Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

I meaai i aso taʻitasi o le pepe e tatau ona tuʻuina atu i luga ole trans transmit, berries and vegetables. Manaʻomia se nila e savali mo le maʻisuka fou. E ala mai i tamaiti, latou te le o gaioiga, lea o le a sili atu i le taimi e saofaga ai i le mamafa o le tamaoaiga ma le atinaʻe o le maʻisuka.

Ua faamaonia e saienitisi afai e faia e se tagata le itiiti ifo ma le 45 minute i le aso e savali ai i le ea fou, ona faaitiitia ai lea e le tele o nisi o maʻi.

E mafai foi ona ave le tamaititi e aau pe tuʻuina atu i isi aoga aoga. O le mea autu e le o le faʻaaogaina o le tino olaola.

O le galulolo ma le faʻateleina o gaioiga faaletino e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o le pepe ma faʻavave le atinaʻe o le maʻisuka. E tatau ona tatou taumafai e aloese mai le atuatuvale.

E mafai ona ou maua le maʻisuka?

E ala i le vaega o loʻo faʻasalalau le atinaʻeina o le suka o le maʻisuka 2 - faʻalavelave tumau. O le mea moni, e le mafai ona aʻafia ai le fuainumera ma le soifua manuia lautele. O le mafuaaga lena e tatau ai ona taumafai le maʻisuka e puipuia lau tama mai tulaga faigata. O faafitauli e tatau ona foia e aunoa ma le auai o tamaiti. O le vave lava ona iloagofie muamua faailoga o le maʻi, o le faigofie ma sili atu le mataalia o togafitiga o le ai ai.

O le mafuaʻaga lea e ala i le matua mataituina lelei le soifua maloloina o le pepe ma faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi le nila ma le fesoasoani a se fomaʻi. Tamaiti o loʻo mafatia o latou matua ua tuʻuina atu i le ituaiga 1 o lenei maʻi, e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi mai le fanau mai. Latou te manaʻomia le maʻisuka e suʻe suʻega toto mo le suka i totonu o le ono masina. Afai e leʻi amata ona faʻaalia e le pepe ni faʻaʻailoga o le maʻisuka, o lona uiga e le tatau ona e taumafai e taulimaina oe lava ia pe fesoasoani foi i togafitiga masani.

O ia maʻi ogaoga e tatau ona togafitia e na o tagata tomai faapitoa ma fualaau faʻamaonia. E le gata i lea, e masani lava o togafitiga a tagata lautele e avea ma mafuaʻaga o le atinaʻega o faʻamaʻi ogaoga faʻaleaga. Mai mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ona faʻauʻuina o le maʻisuka e le o se tofi. Mai i matua i se tamaititi, na o se vailaau i lenei faʻamaʻi tuga e mafai ona tuʻuina atu.

Matou te vavae ese tala: faʻafefea ona tuʻuina atu le maʻisuka ma mafai ona afaina e se isi tagata?

Tuʻuina atu ma se tagata maʻi, e le mafai ona e maʻi. E le maua se sailiga Faʻaali E oʻo lava i se genetic predisposition, e le o se nila e maua ai le maʻisuka e moni pe afai e ave ni togafitiga faigofie.

O le mea muamua lava e fai, o le mataʻituina lelei o le glycemia. E faigofie lava ona ausia lenei mea, e lava le faʻatau o se glucometer feaveaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga - o le glucometer i luga o le lima e le mafua ai le maʻisuka ogaoga i le taimi o le gaioiga.

Le masini e ala i le ave, faʻaaoga pe'ā tatau.

E faʻapefea ona tuʻuina atu le maʻisuka mai le tagata i le tagata: o le faʻamaʻi pipisi poʻo leai

O le toto mo suʻesuʻega e maua mai le tamatamailima i luga o le lima. I le faʻaopopo atu i faʻamatalaga faʻapitoa, e manaʻomia ona e pulea lou mamafa, pe a oʻo mai isi kilokalama e leai se mafuaʻaga, e taua le aua neʻi tuʻuina seʻia tuʻuina atu mulimuli i le fomaʻi. O le isi fautuaga o le gauai atu i meaʻai; o loʻo i ai se nila mo meaʻai tele-mafua ai meaai. O meaai e faʻaalia o le a faʻapalaina i ni vaega laiti i lea aso ma lea aso, o le taimi mulimuli latou te aai ai i le 3 itula ao le i moe le po. Afai ei ai ou faafitauli i le suka, e mafai ona e fuafuaina le meaʻai e faʻaleleia ai le glycemia faʻafetai i fua masani o le kulukose o le toto.

Afai e faigata ona fai le auiliiliga, e mafai ona e fesili atu i se isi tagata. Faailoga o le maʻisuka O faʻamatalaga faʻapitoa o le faʻamaʻi e masani lava ona faʻaalia i le faateleina o le faateleina, o le maʻisuka faʻateleina le maualuga o le hyperglycemia e seasea ona aliali mai ia lava.

I le amataga lava o le faamai, o le maʻi ua mago i le vaeluaga o le tautala, ua mafatia o ia i se lagona fiainu, ua le mafai ona faamalieina o ia. O le naunau e inu e malosi tele o le suka suka inu sina lita o le vai i le aso.

Faʻafefea ona faʻasalalauina le maʻisuka: tamaʻaiga, faʻafitauli aʻafiaga

Faʻasaga i lenei talaaga, faʻalauteleina ana meaʻai; I le faʻaopoopoga i le nila, o pine mamafa e masani ona suia, i luga ma lalo. O le tagata gasegase e faʻalavelaveina i le tele o le vevela o le paʻu, o le vevela tele, ma le faʻalauteleina o le aʻafiaga o lino pustular o loʻo faʻalauteleina i le masini. Leai se taimi e masani ai, o le maʻisuka e afaina mai le afu, vaivaiga maso, ma le lavea o manuʻa.

O faʻamatalaga ua faaigoa o uluai valaau ia o togafitiga, e tatau loa ona siakiina vave mo le suka e ala i se faʻatagaga. O le nila, aʻo faʻalavelave le tulaga, o faʻaalia o faʻafitauli ua faʻaalia, o gaioiga i totonu e masani ona afaina i le nila. I tulaga sili ona ogaoga, o mea nei e tupu: Faʻaleagaina le vaaia o faʻafitauli, savali, tiga i le maʻisuka, faʻalavelave faʻaanamua, faʻalavelave o vae, faʻaitiitia le lagona lelei, alualu i luma o le toto maualuga o le diastolic and systolic tibia of the leg, face.

O nisi o maʻisuka e afaina mai le ufitia, o se uiga manaia o le acetone e lagona mai io latou gutu. O auiliiliga i le tusiga - o le manogi o le acetone i le maʻi suka. Afai e iai ni faʻafitauli i le togafiti o le maʻisuka, o loʻo taʻu mai ai le alualu i luma o le maʻisuka poʻo le le atoatoa o togafitiga.

Auala faʻamalositino O faʻataʻitaʻiga e aʻafia ai le fuafuaina o foliga o le faʻamaʻi, suʻesuʻeina le tulaga o le tino, faʻamautuina ai maʻi faʻaletonu o le soifua maloloina. Ina ia faʻamalamalamaina le faʻamaoniga, o le anapogi glycemia fua e faia i le tele o taimi ile vaiaso. O se metotia suʻesuʻega sili atu ona maʻaleʻale o le suʻega o le toleniga o le kulukose, lea e faʻaalia ai le le tumau o le faʻaleagaina o le tino. O suʻega e faia i le taeao pe a uma le 14 itula o le anapogi.

Aʻo leʻi suʻeina, e tatau ona vavaeese le gaioiga faaletino, ulaula tapaa, ava malosi, fualaau e faʻatele ai le suka suka. O loʻo faʻaalia foi le pasi i le kulukose, e masani lava e le tatau ona iai.

E mafai ona ou maua le maʻisuka ile toto poo se nila mai se isi tagata?

E masani lava, o le maʻisuka e faigata tele i le acetonuria, pe a faaputuputu ni tino o le keta i le urine. Ina ia maua ni faʻafitauli o le hyperglycemia, ia faia se faʻataʻitaʻiga mo le lumanaʻi, o suʻesuʻega faaopoopo e tatau ona faʻatinoina: Afai e te faia nei metotia i se taimi vave e mafai ai, o le a maʻi le tagata ma faʻamaʻi faʻamaʻi le tele naua. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaalia ai le mafuaaga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

E faʻafia ona maua e tagata le hepatitis C?

O le afaina, i le tele o mataupu, e tupu mai i le toto. O le mea taua lenei e tatau ona e iloa e uiga i le hepatitis C. Na pau le punavai o siama o tagata. O le a le mafai ona maua le hepatitis C e ala i sootaga vavalalata e tusa ai ma le polokalame "tagata - manu, namu - tagata".

  1. Vertical - mai le tina i le tamaitiiti.
  2. Faʻafesoʻotaʻi - feusuaʻiga.
  3. Faʻatau - e ala i le solia o le paʻu (injections, cuts, etc.).

Vertical. Indicators - 6%. Faʻaleagaina o se tamaititi e maʻi maʻi / maʻi na tupu i le taimi o le fanau mai.

E taua le iloa o le tulaga o le tina o se avelaʻau o le hepatitis C ma le siama o le HIV, o le aʻafiaga o le afaina o le tamaititi e faateleina i le 15%.

Faʻafesoʻotaʻiga: Mai se paaga tamaʻitaʻi, o le avanoa e maua ai le faʻamaʻiina o le hepatitis C e matua maualalo - 3%. O mea e ono faateleina ai le faʻamaʻi faʻamaʻiina o feusuaiga i le taimi o le faʻailogaina, faʻafeusuaiga faʻafeusuaiga, faʻafeusuaiga faʻamalosi, faiga e le faʻaogaina ai le tino o le tino i se tasi poʻo paʻaga uma e lua, ma feusuaiga faʻafeusuaiga.

Faʻaitiitia le ono mafai ona faʻamaonia le hepatitis C sexually protected sex (condoms) ma / poʻo le faia o feusuaiga ma se paaga tumau.

Auala faʻasaga: Seʻi oʻo mai talu ai nei, o le afa (pe tusa ma le 50%) o faʻamaʻi pipisi na tupu i le taimi o le tui toto. Ae ui i lea, a maeʻa ona maua ma suʻesuʻeina le siama, o loʻo maua e le tagata foaʻi toto ni suʻega faʻapitoa mo le i ai o fomaʻi.

Faafetai i nei faiga, o le a mafai ona faʻaitiitia le faʻaleagaina o le toto. Ae ui i lea, o loʻo iai pea tulaga lamatia. E faigata ona iloa foliga o le siama i le amataga o le hepatitis C. O le suʻega o suʻega i ia ituaiga mataupu e masani ona le mafai, o le toto o le foaʻi ua faʻamalamalamaina e leai se maʻi mai le hepatitis C ma e tatau ona faʻaaogaina. Ae le o se mafuaaga lea e teena ai le tui i le tulaga o faalavelave faafuasei.

O le galue i le faʻaleleia atili o le auala mo le siama o le hepatitis C e matua malosi lava. O loʻo i ai le mautinoa o lenei galuega o le a vave ona foia.

O le vaega lona lua o aʻafiaga o loʻo tui i vailaʻau faʻatau. O le pasene maualuga o faʻamaʻi pipisi e tupu i totonu o tagata e faʻaaoga fualaau. 75% o le faʻaaogaina o fualaau faasaina o loʻo ave le hepatitis C.

Ole siama ile aiga e le faʻasalalauina. Mo aiga, uo ma uo, e aʻafia i siama o le hepatitis C e le afaina.

E maua mai le maʻisuka?

E toʻatele e fiafia i le tuʻuina atu o le maʻisuka pe leai foi. O le maʻi e 2 ituaiga, e eseese i le maualuga o le insulin hormone i le toto ma togafitiga. Po o le a lava le ituaiga, o le maʻisuka e le o se mea e pipisi ma e le mafai ona tuʻuina atu mai se tagata maʻi i se tagata soifua maloloina pe faʻafeusuaiga poʻo isi. O le maʻi e mafua ona o aʻafiaga aʻa, ma i tagata taitoatasi latou te gasegase e toʻatasi.

Ituaiga o maʻi suka

O le maʻi suka e lua ituaiga o faʻaaliga:

  • O le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaalia i tupulaga talavou i lalo ifo o le 35 tausaga. O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le faamai o le leai o le insulin Hone i totonu o le toto. Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamaʻi, o le tagata maʻi ua gauai i le inisalini, o le tino ua le tali lelei i suauu e maua ai le hormone. O le maʻi e maua i lalo o le vaavaaiga faafomaʻi, o le aʻafiaga o faʻalavelave le lelei e sili.
  • O le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona tupu i tagata matutua, o se tasi o mafuaʻaga o le faamai o se maʻi gasegase, faapea foi le faaitiitia o le maualuga o le malamalama o le inisalini e le tino. O le tino e faalilolilo se vaega itiiti o le hormone, o le taunuuga o se maualuga o le kulukose ma le maualalo o le inisalini.

Toe foʻi i le laulau o mea

Aiga ma le faʻafitauli

O le maʻi lava ia e le o se tofi; o le tina o le maʻi na mafua mai i le faʻamaʻi na tuʻuina atu mai le tina ma le tamā i le tamaititi. O le faʻamaʻi o le a faʻaalia i se tamaititi pe leai foi i luga o itu eseese, ae o nei mea e aʻafia ai le atinaʻeina o le maʻisuka i totonu o se tagata o loʻo i ai se faʻasologa o mea e le o iai. O le vaega aʻafia e aofia ai tagata e masani ona aʻafia i ia tulaga:

    Ole maʻi e le o se tofi, ae o le predisposition i le maʻisuka ua tuʻuina atu.

le tagofiaina o meaʻai taumafa,

  • afaina
  • masani masani
  • inu ava malosi
  • gasegase faʻasolosolo,
  • ave vailaʻau ma aʻafiaga aʻafia,
  • faaauau pea le malosi faaletino e aunoa ma le malolo lelei,
  • pancreatic ma maʻi gastrointestinal.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    E ono afaina?

    E le mafai ona maua le maʻisuka e ala i le toto, palasi ma feusuaiga, o se maʻi e le mafai ona fesoʻotaʻi. Ae peitai, e le tatau ona e faʻaaoga se tasi glucometer, ma e manaʻomia lou faʻaogaina o le suauu ma le nila i le taimi e tasi, o le a le aʻafia ai foliga o le maʻisuka, ae mafai ona mafua ai le atinaʻeina o isi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, hepatitis poʻo le AIDS. E le mafai ona afaina i le faʻamaʻi, ae ui i lea, o le mea na tupuga mai, o aʻafiaga le lelei ma fafo atu o le taumafa o meaʻai suamalie e gaosia ai se tagata e lamatia le atiaʻe o le maʻi.

    Puipuia o le maʻisuka

    Ina ia soifua maloloina ma ia le maua le maʻisuka, e tatau ona e mataʻituina au mea taumafa ma lafoai ni masaniga leaga, faatumauina se olaga malosi ma ola maloloina, ma aloese mai le popole. O meaai i aso taitasi e tatau ona tumu i vitamini, minerale ma mea aoga aoga. Mea taumafa maualuga i gaʻo ma gaʻo e leaga. Na matauina e fomai i le tele o tulaga, o le mamafa o tagata e mafatia i se maʻi suka. E tāua le taʻitaʻia o se olaga ola malosi, auai i togafitiga o le physiotherapy. O le aʻafiaga leaga e afaina ai le puipuiga o le tino ma le tino atoa, o le puleaina o ou lagona faalelagona o le a faamamaina ai le faaletonu o le tino ma le mafaufau. O le suia o le nila i le mita ma isi masini o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi pipisi.

    E mafai ona tuʻuina atu le maʻisuka?

    O a la tulaga o loʻo aʻafia ai le tuʻuina atu o le maʻisuka i se isi auala? Ina ia maua le tali sao i lenei fesili mumū, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa mea e manaʻomia mo le atinaʻeina o lenei maʻi ogaoga.

    O le mea muamua lava e mafaufau i ai o mea autu ia e aʻafia ai pe aʻafia ai le atinaʻe o le maʻi o le endocrine i le tino.

    I le taimi nei, e tele mafuaaga mo le atinaʻe o le maʻisuka:

    • sili atu le maelega mo meaai maualuga-kalori, le lava o faamalositino ma, o le taunuuga, o se saoasaoa vave o faaopoopo pauna,
    • tulaga le mautonu faʻafitauli faʻafitauli,
    • gasegase o le tino
    • ogaoga faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai,
    • faʻaleagaina o le pancreatic,
    • sili atu le taumafaina o meainu malolosi (masani lava malosi malosi),
    • solia o le faigamalo o le galuega ma le malologa (luga o galuega),
    • le faʻaaogaina o fualaau oona ma anti-cancer.

    E faʻapefea ona tuʻuina atu le maʻisuka? I le aso, o lenei lomiga e faaosofia ai le toatele o tagata. O fomaʻi e iloagofie ia ituaiga autu o lenei maʻi faamai: le insulin-e faalagolago (pe a manaomia e se tagata se tui masani o le inisalini) ma e le o le inisalini (e le manaʻomia ni inisiua pancreatic hormone). E pei ona e iloa, o mafuaʻaga o nei fomaʻi o le faʻamaʻi e matua ese lava .ads-mob-1

    Lotogatasi - e mafai?

    E i ai le tulaga e mafai ai ona faʻasalalau le faʻamaʻi mai matua i tamaiti.

    E le gata i lea, afai e mafatia matua uma i le maʻisuka, o le avanoa o le faʻaliliuina atu o le faʻamaʻi i le pepe ua na o le faateleina.

    I lenei tulaga, o loo tatou talanoa e uiga i ni nai pasene taua tele.

    Aua nei tusia i latou. Ae, o nisi fomaʻi e finau e faapea ina ia maua e le pepe fou lenei maʻi, e le lava mo tina ma tama ona maua.

    Na o le pau lava le mea e mafai ona ia fai ma tofi o se vailaau lea i lenei faʻamaʻi. E tusa lava pe foliga mai o ia pe leai foi, e leai se tasi e mautinoa mautinoa. E foliga mai o le maʻi o le endocrine o le a lagona ai e ia lava i se taimi mulimuli ane.

    I le avea ai o se tulafono, o mea nei e mafai ona tuleia ai le tino i le amataina o le maʻisuka:

    • faʻalavelave faʻafitauli
    • masani ona taumafa ava malosi,
    • afaina o le tino i le tino,
    • le i ai o isi maʻi mama i le maʻi,
    • taua tele le faaleagaina o le pancreas,
    • le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti
    • le lava le malologa ma faʻaosoosoga faaletino faʻaosooso.

    Suesuega na faia e saienitisi ua faʻaalia ai o tamaiti uma lava e iai matua e toʻalua o loʻo soifua lelei atoatoa e maua le maʻisuka ituaiga 1. E mafua mai i le mea moni e faapea o le faʻamaʻi e iloiloina o loʻo faʻaalia i le masani ona tuʻuina atu i le tasi augatupulaga.

    Afai e iloa e tina ma papa o soʻo se tasi o latou aiga vavalalata na mafatia mai lenei faʻamaʻi o le endocrine, ona tatau lea ona latou faia taumafaiga uma ma faigata e puipuia ai le la tama mai le amataga o faailo o le maʻisuka.

    E mafai ona maua lenei mea pe afai e te faatapulaa le faʻaaogaina o lau sipuni i lau tama. Aua nei galo e uiga i le manaomia o le ita pea i lona tino.

    I le umi o suʻesuʻega, na fomaʻi ai fomaʻi e faapea o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i augatupulaga na muamua atu na i ai o latou aiga o loʻo i ai se faʻafitauli tutusa.faʻasalalauga-faʻapotopotoga-2

    O le faʻamatalaga mo lenei mea e faigofie tele: i totonu o nei tagata gasegase, o nisi suiga e tupu i nisi vaega o gafa e nafa ma le fausaga o le insulin (o le hormone o le pancreas), o le fausaga o sela ma le faatinoga o le okeni e maua ai.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo maʻi le tina i lenei faʻamaʻi matautia, ona oʻo lea i le 4% o le avanoa e tuʻuina atu ai i le pepe. Ae peitai, afai o le tama o loʻo i ai lenei faʻamaʻi, ona oʻo lea i le 8%. Afai o le tasi o matua ei ai le maʻisuka ituaiga 2, o le tamaititi o le a sili atu lona muaʻi i ai (pe a ma le 75%).

    Ae afai o le gasegase o le ituaiga muamua e aʻafia uma i le tina ma le tama, o le avanoa o le a mafatia ai le la tama e tusa ma le 60%.

    I le tulaga o gasegase o matua uma ma le ituaiga faʻamaʻi lona lua, o le avanoa o le felauaiga e toetoe lava 100%. O lenei mea e taʻu mai ai o le pepe atonu o le a iai se foliga fou o lenei maʻi o le endocrin.

    E i ai foi nisi o vaega o le faasalalauina o le faamaʻi i le tofi. Fai mai fomaʻi e tatau i matua o loʻo i ai muamua le faʻamaʻi ona mafaufau lelei e uiga i le manatu o le maua o se pepe. O le tasi i le ulugalii ulugalii e fa o le a mautofi i le maʻi.

    E taua tele le faʻatalanoa ma lau fomaʻi aʻo leʻi tuusaʻoina oe, o le a lipoti atu i tulaga lamatia uma ma ono aʻafiaga. Pe a filifilia ni mea lamatia, e tatau i se tasi ona amanaʻia e le gata o le i ai o le maʻisuka i faʻamaoniga i totonu o aiga vavalalata.

    Ae, e taua le maitauina o lenei mamanu e fetaui lelei lava pe afai o le ituaiga ituaiga o faamai na maua i aiga.

    Faatasi ai ma le matua, atonu e faaitiitia le faaitiitia o lenei faalavelave o le endocrine o le ituaiga muamua. O le mafutaga i le va o tama, tina ma pepe e le malosi e pei o le sootaga i le va o masaga le mautonu.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le gasegase o le maʻisuka ituaiga e 1 e tuʻuina atu mai se matua i se masaga, seʻi oʻo i le 55% le mafai ona maua se faʻamaʻi tutusa i le pepe lona lua. Ae afai o se tasi oi latou o loʻo i ai se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua, ona oʻo lea i le 60% o mataupu ua tuʻuina atu le maʻi ile tamaititi lona lua.

    O le gasegase o le gasegase i le faateleina o le maualuga o le kulukose i le plasma o le toto e mafai foi ona tupu i le taimi o le gaioiga a le tamaititi e se fafine. Afai o le tina o loʻo faʻamoemoe o loʻo i ai le toatele o ona aiga lata mai i lenei faʻamaʻi, o lona uiga, o le a maua lona pepe i le glucose maualuga o le toto i le 21 vaiaso o le gaioiga.

    I le tele o mataupu, o faʻamalologa e le manaʻomia e alu ese atu i latou lava pe a uma le fanau mai o se tamaititi. E masani lava ona mafai ona latou atiaʻe se maʻisuka matautia o le ituaiga muamua.

    E foliga mai ia te oe o le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo?

    O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

    Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

    Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

    E faʻasalalau feusuaʻiga?

    O nisi tagata latou te manatu sese o le maʻisuka o feusuaʻiga i feusuaiga. Ae peitai, o le mea sese lenei.

    O lenei faʻamaʻi e leai ni aʻafiaga. I le avea ai o se tulafono, o tagata ei ai le gasegase o le gasegase e lamatia.

    Ua faamatalaina lenei mea e pei ona taua i lalo: afai o se tasi o matua o le tamaititi na mafatia i lenei faʻamaʻi, o lona uiga e ono maua e le pepe.

    E faʻapefea ona puipuia le faʻaalia o le faʻamaʻi i tamaiti i se vavave i ai?

    Muamua lava, e tatau ona e mautinoa o loʻo lelei le fafagaina o le pepe, ma o ana meaʻai e le faʻamaualugaina i gaʻo. E taua le lafoai atoa o mea taumafa, lea e faʻateleina ai tupe maua vave.

    E fautuaina e vavae ese sukalati, vailaʻau suamalie, meaʻai vave, siama, meaʻai ma gaʻo gaʻo (puaa, ponaivi, kusi) mai le taumafataga.

    E tatau ona tele taimi e mafai ai ona savali i le ea fou, lea e mafai ai ona faʻaalu calories ma fiafia i se savaliga. E tusa ma le tasi le itula i fafo e lava i le aso. Ona o lenei mea, o le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka i se tamaititi o le a matua faʻaititia.

    E lelei foi le ave o le tamaitiiti i le vaitaele. O le mea pito sili ona taua, 'aua le soona galue i le tino tuputupu ae. E taua le filifilia o se taaloga e le faʻaumatia ai o ia. I le avea ai o se tulafono, o le mamafa ma le faʻateleina o le malosi faaletino e mafai ona faʻaleagaina ai le soifua maloloina o le pepe.

    O le fautuaga mulimuli o le aloese lea mai tulaga faigata. E pei ona e iloa, o se mea taua faʻafitauli mo le faʻaalia o lenei maʻi endocrine o le lona lua o le mafatiaga tumau.ads-mob-2

    Vitio faʻatalanoa

    E pipisi le maʻisuka? Tali i le vitio:

    E taua le manatua pe afai na amata ona faʻaalia e le tamaititi le faʻamaonia o faʻamaoniga o le maʻi, ona e le tatau lea ona e taumafai e faʻaaogaina oe lava ia. O se faʻamaʻi matautia faʻapea e tatau ona togafitia i totonu o le falemaʻi e ni tagata tomai faapitoa agavaa ma le fesoasoani o vailaau faʻamaonia. I le faaopoopo atu, e masani lava, o isi vailaau o le mafuaʻaga lea o le faʻaalia o gasegase malosi o le tino.

    • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
    • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

    E pipisi le maʻisuka?

    Ua i ai lo matou aiga i le faʻalavelave - na maua loʻu toalua i le maʻisuka. O lenei ou te fefe nei. E pipisi o ia?

    I le taimi nei, o le maʻisuka e taatele. Peitai, e tatau ona malamalama e le o se faʻamaʻi pipisi. E le pipisi. O le maʻi suka e le faʻafefeina i feusuaiga. E le afaina i isi. O le mea lea, aua nei faʻapulaaina fesootaiga ma tagata e maua i le maʻisuka.

    O nisi tagata e talitonu o le maʻisuka o se faʻamaʻi pipisi. Ae ui i lea, o loʻo i ai se tulaga taua tele. Mai se matua maʻi ua na o se predisposition i le faamai ua faasalalauina, ae le o le faamaʻi lava ia. O le faʻaaliga o le maʻisuka e faʻatatau i mea moni, e aofia ai:

    • faʻalavelave masani ma ogaoga,
    • gasegase, uiga o le mamafa,
    • gasegase o le tino
    • le i ai o le atherosclerosis poo le maualuga,
    • leai se malologa lelei po o se faigamalo galue,
    • maʻi maʻi pancreatic,
    • afaina o le autoimmune
    • ava malosi

    E tusa ai ma suʻesuʻega a saienitisi, ma le maʻisuka ituaiga 1 i le tina, o le lamatiaga o le faʻaliliuina o le maʻi i le tamaititi e 1-3%. Afai e maʻi le tama mai le maʻi, ona oʻo lea i le 5-9% le tulaga o le faʻaleagaina o maʻi. I le maʻisuka ituaiga 2, o le predisposition e maualuga. Ae ui i lea, i le taimi nei, e tusa lava pe i ai i le i ai o le agavaʻa leaga, o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e taua le puipuia e ala i le faʻaaogaina o aʻafiaga e aʻafia ai.

    Mo faamoemoega puipuia, fautuaina e lafoai keke, keke, kuki, muffins, sweets. O nei oloa e fesoasoani i le fausia o le mamafa mamafa. E le taliaina meaʻai. O le fua o meaai e tatau ona filifilia saʻo. E sili ona faʻaitiitia le faʻaogaina o le masima. E manaʻomia lou savali i le ea i taimi uma, a itiiti ifo ma le 30 minute i aso uma. O le tele o le popolega e manaomia le faaitiitia. E sili atu ona lelei le mālōlōina e faʻaaogaina ai le faʻamalositino poʻo le musika malolo O se asiasiga i le vaitaele o le a fesoasoani foi e faamama avega. E lima minute o le aau e tutusa lelei ma le 30 minute o le savali. O le vave ona iloa o le maʻisuka, o le faigofie foi lea ona teena.

  • Tuua Lau Faamatalaga