaina e fomaʻi lenei maʻi e pei o se faʻamaʻi pipisi. Ae ui i lea, o se fomai tipitipi e togafiti i fafine.

I se tulaga na tupu ai le gasegase i le lotolotoi o le maʻisuka, o togafitiga e fautuaina e le fomaʻi ma le endocrinologist.

Ata faʻaleleia

Aʻo le i taʻuina atu pe faʻafefea ona togafitia tagata taʻitoʻatasi i le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona mafaufau pe oa uiga o loʻo faʻaalia e le au failautusi. O faʻamaoniga o togafitiga faʻapitoa e masani ona faʻaalia, lea e faʻamaonia ai le faʻamautinoaina o faʻafitauli.

Ae peitai, afai o le tagata maʻi e mautinoa o loʻo ia te ia le faʻataunuʻu, e le fautuaina le ola o le tagata lava ia. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le gata i le au failautusi, ae o isi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻalauteleina.

O faʻapogai autu o le au failautusi o faailoga nei:

  1. Fufuluina, sasaina ma isi faailoiloga o gaioiga le lelei i totonu o le itutino.
  2. Faʻasalaga faʻaleagaina i fafine. E ala i lo latou tumau pea, latou te foliga tutusa o se paʻu paʻu.
  3. I le taimi o le faʻasologa, o loʻo lagona ai lagona tiga.
  4. Faʻanoanoa i taimi o feusuaiga.
  5. I luga o le mucosa, o vaega papaʻe ua faʻaalia.

Afai o le tagata gasegase ua atiina ae le vevela o le vevela o tautala, o lona uiga o le suiga i le foliga mai o le mucosa ofo. I le avea ai o se tulafono, o se ata paʻepaʻe (plaque) e faʻaalia i luga o le mucous surface.

O le maualuga maualuga o le suka i le maʻisuka e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o vaʻa toto, lea e mafai ona oʻo atu i le tele o faʻafitauli, e aofia ai le gangrene i le maʻisuka.

Soo se manuʻa ma se "maʻi suamalie" e faʻamalolo mo se taimi umi, pe a faʻatusatusa atu i tagata soifua maloloina, ao faateleina le aʻafiaga o siama mai siama ma le faʻaleagaina.

O le maualuga maualuga o le suka e fatuina ai se siosiomaga lelei mo le faʻalauteleina o le tele o microorganic pathogenic. O nei mea uma e oʻo atu ai i le mea moni e mafai ona faʻalauteleina le gaogao o soʻo se localization.

Ae ui i lea, o le maʻisuka e masani lava ona atiina ae le gasegase masani.

Afai e le amanaia le faamai, e amata ona alualu i luma, ma o le taunuuga e faasolo ina faasolo ina faasolosolo ina avea ma foliga masani, ma i le itu, e mafai ona oo atu ai i le tele o faafitauli o le maʻisuka.

E tatau ona maitauina o nisi fafine latou te togafitia o latou lava maʻi suka, e aunoa ma le alu i se fomaʻi. Ae o lenei mea e matua sese lava, o nisi taimi e mafai ona e faʻafefeteina ia faailoga, ae i le aluga o taimi, o le a faʻaalia mai le faʻamaʻi ma le malosi faafouina.

E faʻafefea ona togafiti i le maʻisuka, e fiafia i tane ma fafine? O le faʻavae o togafitiga o vailaau faʻamaʻi togafitiga faafomaʻi. E mafai ona avea ma maʻa, mea faʻapipiʻi mo le faʻaofiina i totonu o le vaʻa, faʻaoga mo le faʻaaogaina i fafo.

O le faagasologa atoa o togafitiga o le gasegase i tua o le maʻisuka e mafai ona aumai i tulaga masani masani i togafitiga faafomai:

  • O le umi o le togafitiga e mafai ona fai i ni nai vaiaso, pe a faʻatonuina sui sologa lelei e gaoioi lemu ma lemu.
  • Pe a faatonuina ia vailaau e aofia ai mea e sili atu ona malosi, o le togafitiga e mafai ona 2 aso, poo se mea e tasi.
  • Afai o le tagata maʻi e i ai se gaogao o se natura masani, ona mafai lea ona togafitia togafitiga i le tausaga.

O loʻo i ai le tele o fualaau oona e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo togafitiga o le gaʻo. Ae o le maʻisuka e fautuaina i taimi uma le agamalu ma agamalu o loʻo faʻamatalaina mo tamaiti laiti ma fafine maʻitaga.

O fualaau aupito sili ona lelei mo le togafitia o le suamalie e aofia ai vailaʻau e pei o Nystatin, Fluconazole, Pimafucin. O le fua o le fualaau faasaina, o le taimi o le pulega e fautuaina i se tulaga taʻitasi.

I le taimi o togafitiga, ua fautuaina e lafoaʻi feusuaiga, mataʻituina ma le totoʻa le tumama o maʻi, mulimuli i se soifua maloloina lelei, lea e faalua ona taua mo le maʻisuka.

I le faaiuga, e tatau ona fai mai e leai se mea e manaʻomia e taumafai ai e faʻafetaui le au failautusi e ala i togafitiga faafomaʻi. O vaifofo faalenatura e malelemo ai faailoga, ae o le a le mafai ona latou taulimaina microbes.

O le a sou manatu i lenei mea? O a vailaʻau na fautuaina e lau fomaʻi mo le togafitia o le gaʻo? Fetufaai au faʻamatalaga ina ia maua le tele o lau iloiloga!

Mafuaaga ma faailoga o le maʻi

Faatasi ai ma le atinaʻe o le maʻisuka i le tino, o loʻo i ai se soliga o le faagasologa o le toto toto, e mafua mai ai le matelaina o le okesene o masini. O le mea lea e mafua ai lo latou malolo, o le faʻaogaina o microcrack i luga o le mucous membranes, e suia ai le microflora ma faʻateleina le faateleina o le numera o Candida - o le sui o le sosolo o le galo po o le gaʻo.

Isi mea e faʻaosofia ai le faʻaaloalo i fafine e maua i le maʻisuka:

  • Faʻaitiitia le faʻamaʻi. O le faʻaitiitia o malosiaga puipui e mafai ai e le tino ona sili atu ona faʻafitauli i faʻamaʻi ma faʻaleagaina o meaola ninii.
  • Suiga i le paleni o le acid-base i le va (o le mea o le a avea ma mea e le faaituau pe alkaline).
  • Faʻaleagaina o le ola mama. O le le tausisia o ana tulafono e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le vevela.
  • Laei ofoofogia. O siama le masani ai e puipuia ai le paʻu ma mucous membranes mai le manava, faia o se siosiomaga lelei i totonu o genital mo le gaʻo pathogenic.
  • Fefaʻatauaʻiga faʻafesoʻotaʻi ma se paʻaga ma le au palota.

O faʻamaoniga o le gasegase ma le maʻisuka ua faʻailoaina, lea e faʻafaigofieina ai le siama.

Faʻamanatu e tamaitai faʻamatalaga nei:

  • ogaoga ma le susunuina i totonu o le vaalele,
  • mumu, tiga o le mucosa,
  • tiga i le taimi o le faʻasolosolo poʻo feusuaiga,
  • lanu paʻepaʻe paʻepaʻe mai le vevela, atonu o le a iai se tulaga tutusa.

O le a le mea e fai pe a maua le gaʻo i le maʻisuka?

Afai e maua ia faailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi suʻesuʻe mo togafitiga ma togafitiga. O le tulaga ese o le tuufaatasiga o tagata suesue i le maʻisuka o le maualuga lea o le suka, microtraumas o le paʻu ma mucous membranes e sili atu ona malolo le umi.

Fautuaga:O le laasaga muamua ile togafitia o le maʻisuka o le faʻaitiitia o lou kulukose toto. O lenei mea o le a mafua ai tulaga le lelei mo le faʻaopoopoga o le tele o le suka.

E fautuaina ina ia mataʻituina pea le toto suka ma e sili atu le maua o se glucometer patino mo lenei mea. I le tulaga o se faamai o le ituaiga muamua, o le togafitiga o le inisalini e faia, i le lona lua, o se meaai faapitoa ma vailaau e fautuaina e faaitiitia ai le kulūkose.

O le isi laasaga o le togafitiga faʻatasi ma togafitiga faʻatoʻilaloina o le a taofia ai le toe gaosia ma le tuputupu ae o le fuga. Ma le isi, o le a manaomia vailaau e toe faʻafoʻi ai le microflora masani o le va.

E faapefea ona togafitia?

Pe a togafitia le gasegase o fafine o loʻo maua i le maʻisuka, ia faʻamalosi fualaau faʻamalosi i le ituaiga o meaʻai mo le faʻafofoga tautala, suppositories, ointments, creams for treating tissues locally.

O togafitiga nei e aoga:

Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o foliga o le faʻamaʻi, faʻapitoa togafitiga ua faʻamatalaina, tuʻufaʻatasia le inuina o fualaau faasaina i totonu ma vailaʻau faʻapitonuʻu.

Afai e fiafia le fafine i togafitiga faʻalapotopotoga, ona mafai lea ona avea i latou ma faʻamatalaga aoga i le togafitiga autu, ae le suia. Mo le faʻaleleia atili o le soifua manuia, e mafai ona faʻamamaina faʻamaʻi ma teuteuga o le chamomile, sage.

I luga o le ata togafitiga

Oti

O le mea aupito sili ona taua i le atinaʻeina o le gasegase i le maʻisuka o le toto maualuga. Ina ia aloese mai le tuusao poo le taimi o togafitiga, e taua le mulimuli i se meaai faapitoa.

O le mataupu faavae autu o le soifua maloloina o meaʻai mo faila o le aiga o le sauniuni lea o taumafa i aso uma o mea taumafa ma mea aupito sili ona maualalo o le carbohydrate.

Aveese mai le lisi autu:

  • mea uma e suamalie
  • pastry, oloa o le falaoamata,
  • fualaau faisua
  • fua suamalie.

Faaaoga lelei i le taumafa o meaʻai e maualalo le gaʻo, aano o manufasi, iʻa ma iʻa, sisi, nati, fualaau faisua.

Matou te fautua e faitau se tusiga i luga o mafuaaga e mafua ai le gaogao. Mai lea mea o le ae iloa ai uiga ma mafuaʻaga o le faʻamaʻi, le ono mafai ona maua mai siama mai se paaga feusuaiga.

O a fualaau faasaina mo le fesoasoani gaogao lelei? Faitau iinei.

Fautuaga

Ole togafitiga o failautusi i fafine e maua i le maʻisuka o se faagasologa uumi. Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi o le maʻi ma puipuia le toe faʻafoʻi, e tatau ona matua mataʻituina le faatonuina o le fomaʻi.

O mea e manaʻomia:

  • mataʻituina ma le faʻaeteete le tumama lelei, faʻaaoga oloa e leai se pH,
  • fai ofutino e faia i ie masani, e le o le fufusi, e le faʻamalosi,
  • mo le faʻagasologa o le faʻaaogaina o mea mama, e le o pampons,
  • i totonu o tagata aloaʻia, e le aofia ai feusuaiga,
  • mulimuli i se meaai.

O Sui Candisias e le lamatia ai le ola, ae o le a faaitiitia ai lona lelei. Afai o le gasegase e aliali mai i tua o le maʻisuka, o le laasaga muamua o le faʻasalalau lea o le maualuga o le suka i totonu o le tino.

Afai oi ai se paaga feusuaiga, o le togafitiga tutusa o ia mea e lua e manaʻomia, a le o lea, o le aʻafiaga o le toe faʻamaʻiina o le silo e faateleina.

Faailoga ma togafitiga o le gasegase faasaga i le maʻisuka

Togafitiga o le gasegase i tagata mamaʻi ma le maʻisuka o se faʻalavelave faigata ma umi. O se maʻi le gasegase e mafua mai i le maʻisuka ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2 o se tasi lea o mafuaʻaga e mafua ai le vevela ma lona toe faʻafoʻi. O se fafine e maua i le maʻisuka e manaʻomia lona onosaʻi ma saunia mo se taimi umi e tau ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi o gaʻo tino, e aofia ai le vevela.

O faʻataʻitaʻiga faʻamaonia i fafine e maua i le maʻisuka na o le pau lea o le faailoga faapitoa e iloa ai le maʻisuka fafine mai le tane. O le tele o taimi, o faailoga ia o failautusi faʻapitoa o mafuaaga ia e suʻesuʻe ai le maualuga o le kulukose i le toto ma le urine:

Vitio (kiliki e taʻalo).
  • sasaa
  • mu
  • tiga tiga ma feusuaiga,
  • lafoaʻi paʻepaʻe paʻepaʻe.

O le suamalie e masani ona taatele i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, i le 90% o mataupu, o le vevela i le maʻisuka o se mea taua i le siama ma le siakiina o le maʻi maualalo.

E mafai ona togafitia le gasegase o le maʻisuka ma le faigata tele, o vailaau faʻasao faʻasao faʻasao ma fomaʻi e masani ona le aoga pe aumai se toomaga mo taimi pupuu.

O le gasegase ma le maʻisuka ua masani ona felagolagomaʻi ma le tasi, talu ai o le solia o le gaosiga o le carbohydrate e taʻitaʻia ai le solia o le galuega faalilolilo a le mucosa. O le maʻisuka ua avea ma mafuaʻaga o microangiopathy - o le solia o le tui o le toto i totonu o masini, lea e mafua ai le faʻalavelave i le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai i le mucosa.

Ona o le faʻaitiitia o galuega faalilolilo, ua faʻaitiitia ai le puipuiga o le puipuiga o le lotoifale. O le vevela ma le faʻaitiitia o lona malosi e mafua ai le faʻaalia o le microdamage, o le faitotoa lea i siama.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le glycogen i sela o le mucous membrane, ma o le mea lea o le lactic acid, ua faaleagaina, o le tali atu o le ala agai i alkaline, o le ola o le lababacilli ua faatetele, ua amataina le dysbiosis, lea e tatalaina ai le auala mo le atinaeina o le suka. O le tane e aofia ai i le gaioiga o le mu, lea e gata i le faʻavaeina o le otaota.

O faʻafitauli o le gasegase e aliali mai i le tulaga o le faʻamaʻiina o microcakes i le malie ma faateleina i lalo o le malosi o le kulukose, o le maualuga o le toto e tulaʻi mai. E mafai ona tumau le tuʻuina atu e tusa lava pe a uma ona faʻaaogaina faailoga o totoe o le au faʻasalalau ma e le mafai ona faʻafeteina ma le itiiti o le tausia o le tumama. O le sosolo, lea e le alu ese pe a maeʻa se togafitiga mo le faʻamaonia ma le faʻamaʻeseina o mafuaaga talafeagai o allergies, e masani lava ona matauina i le maʻisuka ituaiga 2. O le i ai o faʻamaʻoga o vae ma faʻamau fao e faʻaalia ai foi o le maʻi o le maʻi o le maʻisuka.

