O le a le lamatiaga o le sasaina o le maʻisuka i fafine ma le auala e togafitia ai

O foliga vaaia o mea le lelei e pei o le paʻu o le paʻu o se tulaga taatele lea eo mai faatasi ma le maʻisuka. O lona uiga, o le tino atoa o le tino, ae o nisi taimi e aafia ai ona vaega taitasi, mo se faataitaiga, o se nofoaga vavalalata.

E mafua lenei mea ona o le faʻasaʻoina o metabolic processes, ona o loʻo aʻafia ai le mucous membranes ma le siama. O se taunuuga o le le atoatoa o mea, o le fafine e momotu ma faʻafefe ona fao ma pau atu ai lauulu.

Faʻasolosolo atu i faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi, faʻapipii foliga i luga o le paʻu e afaina ai le paʻu, lea e oʻo atu ai i se tulaga faʻapitoa. Latou te le pasi seia oʻo ina avea le faʻamasinoga o le kulukose i le toto ma mea masani.

E maitauina e leai se faʻamaoniaga i le va o le malosi o le maʻisuka ma le malosi o faʻamaoniga. O le mea lea, i nisi o gasegase, e le mafai ona aafia le paʻu.

Mafuaʻaga o le Tisuka

I le laasaga muamua o le faʻamaʻi, o loʻo aʻafia ai le tele ma le itiiti o le toto, atonu o le angiopathy e ono aliali mai. Ona o lenei mea, o okeni ma auala e le maua ai le okesene, kulukose ma isi meaʻai taua.

O le mafuaʻaga lenei o faʻalavelave faʻafuaseʻi i totonu o le tino e mafua ai le suamalie o le paʻu ma le maʻisuka.

O mea sili ona taatele ma taua e mafua ai lenei uiga le lelei o:

  1. Faʻaleagaina le puipuiga, e mafua ai ona atiina ae dysbiosis, fungal, viral or infectious diseases.
  2. Faʻafouga o suiga i totonu o le mucous membranes ma le paʻu, e oʻo atu ai i mea leaga, faʻamago ma foliga mai o microcracks.

O mafuaʻaga e afaina ai i fafine e maua i le maʻisuka e aofia ai le le mautonu, le mamafa, faʻamaʻi pipisi, ola le ola, gasegase, ate, ma faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, e mafai ona tupu se faʻataʻitaʻiga faʻatasi ai ma se faʻasologa o togafitiga, o le faʻaleagaina o le "fast" carbohydrates ma contraceptives.

E le gata i lea, o le sasaina o le maʻisuka i fafine e mafai ona mafua mai i le tele o faʻamaʻi pipisi, lea e vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • Faʻailoga a le Peraimeri e mafua mai i le angiopathy (xanthomatosis o le maʻisuka, pemphigus ma dermatopathy).
  • O le tulaga lua o faʻamaʻi e maua i le maʻisuka e mafua ai le afaina o maʻi, lea e faʻaalia i le suppuration, mumū ma le gaʻo.
  • Allergic disease (urticaria) e aliali mai aʻo faʻamalosi fualaau.

Faailoga o le vevela, faʻalagolago i le mea o loʻo faʻamau ai

Ona o le gaʻo gaʻo gaʻo, o lanu samasama e masani lava ona faia i luga o vae ma lima. E mafai ona latou maua, e mafua ai le ita. E masani lava, o na faaletonu e taulai atu i le paʻu o le lima poʻo le maualalo ifo.

E le gata i lea, o le maʻisuka e mafai ona o faatasi ma paʻu o loʻo i luga o tamatamailima ma tamatamai vae, i le tapuvae ma le perineum. O lo latou lapoa e mafai ona mai i le lua millimeters i le tele o senetimita.

Dermatopathy e masani ona afaina ai le paʻu o le vae. E pei o foliga mumu lanu mumu, e pei ona vaaia i le ata. O ia faʻavae e le gata ina mafai, ae e avea foi ma tausaga e matua.

I le neurodermatitis, o lima poʻo vae e aʻafia. Ma o le scleroderma o le maʻisuka e taʻitaʻia ai le mafiafia o siama i tua (o le vaega i lalo ifo o tauau) ma le ua. Mai le faʻafefe, o le ita e masani lava ona tupu, ma faʻalavelave faʻavae.

E le gata i lea, o le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona faʻatasi ma le vitiligo, lea e suia ai le lanu o le paʻu. I le uma, o faʻamaualuga e gafa ma le faʻataʻitaʻiga ua faʻaumatia, o se taunuuga lea e mafua mai ai i totonu o le isu, mata mata, mata, pusi ma le manava.

O le susunuina i totonu o le tuaoi vavalalata o tamaitai e foliga mai i le tulaga o le faaletonu o le tino i totonu o le va ma ona o suiga o le paʻu i le tino i fafo. I lenei tulaga, o le le mautonu i le perineum e tupu, mafua mai i le fefete, lea o mea leaga i le masima o le suka o se eleele lelei mo le toe gaosia.

I lenei tulaga, o le tino ma le mucous membranes latalata ane i le gasegase e mumu, o isi taimi e paʻu ai i luga. E le gata i lea, e mafai ona maua e tamaitai le lafoaʻi paʻepaʻe e iai le faʻasologa masani.

E maitauina o fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka e masani lava ona mafatia mai i latou. A uma mea uma, o meaʻai e mafua ai le gaogao e nofouta i meaola e tumu i glycogen.

Ona o le mea moni e faapea, o le vevela o le va ma isi vaega o le tino e foliga mai ona o faafitauli i le toto, e le mafai ona le amanaiaina lenei faafitauli. Talu mai le aluga o le taimi o le paʻu e paʻepaʻe ma e malulu i le paʻi, ma o manua ma faʻalavelave na faʻavae i ai o le a faʻagesegese ma le lelei le faʻamalolo.

Ae ui i lea, o vailaau manava ma le faatuai o le toe faaleleia e le o ni taunuuga sili ona leaga. O lea la, o se tamaʻi tamaititi e mafai ona taʻitaʻia ai le gangrene.

O lenei faʻamaʻi e toetoe lava a le mafai ona togafitia i togafitiga, o lea e taua ai le togafitia e le gata o le maʻisuka, ae oʻo lava i ona faafitauli laiti.

Fomaʻi togafitiga

Ina ia faʻamalolo le manava, o le mea muamua e fai o le faʻasalalau lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E mafai ona maua lenei mea e ala i togafitiga o fualaau, togafitiga faʻapitoa ma inisalini.

O le mea lea, o meaʻai suka e tatau ona aʻafia mai le taumafa i aso taitasi. Ma o chocolates leaga ma muffins e mafai ona suia i le meli masani, marshmallows poʻo apple marshmallows. E le gata i lea, o le suka masani e tatau ona filifilia le fasi.

Ae faʻapefea ona togafiti le paʻu o le tino e faʻaopoopo i le mate? Ina ia faʻaitiitia le tulaga, e manaʻomia e le tagata maʻi se meafaigaluega e faʻaititia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. E mafai ona:

  1. Biguanides - Metformin, Buformin.
  2. Urea sulfanyl sauniuniga - Glyclazide, Tolbutamide, Diabetol.

E le gata i lea, o le gaioiga faaletino e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E tatau ona tuʻuina atu le fiafia ile taʻaloga, savali, aau ma le uila.

E le gata i lea, o loʻo faʻaalia le togafitiga o hormonal ma antipruritic (symptomatic). Mo le mafuaʻaga lenei, e faʻaaogaina i ai hormonal ma antihistamine.

Afai o le paʻu e aʻafia i se malie, ona fai mai lea o le fomaʻi o se vailaʻau faʻamaʻi. I le tulaga o le neurodermatitis ma lupe pustular, o loʻo faʻaalia mai ai antihistamines ma aniani.

E faapefea ona togafiti i totonu o le va? Ina ia faʻaitiitia le malosi o faʻaʻailoga, e tatau ona e tausisi i se taumafataga faapitoa. O le mea lea, e tatau ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o gaʻo, ma aofia ai i le lisi o mea taumafa ma se faʻamaufaʻailoga maualalo.

Afai o le le toʻa i maʻi e aliali mai pe a uma ona ave se toto suka i lalo o le fualaau faasaina, ona faatonuina lea e le fomaʻi a latou analogues ma suia le metotia.

E mafai foi ona faʻamalolo le susunuina ma le susunuina i le vavalalata vavalalata o le maʻisuka e faʻaaoga ai fualaau vaʻai e faʻavae i Clotrimazole. Ma ia faʻaitiitia le ita, e faʻaaoga ai le fluomizine.

E le gata i lea, o se vaega taua i le taofi o le tosoina o le taʻalo e ala lea i le tausisia o mama mucous. O lea e mafai ona e faʻafilemuina le membrane mucous, e puipuia ai le salalau o faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, mo faamoemoega puipuia, e tatau ona maitauina le tele o tulafono:

  • ofuina ofu mafanafana e faia mai ie masani,
  • ave se fagu faalua i le aso
  • aloese mai le soona inu ma le vevela,
  • faʻaaoga tatau pamu ma pads ma suia i latou i le 4 itula,
  • Aua nei e taoto i palapala palapala ma oneone e aunoa ma se palanikeke,
  • Aua le aau i vai faaleagaina.

Afai o le suamalie faʻamalosi e ogatasi ma le fausiaina o papilloma poʻo le herpes, ona faʻaaogaina lea o Acyclovir ma Panavir.

Faʻasologa faʻasoifua mo faʻamaʻi tino

E tele suʻega e fesoasoani e faʻamalolo ai faʻamalologa le lelei ma le fesoasoani o togalaau mo le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻafefeteina le vaʻai i le faʻafefe o le kalaka.Mo lana tapenapenaga, ua sasaaina le tasi ulu ulu o le keke i le 0.5 l o le susu.

O le meafaigaluega e tauanau pea, faʻapipiʻi e ala i le gaosi, gaugau i le tele o laulau, ona latou faʻasuina lea o le va i le po. Ae ao le i faia le taualumaga, e tatau ona fufuluina le tino i le saline.

E le gata i lea, pe a oʻo i le vaʻaiga o le vaʻai, e fesoasoani le teuteu o popo e totogo. Mo lana tapenapenaga, o le sana, kulimi po o fatu saito ua nutimomoia, tuu i totonu o se vevela ma sasaa i vai inu. A maeʻa le lua itula, e mafai ona faʻamaunuʻuina le meaʻai i le ituaiga o lauti ma fua.

Togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu masani e aofia ai le faʻaaogaina o le teuteu o le ufi. O le oloa ua saunia e pei ona taua i lalo: 1 kg o meaʻai, sasaa le 4 lita o le vai, faʻavela, faamama ma faʻaopopo i le taele ua tumu i vai mafanafana.

I se tulaga talitutusa, e mafai ona e faʻaaogaina le titina o paina, lala, sima ma e oʻo lava i le paʻu sulfate (2 tbsp. 1 le lita). I le taimi o ia taualumaga, e taua le matauina o le puleaina o le vevela (e le silia le 38 tikeri). E le gata i lea, e le sili atu faalua i le vaiaso ona toe faia ia sauniga, ma o le umi ole taele e tasi e le tatau ona sili atu i le 15 minute.

Faʻamatalaga Veronica i le malosi o le vevela. Ina ia saunia se vailaau e faavae i luga, 2 sipuni vaovao o le vao o loʻo tuʻuina i totonu o se vevela, tumu i le vai ma alu ai i le po. O le fualaau faasaina e tolu taimi i le aso ile 100 ml.

E oʻo lava i le kesi e mafai ona lubricated i se mea faʻapitoa. Ina ia saunia, o loʻo faʻafefiloi le suauʻu fuālaʻau pipi i le retinol acetate i le ratio o le 1 le fagu i le 100 ml o gaʻo. O le meafaigaluega i aso uma e faʻafefeteina ai vaega o le paʻu o le paʻu.

Afai o meaʻai o le fefete na fesoasoani i foliga o paʻu o le paʻu, ona ou faʻaaogaina lea o se vaifofo o le borax i le glycerin (20%) e faʻaitiitia ai le vevela, mumu, fulafula ma fusi. Ina ia faia lenei mea, o le susu o loʻo faʻamamaina i vailaau faʻasaina ma o loʻo aʻafia ai ma ia i le pō.

E le gata i lea, faatasi ai ma le au failautusi, e mafai ona e faʻaaoga le levorin poʻo le kulimi o le nystatin ma Mykozolon. O vailaau faʻaleagaina poʻo faʻamaʻi faʻasagalaʻau e faʻaaogaina ai le lelei. Ae peitaʻi, pe a oʻo mai le suppuration, faʻaleagaina poʻo le faʻaoga, e manaʻomia se togafitiga ogaoga, o lea e tatau ai ona faʻatalanoa se fomaʻi. O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o le maʻisuka.

Le mafuaaga o le sasaina i le maʻisuka

Aisea e tino ai le tino i le maʻisuka? E masani lava, o le faʻamamaina o le tino o le tino e maua i totonu o totoga o le tino: gaʻo, ate. O le ate e le gata na te faʻaaogaina soʻo se toxins, ae ia pulea foi le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Afai e gaosia le glucose, e sili atu le mamafa o le sukari i le ate. O lenei auala e tumau ai paleni malosi. Afai e le lava le suka i totonu o le toto, ona maua lea o le kulūkose mai le ate ma faʻasaʻo atu i totonu o le toto. Talu ai o le kulukose i totonu o le tino ua gaosia ona o le maʻisuka, ua afaina ai le tino, e mafua ai le le atoatoa i le tino atoa.

O le soona le pulea o le suka o le toto e maua ai foi se tali i le lotoifale i luga o le paʻu. E masani lava, o le anufe e faʻaputuina i lalo o le paʻu i tagata mamaʻi, ma mafua ai ona faʻataʻitaʻi. I isi tulaga, o le paʻu e faʻaalia i le faateleina o le suka i le neurodermatitis, eczema, poʻo isi faʻaaliga o le paʻu.

O le mafuaʻaga lea o le faʻamaʻiina o le maʻisuka i tane ma fafine e faatatau i se tasi o foliga vaaia, faatasi ai ma le lagona o vaivaiga, fiainu, paʻu o le paʻu faafuaseʻi, ulu o le ulu ma isi faailoga masani.

Vaega o le sasaina i fafine e maua i le maʻisuka

E masani lava, o le sasaina o le paʻu ma le maʻisuka i fafine e tulaʻi i nofoaga faigata. E masani ona tupu lenei mea i le eria:

  • Lavevae o vae (amata i le vevela o le pusa ma se manogi le lelei, atiina ae i le manogi ma le tiga),
  • Crotch (aemaise lava i le suka i le urine)
  • I le va o tamatamailima (foliga tutusa o le paʻu).


E le o se tagata mai le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni faʻaaliga i foliga o le paʻu o le paʻu. O nei faaaliga e mafai ona tupu muamua i se setete predabetic.O le manaʻoga faifaipea mo le faʻafefeina o le faʻamaʻi faʻamaʻi e afaina ai le paʻu o le paʻu, lea e avea o se talipupuni paʻu, lea e avea ma malosiaga mo le faʻaalia o le tele o siama faʻamuʻi po o mea malie. E mafua lenei mea i le faʻaalia o manua ma vaʻa i le epidermis ona o lona osofaʻiga. O le faateleina o le suka e faagesegese ai foi le faamaloloina o manua o le paʻu tolu taimi, faatusatusa i le toe faaleleia o le epidermis i se tagata maloloina.

I le maʻisuka, e masani ona iloga le tele o ituaiga o paʻu:

  • Maʻisuka Xanthoma. O lenei togafitiga e mafua mai i le faateleina o siama i le toto. I le taimi lava lea e tasi, o lanu samasama e aliali i luga o le lafu o pito i luga pe pito i lalo, foliga poʻo le pusa.
  • Maʻi faʻamaʻi O se tasi o faailoga faapena e faaalia i le fulafula i luga o tamatamailima po o tamatamai vae, ua tumu i le piniki piniki.
  • Maʻisuka erythema. I le taimi lava lea e tasi, o le mumu, manino ma le manino ma le vevela, e foliga mai i vaega tatala o le tino. E masani ona latou i luga o foliga, o le ua poʻo lima. E le gata ina afaina, ae e mafai foi ona mu pe tui. O nisi taimi e mafai ona mou ese atu i latou lava pe a uma 2-3 aso.
  • Black acanthosis. O le faʻailoga e sau faatasi ma le mumu po o le sasaina i totonu o le pito i luga poʻo le ua. I lenei tulaga, o palemu laiti o loʻo faia i nofoaga o leona.
  • Dermatopathy I lenei tulaga, o foliga o se vailaʻau o se lanu mumu po o le lanu enaena e tusa ma le centimita le maualuga o loʻo i luga o le tino. I le aluga o taimi, ua liua ai le faʻafeiloaʻi i ni vaʻaiga matutua.
  • Scleroderma. O lenei faʻaaliga o loʻo faʻaalia i afu i luga o le paʻu, tua ma le ua.
  • Vitiligo. E tupu i le taimi o le faʻaumatia o sela e nafa ma le faʻavaeina o le paʻu o le paʻu. I lenei tulaga, o paʻepaʻe papaʻe e aliali mai i luga o le fatafata, manava, ma nisi taimi - foliga.

Localization o le sasaina i le maʻisuka

Scabies i fafine e maua i le maʻisuka e matua masani lava. Faatasi ai ma se gasegase faʻaleagaina o gaʻo ma gaʻo, o le paʻu e pagatia i le mea muamua. I lenei tulaga, o le paʻu ua mamae ma ua vevela, maua mai se lanu samasama. Ma o alofilima ma alofilima o le paʻu e mumu, e tau atu i sana.

I le maʻisuka, o le paʻu o le paʻu e mafai ona i ai i luga o le tino. Ae o nofoaga sili ona taatele mo le localization o le sasaina i le maʻi suka o vaega nei:

Mafaufau i foliga o le sasaina i vaega eseese i nisi auiliiliga.

O vae o loʻo i ai i le muamua e tali atu i suiga i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻamaluluina o latou mata, faʻafefe ma faʻamago. I le aluga o taimi, o vaega tuaoi o le paʻu e amata ona tosoina: tamatamaivae, tulivae, nofoaga latalata ane i le tino. A uma le finau, o le paʻu e mumu.

E masani lava, o gasegase e matauina se lagona o iniseti iniseti i lalo o le paʻu. O nei faaaliga ua leva ona avea ma faailoga o le manaomia ona faafesootai se fomaʻi.

Genital Itching

O lenei manogi e masani ona faʻaalia i tamaitai. O lenei faʻaaliga e sili atu ona faʻateleina ona o le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu o le urine ma le tele o suka, o se mea taua lea mo le faʻaopoopoga o microbes. I lenei tulaga, o foliga vaaia o microcracks ma le faapipiiina o siama e matautia. O le sasaina i le vao e masani lava ona fesootaʻi atu i lenei ituaiga o mea manogi.

E masani lava i fafine e maua i le maʻisuka, o vaginitis tuusaʻo poʻo cystitis e maua. O le vevela ma le mumu o le maʻi i le maʻisuka ua avea ma se faʻalavelave faʻapitoa i gaoioiga masani faalefeusuaiga. Totoina i totonu o le potu faʻatasi ma le maʻisuka e tuʻuina mai ma le mumu. E masani lava o lenei ituaiga o mea manogi e sili ona faʻafefe i le po, i se miti. O le mea lea, e taua le faʻaaogaina o vailaʻau e puipuia ai le totoina o le tino, ma vaʻaia ma le faaeteete le tumama o le tagata lava ia pe a uma asiasiga taʻitasi i le faletaele.

Tuʻu i le mata mata

O lenei ituaiga o sosolo i le maʻisuka e aʻafia ma le le lava o le gaosiga o le natura. E mafua lenei mea ona o le le atoatoa o le tino ma le faapaleniina o le vai i mata. E faaopoopo atu i le vevela, o se lagona mu e aliali mai foi i mata. O nei faiga e ono aʻafia ai le lelei o le faʻaaliga.

Glucose faʻaleleia

O le faapipiiina o le tino e foliga mai o se tasi o le muamua ma le maualuga o le suka.I le taimi lava e tasi, e mafai ona tupu i se taimi umi ao le i oʻo i faailoga autu (fiainu, tele le urination, gau), e tupu i le maʻisuka le tumau.

Faʻamatalaina:

  • afaina o fiva namu,
  • o le faʻavaeina o vailaʻau e mafua mai i le le talafeagai o le metabolism,
  • suiga i meatotino o puipuiga (malosi fesootaʻi ma le kulukose).

Ma o iinei e sili atu i le mumu i le maʻisuka.

Maʻisuka It's Complications

E oʻo lava i le faigofie o le sasaina o le paʻu e matua faigata lava mo le maʻi. E masani lava, o le aufaigaluega a le falemaʻi poʻo le aufaigaluega na faʻateleina le popole ma le le fiafia o se tagata. Ma o lenei mea e faigofie ona faʻamatala, aemaise lava pe a fai o le suamalie e alu i se moe i le po pe o faʻalavelave faʻalavelave. E le mafai ona le amanaia paʻu paʻu. I le faaopoopo atu i se faavae e faʻaitiitia ai le lelei o le olaga, atonu o le a feagai tamaitai ma faʻafitauli nei:

  • Maualuga faʻamaʻi Faʻaleagaina le faʻamaʻiina o le paʻu e faʻaleleia ai le faʻavaeina o paʻu, abscesses poʻo maʻi o le tino i luga o paʻu paʻu.
  • Auai i candidiasis. E masani lava o faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi ma fafine matutua. E sili atu ona taatele i luga o mucous membranes poʻo i totonu o le tino. Faatasi ai ma le au failotu i le auala, o le tafia ma le gaogao o loo i luga o le pito i lalo o le laumua stratum corneum. E paʻu le paʻu ma liliu mūmū. I le aluga o taimi, o le a tafia ma faʻafefe le palapala.

  • Mate o le maʻi suka. O lea ituaiga o siama ua afua ona o le le lelei o le tafe toto i le aofaiga atoa ma le faaitiitia o le paʻu o le paʻu, o le maʻi faamalolo ma le eczema i pito i lalo. Ae e le mafai e se tasi ona taufaitagia ma se ituaiga o siama, talu ai o le atinaʻeina o se maʻi anaerobic i le vae o le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i le gangrene, tosoina o vae, ma o nisi taimi e oʻo lava i le oti.


Tausiga faamama

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga lea e ono tulaʻi mai. O le mea lea, e tatau ona togafitia soʻo se tasi o ona faʻaaliga i fesoʻotaʻiga vavalalata ma le fomaʻi. Ma o soo se togafitiga a le tagata lava ia e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga.

Ina ia fesoasoani i le faʻamamaina o le maʻisuka, e taua le filifilia o gaoioiga e faʻaititia ai le maualuga o lou suka. O vaega autu mo togafitiga o le pruritus i le maʻisuka o:

  • Meaʻai
  • O togafitiga o vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka,
  • Sauniuniga mo le aveeseina o le paʻu paʻu.

Meaʻai mo le maʻisuka

Tusa lava poo le a le ituaiga poʻo le ituaiga o maʻisuka, e tatau lava ona faʻatapulaʻaina i luga o laʻau suamalie, paluga, fualaau suamalie suamalie ma fualaau faisua. E talia le faʻaaogaina i se vaega itiiti o le aporo o marshmallows, masima natura, honey. O le suka gaʻo paepae ua suia i le fructose sili ona lelei. O le togafitiga o mea taumafa e mafai ona maua ai le maualuga o le suka, lea e faʻaitiitia ai le maʻisuka.

Fomaʻi e faʻaitiitia ai le suka o le toto

  1. O sauniuniga e faʻavae i luga o le sulfonylurea o le 1-2 augatupulaga: Diabetes, Orabet, Gliclazide, Tolbutamide, ma isi.
  2. O le insulin e masani lava ona faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 1. E le masani ai, e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2. Ua fuafuaina e le fomaʻi le fualaau o le inisalini ma fautuaina ai se auala o le pulega.


Antipruritic togafiti

O lenei ituaiga togafitiga e naʻo le faʻamaeʻaina o togafitiga autu e faʻatatau i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto. O togafitiga faʻapitoa e aofia ai le hormonal (Dexamethasone, Petametone, Prednisolone) poʻo antihistamini (Kestin, Erius, Suprastin), ogani, kulimi. E filifilia i latou taʻitoʻatasi, i le amanaʻiaina o le faʻavasegaina o le vevela.

  • Faʻatasi ai ma aʻafiaga i le lotoifale o le perineum poʻo faʻatoʻaga, o faʻaogaina ma kulimi e faʻavae i prednisolone e faʻaaoga (Laticort, Lokoid),
  • A oʻo i le faʻamalosi o le maʻi, o mea manogi e pei o Mikoseptin, Clotrimazole, Lamisil, Pimafucin (faʻatasi ai ma le suamalie o le perineum) ma isi, e faʻaaogaina,
  • Pe a oʻo i le neurodermatitis poʻo le pustular infection, faʻaaogaina mea faʻamaʻi faʻamaʻi ma antihistamines e faʻaaogaina: Epidel, Skin-cap, Gistan (mo nofoaga vavalalata), Triderm.

Faʻamālōlōina tagata

O isi auala mo le faʻamaʻiina o le maʻisuka e mafai ona faatagaina na o se sui o le adjuvant.

  • E masani lava ona faʻaaogaina e tagata le pusa paʻu e faʻamalolo ai le suamalie i le tele o fatuga o laau. E masani lava, mo lenei mafuaʻaga, o le faʻaaogaina o se faasologa e faʻaaogaina (o se ipu mutia mo le afa-lita o le vai inu e faʻaosoosoina mo le afa itula ma faʻamamaina). Fufulu i isi aso uma i le 10 taimi.
  • O le isi fofo lelei mo vailaau faʻasaina o le faʻafefiloi o laau mai calendula, chamomile, ma le sage. O le ipu e aoina ai e sasaa atu i le afa-lita o le vai inu, faʻaaogaina ma faʻafefe.
  • Mo le faʻaogaina o le eleele, e faʻaaogaina ai masini masaga masini. Mo lenei mea, o se sipuni sipuni o le paopao o loʻo faʻafefiloi i le afa ipu ipu vai. Faatasi ai ma lenei oloa, e susu ai se solo, lea e faʻaaoga i le paʻu ma taofi seia solo le solo.
  • O teuteuga o laau mo le tautala tautala e faʻaaoga foi. E aofia ai le faʻafefeteina o vine ma lau o vine, lemoni pulu ma le linden (2 sipuni tele o le tasi o laau mo le itula i totonu o se vai vevela ua tumu i se ipu vai inu). Latou te inuina le fualaau faasaina 3 taimi i le aso mo le afa afa mo 2-3 vaiaso.

Tausiga o le maʻi suka

O le maʻi suka o se maʻi tumau ma e le mafai ona faʻamalolo atoa. Ae ui i lea, o loʻo i ai metotia e tausia ai lou paʻu i le maʻisuka i le faasologa tatau, aloese mai le faaopoopoina o le vevela ma isi faʻafitauli. O tulafono faavae mo lenei mea:

  • Le faʻaaogaina o totini o le maʻisuka faapitoa, seevae faʻasolosolo ma le lino e faia mai mea masani,
  • E sili atu le lelei o le 'au e fai ai mea masani ma vaivai:
  • O le tausiga lelei o le paʻu o le tino e taua: o le taele mafanafana mo le 15-20 minute, o le faʻaaogaina o le tilotilo (e mafai ona e inu i le kofe), ona avea lea o se kulimi (e mafai ona e faʻaopopo le aloe, chamomile poʻo le calendula)
  • A maeʻa le taele, e taua le faʻamamaina lelei o le paʻu i le va o tamatamailima, i totonu o le pito i lalo, i le pito i lalo o le eleele, i le faʻamaeʻa atoatoa o le paʻu,
  • O le faʻaaogaina o le faʻamamaina o lotions pe a uma le taʻele e taua tele e puipuia ai mai papa ma maleva,
  • Soo se manua poo le pala i totonu o le paʻu o le maʻisuka e tatau ona suʻeina ma togafitiga faʻafuaseʻi i fofo faʻainesa.

O le gasegase o le maʻisuka i fafine e taatele. Soo se ituaiga o lea mea e tatau ona logoina le tagata maʻi ma faʻatalanoa o ia i se endocrinologist mo le saʻo le aveeseina o le toso.

Maʻi faʻamaʻi

Faʻasolosolo taimi umi o le faʻamaʻi, le lava togafitiga, le tausisia le taumafataga, faʻaleagaina le paʻu e mafua mai i faʻafitauli:

  • angiopathy - faʻaititia le paʻu o arteries, laiti capillaries, tafe toto,
  • neuropathy - o le faʻaleagaina o fiva namu, le faʻalogona o suiga o le paʻu,
  • dermopathy - faʻamafanafanaga faapitoa, faʻamago, paʻu,
  • nephropathy - faʻaleagaina o ipu o fatugaʻo, o le mausali o le sasaina e mafua mai i le faʻaopoopoga o toxins.

Faʻafitauli

O se tasi o mafuaʻaga e mafua ai ona paʻu le paʻu o le maʻisuka. Talu ai ona o le le lelei o le puipuiga, e faigofie lava ona ulu atu microbes. E tuʻuina atu lenei mea faʻatasi ma le mumu, faʻafefe. Ona o le feteʻenaʻi, e vave lava ona salalau faʻalavelave faʻapitoa i vaega tele.

O le maualuga o le toto suka ma lona foliga mai i le urine o se eleele lelei tele mo Candida fungus. O le faʻaauau pea o le vevela, o le sasaina o le perineum o se tasi lea o faailoga muamua o le maʻisuka, lea e masani ona maua.

Tuʻuina o le maʻisuka i fafine

I fafine e maua i le maʻisuka, o le sasaina i totonu o le itutino e faaosofia e le tele o mea:

  • candidiasis (faʻaupu),
  • gasegase siama,
  • mucous mata membranes.

O le mea masani lea o le gasegase masani. Tuʻuina ma susunuina i le maʻisuka faʻaosooso:

  • maualuga maualuga o le toto, suauu,
  • faaitiitia le puipuiga,
  • togafitiga ma fualaau faʻamaʻi, hormones, fualaau faʻataga pepe,
  • maʻitaga
  • faʻalavelave faʻaleagaina fafo - spermicides (faʻamamatia le sperm) o loʻo aofia i gels, suppositories, on condoms,
  • mea manogi i totonu o ato, gels,
  • leai se ola maloloina lelei i le vaʻaia o feusuaiga, asiasiga i le faletaele,
  • e masani lava ona fufuluina i le faʻasauā ma le faʻasauāina, faʻataʻapoʻalea,
  • sima, foamamamemea, mea e teu ai tagamea, mea e faʻamamā ai laʻau,
  • ufiufi ofuvae, faia mai mea gaosi mea gaosi, o le.
Faiga faʻapitoa

Faailoga o le gaogao:

  • sosoʻo i le va ma le perineum,
  • tingling, fula o le mucous membranes,
  • o le lafoaia e paʻepaʻe, mafiafia, ufiufi i le manogi o susu susu,
  • tiga i le taimi o le solo, feusuaiga.

Vailaau faʻamaʻi

I le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le tuufaatasiga o le microflora e suia, o le numera o siama e maua ai le lactic acid e faaitiitia. Microbes e mafua ai le pala. Faʻamaumauga o tulaga lamatia:

  • suiga soofaatasi o paaga,
  • le feusuaʻi
  • ulaula
  • maualalo le puipuiga
  • o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma se aafiaga antibacterial, lubricants, suppositories ma le nonoxynol (mo se faataitaiga, Patentex).

O le faailoga autu o le vavave o le lafoaia lea i le manogi o iʻa.

Tuʻuina o le maʻisuka i tane

I tane e maua i le maʻisuka, o le tigaina e afaina ai le paʻu o le paʻu (diamic dermopathy), faʻapea foʻi ma le tele o faʻamaʻi pipisi i le faʻaauau. Faalauiloa lo latou atinaʻe:

  • fesuisuiai masani i le kulukose o le toto,
  • solia le meaʻai
  • faatalale i le kulukose, cholesterol,
  • ava malosi
  • ulaula

O le sosolo i le maualuga o le suka i totonu o le toto e tiga, sili atu ona leaga i le po. Tulaga masani mo le maʻisuka o:

  • collagenosis - faʻafefe o nodules faʻatasi ma se masini eletise i le ogatotonu, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le tino, o le sili atu o le uric acid i totonu o le toto,
  • siama o le maʻisuka - faʻafuaseʻi ona i ai ni vailaʻau faʻatasi ma se mea e manino pe toto i totonu o vae, o le uiga o le neuropathy, e mafai ona tupu aʻe i se uluaʻi maʻi,
  • uliuli acanthosis - o le pogisa (enaena po o le uliuli) i luga o le ua ma lalo o le faʻaofuofu, e masani lava ona tupu i tagata gasegase oona ma faʻamaʻi 2,
  • laisene laisene - sasaʻa ai le nartsles i tafatafa o le tapulima, tapuvae, i le vavau o le waha, iloa maʻi o le ate ma le tui, faʻafitauli o le puipuiga,
  • uila - ma le sili atu o le cholesterol, o le faʻaaogaina o le ava malosi, faʻamaufaʻa samasama laʻitiiti e aliali mai i luga o se lanu mumu i le totoa, tulivae, tulivae,
  • siama tumau o paʻu - faʻasolosolo pea o le furunculosis, fulufulu pustular i luga o le paʻu o foliga, maʻila, amio mo le le lelei o le puleaina o le maʻisuka, i tagata e sili ona leaga pe a maeʻa,
  • papillomas - o le paʻu manifinifi o le paʻu i luga o se vae o le lanu po o le uliuli, e tupu i luga o le ua, i lalo o le lima, i luga o le lupe, i le gaʻo ma le penis, i le maʻisuka e fa 4 taimi sili atu nai lo isi tagata, tupu tele i le faateleina o le toto suka.
Black acanthosis

O le iai o soʻo se tasi o nei suiga o se faʻamatalaga mo se suʻesuʻega loloto, e masani lava o gasegase e maua ai le maʻisuka, lea latou te lei masalomia muamua.

Aisea e mafua ai ona maua i le maʻisuka

E tusa ma le 15% o le maʻisuka e tosoina o latou vae ona o le faʻaleagaina o namu - neuropathy. E le mafai ona suia le paʻu, ae masani ona iloa:

  • malogo, paʻu,
  • mafiafia le vaega o vae,
  • togi
  • avanoa ma vaʻaiaʻega manino i luga o ogalaau ma le fefefeʻai i le ogatotonu.

Maʻisuka ma le manogi i se mea vavalalata

O le maʻisuka e mafua ai ona maua i totonu o se mea vavalalata - i totonu o le perineum, o le itutino. E masani lava, o le susunuina o lagona ma lagona le fiafia i le afiafi ma le po, lea e faalavelaveina ai le moe. Faʻatasi ma se faʻagasologa faaumiumi, o le paʻu e ufiufi i paʻu ma abrasions. I le maʻisuka, o le itino tino e mafua ai ona:

  • o le atinaʻeina o siama, sigi,
  • eczema - faʻaauau pea le mumu faʻatasi ai ma le mu ma le exfoliation o luga o le palapala (otaota),
  • maʻi
  • totoga.

Afai o se mea vavalalata vavalalata, ona tatau ai lea i tamaitai ona feutagai ma se fomaʻi, ma e tatau i alii ona asiasi atu i se fomaʻi, failautusi, talu mai le i ai o:

  • faʻamaʻi pipisi feusuaʻiga
  • proctitis (mumū o le faʻasaʻo), fagota,
  • afaina muamua ma le maʻi pipisi.

Laʻasaga aiseā e faʻatau ai lou ulu i le maʻisuka

I le maʻisuka, o le ulu e gaosi ona o:

  • faʻapipiʻi pipisi - seborrhea, o lona mafuaʻaga e masani ona i ai i luga o le paʻu, ae o le lelei faʻamaʻi ma le talafeagai o le metabolism e le toaga,
  • se tali atu i mea teuteu, aemaise lava o le mafuaʻaga o le lauryl sulfate,
  • solia le innervation o le paʻu, neuropathy.

I le tele o gasegase, e le mafai ona faʻatuina ni mafuaʻaga e mafua ai le sasaina pea o le ulu. E mafai ona sili atu ona malosi i le talaaga o le atuatuvale, faʻamaʻi ma meaʻai e le lelei ai mea taumafa - taumafaina o sugary ma floury, meaʻai vevela, meaʻai gaʻo ma falai.

Seborrhea i luga o le ulu

Tusa 2 le maʻisuka siama le paʻu

O isi faʻaopoopoga o mea taua mo le paʻu o le paʻu i le maʻisuka ituaiga 2 o:

  • afaina
  • soona inu tele
  • naunau i le furunculosis ma le pustular fosh.

Tuʻu masani o paʻu:

  • fusi i lalo o le manava, mammary gland,
  • faʻailoga
  • perineum
  • avanoa vavalalata.

Mo tagata matutua ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o le mafuaʻaga o le paʻu vevela ma le paʻu i luga o vae ma vae. O le faʻaauau pea o alofilima ma vae o le faailoga muamua lea e masalomia ai le maʻisuka.

Aisea e mata ai

Mata matala ona o:

  • faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi (herpes, misela),
  • gasegase o le tino i mea teuteu, pefu, meaai, vailaau faafomai, lauulu o manu, manu,
  • nofo i le la malulu
  • suiga i meatotino o le sebum e natia i tafatafa ane o mata,
  • siaki faʻamaʻi (demodicosis).

O mea taua o le: le tausisia o le tumama, paʻi atu i le laumata ma lima eleelea, tagata matutua matutua.

Faailoga o le sasaina i le maʻisuka

Faailoga masani o le pruritus i le maʻisuka e aofia ai:

  • paʻu o le paʻu
  • auala o le toso,
  • fuga,
  • malogo, paʻu,
  • faʻaleagaina i luga o le papaʻe (faʻaleagaina),
  • faʻamalolo umi o faʻamalolo o vavave ma microtraumas o le paʻu,
  • faʻamaʻi, suppuration,
  • leai se aoga o togafitiga ma sui masani masani,
  • masani faʻapitonuʻu - paʻu paʻu, pito i lalo, pito i lalo o le paʻu, vaʻai vaʻaia, eyelids,
  • faʻaleleia atili pe a uma ona faʻamautuina le suka o le toto.

O le a le lamatiaga o le faʻamalosi mo le maʻisuka

Ole paʻu o tagata gasegase e faigofie lava ona faʻafitauli, ona o le faʻaleagaina o le tino, o le mea e tupu pe a uma le faʻasusu e le lagona. O lo latou faamalologa e faigata. O manua uumi e matautia:

  • suppuration
  • le faʻavaeina o le maʻi suka,
  • faʻateleina le maʻisuka malosi, faʻateleina manaoga ole inisalini,
  • le salalau o le tuleia i le tino atoa, o le atinaʻeina o sepsis (toto oona).

O se paʻu paʻu i luga o vae ma vae ona o le le lelei o le toto e mafai ona mafua ai le necrosis, pe a le togafitia, gangrene ma le tipi o se vaega o le vae.

Mataʻituina le vitio e uiga i le suamalie i totonu o le vaʻai vavalalata ma le maʻisuka:

Fomaʻi

E tatau ona e amata amata togafitiga o le paʻu o le tino ma le faʻamautuina o le suka toto. Ina ia faia lenei mea, e taua le filifilia o se fualaau ole inisalini poʻo ni meaʻai ina ia iloa ai e latalata i mea e masani ai. Mo tagata gasegase e iai le purulent process or mo le maʻisuka ituaiga 2 i se tulaga ogaoga, e faʻaopoopoina injections inisalini i papa.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga o le meaʻai, latou te fautua mai: o mea faʻamaʻi (eg Flemoxin), o mea faʻamalolo (Fluconazole), anti-herpes drugs (Acyclovir). I tulaga taitasi, o togafitiga o togafitiga e filifilia e tusa ai ma iuga o le suʻega. O le togafitiga o le tagata lava ia e matua faʻasaina.

Mo allergies, faʻaalia mai le antihistamines (loratadine, ketotifen, suprastin), enterosorbents (Atoxil, Enterosgel). Afai ei ai le neuropathy, ona avea lea o se togafitiga o fualaʻau (Milgamma, Neurorubin) ma le alpha lipoic acid (Thiogamma, Espa-lipon), fesoasoani a Actovegin.

O se suauʻu manogi e mafai ona aofia ai vaega nei:

  • antibacterial - Gentamicin, Tetracycline,
  • antifungal - clotrimazole, terbinafine,
  • antihistamines - Fenistil, Irikar, Psilo-balm,
  • corticosteroids (tino i lalo ole vaavaaiga faafomai i se vasega puupuu) - Lokoid, Elokom,
  • malulu - arnica, suāuʻu olive,
  • anti-inflammatory - calendula extra extract, gel floccet,
  • e le o le hormonal antipruritic - Elidel, Protopic.

O auala uma i fafo e fesoasoani mo se taimi le tumau, toe amataina pe afai e le faʻaumatia le mafuaaga.

Fofo faʻapitoa

O le a latou faʻamaloloina le uiga o le vevela, ae le faʻaaogaina atoa, e le mafai ona faʻaaogaina pe'ā iai ni manua poʻo ni maʻi pipili:

  • Lubricate le paʻu ile paʻu i le sua o le tipolo, o se vaifofo mai se sipuni sipuni o le maso ma le 100 ml o vai,
  • otaota e le aoga ma teuteu o otaota mo le suamalie o le perineum (tuʻufaʻatasiga, chamomile, sage, calendula): 1 sipuni sipuni o le vai vevela 5 sipuni, faʻapipiʻi mo le 15 minute ma sasaa i totonu o le vai mafanafana,
  • faʻaaogaina faamafanafana malulu ma le 2 pata mata o le suka.
Faʻaavanoaina o le taʻele o loʻo tafe ma teuteu o laau

Fuafuaga puipui

Taua tele le tausia o le paʻu puipui:

  • ave sina fagu vevela
  • faʻaaogā fasimoli faamamagi poʻo se fasimoli aʻapuna aʻa,
  • pe a uma ona faʻaaoga e le vai se kulimi fafaga,
  • ie lino e tatau ona saoloto, faia mai ie masani, e tatau ona suia e le aunoa i le saluina,
  • i le taumalulu, faʻamamaina le ea i totonu o se potu e faʻamafanafana ai,
  • aloese mai mea e teuteuina ai ma meaʻai ma vaega e sili ona malosi, filifilia le mea masani masani,
  • Aloese mai le togafitiga o le paʻu o le paʻu.

Ma o iinei e sili atu i le maʻisuka.

O le faapipiiina o le paʻu i le maʻisuka e mafua mai i le gasegase o le maʻisuka, vascular disorders, fungal, siama siama. O nofoaga masani o paʻu paʻu, perineum, genitals, ulu, eyelids, vae. Mo togafitiga, e tatau ona e faʻaitiitia le kulukose toto, toe iloilo meaʻai. A maeʻa ona faia le suʻega o le mafuaaga, vailaʻau, mea manogi mo le faʻamamaina e fautuaina. O auala faʻapitoa e faigofie ai le tulaga mo sina taimi. O le paʻu e tatau ona faʻamamaina ma mamā i taimi uma e puipuia ai le paʻu o le paʻu.

O ituaiga togafitiga faʻapitoa e pei o le maʻisuka i fafine e mafai ona maua mai i le talaaga o le atuatuvale, faʻalavelave faʻafuaseʻi. Uluaʻi faailoga o le galala, gasegase tele, faʻamalolo. Ae o le maʻisuka, tusa lava pe a uma le 50 tausaga, e mafai ona natia. O le mea lea, e taua le iloa o le masani i totonu o le toto, auala e aloese ai. E toafia o loʻo ola i le maʻisuka?

O le maʻisuka o le maʻisimune o loʻo faʻamatalaina e iai lona ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faʻamaoniga. E taʻua foi o le latent, poʻo le tasi ma le afa. O mafuaʻaga atonu o le pepelo. E masani ona iloa i tagata matutua pe a mavae le 30 tausaga. Togafitiga mo le maʻisuka e amata i fualaauʻai ma meaʻai, ae masani ona sui i inisua o inisalini.

E i ai se faʻavevesi i le maʻisuka ona o faʻamaʻi pipisi, ma le le lava o le toto toto. Me i luga o le tino, vae, foliga. O le tamaititi e mumu, paepae (vitiligo). I tagata matutua, e mafai ona avea ma furunculosis. O nisi taimi e faaopoopoina i le sasaina. Togafitiga mo le maʻisuka e mafai ona aofia ai vailaau faʻamaʻi ma mea manogi.

O le tele o taimi, e tupu ai le mumū i le maʻisuka. Ona o faafitauli i le inisalini, o le mumu o le vaʻaiga ma le labia, erysipelas, e mafai ona atiaʻe. E masani ona mafatia mai vae, sooga, fao. E i ai foi le mumū o mama ma gaʻo. E faapefea ona matautia?

O le maʻisuka maʻisaga e tupu i fafine maʻitaga mai le lua masina. O faʻamaoniga e talitutusa ma le ituaiga 2, ae le o taimi uma, o nisi taimi o le fetopathy e mafai ona masalomia. Faailoga o le suka e fuafuaina i luga o se manava gaogao. O le fananau mai e mafai ona faʻanatura poʻo e ala mai i le vevela, e faʻalagolago i le tele o le tamaititi. O le a le maʻisuka faʻamaʻi faʻafitauli i fafine maʻitaga?

Faamai o le paʻu ma le maʻisuka

O faʻaaliga mai fafo o le faʻamaʻi e mafai ona ese - mai le paʻu i maʻi pipisi, faʻalagolago i le malosi o le maʻi ma le toto toto.

O le faʻaalia o paʻu pogisa i laʻau o le paʻu na lapatai mai ai faafitauli i le faʻaaogaina o le inisalini. Acantokeratoderma o le uiga o le mamafa o tagata ma e le togafitia. E naʻo le paʻu mamafa e mafai ona fesoasoani.

O le atherosclerosis e mafai ona taʻua o se "soa" o le maʻisuka, ma o iina e foliga mai o ni foliga e pei o foliga o foliga o foliga o le maʻisuka, lea e faʻaalia i le sasaina ma le tiga. E taua lea mea o le necrobiosis, ma e aliali i luga o vae, pei o se isi faʻamaʻi - maʻisuka dermopathy - e taulaʻi i luga o vae. Togafitiga mo maʻi uma e lua e le manaʻomia pe afai e le tupu se autopsy.

O le paʻu o le maʻisuka e seasea ona aliali mai, ae o loʻo faʻatasi ma le vevela, e pei o le mu.E le mafai ona togafitia se faʻafitauli faapena, e tatau ona e taumafai e faʻateleina le tulaga o le maʻi - o nei faʻavevela o uiga ia o tulaga ogaoga o le maʻisuka.

O le fualaʻau maʻaleʻale faʻasalalauina e le o faʻasalalau i se tasi eria, ae ia maua le vaega o tamatamailima, taliga ma luma o le tino. O le foliga ua manino, manino manino, o le lanu e mafai ona mumu pe lanu enaena. O nisi vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona avea o se vaifofo mo le faʻamamaina o le maʻisuka.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Vitiligo (gau o le paʻu i le paʻu) ma o le scleroderma o loʻo aliali mai le tele o taimi.

O le maʻisuka peteru i le maʻisuka e masani lava ona aliali mai i maʻi pipisi, ona o lona uiga tutusa o loʻo i ai le maualuga o mea toxins. E masani lava o loʻo i ai se faʻamaʻi pipisi o le staphylococcus, e faʻaosofia ai le faʻafuaseʻi o faʻala. O lea "osofaʻiga" e mafai ona togafitia i fualaau faʻamaʻi.

Vaega o le sasaina i fafine

I fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka, e masani lava ona maua e se fomaʻi fomaʻi vailava vaginitis poʻo le cystitis. O faʻafefe o lenei ituaiga e matua faʻalavelaveina ai feusuaiga, e oʻo lava ina faʻalavelave i le taimi o le moe. O vailaau faafomai e talafeagai i lenei tulaga.

Ona o le mea moni o le faanatinati e masani lava ona oʻo i luga o le paʻu o le va ma le labia, e faigata ona maua le mumu ma le sasaina i le maʻisuka; o le tausisia ma le tausisia o tulafono mo le tumama. O le filifilia o le lino mai mama mama e le afaina ai o le a fesoasoani foi e aveesea le faafitauli. O lenei tulaga e matua ita ai se fafine, e leaga mo le suka o le toto. O le mea lea, e tatau ona e taumafai e nofo filemu ma aua le faʻafefe, e oʻo lava i le tigaina.

E le gata i lea, o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona tupu i luga o le mammary glands, ma mafua ai le le mautonu. E tatau ona togafitia ituaiga eseese e ala i le matauina o le mea saʻo. E tatau foi ona e mafaufau i le ono tulai mai o se allergy i fua o le suka.

O faʻafitauli faigata

O le sosolo i le maʻisuka lava ia o se mea leaga tele, faʻafeiloaʻiina o se tagata i taimi uma.

E aunoa ma se togafitiga talafeagai, e mafai ona tulai mai ni faʻafitauli, o le a sili atu ona faigata le faatea.

  • Afai o le togafitiga o le pruritus e leʻi amataina i le taimi mo le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻamaʻi tulaga lua i luga o le paʻu e mafai ona tupu - faʻavave, ulua ma abscesses. O faʻamaʻi pipisi i luga o le paʻu e mafai foi ona aliali mai o se taunuuga o le feteenaʻi o le kulusū muamua - o le "kelu" na fausia i lo latou nofoaga e matautia.
  • E afaina ai le afaina o le eleele, i le tele o taimi, i le matua. E i ai i luga o paʻu o le paʻu le afaina, ma ua lilofia i se papa paelanini. E i ai le fulafula ma le mumu. O Candidias (fungus) e mafai foi ona alu i totonu o totoga o le tino, faʻaosofia le cystitis ma le maʻi o le urethritis.
  • O le maʻi suka - o se maʻi faʻalavelave lea e tupu mai ai le mai ma le gaʻo i tua o le vae, faʻalauteleina le maʻi anaerobic. E tatau ona e vaʻai i se fomaʻi i se taimi vave, a leai oe mafai ona faʻatali mo le gangrene, lea e masani ona faaiʻu i le toesea o le vae.

O le taofiofia ma togafitiga e le taliaina, o le maʻisuka ua faamalosia e mataʻituina lelei lo latou soifua maloloina i le gasologa o latou olaga, ma pulea ai suiga uma.

Afai o maua se ituaiga o faailoga, talanoa i se fomaʻi. O taumafaiga tutoatasi e malamalama i le mea e fai i le faʻamaʻiina o le maʻisuka e mafai ona liua - o le togafitiga e mafai ona faʻatalanoaina pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa, aoina mai o siama ma suega suʻega.

Ina ia malamalama i le auala e aveese ai le mea, e tatau ona e malamalama pe aisea na tulaʻi mai ai i se mataupu faapitoa. E le gata i lea, o le togafitiga e mafai ona faʻalavelave pe faʻapitoa - na o se fomai e fai mai mautinoa. O le mea autu e tatau ona taulai i le faʻaitiitia o le suka o le toto, aua o le sosolo e foliga mai i le maualuga o le kulukose.

Paʻu ma mea manogi

Afai e tupu tele le vevela i nofoaga vavalalata ma le maʻisuka ituaiga 2, o kulimi ma suauʻu e faʻamatalaina, e faʻavae i le prednisone - Laticort, Lokoid. Latou te faʻamalolo le ita ma faʻaitiitia ai le paʻu, faʻateleina le faʻamalolo.

Afai o le liona e faʻaogaina i le natura, o faʻaogaina o Mycoseptin, Lamisil ma Pimafucin e faʻaaogaina.O le vaega mulimuli e faʻaaogaina mo le sasaina o le perineum.

O faʻamaʻi pipisi e togafitia i le auala lava e tasi e pei o le neurodermatitis: o vailaʻau o loʻo aofia ai vailaau faʻamaʻi poʻo antihistamines: Gistan, Triderm ma Skin-cap.

Fualaau faʻapitoa

O le faʻafefeina o metotia o vailaʻau faʻapitoa e folafola mai ai se faʻaleagaina o le tulaga, o isi auala e mafai ona faʻaaoga e naʻo se ausilali. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona e siakiina ni faʻafitauli o le maʻi.

Faatasi ai ma togafitiga faʻamaonia mo le faʻamalosi i le maʻisuka, o mea nei e mafai ona iloga:

  • O le taʻele ma se faʻasologa e talafeagai pe a faʻamalosia le tino atoa. E tasi le ipu o laau aina mo le afa-lita o le vai vevela, e tumau pea le 30 minute. O le vasega e 10 taimi (aso uma).
  • Ina ia saunia se gaioiga lelei, ua lava lea e faatumuina ai se ipu tioata e tusa ma le 0.5 l o le vai e kuka ai, ona toso ai lea. O lea ituaiga o paluga e maualuga ona aʻafia ma le faʻamaʻi pipisi.
  • O le kulimi o le kulima o le a fesoasoani i le totoina o le eleele i le faiga o talosaga: 1 tbsp. mea e gaosia mo le afa afa ipu vai. Lafoaʻi se mea i totonu o le vaifofo e maua ai, ona pipii atu lea i le vaega o le tino o loʻo aʻafia i le vevela.
  • O laulaau o le linden fugalaau po o le laumei e mafai ona gaosia i vaega nei: 2 tbsp. otaota i le lita o vai. E fautuaina le faʻaaogaina o se vevela, faʻamalosi mo le itiiti ifo ile itula. Faʻaalu 3 taimi i le aso mo le 0.5 ipu e oʻo atu i le 3 vaiaso.

O le faʻaleleia o isi suʻega e tatau ona malilie i ai ma le fomaʻi.

Faʻaleleia o soifuaga

Afai e foliga mai o le sosolo i le maʻi suka, e tatau i tagata maʻi uma ona iloa pe faapefea ona faʻaumatia. I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau faasaina, e taua le mulimuli i se meaai.

E masani lava, o lona solitulafono e aofia ai le faʻaalia o paʻu o le paʻu. O le mea lea, e tatau ona le aofia ai meaʻai gaʻo ma le falai, ma le maualalo o meaʻai. Sui i mea taumafa e maua i le fiber ma gaʻo vailaʻau. Inu le tele o vai, tuu le ava malosi ma le ulaula.

Manaoga faaletino e manaʻomia se fetuunaiga faapitoa. Pe a faimalaga, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faaleagaina o le paʻu o le paʻu, faʻateleina le vevela. O le mea lea, o gaioiga faʻaletino e tatau ona faʻapitoa e ala i le faʻaaogaina o le physiotherapy ma yoga.

Puipuiga o le Paʻu ma Tausiga

Ina ia le mafaufau i le auala e togafitia ai le paʻu o le paʻu i le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i le tulafono o le tausiga ma le tumama, o ni mea faigofie.

E aofia ai:

  • O se filifiliga o laei faʻapitoa e faia mai filo faʻanatura o le ai ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o le paʻu.
  • O gels e teu ai mea manogi e sili ona tuʻuina ese - o vaifofo masani ma vaifofo o se mea e faamuamua.
  • A maeʻa le vai, e tatau ona faʻamamaina le paʻu, ae le o se mea leaga! Fufulu i le va o tamatamailima ma faʻavavega e faʻaitiitia le ono mafai ona mumu.
  • O le taofiga o measina e taua mo vae, o lea o le taele ma le paʻu o togafiti sili ona lelei mo lo latou ola maloloina. A maeʻa, e tatau ona e faʻaaoga se kulimi fafaga.
  • O le faʻaogaina o meaola o le a puipuia mai microcracks.
  • E tusa lava pe laʻititi, e leai se mea e vaʻaia e tatau ona togafitia vave - ua lava lava le i ai o se sui e tetee i le antibacterial ma oe.

O le faʻafitauli o se paʻu o le paʻu i le maʻisuka e 0.3%. O le tausiga lelei o paʻu ma mea taumafa o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai i le leai.

Ae paga lea, o le maʻisuka e leʻi faʻamalolo. Ae o le pulea lelei o le soifua maloloina o le a fesoasoani e faatumauina mo le tele o tausaga. Ma mai le suamalie, lea e mafai ona foliga mai e le o se mea faʻafuaseʻi, o loʻo i ai le puipuiga ma togafitiga e fesoasoani ai e faʻamautu le tulaga o le maʻi.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

E afaina i le maʻisuka?

O le maʻisuka e masani ona faʻatasi ma le vevela, aua o lenei maʻi e faʻavae i luga o faʻafitauli o le tino. O lenei mea e aofia ai se faʻaopoopoga o le mamafa i luga o faiga uma, e aofia ai le faʻalavelave o le tino, endocrine, le puipuia. O se taunuuga, o le faʻalauteleina o le lagona ma le faʻafitauli o le tino e atiaʻe.O nisi taimi o le vevela o le taunuuga lea o le faʻafefe o le maʻi, lea e atiina ae i se talaaga o le faʻalavelave faʻaleaga.

O le a le lamatiaga o le sasaina o le maʻisuka i fafine ma le auala e togafitia ai

O le maʻi suka e faatatau i faʻamaʻi e fesootaʻi ma liʻa o le endocrin system. O lenei faʻamaʻi pipisi, lea e masani lava ona iloa i se avanoa, i taimi o suʻega faafomaʻi. O taunuuga o le maʻisuka maualuga e matuai ogaoga: mai le leai atoa o se vaaiga i le vavaeina o vae ona o le gangrene.

O fafine e sili atu ona mafatia i le maʻisuka nai lo alii. E masani lava, o le maʻisuka e feagai ma le faʻamalosia ma le faʻavaivaia le suamalie o le paʻu. O le a matou iloiloina atili auiliiliga o le mea e sili ona fesoʻotai i fafine e maua i le maʻisuka e fesoʻotai ma le auala e taulimaina ai.

Aisea e tino ai le tino i le maʻisuka? E masani lava, o le faʻamamaina o le tino o le tino e maua i totonu o totoga o le tino: gaʻo, ate. O le ate e le gata na te faʻaaogaina soʻo se toxins, ae ia pulea foi le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Afai e gaosia le glucose, e sili atu le mamafa o le sukari i le ate. O lenei auala e tumau ai paleni malosi. Afai e le lava le suka i totonu o le toto, ona maua lea o le kulūkose mai le ate ma faʻasaʻo atu i totonu o le toto. Talu ai o le kulukose i totonu o le tino ua gaosia ona o le maʻisuka, ua afaina ai le tino, e mafua ai le le atoatoa i le tino atoa.

O le soona le pulea o le suka o le toto e maua ai foi se tali i le lotoifale i luga o le paʻu. E masani lava, o le anufe e faʻaputuina i lalo o le paʻu i tagata mamaʻi, ma mafua ai ona faʻataʻitaʻi. I isi tulaga, o le paʻu e faʻaalia i le faateleina o le suka i le neurodermatitis, eczema, poʻo isi faʻaaliga o le paʻu.

O le mafuaʻaga lea o le faʻamaʻiina o le maʻisuka i tane ma fafine e faatatau i se tasi o foliga vaaia, faatasi ai ma le lagona o vaivaiga, fiainu, paʻu o le paʻu faafuaseʻi, ulu o le ulu ma isi faailoga masani.

E masani lava, o le sasaina o le paʻu ma le maʻisuka i fafine e tulaʻi i nofoaga faigata. E masani ona tupu lenei mea i le eria:

  • Lavevae o vae (amata i le vevela o le pusa ma se manogi le lelei, atiina ae i le manogi ma le tiga),
  • Crotch (aemaise lava i le suka i le urine)
  • I le va o tamatamailima (foliga tutusa o le paʻu).

E le o se tagata mai le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni faʻaaliga i foliga o le paʻu o le paʻu. O nei faaaliga e mafai ona tupu muamua i se setete predabetic. O le manaʻoga faifaipea mo le faʻafefeina o le faʻamaʻi faʻamaʻi e afaina ai le paʻu o le paʻu, lea e avea o se talipupuni paʻu, lea e avea ma malosiaga mo le faʻaalia o le tele o siama faʻamuʻi po o mea malie. E mafua lenei mea i le faʻaalia o manua ma vaʻa i le epidermis ona o lona osofaʻiga. O le faateleina o le suka e faagesegese ai foi le faamaloloina o manua o le paʻu tolu taimi, faatusatusa i le toe faaleleia o le epidermis i se tagata maloloina.

I le maʻisuka, e masani ona iloga le tele o ituaiga o paʻu:

  • Maʻisuka Xanthoma. O lenei togafitiga e mafua mai i le faateleina o siama i le toto. I le taimi lava lea e tasi, o lanu samasama e aliali i luga o le lafu o pito i luga pe pito i lalo, foliga poʻo le pusa.
  • Maʻi faʻamaʻi O se tasi o faailoga faapena e faaalia i le fulafula i luga o tamatamailima po o tamatamai vae, ua tumu i le piniki piniki.
  • Maʻisuka erythema. I le taimi lava lea e tasi, o le mumu, manino ma le manino ma le vevela, e foliga mai i vaega tatala o le tino. E masani ona latou i luga o foliga, o le ua poʻo lima. E le gata ina afaina, ae e mafai foi ona mu pe tui. O nisi taimi e mafai ona mou ese atu i latou lava pe a uma 2-3 aso.
  • Black acanthosis. O le faʻailoga e sau faatasi ma le mumu po o le sasaina i totonu o le pito i luga poʻo le ua. I lenei tulaga, o palemu laiti o loʻo faia i nofoaga o leona.
  • Dermatopathy I lenei tulaga, o foliga o se vailaʻau o se lanu mumu po o le lanu enaena e tusa ma le centimita le maualuga o loʻo i luga o le tino. I le aluga o taimi, ua liua ai le faʻafeiloaʻi i ni vaʻaiga matutua.
  • Scleroderma. O lenei faʻaaliga o loʻo faʻaalia i afu i luga o le paʻu, tua ma le ua.
  • Vitiligo. E tupu i le taimi o le faʻaumatia o sela e nafa ma le faʻavaeina o le paʻu o le paʻu. I lenei tulaga, o paʻepaʻe papaʻe e aliali mai i luga o le fatafata, manava, ma nisi taimi - foliga.

Scabies i fafine e maua i le maʻisuka e matua masani lava. Faatasi ai ma se gasegase faʻaleagaina o gaʻo ma gaʻo, o le paʻu e pagatia i le mea muamua. I lenei tulaga, o le paʻu ua mamae ma ua vevela, maua mai se lanu samasama. Ma o alofilima ma alofilima o le paʻu e mumu, e tau atu i sana.

I le maʻisuka, o le paʻu o le paʻu e mafai ona i ai i luga o le tino. Ae o nofoaga sili ona taatele mo le localization o le sasaina i le maʻi suka o vaega nei:

Mafaufau i foliga o le sasaina i vaega eseese i nisi auiliiliga.

O vae o loʻo i ai i le muamua e tali atu i suiga i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻamaluluina o latou mata, faʻafefe ma faʻamago. I le aluga o taimi, o vaega tuaoi o le paʻu e amata ona tosoina: tamatamaivae, tulivae, nofoaga latalata ane i le tino. A uma le finau, o le paʻu e mumu.

E masani lava, o gasegase e matauina se lagona o iniseti iniseti i lalo o le paʻu. O nei faaaliga ua leva ona avea ma faailoga o le manaomia ona faafesootai se fomaʻi.

O lenei manogi e masani ona faʻaalia i tamaitai. O lenei faʻaaliga e sili atu ona faʻateleina ona o le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu o le urine ma le tele o suka, o se mea taua lea mo le faʻaopoopoga o microbes. I lenei tulaga, o foliga vaaia o microcracks ma le faapipiiina o siama e matautia. O le sasaina i le vao e masani lava ona fesootaʻi atu i lenei ituaiga o mea manogi.

E masani lava i fafine e maua i le maʻisuka, o vaginitis tuusaʻo poʻo cystitis e maua. O le vevela ma le mumu o le maʻi i le maʻisuka ua avea ma se faʻalavelave faʻapitoa i gaoioiga masani faalefeusuaiga. Totoina i totonu o le potu faʻatasi ma le maʻisuka e tuʻuina mai ma le mumu. E masani lava o lenei ituaiga o mea manogi e sili ona faʻafefe i le po, i se miti. O le mea lea, e taua le faʻaaogaina o vailaʻau e puipuia ai le totoina o le tino, ma vaʻaia ma le faaeteete le tumama o le tagata lava ia pe a uma asiasiga taʻitasi i le faletaele.

O lenei ituaiga o sosolo i le maʻisuka e aʻafia ma le le lava o le gaosiga o le natura. E mafua lenei mea ona o le le atoatoa o le tino ma le faapaleniina o le vai i mata. E faaopoopo atu i le vevela, o se lagona mu e aliali mai foi i mata. O nei faiga e ono aʻafia ai le lelei o le faʻaaliga.

E oʻo lava i le faigofie o le sasaina o le paʻu e matua faigata lava mo le maʻi. E masani lava, o le aufaigaluega a le falemaʻi poʻo le aufaigaluega na faʻateleina le popole ma le le fiafia o se tagata. Ma o lenei mea e faigofie ona faʻamatala, aemaise lava pe a fai o le suamalie e alu i se moe i le po pe o faʻalavelave faʻalavelave. E le mafai ona le amanaia paʻu paʻu. I le faaopoopo atu i se faavae e faʻaitiitia ai le lelei o le olaga, atonu o le a feagai tamaitai ma faʻafitauli nei:

  • Maualuga faʻamaʻi Faʻaleagaina le faʻamaʻiina o le paʻu e faʻaleleia ai le faʻavaeina o paʻu, abscesses poʻo maʻi o le tino i luga o paʻu paʻu.
  • Auai i candidiasis. E masani lava o faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi ma fafine matutua. E sili atu ona taatele i luga o mucous membranes poʻo i totonu o le tino. Faatasi ai ma le au failotu i le auala, o le tafia ma le gaogao o loo i luga o le pito i lalo o le laumua stratum corneum. E paʻu le paʻu ma liliu mūmū. I le aluga o taimi, o le a tafia ma faʻafefe le palapala.
  • Mate o le maʻi suka. O lea ituaiga o siama ua afua ona o le le lelei o le tafe toto i le aofaiga atoa ma le faaitiitia o le paʻu o le paʻu, o le maʻi faamalolo ma le eczema i pito i lalo. Ae e le mafai e se tasi ona taufaitagia ma se ituaiga o siama, talu ai o le atinaʻeina o se maʻi anaerobic i le vae o le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i le gangrene, tosoina o vae, ma o nisi taimi e oʻo lava i le oti.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga lea e ono tulaʻi mai. O le mea lea, e tatau ona togafitia soʻo se tasi o ona faʻaaliga i fesoʻotaʻiga vavalalata ma le fomaʻi. Ma o soo se togafitiga a le tagata lava ia e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga.

Ina ia fesoasoani i le faʻamamaina o le maʻisuka, e taua le filifilia o gaoioiga e faʻaititia ai le maualuga o lou suka. O vaega autu mo togafitiga o le pruritus i le maʻisuka o:

  • Meaʻai
  • O togafitiga o vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka,
  • Sauniuniga mo le aveeseina o le paʻu paʻu.

Tusa lava poo le a le ituaiga poʻo le ituaiga o maʻisuka, e tatau lava ona faʻatapulaʻaina i luga o laʻau suamalie, paluga, fualaau suamalie suamalie ma fualaau faisua. E talia le faʻaaogaina i se vaega itiiti o le aporo o marshmallows, masima natura, honey. O le suka gaʻo paepae ua suia i le fructose sili ona lelei. O le togafitiga o mea taumafa e mafai ona maua ai le maualuga o le suka, lea e faʻaitiitia ai le maʻisuka.

Fomaʻi e faʻaitiitia ai le suka o le toto

  1. O sauniuniga e faʻavae i luga o le sulfonylurea o le 1-2 augatupulaga: Diabetes, Orabet, Gliclazide, Tolbutamide, ma isi.
  2. O le insulin e masani lava ona faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 1. E le masani ai, e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2. Ua fuafuaina e le fomaʻi le fualaau o le inisalini ma fautuaina ai se auala o le pulega.

O lenei ituaiga togafitiga e naʻo le faʻamaeʻaina o togafitiga autu e faʻatatau i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto. O togafitiga faʻapitoa e aofia ai le hormonal (Dexamethasone, Petametone, Prednisolone) poʻo antihistamini (Kestin, Erius, Suprastin), ogani, kulimi. E filifilia i latou taʻitoʻatasi, i le amanaʻiaina o le faʻavasegaina o le vevela.

  • Faʻatasi ai ma aʻafiaga i le lotoifale o le perineum poʻo faʻatoʻaga, o faʻaogaina ma kulimi e faʻavae i prednisolone e faʻaaoga (Laticort, Lokoid),
  • A oʻo i le faʻamalosi o le maʻi, o mea manogi e pei o Mikoseptin, Clotrimazole, Lamisil, Pimafucin (faʻatasi ai ma le suamalie o le perineum) ma isi, e faʻaaogaina,
  • Pe a oʻo i le neurodermatitis poʻo le pustular infection, faʻaaogaina mea faʻamaʻi faʻamaʻi ma antihistamines e faʻaaogaina: Epidel, Skin-cap, Gistan (mo nofoaga vavalalata), Triderm.

O isi auala mo le faʻamaʻiina o le maʻisuka e mafai ona faatagaina na o se sui o le adjuvant.

  • E masani lava ona faʻaaogaina e tagata le pusa paʻu e faʻamalolo ai le suamalie i le tele o fatuga o laau. E masani lava, mo lenei mafuaʻaga, o le faʻaaogaina o se faasologa e faʻaaogaina (o se ipu mutia mo le afa-lita o le vai inu e faʻaosoosoina mo le afa itula ma faʻamamaina). Fufulu i isi aso uma i le 10 taimi.
  • O le isi fofo lelei mo vailaau faʻasaina o le faʻafefiloi o laau mai calendula, chamomile, ma le sage. O le ipu e aoina ai e sasaa atu i le afa-lita o le vai inu, faʻaaogaina ma faʻafefe.
  • Mo le faʻaogaina o le eleele, e faʻaaogaina ai masini masaga masini. Mo lenei mea, o se sipuni sipuni o le paopao o loʻo faʻafefiloi i le afa ipu ipu vai. Faatasi ai ma lenei oloa, e susu ai se solo, lea e faʻaaoga i le paʻu ma taofi seia solo le solo.
  • O teuteuga o laau mo le tautala tautala e faʻaaoga foi. E aofia ai le faʻafefeteina o vine ma lau o vine, lemoni pulu ma le linden (2 sipuni tele o le tasi o laau mo le itula i totonu o se vai vevela ua tumu i se ipu vai inu). Latou te inuina le fualaau faasaina 3 taimi i le aso mo le afa afa mo 2-3 vaiaso.

O le maʻi suka o se maʻi tumau ma e le mafai ona faʻamalolo atoa. Ae ui i lea, o loʻo i ai metotia e tausia ai lou paʻu i le maʻisuka i le faasologa tatau, aloese mai le faaopoopoina o le vevela ma isi faʻafitauli. O tulafono faavae mo lenei mea:

  • Le faʻaaogaina o totini o le maʻisuka faapitoa, seevae faʻasolosolo ma le lino e faia mai mea masani,
  • E sili atu le lelei o le 'au e fai ai mea masani ma vaivai:
  • O le tausiga lelei o le paʻu o le tino e taua: o le taele mafanafana mo le 15-20 minute, o le faʻaaogaina o le tilotilo (e mafai ona e inu i le kofe), ona avea lea o se kulimi (e mafai ona e faʻaopopo le aloe, chamomile poʻo le calendula)
  • A maeʻa le taele, e taua le faʻamamaina lelei o le paʻu i le va o tamatamailima, i totonu o le pito i lalo, i le pito i lalo o le eleele, i le faʻamaeʻa atoatoa o le paʻu,
  • O le faʻaaogaina o le faʻamamaina o lotions pe a uma le taʻele e taua tele e puipuia ai mai papa ma maleva,
  • Soo se manua poo le pala i totonu o le paʻu o le maʻisuka e tatau ona suʻeina ma togafitiga faʻafuaseʻi i fofo faʻainesa.

O le gasegase o le maʻisuka i fafine e taatele. Soo se ituaiga o lea mea e tatau ona logoina le tagata maʻi ma faʻatalanoa o ia i se endocrinologist mo le saʻo le aveeseina o le toso.

Mafuaaga o le paʻu o le paʻu ma le maʻisuka

E tele mafuaʻaga. Muamua lava, o nei mea e fai i totonu o le tino e tupu i totonu o le tino. E mafai ona maua ai le maʻi, faʻafitauli o le autoimmune, faʻaleagaina le masani ai o le gaioiga ma le endocrine. I nisi tulaga, o le mafuaʻaga atonu o le faʻaleagaina o le tino o le tino, faʻapea foʻi ma le soliga o le vailaʻau o meaola oona, e aofia ai le meaʻai, vaivai, ma isi gaioiga.

Tuʻuina i nofoaga vavalalata ma le maʻisuka: mafuaaga ma metotia o togafitiga

O le sosoʻoina o le paʻu o se uiga le lelei ma lē manaʻomia lea e mafai ona faʻalavelaveina ai olaga o tagata uma.

E aʻafia ai e le gata i galuega masani, ae faʻapea foʻi le malologa i le po. O se taunuuga, o se tagata e ita, ita ma popole. O lona manao faifaipea e suʻe se mea matuitui e le mou atu.

E le gata i lea, o lenei faailoga e le afaina atoa. E mafai ona faʻaalia ai le soliga o le gaosiga o le gaʻo i le tino. O le maualuga o le suka toto e taofia ai le faʻaaogaina masani o toxins mai le tino. O lona inupia e aafia ai le soifua manuia lautele o le maʻi.

Fai mai fomaʻi o le suamalie i le i ai o le maʻisuka i fafine e sili atu ona maua i le tele o taimi nai lo le feusuaʻi malosi. E tatau ona maitauina o le toʻatele o tagata latou te le masalomia ei ai se faʻalavelave ogaoga o le endocrin i totonu o le tino.

E taua le maitauina o le vave ona amata togafitiga, o le faigofie ona aloese mai isi faʻafitauli. E mafai ona iloa le maʻisuka e nisi o faʻailoga o togafitiga.

Afai o le tagata maʻi e faʻasauā i le galala tele, o le suphidrosis, lelavaʻa, momoe, fiaai faifai pea, gasegase, vevela, ma le tofo o le acetone i le gutu, ona i ai lea o ona faafitauli i le pancreas. O le a le uiga o le sosolo i totonu o le vaʻai vavalalata ma le maʻisuka? O le tali i lenei fesili e mafai ona maua i le tusiga o loʻo i lalo.

E taua le maitauina i le matagofie o le afa o tagata soifua, e faaopoopo atu i le mea moni e faapea, o le tino, o le atuatuvale ma le atuatuvale ua matauina.

E masani lava, o fafine latou te vaʻaia faafitauli i o latou vaitau, lea e le talafeagai. Peitai, e ui i lea, o se tasi o faailoga sili ona mataʻutia o le maʻi, o le faʻamaʻi tino.

O le malosi o lona tino e faʻalagolago lava i le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foʻi ma le faʻagaogaina o lenei maʻi. E tatau ona maitauina e le o iai se faʻalapotopotoga faapitoa. O nisi o tagata gasegase latou te fai mai o latou faʻailoga, tua, alofilima, leʻo ma e oʻo lava i avega e matua leai lava se faʻalavelave.

O a la mafuaaga o le paʻu o le paʻu? Ina ia saʻo le taliina o lenei fesili, e tatau ona manatua lesona o le biology i le aoga. E pei ona e iloa, o le malosi mo le galue masani o suauʻu e maua mai saʻo mai gaʻo. E le gata i lea, o oloa na maua mai o se taunuuga o lenei mea e tuʻuina atu e le hormone pancreatic - inisalini.

Pe a faasolosolo malie ona faʻaitiitia lona sosolo, e tumau pea suga free i le toto o le tagata. O se taunuuga o lenei mea, e mafai ona latou sologa lelei i le tino atoa, ma afaina ai le tele o okeni.

Talu ai o le suka o se mea malosi malosi e faʻamalolo, e faʻaalia ai se tali tutusa i molītini porotini. Aʻo tautala i se gagana e sili atu ona faigofie ma faigofie ona malamalama i ai, o lona uiga o le suka o le suka e na o sina mea itiiti lava e tafe ai toto laiti. O lenei tulaga e taʻua o le angiopathy.

O le angiopathy e faʻaalia i foliga o ni faʻataʻitaʻiga matautia e pei o:

  • paʻu o le paʻu,
  • o le faʻaalia o nai mea laiti i le paʻu,
  • o se faʻaitiʻitiaga taua i galuega puipui o le siama,
  • faaitiitia le paleni-faavae o le paʻu.

O se taunuuga, e le maua e le paʻu le faʻaleleia lelei ma e pagatia i le le lava o le susu.

O meaʻai e manaʻomia e ia i ni faʻamapulaʻa. E le gata i lea, o le gaioiga o mea leaga o le gaʻo mai le tino o le tagata ua matua faʻaleagaina. O ia suiga e le manaʻomia e faʻaosofia ai le foliga mai o le vevela.

O le susunuina ma le suamalie i totonu o le vavae e afaina ai se talaaga o faafitauli tau le gasegase. I lenei tulaga, o loʻo i ai se faʻalavelave matuia i totonu o le potu tele.

O le faʻaleleia, e pei o se tulafono, e faʻavevelaina e le fefete o meaʻai, lea o le toilalo i le faaseseina o le suka o le eleele sili ona lelei mo le toe gaosia mulimuli ane.

I lenei tulaga, o le tino ma mucous membranes i le labia e maua mai ai se mea mumu, e masani lava ona paʻu mai iinei. E oo lava i sui o tamaʻitaʻi e sili atu ona vaivai e mafai ona i ai le lafoaʻi mama mai le va. Ua lauiloa e iai se mea e taʻua o le curd uniform.

Talu ai o le sasaina i le va ma isi vaega o le tino e aliali ona o le i ai o faafitauli i vaʻa toto, o lenei mea leaga e le mafai ona le amanaiaina. I le aluga o le taimi, e paʻepaʻe le paʻu, e malulu i le paʻi, ae o manua ma galu o loʻo aliali mai o le a faʻagesegese ma le lelei le fofo.

O le faapipiiina o le paʻu i sui o le malosi malosi o feusuaiga e tupu ona o le foliga mai o microcracks ma le paʻu o le paʻu ile tino.

E taua tele le faʻaeteete ma aloese mai le faamanualia o vaega ua afaina. E manaʻomia pea le asiasi i se fomaʻi i se taimi vave lava ina ia mafai ai ona pasia uma suʻega.

Afai o lagona le lelei e tupu i totonu o le vaʻai vavalalata, e le o fautuaina le fualaau oona. O le fomaʻi o le a faʻamaonia saʻo, filifili vailaau talafeagai ma tuʻuina atu fautuaga talafeagai.ads-mob-2

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o nei faailoga e mafai ona taʻu mai ai le i ai o faʻamaʻi pipisi i feusuaiga, gasegase o maʻi ma isi faʻamaʻi.

Faʻailoaina o le labia ma le maʻisuka faʻamaʻi

O le sasaina o le labia ma le maʻisuka ituaiga e mafua mai i mea taua:

  1. faʻamaʻi
  2. aafiaga le lelei o le siosiomaga,
  3. faʻamaʻi faʻamaʻi o gaʻo totoga,
  4. faamai o totoga i totonu,
  5. mafaufau faalemafaufau
  6. le tausia o le soifua maloloina o le tagata lava ia.
  7. masini faʻanatura, lea e aofia ai le ofuina o vailaau gaosiga faʻapitoa, o le faʻaogaina masani o le vaʻa, le faʻaaogaina o paluga o aso taʻitasi,
  8. faʻafitauli i tulaga eseese o le vevela. E mafai ona aofia ai le maalili a le maalili pe, i se isi itu, faʻafefe.

O le a sili atu, e faʻafefe ai foliga o le ita. E masani lava o na faaletonu e taulai atu i paʻu lima.

E oʻo lava i le soligaina o le gaosiga o le gaʻo e mafai ona faʻatasi ma le faʻaalia mai o paʻu o loʻo faʻapipiʻi i tamatamailima ma tamatamai vae. E masani ona latou aliali mai foi i totonu o le potu tele.

I lenei tulaga, e tatau loa ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, o le a fesoasoani e iloa le mafuaʻaga o lenei uiga le lelei ma le le toʻa. E naʻo le tulaga lenei, e tatau ona e faʻaitiitia le ita ma alu i togafitiga. Afai o le maʻisuka ua manatu o le mafuaʻaga o lenei mea matautia, o le togafitiga o le a sili atu ona ogaoga ma ogaoga.

A uma ona faia se suʻega talafeagai o le toto ma le urine, o le a taʻu atu e le fomai i lona maʻi poʻo le a le mea o le a fai. I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga e aofia ai le mulimuli i se meaai faapitoa ma le tagofia o fualaau talafeagai.

Faʻalagolago i le tulaga o le tagata maʻi, ua fautuaina e fomaʻi antihistamines io latou maʻi.

E aofia ai: Erius, Kestin, Suprastin. O fomai e masani ona faatonuina Laticort ma Lokoid ointments. Ae o le togafitiga e taulai i le togafitia o mycoses e aofia ai le faaaogaina o fualaau talafeagai.

Mo le togafitiga o le vevela, e fautuaina e fomaʻi le faʻaaogāina o laʻau ma mea manogi e faʻavae i le clotrimazole. E mafai ona e faʻamafiesea le ita i le mucosal e ala i le faʻaaogaina o le Fluomizin. O loʻo maua i le tulaga o suppositories ma tablets.

Fualaau faʻailoga Fluomizin

Ae o le fualaau faasaina Acyclovir ua faatonuina e fomai mo le togafitiga lelei o herpes. O faʻamaʻi pustular e mafai ona togafitia i vailaau faʻamaʻi.

Mo isi vailaau faʻasoifua, o loʻo i ai se fuainumera manaia o fualaʻau e fesoasoani e faʻamalolo ai faʻalēlēmalie ma le manaʻomia manaoga ma le fesoasoani o togafitiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona togafitia le vaʻai ma le silatila. Ina ia saunia lenei vailaʻau, e tatau ona e tipi se ulu o le kelele ma liligi i totonu o le ipu susu.

O lenei paluga e tatau ona faʻaosoosoina mo ni nai aso. A maeʻa le taimi lenei, e faʻamamaina ma faʻafefeteina le va i le po. Aʻo leʻi faia lenei faʻatinoga, e tatau ona mulumulu faʻamaʻi i le masima masima .part-mob-2

Ina ia aloese mai le tupu mai o lenei maʻi lē lelei ma aʻafiaga e fesoʻotaʻi, pei o le vevela ma le susunuina, e tatau ona e tausisi i se meaai faʻapitoa laiti-carb, faamalositino, ma faʻaumatia atoa uiga leaga.

E uiga i mafuaʻaga ma metotia o le togafitia o le tosoina o le maʻisuka:

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e leai se tasi. O le mafuaaga lena e sili atu ai le puipuia o le maʻi nai lo le ola faatasi ma ia mo aso uma o totoe o lou olaga.

Ina ia aloese mai foliga vaaia, e tatau ona e faʻamalosia lau lava taumafataga i meaʻai maloloina, amata le taalo taʻavale, faʻaleleia atili, ma tuʻuina atu le ulaula ma inu ava malosi. Ae manaʻomia le tuʻuina atu i taimi uma o le toto ma le urine mo le suka, faʻapea foʻi ma le asiasi atu i lau tagata tomai faapitoa.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic


  1. Balabolkin M. I., Lukyanchikov V. S. Falemai ma le togafitiga o tulaga ogaoga i le endocrinology, Soifua Maloloina - M., 2011. - 150 p.

  2. M.A. Darenskaya, L.I. Kolesnikova und T.P. Bardymova Type 1 o le maʻisuka:: LAP Lambert Academic Publishing - M., 2011. - 124 p.

  3. Odinak M. M., Baranov V. L., Litvinenko I. V., Naumov K. M. Faaleagaga i le tino atuatuvale i le maʻisuka, Nordmedizdat - M., 2012. - 216 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

O le vaega aʻafia e aofia ai tagata o loʻo mafatia i maʻi le tumau, endocrine, faʻalavelave faʻalavelave, mafatia mai le mamafa poʻo le mamafa. O aʻafiaga o aʻafiaga e tele naua ma le le lava o meaai paleni, faʻalavelave faʻaleagaga, le lava o meaai paleni, leai o vitamini ma minerale i le tino, le lava le inu. E iai foʻi le lamatiaga o tagata o loʻo faʻateleina le tele o laʻau suamalie, 'ai mea manogi, ulaula, falai meaʻai e tele ai le cholesterol.

,

O le faavae o le pathogenesis o le solia lea o faiga lautele i totonu o le tino, ma o se taunuuga, soliga i le lotoifale. I lenei tulaga, o le tele o le kulukose e faʻapupula i le toto. E le mafaia e fatuga ona gaosia le tele o le suka e faʻamalosia i meaai. Po o le mafuaʻaga atonu o le a faʻavaivaia le toe faʻaaoga, aemaise lava, ona faʻaaogāina le faʻaaogaina. O lenei mea e mafua ai le tele o le faʻaopoopoga o le vai i le tino. Faʻatasi ai, o loʻo faʻaputuina foi toxins, o mea faʻasolosolo faʻasolosolo e afaina ai le tele o metabolic processes. Faʻateleina le tui, i le faʻalapotopotoga, faʻafefeteina o le tino ma le telefoni feaveaʻi.

O loʻo i ai foi se soliga o le tala faʻasolopito. Aemaise lava, o le gaioiga o selu o le eleele ma le paʻu. O le iʻuga, o le tala o le hormonal ua matua faʻalavelaveina, e aʻafia ai le faiga o le faatonutonuina o le metabolism o le gaʻo, lea e faʻaalia ai i le soliga o le metabolism.

O le tele o le kulukose (o se mea mulimuli o le metabolism o gaʻo i totonu o le tino) e faʻaopoopoina lemu. Glucose e faaputuputu i totonu o sela, e ulu atu i le avanoa intercellular, lea e tau atu ai i se suiga i le aofaiga o le metabolism gaʻo. O se taunuuga, e mafai ona taofi le gaioiga iina, pe atonu e sili atu ona leaga, lea o le a mafua ai le alualu i luma o le faamai. Faʻaopoopoga tele o le kulukose e oʻo atu ai i le solia o le toto toto.

, , , , , , ,

Epidemiology

E tusa ai ma fuainumera, o le maʻisuka e maua i tagata e silia i le 60 tausaga. Ae ui i lea, i aso nei o loʻo i ai se uiga e toe faʻafouina ai le faʻamaʻi: e tupu lava i tagata ei lalo ifo o le 55-60 tausaga. O nisi taimi e maua ai le maʻisuka i le tupulaga laiti, ma e oʻo lava i tamaiti. O le mea lea, o le fua faatatau o le fuainumera o tagata matutua e tusa ma le 65% o faʻamaʻi, i totonu o tagata ei lalo ifo o le 60 tausaga o lenei faʻamaʻi e tusa ma le 25% o le maʻi, e 6% le autalavou ma e tusa ma le 4% mo tamaiti ei lalo o le 10 tausaga. . Peitai, e tusa ma le 68% o mataupu o le maʻisuka e aʻafia ma le vevela. O le tele o taimi e faʻalavelave ai tamaiti ma tagata talavou (78% o mataupu), 15% o mataupu ei ai tagata matutua ma e na o le 3% o loʻo matutua.

, , , , , , ,

O le faʻailoga muamua o se lagona malosi mu ma le vevela. E le gata i lea, o le ita e tupu i luga o le paʻu i soo se mea. O le paʻu e mafai ona matutu, malulu, paʻu ma gasegase foliga. E faasolosolo lava, mafai ona paʻu le paʻu. E masani lava i le eria o le lauulu, e atiina ae ai le pulu.

O le a le faʻamalosi mo le maʻisuka?

O le tuʻuina atu, o se tulafono, e mafai ona faʻamatalaina e tumau, faʻalavelave. E masani ona faalavelave i le moe, aua e mafai ona mafua ai le atuatuvalega, ma e oʻo lava i le le mautonu o le fefe. I lenei tulaga, o le susunuina, mumu, ma le ita e tutupu foi. E sili atu le leaga o le vevela i le po. I le afiafi, o le a malosi o ia, i le taeao, o se tulafono, ua faaitiitia.

Faʻatasi ma le maʻisuka, e tele naua le paʻu. O faʻafefete, faʻafefe o loʻo tuʻuina mai ma le sasaina o loʻo iai i luga. E i ai foi tulaga e matua mamā ai le paʻu, e aunoa ma se faʻavevesi ma le le fiafia. Ae ui i lea, o le sasaina o se popolega tele.

, , ,

Maʻi Tisuka

O le maʻisuka e masani ona faʻatasi ma le vevela. I le taimi lava e tasi, e le gata o le ulu, lima, vae, ae o le tino atoa. I le tele o tulaga, o le mafuaʻaga o le vevela o se faʻafefe o le maʻi, faʻalavelave tele o oloa gaosi ma gaʻo i le tino. E mafai foi ona tupu i le fesootaʻi atu i se faʻafitauli faʻafefe. O le gasegase o le paʻu, faʻalaigaina o le tino, tele le kulukose i totonu o le toto e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le tino. E masani lava, o le vevela e sau faatasi ma se vevela, mumu o le paʻu, ita.

Faʻailoa i le vaʻai vavalalata ma le maʻisuka

O le mafuaʻaga e mafai ona avea ma se suiga i le tulaga masani o le hormonal, faʻapea foi ma le faateleina o mea o le kulukose i totonu o le toto. O nei mea uma e taʻitaʻia ai le tulaga moni o le microflora ua faʻalavelaveina i luga o le mucous membranes o le urogenital tract. O lenei mea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le ita, o se mea e le fiafia ai. I le taimi lava e tasi, i lalo o le faatosinaga a se tagata maualuga o le kulukose, o le ita o le mucous membrane e faʻalauteleina, lea e oʻo atu ai i le mūmū, vevela, ma le foliga mai o se manogi le lelei. E mafai ona atinaʻe le faʻaleleia e avea o se taunuuga o le faʻaalia o faʻalilolilo faʻamalosi e faʻapipiʻi ma soʻo se faʻaogaina ma le faʻaogaina o soʻo.

O le lamatiaga o le sasaina i totonu o le potu, genital and anus, e toetoe lava o taimi uma e o mai faatasi ma se atinaʻe malosi o fomaʻi ma faʻamaʻi pipisi. O le kulukose maualuga maualuga e faʻaleagaina ai le puipuiga o le tagata, o le mea lea, o le puipuiga o le maʻisuka maʻi o loʻo faʻatapulaʻaina. E le gata i lea, o tagata gasegase uma ua leai se tulaga o le leai o se tulaga. Soʻo se faʻamaʻi pipisi e agai i se talaaga o le faʻaitiitia o puipuiga. O le faagasologa o le le fiafia e alualu i luma.

Muamua, o fafine e pagatia i le faʻapenaina o le tino, ona o lenei mea e faʻamalosia e foliga o le fausaga faʻaanatura o le itutino faʻapitoa a le fafine, faapea foi ma nisi o mea e faʻatinoina ma manaoga faʻapitoa o le tino.

O se faʻalavelave matautia o le tigāina i nofoaga vavalalata o le atinaʻeina lea o se maʻi faʻaleagaina. O le tele lava o taimi, e tupu aʻe ai ni candidiasis, lea e taua foi o le vevela. O faʻasolosolo e mafua mai i se faʻamaʻi pipisi - o se galo o le ituaiga o Candida.O le faʻafitauli o siama o loʻo mulimuli mai: maualuga le kulukose toto. O lenei mea e aofia ai le faʻaitiitia o le puipuiga, o le soliina o le faʻasalaga. O se taunuuga, o le solia o le microflora e atiina ae. Muamua lava, o le microflora o le urogenital tract ua faʻalavelaveina, talu ai o le mea sili lea ona manaia tele.

O le solia o le microflora e aofia ai le dysbiosis, lea e faaitiitia ai le tele o le microflora ma ua faateleina le tele o microflora pathogenic. E mafai ona avea o se siama siama, o se siama faʻaleagaina.

Maʻisuka vae vae

E masani lava, e afaina ai vae. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le avega mamafa e taʻoto saʻo i luga o vae o soʻo se tagata. E iloa e maua le maʻisuka faatasi ma le faateleina o le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto. E aofia ai le tele o taunuuga le lelei, e pei o le solia o le tulaga masani o toto toto, o le faaitiitia o le saoasaoa o le toto, o le solia o le faagasologa o toto, ma le faaitiitia o le galasticity and elasticity of vessels toto. O nei mea leaga e afaina ai le tulaga o vaʻa o vae i le mea muamua. I le avea o ni mea e sili ona leaga, o veins varicose, o le atiaʻe o le atherosclerosis.

Tuʻuina ma susunuina i le maʻisuka

O nei faailoga e masani ona afaina ai vae, perineum, groin, ma le ulu. O nisi taimi o le sasaina ma le susunuina o le tino atoa ua matauina. O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le vevela ma le susunuina o le solia lea o le masani ai o le faʻaaogaina o le tino puipuia, le solia o le tala, o le atinaʻe o dysbiosis. O nei mea uma eo mai faatasi ma le soliga o le metabolism masani, aemaise lava, o le gaosiga o le gaʻololosi. O le iʻuga o nei faʻalavelave, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le kulukose i totonu o le toto. O lenei faʻaauau pea le faʻalavelaveina o gaioiga faʻasolosolo, fesoasoani i le faaputuputuina o metabolites i totonu o le tino, ma faʻasaʻo ai siama puipuia.

O le tele o le kulukose i totonu o le toto e fesoasoani i le atinaʻeina o le afaina ma le afaina ai, e afaina ai le tulaga o toto toto. O lo latou gafatia ma le fetuunaiga ua leiloloa. Exudate, e mafai ona tupu se faʻalauiloa ma le faʻafefe. O le le fiafia ma le mumu e masani lava ona tupu i luga o le tino, lea e mafua ai le sasaina ma le susunuina.

Tuʻuina i le gaʻo ma le perineum ma le maʻisuka

O le maʻi suka e faʻatasi ma le vevela, lea e masani ona tupu i totonu o le perineum ma i le pito i matu. Faʻasalaga lelei, o le faʻaumatia o mea manogi e faigofie tele. Afai e le togafitia le faailoga, e mafai ona tupu ni faafitauli matuia, ae maise lava, o le sasaina o le a avea ma se tulaga mu, poo se tulaga tumau. O nisi taimi o le suamalie e alu ese mai le itu pito i lalo i le tino atoa. E masani lava o le mafuaaga o se maualuga o le kulukose o le toto. O lona gaosiga e ono faateleina i lalo o le malosi o le atuatuvale, i le la, ma le matua. O le mea lea, e taua i le maʻisuka le puleaina o le kulukose o le toto.

O le sasaina e le masani ona mafua mai i le kulukose maualuga. E tatau ona e mautinoa e le o se taunuuga o mea tau le siosiomaga. O le mea lea, o le suamalie e mafai ona avea ma se paʻu faʻafefe i le tele o mea faʻaleaga, mea leaga. O le Ultraviolet ma nisi o vailaʻau e aʻafia ai foʻi. E mafai ona afaina ona o le le lelei o aafiaga o tekonolosi fou, oloa o le paʻu o le paʻu, ma metotia o le aveeseina o lauulu. E masani lava ona fenumiai le sosoʻoina, lea e tupu pe a uma ona faʻaaoga le epailator, poʻo le faʻamalositino faʻataʻitaʻiga ma le vevela, lea e tupu mai ona o le faʻafitauli o le maʻisuka.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o totoga i totonu e mafai ona mafua ai le afaina. O le inflammation o se uiga faanatura i faiga faataumaoi e tutupu i le tino i lalo o le aafiaga o maualuga maualuga o le kulukose. E mafua mai foi i le mea moni e faapea, o le uta i luga o le tino, i luga o tino autu ma faiga e matua faateleina.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka e masani lava ona o mai faatasi ma le gaosia o meaʻai ua maitauina i faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, selu o le suka ma le paʻu.

O le sasaina ma le susunuina e mafai ona avea ma taunuuga o le hypovitaminosis. Faʻapitoa ona faʻapitoa i le le lava o le vitamini A, PP, C. E masani lava, o le mafuaʻaga e afaina ai le tino, faʻaleagaina o le paʻu i mea faʻapipiʻi. E mafai ona faʻamaonia faapitoa lenei mea i totonu o fafine e ofuina ni vevela. O loʻo i ai se maualuga maualuga o le eletise, ma o se taunuuga e mafai ai ona latou faʻalavelaveina le faʻaogaina ma le fesuiaiga o le ea, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le vevela, faʻamalosi faaopoopo. E aofia ai foʻi le le lelei o meaai, faʻalavelave faʻalavelave, faʻalavelave faʻasoesa.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le lagona o le paʻu ma le maʻisuka e faʻapupula tele. O mafuaʻaga atonu e eseese: o le totoina o le a amataina i se soliga o le toto totoga toto, faʻapipiʻiina ni vaega faapitoa ma fusi lavalava, mea faʻaoga. O le mea lea, e tele mafuaʻaga o togafitiga, ma e le mafai ona fuafuaina le mafuaʻaga tonu e aunoa ma se siama. O le mea lea, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai, o ai o le a faatonuina le suʻesuʻega tatau, fai se suʻesuʻega ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

Maʻi faʻamaʻi o le ulu

O le ulu e masani lava ona aʻafia i le maʻisuka, ma e tele mafuaaga mo lenei mea. E leai se tasi na te iloa le mafuaaga tonu mo le atinaʻeina o le tuluina o le ulu. O le mea lea, e mafai ona tatou manatu o le sosolo o le atinaʻeina o se taunuuga o le faʻaitiitia o le puipuiga, e le o le talaaga o le gasegase metabolic processes. O lenei mea e sili ona moni mo faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo. O le lalagaina ua iloa foi e tupu mai i le talaaga o le inupia, faateleina le atuatuvale i luga o le tino, afaina ma le lagona lelei o le tino. E tatau foi ona manatua i le mafaufau o le lagona o le paʻu e faʻateleina ai le tele o aʻafiaga o le faʻalauteleina o le kulukose.

Tuʻuina i le gaʻo ma le maʻisuka

O le ausisi e mafai ona maua, e pei o le faʻalauteleina ma le lagona o le faʻalauteleina o le tino. E taua foi le faia o faʻamalositino eseese, ia mautinoa o nei mea e le o se mea e fiafia i ai ma isi faʻamaʻi osofaʻi. E aoga foi le le aofia ai o se faʻafitauli o le maʻi, inu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi o le a ia iloa ma faatonu le togafitiga talafeagai. E pei o suʻega, suʻesuʻeina fale suʻesuʻe ma mea faigaluega. O faʻamatalaga faʻapitoa e mafai ona avea ma suʻega toto (biochimium, falemaʻi, toto toto), faʻataʻitaʻiga ma feces, faʻapea foʻi ma le viliina.

Maʻi malosi le maʻisuka

A oʻo mai le vevela, e tatau ona faʻamaonia, aua e tele mafuaʻaga, ma o le togafitiga o le pruritus e tele lava le feololo, o lona uiga, o le faʻaaogaina o le mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o togafitiga.

Ina ia iloa ai le maʻi, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai. Asiasiga, o le a manaʻomia le suʻesuʻega. I le taimi o le suʻesuʻega, e aoina e le fomaʻi se faʻaoga o le ola ma maʻi, o le auiliiliga e mafai ona maua ai le tele o faʻamatalaga taua. O le suʻesuʻega ma le talafaʻasolopito o loʻo faia lea fesoasoani i le fomaʻi e fuafua ai le mafuaʻaga tonu o togafitiga.

I le mauaina o faʻamatalaga talafeagai, ua mafai e le fomaʻi ona faʻamasinoina mafuaʻaga o le maʻi, o uiga o le pathogenesis, pepa faʻataʻitaʻi, faʻamaonia mautinoa. Ona suʻe lea e le fomai le maʻi. E masani lava, o metotia suʻesuʻega masani e faʻaaoga, e pei o le palpation, percussion, auscultation. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻataʻitaʻiina suʻesuʻega falesuesue ma mea faigaluega, e faʻalagolago i le okeni lea e mafai ona maua ai togafitiga.

Faʻasalaga tigaina, toetoe lava a manaʻomia i taimi uma ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le faiga o suʻega, faʻataʻitaʻiga meafaigaluega. O le tele lava o taimi, o suʻega faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina: toto, urine, feces. Latou te faʻatagaina oe e iloilo le tulaga lautele o faʻalapotopotoga o loʻo tutupu i le tino.E faavae i luga o nei faʻamatalaga lautele, e mafai ona fuafua le ala o isi suʻesuʻega, faʻalagolago i mea o loʻo faʻamoemoeina. O suʻega faʻaopoopo e mafai ona faʻatulagaina.

Faʻapipiʻi foi le smears, sasaʻe tuusaʻo mai le nofoaga o le vevela. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o le aioio le manino, o se suʻesuʻega e faia i faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi. O faʻamalositino faʻapitoa e faʻalagolago i le a le togafiti e masalomia e le fomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i se maʻi masalomia o gastrointestinal, gastroscopy, radiography, ultrasound, ma colonoscopy atonu e manaʻomia. Afai e te masalomia se faʻamaʻi o le faʻalavelave, o loʻo faʻaaogaina se spirogram, se leitiola, ma se suʻesuʻega galue. Afai e te masalomia se faʻamaʻi o le fatu ma faʻamalositino, o le electrocardiogram, o le ultrasound o le loto, ma isi suʻesuʻega ua faʻatulagaina.

O le metotia sili ona suʻesuʻeina i luga o le lalolagi o le faʻataʻitaʻiga o le foliga magnetic, lea e mafai ai ona e iloiloina le tulaga o le ponaivi ma masini mūmū. O le fua o le faʻatinoga e mafai ai ona e suʻesuʻeina le tino atoa i lona atoaga. O le faʻaaogaina o le metotia e mafai ai ona e iloa ni faʻamaʻi faʻafuaseʻi i le vave amataina o latou tulaga, lea e mafai ai ona uia auala talafeagai i le taimi ma faʻamalo faʻamaʻi i le amataga, poʻo le puipuia.

Tuʻuina o le maʻisuka i tane

I tane, o le tosoina o le toso e faʻaitiitia ai le tele o taimi nai lo tamaitai. Ae ui i lea, i le malosi o le malosi tele ma sili atu ona osooso, e sili atu ona faigata le faatea ese. O le mea lea, e taua le taofia o le faʻamalosi, pe taofi lona alualu i luma i le amataga. Mo lenei mea, e taua tele faʻamatalaga.

Muamua lava, e tatau ona faʻamaonia pe o le sasaina o se faʻamaoniga tutoatasi o se faʻamaʻi pipisi, se mea e afaina ai poʻo isi faʻafoʻi, pe o se faailoga o le maʻisuka. Mo lenei mea, o suʻesuʻega falesuesue ma mea faigaluega e faia.

E taua foi le fuafuaina o le mafuaaga tonu o le sasaina. O le auala aupito sili ona faigofie o togafitiga e faʻaleagaina, e faʻamoemoe i le faʻaaogaina o le mafuaaga o le togafitiga. O le saoasaoa ua faʻaumatia ai le mafuaʻaga, o le saoasaoa o le a faʻamalolo le maʻi.

Tuʻuina o le maʻisuka i fafine

I fafine, e tele lava ina atinaʻe le vaega o le urogenital tract ma gaʻo totoga, talu ai o le vaega pito sili lea ona vaivai o le tino o le fafine. O lenei mea e mafua mai i le faʻaogaina o le fausaga faʻaanatura ma le physiology o le tino o le fafine, o le setete o le puipuiga o le tino ma le maualuga o lemoni. Ina ia mafai ona togafitia, e tatau ona e vaai i se fomaʻi. Atonu e manaʻomia lou faʻatalanoa i se fomaʻi-endocrinologist.

Faʻaleagaina o le maʻisuka

O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o lenei maʻi, e masani lava o le dysbiosis vaʻaia, e faʻaitiitia ai le tele o le microflora masani. O lenei nofoaga o loʻo nofoia nei e le microflora pathogenic, lea e aofia ai le atinaʻega o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

Soʻo se faʻamaʻi pipisi e masani ona atiaʻe se talaaga o le faʻaitiitia o le puipuiga, lea e atiina ae i se talaaga o le le atoatoa o mea tau lemoni, faaletonu o le tino, ma le leai o se vaitamini. E le gata i lea, o le dysbiosis o se tasi o mea e solia ai le tulaga o le mucous membrane ma microflora.

O le faʻavae o le biotope o le faʻaleleia o le tamaʻitaʻi, o loʻo faʻatusalia mai i vailaʻau vavalalata o meaola ninii. Ua taʻua i latou o le siama o Doderlein. O le atinaʻeina o nei meaola ninii e tuʻuina mai ma le malosi o le lactic acid. O lenei vailaau e avea ma se siosiomaga lelei, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o sui o microflora masani.

E tāua foʻi le puipuia o le biotope e siama o meaola ninii, e masani ona faʻaleagaina. O lenei meatotino ua taua o le tetee i le malupuipuia, o lona uiga o sui ia o le microflora masani e le mafai ai e sui o le fomaʻi ona atiaʻe.Afai e tulaʻi le maualuga o le kulukose o le toto, e suia foʻi le siosiomaga: o le suiga o le hormonal changes, immunity decreases, ma le natura natura o ituaiga biotopes e suia. O lenei mea e aofia ai se suiga i tagata o loʻo aʻafia, o sui autu. O se taunuuga, o le fuainumera o lectobacilli ua faʻaitiitia, ma isi meaola faʻalavelave poʻo le faʻaleagaina o mea faʻapitoa. E mafai ona mafua ai le ita, fulafula, afaina, faʻamaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga