Faʻamau lima i le maʻisuka togafitiga

I le maʻisuka 1 poʻo le ituaiga 2, o loʻo i ai le sili atu o le kulukose i le toto o le tagata maʻi. O mafuaʻaga e le maua ai le inisalini poʻo le puipuiga o le tino. O se hormone talafeagai mo le faʻaaogaina o le suka.

A faʻalavelave le tino i le tino, e mafai ona tupu se faaletonu. O se tasi o aʻafiaga sili ona taatele o le maʻisuka e le o le mafaufau. Afai e afaina ni neura i tamatamailima ma lima, e lagona le numera ma le tingling.

E tele taimi e faʻalavelave ai tamatamailima ile umi faaumiumi o le maʻi (silia ma le 25 tausaga). E le gata i lea, o le neuropathy o le maʻisuka e tupu i le 60-70% o mataupu i tagata matutua.

Aisea e maua ai e le maʻisuka le numera o tamatamailima

O tagata uma e faʻasalaga i le endocrine e tatau ona iloa e se endocrinologist, fomai tipitipi, fomai o le fomai, ma le neuropathologist. O le mea moni, faʻatasi ai ma se faʻalavelave o le maʻisuka e pei o le numera o lima, o le galuega o le totonugalemu ma le lautele o Niu Sila o loʻo faʻalavelaveina, o le mea lea e tatau ai i se fomaʻi faapitoa ona tagofia togafitiga o ia maʻi.

O le faʻaaogaina o le paresthesia e faʻavae i luga o le sili atu o le suka, lea e muamua taʻitaʻia ai le laʻititi, ma mulimuli ane, le tele o leona o faʻamamaga ma toto toto. I le faaopoopo atu, ona o le solia o le faagasologa o le faʻaaogaina o le kulukose, o toxins o loʻo faia i le toto (lactic acid, ketones, etc.).

I le tulaga o le maʻi le umi o le maʻisuka ile lua poʻo le ituaiga muamua, o aʻafiaga oona e afaina ai le faʻaaogaina o metabolic i vela nerve, e aofia ai o latou mutaʻaga. E le gata i lea, o le lagona le lelei atonu e mafua mai i togafitiga le tatau ai ole maʻisuka. O le mea lea, pe a oʻo atu le tui o le inisalini, e faʻafuaseʻi ona faʻaititia le maualuga o le suka.

Talu ai o le kulukose e avea o le malosiaga autu mo siama namu, o lona faʻaletonu e faʻagesegeseina ai a latou galuega, lea e oʻo mulimuli ane i le faʻaumatia. I le tulaga o le umi o le hypoglycemic coma, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le atinaʻeina o le mafaufau mama.

A oʻo mai le faʻaumatiaga o puipui lapoa, e aliali mai ni faʻafitauli laiti. Ae i se taimi mulimuli ane, o le a avea ia vaa ma mea e le mafaamatalaina, o ni atherosclerotic plate e fai i luga o lima, ma o le toto e tafe i pito. O nei mea uma eo mai ma faʻamaoniga nei:

  1. o tamaʻi tamatamailima e le mautonu, o loʻo i ai foi lagona mu ma goosebumps,
  2. se mamanu vevela e aliali i luga o vae,
  3. vae ma lima faʻagasolo.

Ole numera o tamatamailima ile maʻisuka i le taimi muamua e tupu faʻafuaseʻi. E masani lava, o aʻafiaga leaga e mafua ai i lenei mea - le maalili o le maalili, gaioiga faʻafuaseʻi, osofia, vevesi. Ae a oʻo ina tupu le maʻi, o le a faʻalavelave tele lava lima, e tusa lava pe o loʻo maʻi le tagata maʻi.

E taua le matauina o le paresthesia e mafai ona tupu e le gata i le maʻisuka. Atherosclerosis, tulaga le lelei o le tino, o le maʻi o Charcot, tele sclerosis, maʻi o Raynaud, maʻi o le faiʻai, toto maualuga ma le encephalitis ua tuʻuina atu i ai e fesoasoani foi i ona foliga vaaia.

E le gata i lea, o le afaina o le pito i tua e tupu mai i le gasegase o le toto, ava malosi, anemia tumau, brachial plexitis, neurosyphilis ma le stroke o le mafaufau.

O le taofiofia o tamatamailima e aliali mai i le maʻi pipisi o Lyme, levystonia dystonia, maʻi pipili o le pusa ma le maʻi o le fatu.

O mafuaaga mo le atinaʻeina o faʻafitauli

O le leai o se lagona o le pito i lalo i le endocrinology ua taua o le "maʻi o le neuropathy."

O aʻafiaga e tupu i le talaaga o le faʻalauteleina o le faʻaalia i maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto i luga o neura lautele ma toto toto. O togafitiga talafeagai ma le pulea o le kulukose, pe a le sili atu le tele o le glycemia, e mafai ona taofia le atinaʻeina o lenei faʻalavelave.

Sailia vave fesoasoani faafomaʻi pe a aliali mai se faailoga, ei ai se tulaga maualuga e mafai e le faʻamalosi togafitiga ona faʻamaonia le tulaga o le maʻisuka ma faʻaleleia lona soifua manuia. Afai mo le 5 tausaga e leʻi fesoasoani le tagata maʻi, o le faʻaumatia o le neuropathy e sili atu ona faigata.

Faʻafefea ona faʻaumatia faʻafitauli

Le togafitiga o le neuropathy e aofia ai ituaiga togafitiga faʻapitoa:

  1. Tulaga masani o le kulukose o le toto ma fufulu le tino o mea leaga. O fualaau o le suamalie ma le inisalini e faʻamautuina.
  2. O faʻasologa e tuʻuina atu ma le tiga tele. Anesthetics Ketoprofen, Phenacitin taofi le tiga. Faʻamatala ma faʻatonuga i luga o le lidocaine poʻo le capsaicin.
  3. O se meaai faapitoa o le a tumau pea le suka ma faʻaolaina ai le tino ma meaʻai. E tatau i le maʻisuka ona vaʻaia meaʻai ma se faʻamaʻi maualuga maualuga mai le meaai.
  4. A faʻalavelave faʻafuaseʻi, e faʻaalia le faʻaogaina o faʻamalosi.
  5. O le numera tumau o tamatamailima e i ai sona aafiaga leaga i le gaioiga o le tino o le maʻi. Ina ia faʻaleleia le tulaga o le mafaufau o le maʻisuka, e fautuaina e le au atamamai ni faʻamalosi.
  6. Ina ia faʻaleleia le amio pulea o aʻafiaga o le nasu, e faʻaaogaina e fomaʻi le metotia o le eletise eletise i le endocrinology.

Balneotherapy, faʻamalositino, togafitiga o togafitiga - faʻataʻitaʻiga e faʻaleleia ai le microcirculation i totonu o masini ma faʻamaonia le tulaga o le maʻi.

Aisea e tupu ai le faaletonu o vae

Afai o le microcirculation i pito pito i lalo e sili atu ona leaga, e mafai e le maʻisuka ona faitio i le leai o se lagona o le vae atoa. Ona o le tafe toto i gasegase, o o latou vae e tuai mai i le taimi vevela.

Ole numera o pito o le maʻisuka o le taunuuga o le faʻaleagaina o toto toto ma aʻa nerve, suiga ile latou fausaga. O le faʻavaeina o paʻu i totonu o vaa ua afaina e le maalofia. Faʻasaga i tua atu o suiga faʻaleaga, o le vaivai o le toto toto ma le faʻaitiitia o le tafe toto, o faʻalavelave faʻalavelave e tupu i nofoaga faʻamalosi.

O lenei faafitauli i le maʻisuka

O le lagonaina o le le mautonu i le maʻisuka e mafai ona salalau atu i lala uma.

O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia mai i ni faʻamaoniga:

  • Sogi o vae,
  • Faatulagaina o mamanu,
  • Paresthesia - susunuina, tingling.

O vae o le maʻisuka e faʻaleagaina ma le amanaʻiaina le faʻamaʻi o le endocrine, pe a le o faʻamalosia le togafitiga mo se taimi umi.

O le neuropathy o le maʻi e foliga faʻafuaseʻi. E tele taimi e tupu ai lenei mea i le tulaga o le atuatuvale, malosi malosi faaletino ma le fesuiaiga o le vevela. I le muaʻi foliga mai o ni mea le lelei, e taua le sailia o fesoasoani faafomaʻi i se taimi vave lava ina ia mafai ai ona aloese mai taunuuga e le mafai ona faʻafanoina o le maʻi.

O le fea fomai e tatau ona ou faafesootai

O le tele o taimi, o le paʻu o tamatamailima o se faafitauli laitiiti lea e faigofie lava ona faʻapipiʻi. Afai e masani ona tupu lenei mea, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ina ia mafai ai ona e tafiesea le maʻi maualalo.

Vaʻai lau fomaʻi:

  1. Afai e faʻafuaseʻi ona e lagona le tigā poʻo le faʻalavelave mole leai se mafuaaga.
  2. Afai e ogaoga ma tumau pea faailoga.
  3. I le taimi o le maitaga, pe a fai e gaogao ma tamatamailima tamatamai lima ma vae.
  4. Afai ole aʻafiaga o tamatamailima e fesoʻotai ma faʻamaoniga: maʻi pipili, leiloa le puleaina o le inumaga poo le vevela, faʻamalosi vaivai, faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.
  5. E manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi e foliga mai e le aunoa. Afai o le tiga e oʻo atu ai i le faaletonu o le mafaufau, o se osofaiga o le maʻi pipili, vevela, gaioiga, poʻo le faʻaalia o le paʻu.

Ina ia foia le faafitauli, e tatau ona e sailia le mafuaaga o le faailoga. E foliga mai, o le leai o se lagona e fesoʻotaʻi ma auala o namu, faʻamaʻi pipisi poʻo le gasegase o le taʻavale. E tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi. O le a ia fuafuaina le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma faʻafesoʻotaʻi se tagata maʻi poʻo se tagata poto faapitoa.

O mafuaaga e eseese:

  1. Le mautonu le popole - faʻaleagaina masini i se neura ona o le gasegase o le muso i luga o le uaea, i totonu o le gaogao faʻatasi poʻo le pelvis.
  2. Faʻalavelave mamafa i tamatamaivae pe a uma ona fai ni seevae laititi, vavae maualuga poʻo seevae e le o le tele.
  3. O aʻafiaga i neura ona o le chemotherapy (polyneuropathy). Polyneuropathy e mafua mai i isi faʻamaʻi o le tino: O le maʻi o le Parkinson, fibromyalgia.
  4. Faʻafitauli e aʻafia ai toto toto, veins, arteries, suauu toto.
  5. O faʻalavelave faʻainisinia uma e faalavelave i le toto poʻo le totoga o le lymph e mamafa tele. O faʻamaʻi pipisi e leai se totoga o le le lava o le toto poʻo le lymph.
  6. Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka poʻo se isi faʻamaʻi, e tatau ona e maitauina lou tino ma lou soifua maloloina.
  7. O se lagona o le numera e taʻu mai ai le le lava o le galuega nerve le tumau, suiga o le pathologia, poʻo se faʻaitiitia o le lagona lelei i mea faʻavevesi. O nisi taimi e afaina ai nesi i vaega ua afaina ma leiloa a latou galuega. Ole tele o tamatamailima e masani ona fesoʻotaʻi ma le taofiofia o le taʻavale po o le tafe o le lymph.

O a suʻega e manaʻomia

Aʻo leʻi faia se suʻega faʻapitoa ma faia se suʻesuʻega, o le fomaʻi muamua e tilotilo i le tala faʻasolopito o le maʻi ma faʻamaoniga o loʻo i ai nei. Afai e maua e le tagata maʻi ni faʻamaoniga e pei o se paʻu poʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi, ona manaʻomia lea o le CT scan poʻo le MRI scan.

O nei suʻesuʻega e mafai ona iloa:

  • Tulaga faʻapipiʻi poʻo le faʻamaʻi,
  • Vaʻaia o le Spinal - Sciatica poʻo le faʻamaʻi toto.

O le suʻesuʻega atoa o vae e manaʻomia pe'ā faʻapipiʻi faʻamaoniga i tamatamailima. Iloilo lou mafai ona e lagona le mafanafana ma isi lagona.

O suʻega e aofia ai suʻesuʻega faʻamalosi o le nerve, lea e mafai ona faʻamaonia le lelei o le eletise e tuʻuina atu e ala i neura.

O le tele o faʻamaʻi e mafua ai le leiloa o le tamatamai lima:

  • Faʻaleagaina o ava malolosi, ulaula,
  • O le maʻi o Charcot, maʻi suka ma le maʻisuka neuropathy,
  • Oona, Barre Syndrome, siaki faʻamaʻi, tele sikula,
  • Faʻaleagaina o le faʻalavelave o le Nerve - Neuroma o Morton (e aʻafia ai le tasi vae),
  • Tosal duct syndrome (e aʻafia ai le nefiti tipi)
  • Vaʻaia o le faʻailoga o le faʻalogo, vaʻaia faʻapitoa lautele,
  • O le maʻi o Raynaud, sciatica, shingles,
  • Spinal cord manua, vascularitis, poʻo le toto mumu toto.

I nisi o tulaga e le masani ai, o le le lelei o le tamatamai lima e mafai ona avea ma faailoga o se togafitiga e sili atu ona ogaoga o le neurology. O le mea sili lea i le mataupu pe a lagona e se tagata le faʻafuaseʻi ona leai sona lagona i le tasi itu o le tino.

  • Felafolafoaiga
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafefe.

Puipuiga

Afai o le mafuaaga o le neuropathy o le maʻisuka, o le a fautuaina e le fomai e inu vailaau ma togafitiga ina ia mautinoa ai o le kulukose toto e tumau.

Faʻailoga puipuia o le faʻalavelave o tamatamai vae:

  1. O se soifua soifua maloloina, faʻalauteleina le tino ma se paleni paleni.
  2. E faalagolago lava i seevae. Afai e fesoʻotaʻi le afaina ma seevae, o le a fesoasoani ia seevae mama ma vaivai. Aua le ofuina ni seevae i le maualuga o le mulivae. E tatau ona e savali i ni seevae lelei ile lapopoa. Mafaufau e uiga i mea faʻapitoa, latou te faia ni seevae sili atu le toʻa. E tatau ona matauina le tumama i aso taʻitasi.
  3. E tele taimi e fesootaʻi atu ai i le inu ava malosi ma ulaula sikaleti, e tatau ona taofi le inu ma ulaula.
  4. E i ai se lagona o le le mautonu e tupu i vae poʻo isi vaega o le tino pe afai o oe i se tulaga nofoa ma ni vae ua piʻo mo se taimi umi. O aʻafiaga i luga o neura e mafai ona mafua ai faʻafitauli leʻo tutusa e mou ese atu ma vae vae. O le taloina o le toto i totonu o tamatamailima o le auala sili lea e aveesea ai le faailoga. Fai se seti o faʻataʻitaʻiga pe na o le vaʻaia ou tamatamailima. A o iai i se tulaga e nofo ai, e masani ona suia lou tino. Leai se mea e tatau ona ufiufi ai vae aʻoe nofo ma nofo i vae. Faatasi ai ma se nofo uumi, e tatau ona sii aʻe ou vae i luga e faaleleia ai le toto.
  5. Aua le ofuina ni laei malulu. Mo se faʻataʻitaʻiga: totini e fufusi tele i le tino maualalo, puipuia le tafe mai o le toto mai tamatamailima. Faʻasaʻo oe lava mai nei lavalava e faʻaleleia le toto. Ina ia vave faʻaumatia lenei lagona, ia faʻafefe lelei ou tamatamailima e faʻaleleia ai le toto.
  6. I le afiafi, mafanafana ou vae i se mea mafanafana, fagu vai vevela poʻo se palanikeke. Ma o isi taimi e le mautonu ma tingling e sau mai le vevela i le malulu.

E tatau ona siakiina e tagata e iai taimi e le masani ai i luga o tamatamailima ona o manua ma le taofiofia le taʻavale.

Faatinoga

O se mafuaaga taatele o le numera o tamatamailima o le mamafa, o se olaga le taua. O faamalositino faifai pea e fesoasoani e puipuia pe faaitiitia ai le le mautonu. A o leʻi aʻoga, latou te filifilia ni seevae saʻo ma fai le taʻaloga.

O le faʻatulagaina o faʻatinoga o faʻatinoga ua fautuaina, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le toto, tafega o le lymph, faʻamaonia le faʻamalosi o le nerve:

  1. Taʻu i lou tua, lima i luga o le tino. Sii ma punou ou vae e fai ai se tau saʻo i tulivae. Faia o uila afi.
  2. Tutu, feʻaʻei luga tamatamaivae, le faʻamalosi, ona toe foʻi lea i le tulaga amata.
  3. I le tulaga faigofie, sii i luga ou vae ma isi vaega faatasi ma le pito i lalo o le sooga vavalalata, e tusa ma le 20 gaioiga.
  4. Ave le tulaga tutusa e pei ona i ai i le faamalositino talu ai. Lelei faalava, faamalositino taga i le tasi itu, ona sosoo ai lea ma le isi.
  5. A o tu, punou le tulivae e tasi ma aumai i lou fatafata i le latalata atu, fesoasoani i ou lima. Faʻamau i lenei tulaga mo le 1 minute, ona sui lea o le vae. O lenei faʻatinoga e faia i le pagatia i vae.
  6. Tutu, sii i luga le vae. Maua le tulivae o le lima agavale ma le tuli o le vae taumatau. Ona suia lea o le vae.
  7. Nofonofo i luga o se nofoa, leai ni seevae, taʻalo se polo tenisi ma tasi o ou vae. O lenei faamalositino e puipuia ai le vae, fesoasoani i le toto toto.
  8. Aʻo e nofo i luga o se nofoa, faʻalautele ou vae e faʻamalulu ai ou maso ma faasalalau toto. Circular circulaments i totonu o vae i totonu, sosoo ai ma fafo 20 taimi.

Taʻitaʻi se auala malosi o le olaga. O nisi taimi o se savaliga e lava lea. Afai e le fetaui le tauvaga, sui i le uila ma le aau.

Taunuuga vevela

O se pulufana vevela i luga o le nofoaga ua aafia e fesoasoani. E faʻaleleia ai le tafe toto i le vaega o le numera. Faʻamaʻi maso o vae. Ave le solo ile vai vevela.

Tasi le vai tele, ona tuu lea i luga o le nofoaga ua aafia mo le 5-7 minute. Toe faia ni nai taimi seia oʻo ina mou atu le numera. E mafai ona e ave se vevela vevela pe faʻaaoga se pusa afi e faʻafefe ai le faʻavauvau.

Faatumu i le massage

Faʻamama ou vae pe a tupu le numera.

O massage o le a faateleina ai le toto, e fesoasoani e faʻaleleia ai neura ma maso, ma faʻaleleia le gaioiga lima:

  1. Lalu le pama ma le suauʻu olive mafanafana, faaopoopo i ai se pine o le pepa lanu moana.
  2. Fai le massage i motuga faʻailoga mo le itiiti ifo i le 5 minute.

O vai masima mafanafana a Epsom

O se tasi o togafitiga sili ona taatele i le fale mo le faʻaitiitia o le paʻu: o le taele o le vai mafanafana ma le suka o le Epsom. O tioata o le magnesium sulfate e siitia ai le maualuga o le magnesium i le tino, faʻaleleia le tafe toto.

O le taofiofi saʻo e faʻaitiitia ai le faʻalavelave ma taofia ai le toe faʻafouina o se faʻamaoniga. Faʻafefiloi 1/2 ipu Epsom masima i totonu o se taele laitiiti ma vai vevela. Faʻaiʻu ou vae i le fofo mo le 10 minute.

Oʻuga pe afai e te le faia se mea

Afai e le o faʻatasi ma le isi numera o tamatamailima ma isi faʻamaoniga, e le talafeagai le feutagaʻi ma se fomaʻi. E tatau ona talafeagai feutagaiga faafomaʻi pe afai e le mou atu le numera, e pei ona i ai muamua, pe amata foi ona faatetele.

Saili vave togafitiga faafomaʻi pe afai e tupu se faalavelave ma se tasi o mea nei:

  • Manatu le lelei o se tasi pe lua uma mata,
  • Faʻailoga mata, le mafai ona mafaufau pe tautala manino
  • Le maua le paleni
  • Vaivai vai
  • Ina ua mavae se manuʻa talu ai nei,
  • Faafuasei le leiloa o lagona i le tasi itu o le tino,
  • Tigā ma le faʻafuaseʻi tiga o le ulu, gatete, gatete.

E masani lava e le naʻo ni nai minute e le afaina ai. Faʻafesoʻotai lau fomaʻi pe afai o le a leai se lagona. Atonu o se faailoga lea o se faafitauli faʻalesoifua maloloina lea e manaʻomia ai le togafitiga mo le maʻi faʻavae.

Afai e te le amanaiaina ia faailoga mo se taimi umi, e mafai ona e maliu mai faʻamaʻi tuga: maʻisuka, migraine, stroke, tele sclerosis ma le galala.

Afai ei ai le faʻalavelave ma isi faʻamaoniga e faʻaalia ai maʻi ogaoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi maʻi, neurologist, orthopedist poʻo le endocrinologist, faʻalagolago i isi faʻamaoniga.

Aisea e afaina ai oʻu vae i le maʻisuka?

Toe faʻaitiitia le maʻi suka, o le togafitiga e amata i se faʻamatalaga o mafuaaga o le maʻi, e fesoʻotai ma le atinaʻeina o le neuropathy.

  • umi le tumau e aunoa ma se gaioiga,
  • vae e masani ona faʻamaʻi pe pala,
  • ponaivi ma sooga faʻamaʻi o pito,
  • toto faʻaleagaina o le toto,
  • manuʻa, manuʻa, uluaʻi luga o vae,
  • laei seevae le lelei,
  • vae laugatasi, faaletonu vae.

O le tele o pito i tua e masani lava ona maua i le tulaga o le maʻisuka vae. I lenei tulaga, o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le neuropathy faatasi ai ma le siama.

Le lava le togafitiga talafeagai o le a faʻaleagaina atili ai namu gataʻaga. Afai e te le amanaiaina le togafitiga faatonuina, ona oʻo lea i le tagata gasegase se faʻalavelave masani o le solia o le gaioiga a le tino, lea o le a avea ma mafuaaga o le le atoatoa i le maʻisuka.

  • le atoatoa le lagona lelei, e mafua ai ona faateleina le aʻafiaga o manuʻa i vae,
  • suiga o le gaioiga e fesootaʻi ma le vaeluaga o le paʻu o pito i lalo,
  • vevesi o vae, vavau o ponaivi,
  • afaina o le gaʻo e tau atu i foliga vaaia o le gangrene, ma isi.

O le mafuaʻaga autu o le paʻu i le maʻisuka, o le muamua ma le lona lua, o le faʻaleagaina-dystrophic o le gaʻo o le tino. E mafua mai i le vaivai o le tuʻuina atu o sela i le malosi, faʻapea foʻi meaʻai.

Faʻaiʻuga o le limbness o le limb i le maʻisuka ituaiga 1

e mafua mai i le le lava po o le leai foi o le inisalini.

Ole tino e le sao i totonu o le masini, lea e mafua ai le matelaina o ni neu, ma maua ai sela malosi i le tino o le kulukose.

O le iʻuga, o le tino e sili atu ona vevela ma faʻaumatia, e pei o se laau e le maua ai le susu.

Faʻaiʻuga o le faʻalavelave i le maʻisuka ituaiga 2

E pei o le maʻisuka ituaiga muamua, faʻatasi ai ma le maʻisuka o le lona lua, o le kulukose maualuga e avea ma se mea e afaina ai mo aʻafiaga namu.

O le eseesega ua na o le mafuaaga o le toto maualuga. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaitiitia lea o le lagona ile inisalini.

