O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le suamalie Huxol mo le maʻisuka

O le Huxol o se tuufaatasiga o le suamalie lea e faʻaaogaina e sui ai le suka i luga o le suka i faʻamaʻi faʻaleagaina o faʻasologa eseese. I le tusiga o le a tatou auiliiliina le mea suamalie Huxol - o aoga ma mea leaga.

Faʻalogo! I le faatulagaga faavaomalo o fuainumera o mea e faaopoopo i meaʻai, sodium cyclamate o loo taua e E952, ma saccher e E954.

O le tuufaatasiga o le suka e suitulaga i le "Huxol"

Sodium cyclamate o se mea suamalie ua lauiloa talu mai le 1937, lea e tusa ma le 30-50 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka. O le i ai o se numera o le E-faʻamaonia e le o se mea leaga i le faʻaaoga masani (itiiti ifo nai lo le faʻaaogaina o tupe i aso taitasi). O le fua faatatau o aso saogalemu mo le sodium cyclamate e 7 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino.

O le tele o meaai sugary e aofia ai le kulukose. Cyclamate e masani ona faʻaaoga e fai ma sui. Cyclamate e sili ona maualuga nai lo masani masani, lea e avea ai le suauu e talafeagai mo le kuka ma meaai.

I le Iunaite Setete, sa faasaina le cyclamate i le 1969. O le faasaina na faavae i luga o suesuega i tamaʻi i le 60s o le XX seneturi, lea na maua ai le faamaoniga o le atinaʻeina o le kanesa o le susu i totonu o manoa. Peitai, o suʻesuʻega mulimuli ane e leʻi faʻamaonia ai le aʻafiaga o le tino. O le FDA, ina ua maeʻa ona toe iloiloina uma faʻamatalaga suʻesuʻega na maua, na ia faʻaalia foi e leʻo manatu i le tino o le tino o le tino i mumumu ma isumu.

Na suʻesuʻeina e le Kovana Nofoaga Saogalemu o Meaola 6 sipuni ma maua ai le tusa ma le 184 mg o le cyclamate i le lita. O lenei mea e sili atu i lalo o le maualuga o le 400 mg i le lita. E mafai e le taumafaina i tamaiti pe a faʻaaogaina e pei o se inu i aso taitasi e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia.

Saccharin e faʻaaogaina i mea taumafa taumafa e avea o se faʻaleleia lelei. E mafai ona faʻaaogaina i nisi o oloa ma se maualuga maualuga. O le maualuga o le saccharin i oloa falaoa e 200 mg / kg, i fualaau faisua ma fualaʻau - 160 mg / kg, ma le malosi o le ava - 80 mg / l.

I totonu o le dentifrices (toothpaste, chewing gum), o le saccharin o loʻo aofia ai o se mea e suamalie ai ma le non-cariogenic agent. I le faʻamalosia, o le saccharin e faʻaaogaina i luga o le fola.

E le gata i le manaia o le malosi, o le saccharin e mafai ona aafia ai le fiaai ma le manava o le inisalini. Saccharin e avea o se inhibitors o carbonic anhydrase (CA) in vitro. CA o se enzyme e aofia ai i le tele o gaioiga o le tino i le tino. CA-VII ua faʻatuina i le faiʻai. Saccharin foi o loo i ai se aafiaga o fualaau oona i luga o le vaomatua, lea e faamatalaina e le sulfonamide vaega. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e mafai e se oloa ona mafua ai le mamafa ma le maʻisuka. Ua talitonu Saccharin e saofagā i le Alzheimer's.

Taua! A faʻaaogaina i aso faʻatulagaina i aso taitasi, o le lamatiaga o le gaʻo ma le maʻisuka e le faʻateleina fuainumera. O le mea lea, e fautuaina e le faʻaleagaina le suamalie ma mulimuli i fautuaga a se fomaʻi agavaa.

Faʻavae ma meatotino o le suauu Huxol

O le Huxol sugar substitute e maua i le ituaiga o laʻau e le gata i le vai, ae le gata i isi vai. O lenei mea e tupu toetoe lava o le taimi lava lea ma se uiga lelei o le leai o se leo. O le oloa e tetee i faailoga maualuga o le vevela, e ui i lea, o le mafanafana pe faaumiumi le mafanafana o le Huxol, e avea ma maualuga-kalori.

O le gaosiga o loʻo faailoa mai le fua faatatau o aso taitasi e fautuaina, lea e le fautuaina e tatau ona sili atu, e aofia ai le 20 pauna i le aso. O i latou uma lava o se tsp. suauu moni e tusa ai ma le tikeri o le suamalie. O le tuufaatasiga o le faʻaopoopoga o loʻo faʻatusalia e ni vaega eletise, e taʻua o le sodium cyclamate ma le sodium saccharinate.

I le talanoa e uiga i le tuufaatasiga o Huxol, ia gauai atu i le mea moni e faapea:

  • cyclamate, poʻo le E952, e 50 taimi le maualuga o le suamalie suka. O loʻo i ai se malosi tele mo le galulue faʻatasi, ma o le mea lea ua faʻaaogaina faʻatasi ai ma isi igoa,
  • sodium saccharinate, poʻo le E954, o loʻo faʻaalia i se tikeri maualuga o le suamalie, lea e 400-500 taimi maualuga nai lo le tikeri o le suamalie o le suka,
  • o vaega taʻitasi o loʻo tuʻuina atu e faʻavasegaina e le o ni meaʻai, ma latou te le auai foi i gaioiga e fesootaʻi ma le metabolism.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le gauai atu foi e tosina atu i le mea moni o le cyclamate ma le sodium saccharin e le o faamatalaina i se faasinomaga o le kuluma ma e le aafia ai le fua o le kulukose o le toto. E le gata i lea, e le o suia i le urine, lea e tuusaʻo saʻo ma le tetee atu i le malosi o enzymes i le manava ma le fatu.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le suamalie Huxol

O le Cyclamate o le vevela vevela ma o lea e mafai ona faʻaaogaina mo le kuka ma le taoina. E masani ona faʻaaogaina i le gaosia o taumafa maualalo-kalori. Mo le mauaina o se mea e sili atu ona suamalie, o mea faʻafefiloi o le cyclamate ma le saccher e masani ona faia i le fua faatatau o le 10: 1. Ona o ana meatotino, o le cyclamate e mafai foi ona tuʻufaʻatasia lelei ma isi mea suamalie.

O le aso faʻasolosolo i aso taitasi e 7 mg / kg. O lenei tau aogā, i le avea ai o se tulafono, e le sili atu i le tele o tagata faʻatau. O le Cyclamate e le o faʻafefeina ma faʻasalalau i le tele o tagata faʻatau e aunoa ma suiga e ala i fatugaʻo. E toalaiti tagata ei ai siama i totonu o la latou fugalaau e mafai ona liua le cyclamate i se taimi puupuu. O se mea e mafai ona fai o le cyclohexylamine.

I le vaitau o le 1960, o suʻesuʻega eseese ua faʻaalia ai o le saccharin e mafai ona maua ai le tino o le tino (carcinogenic) i manu. I le 1977, na lomia ai se suʻesuʻega lea na fafagaina ai e tamaʻi atunuʻu maualuga o le saccharin le maua o tamaiti e maua i le kanesa. I le tausaga lava lea, sa faasaina ai le saccharin i Kanata. Na toe iloiloina foi e le pulega a le US FDA le faasaina, ae saccharin na o le pau lea o le suamalie e mafai ona maua i lenei taimi. I le 2000, na soloia lenei poloaiga. Talu mai lena taimi, o le gasegase o gasegase mafai ona avea ma autu o le tele o suʻesuʻega. E ui o nisi suʻesuʻega ua maua ai se fesoʻotaʻiga i le va o le saccharin meaʻai ma le faateleina o le kanesa, o isi suʻesuʻega e leʻi faamaonia ai lenei mea. O se faʻatalanoaga-2014 na faʻataunuʻuina ai e faapea o le lamatia o le kanesa e leai se aoga.

E leai se suʻesuʻega e mafai ona faʻamaonia ai le lamatiaga i le soifua maloloina o tagata (pe a faʻaaoga fua masani). O suʻesuʻega 1977 sa faitioina foi mo le faaaogaina o le maualuga o saccharin, lea e masani ona sili atu nai lo le taumafa masani a tagata i le 100 taimi.

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o suka e suia

Tuuina atu o le suka ia suia na mauaina. I lenei itu, o le aoga o fualaau faasaina mo le maʻisuka ma tagata i luga o se meaai e le afaina ai le metabolism, faapea foi ma le maualuga o le suka.

O le suamalie Huxol e le o le caloric, ma o lea e mafai ona faʻaaogaina e tagata maʻisuka oe manaʻomia le leiloa o pauna faaopoopo.

O le isi mea lelei e sosoo ai e tatau ona manatu o le le mafai ona faʻaosoina le caries, aua o le suka e suitulaga e le auai i le gaosiga o le gaʻo. E le gata i lea, o tagata atamamai e taulaʻi atu i le mea moni e faapea o le sao saʻo, o se fesili o le puipuia o gaioiga e fesootaʻi ma le teuina o gaʻo i le ate ma maso. O le Huxol ma le faʻalauteleina o le faʻaoga e afaina ai le paʻu o le toto toto, ma o lea e mafai ai ona tatou talanoa e uiga i togafitiga manuia o le setete.

Ae ui i lea, o le afaina ma faamanuiaga o le suka e suitulaga e tatau ona iloiloina i nisi auiliiliga. I le tautalagia o lenei mea, faʻalogo i le mea moni e faʻapea:

  • faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina o le oloa, e mafai ona faʻamaonia le faaleagaina o le pancreatic,
  • e mafua mai i le mea moni e faapea, o le faʻaleleia o le gagana, mauaina o se tala lelei mulimuli, auina atu se faailo i le faiʻai, lea e toe faʻafeiloaʻi atu ai i le pancreas,
  • o le pancreas e maua ai le inisalini malosi, ae talu ai ona e leʻi mauaina ni meaʻai, o le faʻamaoniaina o ia ituaiga faailo sese e matauina. O le mea lea e ono tupu i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.
.

O le faʻaleagaina o le oloa o loʻo faʻamatalaina foi e se meatotino e pei o le le lava o le kalori. I lenei tulaga, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le faateleina o le fausia o gaʻo, ma e sili ona leaga le aafiaga o le tino o le maʻisuka pe a faʻaaoga Huxol. Ua faamaonia foi o le suamalie i luga o le taimi e faaosofia ai mea ua fai ma vaisu. E vave ona tupu lenei mea i le matua o le maʻi, o le "poto masani" o le maʻisuka ma isi vaega o le tino.

Taʻiala o le Maʻisuka

E tatau ona faʻaaoga le Huxol e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. E fautuaina le amataina o le faʻatinoga o le faʻatinoga, ma tuʻuina atu suiga i meaʻai e masani ai. O se suiga tele i le suamalie Huxol atonu e aʻafia ai le foliga mai o le le manaʻo le manaʻo. I le tautalagia e uiga i lenei mea, o tagata atamamai e gauai atu i le mea moni e faapea, e tusa lava pe faʻaaogaina mea e fai ai mea, e faʻaalia e le tino e pei o le suka. I le isi itu, o le le mauaina o le kulukose talafeagai, o se mea e le lelei ai ona faia, o se taunuuga o lea mea e te manao e ai atili ma sili atu meaai.

O le mea lea, o le faateleina o le fiaʻai e mafua ai le faateleina o le faateleina o vaega o meaai, lea e mafua mai i le sili atu le mamafa o le mamafa. I lenei itu, ua fautuaina e le sili atu i le 20 pepa o le Huxol i le aso e faaaoga ai. I le taimi lava e tasi, e taʻua e endocrinologists le tausia o se taumafataga, tausia o se olaga soifua maloloina (tuʻuina atu o le nicotine ma le ava malosi), o le faʻaauau pea o le tino faaletino o se mea e manaʻomia muamua mo togafitiga. E tatau ona manatua e faapea:

  • O le suamalie Huxol e sili ona faʻaaoga e avea o se mea faaopoopo i le lauti poʻo le kofe, faʻapea foʻi ma meainu,
  • i le faagasologa o le kukaina, o lenei suka e sui ai e le tatau ona faʻaaogaina,
  • i le noatia ma le fai fuafua i tulafono o loʻo tuʻuina atu, e mafai ona faʻamoemoe o le a sili ona aoga le suamalie, ma o le maʻisuka o le a na o lagona lelei lava o sea oloa.

E i ai ni faʻailoga?

E le mafai ona faʻaaogaina le Huxol i taimi uma e fesootaʻi ma nisi faʻasagaga. Muamua lava, o loʻo matou talanoa e uiga i le maʻitaga ma le lacting o fafine ona o le mea moni e mafai e le mea galue malosi a le suauu ona foia le puipui o le placental. E i ai se aafiaga le lelei i le fetus, ma e mafai foi ona mafua ai se faʻafitauli i le soifua maloloina o le tina o loʻo faʻamoemoe.

O le lisi oi latou o loʻo faʻaseseina e Huxol e aofia ai tamaiti ei lalo ifo o le 10 tausaga le matutua, tagata matutua, faʻapea foi ma i latou o loʻo i ai cholelithiasis ua iloa. E le tatau ona galo ia i tatou le le taliaina o le faaaogaina o suka e suitulaga mo tagata e maua i le ate ma le fatu fatu.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

O le mea lea, i le faʻaaogaina o le suamalie Huxol e tusa ai ma tulafono uma, o le maʻisuka e mafai ona faalagolago i lona lelei lelei. I le taimi lava e tasi, afai e le o mulimulitaia tulafono faʻavae, o le mamafa o le tupe e ono maua, o faafitauli i le paʻu. Endocrinologists e faʻamalosi i luga o faʻamatalaga muamua ma usitaia tulafono uma mo le faʻaaogaina o le suamalie.

Halieol artificial sweetener: tuufaatasiga, faʻamanuiaga ma faʻalavelave, tau ma iloiloga

Huxol, na gaosia e Bestcom, o se mea suamalie.

O le tele o taimi e faʻaaogaina i le taumafa o le maʻisuka, talu ai e le maua ai le suka toto ma ua faʻamaʻaʻaʻese atoa mai le tino.

O lenei oloa o se tasi o mea suamalie e sili ona taatele, ma o lona tau maualalo o le vaega autu lea i le lauiloa. E faʻaaogaina e fai ma sui i le suka i meainu ma ipu eseese.

Aepeitaʻi, e ui lava i meatotino lelei, ae tele foʻi aʻafiaga i le meafaigaluega. O le mea lea, aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faitauina ma le totoa le lisi o faʻasalaga ma fautuaga.

Huxol sugar substituting composition

O le suamalie Huxol e aofia ai vaega nei:

  • sodium bicarbonate (acidity regulator),
  • saccharin (4 milligrams i le 1 papa),
  • Lactose
  • sodium cyclamate (40 milligrams i le 1 papa),
  • sodium citrate.

O le tasi laulau o le oloa e tofo e tutusa ma le 5.5 kalama o le suka ua faamamaina, ma o le sipuniti o le suamalie suamalie o le Huxol e tutusa ma le punetini e fa o le suka (pe 66 kalama).

Cyclamate ma saccharin o le faavae o le tele o mea suamalie. E ui lava i le mea moni o le vaega lona lua e alu ese ma se fasi uamea, o le mea lea e maua ai le suamalie.

O le mea muamua e leai se mea e faʻaitiitia, ae i le saturation e le sili atu le maualalo i le saccher. A maeʻa ona faʻaaogaina, o vaega ua taua i luga e le o aʻafia e le tino. A maeʻa sina taimi, o le a faʻateleina i latou i le faanatinati.

Huxol sweetener release form

O le Huxol sugar substitute e maua i le tele o ituaiga ma le afifiina:

  • pusa - 300, 650, 1200 ma le 2000 fasipepa,
  • mea manogi suamalie - 200 mililiters.

E mafai ona ou faʻaaogaina mo le gau o le mamafa?

E iloa lelei pe a faʻaaogaina soʻo se mea manogi, o le toʻatele o tagata e iai ni faʻafitauli i le puleaina o le manava, o le mea lea latou, o le mea moni, latou te gaoia.

A faʻaaogaina le suamalie o le suamalie o le calorie, e le maua e le tino le kulukose o loʻo faʻamoemoeina pe a uma ona faʻaalia e le au tali o se tofo suamalie, o le mea lea e manaʻomia ai le faaluaina o se taunuuga.

O le mafuaʻaga lenei o se tagata e tele lona manaʻo ma naunau i lauusiusi.

O le faʻaitiitia o le mamafa, faʻalagolago i le sui atoa o le suka ma se suauu, o le a le aoga. I le isi itu, mafaufau e faʻaaoga se 50% suiga faʻale-natura (pe a meli).

Nuances o le maʻisuka

I le gasologa o suʻesuʻega, na maua ai le tele o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona galo le mamafa e faʻaaogaina ai se mea suamalie. O loʻo faʻamatalaina lenei mea i le itiiti o le kalori o le oloa ma le gaioiga a nisi vaega o le tuufaatasiga, mo se faataitaiga, lactose.

E ui i le mea moni o tagata atamamai e faatagaina le faʻaaogaina o le suauu Huxol mo le maʻisuka, e taua le mulimuli i nisi o tulafono ma fautuaga ina ia le faʻaosofia ai ni faʻafitauli:

  • amata ona ave le suamalie i ni nai laasaga, faʻalauteleina lemu ina ia mafai ai e le tino ona faʻafetaui lelei. O le a fesoasoani foi i le faailoaina o le le lelei o le gaioiga o le tino,
  • Aʻo leʻi faʻaopoopo se mea e suitulaga i le taoina poʻo le aʻoaʻoga autu, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi. O le togafitiga faʻamalolo o ona vaega e mafai ona aʻafia ai le tino o le maʻi,
  • mo le saʻo o le fua faatatau o fualaau oona i aso taitasi, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi, o ia lea o le a ia filifilia le amanaia o mea taua o le maʻi, faʻamaʻi o le tagata maʻi, tausaga ma isi mea.

Ina ia aloese mai le tagofia o mea ua fai ma vaisu, ua fautuaina le suamalie Huxol ina ia ave faatasi ma se suamalie masani.

O le tau o le Huxol sugar suit:

  • pulu e 300 fasi vaega - mai le 60 rubles,
  • papa e 650 fasi vaega - mai 99 rubles,
  • pusa e 1200 fasi pepa - mai 149 rubles,
  • pusa o le 2000 fasi pepa - mai le 230 rubles,
  • vai sui - mai 100 rubles.

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O le suamalie o le Huxol e masani ona faʻaogaina ma faʻaoga faʻapipiʻi. Muamua e aofia ai:

  • sorbitol. O lenei mea suamalie o loʻo maua i ash ash ma e le talafeagai mo tagata o loʻo mamafa tele aua e mafua ai faʻalavelave eseese o le gastrointestinal tract. Faʻaaogaina naʻo le maʻisuka,
  • fructose. E tatau ona faʻaumatia i ni tamai volumes, aua e sili atu ona suamalie nai lo le suka. O lenei oloa e faʻatagaina mo le maʻisuka, ae o lona faʻaaoga tele e fesoasoani i le maua o le mamafa o le mamafa,
  • stevia. O lenei analog faalenatura e le aofia ai i le gaosiga o le gaʻo ma le maualuga-kalori e le pei o le suka. E leai ni aʻafiaga o le oloa ma ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina e le maʻisuka ma tagata ua mamafa tele.

Faʻalogo faʻalogo:

  • aspartame. O lenei suamalie e matua suamalie lava, ma e le faatagaina e faʻaaoga mo tagata o loʻo i ai faafitauli i le gataifale palatini,
  • sucracite. O lenei oloa e sili atu le suamalie nai lo le suka ma e talafeagai mo le faʻaaogaina e le overweight tagata ma i latou e maua i le maʻisuka. Ae afai e faʻaaogaina, e tatau ona manatu e faʻasaʻo le toxini i le taimi o le pala i le tino.

Faatasi ai ma le oʻo mai o le suka, o mea uma e lua o le maʻisuka ma tagata ua i ai paʻu faaopoopo ua sili atu ona faigofie ona ola ai. Fans of sweets e le mafai ona tumau e aunoa ma lena.

Soʻo se mea suamalie ma lo latou taimi umi e faʻaaoga pea e aʻafia ai le tino, o lea e tatau ai ona e teena taimi.

Huxol Sweetener Reviews

O faʻamatalaga e uiga i le Huxol sugar substitute e matua finauvale, ae i le tele o tulaga e lelei.

E toʻatele e faitio i se tofo lea e le tutusa ma le suka ma o le a leai se mea e le fiafia ai, ae o isi e faailoa mai o le mea aupito sili lea ona fiafia i sui.

O le aoga sili o le oloa o le tau lea.

O le suamalie e sili ona lauiloa i le afa fafine, lea e mulimuli i le fuainumera, ae i le taimi lava e fiafia i le suamalie. Ae, o le mea moni, e le tatau ona e faʻaleagaina, e pei lava ona fai mai ai tagata uma.

Faʻafefea ona faʻaaoga le suamalie Huxol? O le tali i le vitio:

O le suamalie Huxol o se mea gaosi oloa e aofia ai le cyclamate, saccharin ma isi vaega. E lauiloa i le maʻisuka ma le toesea o mamafa ona o lona tau taugofie ma le taugofie.

Pe a faʻaaogaina, e taua le manatua e mafai ona faʻaosoosoina ai le leaga o le gaioiga o okeni. O le mea lea, ao le i faaaogaina, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma mulimuli i ana fautuaga.

Huxol Sweetener

A maeʻa ona maua se soliga o le faapalepale o le tino i mea oona, e fautuaina e le endocrinologist se tapulaa poʻo le faʻasaina atoatoa o le kulukose i meaʻai.

O mea suamalie e maua ai le suamalie, e le maualalo i le kalori. E faʻaaogaina mo sauniuniga o ipu o le maʻisuka.

O le a se mea uiga ese e uiga i le suamalie Huxol? E fia le tatau ona faʻaaogaina? O a ni faʻaaliga o le faʻaaogaina o se mea tuʻufaʻatasia?

Suʻe i le suka

Mai uiga o mea suamalie ua iloa ai ua vaevaeina i ni vaega se tolu: carbohydrate-alcool (xylitol ma sorbitol), suamalie ma le fructose. O mea muamua e faʻateleina ai le maualuga o le toto i totonu o le tino pe afai e sili atu le 30 g i le aso. E faʻafefete le fructose i le 2-3 taimi lemu nai lo le suka gaosi. Sweeteners e le afaina ai le kulukose.

O le kamupani Siamani "Bestcom" e maua mai ai le Huxol ua tuufaatasia i totonu o le vai ma pepa laupepa. E aofia ai mea taua: o le natura (stevia plant) poʻo mea suamalie laʻau (saccharin, afa). O se vaifofo suamalie e faigofie ona faaopoopo i le paluga pe a tao le kuka. O le vailaau palapala e tele tulaga mai le 300 i le 2,000 fasipepa, o le maualuga o le vailaʻau e 200 ma le 5000 ml.

Mo le faʻaaogaina o suauu masani masani, ia e tatau ona e manatuaina e 1 le pusa e tutusa ma le 1 sipuniti oneone. E le manaʻomia le faia o ni inisiua faʻamalosi e faia i taimi puupuu e faʻamalosi ai ma se mea suamalie.

O le tau o se mea manogi i luga o se mea e masani ai, e matua ese lava mai ona gaosimea gaosia. O vaega o le Huxol - cyclomat e 30 taimi e sili atu ona suamalie nai lo suka, sodium saccharin - 400 pe sili atu. O le aoga sili lea o suamalie. O vailaʻau o loʻo i totonu o le oloa i le fua faatatau, i le faasologa, 40% ma le 60%. O meaola oona e matua suamalie, e le o iloa le manogi.

Sweeteners ei ai numera o tapulaa faʻaaogaina. O le afaina mai le saccharin e le mafai ona faʻaaogaina e tagata gasegase ma faʻafitauli o gaʻo ma le ate.

Ole fua faatonuina ole suamalie e le sili atu ma le 3 maa i le aso.

Talu ai o le sodium saccharin i Huxol e sili atu nai lo le afa, o le mea lea, i le faia o ni faʻataʻitaʻiga faigofie, e mafai ona e faʻamautinoa e le sili atu i le 5 pusa fualaau o aso taitasi.

O le vevela o togafitiga o oloa ma ipu e aofia ai Huxol e suia ai lo latou tofo. O le suamalie e tumau pea, ae ona o le i ai o le saccher, e mafai ona lagona se tofo maaleale. O mea suamalie e lua e le o aʻafiaina e le tino ma e matua faʻaaogaina i le urine e le suia.

E fesoasoani le Huxol i le tele o tagata e mananao e aveesea le mamafa e faatumauina ai le tofo o mea masani (compote, tea, kofe)

O le aoga o le suamalie Huxol mo le maʻisuka o le i ai lea o se faasinomaga ole glycemic index (GI). O le faailoga faʻapitoa e maua mai ai e taʻu mai pe a faʻaumatia, e le tupu aʻe le suka toto. O le tautua o oloa e le o iai foi calories. O le mea lea, o loʻo faʻaalia mo le faʻaaogaina e le maʻisuka e sili atu le mamafa o le tino ma soo se tasi e manaʻo e aveesea le mamafa.

O le tulafono masani (i le kilokalama) e manatu e tutusa ma le eseesega i le maualuga o le tagata (i le cm) ma le tuufaatasiga o le 100. O se mamafa sili atu ona lelei, i le amanaia o le faavae o le tino, itupa, tausaga, ua fuafuaina taitoatasi e tusa ai ma laulau faapitoa.

E taua tele mo tagata faatau le gauai atu i le soifuaga ola o le oloa, ona o le aofaiga o aso e faʻaaogaina, ina ia le maeʻa ae leʻi faʻaaogaina atoa.

Nuances o le faʻaaogaina o Huxol

O le manuia tau tamaoaiga o le faʻaaogaina o le oloa e sili atu le taugofie le 'ai nai lo le gaosi meaai masani. O loʻo i ai faʻamatalaga suʻesuʻega e faʻamaonia ai le lelei o le aʻafiaga o fualaau oona i le tino o le tagata.

Sugar Substitutes for Diabetics

  • O le faʻamalosi o mea suamalie e aafia ai le atinaʻe o tama. E le fautuaina le Huxol mo fafine maʻitaga, tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga, ma tagata matutua i le silia ma le 60 tausaga.
  • O tagata faʻamaʻi e faʻaaoga Huxol i luga o se faʻaauau faifai pea e faʻaalia ai le tupu o se osofaʻiga le pulea i nisi taimi o le manava. O loʻo i ai se tulaga o le hypoglycemia (maualalo le toto toto) ona o le mea moni o tofo i totonu o le pupuʻu tautala e vave ona iloa le suamalie. O le mea moni, o kulūkose molemoa e le ulu i totonu o siama. Mo se taimi umi, o le saturation mai meaai e le tupu. E i ai se liʻo mataʻutia: o le siʻitia o le vaega, ae e le mafai ona aveesea le mamafa.
  • Faatasi ai ma le faʻaaogaina i aso taitasi o le suamalie e tasi, e pei o se tulafono, o mea ua fai ma vaisu ua tupu. E fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa le suiga i lea taimi ma lea taimi o fualaau oona e faʻaaogaina e fai ma sui i le suka.
  • O le fua o le Huxol o loʻo faʻaogaina mo tagata mamaʻi e iai faafitauli ma le gastrointestinal tract (gastritis, colitis, maʻi o le manava). I le manava, o le fuainumera o laulau e faʻaititia pe tuʻuina atu.
  • O se taunuuga o le le faʻamaonia o le tagata i le oloa, o aʻafiaga o le maʻi e mafai ona tupu i le faiga o le edema, vevela, vevela. Pe a aliali foliga, e taofi le faʻaaogaina o Huxol.

O se suamalie suamalie e faia mai le paluga paluga.

Ua saunia e pei ona taua i lalo: vai (200 ml) ua aumaia i se vevela ma ua solo i totonu o le pata po o le margarini (100 g). Faaopopo sina masima. A aunoa ma le aveesea mai le vevela, sasaa le falaoamata (1 cup) ma faʻaosooso pea. O le faʻafefiloi e kuka mo le 1-2 minute. I le masini e toʻa i le 70 tikeri, o fuamoa e faaopoopo i se aofaiga o 5 fasi vaega (tasi i le taimi).

E leai se faʻamaoni a le pastry Choux pastry. Mai le malulu tele o se paluga paluga, o le a le ola lelei le au. Paʻu paluga tino vevela, pe a ese, e salalau. O se pepa tao e kukaina i le suauʻu manogi.

O se sipuni sipuni o le paluga o loʻo vaevae i ai i se mamao e 5 cm mai le tasi. Kruglyashi o le a siʻosiʻopiʻo, e na ona nofo i le avanoa na tuʻuina atu.

E taofi mo le afa itula i totonu o le oven i le vevela o le 210 tikeri.

Afai e saʻo mea uma, ona tulaʻi lea o le pa, i totonu latou te faʻapipiʻi. I le faia ai o sina mea itiiti i le itu, o le faʻatumu o loʻo tuʻuina atu i totonu i sina tamai sipuni: kusi falaoa ma le suamalie faaopoopo, ia tofo.

O le afifi o Huxol, o lona pito i luga ma se pu, e faalagolago i le faatulagaga o le suamalie: o le vai ei ai se tapuni uʻamea talafeagai.

Kuki sisi

O le fua faʻatatau ua sili atu ona lelei nai lo le faavae, aua e le sili atu le manogi nai lo le pata. O le kulimi vailaʻau e faia mai le kulimi gaʻo (a itiiti ifo i le 30%). O le faʻaopoopoina o le gelatin e faʻatagaina ai oe e faʻaaoga le kulimi ma se mea gaʻo o le itiiti ifo ma le 20% ma soʻo se masini umukuka (mea manogi, meaʻai meaai).

E faʻamaluluina Gelatin mo le 2 itula i sina vaega susu. Ona vevela lea o le paluga i luga o le vevela vevela, e mautinoa lava le osofia. E le oʻo mai i se vevela ma faʻaauau pea i le afi, ia mautinoa e le mu le gelatin, seia oʻo ina faʻamavae atoa le mea ua tumu. O le kulimi suamalie o loʻo totoe e malulu masani.

I lenei taimi, e mafai ona e faʻaopopo:

  • vai Huxol (2 sipuni) poʻo 10 otaota faʻamaʻi i totonu o sina vaega susu,
  • vanillin
  • fualaau suamalie suamalie,
  • kofe, koko,
  • ava malosi.

E mauaina e le oloa le tofo o le faʻaopoopoga na faʻaaogaina. O le faʻafefiloi e sasaina mo le 4-5 minute, sasaa atu i ni fuga ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. O kulimi suamalie suamalie e vaivai.

E mafai ona faʻaaoga e faʻatumu ai pepa taʻavale. O le falaoamata o loʻo faʻaaogaina i le fua e tatau ona liua i le falaoa (XE) mo tagata e faalagolago ile inisalini.

Calories o meaʻai gaʻo (fuamoa, pata, kulimi) e faʻatatau i le 2 ituaiga faʻamaʻi.

O le maʻisuka o nisi taimi na te kukaina meaai suamalie ua saunia ma mea suka, i le mafaufau, lagona lelei, e ui i le manaʻomia mo le faʻaauau pea togafitiga, meaʻai. O se tulaga fiafia ua vaʻaia o se vaega aoga o togafitiga.

Faʻaaogaina, faʻavae ma faʻamanuiaga o le suamalie

O le Huxol sugar substitute e maua mai i Siamani, e mafai ona e faʻatau le oloa i le ituaiga o meaʻai fua, syrup. Soo se ituaiga o oloa e faigofie ona teuina, faigofie e felauaiga. Liquid Huxol e lelei mo le faʻaleleia o le manava o yoghurts, cereals ma isi lava mea faapena, aʻo fautuaina e tuʻuina ia laumei i meainu, ti, ma kofe.

O nisi o maʻisuka e masani ona faaopoopo i ai le suamalie i le taoina, peitai, o le vevela o le vailaau e matua le manaomia, maualuga le vevela e lamatia ai le faateleina o le caloric o mea e gaosia. I totonu o le vai ma isi meainu, o le a faʻaleleia le faʻaopoopoga, lea e faʻaaogaina ai le faigofie e mafai ai.

O le vailaʻau e faʻavae i luga o le saccharin ma le sodium cyclamate, o mea sili ona lauiloa a le suka i le lalolagi. Sodium cyclamate e mafai ona maua i lalo o le faailogaina o le E952, e suamalie o le 30-50 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka atoatoa. Saccharin (o loʻo taʻua E954) e ese i le le mafai ona gauaiina e le tino o le tagata, ua maeʻa faʻavaveina ma le faanatinati.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o laupepa ma le sipuni o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi:

O le tofo e sili atu ona leaga i le suka, e tupu mai i maʻi ua lagona le tofo lelei o fualaau, lea e fesootaʻi ma le i ai o le saccher.

O le tofo o le suamalie o nisi taimi e maitauina, o le malosi o le tofo ese mai luga e faalagolago i uiga o le tino maʻi.

O le a le afaina o le suamalie

I le faaopoopo atu i itu lelei o le faʻaaogaina o le suka gaosia e suitulaga i le Huxol, e iai foi mea le lelei. Muamua lava, o loʻo tatou talanoa e uiga i lona autu autu, cyclamate, lea e avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o gasegase o le tino, tiga i totonu o le manava. Saccharin e faʻaititia ai le paʻu i le gaosia o elemene digestive taua.

O faʻamaoniga e faʻaaoga i tagata maʻisuka oeo loʻo mafatia i le gaʻo maʻi ma le gaioiga. O le faʻaopoopoga o mea taumafa i le taimi o le maitaga e matua faʻasaina, ona o ona vaega e ulu atu i le pa puipui o le placental ma faʻaosoosoina pathologies ole fausiaina o tama.

E le fautuaina e fomai e aofia ai Huxol mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga, matutua matutua suka, i lenei vaega o tagata gasegase, le manaʻoina o le tino ma le itu o faailoga e sili atu ona susulu, ua vave ona faateteleina le tulaga o le soifua maloloina.

I le gasologa o suesuega faasaienisi i manu, na maua ai o vaega o le suka e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le kanesa.

Peitai, o sea aafiaga i le tino o le tagata e le faamaonia.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

I le faaopoopo atu i le suamalie, faigofie o le faʻaaogaina ma le atoatoa lelei mai le toto, o Huxol e iai mea e le mafai ona faʻamagaloina, o loʻo i ai mea e maualalo le kalori, leai se faʻamatalaga glycemic.

E tatau ona e nofouta e tatau lava ona suia lou suka i le suālaʻau, e pei ona i ai i nisi tulaga o loʻo i ai le faateleina o le manaʻo. O le isi fautuaga o le suia lea o le Huxol ma suamalie e masani ai, a itiiti mai i le amataga. O se fesuiaiga tele e mafua ai le le atoatoa i le tino, e faatalitali mo le taumafa o le suka, ae o le vaega o loʻo faamoemoeina o le kulukose e le o matauina.

E fetaui ma vave e te manaʻo e faʻaleleia le vaega o meaʻai, lea e tumu i le tele o gaʻo, ae le o le mamafa o le mamafa. Nai lo le aveesea o le mamafa, o le maʻisuka e maua ai le faʻafeagai, lea e tatau ona alofia.

I le gasologa o le aso, e mafai ona faʻatagaina e le sili atu ma le 20 pauna o se mea manogi, o le faateleina o tui e afaina ai le metabolism ma le soifua manuia o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

O le a le mea o le saccharin ma le cyclamate

E pei ona taua, o le mea taumafa faaopoopo o le Huxol e lua mea e aofia ai: saccharin, cyclamate sodium. O a nei mea? E faʻapēfea ona aoga mo se tagata gasegase i le maʻisuka pe, i se isi itu, auala e faia ai se faʻaoga matuia i se tino vaivai?

E oʻo mai i le taimi nei, o le saccharin e leʻi suʻesuʻeina, ae o se isi auala i le suka faamamaina, ua faʻaaogaina mo le tusa ma le selau tausaga. O le vailaau e mafua mai i le sulfobenzoic acid, o tioata paʻepaʻe o le masima masima e vavae ese mai ai.

O nei tioata e paʻu, o le efuefu e matua vevela lava, e faʻamavae lelei i totonu o le vai. Talu ai talu ai ona o le umi o le amio o loʻo tumau, o le saccharin e faʻamaonia mo le faʻaaogaina ma le dextrose.

O le suamalie e maua mai se taimi oona i le taimi o togafitiga vevela, o le mea lea e sili atu le lelei o le suka:

  • aua le kuka
  • solo i totonu o se vai mafanafana
  • faaopoopo atu i meaai sauni.

O le suamalie o le tasi gram o le saccharin e tutusa ma le suamalie o le 450 karamu o le suka atoatoa, lea e faʻaaogaina ai le faʻaopoopoga e talafeagai i le faʻafitauli o le tino, gaʻo ma le hyperglycemia.

O le oloa e vave ona maua ma gauaʻi lelei e le inumaga, i totonu o se voluma lapoa e faʻafefiloi e fusi ma siama o totoga i totonu. O le tele o le aano o mea o loʻo i ai i le vevela.

E foliga mai o le mea tonu lea mo lenei mafuaʻaga, ao faagasolo suʻesuʻega i meaola, faʻamaʻi i luga o le oncology o le vevela. O nisi suʻesuʻega na faʻaalia ai o le vailaʻau o loʻo saogalemu pea mo tagata.

O le isi vaega o le Huxol o le sodium cyclamate, paʻu:

  1. suamalie i le tofo
  2. atoatoa soluble i le vai,
  3. Totoga faapitoa e leai se aoga.

E mafai ona vevela le vailaau i le 260 tikeri, i lenei vevela e malulu mausali.

O le suamalie o le sodium cyclamate e pe tusa ma le 25-30 taimi e maualuga atu nai lo le sosolo, pe a faaopoopo atu i isi mamanu ma suamalie o loʻo aofia ai vailaau oona, o le vailaau e 80 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka atoatoa. E tele taimi e faʻafefiloi ai le cyclamate ma le saccher i se vaega e sefulu i le tasi.

O le sodium cyclamate e le manaomia e faʻaaogaina mo pathologies o fatugaʻo, o le gasegase tele, i le taimi o le lactation, maitaga, aemaise lava i le muamua ma le lona lua. Faʻatasi ai ma le cyclamate, e afaina ai le inuina o meainu suamalie.

E talitonuina o le suka e na o se paʻu, ma a faʻaaogaina, e le mafai e le tino ona gaosia le aofaiga tatau o mea. O le maʻisuka e maua ai le suamalie suamalie, ae ua faʻamalosi e 'ai le tele o meaai nai lo mea e tatau ai.

O le suamalie Huxol o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Vaega o le tuufaatasiga

O vaega autū o le suamalie na tuʻuina atu o le suauu cyclamate ma le saccher. O le aoga o le vaega muamua o le le mafai ona maua e le tino ma le soʻo se mea mulimuli i le faʻasolosolo.

Ona o lona fuainumera faʻatusatusa i Huxol, e mafai ai ona tatou talanoa e uiga i le le atoatoa o le vaega.

Ae ui i lea, o loʻo i ai ona faʻamaʻologa e talafeagai mo le faʻaaogaina i ni mea taua tele, aemaise lava, i soo se laasaga o le maʻitaga.

I le maitauina o foliga o le saccher, lea o loʻo i ai i le lisi o vaega o le suka e sui, o tagata atamamai e faʻalogo i le mea moni e le o aʻafiaina e le tino o le tagata ma faʻavave i le urine.

E tatau ona manatua i lona mafaufau e faʻavaivaia ai galuega o enzymes digestive ma o loʻo faʻamatalaina i nisi o mea faʻamaʻi.

E leai ni mea taua e faʻamautu atoatoa ai uiga o le suamalie Huxol ma ona lelei ma faʻaleagaina o le sodium bicarbonate, citrate citrate, faʻapea foʻi le lactose.

E pei ona e iloa, o le ituaiga mea suamalie o loʻo maua i ni mea se lua, e pei o ni maʻa ma ni vai faʻapitoa.

Aʻo tautala sao e uiga i papamaʻa, e tatau ona faʻalogo i le mea moni e aofia ai le 40 g o le cyclamate ma le fa o le saccher. I le tofo e tutusa ma le tasi le suka.

Talu ai ona o le saogalemu o le suamalie, e matua fautuaina lava oe e gauai atu i vaega taua o lona faʻaaoga i le maʻisuka.

Talosaga talosaga

E pei ona maitauina, ua faia Huxol i ni pepa ma se vai faapitoa, ona o lenei mea, e tatau ona e iloa tonu le auala e tatau ona faʻaaogaina ai ia faiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ma faʻaopoopo mea e fai i luga o le la, teas, cafe poʻo compotes. E ui lava e lelei le vai mo le faʻaaogaina i le siamu, soʻo se piko, pusa, yoghurts poʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi.

O se mea e sui ai le suka e maua i pusa tuʻufaʻatasiga e le gata ina mafai ona e nofo i le fale, ae ia ave foʻi ma oe.

Aʻo tautala i papa, e tatau ona faʻalogo i le mea moni o le fuainumera e mafai ona eseese: mai le 2000 ma le 1200 pauna i le 300.

E pei o se vai, e maua le suamalie i se fagu faapitoa e aofia ai le 200 ml. I le maitauina o uiga uma o le talosaga, e tatau ona faʻalogo i:

  • ona o le maualalo o le kalori, o le oloa e mafai ona faʻaaoga i aso uma e aunoa ma le mauaina o le mamafa o le mamafa,
  • o le faʻaaogaina o sili atu i le fa i le lima papa i le aso e le manaʻomia e tusa lava pe maua ai taui masani mo le maʻisuka,
  • o le faʻaaogaina faifaipea o Huxol e le mafua ai ona fai ma vaisu i le maʻisuka, e le faʻaosoosoina ai foi faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka.

O tagata faapitoa e tosina atu le manatu i le mea moni e faapea o le suka e sui ai e mafai ai ona e aveesea le mamafa o le toʻatele o maʻisuka ma le ituaiga faʻamaʻi lona lua.

E maua lenei mea e le gata ona o le maualalo o kalori maualuga, ae ona o vaega autu ia e maua ai lona tuufaatasiga, mo se faataitaiga, lactose.

Ina ia faʻaaogaina i le faʻaaogaina o le Huxol mo le maʻisuka, e matua fautuaina lava e amata lona faʻaaogaina i ni nai laasaga. O lenei mea o le a mafai ai e le tino ona faʻafetaui i le suamalie, faʻapea foʻi ma suʻesuʻega a le tagata lava ia.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le suka e suitulaga i le taoina poʻo isi meaʻai, e matua fautuaina lava e te faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa. E taua lenei, ona o le faʻaauau pea o le vevela o vaega, lea e le masani ona afaina ai le tino o le maʻisuka.

E faʻavae i luga o le tino o le tino, o le matua o le maʻi ma isi uiga o le tino, o le a mafai e le diabetologist ona taʻua se aofaiga faapitoa o fualaau faasaina lea e mafai ma e tatau ona faʻaumatia.

E le gata i lea, o ia o le a gauai atu i faailo autu ma tapulaa i le faagasologa o le faʻaaogaina o le suamalie.

Faʻatasi Mea e uiga i Contraindications

E ui i le mea moni o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe maua i le maʻisuka, ei ai nisi faʻasolega e tatau ona mafaufau iai. E fautuaina e faʻagata ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu, ma i nisi tulaga, ua fautuaina e le au atamamai e lafoai lona faʻaaogaina. O le isi tapulaa o tausaga o tamaiti, e oo atu i le 12 tausaga.

E le gata i lea, e le tatau ona faʻaaogaina le suauu Huxol e tagata matutua - oi latou ua silia ma le 65 tausaga.

O le i ai o faʻamaʻi i le tino i soʻo se vaega o le oloa o se faʻalavelave lea i lona masani masani poʻo le sili atu foi ona faʻaaogaina.

O nei mea uma e tatau ona amanaʻiaina ina ia mafai ai ona faʻateʻaina le faʻavaeina o faʻalavelave ma aʻafiaga ogaoga.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o le suka e suitulaga i le Huxol e matua taliaina ma faʻamaonia i le maʻisuka. Ae ui i lea, e talafeagai le amanaia o le faʻaogaina o lona faʻaogaina, faʻamaʻi ma isi uiga, ina ia mafai ai e le maʻisuka uma ona faatumauina le maualuga o faailo taua.

DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>

Lelei sili 2 ituaiga o suāsisi

Le suamalie Huxol: faʻamanuiaga ma mea leaga

O nisi taimi o faʻamaʻi, e pei o le maʻi o le pancreatic, faʻafitauli ole gasegase, hyperglycemia e manaʻomia mai se tagata e le gata i taimi talafeagai ma talafeagai togafitiga, ae o se suiga foi i le olaga, lafoai o masaniga mausali, e aofia ai le tofo.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le suamalie Huxol, faʻapea foʻi ma isi mea suamalie o loʻo tuʻuina atu i luga o faletusi, o faʻamaoniga ia e faʻataʻitaʻiina le tagata faʻatau mulimuli.

O le fua faʻatatau o nei tau aogā e fuafuaina ai le manaʻoga mo sui e sui ai le suka ma lo latou lauiloa i sui o le aufaʻatasiga o loʻo aʻafia.

Ituaiga o Sweeteners

E masani ona faʻaaogaina le suka suka e faʻaitiitia ai calories, uta o le carbohydrate, poʻo uma uma i le taimi e tasi. O ni mea faʻalenuʻu poʻo ni mea faʻapitoa e faʻapipiʻiina ai mea e tutusa lelei ma le suka masani i le tofo, ae e sili atu ona leaga i le maualuga o carbohydrates o iai i le 100 g o le oloa. E tusa ai ma le punavai o le amataga, o loʻo iai:

  • suamalie masani (honey, fructose),
  • mea suamalie laʻau (cyclamate, sucralose, maltitol).

O le isi faailo e fesoʻotaʻi ma mea suamalie ua vavaeina o mea o le kalori. E talitonuina o mea uma e sui ai le suka masani e maualalo ile kalori ma o le mea lea e sili atu ona lelei mo le maʻisuka, ae e le o lea. O mea suamalie faalenatura e maualalo ifo i le kalori nai lo le suka.

O le mea sili ona taua o le leai o ni vailaau faʻasaina, ma o loʻo faʻaitiitia lemu e le tino. O le malepelepe o le meli po o le fructose i le kulukose e le tupu vave e pei o le glycogenolysis faatasi ai ma le auai i togafitiga o le natura, o le mea lea e le mafua ai ona osooso oso i le toto toto.

E leai se mea e maua ai le calorie ma e le o ni vailaʻau faʻamalosi, o le mea lea, o le latou faʻaaoga e sili atu ona taliaina mo dieters ona o le mamafa o le mamafa poo le maʻisuka.

O mea uma faalenatura ma suamalie suamalie o loʻo i ai le tele o faʻasolega (i le tulaga o tagata gaosia, o lenei faasologa e lautele). E masani ona latou popole i tamaiti, fafine i le maitaga ma le lactation, faapea foi ma tagata matutua.

Hugaol Sugar Sui Suiga

O le Huxol Sweetener o se mea a Sialani. E maua i le pepa laulau mo le tagata e faʻaaogaina, ma faʻaaogaina foʻi i totonu o fale gaosi oloa, i le gaosiga o oloa mo le maʻisuka ma le faʻaitiitia o le mamafa.

E solo lelei le papa i le vai ma isi meainu i le taimi tonu lava, o le faia o se uiga lelei e le lelei le leo.

O le oloa e tetee i le vevela vevela, ae e tusa ai ma nisi o lipoti, ma le vevela tele o Huxol, e avea ma maualuga-kalori.

E maua le suamalie i totonu o pusa tuʻufaʻatasiga faʻatasi ai ma se tufatufa, ma o tagata o loʻo faʻasoa atu e tosina atu i le faʻatusaina o mea faʻatau ma le tau maualalo faʻatusatusa i isi tagata.

Calorie ma GI o le oloa e leai se mea, o le mea sili lea ona lelei nai lo mea faʻapitoa masani.

Na faailoa mai e le gaosiga le mea na fautuaina i aso taitasi, lea e le tatau ona sili atu i le - 20 pauna i le aso, o ia mea uma e tutusa ma le 1 teaspoon o le suka masani mo le suamalie. O le tuufaatasiga o le faʻaopoopoga o loʻo faʻatusalia mai i ai mea e lua:

O le faaopoopo meaai faaopoopo e952 na maua i se avanoa e se tamaititi Amerika. E maua mai le vailaʻau mai le cyclohexylamine ma le amidosulfonic acid. O le suamalie o le cyclamate e 50 taimi le suamalie o le suka. Ole fua ole aso fautuaina ole 11 mg i le 1 kg o le mamafa. O ona vaega e sili atu le faʻatulagaina, o le mea lea, e faʻaaogaina i mea taumafa faʻatasi ma isi ituaiga o mea suamalie.

O loʻo faʻasalaina nei i le tele o atunuu Europa ma le Iunaite Setete ona o le mea moni o le tino ua malepe i totonu o se mea oona na mafua mai i le synthesized - cyclohexylamine. E talitonuina o loʻo i ai ni mea e ola ai le tino, e matua afaina ai le tino, ma ua faʻasaina i fafine maʻitaga.

Sodium saccharin

O le mea muamua lea o le suamalie suamalie, ma na faʻafuaseʻi ona maua i le 19 senituri i Siamani. Ua sili atu nei ona lauiloa o le mea faaopoopo meaai faaopoopo e954. O loʻo faʻaalia i se suamalie maualuga e sili atu i le tofo o le suka masani ile 400-500 taimi.

O loʻo faʻapipiʻiina mai le chlorosulfonic acid pe mai le benzyl chloride (mea faʻamafanafana). O se paʻu paʻepaʻe le mama, e le mafai ona sosolo i le vai ma le ava, vevela. E toatele e matauina se taimi le lelei e aliali mai i oloa na saunia e faʻaaogaina e954, e pei o le oona, metallic.

O vaega uma e lua e leai ni meaʻai ma e le auai i faiga faʻasoasili. Ma o le cyclamate ma le sodium saccharinate e le oi ai se faasino igoa ma e le afaina ai le kulūkose, e leai se fesuiaiga i le urine, ona o lo latou tetee atu i enzymes gastric ma intestinal.

Huxol - o tulafono faavae mo le faʻaaogaina o lenei suamalie

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e manaʻomia e le gata i togafitiga faifaipea ma faʻaʻumiʻumi, ae manaʻomia foi le puipuiga lelei ma le tausiga o se tulaga lelei o le soifua maloloina faʻatasi ma le oti oti.

Mo nei faʻamoemoega, o suʻelaʻau eseese e sili ona fetaui lelei ma faʻatasi ma le faʻaaogaina na o meaai faatagaina ma tulaga faʻamalosi tino. O le a se mea e mafai ona taʻua i lenei itu e uiga i se mea suamalie e taʻua o Huxol?

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

E le gata i lea, e le tatau ona faʻaaogaina le suauu Huxol e tagata matutua - oi latou ua silia ma le 65 tausaga.

O nei mea uma e tatau ona amanaʻiaina ina ia mafai ai ona faʻateʻaina le faʻavaeina o faʻalavelave ma aʻafiaga ogaoga.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o le suka e suitulaga i le Huxol e matua taliaina ma faʻamaonia i le maʻisuka. Ae ui i lea, e talafeagai le amanaia o le faʻaogaina o lona faʻaogaina, faʻamaʻi ma isi uiga, ina ia mafai ai e le maʻisuka uma ona faatumauina le maualuga o faailo taua.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai se taunuuga taua o le faʻaleagaina.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le malosi tele o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua ni mea faigata TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faʻatau atu o faʻatau fualaau faasaina ua sili atu ona masani.
E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

E uiga i meatotino o "Huxola"

O lenei suka e suitulaga, lea e gaosia faapitoa i laulau, e mafai foi ona faʻaaogaina i le pollen polu. Ona o lona maualalo o le kalori, o lenei meafaigaluega o le a sili ona aoga mo soʻo se ituaiga o maʻisuka. E le gata i lea, o le Huxol e fesoasoani e faatumauina le fua lelei o le kulukose i totonu o le toto, ma le masani ona faʻaaogaina ma meaʻai, e mafai ai ona faʻaititia nei faʻaʻailoga.

O le isi mea e sili ona aoga o loʻo faamatalaina ai le suamalie ma le propolis e mafai ona i ai sona aafiaga lelei i le faʻatinoina o le tino o le tino. O lenei mea e tatau mo soʻo se ituaiga o le maʻisuka, aua o le metabolism e nafa ma:

    metabolism, le setete o le soifua maloloina i le lautele, e pei o le solo, puipui mai foliga o soo se maʻi ma mea uma e mafai ona faavaivaia ai le tino ma le maʻisuka.

E le mafai foi ona le amanaiaina le aafiaga faamama o Huxol, ona o aʻafiaga e pei o le ate, fatuga ma le tele o isi ua amata ona galue vave ma manino.O lenei suamalie sa maitauina foi o le a iai se aafiaga aoga i luga o le pancreas, e tutusa ma fatu, ma, e pei ona e iloa, e fesoasoani i le togafitia o le kulukose ma masani ona feagai ma le maʻisuka.

O le mea lea, o le aafiaga lelei i le tino o le tagata ua faʻaaogaina e Huxol e le o masalomia. I lenei itu, e talafeagai le nofo i ni auiliiliga i luga o le lisi o vaega o le vailaau faafomai.

O loʻo i ai mea faʻapitoa e masani ai e pei o se suauu e taua o le cyclamate sodium, bicarbonate ma le sodium citrate, o se mea suamalie ma le saccher ma le laose. O i latou uma lava e maua ai le tino atoatoa e le tino ma se aafiaga lelei i le gasegase o le maʻisuka.

Ae e te leʻi faʻatau Huxol, e fautuaina e te suʻesuʻe ma le totoa i lona tulaga ma le fua o mea e faʻaaoga. O lenei mea o le a mafai ai ona aloese mai le pepelo, e fautuaina foi e faʻatau faʻatau faʻapitoa i faleoloa faapitoa ma falemaʻi. O le a avea lenei ma faʻamaoniga faaopoopo o le maualuga o le suka.

E uiga i tulafono faʻaaoga

E le gata i lea, o se tasi o faʻamaoniga o le lelei o le suamalie o lona faʻaaoga lelei lea. O le oloa e matua aoga lava i tulaga o le talosaga, e faʻaaoga mo faʻaopoopoga suamalie nisi meainuaemaise lava:

    lauti, kofe, koko.

E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina i nisi o ipu, mo se faʻataʻitaʻiga, ma cereals. O le tufatufa e sili atu le mafanafana e taofi i lou lima. E mafai ai ona saʻo le fuaina o le aofaiga o le suka e suitulaga i mea e tatau ai.

O le tasi Huxol iunite i lona lisi o vaega e sili atu ma le 40 kalama o le cyclamate ma le 4 mg o le saccher. O i latou uma e fetaui ma le tofo o le tasi piupiu o le suka. E tatau ona maitauina o Nuxol, na gaosia i le ituaiga 1200 papa, e tutusa ma le suamalie i le 5.28 kilokalama o le suka masani. E tatau ona le sili atu ma le 20 iunite e faʻaalu i aso taʻitasi, ae o le a tatau ona faʻagasolo malie le fegasoloaiga ma faʻatautaia ma se tagata tomai faapitoa e faia le togafitiga.

O le mea lea, o le mea na faamatalaina i le suka e matua aoga lava mo tagata maʻisuka uma, ae tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. E taua foi le amanaia o le faʻailogaina lea e fuafua ai le le mafai ona faʻaaogaina le Huxol.

E uiga i le faʻailoga

O loʻo matou talanoa e uiga i uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka, lea e sili atu le lelei o le Huxol e suitulaga i soʻo se isi suka. I le faaopoopo atu i ai, e le fautuaina e faʻaaogaina mo tagata e leai se tino, o lona uiga, oi latou e leʻi oʻo i le 12 tausaga ma i latou ua vaivai - o tagata ua oʻo i le 60 tausaga.

I le taimi o le maʻitaga ma le taimi atoa o le susu, e tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o le Huxol poʻo le faia o lenei mea ma le faʻaeteete, na o le fomaʻi faʻatau. E faʻaaogaina lava lea i le taimi faʻatulagaina o le mafaufau o le tamaititi. O le vaʻaia ma le vaʻaia o faʻamaʻiloga ua tuʻuina atu, e mafai ona ausia le manuia i togafitiga o le maʻisuka.

E uiga i isi nuances

E tatau ona matauina isi togafiti e taua i le talosaga a Huxol. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea moni e faʻapea o le faʻaaoga soo o lenei oloa e fai ma vaisu. I lenei itu, ua fautuaina e fai ni malologa i le faagasologa o lona faʻaaogaina. O lenei mea o le a maua ai se avanoa e le gata ina puipuia ai lou lava tino, ae ia mautinoa foi le faatumauina o se tulaga sili ona lelei mo le maʻisuka.

O le mea lea, o le suamalie e taʻua o Huxol o se tasi lea o le sili atu ona taugofie i le tau, o loʻo maua i afifi tetele (650 ma le 1200 fasi vaega) ma, faatasi ai ma nei mea uma, e mafai ai ona fesoasoani i le maʻisuka. O lona faaaogaina o le a aoga tele e fesoasoani ai i le tino.

Bestcom Kamupani o le faʻasalalauga aloaia o Ostfrizishe Tees Gesellschaft Laurence Spetmann GmbH & Co., o se gaosiga sili o mea gaosi i lalo o le HUXOL brand.

Faamatalaga Faʻamatalaga

I tua i le 1907, i le amataga o le 20 seneturi, na faavaeina se kamupani i Siamani e igoa ia Ostfriesche Tez Geselshtaft - le East Friesland Tea Society (OTG), lea na amata ona maua ai le lauti maualuga.

I le amataga o le 50s o le seneturi talu ai, o le pisinisi o le OTG na malaga i tua atu o Siamani ma salalau i le lalolagi atoa. O lea ua i ai i le kamupani ia ituaiga lauti, e pei o le "Milford", "Messmer" ma isi. Ole OTG laau o loʻo i Siamani, Austria, Peretania ma Farani.

I le faaopoopo atu i le lauti, o le OTG ua lauiloa mo le gaosia o mea taumafa lelei mo le soifua maloloina mo se paleni taumafa. O oloa i lalo o le igoa "Schnee Koppe" e lauiloa i fafo atu o Siamani. Ae peitai, o le lisi o le a le maeʻa pe afai e te le taʻua le suamalie i lalo o le igoa "HUXOL", lea e faʻaaogaina e suamalie ai le lauti, kofe, fualaau suamalie, faʻamaʻi.

Faamatalaga o oloa

Sugar substitute O le "HUXOL" e faavae i luga o le cyclamate ma le saccharin e maua uma i ni pepa, e mafai ona suamalie le lauti, kofe, compotes, ma i le foliga o se vai e faaopoopo i siamu, pi, pusa, yoghurts ma fulu. O le Sweetener o loʻo i ai se afifi faʻatusa talafeagai. E tasi le fagu o le "HUXOL" e mafai ona umia 300, 650, 1200, 2000 papalama poo 200 ml o suamalie suamalie.

Faatulagaga:

    suauu suamalie cyclamate, eletise eletene sodium bicarbonate, citrate sodium citrate, suauu suamalie, lactose.

Malosiaga o le malosi(mea o le kalori)

Vitio faʻatalanoa

Faʻafefea ona faʻaaoga le suamalie Huxol? O le tali i le vitio:

O le suamalie Huxol o se mea gaosi oloa e aofia ai le cyclamate, saccharin ma isi vaega. E lauiloa i le maʻisuka ma le toesea o mamafa ona o lona tau taugofie ma le taugofie.

Pe a faʻaaogaina, e taua le manatua e mafai ona faʻaosoosoina ai le leaga o le gaioiga o okeni. O le mea lea, ao le i faaaogaina, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma mulimuli i ana fautuaga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Tuua Lau Faamatalaga