O le faʻamalolo i tagata o le maʻisuka latou te faia le ituaiga o paleni o le paleni o le tino poʻo le isi ituaiga o faʻamaʻi urogenital.

Togafitiga o le suamalie i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 e tatau ona atoatoa ma aofia ai mea nei e manaʻomia muamua:

  • pulea ma le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose o le toto,
  • togafitiga faafomaʻi
  • nofoia o le mucosa tino ma le microflora masani,
  • talafeagai le tumama lelei.

Mafaufau i vaega uma o togafitiga i auiliiliga. Togafitiga o le gasegase ma le maʻisuka e tatau ona amata i lona taui. A aunoa ma lea tulaga, o le a le mafai ona fatuina ni tulaga i totonu o le vaʻai e lelei mo le atinaʻeina o le microflora masani, e toe faʻafoisia ai le saʻo o le membrane mucous, o ana galuega faalilolilo ma le puipuia. O le latalata i le maualuga o le suka o le masani lea, o le lelei o le maʻisuka e totogi, o lona uiga o le lamatiaga o le atinaʻeina o le gaʻo ma le toe faʻafoʻi ua faʻaitiitia. O le mea lea, o mea uma e saofaga i taui manuia o le maʻisuka - mea taumafa, faia o vailaau faʻapitoa, inisua insulin (pe a tatau ai) - e taua foi mo le togafitiga o le au suʻesuʻe.

E mafai ona togafitia lelei le gasegase i le maʻisuka na o na o sauniuniga mo togafitiga faʻapitoa e tusa ai ma se masini faamaonia.O isi metotia, e pei o teuteuga, infusions, mea mo le fufuluina ma le fausiaina, e lelei mo le faamamaina o faʻamaʻi ma faʻaleleia le tulaga o le mucous membrane, ae e le mafai ona latou faʻaumatia le gaʻo pathogenic.

O le gasegase i le maʻisuka ua vave ona avea ma foliga masani faifaipea, ma o lea e taua ai le taofi le toe gaosia o le patho i se vave vave ma puipuia ai mai le salalau atu i le au. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina fualaau faʻatau mo fafo ma totonugafale faʻaaoga. O le suāsusu i alii e togafitia e tusa ai ma le mataupu faavae lava e tasi.

O sauniuniga i le lotoifale e faʻaaogaina i le tulaga o suppositories, capsules, tablets and ointments. O nei o le clotrimazole, butoconazole ma le natamycin.

O vailaʻau lautele e faʻaaogaina - Itraconazole ma Fluconazole. Ae o Nystatin ma Levorin mo le faʻaaogaina o le laupepa e le aoga ona o le maualalo o le ulu atu i totonu o le pito i fafo.

O sauniuniga pito sili e faʻamalieina ai faʻamaoniga o le au failautusi, ma le faʻaogaina o mea - e faʻaumatia ai kolone o se gaʻo pathogenic ma taofi lo latou tuputupu aʻe. E mafai ona togafitia ia candidate mo le maʻisuka pe a uma le suʻesuʻeina o mea faalilolilo, lea e mafai ai ona fuafua le lagona o le fasipolo i se fualaau faasaina faapitoa. O le faatonuina o se fualaau faasaina i soo se mea e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o suiga fesuisuiai. E masani ona togafitiga masani le togafitiga masani ma se tasi (seasea faalua) fualaau.

O le gasegase i le maʻisuka e masani ona manaʻomia ai le tele o le gauai. O le auala e ave ai laulaʻau poʻo le injections e mafai ona toe faʻaupu pe a ma le 2 vaiaso, poʻo le silia ma le ono masina. Ina ia faʻamalieina le tino o le faʻamaʻi, o le Fluconazole 150 mg e masani ona faʻaaoga e tusa ai ma se polokalame faʻapitoa: 72 itula uma, 1 papalama. Ina ia puipuia le toe faʻafoʻi, o le Fluconazole e faʻaaoga mo le ono masina i le 1 papa i le vaiaso. Mo lenei faamoemoe, faʻaaoga oloa faʻapitonuʻu, e pei o moligao "Zalain" (e tusa ai ma le polokalame lava e tasi).

O le nofoia o le lactobacilli aoga e le mucosa tino e mafai ona mafai na o le ola mama lelei, lea o le a fesoasoani e faatumauina se siosiomaga oona i luga o le membrane, ma faamalolo microtraumas. Mo le toe faʻaleleia o microflora vavalalata, o loʻo faʻaogaina ai ni fualaau vavalalata - o vailaau Vagilak, Ginoflor, Ecofemin, Bifidumbacterin, Lactobacterin ma isi. O le faʻaaogaina o mea faʻapitoa i totonu o loʻo i ai foi se aafiaga lelei.

Togafitiga o le gasegase i le maʻisuka e manaʻomia ai le tele o taumafaiga, o le mea lea o le puipuia o le maʻi e taua tele. Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e totogia le toto toto ma totogi saʻo le maʻisuka, e mataituina e tagata tomai faapitoa ma e suʻesuʻeina e le aunoa, o le lamatiaga o le atinaʻeina o faila tutoatasi ma ona toe faʻaitiitia, e mafai ai e le maʻisuka ona ola atoa.

Auala aupito sili ona lata mai mo le siakiina ma le togafitiga o le vevela i fafine e maua i le maʻisuka

Ole suāsusu o se faafitauli ogaoga i fafine e maua i le maʻisuka (e pei ona taʻua mulimuli ane o le maʻisuka), ma e seasea lava o le faailoga muamua i tamaitai e leʻi maua i le maʻisuka.

O lenei tusiga o le a faʻaalia ai manatu faʻaonapo nei o le faʻaalia o le "thrush", o metotia sili ona lata mai mo le suʻesuʻega ma le togafitiga o le vevela i fafine e maua i le maʻisuka. O le tulaga le masani ai o le "thrush" i fafine e maua i le maʻisuka e fautuaina ai se auala e le masani ai i togafitiga ma le puipuia o le "gaogao" i le maʻisuka.

O le "gasegase" o le igoa philistine mo le gaioiga o le le fiafia i le va o le fafine, na faʻaalia e ala i le sasaina ma le amio lelei. O lenei igoa ua atinaʻe faʻasolopito e fesootaʻi ma le uiga o le "curdled" faʻamaʻapaʻe, e pei o fatu o le siʻisi, e masani ona paʻepaʻe, ae faʻamalo i pepa ma lanu meamata.

Faʻaaogaina se manogi manogi, pe leai foi. E le o se mea masani le faia e tamaitai o lenei faʻamaʻiina latou lava ma amata togafitiga, o le mea e matua sese lava!

O le faʻamalositino e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o fualaau faasaina, lea e tau atu i se taimi faaumiumi togafitiga ma faateleina tau o le tamaoaiga. E i ai foi ona taimi umi mo le soifua maloloina o se fafine o loo mafatia i le "gaogao."

O fomaʻi ua taʻua lenei fomaʻi masukvavaginal candidiasis (e pei ona taua i lalo VVC), talu ai o faʻatoʻaga o le gasegase e pei o le lev-like fungi o le ituaiga o Candida (Candida).

I le taimi nei, e tusa ma le 170 ituaiga o meaʻai o le fefete e pei o le fefete, ua avea ma Candida albicans o ni faʻamaʻi pipisi o le "thrush" i le 80% o mataupu, i isi tulaga: C. Glabrata - 15-30%, C. tropicalis, C. krusei, C. parapsilosis - i le 4-7% o mataupu.

O i latou ua taʻua o non-albicans. I fafine e maua i le maʻisuka, e sili atu ona masani tagata faʻamalosia o lenei vaega faapitoa o non-albicans. 10-20% - o fafine e maloloina ile soifua maloloina ma e faigofie lava ona ave: o lona uiga, o le i ai o lenei microorganism i totonu o le vavalalata e le o tulaga taʻitasi e oʻo atu ai i le mumū ma le foliga mai o faʻamaoniga o le "thrush".

Mo foliga vaaia o faailo o le "thrush", o mea e mafua ai le faʻamaʻi o le fafine e talafeagai.

O aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai:

  1. Le mautonu o le puipuiga o le lotoifale ona o tulaga e le masani ai (le maualalo o sela vavalalata, le lava po o le le mafai ona latou gaosia mea e maua ai le puipuiga o le lotoifale).
  2. O faʻamaʻi pipisi (faʻasologa o le maʻisuka e le o-ma le supercosated, ova, o le fomaʻi fomaʻi).
  3. Faʻasologa o le gynecological (faʻamafanafana tumau i totonu o le vaʻa, afaina o puipui o le vaʻa, dysbiosis o le vagin).

E iai foi itu i fafo faʻaosoina le foliga mai o le "veveh" e oʻo lava i fafine e le mafaaseseina:

  1. Faʻaavanoa, vailaau faʻamaʻi, glucocorticoids, cytostatics, immunosuppressants, aemaise lava e aunoa ma le tofiaina o se fomaʻi.
  2. Faʻataʻititi laei o vailaʻau faʻapipiʻi, faʻaaogaina umi o paluga mama (e tatau ona suia taimi uma e te faʻaoga ai le faletaele), le tausisia o tulaga tumama.
  3. Inisinia o le intrauterine ma spermicides (fualaau o pepe fanau ma kulimi).

75% o tamaitai mai le 14 i le 45 tausaga, i le olaga atoa na feagai ma le faafitauli o le "thrush", o le isi 40-45% e lua pe sili atu mataupu.

O fafine e maua i le maʻisuka e feagai ma se faafitauli i le 30% o mataupu. O le "gaogao" - e le faʻafefeina i feusuaiga, ae e mafai ona aliali i totonu o tane pe a maeʻa (feusuaʻiga faʻafeusuaiga) ma se fafine o loʻo i ai faʻaaliga o le "gaogao" poʻo se uila o lenei fuga.

O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka, muamua lava, e tatau ona mataʻituina le aofaʻi o suka i totonu o le toto ma tausia lona maualuga ile tulaga lelei - e le aunoa! O le a avea ma puipuiga sili o le "gaogao" i fafine e maua i le maʻisuka!

Mafaufau O aʻafiaga autu e mafua mai i le "suamalie" i fafine e maua i le maʻisuka:

  1. Tuʻu, susunuina i le vaega o labia minora ma labia majora.
  2. Paʻepaʻe "tagata faʻailoa"
  3. Paʻu, le toʻa i le taimi o feusuaiga.
  4. Faʻanoanoa, le faʻavauvau i le taimi o le solo.
  5. E mafai ona maitauina se ufiufi paʻepaʻe i luga o paʻu mucous o totoga tino i fafo.

O nei faʻamaoniga o uiga ia o le "veveve", ae o le faʻamaonia saʻo e na o se fomaʻi poʻo se dermatovenerologist e faia!

O le suʻega e faia e se fomaʻi i suʻesuʻega o faitioga o maʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, suʻesuʻega ma auʻiliʻiliga o smear mai le puipui o le va.

O smears na faia i le taimi o suʻega e auina atu i se suʻesuʻega o meaola faʻasolosolo ma suʻesuʻeina suʻesuʻega faanatura, o le sao o le suʻesuʻega e tusa ma le 95%.

I nisi o tulaga, o se suʻesuʻega faaopoopo o smears e talafeagai mo suʻesuʻega faʻaleaganuʻu ina ia iloa ai le vaega faapitoa o le pathogen e aofia ai.

O le auala aupito sili ona faigofie ma sili ona faigofie e mafai ona maua, o le auala lea e suʻesuʻeina ai suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga vavalalata (smear). O suʻesuʻega ole microscopic fesoasoani e iloa ai:

  • o le i ai o le mycelium o le namu, o le siva lava ia, faapea foi ma spores,
  • pe oi ai ni tagata e leai ni mea e faʻaogaina (microbial associates) (faʻafitauli faʻapitoa).

Suesuega faaleaganuu e fesoasoani e faailoa ai:

  • pe o le a le ituaiga ma ituaiga o meaola o loo i ai le malie,
  • e faʻapitoa i vailaau faʻamaʻi ma antimycotics (o latou aoga),
  • o a isi siama o loo i totonu o le pule faitalia.

I le taimi nei, i le galuega a fomaʻi e maualuga le faʻaaogaina o le metotia o le vave faʻavasega. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona tuʻu mea faʻaleagaina (leucorrhoea) i le faiga o suʻega ua maeʻa, lea e iai tulaga lelei mo le tuputupu aʻe o mushroom ma fuafua ai le i ai o le paluga saʻo lelei i le taimi aupito sili ona mamafa.

E le gata i lea, mo le suʻesuʻeina o le au suʻesuʻe, e faʻaaogaina auala faʻapitoa. O le faʻamatalaga lea o le tagata faʻatau faʻamaʻi i le pathogen anufe i le toto toto. Ae o lenei metotia o faʻataʻitaʻiga e le lava le aoga, talu ai o le tele o taimi o faʻamatalaga sese-le lelei ma le sese-o loʻo faʻaalia.

O le suʻesuʻega Colposcopic o se avanoa foi lea mo le suʻesuʻega o ituaiga asymptomatic flamma. O se auala alualu i luma o le suʻesuʻeina o le colposcopy, ua faaalia ai faailoga o le colpitis. Aʻo faʻaaogaina le vaifofo a Lugol, o loʻo faʻaalia mai ni mea laiti laititi ("semolina"), e masani ona faʻaalia se mamanu lautele.

O loʻo i ai ni tagata faʻapitoa faigata ma faigata. O le faʻaaliga o le "thrush" mo le taimi muamua, poʻo le faʻaalia faʻafuaseʻi, ae le sili atu ma le fa taimi i le tausaga, e le faigata. Faʻasalaga e aofia ai le faʻaaliga o le "thrush" 4 pe sili atu taimi i le tausaga, faʻapea foʻi ma le talaaga o le maʻisuka, o le faʻaaogaina o cytostatics, glucocorticoids, ma isi.

Togafitiga o le "gaogao" i totonu o se fafine e maua i le maʻisuka e iai ni mea, talu ai e talitonuina o lenei ituaiga o faila e faigata tele.

Muamua lava, e tatau ona aveese le gaioiga faʻaogaina o le ita (ia togafitia ai faʻamaoniga autu).

Mo lenei, ua faʻaaogaina le vailaʻau - Flucanozole 150 mg, 1 tone i 72 itula i le gutu (1st, 4th ma le 7 aso). Po o togafitiga faʻapitonuʻu (moligaʻo ma kulimi) azole sauniuni 5-14 aso.

O le isi laasaga o le faʻasolosolo togafitiga mo le gasegase o fafine o loʻo maua i le maʻisuka (faʻasaga i le toe foʻi mai o le maʻi) ma le puipuiga. Flucanosol 150 mg, 1 leta i le vaiaso, mo le 6 masina. Po o, azoles (candles Zalain), 1 mea faʻapitoa i le vaiaso, mo le 6 masina.

O togafitiga o le "gaogao" i fafine e maua i le maʻisuka ei ai le aia tatau e tofia ai naʻo se tagata tomai faapitoa, faʻaaogaina tutoʻatasi, e aunoa ma le vaavaaiga a se fomaʻi, e mafai ona iai ni aʻafiaga leaga!

E tatau ona e togafiti i le taimi, ma le maʻisuka, e tatau foi ona e manatua e uiga i le faamautuina o le maʻi.

Ia tausia oe lava ma e pele ia te oe!

Sui o loʻo iai i le maʻisuka ituaiga 2: faʻapefea ona togafiti i fafine?

O le gasegase ua taua o se faamai pipisi e mafua mai i le siva-pei o sigi mai le ituaiga o Candida. E mafai ona maua i tagata soifua maloloina atoatoa ma o se vaega o le microflora masani i totonu o le vaʻa, intestines ma le vavalafo tautala.

Faʻatasi ai ma le soliga o tulafono faatonutonu faʻasalaga ma le faʻalauteleina o le maualuga o le potassium i le toto o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, latou te suia a latou meatotino. O le televave o le tuputupu ae o meaʻai e amata, ma latou faʻaogaina le glucose o loʻo maua e avea o se meaʻai paleni.

O le mea lea, o le faʻafitauli o le faʻamaʻi e tele lava ina faigata i le faʻaauau pea ona masani, o le tele o taimi e masani ai i le maʻisuka.

O le gasegase ma le maʻisuka e atiae e tetee atu i se talaaga o mea e mafua ai. E aofia ai:

  1. Faʻaitiitia o le tali atu a le tino.
  2. Fofo o faʻamaʻi pipisi.
  3. Agavaʻa i faʻamaʻi o le tino.
  4. Aveina o vailaʻau faʻamaʻi ma fualaau faʻatagaina o fanau.
  5. Manatua.
  6. Faʻafesoʻotaʻi ma se tagata gasegase i le au faʻasalalauga

O le suāsusu e tuʻuina atu e ala i fesoʻotaʻiga tau feusuaʻiga, e faʻaaoga ai mea masani o le tumama. O le tuʻuina atu ma le i ai o microculamu i luga o le mucous membranes, o lo latou gaogao ma le le amanaʻiaina o tulafono o le tumama lelei e mafua ai le faʻamaʻi.

O le suia o gaioiga o le siosiomaga i totonu o le vevela agai atu i alalaupapa alkaline i tagata mamai e maua i le maʻisuka e maua ai tulaga mo le atiina ae o le fuga.

O le le tausia o le soifua maloloina o le tagata lava ia, faapea foi ma le tele, masani ona faaaoga auala mo le tumama lelei, o le faia pea o mea mama i aso taitasi, o se suiga e le masani ai o le lino, fufulu ma le ie o se tagata maʻi e saofagā i le maʻi.

O le gasegase ma le maʻisuka e lua faʻamaʻi e mafai ona faʻaalia e ala i le gaioiga masani. O nisi taimi o le faailoga lea e iloa ai e tagata maʻi se fomaʻi ma, ma o le maʻisuka le iloa. O le gao i tane e maua mai i le atinaʻe o balanoposthitis (mumū o le vaitusi) - atonu o le faailoga muamua lenei o le maʻisuka.

O faʻapogai autu o le gasegase faʻapitoa:

  • Paʻu ma le susunuina o le lagona pe a fai ma le faʻafeusuaiga.
  • Cheesy plaque ma le faʻamaʻi tino.
  • Tumau tumau e le talafeagai.
  • O foliga vaaia o le lafoaia ma se manogi le lelei.

I le maʻisuka, ona o le maualalo o le tetee atu i faʻamaʻi pipisi, e ono aʻafia ai le au faʻapitoa e le gata i le gaosia o le tino, ae faʻapea foi le vavalalata o le tautala ma le atinaʻeina o le mumu, tale, ma le faʻaʻi tiga.

Pe a salalau atu i le bronchi ma le mama, le bronchitis tumau ma le niumonia ma se kosi ua maeʻa. Faʻaalia i le manava, manava o le fatu, tale. O le vevela e tulaʻi mai ma suiga lelei e aliali mai i le leitio.

O le faʻaleagaina o le urinary system e mafai ona tupu i le tino o le urethritis, cystitis, prostatitis, pyelonephritis. Faatasi ai ma i latou, e le afaina ai le urination, o tiga e aliali mai i le vevela ma le lumbar eria, o le mimita e aunoa ma se maʻi. Leukocytosis ua matauina i le urine, ua maua le protein.

O le suāsusu ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaleagaina ai le manaʻoga. I ia tulaga, o le a faitioina e tagata gasegase i le gasegase, o le tino, o le manava ile manava, manava. O nisi taimi o gaioiga ma vaivaiga lautele e mafai ona fenumiai. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamaʻi, o le vevela e alu aʻe i numera fafaʻi.

O faʻamaumauga faʻapitoa uma lava o loʻo faʻaalia i se auala faaumiumi, ata faʻasolosolo faʻamalo, o se faʻaletonu vaivai i togafitiga masani.

I le le lava o le faʻamalologa poʻo le faʻavaivaia o le puipuiga, e toe faʻaleagaina ai le faʻamaʻi.

Aʻo leʻi togafitia le gasegase i le maʻisuka, e manaʻomia ona fetuunai lou toto suka. O lenei mea o le a fesoasoani e fausia ai tuutuuga mo le taofia o le tuputupu ae o le fuga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimuli i se maʻisuka meaai ma filifili se fualaau pe a maeʻa ona suʻeina le talaaga o le maʻisuka.

O le faʻaitiitia o le vevela, tiga ma le ita i totonu o le itutino, o le bath baths e faʻaaogaina aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina. Ole togafitiga ole togafitiga ole tino pe a maeʻa asiasiga taʻitasi i le faletaele e fautuaina, e pei o le tino o le urine e avea o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o siama.

Togafitiga o le gasegase i le maʻisuka i fafine e amata i le faʻaaogaina o sauniuniga i le lotoifale i le tulaga o suauu ma suppositories. Faatasi ai ma le mea muamua, o le tofiaina o aso e lima aso o mea e fuafua e tusa ai ma le ituaiga Livarol, Gino - pevaril, Mikogal, Macmirror e mafai ona fofoina ai lenei faamai. Faatasi ai ma suppositories, o le fluconazole e faia i se tasi i le 150 mg.

I le tulaga o le gasegase masani, o le moligao e faia mo le le itiiti ifo ma le sefulu aso, ona toe faia lea o aʻoga faʻasalalau i le lima masina aʻo lumanaʻi le faʻagasologa o le taotoga. Fluconazole ua faatonuina mo aso e fitu.

Faatasi ai ma le au failotu i alii, o vailaau o le antifungal ua faatonuina i foliga o se suauu po o se kulimi. O se mea e manaʻomia muamua o le togafitiga tutusa o paaga feusuaʻiga. E tatau ona e faʻamaeʻaina uma le togafitiga seia oʻo ina faʻaaogaina uma ia faailoga.

I le taimi lava lea, o le faʻaaogaina o lectobacilli mo le faʻafofoga tautala e fautuaina ina ia toe faʻaleleia ai le microflora masani. Mo lenei mea, Linex, Lactovit forte, Yogurt i capsules poʻo papa maʻalaʻau e mafai ona faʻaaogaina. E tauamiotonuina foi le faatonuina o fualaau e faateleina ai le puipuiga i luga o le fautuaga a se fomaʻi.

Afai e faʻaauau pea ona faʻaulu, o faʻamaoniga o le tino poʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le maʻisuka ua faaopoopoina, o lona uiga o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaonia e pei o le fluconazole poʻo le Orungal lua vaiaso, ona toe fai lea o le faʻafefe i le masina. Togafitiga o nisi taimi e tasi le tausaga.

I le tele o taimi faifaipea, e tatau ona faia suʻesuʻega mo faʻamaʻi pipisi i feusuaiga, talu ai o faʻaaliga o le vevela e masani ona ufitia le chlamydia, siama o le siama, gonorrhea, ma le trichomonas infections.

Puipuiga o le Peraimeri mai le maʻisuka e aofia ai i taimi uma le puleaina o lau meaʻai gaʻo ma le tausisia o lau kulukose fautuaina. I le taimi lava e tasi, e fautuaina le aofia ai o susu susu, fualaau aina ma fualaau aina i luga o le lisi, ma le aofia ai le fefete ma fufulu sisi, ava malosi ma ipu vevela.

O lavalava e tatau ona na o le cotton, o tamaitai i aso faigata e le manaomia le faʻaaogaina o pamu. E le tatau ona ofuina laumei. A filifilia filifiliga fomaʻi, filifili le condom e faia i le polyurethane.

Fufulu lavalava naʻo pulu-alumini, e faʻapipiʻi solo, uʻamea i itu uma e lua ma le vevela vevela.

Aua nei faʻaaogaina gels manogi, deodorants, pads mo le tumama lelei. I le mafanafana o le va, e fautuaina e mumusu e fai aso uma. Afai e le mafai ona faia lenei mea, e tatau ona e suia i taimi uma e mafai ai ma faʻaaogaina ni nai mataua ole laʻau.

Ole fufulu e tatau ona faalua faalua i le aso, e faʻaaoga ai se vaifofo o le suamalie, vaivai le potassium i le taimi, teuteuga o laʻau o le chamomile, sage, o suauu taua o le lavender poʻo le lauti. E sili le lelei o le fasimoli e le faʻaaogaina.

Mo le vaitau o togafitiga e faʻatapulaʻa ai le gaioiga faaletino. Faʻateʻa le feusuaiga seia oʻo ina faʻamalolo uma ia paaga feusuaʻiga.

Pe a ave vailaʻau, e faʻatagaina e puipuia ai faʻamaʻi pipisi. O nei lava lapataiga e faʻaaogaina foi pe a ave fualaau faʻamalo mo le fesuiaiga o togafitiga i fafine i totonu o le moapo ma fomaʻi i fafine o loʻo fananau mai.

A maeʻa ona toe malosi mai le gasegase, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona tofotofoina ia le itiiti ifo i le ono masina ma suʻesuʻeina e se fomaʻi poʻo se urologist. Talu ai o se vaega o le au failautusi o lo latou naunau lea i le toe foʻi mai. O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o le candidiasis ma le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le mago ma le paʻu o le paʻu e masani ona matauina, o le a leiloa le ola. I maʻi, e masani ona lagona le le mautonu. O fafine e maua i le maʻisuka e masani lava ona faitio i le vevela. O lenei mea le lelei e tuʻuina mai faatasi ma le faʻavaivaia ma le le faʻavaivai i faʻafitauli. O le mea e leaga ai, o loʻo i ai se vaega o fafine e le faʻapipiʻiina nei uiga, latou te le o faʻanatinati e alu i le fomaʻi, o latou lava togafitiga, ma, o se taunuuga, e feagai ma ni taunuuga le lelei.

E masani lava, e le iloa e tamaitai o nei uiga e ono aʻafia i se faʻamaʻi tuga pei o le maʻisuka. Ma o le mea moni, e aliali mai o taunuuga o suʻega ma suʻega e faʻaali mai ai le oʻo mai o le faʻamaʻi.

E tupu ai le ita i totonu o le tino e aliali mai i le sese o le maʻi. O lenei mea e aofia ai i le le tausisia o tulafono o le ola mama. Talu ai ona o uiga o gaioiga i luga ole tino ma laei o se tulaga lelei mo suauu pathogenic. E masani lava, o le le mautonu e mafua mai i le faʻaaogaina o fasimoli poʻo mea tau tausiga a le tagata lava ia e mafua ai ona osofia. O le aafiaga lava e tasi e tupu pe a oʻo mai i le faʻafesoʻotaʻi ma faʻataʻitaʻiga.

E taua le aua nei galo e mafai ona mauaina ia fesili i taimi vavalalata pe a fai o le paaga feusuaʻiga o se tagata o se vevesi ogaoga. Ae ui i lea, e le o fomaʻi uma e manatu o lenei faʻamaʻi o se faʻamaʻi pipisi. O le gaogao o loʻo faʻamatalaina i nisi o faʻailoga e na o ia, o le mea lea e le faigata ai ona iloa.

Faatasi ai ma le ita, ua matau ai se fafine:

  • tiga faifaipea i le taimi o feusuaiga ma urination,
  • faʻaogaina faʻapitoa faʻafefete,
  • sasaina ma le susunuina i totonu o gasegase,
  • o le faʻaalia o laumei i totonu o le itutino.

E sese le manatu o le gasegase i le maʻisuka e manaʻomia ai se ituaiga togafitiga faʻapitoa poʻo se gaioiga patino. O tapenapenaga ua faatonuina e se tagata tomai faapitoa e tutusa ma le togafitiga o faamai afaina. O le tagata gasegase e mafai ona tauivi ma le maʻisuka i lona olaga atoa, talu ai e le mafai ona vave togafitia. E mafai ona toe tupu pea le gao, aua o le toe gaosia o sigi e faalagolago i le aofaʻi o suka ua faʻaaogaina ma le kulukosese na gaosia.

Faʻamatalaga o tagata suʻesuʻe e aofia ai se suʻesuʻega auiliili: suʻesuʻega a se fomaʻi, faʻasalaga uma o suʻega talafeagai. E naʻo le auala lenei e mafai ai ona faʻamaonia le i ai o le faʻamaʻi.

E pei lava o isi tulaga uma, o fofo ma fuataga e fesoasoani i le togafiti o le gasegase i le maʻisuka:

  • vailaʻau faʻatoʻilalo e puipuia ai le tuputupu aʻe o le fuga,
  • fualaau faasaina e toe faʻafoʻi ai le microflora o totoga tino.

O vailaau faʻaaoga e faʻaaogaina ai le gaʻo e aofia i le 2 vaega tetele. O le vaega muamua e aofia ai moligao, uʻu, gel, lea e tuusao i totonu o le "nofoaga tutotonu" o le toe gaosia o le galo, o lona uiga, aʻafiaga i le lotoifale. O le vaega lona lua e aofia ai le injections ma vailaʻau tuʻu i le ituaiga o laumei. E faavae i luga o taunuuga o se suʻesuʻega maeʻaeʻa ma le faʻamaoniga o suʻesuʻega o loʻo i luga, o le fomaʻi filifilia e filifilia le togafiti o le gasegase i le maʻisuka e tusa ai ma uiga o le tagata maʻi. Masalo o ituaiga eseese ma vailaau oona o le ai ai a latou lava auiliiliga.

Afai o le au faʻasalalauga i le uluaʻi laasaga e mafua ai le tele o faʻalavelave ma le le faʻavevelaina le ita, lagona le mautonu ma le mumu, o nei faailoga e tatau ona faʻaumatia ma le fesoasoani o le bath bath faapitoa. Ina ia saunia ia vai taele, o le a e manaʻomia le palatini mimiti poʻo le susu.

