Suauu toto e faʻaitiitia ai le toto: o se lisi o fualaau lelei

O le faateleina o le kulukose o le toto (hyperglycemia) e faʻaalia ai se maʻi gasegase ma le gaosia o le hormone. O se tasi mea ese mai le masani e mafai ona mafua ona o se tulaga faaletonu mafaufau-lagona poʻo se sauniuniga le saʻo mo le pasia o se auiliiliga. Faʻamatalaga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka, o le tagata gasegase e tatau ona i ai se tulaga o le maʻisuka poʻo le atinaʻe o le maʻisuka.

O se faʻamaoniga faʻamaonia e manaʻomia togafitiga endocrinological. Ua faatonuina e le fomai togafitiga, e aofia ai taumafa taumafa, fualaau aina e tuuitiitia le suka o le toto ma gaoioiga faaletino. A aunoa ma le faʻatagaga a se fomaʻi, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e faasaina. O le togafitiga o le hyperglycemia e fesoʻotaʻi ma se lamatiaga i le ola maloloina ma le ola. O le maʻisuka e faatatau i pathoces e le mafai ona faʻafitia o le tino o le endocrine, faʻateleina le maualuga o le toto suka.

O le faʻamaʻi e le pipisi ma e leai se mafutaga faʻaitupa. O fuainumera tausaga mo le maʻisuka e faalagolago ile ituaiga o faʻamaʻi. E tolu ituaiga autu ma ni mea faapitoa. O le faʻaalia o togafitiga e mafua mai i le atinaʻeina o masini, o uiga o le faʻalavelave ma togafitiga. O togafitiga o ituaiga uma e taulaʻi i le faʻaitiitia ma le tausisia o maualuga o le suka toto ma puipuia ai le vave amataina o faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka.

O le ituaiga muamua (inisalini e faalagolago i le maʻisuka poʻo le maʻisuka). O loʻo faʻamatalaina i le le mautonu o le leʻofaʻasagaina o suauu pancreatic. O le toilalo o le le mafai ona gaosia se hormone e nafa ma le felauaiga o le kulukose i tino o le tino-inisalini. O le faʻamaʻi ua faia i tamaiti ma tupulaga talavou i lalo o le luasefulu lima tausaga.

Ina ia faʻataʻitaʻiina le faiga masani o le gaosia o le hormone, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina le iniseti o le inisalini i le olaga atoa. E le faʻaaogaina fualaau o le suka-faʻaitiitia o fualaau oona i togafitiga o togafitiga faʻapitoa 1. Le lua (insulin-tutoatasi). O se uiga iloga o le maʻisuka ituaiga 2 o le mafutaga tumau o le pancreas i le tuufaatasiga o le inisalini.

O le hormone e gaosia ma e mafai ona tuʻuina atu le kulukose i siama ma tisipesa o le tino. Ae mo nisi mafuaʻaga, o le faʻamalosia o le inisalini o loʻo agaʻi i luma i le tino. O le siama e leiloa lo latou lagona (lagona) i le iloa ma le faʻaaoga lelei ole inisalini. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi masani e tupu i le 40 tausaga. Ina ia faʻaleleia le maualuga o le suka toto, e tele ituaiga o vailaʻau oona e faʻaaogaina.

Faiga faʻavae (o maʻi maʻisuka o fafine maʻitaga poʻo GDM). E tupu i le afa lona lua o le vaitaimi o le faʻasalaga i fafine o soʻo se matua e le o aʻafiaga o suiga o le hormonal i le tino ma se vailaau i le faʻamaʻi. O le uiga autu o le inisalini (e pei o le ituaiga 2 o le maʻi). O togafitiga e faia e ala i le faʻamaʻoina o meaʻai. I mataupu faigata, o le togafitiga o le inisalini ua faʻamatalaina, pei o le ituaiga 1. E le o faʻaaogaina laʻau vaivai-e mafua ona o latou aʻatogenic aafiaga ile fetus.

Vaega o vailaʻau o le hypoglycemic

Lisi vailaau e maualalo ai le kulukose toto ua vaevaeina i ni vaega. O le faʻavasegaga o vailaau e mafua ona o le latou aafiaga ile faiga o meaola o loʻo aʻafia ma le faʻavaeina ma le faʻaaogaina o le inisalini ma le kulukose. Faʻalagolago i laasaga o le maʻisuka, o uiga taʻitasi o le tagata maʻi ma le faʻamalosi maʻi, o le endocrinologist o loʻo faʻamatalaina fualaau faʻasaina o le kulupu poʻo le togafitia faʻatasi ma vailaʻau eseese eseese.

E fa vaega autu o papa maʻa mo le togafitiga o le maʻisuka e faʻasaina le maʻisuka:

  • Fua o sulfonylureas ma mea e maua ai le benzoic acid (meglitinides). O vailaau faʻasaina ua tuʻuina atu i totonu o se vaega o faʻatautaia e faʻaosofia le pancreas e gaosia ma le malosi le inisalini.
  • Faʻaauau o guanidine (biguanides) ma glitazones (faʻapitoa faʻatasi ai ma isi). O i latou o ni sui o se vaega o tagata taʻutaʻua o latou gaioiga e faʻamoemoe e toe faʻaleleia lagona o sela ma tino o le tino i le inisalini.
  • Alpha glucosidase inhibitors. O fualaau e le afaina ai le gaosiga ma le faʻaaogaina o le inisalini. O la latou galuega o le taofiofia lea o faiga faʻamalosi, ma o le taunuuga o le faʻaitiitia o le kulūkose e ala i le faʻagasologa o le taamilosaga.
  • O le inhibitors dipeptidyl peptidase (DPP-4). Latou te faʻamalosia le gaosia o le hormone pancreaty ma faʻalavelaveina le faʻaogaina o le glucagon (o se tui o le inisalini) e ala i le poloka o mea o le DPP, lea e faʻamalo ai hormones o meaʻai (incretins).

FaʻasalalauSulfonylureasMaʻisuka, Glycvidone, Glyclazide, Glimepiride, Maninil, Amaryl, ma isi.
Faʻamatalaga o le benzoic acidNovonorm, Starlix, Repaglinide, Numera.
SensitizersGuanidineSiofor, Glucofage, Diaformin, Glycomet, Metformin
ThiazolidinedionesAvandia, Actos, Rosiglitazone, Pioglitazone
Alpha Glucosidase InhibitorsGlucobay, Miglitol
Tomai o le Dipeptidyl PeptidaseJanuvia, Galvus Onglisa
Faʻatasiga o soʻo (tagata taʻutaʻua ma le dipeptidyl peptidase inhibitors)Yanumet, Galvusmet

O le metotia ma le pill regimen ua fuafuaina e le sui endocrinologist auai taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi.

Filifiliga

I le faʻaopoopoga i fualaau, o vailaʻau fou e maualalo i le suka-i le foliga o se peni-servee - incretines (kullucagon-like peptide-1 ma le glucose-dependant polypeptide) e faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka. O sui nei o hormones o le gastrointestinal tract.

O latou gaioiga malosi e tupu i le taimi o le taumafaina o meaai. O le aʻafiaga o meaola o loʻo faʻavae i luga o le faateleina o le inisalini ma le faʻaaogaina o le gaosiga. O se taunuuga o le faʻaaogaina o mea manogi, o le faateleina o le kulūkose e aloese mai. I Rusia, e lua ituaiga o fualaau faasaina o lenei vaega e faaaoga: Bayeta ma Viktoza.

O vailaʻau e leai se aafiaga leaga i fatugaʻo, ate ma isi totoga o le tino o le hepatobiliary. Faʻaaoga masani o vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le tino, lea e sili ona taua mo le maʻisuka gasegase.

Baeta ma Viktoza e le o faʻamaonia mo le faʻi ma le fatu fatu fatu, o le ketoacidosis o le maʻisuka o loʻo agaʻi i luma, i le taimi o le gaioiga ma le fafagaina o le pepe. E i ai nai aʻafiaga i le ave o vailaʻau. E mafai ona latou fesootaʻi atu i gaioiga a le tagata lava ia (mumu o le paʻu i totonu o le vaega o inisi), poʻo le malosi i le faʻalapotopotoga faʻapitoa.

Ituaiga o Faalilolilo

I le faiga o endocrinological, ua faʻaaogaina faʻamatalaga mo le silia ma le afa seneturi. O vailaau faʻasaina ei ai le faʻaogaina o le suka, ma e mafua ai le tele o aʻafiaga. Muamua lava, o le faʻaaoga sese o faʻaupuloa e lamatia ai se faʻalavelave faʻapomaʻi.

O togafitiga uumi e faaosofia ai le tafilaxia (o le tagofia o mea ua fai ma vaisu ma se faaitiitia o le malosi o le tino). Ole aʻafiaga o fualaau i luga o le taimi e oʻo atu ai i le oti faʻaletonu ma le faʻalavelave faʻaleagaina o le pancreatic. O le vaega o loʻo faʻatusalia e ituaiga o vailaʻau e lua e tutusa i le gaioiga.

FaʻataʻitaʻigaAafiaga ma faʻaleagainaO mataupu autu o le vailaau mo togafitigaFilifiliga
Latou te faʻamalosi siama faʻamalosi e faʻamaopoopo le faateleina o le inisalini, faʻalavelaveina le gaioiga o le enzyme lea e soli ai le inisalini (insulinase), faʻalavelaveina le fausia o kulukose moliki mai amino acids (gluconeogenesis), ma faʻagesegese ai le malepelepe o gaʻoHypoglycemia, suia o le toto, epidermal dermatitis, faʻamaʻi ma faigata tigaina, microflora o le intestinal leaga. E le faʻaaogaina i vaitaimi faʻainitaneti ma vavalo, ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le masini, gaʻo ma le vevelaFesootaiga ma palatini e tusa ma le 97%, o le maualuga o le maualuga i le tino o le fualaau faasaina e oʻo i le 4 itula i le maea ai o le pulega. Faʻasologa o le fatuFaʻatasi ai ma le faʻaaogaina umi, ua maliliu ai sela o le pancreatic, ma o le taunuuga lea ua siitia atu ai le maʻisuka i le inisalini. Faʻateleina le Polyphyia (faateleina le 'ai), lea e oʻo atu ai i se seti o le mamafa o le tino
FaʻataʻitaʻigaAafiaga ma faʻaleagainaO mataupu autu o le vailaau mo togafitigaFilifiliga
Faʻasolosolo siama o le pancreatic e gaosia ai le inisalini, faʻagesegese le gluconeogenesis ma le lipid breakdownHypoglycemia, allergies, ate ma le fatu fatu. E faʻamaonia i le maʻisuka o le tamaititi, i le vaitau o le fanauina ma le fafagaina o le tamaititiO le maualuga o le gaioiga e matauina pe a maeʻa le 30 minute, o le biotransformation e tupu i le ateGalue puupuu, ae faʻamalosi

Eseesega o tagata tagatanuu

O vailaʻau o lenei pomacocogroup e le o iai se faʻalogona faʻaolaina i luga o siama o pancreatic. Faaitiitia le suka ma le tui o le insulin resistance. O le le lelei o togafitiga ma tagata e malamalama i ai o se numera tele o faitioga ma le faʻaalia soo o aʻafiaga.

O togafitiga uumi e manaʻomia ai le siakiina masani o le tulaga o fatugaʻo, e ala i suʻega falesuesue ma masini. O vailaʻau faʻasaina e le o faʻamatalaina i le tulaga o le maʻisuka, faʻatasi ai ma le tele o faʻalavelave e fesootaʻi ma le faʻamaʻi. O vailaʻau taatele o le kulupu o Rusia Metformin, French Glucofage, ma Siamani Siofor.

PharmacodynamicsPharmacokineticsContraindications ma aʻafiaga ituFilifiliga
Faʻateleina le faʻamalosia o le inisalini e aunoa ma le faʻaaogaina o se faʻafitauli o le iniseti. O le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e afua ona o le le puipuia o lona resin (o le faagasologa o le gauai i le toto)O le tulaga sili ona maualuga o le gaioiga e matauina pe a mavae le lua itula, o le tikeri o le absorption atoatoa e 50% ma e tumau mai i le 24 i le 36 itula, o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina e le mea faigaluegaE leʻi faʻaaogaina mo le faʻamaʻi, faʻamaʻi ma le fatu, le ketoacidosis o le maʻisuka, anemia, i le laʻititi o le matua o le maʻi, i le taimi o taʻavale ma le lactation. O aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga e afua mai i maʻi tuga (manava, vomiting, flatulence, ma isi)I le i ai o faʻamaʻi pipisi, o togafitiga faʻatasi ma biguanides e faʻagata
Gaoioiga autuPharmacodynamicsContraindications ma aʻafiaga ituFilifiliga
Faʻalūlū le faʻavaeina o le kulukose i le ate ma lona toe inu i le toto, faʻaleleia le gaioiga o le inisaliniE le itiiti ifo i le 98% o le mea o loʻo gaosia, faʻamalosi e fatugaʻoO faʻamaoniga e faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi i le tulaga o le taupulepulega, maʻi ogaoga o le fatu, ketoacidosis (e pei o le faʻamalosia o le maʻisuka), ma maitaga ma le taimi o le fafagaina o le tamaitiiti, anemia. E mafai ona faʻaosofia le eczema, fulafula. Faʻaitiitia le mamafa o le ponaiviO le umi o taimi e faʻaaogaina ai le tumau i le tino ile tino. O loʻo faʻamatalaina ma le faʻaeteete i mataupu o le gaʻo, aua o vailaʻau e saofagā i le mamafa o mea.

Alpha Glucosidase Inhibitors

Alpha glucosidase o se enzyme digestive lea e momotu ai molītini o le suauu i ni suga faigofie. E faʻatagaina e le inhibitors le gaoioiga o le enzyme, e puipuia ai le kulukose mai le faamalosia i totonu o le taamilosaga masani. A maeʻa ona tago i le vailaʻau, e faʻalua faaluaina (pe a uma le 1.5 itula ma isi aso uma). Ona o lenei mea, o le faagasologa o le faaitiitia o le maualuga o le toto suka o le a mataʻituina pea.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafua mai i le faʻaogaina o le tino (e tusa ma le aofaiga tutusa). E le faʻaaoga vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 1.

O faʻamatalaga o le vaitaimi o le faʻagasologa ma le lactation. O aʻafiaga o aʻafiaga o le faʻaaogaina o le initaneti o le alpha-glucosidase e fesootaʻi ma maʻi faʻafefete:

  • afaina ma le malosi (constipation),
  • vaivai ma tiga i totonu o le manaʻoga,
  • taʻavale

O vailaau faʻainisinia ei ai mea tau vaʻalele, ao togafitiga, e tatau ona mataʻituina le toto (toto toto).

Diitaptidyl Peptidase Inhibitors (DPP-4)

O vailaau faafomai e maualalo ai le kulukose o le toto e ala i le faaosofia o hormones o le digestive tracts of incretines (glucagon-like peptide-1 ma le glucase-dependent inspeototropic polypeptide). E le o faʻaauau pea ona faʻamalosia e le au faʻataga le pancreas, o le inisalini tupuga naʻo le taimi o le gaʻoina (i taimi o le maualuga o le suka), ae le o taimi uma, e pei o le taimi e ave ai isi vailaʻau faʻamalosi.

O le mea lea, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le kulukose, faʻamausali le glycemia ma le hemoglobin glycosylated. I le taimi lava e tasi, e aunoa ma le mamafa tele o sela o le pancreas. O le aʻafiaga o fualaau faasaina e oʻo atu i le mea aupito maualuga pe a mavae le tolu itula, o le bioavailability e sili atu ma le 85%. O le faʻagasolosolo faagasolo e faʻatinoina e le mea faigaluega.

O se mea taua o le inhibitors o le le lava lea o lo latou aʻafiaga i le tuinanau ma le mamafa o le tino. O vailaʻau e faʻaseseina i tagata mamaʻi e maua i le insulin-faʻalagolago i le maʻisuka, faatasi ai ma le atinaʻe o le ketoacidosis, faʻatasi ai ma le faʻavaveina o le faʻaaogaina o le inflammatory process of the digestive tract (gastrointestinal tract).

Faʻatasia tupe

I le togafitiga o le maʻisuka, o le tuufaatasiga o le DPP-4 ma Metformin (sensitizer) e faʻaaogaina. Mo le faigofie o le puleaina, ua faʻavaeina e kamupani o vailaau faʻasolosolo tuufaatasiga ia Yanumet ma Galvusmet. O le tuufaatasiga o le inisinite Metformin ma le dipeptidyl peptidase ei ai le eseesega eseese.

O le saʻo saʻo o fualaau e naʻo le endocrinologist. I le tutusa ai ma fualaau oona, o le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina mea faaopoopo o mea taumafa e aʻafia ai le faʻafefe o gaʻo i le gasegase o le gataifale.

E mafai ona faʻaaogaina papaa mo le faʻaaogaina o le laʻau eletise mo le faʻaaogaina naʻo luga o le fautuaga a se fomaʻi. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ua faʻapena ona faʻapenaina ia togafitiga a le tagata lava ia ma togafitiga. O pusa o vaega o vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose o le toto:

  • faʻailoa (faʻasalaga o sulfonylureas ma meglitinides),
  • senitonu (biguanides ma glitazones),
  • alpha glucosidase inhibitors,
  • DPP-4 inhibitors.

