O siama oona e avea ma auupega fou e faasaga i le maʻisuka ituaiga 2

O vailaʻau oona e mafai ona puipuia mai le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo faʻaalia lenei iʻuga o se suʻesuʻega fou na faia i le Iunivesite o Eastern Finnish.

O le maualuga o le serum indolpropionic acid e puipuia mai le maʻisuka ituaiga 2. O lenei vailaʻau o se metabolite e maua mai i siama oona ma o ona oloa e faʻaleleia e se meaʻai tele-meaʻai. E tusa ai ma le au suʻesuʻe, o le suʻesuʻega e maua ai se malamalama atili i le matafaioi o siama o le iniseti i le fegalegaleaiga i le va o meaʻai, metabolism, ma le soifua maloloina.

O le suʻesuʻega na faʻaalia ai foi le tele o metabolites lipid fou, o faʻasalalauga maualuga e fesoʻotaʻi ma le faʻaleleia atili o le insulin ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka. O faʻavaega o nei metabolites na fesoʻotaʻi foi ma gaʻo meaʻai: o le faʻaitiitia o le tele o gaʻo i le taumafataga, o le maualuga o le maualuga o nei metabolites. E pei o le indolpropionic acid, o maualuga maualuga o nei lipid metabolites e foliga mai foi e puipuia mai le maualalo o le pala.

"O suʻesuʻega muamua na aʻafia ai faʻamaʻi pipisi i le lamatiaga o faʻamaʻi i le mamafa o tagata." O a matou taunuʻuga e faʻaalia ai o le indolepropionic acid atonu o se tasi lea o mea e faʻafefeteina ai le puipuiga o meaʻai ma le vailaau oona, "o le tala lea a le tagata suʻesuʻe o Kati Hanhineva mai le Iunivesite o Eastern Finnish.

O le faʻamaoniga o le siama o le iniseti o se faʻalavelave faʻalavelave, o le mea lea, o le faʻamaoniga o metabolites e maua mai i vailaau oona e mafai ona avea ma se auala e sili atu ona talafeagai mo le suʻesuʻeina o le gaioiga o siama o le iniseti i le pathogenesis o, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻisuka.

Iniseti o le inisinia ma le maʻisuka

O le manulele o le tagata e aofia ai piliona o siama eseese - o nisi mea lelei mo lo tatou soifua maloloina ma nisi mea leaga. I le taimi muamua sa talitonuina e talafeagai mo le lelei o le faagaoioia o le vaega o meaʻai, ae e tusa ai ma faamatalaga talu ai nei, o siama o le intestinal e aafia ai le toetoe lava o tino uma o le tino.

Sa masani ona iloa o tagata e faʻateleina fiber e itiiti ifo le maʻisuka ituaiga 2. O se mea taumafa o le fiber laau e fesoasoani e faʻaititia le glucose anapogi i tagata ua leva ona maua i le maʻisuka. Peitai, mo tagata eseese o le aoga o sea ituaiga taumafataga e eseese.

Talu ai nei, na lipotia Liping Zhao, o se polofesa i le G. Rutgers State University of New Jersey i New Jersey, i le sootaga i le va o fiber, vailaau oona, ma le maʻisuka. Na manaʻo o ia e faʻafefea ona faʻafefiloi le taumafataga o le fiva-meaʻai i le afaina o le intestinal ma faaitiitia ai uiga o le maʻisuka, ma pe a faamaninoina lenei faiga, ia iloa auala e atiina ae ai se meaai mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. I le amataga o Mati, o le iuga o lenei 6-tausaga suʻesuʻe na lolomiina i le American journal journal.

O le tele o ituaiga o siama o le intestinal convertiga o gaʻo i gaʻo gaʻo pupuu, e aofia ai le acetate, butyrate, ma le propionate. O nei fatty acids e fesoasoani e faafaileleina ai sela e afaina ai le manava, faʻaitiitia le mumū i totonu ma faatonutonu ai le fiaai.

Sa faailoa muamua e saienitisi se sootaga i le va o le maualalo o le gaosiga o gaʻo ma le maʻisuka, faatasi ai ma isi tulaga. Sa vaevaeina Polokalame Zhao o tagata suesue i ni vaega se 2 ma mulimuli i ni meaai eseese se lua. O le tasi vaega na mulimulitai i taiala masani o taumafa, ma le isi na mulimuli i ai, ae o le aofia ai o se tele o filo o mea taumafa, e aofia ai fatu atoatoa ma togafitiga faa-Saina faaleaganuu.

O a siama e taua?

A maeʻa le 12 vaiaso o taumafataga, o tagata auai i le vaega, o le faamamafa na i luga o le fiva, na faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto mo le 3 masina. O a latou fua o le kulukose o le anapogi na faʻaitiitia foi le vave, ma na latou le toe maua ni pauna sili atu nai lo tagata i le vaega muamua.

Ona amata loa lea e Dr. Zhao ma ana uo ona iloa tonu ituaiga o siama na maua ai lenei aoga aoga. E tusa ma le 141 ituaiga o siama oona e mafai ona gaosia ai gaʻo gaʻo, e naʻo le 15 e tupu aʻe ma le faʻaaogaina o filatini. O lea na oʻo ai i le au saienitisi e faapea o lo latou tuputupu ae lea e fesootaʻi ma suiga lelei i meaola o tagata mamaʻi.

"O la matou suʻesuʻega o loʻo taʻu mai ai o laʻau o loʻo fafagaina lenei vaega o siama o le iniseti e mafai ona avea ma se vaega tele o taumafa ma togafitiga o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2," o le tala lea a Dr Zhao.

Ina ua avea nei siama ma sui iloga o le vaovao o le vaomalo, na latou faateleina le maualuga o gaʻo gaʻo gaʻo mai le butyrate ma le acetate. O nei mea faʻapitoa e maua ai se siosiomaga sili atu ona malosi i totonu o le iniseti, lea e faʻaitiitia ai le numera o aʻafiaga e le manaomia, ma o le mea lea, e oʻo atu ai i le faateleina o le inisalini ma le sili atu ona lelei le pulea o le kulūkose o le toto.

O nei faʻamatalaga fou o loʻo tuʻuina ai le faavae mo le atinaʻeina o meaʻai fou e mafai ona fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka latou te pulea lelei o latou tulaga e ala i meaai. O se auala faigofie ae mataalia o le puleaina o le faamai e tatalaina ai avanoa matagofie mo le suia o le lelei o le olaga o tagata mamaʻi.

Saienitisi mai le Iunivesite o Queensland Ausetalia ua fesootaʻi atu i siama oona ile atinaʻe ole maʻisuka ituaiga 1

Masalo o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona fesoasoani i le toe faʻaleleia o le tuufaatasiga o le microflora intestinal.

E pei o se suʻesuʻega fou ua faʻaalia, o le tulimataʻiina o se microbiota faapitoa i le pu e ono avea ma tasi auala e puipui ai le maʻisuka ituaiga 1. Na maua e tagata suʻesuʻe mai le Iunivesite o Kuiniselani i Ausetalia le tele o suiga i le miti microbiota i meaola ma tagata e maualuga le lamatiaga mo le maʻisuka ituaiga 1.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i suʻesuʻega, vaʻai:

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O loʻo suʻesuʻeina e Dr. Emma Hamilton-Williams o le Institute for Translation Translation i le Iunivesite o Kuiniselani ma ana uo, o latou taunuuga e iloa ai o le taulaiina o le intrininal microbiota atonu e mafai ona puipuia le maʻisuka ituaiga 1.

METALI MICROFLORA MA TYPE 2 DIABETES

O le pancreas e le lava le insulin, pe o le inisalini e le o gaosia.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi pipisi e faʻaalia ai o ia lava o se soliga o le metabolism o le carbohydrate. O le tino e le lava le insulin mo galuega lelei, poʻo suauʻu i le tino e le tali atu i le inisalini (faʻamalosia o le inisalini poʻo le inisalini). E tusa ma le 90% o maʻi maʻisuka i le lalolagi atoa o le maʻisuka ituaiga 2. O se taunuuga o le mauaina o le inisalini, o lona uiga, o le puipuiga o le tino o le tino i lenei hormone, e maua ai le hyperglycemia (o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto). I ni upu faigofie, o le tino ei ai le tulaga masani o le inisalini ma o se maualuga o le kulukose, lea e le mafai ona oʻo i totonu o sela.

Ua faamaonia e saienitisi le matafaioi o le microbiota i luga o le insulin resistance tetee e ala i le totoina o le microflora mai se foai foaʻi maloloina i se tagata maʻi ei ai le maʻisuka ituaiga 2. O se taunuuga o le faʻataʻitaʻiga, na faʻateleina ai le lagona o le inisalini i nai vaiaso.

Faʻamatalaga atili iinei:

E leai se tasi e masalosalo le mea moni e faapea, o mea e maua mai i le tino e tupu i totonu oo tatou tino ma mautinoa ai o tatou soifua maloloina e faʻatatau tonu i le tulaga o le gastrointestinal tract ma le fegalegaleaiga o lona microflora ma sosoʻo o tatou tino. Talu ai ona o nei mea tau faʻamalosi e maua ai le faʻamalosia o meatotino, latou te saofagā i le faʻamautuina o le microflora o le gastrointestinal tract, e aofia ai Ina ia faaitiitia le mamafa o le tino, lea e faateleina ai le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka, o le faaaogaina faifai pea o fualaau taumafa o le probiotic ma taumafa o meaolaola e mafai ona manatu o se tasi o mea folafola i le puipuia ma le togafitia o le maʻisuka.

AISEA E MAFAI ONA LĒ MAUA AI TAGATA LE PULEGA MAI SUIA GALUEGA

Faatasi ai ma le fesoasoani a le microflora o le intestinal, ua liua ai fiva o meaʻai e avea ma gaʻo gaʻo, lea e faʻaaogaina e le iniseti e faʻapipiʻi ai a latou lava kulukose. E avea lenei mea o se faailo i le faiʻai e tatau ona taofia le lagona o le fiaaai, faateleina le tau o le malosi ma faaitiitia le faasaʻoina o le suka mai le ate.

Ua e faalogo e uiga i aoga o fiber, saʻo? E uiga i le fiva masani e puipuia ai i tatou mai le gaʻo ma le maʻisuka. O nei laʻau e tele i fualaau faisua ma fua, ae e le mafai ona vaeluaina e le iniseti, ma o le mea lea o le microflora e faanatinati atu i lana fesoasoani. O le lelei o le soifua maloloina o le fiber e faʻamaonia e ala i le tele o faʻataʻitaʻiga: o manu i lenei taumafataga na faʻaitiitia le gaʻo, ma o lo latou lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ua faʻaitiitia. Ae peitai, e le mafai ona tatou fai mai tatou te malamalama lelei pe faapefea ona fai nei laupepa. O loʻo iloa o faʻamaʻi pipisi e faʻaumatia ai i latou i le fatuina o gaʻo gaʻo popo, propionic ma butyric, lea e aʻafia i totonu o le toto. Sa fautuaina e saienitisi mai le National Center for Scientific Research (CNRS) i Farani e faapea, o nei meaola e mafai ona afaina ai le glucose o le intestinal. O ona sela e mafai ona faʻapipiʻi le kulukose, ma lafo i le toto i le va o 'aiga ma le po. O le mea lea e manaʻomia lenei mea: o le suka e fusifusia i le vein vet receptors, lea e aoina ai le toto mai le iniseti, ma o nei saini e auina atu se faailo talafeagai i le faiʻai. E tali mai le faiʻai e ala i le taofia o le fiaai, faʻatupulaia le taumafaina o le teuina o le malosi ma mafua ai le ate e faʻagesegese ai le gaosiga o le kulukose.

O lona uiga, ona o se vaega itiiti o le kulukose mai le manava, o le tuʻuina atu o le kulūkose mai le ate o loʻo taofia, ma ua faia fua e tusa ai ma le faʻaaogaina o calorie fou e le tatau ma le tatau.

Na aliali mai o le gaioiga o kenera i totonu o siama o le iniseti e nafa ma glucose synthesis e faalagolago i luga o na fiva, faapea foi i luga o le propionic ma butyricids. O le inumaga na faʻaaogaina le vailaʻau tiso e avea o se mea e faʻaaogaina mo le faʻasologa o le kulukose. O mice na faʻaaogaina le tele o gaʻo ma gaʻo gaʻo na maualalo le mamafa ma e itiiti lava le maua o le maʻisuka pe afai latou te 'ai le fiber i le gaʻo ma le suka. I le taimi lava e tasi, na latou faʻalauteleina le lagona lelei i le inisalini (lea e pei ona e iloa, faʻaititia i le maʻisuka ituaiga 2).

Manatua: E taua le matauina o lena meaeletise propionicoo se tasi o mea aoga tele o le siama o le acidic propionic, lea, faatasi ai ma propionates ma propiocins, e mafai ona taofia ai le tuputupu ae o meaola ninii. Ma, mo se faʻataʻitaʻiga, o le aisene o le butyric e maua mai i le clostridia, o se vaega o le microflora masani tagata.

I se isi faʻataʻitaʻiga, na faʻaaogaina souris lea na faʻaaogaina ai le gafatia e faʻapipiʻi le kulukose i totonu o le inumaga. I lenei tulaga, e leai se aoga o le fiva taumafa. O lona uiga, o sea filifili o loʻo vaaia: tatou te 'aina le fiber, microflora processes gaʻo gaʻo, lea e mafai ona faʻaaogaina ai siama o le iniseti e faʻapipiʻi ai le kulūkose. O lenei kulukose e manaʻomia e faʻapulaʻa ai lo tatou manaʻo le talafeagai e faʻatau se mea i le po, faʻapea foi ma le faatumauina o le paleni saʻo o le kulukose i totonu o le tino.

I le tasi itu, o le isi lea finauga e fiafia i le mea moni e manaʻomia le microflora o le intestinal ina ia tumau ai i le soifua maloloina, ma o lenei finauga ua maua ai se metotia faapitoa o meaola. I le isi itu, masalo o le fesoasoani a lenei filifili o meaola oona o le a mafai i le lumanaʻi ona faʻasaina faiga le lelei e mafai ona taʻitaʻia ai i tatou i le gaʻo ma le maʻisuka. / Oʻuga o le suʻesuʻega o lo o lolomiina i totonu o le tusi talaaga Cell.

* Mo le faʻaaogaina o mea totino o microbioganic probiotic i le fatuina o fualaau fou mo togafitiga ma le puipuia o le dyslipidemia ma le maʻisuka, tagaʻi i le faʻamatalaga mo le probiotic "Bifikardio":

Ia soifua maloloina!

FUAFUAGAE UIGA I TALAFAASOLOPITO

O le a se mea e mafai ona ou faia?

I le taimi nei, e mafai ona e tilotilo i au lava meaai e talanoa ai ma lau fomaʻi pe faʻapefea ona e faʻaopopo i le fiber. Mea taumafa e mafai ona maua mo le maʻisuka ma mauoa i fiva e aofia ai, faʻataʻitaʻiga: fugalaau, kapisi paepae fou, togafiti fou, kāloti fou, uʻu kuka ma Brussels totogo, avocados, buckwheat, oatmeal. Faʻatapulaʻa, e mafai ona e 'ai le pipi, almonds, pistachios (e aunoa ma le masima ma le suka, o le mea moni), faʻapea foʻi ma lentils ma pi, ma, ioe, falaoa atoa o le falaoa mai le falemaʻi atoa ma le paranesi.

Tuua Lau Faamatalaga