Faʻailoga mo le maʻisuka ituaiga 2

Afai e te leʻi maua le faʻamatalaga e te manaʻomia i tali i lenei fesili, pe afai o lau faafitauli e ese si ese mai le tasi na tuʻuina atu, taumafai e fesili i le fomaʻi se fesili faaopoopo i luga o le itulau lava e tasi pe afai oi ai o ia i le autu o le fesili autu. E mafai foi ona e faia se fesili fou, ma a mavae sina taimi o le a tali mai a matou fomaʻi. E leai se totogi. E mafai foi ona e saili mo faamatalaga talafeagai i luga o mataupu tali tutusa i luga o lenei itulau pe ala mai i le itulau sailiiliga a le saite. Matou te matua faʻafetai lava pe afai e te fautuaina i matou i au uo i luga o fesoʻotaiga vavave.

Medportal 03online.com tuʻuina atu fautuaga faafomaʻi i fesoʻotaʻiga ma fomaʻi i luga o le saite. O iinei e te maua ai tali mai tagata moni i lau matata. I le taimi nei, e maua ai e le saite le fautuaga i vaega e 48: o le tagata maʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le tamaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomai tipitipi, o le fomai tipitipi pediatric, , fomaʻi faʻamaʻi pipisi, cardiologist, cosmetologist, fomaʻi faʻafesoʻotaʻi, fomai faapitoa o le ENT, mammologist, loia fomaʻi, fomaʻi suʻesuʻe, neurologist, neurosurgeon, nephrologist, oncologist, oncourologist, orthopedic trauma surgeon, ophthalmologist a, pediatrician, fomai tipitipi palasitino, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, pulmonologist, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, endocrinologist.

Matou te tali 96.29% o fesili..

New Type 2 Tuka Maʻi

Mo le tele o tausaga, o le a le taulau ma le manumalo?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maualuga e ala i le ave i aso uma.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi sili ona le lelei e maua ai le maʻi i le tele o faʻafitauli. O le mea e leaga ai, o le maʻisuka e maualuga lona 3 i le olaga faitino. E naʻo maʻi cardiovascular ma le faʻasolosolo i luga o le mafaufau e "pito i fafo". I aso nei, o suʻesuʻega o togafitiga faʻaonaponei ua tuʻuina i le feterale i totonu o atunuu taʻitaʻia o le lalolagi, talu ai o le maʻisuka o se tasi lea o faafitauli aupito sili ona taua o le soifua maloloina lautele.

Ituaiga 2 maʻisuka

O le tele o suʻesuʻega ua faʻamaonia ai e mafai ona puipuia le tele o faʻafitauli i le taimi talafeagai ma le lelei o faʻamaʻi. Saienisi saienitisi e faʻaitiitia le pulea lelei ma toetoe lava a faʻaleagaina ai le lamatiaga o micro-ma macroangiopathy. O le puipuia o le glycemia ma le tausiga faifai pea o le toto masani e faaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o maʻi o le ischemic ma cerebrovascular. O le sini autū i le maʻisuka o le faʻamaoniga ma le taui o le gasegase o le gaʻo. O le mea e leaga ai, e le mafai ona fofoina muamua se ituaiga faʻamaʻi, ae o loʻo i ai se avanoa e faʻatautaia ai ma le fesoasoani o fualaau fou fou mo le maʻisuka ituaiga 2 ma taitaia ai se olaga ola malosi.

Taʻalo faʻamalosi mo le maʻisuka ituaiga 2

Afai e maua le suka i totonu o le toto ma ua faia se mea e le mautonu-o le maʻisuka, o le mea muamua lava e fai o le suia tele o lou olaga. O le a manaʻomia ai se polokalame e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻateleina le gaioiga faaletino. E naʻo le auala lenei e mafai ona maua ai se lelei lelei o togafitiga. Ae o le sini autū o le faʻaitiitia o le suka i totonu o le tino mo se taimi uumi, ae peitai e tatau ona maua togafitiga. E masani lava, e leai se polokalame o vailaʻau faʻapitoa, o tino taitasi o le tagata maʻi e toʻatasi.

Fai mai tagata popoto o le mea muamua lava o se tagata tomai faapitoa ua maua i le maʻisuka e tatau ona faia o le faatonuina o le Metformin i le maʻi. O le amataga lenei o togafitiga fualaau (pe afai e leai ni faʻamaʻi). O le fualaau oona o le ai ai se aafiaga aoga i luga o maualuga o le suka, fesoasoani e aveesea le mamafa, ma e iai foi se lisi laitiiti o aafiaga o le itu (o se mea taua!) Ma le tau maualalo.

Fualaau mo togafitiga o le maʻisuka

E tele fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2. Ua vaevaeina i ni vaega:

  • Biguanides.
  • Sulfonylurea tapenapenaga.
  • Thiazolidinediones (glitazones).
  • Faʻasalaga faʻapitoa (faʻamamaina).
  • Faʻataga o le Α-glucosidase.
  • Faʻaaogaina.
  • O le inhibitor dipeptidyl peptidase - IV.

O nisi o lapopoa e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei, e ui lava na amata ona faʻaaogaina e faʻafefe ai le maʻisuka i le silia ma le afa seneturi talu ai. Ae o nisi oi latou e le o faʻamoemoeina ma e le o faʻaaogaina i le taimi nei. O le mea lea, Fenformin ma Buformin e le faʻaaogaina ona o le tupu mai o se itu itu - lactate acidosis. Naʻo le fualaau faasaina na tumau pea lona taua mo togafitiga faʻaonapo nei o Metformin.

Metformin e tele sona aafiaga i le tino o le tagata, e fesoasoani ai e faʻaititia le suka:

  • faʻatasi ma le inisalini faʻaitiitia le gaosiga o le kulukose i le ate, faʻateleina le lagona o le hepatocytes. I le gasologa o le auala, e faʻaleleia ai le sifi o le glycogen ma faʻaititia ai le glycogenolysis,
  • faʻaleleia le gaioiga o le inisalini, faʻateleina le aofaʻi o faʻaleleia,
  • fesoasoani e faʻaleleia le faagasologa o le aveesea o le kulukose mai le tino,
  • toetoe lava a faaleaogaina le ave o le kulukose i totonu o le iniseti, faʻafeʻesea le faʻavavevave o le glycemia. O lenei aafiaga e mafua ona o le faʻaitiitia o le saoasaoa o le faʻamamaina o le inumaga ma le motauli o le tootoo laiti,
  • Faʻaleleia le faʻaaogaina o le kulukose i le tino o le tagata.

O le mea lea, o le gaioiga a Metformin e le o se mea sili ona taua i le aveesea o le mafuaaga moni o le maʻisuka aʻo taofia le faateleina o le maualuga o le suka. Ma le isi, e le mafai e se tasi ona toilalo e matau le aoga aoga o le fualaau faasaina i le faaitiitia o le lamatiaga o le thrombosis ma lona faapalepale lelei e tagata mamaʻi.

Metotisi togafitiga e amata i tamai tootoo (500 mg tasi pe faalua i le aso) faatasi ai ma meaai. Afai i totonu o le vaiaso o le a faʻamalosi lelei le vailaʻau i le tino o le tagata maʻi, e aunoa ma ni aʻafiaga le lelei, ona faaluaina lea o le fualaau.

O le taulaʻi atu i le Metformin, e le mafai ona fai mai ua suia le vailaʻau, ua le toe ola mai ma ua le toe i totonu o le vailaau faʻaonapōnei. Sa avea o ia ma e tumau pea o se faaola ola, lea na laveaiina ai le tele o ola mai se maʻi faʻatuʻi. Ae o le faʻaaloalo i le faʻavae fou o vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e talafeagai.

Sulfonylurea tapenapenaga

O le aʻafiaga o nei fualaau oona e faʻavae i luga o le faʻafouina o le faʻamalosia o le inisalini (Ata 1). O le laulau e galue i luga o le pancreas, tapunia vaʻaia o le pusa eletise ole ATP ma le tatalaina o alavai calsium (Ca2 +). E taua tele o lenei vailaʻau e naʻo fegalegaleaiga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o masini faʻamaʻi, tapunia ona alalaʻau pālolo. O laina ATPK e maua i totonu o le fatu muso, ma i totonu o neurons, ma i le epithelium, ma lo latou tapunia e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga e le mafai ona faʻafanoina mo le tino.

Togafitiga e masani ona amata i le siʻosiʻomaga talafeagai, faʻaopoopoina i le vaiaso e ausia ai le maualuga o le maualuga o le toto.

O aʻafiaga o le sulfonylurea vaega o fualaau faasaina:

  • le le atoatoa i le tuufaatasiga o le toto,
  • hypoglycemia,
  • tupe mama
  • malulu maʻi
  • sasaa ma vevela i luga o le paʻu,
  • faʻasalaga.

O se faʻataʻitaʻiga o fualaau oona i lenei vaega:

  • Glibenclamide,
  • Euglucon,
  • Glimepiride
  • Glipizide,
  • Glycvidon, ma isi.

Thiazolidions (glitazones)

O lenei kulupu fualaau e aʻafia ai tagata na mauaina ma ua faʻavasegaina o se augatupulaga fou ole vailaʻau oona. O faʻamaumauga e maua ai vailaau faʻasaina i le telefoni feaveaʻi o siama faʻamalosi ma maso. O le faateleina o le lagona o le inisalini i totonu o nei masini ma le ate e mafua mai i le faateleina o le faʻamatalaga o le tele o genes e fesuiaʻi ai le protein e nafa ma le taua o gaioiga gaʻo ma le kulukose.

I le Russian Federation, e 2 fualaau faasaina mai le vaega ua taua i luga ua faamauina ma faamaonia mo le faaaogaina:

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Rosiglitazone,
  • Pioglitazone.

O nei vailaʻau e le talafeagai mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, pe afai ei ai se fatu o le fatu o le vasega 3-4 ma o loʻo i ai le faateleina o le gasegase transamisan i le 3 pe sili atu taimi. E faasaina ona faʻaaoga i le taimi o maitaga ma aʻo faagasolo le lactation.

E tele suʻesuʻega ua faaalia ai o le thiazolidions (glitazones) e aoga tele mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. I le taimi o togafitiga ma rosiglitazone i aso uma (4 mg i le vaiaso muamua ma le 8 mg pe afai e leai se itu e matauina), o le glycemia maualuga ua faaitiitia e 1-2 mmol / l ma le 2-3 mmol / l, i le faasologa.

Talosaga Pulea (Faʻamasino)

O fualaau nei e fai si puupuu o fualaau oona e maualalo ai le toto suka ona o le malosi o le gaosiga o le inisalini. O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi e mafai ai e oe ona pulea le maualuga o le glycemia i le taimi lava e uma ai ona 'ai.

E pei o sulfonylureas, e faʻaaogaina e le au pulega tulafono le pancreas e ala i le tapunia o le ATPK mataʻutia o le membrane ma tatala laina alalaupapa (Ca2 +). O le kesi e ulufale i le β-sene e fesoasoani foi i le gaosiga o le inisalini. O le eseesega, o vaega o fualaau faasaina e aafia ai vaega eseese o le maualuga o seta β.

O fualaau nei o le vaega ua faamauina i Rusia:

Faʻataga o le Α-glucosidase

O lenei kulupu e aofia ai vailaau faʻasaina ei ai le aafiaga o le hypoglycemie e mafua mai i le suiina o gaʻo kulū taumafa e ala i le polokaina o nofoaga o faʻamaumauga o le enisemesa e nafa ma le faʻaaogaina o gaʻo vailaʻau e le manaʻomia i le maʻisuka.

I Rusia, na o le tasi le inhibitor e aloaia - Acarbose. I lalo o le faatosinaga o lenei vailaʻau, o le tele o meaʻai gaʻoloʻo e le faʻaitiitia, ae o lo latou gasolosolo e vave faʻaitiitia, ma puipuia ai le osooso malosi o maualuga o suka.

O le vailaau faʻasaina ei ai sona aoga aoga i luga o le pancreas, faʻaalia o se vaega o ana galuega, ma puipuia ai mai le vaivai.

O taunuʻuga o suʻesuʻega o Acarbose o se auala e puipuia ai le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka moni lava. I le kulupu o loʻo faʻatonuina ma le faʻafitauli o le kulukose, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le faʻamaʻi na faʻaititia e sili atu i le tolu, e 37%!

Increcinomimetics (glucagon-like polypeptide-1 agonists o le receptor)

Muamua o fualaau faasaina o lenei vaega ua iloa e le lalolagi soifua maloloina faafomai o Exenatide. O mea manogi o hormones o le gastrointestinal tract, o loʻo i ai a latou galuega e fesoʻotaʻi le gaioiga o vailaau mo le maʻisuka. A o taumafa, e tele hormones ua faia e nafa ma le puleaina o le sua oona, le gaioiga o le gallbladder ma le faʻaaogaina o meaʻai. O le galue i se tulaga o le hormonal, o le faʻasalaga e faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini ma faʻagesegese ai le faʻamalositino o glucagon, ma faʻamaua ai pea le maualuga o le maualuga o le suka.

Faʻaauau le togafitiga amata i le 5 mcg 2 taimi i le aso mo le itula. A mavae le masina, e mafai ona faaluaina le fualaau. A maeʻa ona e faʻaaogaina se vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2, i le tele o tulaga, e matauina le naʻo, e pasi i le lua i le tolu vaiaso.

Dipeptidyl Peptidase Inhibitor - IV

O fualaau sili ona fou, lea na faʻaalia i luga o le falemaʻi faʻamatalaga lata mai nei, ua taʻua o le sitagliptin. O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e tutusa lelei lava ma le aafiaga o le tigā, na talanoaina i luga, e faʻavae i luga o hormones o le gastrointestinal tract. Ae o le fualaau faasaina e le o se ituaiga o mea mimetics! E i ai le malosi o le tali o le inisalini i le taimi lava e tasi ma se faʻaitiitia o le gaosiga o gaosiga ma le faʻapupulaina o le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.

Na suʻesuʻeina pea Sitagliptin, ma na maua ai e le au suʻesuʻega faʻasaienisi a le lalolagi le faʻataunuʻuga nei:

  • O le fualaau faasaina e fesoasoani i se faʻaititia tele o le kulukose plasma glucose.
  • Faʻaauau le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose plasma pe a uma ona 'ai.
  • Faʻaititia le hemoglobin glyc i se tulaga masani.
  • Faʻaleleia le gaioiga o sē β.

O le le mautinoa o le aoga o fualaau faasaina e le afaina ai foi le mamafa o le tino, o le mea lea e mafai ona saogalemu ai e oo lava i tagata gasegase ma le gaʻo. O le aafiaga o le fualaau faasaina ua umi, o taimi fautuaina o le pulega o le 1 taimi i le aso.

Inisalini togafitiga

O le falemaʻi faʻafomaʻi faʻaonaponei ua tumu i ituaiga uma o le suka e faʻaitiitia ai le suka. Ae o tagata atamamai e autasi e faapea afai o se taumafa malosi ma le tele o tui o le suka o le maualalo o le suka e le aumaia ai le taunuuga faamoemoeina ma le glycemia e le o toe alu, e tatau ona amata togafitiga insulin. I le faʻatasi ai ma vaega ua faʻamatalaina i luga o faʻasolosolo fou o fualaau oona, o insulin e mafai ai ona pulea atoa le maualuga o le suka o le suka i le maʻisuka ituaiga 2. Aua e te faia e aunoa ma le inisalini togafitiga pe afai, mo soʻo se mafuaʻaga, o le taotoga e faʻaalia mo le maʻisuka.

Inisinia o aso nei
Iniseti pupuu (6-8 itula):

  • Faʻamatalaga Faʻasalalau,
  • Humulin Faʻatasi,
  • NM.

Ole inisalini (3-4 itula):

Taimi umi ole insulin (12-16 itula):

  • Protafan NM,
  • Humulin NPH,
  • Faʻasusu le basal.

Iniseti umi (16-29 itula):

Faʻatasiga o faʻamaʻi:

  • Humulin MZ,
  • Humalog Mix,
  • Mikstard NM,
  • Insuman Comb.

O togafitiga e faʻamautinoa ai le maualuga o le maualuga o le toto toto ua filifilia mo tagata maʻi taitoatasi, i le amanaia o le aʻafiaga o aʻafiaga o le tino ma le manatu o le tino i se vaega faapitoa o fualaau. I le taimi lava e maua ai le maʻisuka ituaiga 2, ua faatonuina le Metformin. Afai e le mafai ona ausia se tulaga masani o le glycemia, o vailaʻau fou o le vaega e tasi poʻo le faʻasologa o togafitiga e filifilia.

Vaʻai faalelei lau soifua maloloina!

O le a le dyslipidemia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

Faailoga o le toto maualuga (glucose) (suka)

  • Soosooga faʻatasi
  • Slimming
  • Vaʻa vevela
  • Namu fasipolo
  • Taʻavale taua
  • Maualuga maualuga (maualuga maualuga)

O le eseesega tele i le va o vailaʻau

Pe a filifilia laʻau e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, e iloilo e le fomai lo latou gafatia e faʻaosofia ai le maualuga o le hemoglobin glycosylated. O numera sili ona itiiti o uiga o le α-glucosidase ma le inhibitors. HbA1C tau ao faagasolo le vaitaimi o togafitiga e 0.6-0.7%. O le nofoaga lona lua i le gaoioiga o loʻo nofoia e thiazolidinediones. HbA1C faasaga i tua o lo latou faʻaaoga e faʻaititia e le 0.5-1.3%.

I le mea muamua e mafua mai i le sulfonylureas ma biguanides. Togafitiga i nei fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le faaitiitia i le maualuga o le hemoglobin glycosylated i le 1.4-1.5%.

E taua le amanaʻiaina le faiga o gaioiga o vailaau faʻasaina i totonu o latou faʻasologa. E faʻaaogaina inhibitors Α-glucosidase pe afai o le tagata maʻi o loʻo iai fua o le suka muamua ao lei oʻo atu oloa i totonu o le tino, ae hyperglycemia i le itula pe a uma lenei gaioiga. O le faʻafeagai o le tulaga e masani ai mo le faʻaaogaina o biguanides: maualuga le kulukose aʻo leʻi 'aʻai faatasi ma numera masani pe a uma taumafa.

Endocrinologists e gauai atu i le mamafa ole maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le fautuaina ni mea e maua mai i le sulfonylurea, mo togafitiga i le maʻisuka ma le gaʻo, lea e le mafai ona taʻua e uiga i thiazolidinediones. O nei tupe e faʻaaogaina saʻo lava mo le mamafa o le tino o le maʻi. O loʻo taua i lalo vaega o fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2.

Ituaiga o le maʻisuka

E lua ituaiga o faʻamaʻi. O ia mea uma e lua e maua i le toto maualuga, lea e tupu mo mafuaaga eseese. O le maʻisuka ituaiga 1, lea e taʻua foi o le insulin-e faalagolago, e le o gaosia e le tino lenei hormone taua.E mafua lenei mea ona o le faʻaumatia o sela o le pancreatic. Ma o le vailaau autu mo lenei ituaiga maʻi o le maʻisuka o le inisalini.

Afai e le faʻavaivaia galuega a le pancreas, ae mo nisi mafuaʻaga e maua mai ai sina mea itiiti, pe o sela foi o le tino e le mafai ona ave, faʻapipiʻi le maʻisuka ituaiga 2. E taʻua foi o le inisalini-tutoʻatasi.

I lenei tulaga, o le kulūkose e mafai ona tulaʻi ona o le tele o meaʻai o le gaʻo, gaʻo faʻaleagaga. O le tele o taimi, i le maʻisuka ituaiga 2, o se tagata e mamafa tele.

O le mea lea, e fautuaina e faʻapulaʻa le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, aemaise lava o fua o le falaoamata, suamalie ma le masini. Ae, e faaopoopo i mea taumafa, togafitiga faafomaʻi e taua foi.

E eseese fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2, ua faatonuina i latou e se fomaʻi e fuafua i uiga patino o le maʻi.
.

E fautuaina le faatonuina o le pala i lalo o le suka pe a maua e le tagata maʻi se maualuga maualuga o suka i totonu o le tino, faapea foi ma le iʻuga o le siama o le maʻisuka.

Pe faʻafeagai foi ma le talaaga o le leai o ni taunuuga mo se vaitaimi umi talu mai le togafitiga, lea na fautuaina muamua.

Ia manatua o nei vailaʻau e le faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 1, ma e fautuaina i le tausiga faapitoa i le taimi o le maitaga.

Faʻalagolago i le faiga o le gaioiga, o vailaʻau nei e iloga:

  1. Loʻo: Torasemide, Furosemide, Ethacrinic acid. Siʻitia le faʻavavevave ma le maualuga o le maualuga o le faʻaaogaina o le urine. E mafai vave ona latou aveesea le tele o le vai mai le tino. Galue i le galu o Henle nephron. E tele a latou aʻafiaga i itu.
  2. Thiazide: Hypothiazide, Dichlothiazide, Indapamide. Ole lisi ole lisi ole maʻisuka e taua ole "tulaga auro" mo le faʻaitiitia o le toto ma aveesea ai le faʻanoanoa.
  3. Osmotic: Mannitol, Urea, Potetaite acetate. Meafaigaluega malosi e mafai ona faʻaumatia se tele o urine i ni minute. E faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa. Le talafeagai mo le faaumiumi o le faaaogaina.
  4. Vaʻaia faʻamalolo: Spironolactone, Triamteren. O le aʻafiaga autu o vailaʻau uma o loʻo taʻua i luga o le leiloa o le sodium, potassium ma le magnesium. O lenei vaega na faia e puipuia ai le faʻalavelave i le paleni eletise.

Vaʻaiga ma uiga

O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga 2 e aʻafia ai vaega nei o gasegase:

  • oi latou o loʻo taʻitaʻia se olaga nofofua,
  • i le mamafa o le tino o le tino, o le gaʻo ma le masani ai ona 'ai,
  • oi latou o loʻo i ai isi pauna na teuina i totonu o le manava ma le tino pito i luga,
  • mafatiaga mai le le mafavave,
  • mafatiaga mai faʻamaʻi pipisi, e aʻafia ai le tino.

E le gata i lea, o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona aʻafia ai i latou o loʻo i ai masaniga nei:

  • lagona faifaipea o vaivaiga ma le galala,
  • e masani ona fai e aunoa ma ni mafuaaga moni
  • malosi le faʻalagolago i luga o vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie,
  • e masani ona maualuga pe faateleina le diastolic ma le systolic uunaiga o loo faamaumauina.

Faʻalogo! Afai o iai oe i se tulaga lamatia, e tatau ona e suʻe lau suʻega ma siaki le mamafa o le tino. Mo le puipuiga, o le a aoga le auai i gaoioiga faaletino.

O le toʻatele o tagata uma e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka 2:

  • taʻitaʻia se olaga masani,
  • 'aiʻese ma le soona inu,
  • lea e mafua mai i le lafoaia o gaʻo gaʻo e tusa ai ma le visceral (gase abdominal) - tele meaʻai o loʻo tuʻuina i luga o le tino ma i totonu o le manava, ma avea le foliga e pei o le apu.

O le gasegase umi ma faʻamaʻi pipisi e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.

O isi faʻaopoopoga, e faaopoopo i le mamafa (20% o le masani), o:

  • maualuga le toto maualuga
  • faʻalagolago i luga o meaʻai gaʻo,
  • le fiafia i le tele o meaʻai,
  • faʻaauau faifaipea
  • le fia inu
  • vaivaiga
  • lagona le lava o le vaivai.

I le tulaga maualuga o le maʻisuka ituaiga 2, o le mamafa o tagata gasegase e amata ona le maua le mamafa.

E tusa ai ma fuainumera, e sili atu i le 80% o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o tagata matutua.

Faʻailoga

O le maʻisuka ua faamaonia atoatoa lona igoa "suamalie". I taimi anamua, na faʻaaogaina e fomaʻi lenei vaega o se faʻamaoniga - o se saukini e maua i le maʻisuka na tosina mai ai ni gaʻo ma ni pi. O faʻamatalaga faʻaonapōnei e faʻavae i le uiga tutusa o le maualuga o le suka:

  • o le suʻeina o le toto mo se manava gaogao e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • o faʻataʻitaʻiga e maua ai le ata o le maualuga o tino o le ketone ma le suka.

O se suega o le faapaleni o le kulukose faaopoopo (GTT) o loʻo faia - 3 aso aʻo leʻi faia le suʻega, o oloa maualuga-carbon e le aofia i le meaai, a maeʻa le 8 itula o le anapogi, o le vai inu o le 250 g vai ma le 75 g o le glucose anhydrous faapitoa. I le taimi lava ao leʻi oʻo i le 2 itula, ua ave le toto vevela e fuafua ai le solia o le metabolism o gaʻo.

O taunuuga o le teena o togafitiga

E lua ni vailaʻau vailaʻau tele e vaevaeina i ni vaega laiti. O fualaau oona (low sugar-lowering) o fualaau oona e fuafua i le tetee atu i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Sui:

  • Falemaʻi
  • sulfonylurea.

O vailaau faafomai o lenei vaega o tagata faatupu faalavelave o le tuufaatasiga o le insulin i le pancreas. O loʻo faʻamalamalamaina naʻo le noatia ma le fai fuafua i le i ai o suauu galue o le mea faʻapipiʻi. O latou aʻafiaga leaga i le tino o le maʻi o le tagata maʻi e mafai ona maua le mamafa e tatau ona faʻamauina i le vai ma le masima, ma o vailaʻau e mafua ai le faʻaitiitia o le maualuga o le suka.

O le vaega lona lua o vailaau o vailaau o le antihyperglycemic. O sui o nei fualaau laʻau e le afaina ai le gaioiga o le masini faʻapipiʻi; latou te puipuia le faateleina o le numera o le kulukose e ala i le faʻateleina o lona faʻatauina e ala i vaitusi faʻapitoa ma gaʻo. Sui o le vaega:

  • thiazolidinediones,
  • biguanides
  • α-glucosidase inhibitors.

O le maʻisuka ua avea ma se vaega faaopoopo o le filifiliga faanatura - ua oti le tagata paie, ma o se olaga amio pulea ma le galue malosi ua fiafia mulimuli ane. Ae i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua, o feagai ma fomaʻi e le gata i faafitauli faʻafesoʻotaʻi: tulaga maualalo o le tamaoaiga ma le tele o taimi, nofo toʻatasi, ae faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻasolosolo masani.

E le gata i lea, o tagata matutua ma tagata matutua, e pei o se tulafono, e le o aofia ai i mataupu tau falemai, ma o togafitiga e faia e aunoa ma le amanaia o uiga o nei vaitausaga.

O togafitiga o togafitiga o le maʻisuka 2 e tatau ona faʻamalosi, tuʻufaʻatasia ma e tatau ona faʻamoemoe e faʻaitiitia le le lava o le tali mai o le tino i le inisalini ma toe faʻafoisia le gaioiga ole sβ-cell. O togafitiga mo le maʻisuka 2 o loʻo taua i lalo:

  • o le vaega muamua o meaai taumafa,
  • o le tulaga lona lua o le metformin diet (Siofor),
  • o le vaega lona tolu o se fualaau oona e maua ai metformin togafitiga,
  • fa fa - faʻamalositino togafitiga togafitiga faʻasoifua togafitiga faafomaʻi.

O le kulukose maualuga e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia:

  • maʻi pipili masani i fafine ma le vaivai i alii,
  • afaina o le fatu, taʻavale, glycemic coma,
  • gangrene e mulimuli mai i le tosoina o le vae pito i lalo,
  • maʻisuka neuropathy
  • tauaso
  • afaina tele o le tino oti.

Afai e te maua ni faʻaʻailoga o le maʻisuka, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi vave.

O vailaau faafomai o lenei vaega, aemaise lava o biguanides, e le faatagaina ai le kulukose e faasaʻoloto mai le ate, aʻo maua ai le lelei o le digestibility ma le felauaiga o le suka i le tulaga o le cellular ma i totonu o masini mūmū o le tino o le tagata.

E le o le taimi lava e togafitia ai lenei faamaʻi, e faatonuina e fomaʻi fualaau. I le taimi muamua, o le togafitiga faʻapitoa e faʻataunuʻuina i le faʻaaogaina o taumafa paleni, faʻasologa o le olaga, ma isi faiga. Ae ui i lea, e seasea ona alu le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le alualu i luma e aunoa ma le togafitiga fualaau faasaina.

O togafitiga o le maʻisuka ituaiga e le o lona uiga o le faʻaaoga lautele o fualaau e ese mai le insulin. E naʻo mea e seasea tupu, o fualaau e pei o Siofor poʻo le kululu e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 1 i tagata gasegase o loʻo mafatia mai le gaʻo. I soo se tulaga, o le mataupu e filifilia e le fomaʻi aoga.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga II e taumafai e tolopo le togafitiga o le insulin i le injections mo se vaitaimi le tumau, ma talitonu e mafai ona maua se togafitiga e aunoa ma le togafitiga o le hormonal. O lenei mea e sili ona leaga le amio, lea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga e pei o le fatu, oso faʻamaʻi, faʻaitiitia le faʻaaliga, e oʻo i le tauaso.

Meglithinide Therapy

Faʻatasi ma le maʻisuka 2, aemaise lava i tagata mamaʻi, aua le fiu i inisua. O le faʻamalosia o le inisalini togafitiga o le a le gata ina fesoasoani e maua vave ai le taui o le metabolism o gaʻo, ae o le taimi foi e maua ai le ate ma le paʻu malolo.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ona tuʻuina atu inisalini injections i taimi o faʻamaʻi pipisi ina ia le maua le maʻisuka ituaiga 2 i le maʻisuka 1.

O le faiga o le gaioiga a lenei vaega o fualaau faasaina o le faaosofia lea o le gaosia o le hormone e le gland. O le lelei o le fualaau faasaina e fesoʻotai saʻo lava i le maualuga o le suka. O le maualuga, o le tele o le homone o le a maua.

O sui autu o lenei vaega o NovoNorm ma Starlix, e fesoʻotaʻi ma papamaa o le augatupulaga aupito lata mai, ma o loʻo faʻaalia i se aafiaga puupuu. E manaʻomia lou suʻeina o vailaʻau i nai minute aʻo leʻi 'ai.

I le avea ai o se tulafono, i le tele o mataupu, o nei fualaau oona ua fautuaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa. E i ai o latou aʻafiaga laiti e pei o le tiga o le manava, manava manava, ma mea e afaina ai.

Vaega o le faʻaoga ma fualaau o fualaau:

  1. O le fua o NovoNorm e filifilia i taimi taʻitasi. E masani lava ona faatonuina e ave le 3 i le 4 taimi i le aso, i le taimi lava aʻo leʻi faia se taumafataga. O le vailaau faʻamalositino e galue lelei, o le mea lea e faʻaititia ai le leai o se paʻu mataʻutia i le kulukose.
  2. O le maualuga o le maualuga o le mea galue a Starlix e matauina i le toto 1 itula pe a uma ona ave pepa. I le taimi lea, o le fua o le fualaau faasaina ua maitauina, lea e oʻo atu i le valu itula.

O le mea moni, na o le fomaʻi e iai le aia tatau e faʻamaonia ai se vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2. Ma e tatau ona e faia lenei mea pe a maea se suʻega atoa.

O fualaau uma e ave e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e vaevaeina i ni vaega eseese.

Sulfonylurea. O lenei fualaau faasaina e faʻaititia ai le maualuga o le suka e ala i le faʻaolaina o le pancreas, lea, i lalo o lona aʻafiaga, amata ona gaosia le inisalini. E i ai fualaau o vailaʻau muamua ma le lua. Muamua e aofia ai:

Ae i le taimi nei, o nei fualaau uma e toetoe lava a le faʻaaogaina. O fomai e masani ona faatonuina se tupulaga fou o fualaau oona, o:

  • Glucotrol,
  • Glucotrol XL,
  • DiaBeta,
  • Micronase
  • Glynase PresTab,
  • Amaryl.

Biguanides. Ole fualaau faasaina e fesoasoani e faateleina ai le gafatia o le inisalini e faatonutonu ai le maualuga o le suka i totonu o siama.

Ae maise pe a oʻo mai i sela maso. E le gata i lea, o le avea o nei fualaau e mafai ona taofia le faʻasaʻoina o le suka i le ate.

Ae o nei vailaʻau e le mafai ona faʻaaogaina mo tagata o loʻo i ai faʻalavelave i le ate po o le fatu. A leai, atonu e iai se tulaga lamatia o le lactic acidosis.

O lenei vaega e aofia ai ituaiga o vailaau fou fou e pei o:

  • Biguanides
  • Glucopeli
  • Riet,
  • Glucophage XR,
  • Glumetza,
  • Fortamet

Thiazolidinediones. O nei fualaau fesoasoani e fesoasoani e faʻaititia le faʻamalosia o le insulin.

Latou te aʻafia ai maso ma mea faʻapipiʻi. E lua fualaau oona i lenei vaega, e igoa ia Actos ma Avandia.

O se tupulaga fou foi o fualaau faasaina. Ae e tatau ona e ave i latou ma le faʻaeteete tele.

O le suka o le suka toto e pa'ū na o le 1-2 vaiaso talu ona amata le ave o nei vailaʻau. I le taimi lava e tasi, o Avandia o loʻo i ai sona aʻafiaga le lelei i le gaioiga o le cardiovascular system.

O le mea lea, mo tagata matutua, e le fautuaina le tofiga o le au matutua.

Ioe, o le filifiliga o se fualaau faasaina e faalagolago i le tele o itu. Ma o le faaiuga mulimuli e tumau pea i le fomaʻi.

usa.ru

Vitio - Auala e teu ai togafitiga. O le maʻi suka

O le aoga tele pe a faʻaaogaina lenei vailaʻau e maua i le togafitiga o tagata gasegase ma le maʻisuka ma le oona tele. E mafai ona e ave Astrozone e aunoa ma le manatu i meaai.

O le fua muamua o le vailaʻau e 15 po o le 30 mg o le mea galue. Afai e talafeagai ma le le atoatoa o togafitiga, e mafai e le fomaʻi ona filifili e faʻaopoopo le dose i aso taitasi i le 45 mg.

I le faʻaaogaina o le Astrozone i tulaga e le masani ai, o le a atiae e le gasegase se itu i le tulaga o le faateleina o le mamafa o le tino.

Faʻalogo! O nei vailaʻau faʻapitoa e mafai foi ona faʻataʻitaʻiina mo le faʻasoasoaina o togafitiga ma le Siofor ma le Glucofage, ae e aoga le suʻega o le tagata maʻi i le tele e mafai ai ona aloese mai le atiina ae o aʻafiaga.

Tolu vaega o fualaau faasaina

O lenei ituaiga o maʻi e afua mai i le solia poo le faamutaina o le inisalini e faia e peta beta o le pancreas. O se faaletonu lea e masani ona mafua ona o le faʻamaoni, afaina o le okeni poʻo se maʻi ogaoga lea na mafatia ai o ia.

O le meafaigaluega autu i lenei tulaga o le insulin. O fualaau o le maʻisuka e seasea faʻaaogaina i lenei pepa.

Peitai, e mafai ona faatonuina e se fomaʻi. O fualaau nei e faʻateleina ai le gaogao o puipui o le cell mo le inisalini ma, afai o le maʻi e sili atu le mamafa, e faʻaitiitia ai le manaʻo.

O vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini e aofia ai vailaau metformin:

  • Laʻau,
  • Glucopeli,
  • Metformin
  • Metospanin
  • Siofor
  • Sofamet
  • Metformin Canon
  • Nova Met et al.

E moni, o se lisi le atoatoa o fualaau o le maʻisuka i lenei mea aoga, e mafai ona e filifilia isi vailaʻau. E tofu tagata uma ma taʻiala masani o le gaioiga: ia faʻateleina le faʻavevesi o sela i le inisalini. O fualaau aupito sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 1 e le o faʻamoemoe e aloese mai le iniseti - e le mafai - ae faʻaitiitia le fualaau, puleaina o le mamafa, tausia lelei ma puipuia ai faʻafitauli.

O nei fualaau oona e tutusa lava nei meatotino. Faʻaleleia le iloa o le inisalini e maua ai lou faʻaitiitia o lona gaʻo i le taimi o tui, faʻaititia le glycemia, ma faʻaumatia le 1-2 kilokalama o le mamafa mamafa, pe afai ei ai.

O fualaʻau ua taʻua i luga o loʻo faʻaaogaina i le maʻisuka e mafai ona faaumiumi le gaioiga o le hormonone mumrelin, lea e pulea ai le manaʻo, ma tausia ai se tagata mai le tagofia o le maʻisuka. O fualaau e faʻaitiitia ai le tele o le cholesterol leaga i totonu o le toto ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le faʻaogaina o le myocardial.

I lalo o la latou faatosinaga, o le faʻaogaina o puipui o capillaries e faʻaleleia atili ai, latou te faʻaitiitia ai le faasee. Faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le mata o le tino ma le retinopathy.

I le faʻalavelave, e mafai ona e inuina ipu o le thiazolidinedione group. O nei fualaau o le maʻisuka e le faatagaina ai le alualu i luma o le le atoatoa.

O lo latou aʻafiaga i genes e nafa ma le faʻaopoopoga o le mamafa o le mamafa o loʻo suʻesuʻeina. Afai o le taunuʻuga e lelei, o le a avea foi le vailaʻau ma se mea sili ona lelei i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2.

Ae ui i lea, e manaʻomia e tamaitai matutua ona faʻaogaina ma le faʻaeteete nei vailaʻau: latou te faʻaleleia le ono mafai ona atiaʻe le osteoporosis. O le isi itu o le taofiofia o le vai i totonu o le tino, lea e ono afaina ai le fatu ma fatuga.

O fualaau o le maʻisuka a Thiazolidinedione e aofia ai:

E aoga ma o le a le fualaau faapitoa mo le maʻisuka e tatau ona faʻaumatia i le ituaiga 1 faʻamaʻi? Na o le fomaʻi e mafai ona filifili. O togafitiga a le tagata ia te ia lava e mafai ona faʻaleagaina ai le soifua maloloina.

E masani lava, o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua i le taimi nei.I uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi, o fomaʻi e taumafai e taofi le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma fofo e aunoa ma ni fualaau. O togafitiga aupito sili ona lelei e le o ni fualaau o le maʻisuka, ae o se paleni taumafa e maua ai sina vaega o mea inu gaʻo, ma o le gaioiga faaletino e mafai.

Afai o nei metotia e lua e le fesoasoani i le faaitiitia o le glycemia, ona oʻo ai lea i le taimi e sui ai fualaau. E tele fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2.

O se lisi atoa e toetoe lava a le mafai, ona e masani lava ona maua mai fualaau fou. O le mea lea, e aoga le tuʻuina atu o se faʻamatalaga lautele o vailaʻau, lapataiga o fualaau oona e inu ma le faʻaeteete mo le maʻisuka, ma taulai atu i fualaau sili ona aoga.

O ia faʻamatalaga o le a fesoasoani ia te oe e suʻe fualaau vailaʻau ma vavae ese mea e le talafeagai mo oe.

O le lisi o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona vaevaeina i ni vaega e tusa ai ma vaega taua:

  • sulfonylurea,
  • Falemaʻi
  • biguanides
  • thiazolidinediones,
  • glucagon-like peptide-1 agonists,
  • alpha glucosidase inhibitors,
  • vailaʻau tuʻufaʻatasia, ma isi.

O ituaiga uma o vailaʻau e iai ona lava uiga, tulaga lelei ma faʻailogaina. O le mea lea, o fualaau sili ona lelei mo le maʻisuka faapitoa mo oe e tatau ona filifili e te mafaufau i nei mea, faʻapea foʻi uiga o le faʻafitauli o le maʻi.

I mea tetele, o metformin e avea o se mea galue malosi. Faʻatasi ai, e mafai ona faʻaititia le "leaga" cholesterol i totonu o le toto, faʻaleleia le lelei o puipui o vaʻa laiti, faʻaumatia le tele o kilokalama o le mamafa o le mamafa, ma puipuia ai le amataina o le faʻamaʻi i tagata e latalata i ai.

Le lelei o le fualaau faasaina: mo sina taimi e faʻaleagaina ai le mea oona, e mafai ona faatelevaveina le atinaʻeina o le siama lactic acid. Metformin ua solia i mataupu o faʻamaʻi fatugaʻo, gau o le ate, faʻaaogaina o le ava, acidosis, maʻitaga, fafagaina o susu.

O le aoga o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e faʻataʻitaʻiina e ala i suʻesuʻega ma mea faigaluega a le tagata maʻi. O sini e taumafai tagata tomai faapitoa e auai e:

  • maualuga le maualuga i le glycemia e oʻo i le 5.6 mmol / l,
  • o le kulukose o le taeao e le sili atu i le 5.5 mmol / l,
  • fuainumera o le hemoglobin glycina e oo atu i le 5.9%, aupito sili ona lelei - 5.5% (faatasi ai ma lenei faailoga, o le lamatiaga o le faatupuina o faafitauli o le maʻisuka ua faaitiitia le sefulu),
  • numera masani o le cholesterol ma isi mea e aofia i le lipid metabolism,
  • maualuga le maualuga o le toto maualuga e sili atu i le 130/85 mm RT. Art., Leai o ni faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • faʻasologaina o le gasegase lautele, o le leai o ni atherosclerotic launi,
  • maualuga le toto coagulation
  • ata vaaia lelei, le leai o sona faʻaitiitia,
  • tulaga masani o le mafaufau ma le mafaufau,
  • toe faʻaleleia o lagona o le pito i lalo, o le leai o ni faʻasolosolo i luga o le paʻu.

O fualaau sili ona lauiloa ma umi ona faamaonia mo le meaʻai o vailaau e faʻavae i metformin - Siofor, Glucofage ma isi. Muamua togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o le usitai i mataupu faavae o le maualalo o meaʻai ma le faʻaaogaina o metformin faʻamautinoaina le teenaina o fualaau faʻasaina ma inisiua o lemoni.

E le gata i lea, o Siofor e faʻamaualaloina le faʻavaivai o le systolic ma le diastolic, ma e le gata i tagata mamai. E le gata i lea, o laupepa ma metformin e taulimaina ma le manuia le faʻamautuina o le taamilosaga fafine, e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le gaioiga o le fafine.

Laupepa sili ona lauiloa ma taugofie ma metformin i atunuu CIS. O loʻo faia e le Manarini-Berlin Chemie (Siamani) ma o se faʻaoga tutusa o le Glucofage. Mo tagata matutua e sili atu i le 65 tausaga le matutua ma tagata e galulue malosi ma le mamafa, e fautuaina le tofiaina o Siofor ma le lapataiga - o loʻo i ai se maualuga maualuga o le atinaʻeina o le lactic acidosis.

Glucopeli ma Glucofage® Long

  • Muamua ma muamua vailaau e faavae i le metformin (dimethylbiguanide). O lona fatu, o Paris Pharmacologist Jean Stern, muamua (1960) na ia faaigoa lana fualaau oona Glucophagus, i le faaliliuga moni-glucose-o le toilalo. O le gaosiga o le metformin e faʻavae i luga o le eleele, o se ituaiga o siʻosiʻomaga o le lili Falani.
  • Faʻamatalaga faʻasino:
  • faʻaitiitia le faʻaaogāina o meaʻai gaʻo i totonu o le vaega o meaʻai,
  • maualalo le gaosiga o le kulukose glucose,
  • faʻaititia le lagona o le inisalini o tisipenesa lautele,
  • faateleina le faʻaaogaina o le suka i siama tino.

E tusa ai ma fuainumera, 25% o le metformin o le maʻisuka e mafua ai le le fiafia mai le gastrointestinal tract:

  • taʻavale
  • tofo o le uamea i le gutu
  • vulu, vailaau oona,
  • afaina
  • manava manava.

E na o le afa o tagata gasegase e mafai ona feagai ma nei tulaga. O le mea lea, na fausia ai tekinolosi - o le GelShield diffusion system (GelShield), lea na mafai ai ona matou amata gaosia o laupepa umi-faʻamalolo e aunoa ma aʻafiaga - Glucofage® Long.

Faʻafetai i le "masini faapitoa" e mafai ona faʻaaogaina nei pulou i lea aso ma lea aso, latou te tuʻuina atu se sosoʻo lemu, sili atu ma le umi o le metformin, e aunoa ma le osofaʻi muamua i luga o le plasma concentration.

Contraindications

Faʻamatalaga i le aveina o Siofor ma le Faʻasologa:

  • maʻitaga
  • afaina ma le fofo ole ate,
  • hypoxia o le faʻalaulema ma / poʻo le cardiovascular systems,
  • fatu faʻapitoa, angina pectoris, faʻailoga o le loto,
  • cerebrovascular accident,
  • tulaga atuatuvale popole,
  • taimi faʻatopetope
  • ogaoga faʻamaʻi ma manuʻa
  • lapoʻa ma le uʻamea o mea,
  • ava malosi.

Tuua Lau Faamatalaga