Paʻu: mea faʻapitoa ma togafitiga

Uma masani - o se laau e fusia lelei le teuteuina o uiga lelei ma mea malolosi faafomai e fesoasoani i togafitiga o faamaʻi o le bronchi, mama, intestine, ma isi.

O le kesi e tasi, ma e tele naua igoa Rusia ma latou te atagia uma le alofa o vailaʻau masani, vaʻai laulau:

Laulau. Igoa masani o le mea masani masani
1. o le mutia2. e le faaipoipo3. pepe
4. uu paʻu5. Borka6. vao vahark
7. vaomatua vao8. luga9. o le taoto
10. tamaʻi mamoe11. loimata o atua12. Aksyutina vao
13. Garnik14. golovryank15. faletupe alalafaga
16. zapolnik17. mutia fetu18. calcaren
19. goose vae20. tamai pulu21. Noodle
22. mashko23. ogatotonu24. faʻasalaga
25. faigamalaga26. fetolofi27. alofa alofa
28. alofa le alofa29. tamaʻitaʻi30. faʻaleagaina
31. mushroom masani32. faalumaina po o le sulu33. lapeti tipu
34. ata35. gagana laulau36. Noodle
37. faasee38. mop39. pa o le lviv po o le lion
40. uʻu paʻu41. vaomatua vaomatua

Telefoni masani (Igilisitamaʻitaʻi laei, latAlchemilla vulgaris) - meaola laʻau e ola ai. O le igoa na tuʻuina atu mo lanu lapotopoto, lapisi e pei o lapisi.

Ua leva ona tauina i le fale o mea taulaitu, e fai ma faataitaiga, i totonu o Europa anamua, o le taatele masani sa i ai se talaaga mo vao vao. Na talitonuina afai o le fufuluina o le taeao i le sau e ao mai mai laulaau o se masani masani e toe foi mai le matagofie ma le talavou. I Suiselani, o loʻo faʻapipiʻi pea e tamaitai o latou foliga i lau o le lanu.

Cuff - o se vao laau toto e ola i autafa auala, i autafa o vaomatua, i laufanua, i vao fefiloi ma vao vao.

E masani ona ola le laau taatele i le 30 cm le maualuga

O le maualuga o le lapisi e oʻo i le 30 cm. O le rhizome e malosi, mafiafia. O luga o se rosette o lau. O aʻa o le lapisi e ola i luga o petioles umi, i luga e leai ni mea, mai le pito i lalo e ufiufi i lauulu lauulu. Laʻau laʻau e laʻititi ma toetoe a leai ni aʻa.

E masani ona fuga mai le mafanafana i le taumafanafana: ia Iuni-Iulai. O fugalaau o laʻau masani e samasama-lanu meamata, laiti, uʻamea i le glomeruli.

O mea faʻamalolo o le masani masani

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o meaʻai, i vailaau, na o le masani masani e faʻaaogaina. E masani lava ona mafai e se pusa falaoa ona toe faaleleia le autalavou.

O le mea moni, o le paffi e masani lava faʻamalosia le toe faʻafouina o le paʻu, ae o lenei ua i ai se faʻamatalaga faasaienisi mo lenei mea. O le mea moni e faapea o le paffi o loʻo i ai ni vailaʻau e faʻaleleia ai le gaosia o hormones, faʻaitiitia le toxins, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, ma faʻaleleia ai le tino ma le mafaufau.

Sa fautuaina e le au togalaau le faʻaaogaina o le fusi o le paʻu masani ma le bronchial asthma, tuberculosis māmā, ma le tale, etc. Ma le isi mea, e fesoasoani i le faʻamaʻi o le gall ma le vevela, o le talo o le ate, ma isi.

O le mutia ei ai mea e sili ona maualuga, e aoga i le togafitiga o le maʻi o le manava ma le fatu, taofi le toto i totonu. Mo se faʻataʻitaʻiga ma le afaina 'oloʻo faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻaogaina i fafo.

O togafitiga faʻapitoa a Western Western e fautuaina ai le faʻaogaina o le vao masani mo le pulmonary ma le uterine toto, mo le tale, fomaʻi, faamaʻi, ate ma fatu fatuga, faʻamaʻi faʻamaʻi, gout ma le rūmatism, oona ma maʻisuka.

I Rusia, na fautua mai e herbalists le faʻafefeteina o muti paʻu mo le manava, gaʻo, maʻisuka, paʻu o le paʻu, e fai ma faʻamoemoega mo faʻamaʻi pipisi, pulupula tuberculosis, anemia.

O le lapisi o se fomaʻi masani na faʻaaogaina mo le fufuluina, lots ma compressesmo maʻi o mata ma isu. O le suavai e afua mai laulaau o le falafusi na fufuluina foliga pe a aliali mai le paʻu.

O faʻamaʻi pipisi o le paʻu e togafitia i le taele ma le faʻaopoopoga o le faʻamaʻi o le vao. O fesoasoani e fesoasoani ai i le faʻasalalau i tamaiti, ma e aoga foi mo ni paʻu mo le maʻi vevela, o mata o le mata, o le isu ma isu.

O faʻamaʻi tamaʻitaʻi e faʻapitoa foi i le masani masani. E faʻaaogaina le ufi mo le mumū, faʻafitauli o maitaga ma le fanauina. E le gata i lea, o le siaki e faʻaleleia le ala o veins varicose.

Faʻaaliga faʻamatala

O le uʻu o loʻo faʻalauteleina, e oʻo atu i se maualuga o le 30-40 cm, alu i luga aʻe o le eleele pe faʻatuina.

O laupepa pito i lalo o foliga ia o le fatu, e toetoe lava a oʻo i le ogatotonu i le 7-11 concave lobes. Laʻau moa e sessile pe puupuu-laina. O le vevela e susulu, o le pito o laulaʻau o loʻo vaʻaia.

O lau o loʻo i ai le fausaga o le pama ma se foliga e le mafai ona manatua e foliga tutusa ma se paʻu ma se pito i tua ma le itu. I le vaveao i luga o laʻau e mafai ona e vaʻaia ai ni pata o susu, lea e fenumiai ai nisi i le sau.

O le mea moni, o le sili atu lea o le susu lea e faʻasaʻoina e le laau. E talitonuina o lenei suasusu e toe faʻafouina ma paʻu ai le paʻu, e puipuia ai le matua: e mafai ona onā, ae e mafai ona faʻaaoga nai lo tonic.

O fugalaau e laiti, e le mafaamatalaina, samasama-lanu meamata, e aoina i numera sese i numera tele. O fugalaau e tupu mo se vaitaimi umi, mai ia Iuni ia Setema.

Aoina mai ma le Seleselega

O le laau e seleseleina i le taimi o le vavao, o lona uiga toetoe lava o le taumafanafana atoa. Aoina mai pe a uma lau lau ile susu. Mo togafitiga faafomaʻi, o le vaega uma o le vaalele ua saunia i lau o le basal ma faʻagogo i totonu o se potu faʻasalaga poʻo lalo o se faʻavaa i fafo. Afai e leaga le tau, e mafai ona e faʻagogo i vai mama i le t e le silia le 60 tikeri. O le meaʻai faʻamaʻaʻaina ua i ai se tofo oona.

Teu faga kulupu i fagu vailaʻau poʻo taga mo le 12 masina - faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le teuina, o meaʻai e avea ma vevela tele.

Talafaasolopito, Populari ma Suesuega

O tagata anamua anamua na latou taʻua le mea leaga o mea totino ma faʻaaogaina le "sau faalelagi" (susu lea e aoina i laulaau) o se elixir o le ola. Faatasi ai ma le fesoasoani o le lava lava dew, sa taumafai ai saienitisi anamua e fatu se "maa o le failautusi".

I totonu o Europa i Sisifo, o le vaitau o le Vaitausaga Tutotonu, o le laau na mafua foi i malosiaga tau togafiti faataulaitu, na talitonu ai o le sau e mafai ona toe faafoi ai talavou ma le matagofie. O lenei aga masani o loʻo faʻasaoina pea i Suitiselani - ua aveeseina mai i luga o le anufe ma le malolo e ala i le soloia o mata i le sau, ma ua faʻaaogaina e tamaitai matutua le susu o le toto e toe faʻafou ai le paʻu.

  • O faʻamalologa o mea totino o laau e lauiloa i Rusia mai lea taimi i lea taimi. O tagata faʻamalolo i le itu i saute o lo matou atunuu o loo sauniuni pea le fua o le laau i luga o le uaina vine lelei ma faʻaaogaina mo le malulu, manava, fatu o le fatu, faʻamaʻi pipisi. E faʻaaogaina togafitiga o togalaau e togafitia ai faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • O mataupu ua faamatalaina o togalaau na togafitia ai le gasegase o le pulmonary ona o le faʻamalosia o le metabolism, lea na faʻapupulaina ai le faamalologa o ana.
  • I fomaʻi faʻaleaganuʻu masani, faʻaaogaina ai le malaria, o le maʻisuka, atherosclerosis, anemia, rheumatism, colic, dropsy (ascites). I le taimi o le maʻitaga, mo le masani masani o le fanau mai, i le masina ao lumanaʻi le aso na faʻamoemoeina, ua fautuaina e fomaʻi Siamani le faia o le afa afa o le afu o laau e faalua ona faalua i le aso. Ma o le fua lava lea e tasi e fautuaina mo le faatoa faaipoipoina o se pepe (e ala i le faʻatusatusa ma le auala tatou te ave ai le gaʻo).
  • I suʻesuʻega o se phytotherapist, na faʻamaonia e le fomaʻi o fomai o le soifua maloloina O.D. Barnaulov, le aoga o le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga mo le dysmenorrhea.
  • I le gasologa o suʻesuʻega a saienitisi mai le Novosibirsk State Scientific Center mo Virology ma Biotechnology "Vector" na faamaonia ai o fualaau oona e faʻaaogaina e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi.
  • O le antioxidant, resenerative, faamalolo manuʻa, ma mea faʻamalosi faʻamalosi o le paff e puipuia e pateni o le Phytochemistry Laboratory o le Central Botanical Garden o le SB RAS o loʻo i Siberia.

O le telefoni masani e le aʻafia i togafitiga o le pharmacopoeial o Rusia, ae ua maua le tele o talosaga i vailaau faʻasoifua maloloina ma faleopathy. E aofia i le European Pharmacopoeia, faapea foi le British Herbal Pharmacopoeia.

Vaega o vailaau faʻasaina ma falemaʻi

O le vailaʻau e iai se vailaʻau faʻapitoa e vailaʻau:

  • tannins (tannins) e oo atu i le 3% i le vaega eletise, ma e oʻo atu i le 8% i aʻa,
  • tiga
  • lipids (gaʻo gaʻo),
  • phytosterols (steroids),
  • moe
  • mea e faʻaleagaina ai le tino, faʻamalosi, linoleic ma luteicids,
  • catechins
  • lecithin
  • lignin
  • vailaʻau oona,
  • leukoanthocyanides,
  • ascorbic acid (i le lanu e oo i le 200 mg),
  • micro ma elemene elemene (manganese, zinc, boron).

O vailaʻau nei e sili ona tāua faʻapitoa:

  • Steroids (phytosterols) ei ai le aafiaga o le gasegane-faʻaosofia. Faatonutonu le metabolism, faʻamaonia le galuega o le myocardium ma toto toto, faʻateleina le puipuiga. O mea sili ona taua o le gaseene-stimulants properties found in gynecology: o mea faʻamalosi e faʻavasegaina le matamuli ma fesoasoani i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi o le itupa o le fafine. Tuʻu atu i le faʻatupulaia o gaioiga, mafaufau ma le faaletino.
  • Bioflavonoids ei ai le malosi malosi o le antioxidant, ia faia se faʻamatalaga e faasaga i faʻamaʻi pipisi. Faʻateʻaina le gaioiga o enzymes e faʻaumatia le taua o le hyaluronic acid.
  • O le Lignin o loʻo iai le aʻafiaga o le antioxidant ma le faʻamamaina, aveesea ai toxini, salts o metale mamafa, ituaiga microorganisms ma nisi ituaiga o sigi mai le tino.
  • Coumarins faʻalauteleina le faʻamaʻi manuʻa.
  • O le ascorbic acid e aafia i le faʻamautuina o le fatugalemu o le tino, o le puipuiga o le tino, e faʻamalosia ai le gaioiga o le pito i lalo o le toto, faʻamaonia le faʻavaeina o toto, faʻamalosi puipui o toto toto.
  • Phenolcarboxylic acids e faatelevave ai le fofoina o gaioiga fomaʻi, aemaise lava i gaioiga i faʻamaʻi o le tino. Faʻaaoga gaioiga.
  • Tannins faʻaitiitia le faʻaogaina o le capillary ma puipuia ai le vasoconstriction, i ai ni mea faʻatau.
  • O gaioiga gaʻo e aafia i le fausiaina o siama.
  • O Coumarins e taofia le tuputupu ae o sela o le kanesa ma faatelevave faʻamaʻi manuʻa.
  • Leukanthocyanidins fesoasoani e puipuia ai le faʻamaʻi o le Alzheimer, faʻasaʻo le faiga o le gasegase, puipuia le atinaʻeina o le maʻisuka.
  • O le tiga e faaosofia ai le gaosiga o meaʻai suamalie ma le suka gaosia ai, faaleleia ai le 'ailaina.

O faʻamalologa o meaʻai o vao vao

O loʻo i ai i le laau le faʻamalosi, faʻasolosolo, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi, mea faʻamaʻi-inflammatory ma diuretic, faʻafefeteina o le pipisi ma le vevela ma le maʻi vevela. Na te faʻamautuina le tala o le hormonal, e faʻaaogaina e faʻaleleia le lactation o tina talavou, toe faʻafouina le paʻu ma le tino. E i ai sona aoga aoga i le fatu o le fatu ma e manatu lelei e puipuia i le osofaia o fatu.

Talu mai taimi anamua, ma o le taimi nei ua faʻaaogaina le pulu mo faʻamaʻi nei:

  • fualaau oona: uluaʻi faʻamalosia o le mucosa gastrointestinal, dyspepsia, faʻaitiitia le peristalsis, cholecystitis, faʻamaʻi inflammatory o le pelele ducts ma le ate, colitis ma enterocolitis, manava,
  • respiratory system: laryngitis, bronchitis, pneumonia, pulmonary tuberculosis ma isi faʻamaʻi lea e faigata ai le faʻasaina o le pipisi,
  • urinary system: cystitis, ascites,
  • metabolism: gout, maʻi suka, gaʻo,
  • fatu ma toto: toto maualuga, atherosclerosis, thrombophlebitis, anemia, gasegase ma le toto i totonu, afu, veins varicose,
  • paʻu o le paʻu: eczema, mumu, manua, aemaise lava le faigata ona faʻamalolo, siama, maʻila, pustular rashes,
  • afaina o le gynecology: dysmenorrhea, lino inflammatory (vaginosis ma vaginitis), faʻaaogaina mo le misaopao, gasegase ogaoga toto.
  • sosoʻo faʻapipiʻi pathologies: rheumatism,
  • faʻamaʻi o le faʻalavelave faʻalavelave: le lava, neurosis.

Faʻasalaga o laʻau

1 tbsp. 200 ml o sua suamalie ua gaosia i totonu o se sipuni o meafaitino mata, ua taofia mo le 4 itula ma ua maeʻa.

Faʻaaogaina i fafo faʻapitoa i le faʻapipiʻiina o meaʻai, lotions ma le fufuluina o maʻi le tumau ma faʻamaʻi, mo le togafitia o le paʻu ma le uʻamea talavou. Ua faaopoopo i le vai taele, faʻaaoga e fufulu ai le faai, isu ma le gutu. O pusa sterile o loʻo faʻapipiʻiina foi i le faʻafefete ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i totonu o le vailaʻau mo otaota.

Lisi i totonu: afa afa i le aso ao leʻi 'aʻai. Faʻaaogāina i le gaʻo ma le toto i totonu, ma le mamafa o le tino, faʻamaʻi pipisi o le tino o le tino, toto maualuga. O loʻo faʻamatalaina foi e pei o se fualaau faʻamalosi ma le faʻamalosi mo fualaau oona, o le maʻi o le duodenum ma le manava. Pe a tuʻufaʻatasia ma gaoioiga faaletino e fautuaina mo le paʻu o le mamafa.

Ava malosi

Ave le 0.5 lita o le ava ma le 50 g. otaota, fefiloi ma tuu i se nofoaga pogisa mo le 2 vaiaso.

Initaneti maua: 1 tsp. afa itula ao le i faia taumafataga ma faʻamaʻi o faʻaogaina o meaʻai ma mea faʻataʻitaʻi.

3 tbsp o mea e faʻaaogaina e sasaa atu i le 500 ml o le vai ma faʻapipiʻi mo le 10 minute i luga o le vevela vevela, faʻamaʻapeina.

E masani lava ona faʻaaoga mo maʻi le faʻamalolo, manua, gasegase i foliga o malulu malulu, mo faʻamaʻi mumusu o mata i foliga o lotions. Faʻaaoga i le ituaiga o lotions mo togafitiga o le cellulite.

Faʻaoga i le lotoifale: 50 ml i le aso mo faʻamaʻi pipisi o le vaega o le digestive, colitis, maʻi o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le faʻafaigofieina o le tino ma faʻaalia ai le le mautonu.

Faʻatatau fua o le vine vine

Ave 15 gr. otaota mamago ma sasaa le afa o le lita o le uaina mūmū mūmū, kuka i luga o le vevela vevela mo le 3-5 minute, faʻasolosolo 1 aso, faamama.

Luga i totonu: 1-2 tbsp. 1 le lita ao le i fafagaina faatolu i le aso mo faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi ma le faʻaogaina o le pulumu, tuberculosis, couga masani, maʻi pa'ū, manava manava, tiga o le fatu, atherosclerosis, ma faʻaitiitia le metabolism.

O le uiga o le fatu

E tusa ma le 40 ituaiga o fusi saienitisi. O ituaiga uma o togalaau e tutusa lava le malosi o togafitiga. O le eseesega e masani lava ona i ai i le taimi o le vavalalata o ituaiga o meaola taitasi ma nisi o foliga o le tino (ogalaau, maualuga, fugalaau). I totonu o tagata faʻamaʻi ma faleopathy, na o le masani masani e faʻaaogaina.

E tufatufa atu i le konetineta uma o Europa, e le aofia ai ona itu i saute. I le teritori o Rusia, o le mutia e tupu i soo se mea i le vaomatua ma subalpine zones, i Siberia ma le Caucasus.

Mataʻupu faʻafesoʻotaʻi

O se paʻu masani o se vao e fetolofi, e oʻo atu ile maualuga pe a ma le 30-50 cm.

  • O aʻa. O le lapisi o loʻo i ai se uʻamea faʻamalosi faʻamalosi faʻatasi ma aʻa uʻamea umi, enaena.
  • O le aʻa. E masani ona tulaʻi, e le masani ona saʻo. Paranesi i luga.
  • Lea O laʻau laʻau pito i lalo e latalata i le aʻa e iai se petiole umi. Tuʻuina i le fitu i le iva lobe toetoe lava a oʻo i le ogatotonu o le laulau. O le pito e faʻasolosolo, e i ai le avanoa i itu uma e lua, lea e puipuia ai le laau mai le sili atu o le susu. E tusa lava pe a uma le mamafa o le timu, o le laulau laititi e toeitiiti lava ago. O laulaau o loʻo i luga o le meaʻai e leai se mea, ei ai le galu, e faia i le iva i le sefulutasi lobes.
  • Fugalaau. I le paffi latou laiti, ia i ai se lanu lanu meamata lanu. Faʻamau faʻapipiʻi pepelo. I le laʻau vavalalata, o laʻasaga taʻitasi e pei o se polo. E fuga faalua le tausaga i le tausaga, o le uluai fugalaau e tupu ia Iuni, le lona lua - ia Setema, pe afai e mafanafana.
  • O fua. Laititi fatu e fai i Aokuso. O se laau e mafai ona faʻaleleia e fatu.

O le soifua maloloina e faapitoa lava le fautuaina mo tamaitai

Ave 1 tbsp.otaota, sasaa 250 ml o le vai, aumai i se vevela ma faapipiiina i se nofoaga mafanafana mo le kuata o le itula, faamama.

Inu le afa afa i le aso. Fautuaina tamaitai ina ia tausia le soifua maloloina lelei, faʻamaonia le faʻasolosolo, matamuli o le autalavou, faʻapea foi i le taimi o le misaopaʻu e faʻaitiitia ai faʻaaliga o le misa. O lenei lauti e fesoasoani e faʻaleleia le lactation. I le taimi o malulu ma faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi viral e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino. O le lava lauti e mafai ona faʻaaoga e fufulu ai le paʻu o foliga, neck ma le decollete e ala i le faʻamafanaina i totonu o le pusaaisa, o lona uiga. faʻaaoga nai lo tonic i le taeao ma le afiafi.

  • Mo siama ma le tele o elemene mumusu i luga o le paʻu, o togafitiga faʻapitoa e fautuaina: tii i totonu, vai poo le tincture e fufuluina ai le paʻu, vai taele. E mafai ona e fufuluina le paʻu i laulaau fou ma susu o le susu lea e aoina i luga ole laupepa i le taeao.
  • Ina ia puipuia le talavou o le paʻu, e fautuaina foi e fufuluina le paʻu ile susu, lea e aoina ile laulaau, vai inu mai lau afa faʻafefe ile vai faʻafefe.
  • Ina ia faʻamalosia le soifua maloloina ma faʻasaoina le autalavou, o laulaau fou o le laau e mafai ona faʻaopopo i salakeke ma sou susu.

O se vaega o sauniuniga o laau o le avanoa lea mo se taimi umi e aunoa ma le lamatiaga o mea ua fai ma vaisu ma le atinaʻeina o allergies, e oo atu i le 3-4 masina.

Fualaau o fualaʻau

  • Faʻasoʻoto faʻatasi ma le sage. 1 tbsp Sage ma le 3 sipuni tele o loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa se fagu, ua tumu i le afa lita o le vai kuka ma faia mo le 20 minute. Faʻaaogā le faʻasaga mo le faʻasaua ma le vaginitis ma le vavave, ma na faʻaalia foi i le tautala mo le mumū o ovaries, 1 tbsp. 3 taimi i le aso., Fafo i lalo i le vai.
  • Faʻasoʻotoga mo faʻamaʻi pipisi o le fausiaina o le fafine. E fefiloi i le tutusa tutusa: tasi o le orthilia, frankincense, hemophilus ma cuff, ave 2 tbsp. mea 'aiʻese ma faʻatumu i le vai, 200 ml, tuʻu le vevela vevela seia oʻo i le tafe ma vave ona aveese mai le ogaumu. Faʻaosooso 60 minute., Faʻasusu ma faʻaaoga mo le faʻaluaina, 2 taimi i le aso mo le 10 aso.
  • O se teuteuga o le fanau mai. O vao vao, paʻu o le cinnamon, pepa uliuli ma le palu pepa o loʻo faʻafefiloi i le tutusa, o loʻo faʻapalapala ma faʻafefiloi, 1 le sipunipuni ua ave. paluga, salu 200 ml o le vai kuka ma simmer mo le 10 minute, malulu. Ave le decoction na maua i le aso.
  • Aoina mo le togafitiga o le maʻisuka. O fualaʻau, vine, launiu ma le laumei paʻu o loʻo faʻafefiloi i tutusa tutusa, ave 2 tbsp. mea faʻafefiloi ma sasaa le 500 ml o le vai, faʻavevela vevela ma vevela mo le 10 minute. Ave 100 ml faalua i le aso.
  • Teuga mo le puipuia o le matua. Ave se afa tioata o mea fou fou mai le mutia o le paff, o aʻa o elecampane ma comfrey, sasaa le uaina ma kuka mo le 15 minute, faamama. O le suauu e maua mai ai e faʻaaogaina e solo ai le paʻu o foliga, neck ma le decollete i laina o massage.
  • Cellulite togafitiga. Faafefiloi 40 gr. mea fou fou ma 10 gr. malogo, sasaa le 500 ml o le vai inu, faʻaalu mo le 4 itula ma faamama. Ave 50 ml fa taimi i le aso. E le lafoina le keke, ae faʻasalalau i luga o se mea papaʻi i luga o gau ma faʻaaoga i vaega o faʻafitauli mo le afa itula i le avea o se pusa.

Contraindications ma aʻafiaga itu

  • Faʻateleina le tui toto.
  • Lafoaia o le tagata lava ia.
  • Toto
  • Tamaiti matutua e oo atu i le 2 tausaga.

O aʻafiaga matuia i le vaitau o togafitiga faʻatasi ai ma sauniuniga mo le papaʻi e seasea lava ma e mafai ona i ai i foliga o fomaʻi o le vailaʻau, faʻamaʻi o le paʻu.

Faamatalaga faʻatau

O le kulupu o se laufanua matagofie mai le aiga o Rosaceae, e le gata e mafai ona teuteuina le togalaau, ae o se tasi foi o vailaau sili ona lauiloa e faʻamalolo ai faʻamaʻi o faʻafiosologa eseese.

O le mea lauiloa, o lenei vao e lauiloa o le "neoplasm", "o le urosa", "pepe", "vae o le siusi," "le lagi", "quail", ma le "ruta".

O le igoa Latina o le laau "Alchemilla" o loo faailoa manino mai ai o lenei vao sa lauiloa i tagata e masani ai. Na talitonuina o loo i ai sona malosi faʻapitoa faapitoa, o lona uiga o le susu o loʻo faʻapipiʻi i le laʻau o le laau, e tusa ai ma tagata e masani ai, sa i ai le malosi faʻapitoa. Na latou taumafai e faʻaaoga le paʻu e fatu ai se elixir o le olaga.

Faatasi ai ma isi sui o le fugalaau, e mafai ona iloga e le foliga vaaia o laulaau, e foliga tutusa ma le mamanu, e masani ona lauiloa i le tamalii tamalii, o le mafuaaga lea na oo mai ai lenei igoa.

O se mea taua e faapea, o laʻau o le paffy (lousy) e faʻasoa ma le faʻafefeteina i laumei o le susu na natia e le laau, o nisi e ave i latou mo le sau. O otaota e faia ai se laufanua susulu malamalama i tafatafa o le laulaau, ma i le ogatotonu o le mataua tele lea, e pei o se penina i totonu o le pusa. Talu ai ona o se matagofie tulaga ese, sa taua ai foi e tagata o loimata o le Atua.

O fugalaau o le laau e le o ese mai ma le matagofie faapitoa: samasama-lanu meamata, vaivai, aoina i palakalafa sesega, fafo e le manaia, faatasi ai ma se taimi umi e ola ai - mai ia Iuni ia Setema. O fugalaau le lelei, e ui i lea, pe a tupu, ia faatumu le togalaau ma se manogi matagofie o le meli.

E tupu le lapisi i le tele o Europa, i Amerika i Matu, i vaega o Asia, Aferika. I Rusia, e tufatufa atu i soo se mea, sei vagana ai le itu i saute. O nofoaga e sili ona fiafia i ai le tuputupu ae o laufanua ma togavao, e mafai foi ona ola i luga o auala, lata i tafatafa.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

E faʻaaoga lelei le kesi i le tele o faʻamaʻi. O ona togafitiga ma vailaau faʻamaonia ua malamalama lelei. O le aoga o le talosaga e tele lava ina faalagolago i le auala o le sauniuni ma le tulafono o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, aua o faʻamalosiga e manaʻomia e togafitia ai se faʻamaʻi faapitoa, faatasi ai ma ni fesuiaiga eseese, faʻaalia i latou i auala eseese.

Seleseleina o mea e masani ai

O le lapisi ua saunia i le faaiuga o Me - amataga o Iuni. O le taimi o le seleselega e tumau seia oo ia Setema, pe a uma le fale. O le tele o taimi, e masani ona faʻaaogaina vao vao mo togafitiga faafomaʻi, ae o ona rhizomes o loʻo faʻaputuina foʻi i vailaau faʻasoifua. I lenei tulaga, o le seleselega e tupu i le faaiuga o Setema, ma mafaufau i tulafono nei.

  • Aoina. E gaosia i le ao, pe a maeʻa le susu i luga o le laau, e aofia ai le timu i le ogatotonu o laulaau ma faʻamalo le vai i vailaʻau. Oti ese le vaega uma o le meaola o le laau i le pito i lalo o le aʻa. O aʻa o le lapisi ua eliina i se suo.
  • Sauniuniga mo le faʻagogo. O le vaega eletise o le laau o loʻo suʻesuʻeina ma le totoa mo vaega vevela o laʻau ma lau. Ua aveeseina, faatasi ai ma mea le mama. Ua fufulu aʻa i le tele o le vai tafe.
  • Toto O le mutia e taatia i luga o papa poʻo tautau i maea i le paolo. Mo le faʻavaveina o le vevela, faʻamago ile vai vevela e tusa ma le 60 ° C e faʻaaogaina. O aʻa ua faataatitia i totonu o se faaputuga se tasi i totonu o se fale paolo po o totonu o se fale mafanafana ma se taualuga uamea. Mo le faamamaina lelei o le paʻu, e tatau ona faʻamautinoa le maualuga o le lelei o le potu.

O vailaau faʻale-tino e le iloa ai falemaʻi o meaʻai o le paff, mafaufau i le lelei o le vaovalaʻau e le faʻamaonia, ma o mea tau vailaʻau e leʻo malamalama lelei i ai. I totonu o tala faʻasolopito, ua faʻaaogaina lenei laau talu mai aso anamua. O le suʻesuʻega o le vailaʻau o le mutia ua taofi i le fuafuaina o vaega o vailaʻau.

  • Phytosterols. Tuuina atu le tulafono faatonutonu o le hormonal. Ia faʻamaonia le galuega o le cardiovascular system. Latou te faʻaleagaina le aʻafiaga o faʻamalolo saoloto. Latou te maua le malosi e le mafai ai.
  • Phenol Carboxylic Acids. O paʻu o loʻo faʻatusalia mai e le luteic ma elidic acid. E i ai a latou mea e tetee ai i mea leaga. Faʻasolosolo le gaosiga ma le faʻamalositino o le talo, faʻamaonia le fua o le kulimi pipi. E i ai a latou faʻasolosolo faʻamalosi ma faʻamalolo.
  • Lignin. O loʻo faamatalaina o se gasegase masani masani e mafai ona gauai atu i allergens ma toxins, o le tino o siama siama, sima uʻamea ma isi mea tuufaatasia. E tuʻuina atu ai le faʻaaogaina o antidiarrheal ma lipid-lowering.
  • Tannins. O le tele lenei o tannin. Pepa o le albuminates i polotini polotini, puipuia o le paʻu, faʻaleagaina poʻo le mucous membranes mai le faʻalavelave faʻainisinia ma faʻamaʻi. O le faʻavaeina o le ata tifaga e maua mai ai le faʻamaʻi-inflammatory, astringent, faʻamalolo o le mutia.
  • Flavonoids. Faʻateleina le faʻaogaina o le cartilage, faʻamalo ai enzymes e taofiofia ai le gaosiga o le vai hyaluronic. O le mafai ona gafatia ma le gafatia o puipui lapisi e masani ona faʻamautuina, latou te teena laʻau faʻamaʻi o toto toto ma capillaries. E i ai a latou meatotino faʻasao malosi.
  • Ava malosi. O le ufiufi e aofia ai le ole ma le linoleic - mea faʻamalosi o metabolic processes, o loʻo auai i le fausiaina o suauʻu, faatonutonuina o le taumafaina ma le teuina o punaoa eletise.
  • Leukanthocyanins. E i ai o latou neuroprotective properties, o le mea lea latou te puipuia le faʻaleagaina o neura o le faiʻai ma le taulaʻau. Faamalosi toto toto, puipuia le foliga mai o le tino, faateleina le tetee o le tino o le tagata i le atuatuvale.
  • Tigā. Faʻamaʻaina le manava, faʻapea foʻi ma le faʻamalositino o suamalie o meaʻai, faʻaleleia le faʻaleleia o le faʻaogaina o le faʻafefeteina ma le faʻamalosia o le faʻamalositino o le intestinal.
  • Vitamini ma minerale. O le lapisi e aofia ai le tele o le antioxidant autu mo le tino o le tagata - acid ascorbic. E le gata i lea, o le mutia o loʻo i ai ni suauu, seleni, sima, manganese, nickel, apamemea, molybdenum.

Cuff Decoction

O le susu e saunia i le fua o le 2 tbsp. l i le vai vai (250 ml). O le mutia o le lapisi ua sasaa i le vai tafe ma kuka i le 5 minute pe a uma le kuka. O le gaʻo faʻamamuina e faʻafilemu lemu ile potu vevela.

Mo le faʻaaogaina i totonu, e faʻafefete ona faʻafesoʻotaʻi le broth 3 taimi i le aso. Totofua toʻatasi - 50 ml.

I fafo, o le vevela ma le afaina o le paʻu, eczema ma le siama e togafitia i se decoction, ma e faia i le tautala mo le gasegase o le loto ma gasegase pulmonary.

Faʻaipoipoga a fafine

O le masani masani o le "mutia fafine" ona o le gafatia o le tino o le tino i lona tuufaatasiga e faaosofia ai le fausiaina o hormones fafine, aemaise lava o le gasegase. E i ai le aoga o aʻafiaga i luga o totoga e faʻalagolago i le tala faʻasolopito:

  • tauivi ma le maʻi o le muaʻi maʻi,
  • aveese ai uiga o le misa,
  • Faʻasalaina le faʻasolosologa o le vevela-ovulatory,
  • aveese le toto toto,
  • e taofia ai le fausia o fualaau o le ovarian, fibroids,
  • e puipuia ai le atinaʻeina o maʻi mama,
  • faʻaitiitia le afaina,
  • faʻaaogaina mo le le faʻavaleaina (ina ia faʻalauteleina avanoa o le natura faʻanatura),
  • togafitia faafitauli faʻalavelave ma faʻafitauli i le keneko.

Sauniuniga o vailaʻau ma vailaau faʻasaina

E ui lava o vailaʻau faʻasaina i Sisifo mai le taatele masani e taatele i soo se mea, i Rusia e le faʻaaogaina le fusi i togafitiga faʻapitoa. E mafai, i lou lava tulaga lamatia, ona maua ni meaʻai vailaʻau faʻasaina ma saunia mea e faia mai i le fale, e sili atu ona talu mai le faʻamalosia o le paff.

O le mutia e seleseleina ia Iulai, i le taimi o le fugalaau. O vaega uma o le laau e talafeagai mo le seleseleina.

O le laumei lanumeamata e tatau ona mamago i le ea, i le paolo, i le fale po o totonu o le faleoloa, o le mea autu o le i ai o le lelei faʻalelei i le potu. E tatau ona faʻamautu lelei le mutia mago o le kulimi masani. E masani ona teuina le mutia masani mo le 12 masina.

Ou te fautuaina oe e faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo le i sauniuni ma faʻaaoga sauniuniga e faʻavae i luga o se masani masani.

Tausaga Aoga

Fuafua le aoga o le tuufaatasiga o fualaau oona masani. Catechins, tannins, manganese, uʻamea, lignin, nickel sa maua i lenei vailaʻau faʻasolo.

E iai lipids, acid ascorbic, zinc, flavonoids, coumarins, molybdenum, paʻu.
Mea tau togafitiga:

  • filifili
  • antibacterial
  • astringents
  • fomaʻi
  • toʻa
  • anti-inflammatory
  • lactogonous,
  • faʻamaʻi manuʻa
  • siama
  • faʻamaonia,
  • tagata faʻamoemoe
  • antitumor
  • fomaʻi
  • laxatives
  • togafitiga.

O le fusi e maua mo le faʻaaoga masani i faʻamaʻi o le faʻaleleia o tamaʻitaʻi. Fesoasoani e faʻatonutonu tulaga o le hormonal i le taimi o le misa. Fautuaina mo le le amanaiaina.

E mafai ai e le pepe ona faʻamalosia le malosi o le tino ma le mafaufau, faʻamautuina le metabolism o le mineral, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino. Fesoasoani e faʻaleleia galuega o le endocrine, cardiovascular, ma le popole.

Na te faʻavasegaina le faagasologa o le hematopoiesis, faʻateleina le faʻaumatiaina o faʻamaʻi pipisi mai le tino. Faʻalēaogāina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le inflammatory, ei ai sona aoga aoga i luga o le galuega toe faʻasoa, fesoasoani e faʻaititia le cholesterol, faʻasalalau le faasolosolo malie.

E faʻamalosia ma faʻaleleia ai le gaoioi o pa puipui lapoa, e puipuia ai faʻamaʻi pipisi o capillaries. Faʻataunuʻuina faiga faʻavae, fesoasoani e faʻaitiitia le toto. E faʻateleina ai faʻamaʻi manuʻa, faʻamalosi ai ponaivi, ma avea o se faʻasologa o le ania.

Galue e taofia le atinaʻe o le maʻisuka, cancer. Faʻaleleia galuega o le gastrointestinal tract, faʻaitiitia le mumū, faʻaosofia ai le manaʻo. Faʻavaivaia lalo o suiga o tausaga, faʻafouina le faʻasologa o hemoglobin ma hormones thyroid.
Faʻaaliga:

  • atherosclerosis
  • pepatic ulcer
  • scrofula
  • maʻisuka malosi
  • furunculosis,
  • siama,
  • susu
  • epilepsy
  • manuʻa faʻamalosi faʻamalosi,
  • tui
  • faʻamalosi
  • gastritis
  • bronchitis
  • se malulu
  • herpes
  • togafitiga o le vevela, pito i luga o le respiratory tract, fatugaʻo,
  • tuberculosis
  • faʻanofo ile gaogao o le intestinal,
  • fulafula e mafua mai i le loto mama, patho,
  • chronic pianlonephritis,
  • afaina
  • cystitis
  • faʻamaʻi toto
  • toto i totonu
  • malulu
  • mimiti
  • fufulu
  • dysbiosis,
  • otaota
  • migraine
  • gout
  • bronchial asthma.

I le tautotogo, e mafai ona e faia mo le le lava o vitamini e ala i le faaopoopoina o laʻau felanulanuaʻi ma vine laiti o le mutia vao e oo i salakeke. O loʻo tuʻuina i totonu o se vailaʻau i le taimi o le faʻafefe o fualaʻau fualaʻau ma i soupeti.

Faiva i le cardiovascular system

E masani ona afaina ai le masani i le galuega o le cardiovascular system:

  • faʻamaonia le leo o laʻau, veins, capillaries,
  • faaleleia le toto toto,
  • maualalo le manaomia o le okesene o le okesene,
  • vaivai ai cholesterol leaga i totonu o le toto,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial,
  • tauivi ma veins varicose,
  • puipuia le palasi o toto toto,
  • puipuia le afaina,
  • e faʻasalaina le toto maualuga.

Mea laiti mai laau i falemaʻi

E mafai ona e faʻatau sau vao paʻu i falemaʻi i le tau o le 67 ruutu i le 50 g.
Fautuaina mo ituaiga maʻi eseese o le vaega o le manava. E faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le afaina o le atinaʻe i totonu o le gall or veveder, e togafitia ai faʻamaʻi pipisi ma isi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le puipuia.

Mo le faia o le vai faamalolo, e te manaʻomia se sipuniti o mea gaʻo, e fufulu i le vai vevela - 200 ml.

E teuina le paluga mo le kuata o le itula ile vai vai. O le faʻafefeteina o faʻafefete i se foliga mafanafana e faʻaaogaina i le taimi o le 'aiga o le taeao, aoauli,' aiga o le afiafi, 1/3 ipu.
O le togafitiga faʻaauau mo le masina. O le manaʻoga mo le toe faia o mea e faʻatonuina e le fomaʻi.

E mafai ona e faʻatau mai le sua suavai i luga o le initaneti. O se fagu e 60 mita le tau 2,570 rupu. E fautuaina e faʻaumatia 15-30 faʻalaula i le 100 ml o le vai vevela. Ave se vaega mai le 1 i le 3 taimi i le aso pe a maeʻa le lulu.

Faʻatasi ma le maʻisuka

Ina ia faʻaitiitia le tulaga i uluai laasaga o le atinaʻeina o le maʻisuka, o togafitiga faʻalautele e faʻavae i luga o le faʻaogaina o le masani masani o loʻo faʻaaogaina.

Faʻasala le mutia susu mama i le masini ipu - 30 g. Salu i vai inu, lea o le a manaʻomia ni ipu 2.5. Tuu i lalo o se solo mo le 20 minute.

O le faʻasalaga maeʻa e afaina i totonu o se fasi ie ie lua. Latou te inu le fua na mafua ai, vaevaeina i ni vaega tutusa, aʻo le i ai i le aso. O nei togafitiga e le sili atu ma le lua masina.

E mafai ona e faʻaaogaina se isi fua e faʻasaʻo ai le suka i le fale, lea e faʻapipiʻi ai siama o le pavali faatasi ai ma pulupulu o le lilac, laʻau o strawberries, sage, licricice ma le rhizome o le tifelion. O vailaʻau uma e fai ile lauʻeleʻele palapala.

A maeʻa, ona fuaina lea o le 50 g o le aoina ma sasaa i totonu o se fagu suamalie ma le 500 ml o vai ua tunu. Cook mo le lima minute i le maualalo o le vevela. Uu ipu ma se sikafu mafana ma alu mo le tolu itula. Vali le suka mo le 3 tbsp. l inu aʻo leʻi 'ai, pe a ma le 15-20 minute.

O se tasi o sauniuniga togafitiga aupito sili ona lelei e saunia mo le maʻisuka e ala i le tuufaatasia o se paʻu ma le fatu o le lino, vine ma vine ma le laumei, ma matau le fua faatatau o le 1: 2: 2: 4.

O meaʻai ua vela ua nutimomoia, tuu ese le 1 tbsp. l faʻafefiloi i totonu o se paluga faʻamafaʻaiʻu ma 200 ml o vai ua tunu. Susu mo le fitu minute, ona tuu lea i lalo o se solo solo seia lelei. A uma le filtrage, inu le afa afa i le taeao ma le afiafi.

O le vine uaina

Liligi le 15 g o le mutia i le 500 ml o le mūmū mūmū ma vevela mo le 5 minute i le vevela aupito maualalo, faʻasolosolo mo le 1 le aso, vevela. I faʻamaʻi pipisi faʻatasi ai ma le vavalalata o le vavae ese, maʻi o le maʻi, maʻi lelava, manava manava, maʻi pa'ū, lototiga, atherosclerosis, ma le gasegase lemu, e ave i luga ole 1.5 tbsp. l faatolu i le aso ao lei faia taumafataga.

Laʻau fou

O le afaina mai laulaau o le paʻu e aoga mo faʻamaʻi paʻu, faʻavave, maʻi o le tino, ma faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai purulent, mo faʻamaʻaloga. E pei o poula, o laʻau fou vevela ua faʻaaogaina mo otaota.

Liligi le 1 sipuni i le 250 ml o le vai. faʻapipiʻi lauʻau ma faʻafefe mo le 15 minute. O loʻo fautuaina le lauti mo tamaitai e faʻaleleia le soifua manuia, faʻamautuina le taamilosaga o le taʻi masina, toe faʻafouina le paʻu, ma faʻamalosia ai foʻi le lactation lelei. I le taimi o le misaopaʻaga, e faʻaititia ai le faʻaalia o le le lelei o uiga o le misa.

O lenei lauti e taua tele mo le faʻamalosiina o le malosi o le tino, aemaise lava i taimi o malulu ma faʻamaʻi pipisi.

O le tea e 'aina le afa afa 3 taimi i le aso.

Mo siama ma isi faʻamaʻi gasegase, o togafitiga faʻafomaʻi ua faatonuina: inu i totonu o le lauti, mo faʻasusu ma le paʻu o le paʻu - faʻafefete, palaʻau ma le taele.

Faʻasoʻotoga mo gaioiga faʻapitoa i totonu o le faʻaleleia o tama

Faʻafefiloi laʻau o loʻo i lalo i le vaega e 1: cuff, pine vao, mea manogi, faʻafefete. 2 tbsp o le aoina o le aoina mo le 200 ml o le vai, tuu i luga o le vevela vevela. Le taimi faʻasolosolo ina ua maeʻa ona aveese mai le afi 1 itula. Faʻaaogā faʻasalalau faʻaaogaina mo le faaluaina faalua i le aso. O le togafitiga e sefulu aso.

Contraindications

Ua lauiloa o soʻo se fualaau faasaina ua i ai le faʻasaina ma nisi o aʻafiaga. Ae i lenei tulaga, e leai se faʻailoga taua na maua, sei vagana ai le tele o le lagona ma le faʻateleina o le toto. E tatau foi ona manatuaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga le matua, soo se vailaau e faatonuina e se fomaʻi, e leai se ituaiga o vailaʻau e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi ua faatagaina.

O le tele o fualaau oona mai le paʻu e mafai ona mafua ai le manava, faʻafitauli o le paʻu. I lenei tulaga, taofi togafitiga vave.

Ina ia maua se faʻamatalaga faʻamalosi tino e aunoa ma ni manaʻoga e le manaʻomia, e taua le mulimuli i fautuaga i le faia o le sauniuniga ma le tuʻuina atu o vailaʻau.

Faʻaaogā i faʻalapotopotoga eseese

O le lauiloa o le faʻamaloloina o le vaovao lautele, ua faʻaaogaina lelei le paʻu i isi vaega oo tatou olaga:

  1. Teuga o le togalaau ma le togalaau fugalaau. Faafetai i ona lau laau lanu e le masani ai, e masani ona faʻaaogaina o se mea teuteu, faʻapipiʻi ituaiga i le lanu meamata ma tuʻuina atu i ai se otootoga masani. O le lanumeamata lanumeamata ma mea e le mafaamatalaina, e fai i fugalaau, e lelei ona vavae ese laau totō. O le fugalaau pito sili ona lelei mo ona lauulu, o lou lau, dolphinium, astilbe ma lilies.
  2. Kuka Ona o le maualuga o meaʻai o vitamini ma le tele o le tofo, o laʻau fou o lenei laau e lauiloa i le sauniuni o soupeti lanu meamata ma fualaʻau fualaʻau, ua seleseleina mo le faʻaaogaina i le lumanaʻi e avea o se vevela vevela.
  3. Faʻaoga mo faʻamalositino. Tea mai laulaau, suia le toner mo foliga, neck ma decollete, e puipuia ai le matua o le paʻu, e mafai ai ona e faatumauina tumau se fou fou ma musika. Ina ia puipuia le paʻu o le paʻu ma faʻamalosolo mimigi o loʻo i ai nei, faʻamamaina ma le susu o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le laau poʻo le suavai mai laʻau tipi fou ua faʻafefeteina i vai faʻafefeteina e lauiloa.

Faʻamaʻi

O togafitiga o lauʻau e faʻafefe ai le tele o inisua, faʻaleleia le ate ma le manava:

  • faʻaosofia ai le fiafia ma le faʻamamaina o galuega o le ate,
  • fesoasoani e aveese siama mai siama mai le manava,
  • faʻaleleia le aveesea o masima masima,
  • aveese faʻamalosi saoloto, metala mamafa, radionuclides.

Faailoga mo le faʻaaogaina o tautala

Faatasi ai ma faailoga mo le faʻaogaina o le mutia o se mea e afaina ai le tino, faʻalavelave o le intestinal, manava manava, gout, ascites. O faʻamaʻi-faʻamaʻi, antibacterial ma immunostimulating meatotino e aoga i togafitiga:

  • bronchitis,
  • pneumonia
  • fulu
  • tuberculosis
  • fomaʻi faʻamaʻi.

O le aganuu e aoga mo le gastrointestinal tract (GIT). E mafai ona faʻaaoga mo togafitiga:

  • paʻu peptic o le manava ma duodenum,
  • colitis
  • gastritis ma le le lava le puleaina,
  • anorexia
  • otaota.

Faʻaaogaina fafo

O faʻamaumauga ma meaʻai faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina ai oe e faʻavavevave le toe faʻaleleia i maʻi nei:

  • vavaeina o sooga
  • pulupulu, karipto,
  • dermatitis
  • suppuration i luga o le paʻu,
  • afaina o le mucosa o le tautala (stomatitis, gingivitis, maʻi o le periota),
  • tagi o le eczema, psoriasis,
  • purulenti manuʻa faʻamamaʻa,
  • afaina toto.

Faʻaaogā faʻaogaina i le cosmetology - e faʻaitiitia ai le vaitau o tausaga, o le paʻu, o le vevela mumū, maʻila. Faʻamaumauga mai le cellulite, o maso mata e faia mai i vaega o vao.

Prescription Drugs

E mafai ona e inu i se mea e le gata ina togafitia ai maʻi o loʻo i ai nei, ae ia puipuia ai foi, faʻapea foi ma le faʻateleina o le puipuiga i luma o le malulu, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toe faʻafouina o faʻamaʻi faʻamaʻi. O vailaʻau ua saunia e tusa ai ma fuaitau o loʻo mulimuli mai.

Faʻapitoa O le vailaʻau e mafai ona faʻaaoga i fafo mo le togafitiga o manua o le tagi, eczema, suauʻu ma le paʻu. O le mea i totonu e fetaui mo le toto, mai le tale, e faʻaumatia ai le faʻaogaina o le soʻona o loʻo aʻafia ai le gout and the arthritis.

Sauniuniga ma le faʻaoga

  1. E fa nipuni o laau tipi ua sasaaina i totonu o se ipu vai inu.
  2. Tuu le faʻafefiloi i luga o se vevela vevela, aumai i se vevela, faʻapipiʻi mo le lima minute.
  3. A maeʻa ona faʻamafanafanaina, ona faʻamamaina lea o le susu.
  4. Faʻaaogaina fafo i lona mamanu mamā pe inuina se afa tioata i le tolu taimi i le aso, faʻamalieina o vailaʻau ma le suka.

Faʻapitoa E faʻaaogaina e faʻaleleia ai le metabolism, faʻapea foi ma se fofo malulu mo tagata matutua.

Sauniuniga ma le faʻaoga

  1. O le mutia vao (5 g) ua sasaaina i totonu o se ipu malamalama mūmū mūmū.
  2. A maeʻa le fausiaina o aso uma, faʻafefiloi le paluga.
  3. Faʻaalu faatolu i le aso mo se sipuni siva i le afa itula ao le i faia taumafataga.

Faʻapitoa Fautuaina mo tamaitai mo le faʻaluaina i taimi mamafa ma le tiga, ma le vevela. E faʻaaogaina e faʻamalolo ai manuʻa ma maʻi pipili. O le loto i totonu e faʻatulagaina le faʻamalositino o le intestinal, e faʻaitiitia ai le mumu o le loto, ma faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi.

Sauniuniga ma le faʻaoga

  1. E tolu teaseti o laau tipi ua sasaaina i se ipu vai inu.
  2. A mavae le lua itula o le fusi, faʻapipiʻi le paluga.
  3. Ave faʻalua afa tioata fa fa i le aso ao leʻi 'aʻai.

Faʻapitoa O le mutia e faʻaigoaina e faʻafoʻi ai le tulaga o le hormonal, e faʻatuina le lactation, mo le faʻamamaina faʻapitoa o le tino i le taimi o le faʻamalolo. E mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka, mo le puipuia o ona faʻafitauli.

Sauniuniga ma le faʻaoga

  1. E lua teaseti o lapisi paʻu ua sasaaina i se ipu vai inu.
  2. A maeʻa le sefulu minute le faʻamamaina, faamama.
  3. Ave uma le kuka kuka i luga e tolu taimi i le aso.

I le cystitis

Faatasi ai ma togafitiga a tagata e faavae i luga o le paʻu, e mafai e le tasi ona iloa le filifiliga o le afaina, lea e faʻaaoga lelei e togafitia ai cystitis.

O meafaitino matala - 35 g fufula mo le tolu itula i le 350 ml o vai ua tunu. A maea le filiga, ona vaevaeina lea o le vai faamalolo i ni vaega se tolu, inu i aso taitasi. E tasi le taʻi masina e faia i le tausaga.

Ma le colitis

Faatasi ai ma le fesoasoani o le mutia o le pusa, e faigofie lava ona saunia se mea faʻafefete i le fale e faʻaitiitia ai le tulaga ma le colitis.
E tatau ona tuu le 20 g o masini matagogo i totonu o se pesini ipu ma selesele se ipu malamalama vai.

Ufiufi i se solo solo, tuʻu le paluga mo le lua itula. Faʻasusu le mea e faʻafefeteina e ala i se fagu lua gau. 50 ml inu se vai faamalolo i le valu itula.

Faʻavae malosi

O susu susu ua i ai se aoga aoga i le gaioiga o le loto, aua e fesoasoani e faamalosia puipui puipui.

E mafai ona e faia se faʻamalologa faʻamalolo, lea e sasaa ai le uaina mūmū i totonu o se uʻamea - 250 ml ma le 30 g o meafaitino e sasaa mai. A uma le taʻi lima minute, ona tuu lea o ipu i lalo o le tapuni mo le 48 itula. Ave le tinomi o le 10 ml i se pepa na faʻauluina ao lei faia le taumafataga.

Faʻatasi ma le gasegase

O le a avea le 100 g o lau o lau o le paʻu masani. E tatau ona faʻafeiloaʻi meaʻai i totonu o se fagu, pe a faaopoopoina se lita faaopoopo o le uaina mai le laina o mea inu malolosi (masani ona faʻaaoga Cahors).

Faʻasalaga mo le tolu vaiaso i totonu o se pupu pouliuli. O le siaki maeʻa e tatau ona faʻamaʻaina e ala ile lua gau gau. Faaaoga le 50 ml e fautuaina i le valu itula.

Faatasi ai ma le dysbiosis

Liligi i totonu o le 4 tbsp. l eleele mago mama. Sasaa vai inu - lua tioata. A maeʻa le lima itula, ona faʻamaeʻaina lea ma faʻamamaina le faʻafefete.

Inu le fua muamua aʻo leʻi faia le taeao, 'aiga o le aoauli,' aiga o le afa i le afa. Ina ia ausia se taunuuga lelei, latou te faatumauina se ala o le 1.5 i le 2 masina.

Ma le bronchitis

E tatau ona vevela le suka i le fufulu ile vai inu. Ona latou tuu lea o le mutia susu i totonu - 30 g ma sasaa le 1 lita o le uaina vine ua faamaluluina e kuka ai.

Tuʻu le oloa mo le 12 itula mo se faʻafugaga atoa. Ona faʻatagaina lea o le vai inu e faʻamalolo ma faʻamaʻi i totonu o se faʻamaʻi lua gau. E valu itula latou te inu ai le 1/3 ipu.

O se fofo tau fale e le gata ina togafitia ai le bronchitis, e aveesea ai le tale, ae e fesoasoani foi e aveesea ai le lelava, togafitia ai le maʻi tuberculosis.

Ina ia mafai ona togafitia maʻi, o le pepe ua maeʻa. 100 g o le meafaitino e tuʻuina atu i totonu o se atigi pusa.

E tafe i le vai inu, lea e manaʻomia le 500 ml. Faʻapipiʻi mo le fa itula ma se sikafu lalaga, ona pasia lea o se faamama gau. Faamalo faamalolo vai mata tolu taimi i le aso.
O lenei mea e afaina ai foi e faʻamalolo lelei ai manuʻa, faʻavave.

Used for compresses for dislocations. Fautuaina mo le fufuluina o fua taʻoto ma le atinaʻeina o se malulu.

Togafitiga mo alii

E aoga tele le uaua mo tagata, aua e mafai ai e oe ona faʻateleina le malosi, fesoasoani e fausia le muscle, ma fesoasoani e togafitia prostatitis.

Ina ia faʻaleleia ai le malosi, ia fai ni laulaau fou o le paʻu - 6-7 vaega. E faʻamamaina, faʻagogo i luga o se solo ma tuʻu i totonu o ipu faʻamafaʻi.

Ua sasaaina le suavai vevela - 250 ml ma teuina i totonu o se vai vai, mafanafana mo le itula. O le susu susu ua lafoai i luga o se sieve ma inu i le aso atoa.

Faʻataʻitaʻiga a fafine

O le mutia o le susu o loʻo manaʻomia i le tele o faʻamaʻi tamaʻitaʻi. E faʻaaogaina e faʻasolosolo ai le taamilosaga o le faʻagasologa o tamaʻitaʻi, faʻatasi ai ma le faalēmataʻu, toto o le uterine, mastopathy.

O lenei laau e fesoasoani e faʻasalalau ai le faʻafitauli e tupu i le taimi o le moa. A faʻaaogaina e taua le mulimuli i fautuaga faʻafomaʻi.

Ma le lactation

O le susu susu e fesoasoani i susu o susu e faʻaleleia le lactation. O lenei vaovao e sili ona aoga pe afai o le tele popolega poʻo lagona popolega e avea ma mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le lactation.

Le faʻaleleia o le gaosiga o le suāsusu mamā, faʻasaina i se ipu vai inu vai 2 tbsp. l vao mamago.

E tolu itula mulimuli ane, e faʻamaʻaina le mea e faʻaaogaina e faʻaaoga ai se gau gau e lua. 25-35 minute aʻo lei fafagaina, mafanafana 50 ml o vai inu suamalie ma inu ai.

Mai le ovary polycystic

E fautuaina mo togafitiga faafomaʻi ma le polycystic e faʻaaoga ai le mutia fou. E taele, faʻagogo i luga o se solo, ona faʻapipiʻi lea.

Aumai le 500 ml o le vai i totonu o se pakete faʻamalaula seia oʻo i le kuka ma sasaa 100 g o meafaitino sauniuni. Ufiufi ma se fasi ie. E fa itula mulimuli ane, e lafoai le mea e afaina i luga o se sieve.

50 ml o vai faamalolo e fautuaina e inu i le valu itula, faaopoopo i ai sina meli pe a manaʻomia. E tolu vaiaso mulimuli ane, e tatau ona faatulaga se va o aso e sefulu-aso.

Faʻamamaina toto

O le mauaina o uiga sili ona taua, o le pepe ua faʻaaoga lelei e taofi ai le toto toto.

8 tsp manaomia vao mamago mo le 30 minute, faʻaauau i ni ipu tioata se lua. O le faʻafefeteina o faʻasusu e inu uma i le valu itula ile tutusa tutusa.

Mai le suamalie

Ina ia foʻia le faʻafitauli e mafua mai i le atinaʻeina o le gaogao, e fautuaina e saunia ituaiga faʻamalolo eseese e faʻavae i luga o le paʻu.

  1. O se sipuniti o le eleele masini matagogo e gaosia i se ipu vai inu. A maeʻa le sefulu minute, faʻapipiʻi le meainu. 100 ml e onā i le taeao ma le afiafi.
  2. Faʻafefiloi le mutia vao ma le gamomile inflorescences. A maeʻa ona vele, ona faʻafefiloi lea o vaega mago ma tuʻu ai le 15 g i totonu o se pesini faʻamamafa ma le 400 ml o vai ua tunu.

A maeʻa le luasefulu minute i le vai faʻaʻeleʻele, o le vai faʻamalolo e sasaina i totonu o se ie susu. I le ituaiga o vevela e faʻaaogaina mo le faʻaluaina o le po.

Mo le faʻateleina o susu

Tuʻu atu i se masani masani i nisi o faʻaipoipo o le susu. E talitonuina pe a maeʻa le tolu masina, e mafai ona faʻatupulaʻia le faʻatinoga e tasi.

I le taeao, o se sipuni suamalie o le mutia e fausiaina i vai inu, e faʻaaoga ai le tasi ipu malamalama. A maeʻa le mafanafana, o le vai faʻamalo e afifiina i le susu. O le afa o le ipu malamalama e faaluaina i le aso. A maeʻa le 30 aso, ona faia lea o se vaiaso malolo.

Ina ia faʻaitiitia le estrogen

O le fatu e aofia ai i le togafitiga faʻamalosi pe afai e tatau ona faʻaitiitia le maualuga o le estrogen, lea e mafua ai le tele o faʻafitauli o le hormonal.

O le vao mamago o loʻo faʻapala ma tuʻuina i totonu o se vavao faʻamalolo 1 lepp. mea gaosi. Sasaa i se ipu vai vevela ma tuʻu le pusa i luga o le afi. A uma le kuka, tuʻu le oloa i lalo o le tapuni mo le faʻamalosi.

A maeʻa le 20 minute, faʻapipiʻiina i se gau gau. Inu se ipu vai o le faamaloloina i le aso atoa. O le vasega e tausia mo le umi o le 30 aso.

Faʻamanuiaga mo fafine maʻitaga

Mo le puipuia o le taufaamatau o le le faia o se tino, e fautuaina ai e tipi le 2 tsp i se ipu vai inu. masani masani. Ua uma ona faamama le suamalie ma faʻafefeteina le 100 ml i le taeao ma le afiafi.

E amata ona latou faia ni faʻamalologa faapena i le taimi o le maʻitaga i le mavae ai o le 14 vaiaso. Tuʻu atu i le faʻavae o le faʻaitiitia o popolega, faʻafaigofieina o galuega o lumanaʻi, le puipuia o faʻataʻitaʻiga e ono mafai ona iai i le taimi o le tina failele.

O se masani masani, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o metabolic processes, e faʻaaoga lelei tele e faʻaitiitia ai le mamafa.

Mo le gaosia o le faʻafefeteina o loʻo tuʻuina i totonu o se palupa ma ni ipu tioata e lua o le vai ua kuka 3 tbsp. l mamago mutia vao. Latou te tutu mo le fa itula i lalo o le tapuni.

O se fasi laititi o le faʻaoʻoina o loʻo tuʻuina i totonu o le faʻafefeteina. 50 ml inu vaiinu i le ono itula. O le vasega e tolu masina.

Mai le cellulite

E masani ona faʻaaogaina le mutia o le vao i le fale e faʻaogaina ai le faʻaogaina o le cellulite.Ua faamatalaina lenei mea e ala i le gafatia o le laau e toe faʻaleleia ai le gaʻo i le paʻu, faʻamalosia le tafe toto, ma faʻaleleia faiga faʻavae.

  1. Mo le puleaina i totonu, e tatau ona faʻafefiloi ma le 10 g o greens tapuni vave 10 g o masini matagogo o lenei laau. E teuina le paluga mo le 250 itula i totonu o vai inu. Inu 50 ml o le afu ua maeʻa ao lei faia meaai.
  2. Ina ia faia ni faʻamau ma se lita o vai inu, e 40 g o pepe ua mamago o loʻo gaosia. A mavae le fagafulu-minute, ona solo lea o le vai, ma o le vao o loʻo totoe o loʻo taatia i luga o nofoaga ma le cellulite. Alu i lalo o se ata tifaga ma se solo mo le 30 minute.

E mafai foi ona e faia ni laumei e faʻaaoga ai le afu ua afaina e ala i le uʻuina i se solo solo susu ma salalau i luga o le paʻu. Aveese le compress pe a uma le 35-40 minute.

Aoina, teuina

Otioti le vaega eleni o le paʻu e tatau ona i ai i le vaitau o le fugalaau. O meaola sauniuni ua faʻavasegaina, ma ua na o togafitiga maloloina e faʻamaonia e le afaina i le pala ma faʻamaʻi.

Lulu, fufulu ma tufatufaina atu i lalo o se faʻavaa poʻo se potu e faʻapipiʻiina i le ea. E mafai ona e faʻaaogā masini eletise eletise, faʻatulaga le vevela i le 60 tikeri.

O le mutia vao mamago o loo tausia i tulaga malogo mo le tausaga, sasaa i totonu o pusa kata. E mafai ona e faʻaaogā taga tapoleni, atigi laupapa.

O le a le ituaiga mutia o se paʻu, faʻapefea ona foliga ma o fea e tupu ai, ata

Aʻo, o ia masani masani - o se laau o le aiga Rosaceae. O le vao e maua lona igoa ona o le tutusa o laʻau ma fulufulu, paʻu o ofisa sinia. O loʻo fetolofi ona aʻa ma se lanu mai samasama-lanu meamata e mama atoatoa le lanumeamata. O le maualuga e oʻo i le 35-70 cm. O fuga fugalaau e samasama, ma e aoina i ni mea laiti laiti. O fua o lenei laau o ni kulupu i se ipu.

O le susu mai le sau lea na paʻu i le po na masani ona faaputuputu i le ogatotonu o lenei togalaau; o o tatou augatuaa na ofoina atu lenei suavai ma le mana malosi e toe faaleleia ai le autalavou ma le matagofie ma taua o le "loimata o se atua".

O le lapisi e tele fatu laiti. O le pito i luga o le fugalaau e tupu i le amataga o le taumafanafana, ma e tumau seia oʻo i le faaiuga o Aokuso. O nisi taimi e maua foi le fugalaau lona lua o le fusi - i le tautoulu. O le toe gaosia e tupu mai i le totoina o le tagata lava ia poʻo le aʻa.

E mafai ona e faʻafetaui lenei atinaʻe i atunuu CIS uma. O matou itulagi, e aofia ai. O se masani masani (e taua foi o le "mutia fafine" mo ona uiga taua tele mo le tino o le tino, e masani ona faʻaaogaina i le gynnecology) e le fiafia i vaomatua, vaitafe, laufanua. O nisi taimi e tupu i totonu o aiga i togalaau fualaau mo le faʻaoga atili i togafitiga faʻaleaganuʻu.

Faʻavaeina o le mutia

E tele le tamaoaiga i le vitamini C. E iai foʻi le tele o elemene e manaʻomia mo le faʻatinoga atoatoa o le tino. Faatasi ai ma i latou: manganese, zinc, copper, boron ma le molybdenum. Sugars, alkaloids, resins, oona, tannins, kakhetins, phytosterols, tannins ma flavonoids o loʻo maua foi i le mutia o le pusa.

O le faʻaogaina o fualaʻau i le vailaʻau faʻapitoa

E masani ona faʻaaogaina le vao kulupu i vailaau faʻapitoa mo le sauniuniga o teuteuga, mea faʻapitoa, mea laiti. Latou te togafitia le tele o faʻamaʻi. Ae sili ona lelei, e talitonuina o faʻamaʻi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻafitauli o le tino e mafai ona faʻatautaia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi le faʻamalosisi faʻamalolo ma se paʻu. E tatau ona saunia i lenei auala:
- 30 g o falaogo mago e tatau ona sasaa atu 2.5 ipu ipu vai. Tuʻu le vai e faʻaaoga mo le 15-20 minute. Faʻasolo i totonu o le susu ma inu i le aso atoa ao leʻi 'ai. O le a faʻaalia le faʻamaonia pe a mavae le lua masina o le pulega. Ae ui i lea, o lea lauti e tatau ona umi le umi i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O isi vailaʻau faʻapitoa foi ei ai se fomaʻi faʻapitoa i ona faʻaagaga, lea e fesoasoani foi e faʻavasega ai le maualuga o le suka toto. E mafai ona e saunia lenei faaputuga e faapenei:
- E tatau ona faʻafefiloi faʻamau i le tutusa o fua o kulimi vao, laʻau laʻau, strawberries, faʻamaonia, lilac buds ma le aʻa o le laumei. Liligi 50 g o le mea na tupu mai ai i totonu o se apa ma sasaa le 0.5 l o vai inu. Simmer mo le sili atu ma le 5 minute. Ona sasaa lea o le aoina i totonu o se fagu, afifi se solo mafanafana ma tumau mo le 2-3 itula. Ona togafiti lea ma ave 20 sipuni tele 20 minute aʻo leʻi 'ai.

O le mea lelei, o le paff helps those who suffer from cystitis. Sa faaaoga foi eo matou tinamatua le fua mo lenei broth. Ina ia saunia se teuteuga e te manaʻomia:
- Ave le 35 g o le mutia ma le sasaa 350 ml. vai inu. Faʻamalosi mo le 3 itula. Inu faʻatasi ma le sipuni o le meli faʻolu i le aso i totonu o le ipu, 1 masina le vasega. Faʻaauau le tau o le kosi e sili atu ma le tasi le taimi i le tausaga.

E masani lava, e fautuaina e tagata atamamai le vao mo le colitis. O le a le mafai ona faʻaumatia atoa le faʻafitauli, ae o le faʻavae e faʻavae i luga o le paffi e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga.
- ia saunia se fusi o le 20 g. O se kulimi malogo, sasaa se ipu vai inu ma faʻamalosi 2 itula. Filu ma ave le 50 ml tolu taimi i le aso.

O togafitiga inflammatory i fatugaʻo e tali lelei atu i togafitiga o lenei togavao moni. I fafo, e pei ona e iloa, e tatau ona togafitia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Ae e masani lava ona taʻu mai e fomaʻi se faʻasalaga e faʻavae i luga o se paʻu mo fafo.
- ave se lapoa tele, loloto le apa, sasaa 400 ml i totonu. fufuluina vai ma sasaa 35 g ogalaau vao vao. Palu mo le 2 minute i luga o le vevela vevela, ona aveese lea. Tuʻua na o oe mo 2-3 itula ma aʻa. Ave le 2 sipuni tele i le taeao ao leʻi faia le taeao ma i le afiafi ao leʻi faia le taumafataga o le afiafi.

E mafai ona faʻamalosia le vaʻa toto i vaʻa toto ma maua ai se aoga aoga i le gaioiga o le fatu. O le mafuaʻaga lea e masani ai ona fautuaina e fomaʻi le saunia o se faʻavae e faʻavae i luga o lenei laau, ma ia avea o se sui soʻo.
- mo le tincture e te manaʻomia e 250 ml. mūmū mūmū ma 30 g māgogo. Faafefiloi ma vevela mo le 5 minute. Ona faʻamalosi mo aso e lua. Ona togi ma inu 10 ml. ao lei faia taumafataga taitasi.

O gasegase gasegase e togafitia i le tele o fualaau faasaina ma laau. O le vao vao e aofia ai foi i ia laau. I le tuufaatasiga ma isi mea masani, e gafatia ai ma le pule malosi o le vai gastric.

Ina ia saunia se faʻaputu e lelei le gastritis, e tatau ona e ave:
- o le aofai o le vao centaury, o le fusi, mint, motherwort ma le fusi. Sasaa mea faʻaaoga i totonu o se vevela ma sasaa 600 ml. vai mafiafia. Faʻapipiʻi le tapuni ma tuʻu e faʻafesoʻotaʻi mo le tasi po. Faʻasogo le mea na saunia ma inu le 50ml aʻo leʻi faia le 'aiga.

O le faʻamalosiina e masani lava ona o mai faatasi ma le tiga i le manava ma le manava. O le paff i lenei mataupu o le a fesoasoani.

E le lelei le talanoa e uiga i le afaina o pepe e oo lava i se fomaʻi. O le mea lea, e toʻatele tagata e aloese mai le alu i le falemaʻi i le mea mulimuli. Ae ui i lea, e masani ona e feagai ma lenei maʻi oe lava, sauniuni mea eseese, deco deco, teas. E masani foi ona fesoasoani tele le muti vao i le tele o faʻamaoniga o le afaina. E manaʻomia le faʻapipiʻi faʻatasi ma isi laau ma o le a le mafai ona e faʻatali umi.
- matou te ave se paʻu vevela, telefoni, togavao vao ma le plantain. Tatou te faʻafefiloi mea uma i le tutusa lava. Tatou te filifilia 15 g meaʻai faʻamaʻaʻafaʻi ma faʻamumu i le 350 ml. vai inu. Matou te tausisi i totonu o se koneteina tioata mo le 3-4 itula. Tatou faamama ma ave le afa ipu i le taeao.

Laʻau tiva e faavae i le kati lea e aoga mo le hepatitis.
- 10-15 g o mea faʻapitoa mo le 150 ml o vai ua tunuina. Faʻaosoosoina 10-15 minute ma inu i se ipu malamalama i aso uma.

I le i ai o ni faaletonu o le vevela. E faʻamaonia e le fusi le paleni o hormones i totonu o le tino, ma faʻaleleia ai le faʻaogaina o le lauroid.
- matou te aveina le 25 g o meafaitino mo meaola, lemoni pulu, marigold, plantain ma burdock. Matou te faʻafefiloi mea uma ma sasaa le 400 ml o vai inu. Matou te tumau i le 2-3 itula. Tatou faamama ma ave 30 ml. faatolu i le aso.

Lafo i le Gynnecology

E masani lava, o le mutia fafine e matua manaʻomia lava i le togafitia o totoga o le tino. E faʻaaogaina e le vailaʻau faʻamaʻi o le tagata matua, o faʻaopoopoga, mastopathy, o le tamaititi fanau, o loʻo faʻaaogaina e faʻasolosolo ai le taamilosaga, ma le gasegase o le tino, o le mamafa poʻo le tiga, e faʻamalolo ai e le laau faailoga o le amataga o le moa.

Mo se aafiaga sili ona maualuga i le toto o le tino, e tatau ona ave le 8 teaseti o le mutia vao ma tata ni ipu tioata se lua o le vai inu, tuu le afa mo le afa itula, vele, inu 2-3 taimi, tufatufa tutusa i le aso atoa. Atonu e tele aso o le taliaina, e fuafua i le mamafa o le tulaga.

E amata mai i le 14 vaiaso o le faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e fomaʻi le inu o le lauti ma se paʻu e puipuia ai le lamatiaga o le faʻanoanoa, e saunia le tino o le tina mo le fanau mai (o le faigofie), o lenei laʻau o loʻo taofiofia ai le faʻaipoipo o le tina, ma faʻaitiitia ai le popole o le fafine maʻitaga.

O le fualaau e itiiti ifo nai lo le fua muamua, mo le gaosia o oe e manaʻomia 2 teaseti i tioata tafe. E mafai ona e inu 1-2 ipu o le lauti i le aso.

Mo tina tausimai, o le vao o le vao e aoga tele - e faʻaleleia ai le lactation ma taofi le toto o le pepe.

Faʻasalaga, e le gata e fesoasoani le togafiti i togafitiga o ituaiga mumū o le tino o le fafine, e faʻateleina ai foi le gaosiga o le gasegane, ma le maualalo o le tino, o le mafaufau o se faafitauli. Latou te inuina faʻasalaga i le vaega o le luteal o le taamilosaga, pei o le 15 i le 25 aso.

E taua le iloa! Pe a togafitia i laau e iai sona aʻafiaga i le faʻasalaga, e le mafai ona tuʻuina faʻatasi ma isi vailaʻau poʻo fualaau oona e tutusa lelei, inu i latou mo se taimi umi (tolu taamilosaga, sosoo ai ma se taamilosaga taamilo, ma, o le mea moni lava, lafoaʻia le tafaoga). O le aafiaga e le vave vaaia, ae pe a maeʻa le 2, pe oʻo lava i le 3 vaiaso talu ona amata le togafitiga. O togafitiga e tatau ona taofiofia e le maualuga o le homone.

O le tele o taimi, o loʻo feagai tamaitai ma le faʻafitauli o le vevesi. Ma o lenei tulaga, o vailaau masani ua fausia ai se meafaigaluega e faavae i luga o le paʻu o le lauti ma le suavai.
- ia faia lauti, e te manaʻomia le 5 g o meaʻai e sasaa ai se ipu vai inu ma faʻaosooso i le 10 minute. Fainu faalua i le aso.
- e saunia ai se fofo mo le faʻauʻuina o ni faʻasalalauga faʻapitoa, e tatau ona e 'ave le 15 kalama o fugalaau chamomile ua mamago, 15 kalama o vao vao, ma faʻafefiloi nei vaega e lua ma sasaa 400 ml. vai inu. Tuu i totonu o se vai taele ma tuu i le 20 minute. Ona sosolo lelei lea ma maalili i le vevela o le potu. Faʻaaoga e avea o se fofo toʻalua.

O le faʻafefeteina i totonu o le mutia faʻamatalaina e fesoasoani foi i le tuputupu aʻe o le susu, ioe, e le mafai ona faateleina mai le 1 i le 5, ae o le siʻitia o le tele, tasi ma le afa mo le tolu-masina aʻoaʻoga e mafai ona fuafuaina. Latou te inu i le vaifofo mo lenei faʻamoemoe i luga o masina taʻitasi, faatasi ai ma malologa faʻavaiaso, mo le mea lea latou te gaosia se sipuni suamalie i totonu o se ipu vai inu, faʻasolosolo, faamama ma inu i ni popo vaelua.

Lafo i le cosmetology

Na faʻaaogaina foʻi le fusi i le cosmetology. Aemaise lava, e faʻaaogaina i le tau faasaga i le cellulite.

Ona o le maualuga o mea o le flavonoids, e mafai ai e lenei laau ona faʻamaga lelei le paʻu. O le mea lea, ina ia aveesea le cellulite, e tatau ona e saunia se teuteuga:
- Faʻafefiloi 25 g malogo ma le 15 g le pasisa malogo. Liligi le vai inu ma le vai inu ma tumau 1-1.5 itula. Ona togi lea ma sasaa i totonu o se fagu faigofie. Ave se sipuni tele i le taeao ma le afiafi.

E lelei foi le faʻaaogaina o lotions e faʻavae i luga o paʻu mo le cellulite. Ina ia saunia se vaifofo mo meaʻai, e tatau ona e faʻatumu 30 g o meafaitino faʻatasi ma le 300 ml o le vai inu ma tumau ai ile 1 itula. Ona fusi lea, ma nonoa le mutia o totoe i totonu o se fasi gau. Faʻaaoga le gaosi i le mutia i nofoaga faʻafitauli.

Aoina mai ma le teuina o vailaʻau faʻamaʻi

O le laau e aoina le paʻu i le vaitau o le vavave, lea e tumau le taumafanafana uma ma e manaia ma o le masina muamua o le autumn, i le taimi malogo, pe a magoto le sau, ua naʻo le vaega pito i luga ua vavae ese, ua mama i luga o pepa i se nofoaga malulu, mago.

O le soifuaga ola ma le taimi e teu ai le dried dried dried material e 1 le tausaga.

Tuua Lau Faamatalaga