Alu o le maʻisuka leoleo leoleo

O le manava e mafai ona fuafua e le gata i le maualuga o le ava malosi, ae faʻaalia ai foi le i ai o le kulukose i se tagata faʻapitoa. O le masini o le a faʻaalia ai le le lelei o nisi o totoga, ma o le a mafai foi ona lapatai atu e uiga i le i ai o le maʻi suka, faafitauli i le gastrointestinal tract ma le tele o isi maʻi.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Fiafia

O se masini faaeletonika lea e mafai ona fuaina le maualuga o le ava i totonu o le toto e faʻavae i luga o le ea na faʻaumatia e se tagata. E faʻamalositino le suʻeina ole suʻega e iloa ai le maualuga o le inisua. O le masini e faʻaaogaina e le au ofisa faʻatulafonoina, leoleo ma tagata fomaʻi.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le mataupu autu o le galue

O le masini e faʻavae i suiga i le eletise eletise o se vaalele. O le toto totoga acetic aldehyde (o le ate-processed alcohol) i totonu o mama. Pe a faʻaleleia le ea, inu le ava malosi ma le vailaʻau i luga o le masini faʻaleleia o le eletise ma aʻafia ai lona faʻamalosi eletise. O faʻamatalaga e uiga i le tele o le inu o le ava i le toto o le tagata e maua mai i le faʻasalaga o le ava malosi na gaosia e le ate i le vailaʻau.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le manava manava ma le manogi o le ava malosi

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le manava manava o se masini faapitoa lea e siakiina ai le tikeri o le inu.

O le masini e masani ona faʻaaogaina: faʻaaogaina i falemaʻi, i kamupani felauaiga ma leoleo.

O loʻo i ai ni mea faigaluega mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia.

Faʻaiʻuga e aʻafia ai le taunuʻuga o le suʻega

O le taua o le manava manava e faigata ona faʻamaualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se avetaʻavale inu e ono mafua ai se faʻalavelave. Pe afai foi na tupu se faalavelave, o le a fesoasoani le faitauga o le masini e tauamiotonuina ai le tagata le mama, ma o le a faasalaina le tagata solitulafono i se faasalaga tonu (o le inu o se mea faateteleina).

Ae i le isi itu, o le manava e na o se masini faaeletonika, o lona uiga o mea eseese e mafai ona aafia ai le saʻo o le iuga.

O aʻafiaga e aʻafia ai le iuga o le suʻega e aofia uma ai le setete o le tagata lava ia ma le siosiomaga i fafo. O mafuaaga taatele e sui ai le taunuʻuga:

  1. Vaʻaia le vevela o le tino. Ua taʻu mai e faatonuga e mafai ona maua saʻo sili ona saʻo pe a fai o le vevela o le tino o le tagata e le sili atu i le tulaga masani - 36.6. Afai e maualuga le vevela, o le taunuuga o le a eseese ma le aofaiga tutusa o le ava malosi.
  2. Siaki taimi.
  3. O le tulaga aoao o le soifua maloloina o le mataupu, aua i nisi o faʻamaʻi, faʻapupula le vafefe o le acetone i totonu o le ea.
  4. Tulaga o le vevela. Suiga i tulaga tau le siosiomaga e mafai ona aafia ai le faitauina o meafaigaluega. Ina ia maua se faʻataunuuga saʻo, e tatau ona mataʻituina le puleaina o le vevela (tulaga sili ona lelei o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le masini),
  5. O le i ai o vavao o vailaʻau eseese (acetone, varnish, paintings, etc.) i le ea i le nofoaga suʻesuʻe.
  6. O le le tausisia o manaʻoga mo le faʻaoga tatau, faʻalelei, fetuunaiga o le masini.

Soo se tasi o mea taua o loʻo i luga e mafai ona aʻafia tele ai mea o le a maua mai i suʻesuʻega.

Mafuaʻaga o le manogi o le acetone i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O se faafitauli taatele ile maʻisuka ituaiga 1 o se suʻega manava. E masani lava o tagata gasegase e le inu ava malosi ona o le le lelei o fesoʻotaʻiga ma fualaau faasaina ua tuʻuina atu i ai le maualuga o le inupia. I ia tulaga, e ono le maua e le tagata le avanoa e ave ai le taavale, pe a leiloa le laisene avetaavale.

O le tulaga e faigata ona o le mea moni e faʻapea o le tagata e le nofosala, ma o le taunuuga le lelei o le siaki e faʻamatalaina na o lona tulaga o le soifua maloloina.

E iloa o se tasi o faailoga muamua o le maʻisuka o le manogi manogi o le acetone mai le gutu. E aliali ona o na gaioiga e tutupu ma le atinaʻe o le maʻisuka.

O se taunuuga o se soliga ogaoga o le gaosiga o le gaʻo, o se maʻi ogaoga e tupu i totonu o le tino - maʻi o le maʻisuka.

Glucose o se mea taua mo le tuʻuina atu o le tino ma le malosi talafeagai. E ulu i totonu o le tino ma meaʻai, ma mo sina taimi o loʻo i ai se faʻaopoopoga tele o le toto suka. I se tino maloloina, o le inisalini e maua i le tele o aofaiga, lea e talafeagai mo le malepelepe ma le faʻaaogaina o le kulukose. Ae afai e faʻalavelave le pancreas, o le inisalini e le lava saunia, e le ulu atu le kulukose i totonu o siama. O le iʻuga, o le a amata ona "matelaina" ia tisipenisione, ma, ona o le le lava o le malosi, o le a amata ai e le faiai ona faaosofia le sifi o le insulin mai le vaega o meaʻai.

Pe a oʻo i luga le maualuga o le kulukose toto, e amata ona vaʻai le faiʻai mo isi punavai o le malosi. O le iʻuga, o mea e maua i le ketone e maua i le toto, lea e mafua ai le manogi o le acetone mai le gutu, mai le paʻu ma le urine o le maʻi.

O lenei faiga o faʻamaoniga amata e tasi mo ituaiga uma o le maʻisuka, e le gata mo le insulin-e faalagolago ma le non-inisalini.

Maʻisuka Medicines

O se talanoaga eseʻese o le aʻafiaga o fualaau oona i luga o iuga o le suʻega. O le mea e leaga ai, e masani lava ona le mafai e tagata ona faʻasaʻo latou faʻaaogaina. O le tulaga e faigata ona o le mea moni e faapea o nisi mea faʻasao ma vailaau mo le autu o ava malosi ia o fualaau faʻalaʻau. O nei mea e aofia ai vailaʻau masani Valocordin, Corvalol, "valerian", tinctures motherwort poʻo calendula.

O le mea moni, o nei fualaau oona e faʻaaoga i nai tootoo laiti, e le aoga, e oʻo lava i se manaʻoga sili. Ole fua fautuaina o nei vailaʻau - e le sili atu i le 40 ml - ua uma ona tuuina atu le 0.1 ppm, ae tusa ai ma tulafono oi ai nei, o le tapulaa o le inu o le ava o le 0.16 ppm (faatasi ma le ea).

E sili atu ona manaia o le mafai ona e mauaina se tikeri o le inupia e aunoa ma le fesoasoani a le gaioiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o le gutu e faʻaitiitia ai le manogi o le acetone e mafai ona maua ai le 0.4 ppm.

O le mea lea, ina ia aloese mai faafitauli, aʻo leʻi aveina le taavale, e matua fautuaina lava e le tatau ona ave soʻo se vailaʻau pe'ā mafai. O le tuusaunoaga o mataupu ia e le mafai ona e faia e aunoa ma nei fualaau faasaina. Afai e tupu se faʻalavelave, pe lelei foi le le tagofia o fualaau e faʻafilemuina ai neura, vagana ai le taua o le togafitiga?

Pe a sau i le laveaiina o lou ola poʻo olaga o isi tagata afaina.

E faʻapefea ona pasia le suʻega?

E oʻo lava i faʻamaumauga sili ona saʻo, o le tulaga o le iai o nisi mea sese e tumau, lea, e ui i lea, e mafai ona taua. O le mea lea, e taua le faʻamamā saʻo.

A faʻaaogaina le manava a le tagata lava ia, e fausiaina e tausisi i taimi fautuaina o siaki, e masani lava e le sili atu nai lo le 2 pusa i le aso. E taua foi le mafaufau o ia ituaiga masini e ono maua ai ni mea sese. Mo le faʻaaogaina patino, o le Meta breathalyzer e talafeagai. E mafai ona faʻamalosia e se sikaleti mama poʻo ni maa. Ina ia sauni mo le vevela, e oʻo atu i le 15 sekone, ma ua 10 nei sekone pe a maeʻa, ona maua ai lea e le masini se taunuuga. A o le siakiina le masini e iloilo le siosiomaga, lea e mafai ona faʻaitiitia le sese.

Mo le faʻaaogaina o le fale, e fautuaina ai se tagata suega pisinisi faigofie. O le siakiina ua fautuaina e sili atu ma le 2 taimi i le aso. O le masini e maua ai le iuga i le pasene ma i le ppm.

O le sese o masini polofesa e le tele ma e le sili atu i le 0.01. Mo le manava faʻaleleia, e fautuaina e faʻataʻitaʻia ma siaki i le ono masina ina ia le faʻaitiitia le saʻo o iuga. Mo le faʻaaogaina faʻapitoa, o loʻo i ai se masini "AKPE-01M", o lona uiga e maualuga le saʻo. E puipuia mai le taufaasese, o le mea lea e mafai ona faʻaaoga i le faamasinoga.

O tulafono lautele o faʻamaoniga e faʻapitoa i le faʻamalolo. E manaʻomia lou faʻamalosi ma le malosi, mataʻituina le taimi o le suʻega.

Afai e inu le ava i le taimi e leʻi leva le suʻega, e tatau ona e faʻatali mo le 15 minute. O le mea lava lea e tasi mo taba sikaleti ulaula. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o vavao o le alcohol alcohol and cigarete smoke e tumau pea i totonu o le pupuʻu tautala, lea e mafua ai se mea sese tele.

Aʻo lei faia le suʻega, e le fautuaina e 'ai meaai. E tutusa lava mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, e pei o le palaloids poʻo le alcohol alcohol. E taua tele le faʻaeteete pe afai o le fualaau oona e manogi lelei lava.

O mea uma o loʻo i luga e aʻafia ai le iuga mulimuli.

Filifiliga o le manava

E pei o mea uma, o le manava e mafai ona faʻaaogaina e tagata e le lelei le tautua i auala.

E tatau ona iloa pe a faʻapefea ona toesea iuga o suʻega.

O loʻo i ai se mafutaga i le va o le pasene o le ava i le toto ma le tulaga o le tagata:

  1. E oʻo i le 0.2 - faʻaalia e se tulaga maualuga, e oo atu i le euphoria. O lenei mea e faʻateleina ai le faʻaoga, faʻatinoga. E lelei le lagona, o le mea lea e masani ona tali atu se tagata i fualaau.
  2. 0.2-0.3 - e foliga mai o le vaivai, vaivai, moe. E le mafai e se tagata ona folau i luga o le avanoa, "moe i luga o le alu", e manaʻo e taoto ma moe. E mafai ona tupu le neu i le maʻisuka.
  3. 0.25-0.4 - le atoatoa le faʻaogaina o avanoa i le vanimonimo, vailaau. I lenei laasaga, e ono le iloa ai e se tagata.
  4. O le maualuga i luga aʻe o le 0.5 o lona uiga o se tulaga ogaoga lea o loʻo i ai se tulaga maualuga o le oti.

E matua taua tele le faʻamaopoopoina o taunuuga o le suʻega i lou lava soifua maloloina. Afai o le masini na faʻaalia se aoga o le 0.4, e ui lava e le tele le ava malosi, ma o le tulaga e matua faamalieina, e aoga le faia o se suʻesuʻega faaopoopo i se fomaʻi.

O le isi itu taua - i le taimi o le suʻega, faʻalogo i nisi faʻamatalaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona i ai faʻamaufaʻailoga i luga o le manava, o le aso ma le taimi e tatau ona tutusa ma mea moni.

O le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i foliga o le auʻiliʻiliga i le manava.

Faʻaaliga breathalyzer - Tulaga faʻatagaina i totonu o ppm, fua faʻatatau, metotia o aʻafiaga

O le manava e pei o se masini e fua ai le tele o le ava i totonu o le toto. Faaaoga i le tele o eria, e pei o nofoaga faafomai, leoleo leoleo, faalapotopotoga o felauaiga.

O le manava e faʻaalia ai le tele o le ava i le taimi nei i le toto o se tagata.

O le a le mea e faalagolago i ai le molimau manava? Ma o le a le tele e tatau ona ia faʻaalia mo lenei mea e tatau ona manatu i ai o le masani?

O a mea e mafai ona aafia ai faitauga

O le saʻo i luga o le manava e mafai ona tupu i nisi tulaga. E tatau ona manatuaina, o le a fesoasoani lea e puipui ai i latou lava i se tulaga le talafeagai. O faʻamaoniga e mafai ona aʻafia e le tele o mea.

O se fiva i se tagata ua tofotofoina mo le ava malosi i le tino e mafai ona taitai atu i le maualuga o fua. O faitauga sili ona sao e maua i le vevela masani.

Afai e maualuga, ona maualuga lea o le manava.

O faʻamaoniga o le a sili atu saʻo nai lo le sefululima minute pe a uma le mea inu mulimuli. O oloa taugofie - acetone, varnish ma le vali e mafai foi ona afaina ai le iuga.

E tatau ona faʻaaogaina le masini i le vevela na fautuaina e le kamupanī. O tino ma tulaga faʻamaʻi e ono aʻafia ai le faʻaaliga i le manava.

Afai ei ai le acetone poʻo le konesona i le tino (o lenei tulaga e masani ona tupu i le maʻisuka), e mafai e le masini ona faʻaalia le i ai o le ava i totonu o le toto. Le lelei le tagofiaina o le masini, leai se faʻamaoniga ma le faʻavasegaina e le faʻateleina lona saʻo.

O le a le mea e le tatau ona faia ae e te lei i tua o le uili:

  • E le mafai ona e inuina soo se mea inu gaʻo, le mea e taʻua o le pia ma le uaina. O loʻo i ai pea ni nai moli o le ava malosi. O i latou uma lava e mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga i luga o le meafaigaluega e oo atu i le 0.4 ppm,
  • oloa e pei o faʻi, oraniki, apu oona, falaoa lanu, kefir e mafai ona mafua ai le suasusu i totonu o le manava, lea e le mafai ona aʻafia ai le molimau a le manava. E mafai ona latou faʻaalia le 0.2 ppm, lea o loʻo taofiofia i luga o le avetaʻavale,
  • aua le fufuluina lou gutu i vailaau faapitoa,
  • e oo lava i se sikaleti ulaula e tasi e mafai ona aafia ai le faatinoga o le mita o le ava - e mafai ona taitai atu i faitauga e oo atu i le 0.5 ppm,
  • i nisi tagata, o le ava malosi e maualuga lava le maualuga. E tutoatasi na faia ei latou i totonu o le tino. E iai ni faʻamaʻi faapitoa e maua i totonu pe a uma ona 'ai ni meaʻai faapitoa, e masani lava o gaʻo. O laʻau e mafai foʻi ona taʻitaʻia ai faitauga sese.

Le faʻaaogaina o le manava: o le a le uiga

E faʻapefea ona fuaina e lenei masini le ava i totonu o le toto?

Faʻaolaina O se ituaiga o masini faaeletonika.

E faapefea ona ese i latou mai isi masini tutusa?

O le eseesega i le va o le manava manava ma le tele o mea faaeletonika o nisi tulaga e mafai ona afaina ai le taunuuga o se tagata.

Afai na tupu se faʻalavelave, e aʻafia ai ma se faʻatafunaga, o lona uiga o le iai o le ava i totonu o le toto e mafai ona aʻafia ai le faasalaga e maua e le avetaavale. I totonu o le faʻalapotopotoga o felauaiga, pe a maeʻa siakiina, ua ia faʻamalosia ia faitauga o le manava, o se avetaʻavale faatamala e mafai ona aveese mai le malaga poʻo mai le galuega lautele.

E tele naua mea e manava ai:

  • tagata taitoatasi
  • faapitoa
  • tagata tomai faapitoa.

E mafai ona e faʻaaogaina ia ituaiga masini e sili atu nai lo faalua i le aso. O le malosiaga i lenei tulaga o maʻa. O pamu i masini o lenei ituaiga e le faʻaaogaina.

E mafai e le faʻapitoa ona tulaʻi i le tolusefulu taina i aso uma. Lelei mo le faʻaaogaina i faʻalapotopotoga laiti.

E faʻaaogaina masini faʻapolofesa i falemaʻi, faʻatasi ai ma le fesoasoani a leoleo latou te siakiina avetaavale tau uta ma la latou fesoasoani. Tetee atu i le tolu selau fasia i aso taitasi. E i ai meafaigaluega faapitoa mo le masini.

O ia ituaiga masini e saʻo - o se mea sese sese o le a faʻaalia e le manava e sili atu i le 0.01 ppm. O le masini e faʻamaonia faalua i le tausaga, ua faʻailogaina foi. A aunoa ma le faʻamaonia e metrologists, e le mafai ona manatu le masini e saʻo.

Auala e iloilo ai faitauga o meafaigaluega

O faʻafitauli o le faʻaaogaina o le manava mo faʻamoemoega le faʻaaogaina e le faʻatea. A maeʻa lenei molimau, o le a faigata mo se avetaavale vaʻaia ona faʻamaonia e le i inu le ava malosi. E le manaʻomia le mafai ona faʻamalamalama lelei uma le faitauga o le masini, ae e manaʻomia le i ai o se manatu o mea ua vavaeina.

O le ava malosi e fuafua i le aofaʻi o le ea o loʻo i totonu. Faʻamaumauga i le ppm.

O le a le foliga o le tagata e foliga i le pasene o fuainumera e tusa ai ma le ava i totonu o le tino?

  • e oʻo atu i le 2 - euphoria. O se tagata e maualuga lona agaga, itiiti le euphoria, faateleina le tomai e galue ai, ma le talitonu o le tagata ia te ia lava. O le tagata inu e lava, tali lelei i mea e faʻaleagaina fafo,
  • 2-3 - tagata ua le fiafia. E manaʻo o ia e taoto, e moe, e i ai le le fiafia i le vateatea, faʻalavelave, viliina,
  • 2.5-4 - tulaga faʻamaonia. Faʻasalaga uma, le mafai ona iloa,
  • 4-5 - coma - o se tagata mo se taimi umi ua leiloloa lona mafaufau, leai se mafaufauga,
  • pe a oʻo i le 5 ppm le fualaau - e mafai ona maliu se tagata.

O le mea lea, e tatau ona e mataala! O le mea moni, muamua na maualuga le masani o le ava malosi, e oo atu i le 0.5 na faatagaina. O le taimi nei o le 0.2 ua manatu o le soona inu. Afai e inuina e se tagata se ipu o pia pe leai foi, ma o le maualuga o le ava malosi e fuaina i le mita eletise na faaalia ai le 4.0 ppm, e tatau ona e faia se siaki sili atu ona mamafa i se fomaʻi.

Faʻafefea ona puipuia oe lava mai faitauga le saʻo

Soo se masini e mafai ona faaali faʻamatalaga saʻo. E faʻalagolago i le tele o mafuaʻaga: aso faʻamutaina, faʻailoga le saʻo, faʻaogaina o masini.

Afai e le mafai ona vaʻaia le tusifolau poʻo faatonuga mo le faʻaaogaina, e tatau ona e iloa tulafono lautele:

  • e tatau ona faʻamalosi sao - o le feʻaloiga e tatau ona laugatasia. E taua le mafaufau i le taimi o le pa,
  • e taua le mataʻituina o le taimi - o fuataga e mafai ona faia i le na o le sefululima minute pe a maeʻa le faʻamalosi mulimuli o le ava,
  • Aʻo leʻi oʻo i tulaga e ono manaʻomia ai se suʻega, e tatau ona alofia meaʻai ma vailaʻau faʻamaʻi. O le tele o ituaiga o vailaʻau e aofia ai le alcohol ethyl i la latou tuufaatasiga, lea e mafai ona aafia ai le faitau o le manava.

Mai mea ua taua, e mafai ona tatou manatu o le manava manaia o se mea sili ona aoga ma aoga mo tagata faigaluega i nisi vaega ma mo tagatanuu masani, aua e fesoasoani e faamaonia le moni o le filemu po o le inupia, lea e mafai ona puipuia mai faasalaga le talafeagai.

Ae o soʻo se masini e mafai ona toilalo, lea e mafai ona faʻasese ai le molimau o le manava, o lea e tatau ai ona e iloa tulafono mo lona faʻaaogaina, lea o le a fesoasoani ia te oe ina ia mafai ona puipuia, pe a talafeagai, au aia tatau. Ae ina ia le oʻo i ni tulaga le lelei, e sili atu le aloese mai le mafuaaga e faʻafesoʻotaʻi ai i le manava.

Faʻafefea ona galue le manava: foliga o ituaiga eseese

O le olaga faʻaonapo nei, ua tumu i le tele o taavale, mea faʻapitoa i totonu o pisinisi ma olaga i aso faisoo, e faia ai ni manaoga faapitoa i tagata ia tausisia tulaga saogalemu.

Faʻataʻitaʻiina uma nei uʻamea pe na o le nofo latalata i ai, e tatau ona e mafaufau pea i taimi uma i le faaletino ma le mafaufau.

O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona i ai se avanoa e puipuia ai oe mai i faafitauli ma se tagata asiasi i taavale.

I aso nei, o tagatanuu masani foi latou te maua le avanoa e faaaoga saoloto ai meafaifaaili tatau. O le mafuaaga lena e talafeagai ai le iloa pe faʻapefea ona galue le manava - o se masini e mafai ai e tagata uma ona tausia i latou lava i totonu o le faʻavae, e aunoa ma le aumaia o le mataupu i faʻalavelave poʻo feeseeseaiga ma le tulafono.

Ituaiga o mea e manava ai le manava, o latou faavasegaga

O le toatele o nei fale o nei masini ua vaevaeina i ni vaega e tusa ai ma a latou galuega ma tomai faapitoa. O le mea lea, e tusa ai ma uiga lelei ma le numera o faʻataʻitaʻiga o suʻega masani i aso uma, e vaevaeina i latou i ituaiga nei:

  1. Tomai faʻapolofesa (breatha). Faatasi ai ma ituaiga uma o manava manava, latou te maualuga le tele o taimi e faaaoga ai - 150-300 taimi i le aso. Faʻafetai i se seti o masini faʻaopoopo (e aofia ai se lomitusi mo taunuʻuga o suʻega faʻataʻitaʻiga i luga o pepa) e faʻaaogaina e mataʻituina ai le tulaga faʻaletino o tagata faigaluega i atinaʻe tetele ma totonu o ofisa o leoleo. E i ai le fua saʻo maualuga (sese - 0.01 ppm).
  2. Malosiaga faʻapitoa. Faʻatulaga mo le faʻaaogaina e le masani ai nai lo tomai faʻapitoa (5-30 siaki i aso uma). E masani lava ona faʻatautaia i atinaʻe fale gaosi oloa, i falemaʻi ma suʻesuʻega a taavale i le tele o atunuu o le lalolagi.
  3. Club. I le faʻamalamalamaina o lenei taʻiala o le faʻaaogaina, o le manava manava e tuʻuina atu meatotino a se masini faʻapitoa ma faʻapitoa. E tusa ai ma lona igoa, faʻaaogaina i kalapu, pa ma isi nofoaga faafiafia.
  4. Meafaigaluega taʻitasi. Talu ai e le o faʻamoemoeina mo le tagata o tausia, e le mafai ona sili atu i le 1-2 suʻega i le aso. O le pulea e le tagata lava ia o le ava malosi e na o le tasi le pule. Fuafuaina mo le tuʻuina atu mo sina taimi puupuu.

E le gata i lea, e vaevaeina le manava i vaega e tusa ai ma le ituaiga o mea e faʻaaogaina (elemene, semiconductor, infrared) ma le ituaiga o mutaʻaga (gutu ma le gutu).

Le mataupu faavae o le faagaoioia o le manava: foliga o eseese ituaiga masini

I fafo, e pei o lenei: o le tasi e suʻeina e ala i le gutu (o se pu i le manava manava, se vaomago faapitoa) e maua ai se faʻamalosi malosi (e oʻo i se faailoilo e tusa ma le ea mo le auiliiliga), ona faʻaalia ai lea i le masini. Ae o le galuega a le manava e i ai ona lava foliga, ma e faalagolago lava i le ituaiga o leo (leo), faapea foi ma le auala e faamama ai.

I le taimi lava e tasi, e faʻaaoga uma ai manava manava i luga o le mataupu faavae lava e tasi. O le ea mai fafo mai le mama o se tagata e faʻafesoʻotaʻi ma se masini faʻapitoa i totonu o le masini. O le iʻuga, o le eletise eletise e faʻaaoga, lea e auina atu i le microprocessor o le manava manava mo le faʻataʻitaʻiga mulimuli ma le faʻaalia o faitauga numera i le faʻaaliga.

O le fausiaina o se eletise elemene e tupu i auala eseese e faalagolago i le ituaiga o leo ua faʻaaogaina.

Aemaise lava, i masini e maua ai le eletise eletise, o meainu o le ava mai le ea e faʻapipiʻiina ma faʻafoʻi i le masini.

Ma le isi, o se gaioiga faʻasolosolo ua liua i se eletise eletise e fuafua ai le faʻaaliga. O ia lagona, e pei o se tulafono, ua faaauupegaina i masini faapolofesa.

I le manava manava ma masini semiconductor (i masini taʻitasi), e vevela le masini.

I le faʻamalamalamaina o lenei taʻiala faʻavae, o se manava manava e liua le malosi o se gaioiga faʻaalia i totonu o se eletise eletise.

Ma le mea mulimuli, o fualaʻau infrared (photometric) e maua mai ai se fusi o le ethanol mai le vaalele vavalave ma lafo atu se ata i le faʻaaliga e tutusa ma le tele o le ava i le tino o le tagata.

Faʻamatalaga e aʻafia ai le tagata faʻamalolo

A faʻaaogaina nei masini, e tatau ona amanaʻia vaega nei:

  1. Vaʻaia le vevela o le tino. O faʻamaoniga talafeagai e maua i le vevela o le 36.6 ° C, i le maualuga o le vevela o le tino, o le i ai o le ava i le toto e faateleina.
  2. O le i ai o vailaʻau oona i totonu o le vavagana o le tautala. Faʻateleina le tele o le ava ua faamauina.
  3. Vaʻaia mai fafo. Afai e lata ane i le manava o loʻo i ai paʻu o vali, varnishes poʻo isi vailaau, e mafai ona oʻo atu ai i le vaeluaina o le suʻega.
  4. Felafolafoaiga o le vevela I nisi o tulaga, e tatau ona e faʻaogaina le masini mo nisi tulaga o le tau.
  5. Faaletino uiga o le suʻega. I nisi tulaga, e mafai ona aofia ai le acetone i le ea (e fai ma faataitaiga, pe a maʻi se tagata i le maʻisuka pe o loʻo i ai i luga o se meaai). O lenei vailaʻau e sili atu ona maualuga le faitau o le manava.
  6. Le faʻaaogaina lelei o masini. E tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le 200 asiasiga.

O le iloaina o vaega autu o le manava, o latou lelei ma le lelei, e mafai ona e filifilia saʻo le masini sili ona lelei lea o le a fesoasoani e aloese ai i le le lelei o taunuuga o le inupia ma faafitauli i le tulafono.

E mafai ona valea se manava

I le taimi o le taʻavale a le taavale, e ono tulai mai se tulaga pe a uma le taofi o le avetaavale, ona talosaga lea o leoleo mo se suʻega o le ava. Mo lenei faiga, e faʻaaogaina e lala sooupu le tulafono se masini feaveaʻi ma saʻo i le vave faia.

O taunuuga o le avetaavale ao inu malosi e matua faigata lava, o lea e masani ai ona mafaufau le avetaavale pe faapefea ona togafiti se manava. O se faʻafitauli faapena e talafeagai i taimi uma, aua o le aotelega o le taunuʻuga e faʻalagolago lava i le maua o faʻamaumauga o masini.

Mauaina o faamatalaga patino e uiga i le mita o le ava ma mea e aafia ai taunuuga, e mafai ona mafai ona iloilo moni ia faitauga o suʻega.

O le a le manava ma pe faʻafefea ona galue

O le manava o se masini ua mamanuina e siaki ai le maualuga o le ava malosi i le toto o le avetaavale. O le masini e maua ai se ala faigofie ma faigofie e fua ai lenei faailoilo.

Ina ia malamalama i le fesili pe ono mafai ona faasese se manava, e tatau ona amata ona malamalama i le faagasologa ma le tikeri o le aafiaga o le ava i le tino o le tagata. Pe a inuina le ava malosi, o le ava malosi e le o aʻafia ma e le suia lona fausaga faʻa-vailaʻau ile toto.

E tasi le taimi i totonu o le mama, o le ava malosi e pasi atu i totonu o vaʻavaʻa o le ea ma faʻasaʻo ese mai le vai. O le maualuga o le ava malosi e mafai ona fuafua e ala i le fuaina o le tele o le ava i totonu o le ea, ma e tusa ma le 2100: 1.

O lenei fuaitau ua faapea mai i le 2100 ml o le ea na maua mai i le mama ma le 1 ml o le toto e tutusa le aofaiga o le ava malosi.

Le faagasologa o le faʻaaogaina o le masini

O le auala mo le faʻaaogaina o le manava e faapenei:

  1. Mauaina o sameni faataitai. O le avetaavale e tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga manava e ala i se gutu matala i totonu o le manava manava, feʻalo i le ea.
  2. Iloiloga o le ava malosi. O le masini e fua le aofaiga o le ava i le manava.
  3. Maua o iuga mulimuli. I le laasaga mulimuli, o le manava e liua le mea na maua mai ma faʻaalia le tikeri o le faʻamalosia o le ava e tusa ai ma le faʻatulagaina.

Faʻatagaina Tulaga Masani

I atunuu mamao, na amata ona faagaoioia tulaga faatauaina o ppm mo se taimi umi lava, e ui i le mea moni e faapea i Rusia o le masani o le 0.5 ppm na faatoa faavaeina na o le 2003.

I le taimi nei, i lo tatou setete, ua faatagaina e le tulafono le i ai o le ava i totonu o le toto o se tagata e aveina se taavale e oo atu i le 0.16 ppm.

I le taimi lava e tasi, o le Vienna International Convention ua faʻamaonia ai lenei faʻaaliga i le 0.8 ppm.

Faasalaga mo le avetaavale ao inu

Suesue le faʻamaoni

O le manava e mafai ona faʻalagolago le fuafuaina o le ava malosi ma lona faʻaogaina i le manava manava. E ui i lea, o le sao o taunuuga ua maua e mafai ona matua ese lava, lea e mafua ai ona tatou mafaufau e uiga i le faʻatagaina o le mea masini.

O loʻo faʻaleleia le faʻaogaina o mea faʻaleleia mo le faʻaaogaina faʻapitoa poʻo le faʻaaogaina patino. O le maualuga o le maualuga o le lagona ma le saʻo o faʻamatalaga na maua, ona latou te faʻaaogaina le masini eletise.

A maeʻa se vaitaimi patino, lea o loʻo tusia i totonu o le tusifolau faʻapitoa, e manaʻomia uma masini e faʻaleleia.

O le ā e aʻafia ai le suʻega o le suʻega

E tele ni vaega autu e aafia ai le faitau o le manava. I le suesueina o nei foliga, o le a mafai ona aloese mai le tele o taunuuga o suega ma puipui ai oe lava mai faafitauli i le tulafono.

E mafai ona faʻaitiitia le faitauga o le masini pe afai e te faia se suʻesuʻega ia le itiiti ifo ma le 20 minute talu ona e inuina se meainu malosi. O le ava i totonu o le pupuʻu tautala e maualuga atu lona maualuga nai lo samamele mai le mama.

E tatau ona malamalama o le manava manava o se masini lea e mafai ona suia le sao o faʻamaumauga i lalo ole aʻafiaga o mea moni mai fafo.

Faailoga o le manava i ppm ma le laulau o le taimi mo le faʻamaʻaloina o le ava malosi

I Rusia, o loʻo i ai se teuteuga i le mataupu 12.8 o le Tulafono o Solitulafono Faʻafoe ile ppm faatagaina. O le i ai o se tamai faailo o le ava i totonu o le toto o se tagata, sili atu, e itiiti ifo i le 0.16 mg / l e manatu e talia. E le gata i lea, ua faʻamaonia mai e le tulafono se faʻatagaina atoa i le faʻaaogaina o le ava malosi mo avetaavale i luga o le auala.

O le feteʻenaʻiga ua faʻamatalaina e le mea moni e faapea, o le molimau a le manava e avea o se mea fua fua, o loʻo i ai se mea sese, o isi mea taua e amanaʻiaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tino i nisi faʻamaʻi e mafai ona maua ai le ava malosi po o le ava malosi e mafai ona maua i fualaau faasaina.

Rosstandart, i le avea ai ma sui o le Palemia, na ia suʻesuʻeina sese o le manava o le tino e faʻaaoga e leoleo leoleo. O le agavaʻa faʻatagaina e masani ona sili atu i le faailoga lenei, talu ai ona ua manatu e mafai ona fesuisuiai le mea sese e fuafua i luga o le tau ma le i ai o ni mea le mama i le atemosifia.

O le aofaiga o le ava e tusa ai ma le teuteuga e mafai ona fuafuaina ma fuaina i ni auala se lua:

  • pe a fua le fua o le ava i le mānava a se avetaavale, e amanaʻia e le tulafono ia te ia pe afai o le molimau o le manava e le sili atu i le 0, 16 mg / l, lea e tusa ma le 0, 365 ppm.
  • pe a fai se suʻega toto mai le avetaavale masalomia o le onā, o le ppm faatagaina e 0, 35.

E tusa ai ma faamautinoaga a fomaʻi o loʻo faʻatautaia le suʻesuʻega i lenei vaega, o le faʻatagaina o le ava malosi e le o se tulaga lamatia i luga o auala, talu ai latou te le aʻafia ai le tali ma le faʻatonuga. O taʻavale o taavale ma avetaʻavale faʻapolofesa o taavale e tatau ona latou manatu o le ipu o le pia na inu e se tamaloa tele o le a faaluaina le maualuga e pei o le "lanumeamata" ppm.

E fia le vrenemi e manaʻomia e aveese ai le ava mai le tino?

O faʻamafanafana, e pei ona e iloa, fuafua le aofaʻi o le ava i luga o le ea, ae le tali atu i le pala o oloa o meainu malosi.

I lenei itu, o avetaavale i se setete o se osofaiga e sii ai le fesili: o le a le tele o le taimi e manaʻomia e aveese atoa ai le ava mai le tino ma a maeʻa ona inu meainu e mafai ona e gafatia e ave taavale?

Excretion o le alcool alcohol e faalagolago i faʻataʻitaʻiga nei:

  1. le tele o le ava malosi,
  2. tulaga lelei o mea taumafa ava malosi,
  3. 'ava malolosi
  4. uiga taʻitasi o le tino.

Faatasi ai ma le tele ma le malosi o meainu, o le mataupu e foliga mai e manino ma faigofie ona fesuisuiaʻi. O faʻatinoga taʻitoʻatasi o loʻo fuafua e faʻalagolago i uiga nei:

  • itupa
  • tausaga
  • mamafa
  • le i ai o faʻamaʻi
  • poto masani i le inu ava,
  • isi mea le mautonu.

O tagata e toʻalua o loʻo inuina le tele o le ava i le taimi e tasi o le a faʻaleleia i vaʻavaʻava eseese. E ese le taua o le taimi.

I le tele o tulaga, e naʻo le mafai ona fuafua pe o le a le umi o le a mou atu ai le ava mai le tino.

O le laulau i le itu taumatau o loʻo faʻaalia ai le aofaʻi o le taimi lea o le tosoina o le ava mai le tino.

O i latou o loʻo faʻamoemoe o le a pa'ū le maualuga o le ava malosi ao faʻataʻitaʻiina le avetaavale, o le ua faʻataʻitaʻiina e le leoleo leoleo leoleo, i le ofisa o le fomaʻi, o le a le fiafia, talu ai o le faagasologa o le aveeseina o le ava mai le tino e matua ese lava mai le faagasologa o lona faʻaofiina.

O avetaavale o loʻo taʻitaʻia e molimau a uo poʻo molimau o laulau e masani ona pa'ū i faʻalavelave, ao faʻamaoniga a le tagata lava ia o le faʻaitiitia o le ava mai le tino e oʻo atu i le 30% le taimi. Atonu o se tulaga talafeagai lea mo le suʻesuʻega ma le faʻamaoniga o le inisua.

Le aʻafiaga o le ava i le soifua maloloina o tagata

O le tali a le tino, e faalagolago i le numera o ppm i le toto, o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

O le maʻi suka, o faʻamaoniga i se manava

O le maʻisuka mellītus - faʻavaeina le solia o le kulukose ma fesoasoani i le gaosia o le le lava o le insulin i le tino o le tagata. O le taunuʻuga o le atinaʻe lea o le hyperglycemia ma le faateleina o le suka o le toto. O le faʻamaʻi e faatatau i gasegase endocrin, mauaina poʻo le faʻatoʻateleina, ma e ono avea ma ituaiga o mea nei:

  • O le insulin-dependent (ituaiga 1) ua faʻaalia ona o le faʻaleagaina saʻo o sela o le pancreatic e maua ai le insulin.
  • O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ma le masani poʻo le faateleina o le gaosiga o le inisalini. E atiina ae pe a alu lemu le hormone i le toto ma faʻaitiitia le faʻalogona o sela.

Toeitiiti lava o ituaiga uma ma faʻataʻitaʻiga o le manava e faʻaalia ai e le gata i le ava malosi i le ea, ae faʻapea foi i le propanone (acetone, lea o loʻo i ai i totonu o soʻo se tino). O tagata e maua i le maʻisuka ua i ai le faateleina o le maualuga o le propanone io latou toto. Ethanol (ova malosi) e na o le taimi lava o gaioiga o le tino e faia. O lenei enzyme o loʻo i ai i sulu o gaʻo uma ma fusi, ae sili atu le tele o le vailaʻau o loʻo maua i le ate. I le maʻisuka malosi, o le maualuga o le ethanol ma, e tusa ai ma ana mea e maua, i le tino e mafai ona faateleina. O le a fuafuaina e le masini. I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le faitau o le manava manava o le a le matua ese mai faitauga o le ituaiga 1.

Maʻisuka ma le ava malosi

O tagata e maua i le maʻisuka ua faʻamatalaina meaai taumafa faapitoa. O loʻo i ai se lisi o oloa e faʻasaina mo le faʻaaogaina. Sa aofia ai foʻi meainu malolosi. Sei o tatou taumafai e suʻe pe aisea e matua afaina ai le ava malosi i le maʻisuka.

Maʻisuka Ava oona

O le ava o le faavae lea mo le atinaʻeina o le hypoglycemia - o le faagasologa o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O lenei mea e sili ona lagona pe a inu le ava malosi e aunoa ma ni meaai e maua i le gaʻo. E le gata i lea, e matua faasaina le inu i le va o taumafataga ma a maeʻa le gaioiga faaletino.

Soo se taunuuga o le inuina o le ava e faalagolago i luga o le aofaiga o le ethanol lea na faʻamaonia. Soʻo se mea inu inu ava malosi e mafai ona mafua ai le hypoglycemia. O le ava malosi i le maʻisuka e mafua ai se faʻalavelave ogaoga o le maʻi.

O le sili ona matautia o le tuufaatasiga o le ava malosi ma le maʻisuka mo alii ma tamaitai e taua i mataupu nei:

  • O loʻo i ai se vailaau malosi i le hypoglycemia.
  • Afai ei ai se avanoa o se faʻateleina o le maualuga o le maualuga o sikuea. O lenei mea o le a oʻo atu ai i le toilalo i le lipid metabolism.
  • E le mafai ona e inu i se faʻamaʻi o le cirrhosis ma le hepatitis tumau. O nei faʻamaʻi o se mafuaʻaga lelei lea mo le maʻi o le maʻisuka.
  • O le pancreatitis e le tutusa ma le ava malosi. O le faʻamaʻi e mafua ai foliga vaaia o le maʻisuka maualuga.
  • O le maʻisuka ituaiga 2 e le faatagaina e tuʻufaʻatasia le ava malosi ma le metformin. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai i le lactic acidosis.

Ituaiga o maʻi suka

O le maʻi suka ua vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • Faʻatasi ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi, e mafai ona faʻamaonia se fua faatatau lelei ma le le maualalo o le ava malosi. O lenei mea e mafai ai e oe ona maua le lagona lelei ile inisalini, lea e mafai ai ona e pulea le suka suka. Ae e le tatau ona e faʻaaogaina lenei auala, a leai, o le ai ai ni aʻafiaga leaga. O le faʻatagaina o fualaau mo fafine e 2 taimi e itiiti ifo nai lo alii. Aua le inuina le ava i luga o se manava gaogao ma le po.
  • Inu i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e tatau ona matua faaeteete, e fautuaina e lafoai atoa. O le mea moni o le faʻamaʻi, o se tagata ua i ai se faʻafitauli ole gasegase, o mea leaga ia mai le tino ua faʻaaogaina le matua le lelei, lea e mafai ona oʻo atu ai i le oona malosi. E le gata i lea, o le ava e le ogatasi ma fualaau faasaina. Afai o le tagata maʻi e faʻalagolago atoa i le inisalini, ona faasaina loa lea o le ava malosi.

Vaega o le ava malosi

O 'ava malosi uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu. E taua tele le iloa, aua o le maʻisuka e lua ituaiga ituaiga.

  1. Ova malosi e aofia ai le malosi o le sili atu i le 400. E aofia ai vodka, brandy, cognac, scotch tape, gin. E itiiti a latou suka, o lea ua faatagaina ai i latou e aofia ai le maʻisuka i le taumafataga, ae naʻo le ituaiga 1.
  2. Ava inu ava malosi ma se malosi e itiiti ifo i le 400. O loʻo aofia ai le tele o suka. E aofia ai le uaina, vine, cocktails, ma isi. E faʻasaina ona inu tagata o ituaiga uma e lua ma le 2.
  3. O se isi vaega o le pia. O lenei vaiinu ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faatagaina.

O taunuuga o le inu ava malosi

I tagata e maua i le maʻisuka, o le suka e le avea ma malosiaga. O le sili atu o le kulukose e tuua ai le tino ma le faʻavave. Afai o se toso malosi o le suka e tupu, ona lamatia lea mo tagata. O lenei faagasologa ua taʻua o le hypoglycemia.

Pe a inuina le ava malosi, e faateleina le lamatia o le hypoglycemia. I lenei tulaga, o le gaioiga a le fatu, toto toto, faʻalavelave faʻalavelave. Afai ei ai ni faʻalavelave o le tino, o le ava o le a faʻaleagaina ai lenei tulaga.

I se tulaga o le inupia, atonu e le lagona e se tagata uiga iloga o le hypoglycemia. E na o le pa'ū lava i se tulaga e le iloa - o se hypoglycemic coma.

Afai e inuina e se tagata le ava malosi ma o lona tulaga e faamalieina, e le o lona uiga e mafai ona ia faateleina le fualaau. O le tino e amata ona tali atu i le ava pe a mavae ni nai itula.

Tulafono mo le inu ava malosi i le maʻisuka

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimulitai i tulafono faʻapitoa:

  • O le pia ma le maʻisuka e mafai ona inu i le 300 ml, aua e i ai ni nai suka. E moni lenei mea mo alii,
  • o le inu tele lava e le fautuaina,
  • e le mafai ona e faʻaaogaina le uaina e faʻaleleia ai le kulukose,
  • vodka e mafai ona faʻaumatia pe a fai e aofia i totonu o se meaʻai faapitoa (dose i aso uma e 50-100 ml),
  • e matua faasaina le inuina o le ava malosi, ava malosi, fausiaina ma le taumafataga o le uaina, aua latou te faateleina le faateleina o le suka,
  • pe a uma ona inu ava malosi, e tatau ona e fuaina le maualuga o le kulukose ma afai e te manaʻo e faʻamamafa le tino i meaʻai e mauʻoa i gaʻo,
  • aʻo e inu, e tatau ona e 'ai mea taumafa e maua i le gaʻo (o le a tumau le maualuga o le kulukose i totonu o le toto mo se taimi uumi) poʻo le malo (o le a sili atu lemu).

E fautuaina le fuaina o le suka i luma atu, i le taimi ma pe a uma ona inu pia. E le gata i lea, o lenei faailo e tatau ona siaki ae e te lei alu e moe. E le mafai ona e inu ava malosi pe a uma le faamalositino. I taimi o toleniga, o loʻo i ai se faʻaititia o le toto suka

Aua le inuina le ava i luga o se manava gaogao, e oo lava i le uaina. O lenei mea e afaina ai e le gata i tagata e maua i le maʻisuka, ae sili atu le maloloina. O lenei faʻaaogaina o le ava e mafua ai le faʻaitiitia o le suka toto i se tulaga matautia.

Taʻiala o le ava i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻavaivaia ai le glucose i siama, ma o se taunuuga o lea e felafolafoaʻi solo ai i le toto, e maua i le maualuga e le gata i le toto, ae faapena foi i le faanatinati.

O le maʻisuka e tupu mai ona o le faaleagaina o le pito i fafo o le pancreas, lea e taʻalo ai le vaega ole inisalini. O le insulin e nafa ma le fusia o le kulukose, ae e le tupu ona o lona leai.

O le ava malosi e maualalo ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma e toatele e le malamalama i le moni moni o lana gaioiga.

O le tulaga lamatia i lenei mataupu e taoto i le tele o itu:

  1. Afai o le amataina o le gaioiga o le inisalini, o loʻo faʻatonuina i se auala faʻapitoa, o loʻo i totonu o nisi tapulaa, a maeʻa le inu ava malosi e faigata ona taʻu atu le umi o le a iai lona aafiaga.
  2. A uma ona inu le ava malosi, e faigata ona mateina le fua o le insulin poo fualaau.

O le fua o le inu o le ava malosi e faalagolago i le tulaga o le tino o le tagata: i luga o le aofaiga ua onā, i luga o le aofaiga o meaʻai na ave, le tikeri o le vaivai, le tulaga o le fualaau oona. Ae ui i lea, i le faagasologa o lona soliga, o le aafiaga silisili lava o luga o totoga o le vaega o meaʻai.

O le mafuaʻaga o le maʻisuka e mafai ona umi le inuina o le inu, o lona uiga, inu ava, pe a faaleagaina le parenchyma pancreatic. Afai o loʻo iai le faʻamaʻi, o lona uiga o le inuina o le ava malosi e faʻaleagaina ai le paʻu ma solia ai le mafai ona pulea lona tulaga.

O le tele o le ava malosi o le ai ai aafiaga eseese i luga o tagata eseese, o le tele o le ava i totonu o le toto, e aofia ai le tikeri o le faʻaitiitia i le kulukose toto. O le mea lea, o le inuina o le ava malosi e mafai ona maualalo ai le kulūkose i lalo ifo o le taʻaloga talafeagai, ma faʻafuaseʻi ona pa'ū se tagata i se paʻu.

O le isi mataupu o le taimi lea e faʻaititia ai le kulūkose. E mafai ona tupu lenei mea ile itula, lua poʻo le taeao. Ae peitai, o le suka e tatau ona mataituina i le taimi e tasi.

O se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona tuʻufaʻatasia togafitiga ma meaʻai e puipuia ai fesuiaiga o kulukose.

O le mea lea, e leai se mea e mafai ona tatou fai atu ai o le ava malosi ma le maʻisuka e fetaui lelei, o le faʻaaogaina o sina fua laʻititi e maua ai aʻafiaga i le tino.

E masani lava, faatasi ai ma se fualaau tele o le ava malosi, o le tagata ua matua le toe pulea lana lava galo ma galo ai le manaomia o le inuina o fualaau. I lenei tulaga, o le atiina ae o le coma e mafai ona tupu i se miti, ma o le a mafai ona iloagofie i le taeao.

O aʻafiaga o le ava i le maʻisuka

O aʻafiaga o le inuina o le ava mo le maʻisuka e atiae i le tele o itu:

  1. Atinaʻeina o le hypoglycemic coma,
  2. Tulaga faʻapitoa,
  3. Aafiaga umi o le alualu i luma o le maʻisuka

I le vaʻaia o mafuaaga o loʻo i luga, e faigatā mo se tagata inu ona fuafua le tele o insulin poo fualaau e tatau ona ave i le taimi e tasi. E toatele e taumafai e nana le mea moni o le inu ava malosi, ae e le mafai ona latou teena.

O le mea lea, o le maualuga o le inisalini pe a uma ona faʻamauaina le ava malosi ma le atinaʻe o le coma. O le tagata gasegase e ufitia i le afu paʻu, o le manava e vavegese lalo, e leai se tali atu i fualaau mai fafo. Coma e mafai ona leʻo pe loloto.

Afai o le solia o le malamalama na maua i se taimi e leʻi leva talu ona atinaʻeina, ona oʻo loa lea i le puleaina o le kulukose e vave ona aumaia ai se tagata i ona lagona, lea e muta ai togafitiga. Faʻatasi ai ma le loloto, e manaʻomia togafitiga i le tulaga o le pa'ū o le kulukose ma le mataʻituina ile falemaʻi.

O le i ai i se mea leaga e afaina ai le gaioiga a le faiʻai: e maua ai le matelaina o le okesene, e ono manaʻomia se taimi e toe faʻafoʻi ai ana galuega.

E masani lava, o le maʻisuka ma le ava malosi, o le hyperglycemic coma e mafai ona maua. I lenei tulaga, o le paʻu e masani ona matutu, o le manogi o le acetone mai le gutu e sau mai se tagata.

Faʻalagolago e faʻamautu le tulaga o se tagata e faatagaina ai se glucometer, lea e avanoa mo tagata maʻi taitoatasi. O nei taunuʻuga e manaʻomia ai le faʻaofiina o ni fofo faʻamautu e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose.

I le falemaʻi, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le tuiina o le inisalini e tau ai maualuga maualuga o suka.

I le laasaga muamua o le maʻi suka, pe a maualalo le fua o le kulukose, o le taumafaina o le ava, o lona uiga o le faaleagaina i le pancreas, mafua ai le alualu i luma o le maʻi.

O le faʻaauau ona atinaʻeina o le gaʻo hypoglycemic e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni e ono i ai i le fomaʻi se manatu sese o le fua o le fualaau faasaina e le saʻo le tofiaina. E mafai ona sui togafitiga, ma o nei fua mo le maʻisuka o le a mafua ai ona osooso i le kulukose.

O le inuina o le ava malosi mo sina taimi e mafai ona totogi ai le gaioiga o le inisalini, ae ona o le gaoioiga le tumau, e tumau mo sina taimi puupuu. I totonu o le maʻisuka, o le tagofia o vailaʻau ma le filifilia ma le faaeteete o le suʻega e manaʻomia.

O le inuina o le ava malosi e mafua ai le faateleina o le kulukose o le toto, lea e manaʻomia ai le maʻi e sui i le insulin, talu ai e leʻo iai se mea e manaʻomia. O le faʻamautuina o le maualuga o le suka o le toto e faʻatagaina ai oe e maua ni faʻafitauli e pei o le maʻi suka, retinopathy.

Afai e manaʻomia le ava malosi pe e le mafai ona aloese mai ai, ona fautua mai lea o tagata atamamai mo le maʻisuka e le sili atu ma le 50 g vodka ma faʻaaoga se meaai mama ma se maualuga o le gaʻo.

Afai e sili atu le inumaga i le aofaiga o le maʻisuka, ona tatau loa lea ona lafoaia le togi o le inisalini, ae o le aso e sosoo ai, siaki le maualuga o le suka o le toto ma fuafua le fua talafeagai, ia mafaufau i teuteuga i le tulaga.

Endogenous Alcohol, Ethanol Totonu i totonu o le Tino - Tatala

O tagata taʻitasi i le faʻaaogaina o le metabolism faʻapitoa e maua mai ai sina tamaititi o le ava malosi. O le tele o tala faʻasolopito ma tala e alu i le tala o le ethanol totonu. O a tatou meafaitino ua valaauina e faamanino le tulaga i le ituaiga ethylene glycol; o iinei tatou te tuʻuina atu ai fesoʻotaʻiga talafeagai:

  • O le a le fualaau o le ava malosi e saogalemu mo tagata - iinei, o se auiliiliga o mea lelei ma le lelei o le inu ava malosi,
  • O a mea inu sili ona matautia - faitau, fuaina o ava malosi e ala i le faitioga o le lamatiaga o le ava malosi,
  • Faʻafefea ona iloa faailoga o le ava malosi e faʻatuatuaina - iinei, o le faʻavae autu mo le faʻamaʻiina ma faʻamaʻi.

Afai e leʻi inu se tagata mai meainu malosi i le taimi o suʻega, mo se faʻataʻitaʻiga, atonu o loʻo i ai pea ni nai faitauga laiti ma se manava manava. O se manava e mafai ona iloa foliga o le ethanol.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ava malosi, o se vaega lea o vailaau ma faailoilo o oloa faʻamalosi - e pei o kvass poʻo kefir. I nisi tulaga, ma nisi faʻamaʻi o le manava, e oʻo lava i le faʻaaogaina o ia oloa e le talafeagai.

O se vaega o le ethylene glycol e aliali mai i se manava faapena.

E mafai ona manatu le ethanol o le ava malosi, lea e na o le taimi tonu lava e faia ai le gaioiga o le tino o le tagata lava ia. O le tele lava e maua i totonu o siaki faʻatasi ma le ava o le dehydrogenase. O le mea sili ona maualuga o lenei enzyme o loʻo i totonu o le ate, ae o lenei vailaʻau o loʻo i ai foi i totonu o sela o totoga ma gaʻo uma.

E tatau ona tatou faʻafetai i se numera tele o galuega e fuafuaina e suʻesuʻe ai le aafiaga o le ethanol i luga o se tagata ma lona soifua maloloina, peitaʻi, tatou te maitauina o suʻesuʻega i le mataupu o le i ai o le ethanol totonu i le tino o le tagata, lea e le ogatasi ma le faʻaaogaina o le ava malosi, e seasea lava i latou. O lenei mea e tupu mai ai le alcohol ethyl e masani lava ona taua o le "ootia".

E i ai se isi ava malosi, lea o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le tino o le tagata, ae i le faagasologa o le faʻamalosiina o meaai gaʻo i le gastrointestinal tract. O lea ituaiga ethanol ua manatu o le physiological; e le o se mea e tupu mai. Talu ai o siaki o le tino o le tagata e le tuusaʻoina.

O le aʻafia i sela mai le toto, o le ava malosi e galue i le auala tutusa lava. E faʻapefea ona tupu lenei mea i tulaga ma le ava malosi, lea e ulufale mai i fafo i totonu o le tino. O lenei ituaiga o ava malosi e mafai ona manatu e na o se tikeri o tulaga faʻapitoa. O le ava malosi faapena e le o tele, ae e sili atu nai lo le tuusaʻo saʻo i sela.

Moni pe pei foi latou te fai mai o le ava malosi e le faʻapipiʻi masani i totonu o le tino o se tagata soifua maloloina, o le a le tele o mea na faia ma faʻaaogaina. O lenei paleni e vave ona ufiufi ma galue i le umi e ola ai le tino.

Ole inu ole alcohol alcohol i totonu o le tino e auai ile faiga ole tulafono:

  • elasticity and permeability of membranes,
  • malosi, gaioiga faʻasolosolo,
  • metabolism o tagata faufautua o le tino popole e pei o le dopamine, serotonin, norepinephrine,
  • ma e tatau foi mo le tuufaatasia o meaola e pei o le morphine (endorphins).

E tatau ona maitauina, mo le malamalama, pe fia le ethanol o loʻo faʻapipiʻiina i sela, ma o le a le mea na faia e mafua mai i le faʻamalosi i le taimi o le galoina o meaai.

I le mea sili lava, e tatau ona faʻatautaia ni suʻesuʻega faʻapitoa ina ia iloa ai uiga patino o le mataupu. E le gata i lea, o faʻamatalaga i luga o meaʻai na 'ou' ai i le aso na muamua atu ao leʻi faia le suʻesuʻega ma o le a 'ai le tagata.

E tatau ona faamamafaina e faapea i mataupu e faatatau i itu o le fausia o ava malosi, e mamao mai i mea uma ua manino.

O le a le mea e tatau ona iloa e uiga i le ava malosi?

Aisea e taua ai le ava malolosi mo le tino, ioe, e mafai ona avea o se punavai o le malosi ma o loo manaomia i lenei tulaga. E le gata i lea, e auai o ia i faiga faʻafetaui ma fesoasoani e faʻafetaia tulaga faigata.

E faʻamaonia pe a maeʻa faalavelave faʻafuaseʻi o taavale, faʻavevesi tele, pe a mavae ni manua ma tutusa, o le a faʻaitiitia le maua o le ava.E le gata i lea, o le maualuga o le ava i totonu o le toto ua fuafuaina e ala i gaoioiga faaletino ma le maalili o le maalili. Ae o lagona lelei e faaosofia ai le tele o le ava malosi i totonu o le tino.

O tulaga o le faateleina o le ava malosi, e pei ona taʻua muamua, e faapitoa le fiafia i le au taʻavale. O le mea lea, o faʻamaʻi pipisi pei o le bronchitis faʻamaʻi, maʻi o le maʻisuka, o ituaiga o faʻamaʻi o le tino, ate, ma gaʻo e mafai ona faʻaosofia ai le maualuga o le maualuga o le ethanol. O le mea moni e mafai ona faauigaina moni lava le sili atu i tulafono faʻatagaina.

Ma o lenei mea e fai ai se faʻataʻitaʻiga mo le le mafai ona aveina se taavale e aunoa ma se suʻega faafomaʻi talafeagai.

E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamaumauga mai se tasi o suʻesuʻega pe a tusia e faapea o le hypoxia faaumiumi atonu o le mafuaaga lea.

O lona uiga, o le le lava o le okesene e mafai ona mafua ai se alualu i luma le tumau i le maualuga o le ava i totonu o le toto, e tutusa foi ma le maeʻa o le 100-200 kalama o vodka.

Fuafuaga o le inu o le ava malosi

O auala mo le fuafuaina o le ava malosi e matua faigata lava ile suʻeina o le toto ma i le mimila. O le chromatography masani o le kesi faʻatasi ma le faʻamalamalamaina o le ionisation o le mumū ma le metara alkyl nitrite. O a latou taunuʻuga ma le sao atoatoa e mafai ona taʻu mai ai le inu o le ava i le sili atu i le 0.15 ppm, ae o le 0.04 ppm ma le itiiti ifo e leʻi fuafuaina.

O le mea sili ona taua, o le maualuga o le ava malosi e masani lava e le sili atu i le 0.18 ppm. O lona uiga o loʻo i ai i tapulaa o le faʻalogoina o masini sili ona lelei. O se manava manava e le mafai ona ave se tele tele, o le a leai se faitau.

O le fuafaatatau o le tele o meafaifaaili e faaopoopo pe itiiti foi 0.1 ppm, ma o le amataga o se fuafaatatau faatuatuaina e amata mai i le 0.3 ppm. I se isi faaupuga, o faailoga o le 0.4 ppm i luga o le masini, ma le amanaiaina o mea ua taua i luga, e le mafai ona manatu o mafuaaga e sili atu. O le mafuaʻaga lea i totonu o Europa na o le maualuga o le ava o le 0.5 ppm o le amataga o le faasinomaga mo le sili atu.

I le tele o tusi faasaienisi, e tusa ai ma iunite ua faaaogaina i le Rusia, o le fua faatauaina o le maualuga o le ethanol e mafua mai i le 0,00039 i le 0,00045 ppm, pe mai le 0.000195 i le 0,000225 mg / l i tulaga o le ea, o le tuufaatasiga o le fua o le maualuga o le ava malosi i le toto ma le ea pei o le 2000 taimi.

O nei faʻafitauli le taua, ona o le maualalo o le lagona o faʻaonapo nei, e le mafai ona faʻamoemoeina e tusa lava pe o le a fesoasoani mai le manava faʻapitoa e sili atu i le taimi nei.

E manino lava, mo le tele o le toʻatele o tagata, o le ava malosi o le a le aʻafia ai iʻuga o le suʻega i le tulaga o le inupia, o se natura muamua, ma se suʻesuʻega sili atu ona lelei i le tulaga o le inupia e tusa ai ma taunuuga o suesuega suʻesuʻe.

E faʻafefea ona fuaina le maualuga o le ava malosi ma suia i tulafono faatonutonu, tatou te fautua atu e te faitau i le saienisi suʻesuʻega i le tusi faamaonia e faʻaaoga ai le sootaga i le pdf format.

Faaiuga - natia le faʻaaogaina o le ava malosi, e le mafai e le 'ava' ona inu

E tele fesili e uiga i ava malosi, atonu o le a sili atu. Ae ae e te leʻi tietie, o le filifiliga saʻo lava e tasi ia aua le inu i le aso. Faʻalogo i faatonuga mo vailaau, (pe afai e leai, sau mai le Initaneti).

Ma o le taʻua o mea o loʻo i totonu o le alcohol ethyl po o le tapulaa mo tagata e aveina taavale afi o se mafuaaga taua lea mo le musu e ave se taavale. Talanoaga, talanoa e uiga i le inu malosi o le ava malosi ma e le o le fiafia, ae leai lava se auala e mafai ona avea o se 'alofaga ma ufiufi le inuina o le ava malosi aʻo ave taavale.

Vitio: meli. suʻesuʻega avetaʻavale

O tamaiti o mea inu malosi (e oo lava i matua e inu malosi) e tele lava ina mafatia ona o le leai o se natura faatulagaina o le ethanol. Ona o le suia o le metabolism i totonu o le manava, lea e le masalomia le afaina ai o latou atinaʻe, lea e faʻaalia ai o ia lava o se lag i le mafaufau, fuafuaga faʻale-agafesootai faaletino.

O le mea lea o le "ola" ethanol Balance paleni e tupu pe afai e ulufale atu le ethanol i fafo mai le uaea i le amataga o le atinaʻe o le pepe. O metotia o togafitiga ma le toe faʻaleleia o le paleni tuga o loʻo i tua atu o le lautele o lenei mea ma e sili atu le fesoʻotaʻi atu i le vavalalata o le pepelo ma le ava malosi.

Tuua Lau Faamatalaga