Afai o le suka toto e 7 - o le a le mea e tatau ona faia loa?

6 minute Faʻasalalau e Lyubov Dobretsova 1283

O tagata maʻi e iloa masani le kulūkose masani, pe a vaʻaia le 7 mmol / L iʻuga o le auʻiliʻiliga, atuatuvale ma le maofa pe latou te maʻi i le maʻisuka. O le mea moni, o se taunuuga e mafua ai le popole ma e manaʻomia ai nisi faʻataʻitaʻiga.

Ae o fomaʻi e lapatai mai o le toto toto o le 7 mmol / L ma sili atu e le o taimi uma e faʻaalia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi matautia. O ia ituaiga o tali e mafai ona mafua mai i le le lelei o le gaioiga i le gaioiga o totoga o le lotoifale ma faiga, faapea foi le leaga o aʻafiaga mai fafo. Ina ia taofia le atiina ae o le hyperglycemia, e tatau ona iloa le mafuaʻaga o le suiga ma faʻaumatia.

Fua o le suka mo tagata o vaitausaga eseese

Ae e te lei mafaufau pe o le a le taunuuga o le suega o le suka, o lona uiga o le maualuga o le kulukose o le 7 i le 7.9 mmol / L, e tatau ona malamalama i mea o faailoga i vailaau faavaomalo ua aloaia e masani. E leai se mea e tasi mo le toto toto mo le matutua ma le fanau, talu ai o le faʻatonuga o le vaega e eseese ma tausaga.

E masani lava ona talitonuina o tane ma fafine soifua maloloina, o le suka toto e ave i le taeao i luga o se manava gaogao e le tatau ona sili atu i le tapulaa maualuga o le 5.5 mmol / l. O le tapulaa faatagaina e 3.3 mmol / l. I le leai o se faʻafitauli faʻapitoa i le tele o tagata, o le auiliiliga o loʻo faaalia ai se taunuuga o le 4.5 i le 4.7 iunite.

Pau lava le mataupu pe a fai e maua e se tagata soifua maloloina le maualuga maualuga o le suka i le toto pe a uma se taumafataga. O lenei tali e uiga i tagata matutua ma tamaiti laiti. I tagata gasegase mai le 60 i le 90 tausaga, o le tulaga masani o fuainumera e ese le eseese ma e eseese mai le 4.6 i le 6.4 mmol / L.

Afai o se suʻega o le toto e faʻaalia ai se taunuuga o le 6.4 iunite, o se taimi lenei e mafaufau ai i le soifua maloloina ma maua nisi suʻesuʻega faʻapitoa, talu ai o se taunuuga faapena e mafai ona avea ma faailoga o le atinaʻeina o le maʻisuka. Mai i lenei mea e mafai ona tatou manatu ai afai o le suka toto i luga o se manava gaogao e 7 mmol / l pe maualuga.

A maua le toto toto i le 7, o le a le uiga?

I le taimi o se taumafataga, ua tumu le tino i gaʻo. Afai o le faavae o le taumafataga o le gaosiga gaʻo vave, e aofia ai le itiiti ifo o elemene, o le kulūkose o le a vave televave. Glucose e ulufale atu i totonu o le toto e ala i le pancreas. O lenei tino e maua ai le inisalini e totogi ai le maʻisuka.

Afai e oʻo ile maualuga o le toto toto i le 7 iunite (7.1, 7.2, 7.3 ma le maualuga), o lona uiga o mea tau gaioiga o siaki siaki e le afaina, ma latou fiaai. Faʻatasi ai ma lenei taunuʻuga, ua faatonuina e le fomaʻi le suʻega lona lua suega, lea o le a fesoasoani e faʻamaonia pe faafitia le faʻamaonia o le mea na tupu.

E masani ona faʻaalia o le hyperglycemia o se mea le tumau, e mafua mai le aʻafiaga o aʻafiaga mai fafo. O le toe faia o le suʻega na faʻaalia ai se faʻatuatuaga mautinoa, o le tagata maʻi e tatau ona sauniuni ma le faaeteete mo ia ma mulimuli i fautuaga uma faafomaʻi. O le mea e sili ona taua o le teenaina o meaai 10-12 itula aʻo leʻi tuʻuina atu le biomaterial.

Pau lava le mea e faatagaina o le inu i se ipu vai i le taeao. E le gata i lea, a oʻo i le afiafi o le a sili atu le taumamao mai aafiaga faʻalagona ma faʻalauteleina le malosi faʻaletino, e pei foi ona mafai ai ona mafua ai se taunuuga leaga. Afai o le tagata gasegase e mulimuli tonu i fautuaga, ae o le auiliiliga na faaalia ai le maualuga o le kulukose, mo se faataitaiga, 7.4 po o le 7.8 mmol / l, o lenei mea o loo faailoa mai ai le amataga o le togafitiga ma e manaʻomia ai ni iloiloga faaopoopo ma ni suʻesuʻega.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le maʻisuka e toetoe lava a le mafai ona maua. Faailoga o le faamai e mafai ona latou lagona e oo lava i le amataga o le faamai. O le tele o tagata mamaʻi e faitio i le fia inu, masani ona vevela, paʻu o le paʻu ma foliga vaaia o pustules, faʻavaivaia o le puipuiga o le tino ma le vaʻaia o le faʻaaliga.

Ona o le a se taunuuga lelei sese e mafai ona tupu

Afai o se suʻega lona lua e faʻaalia ai e le sili atu le maualuga o le toto toto i luga atu o le masani, ona leai lea o se mafuaaga e popole ai. E pei o faʻataʻitaʻiga, o le suʻega o le suka e masani ona faʻaalia ai se taunuuga lelei.

O mafuaaga mo le siitia le tumau o le vaega atonu e:

  • faateleina le faagaioiga faaletino i le po na muamua atu,
  • luga ma le leai o se moe,
  • popolega, atuatuvalega faalelagona,
  • faʻalauteleina le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti (faʻamaʻi faʻamaʻi, vailaau faʻalogo, togafitiga),
  • gasegase
  • afaina i le pancreas,
  • tauaveina se tamaititi
  • tiga o le endocrine i le tino,
  • taotoga lata mai.

Afai o le tagata gasegase ua faatonuina fualaau i luga o se faʻaauau pea, e taua tele le logoina le fomaʻi o loʻo vaʻai le iuga.

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i le 7

Afai o suʻega ua faʻaalia ai o le maualuga o le glucose e sili atu i le 7 mmol / L, o se tali e faʻaalia ai le tupu aʻe o le maʻisuka i le tagata maʻi. O le predatebetic state e naʻo le mauaina pe afai o le faailoga e ese mai le 6.5 i le 7 mmol / L.

E ui i le mea moni e faʻapea o nei tagata suʻesuʻe e matua ese lava mai le tasi i le isi, i le amataga o le faagasologa, o le togafitiga o le a le eseese lava. O le fomaʻi o le a taʻu atu i le maʻi le mea e tatau ona fai ma pe faapefea ona faʻaitiitia le faʻamasinoga o le vaega. O le tulaga autu o le faasaʻoina lea o le soifuaga o le tagata maʻi.

Afai e le faia ni fua i se taimi tatau, o le a faasolosolo malie le faʻaititia o le kulukose, lea o le a aʻafia ai le tulaga o totoga o le tino ma tino. O lenei mea e faʻatupulaʻia ai le ono mafai ona le mafai ona faʻafanoina taunuuga mo le maʻi.

Afai o le suka toto e 7.5, 7.6, 7.7 mmol / L ma le maualuga, o fesoasoani nei o le a fesoasoani e aumaia le tau o le vaega i le masani:

  • lafoai masani leaga, e aofia ai le ulaula tapaa,
  • fetuunai le mana. O le faavae o le meaai e tatau ona avea ma meaai e aofia ai sina vaega itiiti o mea inu,
  • afai o le tagata maʻi e mamafa, e tatau ona e leiloa le mamafa. O le mea lea, o meaʻai paleni e tatau ona le gata i le maualalo o le kalama, ae maualalo foi le kalori,
  • e manaʻomia e le tagata gasegase ona taʻitaʻia se olaga ola malosi, ona o le fesoasoani faaletino e fesoasoani e faʻaleleia le tulaga.

Faʻasaoina o meaʻai

O le faavae mo le togafitia o le maʻisuka i totonu o se tagata matua ma se tamaitiiti o le faasaʻoina o meaʻai. Afai e te le 'ai mea taumafa ma le tele o meaʻai ma faʻamalo meaʻai leaga, e le gata e faʻafaigofieina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae ia tausia foi i le tulaga manaomia.

Muamua lava, e tatau i le tagata maʻi ona lafoaia ia oloa i ni vailaʻau faʻamaʻi faigofie. E fautuaina foi ina ia faʻaitiitia le faʻaaogaina o oloa e iai le maso. O le mea muamua e manaʻomia muamua o le tausisia lea o meaʻai paleni. E tatau ona e 'ai e 5-6 taimi i le aso, ae o vaega e tatau ona laʻititi.

E fautuaina le lafoaia o le taumafaina o meaai ma vaiinu nei:

  • sugar granulated, salu,
  • kofe malosi ma le lauti malosi,
  • tao ma tao,
  • pateta (aemaise lava falai), aano o manu ma iʻa,
  • ava malosi
  • suauu
  • sweets (honey, chocolate, sweets, jam).

O le meaai e tatau ona puleaina e oloa e iai le tele o filo laau (latou te faʻaititia mea o le suauu ma faʻalautele le suka), fuālaʻau fou ma meaʻai susu ma se mea e maualalo le gaʻo.

E mafai ona faʻaaogaina le tele o ituaiga o aano o manufasi ma iʻa, faʻapea foʻi ma meaʻai, ae e tatau ona i ai i ni tapulaa faʻapulaʻa. O ia ituaiga mea taumafa e le gata ina puipuia ai le faateleina o le maualuga o le kulukose, ae fesoasoani foi e aveesea le mamafa.

Faaiuga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e aʻafia ai le olaga atoa o le maʻi. O le mafuaaga lena e sili atu ai le atamai le taumafai e taofia lona tupu. Mo lenei mea, e tatau ona le gata ina matauina puipuiga, ae ia foai atu foi le toto mo le suka i le 6 masina (e tusa lava pe leai ni faailoga).

Afai o suʻega e faʻaalia ai o le maualuga o le vaega e sili atu i le masani, o le a taʻu atu e le fomaʻi pe mataʻu, faʻapea foi ma le a le mea e tatau ona mulimulitaia e toe aumai ai le faailo i le masani.

Suesuega a le tagata lava ia mo le kulukose i totonu o le toto

I le fale, e taua i le tagata maʻi ona fuaina nei faailoilo i le gasologa o le aso. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina se glucometer. O le masini faaeletonika ei ai le mata ma se nila e faʻatau ai se tamailima. Ae manaʻomia pea vaega faʻataʻitaʻi na faʻatau eseese. E faigofie le faʻaogaina o le masini.

Ina ia fua, e tatau ona e togiina le pito o lou tamatamailima, sasaa ese sina toto mai ia te oe, ia e faʻaaogaina ai se fasimea. A maeʻa ni nai sekone, o le a tuʻuina atu e le mita le iuga o le suʻesuʻega. O le faʻatonuga e leai se afaina. E laʻititi le masini - e faigofie ona ave faʻatasi ma oe.

E tatau ona faia le faʻataʻitaʻiga pe a maeʻa se taumafataga, matauina le pulega o taimi nei:

  1. A maea le 5-7 minute,
  2. I le 15-17 minute,
  3. A maeʻa le 30 minute
  4. 2 itula mulimuli ane.

Suga Suauu 7 - O Le A Le Uiga

Glucose e ulu i totonu o le meaʻai ma meaʻai. Afai o loʻo tumu i latou i ni vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie, e aofia ai le itiiti ifo o elemene, ona faʻateleina ai lea o le maualuga o le suka i le toto. Fesoasoani i le kulukose e ulu i totonu o le tino paʻu. O loʻo faʻapipiʻiina le insulin, lea e totogi ai le maʻisuka.

Afai o le suka toto e 7, o lona uiga o lenei mea e le mafai ona gafatia le siama o le tino, ma ua fiaai. O se isi lava taunuuga e tatau ona siaki i le taimi lona lua ma pasi le toe iloiloga. O lenei mea o le a fesoasoani ia malamalama pe o le hyperglycemia o se maʻi lē tumau, pe o le maʻi e atiaʻe ai le maʻisuka.

Ina ia mafai ona suʻeina e tuʻuina atu i ai le faʻamoemoega e sili ona faʻatuatuaina, e tatau ona e mumusu e 'ai i le 10-12 itula aʻo lei oʻo i le toto. E mafai ona e inu sina vai i le taeao. Afai o le toe suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai faʻataʻitaʻiga masani, o lona uiga e le tatau ona e popole. Afai o le maualuga o le suka o loʻo maualuga pea, mo se faʻataʻitaʻiga, 7.2 -7.9 iunite, o loʻo faʻaalia ai le amataga o se faʻafitauli faʻapitoa e manaʻomia ai le vaavaaiga faafomaʻi.

O le siitia le tumau i le maualuga o le suka ma se faailoga o le 7.1 poo le maualuga e mafai ona faailoa mai ai le hyperglycemia, lea e mafai ona faaosofia:

  • maʻitaga
  • luga o galuega
  • popole
  • ave ni vailaʻau faʻapitoa (togafitiga, hormones, fomaʻi faʻamalosi),
  • faʻasologa o faʻasologa o maʻi,
  • afaina, kanesa o le pancreas,
  • gasegase.

Taua! Aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga, o le tagata maʻi e faʻaaogaina fualaau oona e tatau ona logoina le fesoasoani ile fale suesue.

O faʻamatalaga mo le faʻapalepale kullukose ma le suʻega mo le glycohemoglobin e mafai foi ona fautuaina. E masani lava ona fautuaina e pasi i faailoga o le suka o le 6.0-7.6 i luga o se manava gaogao. Muamua, o loʻo faia se suʻega o le manava gaogao. Ona inu ai lea o le mataupu ile glucose i le vai manino.

Mo le itula ma le afa, e faʻatolu ona faia faʻataʻitaʻiga biomaterial samples i le taimi e tasi. 2 itula i le maeʻa ai o se vaiinu suamalie, e le tatau ona sili atu i luga o le tau o le 7.8 iunite. Afai e faʻateleina le masani, ma oʻo atu i le 11, ona maua ai lea o le tagata maʻi i vailaʻau.

I lenei tulaga, e maitauina e tagata gasegase:

  • faateleina le galala
  • vevela paʻu - faitau atili,
  • o le foliga mai o pustules ma maʻi paʻu,
  • polyuria - faitau atili,
  • televave masani
  • vaivai,
  • le faʻamaloloina o le paʻu,
  • vaivai le puipuiga o le tino, le gasegase i faamaʻi viral,
  • faʻanoanoa vaaia.

E tatau ona ou fefe

O le tele o tagata gasegase e fia iloa pe o le toto toto 7 o loʻo faʻaalia ai le amataina o le maʻisuka. O le masani o mea o loʻo i totonu o se vailaʻau faʻasolo i le toto e faʻatatau tonu i le tau o le tausaga:

TausagaUnite
0-3 masina2,8-4,5
4 masina-14 tausaga3,3-5,6
mai le 14 tausaga4,1-5,9

Mo le mautinoa o le siama, e tatau ona e suʻe suʻega i le falemaʻi falemaʻi pe faʻaaoga se mita o le kulukose toto, ae mo le mautinoa atoatoa e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi. O le a ia faatonuina le tagata maʻi mo se suʻesuʻega faaopoopo, ma afai o le suka e sili atu i le 6-7 iunite i luga o se manava gaogao, o le a faatonuina togafitiga.

O le maʻisuka ua iloa e fa tikeri:

  1. O le tikeri e laʻititi laʻititi pe a sili atu i le 7 iunite le suka. E taua foi o le muaʻi maʻi suka, talu ai o suiga i le tino e matua le mafaamatalaina, ma e mafai ona e faasaoina le tulaga e ala i le pipii atu i se meaai ma suia lou olaga.
  2. Le maualuga e mafai ai e le suka ona 7-10 iunite. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tasi toto totoʻa e i ai i le maualuga o le 7.3-7.4 mmol / L, ae i se isi mea e mai le 7.5 i le 7.6 i luga o se manava gaogao. E lua uma ua maua i le tikeri lona lua o le maʻisuka. O le tino ma le fatu fatu polokalama amata ona sili atu le leaga, o gasegase e feagai ma le faaletonu vaaia, vascular, faafitauli o muscle.
  3. Le maualuga e mafai ai e le glucose toto ona oʻo atu i le 13 ma le 14 iunite. O le tagata maʻi e maua i ni faʻalavelave matuia i le galuega o totoga i totonu, faafitauli i le toto, vevesi poʻo le leai atoa o le vaʻai.
  4. O le tikeri e oʻo atu ai i faʻalavelave matautia o le fatu ma le maualuga o le maualuga o le suka e faʻaaoga ai le 25 iunite. O le maʻisuka faʻatasi ai ma se faʻamaʻi, o le faʻaofiina o le inisalini e toetoe lava a le fesoasoani. O le tiga tiga e gata i le gau o le fatu, gangrene, sugar coma.

E oʻo lava i sina siʻitia o faʻamaoniga faʻapitoa o se faailo mataʻutia ma o se mafuaaga taua mo le faʻafesoʻotaʻi o se tagata tomai faapitoa.

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i luga aʻe o le 7

A aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau, e mafai ona faʻaleleia. E oʻo lava pe a maua e le tagata maʻi le suka toto mai le 7-7.7, o lona uiga e mafai ona fetuunai le faailo. O le mea moni, i le amataga, e mafai ona taofi le faamai, e ese mai i le 3 ma le 4 tikeri o le maʻisuka, pe a faamalosia se tagata e ola i luga o le faʻaofiina o insulin. Ma o le teenaina o ia togafitiga e matautia e le gata mo le soifua maloloina, ae mo le ola foi.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Muamua lava, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata faʻasaumoa o le a fai mai le mea e fai i se tulaga faʻapea ma suia le meaʻai e ala i le fesuiaiga i se taumafataga maualalo:

  • aua le taumafaina le sili atu ma le 120 g o le suka i le aso,
  • aua e te 'ai meaʻai gaʻo: suamalie, pusa, pasta, ice cream, fuālaʻau,
  • 'ai e 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti.

O le sauniuniga o le lisi e tatau ona faʻatinoina, i le amanaʻiaina o le faʻamatalaga glycemic o le oloa. O le lalo ifo, o le sili atu lea. I luga o le laulau e tatau ona i ai o falaoa atoa o falaoa, iʻa, meaʻai ma iʻa, lanu moana, chicory, kāpeti, falala, alalaʻau enaena, hamu, nati. E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o sauʻai eseese faʻatasi ai ma togafitiga ma mea inu, pateta, mea inu gaʻo, honey. O se ituaiga o meaai e mafai ona suia ai faailoilo mo le sili atu.

O uta eletise talafeagai, lea e filifilia e amanaʻia uiga o le tagata maʻi, faʻaitiitia faʻamaoniga o le suka. Afai e saʻo filifiliga, ona oʻo lea mo se taimi umi e le mafai ona e suʻe fua i fualaau ma inisiua.

Afai e le pa'ū le suka ma tumau pea i le tulaga 7, e mafai e se fomaʻi ona fautuaina sauniuniga o le sulfonylurea.Latou te faʻaosofia le pule faalilolilo o le inisalini e ala i peta beta o le pancreas, lea e mafai ai e le glucose ona ufiufi i totonu o masini e le mautonu. Biguanides o loʻo faʻaaogaina foʻi - vailaʻau oona e faʻamalosi ai le faʻaaogaina o le kulukose. Pe a faʻamaonia le le lava o le inisalini, pe a maeʻa le suʻesuʻega tatau, ona tuʻuina atu lea o le tagata maʻi i tui puipui o le inisalini - pe o le a le sugar o le inisalini e faatonuina. O le metotia e fuafua e le fomaʻi taʻitasi.

I le maualuga o le suka, e taʻu mai ai se setete, o le tagata maʻi e tatau ona lafoaʻi amioga leaga: aua e te ulaula, aua e inu ava malosi. Afai e mamafa tele o ia, ona e tatau lea ona tau i isi pauna, aloese mai le le atoatoa o le tino, faamalositino i aso uma. I le tausisia lelei o fautuaga a le fomaʻi, e mafai ai e se tasi ona faʻamoemoe o le a le feagai le tagata maʻi i le lumanaʻi ona o le ogaoga o aʻafiaga o le maʻisuka.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Afai o le suka toto 7 - o le maʻisuka?

Suauu toto 7 ma luga o se faailoga o le hyperglycemia. E faapefea ona foliga mai? I le taimi o taumafataga, e maua ai e le tino ni mea inu. A fai o nei meaʻai o meaʻai, o le a faʻagesegese lemu ma faasolo malie le glycemia. Ma afai e te 'ai se mea suamalie, e te maua "gaʻo" gaʻo, ma mafua ai ona oso i le glycemia. Ina ia mafai ai ona maua gaʻo gaʻo - o se punavai o le malosi - e ulufale ai i sela, o le pancreas e maua ai le insulin i le aofaiga talafeagai. E fesoasoani i sela e faʻaaogaina le kulūkose mai le toto, ma o lona soʻo e teuina i totonu o le ate ma maso, e teu ai le gaʻo.

O le faateleina o le suka o le toto ma se faailoga o le 7 o lona uiga o le mafai ona gafatia o le siama, ua tumau pea le kulūkose i totonu o le toto, ma ua maua ai e le sela le malosi o le fiaai. Suauu toto 7 e tatau ona mataala. Faʻatasi ai ma lenei taunuʻuga, e tatau ona e faʻamautinoa muamua le saʻo lelei o le auiliiliga.

O le toto mo le suka e masani ona faia i le taeao i luga o se manava gaogao. Totonu masani, 4.5-5.5 mmol / l. I lalo e mafai ona latou pauu i le mataupu o le faaumiumi ma le faʻavaivaia o le tino poʻo le faaumiumi o le faʻasaʻo mai meaai. O se ata i lalo o le 3.5 mmol / L o se faailoga o le hypoglycemia.

Afai o le suka toto e 7, o le a la le uiga o lenei mea? E moni le maʻisuka? Aua le popole vave. I le taimi nei, ua na o le faamaoniga lea o le hyperglycemia. E mafai ona tupu e le gata i le maʻisuka. O le mafuaaga e ono:

  • ogaoga faigata
  • maʻitaga
  • maʻi masani masani
  • faʻafuaseʻi le afaina o le vaega o meaʻai, e aofia ai le pancreas.

O le suka toto i le laʻasaga 7 ao maitaga e tele lava ina matauina, ae, i le avea ai o se tulafono, pe a uma le fanau mai o le pepe, e toe foi atu suega i le masani.

Ina ia mautinoa o le maualuga o le suka o le toto 7 o se faʻaaliga o le maʻi, ae le o se malaise e tasi, o se suʻega lona lua e manaʻomia. Afai o le taunuʻuga o loʻo i totonu o le masani masani, o lona uiga e leai sau māfuaʻaga e te popole ai, ma pe afai o le suka toto i le taeao 7 poo le maualuga atu o le faailoga muamua lea o se maʻi ua tupu. A oʻo i le 7.8-11.1 mmol / l, o le faʻamatalaga tuusaʻo lea o le faafitauli i le faʻapalepale kulukose, ma afai o le fuainumera e sili atu i le 11.1 mmol / l, ona manino ai lea o le maʻisuka.

Aua e te popole pe afai o le auʻiliʻiliga e faʻamaonia le toto sugar 7. O le a le uiga o lenei mea? O mea e manaʻomia ona e soifua maloloina ma suia lou olaga. O nai tulafono o le a fesoasoani ia te oe e faia lenei mea.

  • leiloa le mamafa
  • faaaluina le tele o taimi i fafo, taalo i taaloga, malosi, aau, vai papa, Pilates, yoga e sili
  • lafoai masani leaga
  • toe fai le lisi
  • faʻaalu se taimi e moe ai - ia le itiiti ifo i le 6-7 itula
  • aloese mai tulaga atuatuvale.

O le fua o le suka o le toto toto 7 o loʻo fautua mai ai se meaai paleni, lea e mafai ai ona e faatoilaloina le maʻi le mautonu e aunoa ma ni fualaau faaopoopo.

O oloa e maua i le suka toto 7 e tatau ona filifilia e ave i ai a latou faʻamaufaʻailoga. E na o mea e maualalo pe maualalo e talafeagai. E aofia ai:

  • iʻa e maualalo le gaʻo ma iʻa o le sami: o le salmon, mackerel, sardines, hake, cod, mussels, squids, seaweed, shrimp
  • leki: pi, pi, soya, lentils, pi
  • musika
  • falaoa o le fala ma le faga
  • meaʻai aano: vela, povi, toso
  • meaʻai gaʻo susu-maualalo-yogurt e aunoa ma ni mea faaopoopo, kusi, yogurt
  • fualaau aina fou e leʻi suamalieina, fualaau faisua ma mata: tamato, kukama, pepa logo, apples, pears, apricots, cherries, strawberries, strawberries, pasesa, pi, seleri, basil, cilantro
  • chocolauliuliuli: 1-2 kupita i le aso e faʻalauteleina ai le lagona o le siama i le insulin ma faʻaitiitia le glycemia
  • nati: alalaupapa, peanati, almonds, hazelnuts.

O le maualuga o le suka i le toto e 7, o lona uiga e tatau ona e fusia faatasi oe ma sui lou olaga. Afai e te mulimuli i fautuaga ma mulimuli i le taumafataga saʻo, o le a le pine ae toe foʻi mai glycemia e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. E naʻo le auala lenei e mafai ona e fofoina ai le faʻamaʻi i le taimi muamua ma puipuia ai le tupu mai o faʻafitauli.

E ese lava, e tatau ona tatou taulai atu i le tuʻuina atu o le hyperglycemia i tamaiti.

Suauu toto 7 i totonu o se tamaititi o se faailoga faʻafefe. I tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga le matua, o laʻasaga e maualalo ifo nai lo tagata matutua. I le 5-7 tausaga o le matutua, ua fetaui lelei. O se suega o le anapogi o le sili atu i le 6.1 mmol / l ua uma ona faailoa mai ai le hyperglycemia.

O lona mafuaʻaga atonu o le faʻaaogaina o sitaili i se taimi e leʻi leva ona faia ni suʻega, mafatiaga faaletino, faʻalagona lagona, ma maua ni vailaʻau faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi. I soo se tulaga lava, e toe manaʻomia suʻesuʻega. Afai o le siaki mo le faapaleni o le kulukose, o le taunuuga i luga o se manava gaogao e sili atu i le 5.5 mmol / L, ma a uma ona inu vai suamalie - 7.7 mmol / L, ona faia loa lea o le "maʻisuka".

Fua o le suka i le toto

I le taua o le 7 mmol / L ma le maualuga, e tatau ona faia ni mea faanatinati e faʻavasegaina ai lenei faʻaaliga. Ia mautinoa e toe iloilo le lisi.

Na o meaai maloloina e tatau ona aofia ai i le taumafataga:

  • Falaoa kulimi faavae o le rai
  • Seafood
  • Legumes
  • Musika
  • Leanu manu
  • Meaʻai gaosiga,
  • Faʻataʻitaʻiga a le natura - fualaau faisua, fualaau faisua,
  • Pogisa tipi
  • Nati.

O mataupu faavae o meaʻai maualalo maualalo ma le glucose o le 7 mmol / l ma le maualuga e:

  1. E tatau ona aveese meaai e maua ai le suka mama po o meaai e vave ona liliu mai i le kulukose mai le laulauʻai. O ituaiga uma ia o laʻau suamalie ma mea suamalie, pasta ma maso, cereals.
  2. Ole aofaʻi o meaʻai e tatau ona maualuga ile 120 g i le aso.
  3. E tatau ona e 'ai e fa 5 i le aso, i ni vaega laiti.

O oloa ia e tatau ona lafoai ma se faailoga ile 7 mmol / l:

  • Suga
  • Kāreti
  • Meli
  • Sauces
  • Suʻu sui.

O gaioiga faaletino o le a fesoasoani e faʻaititia le suka. O ia mea na tutupu o se tasi lea o tulafono faavae mo le faʻasaʻoina o kulūkose. Ae ui i lea, o gaoioiga faaletino e tatau ona faia lelei. E filifilia e le fomaʻi taʻitoʻatasi, e faʻatatau i uiga o le tino maʻi. Aisea e taulai atu ai le taulai atu i lenei mataupu - o le a tatou iloiloina atili auiliiliga.

O se olaga ola malosi e maua ai le tele o le malosi. A maeʻa faamalositino, faʻaaogaina le kulūkose. O nisi tagata atamamai e talitonu afai e filifilia lelei ia gaoioiga, e te le manaʻomia le faʻaaogaina o le inisalini. E ui i lea, e matua faigata lava ona maua se aafiaga lelei atoa ma le fesoasoani a le aʻoga faaletino. Ae o nei auala e mafai ona faʻaititia ai le faalagolago ia te ia.

E i ai le tele o iloiloga lelei e uiga i le togafitia o togafitiga faʻapitoa i le ava malosi. O nisi tagata gasegase mo se taimi uumi aʻo leʻi 'ai e ave le 100 g o le ava ma lagona le lelei. O lenei mea mataʻutia ua faʻamatalaina e le mea moni e faapea o le ava malosi e poloka ai le faʻamalolo o le kulukose mai le ate, ma e le mafai ai foʻi ona maua ai ni hormones e mafua ai le faateleina o le suka e maua.

A oʻo ina faʻalauteleina le maualuga o le kulukose i le talaaga o togafitiga o totoga o le tino, lea e avea ma vaega malosi i le tafe o le suka, ona avea lea o le maʻisuka lona lua.

I lenei tulaga, o ia taunuuga e tatau ona togafitia i le taimi e tasi ma le maʻi autu:

  1. Cirrhosis poʻo le hepatitis o le ate,
  2. Tomai o le pituitary gland,
  3. O se paʻu o le ate,
  4. Faʻailoga o le pancreas.

Faatasi ai ma se laʻititi laʻititi i le hyperglycemia, e mafai e se fomaʻi ona faʻamatalaina fualaau nei:

O nei vailaʻau e fesoasoani i lalo ifo o le maualuga o le kulukose, ae le o le faʻateleina o le faʻaleleia o le inisalini.

Puipuiga

Fua e puipuia ai le hypo- ma le hyperglycemia - meaʻai lelei ma le faʻatinoga tatau. O a ituaiga o gaioiga ma mea e tatau ona faʻaaoga - o le a taʻu mai e le fomaʻi. Naʻo se tagata poto faapitoa, i luga o le faʻavae o le faʻaleagaina o togafitiga, o le tausaga o le maʻi ma ona uiga faaletino, o le a mafai ona filifilia le togafitiga talafeagai.

Mafuaʻaga o le Suga Suga

O maualuga maualuga o le kulukose e tulaʻi mai i mea faʻapitoa poʻo le faʻaleagaina.

O tulaga nei ma faʻamaʻi e ono mafua ai le hyperglycemia le tumau:

  • maʻi o le maʻisuka, e faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le suka i le toto,
  • solia o le vevela po o le pancreas,
  • maʻi faʻamaʻi tumau
  • faʻaleagaina o le mafaufau,
  • oncology
  • taotoga
  • faʻamaʻi poʻo le mumū.

Manatu o le toto i le toto toto 7 mmol / L:

  • gasegase, aemaise lava le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo,
  • popole
  • popolega faaletino
  • faʻataʻitaʻiga le saʻo ao le i suʻeina,
  • faia faʻamaʻi faʻamataʻu, vailaʻau faʻamalo, vailaʻau ma meaʻai.

Faailoga o le toto maualuga:

  • susu ma le fia inu,
  • tiga mausali ma le vaivai,
  • vave ma tiga tiga, aemaise i le po,
  • faʻanoanoa vaaia
  • masani faʻafitauli
  • vaivai,
  • vevela le paʻu, faʻamalolo vave o manuʻa i le tino.

Faailoga o le maualuga o le hyperglycemia:

  • taʻavale
  • vili
  • mea e momoe ai le moe: moe poʻo le le mautonu,
  • vave vave le leai se tupe gau po o se tupe mama,
  • leai se malamalama e seasea.

Faʻailoga

O le suʻi suʻe e tuʻuina mai i le 8 i le taeao i le 11 i le taeao. A o le i maua le toto, e fautuaina sauniuniga:

  • Aloese mai meaai mo le 8-10 itula. I le taeao e le mafai ona e fufuluina ou nifo pe vevela.
  • I totonu o le 2-3 aso, aloese mai meaʻai gaʻo.
  • Mo se aso, faʻaaogaina le faʻaaogaina o le ava malosi, gaioiga faʻaletino, faʻavae faʻavave.
  • Taofi le tagofia o fualaau.

E mafai ona e fuaina lou maualuga o le suka i le fale ma se glucometer. Le siakiina o faʻataʻitaʻiga, taʻalo se suʻesuʻega i le tele o taimi i le aso.

Afai o le taunuuga o le auʻiliʻiliga muamua ua faʻaopopoina, o le suʻega o le toleniga o le kulukose ma se avega ua faʻamaonia. A maeʻa le anapogi o le kulūkose, e tuʻuina atu i le tagata se fofo 75% kulukose i le vai. Ona sosoo ai lea ma le toe totoina o le toto pe a maea le 0.5, 1, 1.5 ma le 2 itula. Afai ole sili atu le maualuga o faʻamaumauga o faʻamaumauga mulimuli, o loʻo latou iloa le solia o le faapalese kullukose, syndrome o le syndrome poʻo le prediabetes.

Ina ia faʻamaonia pe faʻafefe popolega, e faʻataʻitaʻiina se suega o le hemoglobin glycated. O le suʻega e atagia ai le aofaʻi mo le 120 aso.

Auala e maualalo ai le suka

Faʻaauau le maualuga o le kulukose o le toto i le fale.

Metotia mo le faʻaitiitia o le suka:

  • Gaioiga faʻaletino masani. E tatau i le fomaʻi ona filifilia ia faʻatinoga, ma mafaufau i uiga o lou tino ma le mamafa o le togafitiga.
  • Laʻu meaʻai laiti
  • Faʻalēaogāina masani leaga.
  • Faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi.
  • Le faʻaaogaina o aʻafiaga o le tino e aafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

I le maualuga o le hyperglycemia, sosoo ai ma le alualu i luma, e ono manaomia e le tagata maʻi le faʻaofiina o injections laiti o le inisalini.

Mo le pulea o lou suka toto, mulimuli i nei taialaʻai:

  • Taumamafa 4-5 taimi i le aso i ni vaega laiti.
  • E le sili atu ile 120 g o meaʻai gaʻo i le aso.
  • Inu 1.5 lita o le vai i le aso.
  • Faʻatonu lau meaʻai.

Lisi o oloa faasaina ma faasaina mo le toto toto 7 mmol / L ma luga
Mea ua faatagainaFaasaina
Meaʻai o meaʻai maualalo-gaʻo: vela, beef, lapiti, tosoSuga, suti, suti, meli
Seafood: squid, shrimp, musselsAreto, falaoa, pasta, cereals
Aʻa: hake, cod, sardine, mackerelLegumes, pateta, sana, beets, paukini, kāloti, tamato
Peʻa, pi, moa, mung pi, lentilsMeaʻai ma iʻa
Fualaau faisua: kukama, zucini, kapisi, eggplantFua ma sua
Fuga fouAlu, kofe, tea malosi, vai inu
Laʻu susu ma le pataMilu, yogurt, cheese cheese, susu susu
FuamoaMea e faʻaaogaina Semi-maeʻa
MusikaSauga, mea meataalo ma meaʻai

Aʻo faʻalauiloaina meaʻai fou i le lisi, puleaina lou kulukose o lou toto pe a uma ona 'ai.

Suauu toto 7 mmol / L o le vavaeese mai le masani. Ole suʻesuʻega ole maʻi ole a fesoasoani ile puipuia o aʻafiaga e le mafai ona faʻafitia. Faaaoga le mita i le tele o taimi i le aso e mataʻituina ai lou tulaga. Faʻateleina fua faʻatatau, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga