O le a le mea o le panato o le steatosis: faʻamatalaga ma faʻamaoniga

I le gasologa o le soifuaga, o le tino o le tagata e feagai ma faigata ogaoga. E tatau ona ia faʻafetaiaia faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi, e tau ai le gaioiga o le togafiti faʻamaʻi. O loʻo i ai se vaega atoa o faamaʻi e mafai ona puipuia o latou atinaʻe. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e 'ai lelei ma pipii i se olaga ola maloloina. O se tasi o nei maʻi o le steatosis. O mafuaʻaga, faʻamaoniga ma togafitiga mo lenei faʻamaʻi o le a tuʻuina atu i lou mafaufau i le tusiga o nei aso.

Patreatic steatosis: o le a?

Mo le taliina o lenei fesili, e tatau ona e suʻesuʻe i totonu o le faʻaogaina o le tino. O loʻo faʻatusalia mai e le tele o okeni, ia e tatau ona faʻapitoa i le pancreas. E tele ana galuega:

  • Auai i le faagasologa o le faʻapalapala (gaosia o enzymes talafeagai mo lenei gaioiga).
  • Faatonutonuina o le endocrin (suauu gaʻo, gaosiga o le inisalini).
  • Faʻafoʻi atu i suiga faʻapitoa i le tino.

O le faʻatinoga o tino autu o totoga i totonu e faalagolago i le galuega a le pancreas. O lona aʻafia i le faʻaleagaina o le tino e aʻafia ai le ola maloloina o le tino atoa.

O le tele lava o taimi, o tagata e sili ona fiafia i meaai faʻanoanoa e tupu aʻe ai le statoosis pancreatic. O se faʻafitauli matuia lea e suia ai sene o okeni e elemene elemene. O le mea sili ona lamatia o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea, i le taimi muamua, e leai ni faʻamaoniga manino o le faʻaleagaina o le gaioiga. O le tagata maʻi atonu e le o nofouta i faafitauli o le soifua maloloina mo le tele o tausaga.

O le a le metotia o le atiina ae o lenei maʻi? I lalo o le aʻafiaga o nisi mea taua, o le a amata ona mate fula o le gland. O le puipuiga o le tino e maua ai se tali i lenei faiga. E amata ona ia galue malosi e atiina ae elemene o loʻo i totonu o avanoa i le tino. Ona o lenei suiga, o le foliga o le gland ua faasaoina, ae o ana galuega tauave autu ua leiloloa.

Lima mafuaʻaga autu o le steatosis

O le atiina ae o le faamai e mafai ona amataina:

  1. Taumafa le lelei ('ai le gaʻo, gaʻo poʻo le falai meaai).
  2. Aga masani leaga (ulaula, inu ava malosi).
  3. Aute pe masani ona fai i le cholecystitis.
  4. O faʻafitauli faʻapitoa o le gastrointestinal system.
  5. O le faamaʻi.

O le steatosis o le Pancreatic o nisi taimi e faʻatoʻateleina. Afai o aiga vavalalata ua maua i le faʻamaʻi, o le mea e ono tulaʻi mai e tupu tele i le tele o taimi. O le sili ona faigofie i le faʻaleagaina o le faagasologa i le pancreas o tagata matutua. O le vaega aʻafia e aofia ai alii ma tamaitai ua sili atu i le 60 tausaga le matua, faapea foi ma le ava malosi.

Faʻailoga muamua

O le steatosis Pancreatic e leʻi mafaufauina o se faʻamaʻi mo se taimi umi lava. I uluaʻi laʻasaga o le suia o suauu ola maloloina lelei i le gaʻo, e le maua e tagata gasegase faafitauli faʻalesoifua maloloina. E leʻi leva talu ai nei, ua iloa e fomaʻi o lenei tulaga e le o se mea e le afaina. Afai e te gauai atu i sina suiga itiiti i le 'aiina o amioga, e mafai ona e maitauina faailoga muamua o steatosis pancreatic.

O le faʻamaʻi e amataina lona atinaʻe ma foliga mai o le kuluma i le maeʻa ai o le 'ai, faʻamaʻi ma le poloka. E le gata i lea, o le tele o gasegase e lipotia se tali atu i nisi o vaega o oloa. A oʻo ina faʻalautele le faʻaleagaina o vaega o le gland (e sili atu ma le 30% o lona voluma), o le ata o le falemaʻi e faʻapipiʻiina i ni faailoga fou. Faatasi ai ma i latou e tatau ona matauina:

  • Tinea tiga i lalo o le pusa, lea e susulu i tua.
  • O vaivaiga masani i le tino atoa.
  • Le lava le fiaʻai
  • Tue le paʻu.

Afai e mafai e le elemene gaʻo ona suia le tele o le okeni, o le a tupu aʻe le maʻi ma isi faafitauli o gastrointestinal. O le pancreas e le mafai ona toe taulimaina ana galuega tauave, ua faamutaina le maua o le aofaʻiga talafeagai o enzymes. E na o le taimi lenei, e filifili ai tagata e saili le fesoasoani a se fomaʻi.

Togafitiga faafomaʻi ma faʻamaʻi

Afai e te masalomia o le supatreatic steatosis, e tatau loa ona e alu i se taimi atofaina ma se gastroenterologist. O le faʻamaʻiina o lenei maʻi e amata i se suʻesuʻega o le maʻi. E taua tele mo le fomaʻi ona iloa tonu le taimi na aliali mai ai le malaise, pe faapefea ona 'ai le tagata maʻi, pe o ia te ia ni masaniga leaga. A maeʻa ona suʻesuʻe le talaʻaga o le maʻi, ona auina atu lea o ia e suʻe se suʻega. E masani ona aofia ai taualumaga nei:

  1. Faʻasologa o le pancreas (e mafai ai e oe ona iloa nofoaga faʻasolosolo).
  2. Toto o le toto (ma le steatosis, o le maualuga o le alpha-amylase e tele taimi e sili atu nai lo le masani).
  3. Organ MRI (fesoasoani e faʻaesea neoplasms leaga).
  4. X-ray e faʻaaogaina ai le eseesega (e faʻatagaina oe e suesue i vaega uma o le tino, o latou tulaga).

Afai, a maeʻa ona maua iuga o le suʻega, e masalomia e le fomaʻi le uluaʻi suʻesuʻega, o le laparoscopy with biopsy e faʻateleina ona faʻatulagaina. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei suʻesuʻega, e mafai ona e fai saʻo pe o maloloina le pancreas, ma fuafua foi le ituaiga o leona.

E lua ituaiga o faamai e iloagofie e fuafua i le tele o sela e aafia ai i le faagasologa o le togafitia: fofo ma faasalalauina. O le ituaiga muamua o loʻo faʻaalia e ala i tupe mama e tasi. Faʻasalaga o le steatosis pancreatic e aʻafia ai le totoga atoa, o le mea lea e faʻaalia ai le faʻaleagaina o infiltrates i masini uma. A maeʻa le faʻamaonia o le siama, e faatonuina e le fomai togafitiga. E mafai ona fai togafiti ma togafitiga.

Conservative Therapies

O le ogaoga o le faamaʻi e fuafua ai togafitiga o togafitiga. Faatasi ai ma se lino laiti, pe a tumau le tino i le malosi e galue atoatoa, o le togafitiga e faatapulaaina i le tagofia o vailaau ma le mate. E faapefea ona togafiti le pancreas? Ina ia faʻamaonia le faʻaogaina o meaʻai, o fualaau nei o loʻo faʻamatalaina:

  • Enzymes ("Creon", "Digestal", "Feso"). O latou faʻaaoga e fesoasoani i le faʻatumu o le leai o ni mea e fesoasoani i le faagasologa o le 'ainaina o meaai.
  • Prohibit pommo (Omeprazole, Lansoprazole). O vailaau umi e mafai ona faʻaititia le gaosiga o le suka o le hydrochloric i totonu o le manava.
  • Fale puipui o le faʻaaogaina ("Xenical", "Lelei"). O le aʻafiaga autu o nei vailaʻau e faʻamoemoe e faʻavave le aveeseina o gaʻo mai le manava.

O togafitiga faʻamaʻi, e aofia ai le fualaau o fualaau faasaina ma le umi o le latou pulega, e filifilia taitoatasi.

O mataupu faavae o taumafa

E le mafai ona fofoina atoa le faʻamaʻi. E le mafai ona toe suia mea eletise faaleagaina i siama maloloina. E mafai ona taofi le pancreatic steatosis? Ina ia faʻagesegese le alualu i luma o le faʻamaʻi, e tatau ai ona tausisia se taumafa malosi mo le tusa o le tolu masina.

E fautuaina tagata maʻi e aofia ai aano o manu ma iʻa, kusi cheese, oloa gaʻo susu, ma fualaʻau ma fualaʻau i la latou taumafataga. Ae ui i lea, e tatau ona e lafoaia le ava malosi, meaai suamalie ma le manaia. E faʻasaina foʻi meaʻai ma mea manogi. Taumafa mo le steamosis o lona uiga o le usitaia o tulafono patino:

  1. E tatau ona e 'ai faʻatasi ma vaega laiti (5-6 taimi i le aso).
  2. E matua faʻasaina le faʻaitiitia o caloric o mea taumafa (a itiiti mai o le 2600-2800 kcal i le aso).
  3. O mea uma e gaosia e kuka i totonu o se masini fafie e lua pe tao i totonu ole ogaumu.

A aunoa ma le mataʻituina o mataupu faavae o loʻo i luga, e le mafai ona faʻagata le tumau o le steamosis. O mea taumafa, faatasi ai ma togafitiga fualaau faasaina e mafai ai ona e ausia se taunuuga lelei i le tau faasaga i lenei faamaʻi, e aloese ai mai faalavelave faafuasei.

Tausiga togafitiga o steatosis

O togafitiga togafitiga e aofia ai se taʻaloga lea e aveesea ai e le fomaʻi le pito lipomatous. O nei neoplasms e mafai ona aʻafia ai pulou o meaola ma okeni. O le faʻalavelave e faʻataunuʻuina e faʻaaogaina ai faʻamaʻi lautele. O le faʻatinoga lava ia e masani lava ona faʻatinoina i se faiga e gata ai. E le faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa i tulaga uma. O le taotoga e tauamiotonuina i le i ai o le tele o le gaʻo o le gaʻo, lea e puipuia ai le tumu atoatoa o le puleaina o gland.

Tausiga o fale

Ua iloa foi e fomai fomai le auala e togafitia ai le pancreas. O le auala pito sili ona faigofie e taofi ai mea le lelei o le kukaina lea o le tiʻeli oatmeal. Ina ia saunia, e tatau ona e faʻatumu le afa afa o Hercules i le vai kuka ma tuʻu i se mea mafanafana. O le vai e tatau ona ufiufi uma ai vaʻa. A maeʻa aso e lua, e tatau ona fufulu le lapisi, ma lafo ese le mafiafia. Kisish e kukaina seʻi oʻo i le kuka, sili atu le saʻo, seʻi oʻo ina oʻo mai ni foliga i luga o le fogaeleele. O le oloa gaosi e tatau ona sasaa i totonu o ipu ma tuu i totonu o le pusaaisa. O taeao uma lava i luga o se manava gaogao e tatau ona e 'aina se tasi o ia vaega o jeli.

Auala Puipuia

Patreatic steatosis: o le a? O se fesili faapena i aso nei e tulaʻi mai i le tele o tagata. A uma ona faitau lenei tusiga, e mafai ona e iloa le tulaga matautia o lenei faʻamaʻi. E mafai ona puipuia lona tupu?

O le puipuia o le steatosis e aofia ai ni faatonuga se lua: togafitiga o faamaʻi e mafai ona faatupuina ai lona atinaʻe, ma le teenaina o mea ua fai ma vaisu. O le mea o le ulaula tapaa ma le ava malosi o aʻafiaga e afaina ai le tulaga o le pancreas. Ina ia aloese mai le faamai, e tatau ona e siakiina nei fautuaga:

  • Faʻaauau ona faia suʻesuʻega e fomaʻi.
  • Mataitu mea taumafa, puipuia le atinaʻeina o le oona.
  • Auai i se olaga ola malosi, taalo i taʻaloga.
  • Aloese mai tulaga faigata.

E tatau i tagata uma ona iloa po o le a le uiga o le steatosis pancreatic. Togafitiga na faia i se amataga vave o le faamai e toetoe lava a masani ona faaalia i ni uiga lelei. Afai e gauai le tagata maʻi i se meaʻai malosi ma ave fualaau, o loʻo ia te ia avanoa uma e faʻagesegese le ala o le maʻi. A leai, o le a manaʻomia le taotoga ogaoga o taotoga. Peitai, o ona taunuuga e le mafai ona valoia.

O le a le mea o le pancreatic steatosis

Steatoosis e faatatau i le togafitiga o le suia o suauʻu masani i gaʻo, ona o le ulaula tapaa, inu ava malosi ma isi mea leaga.

O le gaioiga o toetoe lava o totoga uma o le tino o le tagata e faalagolago lea i le masaniga masani o le pancreas .. Afai o suiga e tupu i totonu o lenei okeni, e oo lava i tamaiti aupito laiti, ona mafai lea ona mafua ai le vevesi i le gaioiga o le tino atoa.

O le faagasologa o le suia o suauu pancreatic faatasi ai ma suauʻu gaʻo e tupu pe a oti le okeni ona o le afaina i mea leaga. O le misia o sela e tumu i le gaʻo. Latou te fai ma sui o ituaiga o mea e sui ai mo le pancreas.

Ae ui i lea, o gaʻo gaʻo e le mafai ona faʻatinoina galuega o suauu pancreatic maloloina. I lenei tulaga, o leʻo totoe o le okeni o loʻo galue i "tulaga sili ona lelei", taumafai e faʻatuina lana galuega. O loʻo taumafai le tino e maua ni sene e suia ai le misi ma e masani lava o gaʻo gaʻo. O se taunuuga o lenei mea, mo se taimi ua suia ai le gaʻo uma o le pancreatic i le gaʻo.

O le taunuuga o lenei suiga atonu o le oti atoa o le pancreas ma le faatuina o se okeni fou, e aofia uma lava i le tino. O lenei tino o le ai ai galuega e ese mai galuega a le pancreas ma o lenei mea o le a taʻitaʻia ai faiga faʻavalea i totonu o le tino ma solitulafono matuia i lana galuega.

E le gata i lea, o gaʻo gaʻo e tupu ma afaina ai isi totoga. O le mea lea, e taua tele le iloa o le faʻamaʻi i se taimi vave ma amata togafitiga poʻo le puipuia o le maʻi.

Mafuaaga o steatosis

Faatasi ai ma mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi, ua iloa e tagata atamamai mea nei:

  1. masani ona faʻaaogaina ava malosi,
  2. 'ai o meaʻai gaʻo ma ulaula,
  3. ulaula
  4. gallstone faamaʻi
  5. afaina muamua o le pancreas, lea na mafua ai le oti o le ola maloloina o sela,
  6. cheli cholecystitis,
  7. soʻo se ituaiga o maʻisuka
  8. mamafa tele
  9. faʻamaʻi faʻatasi o le gastrointestinal tract,
  10. gaioiga faʻafefe i luga o le vaega o meaʻai.

O nisi taimi o le steatosis o le pancreatic e mafai ona avea ma faʻamaʻi pipisi. Peitai, o ia tulaga e seasea lava. Toeitiiti lava o taimi uma, o le steamosis e faʻaalia i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, e pei o le faʻaleagaina o le gallbladder, ate, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi pipisi.

Faʻasaga i tua o le steamosis, e mafai ona tupu se maʻi ogaoga - o le cirrhosis o le ate, lea e lamatia mo le tino o le tagata.

O le sili ona faigofie i lenei faʻamaʻi o le pancreas o tagata matutua. E tusa ai ma fuainumera faafomaʻi, o tamaloloa e 50 tausaga ma fafine e sili atu ma le 60 o loʻo iai a latou masaniga leaga ma 'ai meaʻai, o meaʻai manogi ma ulaula i le tele o mea e lamatia.

Faailoga o le maʻi

Patreatic steatosis e masani ona maua e aunoa ma ni faʻaaliga manino. O le faagasologa o le atiaʻeina o le maʻi e matua telegese lava. O faailoga muamua o togafitiga o okeni e foliga mai e tusa lava pe tusa ma le afa o le tino o le tino ua suia i le gaʻo.

O faʻamaoniga o le faʻamaoniga o le faamai e faapenei:

  • faʻailoga muamua: manava manava, faʻaauau pea i le maea ai o taumafataga taʻitasi, o se faʻafefe o meaʻai, afaina,
  • afaina, fusi paʻu i le pito i luga, i lalo o le pusa. O le tele lava o le tiga o lenei natura e tupu pe'ā uma ona 'ai,
  • lagona o le gaioiga
  • tino vaivai
  • leai se manaʻo
  • faʻamaʻi masani e aʻafia ai le faʻaitiitia o le puipuiga,
  • lanu samasama ma le paʻu i mata, mataʻu mago o faailoga ia o maʻi pipisi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Faʻataʻitaʻiga o vailaʻau faʻasolosolo i le vailaʻau o le stamosis e faʻavae i luga o suʻesuʻega maeʻaeʻa ma suʻega suʻesuʻe. O auala nei e faʻaaogaina e faʻamaonia ai le maʻi:

  1. iloiloga ultrasound o le tino. O le faʻateleina o faʻamatalaga e faʻaalia ai le i ai o se faʻamaʻi,
  2. maualuga maualuga o le ala-amylase i le toto ma le urine,
  3. MRI o se okeni. O le faaputuputuina o sela gaʻo i le tasi nofoaga i ata e mafai ai ona tatou iloa le vavaega mai le kanesa,
  4. retrograde endoscopic pancreatocholangiography, ao faagasolo le taimi na faʻafeiloaʻi ai le eseesega i totonu o le va. A maeʻa lena, e ave se X-ray o le okeni ma o lona tulaga e fuafuaina mai ata.

I le taimi o suʻesuʻega o le pancreas, o loʻo faia se suʻega o le ate. E mafua lenei mea ona o le mea moni e sili ona faigofie i le salalau o mea faʻapipiʻi mai le pancreas i isi totoga, o lona uiga, e mafai ona i ai i le taimi e tasi le fausiaina o le pancreas ma le ate.

A maeʻa ona tuʻuina atu le faʻamautinoaga, e tatau i le fomaʻi ona faatonuina togafitiga, lea e ono avea ma vailaau poʻo vailaau.

Patreatic steatosis

Pe a faʻamaonia, ole laasaga muamua o le maʻi e tatau ona tuʻuina atu le ava malosi ma le sikaleti, faʻapea foʻi ma meaʻai ma mea mamafa, pe a manaʻomia. O le faaitiitia o le mamafa o le tino e tusa ma le 10% e tau atu ai i le faaleleia o le soifua manuia o le tagata maʻi.

O le taumafataga mo lenei faʻamaʻi ua na o se fomaʻi e faatonuina, o le, pe a filifilia, o le a ia amanaʻia uma foliga ma faʻamaʻi o le tino. O se faʻalavelave lelei o faʻamalositino faigofie ua atiaʻe mo tagata gasegase i le steatosis. O loʻo faʻatatau i le faʻafaigofieina o galuega a gaioiga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino.

E le gata i lea, mo le togafitiga o le faʻamaʻi, o le tele o vailaʻau o loʻo faʻamatalaina e iai nisi o enzymes pancreatic o loʻo aofia ai i metabolic processes ma fesoasoani e toe faʻafoʻisia le galuega o le pancreatic. O togafitiga o togafitiga e faʻaaogaina i tulaga ogaoga, pe a mafai e le maʻi ona mafua le oti o nisi o totoga.

Ole faʻamaʻi e le maua ai le oti o se tagata, peitaʻi, o galuega le lelei o le tino e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli i lona tulaga.

O le a le mea o le pancreatic steatosis?

E mafua mai i le faʻaleagaina o le ola maloloina o siama ma elemene elemene i lalo ole aafiaga le lelei o tapaa, ava malosi ma isi mea.

O le maliu faʻafuaseʻi o le faʻaogaina o suauʻu pancreatic e mafua ai ona suia i latou i mea gaʻo, lea e avea ma sui o mea e sui ai. O nei elemene e le o faʻafetaui i le galuega o sela masani, lea e faʻaosofia ai le fesuiaiga o le okeni e galue ai i tulaga ogaoga.

O suauu ola maloloina e galue i le tapulaa oo latou gafatia, ofuina ma faaosofia ai lo latou lava oti. O le taunuuga o le sui atoatoa o le tino o le prostate i le gaʻo. O le taunuuga o le faalavelave o le oti lea o le okeni, faiga e le mafai ona suia i totonu o le tino, soliga matuia o lona faatinoga.

O le tuufaatasiga o le steatosis o le ate ma le pancreas e mafua ai le faʻaleagaina i totoga uma e lua. A maeʻa ona oʻo atu i ni faʻamatalaga ogaoga i totonu o le gaʻo, ona amata lea o le faʻaogaina o le maʻi, e oʻo atu ai i le gase, ma le faʻamalosi i le paʻu.

Faʻavasegaga

E sili atu i tagata tomai faapitoa le vaevaeina o le steatosis o le ate ma le faʻafefeteina i vaega nei:

  • Ava malosi - o le faʻafitauli ua faia ma le faʻalagolago i le ava mo le umi o tausaga mo le 8-10 tausaga.
  • Le ava malosi - e mafai ona aofia ai mafuaaga eseese.
  • Faʻatonu - ma le faʻavaeina o se faʻaogaina o le toto i luga o se tasi o okeni.

O le faʻasalalauga o le faʻaleagaina o fausaga o le tino e mafua ai fevaevaeaiga faaopoopo:

  1. I luga o le folasia - pe a faʻaputu i se tasi o vaega o le tino,
  2. I luga o faasalalauga - pe a matauina siaki faʻamaʻi ile vaega atoa.

Pancreatic ma le ate steatosis, e fuafua i le fesuisuiai o le tupuaga, ua vaevaeina i:

  • I le aoga - faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi i gaioiga faʻasolosolo,
  • I le tulaga lua - i aʻoaʻoga ona o isi faʻamaʻi.

O laʻasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e aofia ai:

  1. Laʻau laitiiti laitiiti - o loʻo faʻaalia e se ituaiga o manuʻa, e faatatau i uluaʻi laasaga o le faʻamaʻiina o le maʻi, lea e leai se mea leaga e matauina i totonu o gaʻo o totoga uma e lua,
  2. Paʻu mataʻutia - faʻatasi ai ma suiga i le mea faʻapitoa o le ate, pancreas.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi

I nisi o tulaga e le masani ai, o le steatosis o loʻo faia i lalo o le malosi o aʻafiaga. I le tele o tulaga, o le togafitiga o loʻo faʻavaeina i lalo o le faatosinaga masani a le tagata maʻi, masani masani leaga ma mea e fiafia i ai. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi ni fesuiaiga o mea e manaʻomia muamua mo le fausiaina o se faafitauli.

Faʻatasi ai ma aʻafiaga i luga o le tino mamaʻi:

  • Ava malosi - itiiti le ava malosi e mafai ona faʻalavelaveina le gaioiga o totoga. Faʻaauau le faʻaleagaina o le faʻaosoina o le faʻavaeina o faʻafitauli faʻaleagaga ogaoga.
  • Faaaogaina o fualaau faasaina - Faʻaaogaina le le pulea, togafitiga le saʻo filifilia e mafai ona oʻo atu i se faʻafitauli. O le maʻi ua faia i lalo o le malosi o le antibacterial, corticosteroid, vailaʻau cytostatic.
  • Natura Nicotine - o le faʻaaoga pea o oloa tapaa e aʻafia ai le aʻafiaga o nei totoga.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻafuaseʻi:

  1. Faatasi ai ma le mamafa o le tino ma le mamafa o tikeri eseese - solia o manaʻoga mo se taumafataga paleni, faʻatasi ai ma le tele o volumenua o fried, fatty, carbohydrate, e le mafai e le gastrointestinal system ona gaosia. O le naunautaiga faʻaletonu e mafua ai le tupuga o le steamosis.
  2. I le maʻisuka ituaiga 2 - le lava le gaosiga o le inisalini, lea e nafa ma se faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto, faʻaosoina le maʻi. O le fesuiaiga e mafua ona o le faaletonu o le pancreatic.
  3. Fafagaina le fiaai - o le steatosis ua faia e faasaga i tua o le leai o ni elemene aoga, o le vave vave ona paʻu o le mamafa o le tino - sili atu i le 2 kilokalama i le vaiaso e tasi.
  4. Meaʻai paleni - 'ai i le tausiga o matua, faʻasalaga uma totoga o le gastrointestinal tract, faʻavevelaina togafiti faʻaleagaina i le pancreas, ate.

I taimi o taotoga o gasegase - o gaioiga e faia, i le faiga o manipulations i luga o le manava, o taunuuga o vaega taitasi o le tootoo laitiiti, mafai ai ona maua se maʻi. O isi faʻamatalaga o le atiaʻeina o le faʻamaʻi e aofia ai:

  • gallstone faamaʻi
  • cheli cholecystitis,
  • gaioiga faʻafano i totonu o totoga faʻafitauli,
  • eseese maʻi o le manava.

O le faʻamaʻi e faʻaalia i le faifai malie le alualu i luma i le alu malie. O le faʻaleagaina o le tino o loʻo i ai faʻamatalaga o falemaʻi nei:

  1. vave le manava
  2. afaina,
  3. toso
  4. faʻamaʻi faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi i meaʻai masani,
  5. tiga i totonu o le vailaau o loʻo tutupu,
  6. tiga i le vaega o aʻafiaga o aʻafiaga e tutupu pe'ā uma ona 'ai,
  7. faʻalavelave faʻafuaseʻi
  8. faaitiitia le fiaai
  9. vaivaiga lautele
  10. faʻaititia galuega faʻatino o le autoimmune system - faasaga i le talaaga o le fesuiaiga, fomaʻi faʻamaʻi masani,
  11. siakiina o le paʻu, sclera ile lanu samasama,
  12. Paʻu o le tino paʻu.

Faʻailoga

Pe a faʻafesoʻotaʻi se falemaʻi i le lotoifale, e tuʻuina atu le maʻi mo se feutagaiga ma se tagata gastroenterologist. O le tagata tomai faapitoa e aoina se faʻailoga, faʻataʻitaʻiga o le palpation. A maeʻa ona faia se suʻesuʻega amata, ona auina atu lea o le tagata maʻi e vavae ese filifiliga faʻapitoa:

  • Faʻamatalaga - e mafai ai ona e iloa vaega o fesuiaiga o foliga o mea,
  • suesuega o le urine, toto resitala na faateleina le tele o tusi o le fatu-amylase,
  • MRI - faʻamaonia saʻo le nofoaga o nofoaga faʻapitoa, faʻatagaina oe e vaʻaia le steatosis mai suiga leaga o mea,
  • Pancreatocholangiography - o lona uiga o le faʻaofiina o se sui soʻotaga i totonu o le ala, ina ia mafai ai ona suʻesuʻeina o latou tulaga ile ata o le ray-ray.

Togafitiga metotia

O togafitiga faʻasao ua faʻamatalaina i tagata gasegase e maua ai le tele o patese maʻi, i le leai o se faʻamalosi o le gaioiga, faʻasalalauina le tufatufaina atu o togafitiga faʻaleaga. Faatasi ai ma le tele o tupe ua faʻamaonia o:

  1. Enzyme vailaau - ua fuafua e faia mo le le lava o le mealilo e faia faasaga i le talaaga o se paʻu i le vaega o le gland - Creon, Festal, Digestal,
  2. Prohibit pommo inhibitors - faʻataga le faʻaititia o le eletise o le eleʻele o le hydrochloric e gaosia e le manava - Lansoprazole, Omeprazole,
  3. Malosiaga o le Faʻasao - faʻatagaina le faʻavaveina o le faʻaumatiaina o elemene - mea lelei, Xenical.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻamaonia i mataupu o tuusaunoaga. O le taotoga e fautuaina mo le faʻapipiʻiina o taʻavale fiafia faʻatasi ai ma laina tetele o le lymph. O le togafitiga e faia i lalo o faʻamaʻi lautele, i le metotia endoscopic.

Suiga i le tausami o mea taumafa e puipuia ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o masini feaveaʻi. E naʻo le laulauʻai, o meaʻai o loʻo gaosia e meaola mai le fale na faia. O le faavae o le laulau togafitiga e aofia ai:

  • taofi le faʻaaogaina o falai, ulaula, gaʻo, faʻafefe,
  • le faʻatagaina o soʻo se meainu ava,
  • faʻaitiitia le aofaʻi o mufui mai, suti, mea faʻafiafia,
  • o le lisi o aso uma e aofia ai le siʻisiʻisi gaʻo susu, paluga tipi, iʻa, oloa mai le pata, soya,
  • faʻalauteleina o voluma o le pike palu, palufela, zucini,
  • falaoamata, oloa gaosia susu ma le itiiti ifo i le pasene o gaʻo e tatau ona faʻaofiina.

Taunuuga talafeagai

O le faʻalavelave autu o le aʻafia lea o le tino o le pancreatic tissue, cirrhosis.

O le le mafai ona galue ma le faʻamaoni e taʻitaʻia ai i:

  1. Faʻasalaga o le vai i totonu o le vaeluaga - alu aʻe.
  2. Faʻalautele lumen lumen - fesuiaiga o le esophage o veins varicose, ma le faʻavaeina o le toto.
  3. Inisinia o le hepatic - faʻaleagaina ai le faiʻai o le faiʻai ma mulimuli ane tautalagia le tautala, moe i taimi uma, le manino le manino o le mafaufau.
  4. Maligi neoplasms i totoga.

O le cirrhosis o le lapoa ua matauina i maʻi uma e lima ma se ituaiga o le steamosis, ma le faʻaleagaina o le ava, o lenei fuainumera e faʻaateleina le tele o taimi. O le togafitiga faʻaleagaina e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalavelave o le pancreatitis, o le oti mulimuli ane o le fausaga o le cell pancreatic. O lenei faʻalavelave e mafua ai le oti i le 20% o maʻi.

Puipuiga

Ina ia puipuia le faʻavaeina o se faʻalavelave faʻapitoa, e fautuaina e fomaʻi ia e tausisi i tulafono nei:

  • O asiasiga faʻapitoa i faʻatalatalanoaga faʻapitoa - ia le itiiti ifo ma le tasi i le tausaga faʻaletupe.
  • Faʻaitiitia o asiasiga i falemaʻi meaʻai vave.
  • Teʻena o le gaʻo, gaʻo, ulaula.
  • O le tuusaʻo i soʻo se ituaiga vaisu o le ava malosi, nicotine.
  • Faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga o faʻalavelave faʻalavelave - faʻamaeʻaina uma le mafaufau-lagona.
  • Iloiloina o le mamafa, pe afai e tatau ai, faʻaitiitia le faʻaaogaina o se taumafa faapitoa.
  • Faʻateleina faailoga o le afi, gaioiga faaletino.

O le a le steamosis

Patreatic steatosis

Mo galuega faʻapitoa a le tino, o totoga ma faʻalapotopotoga uma e tatau ona faʻataunuʻuina galuega tauave ua atofa atu ia i latou i le atoatoa. O le pancreas o se tasi lea o tino sili ona taua o loʻo taʻalo ai lenei matafaioi:

Fautuaga mai le sili o le fomaʻi.

Pinworms, giardia, lipworm, helminths, teu. O le lisi e faʻaauau pea, ae o le a le umi o le ae toleniina ai parasite i lou tino? Ae o vailaʻau o le mea autu lea o le tele o faʻamaʻi, e afua mai i faʻafitauli o le paʻu i tumutumu pipili. Ae o le ulu o le Institute of Paraithitology of the Russian Federation Siamani Shaevich Gandelman ua mautinoa e faigofie lava ona faamama lou tino e oo lava i le fale, e na ona e inu lava.

  1. Auai i le faʻaogaina o meaʻai - e nafa ma le gaosia o enzymes e talafeagai mo le faʻaogaina atoatoa ma le faʻasiliina o meaʻai.
  2. Auai i le gaosiga o le inisalini ma le gaosiga o gaʻo.
  3. E siakiina le setete o le soifua maloloina ma tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le faʻaleagaina o le tino.

Lipomatosis poʻo le steamosis o se faʻamaʻi lea e faʻaalia ai i le faʻaleagaina o le pancreas (ate) ile maualuga ole laulaau. O ia suiga i le fausaga o le okeni e tupu i le tele o tausaga. I le tulaga o suauu ua afaina, ua maua ai ni gaʻo susu, e tupu lenei mea ina ia mafai ona toe faʻaleleia ma faʻasaoina le okeni. E ui o le pasene o gaʻo gaʻo e maualalo, e aʻafia le tino i le tulaga. Afai e afaina se vaega tele o le okeni, e tupu se tulaga o se vaega o le totoga o le okeni.

Faailoga o le steatosis

O le maʻi e mafua mai i le siʻosiʻomaga o faʻalauteleina faʻamaʻi. I le laasaga muamua, e toetoe lava a le mafai ona iloa se togafitiga, aua o le tagata gasegase e le matauina soo se solitulafono mai le itu o le okeni.

Talu ai ona o lenei mea, e le o iloa le togafitiga mo se taimi umi, aʻo le taulaʻi o le gaʻo o le gaʻo e faʻapupula i se tulaga maualuga.

Aʻo faʻalavelave le tulaga, o faitioga a le au faitio e faitioina ai faʻamatalaga le lelei o le faʻamaʻi:

  • Muamua o le tagata gasegase e faʻalavelaveina i ni mea le lelei mai le mea o loʻo i ai meaʻai: gaogao, faʻavauvau i totonu o le manava, o foliga mai o meaʻai meaai, lea e leʻi i ai muamua,
  • mamafa i totonu o le manava, sili atu ona leaga pe a uma ona 'ai,
  • taʻavale faifai pea
  • le lava le fiaai po o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia,
  • vaivaiga
  • e masani ona malulu ona o se faʻaitiitia o puipuiga a le tino,
  • lanu samasama o le sclera, feusuaʻiga paʻu,
  • o le foliga mai o le paʻu o le paʻu, o lenei mea o loʻo faʻaalia ai se tulaga o loʻo tamoe.

Mafuaaga o le totoina o le toto o okeni

O le tele lava o taimi, e tupu aʻe ai le steatosis i le taimi lava e tasi i totonu o le ate ma le pancreas. O tagata o loʻo aʻafia i steatosis o:

  • masani ona inu pia
  • faasaunoa faila, gaʻo, meaʻai vevela ma suamalie,
  • ulaula
  • e le mautonu
  • Maua maualuga le cholesterol
  • mafatia mai se gaioiga mimiti i totonu o namu fland,
  • i ai faʻafitauli e pei o le maʻisuka ma le cholecystitis masani,
  • ia maua ni vailaau maʻoti: hormones, painkillers, antibiotic, cytostatics,
  • le taotoga i luga o le tino.

Metotia mo le suʻeina o le steatosis

Ina ia faia se suʻesuʻega, o metotia nei e faʻaaogaina:

  • o le suʻega toto lea e suʻesuʻeina ai le maualuga o le amylase, o le mea e taʻu mai ai le faʻafefe o le mumū i le ate, o le faateleina o le faʻasalaga o enzymes o le ate e mafai ona iloa,
  • MRI, lea e fesoasoani e iloa ai le i ai o ni tino o soʻo se natura,
  • ultrasound poʻo le CT e faʻamaonia ai eria o echogenic,
  • faʻatusatusa i le x-ray, lea e fesoasoani e suʻeina le vaega o le ala o le okeni.

1. O le a le steatopancreatitis

Steatopancreatitis o se faʻamaʻi e mafua mai i le sui o le tino o meaʻai e maua ai gaʻo. O lenei togafitiga e mafua mai i le talaaga gastroenterological, peitaʻi, o se tasi o nai faʻamaʻi e masani ona masani ai i le olaga o se tagata. E le pei o faʻamaʻi e mafua mai i le faʻamalosi, faʻamaʻi, ma isi mea e le maalofia, e mafai ona aloese mai le statuosis pancreatic e ala i le lafoaia o masaniga leaga, o meaʻai, o se olaga le taua, ma se meaʻai gaʻo.

O le faʻasesega o le steatopancreatitis o le mafai lea ona faʻasolosolo mo se taimi uumi, ma iu ai ina oʻo atu i se faʻafuaseʻi faʻavavevave - faʻalavelave o le pancreatic.

I totonu o le kulupu o loʻo sili atu le lamatiaga mo le steatopancreatitis, o alii ua matutua ma matutua, talu mai le taimi lea o le toʻatele oi latou na faʻaaogaina le nicotine ma le ava malosi mo se taimi umi, sa i ai ni mea sese o meaʻai, ma overeater. O le aʻafiaga o tulaga pancreatogenic i fafine e maualalo, peitaʻi, pe a mavae le 60 tausaga, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o steatosis e faʻateleina foi.

I totonu o la matou falemai ei ai tagata tomai faʻapitoa i lenei matata.

2. Mafuaaga o le steatopancreatitis

O tulaga lamatia matautia e lamatia ai le lipomatosis pancreatic e vaevaeina masani i ni vaega se lua: oona ma le gasegase.

O aʻafiaga o aʻafiaga, aemaise lava i taimi umi, e oʻo atu ai i le faʻaumatiaga o tino ola maloloina. Mo le puipuia o le maualuga ma tausia le geometry o le okeni, o se masini mo le suia i latou i le tino o meaola ua amataina. O le tuputupuaʻe o palapala papaʻe i le mafiafia o sela e mafai ona galue e masani lava ona afaina ai le gaioiga o le okeni atoa, lea e faasolosolo malie ona leai lona mafai gafatia.

O le mea sili ona taatele le faʻaleagaina o mea mo pancreas:

  • umi o le inu o le nicotine,
  • faʻainuina le inu
  • ave ni vailaʻau maʻoti e ave ai le pancreas.

Mo le tele o vaega, e mafai ona pulea ma fetuʻunaʻi mea e mafai ona faʻaaogaina. O le mamafa lenei, taumafa, taumafa taumafa, paleni paleni taumafa, gaioiga faaletino. O le vaega o mea e leai ni tagata e fesoʻotaʻi ma le metabolism e aofia ai faʻamaʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract and ate, diabetes mitusitus. O le Steatopancreatitis e mafai ona atiae se taimi lona lua e tetee ai i latou.

Talu ai nei, o aʻafiaga o aʻafiaga mo le anapogi ma le tele o taumafa na mafua foi ona mafua mai i tulaga lamatia. O suiga leaga i le tele o meaʻai e maua mai ai le faʻaleleia o le gaosiga o le gaʻo gaʻo i totoga ma tisipenisi i luga o le faʻaalia o tulaga lelei mo lenei mea.

O nisi ituaiga o togafitiga faafomaʻi e mafai foi ona faaosofia ai le steamosis (e pei o, meaʻai masani), ae i le tele lava o tulaga pe a faʻatulagaina meaʻai e le lelei, e leai se isi mea.

Faʻapisinisi pisinisi faʻatau!
Faʻasalalau o matagaluega e lua 1900 rubles. Faatali mo oe!

O le suʻesuʻeina o totoga ma gaʻo ua leva ona avea ma auala autu o suʻesuʻega. O le faʻamaonia o le manuia o lea mea e manino lava, o loʻo aofia ai i tulaga uma, e mafai ona faia vave ma e le taugata. O lea na matou manatu ai e usitaia atoatoa lenei faʻamatalaga, e tatau ona faʻaitiitia le tau o le ultrasound i le tele e mafai ai! Na pei o lenei mea!

3. Faailoga o le panetreatic steatosis ma le siama

O faailoilo o se gaioiga faʻasolosolo na amataina e mafai ona vave faʻavevelaina ma faʻaalia e ala i le le lelei o fualaau oona. I se taimi, mo le leai o se mafuaʻaga, e leʻi vaʻaia muamua e le tagata se mea faʻapitoa:

  • toso
  • taʻavale
  • afaina
  • afaina o le tino
  • manava manava
  • tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium pe a uma ona 'ai.

O suʻesuʻega i le taimi lenei e mafai ona faʻaalia ai faailoga o suiga o le tino ma le le lava o le tino o le pancreas: o le i ai o le palapala gaʻo, syndabolic syndrome, hyperamylasemia, o se faʻaitiitia o faʻafanua densitometric.

Faʻamatalaga mo masalomia o le steatopancreatitis amata i se talafaʻasolopito. O le tagata maʻi e tatau ona faʻamalamalamaina ana faitioga, e faʻaalia ai le faʻafia ona fai, masani ma le malosi o nisi faʻamaoniga o le maʻi. E fautuaina e faamatala le natura o le tiga, o le tumau o le fale, pe o le vomiting i le i ai o le nausea e aumaia le toomaga, pe faapefea ona fesootai ia faailoga i taimi o le 'ai ma le anapogi. O suʻesuʻega i fale suʻesuʻe e mafai ona faamanino ai le faʻamaonia o le mea na tupu. E mafai ona aofia ai:

  • suʻesuʻega o feces mo le i ai o enzymes,
  • auiliiliga o le urine ma le toto,
  • suesuega o le tuufaatasiga o le sua o le pancreatic.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga (ultrasound o le pancreas, laparoscopy ma le biopsy) faʻaalia suiga fesuiaiga i totonu o masini, voluma ma le faʻasalalauga o le gaʻo faʻaputuina.

4. Togafitiga o le steatopancreatitis

I le taimi e mafai ai ona maua le fesoasoani faafomaʻi, togafitiga mo steatosis pancreatic o loʻo faia faʻamalosi. Muamua, o se taumafa malosi e atiaʻe, faʻaleleia le olaga, o suiga e faia i le taumafataga, gaoioiga faaletino. O se vaega faʻavae ile 3-4 itula o oloa e fautuaina, e le aofia ai le gaʻo, vevela, falai. O lipotropic oloa, i le eseesega, e manaʻomia ona faʻatinoina i se lapisi tele. O le iʻa lea, lafumanu, lafumanu e maualalo le gaʻo, soya.

A oʻo i le tele o laupepa lipomatous le tele o voluma ma puipuia ai le vevesi o mea faalilolilo, e manaʻomia le faʻapitoa o taotoga. Ae ui i lea, e tatau ona malamalama o le fesoasoani tipitipi atonu o se mea le tumau pe afai o le a faaauau pea ona faʻaleagaina e le tagata le ava malosi, ulaula, 'ai meaʻai gaʻo. I se taimi vave, o se olaga le lelei e mafua ai auala e fatuina ai se fale o le lipoid i mea uma ma totoga, e aofia ai le pancreas.

Tuua Lau Faamatalaga