Glucose 10ml (40%) Dextrose

E manaʻomia le kulukose i le tino mo le tele o metabolic processes.

Ona o le tino atoa o lona tino ma lona liua i le glucose-6-phosphate, o le fofo o le kulukose e maualalo ai le tau o le vai. I lenei tulaga, o le 5% lextrose solution e le afaina i le plasma o le toto, ma o le 10%, 20% ma le 40% (hypertonic) fofo e fesoasoani i le faateleina o le mamafa o le toto ma le faateleina o le gaioiga o le urine.

Glucose Analogs

Glucose analogues mo le vaega galue o vailaau Glucosteril ma Dextrose i le ituaiga o fofo mo le afaina.

E tusa ai ma le faiga o le faatinoga ma le auai i se vaega o le pharmacological, o le Glucose e aofia ai Aminokrovin, Aminotrof, Aminoven, Aminodez, Aminosol-Neo, Hydramin, Dipeptiven, Infuzamine, Infuzolipol, Intralipid, Nefrotekt, Nutriflex, Oliklinomel ma Haimiks.

Faailoga mo le faʻaaogaina o le kulukose

Glucose solution, e tusa ai ma faatonuga, ua faatonuina:

  • Faʻasaga i tua atu o le le lava o taumafa gaʻo,
  • Faʻasaga i tua o le vevela tele,
  • I le togafitiga o le hypoglycemia,
  • Faʻasaga i tua o le inisua ma faʻamaʻi ate - o le hepatitis, dystrophie ma atrophy o le ate, e aofia ai le toilalo o le ate,
  • Faatasi ai ma le toxicofection,
  • Faʻamālōlōina o vailaʻau eseese - o le manava ma le vomiting, faʻapea foʻi i le taimi o le faʻasologa,
  • Faʻatasi ma diathesis oona,
  • Faʻasalaga ma le teʻi.

O nei faʻaaliga o le faavae foi lea mo le faʻaaogaina o le kulukose i le taimi o le maitaga.

E le gata i lea, o le Glucose solution e faʻaaogaina e avea o se vaega mo vailaau e teteʻe ma sui toto, faʻapea foʻi ma le sauniuniga o vailaau faʻasaina mo le puleaina o le tino.

Contraindications

Glucose i soo se ituaiga o vailaau e faʻasalaina i:

  • Hyperglycemia,
  • O le hyperosmolar coma,
  • Vaʻavaʻavega
  • Faʻaleagaina,
  • Hyperlactacidemia,
  • O faʻafitauli o le gaioiga e lamatia ai le pulunauna edema,
  • Faʻasologa o Faʻafitauli o le faʻaaogaina o le kulukose,
  • Faʻailoga faʻavae ile faʻagavale gau,
  • Le fiva o le mafaufau ma le mama.

I tamaititi, o le kullukose e sili atu i le 20-25% e le faʻaaoga.

Ma le faʻaeteete, i lalo o le puleaina o kulūkose, o le vailaau e faʻatau atu i se talaaga o le gasegase o fatu fatu, hyponatremia ma le maʻisuka.

Glucose i le taimi o le maitaga e faʻaaoga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ile falemaʻi.

Tuʻuina o le kulukose ma le fua

Glucose mo tagata matutua e faʻatasia ma le le faʻaaloalo:

  • Glucose solution 5% - e oo i le 2 lita i le aso i le fua faatatau o le 7 ml i le minute,
  • 10% - e oo atu i le 1 lita ma se saoasaoa o le 3 ml i le minute,
  • 20% - 500 ml i le fua faatatau o le 2 ml i le minute,
  • 40% - 250 ml i le fua faatatau o le 1.5 ml i le minute.

E tusa ai ma faʻatonuga, e mafai foi ona faʻaaogaina se vaifofo glucose o le 5% ma le 10%.

Mo le tele o le faʻaaogaina o gaʻo tele o le vaega galue (dextrose), ua fautuaina e faʻaaogaina le inisalini. E le gata i le maʻi o le maʻisuka, o le fofo e tatau ona faia e ala i le siakiina o le maualuga o le kulukose i le totoga ma le toto.

Mo le tausiga o matua, tamaiti, faatasi ai ma amino acids ma gaʻo, ua tuuina atu i ai le kullukose o le 5% ma le 10% i le aso muamua i le fua faatatau o le 6 g dextrose i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino i aso taitasi. I lenei tulaga, e tatau ona taofiofia le faasologa o aso taitasi o le vai faʻaaogaina:

  • Mo tamaiti e mamafa 2-10 kg - 100-160 ml i le 1 kg,
  • Ma le mamafa o le 10-40 kg - 50-100 ml i le 1 kg.

I taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose.

Aafiaga o le Glucose

I le avea ai o se tulafono, o le vaifofo o le kulukose e le masani ona mafua ai aʻafiaga. Ae peitaʻi, e le o aʻafiaga o nisi o faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o se vailaʻau e mafai ona mafua ai le faaletonu o le ventricular left ma le hypervolemia.

I nisi tulaga, pe a faʻaaogaina le vaifofo, e mafai ona tupu i le nofoaga o inisiua mea na tutupu i totonu o le lotoifale e ala i le gasegase ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

Faatasi ai ma le maualuga o le kulukose, o mea nei e mafai ona tupu:

  • Faʻasalaga o le paleni vai-electrolyte,
  • Glucosuria
  • Hyperglycemia,
  • Faʻaleagaina
  • O le hyperrosmolar coma,
  • Faʻaleleia le liponeogenesis ma le faʻatupulaia o le CO2.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o nei faʻaʻailoga, e mafai ona maitauina se faʻateleina o le faʻamalosia o le manava o le mimiti ma le gaʻo i le ate, lea e manaʻomia ai le tolopoina o fualaau ma le faʻaofiina o le inisalini.

Faʻasologa o foliga

Injection 40%, 10 ml ma le 20ml

1 ml o fofo o loʻo aofia ai

mea gaosi: glucose monohydrate 0.4 g i fua o glucose anhydrous

tagata faʻapitoa: 0.1 M vai eleʻele chloride, sodium chloride, vai mo tui

E manino, leai se lanu po o sina vai samasama

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

A maeʻa le puleaina o le tino, o le kulukose ma le tafe toto e ulufale atu i totoga ma fusi, pe a aofia ai i totonu o metabolic processes. Glucose e teuina i totonu o sela o le tele o masini i le ituaiga glycogen. I le faagasologa o le glycolysis, o le glucose ua faʻafefeteina e faʻamaʻi poʻo le lactate, i lalo o mea faʻaauau, o le pyruvate ua faʻapipiʻi atoa i le carbon dioxide ma le vai faatasi ai ma le fausia o le malosi i le ATP. O oloa faaiʻu o le faʻamaʻi faʻamaʻi uma o le kulukose o loʻo natia e le mama ma gaʻo.

Pharmacodynamics

Glucose ua maua ai le toe faʻaleleia o le malosi o le malosi. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o fofo o le toto i totonu o se vein, o le a oʻo mai le mamafa o le toto i totonu o le toto, o le faʻaaogaina o le vai mai le masini i le toto, faʻavave vave faʻavavevaveina, gaioiga antitoxic galuega e faʻaleleia, faateleina le gaioiga o le muscle cardiac, faateleina le diuresis. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o se vaifofo o le glucose hypertonic, e faʻaleleia atili auala faʻapitoa, ma faʻaaoga ai le glycogen i le ate.

Tafaoga faʻamalosi

Glucose E 40% le fofo e le tatau ona faia i le syringe tutusa ma le hexamethylenetetramine, talu ai o le kulukose o se mea malosi malosi e faʻamalolo. E le fautuaina e faʻafesoʻotaʻi vaifofo alkaline i le syringe lava e tasi: faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o mea faʻasolosolo ma mea faʻapitoa, aʻo faʻaitiitia le latou gaioiga, tali mai alkaloids, faʻaleagaina le streptomycin, faʻaitiitia le aoga o nystatin.

I lalo o le faatosinaga o togafitiga thiazide ma le furosemide, ua faaitiitia le faapalepale kullukose. O le inisalini e faʻamalosia ai le fatuga o le kulukose i totonu o nifo, e faʻamalosia ai le fausia o le glycogen, o le faʻapipiʻi o meaola ma gaʻo. O le kulupu o le kulukose e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le pyrazinamide i luga o le ate. O le faʻaofiina o se lapisi tele o le kulukose o loʻo fesoasoani i le atinaʻeina o le hypokalemia, lea e faʻapupulaina ai le vevela o sauniuniga numera faʻapitoa e tasi.

Faatonuga faapitoa

E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i lalo o le puleaina o le toto toto ma le eletise.

Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻatasia i le taimi e tasi ma oloa toto.

E le fautuaina le fautuaina o le fofo o le kulukose i le taimi faigata o le manua ogaoga o le faiʻai, i le tulaga o se faalavelave ogaoga o le cerebrovascular, talu ai e mafai e le fualaau faasaina ona faateleina le faaleagaina i tulaga o le faiai ma faaitiitia ai le gasegase (sei vagana ai mataupu o le faasaʻoina o le hypoglycemia).

Faʻatasi ai ma le hypokalemia, o le faʻaofiina o le kulukose solution e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le faasaʻoina o le lelavala (ona o le lamatiaga o le maualuga o le hypokalemia).

Mo le lelei atili o le kulukose i tulaga masani, e fautuaina e faʻapipiʻi le puleaina o fualaau faʻasaina ma le puleaina o le inisalini puupuu (subcutaneous) i le fua faatatau o le 1 le iunite i le 4-5 g o le kulukose (mea malogo).

Aua le faʻaogaina le vaifofo i se auala faʻapitoa ma le initoneti.

O mea o loʻo i totonu o le faʻamalama e mafai ona faʻaaoga mo na o le tasi tagata maʻi, pe a uma ona solia le faʻaogaina o le ampoule, e tatau ona lafoai le vai e le faʻaaogaina.

Faʻatasi ai ma le le atoatoa, faʻalavelave faʻalavelave fatu, hyponatremia tausiga faʻapitoa, mataʻituina o le lotoifale o le lotoifale.

Faaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation

Glucose e faʻaleagaina ai fafine maʻitaga e iai le normoglycemia e mafai ona oʻo atu i le hyperplycemia fetal ma mafua ai le acidosis metabolic. O le mea taua e taua tele e mafaufau i ai, aemaise lava pe a afaina le fetal pe o le hypoxia ua mafua ona o isi mea taua.

Faʻaaogaina Pediatric

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i tamaiti e pei ona faatonuina ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faʻapitoa o le aʻafiaga o le vailaʻau i luga o le malosi e ave ai taavale poʻo ni faʻalavelave lamatia

Faʻasalaga

Faailoga: hyperglycemia, glucosuria, faʻateleina le maualuga o le toto eletise (e oʻo i le atinaʻega o le hyperglycemic coma), le maualuga o le maualuga ma le le atoatoa o le electrolyte.

Togafitiga: ua faalēaogāina le vailaʻau ma ua inosia le inisalini i le fua faatatau o le 1 le iunite mo 0.45-0.9 mmol o le kulukose toto seia oʻo ina oʻo i le maualuga o le kulukose toto e 9 mmol / l. O le kulūkose toto e tatau ona faʻaitiitia lemu. I le taimi lava e tasi ma le tofiaina o le inisalini, o le faʻaogaina o vaifofo paleni faʻapitoa e faia.

Afai e tatau ai, o togafitiga faʻapitoa e faʻamatalaina.

Folasaga faʻapitoa ma le afifi

10 ml poo le 20 ml i ampoules tioata ma se mama malologa poo se mea e malolo ai. 5 poo le 10 ampoules faʻatasi ai ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le soifua maloloina i le setete ma le gagana Rusia o loʻo tuʻuina i totonu o se atigi pusa faʻasologa pepa.

Po o le 5 ampoules e tuʻuina i totonu o se mea faʻapipiʻi mai se pusa tioata. Mo le 1 po o le 2 faʻasalalau faʻapipiʻi ma ampoules, faʻatasi ai ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina faafomaʻi i le setete ma le gagana Rusia, tuʻu i totonu o se pusa pepa.

Tagata e Faamauina le Tusi Faamaonia

Fefaʻatauaʻiga a le Kamupani a le Malo Farmak, Iukureini

Tuatusi o le ofisatalimalo i totonuRepublic of Kazakhstantalosaga mai tagata faatau i le tulaga lelei o oloa (oloa)

Republic of Kazakhstan, 050009 Almaty, ul. Abay 157, ofisa 5

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

E tasi le 100 mililiters o se vaifofo 40% mo le iniseti e aofia ai le fasefulu futu o le kulukose. E tasi le 100 mililiters o se faʻafitauli 5% e aofia ai le lima miligrams o le mea galue. O le fualaau faasaina ua gaosia i le ituaiga o se vaifofo e 40% mo le faʻafefeteina i fagu tioata ma le malosi o le 100, 200, 250, 400 ma le 500 ml. O loʻo teuina i pusa palama, pe'ā i ai faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Ma le isi, o le oloa o loʻo avanoa i taga palasitika.

40% o le vailaau faʻasaina o loʻo maua i ampoules o le sefulu ma le lua sefulu maila, lea o loʻo teuina i totonu o se pusa kata. O atigipusa taʻitasi e aofia ai ni vaalele se sefulu mo le faʻatonuina o le tino. E i ai foi se faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le kulūkose i le ampoules

O le kulupu o le kulukose o se faʻapogai o le gaʻolaʻo māmā masini. O le fualaau faasaina e mafai ona aofia ai se vaega o tau o le malosi ma faʻaleleia le faʻaogaina o faiga faʻavae i le tino. O le gaioiga malosi o le vailaau faʻasaina e le faʻasalaina e fatugaʻo ma ua matua gauai uma lava i le tino. Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e fautuaina oe e faitau faʻamatalaga i totonu ma talanoa i se fomaʻi.

Faailoga ma le faʻailoga

O le faʻamatalaga o loʻo taʻu mai ai le autu autu ma tapulaa mo le aveina o vailaʻau. O le faʻaaliga sili mo le faʻaaogaina o le fofo o le hypoglycemia. Contraindications aofia ai aiaiga nei:

  • hypersensitivity i le gaioiga galue,
  • ava malosi o le ava malosi ma le vevela tele,
  • toa
  • pulmonary ma le faiʻai edema,
  • gasegase o le ventricular agavale tauagavale,
  • Subarachnoid ma le tui o le intracranial i le taulaʻau,
  • maʻisuka malosi
  • hyperosmola coma,
  • hyperlactacidemia,
  • glucose-galactose Malabsorption.

Faʻatasi ai ma le hyponatremia, faʻavaveina o le fatu, ma le le atoatoa, o le vailaau e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete.

Analogs o uiga

Ua suia e le fualaau faasaina. O lana tagatanuu lauiloa o Glucosteril. O lenei fualaau faasaina ua faatonuina mo le vaega o le tausiga o matua ma le toe faamamaina.

O le gaioiga malosi a Glucosteril e faʻaleleia ai le gaoioiga antitoxic o le ate ma faʻaleleia le ala o le toe faʻaleleia ma le faʻamaʻiina. Togafitiga e fesoasoani i le faatumuina o le vai. I totonu o le tino, o le vaega galue o le phosphorylated ma liua i le glucose-6-phosphate. I le faagasologa o le metabolism, o le tele o le malosi e maua, lea e manaʻomia e faamautinoa ai le faagaoioia o le tino. O vaifofo faʻapitoa e faʻafefea ai toto toto, faʻaleleia le diuresis ma le faʻaulufaleina o le myocardial, faʻapupulaina le mamafa o le toto.

Mo le faʻavave ma le atoatoa o le gaioiga o le mea galue, 1 UNIT ole inisalini ile 4 ml o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatonutonuina. Pe a tuʻufaʻatasia ma isi vailaau, e fautuaina e mataʻituina mataʻituina. Mo le tausiga o matua i le taimi o le tamaitiiti, i aso muamua o le togafitiga, 6 ml o le fualaau faasaina i le 1 kg o le mamafa o le tino e tatau ona faia. I lalo o le vaavaaiga a se fomai faapitoa, o le vailaau e faaaoga mo le malosi ma le malosi.

O le suia o le kullukose ma isi fualaau faasaina e faasaina. O faʻatalanoaga a le fomaʻi e manaʻomia.

Patient Reviews

O se meafaigaluega taua mo au o le kulukose i ampoules. O faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo iai uma faʻamatalaga talafeagai e uiga i le aafiaga o le vailaʻau. E mafai ona e faʻatauina i faʻamalama ma fagu vailaau mo laʻau manu. E lelei tele le faʻamausaliina o le setete o le tino i le taimi o le faʻasologa. O le vailaʻau e taua tele, ua faʻamaonia mo se tulaga faʻafuaseʻi, o le faʻaitiitia o le toto ma le faʻamaʻi pipisi.

I le acetone syndrome, na faatonuina ai le atalii i se fofo o le kulukose isotonic o le 5%. O faatonuga o loʻo taʻu mai ai le tele o faʻasagaga ma faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, faʻapea foʻi ma aʻafiaga e aʻafia ai. E masani lava i le aso lona 2 o togafitiga, o se mea lelei na mafai ona maitauina. Ina ia aloese mai le atinaʻega o tali o le maʻi, ou te fautua atu ia te oe e teu le fualaau faasaina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Sa faatauina le vaifofo i se fale talavai e aunoa ma se taotoga.

O le 5% o le vaifofo o le gaosiga o se vailaau taugofie ma faamaonia. Sa afaina o ia i ni osofaiga ogaoga. O vailaau faʻatau e mafai ona faʻatauina i se taugofie i soo se falemaʻi. O le katuni o loʻo i ai se otootoga auiliili. O loʻo aofia ai se faʻamatalaga o le mea galue ma le auala e tatau ona faʻaaoga saʻo. Ou te fautuaina oe e suʻesuʻe ma le totoa faatonuga mo le kulukose. E tele naua faamanuiaga mai le injections, ae leai lava ni faʻafitauli na maua.

Faʻamataʻuga itu

O se vaifofo o le kulukose ua afaina e mafai ona mafua ai le le atoatoa i le paleni o senate poo le hyperglycemia. E iai foʻi faʻafitauli mai le cardiovascular system, lea e faʻaalia mai i le vaʻalele, vaʻaia ma le faʻaaogaina o le ventricular agavale. I nisi tulaga, e mafai ona tupu le fiva. I le nofoaga e tui ai, ita, o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave ma faʻasolosolo e mafai.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa o se vaifofo kulukose ma furasemide ma togafitiga thiazide, e tatau ona manatua i le mafaufau e mafai ona latou aʻafia le maualuga o lenei gaʻo i le toto.

Ole inisalini e fesoasoani i le kulukose e vave faʻavaʻai totonu o le gaʻo. E faʻamalosia ai foi le gaosiga o le glycogen, le faʻasologa o mea gaʻo ma gaʻo. O le kulupu o le kulukose e faʻaitiitia ai le afaina o le pyrazinamide i luga o le ate. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o se fua tele o fualaau faasaina, e mafai e le hypokalemia ona atiaʻe (o le faʻaitiitia o le maualuga o le potassium i totonu o le toto), ma e faʻapupulaina ai le vevela o sauniuniga numera pe afai e faʻaaogaina i le taimi e tasi ma le kulukose.

E i ai le faʻamaoniga o le le fetaui lelei o lenei vailaau faʻasaina e pei o aminophylline, ole gaʻo, suauu, elemycin, sulfanalamide soluble ma cyanocobalamin.

I le tulaga o le maualuga, o togafitiga faʻapitoa o le maʻi e tatau ona faia, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tatau ona fuafuaina ma o le inisalini e tatau ona faʻatonuina i ni laasaga talafeagai.

O le a le kulukose mo?

Glucose i le tino o se punavai o le malosi. E masani lava, e faʻaaogaina e fomaʻi le kulukose i le togafitiga o nisi ituaiga o faʻamaʻi ate. E le gata i lea, e masani ona faʻaaoga e fomaʻi le kulukose i totonu o le tino o le tagata i le taimi o le oona. Ulufale i luga o se vaalele poʻo se kuluga.

Glucose e faʻaaogaina e fafaga ai pepe, pe a fai o nisi mafuaaga latou te le 'ai ai meaai. Glucose e mafai ona faʻamaʻo le ate o toxins ma toxins. E toe faʻafoʻisia ai le gaʻo o le gaʻo ma faʻaosoosoina le metabolism i le tino.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le kulukose, e faʻaaogaina e le au fomaʻi maʻi soʻo se ituaiga o inupia. A oʻo mai le malosi faaopoopo i le tino, o le a amata ona sili atu le malosi o gaʻo ma gaʻo. Glucose e maua ai le mu atoatoa o gaʻo i totonu o le tino.

E matua tatau lava ona pulea le fua o le kulukose i le tino o le tagata. O le le lava po o le sili atu foi o lenei vailaau e faailoa ai le iai o soʻo se faʻamaʻi i se tagata. O le kulūkose o loʻo pulea e le system endocrine, ma o le siama o le insulin e puleaina.

O fea oi ai le kulukose?

E mafai ona e ausia se maualuga maualuga o le kulukose i vine ma isi ituaiga o vine ma fua. Glucose o se ituaiga o suka. I le 1802, na maua ai e W. Praut le kulukose. O le gaioiga o loʻo galue i le gaosia o le kulukose. Latou te mauaina i le fesoasoani o le togavao.

I le faagasologa masani, o le kulukose e aliali mai i le taimi o le photosynthesis. E le o se mea e tasi i le tino e tupu e aunoa ma le auai i le kulukose. Mo siama o le faiʻai, o le kulukose o se tasi lea o meaʻai sili.

E mafai e fomaʻi ona fautuaina glucose mo mafuaaga eseese. O le tele o taimi, o le kulukose e amata ona faʻaaogaina i le hypoglycemia - o le leai o le kulukose i le tino. O le le lelei o meaai e mafai i nisi taimi ona aafia ai le kulukose i le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fiafia se tagata i meaʻai o le protein - ma le tino e leai ni vailaʻau (fualaau aina, cereals).

I le taimi o le oona, e tatau ona toe faʻafoʻisia le faʻamalosiga o le ate. O le faʻaaogaina o le kulukose e fesoasoani foi iinei. I faʻamaʻi ate, o le glucose e mafai ona toe faʻafoisia le faiga o galuega o ona sela.

I le manava, vomiting, poʻo le toto toto, e mafai e le tagata ona paʻu le tele o le vai. Faʻaaogaina le kulukose, ua toe faʻaleleia lona maualuga.

Faʻataʻitaʻi pe faʻaitiitia - o le faʻaitiitia o le mamafa o le toto - e mafai foi e le fomaʻi ona fautuaina se faʻaopoopoga o le kulukose.

Glucose e faʻaaoga foi mo le tausiga o matua, pe afai o nisi mafuaaga e le mafai e se tagata ona 'ai meaai masani. O nisi taimi e faʻapipiʻiina ai le kulūkose i fualaau.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le tino, e mafai ona tupu aʻafiaga i le tino o le necrosis. Ma o se taunuuga o le vave faʻalauiloaina o se kulūkose i totonu o se vein, e mafai ona amata le phlebitis. O le mea lea, aua e te mafaufau ia te oe, aemaise lava pe afai e te le malamalama i se mea e uiga i lenei mea. Tuʻu atu lou soifua maloloina i fomaʻi.

Glucose ua solia i le maʻisuka, ae i nisi tulaga o loʻo faia i le inisalini i totonu o se falemaʻi.

Faʻamatalaga ma pulega:

Glucose solution o le 40% o loʻo faʻafoʻosaʻoina (laʻititi lemu), mo tagata matutua - 20-40-50 ml mo le faʻatonuga. Afai e tatau ai, o le paʻu e faia i se fua faatatau e oo atu i le 30 matū / min (1.5 ml / kg / h). O le fualaau mo tagata matutua o loʻo i ai le paʻu oona e oʻo atu i le 300 ml i le aso. Ole fua maualuga ole aso mo tagata matutua e 15 ml / kilokalama, ae le sili atu male 1000 ml i le aso.

Talosaga Talosaga:

Faaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation

O le kulukose e afaina i fafine maʻitaga ma le normoglycemia e mafai ona taʻitaʻia ai le fetus e mafua ai. O le mea taua e taua le mafaufau i ai, aemaise lava pe a oʻo i mafatiaga o le tamaititi pe ua maeʻa ona aʻafia isi mea.

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i tamaiti e pei ona faatonuina ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i lalo o le puleaina o le toto toto ma le eletise.

E le fautuaina le faatonuina o se vaifofo i le taimi ogaoga o le ogaoga, ma le faʻalavelave faʻalavelave o le gaioiga o le cerebral, talu ai e mafai e le vailaʻau ona faʻateleina le faʻaleagaina o tulaga o le faiai ma faʻalavelave ai le maʻi (sei vagana ai mataupu o le faʻasaʻo).

Mo le lelei atili o le kulukose i tulaga masani, e fautuaina e faʻapipiʻi le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina i le puleaina o le inisalini puupuu (subcutaneous) i le fua faatatau o le 1 le iunite i le 4-5 g o le kulukose (mea malogo) Polyuria, glucosuria,

afaina o gasegase oona: ,,

tali a le tino lautele: o le vaʻalele, faʻamaʻi o le tino (fiva, paʻu o le paʻu, angioedema, faʻalavelave).

I le tulaga o se faʻafitauli leaga, e tatau ona faʻagataina le faʻafoega o le fofo, ia iloiloina le tulaga o le maʻi ma fesoasoani.

Fesootaiga ma isi fualaau faasaina:

Glucose E 40% le fofo e le tatau ona faia i le syringe tutusa ma le hexamethylenetetramine, talu ai o le kulukose o se mea malosi malosi e faʻamalolo. E le fautuaina e faʻafesoʻotaʻi vaifofo alkaline i le syringe lava e tasi: faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o mea faʻasolosolo ma mea faʻapitoa, aʻo faʻaitiitia le latou gaioiga, tali mai alkaloids, faʻaleagaina le streptomycin, faʻaitiitia le aoga o nystatin.

I lalo o le faatosinaga o togafitiga thiazide ma le furosemide, ua faaitiitia le faapalepale kullukose. O le inisalini e faʻamalosia ai le fatuga o le kulukose i totonu o nifo, e faʻamalosia ai le fausia o le glycogen, o le faʻapipiʻi o meaola ma gaʻo. O le kulupu o le kulukose e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le pyrazinamide i luga o le ate. O le faʻaofiina o se lapisi tele o le kulukose o loʻo fesoasoani i le atinaʻeina o le hypokalemia, lea e faʻapupulaina ai le vevela o sauniuniga numera faʻapitoa e tasi.

Contraindications:

O se fofo o le kulukose o le 40% ua solia mo le au gasegase e aofia ai le inisetila ma le toto, e ese mai i tulaga e fesootai ma le hypoglycemia, faamaʻi tele, e aofia ai le ava malosi, hypersensitivity i vaega o le vailaʻau, malosi, maʻi o le maʻisuka ma isi tulaga e maua mai i le hyperglycemia, maʻi glucose galacto malabsorption syndrome. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻatasia i le taimi e tasi ma oloa toto.

Tulaga malologa:

10 ml poo le 20 ml mo le ampoule. 5 poo le 10 ampoules i totonu o se atigi pusa. 5 ampoules i totonu o se pulufana, 1 poo le 2 paʻu i totonu o se ato.

Matou te taliina le fesili: ae peitai, aisea tatou te manaʻomia ai le kulukose? O a faagasologa o loʻo ia auai i le lagolagosua? O le a lona lelei, faʻaleagaina, ma o a tulaga e foliga mai ai? O afea e mafai ai ona ou ave fualaau, palu, pata ma glucose?

Uiga o le faʻapotopotoga, faʻaleagaina ma faʻaleagaina meatotino

Glucose e le o se vailaʻau vailaʻau i le vaitaimi o elemene (laulau a Mendeleev), ae ui i lea, soo se tamaititi aoga e tatau ona i ai se manatu lautele e uiga i lenei tuufaatasiga, ona e matua manaʻomia e le tino o le tagata. Mai se vaega o le kemisi o meaola e iloa ai o se vailaau e aofia ai le ono carbon carbon, e fesoʻotaʻi ma le auai o felagolagomaʻi. I le faaopoopo atu i le carbon, o loʻo i ai le hydrogen ma le okesene. O le fua o le tuufaatasiga o le C 6 H 12 O 6.

Glucose i totonu o le tino o loʻo i totonu o mea uma lava, o okeni e seasea lava tuusaunoaga. Aisea e manaomia ai le kulukose pe afai o iai i le aufaasālalau olaola? Muamua, o le ava ono-atom o le sili lea o le malosi malosi o le tino i le tino o le tagata. Pe a faʻafefeteina, glucose ma le faʻaaogaina o tino eletise e faʻaaogaina ai le tele o le malosi - 10 molikulu o le adenosine triphosphate (o le punavai autu o le teuina o le malosi) mai le tasi sikulacate carbohydrate. O lona uiga, o lenei tuufaatasiga o loʻo faʻaaoga ai le malosiaga autu i totonu oo tatou tino. Ae e le o na mea uma e lelei mo le kulukose.

C 6 H 12 O 6 e alu i le fausiaina o le tele o fausaga feaveaʻi. O le mea lea, o le kulukose i totonu o le tino e fai ai le masini faʻaaogā (glycoproteins). I le faaopoopo atu i ai, o le kulukose i lona sili atu e faʻapupulaina i le foliga o le glycogen i le ate ma ua faʻaaogaina pe a manaʻomia. O lenei tuufaatasiga o loʻo faʻaaoga lelei i le tulaga o le oona. O loʻo fusifusia ai vailaʻau oona, e faʻaitiitia ai lo latou faʻamaualuga i le toto ma isi vaiinu, e fesoasoani i le faʻamaʻaloga (faʻamaʻaloga) mai le tino i se taimi vave lava, o le mea moni lava o se faʻamalolo malosi.

Ae o lenei vailaʻau oona e le gata ina aoga, ae e afaina foi, lea e maua ai le mafuaaga e faʻaeteete ai i mea o loʻo i totonu o le ola faʻasalalau - i le toto, urine. A uma, o le kulukose i totonu o le tino, pe afai o lona mamafa e sili atu le mamafa, e oʻo atu ai i le gaʻo kulūkose. O le isi laasaga o le maʻisuka. Glucose gasegase e faʻaalia i le mea moni o aʻafiaga i totonu oo tatou tino faaletagata e ulu atu i vailaʻau faʻasaina ma le tino. Peitai, ua leiloa a latou galuega. O se faataitaiga mataʻina o lenei mea o le hemoglobin. I le maʻi maʻisuka, o nisi o ia mea o le a gaogao, faasolosolo, o le vaega lenei o le hemoglobin e le o faʻatino lelei lona taua. O le mea lava e tasi mo mata - o le glycosylation o fausaga o le porotini o le mata e tau atu ai i le faʻataunuʻuina ma le toe faʻataʻitaʻiina o le tino. Mulimuli ane, o nei laasaga e mafai ona taitai atu ai i tauaso.

Meaai i le tele o mea e aofia ai lenei punaoa eletise

O meaai e aofia ai aofaiga eseese. E le o se mea faalilolilo o le suamalie o le kulimi, o le tele o kulukose o loʻo i ai. O le mea lea, suamalie (soʻo), suka (aemaise le paʻepaʻe), o le meli o soo se ituaiga, pasta e maua mai i le susu o ituaiga o saito, o mea sili ona lelei e maua ai le kulimi ma le suka o glucose-o meaʻai e maua ai le kulukose i le tele naua.

Ae o fua, vine, o loo i ai se manatu sese e faapea o nei oloa e tamaoaiga i le tuufaatasiga ua faamatalaina e i tatou. O le mea e malamalama ai, toetoe lava o fua uma e suamalie i le tofo. O le mea lea, e foliga mai o loʻo i ai foi le maualuga o le kulukose i totonu. Ae o le suamalie o nei fua e mafua ai le isi gaʻo - fructose, lea e faʻaitiitia ai le pasene o le kulukose. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fua tele o fualaau aina e le afaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O oloa e aofia ai le kulukose mo le maʻisuka e tatau ona matua faʻaeteete. E le tatau ona e fefe ma aloese mai le faaaogaina. A uma mea uma, e tusa lava pe o se maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona faʻaaogaina se aofaiga o lenei meaʻai (o le fua o le kulukose o aso taʻitasi mo tagata uma ma e faalagolago i le mamafa o le tino, i le averesi - 182 g i le aso). Ua lava le gauai atu i le faʻamaufaʻailogaina ma le faʻamalosi o le avega.

Rice groats (aemaise lava le lanu paepae paoa), sana, pele o bele, oloa e faavae i luga o le falaoamata o le saito (mai ituaiga o le susu) o oloa ia e aofia ai le tele o kulukose. E i ai a latou faʻamatalaga manino i le va o le maualuga ma le maualuga (mai le 55 i le 100). O lo latou faʻaaogaina o meaʻai mo le maʻisuka le tatau ona faʻagata.

Aveina o fualaau mo le maʻisuka: e mafai pe leai?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani lea e tupu i se faʻafitauli o ituaiga uma o le metabolism, ae o le tele o vaega e aafia ai le metabolism o gaʻo, lea e o mai faatasi ma le tele o mea o le kulukose i le toto, urine (hyperglycemia, glucosuria). O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua i ai nei le tele o lenei kulupu, ma o lona mafuaʻaga e mafua ai le faʻamaʻi o le glucose, e pei ona taʻua i luga. I le maʻisuka, o le glucose maualuga e faʻafetaui ai le lipids, cholesterol, faʻateleina lona vaega "leaga" (e tele atu le "leaga" cholesterol, e matautia tele mo le atiaʻe o le atherosclerosis). E matautia ma faʻalavelave mo mata.

Faʻasalaga! E taua le iloa o le kulukose o loʻo faʻaaogaina i laumei, paʻu poo le foliga o se lola mo le maʻisuka i na o tulaga faʻapitoa (o loʻo i ai ni faʻamatalaga). E matua faʻasaina e ave oe lava oe!

O le faʻaaogaina o le kulukose i le maʻisuka ua naʻo le atiina ae o le hypoglycemia - o se tulaga pe a pa'ū lona maualuga ile toto i lalo o le 2.0 mmol / L. O lenei tulaga e matautia mo le atinaʻe o coma. O loʻo i ai ona faʻamatalaga faʻapitoa:

  • Tutu le afu
  • Tetele i loʻu tino atoa
  • Gutu gutu
  • O se manao malosi e 'ai,
  • Loto o le fatu, o se faʻaoga masani e pei o pulupeni,
  • Laititi o le toto maualuga

O le faʻaaogaina o le kulukose i lalo o nei tulaga e mafai ona i ai ma le faʻaogaina o oloa pe a tele mea (suamalie suamalie, falaoa, meli). Afai o le mea e tupu tele ma o se mea muamua e tupu mai i le hypoglycemic, ona tupu ai lea, ona tatau loa lea ona faʻaaogaina le fualaau faasaina (i ampoules ma le 40% o fualaau faʻasaina). Faatasi ai ma se mafaufau mafaufau, e mafai ona e faʻaaogaina le kulukose i papa (i lalo o le laulau e sili ona lelei).

Le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o maʻa ma palu

Glucose i laulau e masani lava ona maua i togalaau uma a le maʻisuka, aemaise lava pe afai o ia i luga ole togafitiga o le inisalini mo se taimi umi ma e masani ona popole i le hypoglycemia. E faʻapefea ona faʻaaogaina fualaau kullucose i le atinaʻeina o lenei tulaga o loʻo faʻamatala muamua.

O fualaau faasaina "Glucose" e mafai ona fesoasoani i togafitiga nei:

  1. Meaʻai (cachexia), aemaise lava i le faʻaaogaina o le vaega o le gaʻo meaʻai,
  2. Mea taumafa toxicofffection ma isi faʻalavelave e tupu i le vomiting, faʻalaulauina, oʻo atu i le faʻamalosi i tamaiti,
  3. Fafano i fualaau oona poʻo isi mea e mafai ona faʻaleagaina ai le ate.

Glucose mo le togafitiga o mea oona ma isi tulaga ma le leiloa o le tele o le vai e faʻaaoga e faʻavae i le mamafa o se tagata (e sili ona taua mo tamaiti). E le gata i lea, i le olaga i aso faisoo e masani lava ona e feagai ma mea oona. Glucose ma ona faʻaoga faʻapitoa e faʻaaogaina lelei i nei tulaga.

O fualaau kullukose e aofia ai le 0.5 g o le mea galue, ao le 1 le paʻu o le paʻu e aofia ai le 1 g. O le faʻaleleia o le paʻu e faigofie ona faʻaaoga i le tamaitiiti, talu ai e faigata le foloina o le kulukose i maʻa.

Glucose o fualaau o le fualaau faasaina e 0.5 g mo le hypoglycemia (maualuga maualuga - e oo i le 2.0 g), mo le oona - 2 pusa i le 1 lita o le vaifofo. I le tulaga o le 'ona o le faʻafefiloi o le hepatotropic, e 2 laulau e tatau ona faia ile 3-4 itula.

E faʻaaogaina droppers?

O le a se isi mea e mafai ona ou faʻaaogaina nei vailaʻau. Afai e leai se faʻailogaina, ona faʻaaogaina lea i totonu o le kululu. O le faʻamatalaga o le vailaau faʻatagaina e mafai ai e oe ona e malamalama i tulaga o loʻo i ai se kulupu ile kullukose e ono talafeagai.

  1. O le faʻamaina o le tino (faʻamalolo),
  2. Tigā i le faʻavauvau i le laʻititi (diathesis hemorrhagic),
  3. Faʻasaʻoina o faʻalavelave vai-electrolyte i le coma (hypoglycemic) o se vaega o togafitiga faʻapitoa poʻo le auala autu mo togafitiga i le tulaga muamua o le tausiga,
  4. Faʻaleagaina o soʻo se genesis.

Ina ia malamalama i le auala e ave ai le kulukose i se tulaga patino, e tatau ona e faamasani ia te oe lava i lona fatuga, faailoga ma le faʻailoga. O faatonuga mo le faʻaaogaina o le a maua ai tali i nei fesili. E masani ona faʻaaogaina se kuluma o le kulukose mo tagata e inupia poʻo isi mafuaaga o le faʻaleagaina o le ate. Aisea na tafe ai le kulukose i lenei tulaga? E faigofie le tali. E toe faʻaleleia le malosi o le malosi, talu ai o le ate ma nei faʻamaʻi e le mafai ona feagai ma lenei galuega.

O le glucose ampoules e aofia ai le 5 poo le 10 ml o le faʻamavae. O le vaʻaia e manaʻomia ai le faʻaogaina o ipu i lenei mea.

Faʻasalaga! E taua le manatuaina o le teuina o ampoules ma ipu o le kulukose e tatau ona faia i ni tulaga malulu, e sili pe a leai se avanoa i tamaiti.

O le a le taimi e faʻasaina ai fualaau?

O le faʻaaogaina o le vailaʻau e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, ona o le kulukose e le o se vailaau e le faʻaleagaina. O le a le faʻamalologa?

  • O le gaioiga o le hyperglycemia i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2,
  • Faʻasologa o le faalēaogā taimi
  • Loto o le fatu (fomaʻi, o le edema pulmonary),
  • Tigāina

O nei faamai e tatau ona mafaufau i ai pe a faatonuina se vailaau.

Fale »Vailaau» Glucose Injection Indications. Glucose solution: faatonuga, iloiloga, analogs ma tau

Tuua Lau Faamatalaga