O fualaau faʻasolo fou o loʻo faʻafiafiaina, e maua i le tulaga o se peni.

Mafuaaga o Suiga i le Suga Sugar

O maualuga o le suka i le toto e mafai ona aluese mai tulaga masani mo le tele o mafuaaga, o le mea autu o le i ai o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 i totonu o se tagata.

Mo le faʻataʻitaʻiga, ole faʻataʻitaʻiga, o se tagata maʻi e iai le maʻisuka ituaiga 2, o le a manaʻomia e le fomaʻi ona suʻesuʻe suʻega, muamua lava, le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi. Mo lenei mea, o suʻega e masani lava ona faia i luga o se manava gaogao, pe a fai o le maʻi ua uma ona maua i le maʻisuka, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona fuaina i se glucometer fale.

Afai e maualuga pe maualalo foi, e faanatinati le ave o vailaau e mamanuina ai le toto toto.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o faʻamaʻi pipisi e masani ona taʻua o le mafuaʻaga e mafua ai le maualuga o maualuga o le suka toto, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea o se faʻamaʻi pipisi po o se faʻafitauli mamafa. O fulufulu, afaina o meaʻai, manava manava ma le vomia e mafai ona aʻafia ai le suiga i lenei faailoilo. I lenei tulaga, o le a manaʻomia e le tagata gasegase ona ave vave le vailaʻau na faatonuina e le fomaʻi ina ia mafai ai ona toe maua le tulaga o le maʻi i le masani.

E le gata i lea, e tatau ona e aveina i soo se taimi lava e te faia ai faʻamaoniga o suiga i le kulukose o le toto:

  • le i ai o le fia inu malosi
  • e masani ona le mafai ona suia,
  • mea faitino vaaia
  • vaivai ma le le mafai ona taulai atu lou mafaufau.

O le tagofia o vailaau e mafai ona faʻatupulaia pe vavalo i lalo o le toto maualuga o le suka e faʻaalia pe a fai e le lelei le faʻamalolo o manua. Mo tamaitai, o se faailo o se gasegase masani. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka masani poʻo le amataga o lona laasaga laititi, e mafai ona faamaumauina le leiloa vave ma le le mafaamatalaina.

I tulaga uma o le maualuga o le toto, o le falemaʻi e tatau ona faanatinati. O le mea moni o le tagata gasegase e mafai ona tupu ni faʻalavelave faʻapitoa ma oʻo mai foi. E tusa lava pe ua e suʻeina vailaʻau tatau ma ua paʻu lou suka toto, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi ina ia amata togafitiga ma vailaau faʻasaina e faʻaitiitia ai le suka toto.

Laʻau Suauu masani

Ae e te leʻi amata fuaina fuamini e maualalo ai le suka o le toto, e tatau ona e faʻatuina le tulaga masani ina ia saʻo le filifilia o fualaau faasaina e faʻamaonia ai lenei faailoga. I le taimi nei, o le tulaga masani e manatu o se faailoga o le sili atu ma le 5.5 mmol / L, faʻaputu tasi ma le lua itula talu ona 'ai. I le taeao, e tatau ona faʻamautu pe a fai se suʻesuʻega o le toto i luga o se manava gaogao.

E taua le taua o le mea moni o loʻo i ai se lisi e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le faailoga o le kulukose toto o le masani lea mo tamaiti, alii ma tamaitai, tagata matutua. O loʻo ia te ia le mea e te manaʻomia e siaki ae e te leʻi inu i lenei vailaʻau. Mo lenei mea, e tatau ona malamalama pe aisea e manaʻomia ai le auʻiliʻili mo le hemoglobin glyc.

O le mea e ese ai, e taua le taʻua o le lafoaʻi tele o le maʻisuka o le tulaga lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e sili atu i le kulukose i totonu o le toto nai lo le 12-14 mmol / l. I lenei tulaga, e le vave faʻaitiitia. Naʻo le paʻu malie o le suka toto i le masani i totonu o le tasi i le tolu masina e faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi i le taimi o lenei vaega ole maʻi.

Pe a faʻaaogaina fualaau faasaina e maualalo ai le suka o le toto, e taua tele le manatuaina o nisi meaʻai e fesoasoani e faʻaleleia ai le kulūkose i vavae. E faʻaaoga muamua lenei mea i mea taumafa e aofia ai se tele o mea inu. E le gata i lea, e oo lava i taumafa e manatu i le ola maloloina e maualuga le suka o le toto ma meaai e le lelei.

O nei mea e aofia ai sisi ulaula, falaoa o meaai, oatmeal ma soʻo se fua ma fua. E moni lava lenei mea i le 'aiina o meaai i faleaiga ma faleoloa, lea e masani ona maua ai ia oloa. Manatua o tagata e maua i le maʻisuka latou te 'aina na o meaai faʻatagaina mo se meaʻai e pei o le puaa vela, sisi, fuamoa ua afifi ma nati. Afai o nei meaʻai e leʻo lata mai, e tatau ona e matelaina mo ni nai itula, aua afai e te 'ai isi ipu, e mafai ona e ausia lena maualuga o le kulukose i le toto e amata ona tulaʻi.

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻo ia mautinoa o loʻo maualuga le maualuga o le suka i le toto, e tatau ona ia faʻafesoʻotaʻi se tagata fai meaʻai e mafai ona ia faia ni meaʻai lelei mo ia. O lea, e mafai ona e faia se lisi o na meaai e le fautuaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te masani ona aofia ai:

  1. Faʻasologa.
  2. Meaʻai falai ma ulaula meaʻai.
  3. Mea mai puff pastry po o mufini.
  4. Pickles ma piko.
  5. Rice, pasta, semolina.

I le faaopoopo atu i lenei mea, o mea e le o fautuaina e aofia ai fua suamalie ma meainu.

Faaaogaina o fualaau oona

E masani lava o le togafitiga o le maʻisuka e tupu i le tulaga o le faʻaumatiaina o ona uiga sili ona leaga.

E masani lava, faʻaaoga togafitiga fualaau faʻatau mo lenei mea.

Afai e atiaʻe e se tagata se setete o le hypoglycemia, o fualaau faapitoa e maua ai le suka toto e faaaoga.

O le tele lava o taimi, o vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka ua faʻatulagaina mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻataʻitaʻiga faʻasoifua maloloina faʻaonapo nei e maua ai vaega e lua o vailaau faʻasaina e fuafua i lalo o le suka, o:

  1. Sulfonamides. O latou o le sulfonylurea. La latou faiga o gaioiga e faʻavae i luga o le faʻaosofiaina o le inisalini o le insulin. I lenei tulaga, o le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le ate o loʻo taofia, faapea foi ma le faʻavaeina o le kaluka. Afai e te lisiina igoa o na fualaau faasaina e maualalo ai le toto mai le kulupu, ona sili atu lea ona taugata ma sili ona taugofie o Chloropropamide, faʻapea foi ma Carbutamide.
  2. Biguanides. O le ituaiga sili ona lata mai nei o vailaʻau faʻamatalaina e mafai ai ona e faʻaititia le maualuga o le suka i le toto o le maʻi pe a tulaʻi. Latou te faʻaosofia ai le glycolysis o anaerobic, ma o lenei mea e mafai ai e oe ona faʻalauteleina le fua o le kulukose e faʻaaoga e musika musika. Faatasi ai ma le tupulaga fou o fualaau faasaina e mafai ona taʻua o Metmorfin ma Silubin.

E ese lava, e aoga le talanoa e uiga i isi vailaʻau e mafai ona faʻaititia ai le suka o le toto. E masani ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2.

  1. O vailaʻau faʻamalosi fou e iai tulafono faatonutonu o le ituaiga o glycemia. E masani ona faʻaaoga e faʻaititia le kulūkose i le toto o le tagata maʻi i se faʻalavelave faʻafuaseʻi. E le pei o isi laulau, ua vave ona gauai ma maua ai le malosi o le suka-faaitiitia mo sina taimi puupuu. Faatasi ai ma i latou o Repaglinid and Category.
  2. Thiazolidinediones. E manatu i latou o ni ituaiga o biguanides ma e mafai ona atiaʻe le faʻalogona o totoga ma masini i le kulukose.
  3. Alpha glycoside inhibitors. Latou te suia le galuega o enzymes masani e aofia ai le gau o le kulukose. O se taunuuga o lo latou gaioiga, e mafai ona ausia se faʻaititia o le maualuga o le absorption o le kulukose i totonu o le inumaga.

