Afai o le suka toto 25

Glucose o le punaoa malosi mo tagata. E fesoasoani i musele ma uaua namu e masani ai, auai i le metabolism, aveese le atuatuvale ma le fiaaai, faafailele le mafaufau, ma faaosofia ai galuega a le loto. Ae o lenei elemene e mafai ona aoga i na o se aofaiga patino. O lona uiga, i luga o se manava gaogao, o lona maualuga o le 3.3-5.5 mmol / L. Afai o suʻega suʻega e faʻaalia ai le suka suka 25, o lona uiga o le atinaʻeina o le maualuga o le hyperglycemia, lea e matautia mo le soifua maloloina ma le soifuaga o le maʻi. Mo le puipuia o faʻafitauli o le faʻaleagaina o togafitiga, o se mea faʻanatinati le sailia o le mafuaʻaga o le maʻi, ma taumafai e faʻasalalau ia faailoilo.

Suga Suauu 25 - O Le A Le Uiga

O le mafuaaga autu mo le maualuga o le suka i totonu o le toto, oʻo atu i le 25.1-25.9 iunite ma luga atu, o le maualalo o le inisalini poʻo le puipuiga o siama ma siama o le tino o le tagata. Glucose e taofia le aveina atu i nofoaga saʻo ma amata ona faaputuputu i totonu o le toto, galue i luga o le tino i se auala faataumaoi.

O le Hyperglycemia e mafai ona le tumau ma faaumiumi. O le siitia le tumau o le suka e fesootai ma:

  • carbon monoxide poisoning
  • sili atu le soona inu o meaʻai gaʻo ma meaai,
  • ogaoga tiga
  • le vaitaimi o le tauaveina o se tamaititi,
  • ogaoga o le toto
  • ave ni vailaʻau maʻoti (togafitiga, mea faʻamaʻi, vailaau faʻamalosi),
  • hypovitaminosis.

Lagolagoina le maualuga o le hyperglycemia ona o:

  • inflammatory, oncological ma isi maʻi faʻalavelave e faʻalavelave ai le pancreas,
  • malosi malosi o le mafaufau-lagona loloto,
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
  • atinaʻe o le maʻisuka
  • maʻi o le ate ma fatugaʻo,
  • Cushing's syndrome.

O le maualuga maualuga o le toto i le maʻisuka e ono aʻafia ma:

  • le le tausisia o le taumafa na faatonuina e le fomai,
  • lafoaʻi le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka,
  • leai se gaoioiga faaletino,
  • faʻamaʻi pipisi poʻo vailaʻau faʻamaʻi,
  • ogaoga faigata.

I tamaiti, o le hyperglycemia e atiina ae i le le lava o le mamafa o le tino, sepsis, encephalitis, maniteitis ma isi maʻi ogaoga.

O le a le mea e fai pe afai e iloa le suka maualuga?

O se asiosio o tiute i aso uma ma popolega e pikiina se tagata i le taimi lava e pupula ai ona mata i le taeao ma e le alu seia oo i le leva o le po, ma o nisi foi taimi i se miti na te le lafi mai lenei mea. Aiga - galuega - aiga - fale. Ua tapunia le liʻo - ma e leai lava se nofoaga mo ia lava i totonu. O le mafuaʻaga lea o le faʻaalia o se faʻamaʻi tuga e avea o se mea e le fiafia ma e leʻi mafaufauina mo le toatele o tagata.

Talitonu mai ia te aʻu, e le tupu se maʻi mai le lanumoana, o ona faailoga ua leva ona faʻaalia, ae o ai e gauai atu i nisi vaivaiga, vaivai, paʻu mamafa? O mea uma lava e mafua mai i le atuatuvale ma le siʻosiʻomaga, e ui lava o le mafuaʻaga mo lenei tulaga o loʻo i ai i se tulaga ese lava.

E lelei le toto suamalie?

O se tasi o faʻataʻitaʻiga mataʻutia o faafitauli o le soifua maloloina o loʻo manatu o le maualuga maualuga o le toto, ae e le o le faailoga muamua lenei o le maʻi.

O mea uma e amataina masani, e vave lava ona vaivai le tagata, e tuliloaina o ia e vaivaiga faifaipea, fiainu, faʻanatinati faifai pea, faʻalauteleina le fiaʻai, vave vave ma le tumau le mamafa.

E le gata i lea, i le tele o gasegase, o uluai faailoga o le maualuga maualuga o le suka o le toto o le foliga mai o le manogi o le pustular ma le suamalie i luga o le paʻu. O nisi taimi o le maʻi e sau i le falemaʻi ma faitioga o le faʻaletonu o le vaʻavaʻa, lagona le lelei, ma faʻamafanafanaga.

O tagata maʻi e muamua suʻeina e se fōmaʻi, o loʻo masani ona faʻataʻitaʻiina se lisi maʻoti o suʻesuʻega: o le suʻega o le toto, o se faʻataʻitaʻiga lautele, ma tagata e silia ma le 40 tausaga le matutua e manaʻomia le suʻesuʻeina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O faʻataʻitaʻiga uma o loʻo faia i luga o se manava leai. E tele ni itula na pasia - ma ua sauni sauniuniga, ma faʻatasi ai ma i latou ua lata lava ona saunia.

O fua o le toto maualuga e faailoa mai ai se maʻi faigata - o le maʻisuka, lea o le a tumau ma se tagata mo le olaga.

Ae o le a tonu lava le maualuga o numera suka? O le tulaga o le toto o le toto o le tagata e maualuga ile 4.4 - 6.6 mmol / L, ma afai e suʻesuʻeina le kulūkose, o lona uiga o le tulaga masani e maualalo ifo - 3.3 - 5.5 mmol / L.

E le gata i le faateleina o le maualuga o le toto, o le atinaʻeina o le maʻisuka e molimauina e le i ai o le kulukose i le urine, aua i se tagata soifua maloloina e le tatau ona i ai iina.

O le maʻisuka e le maua i luga o se toto e tasi poʻo le suʻega o le urina. Ma le isi, o le suʻega o le toleniga o le glucose e faia, o le maualuga o le hemoglobin glycosylated, o loʻo suʻesuʻeina le pancreas. O fuainumera suʻesuʻega e faʻatusatusa i faʻailoga o le maualuga o le toto suka ma na o le taimi lava latou te faia ai se suʻesuʻega mulimuli ma faatonu ai togafitiga.

O se alofa suamalie le ala tuusao i le maʻisuka?

O le faʻamatalaga e faapea, o le tele o tuʻinanau mo le sipeti e le na o le faaleagaina o ou nifo, ae mafua ai le maʻisuka, e leʻo moni. O mafuaʻaga autu e mafua ai le maʻisuka o:

  1. Vaʻaiga faʻapitoa.
  2. Tali a le tagata lava ia.
  3. Mafuaaga
  4. Manua faaletino ma faalemafaufau.
  5. Faʻaleagaina o le toto i le pancreas.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se fiafia mo lau sisiva i lenei lisi. E tatau ona e malamalama o le mafuaʻaga o le faateleina o le toto toto o le solia lea o le pancreas poʻo le puipuiga o siama i le inisalini. Faʻalagolago i le mafuaʻaga, o le maʻisuka e lua ituaiga:

  1. Tusa le maʻisuka poʻo le insulin e faalagolago. E tupu pe afai e le lava ni sela i le pancreas e maua mai ai le inisalini, poo le tele foi o siaki, ma latou te galulue ma le loto fatu.
  2. Le maʻisuka ituaiga II poʻo le insulin e faalagolago. O se faʻamaʻi lea e lava le insulin i totonu o le tino, ae le mafai ona ulu i totonu o siama.

I le fuafuaina o ituaiga hyperglycemia, o togafitiga e mafai ona faʻatulagaina o le a matua ese lava mo nei ituaiga e lua o le maʻisuka.

"Ae o le a le suamalie? E mafai 'ona' ou 'ai e pei ona e manaʻo ai, pe sili atu foʻi ona faʻagata? "- fesili oe.

E foliga mai afai e te faʻaaogaina le tele o kulukose, e mafai ona tupu le faʻaaogaina o suauu e gaosia ai le insulin, ma o le maualuga o le suka o le a maualuga mo se taimi le talafeagai.

Ma o lenei mea o le a taʻitaʻia ai foliga vaaia o le kulukose o mea e faʻaleagaina ai anaerobic, lea o le a faʻateleina ai le faʻalavelave o tamaʻi motu o Langerhans. O lea la e le tatau ona faʻaleagaina.

Toto maualuga toto

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau lea e manaʻomia le mataituina e le aunoa. A leai, e mafai ona e amataina le maʻi, ma faʻafitauli e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga sili ona faanoanoa. O le maʻisuka e faia i taimi uma se suʻega toto mo le suka, ma e te le manaʻomia le alu i soo se mea - o le glucometer, o se masini faʻapitoa e faigofie ona faʻaaoga, o le a faʻaalia ai le faʻamatalaga lata mai nei.

Ua faatonuina e le fomaʻi se togafitiga faʻapitoa mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka - o loʻo ave ai vailaʻau poʻo le faʻaaogaina o le insulin. Afai e te le ave faʻamalosi i le taimi, pe e te le faʻamaonia le hormone i le taimi, o le kulukose e mafai ona oso faʻamalosi, e sili atu ma le 20 iunite. O faʻamatalaga matautia ia e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi faʻapitoa.

Manuʻa Autu o le "Kilia Fiafia"

O le mea sili ona leaga, o le toto maualuga maualuga e paʻu i mata, gaʻo ma vae. O nei totoga e afaina i vaʻa e fafaga ai i latou. Ona o le le lava o le toto, faapea foi ma le faifaipea o le iniseti i oloa o le glycolysis o le maʻi, o le tagata maʻi e ono aafia i le taofiofi, le atrophy, glaucoma ma, i le faaiuga, atoa le tauaso.

O fatugaʻo o gaʻo sili ia o le tino o le tagata. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le sili atu o le kulukose ma ona vaevaega ua aveesea mai le toto.

Ae i le faaiuga, ua afaina ai le ogaumu, o le amiosaʻo o le vavalalata o capillaries ua solia, ma o le fatuga na te faia ana galuega i le leaga ma le leaga i aso uma.

I le tulaga alualu i luma, o palatini, erythrocytes ma isi elemene ua fausia o le toto ua faʻanoanoa foi i le urine - o le auala lea e atiaʻe ai le le atoatoa.

O le tulaga leaga o le toto totolo e afaina ai le tulaga o vae - o loʻo i ai ni mea e le lelei, pustules, ma gangrene.

Laʻu maualalo

O togafitiga autu mo le maʻisuka o le faʻaitiitia o lou toto suka. Faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, o togafitiga talafeagai e faʻamatalaina.

I le ituaiga o loʻu maʻi suka, tasi togafitiga o togafitiga o le inisalini ma meaʻai. O le inisalini e tuʻuina atu mo le ola i le tulaga o inisiua gaʻo. E tele naua tapenaga o inisalini ma e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi.

I le maʻisuka ituaiga II, o fualaʻau ua faatonuina e maualalo le suka o le toto.

I le faaopoopo atu i vailaʻau, o le togafitiga o le faateleina o le suka toto ma se taumafataga ei ai sona aafiaga taua i le soifua maloloina. Le fua o le B: W: E tatau ona faapenei: 1: 1.5: 2.

E tatau i tagata maʻi ona faʻatapulaʻa lo latou faʻaaogaina o gaʻo, aemaise lava mea faigofie (fua, suamalie, meli).

Ina ia faafaigofieina le galuega a le pancreas, taumafai e taumafa i meaʻai susu, gaʻo ma le itiiti ifo o le gaʻo, tele fualaau faisua ma meaʻai.

Suauu maualuga: mea e fai i mea maualuga

O tulaga maualuga o le suka o le toto e le masani ona faʻaauau pea ma e ono fesuisuiaʻi, e fuafua i le tausaga, taimi o le aso, meaʻai, gaioiga faaletino, le i ai o tulaga faʻalavelave.

O faʻafitauli o le kulūkose o le toto e mafai ona faʻaititia pe faʻaitiitia e faʻatatau i se manaoga faapitoa o le tino. O lenei faiga faʻalavelave e pulea e le inisalini pancreatic ma, i nisi itu, adrenaline.

Faatasi ai ma le le lava o le inisalini i totonu o le tino, o tulafono faatonutonu e le mafai, e mafua ai le le atoatoa o le tino. A maeʻa se taimi, o le a le mafai ona faʻaaogaina togafitiga o totoga i totonu.

Ina ia iloiloina le tulaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi ma puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli, e tatau ona suʻesuʻeina pea suʻesuʻega o le kulukose o le toto.

Suga 5.0 - 6.0

Suauu toto i le lautele o le 5.0-6.0 iunite ua manatu e taliaina. I le taimi nei, e ono le mautonu le fomai pe afai o suega e mai le 5.6 i le 6.0 mmol / lita, aua o lenei mea e mafai ona faʻatusalia ai le atinaʻeina o tagata ua taʻua o le prediabetes

  • O fuataga taliaina i tagata matutua soifua maloloina e mafai ona amata mai le 3.89 i le 5.83 mmol / lita.
  • Mo tamaiti, o le vāega mai le 3.33 i le 5.55 mmol / lita ua manatu ole masani.
  • O le matua o tamaiti e taua foi ona mafaufau: i pepe faatoa fananau mai e oo i le masina, o faailoga e mafai ona i ai i le va o le 2.8 i le 4.4 mmol / lita, e oʻo i le 14 tausaga, o le data mai le 3.3 i le 5.6 mmol / lita.
  • E taua le mafaufau o le matua o nei faamaumauga e sili atu le maualuga, o le mea lea, mo tagata matutua mai le 60 tausaga le matua, o maualuga o le toto toto e mafai ona sili atu nai lo le 5.0-6.0 mmol / lita, lea e manatu i ai o le masani.
  • I le taimi o le maitaga, e mafai e tamaitai ona faʻaopopo le tele o faʻamaumauga ona o suiga o le hormonal. Mo fafine maʻitaga, o taunuuga o le auiliiliga mai le 3.33 i le 6.6 mmol / lita e manatu e masani.

Pe a tofotofoina mo le toto o le kulukose toto, o le fua faatatau e vave ona faateleina i le 12 pasene. O le mea lea, afai e faia se auiliiliga mai se vein, e mafai ona eseese le faʻamaumauga mai le 3.5 i le 6.1 mmol / lita.

E le gata i lea, e mafai ona fesuisuiaʻi siaki pe afai e te ave atoa le toto mai se tamatamailima, vein poʻo le plasma toto. I tagata soifua maloloina, o le plasma glucose e ave i le 6.1 mmol / lita.

Afai o se fafine maʻitaga e ave le toto mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao, e mafai ona eseese le fuainumera mai le 3.3 i le 5.8 mmol / lita. I le suʻesuʻega o toto vevela, o fuainumera e mafai ona aofia i le 4.0 i le 6.1 mmol / lita.

O le mea lea, o le faateleina o faʻamaumauga o le kulukose e mafai ona:

  1. Galue faaletino po o aoaoga,
  2. Galuega uumi umi
  3. Mataʻu, mataʻu poʻo se tulaga ogaoga faigata.

E le gata i le maʻisuka, faʻamaʻi e pei ole:

  • O le iai o le tiga ma le tiga,
  • Faʻaleagaina o le myocardial,
  • Paʻu o le Cerebral
  • Le i ai o faʻamaʻi mu
  • Manua tiga
  • Togafitiga
  • Faʻalavelave faʻamaʻi
  • O le i ai o maʻi o le ate,
  • Fusi ma manua.

O nisi taimi pe a maeʻa le faʻaaogaina o le mea e faʻaosofia ai, o le maʻi e toe foʻi i le masani.

O le faateleina o le kulukose i totonu o le tino e masani ona fesoʻotaʻi e le gata i le mea moni o le maʻi na faʻaaogaina le tele o meaʻai gaʻo, ae faʻapea foi ma se avega mamafa. Pe a faʻatupu musika, latou te manaʻomia le malosi.

Glycogen i maso ua liua i le kulukose ma faʻalilo i totonu o le toto, lea e mafua ai le faateleina o le toto suka. Ona faʻaaogaina lea o le kulukose mo lona faamoemoega faamoemoeina, ma le suka pe a mavae sina taimi e toe foi mai i le masani.

Suga 6.1 - 7.0

E taua le malamalama o tagata soifua maloloina, o le maualuga o le kulukose i le toto capillary e le sili atu i le 6.6 mmol / lita. Talu ai le maualuga o le kulukose i le toto mai le tamatamailima e maualuga atu nai lo se vein, o le toto vevela ei ai faailoga eseese - mai le 4.0 i le 6.1 mmol / lita mo soo se ituaiga suʻesuʻega.

Afai o le suka toto i luga o se manava gaogao e maualuga atu nai lo le 6.6 mmol / lita, o le a masani lava ona iloa e le fomaʻi vailaau, lea o se toilalo gasegase tuga. Afai e te le faia taumafaiga uma e faʻamaonia ai lou soifua maloloina, e mafai e le tagata maʻi ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻasolosolo, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i luga o se manava gaogao e mai le 5.5 i le 7.0 mmol / lita, o le hemoglobin glycina e mai le 5.7 i le 6.4 pasene. I le tasi po o le lua itula i le maeʻa ai o le taumafaina, o le suʻega o le suʻe toto e mai le 7.8 i le 11.1 mmol / lita. A itiiti ifo o le tasi o faailoga e lava lea e iloa ai le maʻi.

Ina ia faʻamaonia le faʻamaonia, o le a gauai le tagata maʻi:

  1. ave se suʻega lona lua mo le suka,
  2. ave se suega o le faapalepale kullukose,
  3. Iloilo le toto mo le hemoglobin glycosylated, aua o lenei metotia ua manatu e sili ona saʻo mo le sailia o le maʻisuka.

E le gata i lea, o le tausaga o le maʻi e tatau ona amanaia, talu ai ona o le matua o le data mai le 4.6 i le 6.4 mmol / lita ua manatu o le masani.

I se tulaga lautele, o le faateleina o le suka o le toto i fafine maʻitaga e le o faailoa manino ai le solia, ae o le a avea foi ma se taimi e popole ai i lo latou soifua maloloina ma le soifua maloloina o le tamaititi e leʻi fanau mai.

Afai o le maitaga o le maualuga o le sukū e faʻatupulaʻia le malosi, e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka latent latent. A oʻo i se tulaga lamatia, o le fafine maʻitaga ua lesitalaina, mulimuli ane ua tofia o ia e faia se suʻega toto mo le kulukose ma se suʻega ma se avega i le glucose toleni.

Afai o le maualuga o le kulukose i le toto o fafine maʻitaga e maualuga atu nai lo le 6.7 mmol / lita, o le fafine e ono maua i le maʻisuka. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe afai ei ai i se fafine ni faʻamaoniga pei o:

  • Lagonaina o le gutu malulu
  • O le fiainu lava
  • Uiga masani
  • Le lagona faifaipea o le fiaaai
  • Le foliga mai o le manava manava
  • O le faʻavaeina o se tofo malosi i le vailaʻau,
  • O foliga vaaia o vaivaiga lautele ma le vaivai tele,
  • Ua tulai le toto toto.

Ina ia taofia le tupu mai o le maʻisuka faʻamaʻi, e manaʻomia ona e matauina e le fomaʻi e le aunoa, ave uma suega talafeagai. E taua foi le aua nei galo se ituaiga ola maloloina, pe afai e mafai, teena le taumafaina pea o meaai ma le maualuga o le faasinomaga o fuainumera, maualuga i mea faigofie e gaosi ai gaʻo, meaʻai.

Suga 7.1 - 8.0

Afai o faailoga i le taeao i luga o se manava gaogao i se tagata matua e 7.0 mmol / lita ma le maualuga, e mafai e le fomai ona fai mai le atinae o le maʻisuka.

I lenei tulaga, o faʻamatalaga i luga o le suka toto, e tusa lava po o le a le meaʻai ma le taimi, e mafai ona oʻo i le 11.0 mmol / lita ma le maualuga.

I le tulaga o loʻo i ai le faʻamaumauga mai le 7.0 i le 8.0 mmol / lita, e ui lava e leai ni faʻamaoniga manino o le maʻi, ma ua masalosalo le fomaʻi i le siama, ua faatonuina le tagata maʻi e faia se suʻega ma se avega i le kulūkose toleni.

  1. Ina ia faia lenei mea, o le tagata maʻi e suʻeina se suʻega toto mo se manava gaogao.
  2. 75 kalama o le kulukose mama e faʻafefeteina i vai i totonu o se tioata, ma e tatau i le tagata maʻi ona inu i le vaifofo e maua ai.
  3. Mo le lua itula, o le tagata maʻi e tatau ona malolo, e le tatau ona e 'ai, inu, ulaula ma le gaoioi malosi. Ona ia faia lea o se suʻega lona lua mo le suka.

O se suega tutusa mo le faapalepale o le kulukose e faʻamalosia mo tina maitaga i le ogatotonu o le taimi. Afai, e tusa ai ma taunuuga o le auʻiliʻiliga, o fuainumera e mai le 7.8 i le 11.1 mmol / lita, e talitonuina le vaivai o le faapalepale, o lona uiga, ua faateleina le malamalama o le suka.

Pe a faʻaalia e le auʻiliʻiliga se taunuʻuga e maualuga atu i le 11.1 mmol / lita, o le maʻisuka e muaʻi mauaina.

Ole vaega aʻafia mo le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai:

  • Toʻatele tagata
  • Tagata gasegase o le toto maualuga o le 140/90 mm Hg pe sili atu foi
  • Tagata e sili atu le maualuga o le cholesterol maualuga nai lo masani
  • Tina oe ua maua i le maʻisuka ile tino i le taimi o maitaga, faʻapea foi i latou o loʻo i ai le mamafa o le pepe ile 4.5 kilokalama pe sili atu,
  • Tagata faʻamaʻi ma le ovarycycy ovary
  • Tagata o loʻo i ai se faʻamuamua i le atinaʻeina o le maʻisuka.

Mo soʻo se mea e aʻafia ai, e tatau ona suʻe se suʻega toto mo le suka pe tusa o le tasi i le tolu tausaga, e amata mai le 45 tausaga.

Suga 8.1 - 9.0

Afai e tolu taimi i le laina o le suʻega suka e sili atu ona maualuga, o le fomaʻi e maua le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua. Afai e amata le maʻi, o le maualuga o le kulukose o le a mafai ona iloa, e aofia ai i le urine.

I le faʻaopopo atu i le faʻamaʻi o le suka, o le maʻi o loʻo faʻamaonia se tausisia o le soifua maloloina. Afai e aliali mai o le suka e tupu malosi pe a uma le 'aiga o le afiafi ma o nei taunuuga e faʻaauau pea seia oʻo i le taimi e momoe ai, e tatau ona e toe teuteu lau meaai. O le mea e sili ai, o ipu maualuga-kapeti e faʻasaina i le maʻisuka ua faʻaaogaina.

O se tulaga talitutusa e mafai ona matauina pe afai o le aso atoa e leʻi 'ai atoatoa ai se tagata, ma a oʻo mai i le fale i le afiafi, sa ia taufaʻaiʻu i meaʻai ma' ai se vaega tele.

I lenei tulaga, ina ia mafai ona taofia le tafe i le suka, e fautuaina e fomaʻi le 'ai lelei i le aso atoa i ni vaega laiti. O le matelaina e le tatau ona faʻatagaina, ma o meaʻai e gaʻo ai le carbohydrate e tatau ona tuʻuese mai le lisi o afiafi.

Suga 9.1 - 10

O le maualuga o le kulukose o le toto mai le 9.0 i le 10.0 iunite ua manatu o se tau aofaʻi. Faatasi ai ma le faateleina o faamatalaga i luga atu o le 10 mmol / lita, o le fatu o le maʻisuka ua le mafai ona iloa se ituaiga tele o le mamafa o le kulukose. O se taunuuga, o le suka e amata ona faaputuputu i le urine, lea e mafua ai le atinaʻe o glucosuria.

Ona o le le lava o gaʻo poʻo le inisalini, o le maʻisuka o le maʻisuka e le maua le aofaʻi tatau o le malosi mai le kulukose, ma o le mea lea e faʻaaogaina ai le gaʻo nai lo le "manava" manaomia.

E pei ona e iloa, o tino o le ketone e fai ma vailaau e mafua mai ona o le malepelepe o sela gaʻo.

A oʻo i le maualuga o le kulukose o le toto i le 10 iunite, e taumafai le gaʻo e aveese le suka maualuga mai le tino e pei o otaota faʻatasi ma urine.

O le mea lea, mo le maʻisuka, o lona suka e sili atu i le tele o le toto e maualuga atu nai lo le 10 mmol / lita, e tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga mo le i ai o vailaʻau oona. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina ai vaega faapitoa o suʻega, lea e faʻamautuina ai le i ai o le acetone i le urine.

E le gata i lea, o sea suʻesuʻega e faia pe afai o se tagata, e faaopoopo atu i le maualuga o le sili atu ma le 10 mmol / lita, lagona le lelei, faʻalauteleina le vevela o lona tino, aʻo maʻi le tagata maʻi, ma o le vomiting ua mataituina. O nei faʻamaoniga e mafai ai ona iloa le taimi vave o le faʻateleina o le maʻisuka ma puipuia ai le maʻi suka.

Sugar 10.1 - 20

Afai o se tikeri maualalo o le hyperglycemia ua maua i le suka mai le toto i le 8 i le 10 mmol / lita, ona o le faateleina o faamaumauga mai le 10.1 i le 16 mmol / lita, o le tikeri maualuga, e maualuga atu i le 16-20 mmol / lita, o se tulaga maualuga o le maʻi.

O lenei faʻavaega faʻapitoa o loʻo i ai ina ia mafai ai ona faʻasoa fomaʻi ma le masalomia o le i ai o le hyperglycemia. O se faʻafitauli lelei ma le matuia lipoti o le faʻamaʻi o le maʻisuka, ma o le taunuuga o lea mea o loʻo mataʻituina ai ituaiga faʻafitauli masani.

Faʻasolo mea autu e taʻu mai ai le tele o le toto mai le 10 i le 20 mmol / lita:

  • O le tagata maʻi e masani ona tupu i le urination masani; o le suka e maua i le urine. Talu ai ona o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le uila, o le ofu tino i totonu o le gataifale ua avea ma mea vaivai.
  • E le gata i lea, ona o le tele o le leiloa o le vai e ala i le urine, o le maʻisuka e lagona le malosi malosi ma le fia inu.
  • E i ai le mago tumau i le gutu, aemaise i le po.
  • O le tagata gasegase e masani lava ona faʻaaogaina, vaivai ma vaivai vave.
  • O le maʻisuka ua matua paʻu le mamafa o le tino.
  • O nisi taimi e lagona ai e se tagata le tiga, vomiting, maʻi tiga, fiva.

O le mafuaʻaga o lenei tulaga e mafua ona o le le lava o le inisalini i totonu o le tino poʻo le le mafai ona maua o sela e galue ai ile inisalini ina ia faʻaaoga ai le suka.

I le taimi nei, o le tapuni pito i luga e sili atu ma le 10 mmol / lita, e mafai ona oʻo i le 20 mmol / lita, o le kulukose o loʻo faʻateleina i le urine, lea e faʻapogai ai le tele o urination.

O lenei tulaga e mafua ai le le lava o le susu ma le manava, ma o le mea lea e mafua ai le galala le faamalieina o se maʻisuka. Faatasi ai ma le vai, e le gata o le suka e sau mai le tino, ae faapena foi ituaiga uma o elemene taua, e pei o le potassium, sodium, chlorides, o se taunuuga, e lagona e se tagata le vaivai tele ma aveesea le mamafa.

Suga Suauu Luga 20

Faatasi ai ma ia ituaiga faailoilo, e lagona ai e le tagata maʻi lagona malolosi o le hypoglycemia, lea e mafua ai ona leai se malamalama. O le i ai o le acetone faatasi ma le 20 mmol / lita ua sili atu ona sili ona faigofie ona iloa e ala i le manogi. O se faʻamaoniga manino lea e leai se totogi o le maʻisuka ma o le tagata o loʻo i luga o le laina o le maʻi suka.

Faailoa mai ni faʻafitauli matautia i le tino e faʻaaoga ai faʻamaoniga nei:

  1. O se suega o le toto e sili atu ile 20 mmol / lita,
  2. O le manogi manogi o le acetone e lagona mai le gutu o le tagata maʻi,
  3. E vave ona vaivai le tagata ma lagona ai se vaivaiga faifai pea,
  4. E masani ona i ai le ulu tiga,
  5. O le tagata gasegase na te le maua lona fia 'ai ma ua i ai se suiga i meaʻai na ofoina mai,
  6. E i ai le tiga i totonu o le manava
  7. O se maʻisuka atonu e lagona le manava, vomiting ma le vavalalata e mafai,
  8. E lagona e le tagata maʻi le pisapisao e masani ona manava.

Afai ole a iloa faailo mulimuli e tolu, e tatau ona e vave saili se togafitiga faafomaʻi mai se fomaʻi.

Afai ole maualuga o le suʻeina o le toto e sili atu i le 20 mmol / lita, e tatau ona le aofia uma gaoioiga faaletino. I lenei tulaga, o le avega i luga o le cardiovascular system e mafai ona faateleina, lea e faʻatasi ai ma le hypoglycemia e faʻalua ona lamatia mo le soifua maloloina. Ae ui i lea, o le faamalositino e mafai ona mafua ai le faateleina o le suka o le toto.

Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i luga atu o le 20 mmol / lita, o le mea muamua ua soloia o le mafuaaga lea o le faateleina o faailoga ma o le fualaau manaomia o le inisalini ua faalauiloaina. E mafai ona faʻaititia le suka toto mai le 20 mmol / lita i le masani e faʻaaoga ai se taumafataga maualalo-gaʻo, lea o le a faʻalatalata i le maualuga o le 5.3-6.0 mmol / lita.

O le a le mea e fai i le toto maualuga?

Afai o le kulukose i luga atu o le 5.5 mmol / L (i le toto vevela e sili atu ma le 6.1) e maua i se suʻega toto mai se tamatamailima, o lenei tulaga e taua o le hyperglycemia, ma maualuga le maualuga o le suka. Ina ia iloa le mafuaʻaga, o loʻo faʻatulagaina se suʻesuʻega faaopoopo.

O le mea moni o le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo, e aofia ai le kulukose, e le gata i le maʻisuka. I lenei faagasologa, o gaioiga endocrin, o le ate o loʻo aofia ai. O le tagata autu autu o le tagata solitulafono e le o taimi uma o le pancreas.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli eseese, e tatau ona vavae ese faʻamaʻi pipisi (faʻifaʻipatitis, pancreatitis), cirrhosis o le ate, tumo pituitary, gland adrenal. O le faʻafitauli o le faʻaitiitia o le toto toto i ia ituaiga mataupu e mafai ona foia naʻo le fesoasoani o togafitiga o le maʻi.

Meaai ma le toto maualuga

Faʻatasi ai ma le hyperglycemia ma le maualalo o le kulukose, e fautuaina ai se taumafa malosi ma le faʻasaina o gaʻo ma gaʻo. E tatau ona talanoaina faʻamatalaga taumafa ma le endocrinologist. Aua e te aafia i auala a tagata. E masani ona fesoʻotaʻi ma le taumafa o nisi o meaʻai poʻo laau e mafai ona maualalo le maualalo o le toto.

O fomaʻi e masani lava ona fefefe i se faʻalavelave o togafitiga faʻapitoa e pei o faʻamaʻi. O se avega mamafa i luga o le metabolic process e faaleagaina ai ona lava fetuunaiga fetuunaiga. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le toto toto, e fautuaina e faʻagata le meaʻai i tulaga ma, pe a tatau ai, faʻalagolago i vailaau faʻaonapo nei.

I le faʻavasegaga o meaʻai, o meaʻai faʻasaʻo mo le maʻisuka o loʻo aofia i le laasaga togafiti Nu.9.

Fualaau aina ma fualaʻau ola maloloina e le gata ina faʻamauina le maualuga o le suka, ae o loʻo pulea foi le mamafa

O le mea e manaʻomia mo meaʻai talafeagai mo le hyperglycemia o le taofi lea o taumafa e maua ai vailaʻau faʻamalosi faigofie. E aofia ai:

  • suka
  • mea suamalie suamalie
  • sipuni
  • Pulu tao
  • falaoa paʻepaʻe
  • pasta
  • siamu
  • sukalati
  • mea inu gaʻo
  • sua suamalie
  • pateta
  • le uaina.

I au meaai i aso uma, e tatau ona i ai meaai e maualalo ai le kulukose:

Faitau foi: Faʻateleina le anapogi toto toto

  • Ierusalemaichokei (tolo),
  • pi
  • aufana
  • vevela
  • eggplant
  • paka
  • letus leaves
  • logo ata
  • zucchini
  • radis
  • fulipipi
  • kapisi
  • kaluka
  • kukama
  • Tomato
  • meaʻai
  • fua vevela
  • vine
  • seleli
  • lanu
  • asparagus

E mafai ona e faʻaititia le suka e ala i le 'aina o fualaʻau ma fualaʻau i foliga o sua, salati. E le tatau ona e kuka kuka kuka, e mafai ona e fufulu, vaʻa.

Ia mautinoa e pulea le tuufaatasiga pe a e faatauina oloa i totonu o le faleoloa, aua o le suka e masani lava ona faaopoopoina e oo lava i ituaiga o meaʻai laiti.

E faʻafefea ona togafiti mea suamalie?

O le vaega o suamalie suamalie e aofia ai Saccharin, Sucrazite, Aspartame. E le taʻua fualaau oona. Latou te fesoasoani i tagata latou te faʻaaogaina e aunoa ma le laʻau. O nisi tagata gasegase e matauina le faateleina o le fiaaai. E tatau ona siaki lau vailaau i le fua o meaʻai suka.

Se uiga sili atu ona lelei i meaai masani masani (xylitol, honey, sorbitol, fructose). Ae e le mafai ona 'aina e aunoa ma ni faʻamau. Aafiaga le lelei - faʻafitauli o le motusite o le intestinal (manava manava), tiga o le manava. O le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina ma le faaeteete ia mea suka.

E tasi le laulau o sukrazit e tutusa ma tofo i le sipuniti o suka

O afea e sui ai i fualaau?

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose o le toto e manaʻomia e pei ona faatonuina e le fomaʻi. Ua faatonuina i le le i ai o se taunuuga mai le taumafataga. O le fua ma le taimi o le pulega e tatau ona matua pulea. O pepa o loʻo i ai nei e vaevaeina e le faiga o gaioiga i vasega e lua:

  • suauu gaosia o sulfanylureas - e iloga i le leai o ni "oso" i le suka i le aso, o le faifai malie lemu o le hyperglycemia, e aofia ai Gliclazide ma Glibenclamide,
  • biguanides - ua manatu o fualaau e sili atu ona aoga, talu ai ona o le umi o le aafiaga, ua filifilia lelei e auala, e le afaina ai le malosi o le pancreas e tuufaatasia ai lona lava inisalini. O le kulupu e aofia ai: Siofor, Glucofage, Glycoformin, Metonu.

Le faiga o le gaioiga o papa

Pe a filifilia le fualaau sili ona lelei, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻia le faʻaaogaina o lona aafiaga i luga o le metabolism. O se aganuʻu le faʻamalamalamaina 3 ituaiga o fualaau.

Faʻaosoina le pancreas e faʻamalosi ai inisalini - Maninil, Novonorm, Amaril, Diabeton MV. O fualaau taʻitasi e iai ona lava uiga, o tagata gasegase ei ai lagona faʻalauiloa.

Novonorm e puupuu le taimi o le gaioiga, ae o le vave, ma ua lava le ave Diabeton ma Amarilu i le taeao.

E aoga le faʻatonuina o Novonorm pe afai o le maualuga maualuga o le suka e "nonoa" i mea taumafa, e mafai ona faʻatonutonu le maualuga pe a uma ona 'ai.

Aafiaga le talafeagai - o se faʻaitiitia o le suka i le maualuga o le 3.5 mmol / L ma le lalo (hypoglycemia). O le mea lea, e le o faʻamaopoopoina faʻatasi ma isi fualaau, insulin, antipyretic ma antimicrobial drugs.

Faateleina le iloa (lagona) o sela i insulin - Glucophage, Siofor, Aktos o loʻo i ai se aafiaga talitutusa.

I taimi o togafitiga, e leai se faʻateleina o le inisalini e faʻamalosiina e le pancreas, o siama o le tino e fetaui lelei i maualuga maualuga o kulukose. Aafiaga lelei:

  • le mafai ona faia se tulaga o le hypoglycemic,
  • leai se fiaʻai tele, o le mea lea ua faʻamaonia mai e se tagata maʻi sili atu,
  • fetaui ma isi vaega o fualaau faasaina ma insulin.

Le taofia o le faʻafefiloi o gaʻo i totonu o le inumaga - sui - Glucobai, o le vailaʻau e faʻaleagaina ai le faʻaleleia o gaʻo i totonu o le tootoo laiti. O toega o loʻo totoe e tuʻuina atu i le kolone ma saofagā i le faʻamalosi, afaina, ma atonu o le le atoatoa o le fale.

Faʻailoga lautele mo fualaʻau maualuga:

  • ate o le ate (hepatitis, cirrhosis),
  • afaina o le fatu fatulaʻau ma se faʻamaoniga o le le atoatoa (pyelonephritis, nephritis, urolithiasis),
  • ituaiga gasegase o faamai o le fatu, stroke,
  • tasi le le faapalepale,
  • maʻitaga ma lactation.

O fualaau nei e le faʻaaogaina pe a aveese se maʻi mai se maʻi suka.

O fualaau fou (Januvia ma Galvus i papa, Bayeta i injections) e amata ona galue pe afai e sili atu le maualuga o le kulukose toto.

O le fualaau faasaina e talafeagai ona e tumau le tui, e le manaʻomia le mataituina e le aunoa

O le a le taimi e na o le inisalini e naʻo naʻo?

Ole suʻesuʻeina o le maʻi e tatau ona faʻamaonia le iai ole inisalini. Ma i le togafitiga e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se sauniuniga faʻavae. O le inisalini e maua mai i le pancreas, o le hormone ma le galuega o le faatonutonuina o le maualuga o le suka i le toto. Ole aofaiga o le inisalini e fuafuaina e manaoga o le tino. Ole faʻalavelave ole paleni o se mafuaaga taua o le maʻisuka.

E tele ituaiga o fualaau faasaina. O le metotia e fuafuaina e le endocrinologist e tusa ai ma mea nei:

  • maualuga o le hyperglycemia,
  • excretion of sugar in urine,
  • gaioiga faifai pea o le maʻi,
  • lagona taitoatasi.

O vailaʻau e tui faʻasolosolo faʻatasi ma se tuila, ma faʻatasi ai ma le maʻisuka, e aunoa ma se faʻalavelave.

O le metotia o le folasaga, o le mea moni, e mafua ai le le fiafia i le tagata maʻi, aemaise tagata faigaluega, tamaiti aʻoga. Ae e tatau ona e nofouta o le leaga mai le hyperglycemia e sili atu ona taua.

Pe a togafitia i le inisalini, o le tagata gasegase e masani lava ona nafa ma le puleaina o le suka toto ma fuafua le taua o le meaʻai e ala i "areto falaoa".

E i ai mataupu o le soloiga faʻavavegaina mai siama i le inisalini i le gasologa o taotoga o le a oʻo mai, faʻamaʻi faʻafuaseʻi (faʻamaʻi o le myocardial, pneumonia, stroke).

O a ituaiga o inisalini e faʻaaogaina i togafitiga

O le faʻavasegaina o ituaiga insulin e faʻavae i le taimi mai le taimi o le pulega i le amataina o gaioiga, o le aofaʻiga o le taimi o le hypoglycemic effects, ma le amataga.

O fualaau faʻamaʻi e faʻamaunuʻu e aofia ai insulini e amata ona faʻaitiitia le suka i le taimi lava e uma ai le puleaina, ma maualuga pe a uma le 1-1.5 itula ma le aofaʻi atoa o le 3-4 itula. Inisictions e vave faia pe a maeʻa se taumafataga pe 15 minute aʻo lumanaʻi le isi taumafataga.Faataitaiga o fualaau faasaina: Insulin Humalog, Apidra, Novo-Rapid.

O le vaega pupuu e aofia ai fualaau faasaina ma le amataina o le aafiaga i le afa itula ma le aofaiga atoa e oo i le 6 itula. Faʻatinoina 15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. O le isi meaai e tatau ona fetaui lelei ma le aso e muta ai. A maeʻa le 3 itula e faʻatagaina ona "fai se mea" ma fualaau aina poʻo salati. O le vaega e aofia ai:

  • Inisalini Taʻiala,
  • Faʻamatalaga Faʻasalalau,
  • Humodar
  • Humulin Faʻatasi,
  • Monodar.

O le kulupu masani e aofia ai vailaʻau faʻasaina le umi o le 12 i le 16 itula. E masani lava, togafitiga e manaʻomia ai 2 inisiua i le aso. O le amataga o le gaioiga e tupu pe a mavae le 2.5 itula, o le maualuga pito i luga - pe a mavae le 6 itula. E aofia ai fualaau faasaina:

  • Protafan
  • Humodar br
  • Insulin Novomix,
  • Inisalini Humulin NPH,
  • Insuman Bazal.

O se sui o le inisalini faaumiumi e mafai ona faʻaaoga i le aso.

O fualaau oona umi e aofia ai fualaau faasaina e mafai ona faaputuputu i le tino mo le 2-3 aso. Latou te amata galue pe a mavae le 6 itula. Faaaoga se tasi pe faalua i le aso. O le vaega e aofia ai:

  • Inisalini Lantus,
  • Ultralente
  • Monodar Long and Ultralong,
  • Humulin L,
  • Levemir.

E faʻatatau i le gaosiga o le gaosiga ma le amataga, o nei insulin e faʻamalamalamaina:

  • povi (Iniseti GPP, Ultralente), e iloga i le tele o taimi o se faʻafitauli o le maʻi,
  • puaa - e pei o se tagata, na o le tasi le amino acid e le fetaui, o le allergies e tupu tele (Monodar Long and Ultralong, Monoinsulin, Monodar K, Insulin SPP),
  • O fualaau faʻatekinisi ma mea tutusa o le homone o le tagata (Actrapid, Lantus, Insulin Humulin, Protafan), o nei vailaʻau e le maua ai allergies, talu ai e latalata tele i le fausaga o tagata ma e leai ni mea antigenic.

O le tele o auala e maualalo ai le toto suka, e tofu lava le tagata ma ona lava mea. E mafai ona filifilia i latou e se tagata aʻoga aʻoaʻoina. E le mafai ona e suia vailaʻau ia oe lava, sui mai le inisalini i meaʻai, talepe se meaʻai. O fesuiaʻiga faasese i le suka mai le hyper-to hypoclycemia e matua faamanualia ai le tino, faalavelave i faiga uma o fetuutuunaiga, faia se tagata e aunoa ma se puipuiga.

Suauu toto 22: o le a le uiga, oa taunuuga, ma le mea e fai

Afai o le tagata maʻi e maua i le suka toto 22 ma luga, ona faʻaalia lea o le alualu i luma ogaoga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

I soʻo se tulaga, faʻatasi ai ma le tele o faʻataʻitaʻiga, e faanatinati le faia o se suʻega maeʻaeʻa, faʻavae le mafuaʻaga faʻaosofia o se mea matuia tele ma amata ona faʻamaonia le tulaga.

O le togafitiga o le a faʻalagolago i le tele o mea ma e faʻataunuuina atoa. Ia mautinoa e tatau i le tagata maʻi ona pipii i se meaai ma, afai e tatau ai, ave fualaau faasaina.

Faʻamaumauga e taʻitaʻia ai

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le endocrin system lea e manaʻomia le mataʻituina e le aunoa. Faatasi ai ma lenei togafitiga, o le tagata gasegase e maualuga le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Afai e te le faʻamautuina le tulaga, ona mafai lea ona tupu i ni taunuuga le lelei ma faʻalavelave matuia. Mo lenei mafuaʻaga, e fautuaina e tuʻuina atu e le aunoa le toto mo le suka.

Mo lenei mea, e le masani ona e alu i le fale suesue, e mafai ona e faʻaaogaina se masini faʻapitoa fale - o se glucometer. I tulaga ogaoga, o le tagata maʻi o le a faatonuina le inisalini.

O le maualuga o le suka o le toto o le hyperglycemia. Ae o lenei tulaga e le mafai ona taʻua o se faamaʻi. Eseesega mafuaʻaga e mafai ona faʻaosofia ai le kulukose - faʻapitoa ma faʻaleagaina.

Ina ia iloa pe faʻapupulaina le tino i totonu o le tino, e tatau ona faia se suʻega atoa, e pasia ai suʻega.

I se tagata soifua maloloina, o le suka e mafai ona faateleina ona o le faʻaosoina o mea e pei o:

  • i totonu o le 2-3 itula ina ua uma ona 'ai,
  • i tulaga atuatuvalega, atugaluga, atuatuvalega ma ogaoga galuega,
  • pe a maeʻa le malosi faaletino,
  • o se taunuuga o le ulaula
  • aʻo leʻi faʻamalosi i fafine.

O le mea lea, ina ia maua ai suʻesuʻega moni, e fautuaina e foai atu le toto i le taeao, i luga o se manava gaogao. E le gata i lea, ae leʻi faia lenei mea, e le tatau ona e ulaula, ave fualaau faasaina, ava malosi, soʻo se gaioiga faʻaletino e tatau ona le aofia ai.

O le mafuaaga taatele o le tele o fua faatatau o le maʻisuka. O le siitia o le a faʻalagolago i le ituaiga o togafitiga. E tatau ona manatuaina o kulūkose e faʻatonutonuina e ala i le popole ma le endocrin system. O le mea lea, afai e faʻalavelave lenei faiga, ona le toe toto lea o le suka i totonu o sela, ma amata ona faʻaputuina.

I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le kulukose e mafua ona e le mafai e le pancreas ona maua le inisalini, lea e nafa ma le fesiitaiga o le suka i totonu o siama. O lenei togafitiga e iai se masini mo le atinaʻeina o se natura autoimmune, o lona uiga, o suauʻu e aofia ai i le gaosia o le inisalini e faʻaumatia e elemene o le tino puipuia.

I le ituaiga lona lua o lenei faʻamaʻi o le tino o le endocrine, e maua ai se aofaiga talafeagai o le hormone talafeagai, ae leai se fegalegaleaiga ma sela. Selu pe o se vaega, pe le iloa foi le inisalini, o le suka e le ulu atu i ai ma amata ona faaputuputu i totonu o le toto, ma o le "vevela" sela.

I le faaopoopo atu i lenei faʻamaʻi o le tino o le endocrine, o le kulukose maualuga e maua i tagata mamaʻi ma faʻalavelave e pei o:

  • Thyrotoxicosis.
  • Pancreatitis o le tino poʻo le faʻalaʻau masani, neoplasm i le pancreas.
  • Eseʻese faʻamaʻi ma maʻi mama i le ate.
  • Faamai pipisi. O le siitaga e mafua mai i se pathogen e alualu i luma i le tino.
  • Aveina o vailaʻau e mafai ona faʻaleleia le kulukose, e pei o le fanau mai, togafitiga, ma isi.
  • Maʻisuka i le vaitau o le fanauina o se tamaititi.

E le gata i lea, o le tagata gasegase e mafai ona tupu i se taimi puupuu i le ogaoga o le fatu fatu, ogaoga tiga, mumu, angina pectoris, manua o le faiʻai, ma o se taunuuga o le taotoga i le manava.

I soo se tulaga, i le tulaga o se tulaga le lelei, e tatau ona i ai ni faʻamaoniga e tatau ona i ai, lea e tatau ona faʻailoa ai le maʻi ma faʻamalosia o ia e faia se suʻesuʻega faaopoopo.

Afai o le tagata maʻi e maualuga le maualuga o le suka i totonu o le tino, ona mafai lea ona tupu faʻamaoniga tutusa.

O le mea taatele o:

  • Suavai malosi.
  • Uiga masani.
  • Le mautonu le vaivai, faateleina le moe.
  • O le fiainu lava.
  • Faʻailoa le mamafa o le mamafa ma se taumafataga masani ma leai se gaioiga faaletino.
  • Faʻafitauli leaga.
  • Faʻafitauli i le paʻu.
  • Nausea, gagging, cephalgia, ma le vevela.

I tagata, e ono i ai foi se solia o le feusuaiga.

Afai o le maʻi o loʻo i ai ni nai faʻamaoniga na tuʻuina atu i luga, e tatau ona tuʻuina atu le toto mo suʻesuʻega. Afai e te lafoaʻi le suʻega ma le togafitiga, ona mafai lea ona oʻo atu i taunuuga e le mafai ona faʻafitia.

O loʻo faʻaalia mai i nei faʻaaliga e pei o:

  • O le faaletonu ole CNS o loʻo agaʻigaʻi i luma,
  • masani ona le mautonu
  • e tele faʻataʻitaʻiga ua amata ona mou.

O faʻasesega matuia e fesoʻotaʻi ma metabolic processes i le maualuga o le maualuga e mafai ona faʻaosoosoina ai se maʻi faʻamalolo.

O aʻafiaga o aʻafiaga mo le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave o faʻamaʻi pipisi, popolega, faʻalavelave tele o maʻi faʻaletonu, faʻaleagaina taumafa taumafa ma togafitiga o le maʻisuka, faʻateleina le gaioiga faaletino, ma le faʻaaogaina o vailaau maʻoti.

Afai o le tagata maʻi e maua i se siama, ona mafai ai lea ona mafua le maliu. O le mea lea, i se tulaga faapena, e tatau ona faia le togafitiga i taimi talafeagai. O faailoga muamua o le coma e aofia ai: faʻalauteleina o gaʻo, malosi malosi, cephalgia, faʻateleina le vaivai ma vaivaiga. Afai e le ave faʻataʻitaʻiga, ona mafai loa lea ona faʻaopopo faailoga, e pei o le: faʻafefe, mafaufau faʻanoanoa, moe umi.

O le le mautonu o le maualuga o le kulūkose e mafua mai i faʻalavelave faʻavave i le masani ai. O faʻalavelave masani i lenei tulaga o le retinopathy o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka vae ma le nephropathy o le maʻisuka.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le endocrin ma le nervous systems, e faʻaitiitia ai faʻafitauli, e tatau ona tausisi i mea e puipuia ai:

  1. Faatasi ai ma lenei faamai o le ituaiga muamua, ua fautuaina ina ia taitaia pea le inisalini. I le lona lua, e tatau ona e inuina vailaʻau e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas ma faʻafoʻi le malosi o sela e faʻaaoga ai a latou lava inisalini.
  2. E fautuaina e te tausisia i taimi uma se taumafataga tatau ma paleni. O se meaʻai faapitoa e faʻamatalaina mo le maʻi, o lona uiga o le faʻaaogaina atoa o suka ma soʻo se mea e maua ai. O mea taumafa e tatau ona masani ma vaevaega. E taua le gauai atu i fualaau aina ma fualaʻau.

E le gata i lea, ina ia faʻamaoniaina le suka o le toto, e mafai ona e faʻaaoga vailaau masani. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa, ona o aʻafiaga e mafai ona tutupu.

Toto maualuga toto: mea e fai

E le o tagata uma e iloa le taua o le kulukose toto e masani ma o faailoga e iloa ai le maʻisuka. I le tasi itu, e lelei lenei mea: o lona uiga e leai ni faafitauli i le endocrine polokalama ma o lenei autu e le manaia.

Ae o le isi itu, o se uiga le lelei lea i le soifua maloloina o se tasi, aua e le mafai e se tasi ona vavalo mea o le a tutupu a taeao.

O le mea lea, ao le i filifili le mea e fai pe a maua se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, e tatau ona e faamasani i tulaga faatauaina o faailoga masani ma faailoga e faailoa ai mea le talafeagai ma mafuaʻaga o latou foliga vaaia.

Faatasi ai ma mafuaʻaga mo le oso i le suka toto o loʻo i ai faʻamaʻi, maʻitaga poʻo le ogaoga faigata. I totonu o se piriota taimi, o mea uma lava e faʻamaonia, ae o nei suiga ua avea ma se taimi e sili atu ona taulai atu i lou soifua maloloina. I le tulaga lautele, o faailoilo e faʻaalia ai le tuputupu aʻe o le kulukose e faʻaalia ai mea le talafeagai i le gaosiga o gaʻo.

O le mea moni, o mataupu tuʻufaʻatasi e le o maʻisuka, ae o loʻo i ai mafuaaga taua e toe iloilo ai le uiga i meaʻai ma ola. E masani lava, o le toto sampling mo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega suʻesuʻega o loʻo faia i luga o se manava gaogao. I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina glucometers feaveaʻi.

Pe a faʻaaogaina masini taʻitasi, e tatau ona amanaia se tasi tulaga: e faʻalogo e iloilo le plasma, ma i le toto o le faailoga e laʻititi i le 12%.

Afai o le fua muamua ua faamaonia ai le maualuga o le suka, ae leai ni faailoga o le maʻisuka, ua fautuaina e faia se suʻesuʻega i nisi taimi. O lenei mea o le a fesoasoani e iloa vave ai le amataina o le faʻamaʻi, pe a oʻo ina le mafai ona toe faʻaaogaina le faʻafitauli uma.

I nisi tulaga, pe a faʻateleina le aofaʻi o le kulukose mai tulaga masani, e fautuaina e fai se suʻega faapitoa e fuafua ai le faapalepale e faʻavae ai le fomaʻi o vailaʻau. E ui lava o faʻamaoniga e faʻaalia ai le i ai o faʻamaʻi o loʻo fesiligia e ono aʻafia.

Suʻega faʻapalepale

E tusa lava pe faʻateleina le faʻasalalau suamalie, e le o taimi uma e faʻaalia ai se faafitauli. Ae ui i lea, ina ia faʻamasinoina se faʻamaoniga poʻo le faʻatuina o se setete, o le a faia se suʻega faapitoa.

O loʻo faʻamatala ai suiga e pei o le faaletonu o le kulukose ma le tuputupu ae o le anapogi.

O le suʻesuʻega e le o faʻaalia i tagata uma, ae mo tagata e sili atu i le 45 tausaga le matutua, o le mamafa o tagata ma i latou o loʻo lamatia, e tatau ona faʻatagaina.

O le taua o le taualumaga o loʻo mulimuli mai. Manipulations e faia i le auai o le kulukose mama (75 g). O le ala mai i le taeao, e tatau i se tagata ona foai le toto mo le suka i luga o se manava gaogao. Ona ia inu ai lea o se ipu vai lea e faʻavaivai ai le vailaʻau. A maeʻa le 2 itula, ona toe faʻaaogāina lea o le faʻaogaina o le biomaterial. Mo le faʻatuatuaina o taunuʻuga, e taua le faʻamalieina o aiaiga nei:

  • E le itiiti ifo i le 10 itula e tatau ona alu i le va o le meaai mulimuli ma le taimi e suʻe ai.
  • I le afiafi o le suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe, e faʻasaina le taʻalo i taʻaloga ma le mamafa o galuega faaletino e tatau ona vaʻaia.
  • E le mafai ona e suia le masani masani i le sili atu ona soifua maloloina.
  • E fautuaina e aloese mai le tupu mai o tulaga faigata ma lagona atuatuvale.
  • I le po, e taua le lava o le moe ma sau i le falemaʻi malolo, ae le o se suiga i galuega.
  • A uma ona faia se vaifofo ma le kulukose, e le faʻamalosia e savali, e sili le nofo i le fale.
  • I le taeao e le mafai ona e popole ma popole, e tatau ona e toʻafilemu ma alu i le fale suesue.

O le solia o le faapaleni o le kulukose e faailoa mai iʻuga:

  • itiiti ifo i le 7 mmol / l - i luga o se manava gaogao
  • 7.8-11.1 mmol / L - pe a uma ona faʻaaoga se vaifofo suamalie.

O faʻamatalaga nei ma suiga i le soifua manuia o le mafuaʻaga lea mo suʻega suʻega:

  • Uiga masani.
  • Gutu gutu, fia inu le mautonu.
  • Lelava, vaivai ma vaivaiga.
  • Faʻateleina pe faʻaitiitia le manaʻo (o se paʻu mamafa mamafa po o lona maua o se uiga).
  • Faʻaitiitia le faʻamaʻi, le tupuga o manuʻa le lelei, faʻamaʻi ma isi mea leaga ile epithelium.
  • Faʻasalaʻi masani poʻo le vaʻaia o le vaʻai.
  • Lalagaina i luga o le paʻu poʻo foliga mucous.

O fua na faʻaalia e mafai ona taʻu mai ai ua oʻo i le taimi e fai ai taga, ma o le meaʻai o se tasi o le ki.

Fautuaina Meaʻai

Muamua, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ma maua ni fautuaga mai ia te ia. E oʻo lava i le leai o ni faʻamatalaga iloga o le faʻamaʻi, o le a taulai faapitoa le tausiga i meaʻai. Mo lenei mea, o loʻo i ai ni mea faʻapitoa na fuafuaina, o le tulafono autu o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo.

Faatasi ai ma le tele o le mamafa o le tino, o tane e faia i meaai maualalo-kalori. Ma le isi, aua nei galo e uiga i vitamini ma isi mea aoga. O pulu, gaʻo, ma gaʻo (faʻagasolo lemu ma aoga) e tatau ona i ai i taumafa i aso taitasi.

O se faailoga o le "lelei" o le carbohydrate o lona tulaga maualalo lea i le laulau o le GI (glycemic index), lea e amata mai i le taimi nei ona avea o se soa tumau i le umukuka. E tele se taimi e faʻapipiʻi ai meaʻai. E taua le 'ai e le aunoa, o lona uiga, e masani lava, ae i ni vaega laiti. Mavae le avanoa i le va o taumafataga e le silia le 3 itula.

Le lelei, 5-6 taumafataga i aso taitasi: 3 autu ma 2-3 taumafataga. O le mea e matua faʻasaina ona fai o le 'ai lea o meaʻai ma meaʻai, meaʻai vave ma inu suamalie suamalie.

O le tele o calorie e faʻaaogaina e faʻalagolago i le gaioiga faaletino o le maʻi ma lona tino. I le maualalo o le gaioiga ma / poʻo le mamafa, o meaai maualalo-kalori e faʻaalia i le tele o fuālaʻau i totonu o le taumafataga. Ia mautinoa ia 'ai meaai ma fualaau. O se nofoaga taua o le tausia o le paleni o le vai.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona e lafoaia meaai e faʻapupulaina le kulukose. Muamua, o le suka mama, o mea inu faleoloa suamalie, o falaoamata o meaʻai ma oloa gaosia, mea gaʻo ma ulaula, ava malosi. O fua, vine, fig, vine e le manaomia.

O le a tatau ona tuʻuese le pata, kulimi kirimoli, kulimi mama ma le tele o meaʻai.

E fautuaina ina ia 'ai le kuka, faʻasusu, tao ma gaosia mea taumafa ma le itiiti ifo o le masima o masima ma fuamoa. Meaʻai e mafai, ae o le gaʻo vaaia e tatau ona vavae ese mai ai. O le taumafataga mulimuli o le 2 itula ao lei momoe.

O meainu, tea e leai ni meaʻai ma le kalama uliuli, o meaʻai ma mea teuteu, o mea inu fou ua mafai ona faatagaina. Ma o le mea e sili ona taua, afai e maua e fomaʻi ua sili atu le glucose i le tino, e leai se mea e te fefe ai.

Masalo o se mea le tumau ma o se mea e maua ai se isi avanoa e suia ai se mea i lou lava olaga, ia sili atu le faʻamoemoe ma amata ona e tausia oe lava ia.

Faailoga o le Suga Sili

Mauaina vave o maualuga maualuga o le suka, ausia tulaga faatauaina o 25.2-25.3 iunite, aloese mai aafiaga matautia o le hyperglycemia. E mafai ona e iloa ona faailoga i faailoga nei:

  • faateleina le galala
  • faʻaauau faifaipea
  • tele o le vevela ma le ulu,
  • tagi
  • leai se mafuaʻaga popole ma le le fiafia,
  • itiiti le gauai,
  • vaivai, le fiafia,
  • soona inu tele
  • matagogo
  • paʻu o le paʻu,
  • faateleina le 'ai.

A faʻaauau le alualu i luma o le faʻamaʻi, o mea nei e matauina i le ua afaina:

  • manua,
  • inupia o le tino, faʻaalia mai i le nausea, le manaʻoga e vomiti, vaivaiga ogaoga,
  • acene manava ma urine ona o le ketoacidosis,
  • faanenefu vaaiga
  • faʻafitauli i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi,
  • Faailoga faailoilo o se faaletonu o le cardiovascular system: maualalo o le toto maualuga, pallor, uila o laugutu, arrhythmia, tiga o le pusa.

Mafuaaga mo popolega

O le maualuga o le maualuga o le suka, lea e oo i le 25.4-25.5 iunite ma luga atu, e tatau ona faaitiitia vave, talu ai le ono mafai ona suia suiga i le tino e maualuga tele. O le Hyperglycemia e matautia mo le atinaʻeina o tuutuuga pei o:

Ketoacidosisle gasegase o le gaosiga o le carbohydrate e aʻafia ma le inisalini ma le faateleina o diuresis
fomaʻi o le hyperosmolamafua mai i le galala ma leai se inisalini
Retinopathyfaaleagaina le toto toto o le retina ona o le maualuga o le suka i totonu o le toto
Nifaeropathymafua mai i le faʻaumatia o mea aupito itiiti o le toto ma le glycation o aʻafiaga i totonu o le fatu fatu
angiopathy o fatu fatufaʻaauau i le faʻavaivaia o puipui o le toto ma se faʻaitiitia o latou lapopoa ona o le tali atu i le kulukose
Encephalopathyfaʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave ona o le matelaina o le okesene
Neuropathynamea hypoxia siama e mafua mai i le faaleagaina o toto toto ma kullucose membranes o neura
gangrene maʻisukamaliu (necrosis) o mea ola e mafua mai i le faʻaumatia o puipui puipui

Siʻitia le maualuga o le suka, oʻo atu i le 25.6 ma sili atu, mafua ai:

  • fesuisuiai faifai pea
  • faʻanoanoa vaaia
  • faʻamalolo umi o faʻamaʻi, abrasions, maʻi paʻu,
  • eseese faigata e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma tagata faʻapitoa,
  • erectile faʻaleagaina i alii.

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i luga aʻe o le 25

Ina ia puipuia se tulaga ogaoga, e manaʻomia e tagata maʻi ona iloa le mea e fai pe a latou masalomia se oso i le hyperglycemia. Muamua e tatau ona e fuaina le suka. Afai e sili atu i le 14 iunite ia tau ma taofi i numera 25.7 ma luga, e tatau ona valaʻau i se falemaʻi.

O tagata mamaʻi e leʻi faia le inisalini e le tatau ona latou faia na o latou. E na o se tagata tomai faapitoa e mafai ona mafai ona saʻo le fuaina o le fualaau ma fuafua le ituaiga vailaau talafeagai. O se mea taua i le fesoasoani i le taimi o se osofaiga mataga o le:

  • le faʻaitiitia o le malosi o le manava. Ina ia faia lenei mea, ia avatu i le ua afaina le vai o minerale e iai le suka,
  • soloina o le paʻu i se sipuni susu pe solo. O le mea lea, latou te faʻaitiitia ai le faʻamalaloina ma toe faʻatumu ai le tele o le vai ua leiloa e le tino,
  • gasegase vai ma se vaifofo o le suamalie, lea e mafai ai e oe ona aveese le sili atu o le acetone.

I se osofaiga mataʻutia, o le faʻaleagaina o le faagasologa ua faʻaaogaina e ala i le puleaina o le inisalini. I le taimi lava e tasi, i tulaga tumau, latou te faʻaaogaina taunuuga talafeagai o maualuga maualuga o suka, toe faʻafeiloaʻi ai soʻo, ma toe faʻafoisia le paleni masima vai. A maeʻa le faʻalavelave, o le a maeʻa le suʻega maeʻaeʻa, lea o le a faʻaalia ai le mea e fai mulimuli ane ma pe o le a le togafitiga e faʻatonu.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Afai o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi mai i le 25.8 mmol / l ma le maualuga ona o le atinaʻeina o le maʻisuka, o le tagata maʻi ua faatonuina se togafitiga o le olaga atoa. E tatau ona mataʻituina ia te ia e se endocrinologist ma maua ai suʻesuʻega puipuia e nisi tagata tomai faapitoa: cardiologist, neurologist, ophthalmologist. E manaʻomia ona ia maua se glucometer - se masini feaveaʻi feaveaʻi lea e mafai ai ona e fuaina fua o le suka i soʻo se taimi talafeagai, e aunoa ma le tuua o le fale. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai le tafe faʻafuaseʻi i le glycemia ma aloese mai se isi osofaiga.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o fualaʻau ua ave e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini pe faateleina le faʻavaveina o siama i ai. I le faʻaopoopoga, e tatau i le tagata gasegase ona tausisi i se taumafataga maualalo-gaosi, aloese mai le le atoatoa o le tino ma taitaia se olaga ola malosi. Ua faʻamatalaina auʻiliʻili e se fomaʻi faʻasolosolo mea o le a lafoaia ma o mea e tatau ona masani ona aofia ai i le lisi.

O le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin-toto e manaʻomia ai le faʻaauau le faʻafoega o le insulin i totonu o se suʻega taitoatasi na filifilia e lau fomaʻi. I le lumanaʻi, ua faʻafetaui e fuafua i le maualuga o le suka i le toto. Aʻo leʻi faia taumafataga taʻitasi, e fuafua e le tagata maʻi le aofaʻi o suauu o le a ia 'ai, ma faʻalauiloa le vailaʻau i le fualaau talafeagai.

Afai o le hyperglycemia e le mafua ona o le maʻisuka, ae o se isi faʻamaʻi, o le a toe foi mai le taua o le suka i le tino pe a maeʻa ona faʻaaoga. I le avea ai o se togafitiga faʻaopoopo, e mafai e se fomaʻi ona fautuaina fualaau e faʻaitiitia ai le gaioiga o le pancreas ma faʻaitiitia ai le faʻasaʻolotoina o nisi o hormones.

Puipuiga

Afai e leai se mafuaʻaga faʻapitoa o le faateleina o le maualuga o le suka, e mafai ona e aloese mai le osofaʻi pea i le glycemia e ala i le matauina o le tele o puipuiga:

  • ia 'ai soo, ae i ni vaega laiti,
  • faapaleni le lisi ma aofia ai gaʻo vailaau faʻamalosi,
  • aua le faʻamaina gaʻo kulūlū. E maua i laʻau suamalie, aisa kulimi, pati, sukalati, gaʻo gaʻo ma iʻa e kuka ai, pateta, lemonades,
  • aofia ai le tele o laʻau, fuālaʻau fou ma fualaauʻai i au meaʻai i aso taʻitasi,
  • inu vai inu
  • ia mautinoa ia folasia ava inu susu ma le itiiti ifo o le pasene o gaʻo gaʻo i totonu o le taumafataga,
  • tuu le ava malosi ma ulaula tapaa,
  • taumafai e aloese mai mea matuia.

O gaioiga faaletino e mafai ai ona e faatumauina le maualuga o le suka suka. E le tatau ona asiasi i le falemaʻi i aso uma ma fai le mamafa. Ua lava le faia o taʻaloga i taeao uma, alu i le vaitaele, alu i luga o le vae. Obese tagata e manaʻomia ona faʻamautuina lo latou mamafa, aua o loʻo aofia ai i totonu o le kulupu e maualuga le lamatia o le maʻisuka.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

O le a le uiga o le suka i le 25 iunite i le toto

O ia fuainumera o se faailoga o le tulaga maualuga o le hyperglycemic, o le mea e sili ona leaga ai le soifua manuia o le maʻisuka, ma le leaga o faʻamaoni e o mai faatasi ma ia faʻamatalaga i le mita. O le lamatiaga o le atiaʻe o faʻalavelave faʻalavelave e sili ona lelei, o le mea lea o le tausiga faafomaʻi e tatau ona vave.

E tatau ona e malamalama o le suka toto e le o se aoga tumau - o lenei faailo e masani ona fesuisuiai. E taufaamatau o ia i tagata soifua maloloina. Ae mo le maʻisuka, soʻo se faateleina e taua tele: e manaʻomia se faʻasalaga.

E iloa o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimulitaʻi i se meaʻai. Soʻo se vavaeese mai ia mea e tuʻuina atu ai se suiga ile faatonuga le lelei. O lona uiga, mea leaga e mafai ona mafua ai le oso i le suka (mo se faʻataʻitaʻiga, oi latou e aofia ai vailaau faʻataʻavale). Ae o soʻo se atuatuvale, o isi maʻi, o le moe lelei e aʻafia ai foi le maualuga o le suka.

Afai e maualuga le suka i le 25 iunite, e tatau ona e iloa le mafuaaga mo lenei tuputupu ae: atonu o se vai na misia po o se inisiua e leʻi faia i le taimi. E tatau foi ona faasaʻo le lisi autu - afai e saʻo mea uma, o le a toe foi i le tino pe a uma 2-3 aso.

Maualuga Inisalini le Malosiaga

I le ituaiga muamua o le maʻisuka, e pei ona e iloa, e manaomia e le tagata maʻi le togafitiga o le hormone. Ole ituaiga ole maʻisuka lea ole inisalini pe a le mafai ona taofia le pulega o le inisalini. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e manaʻomia se togafitiga faʻapitoa faapitoa mo togafitiga faʻapitoa, faʻapea foʻi le faʻamalositino faaletino, faʻaleleia olaga.

Aisea e le masani ai ona fesoasoani le inisalini i le suka maualuga:

  1. Le fua o le vailaau faʻasaina e le saʻo lelei ona galue,
  2. Ua solia le taumafataga,
  3. E sese le tui
  4. Teuina o ampoules o fualaau faasaina i le mea sese,
  5. Eseese fualaau oona o loʻo faʻafefiloi i le syringe tutusa,
  6. O le auala e faʻaaoga ai le fualaau faasaina e le saʻo,
  7. Injections e pasi atu i le nofoaga o le faʻatusatusaga,
  8. O le nila ua vave ona aveeseina mai le paʻu o le paʻu,
  9. Aʻo le tui, o le paʻu ua pisia i le ava malosi.


I le tepa muamua, o mafuaʻaga e matua taua lava, ioe. i le noatia ma le fai fuafua i fautuaga uma, o le a mautinoa lava le aafiaga. E mafai ona tatou fai mai o le mea lea, ae o mafuaaga ua taua i luga e taatele, aua o le pasene o le leai o se aoga o le togafiti o togafitiga e le laʻititi tele.

O mea e tatau ona iloa e tagata o loʻo faʻalagolago ile inisalini

O ituaiga uma o le maʻisuka maʻi e tatau ona malamalama lelei i uiga o latou faʻamaʻi, ma iloa auiliili pe faapefea, pe a tui le inisalini.

O le tasi e na o le faia o ni mea sese i le teuina o ampoules (ona o le leai o se faʻamalologa), ona o le tasi e mafai ona faʻamoemoe o le leai o se togafitiga o le fualaau faasaina. Pe o le a le aoga lava, pe o lona aoga o le a faʻaititia e le 50%. Afai i le taimi o le tuiina o le nila e vave ona alu ese mai le paʻu o le paʻu, o le a le mafai e se vaega o le vailaʻau ona galo - o le gaioiga o le hormone o le a faʻaitiitia.

Ma o se mafuaaga masani foi mo le le aoga o le fualaau faasaina, pe afai o le inisiua e faia i taimi uma i le nofoaga e tasi. Faʻavave vave, o se faamaufaʻailoga e fai i totonu o lenei sone, ma pe a oʻo i ai le nila, o le a faʻaititia lemu le vailaʻau.

Afai o le tuuaiga mo le maualuga maualuga o le suka, e tusa lava pe a uma le tui e le toe foi mai i le masani, o le sese lea o fualaau faasaina, e manaʻomia lou faʻailoa vave atu i se fomaʻi.. E leai se tulaga e tatau i se tagata ona filifilia se fualaau mo ia lava - o loʻo i ai se faʻatagaina i se mea faʻaleagaina, talu ai o se taunuuga o se mea sese e mafai ona atiaʻe se tulaga o le hyperglycemic poo se maʻi o le maʻisuka.

O le a le ketoacidosis?

O le kulukose toto e 25 iunite e ono mafua ai le ketoacidosis. O le tino o le tagata ua mamanuina ina ia mafai ai ona maua le malosi mo lona ola, ae e le mafai ona maua ai le kulukose, ma taumafai e toe faatumu le malosi o le eletise e ala i le vaeluaina o le gaʻo.

Aʻo gaʻo le gaʻo, e faʻasaʻoloto tino tino o le ketone. O latou oona i le tino o le tagata, ma o lenei tulaga o le a faʻaosofia ai le inosia. O lenei maʻi e aliali mai o ia lava i se fusi atoa o uiga le lelei, ma o le soifua maloloina o le tagata maʻi e matua leaga lava.

E faapefea ona faʻaalia le ketoacidosis:

  • E leaga mo le tagata maʻi - o ia o le faʻalavelave, le faʻamalosi, vaivai, malosi gaioiga faʻaititia,
  • Urination e faʻaauau ma faʻamalosi,
  • Mai le vavalo o le tautala - o se mea manogi mataʻutia,
  • Vomiting ma le nausea o se tasi lea o faailoga taua o le inupia,
  • Ua gaui le fasi meaʻai
  • O le le fiafia ma le atuatuvale e aunoa ma se mafuaaga,
  • Faanatinati
  • Suauu maualuga - mai 20 iunite pe sili atu.

I le ketoacidosis o le maʻisuka, ua faʻavaivaia le iloa o le vaai - e faigata mo le tagata gasegase ona faʻamaonia le va o mea faitino, mea uma e pei o se puao. Afai o le taimi lea o le a tuʻuina atu e le tagata maʻi se suʻega o le urine, o le a maua ai tino o le ketone iina. E le mafai ona fofoina lenei tulaga ia oe lava, ma le le amanaiaina o le a le aoga - ei ai se tulaga maualuga o se tuaa, ona sosoo ai lea ma se coma.

O le Ketoacidosis ua togafitiina i lalo ole tulaga tumau. O le tagata gasegase e tatau ona tuʻuina atu se inumaga talafeagai ole inisalini. Ona faia lea e fomaʻi togafitiga e faʻaleleia ai le le lelei o le potassium, vai ma nisi o minerale taua.

Le fuaina o le kulukose toto

O lenei faiga e masani ona faia i luga o se manava gaogao. E mafai ona ave se suʻe toto i le falemaʻi, pe mafai ona e faia i le fale e faʻaaoga ai se glucometer. I le taimi lava e tasi, ia manatua: o masini fale e mafai ona fuafua le maualuga o le kulukose i le plasma, i le toto lava lea o le faailoga e 12% lalo.

E sili atu ma le tasi le faʻatalanoaga, pe a fai o le suʻega muamua na fuaina ai le maualuga o le 12 iunite, ae i le taimi lava e tasi, e leai se ituaiga o maʻisuka na maua i se tagata. Afai e maua nei faailo mo le taimi muamua, e manaʻomia e se tagata ona alu i le fomaʻi.

O le tagata maʻi e tatau ona faia se suʻega e faʻaalia ai le faʻavaivaia o le kulūkose, o le a ia fuafuaina le fomaʻi o mea e taʻua o prediabetes. O lenei auiliiliga ua faatonuina ina ia le aofia ai le alualu i luma o le faamai ma iloa ai le toilalo i le faaaogaina o le suka.

O le suega mo le faapalepale o le kulukose e tatau ona pasi i luga o le mamafa, tagata gasegase o le 40+, faapea foi i latou o loʻo lamatia i le maʻisuka. Muamua, o le a faia e se tagata se auiliiliga i luga o se manava gaogao, ona inu ai lea o se ipu tioata o le kulukose, ma a maeʻa le 2 itula e toe faia le suʻega.

O mea e tatau ona e faia mo faʻamatalaga saʻo

O le mea sese o lenei suʻesuʻega e le masani ai. E lava le tulaga e tatau ona mataʻituina ina ia le saʻo le taunuʻuga o le auʻiliʻiliga.

Mo le faʻatuatuaina o le taunuʻuga e tatau ona:

  1. Fai se suʻesuʻega i totonu o le 10 itula i le maeʻa ai o le meaʻai mulimuli,
  2. I le afiafi o le suʻesuʻega, aua e te aafia i le mamafa o le tino galue, aua e te faatagaina le tele o le mafaufau,
  3. E le mafai ona e suia le taumafataga i le afiafi o le osiga o le toto (aua nei faʻalauiloa mai ni mea fou, mea faʻaoga, ma isi mea) i totonu o le taumafataga
  4. O le atuatuvale ma le faʻalagona lagona o se tasi lea itu e aʻafia ai le kulūkose, o lea e tatau ai ona e aloese mai i le afiafi o le tuʻuina atu,
  5. Taʻu moe i le afiafi o le suiga.


E mafai ona e talanoa e uiga i le faapalepale o le kulukose pe afai o le auiliiliga e faʻaalia ai le 7 mmol / L i luga o se manava gaogao ma le 7.8-11, 1 mmol / L. Afai e laʻititi le faʻailoga, e leai se mafuaaga e popole ai.

Afai e maualuga le suka o le toto, e tatau i le tagata gasegase ona faia se ultrasound o le pancreas, e pei foi ona suʻesuʻeina mo enzymes.

E faapefea ona aafia le manuia o le maʻi i le oso i totonu o le kulukose toto

E uiga i le maualuga o le suka e le gata o le faailoga i le auiliiliga talafeagai. O le soifua maloloina o se tagata e sili atu lona popole, ma o le maualuga o faailoga o le gasegase e lautele.

I le hyperglycemia, o se tagata:

  • O le masani ai i le faia soo,
  • Mafatiaga mai masani o le ulu tiga
  • Ua vaivai tele o ia, o lona tulaga e vaivai, e le fiafia o ia,
  • Lagona le le fiafia i le manaʻoi le manaʻo - pe faʻapitoa pe faʻafefeteina,
  • Lagona e faʻapea o le faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi o loʻo maumau lona malosi
  • Tofoina o faʻaaliga o faʻaaliga,
  • Faʻasalaga o le paʻu o le tino ma le gutu malogo.

Ina ia faʻamaonia le taua o le kulukose o le toto, e tatau i se tagata ona pipii atu i le soifua maloloina saʻo.

Meaʻai ma maualuga le suka

O taumafataga masani e fuafua i le teenaina o meaai e tumu i gaʻo popo. Ma afai o mea uma lava o loʻo i ai i le tagata gasegase le mamafa o le tino, o lona uiga o le a foliga mai o le a faʻamaonia e le fomaʻi se taumafataga maualalo. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e faaopoopo atu i le taumafataga ma oloa ma se maualuga maualuga o elemene aoga ma vitamini.

  1. I taumafa i aso taitasi, e tatau ona faatumauina le paleni o le BJU,
  2. Pe a filifilia meaai, o le faasinomaga e alu i luga o le lisi o fuainumera faasinomaga, e tatau ona i ai faatasi ma le tagata maʻi,
  3. Ole tele o meaʻai e tatau ona faʻafetaui - e tatau ona e 'ai soo, ae i ni vaega laiti (tolu taumafa ma lua pe tolu meaai mama),
  4. O nisi fualaau faisua, fualaau faisua, greens, ma meaʻai protein o loʻo i le totonugalemu o le taumafataga,
  5. Ia mautinoa e pulea le paleni o le vai

O fautuaga lelei lava e tuʻuina atu e le fomai o le a togafitia oe. Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se meaʻai fualaauʻai, o le, i luga o le talosaga, e mafai ona atiae se meaʻai auiliili ma filifiliga mo oloa, ipu, faʻapotopotoga, vaega tetele, ma isi.

Ina ia faia se faʻamaʻi ogaoga pei o le maʻisuka, e faia e fomaʻi le tele o suʻesuʻega. Mo le suʻesuʻeina o le maʻisuka latene, o le suʻega a Stub-Traugott, o se suʻesuʻega o le antibody, ma le suʻega toto mo le hemoglobin glycated e mafai ona faʻaaogaina.

O tofiga uma lava o le aia a fomaʻi. Ae o le mea moni e tatau ona taulimaina pe a maualuga le suka e sili atu nai lo le masalosalo. E le aoga le faʻatali mo le faʻamautuina, e tusa lava pe toe foʻi mai faʻamaumauga i le faasologa masani, e aoga lava le siakiina pe a lelei mea uma.

Mafuaʻaga o le Malo o loʻo maua i le Maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani lea e mafua ai le gasegase o le kulukose i le telefoni feaveaʻi, ma o le mea lea o loʻo tausia ai lona faʻaputu i le tino.

O le tele o taimi, o le ituaiga muamua poʻo le lua o le "suamalie" faʻamaʻi e tupu. Afai o le ituaiga muamua o togafitiga o le tagata gasegase ua vave fautuaina e taitaia le inisalini, ona sosoo ai lea ma le ituaiga 2 o le faamai, latou te taumafai muamua e taulima le maualuga maualuga o le suka e faaaoga ai meaai ma taaloga.

Ae ui i lea, e oʻo lava i le usitai mausali i fautuaga uma a le fomaʻi e le o se faʻamautinoa o le a tumau le suka i le tulaga manaomia.

O tulaga nei e mafai ona taitai atu ai i se faʻaopoopoga taua o faailoilo:

  1. Meaʻai le lelei (faʻaaogaina o le tele o meaʻai gaʻo, meaai le lelei).
  2. Faʻamasusu le puleaina o le hormone, faʻafefeteina vailaʻau i le maualuga o le suka.
  3. Faʻafitauli ogaoga, faʻaitiitia le gaioiga o le afi, faʻalavelave faʻaleaga.
  4. Vailaʻau, malulu poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi.
  5. O maʻi o le pancreas.
  6. Le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa (togafitiga, fualaau oona).
  7. Galuega gaʻo maʻi.

Afai e taofi le suka toto i le 25 iunite ma luga atu, muamua lava, e tatau ona maua mafuaʻaga e mafua ai le le manuia o le patho, i le faasologa, ia lafo taumafaiga uma e aveese ai le punavai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le tagata gasegase e leʻi faʻaaogaina se homone puupuu, pe faʻagalo foi e ave pulu, e tatau ona faia lenei mea i se taimi vave e mafai ai.

I le ituaiga lona lua o le "suamalie" faʻamaʻi, ua matua faasaina le solia o le meaai, e teena ai le gaioiga faaletino. Talu ai o taaloga ia e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le suamalie o le suka i le televise.

O mafuaʻaga sili ona taatele o suauʻu i le suka o se mea e le lelei le soifua maloloina, o le solia o masaniga i aso uma, ma le fafagaina.

Fetuunaiga o le lisi o le a aumaia le glycemia i numera masani i totonu o le 2-3 aso.

Inisalini Faʻamaonia: Faʻatonu

Na maitauina o le ituaiga muamua o le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻaofiina o le inisalini, faʻatasi ai ma le mea moni e faapea o le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e totogiina e se fomaʻi faapitoa o mea taumafa ma le gaioiga faaletino.

Ae ui i lea, o le maʻisuka 1 e masani lava ona fesiligia le fesili, aisea e le fesoasoani ai le inisalini e maualalo ai le kulukose? Fai mai fomaʻi o le le aoga o le togafitiga o le inisalini e le o se mea e masani ai, ma e tele naua mafuaʻaga ona o le leai o se togafitiga.

Afai e tausia le maualuga o le suka i totonu o le 25 iunite, aʻo le inisalini e le fesoasoani, o mafuaʻaga atonu o mea nei:

  • Le fua saʻo o le fualaau faasaina.
  • Manua le lelei ma tui.
  • O fualaau o fualaau faasaina e le o teuina lelei.
  • I totonu o se tasi tui, o le faʻafefiloi o vailaʻau eseese o loʻo faʻatinoina.
  • Faʻasalaga o togafitiga o fualaau faasaina.
  • Inisictions i le faamaufaailoga.
  • Aveese vave le nila mai le paʻu paʻu.
  • Aʻo leʻi tuiina, pipiʻi le paʻu i le ava malosi.

Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona masani i tulafono auiliili mo le puleaina o le insulin. E masani lava, o le fomaʻi o loʻo faʻamatala mai e uiga i faʻaaliga uma ma mea faʻaʻoleʻole.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e le lelei le teuina o fualaau o le inisalini, e le mafai ona galue le fualaau faasaina pe o lona aoga e 50%, pe a vave ona aveeseina le nila mai le paʻu o le paʻu, atonu o le a faʻaitiitia nisi o fualaau faasaina, ma o le mea lea, o le a faʻaitiitia le aafiaga o le inisalini.

Afai o le nofoaga o inisiua e tutusa, ona oʻo lea i le taimi, o se faamaufaʻailoga i totonu o lenei vaega. Pe a ulufale le atini i lenei faamaufaailoga, o le fualaau oona e sili atu lemu.

A oʻo ina sese le fua o le hormone o le mafuaaga o le maualuga o le kulukose, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E matua faasaina lava ona e filifilia se fualaau na o oe lava, aua o le a mafua ai le atiina ae o se tulaga o le hyperglycemic ma e oo lava i le glycemic coma.

O le mea lea, o le maualuga o le suka o le suka i se maʻi maʻisuka-inisalini e le mafai ona faʻaitiitia pe a iai ni faʻafitauli i le togafitiga o le inisalini.

Ketoacidosis i le maʻisuka

Suauu toto i luga atu o le 25 iunite e mafai ona taʻitaʻi atu i le ketoacidosis. O le mea moni, o le tino o le tagata o loʻo taumafai e maua le malosi mo lona gaioiga, ae "e le o vaai i le kulukose", ma o le taunuuga lea e maua ai se tamaoaiga faʻaagaga e ala i le talepeina o le gaʻo.

Pe a oʻo ina malepelepe gaʻo, o tino o le ketone ua faʻasaʻolotoina, o vailaau oona mo le tino, o se taunuuga, o lenei tulaga e mafua ai le inupia.

Ketoacidosis e faʻaalia i le tele o fomaʻi le lelei, lea e faʻalavelave tele ai le manuia o le maʻi.

Le ata o le ketoacidosis:

  1. O le tagata maʻi e lagona lagona leaga, faitioga o le le mautonu ma le le fiafia.
  2. Faʻamatalaga faifaipea ma le faʻaaogaina.
  3. Le manogi manogi mai le vaʻa tautala.
  4. O osofaiga o le gaioiga ma le vili.
  5. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le meaʻai.
  6. Le mautonu le popole ma le le fiafia.
  7. Faʻalavelave moe.
  8. Suauu toto i le 20, 25, 30 pe sili atu iunite.

Faʻasaga i tua o le ketoacidosis o le maʻisuka, ua le lelei le iloa o le mafaufau, o le tagata gasegase e le iloa lelei mea lelei, o mea uma lava e foliga mai o loʻo i totonu o le puao. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega a suʻesuʻega suʻesuʻe o le urine, o tino o le ketone e maua i totonu o le vai.

E le mafai ona le amanaiaina lenei tulaga, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le atinaʻeina o se tuaa, ona tupu ai lea o se coma.

Faʻatasi ma le faafitauli ia i latou lava o le a le galue foi. E leai ni metotia e faia ile fale ma suʻega o vailaʻau faʻaleaganuʻu o le a fesoasoani e faʻaitiitia le leaga o faʻamaoniga, o le ata o le a sili atu le leaga.

Togafitiga e faia ile falemaʻi. Muamua lava, o le tagata maʻi e tatau ona ulufale i le tulaga manaomia ole inisalini. A maeʻa le togafitiga, e mafua ai ona toe faʻaleleia le le lava o le vai, pailani ma isi vaega o minerale o loʻo misi i le tino.

O se tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i le tulaga o le hyperglycemia i le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga