Pe latou te ave i totonu o le 'autau ma le pancreatitis

E tusa lava pe fetaui le 'autau ma pancreatitis e faia se faaiuga i le komiti faafomaʻi a le militeli, e faʻavae i faʻamatalaga faafomaʻi o le conscript ma le mataupu 59 o le Faʻasologa o faʻamaʻi. O le tele o faʻamatalaga o togafitiga o le gaioiga o le pancreas, o le maualuga atu lea o le avanoa e faʻasaʻoloto ai mai le valaau. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o tuutuuga na tuuina atu ai se pepa faamiliteri mo pancreatiti.

Falemaʻi faafomaʻi o le ofisa o le lesitalaina o ofisa faʻailoga ma le ofisa o le resitalaina ma le pancreatitis

Matou te vave matauina i totonu o le komipa pepa a le conscript mo le vaitaimi o le suʻeina o mea tutupu, atonu ua i ai faamaumauga o togafitiga ma togafitiga ma se suʻega. I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga muamua e tupu i se osofaiga ogaoga: o tiga matuitui i le pito i lalo, o le tiga e mafai ona avea o se natura zoster, fiva, fiva, taoto ma vomia. I mataupu sili ona ogaoga (afai latou te faatuai se asiasiga i se fomaʻi), e ono manaʻomia le falemaʻi. O le osofaʻiga faifai pea o le pancreatitis i le tausaga ua uma ona tuʻuina atu mafuaaga e faʻavaeina ai se faʻamaoniga o le pancreatitis.

O le fomaʻi e faia se suʻesuʻega eseese e faavae i luga o se suʻesuʻega faafomaʻi:

  • suesuega suʻesuʻe i fale suʻesuʻe o le toto ma le urine,
  • kopi
  • suʻesuʻeina o le enzyme digestive,
  • ultrasound abdominal,
  • finoscopic retrograde pancreatocholangiography,
  • o nisi taimi o le biopsy o le pancreas.

O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o galuega faʻatulagaina o galuega e faʻatatau i manaoga taʻitasi. O kopi faʻamaonia o suʻega uma faafomaʻi, o taunuuga o faʻatalanoaga a le gastroenterologist ma isi fomaʻi, o le conscript e tatau ona tuʻuina ma se fomaʻi fitafita.

O se faʻagasologa uumi o le pancreatitis chronic e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli. E tele naua filifiliga mo le atinaʻe leaga, o le atinaʻe lea o le faitotoa o le faitotoa, ma le toto i totonu o le toto i se faʻalavelave matuia o le soifua maloloina (faʻaletonu, mo se faataitaiga), le atinaʻe o le maʻisuka. Aʻo suʻesuʻeina se tamaʻitaʻi, o le ogaoga o le faʻamaʻi ma mea lamatia e ono aʻafia ai.

Lalaga ola o le vaega "B" mo le pancreatitis masani

Ua iloiloina e le fomaʻi le soifuaga o se tagata faigaluega ma le pancreatitis e masani ai e tusa ai ma tuutuuga o le mataupu 59 o le Faasologa o maʻi. Afai o le tagata o loʻo i ai se faʻavavega o pancreatitis, o lona uiga e tatau ona faʻatuai i le taimi o togafitiga ma le toe faʻaleleia o le soifua maloloina. E le mafai ona sili atu le sili atu i le tasi tausaga le umi o le soifua maloloina o le soifua maloloina. A maeʻa le faʻamaʻi maʻi, ona maua lea e le alii talavou se suʻega faafomaʻi (i le vaitau o le faʻamaumauga na faʻatuina e le tulafono).

I le i ai o se faʻalavelave ogaoga o le gasegase masani, masani ona faʻateleina le pancreatitis, e le o faʻauluina le conscript i le taua. O loʻo malamalama i lenei tulaga, o le tele o faʻasalaga e tusa ma le 5 pe sili atu mataupu i le tausaga. I lenei tulaga, o se tagata e oʻo i tiga ogaoga. O le maʻi e faʻatasi ma le manava umi, o lona taunuuga o se faʻaititia tele o le mamafa ma le vaivai. O faʻafitauli e aliali mai i le ituaiga o maʻisuka poʻo le stenosis o le duodenum. O le pasiina o toleniga a le militeri i lenei setete ua solia, o le mea lea, ua tuʻuina atu ai le conscript i le vaega o le tino "D" (le talafeagai, faʻamalolo atoa mai le vaegaau).

O le timing pancreatitis e le tutusa ma le vaegaau. O le mafuaʻaga e mafua mai i le manaʻoga e mulimuli i se taumafataga ma maualuga le lamatia o le toe foʻi. O le faavae o le a iai le faʻalauteleina o le faʻamalosia o 3-4 mataupu i le tausaga, ogaoga tiga. Suesuega i fale suʻesuʻe e mafai ona faʻaalia ai le le lelei o le gaʻo o gaʻo, protein. E mafai e se tagata ona matau le ala o loʻo leiloloa ai lona mamafa. O faʻamatalaga e faʻaalia ai foi le faʻaitiitia o le galuega o le exocrine gland. Ina ia maua mai le faʻatagaga, e tatau ona faʻamaonia se faʻaitiitia o le faalilolilo poʻo le faʻalavelave. Ona maua ai lea e le conscript le aia tatau e maua ai se pepa faamiliteli e aunoa ma le tautua, lea e maua ai le vaega o le tino "B" (faʻasao i le taimi o le taimi ma le lesitalaina i le faʻaagaga).

Pe o le a latou aveina i totonu o le autau i se tulaga ese o pancreatitis?

O le afaina o le pancreas ma se ala vaivai o le maʻi ua leva ona manaomia ai se iloiloga faaeteete. O faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻa-tasi i le tausaga), o se tali lelei i togafitiga, o se faʻaitiitiga laitiiti i le galuega, e mafai ona avea ma faavae mo le tautua. O le faaiuga a le komiti faataitai o le a tutusa ma le parakalafa "c" o le Mataupu 59 o le Malo o Belarus: "galue" vaega o le malosi "B-3" faatasi ai ma se tapulaa i le filifilia o fitafita. O le autau o loo i ai se foliga vaivai o le pancreatitis e masani ona ave i totonu o le autau. O le mea lea, o tulaga taʻitasi e faʻamalosia ai e tatau ona tusia e le fomaʻi, pe e tatau ona i ai se vaega mai le falemaʻi e uiga i togafitiga. O le i ai o faʻamatalaga faafomaʻi i luga o le faʻaitiitia o le galuega gland e taua foi. Afai ei ai ni au fesili, matou te fiafia e fautuaina oe i la tatou afioaga VKontakte.

Pancreatitis ma le 'autau i le 2019

Afai e faʻamaonia le suʻesuʻega, o le suʻega e faia e tusa ai ma le Mataupu 59 o le Faamatalaga o faʻamaʻi, e foliga mai O isi faʻamaʻi o le manava ma le duodenum, faʻamaʻi o le ate, o le gaʻo, le biliary tract ma le pancreas. O vaega o le soifua maloloina e tofia e le komiti o le militeli e pei ona taua i lalo:

  • a) faatasi ai ma se soliga ogaoga o galuega - D,
  • b) faʻatasi ai ma le faʻaleagaina ma le faʻateleina o faʻavaʻa - B,
  • c) faʻataʻititi le solia o galuega - B.

I le parakalafa "a" e aofia ai:

  • cirrhosis o le ate
  • gasegase tumau o le hepatitis,
  • ogaoga faʻasolosolo faifaipea (pancreatic persistent poʻo pancreatogenic manava, gasegase faifai pea, polyhypovitaminosis),
  • o aʻafiaga o taotoga toe faʻafouina mo faʻamaʻi o le pancreas ma le biliary tract,
  • faʻafitauli pe a uma galuega (vaʻaia, pancreatic fistula, ma isi).

I le parakalafa "b" e aofia ai:

  • gastritis, gastroduodenitis ma le secretory uaua, gaioiga o le acid, faʻalavelave masani ma le le paleni (BMI 18.5 - 19.0 pe itiiti ifo), e manaʻomia ai le faʻateleina o le falemaʻi (sili atu i le 2 masina) ma le le manuia i togafitiga tumau,
  • o le hepatitis tumau e faʻaaogaina le ate ma le (pe) gaioiga faʻamalosi,
  • o le cholecystitis masani ma masani ai (2 pe sili atu taimi i le tausaga) faʻasalaga e manaʻomia ai togafitiga i se nofoaga faʻamaʻi,
  • chronic pancreatitis ma le faʻateleina (2 pe sili atu taimi i le tausaga) faʻalauteleina ma faʻamatalaga faʻanoanoa poʻo le le fiafia,
  • o aʻafiaga o togafitiga o pancreatitis ma se taunuʻuga i se pseudocyst (masini, ma isi).

I le mea "c" e aofia ai:

  • gastritis gasegase, gastroduodenitis ma le itiiti o le solia o le galuega faalilolilo ma ni faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • biliary dyskinesia,
  • enzymat (benign) hyperbilirubinemia,
  • o le cholecystitis masani, gallbladder cholesterosis, pancreatitis ma faʻalavelave e le masani ai ma togafitiga lelei.

E i ai avanoa e maua ai tuusaunoaga mai le auʻaunaga, ae tatau ona e faʻamaonia le faʻamaonia, o le ogaoga o le maʻi, faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave, faʻafeiloaʻiga masani, le manuia o togafitiga.

Faʻafefea ona faʻamaonia le maʻi

O le pancreatitis o le mumū o le pancreas e mafua mai i fafo, o mea i totonu. Enzymes e tatau mo le gaogao o meaai e le lafoina i le duodenum, ae faʻagaoioia pe a latou i totonu o le manava. O lenei mea e mafua ai le faaleagaina o le tino o le mucosa, faʻamaʻiina, faʻamaʻi tiga. O le faʻaogaina o le tagata lava ia e taʻitaʻi atu ai i le faʻaopoopoga o toxins i le tino, lea, e ala i le toto, e ulufale ai i isi totoga - o le faiʻai, fatu, ate, mama, ma gaʻo. O le pancreatitis e aofia ai le solia o galuega a le ate, o le vevela, o le manava, ma duodenum.

O tagata faʻapitoa e iloagofie ai le pancreatitis faʻatasi ma faʻamatalaga faʻamaoniga, tumau - i se ala lelava, maʻi le tumau, faʻaauau - o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻalavelave faifai pea. Ina ia faʻamaonia le siama, ultrasound, FGDS, laparoscopy, o le suʻega toto mo le amylase, o le urine mo le diastase e faʻaaoga. I le tulaga lea, o le suʻesuʻega o le tino pancreatitis, e masani ona eseese.

Ina ia faʻamaonia le siama, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai se gastroenterologist, fomaʻi, ma faia se suʻega. Ae ina ia faʻamaonia se toe foʻi, foliga masani, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa i taimi uma lava e te maua ai se faʻalavelave. O faʻamaumauga uma e tatau ona faamaumauina i se fomaʻi. O loʻo faʻaalia mai ai faʻamaoniga, le umi o le vaega o le faʻavavevave, le aoga, le atoatoa o togafitiga, falemai, fautuaga, faʻamaoniga o tagata vaapiapi.

E latou te faʻaaogaina le pancreatitis i le taua?

O le gasegase o le pancreatitis o loʻo faʻaalia e se ata o le falemaʻi, faʻaaliga matuia. O lenei tulaga e afua mai i le inu oona. O le gaioiga o faʻamalosi o pancreatic activated e pei lava o le venom gata. O loʻo i ai le oona o le tino mai totonu. O le sili atu o le palacreatic enzymes ua maua, o le leaga tele lea o le soifua manuia o le maʻi. E masani ona togafitia i le falemai le tele o le pancreatitis.

O le masaniga masani o le faamai e mafua ona o le le lelei o le soifua maloloina, o le le mautonu o faailoga - o le aisa, o le mamafa i le itu taumatau, vaivaiga, paʻu o le paʻu, o le vaivai i le itu taumatau, vaivaiga, , atuatuvalega, solia o meaʻai, malolo, ola le lelei po o le malosi faaletino.

Pe o le pancreatitis e masani ona ave i totonu o le 'autau e faalagolago i le tele o faʻavevesi i le tausaga. Category: "B" ua tofia mo le toe foʻi mai e le itiiti ifo ma le 2 taimi i le tausaga, nofo i le falemai mo le itiiti ifo ma le 2 masina ao faagasolo le tausaga. O lona uiga, afai o le conscript o loʻo faʻaosooso pea i le maʻi, ae leai se faʻamaoniga aloaia o lenei mea, o le a aveina atu o ia i le vaegaʻau ma se vaega o le tino "B". I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se avanoa e fai ai pe a toe amata ona toe foʻi mai i le taua.

E mafai e se faʻamaumauga faʻatasi ma le numera o le faʻasologa o le pancreatic i luga o tuusaunoaga mai faʻamaumauga

E le tatau ona faia e le komiti fomaʻi le faia o se suʻesuʻega, ae tatau ona siaki. Afai o pepa na tuʻuina atu e le conscript i le komisi mo lona gasegase ua faailoa mai ai le solia o galuega a le pancreas, o loʻo i ai se avanoa e faʻasaʻoloto ai. Ae o le tikeri o le soliga tulafono e tatau ona amanaia. I le tulaga o se faaletonu laiti, ua auina atu le conscript e galue ma le vaega o le malosi "B", ma le faaitiitia - "C", ma le ogaoga o le solia - "D".

Ua auina atu le conscript mo le toe iloiloina mai le ofisa o le lesitala ma le ofisa o le ofisa i le falemaʻi. Tagata tusitala tusia se faaiuga. E faavae i lenei mea, o le fomaʻi-fitafita komisi e faia se faʻaiuga. Afai e le malie le conscript i le ata faataitai o le faaiuga a le komiti, ua ia te ia le aia tatau e apili ai le faaiuga i tulaga maualuga, faamasinoga, poo le ofisa o le loia moliaga.

O a faʻamaʻi e le tatau ona ave i le 'autau

I totonu o le pancreatitis, o le vaega o le tino maloloina "G" e tofia, ma tuuina atu le le tumau le umi o le 6-12 masina mo togafitiga. Ona toe faia lea o le komisi. I le chronic pancreatitis, e mafai ona e faʻamoemoe e faʻatuu atu i mataupu nei:

  1. O le faʻamaʻi e ogaoga, e masani ona maitauina le toe foʻi, e leai ni taimi e faʻamagalo ai. E leai se aoga o le Pancreatic function.
  2. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e tutupu i le faalua i le tausaga, galuega failautusi ma / poʻo le endocrine ua faʻaleagaina. Togafitiga e le maua ai se faʻasologa tumau tumau.

I isi tulaga, e leai se mafuaaga mo tuusaunoaga mai le tautua faamiliteli.

Le au pele pele, pe na aoga lenei tusiga? O le a sou manatu i le pancreatitis ma le militeli? Tuʻu manatu i faʻamatalaga! E taua lou manatu ia i matou!

Pancreatitis O le a lenei mea

O le pancreatitis o se gaioiga mimiti i totonu o le pancreas e aʻafia ai siama gaʻo. O le iʻuga, o loʻo i ai le solia o le gastrointestinal tract, digestion, assimilation o meaʻai ma le solia o le masaniga o le gaioiga o le tino atoa.

O le faʻamaʻi faʻatasi ma le fiva, pala, tiga tiga o le manava, vomiting ua fefiloi ma le talo. O nisi taimi e sau i le faʻaitiitia o le toto ma le vevela. I tulaga ogaoga ma maʻi gasegase, atonu e manaʻomia le falemai vave.

O le Pancreatitis e vaevaeina i ituaiga e 2:

  • gasegase - e maua vave vave ma e matautia i totonu o le mea lea e oʻo atu ai i suiga e le mafai ona suia i le fausaga o le pancreas.
  • e masani ona fai - "mea e pei o le galu," o loʻo i ai se suiga o le toe faʻafoʻi i le faʻamagaloga. I lenei tulaga, ua suia le tino glandular e ala i suauu fesoʻotaʻi, lea e le mafai ona gaosia ai enzymes talafeagai. Afai e sau se tagata i le falemaʻi ma faʻamaoniga o pancreatitis 2 pe sili atu taimi i le tausaga, o le maʻi ua manatu e le tumau.

Tulaga talafeagai mo le pancreatitis masani

Ua iloiloina e le fomaʻi le talafeagai o se conscript i luga o le faavae o le mataupu 59 o le "Faamatalaga o faʻamaʻi," ma le amanaia o galuega le lelei ma le tele o faʻavevesi. O lenei pepa faʻasalalau ua faʻamalamalamaina le vaega o le aloaia:

  1. Pancreatitis ma se maualuga maualuga o le gaogaosa gaosia o hormones ma enzymes digestive. I lenei tulaga, o le alii talavou le talafeagai mo le tautua, ua tofia o ia i se vaega - "D". O le faʻamaʻi e ogaoga, faʻateleina faʻavavega, faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le tino ua faʻaumatia. Ua tuʻuina atu se faʻamaumauga a le militeli, ae o se faailoga tusi o loʻo tuʻuina i lana tusifolau i luga o lona tuusaunoaina atoatoa mai le tautua i taimi uma o le taua ma le taimi.
  2. Pancreatitis ma le faʻaleagaina faʻaleagaina, ae faʻaauau pea ona faʻaauau (a itiiti ifo ma le 2 taimi i le tausaga). O le suʻesuʻega o le a faʻaalia ai le le lelei o le gaʻoina o gaʻo ma pulu, o le mea sili ona faalilolilo o le gland, ma o se taunuuga - gau o le mamafa. O lipoti faafomaʻi e tatau ona faʻamaonia le solia o galuega faalilolilo ma le endocrine. Alii talavou vaega atofaina "B" - tuusaunoaga mai le tautua faamiliteli i taimi vave ma le lisiina.
  3. Pfaʻamaʻaloga ma se galuega le lelei. Taligata talafeagai mo le tautua faʻatasi ai ma faʻatapulaʻaga laiti - vasega "B". I lenei tulaga, o le faʻamaʻi o loʻo i le tulaga o le faʻamagaloga mausali, o loʻo i ai ni uiga lelei mai le togafitiga, o loʻo i ai ni nai soliga laiti o galuega a le okeni. I lenei tulaga, o le a tulai mai tapulaa i luga o le filifilia o fitafita (mo se faataitaiga, o le a le mafai ona auauna atu i le Ea vaalele, o tuaoi o tuaoi).

A uma ona tusia e le fomaʻi se tusi faamaonia o togafitiga manuia o le maʻi, e tatau i le conscript ona faia se suʻega faafomaʻi i le taimi atofaina.

E faapefea ona maua tuusaunoaga mai le tautua?

Ina ia maua se tuusaunoaga mai le 'autau, e tatau ona e faʻamaonia le i ai o le faʻamaʻi, aoina se afifi o pepa talafeagai. E tatau i le faletusi ona aoina pepa nei:

  • se tusi faamaonia o le talafaasolo maʻi ma le tulaga o le faamaʻi i le aso mai se fomaʻi, ma se faʻamatalaga atoa,
  • kopi o le pepa faʻataʻitaʻi mai tagata faʻasalalau ma faailoga uma talafeagai,
  • faaiuga o le gastroenterologist,
  • suʻesuʻega i fale suʻesuʻe (kopi, siama toto ma suʻesuʻega), faʻamalosi,
  • i mataupu o le faʻamalosia - faʻatagaga mai se gastroenterologist ma vailaau o taʻavale o falemaʻi.

Afai e leʻi tuʻuina atu suʻega talafeagai pe leai uma pepa mo le maʻi, ma ua faia se faaiuga i luga o le talafeagai, o le conscript e i ai le aiā e talosagaina ai se tagi i le fomaʻi mo se suʻesuʻega faaopoopo. Afai e le faʻatagaina o ia, e mafai ona ia aʻafia le faʻaiuga ile faamasinoga poo seisi maualuga.

A e ui i lea, o le conscript o le a le tuʻuina atu i le seti pepa uma e faʻamalosi ai o ia i le tautua, ae o le faia o fomaʻi e faʻavae i luga o iuga o le suʻesuʻega ma le matauina o le a masalomia le lavelave o le maʻi, o le a auina atu le alii talavou mo se suʻesuʻega faaopoopo i le falemai a le militeli. O le a tofia o ia i le vaega "G" - e le talafeagai mo se taimi le tumau.

O le mea lea, faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, pancreatitis, o se alii talavou e mafai ona faʻamaonia mai le auaunaga faamiliteli. O le mea taua o le tusia lea. Soo se lipoti faafomaʻi ma se faaiuga e tusia i le vaegaau e mafai ona apili. E na o taga e tatau ona faʻavae i luga o le usitaia o tulafono ma tulafono faatonutonu.

Pancreatitis fomaʻi vaega

Ina ia tali i le fesili ole pancreatitis ua latou auai i le 'autau, o le a tatou taulimaina mea patino o le siama. O faʻafitauli o le faʻamaʻi e faigata ona fenumiai ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi. I le taimi o se osofaʻiga, o le tagata maʻi e atiaʻe le tiga i le pito i luga, faʻaititia le fatafata, oso aʻe le fiva ma le gaioiga po o le vomiting. O nisi taimi, i le taimi o le vevela tele, faʻaitiitia le toto toto, o le paʻu ua liua ma afu le afu i luga o le muaulu o le tagata maʻi, ua aliali mai le afaina.

I vailaʻau, e tolu ituaiga o pancreatitis e iloga: faʻalavelave, faʻalavelave faifai pea ma faʻagasolo. Faʻalagolago i le ituaiga o togafitiga ma lona faʻamalosi, e mafai ona tofia le conscript i se tasi o vaega nei: "D", "B" poʻo le "B".

Faʻailoga pancreatiti: ave i totonu o le 'autau pe leai?

E tusa ai ma le Mataupu 59 o le Faamatalaga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le suʻesuʻega o le "pancreatitis chronic," e le lamatia le 'au i se tasi o mataupu nei:

  1. O le faʻamaʻi e ogaoga, e masani ona toe foʻi. E leai ni vaitaimi o le faʻamagaloga tumau. E leai se aoga o le Pancreatic function.
  2. O faʻalavelave faʻaalia e le itiiti ifo ma le faalua i le tausaga, failautusi ma / poʻo le endocrine o loʻo faʻaleagaina.

Faʻatasi ai ma se faʻamaoniga o le pancreatitis e masani ai, ua ave i latou i totonu o le 'autau ma faʻalavelave faʻafuaseʻi ma togafitiga lelei. O le mea lea, ina ia maua se tiketi a le militeli, e tatau ona faʻamaonia e le gata o le i ai o tulaga le atoatoa o galuega, ae o le taimi foʻi e toe foʻi ai. I le gasologa o tausaga o galuega i le Fesoasoani Fesoasoani mo Taʻitaʻi, na ou matauina se tulaga masani: o tupulaga talavou ei ai le pancreatitis e masani ona filifili e aveese a latou osofaʻiga, e aunoa ma le alu i se fomaʻi. O lea tuulafoaia e mafai ona taunuu i se valaau. Afai e le maua e le conscript ni pepa faafomaʻi e faʻamaonia ai talosaga masani mo le fesoasoani faafomaʻi, e mafai e le ofisa o le militeli ona faʻamatalaina e talafeagai mo le militeli.

Mo le mauaina o se keli militeli soifua maloloina, e tatau ona e tuʻuina atu faʻamaoniga o le faʻamaʻi i le ofisa o le lisi o le militeli. Mo lenei mea, o otootoga mai faʻamaumauga faafomaʻi, o taunuuga o faʻamaumauga poʻo le ultrasound, ma tusi faamaonia o falemaʻi e talafeagai.

E tusa ai ma oe, Mikheeva Ekaterina, Ulu o le Matagaluega o le Auaunaga Fesoasoani mo Tautua.

Matou te fesoasoani e faʻasalalau le mauaina o se faʻaumega faamiliteli poʻo le tolopoina faaletulafono o le 'autau: 8 (800) 333-53-63.

Pancreatitis mo le faʻaaogaina

Pancreatitis ma le 'autau, latou te aveina e auauna atu ai? O le mataupu e masani lava ona fiafia i matua o alii talavou o loʻo i ai suiga i le galuega a le pancreas.

Afai o le tagata faigaluega e maua i le pancreatitis, o latou aveina atu lenei faʻamaʻi i le 'autau? Ina ia maua se tali, o le a tatou iloiloina ia mea patino o le siama o pancreatitis.

O faʻamatalaga inflammatory i le paranyma o le okeni e masani lava ona faʻaalia e ala i le faʻalauteleina o le atinaʻe, lea e suia i vaitaimi o le faʻavavevave ma le faʻamagaloina.

O le televave ma le faigata o le faʻaleagaina o le maʻi e afua mai i le ogaoga o le mumū, o le soifua maloloina lautele o le conscript, o le tino puipuia o le tino, o mea taua mo le atinaʻeina o maʻi pancreatic, ma o le mea autu e mai le tautinoga a le tagata maʻi i togafitiga, le faʻatinoina o filifiliga uma a fomaʻi e uiga i togafitiga, meaʻai ma le olaga.

O aʻafiaga i le gasegase ogaoga poʻo le faʻamalosia o le pancreatitis o le taimi masani e matua ogaoga.

I le 'autau, e le mafai ona usitai i faatonuga uma a se gastroenterologist e uiga i le puipuia o le faʻateleina o faʻamaʻi mo mea taua:

  • le le mafai ona mulimuli i le numera o togafitiga togafiti 5, lea ua fuafuaina mo maʻi ma pancreatitis,
  • galue malosi faaletino e le gata,
  • popole, faigata tulaga lelei,
  • talafeagai, e le maua i taimi uma togafitiga faafomaʻi.

O le afaina o le pancreas, ituaiga, tulaga o le faamai, le maualuga o le agavaa o alii mo le militeli o loo faamatalaina i le mataupu 59 o le faasologa faapitoa o faamaʻi.

E tusa ai ma le fomaʻi o le faʻamaʻi ma le maualuga o le malosi mo le militeli, e tolu mea taua.

  1. Fuaiupu A - ua aiaia ai le ituaiga o pancreatiti ma suiga tetele i galuega faalilolilo ma endocrine. O lona uiga e suia le fomaʻi i le faʻatinoga o le faʻatinoga ma le tuʻuina atu o hormones i totonu o le tino o le tino. O nei suiga e mafua ai le faia o se maʻi tigaina o le endocrin system, lea e fesootaʻi ma suiga i sel laiti o le okeni. O le fiafia i galuega a le gland e aofia ai le excretion o enzymes pancreatic e le gland, o le gaioiga o le okeni i fualaau oona, o le nutimomoia o meaai.
  2. B - o lona uiga o le i ai o ni faaletonu laiti o le gaioioiga o le okeni, faʻaalia faifaipea o pancreatitis. O le tele o nei faʻavavega e le sili atu ma le 2-3 taimi i le tausaga atoa.
  3. I - o lenei vasega o loʻo matauina ni mea sese laiti i le fausaga ma le gaioiga o le pancreas.

Maʻi faʻamaʻi

Mafaufau i le faʻamatalaga o loʻo maua i le faasologa o faʻamaʻi, e tusa ai pe latou te faia le auaunaga pe a iai le pancreatitis, e mafai ona faamanino le tulaga. O le mataupu 59 o loʻo tuʻuina atu ai faʻamatalaga atoatoa mo le toe iloiloga ina ia iloa ai pe o le tupulaga talavou o le 'au militeri e iai se faʻamaʻi e mafai ona i totonu o le' autau.

E tusa ai ma le tulaga o le soifua maloloina o se tamaloa, talu ai ona ua pasia le ofisa o le lesitalaina o le militeli ma le ofisa o le ofisa i totonu o se fomaʻi, ua tofia o ia i se vasega faapitoa.

E valaʻau le Groups D pe a:

  • o loʻo i ai se faʻalavelave tumau o le pancreatitis, faʻatasi ai ma le toe foʻi mai,
  • o loʻo i ai faʻafitauli i le tino o le maʻisuka,
  • ua vaivai le tino
  • manava manava o le tino,
  • leai ni vitamini.

E tuʻuina le kulupu D i le taimi e iloa ai se fistula pancreatic, na tuʻuina atu i le conscript se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻaleleia ai le okeni ona o le necrosis poʻo le fao.

Ona o le ogaoga o le togafitiga, o se conscript e le manaomia le i ai i le vaegaau, e le manaʻomia ona ia aveina pepa i le ata o le komiti. O le a ia mauaina se faʻailoga a le militeli, ma i totonu o le tusifolau o le a latou faʻaalia ai ua aveesea le tamaloa mai le tautua. I se tulaga masani o le faʻamaʻi ma faʻauiga faifai pea o le faʻamaʻi, o le autau ua faʻasalaina.

O le kulupu B e aofia ai le tautua ma le le atoatoa. O le a le mafai e se tagata ona tautua i osofaiga a le ea, vaʻalele, tuaoi, vaʻa ma 'au o le sami.

O le mea na tupu latou te tuʻuina le kulupu G, o lona uiga o le conscript ua tuʻuina e le 'au mo le 6 masina. O le komiti faufautua o loʻo tuʻuina atu se malologa mai le vaegaʻau ina ia mafai ai ona suʻesuʻeina ma togafitia se tamaloa i lenei vaitau.

E faʻamapulaʻa le Vaega B mo le autalavou. Ua talia o ia e avea o se fanua faʻaagaga, e le o ia tautua i le 'autau pe a iai le filemu i totonu o le atunuu, ma i le taimi o osofaiga ua valaauina o ia e puipuia lona atunuu.

Category A o le a tuʻuina pe afai e talafeagai le tagata mo le faʻamaumauga.

Documents mo le faʻamaonia o le faʻamaʻi

Aʻo le i pasia le komisi, e aoina e se tagata pepa talafeagai e faamaonia ai lona pancreatitis ina ia mafai ona tuʻu atu i se fomaʻi.

Se lisi o pepa e faʻamaonia ai le siama.

  1. Iloiloga atoa, e aofia ai faʻamatalaga auʻiliʻili suʻesuʻega.
  2. Faamaumauga faafomaʻi, po oa latou kopi na sainia ma faamauina.
  3. Faamatalaga e uiga i togafitiga talafeagai ile falemaʻi.
  4. Faʻaopoopoga o le talaʻaga o togafitiga e fesootaʻi ma se suiga i le tulaga, o le iai o faʻafitauli.
  5. O le faaiuga, pe a faʻamatalaina ai maʻi, o le tulaga lautele o le maʻi.
  6. Tusi faamaonia faafomaʻi.

Aʻo le mafai e le tamaloa ona tuʻuina atu pepa faʻamaonia, ma o le komiti a le fomaʻi e faʻaalia manino ai faʻaalia o pancreatitis, ua auina atu o ia mo se suʻega tulaga ese i le falemai a le militeli. Ua tofia le tufuga i le kulupu G e le talafeagai mo sina taimi. O le mea lea, o le alii talavou na te toe faia se suʻesuʻega faaopoopo i luga o se falemaʻi, poʻo le faia foi o se mea e mataʻituina ai i le fomaʻi i le mea e nofo ai, faʻaalia i le ofisa o le ofisa o le militeli i luga o le komisi.

Pancreatitis i le faʻasologa o tausaga

O tulaga le lelei o le pancreas, foliga, tulaga o faamaʻi, tikeri o le talafeagai o se conscript mo auaunaga i vaega o le Vaegaau a Rusia e fuafuaina e le Mataupu 59 o le Faamatalaga Faapitoa o Faamai. E tusa ai ma le fomaʻi o togafitiga ma le maualuga o le fetaui mo le tautua, e tolu vaega autu o le vaega ua iloga:

  1. Fuaiupu A ua saunia mo se ituaiga o pancreatitis ma le faaleagaina tele o galuega secretory ma endocrine. O lona uiga o le gaioiga o le gaosiga ma le faʻasalaga o hormones - inisalini ma glucagon - i totonu o le toto ua matua aʻafia i le conscript. O ia soliga e taʻitaʻia ai le atinaʻe o togafitiga ogaoga o le endocrin, e fesootaʻi ma le soliga o le vaʻalele o le okeni. O le fiafiaga o le tino e aofia ai le pulefaʻatasia o le elemene digestive e le gland, o le auai o le tino i le faagasologa o le faʻapalapalaina, le faʻasiliina o meaʻai.
  2. Le Point B o loʻo faʻaalia ai le i ai o faʻafitauli faʻaletonu o le lisiina o galuega a le gland, faʻaauau pea ona faʻaauau pea tulaga o le pancreatitis. O le tele o nei faʻasalaga - a itiiti ifo ma le tele o taimi i le tausaga faʻaletalena.
  3. O le parakalafa e maua ai ni mea sese laiti i le fausaga ma le gaioiga o galuega a le pancreas.

O le a le mea o loʻo i ai le Faʻamatalaga o Meaalofa a le Matai

Sei o tatou iloiloina auiliiliga parakalafa taʻitasi o le Mataupu 58, i luga o lenei faavae o le a tatou filifili ai pe o le a ave i latou i le autau ma le pancreatitis.

O le parakalafa o le tusiga e aofia ai le le atoatoa o le conscript i le tautua faamiliteli. Ua faailogaina le pepa o le militeri - o le vaega "D" - e le fetaui mo le tautua faamiliteli.

O le faʻamaʻi e masani ona faʻagasolo i le natura e masani ona toe foʻi mai ma faʻamaʻi ogaoga. O loʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia le toe faʻaleleia i le gasologa o le tausaga. Ua maitauina faailoga o faailoga:

  1. Le atinaʻeina o le manava o le pancreatogenic tupuaga.
  2. Ituaiga 1 maʻisuka.
  3. Tele le vaivai.
  4. Tele le le atoatoa o vitamini ma minerale.

O le kulupu soifuaga D e faʻatuina ma faʻamatalaga ma le ogaoga o faʻafitauli o le faʻamaʻi o loʻo i ai i le mataupu:

  • Le i ai o le pancreatic fistula.
  • Tulaga i le maea ai o le faʻaaogaina o le tino.
  • Tuʻuina pe a mavae se toesea poʻo se mea e maua ai le maʻi.

I lenei tulaga, e maua e le taʻavale se faʻaumega a le militeli i ona lima, pe a tusia se tusi i luga o le le mafai ona faʻamaonia mo le militeli. Ua faailoa mai e le alii talavou le le agavaa mo le tautua faamiliteli i le taimi o le taimi ma i taua.

E tusa ai ma le faʻamalamalamaga o le Mataupu 58, o le conscript ua amanaʻia e talafeagai mo le tautua faamiliteli, o loʻo pau i lalo o le vaega B. I le tulaga lea, ua maua ai le alii talavou i le pancreatitis tumau, e masani ona toe faʻafoʻi ma faʻalavelave ai i galuega. E le o aveina se alii talavou i totonu o le autau i taimi o le taimi, ae ua manatu o se fanua faʻaagaaga. I le tulaga o osofaiga i le teritori o le setete, o le a mafai e se tamaititi ona faʻafeiloaʻi i se auʻaunaga.

E tusa ai ma le fuaiupu ua taua i luga, o le conscript ua maua ai le faʻasaina o auaunaga tau militeli e fesootaʻi ma vaega o le militeri. O le conscript e pau i le vaega B. E i ai ona vaevaega e 4 e tusa ai ma lima o taua. E aofia ai ma tama talavou e le mafaamatalaina le faʻamaʻi ma le gaioiga o le gaioiga o le gaioiga poʻo se tulaga o le faʻamagaloina faifaipea. E aofia ai foi ma tagata e lelei le lelei o togafitiga faʻasao.

I lenei tulaga, o le a le mafai e le taʻavale ona ulufale i le tautua i le vaalele, vaʻavaʻa, suauu o le tuaoi, faʻapea foi le tane ma le vai.

E faʻapefea ona faʻamaonia le lē mafai ona faʻaaogaina le militeli

Ina ia mafai ona tuʻuina atu i le vaega "D" poʻo le "B" le faʻaupuga ma le faʻamaonia mai le tautua i vaega o le 'au a Rusia, o le iai o faʻamaumauga ma le matuia o le faʻaleagaina e tatau ona faʻamaonia i pepa talafeagai. Mo lenei, e tatau ona tuʻuina atu pepa i le komiti faafomaʻi a le militeli:

  1. Se faʻamatalaga mai le pepa faʻataʻitaʻi mai le falemaʻi i le mea e nofo ai le fusi. O loʻo faʻamatala auʻiliʻilia le faʻailoa o le faʻamaʻi, le tulaga o le conscript i le taimi.
  2. Faʻaopoopoga mai le falemaʻi maʻi faafomaʻi mai falemaʻi faʻapitoa.
  3. O taunuʻuga o fale suʻesuʻe, suʻesuʻega faʻapitoa ma meafaigaluega. O iloiloga o meaola o le toto ma le urine, o faʻamatalaga o se suesuega ultrasound o le pancreas, ma isi mea, e faʻatatau.
  4. Le faaiuga o le gastroenterologist.

Afai e le mafai e le faletusi ona tuʻuina atu faʻamaumauga o loʻo i luga, ma o le komiti o fomaʻi e iloa lelei le faʻamalologa o le faʻamaʻi, ua auina atu le taʻavale mo se isi suʻesuʻega i totonu o le falemaʻi. O le vaega G o loʻo faʻaalia i le tagata - e le talafeagai mo sina taimi. I lenei tulaga, o le conscript o le a suesueina i luga o se nofoaga i fafo poo le mataupu i tausiga mulimuli i le nofoaga o nofo ai ma le tuʻuina atu taimi i le komiti faafomaʻi i le ofisa o le militeli i le nofoaga o le resitalaga.

Isi tapulaa

A faʻapea o se faʻataʻitaʻiga ua manatu e le talafeagai pe mauaina ni faʻatapulaʻaga i le 'au faamiliteli, o isi tapulaa o le a maua i le lumanaʻi. Aemaise lava, o ia tagata ua manatu e le talafeagai mo auaunaga a le militeli i lalo o se konekarate.

O se tagata gasegase i le pancreatitis e le mafai ona ulufale atu i ofisa sili atu o aoaoga tau militeri. E le afaina le ogaoga o le maʻi.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

Tuua Lau Faamatalaga