Polyneuropathy o le pito i lalo ma le pito i luga - o faʻamaoniga ma metotia o togafitiga o faʻaumatia namu

O le gaioiga o le ola. Ua faʻalogo tagata uma i lenei fuaitau nai lo le tasi. I le tulaga o faʻamatalaga o faʻamaʻi vae, o suiga o le olaga e suia tele. O le taua tele o le faʻamalosia o le i ai o soʻo se tagata e mafai ona maua sea maʻi e pei o le neuropathy o pito i lalo.

O le a le neuropathy?

Neuropathy o se ituaiga o faʻamaʻi o le tino. E mafai ona faʻaalia i soo se matua lava pe a afaina ai pe afaina ai fiva nerve.

Fomaʻi togafitiga mo le neuropathy:

  • E faʻamoemoe ile toe faʻafoʻiina o le nerve, o lona uiga, o mafuaʻaga o le amataina o le maʻi, ae le o le faʻaumatiaina o tiga ma isi faʻaʻailoga.
  • O le tuufaatasiga (tuufaatasiga o fualaau ma le togafitiga o le physiotherapeutic) e sili ona aoga.
  • I le fale, e mafai ona e faʻafefiloi togafitiga ma togafitiga faʻatasi ma togafitiga faʻatoʻaga.

Faʻataʻitaʻiga e aofia ai:

  • O fualaau e toe faʻafoʻiina ai le faʻasologa o lagona i luga o fiva nerve,
  • Tagata faʻatau,
  • Musika malolo
  • Hormones (glucocorticosteroids),
  • Vitamin faʻalavelave
  • Vaʻapala
  • Analgesics
  • O fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi
  • Plasmophoresis

E pei ona faatonuina le physiotherapy:

  • Magnetotherapy
  • Massage o ituaiga eseese,
  • Faʻamamaina eletise o paʻu namu faaleagaina,
  • Faamalositino faamalositino - ia faatumauina le mama o le muscle,
  • Reflexotherapy

Fofo faʻapitoa

Faʻatasi ai ma le neuropathy o pito i lalo, e le tatau ona galo se tasi e uiga i isi togafitiga.

O fua o loʻo mulimuli mai na faʻaalia ai lo latou aoga:

  1. Saline solution. Liligi 200 g i le afa o pakete vai vevela. masima ma le 9% vinika (2/3 ipu). Faʻasaʻu vae i totonu o le pakete mo le 20 minute. E tatau ona toe faia le faiga mo le masina i aso uma.
  2. Foot baths. Laʻau 500 gr. nila mo le afa itula. Liligi le 2 sipuni tele o le pepa mumu mumu i totonu o le vai malulu. Faʻaopopo le vai vevela i le vaifofo ma sosolo ou vae mo le 30 minute.
  3. Laʻau meli-meli. Paʻu 4 sipuni o le suāuʻu olive ma le 1 egg egg. Sasaa lenei paluga i le 100 ml o le sukalati ma faaopoopo 2 teaseti o le meli. E inu faʻalua le pati i se aso ao leʻi 'ai.
  4. Kefir ma kululu fatu ma le pasili. O lenei vai inu o le a fesoasoani i le suamalie o le namu fiva i vitamini. Laʻau fatu ma le pasili ma faʻaopopo i le 300 ml o le kefir (o le pasene o le gaʻo e le afaina). E 40 minute aʻo leʻi faia le taeao i luga o se manava gaogao.
  5. Calendula tincture. I totonu o se ipu vai inu, 2 sipuni vavalaʻau o le calendula, faʻaiʻu mo le 30 minute. 100 ml o loʻo ave i aso uma.
  6. Laʻau toto: Leai 1. Malosiaga mai lelelele, aʻa samasama, moa ma le mumu lanu mumu, sage, fenugreek, paʻu cassia, mix cohosh. Ave le 2 sipuni tele o le aoina ma faʻaoso i totonu o le 2 itula i le 600 ml o vai inu. E tolu taimi i le aso i le 100 ml. Leai 2 nofoa afi, fugalaau a elderberry, pakiaka paʻu, paluga falaoamata, moli hop, laʻau birch, casasva, mea e teu ai, laʻau siaki, vevela e gaosi ma faʻaaogaina i le 800 ml o le vai inu mo le 3 itula. Ua inu e pei o le la i le aso.
  7. Eleutherococcus ma le meli ma le lemon. I le 300 ml o le vai inu, kuka ai le sipuni sipuni o le aʻa Eleutherococcus, tuu mo le 15 minute, ona faaopoopo lea 2 sipuni tele o le sua o le lemoni ma se sipuni o le acacia honey i le vaifofo. Talia i vaega uma o le aso atoa.
  8. Faʻailoga mai le omea. Lanu po o lanu lanumeamata e faʻaaogaina. Fufulu le 100 g o le omea i se kulimi oona kulimi, ona faʻaoga lea i le mea e manaʻomia. Clay e tatau ona faʻamago.
  9. Tolauapiga gaʻo. Massage le suauu ma le massage i totonu o le nofoaga na afaina i le faamai. A mavae le 15 minute, ia togafitia lenei nofoaga i le ava ma afifi i se ie. O lenei faiga e sili ona faia aʻo lei moe.
  10. Galu o le Mustard E tatau ona ufiufi i totonu o le paʻu o le vae ma faʻagasolo masini seia maeʻa ona faʻamalosi.
  11. Faatinoga faaletino: suiga o vae i itu eseese, faʻalautele vae mo maso o pito pito i lalo, taʻavale mai le totini ile mulivae.

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa - fiction poʻo se fesoasoani?

E pei ona faʻaalia, o le togafitiga ole neuropathy pito i lalo i togafitiga faʻaleaganuʻu e lelei ma maua ai se taunuuga lelei pe afai o nei metotia e faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i togafitiga autu.

E tele ituaiga o faʻamaʻi:

  1. Faʻasalalau. I lenei tulaga, o aʻafiaga namu e faalagolago i lo latou nofoaga. Afai e faaleagaina le fiva o le afi, e mafai ona tupu i le atrophy muscle. Muamua, o le tagata maʻi o le a faʻalavelaveina e vaivaiga maso. O le tele o vae, o tiga matuia o le taunuuga lea o le faaleagaina o auala namu. Faatasi ai ma le toilalo o le autonomic system, ua paʻu le paleni o le paʻu o le paʻu, ua faaitiitia le puipuiga.
  2. Post-traumatic. O le mafuaʻaga o lona tupuga o le faʻaleagaina lea o le taulaʻau, o le vevesi i le uaua namu.
  3. Alu malosi I le inu malosi, o se tagata e mafua ona o le le lava o vitamini, lea e mafua ai le faʻaitiitia o fiva namu. O le mafuaʻaga lenei o le neuropathy.
  4. Ischemic. O le tulaga o aʻafiaga namu e aʻafia i meaʻai. O le le lelei o le taumafa e afaina ai lo latou toilalo. O le taunuuga o le neuropathy o le ischemic atonu o le thrombosis, dizziness.
  5. Maʻisuka O se faʻalavelave o le maʻisuka lea o loʻo faʻaleagaina ai le tino o le tino ma le autū o le tino. I le isi itu, o lenei mea e oʻo atu ai i tiga ogaoga o le muso, le atoatoa (e le mafai e le tagata ona savali), ma o nisi taimi o le oti (faʻatasi ma le fatu).

Mafuaaga o Neuropathy

Faʻalogo vailaau i aso nei e tele mafuaaga e mafua ai le atinaʻe o neuropathy vae.

O le mea taatele o:

  • Faʻatau. O le gasegase e mafai ona maua mai i luga o le tino o le ava malosi, arsenic, mercury, carbon monoxide, ma vailaʻau.
  • O le maʻi suka. I lenei tulaga, o le neuropathy e tupu mai o se faʻalavelave. Faʻasolosolo maualuga, o le neuropathy o le maʻisuka e oʻo atu ai i le vavaeina o se vaega o le vae pito i lalo, o le tele o le vae, ona o le faaleagaina o maso, ponaivi ma paʻu. E uiga i le vae o le maʻisuka - o le uluaʻi laʻasaga, faʻamaoniga ma togafitiga, faitau i inei.
  • Taumafa suamalie. O le leai o le vitamin B e masani lava ona tupu mai ai le neuropathy.
  • Manua. O loʻo faʻaleagaina fiva faʻamaʻi i manua, mafuiʻe a le maalili, faʻalauiloaina o vevela, faʻapea foʻi ma taʻaloga.
  • Endocrine, faʻamaʻi pipisi o le autoimmune.
  • Tele sikuea. O lenei mafuaʻaga e sili atu ona faʻaalia ai tagata matutua.
  • Aiga. O le mea lea, o se tasi o faʻamatalaga o le gasegase faʻamaʻi o le Charcot-Marie-Tooth amyotrophy o le neuropathy vae.

O lenei faʻamaʻi o vae o loʻo faʻaalia i le tele o faʻaaliga. Latou te faalagolago i le mafuaʻaga o le neuropathy, faʻapea foi ma le aʻafiaga o aʻafiaga.

I vailaau, o se aganuʻu le vaevaeina o faʻamaoniga o le limite o le neuropathy i ni vaega se tolu:

  1. Manatu mataga (faʻaalia pe a faaleagaina le fiva namu): o le tigaina, o le tigaina o le tiga e aliali mai i le itu o le aʻafia o le namu, le faʻavauvau, pei o le tolotolo i luga o le paʻu o se iniseti, o le i ai o se tino mai fafo i maso, ma le solia o nisi ituaiga o lagona. I lenei tulaga, o le laasaga o le tiga e mafai ona faateleina pe faaitiitia, e mafai e le vae ona taofi le iloa o le vevela o le vevela poʻo lona ituaiga.
  2. Manua o le moto (o le uiga o le faaleagaina o fiu namu): o le faaitiitia o le tuli ma le Achilles reflex, lea e naʻo le taimi lava e ave ai e le neurologist. I le olaga i aso uma, o le a le mafai e se tagata lava ia ona matau nei suiga. Ua naʻo le amataga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe a mafai ona toe faʻaleleia ata. Faatasi ai ma le alualu i luma foliga, o le a le mafai ona faia lenei mea, gaogao ma gaogao i maso o vae, vaivaiga i maso o vae. E masani ona faʻaalia o ia lava pe a uma ona vaivai le tulivae ma le ata o Achilles. Muamua, o le vaivai o le a tupu i nisi o avega mamafa. E le gata i lea e foliga mai ma malolo. I le aluga o taimi, o le a faigata mo se tagata ona savali, o lea o le a ia manaʻomia ai se tootoo poʻo ni tootoo, mimiti o maso ma, o se taunuuga, o la latou atrophy. O le fua o le atinaʻeina o lenei gaioiga faʻalagolago i le mafuaʻaga o le neuropathy. E masani lava, e alu malie lemu ma e mafai ona tosoina mo ni nai tausaga.
  3. Vaavaga o suiga o gaʻo (uiga o le faaleagaina o filo vegetative). E faʻaalia i le paʻu paʻu, paʻu o le lauulu, le faʻamaloloina o manuʻa, fulafula, foliga mai o vaitau matutua. I tulaga masani, o le atinaʻeina o le gangrene e mafai. Faitau e uiga i le auala e fuafua ai le gangrene o pito pito i lalo i le taimi muamua.

Faʻailoga

Ole togafitiga talafeagai o le limite ole neuropathy e faalagolago i le taimi ole suʻesuʻega ma le faʻamaʻapeina o le mafuaaga na mafua ai le atinaʻeina o lenei maʻi. I uluai faailoga o le neuropathy, e tatau i se tagata ona feutagai ma se fomaʻi o ia lea e tatau ona faia se suʻega i fafo ina ia mafai ai ona iloa suiga i le mafaufau, ma le lagona o le vae.

O metotia faʻataʻitaʻi nei e faʻaaoga e faʻamaonia ai le faʻamaonia:

  • Lagonaina o maso o vae,
  • Faatulagaina o totoga i totonu,
  • Toto o le toto
  • Electroneuromyography,
  • Faʻailoga o le toto
  • X-ray
  • O le suʻesuʻega o le vaʻaia o le lau.

O le faia o nei suʻesuʻega o le a fesoasoani e le gata ina faʻamaonia ai le i ai o le neuropathy o pito maualalo i totonu o se tagata, ae faʻamautu ai foi le mafuaʻaga o lenei maʻi. E naʻo le maeʻa o lenei mea o le a mafai ai ona fuafua le togafitiga saʻo.

O le faʻataʻitaʻiga e le masani ona taʻitaʻiina atu iʻuga lelei. Naʻo se tagata poto faapitoa e mafai ona faʻavae le mafuaʻaga o le neuropathy e ala i le faia o nisi suʻesuʻega. Faʻaitiitia o le mafuaaga, ae le o faailoga, o le a taofia le atinaʻeina o le maʻi.

Faamatalaga o le manatu

O le faʻalavelave o le tino e vaʻaia i le autonomic, totonugalemu ma le lautele. O ia taʻiala uma lava e iai ona matagaluega, nerve plexuses, faʻauʻuga. O faʻamaʻi o le faiʻai ma le vaʻalaʻau e sili ona faigata ona togafitia. O faʻalavelave faʻapipiʻi o le namu e sili ona lamatia ona o latou tino, inumaga, ma vae. Pe a afaina nisi o aʻafi o le nerve e tutusa lelei, e maua ai le polyneuropathy.

O le tulaga faʻaleagaina e tele igoa: neuropathy, polyradiculoneuropathy, polyneuritis. O le faaupuga mulimuli e faasino i le i ai o se taulaiga o le mumū. E le masani ai lenei mea mo aʻafiaga o le nerve lautele, o lea e sili atu ona saʻo le faʻaaogaina o isi igoa mo le faʻamaʻi.

Polynessitis na faaliliuina mai le Eleni o lona uiga "faatoilaloina o le tele o neura."

O le fiva namu o loʻo faʻatusalia mai e le ufiufi myelin ma le axon. Neuropathy e mafai ona aafia ai se vaega faapitoa i le fausaga o le tino popole. Faatasi ai ma le faʻaumatiaga o le axon, o le faʻamaʻi faʻapupulaina o le maʻi, faʻaalia i le atrophy o vae ma lima. E afua ona o le faaletonu o le autonomic system. O le faʻaumatia o le pito i tua o le myelin o loʻo vave faʻavave. O se taunuuga, o galuega afi ma le mafaufau e le afaina.

Afai o loʻo aʻafia i le taimi e lua itu faʻapitoa ma le vaʻaiga o le gataifale, e maua ai le polyradiculoneuropathy. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e sili atu ona mataʻutia i le faʻaleagaina o mea faʻalavelave, pe a avea le gaioiga o se tagata e pei o se moa.

O le tulaga e mafua ai se faʻalavelave i le gaioiga o vae, latou te leiloa a latou uila ma tomai faʻapitoa. E afua ona o le faaleagaina o le namu, e mafua ai le le lelei o le lafoina atu o lagona i le faiʻai. O faʻafitauli faʻapitoa e amata ona atinaʻe pe a maeʻa le faʻamafunaina o le myelin capsule ma le fausaga o le axon, o le nerve vascular interlacing.

Neuropathy e mafai ona tupu muamua ma le taimi lona lua. O le foliga autu e alualu i luma vave ma e mafai ona atiaʻe i soo se tagata soifua maloloina. O le foliga matautia o le mea muamua o le lau o le Landry's paralysis.

O le polyneuropathy lona lua e mafua ona o mafuaʻaga e faʻaogaina ai le masini, faʻalavelave faʻaleaga. O ia ituaiga o neuropathy e mafua atu ai i le maʻi suka, le lava o vitamini, inisua o le tino, faamai pipisi, manuʻa.

O mafuaʻaga o le tulaga faʻaleagaina

O le Polyneuropathy o pito i lalo e le o se faʻamaʻi ese. O se maʻi faʻafomaʻi, faʻaalia mai o se taunuuga o le atinaʻeina o nisi o maʻi. Soo se mea e afaina ai le tino o le tino e mafai ona mafua ai le maʻi.

O mafuaaga o le polyneuropathy e aofia ai:

  • oona o le tino ma le ethanol, vailaʻau kemini, gas - axonal type polyneuropathy,
  • maʻi maʻisuka - polyneuropathy o le maʻisuka,
  • faamai pipisi - diphtheria,
  • togafitiga umi mo togafitiga faʻapitoa falemaʻi,
  • le lava o vitamini B,
  • siama faʻaonaponei - polyneuropathy ava malosi,
  • tulaga le atoatoa
  • genetic predisposition - demielinating,
  • faʻaleagaina le metabolism.

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻiina o le faamai e mafai ona avea ma siama o le HIV, tumo neoplasms, chemotherapy. O faʻasalaga o le faʻaoga o le tino e mafai ona tupu ona o faʻalavelave faʻapipiʻi ma le afaina i totonu o mea tuʻufaʻatasia. I tamaiti, o togafitiga e masani lava ona i ai le uiga o le fatu.

O le mafuaʻaga o le alualu i luma o le maʻi, o nisi taimi o le maalili o le maalili. O le oʻo atu i le malulu e mafai ona mafua ai le mumū, lea e mafai ona faʻaleagaina ai le setete o aʻafi. O ia ituaiga o neuropathy o le tino-allergenic i le natura pe a tali atu le lymphocytes i fausaga o le tino o loʻo faʻaalia mai fafo: faʻamalolo, vevelaina o faʻamaʻi o ituaiga, natura, ma fualaau.

O le mea e ese ai, o le polyneuropathy o fafine maʻitaga e iloga, o loʻo tupu i soo se amataga o le maʻitaga poʻo le taimi o le vaʻalele. I tina ua faatalitali, o le a tupu le maʻi ona o le le atoatoa o le vitamini B, o le maualuga o le gasegase i puipuiga mai fafo (protein o le embryo ma le placenta) ma aafiaga matautia o oloa gaosiolosi. O lenei ituaiga o le maʻi e masani lava ona faʻaaliina ia lava i se maʻi maloloina, ae o le faʻateleina o le inisua o faʻamaoniga e tupu foi: vomiting, vaivaiga, vaivai.

Ituaiga faʻamaʻi

A maeʻa le suʻesuʻeina, o le suʻesuʻega o le upu "polyneuropathy" e faʻatasi ma se faʻamatalaga manino, lea e faʻalagolago i foliga o le maʻi. O le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi e aofia ai le tele o ituaiga o faʻamaʻi faʻamatala (ICD code - G60-G64), lea e vaʻaia e le nofoaga, nofoaga, mafuaʻaga ma le tikeri o le faʻaleagaina.

Neuropathy e le o se maʻi ese. O le faʻatoʻilaloina o nofoaga o namu e faʻaalia ai le iai o le faʻamaʻi.

O le Polyneuropathy o pito pito i lalo e mafai ona gasegase, soʻo lelei ma tumau. O le foliga lapopoa e faʻaalia i totonu o le 2 aso e tetee atu i le tala o le soona inu, e togafitia i totonu o le vaiaso.

Faailoga o foliga vaaia faʻapitoa e sili atu i le 14 aso. O le faʻamaʻi e mafua mai ona o le le atoatoa o le metabolic. Faʻaauau togafitiga e manaʻomia. O le ituaiga taimi masani e atiina ae ona o le ava malosi, maʻisuka, leai o vitamini, ma le kanesa.

Afai e maua le liona i vaega pito i lalo o vae, e iloa ai le neuropathy, pe afai i luga - latalata.

O ituaiga o faʻamaʻi faʻapitoa e faʻalagolago i luga o le nofoaga o le liona:

  • Tago. E aʻafia aʻa aʻafiaga e aʻafia ai aʻafiaga maʻaleʻale. O lagona le mautonu, o lagona tingling pe a paʻi e iloa.
  • Totoina. O nusipepa e aafia i le gaioiga afi ua faaleagaina. O se taunuuga, o le maʻi ua galo le malosi e gaoioi ai.
  • Vegetative. Galuega faʻatonuina tulafono faatonutonu.O lenei mea e faʻaalia i le tele o le sulu, vaivaiga, ma le maalili.
  • Faʻafefiloi. O lenei ituaiga e tuʻufaʻatasia uma tulaga faʻamatalaina.

E tusa ai ma le ituaiga morphology, o le va o le interstitial ma le parenchymal ua faʻamaonia. O le vaega mulimuli e aofia ai le demielining ma le axonal polyneuropathy. O le manatu o le axonal e faʻaalia i le faʻaumatia o le paʻu axial o neurons, lea e mafua ai le leai o se lagona, puipuia o tomai faʻapitoa. Pe a faʻaumatia le pepa o le siʻosiʻomaga, o le paʻu o fiva namu - myelin. O lenei mea e oʻo atu ai i foliga vaaia o le mumu i aʻa o le aʻa, tiga, vaivaiga o le maso masini.

O le neuropathy interstitial e amataina ona o le faaleagaina o le vaeluaga o le neura ma capillaries. O faʻamaʻi faʻafuaseʻi o se mea e le afaina ai ma aʻafia ai le natura e mafua ai le maʻi.

O le faʻamaʻi e mafai ona afaina, mea vevela, faʻaleagaga ma le faʻaleagaina i le natura. Afai e le togafitiina, o togafitiga e mafua ai le atrophy o le maso, le foliga mai o le maʻi pipili, maʻi o le tino ma le falemaʻi.

E faapefea ona faʻaalia le maʻi

O faʻamaoniga o togafitiga e vaevaeina i le tulaga muamua ma le lua. O faailoga o le Peraimeri e nofouta. Lua faʻamaoniga e sili atu ona ogaoga, e mafua ona o le gasegase i le popolega o loʻo galue.

Faailoga o le polyneuropathy o pito i luga ma pito i lalo e muamua lava faʻaalia e vaivaiga maso. E mafua ona o le alualu i luma faifaipea o le faaleagaina o le neuronal. Vaʻa faʻasaga o vae e faʻaumatia muamua. O loʻo i ai se lagona o le faʻalavelave i le vaega o vae, faʻatasi ai ma le alualu i luma, faʻalavelave e afaina uma ai le tino.

E maua e tagata maʻi le tingling, mu, musele maso. O se tagata e faitio i lagona le lelei e tusa lava pe i ai se moli paʻu i luga o le nofoaga ua afaina. I tulaga sili atu, o loʻo i ai se mea mataga, leai se lagona, faʻaletonu o tomai tau afi.

O le matelaina o le okesene o le faiʻai ua matauina. E faʻaalia lenei mea i pogisa pouliuli i lalo o mata, vaovao, vaivaiga. O faʻamaoniga faʻapitoa e manino le faʻaalia i se osofaʻi malosi.

E faʻatatau i le mamafa o le tulaga, o faailoilo e ono oʻo mai pe taʻitasi.

Atrophia o le maso masini e faʻaalia i vaivaiga o vae, e oʻo atu ai i le paʻu, paresis. E masani ona iloa le le mautonu i lima ma vae ua maitauina i le malologa, lea e afua ai le gaoioi o taavale afi-leai se tino maʻi.

O le tulaga faʻaleagaina eo mai faatasi ma le toilalo o galuega tutoatasi. O faʻaʻailoga e faʻaalia i le pallor o le paʻu, se lagona o le malulu. E ono tulaʻi mai ni mea faʻapitoa: faʻamaʻi, maʻi tuʻa, paʻu vevela, pa'ū.

Faailoga o le neuropathy o pito i lalo e susulu. O foliga vaaia o suiga suiga ma faigata i le siitia. Leʻa le alualu i luma o le vae, faʻalavelave i le sooga o le tulivae ua faʻalavelaveina, o le a le toe i ai ni tali talafeagai.

O se maʻi faʻaleagaina e mafai ona atiaʻe e le ogatasi ma le maʻi o Guillain-Barré ma le maʻi ile Landry. Guillain-Barré syndrome o le matua faʻamaʻi lea e aafia ai vaega vavalalata o vae ma lima. O lenei mea o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • afaina o maso o vaega ogatotonu o vae,
  • atrophy o le tino maso o le tino, lea e mafua ai le manava,
  • lagona tumau
  • faigata ma le gaoioi.

O le maʻi o le eleele e faatatau i se ituaiga o neuropathy, e maua mai i le malosi o le maʻi mai le neuraitis. O le tuutuuga eo faatasi ma le numera o vae, ogalaau, ogalima ma gaʻolala. Suiga i le manava o le manava ma le fatu e mafua ai le pueina o le manava.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Ina ia faʻamaonia saʻo, ole a faatonuina e le fomaʻi le tagata maʻi e faia se faasologa o faiga suʻesuʻe. E talafeagai le aoina o se fagu, faia se suʻesuʻega, iloiloga o suʻesuʻega. O le tagata gasegase e manaʻomia le maua atoa o le toto.

I le faʻaopoopoga i manua faʻataʻitaʻiina, o le faʻamalamalamaina ultrasound o totoga i totonu, o se X-ray o vaega faʻaleagaina o le tino o le a faia. O se auʻiliʻiliga taua o le aoina mai o le suamalie, o lona taunuuga ua mautinoa e fuafua ai le i ai o le maʻi. O se suauu o namu gataʻaga atonu e talafeagai.

Vitamin togafitiga

O le tagata gasegase e tatau ona faʻaaogāina faʻalavelave ninii, e aofia ai vitamini B: B1, B6, B12. O fualaau e sili ona lelei e aofia ai Vitamin Complex mai Thorne Research.

Faatasi ai ma le faia o fualaau faasaina, e masani ona faatonuina mai antioxidants: vitamini E, A, C, Coenzyme Q10, Alpha-lipoic acid

O nei faiga e aafia ai le metabolism ma faʻalauteleina ai le toe faʻafouina o le tino, e aʻafia ai siama nerve.

Painkillers

O le faʻamavaeina o le maʻi tigaina, vailaʻau faʻamaʻi ma faʻamaʻi o se natura e leʻo le nakoti e tatau ona ave. O le taatele o Tramal, Aspirin.

Faʻatasi ma tiga e le mafai ona faʻafitia, e mafai e le fomaʻi ona faatonuina le Codeine, Morphine. O togafitiga faʻamalosi e tuʻufaʻatasia ma le Magne-B6, lea e faʻaleleia ai le togafiti.

Immunosuppressants, fualaau faasaina

Ua faʻamaonia o le atinaʻeina o nisi o polyneuropathies e fesootaʻi ma le solia o le puipuiga o le tino. O le mea lea, e saʻo le filifilia o le immunomodulation. O fomai e faatonuina cyclosporine, azatioprine faatasi ai ma cyclophosphamide. I tulaga ogaoga o le faamai, o togafitiga ma immunosuppressants e o faatasi ma le hormone therapy (prednisone).

Taua! E tatau i le fomaʻi ona filifili ma faʻaopoopoina fualaau.

Erbisol, lea e aofia ai le tele o elemene eletise masani, ua faʻamatalaina o se vailaʻau faʻasoa. O le vailaau faʻasaina e le faʻamaonia, faʻamaʻi, faʻamalositino gaoioiga.

Isi vailaʻau

O fomai e masani ona faatonuina Instenon mo togafitiga faailoga. O le meafaigaluega e faʻaalia ai le vaevaeina o le kulukose, faʻaleleia meaʻai. O le vailaʻau o loʻo i ai le vasodilating, diuretic, aʻafiaga.

E tatau foi ona ave Actovegin, lea e faʻamautuina ai faiga faʻava-o-tino, Proserin, lea e toe faʻafoisia ai le amio pulea o aʻafiaga o le nasu. E masani ona faia le togafitiga faʻamalolo. Togafitiga o le polyneuropathy o pito i luga ma pito i lalo e manaʻomia ai le tele o vailaʻau e faʻamalo ai faʻamaoniga.

O le a le faʻamaʻi?

Neuropathy o pito maualalo pito i lalo o se taimi lea e tuufaatasia ai faʻamaʻi pipisi, faatasi ai ma le le lelei o le galueaina o le fausaga o le tino.

Afai ua afaina se tasi pe o le isi o le fiva namu, ona i ai lea o le solia o le muscle senitivity, o le atiina ae o le maʻi pipili ma se suiga i isi galuega a nisi o totoga. E tusa ai ma fuainumera, o le tele o taimi e afaina ai le aʻa o le nerve o pito i lalo.

O mafuaʻaga autu mo le atinae

Neuropathy o pito pito i lalo o se maʻi sili ona leaga, lea eo mai faatasi ma ni faʻalavelave matuia ma ni mea e sili ona le lelei. O mafuaaga mo le atinaʻeina o togafitiga e mafai ona ese tele. I vailaau faʻaonapōnei, e tele mea faʻalavelave e iloagofie:

  • eseʻese faʻafitauli ole gasegase e afua mai i faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapitoa, aemaise lava, le faʻauluuluga,
  • o le i ai o maʻi o le endocrin, e pei o: le faʻaaogaina o lau galuega, o le maʻisuka (o le neuropathy o le maʻisuka pito i lalo e sili ona taatele),
  • mafatiaga, faʻaleagaina i nisi o fausaga o le faʻaoga o le tino,
  • faʻaauau ona faʻaalia i mea oona i luga o le tino (fualaau, ava malosi, acetone, arsenic, lead, mercury e sili ona lamatia)
  • ogaoga le tumau o vitamini,
  • le le pulea lelei o le faaaogaina o fualaau faasaina, mo se faataitaiga, fualaau faasaina, vailaau oona,
  • ituaiga ogaoga o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai mumps, supatheria, moa, susu o le HIV i totonu o le tino,
  • faʻafitauli faʻapitoa o le autoimmune lea e aʻafia ai e le siama o latou lava faʻalavelave faʻalavelave aʻafiaga mama, faʻaumatia myathin sheaths,
  • o le i ai o maʻi mama i le tino,
  • ua faamaonia ai o loʻo i ai se mea na tupu mai (faʻataʻitaʻiga, o se gasegase faʻapitoa e pei o le amyotrophy Charcot-Marie-Tooth, faatasi ai ma le atinaʻe o neuropathy).

Soo se tasi o tulaga ua taua i luga e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o le ogaoga o faʻaleagaina o fausaga. I le taimi o le suʻesuʻega, i le ala, e le lava le naʻo le faʻamaonia o le i ai o le neuropathy o pito i lalo, e taua le faʻamautuina o le mafuaaga o le atinaʻeina o le maʻi.

Faʻavasegaga: fomu ma ituaiga o neuropathy

I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o polokalame e faʻavasegaina ai ituaiga togafitiga. Afai tatou te amanaʻia mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, ona fai lea o nisi o mea:

  • O le neuropathy oona e atiina ae e tetee atu i le soona inu o le tino ma mea matautia, mea oona, salts o metale mamafa, ma isi.
  • Dysmetabolic - o se togafitiga e fesootaʻi ma maʻi faʻafitauli ole gasegase.
  • O le mea e sili ona taatele o le maʻisuka e maualalo le neuropathy o limo, o faʻamaoniga ma togafitiga o le a faʻamatalaina foi i le tusiga.
  • E ese lava, e taua le taʻua o le neuropathy o le ava, lea e masani ona mafatia ai tagata e faʻaleagaina le ava malosi. O faʻafitauli e tupu faʻafuaseʻi: muamua, o muso i vae e vaivai, lagona faʻaitiitia, tiga e aliali mai, o le malosi e faʻalautele pe a faʻalaʻi le maʻi.
  • E mafai ona maua se fomaʻi o le maʻi.
  • O nisi o tagata gasegase ua maua i le maʻi lemu, lea e fesootaʻi ma nisi o ituaiga o mea e le maua ai le le fiafia.

Faʻalagolago i le faiga o le atiaʻeina o le faʻamaʻi, e iai:

  • o le neuropathy matua, lea e atiina ae i le talaaga o faʻamaʻi faʻa-kenera (ituaiga o le faʻataʻitaʻiga o le faamai o loʻo tuʻuina atu foi i lenei vaega pe a le mafai ona iloa le mafuaʻaga o le atinaʻe o neuropathy),
  • le tulaga lua o le faʻamaʻi - e atiina ae i le talaaga o faʻamaʻi pipisi, inu inisua, maʻi faʻaleagaga, ma isi.

Afai tatou te amanaʻia le nofoaga o le togafitiga, ona vavae lea:

  • le neuropathy le mautonu, lea e o gatasi ma se faʻamaʻi foliga o nuanua o vae e lua, o tagata mai i lenei mataupu e faitio i le tiga ma faʻaitiitia le lagona o vae, tapuvae (i le ala, o faailoga nei o le limu neuropathy o le maʻisuka),
  • foliga faʻapitoa o le faʻamaʻi, lea eoʻo mai ma aʻafiaga o le namu i luga ma vae (o maʻi e lagona le tiga i le pusa ma sulu, e masani lava ona leai se malosi e savali ai tutoatasi).

O le natura o le faʻaleagaina o fausaga fausaga o loʻo amanaia foi. E pei ona e iloa, o le fiva namu e aofia ai manini (galu uumi o neurons) ma le pito i totonu o le myelin.

  • Axonal neuropathy e faʻatasi ma faʻamaʻi tuusaʻo i le axones. O le faʻasolosolo ona tupu lemu, faatasi ai ma tiga matuitui ma le atrophy muso o le alualu i luma.
  • O nisi taimi e le mafai ona atiaʻe ai le neuropathy o le pito i lalo. Muamua lava, o le faaleagaina o paʻu o le afi ma le aʻafia o fila.

O le ituaiga o filo e aafia ai togafitiga e taua foi.

  • O le neuropathy o le a faʻatasi ma le faaleagaina o fiu namu. Tagata mamaʻi e mafatia i vaivaiga maso ma le atrophy o le tino. Afai e le togafitiina, o le tagata ua matua leiloa le mafai ona gaoioi.
  • O le neuropathy maaleale e afaina ai le faaleagaina o filo maaleale. O le gafatia e gaoioi ai e faʻasaoina, ae o le lagona faʻaitiitia ua faʻaitiitia pe, i se isi itu, ua faateleina. Tagata mamaʻi e mafatia mai le tiga ma le tingling tumau. O nisi taimi e tusa lava pe o le a le mea e mafua ai se osofaʻiga o se tiga matuia.
  • Afai o le faʻaleagaina o le gaioiga e aʻafia ai filo autonome (autonomic neuropathy), ona faʻalavelave ai lea o le tagata gasegase mai tino eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata e le o aʻafiaga o le faʻamaʻi, o le vaivai e atiina ae. Masalo o se soliga o le polokalama urinary, faʻalauteleina le sogi, ma isi.
  • E i ai ni mea faʻafefiloi o le faʻamaʻi e faʻapipiʻi uma ai faʻamaoniga o loʻo i luga. Faʻatasi ma le talaaga o le faʻamaʻi, o mea uma e lua ma faʻamau o le myelin ua faʻaleagaina.

Faʻaaogaina o le tino

O le taua faasaga i le faamaʻi e aofia ai le tagofia o vailaʻau faʻatasi ma togafitiga o togafitiga. E tele taimi e faʻapipiʻi ai taualumaga faʻatasi ma le togafitiga autu e faʻaleleia ai le lelei o fualaau. O le tagata maʻi e fautuaina ina ia auai i togafitiga faʻapitoa, togafitiga i le magnetotherapy. O ia manipulations e lagolago ai le muscle, faʻaleleia le toto.

I le ala! I le polyneuropathy o le ava malosi, o le togafitiga o le tino e faia i le maeʻa ai o le togafitiga i se falemaʻi.

O togafitiga e aofia ai le massage, faʻamalosi eletise. E tatau i tagata maʻi ona tausisia meaʻai lelei, e le aofia ai meaʻai e aofia ai le maualuga o le gaʻo, gaʻo mai le meaʻai. E faasaina le ulaula ma faʻaaoga mea e faʻamalosi ai.

Mimita o le moto

Faailoga o le limite o le neuropathy e mafai ona ese - e faʻalagolago lava i aʻafiaga o namu. Afai o paʻu afi na aafia i le togafitiga, o le a faʻaalia faailoga nei:

  • o loʻo i ai le faʻaitiitia o le faʻataʻitaʻiga, aemaise lava o le tulivae ma Achilles (o lea ituaiga mea e manaʻomia ona iloa i naʻo le taimi o le suʻega o le neurology),
  • o gasegase e matauina le foliga mai o le vavave ma le musele i vaega o loʻo aafia,
  • vaivai vaivaiga e aliali mai, lea e faasolosolo malie lava ona faateleina (o le tagata maʻi e faigata ona faʻanofo, o suiga o lona gaioiga, o nisi taimi o lona gaioiga ua matua leiloloa),
  • Talu ai ona e le o toe faigaluega masani, o le a amata ona faasolosolo lemu o latou fiva (o lenei faagasologa e mafai ona tumau mo le tele o tausaga, ae i le leai o se togafitiga e mautinoa lava e tau atu i le le atoatoa).

Faʻafitauli Faʻafitauli

O nisi taimi o le neuropathy e o faatasi ma le faaleagaina o filosofia matala, lea e tau atu i le foliga mai o ni uiga sili ona lelei:

  • O tagata gasegase e faitio i tiga faifai pea o loʻo salalau i le nasu afaina.
  • O isi faʻalavelave e aliali, mo se faʻataʻitaʻiga, o se lagona tingling poʻo le i ai o se tino mai fafo i lalo o le paʻu. O nei faʻafitauli faʻavauvau o loʻo i ai i taimi uma, lea e aafia ai lagona faʻalagona o se tagata. O tagata mamaʻi e faʻafefe ma popole, aua e toetoe lava a le mafai ona faʻaumatia lagona le lelei.
  • O nisi taimi ei ai soliga o se ituaiga o lagona. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi taimi i tagata gasegase e faʻaitiitia pe faʻaputu le paepae o le tiga. Fai mai nisi tagata latou te le toe lagona le vevela ma le malulu, paʻi ma le malosi. O le solia o le lagona o le paʻu o vae e tele lava ina aʻafia ai le gaoioi o se tagata, aua e faigata ia te ia ona tumau le paleni ao savali.

Fua o meaʻai-gaʻo o le limu neuropathy: ata ma faʻamatalaga

E taua le maitauina o ia ituaiga faʻamaoniga e masani ona o mai faatasi ma le maʻisuka o le faʻamaʻi. I le amataga, o le tino o le tino e le afaina, lea e tau atu i le vevesi o le paʻu o le paʻu. O feeseeseaiga e avea ma mea mama, sili atu ona faigofie i tulaga i fafo atu. Aʻo agaʻi i luma le maʻi, gasegase, abrasions, afaina ma gasegase e mafai ona aliali mai i vaega o loʻo pagatia o le paʻu, e faigata ona togafitia.

O foliga vaaia o isi faʻamaoniga e mafai foi:

  • o foliga vaaia o tausaga matutua,
  • lauulu lauulu
  • le faʻavaeina o le feliuliuaʻi o vae,
  • faavaivaia o meatotino toe faʻafouina o mea paʻu,
  • solia o le sulu.

O ia faʻamaoniga e le mafai ona le amanaiaina - e taua le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi. E na o se tagata tomai faapitoa o le a mafai ona tusia se togafiti togafiti e faʻaleleia mo le limite o le neuropathy.

Neuropathy o pito i lalo: togafitiga ma fualaau faasaina

E leai se tulaga e tatau ona le amanaiaina se faafitauli faapena.Ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi - na o se fomai faapitoa e mafai ona fuafua le i ai o le neuropathy o pito i lalo. O faʻamaʻi ma togafitiga i lenei mataupu e vavalalata vavalalata, o le mea lea, o vailaʻau e filifilia taʻitasi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻaleagaina o mea leaga, e manaʻomia le vave aveeseina o mea matautia ma a latou metabolite mai le tino. Togafitiga i le neuropathy o le maʻisuka o pito i lalo e aofia ai le faʻaaogaina o faʻamalomoni (insulin) ma le sauniuniga o se taumafataga lelei.

  • Muamua lava, o vailaau e faʻamaonia fualaau oona e faʻaleleia ai le amio pulea o fiva nasu - e fesoasoani e toe faʻafoʻi galuega faʻapitoa ma faʻaaogaina.
  • O le tiga matuitui ma le mumū e faʻamalieina i vailaʻau faʻamaʻi-inflammatory. O tagata maʻi e masani lava o fualaau oona ei ai le methylprednisolone.
  • O tiga ogaoga e mafai ona taofia faʻatasi ma le fesoasoani a Analgin (faʻaaogaina o se vaifofo) poʻo Tramadol.
  • Afai o le tiga o le tiga e le o faʻalauiloaina, ona mafai lea ona aveese le faʻafitauli i le fesoasoani a mea manogi faapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, tupe faʻatasi ai ma le lidocaine) poʻo ni paʻu pepa.
  • O fualaau e pei o Pentoxifylline, Trental, Vasonit e faʻaaoga foi. O vailaau faafomai e faaleleia ai le tafe toto i totonu o vaa, lea e afaina ai le lelei o meaola.
  • Injections o vitamini B e fesoasoani e faʻamafiesea ai le tiga, faʻaleleia meaʻai i totonu o masini ma neura, ma faʻamalo le vaʻa.
  • O vailaau faafomai e pei o Piracetam ma Mildronate e faaleleia ai foi le aoga o meaʻai.
  • Faʻasalalau ma le faʻavevesi, o loʻo faʻaalia mai ai le musika, e pei o Baclofen.
  • Fautuaga faaopoopo e tuʻuina atu i tagata mamai e maualalo le neuropathy i le maʻisuka. Togafitiga ma fualaau faasaina e fesoasoani i le pulea o le toto ma le maualuga o le inisalini e talafeagai foi.
  • O nisi taimi o vailaau faʻasaina e faʻaaogaina atili.

O nei vailaʻau o loʻo ave e tagata gasegase o loʻo maua i le limite o le neuropathy. Togafitiga i fualaau faasaina, ioe, mafai ai ona taulimaina faailoga o le faamai ma taofi ai le atinae atili o le togafitiga.

Faaletino mo le Neuropathy

Ole togafitiga ole neuropathy e maualalo ole tino e mafai ona faaopoopoina e le tele o togafitiga o le physiotherapeutic.

  • Afai ei ai se mea leaga faʻaleagaina i le tino, ona faʻamalosia le plasmapheresis, lea e mautinoa ai le vave faʻaitiitia o toxins.
  • O taimi masani o togafitiga togafitiga togafitiga e fesoasoani e faʻamalolo ai le maso masima, faʻaleleia le toto ma, e tusa ai ma le meaʻai.
  • O togafitiga togafitiga e aofia ai foi togafitiga faʻapitoa faʻapitoa. O masaniga masani e fesoasoani e faatumauina ai le musika, taofia le atinaʻe o atrophy.
  • O se aafiaga lelei o le magnetotherapy.
  • O nisi taimi e faʻamatalaina ai gasegase togafitiga o nasu e faʻaaogaina ai masini eletise faapitoa.
  • O nisi metotia o togafitiga fou e lelei foi. O nisi taimi e fautuaina ai le gasegase o le gasegase, masima, togafitiga ma lago.
  • O se vaega tāua o togafitiga o se meaʻai lelei. Ua fautuaina tagata maʻi e aofia ai nisi fualaau faisua, fualaʻau ma meaʻai susu i la latou meaʻai. E taua le tuʻuina atu o mea manogi, faʻasao, meaʻai, manogi ma falai. Ua faasaina le ava malosi. E taua foʻi le tuʻuina atu o le ulaula, tapaa tapaa.

I le avea ai o se tulafono, o ia taualumaga, faatasi ai ma le filifilia saʻo o fualaau faasaina, fesoasoani e faʻagesegese ai le atinaʻeina o le togafitiga, ma o nisi taimi e toe faʻafoisia ai le lagona ma le faʻaaogaina o masini.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

O nisi fofo i le fale o le a fesoasoani i le taulimaina o faailoga:

  • E taua le masima. E faigofie lava ona saunia - naʻo lou manaʻomia e faʻatumu le afa o le pakete i le vai vevela, faʻaopoopo 150 ml o le laulau vailaʻau (9%) ma le 200 g o masima masani. O lea ituaiga bath bath e tatau ona faia i aso taitasi mo le masina.
  • O le a le fesoasoani foi le mea e gaosia ai le lanu moana. I le auala, e mafai ona faatauina le paʻu i soo se fale talimalo.
  • E aoga le faaopoopo i ai o le teuteu o nila i le taele taele.

O ia togafitiga e fesoasoani e faʻamafiesea ai le tiga ma faʻaumatia nisi o faʻaʻailoga. Ae ui i lea, e le mafai ona latou suia togafitiga faʻasolosolo atoa - e le mafai ona e teena le fesoasoani a se fomaʻi.

Metabolic ma toto e tafe toto

O nei vaega o fualaau oona o se tasi lea o mea sili ona taua i le togafitiga o le polyneuropathy. Ma i le tele o tulaga, o le faiga o le gaioiga o se tasi fualaau faasaina e le faatapulaaina na o, mo se faataitaiga, o le aafiaga o le metabolic. Toeitiiti lava o taimi uma, o vailaau e galue i le tele o itu i le taimi lava e tasi: o le "tau" free radicals, faaleleia atili le nerve nutrition nutrition, ma fesoasoani e faateleina le tafe toto i le itu o le nasu faaleagaina, ma faalauiloa ai le faamalologa. Talu ai ona o le tele naua o aafiaga, e pei ona latou fai mai ai, e tasi le fana latou te le fasiotia e oo lava i le lua, ae o manufelelei e tasi le maa! Ae o loʻo i ai ni faʻalavelave. E le o fualaau faʻamalosi uma e aoga i le togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo. I le fofo, o le faaitiitia o lona aafiaga ua sili ona suesueina, e aofia ai sauniuniga o le Thioctic acid, Actovegin, Instenon. Talu ai nei, o Cerebrolysin, Cytochrome C, Mexidol ma Cytoflavin, Calcium pantothenate ua faʻaaogaina le faʻaaogaina mo le faamoemoega e tasi. E masani lava, e tasi le vailaʻau e sili ona lelei (o le filifiliga e faʻavae i luga o le mafuaaga moni o le polyneuropathy o pito i lalo). O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i le polyneuropathy o le maʻisuka, o le autu autu o le vailaʻau o le Thioctic, faʻatasi ai ma le gasegase o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo, e sili ona lelei le Actovegin. Aʻo faʻasalalau soʻo se vailaʻau faʻasaina, e tatau ona mataituina le taimi e faʻaaogā ai, talu ai o le toe faʻaleleia o fiva namu o se faagasologa uumi. O le mafuaaga lea i le tele o tulaga e tatau ona ave le vailaʻau mo se taimi uumi, ia le itiiti ifo ma le 1 le masina, ma sili atu le umi. Seʻi o tatou talanoa atili i auʻiliʻili e uiga i fualaau taʻitasi.

O le gaioio o le thioctic o se vioxidant malosi, o lona aafiaga i le togafitiga o le polyneuropathy e lauiloa i le lalolagi atoa. E tatau ona faʻaaoga vailaau mai le tasi masina i le ono. Muamua, o le afaina o le fualaau faasaina (i se fualaau o le 600 mg i le aso) e tatau mo le 14-20 aso, ona mafai ai lea ona e fesuiaʻi i pepa laupepa. E tutusa lelei le 600 mg, ae i totonu o fualaau o piliki, e afa afa itula ao leʻi faia taumafataga o le taeao. Pe a togafitia, e taua le malamalama o le aʻafiaga o le fualaau faasaina o le a le faʻaalia i aso muamua o le pulega. E le o taʻuina mai ai le leai o se iuga. E manaʻomia le taimi mo le vailaʻau e mafai ai ona faʻaaogaina uma faʻafitauli tau gasegase i le maualuga o fiva nasu. O le gaioio o le thioctic o loʻo faʻaalia i luga o le maketi faʻatau: Oktolipen, Alpha Lipoic Acid, Berlition, Espa-Lipon, Thioctacid, Neuroleptone, Thiogamma.

Actovegin o se oloa na maua mai le toto o tamai povi. Aua e te fefe i le upu "toto" i lenei tulaga. Mai i lea mea, i Actovegin, naʻo vaega sili ona taua o le masini siaki ma le kulimi e tumau. I lenei tulaga, mo le togafitiga o Actovegin, e tatau ona faʻaaoga muamua le taimi muamua i se matāua o le 10-50 ml (o le fuataga e faalagolago i le ogaoga o faailoga o le polyneuropathy). O le masani lava, o le gasegase o le gasegase i le 10-15 aso, ona faaauau ai lea o togafitiga i le tino (2-3 papafa 3 taimi i le aso) mo le isi 2-4-4 masina. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e mafai ai ona e togafitia i le taimi e tasi ia togafiti lautele, ae faapea foi "faafitauli" o le faiai, toto toto o vae. O isi atunuu o Actovegin e le o faʻaaogaina faʻapitoa i totonu o atunuu CIS ma Rusia, ma na faʻasaina foi i Amerika ma Kanata. O lenei mea e mafua ona o le mea moni o le tele o suʻesuʻega o lona aoga e leʻi faʻatautaia.

O le aʻoaʻoga o se faʻalavelave lavelave e aofia ai mea aoga e tolu. O loʻo faʻaitiitia le toto toto, o loʻo i ai se faʻamalosiaga i luga o neu, ma faʻaleleia le tuʻuina atu o manaʻoga i le va oi latou. E maua ai le faateleina o le toto i totonu o masini e mafatia i le le lava o le okesene. Ona o lenei mea, o le meaʻai o le nerve filo e faʻaleleia, ma latou "toe faʻaleleia" vave. O le aʻafiaga e maua ai le aoga: o mea o le 1st ampoule (2 ml) o loʻo faʻatautaia i totonu o le gagana i aso uma mo le 14 aso. I le lumanaʻi, o le Instenon e faʻafofoga tautala i le 1 laulau 3 taimi i le aso mo le isi 1 masina.

Cerebrolysin o se porotini sauniuniga e maua mai le faiʻai o le puaa. E taua o se vailaʻau malosi malosi o le neurometabolic. Na te taofia le faagasologa o le faʻaumatiaga i siama namea, faʻateleina le faʻamalosia o le protein i totonu ia i latou, ma e mafai ona puipuia i latou mai aafiaga leaga o mea eseese. O Cerebrolysin ei ai sona aʻafiaga o aʻafiaga, lea e afaina ai le gaioiga o le tino atoa. Cerebrolysin faʻalauteleina avanoa o namu sulu e ola ai i le feagai ai ma le le lava o meaʻai. Faʻatagaina le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamaʻi ma le vevela (5 ml ma le 10-20 ml, i le faasologa) mo le 10-20 aso. Ona fai lea o se malologa mo le 14-30 aso ma, afai e tatau ai, toe fai le kosi.

O le pantothenate o le Calcium o se vailaau faʻasaina lea e faʻaolaina ai le toe faʻafouina o gaioiga, o lona uiga, toe faʻaleleia (faʻamaloloina) o neura lautele ma e le gata ia i latou. Faʻaaoga 1-2 papaʻe 3 taimi i le aso i vasega o le 1 masina. Faʻagesegese ae mautinoa, o le fualaau oona o le a "paʻu" ai faaletonu i totonu o neura, fesoasoani i le toe faʻafoisia o latou galuega.

Mexidol (Mekisiko, Mekisiprim, Neurox) - o se vailaau mamana malosi. O se vailaʻau faʻataʻitaʻi lea. E fesoasoani i le toe faʻaleleia o le fausaga masani o paʻu o namele, ma faʻamautinoaina ai a latou gaioiga masani, aua o aʻafiaga uma o le namu e faʻasalalauina e ala i le membrane. O le Mekisidol faʻapupulaina le teteʻe mai nasu namu i mea le lelei o le siosiomaga. O le fualaau o le fualaau faasaina, ala o le pulega ma le umi o le taimi e faaaoga ai e fesuisuiaʻi e fuafua lava i le uluai vaega o le faaletonu o le neurological. Afai e tatau ai, ia amata i le iniseti poʻo le inisiua o le 5 ml, ona fesuiaʻi lea i pepa (125-250 mg 3 taimi i le aso). O le vaitaimi o togafitiga e 1.5-2 masina. O le fualaau faasaina e lelei le faapalepale. Pe a faʻatonuina faʻamalosi, e mafai ona mafua ai se faʻaʻi tiga, se manaʻoga i le tale. O nei lagona e vave ona pasi vave ma e itiiti lava se mea e tupu pe afai o le fualaau faasaina e faʻaaogaina le pala (i le 0.9% sodium chloride solution), ae le o se vaalele.

Cytoflavin o se isi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. Faʻaopoopoina e le tasi le isi, o vaega o le vailaʻau e faʻaleleia ai le malosi o le malosi i le neurons, teena le gaioioiga o radical free, fesoasoani sela "ola" i tulaga o le le atoatoa o meaʻai. Mo togafitiga, e 2 laulau e faʻaaogaina 2 taimi i le aso afa ile itula ae leʻi faia le taumafataga mo le 25 aso.

O le tele o fualaau oona e pei ona taʻua i luga e le o lauiloa, o le mea lea, i le togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo. E tele taimi e faʻaaoga ai le Thioctic acid, Actovegin. O isi fualaau o le neurometabolic e masani ona faʻaaogaina mo "faafitauli" faʻatasi ma le fatugalemu o le tino, ae e le tatau ona galo ia i latou o loʻo i ai se lelei lelei i le itu i tua. O nisi fualaau e itiiti se "poto masani" o le faaaogaina (mo se faataitaiga, Mexidol), ma o vaega uma o a latou faatosinaga e leʻi lava le suesueina.

O le fualaau sili ona taatele mo le faʻaleleia o le toto i faʻamaʻi o neura o pito i lalo o le Pentoxifylline (Vasonitis, Trental). O le fualaau faasaina e faaleleia ai le toto i totonu o tamai vaa o le tino atoa ona o lona faalauteleina. I le faateleina o le toto, tele meaʻai e ulufale atu i neu, o lona uiga o le faateleina o le avanoa e toe faʻaleleia ai. O le faatulagaga masani mo le faʻaogaina o le Pentoxifylline e pei ona taua i lalo: faʻaaogaina le 5 ml o le vailaau faʻasaina, na faʻaumatia muamua i le 200 ml o le 0.9% sodium chloride solution, mo le 10 aso. Ona faʻamaonia lea o le 400 mg 2-3 taimi i le aso mo le 1 masina. Mo le tele o vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le polyneuropathy, o lenei tulafono e galue: o le maualalo o le malosi o faʻamaoniga o se laupepa o le fualaau faasaina. O le mea lea, afai o le faʻafitauli o le faʻamaʻi, e le mafai ona faʻaaogaina, e mafai lava ona mafai ona o gatasi ma le pentoxifylline o piliki masina e ala i le faaseʻeina o inisiua.

Togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo e le maeʻa e aunoa ma le faaaogaina o vitamini. O le sili ona aoga o vitamini o le vaega B (B1, B6 ma le B12). O le tasi o le le lava o meaai i totonu ia te ia lava e mafai ona mafua ai ni faʻaaliga o le faʻaleagaina o neura lautele. O le faʻamalosiina o aʻafiaga o le tasi ma le isi, faatasi ai ma le faʻaaogaina o nei fualaau oona e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o membranes o neura o le gataifale, maua ai le faʻamalosi, i nisi itu o antioxidants. Fomu tuʻufaʻatasia (pe a aofia uma vitamini e tolu i le tasi sauniuniga i le taimi e tasi) e sili ona fiafia i vaega taʻitasi. E i ai pepa faʻaogaina ma pepa. O nisi o fomaʻi (Milgamma, Combilipen, CompligamV, Vitaxone, Vitagamma) e aofia ai foi le lidocaine, lea e faʻaleleia ai le aafiaga o le toomaga tiga. O fualaau oona e pei o Neuromultivit ma Neurobion o loo i ai se mea mama "le mama" o vitamini B e aunoa ma le lidocaine. Pe a togafitia, e masani ona latou taumafai i se tuufaatasiga o ituaiga o vitamini i le amataga o togafitiga ma fualaau i le lumanaʻi. I le averesi, o vitamini B e faʻaaoga mo le itiiti ifo ma le tasi le masina.

E leʻi leva talu ai nei, i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le tino, na amata ai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina a Celtica. O se faʻaopoopoga meaʻai lea. O loʻo i ai le uridine monophosphate, vitamini B12, gaʻo siama. O le vailaau faasaina e maua ai vaega o fale mo le toe faʻaleleia o paʻu o le neura. Faaaoga le Celtican 1 capsule 1 taimi i le aso mo le 20 aso.

Painkillers

O le faafitauli o le tiga i liʻo o neura o pito i lalo ifo e lei fofoina, talu ai e leai se 100% o fualaau faasaina ua iai lenei faailoga. E faalagolago tele i le mafuaaga moni o le polyneuropathy. E tusa ai ma lea, o le manaʻoga mo le faʻaaogaina o mea faʻale-tino. Mo nisi, o le a taua tele, talu ai e le faatagaina e le polyneuropathy nisi tagata gasegase ia moe atoa. Ma i se tasi e le o faʻaalia i latou, aua o le polyneuropathy e le aʻafia ai ni mea faʻafuaseʻi.

Mai faʻamaʻi, tagata faʻamalosia ma faʻamaʻi pipisi, mea faʻapitoa i le lotoifale, opioids ma gasegase maualuga e mafai ona faʻaaogaina. Aua e te maofa ona o lenei lisi e le oi ai ni mea e masani ai tagata e pei o Analgin, Pentalgin, ma e tutusa. Ua leva ona faamaonia e faapea faatasi ai ma le polyneuropathy o pito i lalo, o nei vailaʻau e leai sona aoga. O le mea lea, o lo latou faʻaaogaina i lenei faʻamaʻi e matuai leai lava se aoga.

O le faʻaonaponei faʻaonapo nei na faʻaaogaina togafitiga o Gabapentin (Tebantin, Neurontin, Gabagamma, Catena) ma Pregabalin (Lyrics). Ina ia mafai ei latou ona i ai se faʻalogiga faʻapitoa, e manaʻomia le taimi. Soʻo se faʻaleleia e mafai ona faʻamasinoina muamua nai lo le 7-14 aso o le faʻaaogaina, pe afai e oʻo i le maualuga o le toʻotoʻo ua maua. O le a le foliga i le faiga? Gabapentin e amata i le fua o le 300 mg i le afiafi. O le aso e sosoo ai - 2 taimi i le aso, 300 mg i luga o le tolu aso - 300 mg 3 taimi i le aso, i le lona fa - 300 mg i le taeao ma le aoauli, ma i le afiafi 600 mg. O le mea lea, o le siʻosiʻomaga e faasolosolosolo malie lava ona oʻo ina oʻo mai se faʻalogopoga faʻalogona I lenei tulaga, e tatau ona e taofi ma ave mo le 10-14 aso. Ona faʻataunuʻuina lea o le mamafa o le aafiaga. Afai e le lava, ona mafai lea ona e faʻaauau pea le faʻateleina o le fua (o le maualuga e mafai ona faatagaina e 3600 mg i le aso). E le manaʻomia e le Pregabalin se fuataga umi umi. Ole fua saʻo o Pregabalin e mai le 150-600 mg i le aso.

Faatasi ai ma antidepressants, o le amitriptyline e masani ona faʻaaogaina.O lona fua faʻatatau o le tau-sili ona lelei, ua avea ai ma togafitiga sili ona lauiloa i le polyneuropathy. Amata i se laʻititi maualalo o le 10-12.5 mg i le po ma faʻagasolo malie le faʻatupulaia o le fua seia oʻo ina taunuʻu se faʻamalosi. Ole fua ole manaʻomia ole tino: 12.5 mg o le a lava mo se tasi, ma e manaʻomia e se tasi le 150 mg. Afai e le taliaina le Amitriptyline, e mafua ai aʻafiaga, ona mafai lea ona e taumafai e sui i Lyudiomil poʻo Symbalta, Venlaxor.

O mea faʻapitoa i le lotoifale, faʻaaogaina le lidocaine. I le taimi muamua, sa i ai le avanoa e na o le faʻaaogaina o lona tino. Ae ui i lea, i lenei fomu, o le lidocaine e mafua ai ona afaina le fatu ma fesuiaiga i le toto. I le taimi nei, ua maua se ala ese. O se faiga faʻaaoga i le lotoifale o Lidocaine i le sone sili ona tiga i foliga o se patch (Versatis) na atiaʻe. O le patch e pipii mau i le paʻu, e le afaina ai, ona o le mea pito i luga, o le itu e faʻaitiitia i le zero. E le gata i lea, o Versatis e aofia ai vaega o le tino, e puipuia ai lo latou ita atili mai fafo, ma faʻaitiitia ai le faʻaosoosoina o le tiga.

I tulaga ogaoga o tiga matuia, e le mafai ona mafai ona togafitia e ala i auala ua taua i luga, o le taimi nei i le tofiaina o sui o le opioid (Tramadol). Latou te taumafai e faʻamaonia le vailaau mo sina taimi pupuu, ina ia aua le mafua ai ona fai ma vaisu. Amata i le ½ tablet 2 taimi i le aso (poʻo le 1 le papa i le po). Pe a maeʻa le vaiaso, pe a manaʻomia, e faʻaopoopoina le fua ile 2 pusa i le aso. Afai e leʻi maeʻa le toomaga o le tiga, ona faʻateleina pea lea o le dose i le 2 papa maʻa 2-4 taimi i le aso. Ina ia faʻaitiitia le fuataga o Tramadol e aunoa ma le leiloa o le malosi o le analgesic, na faia ai se tuufaatasiga o Tramadol ma Paracetamol (Zaldiar). O le aafiaga o le 1 papalama o Zaldiar e tutusa ma le 1 papalama o Tramadol, ao 1 le papaa o Zaldiar o loo i ai se aofaiga sili ona itiiti o Tramadol (37.5 mg i le 50 mg, i le faasologa). O lea la, o le faaitiitia o le fualaau o le opioid fualaau faasaina e ausia e aunoa ma le leai o se aoga.

A oʻo i le tele o le paʻu o le polyneuropathy, e mafai ona faʻaaogaina le pito i luga o le kulimi o loʻo i ai le capedicin. O le Capsaicin e mafua ai le vaivai o le tiga o le tiga, o lona uiga, i le taimi muamua o le tiga e mafai ona faateleina, ona mou ai lea. O lenei vaitau, pe a oʻo ina faʻateleina le tiga, e le o tagata gasegase uma e mafai ona tumau, o le mea lea, e lua fesootaʻiga i lenei auala o le togafitia o le tiga i le polyneuropathy.

E masani lava, o fualaau e faʻaitiitia ai le tiga e tatau ona tuʻufaʻatasia ina ia ausia ai se taunuuga. Ae e tatau ona faia lenei mea pe afai o fualaau taʻitasi (faʻapitoa e maua le metotia talafeagai ma le umi o le faʻaaogaina) e leai se aoga.

Faʻafeiloaʻi e faʻaleleia le amio o se manaʻoga o le nasu

Afai o le faʻamaʻi e mafua ai le le mautonu o le lagona (o lona gau), vaivaiga maso, ona o nei faailoga o faailoga ia mo le tofiaina o vailaau o le anticholinesterase (o soʻo e faʻaleleia le faʻasologa o neuromuscular). E tusa lava pe i ai ni faaletonu i totonu o le neura, o nei vailaʻau e fesoasoani i le faʻaaogaina o se lagona i le vaega totoe o le neura. Ona o lenei mea, ua toe faʻaleleia ai le malosi o le musika ma toe foʻi mai lagona. Ma o isi fualaau oona i le taimi nei e saofagā i le toe faʻafouina o neura, o lea e tumau ai pea le malosi o le muscle ma le lagona lelei e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina.

O le faʻaaoga tele o fualaau faasaina o lenei vaega o Neuromidin, Amiridin, Axamon, Ipigriks. O fualaau uma lava e foliga tutusa i le tulaga o le mea aoga autu autu. E lua ituaiga o tui e faʻaaogaina ai le tele o polyneuropathy, faʻapea foʻi ma maʻa. Pills e masani ona faʻaaoga. E masani lava ona faatonuina 10-20 mg 2-3 taimi i le aso mo le 30-60 aso.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o vailaau faʻaonapo nei e tele naua fualaau oona e mafai ona afaina ai uiga o le polyneuropathy o pito i lalo. E leai se tasi oi latou e "le o se toa" ia lava, ae i le tuufaatasiga, faatasi ai ma le taua ma le onosai o le tagata maʻi, o vailaau e mafai ona faatoilaloina ai le maʻi.

Taofiaga

I aso nei, e toʻatele tagata e fiafia i faʻamatalaga e uiga i lenei faʻamaʻi ma ona faailoga, saili mo ata. Neuropathy o pito pito i lalo o se maʻi matautia ma sili ona le lelei. O le mea e leaga ai, e le oi ai vailaau faʻasolosolo faapitoa. Ae o loʻo i ai nisi faʻamaumauga faafomaʻi e tatau ona faia ina ia puipuia oe lava ia:

  • afai e tatau ona e galue i mea oona, e tatau ona e tagofia fualaau puipuia, mulimuli i le puipuiga saogalemu,
  • o faʻamaʻi pipisi uma ma faʻamaʻi pipisi e tatau ona faʻatautaia i le taimi,
  • manaomia le lafoai o le ava malosi, fualaau faasaina, tapaa,
  • soʻo se vailaʻau e mafai ona ave faʻatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi, mataʻituina le sao saʻo,
  • e taua le fai o seevae lelei, aloese mai manuʻa ma le maalili o vae, mataʻituina le tumama,
  • e tatau ona e fetaui lelei, ia mamafa lou tino,
  • meaʻai lelei ma se olaga ola malosi o le a fesoasoani e faʻamalosia le tino,
  • e taua le taofiofia o le toto, ave vailaau talafeagai.

O se faʻamaʻi matautia lea e le tatau ona le amanaiaina. Faatasi ai ma le taimi talafeagai ma le saʻo, o le a amata ona mou ese atu faailoga o le limite o le neuropathy, o lea e lelei ai le fomaʻi mo maʻi. Ae ui i lea, o faʻalavelave matuia o faʻamaʻi e mafua ai le le atoatoa.

O le a le limite o le neuropathy?

Neuropathy o se liona o neura lautele ma o loʻo tuʻuina mai e ia vaa. I le taimi muamua, o lenei maʻi e le o se mea e afaina i le natura, ae mulimuli ane mulimuli ane, afaina o fiva nerve, e mafai ona sili atu i luga. Neuropathy o pito i lalo o loʻo aofia ai i totonu o le vaega o polyneuropathies, o le mafuaʻaga o ni mea e le o iai ni faʻafitauli o le tino, siama o le tino, faʻaleagaina o masini, faʻamaʻi o le tino.

E tusa ai ma le ituaiga, o le neuropathy e iloga:

I le ituaiga o togafiti faʻamaʻi i fiva namu, o le neuropathy o le axonal (e aofia ai le faʻaogaina o neurons - axons) ma le siʻitaga (faʻalautele i laupepa o fiva namu). E tusa ai ma faʻamaoniga, e tupu mai faʻafitauli:

  1. Sensory. Faailoga o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma tiga e sili atu.
  2. Moli. E faʻaalia i le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi.
  3. Vegetative. O loʻo i ai faailo o faʻafitauli autasi ma faʻafitauli.

O mafuaʻaga o togafitiga e eseese. O le mea lea, o le maʻisuka o le uiga lea o le faaletonu o le maʻisuka i neurons i le maʻisuka. Oona, o le ava malosi e afua ona o le oona, inisua. O isi mafuaʻaga e ono mafua ai ona o le tino, le lava o vitamini o le vaega B, hypothyroidism, HIV, faʻalavelave, mamafa faʻamalosi.

Recipes mai togafitiga masani

O le Polyneuropathy e mafai ona togafitia i auala e le masani ai. E fautuaina le faʻaaogaina o suauu taua o eucalyptus, cloves, fir. E tatau ona suʻe vae i se fofo masani. E fesoasoani lenei mea e faʻamalolo ai le tiga, faʻaleleia le toto i vae.

Faʻaleleia le taele paʻu. E manaʻomia ona faʻaumatia i le 3 lita o le vai mafanafana le afa o le ipu o le vineta ma le ipu masima. E tatau ona tuu i lalo vae i le vaifofo togafitiga i aso taitasi mo le afa itula mo le 30 aso.

Fuafuaga puipui

Ina ia puipuia le faaleagaina o fiva, e tatau ona aveese mea e afaina tele ai neu. Polokalame puipuia e aofia ai:

  • lafoai ava malosi
  • le faaaogaina o meaai lelei
  • pe'ā galue i vailaau faʻasolosolo, o le faʻaaogaina o mea puipui,
  • teena o fualaau le pulea,
  • taimi talafeagai togafitiga o faʻamaʻi oi ai nei,
  • gaioiga faaletino,
  • puleaina o le toto sugar concentrations.

E tatau ona e malamalama e le mafai ona taofia le atinaʻeina o le polyneuropathy. E mafai e se tagata ona faʻaitiitia le numera o mea le lelei e aafia ai le neurons.

Taunuuga talafeagai

Faatasi ai ma se asiasiga tuai i le fomaʻi poʻo le leai o se togafitiga, o le faʻamaʻi e mafua ai faʻafitauli faigata, o le tasi o le fesuiaiga o togafitiga i se foliga e le mafai ona gafatia. O le tagata gasegase e matua leai lava se lagona o le tino, o le a faasolosolo lalo ifo maso, e mafua ai ona le atoatoa. I tulaga ogaoga, pe a afaina ai le namu e gafa ma le gaioiga o le muso o le fatu, o le a mafai ona tupu se taʻavale e taʻitaʻia ai le oti.

O se suʻesuʻega lelei ma le toe malosi atoatoa e mafai ona maua i se ava malosi, pisipisia ma mea vevela. O le polyneuropathy o le maʻisuka e le mafai ona faʻaleleia, e mafai ona faʻaitiitia le malosi o faʻamaoniga. E le gata i lea, o se faʻamaʻi e mafua ai mea faʻapitoa, o le faʻagesegese o le faʻamalolo o le manua e mafai ona auai.

Neuropathy o pito i luga ma pito maualalo o se faʻamaʻi faʻamaʻi e taʻitaʻia ai taunuuga e le mafaafitia. I uluai faʻamatalaga e le mafaamatalaina, e tatau ona sailia se fesoasoani faafomaʻi. O le togafitiga vave o le a fesoasoani e aloese ai mai faigata ogaoga.

Manatu Leaga - Le Autu Autu o Faailoga

O faʻaaliga o togafitiga i vae e mafai ona fesuisuiai, masani ona latou faalagolago i le mafuaaga o le neuropathy. Afai o le faamaʻi e mafua mai i le vevela, o faʻamaʻi e ufitia ai se tasi vae. I maʻi o le maʻisuka, maʻi o le autoimmune, e salalau faʻamaʻi i vae uma e lua.

O faʻamalosi mafaufauga e mafai ona matua le fiafia e mafua ai le le fiafia i setete i se tagata maʻi.

O faʻalavelave faʻaleagaina e maua i tulaga uma o le limite o le neuropathy. O faailoga e masani lava ona matauina i taimi uma, aua nei faalagolago i le tulaga o le tino, aso malolo, malolo, e masani ona mafua ai le le mautonu.

I le faaopoopo atu i faʻamatalaga ua faʻamatalaina, e masani lava ona faʻalavelave le mafaufau - faʻaitiitia le amanaia o le malulu, vevela, suiga i le laasaga o le tiga, le tumau le paleni ona o le faʻaitiitia o le lagona o vae. O le tiga e masani ona aliali mai - mafatiaga pe tipi, vaivai poʻo le le mafai ona faʻafitia, e faʻatuina i le eria o loʻo afaina ai le neura.

Isi faailoga o le maʻi

Aʻo faʻapupulaina maʻi, o loʻo faʻaleagaina ai fiva nerve, ma o isi maʻi e aʻafia ai. O nei mea e aofia ai musele maso, e masani ona fetolofi i vae, aemaise lava i tamaʻi povi. Afai o le tagata maʻi e asiasi atu i se neurologist i lenei laasaga, e iloa e le fomaʻi le faaitiitia o le mafaufau - tovae, togi. O le faʻaitiitia o le mana o le faʻataʻitaʻiga, o le faʻalauteleina o le maʻi. I vaega mulimuli, o manatu o le tendon atonu o le a matua leai lava.

Ole vaivai ole musika o se faailoga taua o le neuropathy o le nevae, ae o le uiga o le tuai o le maʻi. I le taimi muamua, o le lagona o vaivaiga maso e le tumau, ona tumau ai lea. I tulaga maualuga, e taʻitaʻia ai i:

  • faaitiitia galuega lima,
  • faigata i le alu ese e aunoa ma le lagolago,
  • mimiti o maso, o latou atrophy.

Faʻafitauli o le vegetative-trophic o se isi vaega o faʻamaoniga i le neuropathy. A aʻafia vaega o gasegase o le gataifale, o mea nei e tupu:

  • lauulu e pau i luga o vae
  • o le paʻu e sili ona manifinifi, pala, mago,
  • nofoaga o le televave o foliga mai

I tagata gasegase e leai ni aʻafiaga, tipi, abrasions i luga o vae e malolo le lelei, e toetoe lava o taimi uma latou te fesiligia ai. O le mea lea, o le neuropathy o le maʻisuka, o suiga o le gaosiga e matua ogaoga lava ona maua mai ai le maivi, o nisi taimi o le gaioiga e faigata ile gangrene.

Le faʻataʻitaʻiga mo le togafitiga o togafitiga

O se tagata poto faapitoa i le neurologist e mafai ona faigofie ona ia faia se mea e maua ai le mafaufau e tusa ai ma le faamatalaina o faailoga e tusa ai ma le tagata gasegase ma e tusa ai ma faailoga o mea e maua ai - suiga o le paʻu, mafaufauga le lelei, ma isi.

O auala faʻataʻitaʻi e eseese tele, o nisi nei:

AualaO a faʻaaliga
Faʻafanua eletiseFaʻavaeina o se laumei o le tino o le tino - aʻa, gaioiga faagasologa, tino o neurons, membranes, etc.
Lautele, suʻega o toto totoInflammatory, faʻalavelave faʻapipiʻi, le i ai o suiga o le autoimmune
Suʻe suʻa totoAtinaʻeina o le maʻisuka
X-ray o le pineFaʻailoga o le koluma
Faʻailoga o le totoO le i ai o fomaʻi faʻamaʻi i le nervous natives e paʻu i le taula

O le auala autu mo le faʻamaonia o faafitauli i fiva namea o loʻo tumau pea se faʻaoga faigofie o le eletise-faʻataʻitaʻiga - e fesoasoani e faʻamalamalama ai le maʻi.

O faʻavae o togafitiga o le neuropathy

E tatau ona togafitia lenei faʻamaʻi i se faʻalavelave, e talafeagai ma le faasaʻoina o togafitiga faʻavae. Mo faʻamaʻi pipisi, hormones, cytostatics ua faʻataʻitaʻiina, mo le maʻisuka - faʻaitiitia o le suka poʻo le inisalini, mo le ituaiga oona o le maʻi - auala faʻamama (hemosorption, plasmapheresis).

O sini o togafitiga mo limite o le neuropathy o:

  • toe faʻaleleia o tino nerve,
  • toe amataina o le faʻaliliuga,
  • faʻasaʻoina o maʻi i totonu o le tino faʻamalolo,

E tele togafitiga togafitiga, o le mea autu o fualaau.

O togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina naʻo le i ai o fomaʻi, hernias, pe a mavae ni manua. Ina ia puipuia le atrophy musika, o tagata maʻi uma lava e faʻaalia tino faaletino mai se togafitiga faʻapitoa faʻapitoa, mo le taimi muamua e faia ai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi toe faaleleia.

Faʻatasi ma le neuropathy, e tatau ona mulimulitaia se taumafataga ma se faʻalauteleina o mea o vitamini o le vaega B, ma le ava malosi, meaʻai ma vailaau vailaʻau, vaʻa, falai, ma ulaula e tatau foi ona le aofia ai.

O le faʻamaʻi ua togafitia lelei i le physiotherapy. Massage, magnetotherapy, siama togafitiga, reflexology, musika eletise eletise ua sili ona faamaonia. Ina ia taofia le faia o maʻi pipili e tatau ona faia ni seevae faapitoa, faʻaoga faʻaaoga.

O fualaau autu mo togafitiga o togafitiga

O fualaau oona e taitaia se vaega taua i le togafitiga o le neuropathy. Talu ai o le faavae o le faʻaleagaina o mea o le nerve, e tatau ona faʻaleleia le fausaga o aʻa aʻa. E maua lenei mea e ala i le faʻaaogaina o nei vailaʻau:

    Neuroprotectors, faʻavavevave o le metabolism i namu faga - Piracetam, Mildronate. Latou te faʻaleleia mea tau namu o le gaʻo, e fesoasoani e faʻaleleia lona fausaga.

A aunoa ma le toilalo, vitamin o le vaega B e faʻaaogaina i le faagasologa o togafitiga, B12, B6, B1 e sili ona faʻaalia. O le tele o taimi, o soʻo tuʻufaʻatasia o loʻo faʻatulagaina - Neuromultivit, Milgamma i totonu o fualaau, injections. A maeʻa a latou faʻaaogaina, e faʻavaivaia lagona le mautonu, o faʻamaoniga uma e faʻaitiitia ai le matuia.

O le a se isi togafitiga o le neuropathy?

O vitamini o vailaʻau malolosi e pei o le ascorbic acid, vitamini E, A e aoga tele mo le tino i soo se ituaiga o neuropathy o pito i lalo. E tatau ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o aʻafiaga saoloto.

O le malosi o le musika, o le tagata maʻi o le a fesoasoani i le faʻaogaina o musika - Sirdalud, Baclofen, lea e naʻo le fomaʻi o le fomaʻi e faʻaaogaina - afai e faʻaleagaina, e mafai ona faʻalauteleina le vaivai o musika.

E i ai isi vailaʻau e faʻasaga i lenei maʻi. E filifilia i latou taitoatasi. O nei:

  1. fualaau faʻasalalau e faʻaitiitia ai tiga, afaina - Prednisone, dexamethasone,
  2. vailaʻau vailaʻau faʻaleleia e faʻaleleia ai le toto i totonu o masini - Pentoxifylline, Trental,

I le lotoifale, e fautuaina e faʻaoga mea manogi ma le novocaine, lidocaine, non-steroidal anti-inflammatory drugs, faapea foi ma le faʻafefeteina o suauu ma le pepa mumu, mea e afaina ai manu. Faʻaleagaina le paʻu o vae, faʻamaʻi, laei ma vailaau faʻamaʻi (Tetracycline o le manogi, Oxacillin).

Isi togafitiga mo le neuropathy

Togafitiga ma togafitiga faʻaleagaga e faʻaaoga ma le faʻaeteete, aemaise lava mo le maʻisuka. Atonu e pei o mea nei:

  1. Faʻatasi le isu o se moa mata ma le 2 sipuni tele o le suāuʻu olive. Faaopopo le 100ml o le sukaroti, se sipuni sipuni o le meli. Inu 50 ml tolu taimi i le aso pe a uma taumafa. O le vasega e 14 aso.
  2. Liligi 2/3 ipu o le vineta 9% i totonu o se pakete o vai mafanafana, sasaa se ipu masima. Taofi ou vae i le vai mo le 15 minute. O le vasega e tasi i le aso i le masina.

Faatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, o le maʻi o loʻo i ai se faʻamatalaga lelei. E tusa lava pe o le mafuaʻaga o le neuropathy e matua ogaoga, e mafai ona faʻagesegese pe taofi le alualu i luma, faʻapea foi le faʻaleleia o le lelei o le ola o le tagata.

Tuua Lau Faamatalaga