Ua mafai ona faatagaina vine mo le maʻisuka

O fualaau mo le maʻisuka e masani lava ona faatatau i oloa e le mafai ona faʻaumatia e tagata gasegase i se maʻi "suamalie". E maua ai le sao i le malosi o le mama i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto. O le faʻaaogaina le faʻaaogaina o lea mea e mafua mai i se faʻalavelave matuia i le tulaga o le tagata. I nisi tulaga, e mafai ona tatou talanoa i se tuusaunoaga i se faʻasaina patino. Ae ui i lea, e seasea lava.

Tulaga lautele

O vine o se mea lelei ma maloloina. E sili ona lauiloa i le itu i saute, lea e faia ai ni vailaʻau eseese pe faʻaaogaina na o meaai. E tele ituaiga o meaola lelei. O i latou uma ua faasaina mo le maʻisuka.

O le vailaʻau faʻamalosi o vine e mauoa. E aofia ai vaega nei:

  • Suavai (pe a ma le 80%),
  • Carbohydrates (tele glucose, fructose),
  • Pectin
  • Glycosides
  • Organic acids
  • Vitamini ma minerale.

Afai tatou te faatusatusa le tuufaatasiga o fualaau o vine ma isi fualaau aina ma vine, o lona uiga e le ese tele. O le vaeluaga o vaega autu o se oloa faapitoa e tumau pea le le tutusa.

Glucose ma le fructose e taua tele i le aafiaga o togafitiga masani i le tino o le maʻi. Latou te tali atu i le uiga lelei o le tofo o vine. Ona o lea, o lea la, e masani ona fesili mai tagata gasegase pe mafai ona aina vine i le maʻisuka.

I le tele o tulaga, e le fautuaina e fomaʻi le faʻaogaina o le oloa e fai ma meaai. O le maualuga maualuga o le lamatiaga o le tupu malosi o le toto o le kulukose. O le kalori o le oloa e 64 kcal mo le 100 g.

Aisea e leai ai?

Fatuina - o se meaʻai e masani ona avea ma tulaga maualuga i lisi o meaʻai faasolitulafono mo le maʻisuka. E le o tagata gasegase atoatoa e malamalama i le mafuaʻaga mo ia tapulaa. E i ai le tele o vaega taua o se oloa e fuafua ai lona aafiaga i le tino o le tagata.

O itu sili ona taua o le mafutaga i le va o le maʻisuka ma vine o:

  • Se aofaiga tele o le "malamalama" glucose. O le tele o fualaau aina ma suamalie e aofia ai gaʻo i le tino o polysaccharides. O loʻo faʻagesegese lemu ma taʻitaʻi atu ai i se sosolo lelei i le glycemia. O vine e maua ai se osofaʻi malosi i luga o le mita,
  • Le aʻafiaga o faʻafitauli. Faatasi ai ma le le masani ona le amanaiaina le faasaina, e mafai e le tagata gasegase ona atiina ae taunuuga le lelei, e oo atu i se coma hyperglycemic. E leai se tasi o faafitauli o le a le faia, ae o le faʻaaogaina faifaipea o le oloa i mea taumafa o le a le taʻitaʻiina ai le lelei,
  • O le atinaʻeina o le afi. O vine i totonu o fualaʻau e fesoasoani i le faʻaaogaina o le kesi. O le mafuaʻaga o le le mafai ona faʻaaoga atoatoa le kulukose. Ua amata ona ia feoai solo i le manava ma le alualu i luma o le faailoga.

O le fua faʻamatalaga o vine vine e 48. E le taua tele. O loʻo i ai oloa e iai se faʻaaliga sili. Ae ui i lea, ona o le vave vave ma le faigofie o le faʻaaogaina o gaʻo mai fua faapitoa, e fautuaina e fomai e le 'ai.

O lenei mea e faapitoa le moni mo le maʻisuka ituaiga II. Mo i latou, o le taumafa o se tasi lea o vaega autu o le faasaʻoina o le gaʻo gaʻo. O le faʻaaogaina o vine e taʻitaʻia ai i se faʻafitauli i le tulaga lautele o le maʻi ma le oso i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto.

O le alualu i luma o le tulaga ua afaina i le faaleagaina o tamai vaa i le tino atoa, faamoega namu. O le soliga o le faʻamalositino o le intestinal faatasi ai ma le atinaʻeina o le flatulence e mafai ona auai.

I le tele o mataupu, e fesoʻotaʻi vavalalata fomaʻi ma meaʻai faʻapitoa i le fomaʻi o le gaʻo gaʻo. E i ai le tele o fua o fualaau suamalie ma fualaau suamalie o le a aumaia ai na o faamanuiaga i le tino.

Tuusaunoaga i le Tulafono

O le tali i le fesili pe mafai ona faʻaaoga vine mo le maʻisuka e tumau pea le leaga. Ae ui i lea, o tulafono taʻitasi e iai ona lava tuusaunoaga. Talu ai nei lava, ua mafai e saienitisi ona faʻamaonia o mea aoga o fualaau aina e mafai ona faʻaaoga e tagata gasegase i le hyperglycemia.

O aiaiga mo le faʻaaogaina o:

  • Laititi foliga o le faamai,
  • Vaega o taui atoa,
  • Soifua manuia o le maʻi
  • Le leai o ni faʻafitauli faʻapitoa o togafitiga,
  • Faʻatapulaaina o le vine,
  • Puleaina lelei o le toto sugar concentrations.

Afai o nei tulaga uma ua ausia, o le a le afaina ai se tagata maʻi. E taua le iloa e na o fuamumu mumu e saogalemu mo maʻi. Paʻu papaʻe ma le lanu violē e le tatau ona faʻaumatia.

O le faasologa o aso e tuʻuina atu e 12 fua. O nisi taimi i luga o le upega tafailagi e mafai ona e mauaina ai faʻamatalaga e uiga i togafitiga o vine. E sili atu le matautia mo le maʻisuka. Afai e te mulimuli i tulafono, e mafai ona e aloese mai le faʻaleagaina. Ae ui i lea, e manaʻomia le faʻamalosi lelei mai le maʻi.

E manaʻomia e le aunoa le fuaina o le mamafa o le kulukose i totonu o le toto aʻo leʻi oʻo i le maea ai o le 'ai o vine. O le umi o ia togafitiga e le mafai ona sili atu i le 6 vaiaso. Ia mautinoa e muamua feutagai ma lau fomaʻi.

Sauniuniga saogalemu

O vine mama mo le maʻisuka ituaiga 2 i le tele o tulaga e le fautuaina mo tagata gasegase. E faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose i le siama. E faʻamalosia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le tele o faʻafitauli o le maʻi.

O le faʻasa e faʻaaoga i ipu ma isi oloa na faia i lona faʻaaogaina. E tatau ona e aloese mai vine. O loʻo i ai se aofaiga tele o '' moli 'gaʻo. E vave ona gauaiina e le tino o le tagata i le vave vave ona gaosia le suka i totonu o le toto.

O vine suamalie i ni vaega laiti (e oo atu i le 100 ml i le aso) ua faatagaina mo le faʻaaogaina. Ae ui i lea, e sili atu le faʻagata. Dessert, sauces, pastries e faavae i luga o vine ua faasaina.

I nai popo, e faatagaina le uaina mūmū mūmū. E mafai ona e inu 2-3 ipu tioata o lenei vai i le vaiaso. E afaina ai le totoina o le maʻi.

O isi faʻasolega i le faʻaaogaina o vine e aofia ai:

  • Faʻasalaga taʻitasi,
  • Lapatai pancreatiti
  • Hyperacid gastritis.

Faaaoga lenei oloa mo le maʻisuka e le aoga. E tatau ona e muai fefaʻatauaʻi i se fomaʻi O le a ia taʻu atu ia te oe le mea e fai e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli ma le le lelei o taunuuga.

Faʻatasi i le taumafataga

O tagata mamaʻi e faʻaleagaina le gasegase e tatau ona pulea meaʻai. O vine e mafai ona amataina ai le maualuga o le suka, lea e faigata ona vave totogi. Pe a 'ai fua, o le a faʻalauteleina le faʻalavelave o le a faigata ona pulea le tulaga.

O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e lelei tele le teenaina o fua o fua. Afai ua faʻamaonia le faʻamaonia o lenei oloa e le afaina tele ai le glucose (e ala i le fuaina o le mea o loʻo i ai muamua ma pe a maeʻa taumafa), ona maua lea i ni mea laiti e mafai ona aofia ai i le taumafataga.

Faʻamanuia pe faʻaleagaina

E toatele e le mananao e aveese atoa ia fua mai le lisi ona o le maualuga o mea o mea e tatau ai. A uma mea uma, latou te faʻamamaina le tino ma vitamini, meaola, minerale.

E faigata tele ona faʻamaualuga mea aoga o vine. Pe a faʻaaogaina, e matauina:

  • toe faʻaleleia, faʻaleleia,
  • lagona malosi i luga o le ponaivi ponaivi,
  • faaleleia atili o le faagaoioia o totoga toto,
  • loto fuatiaifo,
  • faamalosi toto,
  • maualuga le hemoglobin,
  • faamamaina o toso mago,
  • saoasaoa o le toe faʻaleleia pe a uma le faʻamalositino, popole.

Ae o nisi faʻamaʻi, o le a tatau ona lafoaʻi lona faʻaaogaina. O fua e le mafai ona 'ai i ia tulaga:

  • manava o le manava
  • faʻalavelave o le gallbladder,
  • afaina o le ate.

O le faʻaaogaina o le oloa o loʻo fesiligia e faʻasoleina i le pancreatitis. E mafai ona ia faʻamalosia le tulaga.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

O fafine maʻitaga e manaʻomia le faia o se lisi ina ia puipuia le foliga mai o le mamafa o le mamafa. I le uma, o lenei mea leaga e afaina ai le setete o le soifua maloloina. Afai na faʻaalia e le tina faʻamoemoe le maʻi maʻisuka i le taimi o le siama, o le faʻasaʻoga e sili atu ona lelei. Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le carbohydrate. E naʻo le auala lenei o le a mafai ai ona pulea le kulukose o loʻo faʻasalalau i totonu o le toto.

O le faateleina o le suka e maua i le foliga mai o maʻi tuga i se tamaititi. O le mea lea, e tatau ona puipuia le faateleina o le faʻatonu o le kulukose. Faʻatasi ma le maʻisuka i fafine maʻitaga, ua fautuaina e fomai e vavae ese vine mai le meaai.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

Pe a faʻapipiʻi se lisi, ia fautuaina e talanoa ma se endocrinologist. O le masani masani e tatau ona sui. E taua tele le vavaeeseina o meaʻai e maua mai ai le suka i totonu o le tino. I le uma, o le pancreas o le maʻisuka e faigata ona faʻafefe. O le mea suamalie e taamilomilo i totonu o le toto mo se taimi umi, e aʻafia ai le tulaga o le soifua maloloina.

O le lisi o oloa faasaina e aofia ai vine. I le uma, o le toto o le suka e faʻatatau tonu lava i le tele o le gaʻolaʻoina e se tagata. E le afaina la latou punaoa. E le o se mea e tatau ai ona 'ai le suka masani. E aofia ai vine i le taumafataga, e tatau ona e malamalama i mea nei. O le kulūkose o le a faateleina i le faʻatusatusa i le aofaʻi o meaʻai gaʻo ua ulu atu i le tino. O le mea lea, e taua mo tagata maʻisuka ona aoao e pulea i latou lava.

E oʻo lava i nai vine e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hyperglycemia. I le noatia ma le fai fuafua i mataupu faavae o le maualalo o meaʻai paleni, e tatau ona vavaeina vine. O fua o se punavai o suga digestible faigofie. Latou te paʻu i lalo i le vaega o meaʻai e fufulu kulūkose i se taimi puupuu.

Tuua Lau Faamatalaga