E le gata i lea, o loʻo i ai isi mea e fesoasoani i le atinaʻeina o le neuropathy, tusa lava poo le a le ituaiga maʻisuka:

  • Le lava le taua o elemene taua. Afai e sili atu le suka o le toto i luga o le fausiaina o le 10 m / mol, o le tino e aveeseina ma le urine. Ae ui i lea, faatasi ai ma le suka, o isi elemene taua tele ua fufulu - potassium, magnesium, lea e matua talafeagai lava mo le galuega o neura.
  • Genetics O le suʻesuʻega na faʻamaonia ai o le faʻamaoni e taua tele i le atinaʻeina o le neuropathy o le maʻisuka. Ua fautuaina e saienitisi e faapea, o se vaega o kenera e nafa ma le lagona o le neurons i le kulukose, lea e ono mafua ai le neuropathy i le maʻisuka.
  • Faʻaleagaina o le neura nerve. Ole faʻalavelaveina mai le pito i luga i le faiʻai ma le isi itu e leai se mea ae o se eletise eletise. O le tele o le suka o le toto e faaleagaina ai le axon o loʻo faʻasolosolo ai le totini o myelin, lea e puipuia ai le faʻasesega.

Toe faʻaitiitia le maʻi suka, o le togafitiga e amata i se faʻamatalaga o mafuaaga o le maʻi, e fesoʻotai ma le atinaʻeina o le neuropathy.

O toto toto e galue ma le mamafa o le avega ma e le maua ai se mea e masani ai ona maua i le toto ma le okesene. Ua maitauina foi o le oti o le nerve endings lea e faamuta ai le faasalalauina o lagona tuga.

Le lava le togafitiga talafeagai o le a faʻaleagaina atili ai namu gataʻaga. Afai e te le amanaiaina le togafitiga faatonuina, ona oʻo lea i le tagata gasegase se faʻalavelave masani o le solia o le gaioiga a le tino, lea o le a avea ma mafuaaga o le le atoatoa i le maʻisuka.

Numera o tamatamai vae i le maʻi suka, o le togafitiga e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave, e oʻo atu ai i isi aʻafiaga ogaoga:

  • le atoatoa le lagona lelei, e mafua ai ona faateleina le aʻafiaga o manuʻa i vae,
  • suiga o le gaioiga e fesootaʻi ma le vaeluaga o le paʻu o pito i lalo,
  • vevesi o vae, vavau o ponaivi,
  • afaina o le gaʻo e tau atu i foliga vaaia o le gangrene, ma isi.

I le maʻisuka, e feagai ma gasegase faafitauli tau le soifua maloloina. O se tasi o faafitauli sili ona taatele o tagata gasegase o le telefoni o vae, poʻo le neuropathy lautele.

Atonu e foliga mai o se mea leaga e le o se mea matautia matautia. Ae peitai, e le o se mea moni lenei mea.

O manua o le gasegase i le maʻisuka ua avea ma se taufaamatau i le tulaga o le faatapulaaina o le gaioiga o le tagata maʻi, faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o maʻi o le vae, lea e ono faateleina ai le afaina o le tino, e oo lava i le tosoina o pito.

Seʻi o tatou talanoa e uiga i mafuaʻaga o le paʻu o vae ma tamatamailima, e uiga i faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu, pe o le a le togafitiga o loʻo faʻamatalaina i lenei mataupu, faʻapea foi ma puipuiga e fuafua e puipuia ai le atinaʻeina o lenei tulaga faʻaleagaina i le maʻisuka.

E uiga i mafuaʻaga

Sa mafaufau tagata popoto i le mafuaʻaga e faʻalavelave ai le pito i lalo mo se taimi umi, aemaise lava pe o le a le matafaioi a le gaga i lenei mea. O le iʻuga o le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le toto, atoa ai ma le faʻaleagaina o aʻafiaga o le namu, ae faʻapea foʻi ma filo, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le faʻaogaina o aʻafiaga o le nerve, o loʻo i ai se faʻaitiitia i le maualuga o le lagona ma le faʻaleagaina o le malosi e toe faʻafoʻi ai sela ma o latou faʻamalolo i le maʻisuka.

O se taunuuga o lenei mea, e le faigofie ona maua e le vae le tele o le toto latou te manaʻomia, ma, o le mea lea, o ni mea faaletonu, lea e faʻaalia ai e le gata i le faʻalavelave, ae faʻapea foi i isi faʻafitauli matuia. E tatau ona maitauina o faafitauli i le toto, i le itu, o se taunuuga o se isi mea uiga ese, e pei o le toilalo atoa o le fatugalemu o le tino (fatugalemu tutotonu).

O le mea lea, e le na o le toto e tafe i le aofaiga manaomia e taofi, ae o lagona foi i totonu o vae ua fao. O se taunuuga, e le maua uma e le pito i lalo pito maualalo le fua faatatau talafeagai o le toto, ma o le lagona o loʻo faʻaaogaina.

Ma, e pei ona e iloa, o lenei maʻi, e leʻi faʻamalosia i le taimi, avea ma se faʻafitauli mo faafitauli sili atu ona matuia. O a nei taunuuga mo le maʻisuka ma ua faatapulaaina na o le paʻu o tamatamailima po o vae?

Aisea e maua ai e le maʻisuka le numera i vaega eseese o le tino? Ole maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le faaleagaina o fiva namu ma toto toto. O le tele o taimi, o vae e pagatia i le le mautonu, ona o le tele o veins, arteries ma capillaries e masani ona pasia i pito i lalo ifo.

Ona o le faateleina o le suka i totonu o le toto, o pa puipui o vaʻa ma neura ua faʻalavelaveina, o puipui o le aʻau ua maumau ai lo latou gafatia, o le toto e tafe mai i veins ua faʻaitiitia ma paleina faʻaalia:

  • lima, vae ma laulaufaiva tautau,
  • o le mea leaga o le a amata ona aliali mai pe faʻateleina,
  • e lagona e le tagata maʻi se lagona le fiafia ma le le mautonu.

I le taimi muamua, o nei lagona e foliga mai e le o se mea e faamoemoeina, e masani lava pe a maeʻa aʻoaʻoga faaletino, popole, ma le vevela poʻo le maalili. I le lona lua, o le numera e tupu tele lava ma leai se mafuaaga.

O faamalositino faaletino ma togafitiga faafomai e aumai ai le toomaga, ae na o sina taimi.

O le mafuaaga autu mo le leai o lagona i lima ma vae i le maʻisuka o le maualuga o le kulukose o le toto.

Atiina ae o faailoga

E iai ni mafuaʻaga autu e aʻafia ai le atinaʻeina o numera o tamatamai lima ma vaevaega taʻitasi. Muamua lava, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o tamatamaʻivae e mafai ona faʻaosofia ai lagona pei ona tuʻuina atu e faʻaaogaina ai seevae e sili ona mamafa pe vaʻaia.

O le faagasologa o le taamilosaga i totonu o masini o pito i lalo e le mafai ona atoatoa ona lelei ona o le faʻamalosi, ma o le mea lea o le gaioiga o le togi o tamatamai vae i le maʻisuka ua maeʻa. E mafai foi e lenei mea ona faʻaosofia ai le faʻavaeina o sana i le nofoaga na tuʻuina atu ma le palakalafa taua, o le togafitiga e matua umi lava.

Faʻafitauli i totonu o vae e mafai ona fesoʻotai ma le nonofo mo se taimi umi i se tulaga e tasi. E tutusa lava le mea e mafai ona maitauina i se avega mamafa i luga o vae vaivai. I lenei tulaga, o le toto e le mafai ona sili atu le sologa lelei i luga o le vasa vascular, ma o lea ua mafua ai se lagona o le numera. E le gata i lea, o pito i lalo e masani lava ona amata ona malolo ma liliu atu ina ia matua malulu i le taimi o le paʻu.

Ou te fia manaʻo foi e tosina atu i le mea moni e faapea, o toes e masani ona afaina i le maʻisuka o se vaega o le atinaʻeina o ituaiga uma o gasegase o le toto toto. O le atherosclerosis atonu ei ai sona aafiaga i lenei mea, o le faʻavaeina o atherosclerotic plate e faʻasaʻo ai le toto ma faʻamalosolo ai le tafe toto.

O se taunuuga o nei mea uma, o le vaega o tamatamaivae e lagona le le fiafia, lea e aafia ai le soifua manuia lautele.

E leai se mea e sili atu ona taua e mafai ona i ai ni tulaga faʻaleagaina o le natura, e aofia ai le neuroma, faʻapea foi le gasegase poʻo le neuropathy o le maʻisuka.

I lenei tulaga, e mafai ona faʻasalalauina faʻafitauli uma i vaega uma o vae. Tagata faʻapitoa e gauai atu i le mea moni e faapea:

  1. faaalia lagona lagona tiga ua faia,
  2. le tatalaina o na manuʻa ma vaʻa na le mafai ona faʻamalolo i se vaitau umi,
  3. o le faagasologa o le toe faʻaleleia i lona atoaga e matua umi lava ma faʻafitauli.

E le gata i lea, o le isi mataupu o le mataupu lea e iloa ai le maʻisuka e le o se mea e leai sona mafaufau. Faʻapena i totonu o limasini o loʻo i ai le faʻasaolotoina o vaʻa toto, lea e aʻafia ai le faʻateleina o le tuʻuina atu o totoga i totonu ile toto. O faʻamatalaga faʻamaʻi uma e fesoʻotai ma le faʻamaʻi o le maʻisuka ma le anemia e tatau ona i ai se faʻapitoa faapitoa.

Elena Malysheva: O le maʻi suka e vave alu! O se mea e ofo ai i le togafitia o le maʻisuka.

Talofa aʻu pele!

Mo le tele o tausaga i le taimi nei ua ou faʻaalia i lau televise i aso uma, ma sili atu i le tasi taimi matou te talanoa ai e uiga i le maʻisuka. E tele mea na taʻua e uiga i togafitiga o le maʻisuka.

O le mea moni - o lenei mea o se mea e maualalo-carbohydrate ma le fiafiaga - o fua ia e fesoasoani tele i le faʻaitiitia o le toto i le maʻisuka ituaiga 2. Matou, i la matou polokalama, e masani ona talanoa e uiga i taotoga ma togafitiga faafomaʻi, ae e seasea ona paʻi i metotia a tagata.

Ma e le na o ni faʻataʻitaʻiga mai tinamatua, ae o le a le mea na iloa i totonu o le sosaiete saienisi, ma e mautinoa na faʻamaonia e le au maimoa. O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i le faamalologa o aafiaga o le teas.

E mautinoa lava ua e leiloloa, o le a le isi faamalologa o le teaseti e mafai ona tatou talanoa i ai i togafitiga o le maʻisuka? E moni, faʻapefea ona fesoasoani Dialek i le togafitiga o se maʻi ogaoga pei o le maʻisuka? Afai e te manatua, ona fai mai lea o ni nai tausaga ua mavae, na ou talanoa ai e uiga i le mafai ona amata le toe faʻafouina o le tino, e ala i le aʻafia ai o nisi o tagata e taliaina sulu o la tatou tino.

O le mea lea, e faʻamalolo ai le maʻisuka ae le gata, e tatau ona e amataina le faagasologa o le toe faafoi, o lona uiga, toe faafoi mai siaki i lo latou uluai setete. A uma, o vailaau, mo le tele o vaega, o se tauiviga ma le suʻesuʻega.

Ae e tatau ona aveese le mafuaaga ma toe faafoi le tino i lona uluai tulaga. O le mafuaaga lena pe a uma ona faia le saʻo saʻo o nisi o mea o loʻo aofia ai i Dialek, toetoe o tagata uma lava e lagona le malamalama, e pei o le a toe fanaufouina.

O alii, i le isi itu, na lagona le malosi o le malosi, malosi faifaipea, malosi malosi o le malosi, na amata ona moe lelei.

O le togafitiga e fesoasoani i le feagai ai ma faʻamaʻi matautia pei o le hepatitis, cirrhosis, prostatitis, psoriasis, ma le maʻisuka. O le dialects e sili atu i le maʻisuka e sili ona lelei, e pei ona faʻaalia i suʻesuʻega, ona o le maʻisuka e mafai ona maua mai i le le mautonu o le gasegase ma le le lelei o sela.

A uma, pe a iai ni a tatou faʻafitauli, o le maʻisuka e faʻaleagaina le tino, ma pe a lelei mea uma, e sau le tino. O lona uiga, o le tino atoa e afaina ai le tulaga o le tino.

Ma o lenei fesoʻotaʻiga e fesoasoani tele e tau ai le faʻamaʻi i le sili atu ona mafai.

Ma e faapefea ona aoga, e te fesili ai? O le a ou faamalamalama atu. Faʻafofoina, faʻaaogaina o vailaau ma vailaʻau faʻasaina, e galue i luga o nisi masini e maua ai le masini e nafa ma lona faʻafouina ma le faʻatinoga. O faʻamatalaga e uiga i siama maʻi o loʻo toe tusia i mea maloloina. O se taunuuga, o le tino e amataina le faagasologa o le faamalologa, e pei o le toe faafoi, e pei ona tatou fai atu, i le tulaga o le soifua maloloina.

Numera vae i le maʻisuka: togafitiga faʻasolosolo faʻasani

Togafitiga ma togafitiga faa-tagata e mafai foi ona sili atu le aoga i se tagata maʻi ua maua i le maʻisuka, e aofia ai le faamamaina o ia mai faafitauli o le vae. Ae ui i lea, e taua le malamalama e le o togafitiga faʻaleaganuʻu uma i le vae e mafai ona faʻaaoga mo lenei maʻi ogaoga.

E tatau ona maitauina o le maʻisuka e le fautuaina e faʻaaogaina oloa ua saunia i luga o le pepa oona, galala ma isi mea vevela, talu ai e mafai ona faʻaosoosoina ai le tino o le maʻi ma mafua ai le maʻi.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le tatau ona e sosolo i ou laʻau i le vevela poʻo le faʻaaogaina o isi fualaʻau lea e maua ai le vevela i luga o vae. O le vaʻaia o metotia a tagata e faʻaaogaina ai le faʻalavelave i vae, e sili atu le filifilia o fuaitau sili ona faigofie ma saogalemu.

Liligi le suasusu ma le vai i totonu o se pusa faʻamafaʻi. Faʻaopopo le meli ma le masima ia i latou ma faʻafefiloi lelei seʻi oʻo ina faʻamavae atoa. Fufulu le paluga i luga o le afi i se mafanafana, manaia i le paʻu. Faʻafeivae vae i totonu o le fofo ma ave sea paʻu paʻu mo le 10 minute. O lenei faiga e sili ona faia i le afiafi ao leʻi oʻo ile moe.

Palukin porridge. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tatala ma tuʻimomomoina le uukini pe olo i totonu o se masini eletise i se mushy state.

Tuu le kuluga maeʻa kuluma e mafanafana i totonu o se tamai pesini ma tuʻu i lalo le vae, o le numera. Taofi seiloga ua toʻa le pusa.

E le mafai ona lafoina mea e totoe, ae toe faʻaaogaina mo se isi faʻalavelave, faʻapipiʻi sina mea itiiti. O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o le tausiga o vae.

E uiga i taunuuga

O le faʻalavelave o le faʻalavelave, e pei o le maʻisuka, e masani ona lauiloa, lea e tatau ona manatu o se tasi o taunuuga sili ona mataʻutia o ia ituaiga faafitauli. E le gata i lea, e mafua mai i le le lava o le tumama, lea e maua i le maʻisuka o se tasi o matafaioi autu.

O le tulaga o le neuropathy o le maʻisuka, o soʻo se mea, e oʻo lava i le aupito laʻititi, manuʻa faʻamalosi ma lemu.

E mafai ona toe faʻaalia atili i le:

  1. solia le tikeri o le aoga o le tele o totoga,
  2. toe, i le vae o le maʻisuka,
  3. tosoina (o se tasi o taunuuga sili ona ogaoga e oʻo i le numera).

I le aluga o taimi, e mafai foi e le polyneuropathy ona fausiaina, faapea foi ma ona lala laiti. I le maʻisuka, o loʻo faʻamalamalamaina i le mea moni e faapea, o le foci o le maʻi ua tuʻuina atu e le na o le tele, ae o loʻo i luga o le tino atoa, e aofia ai vae.

O lona uiga, i le leai o se taimi talafeagai ma togafitiga, e tele lava ina taʻitaʻia ai se soliga faʻamaoni poʻo se vaega o le faʻamaopoopo ma, i nisi tulaga, maʻi pipili. O le mea moni, o togafitiga ogaoga o lenei maʻi e tatau ai, lea e mafai ona maua ai le atinaʻe sili ona le manaomia.

O le numera, i le taimi muamua e tilotilo ai, atonu e foliga mai o se faafitauli laitiiti.Ae ui i lea, o le neuropathy e faʻailoaina i le alualu i luma vave.

O taunuuga pito sili ona leaga o le mumusu o le tino, o le le atoatoa.

O aʻafiaga afaina ua afaina e le mafai ona lafoina se lagona o le tiga, o le manua ua mafai ona vevela ma fesi, ma o le maʻisuka o le a le matauina lenei mea.

Faatasi ai ma lenei faamai, o loo i ai faafitauli nei e amata i le pagatia:

  • Maʻisuka vae. E tele siama ma le necrosis o loʻo faia i luga o le vae, ma e mafai ona taʻitaʻia ai le tino ma le le atoatoa.
  • O le atinaʻeina ole faiga ole purulenti ma le faʻagasolo lemu o manua laiti.
  • Faʻaleagaina o toto toto ma le faʻaaogaina o aʻafiaga o le nasu i totonu o totoga. E taʻitaʻia ai i latou i le le lelei.

I le tausisia ma le tausisia o taumafa, ave togafitiga faafomai ma togafitiga faafomaʻi ma suega masani, e mafai ona aloese uma faafitauli o loo i luga.

I uluaʻi laʻasaga o le atinaʻeina o togafitiga, e le faʻalavelave le maʻi. O le numera e faasolosolo malie, o le tele o vaega o le paʻu e maua. O faʻalavelave faʻalavelave i le maʻisuka e mafai ona faapenei:

  • Maʻisuka vae. O loʻo faʻaalia i le atinaʻeina o le tele o gasegase ma le gangrene i luga o le vae, lea e toetoe lava a maeʻa i taimi uma i le toesea.
  • Le lelei o le faʻamalolo o manuaga laiti, o le atinaʻe o purulent process.
  • E tutusa foi le faaleagaina i le toto ma le faasalalauina o aʻafiaga o le tino o le tino, lea e faaleagaina ai a latou galuega ma taitai atu ai i ni faafitauli ogaoga.

Tala patino

TIN 025603892634, OGRNIP 315745600061431, Tuatusi 1: Moscow, st. Energetikov, fale 22 2 (fale teu oloa, leai se piki) Tuatusi 2: Magnitogorsk, Leningradskaya 3/1

Healthy Legs o se faleoloa i luga o le initaneti o faʻatau atu tausiga o vae ma tausiga o vae. O oloa uma ua faamaonia. Faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaoga. Matou te faʻaaogaina kuki e faʻatino ai le saite. O le faʻaaogaina o lenei 'upega tafaʻilagi e te malie i ai. E ala i le faʻatumu o soʻo se pepa i luga o le 'upega tafaʻilagi, oe malie i le gaioiga o au faʻamatalaga patino e tusa ai ma le 152-FZ.

O mafatiaga o maʻi e matua taua lava:

  • pulea le maualuga o le suka
  • ofuina ni seevae vaivai vaivai e le afaina ai ou vae,
  • puipuia le faaleagaina o vae, mataʻituina o latou tumama.

Po o le a lava le tulaga o le paʻu o le tino, aua nei fiu, aua o vailaau faʻaonapo nei e fiaselau auala ma faitau afe o faʻataʻitaʻiga togafitiga manuia.

Mo le puipuia o le paʻu o le tino, togafitiga faaumiumi ma le atinaʻeina o faʻafitauli, e tatau ona mulimulitaia fautuaga:

  • Mataitu lau kulūkose toto.
  • Vaʻai ou lima ma vae i taimi uma mo le mea sili ona leaga. Afai e maua mai le maila poʻo le vaʻa, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.
  • Mulimuli i le tumama o le tumama, lafoaʻi totini na faia i le ie gaosia.
  • Lalaga solo seevae, aua le ositaulagaina le ola maloloina mo le matagofie ma le masani.
  • Afai e leai se faʻaleagaina, faʻafefiloi ou vae.

O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ae mulimuli i nisi o fautuaga e uiga i meaʻai ma ituaiga ola masani, o faʻaaliga o le maʻi e mafai ona faaitiitia, lea e mafai ai e le maʻisuka ona ola atoa. O le mea autu o le puleaina o le toto suka, ma le atiina ae o faʻalavelave, aua le taumafai e faʻaaogaina oe lava ia.

O le puipuia o le numera i pito i tua e tatau ona amata vave lava pe a uma ona iloa le maʻisuka. I le tele o auala, e oʻo mai i le taimi e togafitia ai le neuropathy ma faʻafitauli o le toto. E le gata i lea, e fautuaina le togafitiga ma togafitiga vai i aso uma.

O se auala lelei e puipuia ai o le ofuina lea o seevae lelei, seevae faʻalelei lea e taua tele le faʻaaogaina o alavai mo le lafoaʻi o vae. Sueina o vae e aloese mai le tuiina o veins pito sili ona maualalo ma puipuia ai le paʻu o fiva namu.

O nei maʻi o le maʻisuka e sili ona lelei mo le faʻaogaina masani o le faʻalavelave o le vaevaega o vae ma le maʻisuka vae.

O lo tatou faleoloa i luga o le initaneti o loʻo aofia ai togafitiga sili ona lelei ma faʻaonapo nei mo le maʻisuka. Matou te faʻatagaina uma Rusia e ala i le faila i lou fale, e tuʻuina atu le faʻatagaina o poloaiga ma meli. Kiliki i le ata oi lalo ma saili atili.

E pei ona e iloa, o le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. E mafua ai foi nisi suiga i le tino. Faatasi ai ma aʻafiaga masani o le faʻamaʻi o le neuropathy lautele, lea e faʻavaivai ai tamatamai vae.

Afai e maua i le maʻisuka le maʻi ua amata ona maitauina o ona tamatamai vae e paʻu i nisi o taimi, e tatau ona e gauai atu i lou soifua manuia ma siaki le siakiina o le toto suka i taimi uma. Ma o le a le faʻavaivaia vae, e tatau ona e faia ni faʻamalositino faapitoa e faʻatatau i le togafitiga ma le faʻaleleia o le soifua manuia.

Faatasi ai ma le maʻisuka, e feagai tagata ma le tele o faafitauli. O se tasi o mea sili ona taatele i totonu ia i latou o le numera o se vaega poʻo vae uma foi.

O le taufaasese o lenei gaioiga o loʻo i ai i le mea moni e mafai ona faʻaalia mamao mai le taimi nei pe leai foi se natura faʻavavau, lea e taofia ai le 100% galuega mo se taimi.

Le tele o faʻamatalaga e uiga i lenei faafitauli ma le auala e foia ai i lalo.

O faʻafitauli faigata

I uluaʻi laʻasaga o le atinaʻeina o togafitiga, e le faʻalavelave le maʻi. O le numera e faasolosolo malie, o le tele o vaega o le paʻu e maua. O faʻalavelave faʻalavelave i le maʻisuka e mafai ona faapenei:

  • Maʻisuka vae. O loʻo faʻaalia i le atinaʻeina o le tele o gasegase ma le gangrene i luga o le vae, lea e toetoe lava a maeʻa i taimi uma i le toesea.
  • Le lelei o le faʻamalolo o manuaga laiti, o le atinaʻe o purulent process.
  • E tutusa foi le faaleagaina i le toto ma le faasalalauina o aʻafiaga o le tino o le tino, lea e faaleagaina ai a latou galuega ma taitai atu ai i ni faafitauli ogaoga.

Faʻailoga

E pei ona taʻua i luga, e tupu le numera o tamatamailima i se umi faaumiumi o le maʻisuka e tetee atu i le tala o le neuropathy ma le angiopathy, pe a le lelei le pulea o le kulukose i le gasologa o le aso. E le gata i lea, o le tagata maʻi e faitio i uiga e pei o le fiainu, vevesi, mago i totonu o le pupuʻu, faʻavaivaia le puipuiga ma le le lelei o le vaai.

I le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1, o le suʻesuʻega e faʻavae i se suʻega mo le kulukose i se tagata maʻi i taimi eseese o le aso. Afai o le faailoga o le glycemia e faʻapipiʻi pea, ona faia lea o se suʻesuʻega mo le i ai o le hemoglobin glycosylated, lea e mafai ona e faʻamautu ai le kulukose toto i le 3-4 masina.

E tusa ai ma le maʻi o le maʻisuka, lea e le afaina ai le toto i totonu o masini mumu ma totoga i totonu, o lenei faʻalavelave e maua e le Doppler ultrasonography o autu autu o vae.

E le gata i lea, o se suʻesuʻega e faʻatinoina i aʻafiaga o loʻo aʻafia i le maʻisuka. E aofia ai le fatu, mata ma fatuga.

Faʻatasi ai ma le nephropathy, o suʻega e faia e fuafua ai le maualuga ole urea ma le creatinine. I le tulaga o le retinopathy, e ala i le ophthalmoscopy poʻo le meafaigaluega faʻapitoa, o loʻo suʻesuʻeina le tupe.

O faʻafitauli o le loto e iloa i le electrocardiography, ae o le echocardiography ma le faʻasalalauga e sili atu ona saʻo auala.

O le maʻisuka e manaʻomia le togafitiga o le olaga atoa, lea e tatau foi ona atoatoa. I le uma, e na o le pau lea o le ala e maua ai taui mo le faʻamaʻi ma pulea le glycemia, lea e mafua ai le numera i tamatamailima.

Ina ia totogi mo le maʻisuka ituaiga 2, o le tagata maʻi ua faatonuina se hypoglycemic. Ae ui i lea, o le filifiliga o ia vailaʻau e tatau ona faia ma le faaeteete, aua o isi uiga ogaoga matuia e mafai ona atiaʻe, ma i se vailaau le saʻo, hypoglycemia poo se maʻi suka e masani ona tupu.

I le faaopoopo atu i fualaau oona e maualalo ai le suka, e talafeagai le togafitiga o faailoga. O le mea lea, faatasi ai ma le le mautonu o vae, e mafai ona faʻaaogaina ni faʻavae o le physiotherapeutic e faʻaosofia ai fiva nerve. O nei mea e aofia ai le massage masini ma le masini.

Mo le faʻagaoioia o le toto i totonu o vae, ua faʻataʻitaʻiina ai faʻamalosi. Ua faaalia foi o vitamin B, aemaise le pyridoxine (B6) ma le thiamine (B1).

E oʻo lava i le maʻisuka, e tatau ona togafitia le paʻu o le paʻu. I lenei itu, e faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi ma antimicrobial agents.

O nei vailaʻau e aofia ai furatsilin, Dimeskid poʻo Miramistin. E naʻo le maeʻa lenei mea, e mafai ona faia ni vailaʻau faʻasaina ma fai togafitiga faʻafomaʻi.

O faʻamalo ma le faʻamamaina o le paʻu i luga o lima ma tamatamailima e manaʻomia ai foi le gauai faʻapitoa, aua afai e te le foia le faafitauli, ona i ai lea o se faʻalavelave e faʻateleina le faʻalavelave. I lenei tulaga, o sui e faʻaleleia le faʻamalosia o le nerve ma le toto e faʻaaogaina.

B vitamini e faʻafofo tautala pe tui. O le tuufaatasiga o le vitamini B 12 (cyanocobalamin), thiamine ma pyrodoxin e lelei lona aafiaga. O nei mea uma e mafai ona faʻaopopo i le faʻaaogaina fafo o le vaitamini A (Retinol) ma le Novocaine.

I le faʻaopoopoga, e tatau ona faʻamalosi vae i aso uma. I lea tulaga, e manaʻomia lou faia o ni faʻamalositino faigofie, e aofia ai le tuiina ma le faʻamalamalamaina o tamatamailima.

O le phytotherapy mo le maʻisuka e aoga foi i le togafitiga o le numera o tamatamailima. O le mea lea, ia faʻagaoioi le toto i le lima e te manaʻomia e sufulu ai le suauu ma le pepa.

Ina ia saunia, 50 g o le paʻu mumū e faʻafefiloi ma le 0.5 l o le suāuʻu fuālaʻau ma faʻaaogā i lima mo le 30 minute. Ae o sea ituaiga taualumaga e mafai ona faia i le na o le leai o ni mea e faaleagaina, manua, o mafiafia ma isi faaletonu o le paʻu.

E mafai foi ona e faʻafefiloi lau paʻu paʻu paʻu i ou lima. A maeʻa lena, e tatau ona ufiufi le lima i le polyethylene poʻo le pepa faʻamalosi ma afifi uma i se ie fulufulu mamoe.

Ina ia faʻagaoioia le toto ma faʻaitiitia le afaina, ia faʻaaoga le faʻavaʻaina o le ava e faavae i luga o vormwood ma upega i le fua o le tasi vaega o le ava i le lua kalama o laau taʻitasi. O le vailaʻau e faʻaosoosoga mo le 20 aso i se nofoaga e leai se avanoa i le malamalama, pe a maeʻa e mafai ona ufiufi i lima.

Ina ia faʻalauteleina le lagona o tamatamailima, faʻatusatusa le pata, o le taimi lea e tuʻuina ai lima i le malulu ma le vevela. O lenei faiga ua fautuaina e faatino 2-3 p. i le aso.

E le gata i lea, faatasi ai ma le numera o tamatamailima, e mafai ona e faia se pusi ma se "failauga". O vaega uma e faʻatau atu i le fale talavai:

Totoga togafitiga

O le numera o lima i le maʻisuka ua faʻaaogaina e togafitiga faasao. Togafitiga o le afaina i togafitiga faa-tagata, lea e mafua ai le faatoaagaina mai o le toto i lima ma vae, o le a le maua ai se taunuuga, ona o le maʻisuka, o le fomaʻi e faalagolago i le maualuga o le suka.

  • Vitamini mo le maʻisuka. E faapitoa lava le taua o vitamini B1 ma le B6.
  • Tagata faʻataʻitaʻi e faʻasaʻo le toto toto.
  • Faʻamālōlōina o faʻamalolo, faʻamaʻi-inflammatory ma antiseptic soʻo mo le togafitiga o hematomasia o loʻo i ai nei, vavave ma maʻi maʻi.
  • Vitamini A, B12, pyridoxine ma le viamine mo le faʻaaogaina fafo e faʻafeagai ai ma gaʻo ma maʻi.
  • Massage, hydrotherapy. Tofiga i le maeʻa manuia o faʻamaʻi o manua.

Taofiaga

Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻafitauli i le maʻisuka, e pei o le angiopathy ma le neuropathy, e tatau ona matauina le tele o tulafono. Muamua lava, e taua tele le pulea o le glycemia, ae le o le faʻaalia o le kulūkose e tulaʻi i luga o numera maualuga.

E le gata i lea, e tatau ona e asiasi i le taimi e le gata o se endocrinologist, ae o se fomaʻi maʻi e mafai ona iloa se faʻalavelave i le laasaga muamua ma taitaia le togafiti sili ona aoga.

E le gata i lea, e taua le faia o togafitiga taimi o manuaga ma isi manua i vae. E tatau foi ona e ofuina ni ofu mafanafana ma aloese mai le maalili tele o le maalili poo le soona fai o lima.

E tutusa lava le taua le aloese mai le popole ma le popole. Talu ai ona o le maʻisuka ua faʻavaivaia le puipuiga, e tatau ona latou ave i taimi taʻitasi minerale ma vitamini, e aofia ai le magnesium ma le zinc. O lenei mea o le a aloese mai le leai o le fualaʻau ma faʻalavelave i le faʻamalosi faʻamalosi.

Faatasi ai ma isi mea, e matua taua tele le mulimuli i mataupu faavae o togafitiga o meaʻai mo le maʻisuka, lea e aofia ai:

  • le taliaina o le suamalie, lafu ma isi mea vave-gaʻo-gaʻo meaʻai le aoga,
  • 'aua le' ai meaʻai gaʻo ma le maualuga o le cholesterol,
  • paleni le taumafataga, lea e tatau ona tumu i fualaau aina, aano o meaʻai, iʻa, meaʻai susu, falaoamata ma fua e le faʻasalaina.

I le vitio i lenei tusiga, o Elena Malysheva o le a faʻaalia ni nai faʻatinoga e faasaga i le numera o tamatamailima.

Faʻafitauli o le neuropathy o le maʻisuka

Faʻasaga i tua o le inisalini, o le a amata ona faʻaleleia malosi le suka i le tino, lea e oʻo atu ai i le solia o le metabolism o le carbohydrate. O suiga i le metabolism e mafua ai le tele o itu eseese, e aofia ai le faaleagaina o vaʻa toto, faʻamamaga.

O le le mafai ona faʻaaogaina le kulukose mai le tino e fesoasoani i le faʻapipiʻiina o mea e afaina ai oona, e pei o ketones, lactic acid, ma isi mea. E faʻafefe i gaioiga gasegase e tutupu i namu fao ma faʻalavelave ai lo latou lagona ma le gasegase i faailo o le faiai. I lenei tulaga, o le tino poʻo le lagona faʻafefe o le tino, o lona uiga, o neura lea e alu i vae, e masani ona afaina.

O gagenerative faiga e mafai ona aʻafia ai e le gata i le faʻamaʻi lava ia, ae faʻapea foi i lona le saʻo le togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le tele o le tui o le inisalini, o le maualuga o le suka e paʻu malie, e mafua ai le malosi o le "matelaina" o siama tino uma. I le tulaga o le faaumiumi o le hypoglycemic coma, o le lamatiaga o le le atoatoa o le mafaufau e oʻo lava ina faateleina.

Ma o le a le mea e tau atu i le atinaʻeina o lenei maʻi:

  • leaga fualaau mo le maʻisuka,
  • tausaga (i tagata matutua, o le aʻafiaga e tupu tele)
  • afaina (i maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, mamafa tele e taʻitaʻia ai maʻi CNS),
  • umi le poto masani o le maʻi,
  • leaga leaga (ulaula, ava malosi, faʻaaogaina le faʻaaogaina o vailaau, ma isi).

O le neuropathy o le suka e atiina ae i ni vaega se tolu.

I le taimi muamua, o faʻamatalaga e le o iai, ma e na o masini faʻapitoa ma suʻesuʻega e mafai ona iloa ai togafitiga.

I le laasaga lona lua, o le faʻamaʻi o loʻo agaʻi i luma ma o loʻo faʻatasi ma faʻamaoniga iloga: tingling ma mu i lima, o lima e afaina i le maʻisuka, ma isi. O nei mea uma e mafua ai ona paʻu i fiva musika i le eria (aemaise lava i le tele o taimi e matauina ai i tagata matutua ma maʻi e le o le insulin-toto).

I le vaega lona tolu, o aʻafiaga o le neuropathy e maitauina - o le gaʻo pipisi i luga o le paʻu, gangrene, lea e mafai ona oʻo atu ai i le tipiina o le tino.

Faailoga o togafitiga ma taunuuga

O se tagata maʻi e amata ona maitauina faailo nei o faiga o le degenerative i totonu o le tino:

  1. alofilima alofilima, faʻaoloaina pea tamatamai lima,
  2. numera o lima
  3. fulafula ma fula o le paʻu i le eria
  4. faaitiitia le vevela ma le lagona masini,
  5. mu, tingling ma le tiga, lea e mafai ona faateleina i le afiafi,
  6. faʻaleagaina o le phalanges ma ponaivi o le pulumu,
  7. o le faʻaalia o le taʻavale ma le au i luga o le paʻu,
  8. le atinaʻeina ole maʻi pipisi.

Faʻamataʻu le neuropathy, o le maʻi e masani ona oʻo i tiga ogaoga i lima, mimiti, vavave. O nisi taimi goosebumps e tamoe faataamilo i le paʻu. O nei lagona le lelei e le tumau, ae mafai ona faʻateleina i le afiafi. I le taimi lava e tasi, o foliga vaaia o le tiga e masani lava ona ogatasi ma le ogaoga o le faateleina o le kulukose toto.

O le numera i le maʻisuka e le na o le pau lea o taunuuga o le neuropathy. Faʻasolosolo faaumiumi, o le a le toe i ai le lagona o le vaega, o le mea lea ua le toe lagona e le tagata le tiga, e le iloa ai le mu po o le malulu, manuʻa ma le gau, isi manua. E le gata i lea, o le palapala e mafai ona oʻo atu i totonu o le maʻi papaʻa ma mafua ai le faʻafefeteina tele o le mumu.

I faʻafitauli ogaoga, faʻalavelave faʻaleagaina ma manua e mafua ai le tafe toto i le itulagi ma gangrene, e mafua ai le manaʻomia vave mo le tosoina o le lima.

Togafitiga ma le puipuiga

O aʻafiaga o le neuropathy e mafai ona fesuiai, faʻapea foi ma taofi faailoga ma faʻaitiitia le lamatiaga o ona faʻafitauli. Mo lenei mea, o le mea autu lava o le faʻamautuina o le suka ma le fesoasoani o suʻega inisalini.

Togafitiga o aʻafiaga o faʻamaʻi faʻaleagaina e faia i le faʻaaogaina o le alpha lipoic acid. O le faʻamavaeina o spasma, tingling ma numera, ua faʻamatalaina ai spasmolytics. O togafitiga faʻapitoa e aofia ai le faʻaaogaina o antidepressants, norepinephrine ma serotonin inhibitors, anticonvulsants.

E taua foi le lagolago o le tino ma vitamini B (aemaise lava B 12), amino acids ma antioxidants.

O le togafitiga e mafai ona ave mai i ni nai masina i ni nai tausaga, aua e umi se taimi e toe faʻafoʻi ai faʻasologa o namu lautele ma fesoʻotaʻiga.

Afai e te maitauina o ou lima ua paʻu i le maʻisuka, o lona uiga e faanatinati le amataina o togafitiga:

  • ia fufulu mama i luga lima o le pito i luga e puipuia mai ai siama,
  • asiasia alofilima, tamailima ma avanoa i le va oi latou o sana, vavave, microtrauma,
  • faʻamamaina le paʻu i kulimi mama,
  • aua le faʻaaoga totigilima gaosia,
  • taimi e totogi ai le maʻisuka.

Neuropathy e le o se faʻasalaga mo le tagata maʻi, ae mafai ona aafia ai le lelei o lona olaga. E taua tele le mataʻituina le maualuga o le suka i aso uma ma ia le misia se suʻesuʻega faʻatulagaina ma se endocrinologist, ona faʻamaonia ai lea o maʻi i se taimi vave.

O aʻafiaga e leai ni faʻamaʻi e faapenei:

  • Moega i se tulaga le mautonu.
  • Fale faʻapitonuʻu faʻapitonuʻu poʻo lautele.
  • I le tulaga o le inuina o vailaʻau, ava malosi, fualaau faasaina.
  • O aʻafiaga o manua.
  • Le umi faaumiumi o tamatamailima i nisi gaoioiga (galue i se komepiuta, faapipii, ma isi)
  • O le i ai o mea faʻapitoa (taulima, mama).

O faʻamaʻi faifai pea e mafai ona faʻaalia ai le i ai o ni faʻamaʻi matautia e pei:

  • Faʻasologa o le fatu ma le afaina.
  • Faʻalavelave i le galuega a le fatu cardiovascular apparatus.
  • Osteochondrosis ma le vevela faʻafefe.
  • O le faʻalavelave o le vaitafe o se faʻalavelave o le alatele.
  • Faʻasalaga faʻalauiloa i maʻisuka.
  • Faʻauʻau faʻamaʻi o fao.

Faamauina i luga o le taulaga

E tuʻuina atu ia te oe le lelei i luga o tagata asiasi masani:

  • Tauvaga ma tau taua
  • Fesootaiga ma tagata kalapu, faatalanoaga
  • Tala o le Maʻisuka I vaiaso uma
  • Fono ma talanoaga avanoa
  • Faʻamatala ma talatalanoaga

O le resitalaina e vave tele, e le itiiti ifo ma le minute le umi, ae o le a le aoga tele!

Faamatalaga kuki Afai e faʻaauau pea ona e faʻaaoga lenei 'upega tafaʻilagi, matou te manatu ua e talia le faʻaaogaina o kuki.
A leai, faamolemole tuu le nofoaga.

Tuua Lau Faamatalaga