O fualaau e faʻaaoga i se mataupu faapitoa, e tatau i le fomaʻi ona filifili. Afai ole faʻaitiitia o le suka ma faʻafefea masani, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau oona e sili atu le agamalu mo le ate, i le mataupu pe a leai se faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto, o fualaau lelei sili atu e tatau ona faʻaaogaina.

E sili le aua le faʻatali mo suʻega suʻe e faʻaitiitia, ae ia faʻafesoʻotaʻi loa lau fomaʻi mo togafitiga faʻaopoopo.

Le faʻaaogaina o togafitiga insulin

Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka ma le maʻisuka o le ituaiga muamua, faʻapea foi ma le aoga o isi metotia o le togafitia o le maʻisuka o le ituaiga lona lua e maualalo, e faʻaaoga ai le inisalini togafitiga. E vave ona mafua ai le faʻaitiitia o le suka o le toto ma i le tele o tulaga, o le auala taua ma le taua o togafitiga faʻamaʻi o le maʻisuka. O ia lea e fesoasoani i le faʻaaogaina o faʻamaʻi sili ona matautia o lenei maʻi.

O vailaʻau o le suka e faʻaitiitia ai le toto e masani ona faʻaaogaina faatasi ma vaega o loʻo i ai se mea puupuu, ala, ma tumau-tumau pe a ave le fualaau manaomia. O lenei togafitiga vave e maualalo ai le toto suka ma se maʻisua poo se foliga lelei o le maʻisuka.

O tagata uma e maʻi i lenei faʻamaʻi e tatau ona iloa e tele auala e faʻalauiloa ai se vailaʻau i totonu o le tino. Faatasi ai ma i latou, o se tuila ua taʻua o se tulaga masani. O lenei metotia o le puleaina o fualaau faasaina na atiae i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga o le inisalini. O lenei metotia e le o faʻaaogaina i atunuu matua atinaʻe, o lea afai e te fia iloa pe faapefea ona faʻaitiitia le suka o le toto, e tatau ona e suesue i isi, sili atu faʻaonapo nei faʻaaogaina i Amerika, EU ma i le taimi nei i Rusia.

O se tasi o nei metotia o le faʻaaogaina o se suauu - o se peni. E masani ona faʻaaoga pe a manaʻomia le vave faʻaititia o le kulūkose i le toto o le tagata maʻi. O le masani lava i lenei tulaga, o fualaau faasaina ua faatauina atu i lalo o le ituaiga Rinsulin R, Biogulin R, Actrapid ua faalauiloaina. O se pine tuilaina o loʻo fesuiaʻi ma le vaʻaia se suauʻu masani i Rusia.

O le tele o tagata gasegase e iloa le faʻaitiitia o le toto suka e le iloa e le auala masani e mafai ona faia nei i se pamu insulin. O le mea moni e faapea o loʻo totoina i le tino o le tagata maʻi, ma faʻatasi ai ma se taimi tonu e faʻamautuina, o le a toe faʻatumu ai le tuʻuina atu o le inisalini i lona tino, ma faʻapena ona faʻapenaina le pancreas. E taua le iloa o loʻo i ai ni tapulaa matuia i le faʻaaogaina o lenei metotia, ona o le physiology o le maʻi, ole a mafai ona faʻaaogaina le pamu ile na o le kuata o tagata gasegase.

O loʻo i ai isi metotia faaonapo nei o le puleaina o inisalini, mo se faataitaiga, faʻaaogaina o se patch faapitoa.

Faʻasagaga faʻamaʻi ma aʻafiaga itu

Toeitiiti lava o fualaau faasaina e maualalo ai le toto suka, mo se faataitaiga, thyroxine, ei ai ona aafiaga e tasi ma le faʻailoga. O le mea moni e mafai ona latou mafua ai le pa'ū i le kulūkose i le toto o le tagata maʻi i lalo o le masani.

O lenei mea mataʻutia ua taʻua o le hypoglycemia. O se taunuuga, e ono lagona e le tagata maʻi le vaivaiga, faʻavaivaia, soona vevela, valea, ma le leai o se mafaufau. O mataupu ogaoga ogaoga e faʻaalia i le foliga mai o le maʻisuka ona o le leai o na meaʻai e ulu atu i le faiʻai o le tagata maʻi.

E le gata i lea, o loʻo i ai tuusaʻo tuusaʻo i le faʻaaogaina o fualaau e maualalo ai le suka. O lenei:

  • ma maitaga ma pe a uma ona fanauina,
  • taimi faʻatulagaina
  • le i ai o faʻamaʻi fatugaʻo ma le ate,
  • se paʻu mataʻutia i le mamafa o le tino.

E taua foi le taʻua o le maʻi syndrome ma le malupuipuia. O le mea moni, o lo latou tupuga e mafai ona mafai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o faamai, ona o le mafuaʻaga lea ua faʻalavelaveina ai le gaʻoina o meaʻai ile maʻi. Afai e faʻaaogaina fualaau o le suka i le taimi nei, o le hypoglycemia e ono leaga. E le gata i lea, o nei vailaau e tatau ona ave ma le lapataiga i lalo ifo o le mamafa. O le mea moni e ono i ai se aʻafiaga o se paʻu mataʻutia i le tulaga o le tagofia o vailaʻau e faʻaititia ai le kulukose.

I soʻo se tulaga, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le mea o iai aʻo leʻi faia se vailaʻau maʻoti. Afai e taʻu mai e faatonuga e le mafai ona e faʻaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau, o nei faatonuga e tatau ona mulimulitaia. A leai, o le a le gata ina faaleleia le tulaga o le maʻi, ae atonu o le a sili atu ona matauina.

O loʻo faʻamatalaina auʻiliʻili faʻamatalaga i le vailaau i lenei tusiga.

Fualaau lauiloa ma lelei mo le faʻaitiitia o le suka toto i le maʻisuka: o se toe iloiloga, faatonuga mo le faʻaaogaina

O le maʻisuka ua avea ma faafitauli e masani ona masani ai. I le uma, o le faʻalavelaveina o le masaniga o galuega a le pancreas e faigofie tele. E mafai ona tupu lenei mea ona o le ogaoga o mafatiaga, faʻaletonu, leai se masani e inuina vai ma se olaga le lelei i le lautele. O tagata o loʻo mamafa tele o loʻo aʻafia foʻi. I le avea ai o se tulafono, i le i ai o se faʻaletonu o le pancreas, o le faʻasologa o le insulin, lea e talafeagai mo le metabolism o gaʻo, ua faʻalavelaveina foi. E sili atu ma le valusefulu pasene o tagata o loʻo faʻaauau pea le maualuga o le kulukose toto e pagatia i le maʻisuka ituaiga 2. O ia maʻi, e pei o se tulafono, e le manaʻomia le iniseti faifai pea o le inisalini, talu ai o le glycemia i lenei mataupu e mafai ona faʻataʻitaʻiina ma le fesoasoani o vailaau o auala sili atu ona talafeagai o le faʻamalolo. E tele fualaau e maua ai se faʻaitiitia lelei o le toto suka. O nei metotia e faʻaaoga foi i togafitiga faasao o le maʻisuka. E sili atu i le fasefulu fomaʻi faʻasologa o vailaau faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina i le maketi tau vailaʻau faʻatau mo le gaosiga o oloa lelei. O le aso o le a tatou mafaufau ai i se lisi patino o fualaau mo le faʻaitiitia o le suka o le toto. Ae ui i lea, e na o le fomaʻi e mafai ona faʻamaonia togafitiga talafeagai. Aua e te faia lenei lava mea.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Fualaau mo le faʻaitiitia o le suka toto: faʻavasegaina

O le vaega taua o fualaau faasaina o loo faamatalaina e se vaega e le mafaatusalia. O le mafuaaga lena, mo le faigofie o le aoaoga, o nisi o vaega laiti o fualaau faasaina ua faailoaina, e tofu lava ma se masini faapitoa o le gaioiga.

  1. Faʻasalalau. O tapenaga mo le faʻaitiitia o le suka o le toto, lea e aofia ai i lenei vaega, fesoasoani malosi i le inisalini ina ia faʻasaʻolotoina mai i sela o le pancreas.
  2. Sensitizers. O nei sooupu e fesoasoani e faateleina le lagona o le gasegase faapitoa o gasegase i aafiaga o le insulin.
  3. Alpha glucosidase inhibitors. O nei vailaʻau e faʻalavelave i le malosi o le inisalini ile vaega ole gastrointestinal tract.
  4. New vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka e i ai se aafiaga i luga o le tino o le tino i totonu o le tino o le tagata, ma faaleleia atili ai foi le fausia o inisalini.

