CLINDACIN CANDLE

Faʻafeiloaʻiga, e aofia ai le avea o se elemene galue lincoamide antibioticclindamycino se faʻaoga faʻapitonuʻu faʻaaogaina i le kenekolo mo togafitiga o gardnerellosis (vaginosis) o le mai siama. O le faiga o gaioiga o ituaiga o vailaʻau (cream, suppositories) o loʻo faʻaaogaina e faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o le protein intracellular synthesis i le microbial cell, lea e tupu i le maualuga o le 50S ribosomal subunit.

Faiga e fai ai clindamycin lautele lautele. I pusa laʻititi, o le lelei o le fualaau faʻasaina e fesoʻotaʻi ma le tele microorganisms. I tulaga maualuga atu clindamycin o loʻo faamatalaina i gaoioiga faʻamalosi e faʻatatau i le faʻaumatia o nisi siama siama.

Gaoioiga autu clindamycin matauina e faatatau i microorganismse oʻo atu ai i le faʻatulagaga siama siamae aofia ai: Mobiluncus spp. (mobilunkus) Gardnerella vaginalis (gardnerella vaginalis) Bacteroides spp. (siama) Peptostreptococcus spp. (peptostreptococcus) Mycoplasma hominis (mycoplasma hominis).

Le mautonu i le faʻaalia clindamycin o faafitauli Candida albicans (gaogao) ma Trichomonas vaginalis (vaʻavaʻa).

Vaʻavaʻa (i totonu o le vaʻa) o le tasi tui o le faʻamalosi i se fualaau o le 100 mg e mafua ai le faʻaogaina o le tusa ma le 4% o le vailaʻau (pe a ma le 4 mg). O le plasma Cmax o le clindamycin e 20 ng / ml.

Faʻaiʻuga

O nisi tagata gasegase i le faʻaaogaina o le faʻasalaga na lagona le atinaʻeina o aʻafiaga aʻafia, e aofia ai: sasaina i totonu o le vaaʻoga maselopapular fashmea tutupu urticariaatinae vailaʻau poʻo colpita (vaginitis) agavaʻa faʻaleagainalagona mu.

Mai le hematopoietic system i mea e le masani ai, na matauina mea nei: thrombocytopeniatoe fetuunai leukopenia, eosinophilia, neutropenia, agranulocytosis.

I le tulaga o le malosi o le faʻaogaina o le faʻamalosi, o se faʻamaoniga o ona aʻafiaga faʻapitoa faʻapitoa, e aofia ai le faʻavaeina o pseudomembranous enterocolitis (e seasea lava).

Kulimoli faʻailoa, faatonuga mo le faʻaaogaina

O le kirini kirimoni e faʻamoemoe mo le faʻaaogaina faʻaaogaina e faʻaaoga ai se tagata faʻapitoa, tasi le taimi e faʻaaoga i totonu o le pusa mo le vailaʻau. Ole fua faʻasolosolo aso taʻitasi ole kulimi ile 100 mg clindamycin (numera o le faʻaaogaina atoatoa). O le faʻaofiina o le vailaʻau e sili ona lelei i le afiafi (aʻo le i momoe). O le umi o le togafitiga, e pei o se tulafono, e ave mai le 3 i le 7 aso.

Faaaogaina o le applicator

Mo le tuʻuina saʻo ma le faʻafoega o le kulimi i totonu o le vaʻa, ua fautuaina e faʻaaoga tagata e faʻaaogaina mea e lafo i totonu o le afifi faʻatasi ma fualaau faasaina ma pipii i le auala latou te faaaogaina, e aofia ai:

  • aveese le pulou puipui mai le paipa o le kulimi,
  • faasee i totonu o le mea e mafai ona faʻaaogaina plastika talosaga,
  • togi le pito i tua o le pipili e faʻatumu atoa le tagata talosaga (o le tagata talosaga e faʻamalieina atoatoa pe a oʻo atu le piston faʻatasi i le taofi),
  • o loʻo taoto i tua, faʻapipiʻi le tagata talosaga i totonu o le va i le loloto e mafai ai,
  • ia toso lemu le tagata talosaga i luga o le piston seia oʻo ina leai se mea,
  • aveese ma le faaeteete le tagata talosaga mai le vaalele ma lafoai.

O moligaʻo faʻasalalau, faatonuga mo le faʻaogaina

O suppositories faʻasalalauga e faʻaaogaina foi i fafo, faatasi ai ma le faʻagasolo tasi i aso taitasi o le suppository muamua, sili atu i le afiafi (aʻo le i momoe). O le umi o le togafitiga, e pei o se tulafono, e ave mai le 3 i le 7 aso.

Mo le faʻaaoga lelei o fualaau faasaina, e tatau ona faʻasaʻoloto se tasi o mea e faʻaaogaina i fafo mai le afifiina i fafo e ala i le tipiina o le ata puipui i tafatafa o le moligao. Ma, i le tulaga sili ona maualuga, ia faʻaaoga le mea e sili atu i totonu o le vaʻaiga i le loloto e mafai ai.

Fegalegaleaiga

A faʻapipiʻiina ma le faʻamalosi, e faʻaleleia le lelei o aminoglycosides (Streptomycin), Rifampicin ma Gentamicin.

Clindamycin e le fetaui ma Aminophylline, Erythromycin, Magnesium sulfate, Ampicillin, Paʻu gluconatefaʻavae diphenylhydantoin ma faʻasalalauga.

O aʻafiaga o le faʻateleina o le musika e faʻateleina ai le muscle ona o le faʻaalia n-anticholinergics.

Metotia o le talosaga

Candles Faʻasalalau faʻaaoga: i fafo. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tasi le mea na tuʻuina atu mai le afifi, pe a uma ona tipi le ata i le itu o le suppository, e faʻafeiloaʻi, pe a mafai, loloto i totonu o le vaalele, i le tulaga maualuga.
1 mea faʻapitoa 1 taimi i le aso, vave ao le i momoe mo le 3-7 aso ile laina.

Lafoaʻiina ma tuʻuina atu le vailaʻau

O le faʻatalanoaga o loʻo maua i le tulaga o suppositories mo faʻataʻitaʻiga vavalalata i pusa tioata e 3 fasi vaega i totonu o se pusa pepa. O vailaʻau faʻatasi ma faʻamatalaga auiliili.

O le mea aoga autu o le fualaau faasaina o le clindamycin phosphate, o suppository taitasi e aofia ai le 100 mg o lenei mea. O le tuufaatasiga o moligao e aofia ai foi le tele o vaega fesoasoani.

Fale faʻamaloilo

O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai vailaau faʻamaʻi mai le vaega o lincosamides. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina e maua ai le maualuga o le togafitiga e fesootaʻi i le tele o ituaiga o pathogens o faʻamaʻi. O le gaioiga o le fualaau faasaina o le bacteriostatic, o lona uiga, clindamycin phosphate, o se vaega o le suppository, e taofia ai le tuputupu ae ma le toe gaosia o sela o le pathologist pathogen e ala i le taofia o le tuufaatasiga o polotini o le microbial cell.

O le vailaʻau e sili ona aoga e faasaga i staphylococci, streptococci, corynebacteria, mycoplasmas, peptococci, clostridia. Aʻo le i faʻatuina suppositories, e tatau i le fafine ona aʻafia le faʻamaʻi ma le paiotio o mea faalilolilo e fuafua ai le lagona o le pathogen i se vailaʻau.

O le vailaau faʻatau e faʻaaogaina i togafitiga faʻa-fomaʻi mo le togafitiga o siama siama e mafua mai i meaola ninii e mataʻutia i le gutu.

Contraindications

Aʻo leʻi amataina togafitiga i le fualaau faasaina, e tatau i le tagata gasegase ona asiasi atu i se fomaʻi, suesue ma faitau ma le faʻaeteete ia faatonuga ua tuʻuina atu. O suppositories e faʻaseseina i tagata gasegase e maua ai le gasegase i le faʻamalosi poʻo le vaega o ausilali e aofia ai vailaau faʻasaina, fafine maʻitaga ma tagata o loʻo i ai ni neoplasms mama o puipui puipui.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

I le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga, e le o faʻamalamalamaina mea e fai mo togafitiga i tina faʻamoemoe. E mafua ona o le le lava o faamatalaga e uiga i le saogalemu o aafiaga o le faʻamalosi i le gaosiga o le tama, i le 12 vaiaso muamua, o totoga ma mamanu uma a le tamaititi e leʻi fanau mai, ma o le aʻafiaga o le fualaau faasaina e mafai ona afaina ai lenei gaioiga.

I le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maitaga, o le faʻaaogaina o mea faʻapitoa e mafai ona faia e tusa ai ma faʻamaoniga manino i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi pe afai e sili atu le maualuga o le manuia o le tina faatalitali nai lo le ono lamatia ai le fetus.

Faʻaiʻuga

O le mea lautele, o le fualaau faasaina e talia lelei e tagata gasegase, ae ui i lea, i tagata taʻitoʻatasi ma le faʻatupulaia o le lagona o le tagata lava ia i le faʻamalosi, o le a mafai ona atiaʻe tali leaga nei:

  • I le vaega o totoga o le mea e gaosia ai - o le atinaʻeina o faiga le lelei o le tane, vaginitis, colpitis,
  • Mai le toto o le hemopoietic - faʻaitiitia le numera o leukocytes, neutropenia, eosinophilia, thrombocytopenia, agranulocytosis,
  • Faʻaalia i le lotoifale - faʻamaʻa, sasaina i le vaʻa, tiga ma le faʻavauvau,
  • O le inu lelei o fualaau faasaina e maualalo, ae o mea e seasea tupu, e mafai ona oo atu ai i le atinaʻe o pseudomembranous enterocolitis.

Faatonuga faapitoa

I le taimi o togafitiga ma suppositories vavalalata, e fautuaina e aloese mai feusuaiga.

Talu mai le togafitiga ma suppositories o fualaau faasaina i totonu o se fafine, e mafai ona faʻamalosia le faʻasaina o le suavai, e tatau ona ofuina ni mea mama mo le faʻamafanafana ma le tumama.

Aʻo faʻagasolosolo, e le faʻataunuʻu togafitiga. E tatau ona e faʻatali seia oʻo i le iʻuga o aso taua ma e na o le amataga lava o le togafitiga amata.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

E tusa ai ma faʻamatalaga aloaia, suʻesuʻega faʻapitoa mo le saogalemu o le faʻasalaga pe a maʻitaga i le uluaʻi masina e leʻi faʻatinoina, e fesoʻotaʻi i ai, e le o fautuaina le faaaogaina i lenei vaitau. Faʻasalaga faʻasalalau mo tamaitai i le taimi II ma le III o le tolu tausaga o le maʻitaga faʻatagaina na o mataupu e sili atu le tele o aoga o togafitiga faʻapitoa mo le tina, pe a faʻatusatusa i taunuuga le lelei mo le fetus.

E ui lava i lea, i le kenekilo o loʻo i ai se faiga o le tofiaina o le faʻasalaga II ma le III o le tolu tausaga o le maʻitagatalu mai nisi faʻamaʻi pipisimautinoa e manaʻomia na togafitiga. O le mafaufau i iloiloga e uiga i lenei vailaʻau i foliga o se kulimi, faapea foi ma iloiloga e uiga i mea taumafa i le taimi o le maitaga i nei vaitau, e taua le iloa o le tele o mataupu, togafitiga ma Clindacin na mafua ai le aveesea o se maʻi pipisi e aunoa ma ni taunuuga le lelei mo le tina ma le tamaititi faatalitali.

Faʻasalaga o Faʻaaogaina Faʻaogaina clindamycin faatasi ai ma le susu o se tina tausimai, e leʻi suʻesuʻeina, e fesootaʻi i ai, lona faʻamoemoe i le vaitau lactation e mafai na o le i ai o se faʻatusatusaga lelei o aoga o ia togafitiga mo le tina pe a faʻatusatusa i le ono lamatiaga mo le pepe fou.

Faʻamatalaga e uiga i Klindatsin

O le toʻatele o fafine e faʻaaoga lenei fualaau mo togafitiga siama siama, Ou te tuʻuina atu ni iloiloga lelei e uiga i mea tau mafaufau, e aofia ai ma tagata gasegase e faʻamalosi e faʻaaogaina lenei vailaau faʻasaina maʻitaga i le II ma le III i le tolu masina. O faʻamatalaga e uiga i klindacin cream e le tele naua, ae e lelei foi i le tulaga lelei ma le saogalemu o lenei vailaʻau togafitiga. Aoteleina manatu lautele o tagata gasegase e uiga i togafitiga Klindacin siama siama, e saogalemu le fautuaina o le faʻaaoga e tusa ai ma faʻamatalaga, ae na o le maeʻa ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa.

O le tau a Klindatsin e faʻatau ai

Faʻatusatusa i ana meaʻai mo le faʻaaogaina pito i luga (e aofia ai vailaʻau vavalaʻau, kulimi, suppositories, capsules, ma isi), o le tau o le faʻasalaga i le maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, tau Klindatsina i moligao Nu. 3 e tusa ma le 650 rubles (taʻitasi, 6 moligao e mafai ona faʻatauina i le avefeʻau mo le 1300 ru). Tau kulimi paʻu eseese i le va o le 350-400 ru ma le puʻu 20 grams.

Tali leaga

Gasegase Kenera: tiga faʻapitoa, faʻasalaga vavalalata, faʻaleagaina o le tino, faʻasalaga faʻaleagaina, o le gasegase, pyelonephritis, vaginitis / vaginal infections.

O le tino atoa: afaina o le tino, tiga o le manava, tiga o le tino, maua ai le tiga o le tino, fiva, tiga i le itu, tiga i le tino atoa, tusiama edema, candidiasis.

Toto fualaau: taoto, vomia, manava manava.

Pepa ma mucous membranes: sasaina (e le o le nofoaga o tui), vevela, tiga i le nofoaga o tui, toso (i le nofoaga o tui).

Faaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation

O le faʻaaogaina faʻaogaina o supposamycin phosphate suppositories i fafine maʻitaga i le lona lua o masina o le maitaga, faʻapea foi le faʻaaogaina o le faʻamalosi i le lona lua ma le tolu o faʻataʻitaʻiga e leʻi oʻo atu ai i soʻo se aafiaga faʻaleaga.

I fafine i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga, e tatau ona faʻaaogaina lenei vailaʻau pe afai ei ai se faʻamatalaga e le mafaafitia.

E le o iloa pe o le clindamycin ua alu i le susu o susu pe a maeʻa ona faʻaaogaina le clindamycin phosphate, o le mea lea, i le taimi o le susu, o le fualaau faasaina e mafai ona faʻatalanoaina pe afai o le faʻamoemoe e ono maua i le tina e sili atu i le ono lamatia ai le pepe.

E le faʻaaoga e tamaiti le fualaau faasaina.

Talosaga faʻaoga

O le faʻaaogaina o suppositories vaʻaia ma le faʻamaualuga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o microorganisms le mautonu, e aofia ai le fefete.

O le faʻaoga tautala ma le matua e mafai ona tupu ai le manava, ma i nisi tulaga - colitis. Afai, pe a faʻaaogaina fua o fualaau mo le faʻaogaina o le manava o le tino, faʻalauteleina le manava o le manava, ona tatau loa lea ona faalēaogāina lenei vailaʻau, e tatau ona faʻatinoina togafitiga faʻataʻitaʻi talafeagai ma ia togafiti togafitiga pe'ā tatau.

E tatau ona lapataia tagata maʻi i le taimi o le togafitiga o suppositories vavalalata e aofia ai le faʻamalosi, e le tatau i se tasi ona ulu atu i feusuaiga vavalalata, ma e le faʻaaogaina foi isi ituaiga o oloa na fuafuaina mo le puleaina i fafo (mo se faʻataʻitaʻiga, tampons, douches).

O le oloa e aofia ai vaega e mafai ona faʻaitiitia ai le malosi o le latex poʻo le gaʻo oloa, e pei o le condom poʻo faʻamaʻi vavalalata vavalalata. O le mea lea, o le faʻaaogaina o nei oloa i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma fualaau faasaina i le tulaga o suppositories vavalalata e le fautuaina.

Pe tusa o le 30% (6.5 - 70%) o le fua o le clindamycin ua faʻaaogaina i le faʻagasologa o le taʻavale pe a maeʻa ona faʻaaogaina mea faʻapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga