Oona lelei ma gaʻo mo le tausiga o vae i fafine e maua i le maʻisuka

O faʻamaʻi pipisi (maʻisuka) e afaina, ma e sili ona matautia, i luga o le paʻu maloloina o vae. Aisea ua tupu ai lenei mea? Tali mai le fomaʻi a Wikipedia: "O le toto maualuga e faaleagaina ai le tino maloloina o le tino ma e aʻafia ai le afaina o le tino epithelial cell (genesis), faʻapea foi:

  • i luga o le faagaioia o le paʻu paʻu ua maeʻa,
  • faʻalavelaveina le fegalegaleaiga: galuega o le paʻu i galuega faʻasalalau o le pancreas, cornex adrenal,
  • suka e paʻu ai puipui, afifi o mea laiti vevela ma vaʻa tetele i luga o vae,
  • e faʻaalia ai faʻamalosi faʻamalosi - veins varicose (veinsose veins), thrombophlebitis (faʻapipiʻi ma le faʻasolosolo o vaʻa vevela e ala i le thrombi), ma gaʻo pipisi o le toto. "

O le tele o le suka i totonu o le toto e oʻo atu ai i le paʻu mataʻutia o mea e tatau ai i totonu o le paʻu - collagen, keratin, elastin, hyaluronic acid. E mafua ai le faʻamalolo, faʻafefe le palapala malulu o le paʻu, e aunoa ma le ola ma le soifua maloloina o le tagata e le mafai.

O le a le eseesega i le va o togafitiga ma suauʻu ma kulimi

O le eseesega i le va o le "kulimi, suauʻu manogi" o loʻo aofia i le lua eseesega:

  1. I le faʻaauau (viscosity, mafiafia o le tuufaatasiga).
  2. O le saoasaoa, loloto ma le lautele o loʻo salalau i le paʻu paʻu o le vae.

O le laulau o loʻo faʻamatalaina ai eseesega o falemai:

O le mausali o le fualaau oona o se moli, ae le o se mea mama. E aofia ai le 40% vai faʻafefe.

E le o teuina ni paluga mo se taimi umi. A maeʻa le aso e uma ai, e faʻapipiʻi le vai (vavaeʻese) i totonu o se kulimi kulimi.

O manogi o loʻo faʻaalia e se vaega eleelea, mafiafia o le vailaʻau vailaʻau. Ole vai e itiiti ifo nai lo le kulimi. E sili atu le taulai atu i le faʻaofiina i totonu o le suauʻu o meaola masani (organic) poʻo vailaʻau (mea e le o le tino), o suauu.

Pe a teu i se mea malulu (malulu) o vailaʻau suauʻu e teu ai se ola ola o le 1.5, e 2 taimi le umi e faʻatusatusa i kulimi.

O kulimi, faʻaleleia, malulu, e faigofie ona faʻaaogaina i le vaega faʻaleagaina o le paʻu o le vae. O se faʻalanuʻu manaia e lava ma 5-7 minute e tuʻu ai le kulimi i totonu o le paʻu.

O le togafitiga o kulimi e faʻamaoni: e vave ona ulu atu i paʻu paʻu, ae le o loloto. Latou amata amata ona sili atu le saoasaoa nai lo ogati, ae le o le umi. O le faʻamalologa e le sili atu nai lo le aso.

Ouga, i le isi itu: o auala ia o le faʻalauteleina o faʻaaliga. E faʻaaogaina i faʻasalaga ogaoga poʻo le faʻateleina o le dermatopathogenesis o le paʻu o vae i le maʻisuka.

Latou te faʻaleagaina le paʻu o le tino, ona o le tele (gaʻo gaʻo) o le masini. Ae latou te le taofi i pito i luga o le paʻu, latou te oʻo atu i le loloto (paʻu-membrane) tuaoi o le paʻu paʻu.

Faʻamatalaga faʻamaonia o le maʻisuka o se fafine, o tagata tomai faapitoa i vailaau faisuisisi e tumau pea: - vave ona amata le faʻaaogaina o mea faʻapitoa o le dermatological, ma kulimi mo togafitiga o vae.

O le a le mea e tatau ona iai i le tuufaatasiga o vailaau o vailaau ma vailaʻau

O fomaʻi ma endocrinologists o loʻo fautuaina mai kulimi o loʻo faʻamamaina ai vaiinu, o loʻo i ai ni mea e gaosia ai le susu, faʻafefiloi ma suauu ma mea manogi, gaʻo, mea taua, vitamini. Faatasi ai ma tulaga maualuga o lino paʻu i luga o vae, o le maʻisuka ua taʻua o meaola oona, corticosteroids, lea e maua i le kulimi kulimi / suauu.

O togafitiga faʻapitoa (creams / ointments) o se faʻaopoopoga sili ona lelei mo tausiga lelei ile tausiga o le maʻisuka. O le mea taua o nei togafitiga e faʻaogaina togafitiga faʻaleagaina ma faamamaina. O vailaʻau e tatau ona faʻamaonia ma e le afaina ai aʻafiaga.

Taua! Faʻafesoʻotaʻiga o falemaʻi o loʻo tuʻuina atu se vaega o oloa faʻamatalaga faʻamatalaga faʻamatalaga faʻapitoa i luga o le afifiina ma se lapataiga - "Faʻapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka!".

Tulafono mo le tausiga o le maʻisuka: o mea manogi poʻo kulimi ia lava

Endocrinologists, faʻasologa o vailaʻau, faatasi ai ma le dermatologists, o loʻo faʻasolosolo pea i togafitiga faʻavae, ma le tele o vae i fafine e maua i le maʻisuka. Latou te togafitia "maʻisuka masani" faʻatasi ma fualaau oona, lea e mafua mai i le laulau, injections (o le iniseti (intramuscular or invavenous drip drugs).

O vae o fafine o le maʻisuka, lea na aliali mai ai erythema tiga (vaigogo / susu), e tatau ona faia i aso uma, i aso uma, e aunoa ma se taimi e momoe ai i kulimi poʻo le mafiafia, suauʻu manogi. Faʻatasi ai ma le uluaʻi ituaiga o maʻisuka, o le taimi faʻatino o tagata e le o vaʻaia (susu, mea manogi) o le a puipuia le pito i luga o le paʻu o vae mai le faʻamago tele. O loimata o le paʻu o le paʻu i tamatamaivae, vae, mulivae ma tulivae o le a le loloto. O le mai i manua afaina o le a taofia.

I tulaga o se tikeri maualuga atu o le paʻu o le paʻu, faʻamaʻi faʻamaʻi (gangrene, susu o le tino, faʻasalaga exudative dermatitis), vailaʻau faʻamaʻi ma mea manogi e taua tele. Faʻaaogā le metotia o le talosaga, o nei mea e fufulu faʻamaʻi, faʻamalosi. O le tan ua faaleagaina i vailaau o vailaau oona - "Vishnevsky liniment balm", "Erythromycin ointment", "Steptoderm", "Levomikol". O nei fualaau oona e faʻaaoga lelei ai ulugalii (pyococcal) uluaʻi luga o vae.

O fomaʻi fautuaina e tausisi i tulafono i togafitiga, tausiga o vae, faʻaaogaina o kulimi lelei ma mea manogi:

  • Faaaoga na o vailaʻau na faatonuina e lau fomaʻi. O suauu mama ma mea manogi mo lima, foliga ma tino e le talafeagai mo le tausiga o vae o le "maʻisuka".
  • Faʻafofoga i le aso e muta ai i luga o pusa potaʻi o fagu, fagu ma vailaʻau o loʻo afifi ai kulimi. Aua le faʻalavelave i fualaau faʻamaina, o lea e mafai ai ona e faʻalauiloaina se faʻamaʻi pipisi i totonu o microcracks, manua o le paʻu.
  • Aʻo leʻi faʻaaogāina nei faʻavae, ia mautinoa e mulumulu ou vae i le mafanafana ma le suamalie, ma faʻagogo ma se solo vaivai.
  • Aua e te uuina ni suauu vailaau ma ni kulimi i le malosi malosi, e mafai ona e faamanualia le paʻu o le paʻu o vae. Smear nofoaga tiga i luga o vae e tatau ona liʻo, faʻamalamalamaga (faʻafefe).
  • Afai o le kulimi, o le suauʻu e teuina i totonu o le pusaaisa (ae le o lalo o le pusaaisa, ae i luga o le 2-3 papa o le faitotoa), e tatau ona e ave faʻamalosi muamua muamua, 10-15 minute ao leʻi faʻasalalau. Taofi i totonu o alofilima, o le mea lea o le a faʻamalieina mea o loʻo faʻamalieina i totonu o masini, ma e oʻo lava i luga o le paʻu o le tino.

Lapataiga! E le mafai ona le amanaia manaoga faigofie ma tulafono mo le faʻaaogaina o kulimi sasisi ma suauu mo le tausiga o le maʻisuka. I le taimi e le amanaiaina ai, o lona uiga o le tuʻuina atu o mafuaaga e faʻaeteete e uiga i togafitiga atili.

Oona lelei mo le togafitiga ma le tausiga o vae o le maʻisuka i fafine: o se toe iloiloga o fualaau oona

Faatasi ai ma maʻi, o manulele vailaau (ointments) e lauiloa, lea, ioe, vave ona aumaia se toomaga fesoasoani. Faʻamamaʻi le tiga, faʻamaligiina, faʻafilemu le mumu o le paʻu i luga o vae. E aofia ai mea nei:

  • 1. Boro Plus. E tatau ona i ai se kulimi matuia i totonu o soo se fale teu fale. E aofia ai le apocide, o se vailaʻau sili lea. Fesoasoani e aunoa ma se faʻaalia o faʻamaoniga - mumu, fula, le mago ma le exfoliation o le paʻu i luga o vae.
  • 2nd. La Cree. O se mea masani o le dermatological, na faia i totonu o paipa. E fetaui lelei le kulimi, e le aumaia ai le faʻavauvau e oo lava i vaega pito sili ona matala, o le totolo o paʻu ua afaina. O le tuufaatasiga e aofia ai: uma o mea faʻamalosi (mea faʻapitoa o vailaau faʻasolosolo) ma mea e mafua mai i le natura moni - faʻamaloloina o mea e tutupu, o meaʻai, laʻau.
  • 3rd. "Suauu a Fleming." Se vailaau e le mafai ona suia i le togafitiga o lupe pustular i vae. Aemaise lava, ma le lua le soona inu: i lalo o faʻamaʻi pipisi i le microflora - staphylococci, streptococci, Pseudomonas aeruginosa. O le faʻaaogaina masani o le Fleming Ointment e mautinoa ai e le mafai ona suia ni pustules i ni abscesses, karuna, suauʻu. O le suāuʻu e tuʻuina i le matala (pupuni) faʻapipiʻi i luga o tapuvae, nofoaga popliteal o vae.
  • 4th. "Dia Ultraderm" (Dia Ultraderm). E taua o se tasi o vailaau sili ona malolosi. O se uiga iloga o le kulimi o le puipuiga o le paʻu ua maeʻa ona paʻu o vae. E le faatagaina ma puipuia ai le faʻaalia o le toe faʻafoʻiina, toe faʻafefeteina. E le o se mea e afaina ai, e iloa lelei e le au matutua ma tamaiti o tamaiti maʻi o le maʻisuka. O nei uiga lelei uma i Dia Ultraderm ua faʻaalia ona o fatu o le germ wheat, glycerin, lanolin ma se meaola o meaola (superoxide dismutase).
  • 5th. "Mama" (Virta). E faamamafa mai e Dermatologists ia mea e faʻamalolo ai manuʻa o le kulimi: o le tele o le susu e maua ai le gaioiga mamafa o le urea (mea faʻasolo), o se vaega o le fausaga fatuga o lenei vailaʻau. Fautuaina o se suāvai i aso uma, mo soʻo se faʻamaʻi tiga i luga o le paʻu, e le mafua ona o le maʻisuka.

Faataitaiga o le dermatologists, o loʻo atiaeina e endocrinologists auala fou, fou mo le togafitia o tagata mamai o le maʻisuka. Faʻapitoa faʻamalositisi o fomai tipitipi e aofia ai i polokalame faʻatasi suʻesuʻega. O la latou sini o le fatuina o vailaʻau togafitiga faʻapitoa e sili atu i luga ole suāuʻu ma le kulimi.

I le faaiuga, o ni nai upu e uiga i suʻesuʻega aupito lata mai i togafitiga faʻataʻitaʻi o vae o fafine maʻisuka. O se faʻalavelave i le faʻavaveina o togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi faʻamalolo, o le maʻisuka o le tino e maua i togafitiga o le ozone. Togafitiga i le vai, o le osone suamalie, faatasi ai ma se faʻaopoopoga faʻapipiʻi o kulimi faʻamalosi ma mea manogi (lea na aʻoaʻoina e le au faitau mai le tusiga) e faʻaalia ai le lelei o le faʻamalologa.

Tuua Lau Faamatalaga