Lauiloa lauiloa o lenei vaega o vailaau. O fualaau ia e vave faʻaitiitia le toto suka.

E lua vaega o nei sui: sulfonylurea o meaola, ma methyl glinides. E ese i latou i le faiga o gaioiga.

O vailaʻau nei o loʻo i ai i le vaega muamua: "Himeperid", "Glycvidon", ma le "Glibenclamide". Lipoti o lipoti e faapea o nei vailaʻau uma e aoga tele i le faaitiitia o le suka o le toto. Latou te faʻagaoioia le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le toto, lea, i le isi itu, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le glycemia. O a latou feeseeseaiga e aofia ai na o le aofaiga o mea e aofia ai i le tasi o fualaau galue. O le le lelei o lenei vaega: o nei vailaau e faʻaumatia le pancreas ma pe a mavae sina taimi e toetoe a le aoga. O le mafuaʻaga lena o loʻo taumafai ai le faʻaaogaina o vailaau masani e faʻaaogaina ma faʻaitiitia.

O vailaʻau nei o loʻo tuʻuina atu i le vaega lona lua:

  • "Igoa." Faʻatinoina le tuʻuina atu o le inisalini (lona vaega muamua).
  • "Repaglinide." E tutusa ma fualaau faasaina muamua. O le eseesega ua na o le togafitiga fautuaina (i lenei tulaga, o le aso masani o le sefulu mai i le sefulufa miligrams).

O nei fualaau uma e faʻaitiitia ai le toto suka e tatau ona ave ao leʻi 'ai.

O nei mea vailaʻau ua vaevaeina i ni vaega se lua: biguanides ma thiazolidones.

O le sui pito sili ona lauiloa o le vaega muamua o le Metformin, o se fualaau faasaina mo le faaitiitia o le suka o le toto, lea o le a talanoaina i auiliiliga mulimuli ane i lenei tusiga. E talisapaia e le toʻalua ma tagata gasegase ia te ia. O lenei vailaʻau e faʻalagolago, malupuipuia, faʻafeiloaʻi lelei.

O le vaega lona lua o fualaau faasaina e aofia ai "Rosiglitazone" ma le "Pioglitazone". O nei vailaau o loʻo faʻatau atu i pepa laulau. O le toe faʻaaogaina o nei fualaau oona o le tulaga maualuga lea o le lamatia o le atiaʻe o le kanesa (aemaise lava o le tino vaivai o le vevela) pe afai o le umi o le aoga e silia ma le sefululua masina.

O tupe o aofia ai i totonu o lenei vaega e masani lava ona faʻamatalaina faʻapitoa e avea o se vaega o togafitiga faigata. O se tasi o sui sili ona lauiloa o le "Akarobaza". O lenei vailaʻau e faʻalavelaveina ai le faʻafefe o gaʻo i le gastrointestinal tract. O se itu le lelei o le aʻafiaga. Aumai se laulau i totonu o le tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

O vailaau o loʻo maua i le asō e le o mafai ona ausia atoatoa manaoga o tagata gasegase, o le mafuaʻaga lea o le faʻatautaia o suesuega i taimi uma ma faia ai vailaʻau fou.

O taunuuga sili ona lelei o loʻo faʻaalia e le "Liraglutide", lea e sili atu ona aʻafiaga i le tino o le tino ma e leai se auala e faʻaleagaina ai le pancreas. O le fualaau faasaina ua faatauina atu i le tulaga o se peni tui (i luga o le mataupu e tasi e pei o le inisalini masani). O vailaʻau e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi.

E toʻatele tagata e manaʻo e togafitia ma le naturopathy. Ona sauni lea o togalaau e maualalo le suka o le toto e laveai ai.

E sili ona aoga i lenei vein o tupe o loʻo faia i luga o faʻavae o laau nei:

O le tau o le fualaau faasaina ua faʻamaonia atoatoa i lona uiga. O tagata faʻatau e fai mai o le fualaau faasaina e fesiligia e sili ona aoga e avea o se fesoasoani i togafitiga puipuia e pei o se taumafataga faʻapitoa ma nisi faʻamalositino, e faʻaalia i gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o ni fua e faʻaleleia atili ai le pulea o le glycemic.

E le gata i lea, ua fautuaina e le au atamamai le tagofia o lenei vailaʻau faʻatasi ma le thiazolidinedione poʻo le metformin. O lenei togafitiga e tatau ona faʻaaogaina pe afai o le faʻalavelave o le monotherapy, o meaʻai ma taʻaloga e le fesoasoani e tausia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le tulaga tatau.

E fautuaina malosi e fomaʻi tagata e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa e tagata suʻesuʻe ia faatonuga mo le faʻaaogaina e uiga i sauniuniga a Januvia aʻo leʻi amataina togafitiga. O le tau masani o se vailaʻau e lua afe lua selau valu sefulu rubles. O le tau e masani lava ona faalagolago tonu i luga o le upega o falemaʻi e te filifili e faʻaaoga.

O le tau o le fualaau faasaina e mai i le fa ma le afa i le valu afe rubles.

O le vailaʻau o loʻo fesiligia e faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. O le fualaau faasaina e aoga uma e lua o le vaega autu o le monotherapy, ma o se vaega o le tuufaatasiga o togafitiga. E faʻaaogaina faatasi ma se taumafataga faapitoa ma ni suʻega faaletino ua filifilia lelei.

Faʻafefea ona faʻaaoga le fualaau faasaina? E tatau ona faia i se mea faʻapitoa i le manava, lima poʻo le ogavae. Ole fua ole gaioiga e lima micrograms. E tatau ona faʻatalua faalua i le aso pe a ma le itula ao lei faia se taumafataga. I totonu o le masina, e fautuaina le fualaau ina ia faaluaina.

E taua tele le suʻesuʻeina o faʻamatalaga uma e uiga i sauniuniga a Bayeta aʻo leʻi amataina togafitiga: faatonuga mo le faʻaaogaina, tau o fualaau faasaina, sui ma le faʻasaina. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai i le le lelei o aafiaga o togafitiga.

O le vailaau faasaina "Galvus" e valaau ai faatonuga mo le faaaogaina o se sui aoga o le hypoglycemic. E faʻaaoga lelei i le maʻisuka malosi o le ituaiga lona lua.

O le vailaʻau e fautuaina ina ia faʻaaogaina faʻatasi ma meaʻai faʻatau ma faʻamalositino faʻapitoa, pe faʻatasi ma vailaʻau pei o Metformin, pe afai o le togafitiga muamua e le lelei le aoga.

E i ai faʻamaoniga faʻapitoa i le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Faatasi ai ma tamaiti: tausaga o tamaiti (e oo atu i le sefuluvalu tausaga), galactose o le le faapalepale (aemaise lava, le maua o le le faapalepale), o le siakiina o le tagata lava ia i se tasi o vaega o le fualaau faasaina, leai se lactase, ma le glucose-galactose malabsorption,

E faʻapefea ona ou ave le vailaʻau? O le vailaʻau e ave faʻaalia, tusa lava po o le a le taumafataga. Afai o le tagata maʻi e inisalini ma metformin, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i se fuaselau o le selau micrograms i le aso. Ae peitai, o le fua saʻo e tatau ona fuafuaina e na o le fomaʻi, o loʻo lava le faʻamatalaga e uiga i le soifua maloloina o le maʻi ma e mafai ona ia iloiloina lelei uma faʻamatalaga avanoa i luga o le vailaau "Galvus" (faatonuga mo le faʻaaogaina, foliga o le faʻaaogaina, ma isi).

O le mea aoga autu o le fualaau faasaina o le metamorphine hydrochloride. E taua ole glucose malosi-maualalo fualaau faasaina i le vasega o biguanides. O le "Siofor" o tagata tomai faapitoa e taua le fualaau sili ona saogalemu i lenei vaega o vailaau, lea e talafeagai e faaaoga e le gata mo togafitiga, ae faapea foi mo le puipuiga. O fualaau faasaina e mafai ona avea uma ma vaega autu o le monotherapy, ma o se vaega o togafitiga faigata, lea e aofia ai isi glucose-faaitiitia o mea.

Faʻafefea ona vave faʻaititia Siofor toto toto? E faʻalagolago lava i le saʻo lelei o le tagata maʻi e mulimuli i fautuaga a se fomaʻi. Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le gaioiga o fatuga ma le faʻalavelave faʻapitoa atoa. O ia suʻesuʻega e tatau ona faia i le ono masina i le taimi o togafitiga ma mo se isi tausaga pe a maeʻa. E le mafai ona e ave iodine i le taimi e tasi ma se kulūkose-maualalo o fualaau faasaina. Ma le inu i le vailaau mo aso e lua ao le i faia le suʻega X-ray ma mo ni nai itula pe a maeʻa. I le amataga o togafitiga, e tatau i se tagata ona aloese mai gaoioiga e manaʻomia ai se tali lelei ma le faʻamalosi.

E matua faasaina le inuina o le ava i le taimi o togafitiga.

O le elemene aoga autu o le vailaʻau o loʻo fesiligia o metformin hydrochloride. Tofia le "Metformin" mo le maʻisuka lona lua i tagata mamaʻi e le mafatia i le ketoacidosis (aemaise lava, e aʻafia ai tagata e masani ona maua i meaʻai), ma i le leai o se aʻafiaga o togafitiga. O nisi taimi e faʻaaoga faatasi ai ma le inisalini (lelei mo le ogaoga oona).

E i ai nisi faʻasatauga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua fesiligia. Faʻasalaga, maʻi o le maʻisukacidosis, coma, fiva, maʻi o le maʻisuka, ava malosi, faʻamaʻi pipisi, hypoxia, taotoga, manuaga matuia, faʻamaʻi ava malosi, gaʻo le faigaluega, susu susu, infadction myocardial, x-ray study, o le taimi o le faʻataʻitaʻiina, suʻesuʻeina o le radioisotope, lactic acidosis, meaai maualalo-calorie, le faʻalogo tagata taitoatasi i vaega o le vailaʻau.

O le pulea o le glycemia e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se tagata tomai faapitoa ma faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau lelei. O le mea lea, e taua le gauai totoʻa i le filifilia o vailaau talafeagai. O se suʻesuʻega ma le totoa o faʻamatalaga o loʻo i luga o le a fesoasoani ia te oe i lenei mataupu faigata. Iloilo ma le faaeteete vaega uma o togafitiga ua filifilia aʻo lei amataina togafitiga.

Filifili na o oloa aoga mo oe lava ma e pele ia te oe. Ia soifua maloloina!

Suauu toto e faʻaitiitia ai le toto: o se lisi o fualaau lelei

O vailaʻau mo le faʻaitiitia o le suka i le toto e manaʻomia ma taatele i le lalolagi. O lenei tulaga e fesootai ma le mea moni o le maʻisuka ituaiga 2 e maua i le sefulu pasene o tagata o le lalolagi.

O le togafitiga e mafai ona togafitia lelei lenei faʻamaʻi e leʻi atinaʻe. I nei tulaga, e tatau i tagata gasegase ona ave e le aunoa ma ave vailaau e vave faaitiitia ai le suka suka. O lenei mea i nisi tulaga e mafai moni lava ona laveaʻiina ai le ola o le tagata maʻi i se osofaiga mataʻutia o le glycemia.

O maualuga o le suka i le toto e mafai ona aluese mai tulaga masani mo le tele o mafuaaga, o le mea autu o le i ai o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 i totonu o se tagata.

Mo le faʻataʻitaʻiga, ole faʻataʻitaʻiga, o se tagata maʻi e iai le maʻisuka ituaiga 2, o le a manaʻomia e le fomaʻi ona suʻesuʻe suʻega, muamua lava, le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi. Mo lenei mea, o suʻega e masani lava ona faia i luga o se manava gaogao, pe a fai o le maʻi ua uma ona maua i le maʻisuka, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona fuaina i se glucometer fale.

Afai e maualuga pe maualalo foi, e faanatinati le ave o vailaau e mamanuina ai le toto toto.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o faʻamaʻi pipisi e masani ona taʻua o le mafuaʻaga e mafua ai le maualuga o maualuga o le suka toto, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea o se faʻamaʻi pipisi po o se faʻafitauli mamafa. O fulufulu, afaina o meaʻai, manava manava ma le vomia e mafai ona aʻafia ai le suiga i lenei faailoilo. I lenei tulaga, o le a manaʻomia e le tagata gasegase ona ave vave le vailaʻau na faatonuina e le fomaʻi ina ia mafai ai ona toe maua le tulaga o le maʻi i le masani.

E le gata i lea, e tatau ona e aveina i soo se taimi lava e te faia ai faʻamaoniga o suiga i le kulukose o le toto:

  • le i ai o le fia inu malosi
  • e masani ona le mafai ona suia,
  • mea faitino vaaia
  • vaivai ma le le mafai ona taulai atu lou mafaufau.

O le tagofia o vailaau e mafai ona faʻatupulaia pe vavalo i lalo o le toto maualuga o le suka e faʻaalia pe a fai e le lelei le faʻamalolo o manua. Mo tamaitai, o se faailo o se gasegase masani. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka masani poʻo le amataga o lona laasaga laititi, e mafai ona faamaumauina le leiloa vave ma le le mafaamatalaina.

I tulaga uma o le maualuga o le toto, o le falemaʻi e tatau ona faanatinati. O le mea moni o le tagata gasegase e mafai ona tupu ni faʻalavelave faʻapitoa ma oʻo mai foi. E tusa lava pe ua e suʻeina vailaʻau tatau ma ua paʻu lou suka toto, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi ina ia amata togafitiga ma vailaau faʻasaina e faʻaitiitia ai le suka toto.

Ae e te leʻi amata fuaina fuamini e maualalo ai le suka o le toto, e tatau ona e faʻatuina le tulaga masani ina ia saʻo le filifilia o fualaau faasaina e faʻamaonia ai lenei faailoga. I le taimi nei, o le tulaga masani e manatu o se faailoga o le sili atu ma le 5.5 mmol / L, faʻaputu tasi ma le lua itula talu ona 'ai. I le taeao, e tatau ona faʻamautu pe a fai se suʻesuʻega o le toto i luga o se manava gaogao.

E taua le taua o le mea moni o loʻo i ai se lisi e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le faailoga o le kulukose toto o le masani lea mo tamaiti, alii ma tamaitai, tagata matutua. O loʻo ia te ia le mea e te manaʻomia e siaki ae e te leʻi inu i lenei vailaʻau. Mo lenei mea, e tatau ona malamalama pe aisea e manaʻomia ai le auʻiliʻili mo le hemoglobin glyc.

O le mea e ese ai, e taua le taʻua o le lafoaʻi tele o le maʻisuka o le tulaga lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e sili atu i le kulukose i totonu o le toto nai lo le 12-14 mmol / l. I lenei tulaga, e le vave faʻaitiitia. Naʻo le paʻu malie o le suka toto i le masani i totonu o le tasi i le tolu masina e faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi i le taimi o lenei vaega ole maʻi.

Pe a faʻaaogaina fualaau faasaina e maualalo ai le suka o le toto, e taua tele le manatuaina o nisi meaʻai e fesoasoani e faʻaleleia ai le kulūkose i vavae. E faʻaaoga muamua lenei mea i mea taumafa e aofia ai se tele o mea inu. E le gata i lea, e oo lava i taumafa e manatu i le ola maloloina e maualuga le suka o le toto ma meaai e le lelei.

O nei mea e aofia ai sisi ulaula, falaoa o meaai, oatmeal ma soʻo se fua ma fua. E moni lava lenei mea i le 'aiina o meaai i faleaiga ma faleoloa, lea e masani ona maua ai ia oloa. Manatua o tagata e maua i le maʻisuka latou te 'aina na o meaai faʻatagaina mo se meaʻai e pei o le puaa vela, sisi, fuamoa ua afifi ma nati. Afai o nei meaʻai e leʻo lata mai, e tatau ona e matelaina mo ni nai itula, aua afai e te 'ai isi ipu, e mafai ona e ausia lena maualuga o le kulukose i le toto e amata ona tulaʻi.

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻo ia mautinoa o loʻo maualuga le maualuga o le suka i le toto, e tatau ona ia faʻafesoʻotaʻi se tagata fai meaʻai e mafai ona ia faia ni meaʻai lelei mo ia. O lea, e mafai ona e faia se lisi o na meaai e le fautuaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te masani ona aofia ai:

  1. Faʻasologa.
  2. Meaʻai falai ma ulaula meaʻai.
  3. Mea mai puff pastry po o mufini.
  4. Pickles ma piko.
  5. Rice, pasta, semolina.

I le faaopoopo atu i lenei mea, o mea e le o fautuaina e aofia ai fua suamalie ma meainu.

E masani lava o le togafitiga o le maʻisuka e tupu i le tulaga o le faʻaumatiaina o ona uiga sili ona leaga.

E masani lava, faʻaaoga togafitiga fualaau faʻatau mo lenei mea.

Afai e atiaʻe e se tagata se setete o le hypoglycemia, o fualaau faapitoa e maua ai le suka toto e faaaoga.

O le tele lava o taimi, o vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka ua faʻatulagaina mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻataʻitaʻiga faʻasoifua maloloina faʻaonapo nei e maua ai vaega e lua o vailaau faʻasaina e fuafua i lalo o le suka, o:

  1. Sulfonamides. O latou o le sulfonylurea. La latou faiga o gaioiga e faʻavae i luga o le faʻaosofiaina o le inisalini o le insulin. I lenei tulaga, o le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le ate o loʻo taofia, faapea foi ma le faʻavaeina o le kaluka. Afai e te lisiina igoa o na fualaau faasaina e maualalo ai le toto mai le kulupu, ona sili atu lea ona taugata ma sili ona taugofie o Chloropropamide, faʻapea foi ma Carbutamide.
  2. Biguanides. O le ituaiga sili ona lata mai nei o vailaʻau faʻamatalaina e mafai ai ona e faʻaititia le maualuga o le suka i le toto o le maʻi pe a tulaʻi. Latou te faʻaosofia ai le glycolysis o anaerobic, ma o lenei mea e mafai ai e oe ona faʻalauteleina le fua o le kulukose e faʻaaoga e musika musika. Faatasi ai ma le tupulaga fou o fualaau faasaina e mafai ona taʻua o Metmorfin ma Silubin.

E ese lava, e aoga le talanoa e uiga i isi vailaʻau e mafai ona faʻaititia ai le suka o le toto. E masani ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2.

  1. O vailaʻau faʻamalosi fou e iai tulafono faatonutonu o le ituaiga o glycemia. E masani ona faʻaaoga e faʻaititia le kulūkose i le toto o le tagata maʻi i se faʻalavelave faʻafuaseʻi. E le pei o isi laulau, ua vave ona gauai ma maua ai le malosi o le suka-faaitiitia mo sina taimi puupuu. Faatasi ai ma i latou o Repaglinid and Category.
  2. Thiazolidinediones. E manatu i latou o ni ituaiga o biguanides ma e mafai ona atiaʻe le faʻalogona o totoga ma masini i le kulukose.
  3. Alpha glycoside inhibitors. Latou te suia le galuega o enzymes masani e aofia ai le gau o le kulukose. O se taunuuga o lo latou gaioiga, e mafai ona ausia se faʻaititia o le maualuga o le absorption o le kulukose i totonu o le inumaga.

O fualaau e faʻaaoga i se mataupu faapitoa, e tatau i le fomaʻi ona filifili. Afai ole faʻaitiitia o le suka ma faʻafefea masani, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau oona e sili atu le agamalu mo le ate, i le mataupu pe a leai se faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto, o fualaau lelei sili atu e tatau ona faʻaaogaina.

E sili le aua le faʻatali mo suʻega suʻe e faʻaitiitia, ae ia faʻafesoʻotaʻi loa lau fomaʻi mo togafitiga faʻaopoopo.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka ma le maʻisuka o le ituaiga muamua, faʻapea foi ma le aoga o isi metotia o le togafitia o le maʻisuka o le ituaiga lona lua e maualalo, e faʻaaoga ai le inisalini togafitiga. E vave ona mafua ai le faʻaitiitia o le suka o le toto ma i le tele o tulaga, o le auala taua ma le taua o togafitiga faʻamaʻi o le maʻisuka. O ia lea e fesoasoani i le faʻaaogaina o faʻamaʻi sili ona matautia o lenei maʻi.

O vailaʻau o le suka e faʻaitiitia ai le toto e masani ona faʻaaogaina faatasi ma vaega o loʻo i ai se mea puupuu, ala, ma tumau-tumau pe a ave le fualaau manaomia. O lenei togafitiga vave e maualalo ai le toto suka ma se maʻisua poo se foliga lelei o le maʻisuka.

O tagata uma e maʻi i lenei faʻamaʻi e tatau ona iloa e tele auala e faʻalauiloa ai se vailaʻau i totonu o le tino. Faatasi ai ma i latou, o se tuila ua taʻua o se tulaga masani. O lenei metotia o le puleaina o fualaau faasaina na atiae i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga o le inisalini. O lenei metotia e le o faʻaaogaina i atunuu matua atinaʻe, o lea afai e te fia iloa pe faapefea ona faʻaitiitia le suka o le toto, e tatau ona e suesue i isi, sili atu faʻaonapo nei faʻaaogaina i Amerika, EU ma i le taimi nei i Rusia.

O se tasi o nei metotia o le faʻaaogaina o se suauu - o se peni. E masani ona faʻaaoga pe a manaʻomia le vave faʻaititia o le kulūkose i le toto o le tagata maʻi. O le masani lava i lenei tulaga, o fualaau faasaina ua faatauina atu i lalo o le ituaiga Rinsulin R, Biogulin R, Actrapid ua faalauiloaina.O se pine tuilaina o loʻo fesuiaʻi ma le vaʻaia se suauʻu masani i Rusia.

O le tele o tagata gasegase e iloa le faʻaitiitia o le toto suka e le iloa e le auala masani e mafai ona faia nei i se pamu insulin. O le mea moni e faapea o loʻo totoina i le tino o le tagata maʻi, ma faʻatasi ai ma se taimi tonu e faʻamautuina, o le a toe faʻatumu ai le tuʻuina atu o le inisalini i lona tino, ma faʻapena ona faʻapenaina le pancreas. E taua le iloa o loʻo i ai ni tapulaa matuia i le faʻaaogaina o lenei metotia, ona o le physiology o le maʻi, ole a mafai ona faʻaaogaina le pamu ile na o le kuata o tagata gasegase.

O loʻo i ai isi metotia faaonapo nei o le puleaina o inisalini, mo se faataitaiga, faʻaaogaina o se patch faapitoa.

Toeitiiti lava o fualaau faasaina e maualalo ai le toto suka, mo se faataitaiga, thyroxine, ei ai ona aafiaga e tasi ma le faʻailoga. O le mea moni e mafai ona latou mafua ai le pa'ū i le kulūkose i le toto o le tagata maʻi i lalo o le masani.

O lenei mea mataʻutia ua taʻua o le hypoglycemia. O se taunuuga, e ono lagona e le tagata maʻi le vaivaiga, faʻavaivaia, soona vevela, valea, ma le leai o se mafaufau. O mataupu ogaoga ogaoga e faʻaalia i le foliga mai o le maʻisuka ona o le leai o na meaʻai e ulu atu i le faiʻai o le tagata maʻi.

E le gata i lea, o loʻo i ai tuusaʻo tuusaʻo i le faʻaaogaina o fualaau e maualalo ai le suka. O lenei:

  • ma maitaga ma pe a uma ona fanauina,
  • taimi faʻatulagaina
  • le i ai o faʻamaʻi fatugaʻo ma le ate,
  • se paʻu mataʻutia i le mamafa o le tino.

E taua foi le taʻua o le maʻi syndrome ma le malupuipuia. O le mea moni, o lo latou tupuga e mafai ona mafai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o faamai, ona o le mafuaʻaga lea ua faʻalavelaveina ai le gaʻoina o meaʻai ile maʻi. Afai e faʻaaogaina fualaau o le suka i le taimi nei, o le hypoglycemia e ono leaga. E le gata i lea, o nei vailaau e tatau ona ave ma le lapataiga i lalo ifo o le mamafa. O le mea moni e ono i ai se aʻafiaga o se paʻu mataʻutia i le tulaga o le tagofia o vailaʻau e faʻaititia ai le kulukose.

I soʻo se tulaga, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le mea o iai aʻo leʻi faia se vailaʻau maʻoti. Afai e taʻu mai e faatonuga e le mafai ona e faʻaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau, o nei faatonuga e tatau ona mulimulitaia. A leai, o le a le gata ina faaleleia le tulaga o le maʻi, ae atonu o le a sili atu ona matauina.

O loʻo faʻamatalaina auʻiliʻili faʻamatalaga i le vailaau i lenei tusiga.

Pills e faʻaitiitia ai le suka toto: ituaiga ma le aoga i le maʻisuka

O le maʻisuka o le masani lea o togafitiga o endocrinological. E tusa ai ma fuainumera, e iloa le faʻamaʻi i totonu o le sefulu tagata. O le mea lea, o vailaʻau faʻaonaponei faʻapitoa ua fatuina le tele o meafaigaluega e mafai ona e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi, e aloese mai faʻalavelave. E aofia ai vailaʻau faʻasolosolo ile inisalini ma fomu palapala e faʻaitiitia ai le toto suka.

O le sini autū o le togafitia o faʻamaʻi faʻasolosolo faʻaleagaina o le faʻamautuina lea o vaega toto o le toto, e puipuia ai faʻalavelave e aʻafia ai le lelei ma le ola o tagata maʻi. Faʻafetai i fualaau faʻaonapo nei ma faʻaleleia atili metotia o le tufatufaina o fualaau faasaina, o tagata mamaʻi e maua i le hyperglycemia e mafai ona taʻitaʻia se olaga e leʻo ese mai olaga o tagata soifua maloloina.

O togafitiga mo le maʻisuka e faalagolago i le mafuaʻaga ma ituaiga o faʻamaʻi. E fa ona ituaiga.

  1. Ituaiga 1 maʻisuka. O le mafuaʻaga o le faamai o le leiloa o peta paneta e maua ai le inisalini, o le taunuuga o se tali a le autoimmune. O lenei ituaiga faʻamaʻi e mafai ona togafitiga faʻatasi ma le tui o inisalini.
  2. Ituaiga 2 maʻisuka. O le aʻafiaga o lenei faʻamaʻi o le le mautonu o tino o le tino i insulin. I le amataga o le faʻamaʻi, o le faateleina o le inisalini e maua mai, o se taunuuga lea e le iloa ai e le tagata maʻi le faateleina o le kulukose i totonu o le toto. Aʻo faʻagasolo pea le faʻamaʻi, o le manava o le inisalini e le gaogao e le lava, lea e oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le faʻamaʻi o faʻamaʻi. O le togafitiga o lenei ituaiga o maʻisuka o loʻo faʻaaogaina ai le suka. E le gata i lea, o le matafaioi o se soifua soifua maloloina i totonu o ia ituaiga o gasegase e taua tele, ma o fualaau faasaina e faavae i le faaaogaina o fualaau e naʻo le lua.
  3. Tipisi Maualuga E mafai ona fesoʻotaʻi ma le tele o faʻamaʻi, fesuiaiga o genetic, faʻaleagaina o le pancreas e le ava malosi poʻo fualaau faasaina. I ia tulaga, o le togafitiga e faigata ona o le faateleina o le gaosiga o le glucagon (o lenei hormone e faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto). Talu ai o le fatu o lenei faʻamaʻi e le lava le manava o le insulin, o le togafitiga e aofia ai le puleaina o le inisalini e ala i le tui.
  4. O le maʻisaga. A le o lena, o le maʻisuka faʻamaʻi. I lenei tulaga, o se taumafa malosi ma le gaioiga faaletino e faʻamatalaina. Ma i le leai o se aʻafiaga - inisalini injections, talu ai ona o aʻafiaga e afaina ai le fomaʻi.

O pills mo le faʻaitiitia o le suka o le toto, faʻaaoga e faasaʻo ai maʻi o le gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, e vaevaeina i ni vaega. O lo latou faʻavasegaina e faʻavae i luga o se vailaʻau faʻasolosolo poʻo se masini e fai ai. Ina ia faʻaitiitia le gasegase, o vailaʻau nei e faʻaaogaina.

I le masani a le endocrinologists, o le sulfanilurea o mea e masani ona masani ona faʻaaoga. O nei fualaau oona ua faʻaaogaina mo le sili atu ma le 50 tausaga, e matua aoga ona o le tuusao i luga o le galuega, ma le itiiti ifo o aʻafiaga i itu.

O a latou gaioiga e faʻavae i luga o le faʻamalosia o le gaioiga o suauu peta pancreatic, ona o le taunuuga o le faʻaleleia o le inisalini ua faʻaleleia, ma ua faʻalauteleina le lagona o le faʻaleleia. Glibenclamide, Gliclazide, Maninil, Amaryl e faʻaaoga.

"O le maʻi suka" o se vailaau faʻaonapo nei o lenei vaega, lea e sili ona aoga, e puipuia atili ai vaʻa toto mai aʻafiaga leaga o le hyperglycemia. O le suʻega o le suʻe ma le fualaau talafeagai e filifilia taitoatasi e le fomaʻi, e fuafua i le muamua o le toto toto ma pathologies e fesootaʻi.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona faia suʻesuʻega, fuafua le maualuga o le kulukose ma le hemoglobin glycated. E faia lenei mea e fai ai le togafitiga ma, pe a tatau ai, faasaʻo. O le lelei o mea e maua i le sulfonylurea o:

  • Faʻailoa mai le aafiaga o le hypoglycemic,
  • osofiaga o le amataga o le gaosiga o le inisalini,
  • avanoa i le falemaʻi fesoʻotaʻiga,
  • tau maualalo
  • avanoa faʻafeiloaʻi faigofie.

I le faʻaopoopoga i le manuia, o nei tupe e faʻaleagaina ai faʻafitauli.

  • Faateleina le fiaai, maua o le mamafa. E maitauina lenei mea e uiga i le talaaga o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaluaina, e tupu ona o le faʻamalosia o le pito i tua o le manava o le inisalini pe a tago i fualaau.
  • Le mafai ona faʻaaoga i nisi tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le maitaga, ao pepe susu, ma maʻi o le thyroid gland, gaʻo ma le ate.
  • Maualuga maualuga o le hypoglycemia. Ae maise lava i se faʻalavelave faʻafefe poʻo le faʻailogaina o meaai. Ina ia faasaʻo le tulaga o le hypoglycemic, o fualaau e faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le suka o le toto: fuaina o le kulukose, vailaau faʻaogaina o le kulukose ma le dextrose, glucagon.
  • Faʻaiʻuga. Naua, manava manava e mafai.

"Metformin" ("Siofor", "Glucofage") - fualaʻau ua faʻamatalaina faʻatasi ma sulfanylurea mea faʻatau poʻo se isi mea e sui ai. Latou te taofia le gaioiga o le glycogen i totonu o le ate, faʻalauteleina ai le lagona o gasegase i le inisalini, ma faʻagesegese ai foi le faʻavaveina o meaʻai gaʻo i totonu o le manava.

O le lelei o le meafaigaluega e:

  • faʻaititia o le maualuga o le suka,
  • faaitiitia o gaʻo gaʻo,
  • itiiti le lamatiaga o le hypoglycemia,
  • le faʻamautuina o le lipid metabolism.

O aʻafiaga o Metformin e aofia ai le mea moni e faapea i le taimi o togafitiga o loʻo i ai se avanoa itiiti e atiaʻe ai le acidic lactic. O faʻaaliga muamua o lenei tulaga ogaoga e aofia ai le gasea, vomiting, manava, faʻaitiitia le vevela o le tino, tiga o le muso. Afai e aliali mai na uiga, e tatau ona e taofi le tagofia o fualaau faasaina, faafesootai se fomai.

O le fualaau faasaina e maua mai i le vaega o suauu-glucose transporters o le ituaiga lona lua. E faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto e ala i le faʻaitiitia o lona faʻaleleia mai le gastrointestinal tract, faʻateleina le faʻamalositino i le vailaau. O le fualaau faasaina e gasegase lelei e tagata gasegase, o nisi taimi pe a fai, o le toto maualalo toto ma le vevela ua tusia, lea ua soloia e se fesuiaiga o fua. Ae o le "Forksig" e le mafai ona faʻaaogaina ma le faʻalauteleina o lagona o le tagata lava ia i vaega autu poʻo vaega lagolago a le vailaʻau.

O vailaʻau faʻamaʻi, togafitiga faleopathic ma meaʻai e masani ona faʻaaogaina i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le toto suka. E le gata i lea, o teuteuga na saunia mai laau e mafai ona onā ina ia faʻamaonia ai le metabolism i vailaʻau, ae ia mautinoa ia faʻaopoopoina i se taumafa maualalo ma le gaosiga faaletino. O le lelei o tapenaga o togalaau e aofia ai le faapalepale lelei, avanoa.

O mea nei e faʻamoemoeina mo le maʻisuka:

  • paʻu ma lau o paʻepaʻe paʻepaʻe,
  • oat broth, jelly,
  • afamoni
  • vine ma vine,
  • laulaau laulaau
  • mauga mauga
  • taʻifau.

E ui lava i le saogalemu ma le leai o aʻafiaga o le itu, o vailaʻau faʻasolosolo e le mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina oe lava ia ae le o laulau na fautuaina e lau fomaʻi e le saogalemu. Ma aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se laau ina ia faʻamaʻo ai kulūkose, e tatau ona e faʻatalanoa se endocrinologist.


  1. Balabolkin M. I., Lukyanchikov V. S. Falemai ma le togafitiga o tulaga ogaoga i le endocrinology, Soifua Maloloina - M., 2011. - 150 p.

  2. Serov V.N., Prilepskaya V.N., Ovsyannikova T.V. Gynnecological endocrinology, MEDpress-inform - M., 2015. - 512 p.

  3. Bogdanovich V.L. O le maʻi suka. Failautusi o Faifeʻau. Nizhny Novgorod, "Fale Lomiga o le NMMD", 1998, 191 p., Circulation 3000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga