E alu ae le toto toto ma se malulu?

Anna Fepuari 19, 2007 10:25 i le.m.

Chiara Fepuari 19, 2007 10:27 pm

Anna Fepuari 19, 2007 10:42 PM

Chiara "Feb 19, 2007 10:47 i le.m.

Vichka »Feb 20, 2007 7:21 I le taeao

Anna »Feb 20, 2007 8:59 AM

Natasha_K "Feb 20, 2007 10:38 AM

E le o se faateleina tele, i totonu o le sao o le mita, ou te mafaufau. E le gata i lea, e leai se mea na iloa i le urine.

Ou te oti lava pe a ou fuaina SK i se tasi aʻu.


Toto toto mo le malulu

I se tagata maloloina, o le maualuga o le suka e mai le 3.3-5.5 mmol / l, pe afai e aveesea le toto mai le tamatamailima mo le auiliiliga. I se tulaga e suʻesuʻeina ai le toto toto, o le pito i luga e alu i le 5.7-6.2 mmol / L, faʻalagolago i tulaga masani o le fale suesue faia le suʻesuʻega.

O le faateleina o le suka e taʻua o le hyperglycemia. Atonu e le tumau, e tumau pe tumau. O eseesega o le kulukose o le toto e fesuisuiai pe faalagolago ile maʻi ole gaʻo ole gaʻo.

O tulaga nei ile falemaʻi ua iloga:

  1. Ole faʻasolosolo ile hyperglycemia i se malulu.
  2. Le amataga o le maʻisuka ma se faʻamaʻi viral.
  3. Taumafaʻi o le maʻisuka o loʻo iai i taimi o gasegase.

Maualalo le totoga

E oʻo lava i se tagata soifua maloloina, o le maualuga o suka i se malulu ma se isu goto e mafai ona tulaʻi mai. E mafua lenei mea ona o faʻalavelave faʻaleagaina, faʻaleleia atili le puipuia o le puipuia ma le endocrin, ma aʻafiaga o faʻamaʻi.

E masani lava, o le hyperglycemia e maualalo ma e mou atu i lona lava tino pe a uma ona toe faʻaleleia. Ae ui i lea, o ia suiga i suʻesuʻega e manaʻomia ai le suʻega o le tagata maʻi e faʻaesea ai faʻafitauli o le gaosiga o gaʻo, e tusa lava pe na o ia na maua se malulu.

Mo lenei mea, ua fautuaina e le fomaʻi aoga se suega o le faapaleni kullukose pe a uma ona toe faʻaleleia. Ole maʻi e ave le anapogi ole suʻega ole toto, e ave le 75 g glucose (o se vaifofo) ma toe fai le suʻega ile 2 itula. I lenei tulaga, e faʻatatau i le maualuga o le suka, o faʻamaonia nei e mafai ona faʻatuina:

  • O le maʻi suka.
  • Leai le anapogi glycemia.
  • Faʻaleagaina le gaosiga o le carbohydrate.

O i latou uma e taʻu mai ai le soliga o le metabolism o le glucose ma e manaʻomia ai le mataʻituina o se meaʻai, se taumafataga faapitoa po o togafitiga. Ae o le tele lava o taimi - ma le faʻaleagaina o le toto - o le suega o le faapaleni kullukose e le faʻaalia ai ni mea sese.

Uluaʻi maʻi

O le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona amata muamua pe a maeʻa se faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka poʻo se malulu. E masani lava ona atiae pe a mavae ni faʻamaʻi pipisi - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi, misela, rubella. O lona amataga e mafai foi ona faaosofia ai se siama siama.

Mo le maʻisuka, o nisi suiga i le kulūkose o le toto o uiga ia. Pe a anapogi le toto, e le sili atu i le 7.0 mmol / L (toto vevela), pe a uma ona 'ai - 11.1 mmol / L.

Ae o se iloiloga se tasi e le o se faailoga. Mo soʻo se faʻateleina o le maualuga o le kulukose, ua fautuaina muamua fomaʻi e toe faia le suʻega ona faia lea o se suʻega o le faapaleni kullu, pe a manaʻomia.

O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu i nisi taimi ma le hyperglycemia maualuga - o le suka e mafai ona tulaʻi i le 15-30 mmol / L. E masani lava o ona faailoga e sese ona o le faʻaalia o le inupia ma se faʻamaʻi viral. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia e:

  • Uma masani (polyuria).
  • Tigā (polydipsia).
  • Faʻailoga (polyphagy).
  • Paʻu mamafa.
  • Paʻu o le tino.
  • Paʻu paʻu.

E le gata i lea, o le tulaga aoao o le tagata maʻi e matua aʻafia lava. O foliga vaaia o ia ituaiga faailoga e manaʻomia ai se suʻega toto mo le suka.

Taumafaʻi o le maʻisuka ma se malulu

Afai ua iai se tagata ua maua i le maʻisuka - o le ituaiga muamua poʻo le lona lua, e manaʻomia ona ia iloa e ese mai i le malulu, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻalavelave. I vailaau, o lenei leaga ua taua o le taufaasese.

O le maʻisuka faʻateleina e faʻaalia i le faateleina o le kulukose, o nisi taimi e taua. Afai o le sugar sugar e oʻo i mea taua, o le a faʻaleleia se coma. E masani ona tupu le ketoacidotic (diabetic) - faatasi ai ma le faaputuga o le acetone ma le acidosis metabolic (o le maualuga o le toto). O le Ketoacidotic coma e manaʻomia le faʻasolosolo vave o le kulūkose ma le faʻaofiina o fofo faʻasolosolo.

Afai e maua e le tagata maʻi se malulu ma o le maʻi e alu i luga ma le fiva, manava manava, po o le vomiting, e mafai ona vave faʻavave le maʻi. Ole mafuaʻaga autu lea i le atinaʻeina o le hyperosmola coma. I lenei tulaga, o le maualuga o le kulukose e maualuga atu i le 30 mmol / l, ae o le malosi o le toto e tumau pea i totonu o tapulaa masani.

Faʻatasi ai ma se hyperosmola coma, e manaʻomia e le tagata maʻi ona toe faʻafoʻisia vave le tele o le vai ua leiloloa, e fesoasoani lea i le faʻafaigofieina o le suka.

Faʻamālōlō togafitiga

E faapefea ona togafitia se malulu ina ia le afaina ai le maualuga o le suka? Mo se tagata soifua maloloina, e leai ni tapulaa i le tagofia o fualaau. E taua le ave saʻo fualaau o loʻo manaʻomia. Mo lenei mea, o fautuaga a le fomaʻi ua fautuaina.

Ae o le maʻisuka, e tatau i se tagata malulu ona faitau ma le faaeteete faʻamatalaga i fualaau. O nisi otaota po o sipuni o loʻo aofia ai le kulukose, sucrose poʻo le laogalisi i la latou tuufaatasiga ma e mafai ona solia le solia o le metabolism o le carbohydrate.

I le taimi muamua, sa faʻaaoga sauniuniga sulfanilamide e togafitia ai faʻamaʻi pipisi. O loʻo ia i latou le meatotino o le faʻaitiitia o le suka ma e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia (faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto). E mafai ona vave faʻateleina i le fesoasoani o falaoa papaʻe, sukalati, sua suamalie.

E le tatau ona galo ia i tatou o le faʻateleina o le maʻisuka e aunoa ma togafitiga o nisi taimi e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻe o le coma, aemaise lava pe a sau le malulu ma le faʻamala. O nei maʻi e tatau ona vave taofia le fiva ma inu tele. Afai e manaʻomia, e tuʻuina atu i ai ni fofo e afaina.

O le maʻisuka faʻateleina e masani lava o se faʻamaoniga mo le fesiitaiga o le maʻi mai le papa i le togafitiga insulin, lea e le o taimi uma e manaʻomia. O le mafuaʻaga lea e matautia ai le maʻisuka ma le maʻisuka, ma o togafitiga vave e taua tele mo le tagata maʻi - e sili atu ona faigofie le puipuia o faʻafitauli o togafitiga o le endocrin nai lo le taulimaina.

Tuua Lau Faamatalaga