Faʻaiʻuga o le faʻalavelave i le maʻisuka

I taimi mulimuli mai o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le leai foi o togafitiga talafeagai, o aʻafiaga faʻapitoa o le maʻisuka e amata ona atiaʻe. E foliga mai muamua o le le toʻafilemu o le tino, ae iu lava ina tupu aʻe i ni ogaoga ogaoga e mafai ona faʻaitiitia ai le lelei o le ola, aveesea ai le gafatia e alu ese ai ma ia oti. O se tasi o faʻailoga lapatai e lipotia ai le atinaʻeina o se faʻalavelave, o le numera o tamatamai vae e iai le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma le ituaiga muamua o le vasega, o lenei aafiaga e tupu tele lava ina le masani ai.

O le numera ma le leiloa o le malosi o le tino i le maʻisuka e faailoa ai le atinaʻeina o le neuropathy - o se sosolo o le nerve endings. E atiina ae o se taunuuga o le angiopathy. Ole lapisi lapisi lea e tupu i le maʻisuka. O se taunuuga, latou te leiloa lo latou leo, ua faaitiitia lo latou gafatia. I le aluga o taimi, o lenei faagasologa e tele naua le atinaʻeina o le toto i le vae e taofia i le maʻisuka malosi.

O le taunuʻuga o lenei mea mataʻutia i le amataga, o le faʻaitiitia o le vevela o le paʻu, o lona pallor, ma mulimuli ane - lanumoana. O se taunuuga o le le lava o le toto, o le faaleagaina o siama sosoʻo e tupu ma tosoina ma gaʻo e amata ona le toe lagona le lagona. E le gata i lea, o le felafolafoai o lagona o le nasu e leaga, e tupu ai le neuropathy. I le taimi lenei, faʻalavelaveina o tamatamai vae e amata i le maʻisuka. Mulimuli ane togi i tulivae po o le atoa. O lenei mea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le lagona o le tino ma e oʻo lava i le le lava o le gafatia e alu ese ai.

I lenei laasaga, e tupu ai le maʻi o le maʻi suka. O faʻamalo ma mumu i luga o le paʻu e mafua ona o le le lava o le toto e matua leai se afaina ona o le leai o se lagona. O le mea lea, e taua le faia o se suʻesuʻega maeʻaeʻa o vae i le maʻisuka ina ia alofia ai le atinaʻe o le gangrene.

O taunuuga

I le amataga, o le le mautonu, leai se lagona o le tino i le maʻi suka e le mafua ai se popolega ogaoga, aua o le tele o tagata gasegase e le matauina pe le amanaiaina foi. A oʻo ina atiaʻe le angiopathy ma le neuropathy, e tupu ai se faʻalavelave matuia. Afai muamua e afaina ona tamatamai vae i le maʻisuka, ona vaevae loa lea o vae pe vae i le tulivae. I le taimi lenei, e masani lava ona maua e le tagata maʻi se faʻalavelave le lelei ma talanoa i se fomaʻi.

O taunuuga nei e atiina ae:

  1. Maʻisuka vae
  2. O le faʻamoemoeina o le faʻamalologa, faʻavavevave le faʻamaloloina o nai manuʻa laiti, lo latou naunau e feosofi ma faʻamafanafana,
  3. I le aluga o taimi, o le paʻu o vae e mafai ona oʻo atu ai i le galanrene ma, o se taunuuga, i le vavaeina o vae,
  4. E taua le malamalama o mafuaʻaga e mafua ai ona aʻafia le tino i le maʻisuka e aʻafia ai na o latou - o se tulaga talitutusa e tupu i totoga uma, o le mea lea o le le amanaiaina o le faafitauli e mafai ona oʻo atu ai iʻuga ogaoga mo totoga uma.

O le mea lea, afai e maʻi le maʻisuka ma ona tamatamaivae, e le mafai ona le amanaiaina lenei tulaga. E taua le amata togafitiga vave.

E taua le manatuaina o togafitiga, vailaau ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e aoga i na o le amataga, o le mea lea, o lona amataga e le mafai ona tolopoina. E le faatonuina e le fomaʻi togafitiga faʻapitoa. O le togafitiga lautele ua faatonuina ina ia faʻaitiitia ai le toto toto ma, o le mea lea, faʻaitiitia ai lona aʻafiaga leaga. O togafitiga e faia e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. Se meaai e tumu i vitamini ma minerale mo le maʻisuka
  2. O le faʻaaogaina o vitamini B e puipuia ai faʻamavae,
  3. Tagata faʻatau
  4. Taʻiala e faʻaosofia ai faʻamaumauga o le nerve.

O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o loʻo malamalama o le physiotherapy, bath bath baths. E le gata i lea, pe a afaina vae i le maʻisuka, o le massage ma le faʻaleleia o le tino faaletino e faʻamatalaina (e taua tele iinei e le o le faʻaaogaina ma iloilo le soifua maloloina o le tagata maʻi).

Puipuiga

O le a le mea e tatau ona maua e le maʻisuka oe e le faʻaogaina tamatamailima e fai ina ia le tupu ai lenei faʻalavelave? E tele auala faʻapitoa e puipuia ai:

  1. Faʻaauau pea le mataituina o le maualuga o le suka,
  2. Vaitaimi-massage o vae
  3. Lalagaina o seevae mananaia ma le lalagaina e aunoa ma se mulivae ma ni pulou vavalalata ina ia le toe faalavelaveina le toto,
  4. Faia suʻega suʻega
  5. Afai e oʻo lava i nai tino laiti o le paʻu e iloa, faʻaauau ona latou togafitia vave,
  6. E tāua le faʻalogo lelei i le tumama,
  7. Faʻaaogā naʻo ni totini na faia mai mea faʻapitoa ma faʻatasi ai ma se faʻailoga e le o se mea e matua fufusi.

O le maʻi suka o se maʻi ogaoga, e le mafai ona faʻamaonia. Ae ui i lea, e mafai ona e ola umi ma tumau i se tulaga lelei o le olaga i se tulaga lelei. E taua le naʻo le mataʻituina ma le totoʻa o lou soifua maloloina ma e le faʻagaloina uiga o faʻafitauli, aua e sili atu le faigofie ona taofia i latou i le amataga o le atinaʻeina.

Ata faʻaleleia

Afai e afaina ou vae i le maʻisuka, e tatau ona amata vave togafitiga. E tatau ona faia lenei mea i lalo o le vaavaaiga a se neurologist. Afai e te le taulimaina le faʻaititia o le suka, o le a faʻafuaseʻi ona leai se mea e gaogao, ma o le solitulafono e le mafai ona faʻaaogaina.

O lenei mea e mafua ai faʻafitauli:

  • Lagolagosua le leiloa o lagona o pito i lalo,
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi - o nisi taimi o faʻamaoniga o le maʻi pipili e matauina,
  • O le faʻavaeina o le paʻu, o le maʻi o le gaʻo, o le taʻavale, o le garyrene matutu,
  • I le toesea o togafitiga, toesea o le tino.

Aʻo faateleina le faʻalauteleina o le toto, o le a le toe maua se lagona o le tagata. O lenei mea e aofia ai se faʻateleina faʻafefe o manuaga ogaoga. Talu ai o le numera e tumau pea, o maʻi ma lenei faʻamaʻi e ono le amanaia ai manuʻa ma manua.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Afai e afaina ou vae i le maʻisuka, e taua tele le faʻafesoʻotaʻi vave o se fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa o le a fuafua le tikeri o le faaleagaina ile pito i lalo, faia fetuunaiga i togafitiga ole maʻisuka ma filifili togafitiga faapitoa mo le neuropathy.

Faʻamatalaga o togafitiga e aofia ai mea nei:

O le numera o le faʻaaliga sili lea o faʻalavelave ogaoga. O le mea lea, e matua taua tele le faia o togafitiga faigata o le maʻi maualalo.

O gaioiga a fomaʻi e faʻatatau i le togafitia o le maʻisuka ma toe faʻafoʻisia ai filo namu. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga faiga nei:

  1. Faʻavasega le maualuga ole kulukose,
  2. Aveesea o mea leaga mai le tino - o le umi pito sili lea o le togafitiga,
  3. Faʻateleina lau taumafa.


O le togafitiga e tatau ona aofia ai le faʻaofiina o vitamini B, faʻamaʻi atoa poʻo se vaega o le faʻamaʻiina o vaega ua afaina, le puleaina o anticonvulsant ma vailaʻau faʻasaina. E ono iai foʻi se manaʻoga mo le faʻamalosia o fiva namu. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai se faʻapitoa faʻapitoa - faʻamalosi eletise eletise.

Tausia Tulaga

Ina ia faʻaleleia le tulaga o pito i lalo, o tagata o loʻo iai nei suʻesuʻega e tatau ona latou tausia ma le faʻaeteete:

  1. Vaʻai vae i aso uma, faʻalogo i vae, avanoa i le va o tamatamai vae. I le taimi o le asiasiga, e oʻo lava ile paʻu pito sili ona paʻu e tatau ona iloa - paʻu, vavae, tipi.
  2. Fufulu futu i aso taʻitasi ma se fasimoli le lelei. O le taulaiga faapitoa e totogi i le paʻu i le va o tamatamailima. Fufulu lima i se solo vaivai.
  3. Pe a aliali mai faʻaalia o maʻi afaina - paʻepaʻe paʻepaʻe, mumu, mumu - faʻafesoʻotaʻi se dermatologist. O le fomaʻi o le a ia fautuaina se kulimi faʻamatalaga.




Taunuuga talafeagai

I le amataga, o le leai o se lagona e le mafua ai le popole, aua o le tele o tagata gasegase e tuua lenei tulaga e le o faʻamoemoeina.Aʻo agaʻi i luma le faʻafitauli o le maʻisuka, ua matauina ai le le atoatoa.

O lenei tulaga e mafua mai i nei faʻafitauli:

  • Maʻisuka vae
  • Faʻaleagaina o faagasologa o faʻamalologa, o foliga mai o manua o le purulenti ma le afaina,
  • O le atinaʻeina o le gangrene e mafua mai i le tipiina o se lala.

Aisea e afaina ai oʻu vae i le maʻisuka?

Toe faʻaitiitia le maʻi suka, o le togafitiga e amata i se faʻamatalaga o mafuaaga o le maʻi, e fesoʻotai ma le atinaʻeina o le neuropathy.

O toto toto e galue ma le mamafa o le avega ma e le maua ai se mea e masani ai ona maua i le toto ma le okesene. Ua maitauina foi o le oti o le nerve endings lea e faamuta ai le faasalalauina o lagona tuga.

O se taunuuga o nei faiga, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o lagona, lea e oʻo atu ai i le faʻalavelave. O le faailoga muamua o le neuropathy o le faitioga a le tagata maʻi e afaina ai ona vae ma paʻu vae i le maʻisuka.

O le localization o nei lagona le lelei, amata, e pei o se tulafono, ma tamatamailima, faasolo malie agai i tulivae.

O le isi mafuaaga e tupu ai le tiga o le vae i le maʻi suka, o fomaʻi e taʻua ai se faʻafitauli i le metabolism, o lona uiga o le solia o le faʻapipiʻiina o le polotini.

I lenei tulaga, ua fausia ai mea oona, lea e afaina tele ai neura, faaleagaina ai o latou atigi. I le taimi lava e tasi, e lagona e le tagata maʻi le tosoina ma le mimilo i le vaega o tamatamailima.

O mea nei o loʻo aʻafia ai le neuropathy ma aʻafiaga leaga o toxins:

  • umi le tumau e aunoa ma se gaioiga,
  • vae e masani ona faʻamaʻi pe pala,
  • ponaivi ma sooga faʻamaʻi o pito,
  • toto faʻaleagaina o le toto,
  • manuʻa, manuʻa, uluaʻi luga o vae,
  • laei seevae le lelei,
  • vae laugatasi, faaletonu vae.
O le tele o pito i tua e masani lava ona maua i le tulaga o le maʻisuka vae. I lenei tulaga, o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le neuropathy faatasi ai ma le siama.

Tingling in legs ma le maʻisuka ma isi faʻaʻailoga


Ole numera o tamatamaivae, e manaʻomia ai togafitiga ogaoga, e amata i foliga vaaia ole faʻailoga ole faʻailoga:

  • itiiti le tingling i vae,
  • lagona o "goosebumps" i pito i lalo,
  • mu, vae "mu"
  • faateleina faʻamaoniga o veins varicose, veins fulafula,
  • siakiina o tamatamailima, latou avea ma cyanotic.
I le taimi muamua, o faʻamaoniga e faatoa aliali mai pe a maeʻa le malosi o le tino pe vaʻaia foi ma se olaga ola solo. O se tagata e maua ni lagona le lelei, o se tulafono, i le po. O pine e masani ona fufula i le maʻisuka, lea e faʻaosofia ai ma faʻamalosia ai faʻamaʻi tiga.

Aisea e afaina ai pe afai e afaina vae i le maʻisuka?

Le lava le togafitiga talafeagai o le a faʻaleagaina atili ai namu gataʻaga. Afai e te le amanaiaina le togafitiga faatonuina, ona oʻo lea i le tagata gasegase se faʻalavelave masani o le solia o le gaioiga a le tino, lea o le a avea ma mafuaaga o le le atoatoa i le maʻisuka.

Numera o tamatamai vae i le maʻi suka, o le togafitiga e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave, e oʻo atu ai i isi aʻafiaga ogaoga:

  • le atoatoa le lagona lelei, e mafua ai ona faateleina le aʻafiaga o manuʻa i vae,
  • suiga o le gaioiga e fesootaʻi ma le vaeluaga o le paʻu o pito i lalo,
  • vevesi o vae, vavau o ponaivi,
  • afaina o le gaʻo e tau atu i foliga vaaia o le gangrene, ma isi.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o vae e paʻu: o le a le mea e fai mo togafitiga?

Le togafitiga o le faailoga o loʻo fesiligia o loʻo faia e neuropathologists ma phlebologists.

O le togafitiga e aofia ai:

  1. Faʻafeiloaʻi o vitamini B, lea e afaina ai le tele o le toto toto ma le tulaga o neura.
  2. Faʻafoe taimi masani o tagata faʻamalosi e faʻamalolo le masima o vae ma faʻasolosolo le tafe toto.
  3. Toe faʻafoʻisia le masaniga o gaioiga faʻamamaina ma le faʻasolosolo.
  4. Toe faʻafouina o le paʻu ua paʻu i vae.
  5. Laasaga o meaola e faaosofia ai le toto ma toe faʻaleleia ai lagona.
I le leai o ni paʻu paʻu ma le edema, e fautuaina le massage o le tino vaʻaia. A maeʻa le togafitiga, e tatau ona faʻaaoga suauu o le natura mo le maʻisuka, lea e puipuia le foliga mai o le mago ma le faʻamaina o le epidermis.

Kiliki i luga le ata o loʻo i lalo e saili atili ai e uiga i le ointments mo le maʻisuka ma faʻatonuina i latou i le faʻatagaina ile fale poʻo le imeli.

Numera vae i le maʻisuka: togafitiga faʻasolosolo faʻasani


E faʻapefea ona togafitia le faʻalavelave o vae i le maʻisuka i le fale? O loʻo i ai se auala aoga e fesoasoani e faʻasaʻo ai le tiga ma faʻaitiitia le lagona o le faʻamalosi ma le faʻalavelave.

Totoga mo se vae paʻele: 1 lita o le susu susu + 0.5 lita o le mafanafana (e le vevela!) Suavai + 50 g o le meli + 50 g o le masima. Faʻafefiloi vaega uma i totonu o se pesini poʻo se pusa seia oʻo ina faʻamavae atoa. Faʻaiʻu ou vae i le mea e maua mai ai le 15-30 minute.

O lenei faʻatinoga e sili ona aoga i le taimi e momoe ai, pe a le faʻamafanafanaina le moe. Ae peitai, e pei o isi auala o togafitiga o le maʻisuka i le fale, o lenei metotia e le suia ai se togafitiga atoatoa.

E mafai ona e faʻaaogaina e faʻamalie ai mo sina taimi le tiga poʻo se isi auala i le togafitiga faʻatonuina.

Taua! Afai e afaina ou tamatamai lima i le maʻisuka, ona matua faasaina lea ona e faʻaaogaina le taele vevela vevela. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le pepa ma isi laʻau mumu.

Feʻau i le maʻisuka: o le a le mea e fai mo le puipuia?

O le puipuia o le numera i pito i tua e tatau ona amata vave lava pe a uma ona iloa le maʻisuka. I le tele o auala, e oʻo mai i le taimi e togafitia ai le neuropathy ma faʻafitauli o le toto. E le gata i lea, e fautuaina le togafitiga ma togafitiga vai i aso uma.

O se auala lelei e puipuia ai o le ofuina lea o seevae lelei, seevae faʻalelei lea e taua tele le faʻaaogaina o alavai mo le lafoaʻi o vae. Sueina o vae e aloese mai le tuiina o veins pito sili ona maualalo ma puipuia ai le paʻu o fiva namu.

O nei maʻi o le maʻisuka e sili ona lelei mo le faʻaogaina masani o le faʻalavelave o le vaevaega o vae ma le maʻisuka vae.

O lo tatou faleoloa i luga o le initaneti o loʻo aofia ai togafitiga sili ona lelei ma faʻaonapo nei mo le maʻisuka. Matou te faʻatagaina uma Rusia e ala i le faila i lou fale, e tuʻuina atu le faʻatagaina o poloaiga ma meli. Kiliki i le ata oi lalo ma saili atili.

Tulaga le talafeagai

O lenei mafuaaga o le numera i lima o le mea e sili ona taatele i totonu o le faitau aofaʻi maloloina. O le masini o le le lava o le lagona ma le pulea o muso o lima e fesootaʻi ma le faʻamalosi o gaʻo autu e fafagaina ai mea vaivai.

O le tele lava o taimi, naʻo le lima na oʻo i le mamafa ma le le lava o le toto o le faʻalavelave. Aemaise lava, e mafai ona tupu i le taimi o le moe, faʻaitiitia le tele o galuega faʻainisinia, aemaise lava pe afai o lima o loʻo i luga o le 'auʻau.

Talu ai ona o mea o le nerve e sili atu ona maaleale i le le lava o le okesene ma meaʻai, o le mea muamua lea e tali atu ai i le ischemia (

le lava le okesene i totonu o le toto

) Malosiaga faʻamalosi o le enzyme o faʻamamaga faʻamamafa faʻaitiitia le latou galuega, o se taunuuga o le a le mafai ona liua ai le malosi o le masini eletise i le eletise ma tuʻuina atu i le faiʻai. O le a le toe i ai se faʻalavelave pe a mavae ni nai sekone, pe a uma ona toe faʻafoʻi le toto.

O le maʻi suka

O le maʻi suka o se tasi o faʻamaʻi sili ona taatele o le endocrin system. E lua ituaiga autu o lenei maʻi - o le maʻisuka e aʻafia ile inisalini ma le non-insulin. Inisalini faʻalagolago i le maʻisuka (

) faʻavae ona o se faʻaititia i lana lava gaosiga

pancreas. Tusa e le o le insulin e faalagolago ile maʻisuka (

) e atiina ae pe a le faʻafefeina le kulukose i sulu o le tino.O se taunuuga, faatasi ai ma ituaiga uma o le maʻisuka ei ai le faateleina o le toto o le kulukose toto.

O le faateleina i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i luga aʻe o se tulaga e taʻitaʻia ai le faia o nisi o mea oona i le tino (

ketone bodies, lactic acid, ma isi.

) Faʻatasi ai ma se maʻi le tumau o le maʻisuka, o nei mea e matua faʻalavelaveina ai le metabolism o namele ma, aemaise lava, o latou gataʻaga.

E le gata i lea, o le faʻaleagaina o lagona e mafua mai i togafitiga le talafeagai o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le maualuga o tui o le inisalini, o le kulūkose o le toto e paʻu malie.

Talu ai o le kulukosese o le autu autu o le malosi o nasu, o lona toilalo e oʻo atu ai i se faʻalavelave taua o la latou gaioiga, e oo i le faʻaumatiaga. Faʻatasi ma le umi o le hypoglycemic coma, o loʻo i ai se tulaga lamatia matautia o le le atoatoa o le mafaufau pe a alu ese mai ai.

Faʻaitiitia le lagona o aʻafiaga namu i le maʻisuka ua valaʻauina

. I lenei tulaga, e tutusa lava le maualalo o le faaitiitia o le tulaga o le malamalama.

Atherosclerosis

Atherosclerosis o se faʻafitauli o le tino.

O le numera i lima o se faailoga o le tele o faʻamaʻi. O nisi oi latou e saogalemu mo le soifua maloloina, ae mafua ai le le mautonu i tagata gasegase.

O le mea e masani ai, o le paʻu o lima o se faailoga lea o maʻi faʻamaʻi ma se faʻamalologa leaga, aemaise lava faʻamaʻi faʻamaʻi o le faiʻai ma le taulaʻau, faʻapea foi ma le tino o le tino. I lenei itu, e tatau ona totogi totoʻa ile taimi ole suʻesuʻeina ole mafuaʻaga o lenei faailoga, talu ai ole a maeʻa ona faia se faʻamaonia saʻo e ono mafai ona faʻatonu togafitiga talafeagai.

E pei ona manino, o le le mautonu o lima o se faailoga o le tele o faʻamaʻi. O le manaʻoga mo togafitiga ma lona taulaʻiga atoa e faʻalagolago i le faʻamaʻi o loʻo aʻafia ai, lea na aliali mai ai lenei uiga.

O le mafuaʻaga autu o le paʻu o tamatamailima e aunoa ma le paʻu o alofilima o se faʻamaʻi poʻo se faʻalavelave (

O le faʻamaʻi o Raynaud e faatatau i le laʻau muamua o le faʻalavelave lavelave o tamatamailima. O lona uiga pe a faʻaalia i le malulu po o tulaga faʻalavelave, e fai e tamatamailima se lanu paʻu poʻo le cyanotic, ma faʻalavelave foi ma tiga. O le faʻamaʻi o Raynaud o se faʻamaʻi faʻasalaga (

ma le leʻoloa o le tala

), lea e vaʻaia ai mai le syndrome o le Raynaud poʻo le mea na tupu, lea e faʻaalia lava ia lava, ae o se taunuuga o le masani masani o se isi faʻamaʻi. I se isi faaupuga, o le Raynaud o se faʻafitauli lona lua.

O le malosi o Raynaud e mafai ona matauina i faʻamaʻi e pei o:

  • faʻaogaina o le scleroderma,
  • suauu lupus erythematosus,
  • afaina o le vai,
  • atherosclerosis o vaʻa o pito i luga,
  • thromboangiitis obliterans,
  • ave ni vailaʻau maʻoti (cytostatics, ergotamine, ma isi),
  • hypothyroidism
  • vibration maʻi
  • inupia ma vavao o le vinyl chloride, ma isi.

I le tele lava o tulaga, o le paʻu o tamatamailima i faʻamaʻi o loʻo taʻua i luga e taatele, o lona uiga, e aafia uma tamatamailima. O le thromboangiitis obliterans ma le atherosclerosis o vaʻa pito i luga e tele lava ina i ai le itu e tasi itu, ae o isi faʻamaʻi masani e aafia ai tamatamailima o lima e lua.

E taua le taʻuina o le numera o tamatamai lima

, talu ai o lenei uiga masani e masani ona popole o ni tina. O le mafuaaga mo lona atinaʻe, e pei o se tulafono, ua natia i suiga o le microcirculation e tupu i totonu o le tino o le tino i luga o le faavae o se tala o le hormonal suia. O le tino e saili le toto i le tuputupu ae

ia lelei le tuʻuina atu o le fomaʻi i mea e tatau ai ma le okesene. O lenei taunuʻuga e maua i le faʻalauteleina o le leo o vaʻa faʻapitoa, aemaise lava o vaʻa o tamaʻilima.

I lenei tulaga, o le numera e oʻo atu i tamatamailima uma ma faʻateleina i le faʻaitiitia o le vevela o le vevela, faʻataʻitaʻii le vaaiga o le Raynaud.Ae ui i lea, mo le filemu atoa o le mafaufau, ua fautuaina e faia se faasologa o faiga o faʻataʻitaʻiga ina ia faʻateʻa ai mafuaʻaga faʻaleagaina e mafua ai lenei faailoga.

Ole numera o tamatamailima taʻitasi e mafai ona atiina ae i ni manua loloto o le lima, faʻatasi ma aʻafiaga name. E le gata i lea, a maeʻa manuaga, e ono tumau pea konekarate e aʻafia ai neura o tamatamailima ma taofia ai le faʻaleleia o manaʻoga. O le faʻaleagaina o ia konekarate e ala ile taotoga e mafai ona toe faʻafoʻi ai le lagona muamua.

O le mafuaaga autu e matauina ai le numera o tamatamaivae o loʻo maua i le maʻisuka o le solia lea o le toto ma le faʻamalosia o faʻamalosi o vae. O nei faailoga e tupu mai ona o le maualuga o le suka o le toto, lea e faaleagaina ai puipui o toto ma afaina ai le hemostasis.

O lenei mea e sili ona leaga ai le faʻavaveina o le toto i pito pito i lalo, lea e faʻalavelave faʻaleagaina ai le metabolic process in tissues. O se taunuuga o lenei mea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e masani ona paʻu tamatamailima ma o nisi taimi o vae uma. E le gata i lea, ona o le le lava o le toto, o vae o le maʻisuka e mafai ona tolotolo e tusa lava pe vevela le tau.

O le le atoatoa o meaʻai e fesoasoani foi i le maliu faifaipea o ni aʻa o le nerve o pito i lalo, lea e faʻafefe ai le masani masani o le faʻaosoina o le nasu i le faiai.

O lenei tulaga i le taimi e mafua ai ona leai se lagona i totonu o vae ma e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le manua i vae, o le mea lea e tatau ai ona tausia lelei le maʻisuka.

O le mafuaaga autu mo le leai o lagona i lima ma vae i le maʻisuka o le maualuga o le kulukose o le toto.

O le mafuaaga autu o le neuropathy lautele o tamatamai vae o le solia lea o le toto. O maualuga maualuga o suka e saofaga i le le lava o le toto i vaʻa o vae, lea e mafua ai ona leai se lagona. O le mafuaʻaga o le numera o tamatamai vae o nisi taimi o le tagata maʻi e fai ni seevae vavalalata ma le mausali. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka, o lenei uiga mataʻutia ua mafua ona o le solia o le toto.

E faapefea ona faʻamatalaina le numera i le maitaga?

O le numera o lima i le taimi o le maʻitaga e mafai ona faʻaleagaina ma faʻaleagaina.

I le taimi o le maitaga, o le tino o le fafine ua tele ni suiga ua fuafuaina e maua ai tulaga sili ona lelei mo le tuputupu ae o le fetal. O se tasi oi latou o le faʻalapotopotoga o le toto, lea e faʻamaonia faapitoa i fafine maʻitaga o loʻo maua i le anemia.

O le faʻasalalauina o le toto o le totoga o le faateleina o le tafe toto i le vaega o totoga i totonu ma lona faʻaitiitia i totonu o masini mumu o le itu. O lenei taunuʻuga e maua i le faʻalauteleina o le leo o vaevaega o le paʻu e ala i le televaveina o le faʻaogaina o le faʻalavelave popole popole.

O se taunuuga o lenei mea, o le paʻu foliga e sili atu nai lo le mea e masani ai, ma pe a mālūina, latou te le mautonu. O le malosi o le numera e masani lava tutusa i lima uma e lua.

E taua le maitauina o ia suiga e sili atu ona taua mo uluaʻi taimi o le maitaga. A maeʻa sina taimi, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le fua o le gaosiga o elemene toto, ma le toe tufatufaina atu o le toto, e pei ona i ai i le fetuunaiga o masini, ua mou atu.

E tatau foi ona faaopoopo e faapea o le foliga mai o le numera i lima o tamaitai maʻitaga e mafai ona tupu lelei ona o se faʻamaʻi. O le tele o faʻamaʻi e mafai ona tau atu i lenei mea e sili atu ona lelei mo isi tagata. O le suʻesuʻega o nei faʻafitauli e le ese mai tulaga faʻavae, peitaʻi, o togafitiga e tatau ona amanaia le le mafai ona faʻaaogaina se fuainumera o vailaʻau e le taliaina i le taimi o le maitaga.

Isi faailoga

O le tele o vae i le maʻisuka e le na o le pau lea o le faailoga o le le mautonu o le tino i vae. O le i ai o faʻamaoniga nei e faʻaalia ai foi lenei faʻalavelave:

  1. Malamalama ma o nisi taimi e malosi le tingling i vae,
  2. Lagona e pei o goosebumps e tamoe i luga o vae
  3. Paʻu ma susunuina i vae pito i lalo
  4. Ootia malosi o vae,
  5. Lagona le malulu pe vevela i vae
  6. Le atinaʻeina o veins varicose i luga o vae, lea e faʻaalia i le faʻamalosia o le vevesi mamanu.

Toes e sili ona afaina i le le atoatoa o le toto, o ona vaa e sili ona vaivai i le faʻaleagaina o le toto maualuga. I le amataga, o lenei maʻi e aliali mai na o ia lava pe a maeʻa le malosi o le tino, mo se faataitaiga, taʻalo i taʻaloga poʻo ni uumi.

I le taimi nei, o maʻi e iloa ai o ona tamatamaʻivae ua matua le mautonu, o le a leai so latou lagona masani ma ua matua le maalili lava.

I le faaopoopo atu i le leai o se lagona i itu ua aafia o le tino, o maʻi e matauina le tingling, tiga, lagona mu. O tamatamailima po o tamatamai vae e malulu pe, i se isi itu, vevela. E faasolosolo malie, peʻe, vavave, gangrene matutu poʻo ulupuka pusa i luga o le paʻu o le paʻu. O le leiloa o le lagona lelei e afaina ai le gaioiga o lima. O le tagata gasegase ua i ai se gasegase faʻalavelave, e mafai ona faʻamaʻi atoatoa le maʻi.

O faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi i le maʻisuka e faigata ona iloa na oi latou lava. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi mai lea taimi i lea taimi ma faia le suʻesuʻega talafeagai e puipuia ai se togafitiga talafeagai. A faʻaauau pea ona atiaʻe le faʻalavelave o vae, o loʻo faʻapea ona mataituina vaega nei o le maʻi:

  • E lagona le vaivai ile tamatamai vae.
  • O le afi e aliali i luga o le vaega ua afaina o le limo.
  • O nisi taimi o maʻi faʻasolosolo e o mai faatasi ma le maligi, lea e lagona i luga o vae.
  • Sulu i vae.
  • O se tagata maʻi e vave ona vaivai, vaivai.
  • Fafanoina e le lagona o le le o le pagatia i totonu o vae.
  • O paʻu afaina o le paʻu o le a paʻu.
  • A oʻo i le po, faʻaleagaina ona o le le afaina o aʻafiaga namu.
  • Aoaoga i luga o vae o veins varicose veins.

Soʻo se faʻamaoniga o togafitiga e tatau ona avea ma se taimi e asiasi ai i se neurologist.

O le tele o vae i le maʻisuka ua vave ona alualu i luma, lea e matautia mo le soifua maloloina o le maʻi. O se faʻafitauli faigata o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le maʻi o le maʻi suka, lea e muamua atu i le faʻateleina o le taua o le suka o le toto.

Le togafitiga ole neuropathy lautele e le mafai ona tuai. Gangrene ma le faʻamavaeina mulimuli ane o vae o aʻafiaga masani ia o le le amanaʻiaina poʻo le togafitiga le talafeagai o se maʻi e tupu i le i ai o le maʻisuka.

O le faʻavae mo le togafitia o soʻo se faʻafitauli o le maʻisuka e puipuia lelei le suka o le toto. E le gata i lea, o le usitai i se togafitiga maloloina ma faamalositino masani e taua tele i le faaleleia o le tulaga o le maʻi.

Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e taua foi le faʻaaogaina o vailaau e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le tino. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu ma le tino cardiovascular system, faʻaitiitia le toto toto ma faʻalauteleina le gasegase.

Seiloga e manuia le tagata maʻi i le faʻamautuina o le suka toto e mafai ona amata ona ia togafitia lelei lima o loʻo aʻafia. Ae ui i lea, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka o loʻo mafaufau pe o le a le mea e fai pe afai o latou vae e le mautonu e tatau ona malamalama o lenei maʻi o le maʻisuka e mafai ona faʻamaloloina sei vagana ai se faʻalavelave faʻapitoa i le faafitauli.

O le togafitiga saʻo mo le paʻu o vae e tatau ona aofia uma ai le tagofia o vailaau tatau ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa.

O le togafitiga amata i se taimi vave i le atinaʻeina o togafitiga e mafai ai e oe ona faatea ese le faafitauli, tausia le soifua maloloina o le tino ma le aloese mai le vavaeina o le tino.

I togafitiga o faʻamaoniga, e lelei le lelei o vaʻalele.

O le numera o lima i le maʻisuka ua faʻaaogaina e togafitiga faasao. Togafitiga o le afaina i togafitiga faa-tagata, lea e mafua ai le faatoaagaina mai o le toto i lima ma vae, o le a le maua ai se taunuuga, ona o le maʻisuka, o le fomaʻi e faalagolago i le maualuga o le suka. O le tulafono faatonutonu o le kulukose o le autu o le togafitiga.E le gata i lea, o tofiga nei e faia i le tagata maʻi:

  • Vitamini mo le maʻisuka. E faapitoa lava le taua o vitamini B1 ma le B6.
  • Tagata faʻataʻitaʻi e faʻasaʻo le toto toto.
  • Faʻamālōlōina o faʻamalolo, faʻamaʻi-inflammatory ma antiseptic soʻo mo le togafitiga o hematomasia o loʻo i ai nei, vavave ma maʻi maʻi.
  • Vitamini A, B12, pyridoxine ma le viamine mo le faʻaaogaina fafo e faʻafeagai ai ma gaʻo ma maʻi.
  • Massage, hydrotherapy. Tofiga i le maeʻa manuia o faʻamaʻi o manua.

E taua le manatuaina o togafitiga, vailaau ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e aoga i na o le amataga, o le mea lea, o lona amataga e le mafai ona tolopoina. E le faatonuina e le fomaʻi togafitiga faʻapitoa. O le togafitiga lautele ua faatonuina ina ia faʻaitiitia ai le toto toto ma, o le mea lea, faʻaitiitia ai lona aʻafiaga leaga. O togafitiga e faia e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. Se meaai e tumu i vitamini ma minerale mo le maʻisuka
  2. O le faʻaaogaina o vitamini B e puipuia ai faʻamavae,
  3. Tagata faʻatau
  4. Taʻiala e faʻaosofia ai faʻamaumauga o le nerve.

O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o loʻo malamalama o le physiotherapy, bath bath baths. E le gata i lea, pe a afaina vae i le maʻisuka, o le massage ma le faʻaleleia o le tino faaletino e faʻamatalaina (e taua tele iinei e le o le faʻaaogaina ma iloilo le soifua maloloina o le tagata maʻi).

O le faʻamalologa mai pito o le tino e mafua mai i le maʻisuka o le a sili atu ona lelei pe afai e amataina togafitiga faʻamalolo i le amataga o le maʻi. O le faasologa o togafitiga faamalolo e faapenei:

  • Muamua, e tatau ona e faia fua uma e faʻafaigofie ai le toto suka. Talu ai ona o le maʻisuka e aʻafia ai le neuropathy lautele, o le tau faasaga i lenei maʻi ogaoga e tatau ona avea ma mea e ave i ai le faamuamua.
  • E tatau ona e mafaufau e uiga i se soifua maloloina lelei: o meaai e tatau ona tamaoaiga i vitamini, minerale.
  • O togafitiga o vailaʻau e aofia ai le faʻaaogaina o vitamini B (faʻaofi i totonu o le tino).
  • O le foliga masani o le faamai e manaʻomia ai le faʻaaogaina o mea faʻapitoa.
  • Faatasi ai ma le faʻamafanafanaina, o loʻo faʻaaoga ai fualaau faʻasaina faapitoa.
  • Pe a maʻi le tagata maʻi, e fautuaina e faʻamaonia ni vailaau faʻapitoa.

Auala faʻapitoa e tau ai le faʻamaʻi

Soo se faʻamualoa masani e mafai ona ofoina atu le tele o fuamalie aoga mo le faʻaigoa o vae leʻo. O le sili ona aoga o le Aesculapius mai tagata o mea nei:

  • Fuamoa - mo le tiga eo faatasi ma le maʻi o loʻo fesiligia, latou te faʻaaoga fuamoa i totonu. Ua faʻamamāina lapisi mai nai fuamoa oona, ua vavaeese mai le ata, ona faʻaitiitia ai lea o feeseeseaiga i se paʻu. O fualaau e maua ai le tasi teaspoon i le aso.
  • Iodine - e taua le faʻafefeteina o vae ua aʻafia ma mulivae i lenei fofo.
  • Pululo - porridge mai lenei oloa e avea o se pipiʻi o loʻo tuʻuina i luga o le paʻu ua afaina.
  • Pepa uli - o se ituaiga o le faʻasuina (100 kalama) e tatau ona faʻafefiloi ma se lita o le suauʻu fuālaʻau, vevela mo le 20 minute, faʻafesoʻotaʻi, ona togi ai lea i ni mea tiga i luga o vae.

Fomaʻi togafitiga ma massage

O le togafitiga o le tino ma le paʻu o tamatamai lima o le pito i tua o le faamoemoe lea e faʻaleleia le tafe toto. O lenei metotia o togafitiga e tatau ona faʻaaogaina pe'ā maeʻa fautuaga faʻapitoa. O faʻasalalauga nei o le a faigofie ai le faʻafitauli o le faʻamaʻi:

  1. Mataʻu matala i vaega ua faaleagaina o le paʻu.
  2. Lafoaʻi laser (fesoasoani e toe faʻafoʻi le lagona o le paʻu o tamatamailima).
  3. O le eletise - e talafeagai mo togafitiga o le neuropathy, faʻagesegese ai le atinaʻe o togafitiga.
  4. Ina ia faʻaleleia le gaioiga o le toto o le fatu, faiʻai ma le gaosiga o maso, e manaʻomia le magnetotherapy.

O le massage vae o loʻo i ai se aoga aoga faʻapitoa. O lenei faiga e faʻamalosia ai le tafe atu o le toto i vaʻa toto o pito tele. Mo se taunuuga lelei, o le massage e tatau ona faia e se fomaʻi atamai e iloa lana galuega.

Fualaau faʻapitoa

Togafitiga ma togafitiga faa-tagata e mafai foi ona sili atu le aoga i se tagata maʻi ua maua i le maʻisuka, e aofia ai le faamamaina o ia mai faafitauli o le vae. Ae ui i lea, e taua le malamalama e le o togafitiga faʻaleaganuʻu uma i le vae e mafai ona faʻaaoga mo lenei maʻi ogaoga.

E tatau ona maitauina o le maʻisuka e le fautuaina e faʻaaogaina oloa ua saunia i luga o le pepa oona, galala ma isi mea vevela, talu ai e mafai ona faʻaosoosoina ai le tino o le maʻi ma mafua ai le maʻi.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le tatau ona e sosolo i ou laʻau i le vevela poʻo le faʻaaogaina o isi fualaʻau lea e maua ai le vevela i luga o vae. O le vaʻaia o metotia a tagata e faʻaaogaina ai le faʻalavelave i vae, e sili atu le filifilia o fuaitau sili ona faigofie ma saogalemu.

Milu ma le meli ma le masima. Mo lenei fua e te manaʻomia:

  • 2 l susu
  • 1 lita vai
  • 50 gr meli masani
  • 60 gr laulau masima.

Liligi le suasusu ma le vai i totonu o se pusa faʻamafaʻi. Faʻaopopo le meli ma le masima ia i latou ma faʻafefiloi lelei seʻi oʻo ina faʻamavae atoa. Fufulu le paluga i luga o le afi i se mafanafana, manaia i le paʻu. Faʻafeivae vae i totonu o le fofo ma ave sea paʻu paʻu mo le 10 minute. O lenei faiga e sili ona faia i le afiafi ao leʻi oʻo ile moe.

Palukin porridge. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tatala ma tuʻimomomoina le uukini pe olo i totonu o se masini eletise i se mushy state.

Tuu le kuluga maeʻa kuluma e mafanafana i totonu o se tamai pesini ma tuʻu i lalo le vae, o le numera. Taofi seiloga ua toʻa le pusa.

E le mafai ona lafoina mea e totoe, ae toe faʻaaogaina mo se isi faʻalavelave, faʻapipiʻi sina mea itiiti. O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o le tausiga o vae.

O faʻafitauli faigata

I uluaʻi laʻasaga o le atinaʻeina o togafitiga, e le faʻalavelave le maʻi. O le numera e faasolosolo malie, o le tele o vaega o le paʻu e maua. O faʻalavelave faʻalavelave i le maʻisuka e mafai ona faapenei:

  • Maʻisuka vae. O loʻo faʻaalia i le atinaʻeina o le tele o gasegase ma le gangrene i luga o le vae, lea e toetoe lava a maeʻa i taimi uma i le toesea.
  • Le lelei o le faʻamalolo o manuaga laiti, o le atinaʻe o purulent process.
  • E tutusa foi le faaleagaina i le toto ma le faasalalauina o aʻafiaga o le tino o le tino, lea e faaleagaina ai a latou galuega ma taitai atu ai i ni faafitauli ogaoga.

I le amataga, o le le mautonu, leai se lagona o le tino i le maʻi suka e le mafua ai se popolega ogaoga, aua o le tele o tagata gasegase e le matauina pe le amanaiaina foi. A oʻo ina atiaʻe le angiopathy ma le neuropathy, e tupu ai se faʻalavelave matuia.

Afai muamua e afaina ona tamatamai vae i le maʻisuka, ona vaevae loa lea o vae pe vae i le tulivae. I le taimi lenei, e masani lava ona maua e le tagata maʻi se faʻalavelave le lelei ma talanoa i se fomaʻi.

O taunuuga nei e atiina ae:

  1. Maʻisuka vae
  2. O le faʻamoemoeina o le faʻamalologa, faʻavavevave le faʻamaloloina o nai manuʻa laiti, lo latou naunau e feosofi ma faʻamafanafana,
  3. I le aluga o taimi, o le paʻu o vae e mafai ona oʻo atu ai i le galanrene ma, o se taunuuga, i le vavaeina o vae,
  4. E taua le malamalama o mafuaʻaga e mafua ai ona aʻafia le tino i le maʻisuka e aʻafia ai na o latou - o se tulaga talitutusa e tupu i totoga uma, o le mea lea o le le amanaiaina o le faafitauli e mafai ona oʻo atu ai iʻuga ogaoga mo totoga uma.

O le mea lea, afai e maʻi le maʻisuka ma ona tamatamaivae, e le mafai ona le amanaiaina lenei tulaga. E taua le amata togafitiga vave.

Taofiaga

Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻafitauli i le maʻisuka, e pei o le angiopathy ma le neuropathy, e tatau ona matauina le tele o tulafono. Muamua lava, e taua tele le pulea o le glycemia, ae le o le faʻaalia o le kulūkose e tulaʻi i luga o numera maualuga.

E le gata i lea, e tatau ona e asiasi i le taimi e le gata o se endocrinologist, ae o se fomaʻi maʻi e mafai ona iloa se faʻalavelave i le laasaga muamua ma taitaia le togafiti sili ona aoga.

E le gata i lea, e taua le faia o togafitiga taimi o manuaga ma isi manua i vae. E tatau foi ona e ofuina ni ofu mafanafana ma aloese mai le maalili tele o le maalili poo le soona fai o lima.

E tutusa lava le taua le aloese mai le popole ma le popole.Talu ai ona o le maʻisuka ua faʻavaivaia le puipuiga, e tatau ona latou ave i taimi taʻitasi minerale ma vitamini, e aofia ai le magnesium ma le zinc. O lenei mea o le a aloese mai le leai o le fualaʻau ma faʻalavelave i le faʻamalosi faʻamalosi.

Faatasi ai ma isi mea, e matua taua tele le mulimuli i mataupu faavae o togafitiga o meaʻai mo le maʻisuka, lea e aofia ai:

  • le taliaina o le suamalie, lafu ma isi mea vave-gaʻo-gaʻo meaʻai le aoga,
  • 'aua le' ai meaʻai gaʻo ma le maualuga o le cholesterol,
  • paleni le taumafataga, lea e tatau ona tumu i fualaau aina, aano o meaʻai, iʻa, meaʻai susu, falaoamata ma fua e le faʻasalaina.

I le vitio i lenei tusiga, o Elena Malysheva o le a faʻaalia ni nai faʻatinoga e faasaga i le numera o tamatamailima.

Mo le puipuia o le paʻu o le tino, togafitiga faaumiumi ma le atinaʻeina o faʻafitauli, e tatau ona mulimulitaia fautuaga:

  • Mataitu lau kulūkose toto.
  • Vaʻai ou lima ma vae i taimi uma mo le mea sili ona leaga. Afai e maua mai le maila poʻo le vaʻa, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.
  • Mulimuli i le tumama o le tumama, lafoaʻi totini na faia i le ie gaosia.
  • Lalaga solo seevae, aua le ositaulagaina le ola maloloina mo le matagofie ma le masani.
  • Afai e leai se faʻaleagaina, faʻafefiloi ou vae.

O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ae mulimuli i nisi o fautuaga e uiga i meaʻai ma ituaiga ola masani, o faʻaaliga o le maʻi e mafai ona faaitiitia, lea e mafai ai e le maʻisuka ona ola atoa. O le mea autu o le puleaina o le toto suka, ma le atiina ae o faʻalavelave, aua le taumafai e faʻaaogaina oe lava ia.

O le faʻamatalaga e tuʻuina atu mo faʻamatalaga lautele ma e le mafai ona faʻaaogaina mo fualaau faʻapitoa. Aua e te mafaufau ia oe lava, e ono lamatia. Ia talanoa i lau fomaʻi i taimi uma. I le tulaga o le vaeluaina poʻo le atoatoa o kopi o mea mai le 'upega tafaʻilagi, o se fesoʻotaʻiga malosi e manaʻomia.

O le a le mea e tatau ona maua e le maʻisuka oe e le faʻaogaina tamatamailima e fai ina ia le tupu ai lenei faʻalavelave? E tele auala faʻapitoa e puipuia ai:

  1. Faʻaauau pea le mataituina o le maualuga o le suka,
  2. Vaitaimi-massage o vae
  3. Lalagaina o seevae mananaia ma le lalagaina e aunoa ma se mulivae ma ni pulou vavalalata ina ia le toe faalavelaveina le toto,
  4. Faia suʻega suʻega
  5. Afai e oʻo lava i nai tino laiti o le paʻu e iloa, faʻaauau ona latou togafitia vave,
  6. E tāua le faʻalogo lelei i le tumama,
  7. Faʻaaogā naʻo ni totini na faia mai mea faʻapitoa ma faʻatasi ai ma se faʻailoga e le o se mea e matua fufusi.

O le maʻi suka o se maʻi ogaoga, e le mafai ona faʻamaonia. Ae ui i lea, e mafai ona e ola umi ma tumau i se tulaga lelei o le olaga i se tulaga lelei. E taua le naʻo le mataʻituina ma le totoʻa o lou soifua maloloina ma e le faʻagaloina uiga o faʻafitauli, aua e sili atu le faigofie ona taofia i latou i le amataga o le atinaʻeina.

O le sini autu o le puipuia o le siaki faifai pea o le kulūkose o le toto. O maʻisuka uma e tatau ona nofouta i suiga i le tino. Ina ia aloese mai le faʻapouliuli o tamatamai vae, e aoga le faia o faʻamalositino faaletino i aso taitasi e faʻamoemoe e faʻaleleia ai le gaioiga ma faʻaleleia le tafe toto.

Afai e maua ni manua tuga, e tatau ona togafitia i latou i vailaau faʻamaʻi pipisi. O vailaau e sili ona lelei o vailaau faʻapitoa o Miramistin ma Furacilin. O se fofo o nei tupe na solo ai le paʻu na faaleagaina.

E fautuaina le maʻisuka e fai ni seevae faʻapitoa faʻalelei e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le neuropathy lautele ma isi faʻafitauli e le manaʻomia o le togafitiga. E aoga tele le faia o se taimi pupuu, ae masani ona faia e le tagata lava ia ia mea e aafia ai. Aua nei galo e uiga i le tumama o vae, e tatau ona fufulu vae i aso uma. O totini e tatau ona faia i mea masani.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ae afai e te tausisi i tulafono ma uiga patino o le fomaʻi togafitiga, e mafai ona e ola i se olaga atoa mo se taimi umi e aunoa ma le popole ile taunuuga ole maʻi.

Numera o le maʻisuka ituaiga 2: togafitiga ma le puipuiga

I taimi mulimuli mai o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le leai foi o togafitiga talafeagai, o aʻafiaga faʻapitoa o le maʻisuka e amata ona atiaʻe.

E foliga mai muamua o le le toʻafilemu o le tino, ae iu lava ina tupu aʻe i ni ogaoga ogaoga e mafai ona faʻaitiitia ai le lelei o le ola, aveesea ai le gafatia e alu ese ai ma ia oti.

O se tasi o faʻailoga lapatai e lipotia ai le atinaʻeina o se faʻalavelave, o le numera o tamatamai vae e iai le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma le ituaiga muamua o le vasega, o lenei aafiaga e tupu tele lava ina le masani ai.

O le numera ma le leiloa o le malosi o le tino i le maʻisuka e faailoa ai le atinaʻeina o le neuropathy - o se sosolo o le nerve endings. E atiina ae o se taunuuga o le angiopathy.

Ole lapisi lapisi lea e tupu i le maʻisuka. O se taunuuga, latou te leiloa lo latou leo, ua faaitiitia lo latou gafatia.

I le aluga o taimi, o lenei faagasologa e tele naua le atinaʻeina o le toto i le vae e taofia i le maʻisuka malosi.

O le taunuʻuga o lenei mea mataʻutia i le amataga, o le faʻaitiitia o le vevela o le paʻu, o lona pallor, ma mulimuli ane - lanumoana. O se taunuuga o le le lava o le toto, o le faaleagaina o siama sosoʻo e tupu ma tosoina ma gaʻo e amata ona le toe lagona le lagona.

E le gata i lea, o le felafolafoai o lagona o le nasu e leaga, e tupu ai le neuropathy. I le taimi lenei, faʻalavelaveina o tamatamai vae e amata i le maʻisuka. Mulimuli ane togi i tulivae po o le atoa.

O lenei mea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le lagona o le tino ma e oʻo lava i le le lava o le gafatia e alu ese ai.

I lenei laasaga, e tupu ai le maʻi o le maʻi suka. O faʻamalo ma mumu i luga o le paʻu e mafua ona o le le lava o le toto e matua leai se afaina ona o le leai o se lagona. O le mea lea, e taua le faia o se suʻesuʻega maeʻaeʻa o vae i le maʻisuka ina ia alofia ai le atinaʻe o le gangrene.

Suʻega vae mo le maʻisuka faʻatasi ai ma togafitiga faʻa-tagata, fautuaga

O se tasi o faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka o le maʻi suka. O le faateleina o mea o le kulukose i totonu o le toto e afaina ai neura ma vaʻa toto o pito pito i lalo, e oʻo atu ai i le faʻavaeina o le pu, pustular ulia ma gaʻo.

E le gata i lea, o le faʻalavelave e tuʻuina mai ma le tiga i le vae vae, vae, e ono lagona ai le faʻavauvau o vae poʻo le togi. Afai e le o maua le togafitiga taimi, ona mafai lea o togafitiga e mafai ona oo atu ai i se tulaga ogaoga faigata e pei o le gangrene o le maʻisuka, ma, e tusa ai, i le vavaeina o vae.

E mafai ona aloese lenei mea e ala i le togafitia o vae i le maʻisuka ma togafitiga faʻalautele.

Metotia autu

Mo le puipuia o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, faʻaopoopoga i togafitiga faʻamaʻi, togafitiga ma togafitiga faʻasalalau e maua ai taunuuga lelei:

  • matua taumafa
  • taofi ulaula
  • o seevae saʻo ma se olaga ola maloloina,
  • le faaaogaina o laau,
  • uʻu le suauu
  • yogurt
  • meli
  • falaoa falaoa.

E taua le manatuaina o le faʻaaogaina o soʻo se mea, e tusa lava pe faʻataʻitaʻi masani mo le maʻisuka e manaʻomia ai faʻatalanoaga faʻatagaina ma lau fomaʻi. O togafitiga le mautonu ma togafiti a tagata lautele e mafai ona mafua ai le afaina o le soifua maloloina o le maʻi.

O seevae saʻo ma le olaga

E taua foi mo tagata e maua i le maʻisuka e faʻalogo i seevae ma totini. O le paʻu moni mo seevae ma naʻo fulufulu o filo ma meaola (flax, cotton ma le fulufulu mamoe paʻepaʻe) o se vaega tāua o le puipuia ma togafitiga o le maʻisuka vae.

Faitau foi Type 2 Hawthorn

Laʻau faʻamalolo

I le amataga lava o le faamai, o le lelei o le togafitiga o loo faaalia i tala o vailaau togafitiga o loo i ai se fualaau oona, anti-inflammatory, aafiaga faamalolo.

Laasaga togafitiga faʻatasi ai ma nei laau totino e lauiloa tele.

  1. Fua o le manulele manu. O pipi e tosoina i le fua faatatau lenei: 1 sipunipuni o le manulele manu i le tioata o vai inu. E faʻamamaina le paluga, latou te mulumulu manuʻa i luga o vae ma faʻaaogā faʻamalosi.
  2. Yarrow. O se malosi malosi e faʻamalolo ai le faʻamaʻi, faʻamaʻi faʻamalolo, faʻapipiʻi ma le maualuga o mea faʻasolosolo ma siama, na faia ai lenei laau matua lauiloa i le tau faasaga i le maʻisuka vae.
  3. Fufulu faʻamaʻi maʻi faʻapitoa i le afu o centaury.
  4. O le suamalie fou po o le decoction o le wormwood e faʻaaogaina e togafitia ai manuʻa le faʻamalolo.
  5. O fualaau aina suamalie o loʻo i ai o le hemostatic properties, faʻaleleia le faʻafouina o le tino.
  6. O le faʻaaogaina o le aloe o le sua ua salalau lautele. Tampons e faʻaleagaina i le sua o le laau e faʻaaoga i le manua ma tuʻu mo sina taimi.
  7. Chamomile, sinapi ma le rosemary. O se faʻafefiloi o le eleele o le sinapi fatu ma laau afu ua faʻafefiloi i le vai malulu ma faʻaogaina mo le tusa o le aso. O le mea e maua mai ai e faʻaaogaina i fasi mama mama o loʻo afifi ai. E le fautuaina mo le faʻaaogaina i tagata e iai veins varicose ma faʻamaʻi fatu fatu.

Fufulu le suauu

O le fufulu o le suauu e salalau i le togafitiga o le maʻisuka i le fale. E mafai ona faia na o oe lava ma mafai ona faʻatau i le fale talavai.

I le faʻaopopo atu i le faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o le inflammatory, o loʻo faʻaalia foi manuʻa. O solo suauu e faʻaaoga i le paʻu paʻu mo le 10-15 minute.

O le faʻafofoga tautala o le fualaau faasaina e mafai foi. E masani lava ona latou inuina 3-5 pa'ū aʻo leʻi 'aʻai.

Yogurt

O togafitiga vae i lenei oloa e sili ona lauiloa ona o lona taugofie ma le gafatia. O lapisi poʻo ni solosolo ua afaina i se gaʻo susu susu o loʻo tuʻuina i luga o le manua. Ina ia faʻaleleia le lelei o togafitiga, o le laei e tatau ona suia i taimi uma e mafai ai.

Mea mataga. I nisi tulaga, o togafitiga vae mo le maʻisuka ei ai se aafiaga lelei ona o le faateleina o le tafe toto i totonu o masini. Ma o nisi taimi e le aoga atoa. E masani ona faʻaaogaina mo togafitiga ma paluga o le meli ma isi vaega.

  1. Honey, aspirin, burdock. Lafo lelei mo le edema. O le tino vaivai o loʻo faʻafefeteina ma le meli, ma sausau i aspirin i luga, afifi i le pusa (lalo i le paʻu).
  2. Eucalyptus ma le meli. Faʻaaogā mo le taele ma faʻaʻau.
  3. Faatasi ai ma se vaifofo o le chamomile i le meli, ua fufulu ai liona mumu o le vae.
  4. Faʻasolosolo faʻamaʻi pipisi, paipa lelei o le suāuu iʻa, meli, xeroform.

Faitau foi le Faʻaaogaina o horseradish mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

Paʻu le falaoa

E naʻo le falaoa fou o le falaoa e talafeagai mo le togafitia o vae. E tatau ona lelei lelei le mimiti ma fufulu maeʻaeʻa, ma susu tele i le fulufulu. O le mea e maua ai le paʻu o loʻo faʻaaogaina i vaega na aafia o le vae ma fusi mo le tele o itula.

E ui lava o le togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu mo le maʻisuka e tele lava ina i ai le lelei, o le maʻi e manaʻomia le mataʻituina e le fomaʻi ma mulimuli i ana faatonuga.

Numera i le maʻisuka: faʻafefete lima o pito i lalo, mea e fai

O le faʻaleagaina o le maʻisuka o le faafitauli taatele lea i le maʻisuka. O le taufaasese o sea faagasologa, o le numera e le vave tulai mai, poo ua faamatalaina e se uiga e le gata. I lenei tulaga, o le vaega pito i lalo e oʻo i le mea mulimuli e tumau ai le selau pasene galuega.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻalavelave, atonu e lagona e le tagata maʻi se paʻu laʻititi o pito i lalo, fusi siamu i luga o le paʻu, o nisi taimi lagona tiga, lagona mu. I le tele o tulaga, e malulu le malulu i pito pito i lalo, poʻo le mulivae ua ufitia i le "vevela".

I le tele o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga, o le gasegase o vae i le maʻisuka e amataina ile lua tausaga. Ae ui i lea, i lalo o le aʻafiaga o nisi tulaga le lelei, e mafai ona faatelevave mea tutupu.

E tatau ona mafaufau pe aisea e afaina ai vae i le maʻisuka, ma o le a le mea e fai i lenei tulaga? O le a fesoasoani togafitiga i togafitiga faʻaleaganuʻu, ma o fea metotia sili ona aoga?

Aʻoaʻoga o le atinaʻeina o numera

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e masani ona faitioina ua latou togiina tamatamailima? Ae aiseā ua tupu ai lenei mea? O le mea moni e faapea i le maʻisuka, o le gaioiga o le toto toto ua le afaina, ma e le mafai ona latou taulimaina a latou galuega.

I lenei itu, o gaioiga uma, e aofia ai paʻu o le tagata, e le lava lelei ona maua i le toto ma le okesene. E le gata i lea, o le faaleagaina o aʻa mama e masani lava ona matauina, o se taunuuga lea o loʻo taofia ai le malosi o le namu.

O se taunuuga, o nei mea uma e taʻitaʻia ai le mea moni o le lagona o le pito i lalo e mou atu. Ma o le gasegase atonu e faaitiitia i le taimi e tasi o vae e lua pe i le tasi vae, poo soo se vaega faapitoa o le vae.

E i ai le tele o tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le tele o vae e atiina ae i le maʻisuka:

  • O le tagata gasega e fai ona seevae vavalalata pe le talafeagai foi mo lona vae, o se taunuuga o lea ua le atoatoa le taamilosaga atoa, o se taunuuga, o le paʻu i vae.
  • O gaioiga faʻavavevave pe o se olaga ola mama e taʻitaʻia ai i le mea moni o le taʻavale toto atoa ua faʻalavelaveina. Mai iinei e tulai mai ai le numera o vae. E le gata i lea, latou te le mautonu i le paʻi.
  • O le tele o vae e mafai ona mafua ona o maʻi o le toto toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, suiga o le atherosclerotic i le tino e faʻafefe ai le toto atoa, toto vaʻa toto, e oʻo atu i se tulaga le toʻa.
  • O faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaosofia ai le gata o tamatamailima, ae faapena foi i pito uma pito i lalo. I lenei tulaga, o lagona tiga e tulaʻi mai i vae, o manuʻa e le faʻamalolo mo se taimi uumi.

Ae o le mea mulimuli, afai o le maʻi suka maua i le maʻisuka, o ona vae e itiiti le faʻavelaina, o le mea lea e le mafai ona ia iloa mo se taimi umi se manua ua faia i luga o lona vae.

O le maʻisuka e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni e faʻapea afai e leai se mea e faia i le manua ma e le togafitia, e faʻateleina ona tuputupu ae, ma o le taunuuga lea ua liua ai i totonu o se maʻi maʻi.

Faʻatau togafitiga

Aʻo maua e se tagata maʻi le maʻisuka o le neuropathy, o loʻo faʻaalia e le tele o le pito i lalo o le maʻisuka, ona aoga lea o togafitiga pe a amata i le amataga o le atinaʻeina o le faʻalavelave.

O le maʻisuka o le na te vaavaaia ma le faaeteete lona soifua maloloina, matauina o le le lelei o faailoga, e mafai ona taofia ni faafitauli matuia, ma faateleina ai ona avanoa e laveai ai le fatugalemu o le tino ma aʻa.

O le togafitiga autu mo le maʻisuka o le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, ma e tatau foi ona toe faʻafoisia le gaioiga o le tino, ma le atoatoaga o le gaioiga o aʻafiaga o le namu.

I le avea ai o se tulafono, o le taotoga e le oʻo i ai, i le tele o tulaga, ua lava lea e faasaoloto ai le tino o le tagata mai mea oona ma mea leaga, faatonuina ai fualaau mo le maʻisuka ma se meaʻai lelei.

O togafitiga e mafai ona aofia ai mea nei:

  1. O se sauniuniga e aofia ai le vitamini B ua fautuaina.
  2. Manipulations o loʻo faia, o loʻo faʻaalia i se faʻamalosi.
  3. O se vailaʻau faʻasaina e faʻamaonia.
  4. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o faʻatulagaga e faʻatinoina e faʻamoemoe e faaosofia ai aʻafiaga namu.

Afai o le tagata maʻi e iai sona vae po o ona vae, ona tatau ai lea i aso uma ona faia ni togafitiga o le physiotherapy. I nisi o tulaga, e mafai e le fomaʻi ona fautua atu se tasi auala o togafitiga faaletino.

I le tulaga pe afai e le o le aʻafiaga o maʻi o le maʻisuka ma le paʻu o pito i lalo, e leai se faʻaleleia tele o nei, e mafai ona fautuaina le massage togafitiga.

E tele tagata gasegase e fiafia, ae o le a fesoasoani le togafitiga i togafitiga faʻatoʻa? Ae o isi togafitiga, e tele naua meaʻai mo numera o pito, ae mo le maʻisuka o le a latou faʻamaonia e le aoga, talu ai o le mafuaʻaga e mafua tonu i le suka maualuga.

Feu le numera - o le faʻamaloilo e mataʻutia, ae o le a matou fesoasoani ia te oe e taulimaina

E mautinoa lava, o le toatele oi tatou e sili atu i le taimi na maua ai se lagona e pei o le le mautonu o vae. E mafai ona tupu lenei mea ona o le faaumiumi o le nofo i le TV po o le komipiuta. I lenei tulaga, ua lava le suia o le tulaga, i le taimi lava e i ai se lagona o le "tafe mai."

Faʻaaliga faʻafuasei e vave ona pasia. Ua lava lea e ala ai ma savali. Ae e tupu foi o le tingling ma numera e le tuua ai se tagata mo se vaitaimi uumi. E taua le malamalama e tusa lava pe faigofie ma e le afaina, pe a foliga mai o le a foliga mai e tepa muamua, e mafai ona faailogaina le i ai o maʻi matuia.

Numera o pito i lalo: mafuaʻaga

E iai le tele o mafuaʻaga mo le paʻu o vae po o tamatamai vae. Ae i le tele o tulaga, o le maʻi o se taunuuga o le i ai o:

  • osteochondrosis o le lumine spine,
  • faʻasolosolo i luga o le eleele o le tuilala,
  • maʻisuka malosi
  • tuberculosis
  • tele sikula
  • gasegase
  • micro stroke
  • neuritis
  • o le leai o se tulaga,
  • Soifua o Raynaud
  • veinsose veinsose,
  • sciatica
  • gout
  • fausiaina o gasegase.

I le tulaga o le faʻalavelave, faʻapea foi ma le tiga ile vae, leai se faʻalavelave e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E naʻo le auala lenei o le a mafai ai ona e suʻeina le mafuaaga ma fofo ai le maʻi. Ma o le togafitiga o le vaevaega o le vae ma togafitiga faʻasalalau o le a faʻapipiʻiina ai vailaʻau ma faʻateleina le toe faʻaleleia.

Faʻataʻitaʻiga faʻafomai faʻapitoa

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o vailaʻau ua faʻamatalaina e le fomaʻi, togafitiga, massage ma taʻaloga, o togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le tele o vae ma / poo tamatamailima. O i latou uma e aofia ai mea masani, ma o lona uiga o le a aoga i le togafitiga o le maʻi. O le mea taua o le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina lenei mea poʻo lena fua.

  1. Afai o faʻafitauli le lelei e faigata ona o le tiga, taumafai se fofo faʻapitoa mo le faʻalavelave o vae. Ave ni nai fuamoa, aveese le atigi mai ia i latou. Aua nei galo e faamama mai le ata tifaga. I le isi itu, teuteuina mea lanu i se mea vaivai. Faaaoga le lima kalama o le paʻu i lea aso ma lea aso, e aunoa ma le faaletonu, inu vai. Faʻatasi ai ma lenei mea, e fautuaina e faʻaaoga le iodine mesh i luga ole mulivae.
  2. Le faʻaaogaina o le kukumba tincture. Oti maoti lelei ni nai kukama kuka. Liligi fuālaʻau i totonu o se pusa tioata. Faʻaopopo i ai ni nai pani o le pepa mumu mumu mumu. Faatumu le fagu i vodka. Aveese le atigipusa i se mea malulu malulu mo aso e sefulu. Manatua e lulu malie ia mea i totonu o taimi. Faʻafesoʻotaʻi le fausaga e togafitia ai ou vae i aso uma, aʻo lei alu i le moega.
  3. Le faaaogaina o susu. Liligi le suasusu i totonu o se fagu - e tusa o se lita, vai - o le aofaiga lava e tasi, meli - o le kuata kuata, masima - se pauna. Fufulu le paluga ile vevela vevela mo le afa itula. Susu ma sasaa i totonu o se pesini. Lalo o ou vae mo le kuata o le itula. Fai le faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi alu i le moega mo vaiaso e lua.
  4. Palu eletise ile tau o le vae. Kuki falala ma faʻaoga i vae - i tulivae. Faʻapipiʻi i le cellophane ma se 'ie fulufulu mamoe. O le umi o le taualumaga e afa itula.

E faʻapefea ona faʻaitiitia le numera o tamatamai vae?

E tele vailaʻau e fesoasoani e faʻaumatia se maʻi le lelei. O le mea autu o le faʻaaogaina ma le atamai, e pei o le aua neʻi afaina ai oe lava ia.

Ave le suamalie o le lemon, tipi ma tuufaatasi i tutusa tutusa ma le kalaka.Faatumu le masini i le vai - pe a ma le 500 ml ma tuu ai le sua mo le fa aso. Faʻaaoga 50 ml o vailaʻau faʻamalosi aʻo leʻi faia taumafataga taʻitasi.

O le a fesoasoani le pepa uliuli i le taua e faasaga i le toʻilalo o tamatamai vae. Faafefiloi 100 kalama o le pepa uliuli pepa ma le suauu manogi - o se lita. Aumai le masini e mafua mai i le vevela vevela mo le 30 minute. Aua nei galo e faʻaosooso pea. Faamafanafana le oloa ma faʻaaoga e solo ai tamatamailima o pito pito i lalo.

Fesoasoani i le faʻamamaina o le paresthesia ma le meli. Uʻu le meli i totonu o ou tamatamailima, ona afifi lea i se ie sipuni. O se taunuuga lelei o le a matauina pe a uma le taualumaga lona tolu.

E i ai se isi auala aoga. Liligi le vai vevela i totonu o le pesini, faʻaititia ona vae ma tulei ou tamatamailima i lalo o le pesini. O le sili atu ona e faʻasalalau, sili atu. O ia ituaiga taʻaloga e fesoasoani i le vave o le toe foʻi mai o lagona.

Liligi le 20 kalama o le dried dried choppedmary ma le 100 ml o le apple juice cider vinegar. Fafaga le mea mo le vaiaso i totonu o se potu malulu malulu. Faʻafefeteina, togafiti ou tamatamailima pe tolu taimi i le aso.

Faʻafefiloi soʻo se gaʻo fualaʻau i le tutusa tutusa ma sugar sugar. Faaaoga le paluga i vaega ua aafia. I lenei tulaga, 'aua nei galo ia te oe le faʻamaʻi ma māmā le lolomiina o tamatamailima.

O nai faʻamatalaga taua mo puipuiga

Togafitiga ma le puipuia o togafitiga na mafua ai le foliga mai o lenei lagona ua na o le pau lea o le auala e aveesea ai. Ae ui i lea, e sili atu le faigofie ona taofia lona tupu nai lo le mulimuli i ai. Mo lenei faamoemoe, ua fautuaina:

  • lafoai vaisu: inu pia, ulaula,
  • taʻitaʻia se olaga ola malosi
  • e taaalo i taaloga, pe faia foi i aso uma,
  • faaitiitia le faaaogaina o le kofe,
  • 'ai lelei ma paleni,
  • faʻaalu sina taimi i le komepiuta,
  • aofia ai fualaʻau ma fualaau totogo i le taumafataga,
  • ita.

O nei togafitiga faʻapitoa ma fautuaga mai le natura lava ia o le a fesoasoani ia te oe i le puipuia o foliga o se maʻi le lelei. Tausia lou soifua maloloina ona e le fefe ai lea i ni faʻafitauli.

Faʻaiʻuga o le faʻalavelave i le maʻisuka

O le numera i le maʻisuka o se faafitauli taatele e mafai ona mafua ai ni taunuuga matautia. O le faʻaʻoleʻole o lenei soligatualfono o loʻo taʻoto i le mea moni e leʻo vave ona aliali mai pe ese foi i se uiga e le mafaamatalaina. Peitai, mulimuli ane o lenei tulaga e mafai ona mafua ai suiga matautia i pito i lalo.

O le a le mea e fai pe afai e afaina vae i le maʻisuka?

Soo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina e le gata i le endocrinologist, ae faʻapea foi isi matata. O se tasi oi latou o se neuropathologist. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o lenei faʻamaʻi, e masani ona matauina le faaleagaina o le potu ma le fatugalemu o le tino.

Ole numera o tamatamaʻilima i le maʻisuka e fesootaʻi ma le faʻaauau pea i totonu o le toto o le tele o le suka. O lenei mea e mafua ai se suiga i le fausaga o toto toto ma fiva namu. O le toilalo o vae e mafua mai i le mea moni o a latou vaa o elemene ia o se liʻo tele o le toto.

Afai o loʻo faʻalavelave le setete o vaʻa, e matauina le leaga, ona faia ai lea o ni atherosclerotic plates, o le elasticity of walls and the speed of blood flow decrease. O le iʻuga, e mataʻituina le maelega.

Latou te aliali mai i le tulaga o ia suiga:

  • O foliga vaaia o le le fiafia,
  • O le faʻamaoniga poʻo le faʻamalosia o le faʻalavelave matautia,
  • Le foliga mai o le paresthesia - susunuina, tingling, numbness.

O isi faiga e masani ona aʻafia ai vae vaivai. Muamua lava, e aʻafia tamatamai vae. O nei faʻaaliga o loʻo matauina i le amataga o le maʻisuka.

Ona faʻapipiʻi pea lea o tamatamai vae i le maʻisuka ma tele taimi e masani ai. O lenei faailoga o loʻo i ai i se tulaga toafilemu. O lenei malosiaga o tagata gasegase i massage ma faamalositino.Ae ui i lea, o nei fuataga e maua ai se taunuuga le tumau, ae o le umi ma le mamafa o le numera e na ona faateleina.

Togafitiga metotia

O le numera o le faʻaaliga sili lea o faʻalavelave ogaoga. O le mea lea, e matua taua tele le faia o togafitiga faigata o le maʻi maualalo.

E naʻo le vave amataina o togafitiga e mafai ona laveaʻi ai vae ma faʻamautinoa ai le faʻatinoina o le tino.

O gaioiga a fomaʻi e faʻatatau i le togafitia o le maʻisuka ma toe faʻafoʻisia ai filo namu. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga faiga nei:

  1. Faʻavasega le maualuga ole kulukose,
  2. Aveesea o mea leaga mai le tino - o le umi pito sili lea o le togafitiga,
  3. Faʻateleina lau taumafa.

O le togafitiga e tatau ona aofia ai le faʻaofiina o vitamini B, faʻamaʻi atoa poʻo se vaega o le faʻamaʻiina o vaega ua afaina, le puleaina o anticonvulsant ma vailaʻau faʻasaina. E ono iai foʻi se manaʻoga mo le faʻamalosia o fiva namu. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai se faʻapitoa faʻapitoa - faʻamalosi eletise eletise.

I laʻasaga taʻitasi o togafitiga, e tatau ona faʻaaoga le physiotherapy, bath baths, massage. O le taua tele o le togafitiga. E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona filifili isi metotia o togafitiga.

Faʻatasi ma le maʻisuka, faʻalavelave o vae

O le taunuʻuga o lenei mea mataʻutia i le amataga, o le faʻaitiitia o le vevela o le paʻu, o lona pallor, ma mulimuli ane - lanumoana. O se taunuuga o le le lava o le toto, o le faaleagaina o siama sosoʻo e tupu ma tosoina ma gaʻo e amata ona le toe lagona le lagona.

E le gata i lea, o le felafolafoai o lagona o le nasu e leaga, e tupu ai le neuropathy. I le taimi lenei, faʻalavelaveina o tamatamai vae e amata i le maʻisuka. Mulimuli ane togi i tulivae po o le atoa.

O lenei mea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le lagona o le tino ma e oʻo lava i le le lava o le gafatia e alu ese ai.

I lenei laasaga, e tupu ai le maʻi o le maʻi suka. O faʻamalo ma mumu i luga o le paʻu e mafua ona o le le lava o le toto e matua leai se afaina ona o le leai o se lagona. O le mea lea, e taua le faia o se suʻesuʻega maeʻaeʻa o vae i le maʻisuka ina ia alofia ai le atinaʻe o le gangrene.

Mafuaʻaga Masani o le Faasaunoa

Taua! Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona tupu le paʻu o vae i le laeiina o seevae le lelei. O le filifilia o seevae talafeagai ma faʻailoga faapitoa e tatau ona tuʻuina faapitoa i ai ona o le maʻisuka e masani ona mafua ai faʻamaʻi o pito i lalo.

O le faʻatoʻilaloina o faʻamaʻi gata i faʻamaʻi o puipui o toto toto (neuropathy) e masani ona atiina ae i tua o le maʻisuka ma faʻaosoina ai se faʻaaliga o le numera.

Mafaufau i mea e faʻaosofia ai, e toʻalua mafuaʻaga masani e mafai ona iloa:

Tusa lava poo le a le mafuaʻaga e mafua ai le maʻisuka, o le le mautonu o lima ma vae e manaʻomia ai togafitiga taimi. O le le amanaiaina o ia soliga e taʻitaʻia ai iʻuga matautia.

Faʻafefea ona taofia le atinaʻeina o se faʻafitauli.

O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaalia ai foliga o le faʻaaliga o le toilalo i le au faitau.

Vaega o faaaliga

O le numera i le maʻisuka e masani ona faʻaalia o ia lava o se lagona tingling vaivai. O nisi o tagata gasegase e faamatalaina o latou lagona e pei o le i ai o "pusi nifo".

Faʻalogo! O le lagona o le tino e masani ona faalavelaveina. O se faʻalavelave talitutusa e masani ona faʻaalia o ia lava i tagata mamaʻi e mafatia i le atherosclerosis.

E maitauina e tagata maʻi le faʻaalia o suiga faʻaleagaina nei:

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le paʻu o tamatamai vae ma isi faʻailoga iloga e tatau ona avea ma mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi ai se tagata tomai faapitoa. Na o se suʻesuʻega talafeagai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o faʻalavelave matautia.

Faʻafefea ona puipuia se faʻalavelave.

E taua le matauina o le lamatiaga tele o loʻo i ai i le mea moni e faapea o le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le faʻasolosolo lava o le maʻi. I le avea ai ma se tasi o faʻafitauli sili ona lamatia, e vavae ese le vae o le maʻisuka.

Pe a faʻaalia i nisi o faʻafitauli leaga, e iai se tulaga lamatia o le atiina ae o le gangrene o pito i lalo.

Fomaʻi togafitiga

O togafitiga faafomaʻi e mafai ona faʻaleleia atili ai le tino ma faʻaleleia ai le faʻaogaina o le toto i vaega eseese. O le leai o se masalosalo o le faʻaaogaina o ia auala o le leai lea o aʻafiaga i luga o le talaaga ma le maualuga lelei.

Taua! O le auala e faʻaalia ai ua fuafuaina e le fomaʻi pe a uma ona iloiloina le natura o le solia ma le tulaga o le togafitiga.

O auala autu o le physiotherapy e faʻaaogaina e faʻaumatia ai le matuia o pito i lalo o le maʻisuka malosi o loʻo iloiloina i le laulau:

Fesili i le fomaʻi

Natalia, 36 tausaga, Ekaterinburg

Lelei lelei I le 19, na maua ai aʻu i le maʻisuka ituaiga 2. O le taimi nei ou te le o vaai i se endocrinologist, ou te puleaina loʻu toto ma fuamoa o le suka. Mo le 5 tausaga o loʻo ou faʻaaogaina le Humulin regulator.

Le aoauli lelei, Natalya. Ou te le manao e fefe ia te oe, ae o le fula e mafai ona tupu ona o se taunuuga o le thrombosis loloto, o lea e le tatau ai ona e faatuai e faafesootai se tagata tomai faapitoa.

Leai se faʻataʻitaʻiga lamatia o le faʻaitiitia vave o le gau. o se suiga faapena e taʻu mai ai le le atoatoa o le puleaina o le gaosiga o le gaʻo.

E manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist i luga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e fuafua ai le faʻamasinoga sili ona lelei.

Leai se faʻamatalaga!

Numera i le maʻisuka: ituaiga, mafuaʻaga, togafitiga, faʻafitauli ma puipuiga

O le numera o soʻo se natura e faʻaalia o ia lava o se ituaiga o faʻalavelave o le maʻisuka. O se tagata maʻi e iai sana numera (aemaise lava le pito i luga), pito i luga ma pito i lalo. Mo a mafuaʻaga e i ai le faʻalavelave, faʻafefea ona puipuia ma tausia lelei, o le a faʻamatala auiliili i lenei tusiga.

Aisea e maua ai e le maʻisuka le numera i vaega eseese o le tino? Ole maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le faaleagaina o fiva namu ma toto toto. O le tele o taimi, o vae e pagatia i le le mautonu, ona o le tele o veins, arteries ma capillaries e masani ona pasia i pito i lalo ifo.

Ona o le faateleina o le suka i totonu o le toto, o pa puipui o vaʻa ma neura ua faʻalavelaveina, o puipui o le aʻau ua maumau ai lo latou gafatia, o le toto e tafe mai i veins ua faʻaitiitia ma paleina faʻaalia:

  • lima, vae ma laulaufaiva tautau,
  • o le mea leaga o le a amata ona aliali mai pe faʻateleina,
  • e lagona e le tagata maʻi se lagona le fiafia ma le le mautonu.

I le taimi muamua, o nei lagona e foliga mai e le o se mea e faamoemoeina, e masani lava pe a maeʻa aʻoaʻoga faaletino, popole, ma le vevela poʻo le maalili. I le lona lua, o le numera e tupu tele lava ma leai se mafuaaga.

Saienitisi saienitisi ituaiga o numera. Latou te tulaʻi mai mo mafuaaga eseese ma faʻamaʻi. E sili atu nai lo le leai, o tagata e maua i le maʻisuka ua maeʻa pito i luga ma pito i lalo, faʻapea foi ma le laulaufaiva.

Faʻamau lima

I le maʻisuka, o le toto e masani lava ona faʻavaivaia. Uu tamatamailima ma lima e masani ona paʻu i le malulu po o le susu susu.

E le gata i lea, aua le faʻaofuina ni mama i ou tamatamai lima, aʻo latou faʻafefe i le tafe toto i totonu o vaʻa, lea e oʻo atu ai i le paʻu.

O lima e lua e le mautonu pe a uma ona sii i luga mea mamafa, sima ma mamafa, e pei foi o aso uma ma le tele o itula o tusitusiga tusitusi i le lima. E tasi le lima e le mautonu, ma le malosi o le tino i veins ma pe a maeʻa se avega mamafa.

Gasegase o le maʻi suka

E sili ona lamatia vae. I tulaga sili atu, i le maʻisuka, o le maʻi papala o loʻo i luga o le vae, ma e amata uma i le numera ma faʻaali i vae. O le mea lea, e sili ona lelei le amata togafitiga i le amataga o le maʻi, aua o le a fesoasoani lea e aloese ai i le vavaeeseina o vae.

O vai, vailaʻau faʻasolosolo, ma vailaau faʻapitoa ua faʻamaonia ai i latou i le faʻaitiitia o le numera, ao latou faʻaleleia le tafe toto i vaʻa i pito i lalo ma pito i luga. O se fomaʻi e iai sona poto masani e faʻamatalaina tofiga nei mo se tagata maʻi:

  1. Thiamine ma pyridoxine. O mea sili ona talafeagai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.E aofia i nei mea taumafa: kvass, ate moa, fatugaʻo puaa, fatu o pipi, soya, pi, pi pi, buckwheat, karite, kāloti fou, vela, tamai mamoe, fuamoa o le salu, vine pomegranate, susu o lapisi, susu ma le susu susu. O se tasi o faʻalavelave mo le maʻisuka o loʻo i ai le vitamini B6 e mafai foi ona faʻatulagaina.
  2. Fomaʻi e Faʻasaga i Faiga ma sooupu e faʻaleleia le toto e ala i toto toto, mo se faataitaiga, Epilim, Benzamil, Xanax.
  3. Mo le togafitiga o maʻi pipili, vavave ma tuʻimomomo - antiseptic ma faʻamaʻi faʻamalosiga faʻamalosiga, mo se faʻataʻitaʻiga, Actovegin, Curiosin, Varius.
  4. Faʻaopoopo togafitiga faʻapitoa: massage matala, physiotherapy, vaeluaina, faʻaaogaina o le vai mafanafana ma le sami poʻo le masima vai, afifi susu.

O isi togafitiga sili ona lelei mo le faʻalavelaveina i le maʻisuka o loʻo lautele ona tuʻuina mai i lenei laulau:

AualaFaʻapitoaAafiaga i le tino
Uili malosiO se mafanafana mafanafana poʻo se aisa e faʻaaogaina i le vaega o faafitauli.Faaleaogaina o le faoa faamalosi, fulafula. Aveesea o vavave ma mumu.
Laser physiotherapyFaʻaauau i se vaega faapitoa o le tino e ala i le malamalama mama.O le faatonutonuina e le tagata lava ia o faiga taua uma, amataina o le lagona ma le aveesea o lagona le lelei.
MagnetotherapyO se aafiaga lelei i le tino atoa o le maʻi.E faʻaleleia le galuega o le fatu ma le taulaʻau, ma faʻamalosi ai maso o lima ma vae. O le tele o faʻamatalaga e toe foʻi mai i le masani.
Faʻasologa o le eletiseFaatasi ai ma le fesoasoani a le eletise, o loʻo tuʻuina atu se vaifofo vailaau i le tino o le maʻi.O le faʻamalosiina o fusi o le nerve e faʻaleleia, o le lagona ma le gaioiga o maso e faʻamaonia.

Faatasi ai ma lenei faamai, o loo i ai faafitauli nei e amata i le pagatia:

  • Maʻisuka vae. E tele siama ma le necrosis o loʻo faia i luga o le vae, ma e mafai ona taʻitaʻia ai le tino ma le le atoatoa.
  • O le atinaʻeina ole faiga ole purulenti ma le faʻagasolo lemu o manua laiti.
  • Faʻaleagaina o toto toto ma le faʻaaogaina o aʻafiaga o le nasu i totonu o totoga. E taʻitaʻia ai i latou i le le lelei.

Lisi o mataupu:

E foliga mai muamua o le le toʻafilemu o le tino, ae iu lava ina tupu aʻe i ni ogaoga ogaoga e mafai ona faʻaitiitia ai le lelei o le ola, aveesea ai le gafatia e alu ese ai ma ia oti. O se tasi o faʻailoga lapatai e lipotia ai le atinaʻeina o se faʻalavelave, o le numera o tamatamai vae e iai le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma le ituaiga muamua o le vasega, o lenei aafiaga e tupu tele lava ina le masani ai.

O le numera ma le leiloa o le malosi o le tino i le maʻisuka e faailoa ai le atinaʻeina o le neuropathy - o se sosolo o le nerve endings. E atiina ae o se taunuuga o le angiopathy.

Ole lapisi lapisi lea e tupu i le maʻisuka. O se taunuuga, latou te leiloa lo latou leo, ua faaitiitia lo latou gafatia.

I le aluga o taimi, o lenei faagasologa e tele naua le atinaʻeina o le toto i le vae e taofia i le maʻisuka malosi.

O le taunuʻuga o lenei mea mataʻutia i le amataga, o le faʻaitiitia o le vevela o le paʻu, o lona pallor, ma mulimuli ane - lanumoana. O se taunuuga o le le lava o le toto, o le faaleagaina o siama sosoʻo e tupu ma tosoina ma gaʻo e amata ona le toe lagona le lagona.

E le gata i lea, o le felafolafoai o lagona o le nasu e leaga, e tupu ai le neuropathy. I le taimi lenei, faʻalavelaveina o tamatamai vae e amata i le maʻisuka. Mulimuli ane togi i tulivae po o le atoa.

O lenei mea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le lagona o le tino ma e oʻo lava i le le lava o le gafatia e alu ese ai.

I lenei laasaga, e tupu ai le maʻi o le maʻi suka. O faʻamalo ma mumu i luga o le paʻu e mafua ona o le le lava o le toto e matua leai se afaina ona o le leai o se lagona. O le mea lea, e taua le faia o se suʻesuʻega maeʻaeʻa o vae i le maʻisuka ina ia alofia ai le atinaʻe o le gangrene.

Aisea e tupu ai le maʻi i le maʻisuka ma pe faapefea ona taulimaina

I polokalame lauiloa ma le lolomiina o lomiga, o loo faamamafaina pea o le ki i le faatumauina o le soifua maloloina i le maʻisuka ma faaitiitia ai faafitauli o le vave maua lea o le siama ma le puipuia.

Ua lauiloa o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻisuka o le faʻaleagaina lea o vaʻa laiti ma faʻamavae gata o vae.

O se tasi o faitioga muamua ma le sili ona taua o tagata maʻi o loʻo i ai o latou tamatamai vae e paʻu.

O mafuaʻaga o numera

Aisea e i ai se lagona o le le mautonu i vae, aemaise lava i le maʻisuka? O le masini o le faailoga e mafua mai i le mea moni e faapea, o le i ai i taimi uma i le toto o le faasiliga maualuga o le suka e muamua lava i le laiti, ona oʻo atu ai lea i le tele o leona o vaa ma faʻamavae. Aisea e sili atu ona aafia ai oʻu vae? O le mea moni, o lapoa tetele ma laiti o vae o loʻo avea ma vaega o se liʻo tele o le toto.

Afai o le tulaga masani o le puipui vascular e faʻalavelaveina, laiti manuʻa e tupu, ona oʻo mai ai lea o le atherosclerotic plate, ua faʻaitiitia le gaosaʻi o puipui, ona faʻaitiitia ai lea o le toto,

  • oso mai le fula
  • foliga mataga ua aliali mai pe ua faateleina,
  • Paresthesia e tupu - o se lagona o le le mautonu, tafega o uila, lagona mu.

E moni lenei mea mo pito i lalo - vae, tamatamailima aemaise lava mafatiaga. O nei faitioga e aafia ai tagata mamai i le amataga.

O tamatamaivae e sili ona televave ma ulu i vaa.

I le taimi muamua, o nei lagona e foliga mai e aunoa ma se sao, e masani ona fesootaʻi ma le malosi faaletino, popolega po o le paʻu o le vevela (vevela ma le maalili).

Ona faasolosolo pea lea o le le mautonu o tamatamailima, e oo lava i le malologa. O tagata maʻi e amata ona faia taʻaloga faaletino, massage. Ae o nei fuataga e aumaia ai le toomaga mo sina taimi, o le malosi ma le umi o le taimi.

Atiina ae o faailoga

A aunoa ma le tatau, e le mafai ona tuua ia mea i luga i soo se auala. Amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai. Ioe, e tatau ona faia lenei mea i lalo o le vaavaaiga a se neuropathologist.

O le numera e amataina lemu, muamua ona aafia ai tamatamailima, ona oʻo ai lea o le lautele o le vae.

Afai e te le faʻaitiitia i taimi uma le maualuga o le kulukose, ona faʻaitiitia loa lea o le gaʻo, o le gaioiga o le maʻisuka, o le faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka e tumau, e le mafai ona faʻafitia.

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O le mea lenei.

E mafai ona tupu iʻuga nei:

  • faifai pea le solia o le lagona o le vae,
  • o le faʻaalia o faʻafitauli o le gase, e aofia ai le maʻi pipili,
  • o le tupuga o maʻi o le gaʻo, paʻu o le paʻu, fusi, gangrenia mago (maʻi o le maʻisuka),
  • afai e le amataina togafitiga i le taimi, na o le pau lava le auala o le a vavaeeseina ai le limo.

Faatasi ai ma le faateteleina o faaletonu o le tino, o le malosi o le leai o se lagona faateleina. O le aʻafiaga o manuʻa ma faʻaleagaga i fafo e faʻapupula. Talu ai o loʻo vaivai le tino, o maʻi e maua ai le maʻisuka o le maʻisuka e le mafai ona gauai atu i manuʻa laiti, maʻega. O a latou togafitiga e tatau ona vave faia. E tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete ma i se taimi talafeagai.

I le maʻisuka, o masini, aemaise lava paʻu, e faia ai le lelei ma le faʻaleleia o gaioiga. O le mea lea, e oʻo lava i soliga aupito itiiti o le amiosaʻo o le paʻu pito i fafo e mafai ona liua i maʻi faʻamalolo umi.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tele, ma, o le mea e leaga ai, o se olaga atoa. E tatau ona manatuaina o le togafitiga o faʻamaʻi o le maʻisuka o lona uiga, o le mataʻituina pea o le kulūkose ma le faʻamalosia lelei o le olaga.

O le maʻisuka ituaiga 2 e totogi i le faʻaaogaina o fualaau e maualalo ai le suka.O le mea taua, o le fualaau o lea ituaiga vailaʻau e lelei ma faʻaitiitia le maualuga o le suka toto, aʻo faʻamautinoaina faailoga masani taua: toto maualuga, fua o le fatu, ma fua faatatau ole gasegase.

O togafitiga faʻapitoa e maua ai se fua faʻataʻitaʻiga ina ua maeʻa le faʻamautuina o le suka. Mo le togafitiga lelei o le numera o pito i lalo, e tatau ona faʻaaoga vaega nei o vailaau.

  1. O sauniuniga o le vailaʻau o le vaega B, aemaise lava o le viamine (B1) ma le pyridoxine (B6).
  2. Faʻaaoga fualaau faʻasaina e faʻaleleia ai le toto i vae.
  3. Faʻailogaina o fiva namu e faʻaaoga ai le physiotherapy, mo se faʻataʻitaʻiga, masini faʻavave, masini suʻesuʻe o le balnoological.
  4. Togafitiga o paʻu o le paʻu, manuʻa, vaʻavaʻa ma le fesoasoani o le faʻamaʻi pipisi, faʻamalosiga o faʻamaʻi. E aofia ai ma vaifofo o antimicrobial nitrofuran, mo se faataitaiga, furatsillina. O Miramistin e iai sona lelei le faʻaaogaina, e faʻamalosia ai le faʻamaloloina o manua (bruises) mai faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina le 0.5% vaifofo o le Dimexide i le novocaine.
  5. A maeʻa le faʻamalolo, e fautuaina le massage ma le hydrotherapy.

O fusi i totonu o le paʻu i luga o vae ma luga o tamatamai lima e manaʻomia ai foi le gauai totoʻa. O le numera o lenei vaega o pito i lalo e taʻitaʻia ai faafitauli o le gasegase, le mautonu, o le faʻagasolo i le faateleina o manuʻa. Togafitiga o microcracks i vae e aofia ai foi ma se seti o fua faatatau e faʻamaonia ai le tafe toto ma le faʻamalosia o le namu.

O togafitiga poʻo le faʻafofoga tautala ile vitamini B sauniuniga e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe. O le Cyancobalamin (vitamini B12) faʻatasi ai ma le pyridoxine ma le thiamine e matua lelei lava le aafiaga. O lenei paluga o vitamini e faaopoopo i le faaaogaina fafo o le retinol (vitamini A) ma le novocaine e mafai foi ona faʻaaogaina.

O le mea lea, o vaivaiga papaʻu e malolo lelei, o vaʻaiga loloto i vae ua faʻasolosolo, faʻamaluluina. O le faʻamalologa o loʻo faʻagasolo lelei, o le faʻamaʻiina o laʻau paʻu papaʻe e le aofia ai.

Faaiuga

O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona manatua nisi o manatu autu e uiga i le latou siama. Muamua o le maʻisuka, o le mea e leaga ai, mo le olaga. Le isi itu - o faʻafitauli o le maʻi e afua mai i totoga eseese.

O le siakiina faifai pea e tagata tomai faapitoa o le ki lea i se olaga uumi ma le maualuga.

O le lona tolu ma, masalo, o le ki autu - i le maʻisuka e taua tele le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻaleleia i taimi uma e le fua saʻo o le suka i le fua saʻo.

Ole taimi masani, togafitiga atoatoa o le maʻisuka e faʻamoemoeina ile leai o ni faʻamatalaga patino i lenei faʻamaʻi i le maʻi, aofia ai le maʻisuka vae. O le mea lea, i le muamua lagona le lelei o le le mautonu poʻo isi lagona le masani ai o vae, tamatamailima, e tatau ona vave sailia se fesoasoani mai tagata tomai faapitoa.

E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le toto suka mo le maʻisuka?

O fuainumera o le maʻisuka ua amata ona faʻanoanoa i tausaga uma! O le Rusia Russian Association e faapea o se toatasi mai le toʻasefulu tagata o lo tatou atunuu o loʻo maua i le maʻisuka. Ae o le upu saua e le o le faʻamaʻi lava lea e taufafefe, ae o ona faʻafitauli ma le ituaiga olaga e tau atu i ai.

Numera o lima ma vae i le maʻisuka

Afai o le tagata maʻi e faʻavasega vae i le maʻisuka, atonu o se faailoga lea o le faaleagaina o le tino o le tino ma toto toto ona o le maualuga o le kulukose maualuga.

E masani lava, o le faʻalavelave e ogatasi ma le faʻavaeina o vaʻa ma papaʻi papa, e faigata ona togafitia.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le lagona lelei, o le gaioiga o lima ma vae o le tagata gasegase e le mafatia mo le tele o tausaga, ona o le faafitauli e le o tuuina atu i ai le tausiga talafeagai.

Faʻaiʻuga o le toʻatamaʻi lima ma lima i le maʻisuka

O le mafuaaga autu mo le leai o lagona i lima ma vae i le maʻisuka o le maualuga o le kulukose o le toto.

O le tele o lima ma vae e maua i le maʻisuka e tupu i le i ai o mea nei:

  • Faʻaofuofu, seevae le talafeagai. O faʻalavelave faʻasalalau e faʻaosofia ai le faʻalavelave o tamatamaivae.
  • Gaioiga mamafa faʻavavevave po o se olaga ola solo. Ona o le taofiofia o le toto toto, o ona tamatamai vae o loʻo paʻu.
  • O faʻafitauli o le toto toto, e pei o le atherosclerosis. O se taunuuga o togafitiga, o le vavalalata o le toto ma le afaina o vae e tupu.
  • Neurological pathology. I lenei tulaga, o le leai o se lagona o le tino atoa ma le atinaʻe o maʻi suka e mafai.

Tuua Lau Faamatalaga