A maeʻa ona faʻaaogā le suavai, e faʻapipiʻiina le vaʻa ma se sui o le fomaʻi i foliga o se gel poo se suauu. O ia manipulations e tatau ona faia faʻa-tasi i le aso, ao le i momoe.

Ae aua neʻi galo o le faʻaaogaina o faʻamaoniga o loʻo i luga e le o lona uiga o le aveesea o le maʻi, ma togafitiga e le tatau ona taofia i soo se auala.

O le laasaga e sosoo ai i togafitiga o le a avea ma se faasologa o fuataga. E aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o Clotrimazole, Butoconazole, Natamycin. O nei fualaau oona e faʻaaogaina uma i le va o suppositories vaʻaia ma i totonu o capsules ma fualaau. Faʻaaogaina tele i le togafitiga o le suamalie, "Fluconazole".

O le tele o tagata atamamai e manatu e le aoga i le togafitia o le candidiasis e faʻaaoga ai Levorin poʻo Nystatin. O le mafuaʻaga e mafua mai i le le lava o le malosi e faʻafefe ai nei vailaau faʻamalositino, na o na o puipui lava o le gastrointestinal tract.

Ina ia faʻaleleia atili le soifua maloloina o le tagata maʻi ma ia aloese mai le toe faʻafouina o le maʻi, e tatau ona usitaia taʻiala:

  • aloese mai le gaʻo mai le taumafataga,
  • sui le suka i le maualalo o le kalori counterparts,
  • tui inisalini i mataupu faigata o le maʻisuka,
  • maua se glucometer ma mataʻituina le tele o le suka i le toto.

O le vave faʻapupulaina o le suka toto e mafua ai le vevela ma le ita i totonu o gasegase, faʻaopoopo i le vevela ma le mago. O faʻafiafiaga o le a faʻateleina ao le mulimulitaʻia tulafono ma e le faʻataunuʻuina le puipuiga o faʻamaʻi. Ona vave ona salalau atu lea o le faamaʻi i isi vaega o le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le i ai o le maʻisuka, e mafai ona tupu i totonu o le respiratory tract, ma e aofia ai le malulu, bronchitis ma le foma.

E pei ona maitauina, faatasi ai ma le au failautusi e taua tele le tausisia o se taumafa. O le tausisia o tulafono o meaʻai e maua ai se aafiaga lelei i le kulūkose, ma o le mea lea, o le a le mafai ai ona puipuia faʻamaʻi maʻi mai le faʻateleina.

O a metotia i le togafitiga o le vevela o le a aoga e fuafua i le vave faʻaitiitia o le suka i le tagata maʻi. O mea uma lava o le tagata lava ia: o nisi e mafai ona faia i vailaʻau faʻaleleia i le tulaga o foliga vaivai o le faʻamaʻi, ao isi tagata gasegase o le a manaʻomia le tuiina o le inisalini.

Ae ui i lea, e leai se masalosalo o le taumafa o le gaʻo, tulafono faatonutonu ole maualuga o le toto ma le faʻaaloalo i fautuaga faafomaʻi e fesoasoani e aloese mai le gasegase i le maʻisuka.

O le maʻisuka e faigata ona o le atinaʻeina o ituaiga eseese o faʻafitauli pipisi. O le gasegase ma le maʻisuka o faʻamaʻi pipisi. O sui o le Kapeneta e faia faasaga i tua o le pa'ū i puipuiga i totonu o le lotoifale faatasi ai ma galuega faalilolilo. O le mucous membranes e faʻamago, faʻavaivaia o latou gaʻo, faʻaosoina le foliga mai o microdamages, o faitotoa tatala mo le ulu i totonu o totoga o microflora pathogenic.

Afai e faʻalavelave le faʻaoga o le glycogen, o le a avea le siosiomaga ma alafua, e sili atu ona faigata mo le lactobacilli ona atiina ae, o le dysbiosis e aliali mai, tatala le "faitotoa" mo le galo. O loʻo aofia ai le auʻaunaga i lenei faagasologa, lea na faʻavaeina ai. O le maʻi suka o se tasi lea o mafuaʻaga o microangiopathy, lea o loʻo i ai se soliga i totonu ole tino o le toto, lea e faʻaosofia ai le okesene ile maʻi mucosa.

O le gasegase i le maʻisuka e masani lava ona maua i tagata o loʻo lamatia:

  • Feʻavaʻava tagata matutua
  • Tina
  • Tulu malie
  • O le taʻitaʻia o se olaga masani,
  • Faʻasusu.

Soo se tagata ona o le faʻaalia i mea leaga e mafai ai ona maua le maʻisuka.

O le gasegase i le maʻisuka e masani ona maua i se faalavelave faʻafuaseʻi. E mafai ona iloa le faamai i le taimi o le sauniuni mo le togafitiga o taotoga, i le taimi o suʻega suʻega. O le maʻi e amata lemu ma le manino.

Faailoga o le maʻisuka e maua i tagata e maualalo le puipuiga. O faailoga autu o le maʻisuka o:

  • Manava
  • Gutu gutu
  • Faʻasalaga ma le ofoofogia,
  • Uiga masani
  • Tue le paʻu
  • Tele vaivaiga
  • Faʻaitiitia le tino vaaia,
  • Manstrual faaletonu,
  • Faʻitiʻitia galuega
  • Paʻu paʻu ma foliga mucous,
  • Faailoga mai fafo mai luga o le paʻu.

A, pe a aʻafia le maʻi o le maʻisuka, o le tagata gasegase e afaina i fatuga fatu, ona faʻapipiiina ai lea o faʻamaoniga i le mea autu:

  • Lafoaia o Cheesy
  • Lē faʻafeteina le sasaina
  • O le mumu o le gaogao ma le perineum,
  • O lagona le lelei o le le mautonu ile tino.

I tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, o le gasegase e sili atu ona faʻaalia.

Togafitiga o le gasegase o tagata mamai e maua i le maʻisuka e le o se galuega faigofie.

O le faʻaleagaina o le faagasologa e faigata ona togafitia ma faʻatasi ai ma tulaga leaga e faʻaalia ai le alualu i luma ma le toe foʻi mai.

O le galuega pito sili ona taua mo fomaʻi o le faʻaogaina lea o se auala faʻafefea e foia ai le faafitauli. E manaʻomia ona tatou faia fua e faʻasalalau ai le maualuga o le suka o loʻo i totonu o le toto.

O fomaʻi e masani ona matauina e iai se faʻamaʻi o le maʻisuka, e mataʻituina foi sui o le vaega o le manava. O tagata maʻi e tele lava ina malulu, bronchitis, ma oʻo foi i le maʻisuka. Ina ia faʻaitiitia le tulaga lautele o le tagata maʻi ma faʻaitiitia le ono toe foʻi mai o le maʻi, e tatau ona tausisia uma faʻasologa o fomaʻi.

O Candidias o se faʻamaʻi faʻaleagaina - o se faʻaaogaina tele o vailaau faʻasaina e faʻaaogaina mo togafitiga. E le o faʻamaonia faʻamalositeni antibacterial.

Antimycotics e lua ituaiga:

  • Fofo i totonu o le lotoifale, o mea e fai i luga o le fale, suauu poo gels,
  • Fualaau faasaina - fualaau ma injections.

Faʻalagolago i taunuʻuga o suʻega, e atiaʻe e le fomaʻi se fuafuaga faʻataʻitaʻi talafeagai. Le ituaiga ma le ituaiga o vailaau mo le tagata maʻi ua faatonuina patino lava taitoatasi - e fuafua i le faagasologa o le togafitiga.

I le iai o faʻamaʻiga ogaoga, e pei o le tiga, le mafai ona faʻaaogaina, faʻamaʻi mumu, fualaau faʻasaina e faʻamalieina ai le amata ona mumu. Mo lenei faamoemoe, o aso uma e taʻele ai le vai ua faʻasalaina e faʻavae i luga o se vaivaiga vaifofo o le paluga palatini, otaota ma vailaʻau. A maeʻa togafiti, e tatau ona togafitia le nofoaga mumū ma se sui faʻafomaʻi o le faʻalapotopotoga. Ua fautuaina tamaitai e faʻatino faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi momoe.

Mo tagata, o se togafitiga eseese e faʻatulagaina: e tatau ona togafitia togafitiga faʻaleagaina i le taeao ma le afiafi. I le faaopoopo atu i vailaʻau faʻasaina, ua faatonuina ai fafine vailaʻau e fesoasoani i le faʻavaeina o se vaʻaiga o le microbial flora o le va.

Mo le togafitiga o le candidiasis, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻamaonia mai fualaau nei:

  • Ouga mo tagata: Nystatin, Ecodax, Clotrimazole,
  • Manatu taufaasese mo fafine: Livarol, Gyno-pervaril, Mikogal,
  • Papatusi Antifungal mo paga uma: Orungal, Pimafucin, Nystatin, Fluconazole,
  • Vailaʻau faʻasaina ma le lactobacilli: Lactovit Forte, Linex, yogurt i papa ma capsules,
  • Faleʻeleʻele ma faʻaiʻu i le sage, chamomile, soda.

I le i ai o se foliga vaivai o le gaogao i tagata e maua i le maʻisuka, o le togafitiga o le tele o aso. I le taimi masani o togafitiga, o le togafitiga faʻapitoa e talafeagai. I lenei tulaga, e mafai ona faia togafitiga mo le 6-8 masina.

Ina ia taofi le vaega laititi o le faamai, o le Fluconazole 150 mg e masani ona faaaoga e tusa ai ma lenei polokalame: 1 le papa i aso e tolu. Ina ia puipuia le toe tupu, o lenei fualaau faasaina e mafai ona faʻatulagaina i se atunuʻu o le 1 laulau i le vaiaso mo le 6 masina. O se polokalame faapena mo le faʻaogaina o togafitiga i le lotoifale mo le vevela.

O le tagata lava ia o le ki i le togafitiga manuia e le gata o le maʻisuka, ae o le gaʻo foi. Mo le maʻisuka, o fualaau oona e iai ni nai itu itu ua filifilia. O vailaau saogalemu ia e fautuaina mo le togafitiga o le au failautusi i tamaiti ma fafine maʻitaga.

A maeʻa ona taofi faʻamalologa le lelei, e taua le taofia o le toe faʻafouina o le faʻaogaina o le faʻaogaina. O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimuli i nei fautuaga:

  • Faʻaauau ona mataʻituina le maualuga o lou suka,
  • Taumamafa i se meaʻai e aunoa ma le gaʻo
  • Faʻaititia le kalori o meaʻai,
  • Faʻatau meaʻai suka,
  • Fai se togafitiga o le insulin (ma le ogaoga o le maʻisuka).

Togafitiga o le au suesue i le maʻisuka e le mafai ona faatinoina i se auala lelei e faaaoga ai na o togafitiga faafomaʻi masani. E mafai ona faʻaaogaina e faʻavaveina ai le togafitiga faʻapitoa i se auala faʻatasi. Ae ui i lea, o vailaʻau lē faʻamaonia e mafai ona i ai se nofoaga agavaa i togafitiga e pei o:

  • I le 10 tbsp. l mafanafana vai vevela faaopoopo 1 tbsp. l bee honey. Faʻaaogā le tuufaatasiga e solo ai vaega na aafia o le mucosa. O le meafaigaluega e faʻaalia ai le vave faʻafouina o mea ua faaleagaina.
  • Faʻaaogaina o le calendula poʻo le chamomile e faʻaaoga e taofi ai le fulafula ma le pala. Used for douching and washing.
  • O le sipuni o le cotton ua lilo i totonu o le bio-yogurt ma le gaʻo-fat kefir ua tuu i totonu o le va. Fai le faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi moe. O le metotia o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o le paleni o le vaomalo. Afai e tulai mai ni uiga le lelei o le le mautonu, e tatau ona taofi le taualumaga.

O tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia le suʻeina o se fomaʻi i se tasi taimi i le ono masina, faʻapea foʻi ma suʻega mo le i ai o microflora pathogenic. Ia mautinoa ia mulimuli i tulafono o le tumama lautele. Mo le mafuaʻaga lenei, e fautuaina e faʻaogaina le toʻalua ma fufuluina i teuteuga o vailaau faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi. E talafeagai le teenaina o laʻei o mea faʻapipiʻi.

O fafine e faʻaaoga vailaʻau faʻamalolosi e tatau ona faʻaaoga vailaau faʻasaina mo le puipuia. O nei faiga o le a puipuia ai le toe foʻi mai o le au suʻesuʻe i le maʻisuka. E fautuaina e aloese mai feusuaʻiga tau feusuaʻiga seia maeʻa faʻamalolo uma ia paaga.

I le taimi o togafitiga, ua fautuaina ina ia faatapulaa le gaioiga faaletino. Ae ui i lea, o le savali i luga o le auala e le afaina, aua o le a faateleina ai le puipuiga a le tino ma faaleleia ai le metabolic process. Pe a ave faʻamalositino antibacterial, e faʻatagaina le puipuia o le faʻaupu. Lapataiga faʻapena e tatau ona faʻaaogaina pe'ā faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi i fafine o loʻo fananau mai.

E le manaʻomia le fufuluina o ofuvae i pulu paʻu-chlorine. O ofu e tatau ona kuka ma uʻamea i se vevela vevela, ma mautinoa i itu uma e lua. Mo le tumama lelei, aua neʻi faʻaaogaina pads manogi, gels ma deodorants.

Ole togafitiga o le gasegase ma le maʻisuka e amata i taga e faʻasaʻo le kulukose i le masani. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le au failautusi o loʻo agaʻi i luma. O le fofo manuia o le faafitauli o le a fesoasoani i meafaigaluega ma metotia o loʻo i luga.

O le togafiti o le gasegase e aoga mo le maʻisuka i lalo o le tulaga e faia ai gaoioiga faafiafia e tusa ai ma se polokalame faapitoa. O teuteuga ma mea e faʻaleagaina ai, taele ma isi togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai faʻamaoniga e mafai ona avea ma se meafaigaluega faaopoopo e aʻafia ai le faʻaleagaina o togafitiga.


  1. Faamaumauga o le Clinical, Mental Medicine - M., 2016. - 512 c.

  2. M.A. Darenskaya, L.I. Kolesnikova und T.P. Bardymova Type 1 o le maʻisuka:: LAP Lambert Academic Publishing - M., 2011. - 124 p.

  3. H. Astamirova, M. Akhmanov "Tusitaulima o Tisuka", vasega atoatoa ma faalautele. Moscow, EKSMO-Press, 2000-2003
  4. Bliss Michael The Discovery of Insulin. 1982, 304 itu. (Michael Bliss Discovery o le inisalini, o le tusi e lei faaliliuina i le gagana Rusia).

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga