Lisi ma igoa o vailaau sili ona lelei mo pancreatitis, iloiloga

O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

O le afaina o le pancreas e le gata o se mea e le lelei, ae o se mea mataʻutia foi, lea, pe afai e le togafitia pe le atoatoa le togafitiga, e mafai foi ona ave se olaga o se tagata. E pei ona i ai i soʻo se mumu i le pancreatitis, ei ai le maualuga o le aʻafiaga o siama siama, lea e mafua ai se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi i le lima o maʻi. A oʻo mai se siama siama, e toetoe lava a le mafai ona taofi le mumū i NSAID, tapenaga o le enzyme, ma se meaai faʻafefe lea e lafoaia le pancreas. O le faʻamaʻiina e le faamaʻi, e ono le mafai e le tino ona taulimaina se malosi malolosi malosi, ma o lona uiga o vailaʻau faʻapitoa e manaʻomia - o vailaau faʻamaʻi, lea o le a maua ai le aʻafiaga o le antimicrobial. Ae o fomaʻi e manaʻo e faʻaaoga vailaau mo pancreatitis ma le faʻaeteete tele, aua o nei fualaau le saogalemu e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli faaopoopo.

Togafitiga o pancreatitis ma fualaau faʻamaʻi

O le pancreatitis o se faʻamaʻi o tagata e fiafia i le ava ma faʻafeiloaʻi ipu ma se fualaau faʻalauiloa (meaʻai vevela, suamalie, falai, le faʻaaogaina o meaʻai ma meaʻai malolosi). O le mea moni, e aofia ai tagata e mamafa tele, ma tagata gasegase e masani ona maua ai le maʻi pipisi, ma i latou e matua naunau lava e inu vailaʻau. Ae ui i lea, o vaega muamua e lua o tagata o le vaega autu o tagata gasegase i le pancreatitis, e sili atu i le 90% o tagata gasegase ei ai se ituaiga o le faamaʻi o ava malosi ma tagata e faʻaleagaina le ava malosi. O le mea lea, e mafai ona tatou fai atu oa tatou masaniga leaga e liliu atu i faʻamaʻi tuga e ala i la tatou mea sese.

Ole gaioiga ogaoga i le pancreas e masani ona faʻatasi ma le solia o le okeni. O le mea lea, o le togafitiga o pancreatitis o le autu lea e faʻamautinoa ai e le mafatia le faagasologa o fualaau. O le mea moni, o le lelei o le faʻapalapalaina o palatini, gaʻo ma meaʻai gaʻo, e faʻatatau tonu i le pancreas o loʻo faia ana galuega.

E ala i le faʻatauina o se okeni maʻi, o lona uiga. inu taumafa taumafa e manaʻomia ai le gaosia o le sili atu o le sua o le pani e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga (tutusa lava mo le ava malosi, lea e faʻaosofia ai le gaosia o mea e faʻatau ai mea lilo). A uma lava, o le pala e masani ona fesootaʻi ma le vaeluaina, ma o le gaosiga o enzymes faʻamalosi o le a mafua ai le ita tele o le mucous membranes o le okeni. O le puipuia o lenei mea, ua fautuaina mai ai tagata mamaʻi sauniuniga o le enzyme (Pancreatin, Mezim, Creon, Festal, ma isi) ma se taumafataga maualalo-kalori faatasi ai ma se tapulaa o meaʻai gaʻo ma gaʻo.

O le faavae lea e faavae ai le togafitiga o le pancreas. Ae e mamao lava mai taimi uma e mafai ai ona faʻatapulaaina oe lava i lenei vaega o togafitiga. E le mafai ona faia se faʻamaʻi pipisi o le faʻamaʻi e aunoa ma se faʻamaʻi tiga faifai pea, lea e taumafai fomaʻi e taofi ma antispasmodics (No-shpa, Drotaverin, Spazmil, Spazmolgon, ma isi). Afai e le fesoasoani le antispasmodics, e mafai ona fesoasoani i le togafiti togafitiga (Tempalgin, Ketanol, Ketanov, Ketoral, etc.).

Ioe, e oʻo lava i analgesics malolosi e le mafai i taimi uma ona fesoasoani i se tagata e maua i le pancreatitis, aemaise lava pe a fai o le faʻamaʻi na tuʻuina atu ni faʻafitauli. Ma o faʻafitauli i le tele o tulaga e faʻamatalaina i le salalau atu o le mumū i isi totoga ma le pipiiina o se siama siama. O le mea lea o le a iai se taua tele i le faʻaolaina o le soifua o le tagata maʻi i mea e puipuia ai e le antibiotics mo pancreatitis.

E matua mataʻu lava mea uma? Ioe, o loʻo i ai le lamatiaga ma e moni lava. O se mea e le afaina ai e masani ona o faatasi ma le faʻasaʻolotoina o le vevela i le tele o mea (e mafai ona faʻamatalaina le fulafula o totoga mumū). Ma o le tagata lava ia e pei o se mea e tupu mai ai siama, lea, i le i ai iina, amata toe gaosia, o le uiga lea o lo latou ola.

O se vaega o le vevesi e alu i luga o le tino o le mumusu mumusu (i la tatou tulaga, o le pancreas) ma ulu atu i totoga vavalalata vavalalata ma i totonu o le vaega o le manava. Afai e oʻo lava i le tasi le microbe e ulu atu i le suavai o le inflammatory, pe a mavae sina taimi o le a tele naua i latou o le mumū o le a amata i totonu o le manava abdominal (peritonitis), ma o lenei mea o se togafitiga ma se maualuga maualuga o le soifua maloloina.

Ae o nisi taimi, o le pancreatitis e mafua muamua ona o se siama siama. E masani lava ona tupu lenei mea, ma o le mafuaʻaga i le tele o mataupu o le cholecystitis ma le gallstone disease. E le gata i lena, o le pancreas ma le gall vladderi e latalata vavalalata le tasi i le isi, o lona uiga o le mumū mai se okeni e faigofie lava ona alu i le isi. Ma o nei okeni ei ai foi le taatele masani e ala i le inu o le sua ma le vai inu i le duodenum.

O le solia o le masani masani o le talo ona o le mumu po o le gallstone e oʻo atu ai i le faʻamalosi i le gallbladder, e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, ma masani ai togafitiga faʻapitoa. Faatasi ai ma le talo, siama faʻamaʻi e mafai foi ona lafo i totonu o le paʻu, e mafua ai le mumū o le okeni. O loʻo faʻamatalaina ai le mea moni o le pancreatitis e masani ona atiae e tetee atu i le tala o cholecystitis ma vice versa.

Ma talu ai ona o le tulaga afaina i itu uma e lua o le ituaiga lava e tasi, o vailaau faʻamaʻi mo pancreatitis ma cholecystitis tutusa. O le tele lava o nei mea e puipuia penicillins, cephalosporins ma macrolides, e le masani ona tetracyclines ma isi ituaiga o vailaau oona, aemaise lava i le tele o ituaiga o gaioiga.

I nisi tulaga, e tatau ona faʻasolosolo faasolosolo ituaiga 2 ma le 3 o vailaau antibacterial pe afai o togafitiga faʻatasi ma le uluai antibiotic e le aoga. O le mafuaʻaga o lenei toilalo e masani lava o le tetee o le siama o siama, lea ua avea ma se faʻalavelave faʻafitauli i tausaga taʻitasi. E oo lava i meaola ninii e taumafai e ola e ala i fesuiaiga ma le atinaeina o mea fou e fesoasoani ia i latou e le maua ai le mafaufau i vailaau oona. Ma e aunoa ma le iloaina o le fili (bacterium) o loo i foliga, e faigata ona fai atu pe o le a le vailaʻau faʻasaina e mafai ona taulimaina.

O le a sili atu ona talafeagai le vave suʻesuʻeina o le pathogen ma lona lagona i vailaʻau. Ae o le metotia o le fuafuaina tonu o ituaiga siama ma ona meatotino e lei atinaʻeina, ma o le masani masani e manaʻomia ai se taimi umi, lea e le o se tulaga ogaoga, faigata. Pe a oo mai i le olaga o tagata, ao leʻi mauaina le taunuʻuga o suʻesuʻega a suʻesuʻega suʻesuʻe, o loʻo togafitigaina i latou i vailaʻau faʻasaʻi lautele, lea e sili atu le avanoa e aʻafia ai le pathogen nai lo le tulaga o vailaʻau faʻatapulaʻaina. E le gata i lea, e masani ona i ai se faʻalavelave faʻapitoa o le leai, ae o le tele o ituaiga faʻamaʻi o le mumū.

Faatasi ai ma le masaniga masani o pancreatitis, o mea uma e ese si ese. E masani lava o lenei mumū e le o se fuamoa siama, o lona uiga e le talafeagai le togafitia i vailaau faʻamaʻi. Ae o le aʻoga masani e masani lava ona maua mai i le toe foʻi mai, o le mafuaʻaga e mafai ona faʻaogaina ai meaʻai "faasaina" ma le faʻamalosia o microflora maʻi faʻapitoa, ma o le taimi nei e lurks i totonu o se tino maloloina.

O maʻi faʻaʻumiʻumi o se pa i le tino puipuia o le tino, o maʻi masani e masani ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le puipuiga. Ma o mea nei e naʻo aiaiga ia e manaʻomia e microorganic pathogenic soʻo ina ia mafai ai ona amata gaioiga gaioiga ma avea ai ma faʻalavelave faʻaleagaina, ona o le tele o siama o loʻo i ai, o le tele o mea oona o la latou gaioiga taua e faʻapipiʻi i totonu o le tino, lea e faʻaosofia ai le faʻaleagaina o le tino ma le inu o le tino.

O le mea lea, o vailaau faʻamaʻi mo le pancreatitis masani e mafai foi ona faʻataʻitaʻiina pe a iai se masalosaloga o se natura siama o le vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, e alu se tagata i le falemaʻi e faitio i le tiga ma le vaivai i le paʻu, ae i le taimi lava e tasi na ia tausisia ai se taumafataga e aunoa ma le toilalo, e le faʻaaogaina le ava malosi, leai se meaʻai, ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina. I lenei tulaga, o le mafuaʻaga o le faʻasalaga o le pancreatitis ma se maualuga maualuga e mafai ona mafaufauina o le faʻamalosia o siama faʻatauvaʻa poʻo le punouai o microbes pathogenic i totonu o le okeni.

E tusa ai ma le faʻaogaina o le tino, o se siama siama, e maua i totonu o le tino poʻo le vaega, e mafai ona salalau i le tino atoa, ma o le isi mea lea e tautala ai mo le faʻamalosi o vailaʻau faʻamaʻi o le pancreatitis bacteria i soo se ituaiga.

A maeʻa ona faʻaaoga vailaau faʻamaʻi, o le tiga ma le mumū o le a faasolosolo saʻo lava i totonu o le 2-3 aso e sosoo ai, ae le o lona uiga o le pancreatitis ua faʻamalolo. O le faʻaumatia o lenei faʻamaʻi e le faigofie tele. I le tele o tulaga, pe a maeʻa le gasologa o le gasologa, o le a amataina se vaega tumau i totonu, e aofia ai taimi o le faʻamagaloina ma le faʻamalosia. I soʻo se tulaga, o se faʻalavelave mamafa i le pancreas, o le tino pancreatitis, e le pasia e aunoa ma se siakiina, o le mea lea o fomaʻi pe a uma ona faʻatagaina oe mai le falemaʻi e te tausisi i se taumafataga ma ia i ai pea sauniuniga o le enzyme faʻatasi ma oe.

O a vailaau e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis

O le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi mo pancreatitis e puipuia ai se faʻalavelave faʻalavelave i mataupu tau faʻafefe. O le faʻamoemoega e mafai ona taunuʻu ma le vave amataina o togafitiga, talu ai talu mai le taimi na misia, o suiga taua e mafai ona tupu i totonu o le tino, e masani ona le mafai ona faʻafitia. E na o le saʻo lava le faʻatauina o fualaau oona faʻaaoga i le taimi muamua o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaitiitia ai le maʻi o le tagata maʻi, faʻateʻa ese mai ia te ia faʻamaʻi tiga ma oʻo ai ina faʻateleina lona ola.

O le natura aano o pancreatitis e sili atu ona faigata i togafitiga togafitiga ma fualaau oona, talu ai i lenei tulaga e tatau ai ona taofiofia le atinae o le maʻi i se taimi vave lava ma taumafai e aveese. I le taimi masani, faatasi ai ma toe faʻafoʻi faifaipea mai lea taimi i lea taimi, e avea o se tulafono, o tagata gasegase e ono le manaʻomia ni vailaʻau.

O le faʻamaoniga autu mo le faʻasaoina o vailaau faʻasaina o mea faʻamaonia o faailoga ia o le peripancreotitis, o se tulaga lea e amata ai ona salalau le mumū mai le pancreas i ni mea vavalalata lata ane ma le mucous membrane o le gallbladder o loʻo lata ane. I lenei tulaga, o le tuai e le taliaina ma le faʻamalosi o fualaau faasaina ma o le cephalosporins ua faʻamatalaina o ni faʻalavelave faʻafuaseʻi. E le gata i lea, pe afai e tatau ai, ua faatonuina e le fomaʻi ituaiga eseese o vailaau, talu ai o le taitaiga o togafitiga ma meatotino o fualaau faasaina e faalagolago tele i le natura o togafitiga ma le tikeri o le liona.

Lisi o fualaau faasaina

Afai ei ai le mumū i le paluga, e fautuaina e fomaʻi vailaau faʻamaʻi, ae naʻo pe afai oi ai ni faʻamatalaga talafeagai mo lenei mea. O nei fualaau faasaina atonu e aofia ai:

  • Amoxiclav
  • Biseptolum
  • Abactal
  • Amoxicill
  • Bactrim
  • Vancocin
  • Chienam
  • Cyprolet ma isi.

Faatasi ai ma le pancreatitis e manaomia ai le faatinoga vave lava, e masani ona faaaoga e tagata tomai faapitoa Ceftriaxone ma se tasi o fualaau faasaina faatasi ai ma le tele o gaoioiga i le tulaga o De-Nol, Kvamatel, Omez, Tserukal, Ultrop. I nisi o tulaga, ua faatonuina le Atropine, faatasi ai ma tofiga, o le fomu i le ituaiga pepa e aoga.

Faʻatau tau

O le tau masani mo vailaʻau e ono fesuiaʻi, ona o le ituaiga o fualaau faasaina. O le nofoaga o le fale talavai e afaina ai foi le eseesega o tau, talu ai o le tupe faavae o le a sili atu le taugata o le fualaau e tasi nai lo o taulaga laiti.

A faʻatau, o tulaga nei e tatau ona mafaufau i ai. O le mea moni e faapea, o le fualaau lava lea e tasi, e auai i le vaega tutusa, e mafai ona i ai igoa eseese ma eseese i le tau. O nei eseesega e faʻalagolago lava i le atunuu o loʻo maua ai vailaʻau ma kamupani o loʻo gaosi tuusao. Eseesega o tau e mafua mai i le mea moni o uluai fualaau oona e tele taimi e sili atu ona taugata nai lo ituaiga, e ui o le gaioiga malosi i totonu ia i latou e tutusa lava. Ma o le uiga o lenei mea e le o se kopi o le fualaau faasaina o le a sili atu le vaivai i le aoga.

Mo le faʻatusatusaga, e mafai ona e vaʻai i eseesega i le tau o le fualaau faasaina, lea e masani ona faatonuina mo pancreatitis:

  • Pancreatin i Rusia e mafai ona faʻatau i se tau e amata mai i le 30 ruuga i le pusa o palama e 60,
  • Mezim Forte (o le pancreatin, ae i lalo ifo o se isi ituaiga) o le a tau e tusa ma le 245 rubles mo le 80 pusa.

O le mea lautele, o fualaau o vailaau faʻasaina e taugofie ma e le taugata, o lo latou tau e faʻalagolago i le ituaiga o fualaau faasaina, talu ai faʻatasi ai ma se faʻamaoniga tele ua tatau ai ona faʻaaoga le augatupulaga aupito lata mai o vailaau faʻamaʻi, o le tau o le a sili atu le maualuga nai lo le isi. Afai o le tofiga ua faia ina ia aveese ai uiga o le mumū, ona latou liliu atu lea i fualaau faigofie, lea o le a le taugata.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le faʻaaoga soo o vailaau faʻasaʻi e le manaʻomia ona o le mea moni o loʻo i ai se vaisu o microbiologic pathogenic i fualaau oona. Faatasi ai ma le le pulea ma le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, o le a umi se taimi ma e le o taimi uma e manuia ai le faʻaaogaina o faailoga o pancreatitis. O le mea lea, o le faaaogaina o fualaau faasaina i le ituaiga o meaola e tatau ona amata na o le faatonuina e se fomaʻi ma mulimuli tonu i ana fautuaga. E matua faʻasaina le faia tutoatasi o togafitiga faʻamaʻi, talu ai e ono mafai ona faʻateteleina le tulaga o se okeni faʻamaʻi pei o lenei ma o le faʻamaʻi e faʻamanatuina ia lava e masani ona toe foʻi. O na ituaiga o gaioiga e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga ogaoga umi e mafai ona tupu i le tulaga o le matuia o le pancreas poʻo le maʻisuka.

O le taitaia o togafitiga e faʻaaoga ai vailaʻau faʻasaina e manaʻomia ai le usitaia o faatonuga mo le faʻaaogaina o lenei ituaiga o vailaʻau, e aofia ai:

  • O le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina e ala i le iniseti poʻo le iniseti intramuscular e sili atu ona lelei,
  • O le togafitiga e tumau mai le vaiaso i le lua, o le umi le faʻaaogaina o vailaʻau e le fautuaina,
  • O vailaʻau faʻapipiʻi i totonu o fualaau aina e faʻamamaina i lalo naʻo le vai manino,
  • E le faatagaina e faʻasaʻo saʻo le fua faatatau o le vailaʻau,
  • Afai e leai se faʻaleleia atili o le ola lelei ma le faʻaaogaina o fualaau mo aso e tolu, e fautuaina e toe iloilo le tofiga, talu ai o lenei mea e masani ona faʻaalia ai le puipuiga o microbes i le vailaau faʻamaʻi,
  • O le togafitiga e tatau ona maeʻa atoatoa, o lona faʻamutaina vave ona o le faʻaleleia atili o le soifua maloloina e le faatagaina,
  • Ina ia faʻamalosia le lelei o togafitiga mai togafitiga, faʻaauau pea vailaʻau mo le lua lua aso,
  • Taliaina o fualaau faasaina e tatau ona faia i se taimi manino, i taimi masani - i le taimi o togafitiga, e tatau ona matauina se faʻaauau pea o le fualaau faasaina.

E taua tele le pulea o le tulaga o gasegase ma mataʻituina le togafitiga saʻo i fualaau oona mo le pancreatitis, talu ai o lenei faʻamaʻi e toetoe lava o mataupu uma e lima e oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia.

O le mea lea, e taua tele i lenei tulaga le mulimuli i tulafono o togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi:

  1. O le tofiaina o vailaau faʻamaʻi mo pancreatitis e faʻataunuʻuina ae na o faʻamalosia faʻapitoa, o lona uiga, pe a le aumaia e le togafitiga masani le toomaga.
  2. Aʻo leʻi faʻamaonia vailaau oona, e tatau ona faia se suʻesuʻega atoa o le maʻi, o lenei mea e tatau ai ina ia mafai ai e le vailaʻau ona maua ni tulaga lelei i togafitiga.
  3. Mo le maua vave o se taunuuga, ua fautuaina ina ia maua ni aukesi i inisiua.
  4. E taua tele le mulimuli i le auala faatonuina ma faʻamaeʻa atoa, pe a fai o se aso o aso e sefulu o loʻo faʻatulagaina, ona tatau loa lea ona tumau le togafitiga, leai, ae le itiiti.

Atonu e umi se taimi e togafitia ai le pancreatitis, o lona uiga e le tatau ona e faʻamoemoe o le a vave ona maua le taunuuga ma o le a mou atu faʻavavau faʻafitauli. E tusa lava pe a maeʻa ona foliga mai o se vaifofo, o le tulaga lamatia o le vevela e tumau pea e faavavau.

Contraindications

Faatasi ai ma le mumū i le pancreas, e taua le gauai totoʻa atu i le tulaga lautele o le maʻi, talu ai o faʻamaʻi faʻamaʻi masani e mafua mai i le pancreatitis e ono aʻafia ai le lelei o togafitiga na maua. O le mea lea, e pei o le faʻasaʻoina o le faʻaaogaina o vailaau e le manaʻomia, o tulaga nei e mafai ona fesoasoani:

  • Le i ai o le HIV
  • O le tulaga o le maʻitaga ma le taimi o le susu,
  • O le malosi o le ate,
  • Tagata taʻitoʻatasi e le faʻapalepale i vailaʻau faʻasaina,
  • Le tulaga o le faalēaogāina o le tino.

I le taimi o togafitiga, o le taofiofia atoatoa mai le faʻaaogaina o le ava malosi e tatau, pe afai e lei faia muamua. E pei ona e iloa, o le pancreatitis ma le ava malosi e le tutusa le manatu, ma afai o le tagata maʻi e naunau i le toe faaleleia, ona vave loa lea ona ia teena le ava malosi. Afai o le tagata gasegase o loʻo i ai se mea e ono aʻafia ai ona o se faʻamaʻi ma o le mea muamua na ia faia se tali malosi i soo se fualaau faasaina, e tatau ona e logoina lau fomaʻi.

Antibiotics mo pancreatitis i se tamaititi

E mafai e tagata matutua matutua ona faʻaaoga soʻo se fualaau faasaina i le togafitiga, i le leai o ni faʻasolega ia i latou. E tatau ona togafitiga ma le faaeteete tamaiti pe a faatonuina, talu ai e le mafai ona faʻaaogaina uma vaega o vailaʻau faʻamalosi. O lea:

  1. O fualaau mai le vaega o fluoroquinolones e mafai ona taofiofia ai le atinaʻe o ponaivi ma taofi ai lo latou tuputupu aʻe.
  2. Cephalosporins e afaina ai le ate o le fanau.

E le gata i lea, e le o faʻamalamalamaina tamaiti i fualaau o Amikacil, Netilmicin, Cephalexin, Ampicillin ma Amoxicillin, talu ai ona latou le faʻaaogaina e le maua ai le togafitiga e tatau ai ona o le maualalo o le mamafa i totonu o masima.

O le a le taimi e faʻatonuina ai faʻamaʻi?

Mo le tele o vaega, faʻatasi ai ma suʻesuʻega taimi, o metotia masani o togafitiga o pancreatitis e maua ai se taunuuga lelei. I tulaga lava e tasi e le fesoasoani ai togafitiga masani, ua togafitia i latou i vailaau e faʻamalolo ai le pancreas mai le microflora pathogenic.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaʻi o loʻo faʻataunuʻuina foʻi ma faʻafitauli ogaoga o pancreatitis. O le mea lea, faatasi ai ma le natura mataʻutia o le faamai, o ona uiga iloga o le le mautonu i fua o enzymes ma le edema o le okeni. O se taunuuga, o le vai mai mea gaosia na faia i le taimi o le mumū e faʻapupulaina i le pancreas lava ia ma nei mea, i le fesoʻotaʻi atu i le sooga o le paʻu o le manava, e mafua ai ona afaina. O lenei tulaga e sili ona lamatia mo le maʻi, e pei o le uluai laasaga o le peritonitis. O le taimi tonu o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi i le gaʻo manaʻomia e mafai ona faʻavevesi ai le atinaʻe atili o se tulaga e lamatia ai le ola ma puipuia ai aʻafiaga ogaoga. Ina ia aua le misia le taimi, talu ai o le faʻaleagaina o le faagasologa vave, o vailaau faʻamalosi i lenei tulaga e maua i le tulaga o le injections i totonu o le manava o le manava po o le vevela. O togafitiga faafomai uma e faia i lalo ole vaavaaiga faafomai.

Isi togafitiga

Togafitiga faʻaaogaina auala faʻapitoa e mafai ona faʻamalosia le tulaga o le pancreas ma toe faʻafouina ana galuega tauave. I faʻasolosolo pancreatitis, o fualaau faʻasaina ua faʻamaonia ma o loʻo faʻatulagaina se fuafuaga faʻale-soifua maloloina. O togafitiga faafomaʻi ua faʻamoemoe e faʻamalo ai faʻamaʻi tiga o loʻo faʻaaogaina e ala i le fesoasoani a No-Shpa ma Papaverine.

Pe a tupu le mumū e afaina ai le pancreas, e le faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory ma aspirin, talu ai e mafai ona latou faʻaleagaina le membrane mucous o le gland ma vevela le toto, o se taunuuga, e maua e tagata maʻi le ogaoga o tiga ma le lamatiaga o le toto.

Metronidazole e masani ona avea o se sui o le antimicrobial i tulaga ogaoga o le faamaʻi, lea e sili ona taua i le tulaga o le tele o leona e aafia ai le pancreas.

I taimi o faigata o le pancreatitis, o le teena o soʻo se sauniuniga o le enzyme e taua tele, talu ai o nei gaioiga e mafai ona mafua ai ni suiga sili atu i lona tulaga. Enzymes o se fesuiaiga o togafitiga i le tulaga o lo latou le lava atoatoa ua na o le maeʻa lava o le faaiuga o le vaitaimi umi.

O le umi o isi metotia o togafitiga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi aoga. E faʻasaina le toe iloiloina o nei fuaitau poʻo le suia o le fualaau o vailaʻau, ona o lenei mea e afaina i le soifua maloloina, faʻapea foʻi ma le malosi e faʻaosooso ai i se isi osofaʻiga.

I le avea ai o se isi auala togafitiga, e mafai ona mafaufauina le gasegase taoto. I lenei tulaga, e lua ituaiga o faʻataʻitaʻiga - o se auala tuusaʻo ma se mea e le tuusao. Faatasi ai ma le tuusaʻo faʻafuaseʻi, o le taʻaloga e faia i luga o se tasi o totoga o le gaʻo. Faʻaaogā le faʻaogaina o le faʻaaogaina e aveʻese ai sulu, gallstones, ma se vaega o le pancreas e aʻafia e le necrosis. O le togafitiga e faʻaaoga mo le atinaʻeina o faʻafitauli ma faʻamaʻi leaga ma pe afai o le togafitiga e le aumaia ai le faʻamoemoega na faʻamoemoeina.

O se taumafa malosi mo le pancreatitis e manatu foi o se mea e ese ai i le faʻaaogaina o vailaʻau. O mea taumafa i lenei faʻamaʻi e tatau ona vaevaeina, o le numera o taumafataga ma vaega laiti e le tatau ona itiiti ifo ma le lima i le aso. I tua atu o le vaitaimi o le faʻavavevaveina, e tatau i tagata gasegase ona maua nisi fuatini o le protein, a leai o le taumafa i aso taitasi e le ese mai le taumafataga mo isi maʻi o gastrointestinal.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo ia mea faʻaauau mo pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.

Victor:

O aʻu, i le avea ai o se fomaʻi ma le poto masani, e iloa lelei ma e tele taimi e matauina i le faʻatinoga o tulaga o tagata gasegase i le pancreatitis. I le tele o tulaga, na mafai ona faʻaitiitia o latou tulaga faigata naʻo le fesoasoani a mea faʻamaʻi, aemaise lava i na mataupu pe a amata le maʻi ma o le paʻu lava ia i se tulaga mataʻutia. O le mea moni, o nei tagata gasegase o le a le mafai ona toe faʻafoisia atoatoa le soifua maloloina i ia ituaiga o gasegase, ae toetoe lava o taimi uma latou te manuia ai i le faaumiumi o lo latou soifuaga ma le faʻaleleia pei o le a mafai ona faia pe a uma ona faʻamaʻi.

Alena:

Ou te ioe o le faaaogaina o vailaau oona e faia ai se sao taua i le togafitiga o mataupu ogaoga o le faamai. I lenei tulaga, e masani lava ona leai se isi mea e totoe, e na o le pau lava le taimi e maua ai e le fomaʻi ma le gasegase le aia tatau e filifili ai. O a metotia o le a faʻaaoga e tausia ai le tino, e tatau ona e faia faʻatasi se faʻaiuga. ma i le ogatotonu o le aso e mafai ai. E pei ona ia fai mai, mo le manaʻo. O se taunuuga, na amata ona aliali lona tiga o le manava, o nisi taimi na maʻi ai o ia, ma pe a ia kiliki i luga o le pancreas, e lagona e ia le tiga. E le mafai ona togafitia, ma e le manao e faʻalogo i le taofi o meainu.

Ituaiga ituaiga antibiotic e faʻaaoga mo pancreatitis

O le faʻamaoniaina o vailaau faʻasaina e talafeagai i le tulaga o le faʻaleagaina o le faʻamaʻi pipisi. O vailaʻau o le augatupulaga mulimuli e faʻaaogaina ma le malosi. Ua faatonuina e le fomai le vailaau faafomai, i le amanaia o le ata o le tagata maʻi, le faigata o le tulaga, o le i ai o le faʻailoga. O le fomai o le a faamanino pe aisea ua ia faatonuina ai lenei vailaau faapitoa, o le a le umi o le a faaaoga ai le vailaau, i le a le fualaau ma le fomai.

Talu ai ona o lenei maʻi o le pancreatic o se maʻi matuia ma ogaoga, pe a oʻo mai se mumu ma le itiiti ifo ma le tasi le faailoga o pancreatitis, latou te ave se antispasmodic ma alu i le fomaʻi. E faʻasaina le faʻasalaina faʻamalosi togafitiga faʻamaʻi mo oe lava, o le a faigata ai siama.

I le tulaga o faʻamaʻi pipisi i le tino, o vailaʻau e faʻamatalaina e faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis.

1. Cephalosporins o le tupulaga lona 3-4 - Ceftriaxone, Cefaperazone, Lefipima.
2. Aminopenicillins e tetee i le B-lactamase - Sulbactam.
3. Penicillins - Amoxiclav, Augmentin, Flemoxin Solutab.
4. Carbapenems - Ertapenem, Meropenem.
5. Macrolides - Azithromycin, Clarithromycin, Amoxillin.
6. Fluoroquinolones - Moxifloxacin, Gatifloxacin.

Faatasi ai ma le pancreatitis i tagata matutua, e mafai ai ona ave soo se fualaau faasaina ua faatonuina e se fomaʻi mai lenei lisi, ae ua leai se faʻailoga.

Pancreatitis ma vailaʻau e le talafeagai mo le tino o le tama, o le mea lea, ma le pancreatitis, e le o vaega uma o vailaau faʻasaina ua faʻamaonia.

  1. Fluoroquinolones, carbapenems e taofia ai le tuputupu ae ma le faia o ponaivi.
  2. Cephalosporins ei ai sona aʻafiaga i le ate.

E faatagaina mo talavou e sili atu ma le 12 tausaga e ave Bactrim, lea e faʻamalolo i fualaau faʻamalolo ma susulu.

I le i ai o se ituaiga o pancreatitis, o loʻo faʻamautuina ai sooupu antibacterial o le tele o gaoioiga.

E masani lava, o fualaau oona ua tui i totonu o veins ma le manava.

Afai e matauina le televave o le pancreatitis masani, lea e o mai faatasi ma faʻamaʻi o le ate ma le gall vladder, intestines, faʻaalia e le manava, colitis, flatulence, belching, ona pancreatitis e togafitia i vailaau antibacterial. Ae maise lava pe afai o le faagasologa e alu i totoga e lata ane. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le faʻaleagaina i le vevela, o loʻo faʻaaogaina ia sooupu.

Afai e leai ni faʻamatalaga faʻalauiloa o le faʻamaʻi ma ni faʻafitauli mamafa, e leai se mea e manaʻomia mo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina mo le gaosiga masani o pancreatitis.

I le tulaga o se faʻamaʻi faʻamaʻi, e matauina o se taunuuga o se auala vavalalata o isi totoga o meaʻai - o le gall vladder, its channels, intestines. O faʻafitauli o le faʻamaʻi e talitutusa ma le vaega o le pancreatitis. A oʻo ina leaga le cholecystopancreatitis, e faitio le tagata maʻi i le maualuga o le fiva, tiga tele, manava, ma le vomia. O se taunuuga, latou te faatonuina:

  • cephalosporins 3 ma le 4 augatupulaga o galuega maualuga,
  • macrolides, fualaau faʻaputu i le talo ma le maualuga maualuga - Clarithromycin, Azithromycin.

E ui lava i faʻafitauli ma aʻafiaga i le taimi o togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, e na o le fomaʻi e pei ona faatonuina e le fomaʻi, e pei o tulaga faigata, e mafai e vailaʻau ona faʻaolaina ola.

Vaʻaiga fou o fualaau

I le pancreatic pancreatitis, o le antibiotic Ceftriaxone, lea e aʻafia ai le tupulaga lona 3, ua faʻataʻitaʻiina, e mafai ona faʻalavelaveina le faʻapipiʻi o puipui puipui o siama e mataʻituina le elemene galue. O fualaau faasaina ei ai le tele o ituaiga o gaioiga, e faʻaaoga pe a oʻo mai faʻafitauli, o le puipuia o maʻi ma le pancreatitis.

O se vailaau mo le pancreatitis i se tagata matua ua tui i totonu o maso, i totonu o veins.

E le taliaina le faʻaaogaina o le meafaigaluega pe afai:

  • faateleina le lagona lelei i fualaau,
  • 3 masina maʻitaga
  • lactation time
  • ma le faʻasolosolo o le hepatic.

E taua le iloa o le ceftriaxone e faatatau i se fualaau faasaina e le fetaui ma isi vailaau faʻasaʻi e tutusa i le voluma.

O se taunuuga, o loʻo i ai se aofaʻiga talafeagai o vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi e togafitia ai le pancreatitis ma ona faʻafitauli, ma ua faʻamanuiaina uma i latou i le tele o aafiaga. I le taimi lava e tasi, o se vaega o vailaau faʻasaina e mafai ona faʻamalosi uma ai ma lamatia le microflora o le intestinal. O le mea lea, o le tele o fomaʻi e tuʻuina faʻatasi faʻamalosi faʻatasi e puipuia ai na mea ofoofogia.

Tulafono mo le mauaina o tupe

O le aoga o taunuuga o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o le a faʻalagolago ile auala saʻo na ave ai e le tagata maʻi le vailaʻau. E moni lava lenei mea pe afai o le maʻi e ogaoga.

Afai e le saʻo le togafitiga o vailaʻau, o le a tupu aʻe faʻafitauli.

  1. Alu
  2. Mafatiaga o le manava.

Vaega o togafitiga pe a ave se vailaʻau.

  1. E na o se fomaʻi e faʻamatalaina fualaau, e faʻavae i luga o le siama.
  2. E faʻaaogaina fualaau faʻamalosi pe afai e leai se malosi o fualaau faʻasaina.
  3. Ina ia mafai vave ona ausia le aafiaga o le togafitiga, o le inisiua ua faatonuina.
  4. E taua le mulimuli i le togafitiga togafitiga na faatonuina e le fomaʻi, ae le o le faateleina pe faʻaititia le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasa.
  5. Afai e leai ni faʻaleleia pe a mavae aso e 3, ona faʻasaʻo lea o le patho i lenei vailaau faʻasaʻo, o le mea lea e sui ai le isi.
  6. O le togafitiga e 14 aso.
  7. Ina ia faʻamalosia le iuga, o le umi o le faʻatagaina o le a faʻatuputeleina i le 2 aso.

O le togafitiga o maʻi o le pancreatic o le a umi, o lea aua le faʻamoemoe vave, ae mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

Lelei ma masani ona faʻamatalaina sui soʻo

I le gasegase o le faʻamaʻi, o sauniuniga o vailaʻau faʻasaʻo lautele e faʻataʻitaʻiina: fluoroquinolones, synthetic penicillin derived ma cephalosporins. O le a matou nonofo faʻatasi i fualaau taitasi.

Cefoperazone ® o loʻo faʻatonuina ma le le faʻatuatuaina. E matua aoga tele lava i le tele o ituaiga meaola ninii, ei ai lona aʻafiaga o aʻafiaga. E faʻaaoga mai le fitu i le 10 aso. E faʻaaogaina foi o se tui antibacterial i le togafitiga o pancreatitis ma ona faʻafitauli.

Ceftriaxone ® O le 3rd generation cphaphalosporin antibiotic e iai sona aʻafiaga. O le togafitiga mo pancreatitis ma Cefriaxone e tusa ma se vaiaso. O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina faʻaluaina faalua i le aso.

Amoxiclav ® - o se tuufaatasiga o papa maʻauni. O loʻo aofia ai le meaʻai ma le vailaʻau clavulanic. Mo le togafitiga lelei, ua lava lava le inu tasi papafa i le aso. O le umi o le vasega e tusa ma le 7 aso.

Pefloxacin ® poʻo le abactal ® - o se vailaʻau faʻasaʻo lautele o loʻo i le vasega o fluoroquinolones. E i ai le maualuga o le tumaʻi mo le mea oona. E sili ona lelei le afu (faʻafefe - inu, i totonu o le itula) faalua i le aso.

Vancocin ® - o se vailaau faʻamaʻi, o se vailaʻau o le tino o le vaega o glycopeptides. E faʻaaogaina mo sepsis, i le tulaga o le beta-lactam o le le atoatoa. O le fualaau faasaina ua mamanuina faapitoa e togafitia ai siama. O le elemene aoga o le vancomycin hydrochloride. E tasi le fagu e aofia ai le 0.5 pe 1 le kalama o lenei mea. O loʻo maua le antibiotic i foliga o le paʻu.

Doxycycline ® faafoeina i se auala vavalalata poʻo le faʻaogaina. Pe a faʻafoeina, o le doxycycline ® e toetoe lava a gaogao uma mai le gastrointestinal tract. O le togafitiga e le sili atu ma le 10 aso.

Antibiotics mo le tino pancreatite

O le faʻasologa ma le umi o le kosi o le togafitiga o le antimicrobial e faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi ma aʻafiaga e aʻafia ai. O le totoga i totonu o le glandular tissue ma le edema e mafua mai i le atinaʻeina o le autolysis, lea e faʻaogaina ai siama ma masini o le pancreas i lalo o le malosi oa latou lava enzymes.

E masani ona i ai se mea faʻasoa - o se tulaga faʻaleagaina o loʻo faʻaalia e ala i le faaputuputuina o vai ola. O le mea mulimuli, faatasi ai ma enzymes puipuia, e fesootai ma le membrane peritoneal. O lenei mea e mafua ai le afaina o le peietal and visceral peritoneal sheet, ie. peritonitis.

O le Peritonitis e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi ma e manaʻomia ai se togafitiga faafomaʻi. O le faʻataʻitaʻiga i le tulaga o le le taupulea po o le le atoatoa o togafitiga e le lelei, e oʻo atu i se faʻalavelave leaga. Faatasi ai ma le saoasaoa o le faamai, o le olaga faaletino e oo i le 60-80%.

O vailaau faʻataʻitaʻi o le tele o ituaiga o gaioiga o le a fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli septic: Amoxicillin ®, Ciprolet ®, Chloromycetin ®.

Amoxicill ® O se vailaʻau faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le pene penisillin. E lelei le gauaiina e le tino ma e le faʻaumatia e ala i le gaioiga o le suka. Amoxicill ® i totonu o le tino pancreatitis e faʻaaogaina e puipuia ai le toe faʻafoʻi. O vailaʻau faʻaaogaina e faʻaaogaina i fomaʻi.

Tsiprolet ® - O se vailaʻau faʻasaina mai le vaega o fluoroquinolones. I vailaau faʻapitoa, o le auala tautala o le pulea o Ciprolet ® o loʻo faʻaaogaina. O siama-lelei, siama gase-siama ma siapobic microorganisms e maaleale i fualaau faasaina.

Chloromycetin ® poʻo Chloramphenicol ®. E i ai le tele o ituaiga o gaioiga. O tioata oona oona e masani lava e le faʻavaivai i le vai. O loʻo faʻamatalaina mo le shigellosis, poʻo le faʻamaʻi ma le fiva taifoi. Chloromycetin ® e malosi tele ma oona. Ona o aʻafiaga ogaoga ogaoga, ua na o na o gasegase pisipisia matuia e faʻamaonia.

Muamua, o fualaau oona e faia faʻatasi ma le vavalalata ma i totonu o le lua. Ina ia faʻamalieina le tiga, o le tagata gasegase o loʻo faʻamaonia mai ai faʻamaʻi tricyclic antidepressants, o loʻo i ai le aʻafiaga o le faʻamaʻi.

O le aveina o vailaau faʻamalositino o se mea puipuia e aloese ai i tulaga faʻaleagaina lea e avea ma se taufaamatau i le olaga. E mataituina se togafitiga faʻaleleia lelei pe afai o le tagata maʻi na faʻafesoʻotaʻi se ofisa faʻapitoa faʻapitoa.

Antibiotics mo faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreatitis

O le tagofia o vailaʻau faʻasaina mo le pancreatitis e le afaina ma e oʻo lava i le matautia, talu ai ona o le mumunia e leai sona aʻafiaga. O vailaau masini e mafai ona ulufale i totonu o le moli toto ma faʻaumatia microflora aoga.

O se tagata gastroenterologist o loo faatonuina ia antibiotic pe afai ei ai se tulaga lamatia o le atiaeina o le parapancreatitis. O lenei faʻavae faʻalavelave e mafua ai le afaina o le laumei retroperitoneal. Pe a toe foʻi, fomaʻi ua fautuaina se togafitiga mo tagata mamaʻi ma Ampioksom ®, Augmentin ®, Cefuroxime ®, Cefixime ® ma Cefoperazone ®.

O le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi o fafine maʻitaga, o sauniuniga o vailaʻau o le penisillin series poʻo ona faʻaoga faʻaonaponei, mo se faʻataʻitaʻiga, ampicillin, o loʻo faʻatulagaina. I mataupu ogaoga, o le tofiga o Carbenicillin ®.

O vailaʻau faʻapitoa mo pancreatitis i tagata matutua e le talafeagai mo le togafitia o le mumū i tamaiti. Mo le tupulaga e sili atu ma le 12 tausaga, Bactrim ® e talafeagai , avanoa i le laulau ma le faʻamalolo. E ave i le tautala ma solo i lalo i le tele o vai. O le maʻitaga ma le lactation e le o faʻamaʻi, ae sili atu le feutagai ma lau fomaʻi.

Tulafono ma foliga mo le faaaogaina o vailaau faʻamaʻi

O le togafitiga ma vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi e manaʻomia ai le tele o fautuaga:

  • ina ia maua ai le maualuga o le faʻatagaina, e mafai ai ona faʻamalosia le faʻaaogaina o le fualaau faasaina,
  • o le togafitiga e mai le fitu aso i le lua vaiaso. E silia ma le 14 aso o togafitiga faʻasaʻi e le fautuaina.
  • e fautuaina e inu vailaʻau faʻatasi ma vai mama mama,
  • i le leai o se tulaga e mafai ona e fetuʻutuʻatasi faʻafetaui le fua,
  • o le leai o ni faʻaleleia i totonu o le tolu aso o loʻo taʻu mai ai o le pathogen e teteʻe i lenei ituaiga o vailaau faʻamaʻi, o lea e tatau ai ona suia le vailaʻau,
  • e le mafai ona e taofia le tagofia o fualaau faasaina i le taimi lava e faaleleia ai le tulaga.
  • ina ia faʻamalosia le iuga, e tatau ona faʻaauau le togafitiga mo le isi 2-3 aso,
  • i le va o tui o fualaau faasaina, e tatau ona faatumauina le vavalalata taimi o le taimi e faatumauina ai le mausali o le fualaau oona i totonu o le toto.
  • vailaau faʻamaʻi mo pancreatitis ma cholecystitis e naʻo le fomaʻi ua faatonuina.

Isi Filifiliga Togafitiga

O se auala faʻafeiloaʻi e faʻataga ai i matou e faʻasalalau ma toe faʻafoʻi le pancreas i le taimi sili ona puupuu. Faʻatasi ma le pancreatitis, faʻagasolo i se foliga masani, faatonu togafitiga ma fai se lisi o togafitiga. I le tulaga o le faʻavavevave, e tatau ona valaʻau i togafitiga faafomaʻi vave faʻafuaseʻi ma faʻaaoga se faamaʻi malulu i le pito i luga. O le 2-3 aso muamua na faʻaalia ai le fiaai ma le moe.

O le togafitiga o vailaʻau ua mamanuina e aveese ai le tele o tiga. Faʻataʻitaʻiga, o le maʻi e feagai ma tiga matuia, lea e taofi i fualaau faasaina e pei ole No-shpa ® ma Papaverine ®.

O le faʻaaogaina o aspirin ma le non-steroidal anti-inflammatory drugs e le aofia ai, aʻo latou faʻafefe i le mucous membrane ma vevela le toto, lea e oʻo atu ai i le toto toto.

I le avea ai o se vailaʻau faʻasaina faaopoopo, ua fautuaina e ave Metronidazole ®. I le pancreatitis, o le metronidazole ® e masani lava ona faʻamaonia i mataupu ogaoga pe a suia aʻafiaga o aʻafiaga e tusa ma le 30% o le pancreas.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina, e pei o omeprazole ®, e faʻaitiitia ai gasegase gastrointestinal faʻamaʻi e ala i le faʻaitiitia o le gaosiga o le elekene.

O le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme i le vaitaimi vavalalata e matua faasaina.

O le togafitiga o le Enzyme e faʻataʻitaʻiina e faasaʻo ai le uiga o le le atoatoa o le exocrine, pe a maeʻa le faʻagasolo o le faʻaogaina o le inflammatory process.

O le umi o le togafitiga ma le fualaau o fualaau faasaina e tatau ona filifilia e na o le fomaʻi. O se suiga tutoʻatasi o le faʻataʻitaʻiga e mafua ai le afaina tele i le soifua maloloina, faʻapea foʻi ma le faʻaosoosoina o se osofaiga fou o pancreatitis.

Faʻataʻitaʻiga Mezima ® poʻo Festal ®, o loʻo faʻaleleia le faagasologa o le gaogao ma faʻafaigofie le galuega a le pancreas. Afai o le mumū e o faatasi ma le vai-masima metabolism, ona faʻataʻitaʻiina ai lea o vaifofo saline.

O le taotoga o se togafitiga tuusao ma le tuusaʻo mo le mumu o le pancreatic. I le tulaga muamua, o gaioiga e faia i luga o okeni o le gastrointestinal tract, ma i le tulaga lona lua, alavai o tumutumu o vailaʻau, aveeseina o gallstones po o vaega o le okeni ua afaina. O togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina mo le le lelei o metotia faasao ma le i ai o ni faʻafitauli ogaoga.

E tatau i tagata maʻi ona tausisi i se taumafa lelei ma mea taumafa paleni. E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo i le fa taimi i le aso. I le taimi o le faamagaloga, o le faʻaaogaina o meaai ma le maualuga o mea e maua i le palatini o loʻo faʻaalia. O se meaai malosi e aofia ai meaʻai ma meaʻai gaʻo, koko, kofe ma mea inu gaʻo o le a faatelevaveina ai le togafitiga faʻamalolo. O vailaʻau faʻasaina o loʻo maua ai se aoga aoga i luga o le meaʻai fua.

Antibiotics mo le mumu o le pancreatic

O le salalau o meaola faʻapitoa i le pancreatitis e tupu:

  • hematogenous
  • lymphogenous
  • ala aʻe.

I le tulaga mulimuli, o le siama e ulu mai i totoga o meaola e lata ane: o le duodenum, gall vladder, portal vein system.

O vailaau faʻamaʻi faapitoa mo le pancreas, o le taimi ma le umi o le pulega e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi, ia amanaʻia:

  • malosi o tulaga
  • faʻasologa faʻamaʻi,
  • siaki talafaasolopito
  • faʻailoga.

Tulafono ma foliga mo le faaaogaina o vailaau faʻamaʻi

Pe a filifilia se vailaau faʻasaina, o loʻo taua i lalo:

  • le gafatia e aʻafia ai le puipui faʻatautau i totonu o vavae o le flamed gland ma organs lata ane,
  • faʻailoga i le tofiaina o se vailaʻau maʻoti,
  • microflora lagona,
  • aʻafiaga o le vailaʻau.

Faatasi ai ma aʻafiaga o le itu, o faʻamaʻi faʻafitauli e tele lava ina maua i foliga o:

  • siama e tuʻufaʻatasia ma le sasaina,
  • rhinitis
  • Faʻasaʻo le edema - o se tulaga e lamatia ai le ola.

I ia tulaga, ua vave ona faalēaogāina le vailaʻau.

Masalo o le atinaʻeina o le inupia ma se vailaʻau faʻamaʻi. O le mea lea, o le inuina o fualaau e iai ni tulafono patino:

  • aua le inuina ava malosi i le taimi o togafitiga,
  • tausisia le fetaui o vailaʻau faatonuina,
  • aua e sili atu i le tasi ma le aso o fualaau,
  • ave faʻamaoni i vaitau masani.

Afai e le itiiti ifo ma le tasi le tulafono e le o matauina, o le a aliali mai:

  • ulu matua
  • vavao
  • faʻalogo faʻalogo
  • le faʻamalosia o le faʻatasia o gaioiga.

O le faʻaaoga soo o vailaau faʻamaʻi e mafua ai ona avea ma mea e fai ma vaisu le fomaʻi faʻamalosi i le vailaʻau e tatau ona sui i suiga ua tupu. E fesoʻotaʻi ma le le pulea ma le le faʻaaogaina o vailaau antimicrobial. I lenei tulaga, e le mafai ona fofoina le faamai. O le mea lea, e mafai ona e inuina pe prick se fualaau faasaina ua na o se fomaʻi ua faatonuina.

E matua faasaina le faia o oe lava ia oe lava, a le o lea o le a toe faʻaosoina le okeni maʻi.

E mafai ona oʻo atu i le atinaʻeina o aʻafiaga ogaoga umi ma mafua ai:

Faatasi ai ma se osofaiga mataʻutia

Ua faʻamaonia o se vailaʻau faʻasaina (pe afai ua atiaʻe e le tagata maʻi le maʻi pancreatitis) e mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga o le faʻamaʻi pipisi o le necrosis, ae le afaina ai le tino.

Antimicrobials ua faʻamaonia i le tulaga o le faʻamaonia o le pancreatic necrosis ma le lamatiaga o le atinaʻeina o loʻo i ai nei:

Ae e faʻaaogaina foi e togafitiga:

  • cholangitis
  • laʻau o le talo, pe afai o le gallbladder e faʻatumu i le fua,
  • siaki tele, pe afai ei ai se mea e le lelei ai le manava ma e matua tiga lava le paʻu.

I le mumusu faifai pea

Afai o le pancreatitis e le masani ai, e tatau ona togafitiga le faʻamaʻi ma sui antimicrobial pe a faʻamautuina ma le mautinoa:

  • gasegase i le ultrasound ma le CT,
  • cholecystitis gasegase, cholangitis poʻo le faʻateleina o le faagasologa masani i le vevela,
  • sili atu le tuputupu aʻe o siama i le kolone.

Ituaiga ituaiga antibiotic e faʻaaoga mo pancreatitis

Afai ua faʻaalia le faʻamalosiaga, o togafitiga ma vailaʻau faʻamalosi e masani ona faʻaaogaina. O le tofiga e faia e le fomaʻi, tuʻuina atu ile ata o le falemaʻi, le mamafa o le tulaga, faʻamaʻi faʻamaonia. O le a ia faʻamalamalamaina foi le mafuaaga e faʻamautuina ai fualaau faasaina taʻitasi, pe o le a le tele o le taimi ma pe o le a le metotia ma le ituaiga o mea e fai (laupepa poʻo le tui) e tatau ai ona faʻaaoga vailaʻau.

Tuuina atu o lena pancreatiti o se mea faigata ma faigata ona togafitia maʻi, afai e mumu ma le itiiti ifo ma le tasi le faailoga o le pancreatitis, e tatau ona ave se antispasmodic ma faanatinati valaau se fomaʻi poo se faʻalavelave faʻafuaseʻi. E lamatia le faʻatonuina o au vailaʻau i luma o le suʻega a se fomaʻi: o faʻamatalaga o le falemaʻi e mafai ona solo, lea o le a faigata ai faʻamaʻi.

O le taoto ma togafiti togafitiga, lea e tatau ona faʻamaonia mo pancreatitis, e le taliaina. O le mea lea, e faʻaaogaina ai se vailaʻau faʻasaʻo lautele, pe'ā iai ni faʻamatalaga mo lona faʻaaogaina. E faʻaaogaina e aunoa ma le faʻatali mo le tali mai o le gasegase i le lagona o le fugalaau i vailaʻau. A maua le taunuʻuga o le suʻesuʻega, e faʻamautu le togafitiga e tusa ai ma le tulaga o le maʻi ma le lagona o le tulaga o le antibacterial. Afai e manaʻomia, sui le vailaʻau faʻasa.

O le lisi o vailaʻau faʻasaina e manaʻomia mo togafitiga e lautele:

  • cephalosporins o le 3 ma le 4 augatupulaga (Ceftriaxone, Cefaperazone, Lefipima),
  • aminopenicillins tetee i le B-lactamase (Sulbactam),
  • penicillins (Amoxiclav, Augmentin, Flemoxin Solutab),
  • carbapenems (Meropenem, Ertapenem),
  • macrolides (Azithromycin, Clarithromyci, Amoxicill),
  • fluoroquinolones (Moxifloxacin, Gatifloxacin).

O le igoa o le fualaau mai le tasi vaega e ono ese. E faʻalagolago i le atunuʻu o gaosiga ma le kamupani vailaau faʻamaʻi e maua ai. O le tau o fualaau oona ma le mea e tasi e galue malosi e ese foi: o fualaau muamua e sili atu ona taugata nai lo generics. Ae e le faapea o le aoga o kopi e sili atu le maualalo nai lo le fualaau faasaina.

E mafai ona togafitia se tagata matua i soo se fualaau faasaina ua faatonuina e se fomaʻi mai lenei lisi, ae leai se faʻamaʻi. E le o vaega uma o vailaʻau e faʻaaoga i se tamaititi:

  • fuluʻoloʻoloʻo ma faʻataʻapeʻapeʻa e taofia le tuputupu ae o le ivi ma le atinaʻe,
  • cephalosporins aʻafiaga leaga i luga o le ate.

E le fautuaina e ave:

  • aminoglycosides (Amikacil, Netilmicin),
  • Cephalosporins o le tupulaga muamua (Cephalexin, Cefazolin),
  • aminopenicillins (Ampicillin, Amoxicillin).

O lo latou faʻapipiʻi i totonu o masini o le pancreas e le oʻo atu i le tulaga faʻafesoʻotaʻi talafeagai.

Vailaʻau faʻamaʻi i togafitiga o cholecystopancreatitis

Faʻaauau le pancreatitis e faʻaalia ona o le maʻi faʻapitoa o isi gaʻo oona: o le gallbladder ma ona ponaivi, o le vavae. O le falemaʻi foliga e foliga tutusa ma le pancreatitis. Faʻamatalaga o le cholecystopancreatitis, e tupu i le vevela maualuga, ogaoga tiga, manava ma le vomiting, faʻaoga:

  • sili atu le lelei cphaphaporins 3 ma le 4 augatupulaga,
  • macrolides (latou te faaputuputu i le talo i le maualuga maualuga) - Clarithromycin, Azithromycin.

E ui i aʻafiaga aʻafiaga ma le ono iai o faʻafitauli i le taimi o togafitiga faʻamaʻi, e tatau ona faia e pei ona faatonuina e le fomaʻi, talu ai ona o tulaga ogaoga, o nei fualaau faasaina e mafai ona faasaoina ai ola.

O le a le ate ma le paʻu

O totoga uma e lua e taua mo le faʻatinoina lelei o le tino, se faʻamaʻi o soʻo se mafuaʻaga o faafitauli digestive. O loʻo i totonu o le vaʻaiga o le enzymes, o hormones e faʻateleina ai le faʻapalapalaina o meaai, o le faʻaaogāina o vailaʻau, faʻasaina le metabolism o le carbohydrate, proteolysis - le faʻamavaeina o aʻafiaga. O le ate o se fale suʻesuʻe vailaʻau o le tino, o loʻo i le itu taumatau, i lalo ifo o le diaphragm, o:

  • gaosia le talo mo le gaosia o gaʻo,
  • auai i le hematopoiesis,
  • siitia le protein, vaitamini, vai, metabolism gaʻo,
  • neutralizes allergens, toxins,
  • faʻaalia oloa leaga.

Tuu le pancreas i le pito i tua o le paʻu i tua o le manava. O le tino e aofia ai matagaluega e lua:

  • tasi- e maua mai ai le sua pancreatic, o le enzymes lea e faʻaumatia ai mea uma o meaola e mafua mai i le vaega o meaʻai,
  • lona lua, e le o fesoʻotaʻi ma piko o le gland, e maua ai le inisalini lea e ulufale atu i le toto, lea e aʻafia ai i le metabolism o gaʻo.

Le togafitiga o le ate ma le pancreas e tatau ona faia e na o se fomaʻi - faʻamaonia saʻo ma faʻamaonia saʻo saʻoga o vailaʻau. Faatasi ai ma le faamai, o okeni uma e lua o loo i ai foi faailoga tutusa e le o iai i se taimi vave. O le nofoaga o le tiga e fuafuaina e le okeni na aʻafia. O faailo nei o togafitiga e matauina:

  • tofo o le oona i le gutu
  • suiga o le paʻu
  • fufulu
  • toso
  • samasama o le paʻu,
  • pogisa pouliuli
  • fulafula
  • maualuga le vevela
  • leai se manaʻo
  • pogisa pouliuli ma pulou,
  • vili
  • manava manava
  • malosi
  • paleni mamafa.

E le talafeagai le manatu o le tagata lava ia i nei totoga taua. A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi, e auina atu le tagata maʻi mo suʻega e faʻamaonia saʻo ai le maʻi, ia faʻaesea ai se maʻi mama ma le mama. O togafitiga atoatoa o le ate ma le pancreas e aofia ai fuataga lautele:

  • teena le faʻaaogaina o ava malosi,
  • ulaula ulaula
  • matua taumafa
  • le le gaʻo o gaʻo, meaʻai vevela, falai, ulaula ma suamalie suamalie,
  • faʻasologa masani o le inu ava,
  • meaʻai paleni.

A oʻo mai se osofaʻiga, e auina atu le tagata maʻi mo togafitiga faʻamaʻi. Pancreatitis - o se maʻi o le pancreas - e manaʻomia le tuʻuina atu o le tino mai le faʻamalosi i le aso muamua, taofi le tele o le gaosiga o enzymes. I lenei tulaga, o le anapogi, malolo, malulu i luga o le manava e fautuaina. Faʻatasi ai ma se suʻesuʻega saʻo, o fomaʻi e faatonuina vailaʻau mo le ate ma le paʻu:

Faʻasalaga ogaoga, o aʻafiaga o faʻafitauli, o togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona. I le faaopoopo atu, faʻaaoga:

  • togafiti o togalaau e taofia ai le faʻaumatiaga o le tino,
  • fualaau faʻamaʻi - e faʻamalosia ai puipuiga,
  • enzymes lea e faʻaauau ai le faʻatinoga o gland,
  • tapenapenaga mo le faamamaina - faʻaleagaina o le kulukose, vailaau vaifofo e aveese ai toxins, toxins mai masini,
  • toe fuataʻi toe faʻaleleia e faʻaleleia le faʻafouina o le cell i le taimi o le faʻamagaloina

Fualaau mo togafitiga o le ate ma le paʻu

O faʻamaʻi saʻo e fesoasoani e faʻamalosi saʻo ai fualaau. O okeni taʻitasi e iai togafitiga faapitoa, e faʻatatau i le faʻaleagaina o gaioiga na mafua ai le maʻi. Ina ia togafitia maʻi o le ate e mafua mai i faafitauli masani, faʻamaʻi pipisi, ava malosi, filifili:

  • hepatoprotectors e puipuia ai le fausaga o le okeni - Hepabene, Phosphogliv,
  • poloka poloka o spasms, tiga - No-shpa, Drotaverin,
  • vailaau e faʻamalosi ai faʻamaʻi - Tetracycline, Penicillin,
  • Choleretic - Ursosan, Allohol.

O le galuega a fomaʻi i le togafitia o totoga taua o le faʻaogaina o meaʻai e faʻamalieina ai le tiga, faʻamaonia galuega uma, ma faʻaitiitia ai toxins. Ina ia foia, e tele vaega o vailaau e faaaoga. Mo le toe faʻafouina o le pancreas, o fualaau nei o loʻo faʻamatalaina:

  • mea faʻamalosi faʻamaʻi - Panzinorm, Creon,
  • atacids e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le manava o le manava - Maalox, Phosphalugel,
  • Proton pompoma o loʻo faʻatuina le faʻalaumalie i le gastritis, faʻamaʻi maʻi ulcer, omez,
  • togafiti togafiti e faʻamalolo ai le afaina - Hofitol, Legalon,
  • inhibitor proteolysis - Vaitaimi.

Faʻaaoga fomaʻi fualaau e faʻaleleia ai le ate ma le paʻu, faʻaitiitia faʻamaoniga o le maʻi:

  • antiviral - Ribavirin, Interferon,
  • fofo o vaifofo mo gasegase ogaoga - Gluconeodez, Hemodez,
  • antibacterial agents - Bactrim, Biseptol,
  • faasaga i le vomiting, taʻavale - Motilak, Tserukal,
  • ma le manava - Imodium,
  • i le tulaga o le afaina - Espumisan.

Hepatoprotectors

O lenei vaega o fualaau faasaina e fesoasoani e faatumauina ma toe faʻaleleia galuega ole ate. O vailaau e fesoasoani i le tuueseeseina o mea oona, o le puipuia o le hepatocytes mai le gaioiga o mea leaga. Faʻasologa o fomaʻi faʻasalalau Liv 52, Heptral, Essential Forte N, Silimar mo togafitiga o:

  • gaʻo susu gase,
  • ava malosi, faaleagaina o mea leaga,
  • vailaʻau vailaʻau o le hepatitis,
  • biliary cirrhosis,
  • afaina o le porotini,
  • faafitauli i le gaosia o talo,
  • fualaau o le hepatitis.

Lapataiga o le hepatoprotector LIV-52E maua mai i laulau, faʻafefe, ma e aofia ai mea masani. O le fualaau faasaina e toe faʻafoʻisia ai le galuega a le tino, e faʻaseseina ai toxins. O le vailaʻau faʻaalia e:

  • Faʻalogo togafiti: faʻavavevaveina o le toe faʻafouina o le hepatocyte, faʻateleina le tetee atu i aʻafiaga leaga, faʻamautuina o metabolic processes, faʻagasologaina o le suavai.
  • Faailoga: siama tumau, gasegase maualuga, gasegase gase, cirrhosis.

Faatonuga mo le faaaogaina o le LIV 52 o lona uiga:

  • Faʻavae: E sili atu ma le 10 otaota ma laau toto e asu mai le vaega o le aoina o fualaau faasaina.
  • Faʻasologa: tagata matutua - 2 pusa e tolu taimi i le aso.
  • O faʻamanuiaga: vaega o vailaʻau, faʻaaogaina mai le lua tausaga e faatagaina.
  • Faʻaiʻuga: hypremia, edema, faʻafefe o le paʻu, manava manava, tosoina, taʻavale.
  • Contraindications: maʻitaga, lagona lelei o meaʻai, lactation.

Mo togafitiga o faʻamaʻi atehepatoptector hepabenee faʻaleleia le galuega a le gallbladder, hepatocytes. O le fualaau faasaina e:

  • Faʻalogo togafiti: toe faʻaleleia le faʻamaoniaina o le siama, siakiina o le talo, faʻamautuina faiga faʻavaomalo.
  • Faailoga mo le faʻaaogaina: inisua, biliary dyskinesia, faʻasologa masani o le maʻi, gasegase gaʻo, toe faʻaleleia mulimuli ane pe a uma ona aveese le gallbladder.

  • Faʻavae: fualaau o vailaʻau faʻamaʻi, susu o fualaau suamalie.
  • Faʻasologa: 1 capsule faatolu i le aso faatasi ma meaai.
  • Lelei: o vaega o vailaʻau o loʻo i ai se malosi malosi i togafitiga.
  • Taimi taimi: faʻamaʻi pipisi, faʻateleina o le urine, manava.
  • Contraindications: o le matua e oo i le 18 tausaga, lagona lelei i vaega, ogaoga mumū o le ate, pelelele.

Iniseti faʻamaʻi

Faʻaleagaina o le ate o loʻo mafua mai i le tele o siama. O faʻamaʻi e ogaoga, faʻalavelave. O aʻafiaga e afua mai i siama e pei ole:

  • A - O le maʻi o le Botkin, ua salalau, faʻatasi ai ma le faʻavavevave e faʻaosoina ai le toilalo o le ate,
  • I totonu- faʻaleagaina elemene e faʻaleleia le faʻamaʻiina o faʻaumatiaga o le okeni, faʻaauau i le hepatitis tumau,
  • Ma- e leai se tui e puipuia ai le faʻamaʻi, e le o atinaʻe malosiaga puipuia,
  • E- tutusa i le ituaiga A, ae faigofie le faigofie,
  • Delta- e tupu faatasi ma le ese B, faʻaosofia le faʻavaeina o se maʻi vevela.

Mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le ate e faʻaaoga ai fualaau faasainaRibaviringaosia i capsules, fuamoa, fofo mo le puleaina o le tino, faʻaaogaina i se falemaʻi. O le fualaau faasaina e iloga i le:

  • Faʻalogo togafiti: tuʻu i totonu o siama afaina, poloka le DNA o le siama, taofi lona toe gaosia.
  • Faʻavae: gabavirin mea gaosi malosi.
  • Faailoga mo le faʻaaogaina: o le hepatitis type chronic C.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o Ribavirin e iloga i:

  • Faʻasologa: E faʻatulagaina taʻitasi e le fomaʻi.
  • Faʻaiʻuga: faʻateleina le mamafa, vevela, gasegase, toto toto.
  • Contraindications: E faʻasa ona faʻaaoga mo le maʻitaga, tina lacting, i lalo ifo o le 18 tausaga le matua, faʻamaʻi faʻamaʻi, pathologies o le manava o le tino, toe faʻalavelave.

Faʻatasi ma Ribavirin, ua faʻataʻitaʻiina se vailaau faʻamaʻi. Interferonpe a faʻaaogaina le faʻamatalaga:

  • Faʻalogo togafiti: faʻateleina puipuiga, puipuiga o faʻamaʻi.
  • Faailoga mo le faʻaaogaina: hepatitis B, C, Delta.
  • Faʻavae: faʻalagolago i le ituaiga faʻamalolo.
  • Faʻasologa: o le umi o le vasega, o le aofaiga ua fuafuaina e le fomaʻi, i le amanaia ai o le tulaga o le maʻi
  • O faʻamanuiaga: vave maua mai o le puipuiga.
  • Faʻaiʻuga: gatete i totonu o le tino, matagogo, le gauai, gaioiga oona.
  • Contraindications: faʻafitauli o le mafaufau, maʻi o le tino, maʻi fatu fatu.

Laupapa ma Ata Atisina

O vailaau faʻasoifua togafitiga ei ai lona aafiaga malosi i le togafitiga o maʻi o le ate. E ese le aoga mo sauniuniga o loʻo i ai le atisosisi ma le susu o le vaomalo - Legalon, Karsil, Hofitol. O se fofo aloaʻiaCinemallea e faʻaalia ai:

  • Faʻalogo togafiti: faʻasolosolo, antitoxic, faʻamalosia le faʻapipiʻi o proteins, enzymes, faʻamautuina o siama faʻamalosi, toe faʻaleleia o mea.
  • Faailoga mo le faʻaaogaina: o le hepatitis tumau, o aʻafiaga i luga o siama, o le atinaʻe o cirrhosis.

A faʻaaoga Sinemala, e tatau ona e mafaufau:

  • Faʻavae: suamalie susu o loʻo i ai silybin, siama, flavonoids, alkaloids.
  • Faʻasologa: 2 pusa 3 taimi i aso taʻitasi ao leʻi 'ai.
  • O faʻamanuiaga: togafiti togafiti.
  • Taimi taimi: faʻamaʻi maʻi, manava.
  • Contraindications: maʻitaga, lagona lelei i mea e maua ai.

Leai se fualaau faʻamalosi Hofitolo loʻo i ai le atinaʻe o le artichoke. O vailaʻau faʻapitoa i se faʻafofo tautala e faʻaalia e:

  • Faʻalogo togafiti: faʻaleleia atili o le vevela o le talo, faʻamamaina o le toto mai le Uria, amonia, faʻateleina le faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Faailoga mo le faʻaaogaina: o le hepatitis tumau, cirrhosis, cholecystitis, dyskinesia biliary.
  • Faʻavae: suavai suamalie o le atisilisi.
  • Faʻasologa: mo tagata matutua e faatolu i le aso, 5 ml.

O fualaau faasaina Hofitol, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaogaina, o loʻo i ai vaega nei:

  • O faʻamanuiaga: maualalo le vevela, aoga.
  • Faʻaiʻuga: allergy, faʻatasi ai ma le umi faʻaaogaina - maʻi manava.
  • Contraindications: lactation, maitaga, gallstone faamaʻi, togafiti o gaʻo, urinary, biliary tract i se foliga tele.

Choleretic

O lenei vaega o vailaau e fesoasoani e faateleina le pulelasi o le talo, o lona alualu i luma, faasee i totonu o le manava. Faʻaitiitia le faʻaleagaina o auala e fesoasoani e faʻamaonia le faʻalaumalie. O vailaʻau Cholagogue e eseese i la latou faʻafitauli faʻapitoa:

  • Essentiale Forte - faʻataʻatia le siakiina o siama,
  • Ursosan- faʻalavelaveina le gaosiga o le cholesterol,
  • Hofitol- faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kesi, faʻaitiitia le lagona o le vaivai,
  • Allochol- faʻatulagaina le galuega a le manava, gaʻo,
  • Holosas- e ese mai i faʻasalaga tetee.

O le masani ona faʻataʻitaʻiina le sui soʻo, o loʻo i ai uiga taua - Nikodin:

  • Faʻalogo togafiti: anti-inflammatory, choleretic, bactericidal.
  • Faailoga mo le faʻaaogaina: gastroenteritis, faʻamaʻi le hepatitis, cholecystitis, biliary dyskinesia.
  • Faʻavae: gaosiga galue - hydroxymethylnicotinamide.
  • Faʻasologa: tolu taimi i le aso mo le 1 g.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o Nicodin e iloga i:

  • Faʻaiʻuga: tiga i luga o le saʻo i totonu o le hypochondrium, i le manava, urticaria, faʻamaʻi o le tino, gaugau o le isu, tale, ma le mumu o le paʻu.
  • Contraindications: cholestasis, hypersensitivity, gastritis anacid, lactation, maitaga, matua e oʻo i le 10 tausaga.

E masani ona faatonu e fomaʻi Liobil - laumei mo le ate ma le pancreas. O le fualaau faasaina ei ai sona aafiaga taua. Fualaau oona:

  • Faʻalogo togafiti: faʻaleleia le gaioiga o totoga, faʻaleleia le malepelepe, faʻafefe o gaʻo.
  • Faailoga mo le faʻaaogaina: le lava le failautusi o le pancreas, o le intestinal atony, cholecystitis, hepatitis.
  • Faʻavae: o loʻo aofia ai vaega o le pusa vine.

A faʻaaoga Lobil, e tatau ona e mafaufau:

  • Faʻasologa: laulau e tolu taimi i le aso.
  • O faʻamanuiaga: tuufaatasiga masani.
  • Faʻaiʻuga: faʻalauteleina maʻi, le tupu mai o le manava manaia, logo.
  • Contraindications: maʻitaga, faʻapipiʻiina o le talo ma le maʻa, faʻamalamua o le pancreas, lactose inlerance, lactation.

Vailaʻau faʻamaʻi

Afai o meaola ninii e mafua ai le mumū o ni mea taua se lua o le tino, o vailaau e faʻaaogaina e fomaʻi. E i ai uiga o le faʻaaogaina o fualaau. Mo togafitiga, o loʻo faʻamaonia i le tulaga o laumei, iniseti, tui inumaga:

  • cephalosporins- Ceftriaxone, Cefotaxime,
  • fluoroquinolones- Ciprofloxacin,
  • penisillins- Amoxiclav
  • vailaʻau faʻasaʻi lautele - Bimeptol, Sigmamycin, Aʻoaʻoga, Biseptol, Oletetrin.

Faatasi ai ma se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis, o se fualaau faʻasaina ma le faʻaleagaina o aafiaga ua faʻamatalaina Rifampicinlea e aofia ai:

  • Faʻalogo togafiti: siama, faʻaumatia microorganisms i totonu o le masini.
  • Faailoga mo le faʻaaogaina: faʻamaʻi siama.
  • Faʻavae: o le mea galue malosi o le rifampicin.
  • Faʻasologa: 10 mg i le kilogram o le mamafa i le aso.
  • Contraindications: faʻamaʻi pipisi o le hepatitis, ate, fatuga o fatugaʻo, maʻitaga, matua e oʻo atu i le tausaga.
  • Faʻaiʻuga: fulafula, faʻamaʻi o le tino, diva, mai le cardiovascular system - faʻaitiitia le mamafa.

O vailaau faʻaaoga e faʻaaogaina e pei o loʻo faʻatonuina e lau fomaʻi. Ma le faʻamalosia o le pancreatitis e faʻaaoga Ampicillin. O fualaau faasaina:

  • Faʻalogo togafiti: faʻalavelaveina le faʻaaogaina o puipui puipui o siama.
  • Faailoga mo le faʻaaogaina: togafitiga faʻaleagaina o le gastrointestinal tract.
  • Faʻavae: o le mea o loʻo galue malosi e afaina tele.
  • Faʻasologa: faʻatasi ai ma inisiua mo tagata matutua - e oo i le 500 mg i le mavae ai o le 6 itula, e pei ona faatonuina e le fomaʻi.
  • Faʻaiʻuga: fiva, rhinitis, tiga faʻatasi, urticaria.
  • Contraindications: lagona i le penicillins, le gase galuega galuega, leukemia lymphocytic, mononucleosis infectious.

Laʻau sili ona lelei

Faʻatasi ma faʻamaʻi mumusu o le vaega o meaʻai, e aʻafia ai i le faʻaogaina o meaʻai ona o le atinaʻeina o ni enzymes faapitoa, o fomaʻi o loʻo faʻamatalaina togafitiga sili ona lata mai. O sauniuniga e foia ai faafitauli eseese. Mo le togafitiga o le pancreatitis o lona uiga:

  • fesuiaiga o enzymes - Panzinorm, Mezim,
  • i le saofaga i lo latou faimalaga - faʻataʻitaʻiga e faʻaitiitia ai le gaosiga o le gastric juice - Gastal, Maalox, Phospholugel.

Mo togafitiga o gaioiga mumusu i le ate, o vailaau pito sili ona lelei o:

  • Ovesol, Hepel, Hepatamine - faʻasalalau - faʻateleina le teteʻe atu i aʻafiaga leaga, faʻateleina le faagasologa o le toe faʻaleleia,
  • Cholenzym, Allohol- faʻataʻitaʻiga,
  • Ursodeoxycholic acid - fualaau o le cholltolytic lea e fesoasoani e faʻamavae ai gallstones, faʻasaʻo ai laina,
  • Hepel- fofo ile toe fofo toe faafou o sela,
  • Kalastena- faʻasaʻo le masima, faʻasaʻo le tiga, faʻamalosia le fausiaina o talo.

Heptral mo pancreatitis

O le fualaau faasaina e faatatau i le hepatoprotectors, e aofia ai amino acids e fesoasoani i le faamamaina, faatulaga lelei o metabolic processes. E fautuaina le Heptral mo maʻi ogaoga. O le vailaau e:

  • Faʻalogo togafiti: faʻamaʻi pipisi, choleretic, faʻasaʻo le tiga, faʻaleleia le faʻafouina o le tino, taofi le atinaʻe o fibrosis.
  • Faailoga mo le faʻaaogaina: o le hepatitis, pancreatitis, o le ate, o le inu o vailaʻau eseese.
  • Faʻavae: o le mea galue malosi o le 1,4-butanedisulfonate ademethionine.

O le Heptral ua faʻamaonia i totonu o le tino pe leai foi i le tulaga o le oona. O fualaau faasaina:

  • Faʻasologa: fua i aso taitasi e oo i le 800 mg, ala o le pulega, vasega, ua faatonuina e le fomai.
  • O faʻamanuiaga: faʻavave ona faʻaitiitia mea taʻavale, fai se mea mo le fatuina o sela fou.
  • Faʻaiʻuga: o le fatuburn, dyspepsia, gastralgia, reactions reactions.
  • Contraindications: tausaga e oʻo atu i le 18 tausaga, fafagaina, maitauina vaega o le oloa, 1, 2 le tolu masina o le maʻitaga.

Togafitiga o faʻamaʻi o le pancreas, ate, e faʻamoemoe e toe faʻafoʻisia le toe gaosia o enzymes. Ole tele o fualaau oona o loʻo i ai nei vailaʻau, ae o lo latou gaioiga e puipuia mai le gaosiga o le gaosia o le suka. Faʻamaonia le faiga e fesoasoani ia Maalox. O le fualaau faasaina e iloga:

  • Faʻalogo togafiti: o le faʻaitiitia o le eletise hydrochloric free, o le puipuia o lana pule faalilolilo lona lua, faʻaititia le gaioiga o le suka gastric, o loʻo faʻapipiʻiina ai le mucous membranes.
  • Faailoga mo le faʻaaogaina: fatu vaivai, faʻatasi ai ma faʻamaʻi, tiga matuia.

Maalox o loʻo i ai i le tulaga o le taofiga, faʻamalosi mea maʻaleʻale, pe'ā faʻatonu, ia amanaʻia:

  • Faʻavae: o le mea o loʻo galue malosi o le aluminiumeta.
  • Faʻasologa: 1 le papafa 4 taimi i le aso, tasi le itula talu ona 'ai ma i le po.
  • O faʻamanuiaga: vave vave faʻamaʻaʻaina o le sunburn, fesoasoani mai le tiga o le manava.
  • Faʻaiʻuga: faʻamaʻi, tigaina, urticaria, faamaʻi, manava.
  • Contraindications: maitaga, toe faʻalavelave, fructose inlerance, e oʻo atu i le 15 tausaga, lactation, sensitivity i vaega.

Karsil mo pancreatitis

I faʻamaʻi o le ate, pancreas, o se vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o le vaovao o le susu ua faʻatonuina.O le faʻalogo masani lava Carsil e faʻaitiitia ai le afaina, faʻagasolo ai metabolic processes. O le mea faigaluega e iloga i:

  • Faʻalogo togafiti: faʻaleleia atili o le microcirculation, faʻateleina le toe faʻafouina o le tino, faʻaitiitia le faʻaleagaina o le tino, faʻaitiitia le cholesterol.
  • Faailoga mo le faʻaaogaina: gasegase, faʻamaʻi oona o isi etiologies, hepatitis, pancreatiti.
  • Faʻavae: suamalie susu o loʻo i ai suauu taua, silymarin, flavonoids, alkaloids, vitamini.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le timu Carsil e faatonuina ai:

  • Faʻasologa: tagata matutua ei ai maʻi faʻapitoa - 4 vaega tolu taimi i le aso.
  • O faʻamanuiaga: faʻavae laau.
  • Faʻaiʻuga: manava manava, gasea, rashes, toso, allergies, alopecia.
  • Contraindications: faʻamalosi ile gasegase i vaega, tausaga e le itiiti ifo i le 12 tausaga, gasegase malosi o le tino, maʻitaga.

Essentiale Forte

O se tasi o fualaau sili ona lelei mo togafitiga o maʻi o le ate. Essential Forte N e aofia ai mea e masani ai, e talia lelei e tagata gasegase, o loʻo maua i le paʻu. O le vailaʻau e faʻaalia e:

  • Faʻalogo togafiti: faʻatalanoaina o le lipid ma le cholesterol metabolism, faʻaleleia atili o le protein, toe faʻaleleia o hepatocytes, faʻalavelave i le atinaʻeina o mea faʻapipiʻi.
  • Faailoga mo le faʻaaogaina: faʻamaʻi faʻamaʻi, hepatitis, faʻamaʻi vaovao, cirrhosis, faʻamaʻi oona.
  • Faʻavae: phospholipids e maua mai le soya.

E tusa ai ma faatonuga, aʻo faʻaaogaina le vailaʻau Essential Forte N, e tatau ona mafaufauina mea nei:

  • Faʻasologa: 2 capsules tolu taimi i aso taʻitasi ma taumafataga.
  • O faʻamanuiaga: Talu ai le gaioiga o le eletise, o le vave faʻafouina o siama ua faaleagaina. E mafai ona faia i le maitaga.
  • Faʻaiʻuga: o mea e afaina ai le maʻi e seasea ona tupu - urticaria, tigā, vevela, ma le faʻalautele faʻaaoga - maʻi manava.
  • Contraindications: faʻaaloalo i vaega, tausaga e oʻo i le 12 tausaga.

Meaʻai mo le mumū o le pancreas ma le ate

O se vaega taua i faʻamaʻi e tuʻuina atu i se taumafa malosi. O meaai lelei e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mumu, faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. E tuʻuina mai e le 'aufailaʻau taumafa fautuaga:

  • aveese mea leaga
  • faatapulaaina le aofaiga o masima i le lima kalama i le aso,
  • faʻaaogā tekinolosi meaʻai - taoina, masini fufulu ipu, kuka,
  • 'ai le taumafataga i aso taitasi i' aiga e 6, i ni vaega laiti,
  • 'ai na o le foliga mafana,
  • inu e tusa ma le lua lita o vai,

Mo faʻamaʻi o le pancreas ma le ate, e faasa ona aofia ai i le taumafataga:

  • fugalaau meaai - vine, kapisi,
  • falaoamata oloa
  • gaʻo, falai meaʻai,
  • piko
  • ulaula
  • vevela vevela, sau sau,
  • meaai e mafai ona kuka
  • oloa gaosi susu,
  • ava malosi
  • susu, sei vagana ai fualaau faisua,
  • sukalati
  • kofe
  • aisa kulimi
  • fuamoa
  • pi
  • radis
  • radis
  • lanumeamata lanumeamata
  • musika.

E fautuaina e tagata o mea taumafa meaʻai aʻo leʻi fafasi, 'ai, tapena manu, fualaau faisua, fualaau. O le lisi o oloa aoga e aofia ai:

  • falaoamata maso - buckwheat, semolina, oatmeal, rice,
  • oloa gaosi susu,
  • lafumanu
  • meaola moa
  • fuālaʻau kuka
  • vailaʻau mamae mamae,
  • iʻa maualalo-gaʻo
  • falaoa paʻepaʻe
  • pulupa,
  • sua sua
  • toli
  • uliuli tiuti.

Togafitiga ma togafiti a tagata

I togafitiga faʻapitoa o faamaʻi, e fautuaina e fomaʻi le faʻaaogāina o faʻamaumauga ma mea masani. O togafitiga faʻapitoa mo le ate ma le pancreas e faʻaalia i le tautala. Faaleleia tulaga o le tagata maʻi:

  • moa felanulanua o le moa - i le pito o se sipuniti, inu i le vai, ave ao leʻi 'aʻai,
  • vai pateta fou i totonu o se ipu malamalama mo aso e lua,
  • fualaau suamalie ma le meli - o se sipuni i le aso afa afa itula ao lei faia se taumafataga,
  • lali suamalie - Faʻafa afa ipu tioata faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai.

Latou te fesoasoani i le faʻaaogaina o faʻamaoniga le lelei o faʻamaʻi:

  • otaota vao mai fatu o susu susu - ave se sipuni i itula uma, amata mai i le 8 i le taeao i le 8 i le.m.,
  • vai ua saunia fou, lea e aofia ai vaega i vaega - kāloti - 7, pasesa - 2, celeri - 5,
  • Lagi lanu - tatala i totonu o le sipuni faatolu i le aso,
  • inu i le taeao lua paluga tilatila o le lauloni na totoina i totonu o se ipu vai i le afiafi.

Mo le sauniuniga o totogifuapauina faafomai, ua fautuaina e faʻaaoga togafitiga. Laʻau mo le pancreas ma le ate o loʻo faʻaogaina i foliga o teuteuga. Faʻaopopo se sipuni o mea vevela poʻo mea fou e gaosia i se ipu vai inu, faʻaauau 15 minute. Pe a togafitia le ate, e eseese laʻau i la latou gaioiga:

  • penisini, tansy - faʻataʻitaʻiga,
  • chamomile fugalaau- faʻasaʻo le vaʻaia,
  • St. John's wort- faʻaleleia le tafe o talo,
  • suauu sana - faʻatulagaina le metabolism, maua ai se diuretic, aʻafiaga,
  • immortelle- faʻafefe ese le suamalie o le talo, fufulu oneone, oneone laiti.

I le togafitiga o pancreatitis, o faʻatofuga o togafitiga faʻapitoa e fautuaina deco decorations o laʻau o loʻo i ai se faʻafitauli faʻapitoa:

  • calendula- faʻaleagaina, faʻamalolo le mumu, faʻamalositino faiga faʻavae,
  • susu susu laau- faaleleia le metabolism, aveese toxins,
  • sami laʻau vavalo - faʻaitiitia le faʻaleagaina o le faʻaoga,
  • o se faʻafefiloi o aʻa valea, hawthorn, barberry, pepa moli - toe faʻafoʻi galuega a le tino.

Tuua Lau Faamatalaga