Fualaau faasaina ua faatonuina mo le tino pancreatitis

O le pancreatitis o se taimi faafomaʻi mo le mumunia o le pancreas, o se gaioiga e mafai ona tupu i foliga lapopoa poʻo le masani. I totonu o le pancreatitis, e mafai ona toe faʻafoʻiina le galuega pancreatic masani, ma i le pancreatitis faifaipea, taimi vavalalata ma le faʻamagaloina, ae i le aluga o taimi, o le faʻaitiitia pea o le galuega pancreatic o loʻo matauina. Sei o tatou mafaufau atili i auiliiliga o lenei faʻamaʻi, o ona siama ma togafitiga.

O le tele o le pancreatitis chronic i le taimi o faʻamaʻi o le digestive tract e mai le 5.1 i le 9%. I le silia ma le 30 tausaga i le lalolagi na amata ona pagatia mai le pancreatitis masani e faalua. O le taimi muamua o le faamai e oo atu i le 10 tausaga, e mafua mai i taimi eseese o le vevela ma le faamagaloina. O le tagata gasegase e masani ona popole e uiga i le tiga. I le laasaga lona lua, o loʻo i ai le faaletonu o le manava taʻavale, paʻu mamafa. O tiga e itiiti ifo le iloa. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreatitis e mafai ona tutupu i soo se laasaga. E masani lava, o le pancreatitis e faʻatasi ma le faʻasaʻolotoina o enzymes digestive i totonu o le toto, lea e afua ai le soona inu.

Faiga faʻavae faʻapitoa:

  • Toxic metabolic . E atiina ae i lalo o le malosi o fualaau faasaina ma / poo le ava malosi.
  • Oti faʻamaʻi . E tulaʻi mai e aunoa ma se faʻaaliga muamua.
  • Faʻatasi . Le taunuʻuga o se gaʻo fomaʻi.
  • Autoimune . E tupu mai o se taunuuga o le osofaia o le tino o le tino i luga o le pancreas.
  • Faʻaauau . E umi taimi e faʻamagaloina ai, e fesuisuiaʻi ma faʻateleina.
  • Faalavelave . E tupu mai o se taunuuga o le fesuiaiga poʻo le faʻalavelaveina o le papacreatic ducts.
  • Peraimeri . E atiina ae e aunoa ma se faʻamaʻi muamua.
  • Maualuga . E atiina ae e avea o se faʻalavelave o se isi faʻamaʻi.

Faʻavasegaga e le M.I. Cousin:

  • Peraimeri : e leʻo faʻamatalaina le oioio, ava malosi, vailaau, ona o le le paleni o meaai poo le metabolism.
  • Post-traumatic : ona o le faʻalavelave poʻo le tatalaina o le manua, pe a uma le taotoga.
  • Maualuga : mafua mai isi faʻamaʻi.

Faʻavasegaga e tusa ai ma le faiga faʻavaomalo M-ANNHEIM (2007):

  • Mai le amataga (tulaga aʻafia (mai le A i le M).
  • E tusa ai ma le tulaga o le falemaʻi.
  • E tusa ai ma le ogaoga o le faʻamaʻi (o loʻo i ai se fua faʻatatau).

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le a faitioina e gasegase le tiga o le manava o le tino, i le tele o taimi - i lona itu tauagavale, e tuuina atu i tua. O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia, lea e faʻaalia i le ituaiga o leisa, vomiting, vaivaiga lautele, fiva, fiva, faʻaitiitia le manaʻo. O le nofoa o le mushy, o le paʻu, e aofia ai meaʻai e leʻo faʻaaogaina. I lenei tulaga, o nisi o ituaiga o pancreatitis e mafai ona toetoe lava o le soymptomatic mo le tagata maʻi, ae o loʻo i ai pea le maʻi o meaʻai, lea e mafai ona faʻaalia i le ogaoga i le manava i lalo po o le leai o se numera i lenei vaega pe a uma ona 'ai poo le ava malosi.

O mafuaʻaga autu o le mumu o le pancreatic e fesoʻotai ma se olaga le lelei ma le faʻamaoni. E mafai ona latou:

  • le lelei
  • ava malosi
  • faamaʻi duodenal,
  • afaina faʻamaʻi pipisi
  • aʻafiaga mai le tagofia o fualaau,
  • manuʻa
  • faʻasologa o mea faʻaleagaina.

Faʻasolosolo maʻi

O le tino pe a mavae le uluaʻi suʻesuʻega o le pancreatitis e masani ona oʻo i le 20% i le 10 tausaga muamua. A mavae le 20 tausaga, e silia ma le 50% o tagata mamaʻi na maliliu. O mafuaʻaga o le oti o aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma faʻatelega o pancreatitis, maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi. O le lamatiaga o le kanesa o le pancreatic i le pancreatitis e masani ona faateleina e 5 taimi.

Faʻailoga

E tusa ma le 90 ituaiga suʻesuʻega eseese e mafai ona faʻaaogaina e faʻamaonia ai le pancreatitis. O le mea e leaga ai, o le toʻatele oi latou e le o faʻaalia vave mai lenei faʻamaʻi. O le tele o faʻamaoni faʻamalosi e fesoʻotaʻi ma le multisymptom ma le vaega o faʻamaoniga o faʻamaʻi o le pancreatitis, le le lava o meafaigaluega faʻapitoa o falemaʻi, ma le le lava o algorithms diagnostics.

O le suʻesuʻega e mafai ona faia i le maeʻa ai o se suʻesuʻega auiliili, lea e aofia ai:

  1. O le suʻega o le toto e suʻeina ai faailoilo o le mumū e le numera o leukocytes, o se faʻaopoopoga o le ESR ma isi faʻamaoniga.
  2. Suesueina o le toto o meaola e fuafua ai le maualuga o enzymes pancreatic.
  3. Urinalysis e fuafua ai pe oi ai le amylase.
  4. Faʻamatalaga felafolafoai mo fiva e leʻi faʻaaogaina.
  5. Faʻasaina o le tino o le tino e iloa ai suiga i le pancreas ma isi totoga o le gastrointestinal tract.
  6. Gastroscopy
  7. Radiography o okeni.
  8. Endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy (ERCP).
  9. Suʻega faʻapitoa pe a uma le kulukose poʻo le fualaau faʻatau.

Togafitiga

O le pancreatitis ole taimi e manaʻomia ai se meaʻai, togafitiga faafomaʻi, ma, i nisi tulaga, togafitiga faʻapitoa. Talu ai o le pancreatite e le masani ona iai ni mafuaaga eseese ma fesuisuiai i le tulaga o le inupia, e na o le tasi le tali i le fesili pe faapefea ona togafitia se osofaiga o pancreatitis: e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi ma auina atu le tagata maʻi i le falemaʻi mo se suʻega talafeagai. Ma o aso e tolu na sosoo ai, fia ai, malolo atoa i se tulaga vaʻaia, malulu ma malulu (aʻo leʻi oʻo mai le 'au o fomaʻi e tatau ona faʻapipiʻi se mea mafanafana ma le aisa i le manava ma faʻamaʻalo le potu).

Faʻatau togafitiga

O le suʻeina o fualaau mo le pancreatitis e masani ai, o le faʻamoemoe lea e faʻaitiitia le tele o faafitauli:

  • Faʻamamaga o tiga . O se faʻamaoniga tele o le pancreatitis e masani ai, o se tulafono, eo mai faatasi ma le tiga ogaoga, o le toomaga e faia i fualaau faasaina e pei o No-shpa, Novocain, Papaverine, Platifillin, Atropine, o nisi taimi? Promedol. Ae leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina aspirin, Nise ma isi NSAID! Latou te le gata ina afaina ai le mucosa, ae e vevela foi le toto, e mafua ai le gaʻo toto.
  • Faʻaaogaina o le puleaina o le puleaina o mea . O le pamu pamu faapaleni, omeprazole, ma vailaau e pei o le fomaʻi ua faʻaaogaina.
  • Faʻafouina togafitiga mo le loliina o le pancreas i le ituaiga lipase, amylase, protease, o lona uiga, pancreatin, lea o loʻo faʻatau atu i lalo ole igoa tau fefaʻatauaʻiga Feso, Mezim, Creon, Panzinorm, Digestal, etc.
  • Vaʻaia togafitiga e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi i le pancreas. O vailaau faʻamaʻi e pei o Ampicillin ua faʻamatalaina.
  • I le tulaga o le solia o le paleni vai-electrolyte, o le fesuiaiga o le togafitiga o loʻo faʻamatalaina i foliga o saline ma togafitiga o le tino.

Tausiga togafitiga

O togafitiga faʻapitoa mo le pancreatitis e masani ona tuusao ma leai. O auala tuusaʻo e aofia ai le taotoga i luga o le vaeluala, gastrointestinal tract, ma le neurotomy. Faatonu? uilavai, faʻaaogaina o maa, faʻaogaina o le au.

O togafitiga faʻapitoa o le pancreatitis e masani ona faʻaalia i mataupu nei:

  • foliga faigata o le faamai, faatasi ai ma le vevesi faalavelave,
  • ogaoga tiga e le mafai ona mou atu ma togafitiga faaumiumi umi,
  • le foliga mai o se uila.

O faʻamaʻi pipisi o le pancreatitis i le taimi o le faʻamagaloga o loʻo faʻaalia ai se taumafa faʻatasi ma le faʻasaina o gaʻo ma mea maualuga o le palatini. O meaʻai vevela ma fila vevela, kofe, koko, sodas ma meainu vevela e tatau ona le aofia ai. O loʻo faʻaalia vai inu: Slavyanovskaya, Smirnovskaya, Essentuki Nu. 4. Se vaega o mea taumafa, 5-6, o nisi taimi 8 taimi i le aso. I le taimi o le faigata, o le anapogi e faʻamaonia mo le 2-4 aso.

Puipuia o le pancreatitis tumau

Togafitiga o le pancreatitis e masani ai i totonu o le falemaʻi ma i luga o le falemai fafo o le a le maua se aafiaga tumau e aunoa ma se isi puipuiga. O le ava malosi ei ai lona aafiaga leaga i luga o le paluga, o le mea lea, mo faamoemoega puipuia, e tatau ona matua vavae ese. E taua tele le togafitiga o faʻamaʻi o le biliary tract, o le manava ma le duodenum i se taimi talafeagai, o meaʻai lelei e aunoa ma ni meaola manu tele ma vevela mea manogi e tatau. O nei faiga o le a mafai ai ona maua le pancreatitis e faʻaloloa le vaitaimi o le faʻamagaloga.


O sina masalosalo ole pancreatitis e manaʻomia ai le vave faʻamaonia poʻo le taliina o lenei vaega o maʻi gastrointestinal, lea e le mafai e aunoa ma ni masini faafomaʻi lata mai ma maua ni fomaʻi agavaa e faʻaaoga tulaga faʻaonapo nei mo le togafitia o faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, filifili i taimi uma le falemaʻi e iai mea uma e te manaʻomia e fai ai le faʻamaonia saʻo.

Faailoga o le Pancreatitis

O le falemaʻi o le tino pancreatitis e masani lava ona foliga tutusa ma le masani ona oona. O le faʻamaʻi amata vave ma o loʻo tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  1. O le tiga o le fusi i le pito i luga, o nisi taimi e maua i le itu taumatau poʻo le agavale o le hychochorium.
  2. Paʻu i totonu o le taimi pulapula e susulu i isi vaega o le tino: scapula, tua, pito i lalo.

Lavea vave, tiga, tagi i le taimi o le faigata o pancreatitis

  • Le lava le fiaʻai.
  • Nausea
  • Faʻaleaga vomiting o le talo poʻo le manava, e le aumaia le toomaga.
  • Faʻateleina le vevela o le tino i le 40 tikeri.
  • Talofa.
  • Faʻasolo vave.
  • Faʻaitiitia o le toto.
  • Tu ma masani.
  • Pallor o le paʻu.
  • Plameric inflammation

    O le tiga i le taimi o se osofaiga o le tino pancreatitis e matua ogaoga ma e masani ona avea ma mafuaʻaga e alu ai i le fomaʻi. I totonu o le pancreatitis, faatasi ai ma tiga matuia, e masani lava ona masani fua le tagata i fualaau faasaina e fesoasoani e faaitiitia ai tiga: antispasmodics poo analgesics - o le a latou faamamaina le tulaga mo sina taimi puupuu, ae le foia ai le faafitauli ogaoga.

    Taua! Afai e le sailia e le tagata maʻi se fesoasoani faafomaʻi i se taimi talafeagai, o le lamatiaga o le atiina ae o le necrosis, ma le purulent inflammation, faateleina, lea e mafai ona iu i le maliu o se tagata.

    O le soona inu o le tino e le afaina ai le gaioiga o gaioiga uma o le tino, o le mea lea e na o se iloiloga atoa ma le tofiga mulimuli ane o togafitiga faafomaʻi o le a fesoasoani i le faaleleia atili o le tulaga o le maʻi, e puipuia ai ituaiga uma o faafitauli ma gaioiga.

    Fesoasoani muamua mo se osofaʻiga

    I se osofaiga ogaoga o pancreatitis, e tatau ona e valaʻau le 'au o le falemaʻi i le vave e mafai ai, aua o le tuai e mafai ona taʻitaʻia e le gata i ni faigata ogaoga, ae oʻo lava i le oti. Aʻo le i taunuu mai fomaʻi faapitoa, e le tatau ona faia ni togafitiga o fualaau e tatau ai. Ina ia faʻaitiitia le faʻanofoina o pancreatic, e mafai ona e tuʻuina se aisa i lou manava. I le vomiting leaga, e tatau ona ave le tausiga e puipuia ai le fesuiaiga mai le ulu atu i mama. Mo lea, e tatau i le tagata maʻi ona taoto i ona tafatafa ma faʻaoʻo lona ulu. O fualaau faasaina, e mafai ona e ave No-shpa, Paralgin. A maeʻa le taunuu mai o fomaʻi, e tatau ona latou logoina pe o le a le mea na faia ma i nisi faʻamatalaga auiliili ai uiga masani.

    E faʻafefea ona togafitia se pancreatitis

    Togafitiga o le tino pancreatite o loʻo faia i totonu o se falemai i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. O le tagata gasegase ua faatonuina le moe, o le tele o suʻesuʻega o loʻo faʻatautaia e fesoasoani e fuafua ai togafitiga o togafitiga. E masani lava, o togafitiga e faia i auala faasao, e aofia ai le faʻafofoga tautala ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le sini autu o le togafiti togafitiga o le aveeseina lea o le mea e le lelei ai, o le faʻaitiitia o le atinaʻeina o le necrosis o le gland tissue, o le faʻaosofiaina o le toe faʻaleleia o gaioiga i gaʻo o le gastrointestinal tract.

    Aʻo leʻi oʻo mai le falemaʻi, e mafai ona ave Baralgin mai fualaau faasaina

    Togafitiga ma vailaau mo gasegase pancreatitis e na o le pau lava pe afai e leai ni laasaga o le puluga po o le necrosis o le tino i le pancreas. Afai o faiga e le mafai ona suia i totonu o le okeni, na o le pau lava le auala e teu ai le ola o se tagata o taotoga.

    O se vaega taua o togafitiga togafitiga o se taumafa malosi, lea e tatau ona tausia mo se taimi umi. A maeʻa se vaitaimi faʻalavelave, e faʻaauau pea ona togafitiga le tagata maʻi i luga o se falemai. O a fualaau faʻatau e ave ma le tino pancreatitis? O le a faʻamatalaina e le fomaʻi taʻitasi mo tagata maʻi taʻitasi. E taua le mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi, ia matua usitai i vailaau faatonuina o soo se vailaau, mulimuli i se meaʻai. Afai e le amanaʻia e se tasi fautuaga a se fomaʻi, e le mulimuli i se meaʻai, ona oʻo lea i le tele o taimi e lamatia ai le osofaʻiga lona lua.

    Vailaʻau Vaaiga Aoao

    I le mumū tele o le pancreas, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina vaega o vailaʻau nei:

    • antispasmodics (faʻanofo pe faʻaitiitia le tiga o le manava o le tino, e faia faʻaluaina ma faʻatautaia i se auala vavalalata poo le iniseti): No-shpa, Spazgan, Baralgin,
    • H2-blockers of receptors histamine (faaitiitia le gaosiga o enzymes pancreatic): Ranitidine, Famotidine,
    • (taʻaloga mo le le atoatoa o le exocrine): Phosphalugel, Almagel,
    • tapenapenaga o le enzyme (faaleleia le faagaoioia o le gastrointestinal tract): Creon 10000, Creon 25000, Creon 40,000, Mezim, Pancreatin, Festal,
    • antibacterial vailaʻau (faʻamaonia mo le faateleina o aʻafiaga o faʻalavelave poʻo le purulent process in the tissues of the pancreas): o vailaʻau faʻasalalau lautele lautele mai le vaega o cephalosporins, penicillins, fluoroquinolones, macrolides ua ave,
    • inhibitors enzyme pancreatic (faaitiitia le faaselaina o proteland proteland, lea e masani ona mafua ai le mumū): Kontrikal, Gordoks, Trasilol.
    O tapenaga o le Enzyme e faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract

    I totonu o se falemaʻi, toetoe lava o vailaau uma o loʻo faʻaaogaina ma le le mautonu. I le faaopoopo atu i vailaau ua taua i luga, ua faatonuina ai tagata gasegase le folasia o fofo (glucose, Reopoglukin, Kontrikal), faapea foi togafitiga ma togafitiga. I le togafitiga mai fafo, o le tagata maʻi ua faatonuina vailaʻau mo le faʻafofoga tautala.

    Taua! Afai o le tagata maʻi e maua i le pancreatitis, togafitiga, fualaau faasaina ma a latou tui ua faatonuina e le fomaʻi taitoatasi. O le faʻamalosi poʻo le le pulea lelei o soʻo se tasi o fualaau e mafai ona le gata ina aumaia ai manaʻoga e manaʻomia, ae faʻaosoosoina ai foi se faʻalavelave ma taunuuga leaga.

    Togafitiga uiga

    O le gasegase o le pancreatitis o se maʻi ogaoga ma matautia, o le togafitiga e tatau ona faia e se fomaʻi agavaa - o se tagata poto faapitoa i le gastroenterology. E tāua tele i ia tulaga o le puipuia lea o oe lava ia ma maua vave le avanoa i se fomaʻi, talu ai e le mafai ona faʻaalu se taimi i lenei maʻi. Le lava togafitiga talafeagai e mafai ona taʻitaʻi atu i le atinaʻeina o le necrosis o le gland poʻo le peritonitis.

    O togafitiga faʻamaʻi mo lenei faʻamaʻi na faia e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi. E taua le tausisia o le tui ma faʻaaoga fualaau uma ua faatonuina e le fomai.

    Faʻalogo! I le faaopoopo atu i le inuina o vailaʻau, e tatau ona e mulimuli i se taumafa paleni, ma i totonu o le taimi umi, matua le mafai ona 'ai.

    Pe a amata le maʻi pe togafitia le togafitiga, o le togafitiga o fualaau faasaina o le a le aumaia ai le manaʻoga. I ia tulaga, e masani lava ona faatonuina e le fomaʻi togafitiga faʻapitoa.

    Togafitiga o le pancreatitis masani i le taimi o le faigata

    I le taimi o le faigata, o le togafitiga o le pancreatitis e masani ona tuliloaina sini nei:

    1. Togaga o le tiga.
    2. Faʻaitiitia le mamafa i le pancreatic ducts.
    3. Faʻaleleia o vai-electrolyte maʻi.
    4. Faʻaitiitia le faalilolilo o le pancreas.
    5. Faʻailogaina o le faʻamalositino.

    Faʻamamaga tiga

    Ina ia faʻaitiitia le tiga, o le tagata maʻi i aso muamua o le faʻasalaga e faʻaalia ai le fiaai. Ona faʻataʻitaʻiina lea o se taumafa vavalalata (laulau Numera 5). Muamua lava, o ipu e faʻapipiʻiina le gaosiga o le enzymatic o le gland e faʻaesea mai le taumafataga. O lenei mea e vevela, falai, suamalie, meaʻai gaʻo. E sili le lelei ona 'ai e 5 taimi i le aso, o le faamamafaina lea o meaʻai o le protein (ole kuka ma iʻa, meaʻai susu). Ina ia faafaigofie le fafagaina o le meaai, e tautua i ni vaega laiti, mafanafana, ae le vevela, i totonu o se vai po o se setete.

    Taua! I tagata gasegase o loʻo mulimuli i mataupu uma o se taumafataga o le soifua maloloina, e tele taimi e matauina ai le televave o taimi, e le masani ona faia ni taotoga taotoga, ma e vave tele le toe faaleleia.

    Afai o le tiga o le tiga e le muta i aso muamua, o vailaau-anti-inflammatory drugs (paracetamol, diclofenac, etc.) ma antihistamines (suprastin, diphenhydramine, pipolfen, ma isi) ua faaopoopo i togafitiga. O lenei tuufaatasiga o fualaau faasaina e faamamaina ai le mumu ma le tiga, e faaitiitia ai le oona o aafiaga o le soona inu i luga o le tino o le tagata.

    Faʻatasi ai ma le tiga faifai pea, o faʻamalosi faʻamaʻi (trimeperidine poʻo octootide) e faaopoopo i togafitiga. I le avea ai o se isi metotia o le togafitia o tiga, o le poloka o nuanua ma plexuses e mafai.

    Faʻaitiitia o le malosi o le tino

    Faatasi ai ma togafitiga talafeagai o le maualuga o le toto, e vave ona mou atu le tiga ma le vevela, o lona uiga o le vaega laititi o pancreatitis e pasia. O le aveeseina o le faʻamaʻiina i luga o le gaʻo o le pancreas e mafai ona na o le malolo o le sphincter o Oddi (o loʻo i le va o le pule autu ma le lua o le duodenum). Antispasmodics (leai-spa, papaverine, uʻamea, atropine, platifillin, metacin) e faʻaaogaina e togafitia ma faʻamalolo ai spasm.

    Faʻaleleia o vai-electrolyte maʻi

    E faʻaaogaina e faʻamamafa ai ma faʻapipiʻi ai le eletise ma le suavai o le tino. Mo lenei, o faʻaopoopoga colloidal ma le protein mo infusion infusion e faʻapipiʻi i togafitiga. Afai o le pancreatitis e tupu i le faʻapalapalaina o mea, ona faʻaaogaina lea o gasegase faʻamalosi faʻatasi ma faʻamaʻi faʻasolosolo. I lenei tulaga, o le aveesea o toxins inflammatory mai le tino maʻi o le a faatelevaveina.

    Faʻamatalaga togafitiga anti secretory

    O le enzyme glands lava ia e matua afaina tele ia te ia lava. Faatasi ai ma le pancreatitis, o lenei aafiaga oona ua faaleleia. Ina ia faʻavaivaia, o fualaau e faʻaititia ai le secretory activity o loʻo faʻaaogaina, lea e tuʻufaʻatasia ma le fiaai ma meaʻai e maua ai se mea moni. Fualaau faasaina: filifiliga, trasilol, gordox, sandostatin.

    Faʻateleina pasese

    Talu ai o le pancreatitis e taofia ai le gaioiga o le manava ma le duodenum, e mafai ona faigata le fausiaina. Mo le faʻaleleia ma faʻaosofia ai le peristalsis, metoclopramide, cerkcal, domperidone ua faaopoopo i togafitiga. O nei vailaau e le gata ina faaleleia ai le peristalsis, ae le gata foi i le aveesea o isi faaletonu o le mafaufau (o le fatuburn, nausea, vomiting, ma isi).

    Togafitiga o le pancreatitis masani i le faʻamagaloina

    A aunoa ma le faʻavavevave, o togafitiga o pancreatitis e masani ona i ai sini nei:

    1. Faʻatele le vaega o le faʻamagaloga, ma puipuia ai se isi faʻalavelave.
    2. Faʻaitiitia le alualu i luma o le faʻamaʻi.
    3. Taofi faalavelave tutupu.

    O le auala autu o togafitiga o se taumafataga faʻamalosi ma le faʻasaʻo o gaʻo, falai, meaʻai ma meaʻai. O meaai e le mafaamatalaina ma ipu e faʻaleleia le gaosiga o le enzymatic o le gland e le aofia ai. O le meaai e tatau ona aofia ai le tele o meaʻai o le protein (ituaiga meaʻai e maualalo le gaʻo ma aano o manufasi, meaʻai susu), pata ma fualaʻau. O meaai uma e tatau ona kuka pe uʻu, e tatau ona faʻaleleia le mafanafana, i totonu o le vai poo le setete. E sili le lelei ona 'ai i le faasologa o taimi, faalima i le aso, i ni vaega laiti.

    Mo le taumafataga o le taeao, ia faʻamalosi faʻamalosi gaʻo (cereals mai gaʻo susu i le susu), faʻaaogaina meaʻai a manu. O le malologa e tatau ona aofia ai le sua ma se auala autu. O le taumafataga o le afiafi e aofia ai meaai mama, meaai e leai ni mea taumafa (gaʻo susu gaʻo, fuālaʻau fuamoa). I le po, e faʻaleleia le peristalsis ma le gastrointestinal tract, e sili atu le inu i se ipu malamalama o le kefir poʻo se isi susu susu.
    O taiala lautele o taumafa mo pancreatitis e masani ona faapenei:

    • Ua saunia ni soupuni i luga o fagalaʻau fualaʻau poʻo luga o faga o aano o manu (moa, toso, vela, lapiti, povi moa).
    • O fualaau faisua ua faʻaaogaina e pei o se falaoa o le itu poʻo i le ituaiga o salu, o loʻo fufulu pe aisa.
    • O fua e tautua i se pepa tao, e tuʻuina atu i apu ma pears.
    • O le susu atoa e le fautuaina, aua o loʻo i ai le tele o le gaʻo.
    • E le aofia ai le inu ava malosi ma le inu. Teas, decoctions o laau afu, fualaau aina mago ua faatagaina.
    • O le falaoa e sili atu le lelei ona 'ai i se mea malo, ae le o le fou.
    • Mai puddings suamalie, e mafai ona faʻafeiloaʻi pati.

    Taua! Mo le togafitiga o pancreatitis masani i le taimi o le faʻamagaloga, ua lava lava le mulimuli i se meaʻai. E faʻamalieina atoa ai le maʻi o le maʻi, o lona uiga e puipuia ai le faʻalavelave. O vailaʻau i lenei laasaga ua faʻatulagaina e tusa ai ma faʻamatalaga ma pe a maea feutagaiga ma se tagata poto faapitoa.

    Faiga faʻapitoa

    I le i ai o faʻamaoniga o le le atoatoa o le faalilolilo, e faʻapipiʻi faʻamalosiga faʻamaʻi pepe i le tagata maʻi i togafitiga. O le panzinorm lea, o le tausamiga, pancreatin.

    Afai e maitauina le leiloa o le mamafa (e oo atu i le 15 kilokalama), ona faʻaalia lea o le faʻaofiina o fofo o amino acids, proteins, emulsions o gaʻo, ma le togafitiga o le vailaʻau.

    Afai e maua i le maʻisuka, o vailaʻau oona ma le inisopaini e faʻamalosi ona faʻamatalaina.

    O se tulaga tutusa tutusa i le togafitiga o le pancreatitis e masani ai o le togafitiga toga. O le tuʻuina atu i le falemaʻi e mafai ona maua mai lau fomaʻi. E taua le maitauina o tagata uma e maua i le pancreatitis masani o loo i lalo o le vaavaaiga faafomaʻi ma faia le suʻega ma le toe foia togafitiga e faalua i le tausaga. Faʻamatalaga masani o le pancreatitis, o le falemaʻi e mafai ona oʻo atu i le fa taimi i le tausaga.

    Faaiuga

    Togafitiga o le pancreatitis e masani ai, o se faagasologa ole telefoni, e aofia ai meaai, togafitiga fualaau faasaina, ma togafitiga toga. O le faʻagasologa o taotoga e seasea lava ma e na o le faʻamaoniga e faia. I le tele lava o mataupu, o togafitiga faʻasaʻo e faʻaaogaina e taofi ai faailoga o le pancreatitis o le chronic, faʻamalolo le mumu, faʻateleina le taimi o le faʻamagaloga, faʻatupulaia le ola o le tagata maʻi ma puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli. E taua le aua nei amata lou tulaga, ae ia faʻalogo i le fautuaga a se fomaʻi ma mulimuli i fautuaga. I lenei tulaga, e mafai ona maua se faʻamautuga mausali o le pancreatitis masani, ma o le mea lea ia galo e uiga i faʻamaoniga o se maʻi lē lelei e faʻavavau.

    Recipes mo le togafitiga o le pancreatitis masani

    Togafitiga ma togafiti a tagata ua manatu e sili atu le saogalemu ma e sili atu le aoga nai lo le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa. O fuamasi e faigofie ona saunia. O tagata maʻi e fiafia i le maua o le talosaga. O le tusiga o loʻo lisiina ai metotia o le gaosia o fualaau mo le togafitiga o le pancreatitis masani ma togafitiga faʻataʻitaʻi:

    O fua o lisi ua faʻaaoga e togafitia ai le pancreatitis i foliga masani. O le a faʻaalu se taimi e togafitia ai le pancreatitis. Toe faʻaleleia e tele masina. O le faʻalavelave o le faʻaogaina o isi fualaau mo le gasegase o le faʻamaʻi o loʻo faʻamatalaina i le tusiga.

    Afai e togafitia, e leai se fesiligia o le togafitia o le maʻi pancreatitis i le fale. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolo i aso anamua e le fautuaina. Tofia togafitiga talafeagai ile falemaʻi. O se vaega tāua i le faʻaauau o le gauai faʻapitoa o le taumafa, faʻalautele i le taimi mo le ono masina pe sili atu.

    A maeʻa ni nai aso, pe a faʻaitiitia le faailoga, o le a amata se vaitaimi o le toe faʻaleleia. I le faʻaopoopoga i le toe faʻaleleia, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaleagaina o le faʻaogaina. O vailaʻau faʻapitoa e sau i le laveai. O le taumafa o fualaau oona o le a muta, ua faatagaina e amata ona faʻamalosia le iuga o togafitiga fualaau.

    Recipes mo togafitiga o pancreatitis

    Mafaufau i metotia faʻamaonia e faʻaaogaina e faʻaauau togafitiga. E mafai ona faʻaaoga pe a faʻafefe le vaitaimi umi. E faatagaina e aofia ai metotia i taimi malolo i le togafitiga o le pancreatitis. Talu ai o le matafaioi a le pancreas o loʻo i ai i le gaʻoina ma i le endocrine polokalama, o tulimanu e faʻatatau i le tausia o nei galuega tauave:

    O suʻega o loʻo i ai e le mafai ona lisiina. O togafitiga faʻapitoa mo pancreatitis e faʻapenaina i aso uma. Aua le faʻagaloina i latou ina ia ausia se taunuuga, e sili atu ona tamaoaiga e faʻaaoga. Muamua, e tatau ona e suesue i iloiloga o tagata ua aafia i se faʻamaʻi faapena, ona fausia lea o togafitiga mo pancreatiti i le fale.

    Fautuaga mo togafitiga o pancreatitis i le fale

    Mulimuli i fautuaga a fomaʻi, pe a iai se manaʻoga e liliu i togafitiga masani. Ina ia aloese mai le faateteleina o le tulaga, tatou te mafaufau i itu taua:

    • o le togafitiga e pulea e le fomaʻi, e tatau ona talanoa ma le fomaʻi le filifiliga o togafitiga togafitiga mo le ituaiga o pancreatitis ma le tulaga o le atinaʻeina o le maʻi,
    • aua le faʻaaogaina le oloa pe a fai e maua se faʻaaloalo i le vaega poʻo se tali atu i se mea e tupu ai,
    • auala masani a tagata e faʻaaoga ai lau. E sili atu ona lelei le faʻatau faʻatau i falemaʻi,
    • e tatau ona matua mataʻituina le fuainumera ma le numera o faʻasalaga, ae le o le faʻaititia pe faʻaitiitia,
    • pe a e lagona le le lelei, e taofi le mauaina o le vailaʻau,
    • metotia o togafitiga ma togafitiga a tagata e telegese, e tatau ona e onosai e maua le iuga,
    • aua nei faʻafefiloi le tele o suʻega i le aso i le taimi lava e tasi, o le isi itu o le faagasologa e mafai ona oʻo mai ma o le tulaga o le a na ona tupu,
    • e le manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi togafitiga homeopathic faʻatasi ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e mafai ona tutusa ia musika, e mafai ona maua ni mea e le mafai.

    Soʻo se togafitiga e manaʻomia ai le faaaloalo ma le tausiga. Togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu faʻapitoa faʻatasi e maua ai faʻamaliega lelei. Pancreatitis e masani ona tupu ona o le sese o se tagata, ma e sili atu le puipuia o le maʻi nai lo le togafitia. O le mea lea, o suʻega masani, mataʻituina le tulaga o le manava, faʻapipiʻi i mea autu o meaʻai talafeagai, ma le faʻatagaina mai le inu o le ava malosi e faʻafeiloaia.

    O le faʻaogaina o le inflammatory i totonu o le tino o le pancreas e oʻo atu ai i le atinaʻe o pancreatitis, lea e mafai ona maua uma le aʻoga ma le tumau. O le maʻi e amata ona mafua mai i le tele o le faateleina o enzymes i totonu o le va o le gland, lea e faʻaumatia ai le tino o le okeni, faʻalavelaveina ai lona gaioiga, ma mafua ai ona afaina. O le falemaʻi o le tino pancreatitis e masani lava ona faʻaalia, ma o le maʻi lava ia e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi. O se vaega taua o togafitiga togafitiga o togafitiga fualaau faasaina, lea e aofia ai le aveina o vaega o fualaau faasaina ma se metotia eseese o gaoioiga. O sauniuniga mo le togafitiga o le tino pancreatite e mafai ona faʻaleleia ai le tino, faʻamalolo le mumunia, taofi faʻamaoniga o le maʻi, faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli uma, faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi.

    Togafitiga o le maʻi pancreatitis e masani lava ona faia i totonu o se falemaʻi, pe a tuʻuina atu i le falemaʻi ni togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. Faatasi ai ma se osofaiga itiiti o le faamai, o le togafitiga e mafai ona faia i luga o se nofoaga i fafo. O togafitiga faasao e aofia ai le ave o vailaʻau, malolo, ma mulimuli i se taumafa lelei. O le aoga o togafitiga togafitiga e tuusaʻo lava i le maʻi, tulaga ma le ituaiga o le maʻi. Aʻo leʻi togafitia le pancreatitis, e tatau ona vaʻavaʻai mai isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, lea atonu o loʻo i ai faʻamaoniga tutusa.

    O le gasegase pancreatite ua faʻaalia ai faʻamaoniga, lea e masani ona faʻafuaseʻi ona tupu faʻafuaseʻi pe a uma le faʻaaogaina o le ava, mea e 'ai i mea taumafa, ma le talaaga o cholelithiasis ma isi mea faʻaosofia. O se osofaiga mataʻutia e masani ona tupu ona o le afaina o le talo ma maʻa. Ae i ia tulaga, ua faatonuina e le fomaʻi togafitiga togafitiga e aveese ai le gallbladder pe toe faʻafoisia le tulaga o le alalele.

    O le mea autu o le faʻamaʻi o se tiga ogaoga i le vaega pito i luga o le tumutumu pito i luga, tauagavale poʻo le saʻo o le hypochondrium. O tiga e masani lava ona i ai se uiga fusi, e mafai ona pipii, tipi, faʻatasi ma le siu, vomiting, gutu malulu. Vomiting i totonu o le pancreatitis ma le faʻafefiloi o bile, ae e le aumaia ai se toomaga. I le faʻaopopo atu i faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi, o le maʻi o le maʻi e mafai ona faʻaitiitia le malosi, faatasi ai ma se falemai faʻapitoa:

    1. Faʻateleina le vevela o le tino i le 40 tikeri.
    2. Faʻasolo vave.
    3. Loto o le fatu.
    4. Umi le manava.
    5. Faʻaitiitia o le toto.
    6. Pallor, cyanosis paʻu.
    7. Totoina.

    O tiga matuia ma ogaoga i le tino pancreatitis e mafua mai i le mea moni e faapea o le pancreas e tele naua namu, lea e mafua ai le tiga o le tele o le malosi. O le tiga o le tiga e mafai ona ola i ni nai itula po o aso, o lea e taua tele ai le iloa o le faʻamaʻi i le taimi, e faʻaaogaina uma togafitiga tatau e faʻamalo ai faailoga.

    Togafitiga o le maʻi pancreatitis e tatau ona faia i le uluai faailoga o le maʻi. Talu ai ona o nisi ituaiga ma laasaga e mafai ona afaina, e tatau ona e valaau atu i se au taʻavale a le au taʻavale i le vave e mafai ai. Aʻo leʻi oʻo mai le 'au o fomaʻi, e manaʻomia e le maʻi ona mautinoa le filemu. I le avea ai o se mea faʻapitoa, e mafai ona e inu i le antispasmodic No-shpa poʻo le Drotaverin, lea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga, faʻaleleia mo se taimi le manuia.

    O le togafitiga o le pancreatitis oona e aofia ai le aveina o vaega o vailaau oona o loo faia i le tautala, i le vavalalata poo le intramuscularly. O le togafitiga faʻafefea, faʻapea foʻi le fualaau o vailaʻau, o le umi o le faʻatagaina e setiina e le fomaʻi taʻitasi mo maʻi taʻitasi. O le togafitiga o le pancreatiti mausali e faʻamoemoe e faʻaitiitia le faʻamaʻi o le tiga, faʻaitiitia le numera o enzymes pancreatic, faʻaitiitia le faʻamaʻi, toe faʻaleleia poʻo le faʻaleleia atili o le gaioiga o le okeni.

    O le togafitiga o fualaau oona ua fuafuaina e se gastroenterologist ma na o le maea lava o taunuuga o suesuega uma ma meafaigaluega. Afai e mautinoa e le fomaʻi e le manaomia e le tagata maʻi le falemaʻi, o le togafitiga e faʻataʻitaʻiina i luga o se falemai, e aofia ai le tagofia o fualaau oona, o ia mea uma o le ai ai se aafiaga patino i luga o le paʻu. I totonu o le falemaʻi, o faʻamalosi uma lava o loʻo faʻaaogaina i se auala vavalalata poo se mea faʻapitoa ma e naʻo lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.

    I le faaopoopo atu i vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i se osofaiga o le tino pancreatitis, ua faatonuina e le fomaʻi se "meaai fiaaai," lea e tatau ona mulimuli i ai mo le 3 aso.

    I le pancreatitis ogaoga matuia, o le tagata maʻi e tuʻuina i totonu o se potu maʻi tigaina, pe afai e manaʻomia uma togafitiga faafomaʻi e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le faʻafitauli, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o aʻafiaga o faʻafitauli. I mataupu e le o aumaia ai le faʻamoemoega ua faʻamoemoeina pe ua amataina le faʻamaʻi, ua faatonuina e le fomaʻi se gaioiga laparoscopic, lea e faasino i faiga e le mafai ona osofaʻi, e i ai se taimi puupuu e faʻasolo ai. A maeʻa le taotoga, e tatau foi i se tagata ona ave ni vailaʻau e faʻamaonia le pancreas.

    O le togafitiga o pancreatiti i le vaega laititi o le faamai e aofia ai le aveina o vailaau eseese, o ia mea uma e i ai sona aafiaga patino i luga o le pancreas ma le faatulagaga o fualaau oona.

    O fualaau o loʻo taʻua i luga o loʻo avanoa i ituaiga eseese o vailaʻau. I tulaga ogaoga, o le tagata maʻi ua faatonuina le faʻaofiina o fofo faʻasoʻoto faʻatasi ma fualaau.

    Soʻo se vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le tino pancreatitis e tatau ona faatonuina e se fomaʻi. E na o se fomaʻi e mafai ona ia faia se togafitiga togafitiga, tuʻuina atu fautuaga aoga.

    I totonu o se falemai, o fualaau faasaina e pei o Contrical, o se vailaau o le plasma, e masani ona faatonuina e taofia le gaioiga o le enzymes proteolytic lea e aofia ai le faia o le gaioiga o le inflammatory i le pancreatic tissues.

    I le faananaina pea o le vomiting, o le tagata maʻi ua faʻataʻitaʻiina sauniuniga metoclopramide - Cirucal, Metoclopramide, o loʻo faʻatautaia faʻapitoa. O nei fualaau faasaina e mafai ona faapaleniina le motumotu o le intestinal, faaleleia le faimamaga. I le popofou o le taimi umi, e faʻaaogaina ai faʻamaʻi, antispasmodic fualaau, e fautuaina foi e faʻaaoga vai inu mafanafana e aunoa ma le kesi, o se "fiaaai" meaai, ma faʻamalo le faʻafesoʻotaʻi ma soʻo se mea e faʻaosofia ai.

    Ina ia faʻamalo le spasm ma faʻasaʻo le tiga, E leai se-shpu e masani ona faʻaaogaina. I le fale, e mafai ona e ave fua (80 mg faalua i le aso), ma i totonu o se falemaʻi, o le fualaau faasaina e faʻatonuina i le intramuscularly.

    I le i ai o se faʻalavelave faʻaleagaina lea e mafua mai i siama faʻamaʻi, o loʻo faʻatulagaina se togafitiga o le antibacterial therapy. O le vailaau faʻasaina e faʻatautaia ma le le faʻamalosi poʻo le intramuscularly. O le togafitiga e oʻo atu i le 10 aso. Faʻatasi ai ma togafitiga o le antimicrobial, tapenapenaga o le enzyme (Creon, Mezin, Panzinorm), faʻapea foʻi ma mea faʻapitoa (Linex, Hilak forte, Lactovit) e faʻaaoga.

    I le tulaga o le edema o le tino o le pancreatic tissue, o se sauniuniga o le antienzyme - Trasisol - e faʻaaogaina ma le le fiafia, lemu.

    I totonu o le taimi umi, e mafai e le fomai ona faatonuina le fualaau faasaina Octreotide, o se mea tutusa o le hormone somatestatin. O lenei vailaʻau e taofia ai le puleaina o le manava ma le paʻu, ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi, faʻamaonia le galuega a le tino.

    O le togafitiga o le tino pancreatitis e mafai ona ave mai le 5 i le 10 aso i le falemaʻi. Mo togafitiga mai fafo pe a uma ona faʻasaʻa, ua faatonuina foi e le fomaʻi ni vailaʻau tuʻufaʻatotoga o le a ave e le tagata gasegase mo vaiaso poʻo masina.

    Mo togafitiga o le tino pancreatitis, e faʻaogaina fualaau faʻamalosi ma fualaau oona, ae o la latou filifiliga e tatau lava ona tuʻuina atu i le fomaʻi.

    O le gasegase o le pancreatitis o se maʻi ogaoga ma matautia e manaʻomia ai togafiti talafeagai i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. O le togafitiga a le tagata lava ia o le panicreatitis e le mafai, ona o le le pulea lelei o soʻo se vailaʻau e mafai ona faʻalavelave tele, ma o nisi taimi e le mafai ona faʻaaogaina, faagasologa i totonu o tisipenisione o le okeni. E iloa e le lelei le togafitiga o le faʻamaʻi, e mafai ona maua se aʻoga masani, lea o se taimi taua o le faʻamagaloina ma le faʻateleina o le uiga. Afai ei ai se talafaasolopito o le tino pancreatitis, e taua tele le mulimuli i nisi tulafono:

    1. I totonu o le taimi laititi, e faʻasaina le fufulu o le manava pe faʻaaoga se paʻu vevela vevela i luga o le manava.
    2. I le tulaga o le nausea, e faʻasaina le faʻaleagaina o vomiting.
    3. E faʻatagaina le faʻaogaina o isi metotia o togafitiga.
    4. O vailaau faafomaʻi e tatau ona filifilia faatasi ma le fomaʻi.
    5. I le pancreatitis, o vailaʻau uma e ave e tusa ai ma se polokalame faapitoa.
    6. A maeʻa le faʻamuamua o le faʻaleagaina o le antispasmodic and subsides, e tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi, aua o le tiga e mafai ona toe foʻi mai ma le malosi faafouina.
    7. Tausi lelei i le fua fautuaina o fualaau.
    8. O togafitiga faʻamaʻi o pancreatitis i tagata matutua e tatau ona faʻapipiʻiina i taimi uma ma se togafitiga faʻasoifua maloloina.

    E tatau ona togafitia i le falemai le gase o le pancreatitis i le mea o le a maua ai e tagata matutua uma togafitiga faafomai talafeagai lea o le a fesoasoani e pulea ai faafitauli o le maʻi. Afai e te togafitia le faʻamaʻi i uluaʻi faailoga, mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi, e mafai ona e aveesea se osofaiga matautia o le maʻi i le 2 aso talu ona e ulufale i le falemaʻi. Ae ui i lea, o le faʻamalologa lava ia e mafai ona faia i ni vaiaso poʻo ni masina. O le fomaʻi mo le tino pancreatitis e faʻalagolago i le maualuga o le faaleagaina o le okeni, o le tausaga o le maʻi, maʻi faʻamaʻi ma isi mea o le tino matua.

    Togafitiga o le tino pancreatitis i tagata matutua o se faagasologa umi lava e manaʻomia ai se tagata e gauai atu i lona soifua maloloina. E matua taua lava lenei mea i meaʻai ma le olaga. O tagata na gasegase i lenei faʻamaʻi seia oʻo i le iuga oo latou olaga e tatau ona mulimuli i se meaʻai, talu ai o soʻo se mea sese o meaʻai e faʻateleina ai le lamatiaga e atiaʻe se osofaʻiga lona lua.

    Togafitiga mo le tino pancreatitis: togafitiga o vailaau ma togafitiga faa-tagata

    O nei mataupu ua sili ona taua lata mai talu ai nei, talu ai ona o le faateleina o le pancreatitis ua faateleina tele. O lenei tulaga o loʻo faʻamatalaina e le ava malosi, o le faʻalauteleina o le maʻi gallstone ma isi faʻamaʻi masani o le gastrointestinal tract i totonu o le faitau aofaʻi.

    Togafitiga mo le tino pancreatitis i tagata matutua ma tamaiti e tatau ona faia naʻo totonu o le falemai. O togafitiga o soʻo se ituaiga o pancreatitis e masani lava e amata i togafitiga faasao, ae i lalo o le vaavaaiga a se fomai tipitipi ma le resuscitator, e masani ona mamafa le tulaga o le maʻi. Atonu e manaʻomia e ia le tausiga faʻafuaseʻi.

    O le togafitiga e faia mo le tino pancreatitis e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau mai i vaega eseese o vailaʻau. E tatau ona faia faʻamalositiki ma faʻamalositisi togafitiga, faʻapea foʻi ma le faʻaofiina o vailaau e faʻamalolo ai le osofaiga o le enzymani.

    O fualaau mo le togafitiga o le tino pancreatite ua filifilia e le fomaʻi. O le filifiliga e faalagolago i le ogaoga o le tulaga, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma uiga o le tagata maʻi. Le tele o vailaʻau e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo le maʻi pancreatitis →

    Umi mo le toe faʻafoisia o le paleni masima vai

    O le faʻaogaina o le tino e oʻo atu ai i le atinaʻe o le inisua: o le fiva e aliali mai, o le fatu ma le faʻaleleia o gaioiga faʻalauteleina, faʻateleina le vomiting, manava manava, ma le suamalie. O se taunuuga o nei faiga, o le tagata e le tele se suavai, o le maualuga o le felafolafoaʻi o toto ua faaititia, o le fuainumera o eletise i totonu o le toto ua faaitiitia.

    O le mea lea, o le togafitiga o le tino pancreatiti i totonu o le falemaʻi e tatau lava ona aʻafia ai le faʻaogaina ma le faʻamālōlōina o togafitiga, lea e faʻatino ai galuega nei:

    • tau faasaga i le teʻi ma le paʻu,
    • toe faʻaleleia o paleni vai,
    • faʻasologaina o le tuufaatasiga o le toto,
    • puipuiga o le thrombosis, e aofia ai vaa pancreatic,
    • faʻaleleia metabolism.

    O le Reopoliglukin o le a faʻavaivai le pala, lea e faʻaitiitia ai le viscosity o le toto, faʻaleleia le microcirculation, ma faʻaitiitia ai le fulafula o le pancreas. E faʻaaogaina foi Hemodez, e vave ona noatia toxins ma aveʻesea i le urine, e mafua ai le faʻamalolo.

    Ina ia toe faʻafoʻi le paleni o masima-vai, o vaifofo saline e faʻapipiʻi faʻapalapalaina le pata, e aofia ai sauniuniga:

    • vailaʻau faʻavaomalo o le sodium chloride, paluga, faʻafefiloi palu,
    • 5% vaifofo kulukose ma le inisalini e aoga e taofi ai le faʻaleagaina o le gaʻo o le tino,
    • Acesol, Trisamine,
    • calcium gluconate jet.

    O le gaioiga le lelei e fesoasoani i le fesuiaiga o le siosiomaga i totonu o le tino i le itu o le alo. O le mea lea, ina ia faʻamaonia le paleni o le acid-base, o le solium bicarbonate solution e faʻatonutonuina i luga o le vailaau.

    A maeʻa ona toe faʻafoʻisia le voluma o le felafoaʻi o le toto ma le vai-electrolyte metabolism, e manaʻomia le faia o fofo o le Albumin, Polyglukin, ma le plasma toto. Latou te faʻaleleia meaʻai paleni, lagolago i le tino puipuia o le tino, ma totogi mo le le lava o le faʻamalosi o le protein i le pancreatitis. O la latou folasaga ua i ai foi se aafiaga o le antishock, fesoasoani e faateleina le toto maualuga, faaleleia le tulaga lautele o le tagata maʻi. Mo le tausiga o matua i le taimi ogaoga o le faamai, o felafolafoaiga o gaʻo e faia i se tulaga le mautonu.

    O vailaau faʻasoifua nei e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le faʻasaʻolotoina o enzymes digestive ma faʻatapulaʻa ai vaega o le pacreatic tissue necrosis e mafua mai i le autolysis:

    • Puipuia inhibitors (Kontrikal, Trasilol, Gordoks). E tele taimi e faia ai i se tulaga le mautonu i le aso i se fualaau e fuafua i le mamafa o le tulaga. O nei vailaʻau e taofia ai le gaioiga o le trypsin ma isi fuamiso e faʻamalosi ai, ma faʻamalosia ai faʻamalositino faʻatasi ma i latou, lea e vave ona alu ese mai le tino. Ae o nei fualaau oona e na o le amataga lava o le pancreatiti.
    • Cytostatics (5-fluorouracil) e iai foi mea e tetee ai i le ita, ma le faʻaleagaina o le faʻasologa o enzymes proteolytic. Ae o nei vailaʻau oona, o lona uiga o le talafeagai o la latou tofiga e masani lava ona filifilia i luga o se faʻavae taʻitasi.
    • Niuropeptide faʻafiafia (dalargin).
    • Tulafono

    O le suka gaosia mai le mucosa gastric e faʻaolaina ai le galuega faalilolilo o le pancreas. O le mea lea, o le togafitiga o vailaʻau o le tino pancreatitis e aofia ai vailaʻau e faʻaitiitia ai le failautusi o le manava. O le tele o taimi, o Kvamatel, Alemagel ma isi faʻataʻitaʻiga ua faʻamatalaina. Atigine injections e lelei. O le cimetidine o loʻo faʻatonuina i se tulaga le talafeagai.

    Togafitiga mo le maʻi pancreatiti ma le faʻataunuʻu o le antienzyme e tatau ona amata vave pe'ā uma ona ulufale le tagata maʻi i le falemaʻi. E faʻatonuina i latou i faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tele o taimi i le aso seia oʻo i se faʻaleleia lelei.

    • Faʻaaogā se paʻu vevela mafanafana i le itu tauagavale o le hypochondrium.
    • Faʻesea meaai mai le gutu.
    • Ia faʻamalieina mea o loʻo i totonu o le manava i se faʻavave o le gasegase, aemaise lava i le siʻosiʻomaga ma le faʻaleagaina vave. E mafai foi ona tui tuusao i le manava e faʻaaoga ai se suʻega.
    • Fai le taalili o le maalili i le intragastric.

    O togafitiga faʻasamaʻi e pei o le lymphosorption ma le plasmapheresis e fesoasoani i le faʻateleina o le faʻamaloloina o le tele o enzymes digestive, toxins, ma le faʻaaogaina o le tino mai le tino.

    Plasmapheresis e taua o le faʻamamāina o le toto. Faatasi ai ma lenei faiga, o se vaega o le toto ua aveesea mai le tino, ua faʻamamaina toxini ma toe faʻafoʻi atu i totonu o le vascular system of the patient. O lenei faiga e faia e tusa ai ma faʻamatalaga nei: o faailoga o le pancreatic necrosis, o le atinaʻeina o peritonitis, o le taimi faatulagaina lea e faʻaleleia ai e le taualumaga le faʻasologa o taotoga. O mea le lelei: o le faigata, o le umi o le togafiti, o lona tau maualuga.

    O le tiga o le vevela o le herpes, e oʻo lava i le talaaga o togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o faʻamalosi, tumau i le aso atoa. O lenei natura masani o le tiga o le tiga ua faamatalaina i le faagasologa faifai pea o le gaioiga i totonu o masini o le pancreas. O le mea moni, e ui i togafitiga uma lava, o le gaioiga o le autolysis e le mafai ona taofia vave.

    Ina ia faʻaitiitia le mafatiaga o le tagata maʻi, e faʻaaogaina faʻatalanoa faʻatalanoaga. Tramadol, Baralgin, Novocaine ma isi gasegase e faʻaaoga. O se aafiaga lelei e faʻaaogaina e ala i le pulea o le Promedol, o le faʻaaogaina o se faʻafefiloi o le kulukose ma fofo o le novocaine. E faʻaleleia le gaioiga o gasegase pe afai o le antispasmodics (Papaverine, Platifillin solutions) e faʻatinoina i se auala faʻafuaseʻi.

    O le latou faʻafeiloaʻiga o le a le gata ina faalauteleina ai vaʻa o le gland, ae faʻamalolo ai foi le spasm o le sphincter o Oddi, e faʻamalosia ai le tafe mai o le talo ma le vai inu i le intestine. O le faʻaleagaina o le Atropine ma le Nitroglycerin e fesoasoani foʻi e faʻamalolo ai le maso o musele mumu o le talo.

    I le ogaoga o tiga, ua faʻaalia ai pusa. O le tele o vaʻaiaʻiga faʻapitoa o le vaeluaina poʻo le faʻaaogaina o le novocaine e tusa ai ma le Vishnevsky. O faʻamaʻi pipisi e aoga tele. O nei faʻavae e le gata ina faʻamamāina ai le tiga ma le mumu, ae faʻaititia ai foi le puleaina fafo o le pancreas, e saofagā i le tafe o le talo i totonu o le manava.

    O le mea lea, o poloka poloka e faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis biliary, poʻo le cholecystopancreatitis, o se mea e masani ona faʻaosofia e le taumafaina o le tele o meaʻai po o meaʻai faʻavela. Faʻamatalaga i le auala e 'ai ma pancreatitis →

    Faatasi ai ma lenei ituaiga faʻamaʻi, e mafai ona faʻafoʻosaʻoina Novocaine faʻatasi ma le diphenhydramine ma le promedol. O le auala e fesoasoani e faʻafilemu ai le sphincters, faʻamaonia le faʻamalositino o le pipi ma fualaau oona.

    Ina ia faʻaitiitia le tiga, e tatau ona i ai pea le sogasoga o mea e gaosia ai le gaosic acid i totonu ole pu. Faʻaititia le mamafa o le tiga ma le laser ultraviolet irradiation o le toto. I le taimi lava e tasi, o le afaina o le okeni e faʻaitiitia foi, faʻaleleia ai le faʻaleagaina o le toto.

    Ina ia togafitia se pancreatitis, e tatau ona aveese mai le tino se tele o enzymes digestive e faaleagaina ai le pancreas. E le gata i lea, i le tele o tulaga, ua maua ai se ituaiga tusitusiga o le faamai, o le mea lea o le afua mai o le tele o mea tau togafitiga e faaitiitia ai le tulaga.

    E mafai ona faʻaaogaina i le tino poʻo le le mafaufauina, e fuafua i le ogaoga o le maʻi, pe a maeʻa le pala o le protein po o vaifofo. O ia ituaiga o gasegase faamalosi e fesoasoani e aveesea ai le inu ma faaleleia le soifua manuia. E masani ona faʻaaoga Lasix ma Mannitol mo lenei faʻamoemoe.

    O le faʻaogaina o le tino i le pancreas e oʻo atu ai i se soliga o le 'aina o meaʻai ma le soona inu. O le iʻuga, pe a uma ona 'ai, faʻaalia le naʻo, toe faʻafefeteina le vailaʻau ma se paluga o talo, pe a maeʻa e le lagona e se tagata le toomaga. O lenei mea e mafua ai le leiloa o le suavai ma le eletise, faʻamaʻi ai le maʻi. O fualaau oona, o Cerucal e masani ona faʻaaoga e fai ma tui.

    O se tagata gasegase e masalomia o le pancreatitis e tatau ona togafitiga i le falemaʻi, i le mea e vave amata ona ia maua le togafitiga malosi. E mafua lenei mea i le ono mafai ona vave faʻaleagaina, faʻatupulaia auala faʻapitoa, le manaʻomia mo taotoga faʻafuaseʻi. E tusa ai ma fuainumera, o le togafitiga o le tino pancreatitis e faia i le lima o maʻi.

    Mo togafitiga faʻapitoa, e iai faʻamatalaga faapitoa:

    • togafitiga faʻamalosi o le tino pancreatitis e leʻi maua ai ni taunuuga lelei (e tusa ai ma faʻamaoniga taua, aveʻesega o le manava o le abdominal and pancreatic necrosis),
    • o foliga mai o faailoga o le peritonitis,
    • o le fausiaina o se fao po o se uila i totonu o fusi o le gland,
    • masalomia o gasegase tuga o gasegase o le tino,
    • le i ai o faʻamaoniga o le gasegase o le cholecystitis.

    Faʻataʻitaʻiga ole auala e faʻaaogāina ai, e faʻaaogaina, aemaise lava, o le suavai. I le faʻaaogaina o se laparoscope, ua faʻamautu ai vaʻa i totonu o le manava o le manava, lea e fesoasoani i lona faʻamamaina mai i le tele o enzymes ma toxins.

    O faʻataʻitaʻiga muamua a le tagata maʻi i le taimi o le tigaina o le maʻi ua faʻaititia i mataupu faavae e tolu: fiaai, malulu ma le filemu. I le aliali mai o le ogaoga o le manava o le tino, vailaʻau le mautonu, soona inu, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi.

    O fua nei e tatau ona faia:

    1. Faʻesea meaʻai i le manava.
    2. Tuu le aisa i le itu tauagavale o le hypochondrium.
    3. Faʻafilemu le tagata ma tuʻuina o ia i se tulaga lelei.
    4. Tuuina atu vispasmodic fualaau oona i le ituaiga o laupepa po o le iniseti. E mafai e No-shpa, Papaverin, Platifillin.
    5. Faia se tui faʻatautaia o Cerucal, pe afai e maua, i totonu o se fale faʻapitoa falemaʻi.

    Fomaʻi i le falemaʻi, i le faʻamautuina o le siama, o le a faʻataʻitaʻiina ai le auiliiliga: Analgin, Baralgin, ma isi.

    O le gase o le pancreatitis o se togafitiga e masani ona taʻitaʻia ai i taotoga faʻafuaseʻi. Leai se togafitiga tagata e mafai ona fesoasoani i le tagata maʻi. E manaʻomia ona togafitia i se falemaʻi, ma o le a vave loa ona ave le tagata i le falemai, o le tele o avanoa e faia e aunoa ma se taotoga.

    O le tagata lava ia, taumafai e aveese faʻamaoniga o le tino pancreatitis e ala i isi auala e mafua ai le leiloa o le taimi taua ma faʻalavelave ai le faʻataʻitaʻiga o le maʻi. E leai se metotia masani e mafai ona faʻaaogaina i totonu o le laʻititi laʻititi.

    I taimi i le va o vavave, e mafai e le tagata gasegase ona ave:

    • Faʻafefete ma teuteu o le tino ola (1 tbsp. L. Fugalaau toto i se ipu vai inu). Inu faalua i le aso mo le 1/2 ipu.
    • Faʻasaga o se pulou auro. Laʻau vao (2 pcs.) Liligi 2 ipu vai inu, faʻapipiʻi mo le 20 minute. Ona fofo lea o le fofo mo le 8 itula, faamamaina ma inu 25 ml tolu taimi i le aso.
    • Propolis i lona tulaga sili ona mama. O le mamafa e tusa ma le 3 g e ulaina i le va o meaʻai.
    • Leli mai laumei po o lingonberries. O le aofaiga fautuaina o le 2-3 ipu mata i le aso.

    O le togafitiga o le tino pancreatitis o se galuega faigata e mafai ona tagofia i na o tulaga tumau. O le tagata gasegase e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa o talaʻaga eseese, talu ai o le soifua maloloina ma le ola o le maʻi e tuusaʻo lava i le taimi ma le talafeagai o togafitiga faʻapitoa.


    1. Galler, G. Faʻafitauli o le lipid metabolism. Faʻailoga, falemaʻi, togafitiga / G. Galler, M. Ganefeld, V. Yaross. - M .: Medicine, 2016 .-- 336 p.

    2. Lodewick P.A., Biermann D., Tuchey B. Man ma le maʻisuka (faaliliuina mai le Igilisi). Moscow - St. Petersburg, Faleomoli Faʻamatalaga, Nevsky Dialect, 2001, 254 itulau, 3000 kopi.

    3. Gitun T.V. Taiala faʻamaonia o le endocrinologist, AST - M., 2015. - 608 p.
    4. Kruglov Victor Diagnosis: maʻi suka, Phoenix -, 2010. - 192 i.

    Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

    Tuua Lau Faamatalaga