Angiopril - faatonuga mo le faʻaaogaina

Igoa faavaomalo - captopril

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo. O le gaioiga malosi o le mea lea. Laupapa 0.025 ma le 0.05 g, 10 pi. i totonu o le afifi.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau o le angiopril e pei ona faatonuina e le fomaʻi, o le faʻamatalaga tuʻuina atu mo le faʻamatalaga!

E te manaʻo ia lelei atoatoa? Alu lau uila e le aunoa

Tala e uiga i le faʻaaliga o loʻo faaauau pea ona tatou talitonu

O faʻamaʻi pipisi e ola i mea tatou te 'ai

Aisea e te manaʻomia ai le fufuluina o ou lima pe a uma ona e asiasi i lou lava faleleʻele?

Aisea e taua ai mo le soifua maloloina e le taofia ai le aʻoga?

Grippol ® Faʻatonu: faatonuga, tuʻufaʻatasia, iloiloga e uiga i le tui o le maʻi

O le a le mea e le mafai ona faia pe a uma ona 'ai, ina ia le afaina ai le soifua maloloina

E faʻapefea ona togafitiga mo le faʻamaʻi tiga: vailaau poʻo isi metotia?

I le pito o le misa: e i ai se avanoa e ola maloloina ai ma fiafia pe a mavae le 45 tausaga?

Nofoaga o Laserhouse - Aveʻaina o lauulu laser ma Cosmetology i Ukraine

Matou te faitau foi:

Moschino taga tagaʻi muamua

Faailoga o le kanesa gastric ma faʻaaliga i fafine: faitau atili i mataupu o le Falemaʻi Europa.

Kopiina poʻo isi faʻasalalauga o tusiga i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi e matua faasaina. O le kopiina o le vaega "Tala Fou" e faatagaina pe afai oi ai se fesoʻotaʻiga malosi i le MedicInform.Net avanoa mo afi suʻesuʻe

O mea o loʻo i luga o le 'upega tafaʻilagi o loʻo tuʻuina atu mo ni faʻamatalaga. E le o faʻasoa e faatonu e le aunoa ia manatu o le au tusitala o mea ua lomia. Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se fautuaga, e matua fautuaina oe e feutagai ma lau fomaʻi!

Fale faʻamaloilo

Antihypertensive, vasodilator, cardioprotective, natriuretic. E taofiofia le ACE, e puipuia ai le fesuiaiga o le angiotensin I i le angiotensin II ma taofia ai le le faʻamalosia o vasodilators. O le aʻafiaga o le alofilima e faʻaalia i le 15-60 minute i le maea ai o le faʻafofoga tautala, e oʻo i le maualuga o le 60-90 minute ma e tumau i le 6-12 itula. E faʻaitiitia le fatu, muamua ma mulimuli i luga o le fatu, aʻafia i le pulmonary circle ma le teteʻe mai o le pulmonary vessels, e le suia). E i ai sona aafiaga faʻaleagaina. Vave vave ma gaogao uma mai le mea o loʻo i ai meaʻai. O le faʻaaogaina o le sublingual e faʻaleleia ai le leai o ni avanoa ma faʻavaveina le amataina o le gaioiga. E pasi atu i puipui o talafaasolopito, e le aofia ai le BBB, e ala i le placenta ma pasi i susu o susu. O le afa-ola e faʻaumatia ai le 2-3 itula. Faʻasalaga tele i fatugaʻo.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Faʻasaʻo maualuga, e aofia ai (toe faʻasolosolo pe a le talia lelei), CHF (i le tuufaatasiga faʻasolosolo), le LV faʻasalaga pe a maeʻa le faʻamaʻi o le myocardial i se tulaga e tumau ai le maʻi, le nephropathy i le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka 1 (faatasi ai ma le albuminuria sili atu ma le 30 mg / aso).

Contraindications

O le gasegase i le captopril poʻo isi inhibitors ACE, maitaga, lactation (i Rusia, e le faʻatagaina le vailaʻau mo tagata i lalo ifo o le 18 tausaga.) Faʻaeteete. O se talafaasolopito o le angioedema i le taimi o togafitiga ma le ACE, o le gasegase poʻo le angioedema o le faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi, cerebrovascular ma maʻi cardiovascular (e aofia ai le le atoatoa o le cerebrovascular, maʻi fatu o le coronary, le gafatia o le matelaina), maʻi ogaoga o le suauu fesoʻotaʻi ( SLE, scleroderma), faʻasaina o le hematopoiesis o le ponaivi, maʻi o le maʻisuka, hyperkalemia, faʻasalaga o le tino, le faʻamaʻi o se tasi o le fatu o le fatu, fatuga pe a uma le gaosia o fatu fatu, afaina ma / poʻo le ate, o se taumafataga e faʻatapulaʻa ai Na +, faʻapitoa faʻatasi ma se faʻaitiitia o le BCC (e aofia ai le manava, vomiting), tausaga matua.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

I totonu, 1 le itula ao lei faia se taumafataga, ma le maualuga o le toto maualuga, o togafitiga e amata i le fualaʻau aupito sili ona maualalo o le 12.5 mg 2 taimi i le aso (e le masani ai ma le 6.25 mg 2 taimi i le aso). E tatau ona totogi le tausiga i le faapalepale ole fua muamua i le itula muamua. Afai e atiaʻe le masalosalo i lenei tulaga, e tatau ona siitia le tagata maʻi i se tulaga vavalalata (o se tali i le fua muamua e le tatau ona avea o se mea e faalavelave i le togafitiga). Faatasi ai ma le captopril monotherapy, e mafai ona maua se aafiaga lelei i le taimi e tasi e faatapulaa ai le faaaogaina o Na + i totonu o le tino.

Faatasi ai ma se togafitiga, o le fualaau, pe afai e tatau ai, ua faateleina pe a uma le 2-4 vaiaso, i le tele e mafai ai - e oo i le 50 mg 3 taimi i le aso. I le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto (diastolic blood pressure of 115 mm Hg pe sili atu foi), e masani ona tuufaatasi ma isi fualaau faasaina, e masani lava ona maua i le thiazide diuretics (hydrochlorothiazide - 25-50 mg / aso). E mafai ona faʻateleina le fua o le diuretic i se vaeluaga o le 1-2 vaiaso seia oo ina oʻo i le maualuga o le dose na faʻaaoga i le togafitiga o le maualuga.

Ole fua ole tausiga mo le "agamalu" ma le maualuga o le toto maualuga (diastolic blood pressure - 95-114 mm Hg) o le 25 mg (o nisi taimi 12.5 mg) 2 taimi i le aso.

I tagata matutua, o le fua muamua o le 6.25 mg 2 taimi i le aso.

I le tulaga o le toilalo o le fatu, e faʻamatalaina faʻatasi ma togafitiga ma / poʻo le faʻatasi ai ma sauniuniga numera (ina ia aloese ai i le muamua o le faʻaitiitia o le toto i luma o le puleaina o captopril, ua soloia le diuretic pe faʻaitiitia le fuainumera). Ole fua muamua ole 6.25 mg poʻo le 12.5 mg 3 taimi i le aso, pe afai e manaʻomia, faʻaititia le dose i le 25 mg 3 taimi i le aso. O le maualuga o aso taitasi o le 150 mg.

I le tulaga o le le lelei o le LV i le maeʻa ai o le faʻaleagaina o le myocardial i tagata mamaʻi i se tulaga o loʻo tumau i le tino mautu, e mafai ona amata le captopril i le vave aso e 3 i le maea ai o le infarction myocardial. Ole fua muamua o le 6.25 mg / aso, ona mafai lea ona faʻaopopo le dose i aso taitasi i le 37.5-75 mg i totonu o 2-3 inumaga (faʻalagolago i le faapalepale o le vailaʻau) seia oʻo i le maualuga 150 mg / aso.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻasalalauga, e mafai ona manaʻomia se faʻaititia o fualaau. O taumafaiga mulimuli e faʻaaoga ai le fua maualuga o le 150 mg o aso taitasi e tatau ona faʻavae i le captopril toleni.

I le nephropathy o le maʻisuka, o le fua ole 75-150 mg / aso ua faʻamatalaina.

Faʻatasi ma se tikeri o le faʻaaogaina o le tino (CC le itiiti ifo ma le 30 ml / min / 1.73 sq.m), o le captopril e mafai ona faʻataʻitaʻiina ile 75-100 mg / aso. Faʻatasi ai ma le tikeri sili atu ona aloaia o le faʻaaogaina o le tino (DC itiiti ifo i le 30 ml / min / 1.73 m), o le fua muamua e le tatau ona sili atu nai lo le 12.5 mg / aso, pe a tatau ai, o le fua o le captopril o loʻo faasolosolo malie ona faʻatupulaia i vaitau umi o le taimi, i le tulaga o le togafitiga o le maualuga o le toto, o le fua o le fualaau oona i aso taitasi.

Tamaiti (i Rusia o le faʻaaoga i tamaiti e le faʻatagaina) ua naʻo naʻo le ogaoga o le faʻasolosolo maualuga (ma le le aoga o isi togafitiga) i le fua ole 0.1-0.4 mg / kg 2 taimi i le aso.

I pepe faatoa fananau mai - o le fua muamua o le 0.01 mg / kg 2-3 taimi i le aso, tamaiti matutua - o le fua muamua o le 0.3 mg / kg 3 taimi i le aso, pe afai e tatau ai, ia faateleina le fualaau ile 0.3 mg / kg i vavao o le 8-24 itula ile umi .

Faʻataʻitaʻiga

ACE le inhibitor. Faʻaititia le faʻavaeina o le angiotensin II mai le angiotensin I. O le faʻaitiitia o mea o loʻo i le angiotensin II e oʻo atu ai i le faʻaitiitia faʻaitiitia o le faʻamalolo o aldosterone. I le taimi lava e tasi, o le OPSS, toto totoga, post- ma preload i luga o le fatu ua faʻaitiitia. Faʻateleina laʻau i se tulaga sili atu nai lo veins. E mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le bradykinin (o se tasi o aʻafiaga o le ACE) ma le faateleina o le faʻasologa o Pg.

O le aʻafiaga e le faʻalagolago i le gaioiga o le plasma renin, o le faʻaitiitia o le toto maualuga e matauina i le masani ma e faʻaitiitia ai foi le maualuga o le hormone, lea e afua mai i le faʻaaogaina o suauu renin-angiotensin. Faʻaleleia le gasegase ma le tafe toto.

Faʻatasi ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e faʻaitiitia ai le mamafa o le hyperphophy o le myocardial ma puipui o le gaʻo o le ituaiga faʻasao. Faʻaleleia le toto i le myocardium ischemic. Faʻaitiitia le faʻalauteleina o le platelets. E fesoasoani i le faʻaititia o le Na + i totonu o tagata mamaʻi e leai se fatu.

I popo o le 50 mg / aso, o loʻo faʻaalia ai meatotino angioprotective e fesootaʻi ma vaʻa o le microvasculature ma e mafai ona faʻagesegese ai le alualu i luma o le faaletonu o le gaʻo i le nephroangiopathy o le maʻisuka.

O le faʻaitiitia o le toto, e ese mai i vasodilators tuusaʻo (hydralazine, minoxidil, ma isi) e le o faʻatasi ma le tachycardia faʻataʻitaʻi ma e taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le manaoga o le okesene. Pe a faaletonu le fatu i se fualaau talafeagai e le afaina ai le taua o le toto.

O le faʻaitiitia o le paʻu o le toto pe a maeʻa le faʻafofogaina o le tautala ile 60-90 minute. O le umi o le faʻamalosia o le aʻafiaga e faʻalagolago i fualaau toto ma oʻo atu i tulaga maualuga i totonu o nai vaiaso.

Faʻaiʻuga

Mai le CCC: tachycardia, faʻaitiitia le maualuga o le toto, taʻaloga masani.

Mai le faʻaogaina o le tino: vaʻavaʻavaʻaʻi, maʻi tigaina, lagona lelava, faʻamalosi, paʻuʻese.

Mai le polokalama urinary: proteinuria, faʻalavelave toe faʻaaogaina (faʻateleina le mamafa o leurea ma le creatinine i totonu o le toto).

Mai le itu o le vai-electrolyte Metabolism: hyperkalemia, acidosis.

Mai itutino hemopoietic: neutropenia, anemia, thrombocytopenia, agranulocytosis.

Faʻasalaga e le faʻaogaina: angioedema, faʻafefeteina o le toto i le paʻu o foliga, fiva, vevela o le paʻu (paʻulopapapula, le televave vevela poʻo le faʻamalosi), faʻamaʻi, gasegase, bronchospasm, maʻi o le serum, lymphadenopathy, i tulaga e le masani ai, o foliga o vailaau oona i totonu o le toto.

Mai i le fualaau oona: tofo i le tofo, faaitiitia le fiaai, stomatitis, faailoga o le dyspeptic, nausea, tiga o le manava, faamaʻi po o le manava, faateleina le gaioiga o le gasegase o gasegase, hyperbilirubinemia, faailoga o le hepatocellular damage (hepatitis) ma cholestasis (i taimi e le masani ai), pancreatitis (i mea vavalalata).

Isi: "talego" o le susu, e pasia pe a uma le faʻamalolo o le vailaau faʻasaina, faʻamaina, fula o vae. Faailoga: o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, e oʻo i le pa'ū, faʻaleagaina o le myocardial, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular, faʻalavelave faʻamaʻi.

Togafitiga: tuʻu le tagata maʻi i le maualuga o vae, fua faʻatatau e toe faʻafoʻiina le toto maualuga (faʻaopoopoga i le BCC, e aofia ai le iv infusion o le 0.9% NaCl solution), togafitiga faʻapitoa. I tagata matutua, e mafai ona maua le siama, o le dialysis peritoneal e le aoga.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi amataina, faʻapea foi i taimi masani i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma captopril, e tatau ona mataituina galuega tau fatuga. I tagata gasegase ma le CHF, e faʻaaogaina i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.

E le gata i le 20% o tagata gasegase, o loʻo i ai le faʻateleina o le mamafa o le urea ma le creatinine i le serum e sili atu ma le 20% pe a faatusatusa i le masani poʻo le tau muamua. E itiiti ifo nai lo le 5% o tagata mamaʻi, aemaise lava i latou e maua i le gasegase matuia, e manaʻomia le faʻavaivaia o togafitiga ona o le faateleina o le faʻatupu o le creatinine.

I maʻi e maua mai i le maualuga o le totoga i le captopril, e le o se mea e masani ona tupu, o le ono mafai ona atiaeina lenei tulaga e faateleina i le le lava o le suavai ma le masima (mo se faataitaiga, pe a uma togafitiga ogaoga ma togafitiga), i tagata mamaʻi e faaletonu le fatu po o le gasegase.

O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto e mafai ona faʻaitiitia i le faʻamalosaga muamua (4-7 aso) o le diuretic poʻo le faateleina o le mea na maua e le NaCl (pe tusa ma le 1 le vaiaso ao le i amataina le pulega), poʻo le faatonuina o le captopril i le amataga o togafitiga i nai tootoo (6.25-12.5 mg / aso).

I le taimi o le togafitiga i luga o se falemaʻi, lapatai le tagata maʻi e uiga i foliga vaaia o faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia ai se suʻesuʻega faafomaʻi, suʻesuʻega ma suʻega suʻega. I le uluai 3 masina o le togafitiga, o le numera o leucycytes toto e mataituina i masina taitasi (e pei ona taua i lalo - tasi i le 3 masina), i tagata mamaʻi i maʻi mimimune i le 3 masina muamua - i vaiaso uma, ona - i le 2 masina. Afai o le fuainumera o leukocytes e itiiti ifo i le 4,000 / μl, o le a faailoaina le suega o le toto, i lalo o le 1 afe / μl, ua taofia le vailaʻau. Afai o uluaʻi faʻamaoniga o se faʻafitauli lona lua e tupu mai i le talaaga o le mipoloid hypoplasia, e tatau ona vave faia se suʻega auiliili toto.

E tatau ona vavaeese se tutoatasi tutoatasi o le fualaau faasaina ma se tulaga maualuga tutoatasi o le faateleina o le malosi o gaoioiga faaletino.

I nisi tulaga, e le tusa ai ma le talaaga o le faʻaaogaina o le ACE, e aofia ai o loʻo iai le faʻalauteleina o le maualuga o le K + i le ogaoga. O le lamatiaga o le atinaʻeina o le hypermalemia ma le faʻaaogaina o le iniseti ACE e faʻapupulaina i tagata mamaʻi ma le gasegase ma le maʻisuka, ma i latou o loʻo faʻaaogaina le potassium, o K + vailaʻau poʻo isi vailaau faʻasaina e mafua ai le faateleina o le maualuga o le K + i le toto (faʻataʻitaʻiga, heparin). E tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o togafitiga faʻasaʻi faʻasaina ma K + sauniuniga.

Pe a taitaia le faʻamaʻi totoʻa o tagata gasegase e maua captopril, e tatau ona aloese le faʻaaogaina o membranes dialysis maualuga (e pei o le AN69), talu ai i ia tulaga ua faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaeina o anaphylactoid reactions.

I le tulaga o le atinaʻeina o angioedema, ua faalēaogāina le vailaau faʻamalositino ma vaavaaia maeʻaeʻa togafitiga faafomaʻi ma togafitiga faʻataʻitaʻi.

Pe a ave le captopril, e mafai ona maitauina se tali le lelei pe a suʻesuʻeina le urine mo le acetone.

O tagata mamaʻi i luga o le taumafa-masima poo le masima e leai se masima ua i ai le tele o aʻafiaga o le faʻaitiitia o le paʻu o le toto ma le atinaʻeina o hyperkalemia.

Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, e tatau ona ave le tausiga pe a ave taavale afi ma auai i isi gaoioiga matautia e ono manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le gauai ma le saoasaoa o gaioiga o le psychomotor (e mafai ona fai le vaivaiga, aemaise lava pe a uma ona ave le fua muamua).

Fegalegaleaiga

Faateleina le faʻaogaina o le digoxin i plasma e 15-20%.

Cimetidine, faʻagesegeseina le metabolism i totonu o le ate, faʻapupulaina ai le maualuga o le captopril i le plasma.

O le aʻafiaga a le NSAID (Na + taofia ma faʻaitiitia le faʻaogaina o le Pg), aemaise lava i tua o le maualuga o le concentrations, ma le estrogens (Na + tuai).

O le tuufaatasiga ma togafitiga thiazide, vasodilators (minoxidil), verapamil, beta-blockers, tricyclic antidepressants, o le ethanol e faʻaleleia ai le aafiaga faʻapitoa.

Faʻaaogaina le faʻaaogaina o togafitiga faʻamalolo, faʻatoʻaga, K + preparations, cyclosporine, low Na + susu (atonu e aofia ai le K + i le 60 mmol / l), mea faaopoopo o le potassium, mea masima (aofia ai le tele o K +) e faʻaititia ai le lamatiaga o le hyperlink.

Faʻavaivaia lalo o le excretion o Li + fualaau faasaina.

Clonidine e faʻaitiitia ai le mamafa o le aafiaga faʻaleagaina.

I le tofiaina o captopril ao ave allopurinol poʻo le faʻasolosolo, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o syndrome Stevens-Johnson ma le faʻamalosia o le gaioiga o gaioiga.

O le faʻaaogaina o le captopril i tagata mamai o loʻo maua le immunosuppressants (e pei o le azathioprine poʻo le cyclophosphamide) e faʻateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi hematologic.

Lapataiga mo le faʻaaogaina

Togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga faafomai masani. I le taimi o togafitiga, o le siakiina o le toto, mamanu o toto toto, vaega o le protein, plasma potassium, nitrogen oona, creatinine, galuega fatugao, mamafa o le tino, ma meaai e talafeagai. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le hyponatremia, faʻamaʻavaina, o le faasaʻoina o le faʻatulagaga o mea e manaʻomia. E manaʻomia le faʻaeteete pe a fai taʻavale gasegase (e aofia ai nifo), aemaise lava pe'ā faʻaaogaina mea faʻapitoa masani o loʻo i ai le malosi faʻaleagaina. E fautuaina e vavaeeseina le faʻaaogaina o le ava i le taimi o togafitiga. Faʻaaoga ma le faʻaeteete ao faigaluega mo avetaavale o taavale ma tagata o loʻo galulue faʻatasi ma le faʻateleina o le gauai atu. Afai o le fualaau ua leʻa, o le fua mulimuli e le faʻaluaina. Aʻo faia se suʻega mo le acetonuria, o le a mafai ona maua se taunuuga lelei.

Faʻaiʻuga

Mai i le itu o le tino o le tino ma aʻafiaga o le tino: vaivai, valea, tiga o le tino, le mautonu o le fatugalemu o le tino, le mautonu, le mautonu, atuatuvale, ataxia, gasegase, afaina po o le tingling in the extremities, faaletonu le vaai ma / poo le manogi. Mai le cardiovascular system ma le toto (hematopoiesis, hemostasis): faʻasalaga, e aofia ai poʻo le faʻamalosi o le tino, o le angia pectoris, o le faʻalavelave o le myocardial, the arthhythmias cardiac (torial tanner or bradycardia, fibrillation inrial), palpitations, acute cerebrovascular accidents, epidemic edema, lymphadenopathy, anemia, chest chest, embryal pulmonary, pulmonary embolism, pulmonary embolism, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le tino, e le o le talaaga o collagenoses), thrombocytopenia, eosinophilia. Mai le manava o le tino: bronchospasm, puupuu le manava, pneumonitis interstitial, bronchitis, le mago vaivai. Mai i le mea o loo i ai meaola: o le anorexia, o le maʻi o le tino, stomatitis, leions ulcerative o le mucous membrane o le oral vevela ma le manava, xerostomia, glossitis, faigata faʻafefe, nausea, vomiting, dyspepsia, flatulence, tiga o le tino, faamaʻi poʻo le manava, pancreatitis, faaleagaina o le ate (cholestasis , hepatitis cholestatic, necrosular necrosis). Mai le gasegase o le tino: o le gaioiga o le tino, oliguria, proteinuria, le atoatoa. Mai le paʻu: mumu o foliga, vevela, vevela, exfoliative dermatitis, mea oona e le o le tino, mimiti, herpes zoster, alopecia, photodermatitis. Faʻafitauli a le Allergic: O Stevens-Johnson syndrome, urticaria, Quincke's edema, faʻalavelave anaphylactic, ma isi. O isi: fiva, gaʻo, vavae, faʻasolosolo, hyperkalemia, gynecomastia, maʻi faʻamaʻi, faateleina le maualuga o le toto o enzymes o le ate, nitrogen nitrogen, acidosis, lelei tali pe a tofotofoina mo auupega i se vailaau faaniukilia.

Tosiga ma le pulega

Totonu, 1 le itula ae leʻi oʻo i taumafataga. O le faʻatulagaina o faʻatulagaga e faʻatulagaina taʻitasi.

Faʻatasi ma le maualuga o le toto maualuga - i se fua muamua o le 25 mg 2 taimi i le aso. Afai e tatau ai, o le a faasolosolo malie lava (i le va o le 2-4 vaiaso) faʻaopoopoina seia oʻo ina ausia le lelei sili ona lelei. I le maualalo o le maualuga o le maualuga o le toto, o le togafitiga masani o le 25 mg 2 taimi i le aso. O le maualuga maualuga o le 50 mg 2 taimi i le aso. I le maualuga o le toto maualuga, o le maualuga o le dose e 50 mg 3 taimi i le aso. O le maualuga o aso taitasi o le 150 mg.

I le faaletonu tumau o le fatu, ua faʻasinoina Angiopril i mataupu e le maua ai le lelei atoatoa o togafitiga. Ole fua ole tausiga ole 25 mg 2-3 taimi i le aso. I le lumanaʻi, pe a manaʻomia, ia faʻatupulaʻia le faʻasolo (faatasi ai ma se va o le itiiti ifo ma le 2 vaiaso). O le maualuga o aso taitasi o le 150 mg.

Mo tagata gasegase ua i ai se tulaga maualuga o le le atoatoa o le galuega (Cl creatinine pe a ma le 30 ml / min), e mafai ona faatonuina Angiopril i le fua ole 75-100 mg / aso. Faʻatasi ai ma se tikeri e sili atu ona faʻalauiloaina o le faʻaaogaina o le taʻavale (Cl creatinine ® -25

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Samoa International Nonproprietary Name

O le igoa faʻavaomalo faavaomalo mo le oloa o Captopril.

Mo a latou togafitiga o vaʻa toto, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa, e aofia ai le tagofia o vailaʻau, lea e aofia ai le angiopril.

O vailaʻau faʻauluina le ATX code: C09AA01.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le tuʻuina atu o le vailaau faʻasaina o loʻo faia i ni pepa o loʻo tuʻuina i fasi pepa o le 10 pcs ma le 4 pcs. O se pepa pepa pepa atonu e aofia ai le 1, 3, 10 laina 10 palasia taʻitasi poʻo le 1 faʻapipiʻi ma le 4 papa. O le gaioiga gaosi o le captopril - 25 mg. E le gata i lea, o le vailaʻau vaʻaia, lactose, faʻamaʻi o le sana, colloidal silicon dioxide ma microcrystalline cellulose e faʻaogaina.

Pharmacokinetics

A maeʻa ona ave pepa, e vave ona gauai i le gastrointestinal tract ona o le bioavailability o le 60-70%. O le vaivai ua matauina faatasi ma le faaaogaina faʻapitoa o captopril i meaʻai. O le afa-o lona uiga o le 2-3 itula. O le afa o le gaioiga gaosi e faʻaaogaina i le urine i se fesuiaiga e le suia.

Faʻatasi ma le maʻisuka

Afai e maua e le tagata maʻi le nephropathy, ona ave lea o le vailaʻau i le 75-150 mg i le aso. E ono mafai ona suia lau tala e lau tausi soifua maloloina.

Afai e maua e le tagata maʻi le nephropathy, ona ave lea o le vailaʻau i le 75-150 mg i le aso.

Faʻaaoga mo le gaʻo o le galuega

Ma le faʻaeteete ma i lalo o le vaavaaiga faafomai, latou te ave le fualaau faasaina mo faafitauli o le ate.

Ava malosi

I le taimi o togafitiga, e faasaina le inuina o le ava malosi. O a latou fegalegaleaiga ma le vaega galue e ono mafua ai le maualuga o le maualuga o le maualuga.

I le taimi o togafitiga, e faasaina le inuina o le ava malosi.

Afai e talafeagai, ua sui le vailaau i se analog. Faatasi ai ma i latou o mea nei:

Suiga i togafitiga e tatau ona faia e se fomaʻi o le na te filifilia le fualaau oona e amanaʻia ai uiga patino o le tino o le maʻi ma le ogaoga o maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga