Pancreatitis Yogurt

O le pancreatitis o se tulaga le lelei lea o le a avea ai le pancreas ma se mea e mu. O ituaiga eseese o pancreatitis ua lauiloa. O tagata taʻitoʻatasi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tino pancreatitis, e tatau ona togafitia i le maʻi.

O se mea e manaʻomia muamua mo le togafitiga o le tino pancreatitis o se taumafa masani. O tagata maʻi e le taumafai e le aunoa e mulimuli i le tulafono o tapulaa, masani ona fesili: o le yogurt e mafai ona faatagaina i le pancreatitis.

O le a le yogurt lelei mo?

E iloa uma e tagata mea matagofie o yogurt, lea e fesoasoani i le tau faasaga i faʻamaʻi. . O le inu e leai se faʻamaʻi, ma faʻafetai i le susu susu, i le ala, e tatau i soʻo se meaʻai faʻalesoifua maloloina.

Pancreatitis yogurt o se oloa faʻatagaina lea e fesoasoani i le tino e faʻaumatia ai le mumū:

  1. Ona o le faaleagaina o le pancreas, sela ma totoga o okeni, e taua tele le calcium mo le tino. I le i ai o se elemene, e foliga mai o le a "fusi" puipui o le pancreas, toe faaleleia. O le suauu mama e faigofie lava ona paʻu i amino acids ma peptides, e aoga i le tino, e lelei mo pancreatitis.
  2. Ole microflora o le intestinal e le mafai ona faia e aunoa ma le susu o le susu. Afai e inuina e se tagata le yogurt i le pancreatitis, e mafai ona aloese mai le faaletonu o le intestinal, e aofia ai le dysbiosis. O nisi taimi o siama, o loʻo feoai ma le sua oona, ua faʻaumatia. Ina ia aloese mai faʻafitauli ua faʻamatalaina, ua fautuaina e faʻatau ni aganuʻu amata e aofia ai siama faʻasaʻo.
  3. Pancreatitis e mafua ai le lactose. O le porotini o le susu e paʻu i lalo i le lactose, foia le faagasologa.
  4. Faʻafetai i le yogurt, faʻamaʻi, lea e le o iai i totonu o le ate o loʻo aʻafia i le mummoto mumū ma faʻamaʻi e tutusa ma pancreatitis, ua faʻamalosia.
  5. I yogurt, o loʻo i ai le tamaoaiga o vitamini ma minerale e manaʻomia e le tino e le gata i taimi o gasegase.

E ui i le matagofie o lisi o meatotino aoga, e te le manaʻomia le fesuisuiai o le kulimi i totonu o se meaai paleni.

E faʻafefea ona inu le yogurt ma le pancreatitis

E manaʻomia le Yogurt e inu lelei, talafeagai. Fai mai fomaʻi e le sili atu i le 1% le gaʻo o le gaʻo o le oloa. O oloa gaosi susu ma yogurt e mafai ona faʻafeiloaia i totonu o le meaai a le tagata maʻi pe a maeʻa le vaiaso ma se faʻavavega. I le avea ai o se tulafono, o le anapogi e avea ma fua muamua, ona faatagaina lea e inu le yogurt, susu, ma isi meainu.

O Yogurt e le faʻaogaina faʻatasi ma isi oloa, i le tulaga o se meaʻai po o se faʻaopoopoga. E tele taimi e faʻaaogaina ai le oloa faʻapitoa - mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o se meainu ae leʻi moe. E fautuaina e tausisia le metotia: amata mai le 50 kalama i le aso, e faaiu i se ipu vai kulimi i aso taitasi.

Faʻafoʻiina o le pancreatite o le gaʻo

Afai o loʻo maʻi le maʻi mai le pancreatitis masani, i le i ai i le faʻamautuga mausali, e sui suiga. O le gaioiga o le tino e faateleina i le 3.2%, o le yogurt ua faatagaina e faʻaaogaina tutoatasi ma isi oloa. O se filifiliga aoga o le faʻafefiloi o le yogurt ma fualaau faisua po o fua. Filifili gourmets faaaoga le yogurt i salati vaitau.

E faʻapefea ona faia le yogurt e togafitia ai le pancreatitis oe lava

O Yogurts e faʻatau i faleoloa e masani lava ona le faʻaalia meatotino aoga o loʻo faasalalauina i luga o le TV. E tusa lava pe o iai muamua uiga lelei, pe a maeʻa femalagaiga mai le nofoaga o gaosiga i le faleoloa, e maua ai le aoga o siama, o meaola ninii e puupuu lava - e sili atu ile lua pe tolu aso. Afai e leai ni faleoloa e lata ane i le fale o le tagata maʻi o loʻo gaosia ai meaʻai i le lotoifale, o le fautuaga sili ona lelei o le saunia lea o oe lava keke. E fesuisuiai ma faigofie.

E lelei pe a fai o loʻo i ai se tagata i luga o le faatoaga. O le a mafai ona faʻafetaia le galuega e aunoa ma le fesoasoani a le masini. Mo le kukaina, o le ae manaomia le susu ma se mea e le masani ai ma siama e faʻasaga i le sua oona (o le sua oona e faʻatafunaina ai meaʻai e tatau ai).

Filifili susu

Suauu susu mo ni nai minute. Afai o le susu e faʻatau i le faleoloa, e sili atu pasteurized poʻo ultra-pasteurized. Muamua o le a vevela, o le lona lua e filifili, aua ua uma ona mulimulitaia ia puipuiga. Ia mafanafana pe a malulu le susu. O le taunuuga o ata tifaga ua aveesea.

A uma le kuka, e faʻamago le susu i le 38-45 tikeri. Faʻaaogā se masini maʻaleʻale e fuafua ai le vevela; i le toesea, faʻapipiʻi sina susu susu i lou lima. O le aafiaga o le susu susu e mafai ona faamatalaina i se auala talitutusa: vevela, ae le o le vevela. E sili atu le mafanafana o le susu nai lo le vevela - pe a oʻo i luga o le manava, susu susu-siama, lea e le tatau ona faatagaina.

E manaʻomia le susu i totonu o se paʻu uʻamea, e sili atu i se mafiafia.

Filifili se mea faafefete

O le gaosiga o meaʻai faʻapisinisi e faʻatau atu i faleoloa, falemaʻi, ma faleoloa i le initaneti. O papateria o loʻo i ai i yoghurts masani e faʻapipiʻiina i luga o le soʻo muamua. O meaʻai e saunia e tusa ai ma tulaga faʻataonia, ae faʻatasi ma le faʻamaoni tutoatasi o le yogurt e faigata ona ausia se tofo e pei o le faleoloa. E mafai ona faʻaaoga le bio-yogurt gaosi mo le kuka.

A maeʻa sauniuni oloa, alu saʻo i le kuka. Faafefiloi susu ma susu ma kulimi / yogurt. 125 ml o le kuluma i le lita o susu. Aua le faaopoopoina le vevela i susu, faia le faafeagai. Pe a sasaa le susu, aua neʻi galo e faʻafefiloi seʻia oʻo ina faʻavae le tutusa lelei. Vaevae le susu o totoe i totonu.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o se tofo fiafia-susu o le a avea ma faamafanafanaga. Manatua, e le mafai ona e malulu le kulimi - mafanafana i le vevela vevela - ma inu i lou soifua maloloina.

Faamatalaga o le maʻi

O le pancreatitis o se faagasologa masani o le inflammatory i le pancreas. O mafuaʻaga autū o faʻamaʻi:

  • Mea e le lelei
  • Ava malosi
  • O le faamaʻi
  • Maualuga faʻamaʻi

O le faʻamatalaga sili ona faʻaalia o le maʻi o le tiga, aemaise lava pe'ā uma ona 'ai. O le tiga e maua i totonu o le hypochondrium, i lalo o le sipuni, e mafai ona avea ma se shingles nature.

O isi faʻaʻailoga e faʻaalia i se pale paleni o le tagata maʻi, fiva poʻo le faʻalavelave faʻalavelave, nofoa, vili, taʻavale, afaina, le manava, ma le samasama o le paʻu.

O aoga o yogurt

Pancreatitis yogurt e le gata ina faatagaina, ae ua faailoaina foi i tagata gasegase. O ona faamanuiaga o loʻo i lalo:

  • O le pancreatitis yogurt o se punavai masani o meaola o manu lea e fesoasoani e toe maua ai fuga namu. Faʻasalaga faigofie, aua o lona gaosiga e le oʻoina ai le pancreas.
  • Talu ai ona o le pancreatitis e masani ona o faatasi ma le maʻi o le intestinal ma le dysbiosis, aemaise lava, o le yogurt e mafai ona faʻaaogaina e avea o se punavai masani o le siama o le susu e toe faʻafoʻiina ai le microflora o le intestinal.
  • E i ai se faʻafitauli i le pancreatitis o le masani ai o le taʻavale. E mafai foi ona e tauina i latou ma le fesoasoani a yoghurts, lea ei ai se aafiaga le lelei, faʻamalosia le motumotu o le intestinal.
  • Pancreatitis e mafai ona o faatasi ma le lactose. O le siama suamalie susu o le yogurt e faʻamavae ai le lactose, lea e fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o lona tino i le tino.
  • O Yogurt e mafai ona 'aina pe ana faʻapea ona o ona aʻafilafi lemu e fesoasoani i se galuega e sili atu ona lelei o le manava, ma faʻalauiloa ai le tele o elemene ma mea elemene, vitamini ma mea faʻasaina i le tino.

O le a le pancreatitis?

Pancreatitis o se faʻamaʻi o le pancreas, e aʻafia i le vaega o le ogaoga ma mafua ai se faʻalavelave ogaoga i le manuia o se tagata. O se mumū tele poʻo le faʻamafanafanaina o le okeni o le digestive system, lea eoʻo mai ma le solia o le faagasologa o le tuʻuina atu o enzymes i totonu o le inumaga. O le iʻuga o lenei mea, o mea leaga o le gaʻo uma o loʻo maua, o mea oona o le tino e ulu atu i le tino o le tagata, lea ei ai le aʻafiaga o le gaosiga o le inisalini ma le metabolism lautele.

O se mea aoga tele ma suamalie le susu, lea e fatuina mai le susu atoa e ala i le faʻamalosia o streptococcus thermophili ma le aganuu Bulgarian bacillus. O le mea e maua ai o loʻo i ai meaʻai ma faʻamalolo ma e toetoe lava leai ni faʻamaʻi. O se oloa gaosi susu o loʻo aofia i le lisi mo faʻamaʻi eseese, e aofia ai le pancreatitis. Yogurt i le i ai o lenei faʻamaʻi e le gata ina faʻatagaina, ae tatau foi ona i ai i le taumafa a se tagata o loʻo i ai sea maʻi.

Le faʻaaogaina o le yogurt i tulaga eseese ole pancreatitis

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e tatau ai ona vavae ese se numera o ituaiga meaʻai eseese. Ae ui i lea, i le tele o tulaga e le faʻaaogaina i fua o susu susu. Ae e le o lona uiga e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se yogurt. Mafaufau pe o le a le yogurt e mafai ona maua i le tino pancreatiti.

Vaʻaia o pancreatiti

Faʻatasi ai ma se faʻamatalaga faʻaogaina o le inflammatory, lea eo mai faatasi ma le tiga o le sulugatiti o le abdominal, le dyspepsia ma le fiva, e tatau ona tausisia se meaai malosi. I nai aso muamua, e tatau ona e matua aloese mai meaʻai, vavaeese mai le taumafataga, e aofia ai susu ma susu susu. Ua faia lenei mea ina ia "toe lau" le pusa fualaau i le vave e mafai ai. I le faagasologa o le anapogi, o le afi ma le faalilolilo o gaioiga uma o le gastrointestinal tract ua faaitiitia.

A o le 2-3 vaiaso e tatau ona pasia mai le amataga o le gaioiga gaioiga, pe a maeʻa ona mafai lea ona e inu i le yoghurts. I le pancreatitis, ua fautuaina e amata ona faʻaaogaina fua o susu susu, ma sina vaega itiiti ma le gaʻo o le 1%. I le popofou, e le tatau ona e 'ai e sili atu ma le 50 g i le taimi, o le fua aupito maualuga o aso taitasi e le sili atu i le tasi le ipu. Faamolemole silasila: yogurt e tatau ona faʻaaogaina e pei o se mea tutoʻatasi, e le faʻafefiloi ma isi oloa. Lelei mo se taumafataga o le taeao po o le moe.

Yogot i le faamagaloga

A maeʻa le vaitaimi o le faʻasalaga, e mafai ona faasolosolo faasolosolo malie le faiga o meaʻai - faʻalautele se aofaiga o meaʻai susu i totonu. Faʻatagaina e faʻaaoga soʻo se yogurt, o le gaʻo oona e le sili atu i le 3%. O le i ai i le tulaga o le faamagaloga mausali, e mafai ona e faaopoopo le palu ma le sua o fualaau aina suamalie i yogurt. Afai e leai se maʻisuka, ma o le kulukose toto e masani lava, e mafai ona aofia ai sina meli i totonu o le oloa.

Yogurt ao maʻi

E mafai ona inu le yogurt i le pancreatitis ao maʻi? O lenei oloa e le faʻasaina mo le faʻaaogaina, ae ina ia le faʻaleagaina le tulaga o le gland ma le pancreatitis, e tatau ona mulimulitaia tulafono masani pe a faʻaofiina soʻo se oloa fou i le taumafataga. O nei lava manaoga e mafai ona mafua i le faaaogaina o le yogurt. O tulaga nei e ao ona matauina:

  1. O Yogurt e tatau ona aofia i le taumafataga ma vaega laiti, e tusa ma le 1/4 ipu i le aso atoa, faasolosolo lava e mafai ona faateleina lenei masani, aumai le voluma i le aofaiga o le 250-300 ml i le aso.
  2. E sili ona lelei le gaosiga o meaʻai mo se taumafataga ese: mo se meaʻai i le aoauli (e mafai ona e faʻaopopoina i ni masi po o ni keke mamago) pe inu foi pe a uma le 'aiga o le afiafi, 2 itula ao le i momoe.
  3. O meaʻai uma mo pancreatitis e tatau ona faʻaaogaina i se mafana mafanafana, o vevela vevela poʻo mea malulu e mafai ona faʻafefe ai le mucous membranes o le digestive tract ma faʻaleagaina ai le ala o pancreatitis.
  4. Aʻo le i ai le yogurt, e tatau ona e faʻamautinoa muamua e fou. A e faʻatau mai oloa, faʻalogo pea i le aso e muta ai. E tatau ona manatuaina o se oloa maoaʻe e le gata e le maua ai ni faʻamanuiaga, ae e mafai foi ona mafua ai meaʻai.
  5. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le yogurt e sili ona lelei e faatau ai se ata faigofie, pe afai e manao ai, e mafai ona e faaopoopoina ni fua masani po o fualaau aina.
  6. Afai a maeʻa ona e faʻaaogaina se meaʻai gaosiga, e tatau ona e maua ai le tiga, palatele, leisa, e tatau loa ona lafoaʻi vave lona faʻaoga ma faʻatalanoa se fomaʻi.
  7. Afai e te maua sea avanoa, ona sili lea i le kuka kuliki i le fale. Ia mautinoa e filifili mea fou ma faʻamaonia.

Fuga ni yogurt

O le yogurt aupito sili ona lelei ma pito sili ona aoga o le a avea ma mea e gaosia e le tagata lava ia. O le fua e faigofie tele: mo galuega, tatou te manaʻomia le susu ma le kulimi. E tasi le lita o susu e tatau ona kuka, ma afai e faʻaaogaina le susu o le ultra-pasteurized poʻo le pasteurized, ua lava lea e faʻamafanafana ai mo le 5 minute. Mo le kukaina, faʻaaogā ipu faʻafefiloi ma se sipuni faʻafefiloi, e tatau ona mama ipu uma. O le vevela o le susu mo le kukaina o le oloa e le tatau ona sili atu nai lo le 40 tikeri, maualuga tele le vevela o le a faʻaumatia uma siama aoga ma talafeagai. I le malulu, o nei siama o le a le faateleina, o se taunuuga, o le a le aoga le yogurt.

E iai sina kulimi kulimi kulimi i le faleoloa poʻo le fale talavai. Mo le tasi lita o le susu e tatau ona ave le 125 g o le mumu. Ia faʻafeiloaʻi malie atu i totonu o le susu ma faʻaosooso pea mo se faʻateleina tufatufaga. A maeʻa lenei mea, e tatau ona afifi lelei le fagu paʻu poʻo le solo, ma tuʻuina mo le 10 itula i se nofoaga mafanafana, mo se faataitaiga, e le pauna.

O le taua tele o le faiga o le kuka o le a fesoasoani i se tagata faapitoa o le yogurt poʻo le suʻamuʻu lemu. Ae o le mea mulimuli, matou te tuʻuina le susu ma le kulimi kulumu i totonu o se fagu ma tuʻu i luga o le "yogurt" mode. E manaʻomia le 5-6 itula e saunia ai se mea lelei ma suamalie. Afai e leai se faʻailoga, e mafai ona e faʻaopopo ni faʻaopoopoga masani i le yogurt ua maeʻa.

Yogurt i le gasegase o le pancreatitis

I le laasaga o le vevela tele, faʻatasi ai ma se faʻalauiloaina o le fomaʻi ma le tiga malosi o le sulugatiti o le abdominal, dyspepsia ma le fiva, e tatau ona matuā faʻamaoni le taumafa. Mo nai aso muamua, o le taumafa e masani lava e le fautuaina, e oo lava i susu ma susu susu, ina ia mafai ona "laveaʻi" le vaega o meaʻai. O se taunuuga o le anapogi, ua faaititia le failautusi ma le afi o gaioiga uma o le gastrointestinal.

O le yogurt e leai ni susu e mafai ona amata inu pe a uma 2-3 vaiaso mai le amataga o le gaioiga gaioiga. O le oloa e tatau ona fou, natura, e leai ni meaʻai, faʻasao, mea inu.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le yogurt ao maʻi

Ina ia faʻavaveina le toe faʻaleleia ae le faʻaleagaina le tulaga o le gland ma le pancreatitis, o le a fesoasoani e matau nisi o tulafono pe a faʻaofiina i totonu o le taumafataga soʻo se oloa fou, e aofia ai yogurt:

  1. E tatau ona e amata faʻaaoga i ni vaega laiti: e le sili atu i le kuata kuata i le aso, ona mafai lea ona faʻaititia le tele o le oloa ma aumai i le 250-300 ml i le aso.
  2. E fautuaina le faʻaaogaina o le susu susu mo se taumafataga ese, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o se taumafataga i le aoauli, faʻaopoopoina i ni masila po o ni kuki mumu. Ma le yogurt e le faʻamalosiina ua fautuaina e inu pe a uma le 'aiga o le afiafi i ni nai itula ao le i momoe.
  3. O meaai ma pancreatitis e tatau ona mafanafana, talu ai ona o mea vevela pe vevela e faʻafefe ai le mucous membranes o le digestive tract, faʻateleina le ala o pancreatitis.
  4. Aʻo leʻi faʻaaogaina le yogurt, e taua le faʻamautinoa e fou, e vaʻai i lona aso faʻamutaina. O se oloa faʻapitoa o le a le gata ina aumaia ai ni faʻamanuiaga, ae mafai foi ona mafua ai le 'ai o meaai.
  5. E fautuaina e faʻatau se faʻataʻitaʻiga faigofie o le susu susu, mo se faʻataʻitaʻiga, Activia, ma faʻaopopo fua faʻatasi ma fualaʻau ia oe lava.
  6. Afai o le tiga, nausea, flatulence e aliali mai i le maeʻa ai o le yogurt, ona tatau loa lea ona e inu ma talanoa i se fomaʻi.
  7. Afai e mafai, e sili atu le kuka o le oloa i le fale i latou lava.E naʻo le auala lenei e mafai ai e se tasi ona matua mautinoa le lelei, fou o mea e faʻaaogaina.

Faʻafefea ona faia le yogurt soifua maloloina i le fale

Mo le maualuga maualuga, yogurt suamalie, e te manaʻomia le susu ma le kulimi. O le fua e faigofie:

  1. Boil 1 lita o le susu mo le 5 minute poʻo le vevela pe a faʻaaogaina le susu susu pasteurized poo le ultra-pasteurized. O lapisi o le a faʻaaogaina e saunia ai le yogurt (paluga omea, faʻapipiʻi sipuni) e tatau ona mulumulu lelei.
  2. Ia mautinoa o le vevela o le susu e tusa ma le 40 tikeri, ona o le maualuga o le vevela o le a faʻaumatia uma siama aoga aoga, ma i le malulu, o nei siama o le a le faʻateleina, ma o le yogurt o le a le galue.
  3. O le Yogurt souroughough e faʻatau i se faleoloa poʻo se fale talavai. Mo le 1 lita o le susu, e te manaʻomia le 125 g o le mumu. Pe a faʻafefiloi le susu ma le kulimi vavalalata, e tatau ona e faʻaosoosoina pea ina ia tufatufaina atu mea uma.
  4. Ona e tapuni lea o le pani ma se tapuni ma afifi lelei i se mafanafana mafanafana poʻo se palanikeke ma tuʻu ai i se nofoaga mafanafana, mo se faataitaiga, e latalata i le paʻa mo le 10 itula.

O le auala pito sili ona faigofie o le kuka o le yogurt e faʻaaoga ai se yogurt poʻo se masini fai kuka: e tatau ona sasaa le susu susu ma le kulimi mumu i totonu o se pusa mai le masini ma tuu i le "yogurt" mode. O le taimi e kuka ai e masani lava 5-6 itula.

Pe a faʻafeiloaia soʻo se oloa fou pe inu i totonu o le taumafataga i le taimi o le pancreatitis, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi poʻo se gastroenterologist. O le a taʻu atu e le fomaʻi ia te oe le taimi e faʻapipiʻi ai susu susu ma mea e mafai ona faʻaaogaina mo le pancreatitis.

Yogurt mo le tino pancreatitis ma le faʻateleina o taimi masani

I se tulaga e faʻaleagaina ai le pancreas, e mafai ona 'ai le yogurt i le taimi o le pancreatitis i le taimi o le faʻavavega? I le vaitau o le pancreatitis, o le faʻaaogaina o meaai i lalo o le faʻasaina faasaina mo le 2-3 aso e faatagaina i lenei vaʻa na o le faʻaaogaina o le vai, vai o le mineral e aunoa ma le kesi, decoctions o selu papaʻi ma chamomiles.

O le oloa e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga pe a uma le 20-30 aso mai le faʻamutaina o le vevela. E mafua lenei mea ona o le oloa e fesoasoani i le malosi malosi o le vai inu ma le enzymes, lea i le faagasologa o le gasologa o le tino, e afaina ai le tino. I le atinaʻeina o le pancreatitis, i le isi itu, latou te taumafai e faʻaitiitia le faʻamalositino o le vai ma fualaau oona, lea e mafai ai ona faʻafaigofieina le faʻaogaina o le inflammatory ma amata ai le faʻamaloloina o le gland.

Yogurt i le taimi o le faʻamagaloga o le pancreatitis

A iai se faʻamagaloga o pancreatitis, o le maʻi o loʻo tumau le tumau, ma e mafai ai ona faʻaaogaina ipu faaopoopo ma faʻalauiloa lemu le gaʻo. E faʻapea foʻi le inu yogurt i le pancreatitis i le faʻamagaloina o le faʻamaʻi?

I le taimi o le faamagaloga o le mumū o le pancreas, ua faatagaina ai e ai le yogurt ma le faateleina o gaʻo i le 3.2%. Ina ia mafai ona eseese le tofo o le oloa pe a maeʻa ona tausisia pea le ituaiga o suamalie, o le sua suamalie fou ma siami sipuni ua faaopoopo i le yogurt. E le gata i lea, o fuamata o fualaau suamalie e faʻafefiloi ma le yogurt, faʻamaʻaina i masi, fuʻa, ma fualaau fou ma faʻatagaina. Mo i latou e galulue, o le yogurt o se oloa e avea ma filifiliga mo le malologa. Aʻo leʻi 'ai, e tatau ona mafanafana i le tino poʻo le vevela o le potu.

E sili atu le lelei pe a fai o le yogurt o le a faia i le fale, talu ai o oloa faʻatau oloa ma oloa gaʻo susu, mo le tele o vaega, o loʻo i ai ni mea leaga faʻaleagaina:

  • mea inu
  • uila
  • puipuiga
  • faʻamaʻi leaga.

O le mea lea, e leai se isi mea sili atu ona aoga nai lo se mea e gaosia i le fale o au lava sauniuniga, ma e mafai ona e faaopoopoina ni vine po o ni fua i le tuufaatasiga oe lava.

Recipes i lenei oloa

E mafai ona ou 'aina le yogurt ma le pancreatitis? E mafai, ae pe afai e saunia le yogurt i se tulaga tutoʻatasi ma e aunoa ma ni faʻaʻauʻau faʻaleaga. O le kukaina o se fale ua gaosia e le tele o fualaʻau e le faigata ona filifili se oloa talafeagai e tusa ai ma le iai o ona vaega.

Ina ia saunia se milkshake matagofie ma le maualuga, o le ae manaomia meaai masani:

Matou te saunia le vai inu, e aunoa ma ni faʻaopoopoga.

  1. Laasaga # 1. Matou te tuʻuina le 1 lita o le susu i luga o le afi ma aumai i se mea vevela pe afai o se mea masani, pe a fai i tetrapacks ma ua uma ona pasteurized, ona matou vevela loa lea. O ipu o loʻo faʻaaogaina ai le faʻapipiʻiina o le kuka, e tatau ona mamā, ma faʻapalaina i vai inu.
  2. Laasaga numera 2. Lafu susu i se vevela e le sili atu i le 40 * C, talu ai o le vevela i luga atu o lenei faailo o le a faaleagaina ai le aoga o siama i le amataga o le aganuu, ma i lalo o le malulu, o le a le tupu le atinae o siama. O le le tausisia o tulafono o le a taitai atu ai i le le faamanuiaina o sauniuniga o yogurt.
  3. Laasaga # 3. Faʻatauva mo le faia o falemaʻi maloloina maloloina, e fautuaina e faʻatau i falemaʻi, ao latou mataʻituina le lelei ma tausia tulaga o teu oloa. Pe a faʻaopopo le faʻamalosi i le susu, e tatau ona faʻaosooso pea, e tusa lava po o le a le mea e ave i totonu o pusa ma faʻasoa saʻo i totonu o le koneteina.
  4. Laasaga # 4. Kuni lelei le tapuni ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le 10-12 itula.

Afai ei ai se manao e faia se taumafataga o meaai e sili atu ona tumu i vitamini poʻo minerale e tatau ai mo le tino, ona oʻo lea i le Laasaga Nu. 3, faʻaopoopo mea e tatau ona gaosia lelei pe o vine.

I soo se tulaga, aʻo leʻi faʻaaogaina le pancreatitis, feutagai ma lau fomaʻi.

O le a le yogurt e tatau ona i ai

Ae ui i lea, o nei mea aoga uma e aoga i na o le tasi ituaiga o meainu. I le teuina yogurt e leai se vaega o mea aoga mo le tino, aemaise lava i le maʻi pancreatic. E le gata i lea, o le teuina o yogurts e aofia ai:

  • Lanu
  • Mea faʻamaʻi
  • Faʻafiafia
  • Faʻasaoina

O nei vailaau uma e matua faʻasaina i le pancreatitis, aua e mafai ona latou saofagā i le faʻavaveina o le maʻi, mafua ai le toe toʻi ma taʻitaʻia ai le soifua maloloina o le maʻi.

Tueina fale, i le isi itu, o mea uma e tatau ai. Mo le kukaina, e naʻo le susu ma le kulimi vavalalata, e mafai ona faʻatau i le fale talavai. I aso nei, e masani ona faʻaaogaina yogurt e fai ai yoghurts faʻanoanoa, lea e mafai ai ona e maua se mea lelei ma maloloina mo le tele o itula e aunoa ma le fesoasoani a tagata i le faiga o kuka.

Faʻaaoga Faʻaaoga

E mafai ona inu le yogurt pe a fai e iloa e se tagata se faʻalavelave sili atu o pancreatitis? E na o le endocrinologist e mafai ona taliina lenei fesili mo mataupu faapitoa taitasi.

I se tulaga masani, o le oloa faʻatagaina e faʻaaogaina na o le luasefulu aso talu ona toe faʻafoʻi le faʻamaʻi, o le gaʻo gaʻo o yogurt e le sili atu ma le 1%. Muamua, e na o le tasi vae tolu o le tioata i le aso e maua ai le maʻi. Ona mafai loa lea ona faʻaleleia le fua, e oʻo atu i le tasi ipu i le aso.

E mafai ona faʻaaoga Yogurt e fai ma sui i le kefir. O le inu o lea mea e fautuaina ese mai isi ipu, e pei o se taumafataga i le afiafi po o le 'aiga o le afiafi. I lenei tulaga, e le o tumu le manava i isi meaʻai, ma o le yogurt e mafai ona faʻataunuʻuina lana galuega faʻapipiʻi ma e sili ona lelei ona gaosia e le manava.

Faaaoga i le faamagaloga

I le pancreatitis masani ma e aunoa ma ni faʻasalaga, o le yogurt ma le gaʻo gaʻo e oo atu i le 3.5% ua faatagaina. Ina ia fesuiai le tofo ma faʻapitoa i mea faʻamalolo o lenei oloa, e mafai ona e faʻaopopo:

E mafai foi ona faʻaaogaina e avea o se laei mo meaʻai ma fuamoa fualaau aina, e avea o se faʻaopoopoga i le paluga mo le tunu, sasaa pusa, kuki ma isi meaʻai.

O le faatauina o se oloa lelei i totonu o se faleoloa e matua faigata lava. E tatau ona gauai atu i le mea moni e faapea o le tuufaatasiga e le o aofia ai ni uila, lanu, meaʻai, faʻatoʻaga. E sili atu mo tagata mamaʻi le kuka i le fale mai susu susu.

Vailaau faʻamaʻi

E tasi le 100 gram product e aofia ai:

  • 4.1 g porotini
  • 5.8 g o gaʻo,
  • 1.6 g gaʻo
  • 57 kcal.

Faatasi ai ma vitamini i totonu o le vai inu vitamini B, aemaise lava B1,2,5,6,9. I le faaopoopo atu, yogurt e aofia ai vitamini D, C, H, PP, A. O minerale i le yogurt e aofia ai elemene: chlorine, magnesium, nastrium, iron, molybdenum, cobalt, potassium, iodine, zinc, copper, sulfur, selenium, phosphorus.

Fautuaga lautele

O tagata maʻi e maua i le pancreatitis o loʻo faʻamatalaina se taumafataga faʻapitoa o le soifua maloloina, lea i le tele o mataupu e aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo. E le gata i lea, ua fautuaina e faapea o tagata gasegase e masani ona asiasi i le ea fou, savavali i se tulaga talafeagai, ma faʻaalia ai le gaioiga faaletino.

Aua e te soona inu, e tatau ona e 'aina se mea laitiiti, ae tele taimi e masani ai - e oo i le ono taimi i le aso. O gasegase ma le atuatuvale, o le le mautonu ma le atuatuvale e mafai foi ona afaina tele ai le gasegase o le faamai, talu ai ona latou matua suia le tala o le tino. Talu ai o le pancreas o se okeni o le endocrin system, o suiga i le hormonal e ono aʻafia ai.

Afai e te mulimuli i le meaʻai saʻo, o le fautuaga a se gastroenterologist ma fautuaga mo se soifua maloloina soifua maloloina, o le tulaga o le toe foʻi atu e leai se mea, ma o le maʻi masani o le faʻamaʻi e le faʻaitiitia ai le ola o le maʻi.

E mafai ona ou faaaogaina le yogurt mo pancreatitis?

O le afaina o le pancreas e manaʻomia ai le tausisia o meaai - o se tasi lenei o vaega o togafitiga talafeagai. O le tino o lenei tulaga e faigofie lava - o le tino e aofia i le tele o vaega o meaola, o lona tino autu o loo faamatalaina i ni galuega autu se lua, e aofia ai le gaosia o hormones (inisalini, somatostatin, glucagon), faapea foi le gaosia o enzymes talafeagai mo le gau o mea e ulu i le tino ma meaai. E manaia tele le mea moni o le pancreas, e faalagolago i mea o loʻo i totonu o le meaʻai, o taimi taʻitasi e faʻasalalau ai le aofai o na enzymes e manaʻomia ona gaosia. O lenei mea e taʻu mai ai afai e faʻaaogaina e se tagata ni ipu eseese ma ni oloa, o le tino o loʻo i ai se avega ese. O le mafuaʻaga lea e taua ai le taumafataga o pancreatitis, e aofia ai le teenaina o meaʻai gaʻo ma le falai, mai meaʻai suamalie fou, ma le susu atoa ma susu susu gaosia ma le maualuga o pasene o mea e gaʻo. O nei meaai e le lelei le tataina e le manava, ma, i se faaopoopoga, e manaʻomia le faateleina o le gaosiga o le manava faanatura, lea e matua le manaomia i le i ai o se faagasologa o le le fiafia.

Mo oloa gaosi susu ma le susu, e malie le gastroenterologists i lenei mataupu: e mafai ona aofia ai le siʻosiʻaiga o le kulimi poʻo le kirimi kiripulu, susu susu tunu poʻo lefir i le meaai a le tagata maʻi, ae o la latou filifiliga e tatau ona togafitia ma le filifiliga. O le mea lea, e faʻasaina le 'aiina o susu susu ma le maualuga o pasene o mea oona, e tatau ona tuʻuina atu i mea maualalo pe maualalo le gaʻo. E taua le taua i le yogurt. O lenei mea taumafa e le gata ina faapalepale, ae e sili atu ona fautuaina. O le masani ona gaosia lenei oloa o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o le tulaga o se paʻu paʻu. O le mea sili e manatuaina, e matua faʻasaina le aofia ai o le yogot ma isi mea gaosi susu i totonu o le gasologa o le gasologa poʻo le taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi i le taumafataga. O le kati e leai se gaʻo i totonu o le mamā faʻapitoa na faatoa amataina i le 4-5 aso talu le osofaʻiga, ae yogurt - na o le vaiaso lona lua o le faʻamaʻi na faʻafilemuina.

Pancreatitis ma cholecystitis yogurt

O le isi faʻamaʻi, o le togafitiga e le maeʻa e aunoa ma le mulimuli i se taumafataga, o le cholecystitis. O le Cholecystitis e taʻua o le mumu o le gallbladder, ua fuafua e faaputuputu ma teuina le talo. O le ulufale atu malie i totonu o le inumaga ma faʻafefe i ai i le ate ole mafaufau, e amata ona avea ma se vaega malosi i le faʻaogaina o meaʻai. O lenei tonu o le autu autu o le gallbladder.

O faʻamalologa e pei o pancreatitis ma cholecystitis e fautuaina ai le taumafa tutusa. O lenei mea e taʻu mai ai, o le mumū o le gallbladder, e mafai foi ona faʻaaogaina le yogurt, ma o lona faʻaofiina i totonu o le meaai e tatau ona faia e tusa ai ma se mamanu talitutusa. O le oloa o loʻo aofia i le lisi e leʻi muamua atu i le 2-3 vaiaso talu le osofaʻiga, e le tatau ona vave faʻaaogaina i le voluma: Muamua e te manaʻo e 'ai saʻo 2-3 punetini, lea o le a iloilo ai lona faapalepale e le tino. I le leai o ni aʻafiaga le lelei, e mafai ona faasolosolo malie ona faʻaititia le fua i le 250 ml.

I taimi o malologa, e mafai ona faʻamaunuʻu le tele o le kulimi i aso uma, peitaʻi, e taua le manatuaina o le gaʻo o le gaʻo o le oloa e le tatau ona sili atu i le 3.2%, ma o lona tuufaatasiga e le tatau ona aofia ai ni fualaau aina. E faʻasaina le 'ai o le yogurt i luga o se manava gaogao, ona o le siama o siama lactic o loʻo i ai le kulimi, lea e mafua ai le faʻasaolotoina o le eletise hydrochloric ma le faʻamalosia o gastritis.

I le tulaga o le pancreatitis ma le cholecystitis, e faatagaina e faaopoopo i ai ni kuki laiti, nutupi, meli po o fualaau mamae i le oloa. O sea ituaiga meaai e lelei atoatoa mo le lua o le taeao po o le taumafataga i le aoauli. Ma o le yogurt e mafai ona faʻaaoga e avea o se saumalie paluga poo se saei salalau - o nei filifiliga o le a fesoasoani i le faʻalauteleina o le lisi.

O le a le yogurt e mafai ma pe faapefea ona tatau

O le mea moni, faʻatasi ai ma le mumū o le pancreas, o le i ai o le yogurt i le taumafataga e le gata ina taliaina, ae e fautuaina foi e gastroenterologists ma tagata paleni. Ae peitai, e le o le uiga o lenei mea e mafai ona e aveina le oloa e te manaʻo ai, poʻo le mea muamua foi e te manaʻo mai i le faleoloa. E tatau ona malamalama o le tele o yoghurts e tele e leai se afa o mea aoga e talanoaina i luga. I le faʻaopoopoga, o yogurts gaosi oloa o loʻo aofia ai meaola ma vali lanu, faʻasao ma meaʻai. O le faʻaaogaina o nei oloa e le manaʻomia mo tagata uma i lona atoaga, ma e sili atu foi mo tagata maʻi ma le pancreatitis. O le faʻaaogaina masani o yoghurts "tuʻuina atu" i mea leaga e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga lautele ma faʻaosoosoina ai le faʻamaʻi tele o le maʻi.

O le mafuaaga lena e sili ai le faia o le yogurt ia oe lava. Mo le toatele, atonu e foliga mai e le manuia lenei manatu, aua o loʻo i ai le tele o fesili: pe faʻapefea ona mafai ona maua lenei oloa, pe o le a le mea e faia ma pe o manaʻomia ni masini faʻapitoa mo lana sauniuniga. O le mea moni, o mea uma e sili atu ona faigofie. Ina ia mafai ona sau fafo le yogurt e le itiiti ifo le suamalie nai lo le yogurt, ma o le mea moni lava, e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e faʻatau ai susu ma fuamoa, e mafai ona maua i le toetoe lava o lafumanu uma. O le lua ma, masalo, o le tulafono autu o le faʻaaogaina o le kulukama, lea o le a maua mai ai le yogurt moni e aunoa ma lou auai - e tatau lava ona e setiina le polokalame e manaʻomia, aʻo vave amataina le fale.

Mo i latou e le mananao e faataitai i le fale, o loʻo i ai se isi filifiliga - o le yogurt natura masani, lea e faia e aunoa ma se faʻaopoopoga o fualaau 'eseʻese ma mea manogi. O se vaega manaia o se paolo paʻepaʻe-e mafai ona 'ai uma i lona mama ma se suiga laʻitiiti: e lava le faʻalauiloaina o se vaega itiiti o le fua o pepe mamae, kuki masi mama ma le meli i totonu, ma o le a vave ona sili atu ona lelei ma lelei le oloa. E le gata i lea, o le Greek yogurt o loʻo i ai se isi avanoa e sili atu nai lo na o ni fasi fualaau aina: e mafai ona faʻaaogaina e pei o laei mo salati poʻo le oona kirimulu mo casseroles e tautua mo le 'aiga o le taeao.

Fautuaga

E tauaofai, toe manatua ma faʻapipiʻi faʻatasi ia aiaiga autu.

  • O lea, o le tali i le fesili e sili ona taua "e mafai ona faʻaaoga le yogotisi ma le pancreatitis" na maua: faʻatasi ai ma le mumū o le pancreas, o lenei oloa ua faʻatagaina mo le gaʻoina, ae tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga lemu ma le sili atu nai lo le 20-30 aso i le maeʻa o le taimi faigata .E fautuaina e tagata faapitoa-gastroenterologists e faaaoga le yogọti mo le 'aiga o le aoauli, aoauli po o le lua o taumafataga, ae leai se faʻaopoopoga i se taumafataga o le taeao, po o le' aiga o le afiafi, a leai o le ai ai se mamafa mamafa i luga o le gastrointestinal tract ma le vaivai vaivai. I le mea mulimuli, e tatau ona fou le fua o le susu susu, e sili ona lelei - saunia saʻo, aua e na o le pau lava lenei auala e mafai ai ona e mautinoa o le a le aofia ai soʻo se mea e puipuia ai, leai ni meainu, poʻo isi mea e le manaʻomia.
  • Faʻasaga i meaai gaʻo ma falai, e pei o le taumafa ava malosi, tele ma le vaega ole taumafa, nofo i aso uma i le ea fou, moe maloloina ma le teteʻeina o le malosi - o mea uma ia o le a sili ona fesoasoani e puipuia ai le maʻi ma faʻalautele taimi o le faʻamagaloga.
  • O lea ituaiga susu susu, e pei o le yogurt, o se fesoasoani tele i le toe faʻafoʻiina o le pancreas. Ae peitaʻi, ina ia mafai ona faʻaogaina le tino i na o ni aogā, e tatau ona e faamasani i tulafono e taʻu mai ai pe faapefea ona tatau ona 'aina lenei meaʻai mo tagata o loʻo mafatia mai pancreatitis.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo le yogurt mo pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.

Katerina

Mo le faia o le yogurt fale, e le tatau ona e faatauina se kuluma. O le taimi nei e toetoe o fale uma ei ai le multicolo, ma e tele lava auala eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o aʻu ei ai se "yogurt" mode. I le taimi muamua, sa ou tali atu ma le faanatinati ia te ia, ma fai atu pe aisea ua ia manaomia ai lenei mea, aua e mafai ona e faatauina le yogurt i totonu o le faleoloa. Ma o le fia iloa na sili atu ona lelei ma sa ou filifili e taumafai e faia ni yogurt fale. Na foliga mai o le mafiafia ma le manaia, ou te lei mafaufauina, e le mafai ona ou faatusatusaina i le tulaga lelei o le faleoloa! Pau le mea ou te le fiafia i ai o le taimi e kuka ai: 5 itula e umi tele.

Anna

Faatasi ai ma loʻu pancreatitis, o le yogurt atonu o se tasi o nai mea lelei e mafai ona ou gafatia. O nisi taimi ou te kukaina ia lava, o nisi taimi ou te faatauina ai i totonu o se faleoloa, ae ou te aveina e aunoa ma ni fualaau aina suamalie, ae ou te tago fua i ni fua. I le tau mafanafana, e mafai ona ou gafatia e tuʻuina lelei fua o vine i yogurt, ae i le faʻamautuina, o le mea moni. E fesuisuiaʻi ma maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga