Ituaiga, masini ma tulafono mo le filifilia o tui inisalini

O tagata uma e maua i le maʻisuka latou te iloa le tui o le inisalini, aua e taua tele lo latou i ai i le pusa fesoasoani. O tui o insulin e masani lava ona faʻaogaina ma faʻamaʻi, lea e faʻamaonia ai le saogalemu o le faʻaoga. O ia mea e faia mai i le plastics faapitoa, ma o le pito o le tuila e iai nila maamaa.

A filifilia filifiliga tui o le inisalini, o se fua faatatau taua tele o le a avea ma a latou fua, lea e fuafuaina e pei o le tau. O se mataupu taua i se tulaga faapena o le laasaga o lona vaevaega.

I lalo o le laasaga (tau) o le vaevaega e tatau ona malamalama i le eseesega i le maualuga, lea e fetaui ma faailoga tuaoi.

I se isi faaupuga, o le pito maualalo lea o le vailaau e mafai ona tosoina i totonu o le suauu ma le saʻo atoatoa, ma le 100% lu.

Fua ole tau ma mea sese sese

O loʻo i luga o le laasaga, ua taʻua o le tau, o le vaevaeina o le fua o le tui o le inisalini o le a faalagolago atoatoa i le malosi e tui saʻo ai le inisalini, ona o soʻo se mea sese i le faʻaofiina o le vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i faafitauli faʻalesoifua maloloina. I laʻititi po o le tele o tui o le inisalini, e osofia ai le toto maualuga o le suka o le tagata gasegase, lea o le a oʻo atu ai i faʻafitauli o le faʻafitauli o le maʻi.

E tāua le vaʻaia eseese o le mea sili ona masani ai sese o le faʻaofiina lea o le afa o le tau o le vaevaega o le fua. I ia tulaga, e foliga mai o le tau o le vaevaega o le 2 iunite, e na o le 1 le iunite (UNIT) e avea ma afa.

O se tagata paʻu e iai le maʻisuka ituaiga 1 o le a faʻaititia ai lona suka toto i le 8.3 mmol / L. Afai tatou te talanoa e uiga i tamaiti, latou te tali atu i le insulin mai le 2 i le 8 taimi sili atu ona malolosi. I soo se tulaga lava, o faailoga muamua o le maʻisuka i tama teine ​​poʻo tama, i tamaiti, o le a taʻitaʻia ai le manaʻoga e suʻesuʻe le galuega i le tui o le inisalini.

O le mea lea, o se mea sese i le fua o le 0.25 mai le 100 o le a taʻitaʻia ai se eseesega lelei i le va o le suka ma le hypoglycemia. O le mea lea, e matua taua tele mo tagata uma e maua i le maʻisuka o ituaiga eseese ina ia aʻoaʻo ai ina ia mafai ona tuiina e tusa lava pe laiti ni tui o le inisalini, lea e 100% na talia e le fomaʻi.

E mafai ona taʻua lenei mea o se tasi o tulaga autu mo le tausia o lou tino i se tulaga masani, pe afai e te le amanaiaina le tausisia ma le faʻaeteete o se taumafa gaʻo.

Faʻafefea ona ausia le pule?

E lua auala e iloa ai pe faapefea ona fuafua le aofaʻi o le inisalini e manaʻomia mo se tui:

  • faʻaaogā tui i se laasaga laʻititi laʻitiiti, lea o le a mafai ai ona togafitia le vailaau saʻo,
  • faʻaitiitia le inisalini.

Ole faʻaaogaina o pamu insulin faapitoa e le fautuaina mo tamaiti ma i latou e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1.

O ituaiga eseese o le maʻisuka inisalini

Mo le toatele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e faigata tele ona vave malamalama pe o le a le tui saʻo o le inisalini e tatau ona i ai i itu uma.

Muamua lava, e le tatau ona i ai se gafatia e silia ma le 10 iunite, ma i luga o le fua, e taua tele i faailoga uma 0.25 PIECES. E le gata i lea, e tatau ona faʻaaogaina i se auala e aunoa ma ni faʻafitauli faʻapitoa e mafai ai ona vaʻavaʻai le vaʻaia i le 1/8 UNITS o le vailaʻau.

Mo lenei mea, e tatau ona filifili mo ni mea lamolemole ma lelei le umi o tui tui inisalini.

Ae ui i lea, o le sailia o sea mea e matua faigata lava, aua e oʻo lava i fafo atu ituaiga filifiliga mo suauu e seasea lava. O le mea lea, o tagata mamaʻi e masani ona faia i telefoni masani, o le tau o le vasega e 2 iunite.

Faʻatasi ma se laasaga o le vaevaeina o la latou fua i le 1 le iunite i vailaʻau faʻataʻitaʻi e matua faigata ma faʻafitauli e maua. E uiga i le Becton Dickinson Micro-Fine Plus Demi. O loʻo tuʻuina atu ai se faʻamalamalama manino ma se laasaga vaevaega uma 0.25 PIECES. O le gafatia o le masini e 30 PIECES i se tulaga maualuga o le inisalini U-100.

O a inisalini?

Muamua e tatau ona e faʻamalamalama e le o ni tola uma, lea o loʻo faʻaalia lautele i le fale talavai, e matua tele lava. E ui lava i le mea moni o tagata gaosi oloa e ofoina atu ni ituaiga o nila mo le inisalini, e mafai ona fesuisuiai i tulaga lelei, ma e eseese a latou tau.

Afai matou te talanoa e uiga i nilala lelei ina ia mafai ona tuiina le inisalini i le fale, ona tatau lea ona latou faatagaina oe e tuʻu le vailaau i totonu o le gaʻo gaʻo. O lenei metotia e mafai ai ona faia se tui lelei.

Ole tui malosi tele e le tatau ona faatagaina, aua i lenei tulaga o le a maua ai se iniseti intramuscular, lea e 100% o le a mafua ai foi le tiga. E le gata i lea, o le a sese le faia o se pupuʻu i se tulaga saʻo atoatoa, lea o le a mafai ai e le inisalini ona oʻo saʻo i totonu o le maso. O lenei mea o le a mafua ai le fesuiaiga o fesuiaiga i le toto toto i se tagata maʻi ma o le a faʻaleagaina ai le faʻamaʻi.

Ina ia mautinoa se saofaga lelei o le vailaau, ua fausia e le au gaosi nila faapitoa e iai sina umi ma le mafiafia. O lenei mea e mafai ai ona tuʻuina atu faʻamatalaga sese i totonu o le tele o mataupu, faʻatasi ai ma le tau e taugofie.

O ia fuafuaga e matua talafeagai lava, ona o tagata matutua oe mafatia i le maʻisuka ma e le toe i ai ni pauna faaopoopo, ei ai ni mea faʻapitoa e sili atu nai lo le umi o se inisalini insulin masani. I se faaopoopoga, o se pulu 12-13 mm e le fetaui lelei mo tamaiti.

O nei laulaau maualuga mo le tuiina o le inisalini e faʻailoa mai i le umi e 4 i le 8 mm. O la latou mea sili e sili atu i luga o laʻau faʻasolosolo, o le sili atu lea ona lanu tele ma o lea e lelei ai, ma o le tau e lava.

Afai tatou te talanoa i fuainumera, ona avea lea o se inisalini o le inisalini, o le 0.4, 0.36, ma le 0.33 mm foi, ona o le faapuupuu ua 0.3, 0.25 poo le 0.23 milimita le umi. O lea ituaiga olala e le mafai ona tuʻuina atu ni lagona tiga, aua e mafua ai ona pupuʻu toetoe a le mafaamatalaina.

Ituaiga ma masini

E tolu ituaiga o suauʻu mo le puleaina o le inisalini:

  • tui faʻatasi ma se nilala aveeseina,
  • suauʻu ma se faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia,
  • pulu tui.

E ui i le mea moni o le asiasiga masani i le inisalini o le taʻiala sili lea i le faʻatau atu i le maʻisuka, ae o le lauiloa o pusi o le syringe lea e leʻi leva ona faʻaalia i luga o le maketi a Rusia o loʻo faʻapupulaina i tausaga uma.

1) Galulue faʻatasi ma se nila selase. O lona masini e aofia ai le mafai ona aveese le paso ma se nila mo le sili atu le faigofie pe a aoina mai le inisalini mai se fagu. O le piston mo na tui e faʻafeiloaʻi lelei ma le agavaʻa pei ona mafai ai, lea na tuʻuina atu e le au atinaʻe e faʻaitiitia le mea sese pe a faʻatumu le injector. E pei ona e iloa, e tusa lava pe laʻititi se mea sese i le filifilia o le inumaga o le inisalini mo le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i taunuʻuga ogaoga mo le maʻi. O le mafuaʻaga lea ua mamanuina ai se togavao ma se nila e mafai ona aveeseina i se auala e faʻaitiitia ai ia tulaga lamatia.

O vaega taua i le filifilia o se suauu o lona mamafa ma lona fua, o le tau o le vasega e mafai ona maua mai le 0.25 i le 2 iunite. O lea, o se gasegase o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 ma le leai o ni faafitauli ma le mamafa o le mamafa, faatasi ai ma le faʻaofiina o se tasi o le inisalini o le a faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto e tusa ma le 2.5 mmol / lita. O le mea lea, afai o le tau fevaevaeaʻiga o le suauu e lua vaega, ona sese lea o le afa o lenei faailoga, e tasi le vaega o le inisalini. O lona uiga o le mea itiiti lava na faia i le taimi o le faatumuina o le suauu, o le maʻisuka e ono lamatia ai le suka e le maua i le 2.5, ae i le 5 mmol / lita, lea e matua le manaomia. O lenei mea e sili ona moni mo tamaiti oe ua faʻaititia le fua o le hormone i aso taitasi pe a faatusatusa i le fua o se tagata matua.

E tusa ai ma luga, i lalo ifo o le insulin o loʻo faʻatonuina, e fautuaina e filifili suauʻu ma laʻititi le fuainumera o vaevaega, e taua 0.25 iunite. Mo i latou, o le mea na faatagaina e na o le 0.125 iunite o inisalini, ma o lenei aofaiga o le hormone o le a faaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le sili atu i le 0.3 mmol / lita.

O le mea sili ona taatele i aso nei o tui tui inisalini ma se nila e mafai ona aveeseina, ma maua ai le voluma o le 1ml ma faʻatagaina oe e aoina mai le insulin i le taimi e tasi mai le 40 i le 80 iunite. O suauu o le gaosiga ese mai fafo e sili ona lelei mo le faʻatau, talu ai e le o tiga tele faʻamalosi ma le faaaogaina, ae ui i lea, latou te sili atu le tau nai lo fale. O a latou tusi e mafai ona maua mai i le 0.1 ml i le 2 ml, ae i totonu o falemaʻi fale e mafai ona e mauaina na o suʻega e mafai ona maua i le 0.2 ml, 0.3 ml, 0.4 ml, 0.5 ml ma le 1 ml i le faʻatau. O le vaega sili ona taatele i lenei tulaga o le 2 vaega ole inisalini. O le faʻafeiloaʻi i faʻatau faʻatau i faʻaopoopoga o le 0.25 iunite o loʻo faʻafitauli tele.

2) Se suauu faʻatasi ma se faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia. I le lautele, e leai se eseesega mai le faʻamatalaga muamua, seivagana o le mea lea o loʻo tuiina le nila ile tino ma e le mafai ona aveesea. I le tasi itu, e le faigofie i taimi uma le aoina o insulin i se ituaiga masini, ae, i le isi itu, e le oi ai le mea ua taʻua o le ua oti, o loʻo i ai i ni tui faʻatasi ma ni nila e aveese. E mafua mai i lenei mea, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le "tuufaatasia" injectors, o le tulaga o le leiloa o le insulin i le taimi o le faʻafaigaluegaina ua faʻaititia i le leai o se mea. A le o lea, o nei masini e iai uiga tutusa e pei o loʻo faamatalaina i luga, e aofia ai le galuega galue ma le fua o le vaevaega.

3) Faʻaaogaina peni. O se masini fou lea ua salalau solo i le maʻisuka talu ai nei lava. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e faigofie ona vave faia vave tui o le inisalini e aunoa ma le gau o lou faiʻai i luga o suiga i le faʻamoemoe ma le tele o le hormone o loʻo faʻatonuina. O se peni vailaau e aofia ai le faʻaaogaina o kalama ma le inisalini, lea e faʻaofi i totonu o lona tino. O lona lelei pe a faʻatusatusa i le faʻaleagaina masani e manino:

  • e faigofie ona ave faʻatasi le syringe i taimi uma ma soo se mea faʻatasi ma oe, laveaʻi oe lava ia le faʻalavelave e fesootaʻi ma le ave insulin ampoules ma suauu lafoai i au taga,
  • i le i ai o sea masini, e le mafai ona e faʻaaluina le taimi e faʻataʻitaʻi ai inisalini iunite, talu ai na muamua amataina se laasaga o le 1 le iunite,
  • o le fua saʻo o se peni tui e maualuga atu nai lo o se suauu masani,
  • o le galuega galue o le kalama e mafai ai e oe ona faʻaaoga soo e aunoa ma le suiina mo se taimi umi,
  • o le tiga mai ia injections e toetoe lava a le toesea (e mafai ona ausia lenei mea ona o nilala ultrafine),
  • Ole vavaeese o peni tui e faataga ai oe e faʻapipiʻi cartridges ma ituaiga inisalini eseese o loʻo faʻatau atu i fafo (o le a faʻaolaina oe mai le teuina i luga o faletalimalo a le fale pe a faimalaga i fafo).

E masani lava, o lenei masini, faatasi ai ma tulaga lelei, ei ai foi ni faaletonu, lea e tatau foi ona taua. E aofia ai:

  • o le tau maualuga ma le manaʻomia ona i ai ni peni tui e le itiiti ifo ma le lua ina ia mafai ai ona vave suia le tasi ma le isi i le tulaga o le toilalo (o le tau o le pine peni e tasi e tusa ma le $ 50, lea e tutusa le tau o le 500 suauu faʻaaogaina, lea o le a tumau mo le tolu tausaga o faʻaaogaina),
  • o le le lava o kalama insulin i le maketi i totonu o le atunuu (o le tele o tagata gaosiga o peni tui e fausia ai cartridges e talafeagai mo a latou oloa, ma o nisi taimi e matua faigata lava ona maua i luga o le faʻatau),
  • o le faʻaaogaina o se peni suauu e faʻaalia ai le fuaina o le insulin o loʻo faʻatonutonuina (o le a le mafai ai e oe, mo se faataitaiga, ona 'ai le sukalati ma totogi mo lenei mea e ala i le faʻateleina o le maualuga o le inisalini solution),
  • pe a faia le injections ma se peni tui, e le iloa e le tagata maʻi le tele o le hormone e tui i totonu o lona tino (mo le tele, o lenei mea e mafua ai le fefe, talu ai o le tuiina o le inisalini ma ni faʻamalosi manino e sili atu ona iloa ma saogalemu),
  • pei o soʻo se isi masini faʻapitoa, e mafai ona toilalo le peni tui i le taimi sili ona le talafeagai (e toetoe lava a le mafai ona suitulaga i le mea e tasi e mamao mai aai tele, talu ai e le o faʻatau atu i soo se mea).

E faʻapefea ona filifili le nila tatau mo peni tui?

O nila mo penisini o tui tui inisalini e filifilia e faʻavae i luga o uiga patino o le tagata maʻi. E le pei o suauu masani, pe afai e masani ona faatulaga le mafiafia ma le umi o le nila, e manaʻomia e le peni o le syringe se auala e sili atu ona saʻo i le filifiliga o vaega o le mea taufaʻatau.

E iloa lelei o le inisalini e tatau ona tui i totonu o le tino, lea e tufatufa atu ai le hormone i le gaʻo uma o le tisipenesa ona faasolosolo malie lea i le toto. O injections i totonu o le intramuscular e matua faʻasaina, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai ni mea e leʻi mafaufauina i le maualuga o le suka ona o le le faʻaaogaina o le hormone mai fiva maso. O i latou ua masani i le faʻaaogaina o le tui tui inisalini, e pei o se tulafono, e leai ni faafitauli i le faʻaofiina o se nila ile loloto o le manaʻo, ma e mafai ona latou faia lenei faafetai i le tele o tausaga o latou poto masani. Ae ui i lea, o le syringe peni ua mamanuina i se auala e sili atu ona faigata le fetuutuunai le loloto o le faatofuina o le nila i totonu o le paʻu. Ona o lenei uiga o le injector, e tatau i le tagata gasegase ona vaʻaia muamua aʻo leʻi filifilia le paso e fetaui ma ia.

O le mea lea, o nila ma se umi o le ono i le valu maila le talafeagai mo tagata matutua, ma e oʻo lava mo i latou o loʻo mafatia mai le gaʻo. E sili mo tamaiti le faʻaaogaina o nila e le sili atu ma le lima milimita le umi, ma aupito sili ona lelei uma, e fa millimeters. E le gata i lea, o laʻau pupuʻu ua fautuaina ina ia faʻaaogaina i le amataga o le togafitiga o le inisalini, pe afai o le maʻi e leʻi oʻo i le taimi e toleni ai ina ia saʻo le tui.

O se matafaioi taua e faia i le mafiafia o le vaega o le toso, lea e faalagolago i le afaina o le tui o le ai ai. O lea la, o nila mo pusi tui o le 0.33 ma le 0.23 milimita le mafiafia. O le faʻaaogaina o nei mea mulimuli o le a faʻaolaina ai oe mai tiga ogaoga pe afai o loʻo i ai sou tulaga maualalo.

Faaiuga

O le mea moni, o a tui mo le tuiina o inisalini, i le mea moni, e le faigata tele ona malamalama i ai. O tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ua faamalosia e maua faʻamatalaga e uiga i lenei autu, talu ai ona faalagolago le latou olaga i lea mea. O le uiga autu o tui tui o le insulin o le tau o le vaevaeina o la latou fua, lea e faalagolago sao ai le sao o le metotia. E masani lava, o le makaina i luga o le injectors e sili atu ona sao, o le faʻaitiitia o latou gafatia, lea e masani ona eseese mai le 0.3 ml i le 1ml. E leai se mea e fesoʻotaʻi ai ma le maʻisuka, ma o la latou eseesega tele lea mai tui faapitoa o inisalini.

E faʻapefea ona filifili se nila lelei?

Fautuaga i aso nei i le filifilia o le umi o le nila fautuaina e le silia ma le 6 mm. 4, 5 poʻo le 6 mm o nila e mafai ona fetaui mo toetoe lava o vaega uma o gasegase, e oo lava ia i latou o loʻo mamafa tele.

A faʻaaogaina nilala, e leai se manaʻoga e fai se paʻu paʻu. Afai o tatou talanoa e uiga i tagata matutua ei ai le maʻisuka, ona tatau lea o nila o lenei umi e maua ai le faʻaofiina o fualaau oona i le maualuga o le 90 tikeri mai le 100 e fesoʻotaʻi ma le paʻu o le paʻu. E tele tulafono:

  • O i latou ua faamalosia e tui i latou lava i le vae, o le manava o le tino po o le lima e tatau ona faia ai se paʻu paʻu, ma o le a manaʻomia foi ona e faia se pupu i se maualuga o le 45 tikeri. E mafua lenei mea ona o le mea moni o loʻo i totonu o nei vaega o le tino o le tino o le tino o le tino e sili ona laitiiti ma faʻalanifi.
  • O se tagata maʻi maʻi maualuga e le manaʻomia ona faʻatau faʻatauga ma nila e sili atu i le 8 mm, pe a oʻo mai i le amataga o le togafitiga.
  • Mo tamaiti laiti ma talavou, e sili ona lelei le filifilia o se fala 4 po o le 5 mm. Ina ia puipuia le inisalini mai le ulu atu i le maso, e manaʻomia e lenei vaega o gasegase ona faia se paʻu paʻu aʻo leʻi tuiina, aemaise lava pe'ā faʻaaoga se nila e sili atu i le 5 mm. Afai e 6 mm, ona i lea tulaga, e tatau ona faia se iniseti i se maualuga o le 45 tikeri, e aunoa ma le faia o se kesi.
  • E le tatau ona galo ia i tatou o le tiga o lagona i le taimi o le faʻaogaina o le a faʻalagolago i le lautele ma le mafiafia o le nila. E ui i lea, e fetaui lelei le manatu e le mafai ona gaosia se nila e sili atu ona vevela i se mea muamua, ona o le a malepe se tola i le taimi o le tui.

Faia se tui e aunoa ma se tiga e mafai ona mafai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifilia naʻo nila mafolafola ma lelei ma faʻaaoga se metotia faapitoa mo le faʻavaveina o pulega o inisalini, pei o le ata.

O le a le umi e mafai ai e le nila ona faʻauluina le inisalini?

O tagata gaosiga taʻitasi o tui ma nila mo le maʻisuka e taumafai e faʻapipiʻi le faigofie o le tui. Mo lenei mea, o le faʻamalosi o nilala ua faʻamalosi i se auala faʻapitoa ma le fesoasoani o tekinolosi faʻaonapo nei ma alualu i luma, ma le gata i lea, latou te faʻaaogaina se lubricant faapitoa.

E ui lava i lea tulaga ogaoga i le pisinisi, o le faʻafia pe toe faʻaaogaina pea o le nila e taʻitaʻiina ai i le faʻamaʻiina ma le soloina o le paʻu lubricating, tutusa uma lava, o le a le galue 100 taimi.

I le mafaufau ai i lenei mea, soo se taimi mulimuli ane o le tuiina o le vailaʻau i lalo o le paʻu ua atili ai ona tiga ma faafitauli.

O taimi uma lava e tatau ai i le maʻisuka ona faʻateleina le malosi mo le nila e ulu ai i lalo o le paʻu, lea e mafai ona faʻateleina ai le faʻaogaina o le nila ma ona gaioiga.

Leai se mea e sili atu le ogaoga e mafai ona avea ma manua o le paʻu o le paʻu i le faʻaaogaina o nila faʻapipiʻi. O ia ituaiga oona e le mafai ona vaaia e aunoa ma le faalauteleina. E le gata i lea, pe a uma le isi faʻaaogaina o le nila, e faʻateleina ma sili atu le malosi o lona pito i luga ma ave le foliga o se matau, lea e maligi ai le tino ma afaina ai. O lenei malosiaga i taimi uma pe a uma le tui e aumai ai le nila i lona tulaga muamua.

O se taunuuga o le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le nila se tasi mo le tuiina o le inisalini, o loʻo aʻafia ai faʻafitauli i le paʻu ma le vaʻaia o meaola, mo se faʻataʻitaʻiga, atonu o le faʻavaeina o faʻamaufaʻailoga, o le a le faʻafitauli latou te mafua ai ona iloa e se maʻisuka.

Ina ia iloa, ia lava le suʻesuʻe ma le totoʻa ma suʻesuʻe le paʻu, siaki le ata. I nisi tulaga, o le leaga o le vaai e le o vaaia, ma o lo latou iloa e mafai lava ona mafai e ala ile lagona, ae leai se 100% faʻamautinoa.

O faʻamaufaʻailoga i lalo o le paʻu e taʻua o le lipodystrophic. E le na o se fofo faigofie, ae o se mea ogaoga faafomai. E faigata ona faʻaauau le inisalini i ia nofoaga, lea e mafua ai le le lava ma le le aoga o le inu o le vailaʻau, faʻapea foʻi ma osofaʻiga ma fesuiaiga i le toto maualuga o le suka o le maʻi.

I soʻo se faʻatonuga ma le ata i penisini tui mo le maʻisuka ua taʻuina mai e tatau ona aveese le nila i taimi taʻitasi pe'ā uma ona faʻaaoga le masini, ae ui i lea, o le toʻatele o tagata gasegase e le amanaʻiaina lenei tulafono. I lenei tulaga, o le auala i le va o le faletalimalo lava ia ma le auala ua amata ona tatalaina, lea e tau atu ai i le afaina o le ea ma le leiloa o le insulin ona o lona vave osofaʻi e toetoe lava 100%.

E le gata i lea, o lenei faagasologa e mafua ai ona faaitiitia le saʻo o le tuiina o le inisalini ma le televave o le maʻi. Afai ei ai le tele o le ea i totonu o le faʻailo, ona i ai lea i nisi tulaga o se tagata e maua i le maʻisuka e leai se sili atu i le 70 pasene o le 100 fualaau talafeagai o le vailaʻau. Ina ia puipuia ia tulaga, e taua le aveeseina o le nila 10 sekone pe a uma ona tui le inisalini, pei o le ata.

Ina ia puipuia faafitauli o le soifua maloloina ma oso i totonu o le toto maualuga o le suka o le maʻisuka, e sili atu le aua le faʻaaogaina ma faʻaaogaina se nila fou. O lenei mea o le a taofia ai le faʻaogaina o le alalaupapa i tioata insulin, lea o le a le faatagaina ai le fausiaina o puipui faaopoopo i le saofaga o le tali.

E fautuaina e siaki e tagata fomaʻi mai lea taimi i lea taimi mo a latou tagata gasegase le faiga o le faʻaofiina o le inisalini i lalo o le paʻu, ma le tulaga o nofoaga na faia ai le inisiua. O le a avea lenei ma puipuiga faaopoopo o le faʻateleina o faʻamaʻi o le maʻisuka ma manuʻa i le paʻu o le maʻi.

Togafitiga faafomai: ituaiga ma faamoemoega

O vailaʻau e ulu atu i le manava, e pei ona e iloa, e masani ona i ai se aafiaga leaga i lenei okeni. Po o le gaoioi lemu pe a manaʻomia le fesoasoani faʻafuaseʻi.

I nei tulaga, o se vailaau faafomai e avea ma meafaigaluega taua. Ae peitaʻi, i le togafitiga o le maʻisuka, tui puipui, vavalalata ma isi taualumaga.

O a mea o loʻo i ai, o ai na te faia, ma o le a le tau mo nei meafaigaluega i aso nei?

Ituaiga togafitiga faafomaʻi

Matou te iloa uma o se tui o se paʻu, se piston ma se nila. Ae le o tagata uma e iloa o nei meafaigaluega e tele naua ni eseesega i ni auala. Matou te malamalama ...

Fausiaina

  • Lua vaega. Faʻapipiʻi: pusa paʻu + piston. Vasega puʻupuʻu: 2 ma le 5 ml, 10 ml poʻo le 20ml.
  • Tolu vaega. Faʻapipiʻi: paʻu + piston + paʻu (faʻapipiʻi - faʻamalosi mo le sologa lelei o le piston i luga o le uila). E eseese mea eseese i le ituaiga ma le tele o ituaiga.

Vailaau oloila

  • E oo atu i le 1 ml: faʻaaogaina mo faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, ma tui, mo le faʻaofiina o fualaau.
  • 2-22 ml: masani ona faʻaaogaina mo le gaʻo (up to 3 ml), intramuscular (up to 10 ml) ma iniseti (e oʻo i le 22 ml) inisiua.
  • 30-100 ml: o nei meafaigaluega e manaʻomia mo le tumama, mo asiasiga o le ava, pe a fufulu lapoʻa ma mo le faʻaofiina o fofo o meaʻai.

Togi pulu

  • Luer: faatasi ai ma lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga, ua tuʻuina le nila i luga o le sulu. O le tulaga lenei mo le 1-100 ml meafaifaaili leo.
  • Luer Lock: o iinei o le a tosoina le nila ile meafaigaluega. O lenei ituaiga o mea taua e taua tele i le faʻasegasegase, faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina i totonu o masini eleelea, i le mataupu pe a manaomia le faʻamaoniga o le biomaterial, ma isi.
  • Pusa-ituaiga: faʻaaogaina pe a fafaga i totonu o se paipa poʻo pe a faʻaaogaina fualaau faʻataʻitaʻi i totonu o se pusa.
  • Apalai faʻatasi: o le nila e le mafai ona aveesea, ua uma ona faʻaofiina i le tino lava ia. E masani lava o nei tui e oʻo i le 1 ml.

Numera o faʻaoga

  • E le mafai ona faʻaaogaina: o nei mea masani e tuiina tui e faia i le palasitika ma i ai se nila uʻamea.
  • Toe faʻaaogaina: e masani lava meafaigaluega tioata. E aofia ai faʻamaumauga e le masani ai e pei o le Faamaumauga, faʻapea foʻi ma tui, peni, pistols, ma isi.

O le uumi umi

Togafitiga masani ma injectable. O vaega o le filifiliga lona 2: avanoa i totonu, o le filifiliga e tusa ma le caliber ma le ituaiga o tip.

  • Mo le tui 1 ml, o le 10 x 0.45 poo le 0.40 mm lela.
  • Mo le 2 ml - se nila 30 x 0.6 mm.
  • Mo le 3 ml - selala 30 x 06 mm.
  • Mo le 5 ml - o se fala 40 x 0.7 mm.
  • Mo le 10 ml - se nila 40 x 0.8 mm.
  • Mo le 20 ml - o se fala 40 x 0.8 mm.
  • Mo le 50 ml - se fala 40 x 1.2 mm.
  • Mo se syringe Janet 150 ml - 400 x 1.2 mm.

Faʻasalaga

  • Malosiaga: o le nofoaga o le kesi i le ogatotonu o le paʻu. E masani lava, o sea tipite o loʻo maua i tui 1-11 ml.
  • Faʻaopoopoga: mo lenei tulaga o le uʻamea, o le faʻalautele o le faʻavao (i le itu o le paʻu) o uiga ia. Faatasi ai ma se meafaigaluega (22 ml) le toto e masani lava ona ave mai se vein.

Atoatoa

Ituaiga, faamoemoega ma tau

E pei ona taua e le igoa, e manaʻomia i latou pe a tui le inisalini. O lea ituaiga meafaigaluega e iloga i se voluma e oo atu i le 1 ml, selapala manifinifi manifinifi, faailoga i le ED, ma se piston faapitoa. E tuʻuina atu. Tau: e tusa o le 150-300 rubles mo le 10 pcs.

E sili ona tele (e oo i le 150 ml i le voluma). E faʻaaogaina mo le suʻeina o vai poʻo le fufuluina o cavities, faʻapea foi ma mea taumafa o meaʻai, o le faʻaofiina o fofo e ala i se suʻega, ma isi. O le tolu-vaega. Tau: 50-90 rubles mo le 1 pc.

Faamoemoega: masini iniseti, polokalame o tui puipui, siakiina o maʻi, ma isi mea faapena. Feʻau o le meafaigaluega: o le faʻaaoga faifai pea e le aofia ona o le mamanu, lea e aofia ai le taofia o le piston pe a uma ona faʻaaogaina ma toe faʻafoʻi le nila i totonu o le fagu. E mafua ai ona faʻaititia le lamatiaga o faʻamaʻi / manuʻa faʻafuaseʻi, ma foia le fofo o faafitauli. Tau: e tusa ma le 10 rubles mo le 1 pc.

Faamoemoega: se tasi o tui tui. Faʻamatalaga: o lenei mea faʻaaogaina ua i ai se fualaau o vailaʻau, ua faʻamaonia ma leai se mea. O ia tui e maua i parakalafa taʻitasi i le pusa fesoasoani muamua. O le tau e faalagolago i le vailaʻau.

Faʻapitoa: tioata tioata, asini uʻamea + piston faʻamaʻi, 1-20 ml. Tofiga: faʻaaoga faifai pea, se avanoa e faʻamaʻi ai. I aso nei, e le o gaosia ma e le faʻaaoga. Tau: e tusa ma le 50-100 rubles.

Le faʻamoemoe o le meafaigaluega: o le faʻaofiina o le inisalini. Faʻaaoga e tagata maʻi ma le maʻisuka. Faʻapitoa: foliga tutusa i fafo i se peni masani, pulupulu vevela, faigofie o le puleaina o fualaau faʻasaina, faʻaaogaina o le masini, faigofie suiga o kalama. Fuafuaga: pusa, mea faʻaavanoa e faʻaaogāina, masini piston, insulin katerisa, pusa. O ia peni e teuina i le 18-26 tikeri. Tau: pe a ma le 1800-3000 rubles mo le 1 pc.

Tofiga: faia o le leitio taualumaga. E masani lava ona faia i palasitika polymer. Tau: 1500-3000 rubles mo le 1 pc.

Tofiga: faʻaaoga faʻapitoa i fomai nifo mo le faʻaofiina o faʻamaʻi. Faʻapitoa: toe faʻaaogaina ma faʻaaogaina se tasi, sela manifinifi, amipoule. Tau: 400-600 rubles mo le 1 pc.

Faʻapitoa: o se meafaigaluega mo i latou o loʻo fefefe i inisiua. O se tuila ua tuʻuina i totonu o le mamanu (e oo atu i le 5 ml) ma e ala i le faʻapipiʻiina o le faʻaosoina o vailaʻau faʻafefiloi. Tofiga: faʻapipiʻi vave ma le leai se tiga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina (aofia ai le pulea e le tagata lava ia). Tau: pe tusa ma le 400-2000 rubles mo le 1 pc.

Tofiga: faʻaaoga i vailaʻau faʻatoʻaga mo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i manu poʻo lo latou leushanasia lē tumau. E faʻaaogaina i ni fana faapitoa nai lo fagu. Tau: 60-200 rubles ma luga mo le 1 pc.

Tofiga: fuaina o fualaau oona i totonu o le lua, fufuluina o masini tonesils, i le gynnecology, ma isi. Faʻaaliga: fesoasoani faʻapitoa, le i ai o se mama e pei o le Janing syringe, o se ulu faʻalanu. Tau: e tusa ma le 500-700 rubles mo le 1 pc.

  • Lulu faʻamatalaga tioata Luer

Itū'āiga: pusa tioata, o le mafai ona faʻamaʻiina, 2 aliniuli, piston umi, leotele: mai le 2 i le 100 ml. Tofiga: faʻaaoga mo punctures, faʻaleagaga i totonu.

Pene penisini ile inisalini: o le fea e filifilia ma pe faapefea ona faʻaaoga?

Mo tagata e maua i le maʻisuka, o se faafitauli sili ona taua i aso uma, ma o nisi taimi e toe faʻailogaina ai nisi o tui ole inisalini.

O nisi taimi o le fualaau na faatonuina e le fomaʻi e laʻitiiti tele e le mafai ona tuiina i se pandon insulin tuila e aunoa ma se mea sese: o le tele o tui, e iai le laasaga e tutusa ma le 2 iunite o le inisalini. E mafua ai le faʻafitauli i se fualaau o le 1 le iunite pe itiiti.

Ma i ia tulaga, o peni insulin e oʻo mai i le laveai, lea ei ai le laasaga o le 0.5 iunite o le inisalini. E tele kamupani eseese ei ai uiga eseese i luga o le maketi. O le mea lea, mo le faʻaogagofie, e tatau ona e malamalama i le lelei ma le lelei o latou taʻitoʻatasi.

O se tasi o uiga autu e tatau ona e gauai i ai pe a faʻatau se peni insulin o se nila. E mafai ona:

  • aveeseina - e mafai ona suia pe a ave le vailaau ma tuʻuina atu i le tagata maʻi,
  • fale-i totonu - faʻaitiitia le leiloa o se vaega o le fua o le hormone i le soʻo ua taʻua o le "ua maliu," o lona uiga, i totonu o le nila.

E toetoe lava o peni uma o pen e faia ma se faʻamatalaga manino, lea e faʻaaogaina ai se fua faʻatasi ma se tau vaevaega. O le tau o le vaeluaga o le vaeluaina i le va o faailoga e lua. I se isi faaupuga, o le laasaga o le fua (poʻo le tau o le vaeluaga) o loʻo taʻu mai ai le tele o le vailaʻau e mafai ona tapunia ma le saʻo sili ona mafai.

E taua le filifilia o se peni penisini ma se tau maualalo, o le 0.25 iunite.

O le mea taua lona lua pe a faʻatau se masini pe mafai ona toe faʻaaogaina pe tuʻuina atu. O nisi tagata gasegase e faʻaaogaina tui tui i ni nai taimi, ma le faʻaleleia ma le faʻaeteete ma le teuina lelei o lenei mea e taliaina. Ae o le nila mai le faʻaaogaina faifai pea e avea ma mea leaga ma o le tagata maʻi e amata ona lagona le tiga pe a ia faia se tui.

O lea la, afai e te lolomiina se hormone i le faʻaititia o le U-40, ona i ai lea i le 0.15 ml o le a aofia ai 6 iunite. insulin, i le 0.5 ml - 20 iunite, ma 1 ml - 40 iunite. I le tulaga o U-100, o nei tulaga faatauaina e eseese lava: o nei tui i le 1 ml e aofia ai le 100 iunite o inisalini, ae le o le 40. O le mea lea, o le 0.25 ml o le ai ai se fualaau o le 25 iunite, ma i le 0.5 ml - 50 iunite.

, i le 1 ml - 100 iunite. O le sao o nei faʻatusatusaga e taua tele, ona o le le lava po o le tele o fualaau e mafua ai le tele o faafitauli matuia mo le maʻi. Mai lenei mea e mafai ona tatou faaiʻuina e faapea, mo le faʻaofiina o le homone i se fuaseʻa 40 U / ml, e manaʻomia lou faʻaaogaina o se tui U-40, ma mo le faʻaofiina o se vaifofo ma se vailaau e 100 Unite.

Pe a faatusatusa i tui masani o inisalini, o le syringe pen ei ai le tele o itu e le mafaafitia:

  • laititi laasaga laasaga
  • o se manoa lautele ua fausiaina e mafai ai e oe ona suia le tele o taimi,
  • le fua saʻo o le fualaau faasaina
  • o le tui sili ona leai se tiga
  • e mafai ona e suʻeina se peni e mafai ona e suʻe ai ituaiga inisalini eseese,
  • pe a faatusatusa i tui masani o inisalini, o peni ei ai le nila o se togi laʻitiiti laʻitiiti,
  • ina ia faia se inisiua, e le manaomia e le tagata maʻi ona aveese ona lavalava.

I falemaʻi falemaʻi ma mea faʻaleoleo, e mafai ona e maua peni tui o kamupani eseese ma faʻataʻitaʻi:

KamupaniFaʻamatalaga
Galulue faʻamaonia penitala "Novopen"O nei peni o loʻo maua i ni faʻataʻitaʻiga: Novopen Echo, Novopen 3, Novopen 4. I le taimi nei, ua le toe aoga le Novopen 3, ma ua fautuaina le gaosiga e faaaoga le Novopen 4. O lenei peni e fetaui ma le inisalini, lea e gaosia e Novo-Nordisk i le 3 ml penfiles . Apalai ua saunia e Novofine. O le lelei o lenei masini e:

  • le mafai ona faʻatulagaina le laasaga ma le faʻasolosolo i le 1 Unit.,
  • e aunoa ma le le lava o sauniuniga, mafai ona toe faʻaleleia pe a maeʻa ona faʻatonuina se faʻasologa o le inisalini,
  • faʻafeiloaʻi se kiliki e faʻamaonia le iuga o le gaioiga,
  • ia i ai se tino malosi malosi
Humapen Ergo ma Humapen Savvio injectorsE talafeagai mo le faʻaaogaina o le inisalini Humalog, Humulin N, Humulin R, Humulin MZ Eli Lilly. Totoina - U-100, laasaga 1 Unit. O se aoga taua o nei peni o le leo ma le faʻamaonia o le iʻuga o le vailaʻau. 3 ml penphils. O le pusa e aofia ai se faʻamafanafanaga, lea e maua ai le tuʻuina lelei ma le felauaiga o tui. Ma o loʻo i ai foi se faʻataʻitaʻiga Humapen-Luxur, o loʻo i ai se mataupu faigata ma le mafai ona faʻamalo se fualaau
Injector "BiomaticPen"O loʻo i ai se faʻamatalaga faʻaeletoroni lea e atagia mai ai le fua o le pepe. Vaevaega 1 Vaega Faʻafesoʻotaʻi ma le insulin i le 3 ml cartridges. E maualuga le 60 iunite. hormones. O loʻo i ai se galuega e faʻasaʻo ai le fualaau. O le masini e faʻamalosia e se masini. O lenei injector o se analog o le lima o Optipen-Pro, lea na gaosia muamua. O se toe iloga iloga o lenei injector o le mea moni afai afai e gau, e le mafai ona toe faaleleia.
Faʻailoga peni "OptiKlik"E faʻatusatusa i le insanoini Sanofi-Aventis i le 3 ml cartridges. E maualuga le 80 iunite. inisalini i se faʻamasinoga o U-100. Pe a faʻaaogaina lenei tui, e mafai ona e vaʻaia le fualaau o loʻo i luga o le eletise, ma e mafai foi ona e faʻamalo le fualaau. Vaevaega 1 Vaega O loʻo i ai se palasitika, ae o se mea umi lava. Malosiaga e tuʻuina atu e se masini e le mafai ona suia, o lona ola e tusa ma le 3 tausaga.

E tele ituaiga o nila mo injectors i luga o le faʻatau. E eseese i latou i le uumi ma le lautele.

O le mea e sili ona taatele o ni nila ma se umi o le 4 mm, talu ai, i le tele o mataupu, e le aofia ai le gaosia o se vailaau faʻasalalau i totonu o le maso.

O nei nila e fetaui lelei mo tamaiti, tama ma teineiti, tagata matutua ma soʻo se isi lava tino, ae pe a tui i totonu o le vae, e tatau ona manatua e le itiiti ifo le gaʻo le gaʻo nai lo le puipui pito i luma.

Afai e le mafai ona faatau mai nila 4 mm le umi, ona mafai lea ona sui i nila 5 ma le 6 mm le umi. Ae e tatau ona manatua e tatau ona faia le tuiina o nei nila i le paʻu o le paʻu ma i le maualuga i le maualuga o le 45 tikeri e puipuia ai fualaau mai le ulu atu i le maso.

Susuua insulin, nila ma le peni

O i latou e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai pea masini inisalini i luga o lima.

I le asō i le tuʻufaʻatasia e mafai ona e mauaina le tele o masini ma lenei faʻamoemoe: i totonu ia i latou o tui inisalini, pamu ma peni.

O le filifilia o le tui sili atu o le inisalini e le faigofie e pei ona foliga mai i le taimi muamua e tilotilo ai, aua a oʻo mai le faʻatauina o se mea faigaluega, e tatau ona amanaʻia le tele o nuances taua.

O a tui tui inisalini, oa latou volumes

E taua le matauina o lena mea o nei mea gaosi oloa e ofoina atu ituaiga eseese o tui inisalini e aupito sili ona fetaui ma manaʻoga o tagata taʻitoʻatasi. I le gasologa o le gaosiga o oloa, o oloa e maua i le faʻaaogaina o le lek testing, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O le maualuga ole tui ole inisalini e mafai foi ona fesuisuiaʻi. I luga o le faʻatauga o loʻo i ai ituaiga ituaiga:

  • 1 ml (tui tui inisalini)
  • 0.5 ml ma le 0.3 ml (tui laiti mo le inisalini).

E faapena foi o loʻo i ai ni tui faʻatasi ma le faʻaaogaina ma faʻatasi ai ma se nila ua fausiaina.

O le inisalini suauu e filifili

A e faʻatau lenei masini i le pMuamua lava, e tatau ona e gauai atu i le laasaga (vaevaega o le numera o le suauu). A uma mea uma, o le lalo ifo o lenei faailoilo, o le maualuga atu lea o le gafatia e mataitu le saʻo atoatoa i le inumaga o le inisalini. O togafitiga ma ni nila e le mafai ona faʻaaogaina sili ona talafeagai mo le tui.

Auala e faʻaoga ai

I totonu o se fagu e masani ona faʻatuai le inisalini, o le gasegase e masani lava ona fai i le taimi e teu ai ma e tatau ona luluina lelei ao le i tagofia le fualaau faasaina. E leai se manaʻoga e lulu ai analalu insulin, faʻapea foʻi ma se fagu faʻatasi ma se vailaʻau faʻateleina.

A o le taofiofia le vailaʻau, e fautuaina e solo le kalu ma se fasi fulufulu mamoe ua susu i le ava malosi.

E sili lava le fufuluina o le nofoaga o tuiina ma le fasimoli ma le vai, ona o le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le ava mo nei faʻamoemoe ei ai sona aʻafiaga i le paʻu.

Muamua, e tatau ona fausiaina se lafu o le paʻu ma le gaʻo pisapisao. E faʻapipiʻi le nila i luga o lenei laʻau i se tulaga (e masani lava 45-75 tikeri).

O a tui tui inisalini | E faʻapefea ona taofi le ulaula? - E mafai ona avea ma se tasi!

| E faʻapefea ona taofi le ulaula? - E mafai ona avea ma se tasi!

O se tasi o mea aupito sili ona taua mo i latou o loʻo mafatia mai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ole suauu faapitoa mo le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina. I aso nei, i totonu o falemaʻi o lau 'aʻai, e mafai ona tuʻuina atu le tele o vailaʻau mo le puleaina o inisalini.

O tui uma e faʻamamaina i ni manulele manifinifi, ma e le mafai ona faʻaaogaina ia sili atu ma le tasi. Ae ui i lea, o nisi e sili ona latou filifilia ni ituaiga o tui, o lea o le a tatou taumafai e iloa pe aisea.

Aʻo leʻi faia le inisalini, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a taʻuina atu ia te oe pe o le a le fualaau ma le auala e faʻaaoga ai se tui, faʻaali le nofoaga o tui. O le tui o le inisalini ei ai se voluma faapitoa. O le tau o fefaʻatauaʻiga o le uiga sili lea ona taua o lenei masini, aua e faʻalagolago i le a le fualaau o vailaʻau e te faʻalauiloaina.

O le penisini o le tui o le inisalini ei ai se mea faʻapitoa faapitoa, lea e atagia ai le tele o mea e aoina mai, e sili atu le tuʻuina atu o se mea e sili ona lelei i se mea faʻapitoa, e sili atu ona atagia ai le fualaau.

O le tui tui o le inisalini o le vaevaega lea e tele ituaiga, ma e filifili e fuafua i le fualaau e te manaʻomia e te ulufale ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e tuiina le 1 le iunite o le inisalini, ma o le syringe ua fuafuaina mo le lua.

E manaʻomia lou mafai ona faʻatulaga se tau e tasi ma e iloa le maualuga o le numera ina ia mafai ai ona e fuafua le tele o lau ulufale.

Ia manatua o faʻaogaina uma o loʻo i ai se fua sese, ma ua fuafuaina e mafai ona oʻo atu i + -0.5% i le vaevaega.

O suauu insulin, o meaola eseese, e ese foi i le ituaiga o nila o loʻo faʻaaogaina. O togi uma e matua mataʻutia, tapunia i puʻu mama. O tagata taʻitasi e fai mai o lona tola e sili atu ona mamafa ma o le mea lea e sili atu ma e leai se aoga e faʻafoe ai vailaʻau.

Ae peitai, e pei ona faaalia i le faatinoga, e tutusa uma lava, ma e tatau i tagata gaosi oloa ona sili atu le gauai atu i tui ma tui o inisalini, o le lapisi o le a laiti ina ia mafai ai ona e ulufale i le 1 iunite pe itiiti foi.

O inisalini insulala e le lelei ma ua mamanuina mo le faʻaaogaina e tasi ina ia puipuia mai le faʻapipiʻiina o faʻalavelave pipisi.

E fia ni injections e mafai ona faia i le nila se tasi?

I aso nei, o se mataupu pito i luga e uiga i le tele o taimi e mafai ona e tuiina ai le inisalini ma se tui tui insulin. O nei nila e faʻapipiʻi faʻamalosi i le fale gaosimea, ona faʻafefeteina ai lea i se vaifofo faapitoa. O le mafuaaga lena ua na o le tasi le taimi e tui ai.

O le penisini tui penisini o loʻo faʻatau atu ma faʻamatalaga e fai mai e mafai ona e ulufale ma faʻaaoga e tasi. Ae ui i lea, e le o tausisia uma e le maʻisuka lenei tulafono, ma le le iloa o taimi fou taitasi latou te faamanualia ai ni fusi, aua o le nila e galo ma e leai se aoga.

Manatua i le lumanaʻi, o le faʻaaoga faifai pea o tui tui inisalini o le a taitai atu ai i le microtrauma o le masini, lea e le gata o se mea e le atoatoa, ae o se faʻafefe foi o faʻamaʻi.

Mafaufau i mea uma o loʻo i luga, peitaʻi, mo soʻo se faigata, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo fautuaga.

Maʻisuka inisalini serringe - filifili o le nila, sao saʻo fevaevaeaʻiga

I le toetoe o falemaʻi uma e mafai ona faʻatau sau tui tui insulin. O le a matua le atoatoa, e gaogao ma vevela. O le asō o le a matou taʻuina atu ia te oe le auala e filifili ai le saʻo tui tui o le inisalini, lea o lelala e filifili ai ma faʻamatalaina ia gaioiga a le peni.

Laasaga o le togafiti ma le faʻataʻitaʻiga sese

Aʻo leʻi filifilia, e tatau ona e gauai atu i le laasaga o le laasaga. O vaega ia i le tino e mafai ai ona e fuaina le fua saʻo ole inisalini. I nisi o tui, o le laasaga laasaga o le 2 iunite. O le mea lea, o le a faigata tele i le tagata gasegase ona tui i se fualaau o le tasi le iunite o le inisalini.

A faʻaaogaina e se tagata le tui o le inisalini i faʻaopoopoga o le 2 iunite, o lona fualaau o le a faaopoopo mai pe faaopoopo foi le 1 le iunite. Mo se tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e oʻo lava i le 1 le inisalini e mafai ona maualalo ai le toto suka. O lenei mea e sili ona lamatia mo tamaiti, o ia lea o loʻo galue ai le oloa 5 taimi e sili atu le malosi.

Fai mai fomaʻi o se mea sese i le suauu o le 0.25 iunite o lona uiga o se eseesega tele i le va o le masani mo se tagata ma le hypoglycemia. Ina ia puipuia le leaga o le maʻi o le maʻi, e tatau ona e tuiina ni tui laʻititi o le inisalini. Mo lenei mea, e fautuaina e le au atamamai le faʻaogaina o tui i se laasaga laʻititi. I totonu ia i latou, o le a sili atu le saʻo.

O se tui o le inisalini o le a lelei, lea e le silia le 10 iunite i le gafatia. I luga o lona fuataga o le a makaina uma iunite 0.25. E taua tele, o faailoga i luga o le suauu e mamao ese mai le tasi ma le isi, ina ia le faia e le tagata se mea sese i le fualaau.

O le tino o lea meafaigaluega e tatau ona umi. Ae ui i lea, o tagata gaosiga e leʻi mafai ona faia se tui tui inisalini mo le maʻisuka. O le tele lava o taimi, o loʻo tuʻuina atu tui i faʻaopoopoga e 2 iunite.

E seasea mafai ona maua ni faʻataʻitaʻiga i se fua o 1 unite ma le 0.5 iunite.

Faamaufaʻailoga i le piston suauu

O se tamai laumei uliuli lanu lea e sau ma se suauu masani. O le nofoaga o le faʻamalo e faʻaalia ai le tele o le inisalini na mafai ona aoina. O le tagata maʻi e tatau ona mataʻituina le fualaau i le pito o le faamaufaʻailoga, lea e latalata i le nila.

Na o le faʻaaogaina o tui inisalini ma se faʻamaufaʻailoga faʻamaonia ma aloese mai le foliga tutusa o le vaega. Ona mafai lea ona sili atu ona e fuafuaina le fualaau o le insulin. E faʻaaogaina e tagata gaosiga le paʻu e aunoa ma le latex e fatu ai se mea e ufiufi ina ia le aʻafia ai le allergies i le tagata maʻi.

O a nila e faʻaaoga mo tui?

O tui o inisalini ei ai nila maamaa, lea e faigofie ai le faʻaofiina o le vailaʻau i totonu o le toto. O tagata maʻi e masani ona feagai ma le faʻafitauli o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina i le maso, ae le o le tino o le tino. Ona o lenei mea, o le maualuga o le maualuga o le suka e fesuisuiaʻi ma e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga matautia.

O le mafuaʻaga lea i le tuiina o le inisalini o le foliga ma le umi o le nila e suia pea lava pea ina ia faigofie ai le faagasologa o le puleaina o le inisalini. E masani lava i tagata matutua ma tamaiti, o le tino i lalo o le tino e itiiti ifo nai lo le umi o se taloni masani.

E tatau i le fomaʻi ona faʻaali i le tagata maʻi le mea e tuiina ai le inisalini ma le auala e fai saʻo ai ina ia le tupu faʻafuaseʻi le pulea o le vailaʻau.

Puipuiga o le Maʻisuka: Fautuaga mo le Aloese mai le maʻisuka

I le taimi nei, e mafai ona e faʻatau eseese ni nila faʻapitoa, o le umi e 4-8 mm. E faʻapitoa ona faʻapitoa mo le faʻaleleia vave ma le lelei o le puleaina o le inisalini. Afai o le suauu masani e iai le paleni o le nila o le 0.4 mm, ona i ai i se taaloga puupuu e le sili atu i le 0.25 mm. O le a mafai ai e le tagata maʻi ona ulu atu i le vailaʻau e aunoa ma se lagona o le tiga.

E taua tele le filifilia o le nilala mo le maʻisuka taitoatasi:

  1. O le 4-6 mm sela e talafeagai mo soʻo se tagata matutua e masani pe mamafa. O ia meafaigaluega e tatau ona faia le inisalini i le maualuga o le 90 tikeri e tusa ai ma le paʻu.
  2. E le fautuaina e fomaʻi le faaaogaina o nila e sili atu i le 8 mm. E lelei foi le amataina muamua o le togafitiga o le maʻisuka ma ni vailaiti pupuu.
  3. E manaʻomia e tamaiti ona filifili se nila se 5 mm. Aʻo tui, ia mautinoa e fai se paʻu paʻu ina ia le ulufale le inisalini i maso. Afai e faʻaaogaina le nila e sili atu nai lo le 6 mm, ona oʻo lea i le inisalini e tuiina i le maualuga o le 45 tikeri. O le a mautinoa e le fomaʻi le mea e tuiina ai le inisalini mo tamaiti, ma pe faapefea ona fai saʻo.
  4. E mafai e tagata matutua ona faʻaoga nila e umi atu i le 8 mm. I lenei tulaga, e tatau foi ona e faia se paʻu paʻu ma faia se tui i le maualuga o le 45 tikeri.

E fia ni injections e mafai ona faia i le nila se tasi?

Afai e te tuiina le oloa i ni nai taimi ma le nila e tasi, o le ae lagona le le mautonu ma tiga pe a mavae sina taimi. O le nila e oʻo i le paʻu ma e paʻu le paʻu i se taumafaiga tele. O lenei mea e masani ona oʻo atu i le uʻamea o le nila i le faagasologa o le tuiina ma e oo lava i ona gaioiga.

O le faʻaaoga soo o le nila e mafua ai manuaga laiti o manu e faigata ona iloa mo se tagata masani. O le nila e mimilo ma avea ma se matau laitiiti. Afai e tosoina se tagata i se "matau" mai le paʻu, e tagi o ia i le tino.

O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faaleagaina o le tino o le tino ma mafua ai faʻamaufaʻailoga tiga ile tino. Afai e te lagona o le paʻu e sili atu ona faigata, vave ona suia le nila ile suauʻu.

A maeʻa lena, e tatau i le fomaʻi ona faʻaalia le mea e tui ai le inisalini, talu ai o injections i totonu o le nofoaga faʻamaufaʻailoga e mafai ona afaina ai le tino.

Faʻafefea ona puipuia ma faʻamaloloina le polyneuropathy o le maʻisuka?

Afai e te le gauai atu i le faafitauli, o le a oʻo atu ai i ni taunuuga matautia. O le faʻaofiina o le inisalini i ia nofoaga o le a le aoga, talu ai e le tufatufaina atu le mea. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le fesuiaiga i le suka ma faʻalavelave ai le tulaga o le maʻi.

Manatua i le tele o tui o pen, e taua tele le aveeseina o le nila pe a uma le tui. Afai e le faia lenei mea, o le a tele atu le ea o le a ulufale i totonu o le vial ma o le a faasolosolo malie lava ona oso ese le inisalini. O se taunuuga, o le a maua e se tagata naʻo le afa o le fualaau o le insulin lea e tatau ona faʻatautaia.

O fautua e fautuaina e aua nei vave tosoina le nila mai le paʻu pe a uma le faʻaofiina o le oloa. Muamua e tatau ona e aumaia le piston i le pito i lalo, taofi le 10 sekone ona sei toso ese lea o le nila.

Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga tasi le nila se tasi. A le o lea, o le a gasegase i tioata o le fualaau faasaina, ma o le fofo i se tulaga maualalo e ulufale atu i le toto.

Pene insulin

O se ituaiga faapitoa lenei o le syringe lea ua faʻaofiina ai se tamai kilika ma le inisalini. E faigofie tele lenei meafaigaluega. E le manaʻomia e le maʻisuka le faʻaogaina masani o tui ma le inisalini.

E masani lava o le laasaga o le fua i totonu o ia peni o le 1 le iunite o le inisalini. E naʻo le tuiina a tamaiti e mafai ona vaevaeina le 0.5 iunite. O nisi taimi e le faigofie tele ia ituaiga faʻatau.

O sea laasaga i luga ole laulau e le fetaui mo le tele o tagata gasegase pe afai latou te pulea le maʻisuka ma sina tofo o le inisalini.

Na maitauina e fomaʻi e mafai e tagata gasegase e mafai ona faʻaaogaina ia tui tui inisalini. E faʻatagaina i latou e faia ni tui tetele o le inisalini ma o le mea sese e le afaina ai lo latou ola maloloina. Ma mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka i le mamafa masani, o le a matautia le faʻaaogaina o peni i lenei vaevaega.

Ua faʻamaonia e tagata atamamai o le inisalini peni e lelei tele mo togafitiga faapitoa mo le maʻisuka e fesoasoani ai e pulea lou manaʻo. Afai e te faʻalauiloaina sea meafaigaluega i se mea sese o le 0.5 PIECES, o le a le afaina ai le tagata maʻi.

Laʻau insulin: ituaiga, nuances pe a filifilia, faailogaina

E sili atu ma le fa pasene o le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi o le lalolagi e maua i le maʻisuka. E ui lava o le igoa o le faamai e "suamalie," ae o se mea lamatia matautia i se tagata maʻi.

O le tagata maʻi e manaʻomia i taimi uma le inisalini - o le hormone o le pancreas, lea e le maua e le tino o le maʻisuka na o ia lava, na pau lava le mea e faʻauluina ai o se vailaau e sui ai vailaʻau.

Latou te aoina e ala i se tui faapitoa ile inisalini ma se manulele manifinifi ma faailogaina le vaevaega e ala ile numera o iunite, ae le o masini mililiters, e pei o se masani masani.

O le tui mo le maʻisuka e aofia ai se tino, se piston ma se nila, o lona uiga e leʻo ese mai i mea faʻafomaʻi tali tutusa. E lua ituaiga o masini inisalini - tioata ma palasitika.

Muamua e seasea faʻaaogaina i le taimi nei, aua e manaʻomia ai le gasologa faifai pea ma le faʻatusatusaina o le aofaʻi o le inisalini e ulufale atu i ai.

O le pepa palasitoni e fesoasoani e faatino le iniseti i le saʻo ma le atoatoa, e aunoa ma le tuua o vailaʻau oona i totonu.

E pei o se ipu tioata, e mafai ona faʻaaogaina pea le syringe palasitini pe afai e faamoemoe mo le tasi tagata maʻi, ae fautuaina e togafitia i se antiseptic aʻo lei faʻaaogaina. E tele filifiliga mo se oloa palasitisi e mafai ona faʻatau i soo se fale talavai e aunoa ma ni faʻafitauli. O tau o tui tui inisalini e fesuisuiai e faalagolago i le kamupanī, voluma ma isi faʻaiʻuga.

O maʻisuka uma e tatau ona iloa pe o le a le maualuga o le tui tui inisalini. O faʻataʻitaʻiga taʻitasi e iai le fua vali ma vaevaega e faʻaalia ai le maʻi pe o le a le maualuga o le insulin ua tuʻuina. E masani lava, o le 1ml o le vailaau faasaina e 40 u / ml, ma o sea oloa ua faailoga ai u-40.

I le tele o atunuu, ua faʻaaogaina le inisalini, e aofia ai le tasi le fofo o le 100 iunite (u100). I lenei tulaga, e tatau ona e faʻatau ni mea faʻapitoa ma seisi faauuga.

I le taimi o le faʻatau, faatasi ai ma le fesili pe fia mili o loʻo i totonu o le tui tui o le inisalini, e tatau ona e fiafia i le faʻasalalau o le vailaʻau faʻataʻitaʻiina.

Talu ai ona o le vailaʻau ua tui i le tino i aso uma ma faʻaauau pea, e tatau ona e filifilia le saʻo ole nila o le insalini. O le hormone e tui i totonu o le gaʻo, e aloese mai le ulu i totonu o le maso, a le o lea e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia.

O le mafiafia o le nila mo lenei mafuaʻaga ua filifilia e faʻavae i luga o uiga taʻitasi o le tino. E tusa ai ma suʻesuʻega, e faʻavae le vaega o le subcutaneous e faʻalagolago i le itupa, tausaga ma le mamafa o le tagata.

O le mafiafia o le gaʻo o le tino e fesuisuiai i luga o le tino, o lea e fautuaina ai le tagata maʻi e faʻaaogaina nila o le insulin i ni uumi eseese. E mafai ona latou:

  • puupuu - mai le 4 i le 5 mm
  • ala - mai le 6 i le 8 mm,
  • umi - sili atu i le 8 mm.

I le taimi nei, ina ia faia se tui o le inisalini, e te le manaʻomia ni tomai faʻapitoa faʻapitoa.

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻatau ni ituaiga o inisalini oloa mo tui, e ese mai le tasi i le isi i le tele o laina.

O se suauu filifilia saʻo o le a saogalemu ai le inisitions, e leai se faʻaletonu ma faafaigofie ai mo le maʻi ona pulea le fua o le homone. I aso nei, e tolu ituaiga o meafaigaluega mo le puleaina o le inisalini i lalo ifo:

  • ma se nila e mafai ona aveeseina
  • ma le faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia
  • insulin sinee pen.

Faʻatasi ole nila faʻaoga

O le masini e aofia ai le aveeseina o le paso ma le nila i le taimi o le aoina o le inisalini.

I ia injections, o le piston e alu filemu ma faigofie e faʻaitiitia ai mea sese, aua e tusa lava pe laitiiti se mea sese i le filifilia o le fua o le hormone e mafai ona oʻo atu ai i ni mea leaga.

O meafaigaluega e faʻaaogā faʻasalalauga e faʻaitiitia ai nei lamatiaga. O le mea sili ona taatele o oloa gaosia e iai le voligram 1, lea e mafai ai ona e aoina insulin mai le 40 i le 80 iunite.

Faatasi ma le nila faʻaopoopo

E toetoe lava a leai se ese mai le manatu talu ai, na o le pau lava le eseesega o le tootoo o le soliina lea i le tino, o le mea lea e le mafai ona aveesea.

O le folasaga i lalo o le paʻu e sili atu ona saogalemu, aua e le o le inisalini o le injectors e tuʻuina atu ile iniseti, ma e le o iai se laufanua oti, o loʻo maua i mamanu o loʻo i luga.

E afua mai i lenei mea pe afai e tuiina se vailaʻau i se faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia, o le leiloa o le hormone e faʻaitiitia i le leai. O isi uiga o meafaigāluega faʻatasi ai ma nila faʻafesoʻotaʻi e matua tutusa lava ma nei, e aofia ai le fua o le vaevaega ma le tele o le galue.

Togitogi peni

Se mea fou na vave ona salalau i le maʻisuka. O le penisini o le inisalini ua atiae talu ai nei lava. I le faʻaaogaina, o le injections e vave ma faigofie.O se tagata maʻi e le manaʻomia ona mafaufau e uiga i le aofaiga o le hormone e faʻatonutonuina ma le suiga o le faʻatonuga.

O le penisini insulin ua fesuisuiaʻi e faʻaaoga ai fagu faʻataʻavale faapitoa ua tumu i vailaʻau. O loʻo tuʻuina atu i totonu o le masini masini, pe a maeʻa e le manaʻomia ona suitulaga mo se taimi umi. O le faʻaaogaina o tuilaʻau e faʻaaogaina ai nila faʻavalavalaʻo e faʻamavae atoa ai le tiga i le taimi o le tui.

Mo faʻasalalauga e aunoa ma se totogi i le insulin injector, o loʻo i ai se faauuga e fetaui ma le faʻamalosi o le vailaʻau i totonu o le vial. O faailoga taitasi i luga o le afi e faʻaalia ai le numera o vaega.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai na faia se iniseti mo se faʻamasinoga o le U40, o lona uiga o le 0.5 ml o loʻo faʻaalia, o le numera e 20 iunite, ma i le maualuga o le 1 ml - 40.

Afai e faʻaaogaina e le tagata maʻi le faʻailoga sese, ona le tatau lea o le faʻatulagaina o le fua, o le a ia faʻalauiloa atu ia lava se fua tele poʻo se pito i lalo ifo o le hormone, ma o lenei mea e afaina i faigata.

Ina ia saʻo le fuafuaina o le numera o le inisalini, ei ai se faailoga faʻapitoa e vaʻaia se ituaiga o oloa mai le isi. O le syringe U40 ei ai le pulou mumu ma o le U100 sikuea o le moli. O peni insulin foi ei ai o latou lava faauuga. O oloa ua mamanuina mo le maualuga o le 100 iunite, o le mea la pe a latou malepelepe, e tatau ona e faatauina mai le iniseti e na o le U100.

O le auala e faʻafoe ai le homone i tagata mamai o loʻo faia e tusa ai ma faatonuga. E taua le aua nei faia se punoga loloto ina ia le oʻo i totonu o le maso. O le mea sese muamua o le amataga o le faʻaofiina lea o le fualaau faasaina i se tulaga, ona o le mea e ulu atu ai le meaʻai i totonu o le muso ma e le maua ai le mea e manaʻo ai. Tulafono mo le pulega o inisalini:

  1. E na o se mea faʻapitoa e faia. O nofoaga sili mo injections o le manava, vae, lima.
  2. Pe a faʻaaoga se nila e silia ma le 8 mm, e tatau ona tui i le maualuga o le 45 tikeri. I le manava, o le taufaʻailoga ma se nilala tele e le aoga.
  3. E mafai ona faʻaaoga faʻapipiʻi se nila maʻamau mo le tagata lava e tasi. Aʻo lei faia se tui fou, e tatau ona togafitia i le ava malosi.

Auala e fuafua ai le inisalini

Ina ia saʻo le ulufale i vailaʻau, e tatau ona e faʻatatauina le aofaiga. Ina ia puipuia o ia mai taunuuga le lelei, e tatau i le tagata gasegase ona aoao e fuafua le metotia e faatatau i le suka.

O vaega taʻitasi o le injector o se faauuga o le inisalini, lea e fetaui ma le tele o le vaifofo o loʻo faʻaaogaina. Ole fualaau na faatonuina e le fomaʻi e le tatau ona suia. Ae peitai, afai o le maʻisuka na maua le 40 iunite i le aso.

hormone, pe a faʻaaogaina se fualaau faʻasaina o le 100 iunite, e manaʻomia ona ia suʻeina le insulin i le suauu e tusa ai ma le fua faʻatatau: 100: 40 = 2.5. O lona uiga, o le tagata maʻi e tatau ona faʻatinoina le 2.5 iunite / ml i se suauu ma le faauuga o le 100 iunite.

O tulafono mo le fuafuaina o inisalini i le laulau:

Auala e maua ai le inisalini

Ae e te lei maua le fua saʻo o le hormone, e tatau ona e tosoina le piston o le injector, lea e fuafua ai le mea e manaʻomia, ona togi ai lea o le fagu.

Ina ia maua le ea i totonu, e tatau ona e taʻalo le piston, ona fuli lea o le fagu ma aoina le fofo seia oo ina laʻititi lona aofaiga nai lo le fua ole manaʻomia.

Ina ia mafai ona fufulu fuʻa mai le sosoʻo, e tatau ona e pipiʻi i lou tamatamailima, ona togi ese lea mai luga o le paʻu.

Faʻapefea ona faʻaaoga se penisini insulin

O se masini inisalini faʻaonapo nei e le faigofie ona faʻaaogaina. O se vaega itiiti e totoe i totonu o le peni pe'ā uma ona faʻaaogaina vailaʻau, o lona uiga e le maua e le tagata le homone i le lava o le voluma. E tatau ona e amanaʻia lenei faʻaaliga ma maua sina tali sili atu. Ina ia faia lelei le faʻatinoga e tatau ai, e tatau ona e iloa le auala e faʻaaoga ai se peni:

  1. Aʻo leʻi tuiina, e tatau ona tuʻuina se nila e faʻaaogā ile masini. O oloa sili ona lelei o le 6-8 mm.
  2. Faʻasolo saʻo le fua o le hormone. Ina ia faia lenei mea, sui le lima seia oʻo i le numera manaomia i luga o se faamalama faapitoa.
  3. Fai se tui i le nofoaga ua filifilia. O le masini komepiuta e le faʻamaonia ai le faiga.

I luga o le faʻatau, ua faigofie nei ona maua se faʻataʻitaʻiga mo le pulega o le insulin. Afai o le falemaʻi e lata ane e le o faia se filifiliga, ona mafai lea ona faʻatau mai i totonu o le faleoloa i luga o le upega tafaʻilagi ni injectors o se mea faigofie ma faigata. O le upega tafailagi e ofoina atu ai le tele o vailaʻau o inisalini mo maʻi o tausaga uma.

Le tau masani o oloa faaulufaleina mai i falemaʻi i Moscow: U100 i le 1 ml - 130 rubles. U40 oloa o le a le taugata tele atu - 150 rubles. O le tau o le penisini e tusa ma le 2000 rubles.

O le tui ile inisalini e sili atu le taugofie - mai le 4 i le 12 ropu i le iunite.

Filifili se tui inisalini e faʻavae i luga o tuʻutuʻuga. Mo se tagata matua, o oloa e iai le nila o le 12 mm ma le diamita o le 0.3 mm e sili ona talafeagai. E manaʻomia e tamaiti ni vailaʻau 4-5 mm le umi, 0.23 mm le lautele.

O tagata gasegase oona e tatau ona faʻatau mai nila uumi, tusa lava po o le a le matua. A oʻo mai le faʻatau, faʻatuatuaina ma le lelei o oloa e le taua tele.

O oloa taugofie e ono aofia ai le faauuga faʻaituau, e tusa ai ma le mea e le mafai ona saʻo le fuaina o le numera manaʻomia o cubes. E mafai e se nilala le lelei ona malepe ma tumau i lalo o le paʻu.

Victoria, 46 tausaga

Sa ou togiina Biosulin mo le tele o tausaga faatasi ai ma le le taugofie o inisiua i totonu o le fale ma asini insulin. O iinei i St. Petersburg ua latou faʻatau atu i falemaʻi taʻitasi i le 9 ruʻu i le iunite. Ou te faʻaaogaina le tasi nila faalua i le aso, ma e leʻi i ai lava ni faʻafitauli. E foliga lelei le oloa, o le piston ma le nila ua tapunia i pulou, lea e faigofie ona aveese.

Ou te lei taulimaina tui, ae i le taumalulu na maua loʻu tina i le maʻisuka, na tatau ona ou aoao pe faapefea ona tuuina atu inisiua. I le taimi muamua sa ou faatauina mai, ae na vave ona ou iloaina e le oi latou uma e maualuga. Na ou tu i BD Micro-Fine Plus, lea ou te faatauina i le 150 rubles i le pusa (10 vaega). Fua o le lelei, faʻamalosi ile inisalini e le mafai ona aveesea, siama.

Anastasia, 29 tausaga

Talu mai loʻu laʻitiiti na ou lesitalaina ma se endocrinologist ma le maʻisuka. I le taimi muamua, e le mafai ona ou vaai faalemafaufau o ia ituaiga meafaigaluega mo le injections e pei o se suauu tui o le a faia. Sa ou faʻaaogaina Insulin Lantus mo se taimi umi mo le 2 tausaga - Ua ou matua fiafia lava. E le afaina le tuʻuina atu o le injections, e aoga le pipii i se meaʻai, o lea e mafai ai ona e ola i au oe lava fiafia ma le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga