Pancreatitis antibiotic

O le afaina o le pancreas e le gata o se mea e le lelei, ae o se mea mataʻutia foi, lea, pe afai e le togafitia pe le atoatoa le togafitiga, e mafai foi ona ave se olaga o se tagata. E pei ona i ai i soʻo se mumu i le pancreatitis, ei ai le maualuga o le aʻafiaga o siama siama, lea e mafua ai se faʻalavelave ogaoga o le maʻi ile maʻi lima lima. A oʻo mai se siama siama, e toetoe lava a le mafai ona taofi le mumū i NSAID, tapenaga o le enzyme, ma se meaai faʻafefe lea e lafoaia le pancreas. O le faʻamaʻiina e le faamaʻi, e ono le mafai e le tino ona taulimaina se malosi malolosi malosi, ma o lona uiga o vailaʻau faʻapitoa e manaʻomia - o vailaau faʻamaʻi, lea o le a maua ai le aʻafiaga o le antimicrobial. Ae o fomaʻi e manaʻo e faʻaaoga vailaau mo pancreatitis ma le faʻaeteete tele, aua o nei fualaau le saogalemu e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli faaopoopo.

Faʻamatalaina o vailaau antibacterial

O le pancreatitis e afaina i le natura. E tau atu ai i le faaleagaina o sela o le pancreas. I le toetoe o ⅕ tagata mamaʻi, o le togafitiga e faigata. Le saʻo le faatonuina o antimicrobials, leai o se meaʻai lelei e 'ai ai, poʻo le faʻatuaiina o se suʻega faafomaʻi e oʻo atu ai i faailoilo e mafai ona oʻo atu ai i le oti. O le mea pito sili ona matautia o nei mea: o le toe faʻapala ma le manava faʻafuaseʻi. O le gasegase faifai pea o se faʻalavelave o le atinaʻe o pancreatitis.

O togafitiga antibacterial e fautuaina pe a matauina:

  • togasogo, peritonitis poʻo le phlegmon,
  • localization o le faʻaleagaina i totonu o siama glandular, totoga o le gastrointestinal organs,
  • o le faʻavaeina o kiona o le pancreatic, siama faʻamaʻi pipisi ma le siama o sela fland, mumu o le vaʻaia o le biliary,
  • vavaega o le pule o le pancreas,
  • gallbladder motile le faʻaleagaina.

O se faʻamaoniga o le faʻamaʻi o se maʻi tigaina tiga, lea e le mafai e le Ketonal ma isi faʻalelei ona faʻaumatia.

Faatasi ai ma le eseesega o aafiaga lelei o antimicrobials, ua lava a latou itu le lelei. O fomaʻi latou te matauina le tupuga o mea na mafua ai le faʻamaʻi: mumu o le paʻu, mumu o le mucosa fagu, ma le vevela. O le inupia o vailaʻau e le faʻamaʻaloina. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, o siama e faʻaalia ai suiga e fai ma vaisu i fualaau faasaina. I uluai faailoga o aʻafiaga o le itu poʻo le leai o se aoga o le togafitiga, e tatau i le fomaʻi ona faalēaogāina.

Togafitiga o maʻi gasegase ma gasegase

I le ogaoga o le atinaʻeina o togafitiga, atonu e leai ni faailo o sepsis. O gaioiga faʻapitoa i le pancreas e oʻo atu ai i le edema ma le faʻaumatia o le okeni i a latou lava enzymes. I le tali atu i le ita, o le tino e maua ai se faʻafefe i micrologicles biologically active o loʻo fesoʻotaʻi ma le paʻu o le puʻu. O le taunuuga o lea faʻavelaina e mafai ona avea ma faʻaumatiaga o le pancreas. E sili atu i le siʻisi tagata maʻi ma le tino pancreatiti o loʻo lamatia i le oti.

Ina ia taofia le televave o le atinaʻe o le faamai, o loʻo taua i lalo sui sooupu nei o loʻo i ai le tele o gaioiga faʻaalia: Levomycetin,

I le laasaga muamua o le togafitiga, faʻaleagaina o mea faʻaleagaina, faʻapena foi le injections i totonu o le manava. I le taimi lava e tasi, o vailaau faʻasao o loʻo faʻamatalaina i le tulaga o le amitriptyline, lea ei ai le aoga aoga i le faʻalavelave popole. E tatau ona talafeagai lenei mea ona o le tiga matuia. O le vave lava ona sailia e le tagata maʻi le fesoasoani faafomaʻi, o le maualuga o le aoga o vailaau faʻamaʻi i le tino o le faʻamaʻi. Faʻamatalaga faʻamaonia, o faʻatonuga faʻafuaseʻi e faia e fesootaʻi ma le taufaʻamataʻu o le maliu faʻafuaseʻi.

Faatasi ai ma se foliga o le pancreatitis, e leai se mea e manaʻomia e faʻaaoga ai vailaau faʻamaʻi. O se tuusaunoaga o le parapancreatitis, o loʻo faʻaalia i liʻo o le retroperitoneal tissue faʻapitoa. O le aʻafiaina o se mea e sili ona faigata. O le Cellulose e aafia i le tulaga o le faʻamaʻi o le ala lea mo le isi faʻamalosiaga ogaoga, o se vailaau o faʻafitauli lua ma se punavai oona.

Faiga faʻapipiʻi ma papa

O le faʻaitiitia o faailoga o le pancreatitis, o injections intramuscular o cefotaxime ua faia. Na te le faatagaina sepsis o le natura siama o le vaega o meaʻai. Doxycycline ma Ampioks o fualaau faasaina lautele. E faʻatautaia ma le faʻaogafesoʻotaʻi ma le intramuscularly mo le 7-10 aso. Ceftriaxone o loʻo faaalia ai le maualuga o le faʻamaʻi o siama siama o le faʻaogaina o meaʻai. O le vailaau oona ua mamanuina e faʻaitiitia ai le afaina o le talo, puipuiga ma puipuia ai le toe faʻafouina o osofaiga.

Amitriptyline e togafitia ai tulaga atuatuvale e tutupu e faasaga i le talaaga o le tiga faaumiumi i totonu o le manava. O vailaʻau faʻatele e sili ona taatele ile papa e aofia ai:

  • Azithromycin (faasaga i ituaiga eseese o siama),
  • Abactal (i le gasologa o le pancreatitis),
  • Amoxiclav (mo fesoasoani faʻafuaseʻi tiga),
  • Aotelega (mo le tele o ituaiga o gaoioiga).

O vailaau faafomai i soo se ituaiga e faia faapitoa e tusa ai ma le talavai na faatonuina e le fomai. O le faʻamalosi o le tagata lava ia e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina ma aʻafiaga e le mafaamatalaina.

Mo le faʻamoemoega saʻo o le vailaʻau, suʻesuʻega o le bacteriological i se vaifofo o le talo ma le faʻamalosolo o le gastric, faʻamaʻi ma le pancreatic, faʻatasi ai ma le aganuu microflora e faia. O le maualuga o le lagona o meaola faʻapitoa i le gaioiga o le antimicrobial agents ua fuafuaina. E naʻo le auala lenei e mafai ai ona filifili le saʻo fualaau e le maua ai se tulaga le atoatoa i totonu o le microbiocotic structures ma le faʻaalia o se aafiaga faʻafuaseʻi.

O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma vailaʻau faʻasaina. E tatau ona i ai i totonu o le taumafataga fua o susu-susu, lea e toe faʻafouina ai suauʻu ma faʻafoʻi ai le intestinal microflora. E le sili atu i le 14 aso le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi mo pancreatitis. I faʻamaʻi pipisi o le pancreas, o le faʻaaogaina o antimicrobials e faʻasaina.

Mo le togafitiga o pancreatitis, e tele auala e mafai ona faʻaaogaina ma e mafai ona ausia ni faʻamoemoe lelei i se auala faʻapitoa.

E le masani ona faʻaaogaina vailaʻau faʻamaʻi mo le pancreatitis, pe a oʻo i le tulaga e matua ogaoga ma mamana fualaau e tatau ona ave.

O nei vailaau oona e faʻaaogaina e faʻaaogaina ai faʻamaoniga autu o togafitiga o loʻo tupu i totonu o le paʻu mumū.

E fautuaina togafitiga pe afai ei ai le lamatiaga o siama eseese o le gastrointestinal tract. O fualaau faasaina e le faatagaina ai le atinaʻe o aʻafiaga ma faʻalavelave e ono afaina ai.

Le lelei ma le le lelei o togafitiga

O vailaau faʻamaʻi mo pancreatitis i tagata matutua e mafai vave ona aveese le faʻaogaina o le inflammatory, e puipuia ai i latou mai le fesuiaiga i vaega vavalalata ma okeni, ma faʻaitiitia ai le ono tulai mai o ni aʻafiaga ogaoga ma faʻafitauli.

O le maketi faʻafomaʻi faʻapitoa e ofoina atu se fuainumera tele o vailaau faʻamaʻi mo togafitiga, lea ei ai aafiaga eseese, galuega, ma e itiiti le faʻaaogaina ia i latou.

O le le lelei o vailaau e sili atu nai lo mea lelei, talu ai e masani ona mafua ai aʻafiaga ma isi aʻafiaga e le manaʻomia.

O aʻafiaga autu o le a:

  1. Tue le paʻu.
  2. Faaseʻe i le tino.
  3. Rhineitis.
  4. Tigā o le faleoloa ma isi faʻafitauli maʻi

Afai e aliali mai nisi tulaga le lelei, ona tatau lea ona lafoai le togafitiga ma ni mea faapitoa ma vave ona e faafesootai se fomaʻi mo se fautuaga.

Pe a faʻaaoga fualaau malosi mo pancreatitis, e mafai ona tupu le atinaʻe. E tupu lenei mea pe afai e le saʻo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, aluese mai le polokalame na faʻamaonia e le fomai.

O aʻafiaga o le inisua e mafua ona o le faʻaogaina faʻatasi o vailaau faʻamaʻi ma:

  1. O le ava.
  2. Vailaau e le mafaatusalia.

O aʻafiaga e mafai ona tupu pe a faʻaaoga se fua tele o fualaau faasaina. Soo se eseesega mai togafitiga ua faatonuina e mafai ona mafua ai le ulu o le ulu, vevela, vevesi o mea faigaluega.

I le tuufaatasiga o vailaau ei ai mea e mafua ai se fesuiaiga o siama faʻaleagaina, o lea la pe a mavae sina taimi e amata ona faʻaaogaina i mea e gaosia, o le a le toe faʻafoʻi le vailaʻau ma faʻaauau pea le gaioiga e faʻaleagaina ai tagata.

E ui lava i nisi o faaletonu, o le togafitiga o vailaau o le pancreatitis e faʻaogaina e puipuia ai le soifua maloloina o le maʻi ma le ola.

Antibiotics mo le tino pancreatite

O le pancreatitis e mafai ona tupu i foliga lapopoa poʻo le masani ai, o lea e faia ai togafitiga ma vailaʻau eseese.

I mataupu ogaoga, o le taunuuga o le fualaau faasaina e faalagolago i le taimi e faʻaoga ai pepa.

O le televave o le togafitiga amata, o le maualuga atu o avanoa e aloese ai mai le fesuiaiga o le faamai i le taimi faifai pea, o foliga mai o ni faafitauli, e ono aofia ai.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina mo le 1-3 vaiaso i le maeʻa ai o le faʻaalia o le faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le ono mafai ona oti.

Faʻailoa togafitiga malosi naʻo faʻamaoniga faapitoa ma se tulaga ogaoga o le maʻi.

Afai ua uma ona atinaʻe le initoneti, ona avea lea o le olaga o se tagata o se taufaamatau tuusaʻo, ona o lenei mea, e tatau ona faʻaaogaina ai vailaau faʻamaʻi.

O aʻafiaga mafuaʻaga o lenei aafiaga o le a avea ma siama faʻamaʻi i totonu o le manava, e aofia ai:

O nei meaola e mafai ona ola ma atiina ae e aunoa ma le i ai o le okesene, ma i totonu o le pancreatitis e tatau ona latou faʻaaogaina fualaau faʻasaina ma le tele o galuega e aʻafia ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa na faʻamatalaina.

Faatasi ai ma fualaau autu, o le tele o fualaau oona ua iloga, ua vaevaeina i vaega:

  1. Penicillins, Ampicillin poʻo le Augmentin e faʻaaoga mo togafitiga.
  2. Cephalosporins, i totonu o vailaau lelei emit Kefzol, Klafornan, Cefotaxime. O nei fualaau oona ua faatauina atu i se ituaiga o vaifofo, tui i totonu o le maso i le faalua i le aso ma e masani ona faaaoga mo maʻi o le masini vai.
  3. Carbapenems, o vailaau e fai ai se galuega lelei o le galuega autu, ae sili atu le tau nai lo isi vailaau faʻamaʻi. Mo togafitiga, Tienam poʻo Meropenem faʻaaogaina.

E tatau ona togafitiga le ituaiga o le faamai i se falemai, e mafai ona faia togafitiga timaʻi. O le filifilia o sui antibacterial, o la latou fuataga ma le umi o togafitiga e mafai ona fuafuaina e se fomaʻi.

Faʻamālōlōga faʻapitoa mo le faʻavavevave

I le masaniga masani i taimi o faʻalavelave, o le togafitiga o pancreatitis ma fualaau faʻamaʻi e tatau ona faia i totonu o se falemaʻi, talu ai o loʻo i ai le maualuga o faʻafitauli.

I le vaiaso muamua, o loʻo faia se faasologa o suʻesuʻega e mafai ona fuafua ai le vai, masima ma isi paleni, faʻapea foʻi le fua o enzymes. O se iloiloga maeʻaeʻa o le toto ma isi faailoilo ua faia.

O le togafitiga faʻatasi e aofia ai le faʻaitiitia o le manava o le enzyme pancreatic, faʻamalo le gaioiga ma le fulafula.

Mo lenei, o le auala o le malulu-fiaʻai-malologa e tatau ona faʻaaoga:

  1. O le malulu e masani lava ona faʻaaogaina i le vaega o le manava e faʻaitiitia ai le vaivai.
  2. O aso muamua e tolu talu ona mavae le faʻavavevaveina, e tatau ona e faʻalalalaina, lea o le a faʻaitiitia ai le atuatuvale mai le pancreas ma faʻaitiitia ai le tuʻuina atu o enzymes. E le faʻatagaina uma meaai, na o le vai e faʻatagaina ile lua itula.
  3. Mo le toe vave faʻafouina ma togafitiga, o fualaau faʻaaoga e mafai ona faʻaititia le faʻasaʻoina o enzymes. Faaaoga le vailaʻau Dalargin, lea e tui i le muso 2 taimi i le aso mo le 21 aso.
  4. Ua faatonuina e le fomaʻi le faʻaaogaina o le cimetidine ma fualaau faasaina e mafai ona fesoasoani i le avega o le pancreas e ala i le faʻaitiitia o le malosi o le vai gastric.
  5. O togafitiga faʻapitoa e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau e taofia ai le enzymes, e faʻatautaia e ala i se vein poʻo le auala o le papa. Mo togafitiga, faʻaaoga Contrical poʻo Gordox.
  6. Mo le tiga, e mafai ona faʻaaoga faʻamalosi i le ituaiga o Sandostatin, lea e faʻaaogaina mo inisiua.

A maeʻa ona faʻaalia le faʻaaliga matuia o le faʻamaʻi, e filifili e le fomaʻi ma faʻasolosolo le suia o togafitiga ma fualaau oona.

O fualaau e filifilia taitoatasi mo tagata taitoatasi, o le physiotherapy e faʻaaogaina foi e faʻaitiitia ai le tiga ma le mumu.

Togafitiga o pancreatitis ma fualaau faʻamaʻi

O le pancreatitis o se faʻamaʻi o tagata e fiafia i le ava ma faʻafeiloaʻi ipu ma se fualaau faʻalauiloa (meaʻai vevela, suamalie, falai, le faʻaaogaina o meaʻai ma meaʻai malolosi). O le mea moni, e aofia ai tagata e mamafa tele, ma tagata gasegase e masani ona maua ai le maʻi pipisi, ma i latou e matua naunau lava e inu vailaʻau. Ae ui lava i lea, o vaega muamua e lua o tagata o le vaega autu o tagata gasegase i le pancreatitis, e sili atu ma le 90% o tagata gasegase o loʻo i ai se ituaiga o le faʻamaʻi o ava malosi ma tagata e faʻaleagaina le ava malosi. O le mea lea, e mafai ona tatou fai atu oa tatou masaniga leaga e liliu atu i faʻamaʻi tuga e ala i la tatou mea sese.

Ole gaioiga ogaoga i le pancreas e masani ona faʻatasi ma le solia o le okeni. O le mea lea, o le togafitiga o pancreatitis o le autu lea e faʻamautinoa ai e le mafatia le faagasologa o fualaau. O le mea moni, o le lelei o le faʻapalapalaina o palatini, gaʻo ma meaʻai gaʻo, e faʻatatau tonu i le pancreas o loʻo faia ana galuega.

E ala i le faʻatauina o se okeni maʻi, o lona uiga. inu taumafa mamafa mo le gaogaina, e manaʻomia ai le gaosiga o le sua siliva, e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga (e tutusa lelei lava ma le ava malosi, lea e faʻaosofia ai le gaosia o mea faalilolilo). A uma lava, o le pala e masani ona fesootaʻi ma le vaeluaina, ma o le gaosiga o enzymes faʻamalosi o le a mafua ai le ita tele o le mucous membranes o le okeni. O le puipuia o lenei mea, ua fautuaina mai ai tagata mamaʻi sauniuniga o le enzyme (Pancreatin, Mezim, Creon, Festal, ma isi) ma se taumafataga maualalo-kalori faatasi ai ma se tapulaa o meaʻai gaʻo ma gaʻo.

O le faavae lea e faavae ai le togafitiga o le pancreas. Ae e mamao lava mai taimi uma e mafai ai ona faʻatapulaaina oe lava i lenei vaega o togafitiga. E le mafai ona faia se faʻamaʻi pipisi o le faʻamaʻi e aunoa ma se faʻamaʻi tiga faifai pea, lea e taumafai fomaʻi e taofi ma antispasmodics (No-shpa, Drotaverin, Spazmil, Spazmolgon, ma isi). Afai e le fesoasoani le antispasmodics, e mafai ona fesoasoani i le togafiti togafitiga (Tempalgin, Ketanol, Ketanov, Ketoral, etc.).

Ioe, e oʻo lava i analgesics malolosi e le mafai i taimi uma ona fesoasoani i se tagata e maua i le pancreatitis, aemaise lava pe a fai o le faʻamaʻi na tuʻuina atu ni faʻafitauli. Ma o faʻafitauli i le tele o tulaga e faʻamatalaina i le salalau atu o le mumū i isi totoga ma le pipiiina o se siama siama. O le mea lea o le a iai se taua tele i le faʻaolaina o le soifua o le tagata maʻi i mea e puipuia ai e le antibiotics mo pancreatitis.

E matua mataʻu lava mea uma? Ioe, o loʻo i ai le lamatiaga ma e moni lava. O se mea e le afaina ai e masani ona o faatasi ma le faʻasaʻolotoina o le vevela i le tele o mea (e mafai ona faʻamatalaina le fulafula o totoga mumū). Ma o le tagata lava ia e pei o se mea e tupu mai ai siama, lea, i le i ai iina, amata toe gaosia, o le uiga lea o lo latou ola.

O se vaega o le vevesi e alu i luga o le tino o le mumusu mumusu (i la tatou tulaga, o le pancreas) ma ulu atu i totoga vavalalata vavalalata ma i totonu o le vaega o le manava. Afai e oʻo lava i le tasi le microbe e ulu atu i le suavai o le inflammatory, pe a mavae sina taimi o le a tele naua i latou o le mumū o le a amata i totonu o le manava abdominal (peritonitis), ma o lenei mea o se togafitiga ma se maualuga maualuga o le soifua maloloina.

Ae o nisi taimi, o le pancreatitis e mafua muamua ona o se siama siama. E tupu tele lenei mea, ma o le mafuaʻaga i le tele o mataupu o le cholecystitis ma le gallstone disease.E le gata i lena, o le pancreas ma le gall vladderi e latalata vavalalata le tasi i le isi, o lona uiga o le mumū mai se okeni e faigofie lava ona alu i le isi. Ma o nei okeni ei ai foi le taatele masani e ala i le inu o le sua ma le vai inu i le duodenum.

O le solia o le masani masani o le talo ona o le mumu po o le gallstone e oʻo atu ai i le faʻamalosi i le gallbladder, e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, ma masani ai togafitiga faʻapitoa. Faatasi ai ma le talo, siama faʻamaʻi e mafai foi ona lafo i totonu o le paʻu, e mafua ai le mumū o le okeni. O lenei mea o loʻo faʻamatalaina ai le mea moni o le pancreatitis e masani ona atiina ae i tua o cholecystitis ma vice versa.

Ma talu ai ona o le tulaga afaina i itu uma e lua o le ituaiga lava e tasi, o vailaau faʻamaʻi mo pancreatitis ma cholecystitis tutusa. O le tele lava o nei mea e puipuia penicillins, cephalosporins ma macrolides, e le masani ona tetracyclines ma isi ituaiga o vailaau oona, aemaise lava i le tele o ituaiga o gaioiga.

I nisi tulaga, e tatau ona faʻasolosolo faasolosolo ituaiga 2 ma le 3 o vailaau antibacterial pe afai o togafitiga faʻatasi ma le uluai antibiotic e le aoga. O le mafuaʻaga o lenei toilalo e masani lava o le tetee o le siama o siama, lea ua avea ma se faʻalavelave faʻafitauli i tausaga taʻitasi. E oo lava i meaola ninii e taumafai e ola e ala i fesuiaiga ma le atinaeina o mea fou e fesoasoani ia i latou e le maua ai le mafaufau i vailaau oona. Ma e aunoa ma le iloaina o le fili (bacterium) o loo i foliga, e faigata ona fai atu pe o le a le vailaʻau faʻasaina e mafai ona taulimaina.

O le a sili atu ona talafeagai le vave suʻesuʻeina o le pathogen ma lona lagona i vailaʻau. Ae o le metotia o le fuafuaina tonu o ituaiga siama ma ona meatotino e lei atinaʻeina, ma o le masani masani e manaʻomia ai se taimi umi, lea e le o se tulaga ogaoga, faigata. Pe a oʻo mai i le olaga o tagata, ao lei mauaina le taunuʻuga o suʻesuʻega suʻesuʻega suʻesuʻe, o loʻo togafitigaina i latou i vailaʻau faʻasaʻi lautele, lea e sili atu le avanoa e aʻafia ai le sui faʻamaʻi o le faʻamaʻi nai lo le tulaga o vailaʻau faʻatapulaʻaina. E le gata i lea, e masani ona i ai se faʻalavelave faʻapitoa o le leai, ae o le tele o ituaiga faʻamaʻi o le mumū.

Faatasi ai ma le masaniga masani o pancreatitis, o mea uma e ese si ese. E masani lava o lenei mumū e le o se fuamoa siama, o lona uiga e le talafeagai le togafitia i vailaau faʻamaʻi. Ae o le aʻoga masani e masani lava ona maua mai i le toe foʻi mai, o le mafuaʻaga e mafai ona faʻaaogaina ai mea "faasaina" ma le faʻamalosia o microflora maʻi faʻaleagaina, lea o loʻo i ai le taimi i totonu ole tino ola maloloina.

O maʻi faʻaʻumiʻumi o se pa i le tino puipuia o le tino, o maʻi masani e masani ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le puipuiga. Ma o mea nei e naʻo aiaiga ia e manaʻomia e microorganic pathogenic soʻo ina ia mafai ai ona amata gaioiga gaioiga ma avea ai ma faʻalavelave faʻaleagaina, ona o le tele o siama o loʻo i ai, o le tele o mea oona o lo latou gaioiga taua e faʻaputuina i totonu o le tino, lea e faʻaosofia ai le faʻaleagaina o le tino ma le inu o le tino.

O le mea lea, o vailaau faʻamaʻi mo le pancreatitis masani e mafai foi ona faʻataʻitaʻiina pe a iai se masalosaloga o se natura siama o le vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, e alu se tagata i le falemaʻi e faitio i le tiga ma le vaivai i le paʻu, ae i le taimi lava e tasi na ia tausisia ai se taumafataga e aunoa ma le toilalo, e le faʻaaogaina le ava malosi, leai se meaʻai, ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina. I lenei tulaga, o le mafuaʻaga o le faʻasalaga o le pancreatitis ma se maualuga maualuga e mafai ona mafaufauina o le faʻamalosia o siama faʻatauvaʻa poʻo le punouai o microbes pathogenic i totonu o le okeni.

I totonu o le tino o le tino, o se siama siama, e maua i totonu o le okeni e tasi po o lona vaega, e mafai ona salalau i le tino atoa, ma o le isi lea mea e tautala ai mo le togafitiga o siama o le pancreatitis siama i soo se ituaiga.

A maeʻa ona faʻaaoga vailaau faʻamaʻi, o le tiga ma le mumū o le a faasolosolo saʻo lava i totonu o le 2-3 aso e sosoo ai, ae le o lona uiga o le pancreatitis ua faʻamalolo. O le faʻaumatia o lenei faʻamaʻi e le faigofie tele. I le tele o tulaga, pe a maeʻa le gasologa o le gasologa, o le a amataina se vaega tumau i totonu, e aofia ai taimi o le faʻamagaloina ma le faʻamalosia. I soʻo se tulaga, o se faʻalavelave mamafa i le pancreas, o le tino pancreatitis, e le pasia e aunoa ma se siakiina, o le mea lea o fomaʻi pe a uma ona faʻatagaina oe mai le falemaʻi e te tausisi i se taumafataga ma ia i ai pea sauniuniga o le enzyme faʻatasi ma oe.

Pancreatitis is ...

O le pancreatitis e le o se faʻamaʻi ese, ae o se faʻalapotopotoga o faʻamaʻi e faʻapipiʻi ai se faailoga taua - o le mumū o le pancreas.

O le pancreas o le a taua o le "pancreas," ona o loʻo i ai iina, ae ui i lea, o le igoa na tuuina mai e fomai na suʻesuʻeina le tino i luga o tino oti, ma pe a taoto i lalo, o le okeni o loʻo i lalo o le manava.

E tusa lava pe laʻititi lona taua (e oʻo i le 10 cm i tagata matutua), o le matafaioi a le paʻu i le gaogao ma le masani ai o le tino e taua tele.

O le tino e maua mai i le lua lita o le sua o le suacreatic i le aso, lea e aofia ai le 22 enzymes.

O nei mea e ulu atu i le duodenum, lea e faʻataʻamilo i le pancreas, ma faʻafegasolo faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo gaʻo i le malosi ma le fausiaina o mea mo tino o le tino.

O le uʻamea e tumau pea le maualuga o le suka i totonu o le toto e ala i le faʻatonutonuina o se faʻaopoopoga po o le faʻaitiitia o lona aofaiga.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

Mo mafuaʻaga eseese, o le pancreas e mafai ona mumū, o lona uiga o le a masani ona solia le masani o lana galuega.

O loʻo faʻaauau pea ona ia maua le sua o le palacreatic o loʻo mauoa i enzymes, ae le mafai ona tuiina i totonu o le duodenum - o le faagasologa o le faʻaogaina o ia lava e amata.

I totonu o le pancreatitis, lea e masani lava ona tupu vave, e iai se tulaga lamatia o le atiaeina o se mea e le o le gasegase - o le necrosis tissues.

E faʻamalolo totoʻa ma ulufale i le toto, lea e ave i le tino atoa e ala i le toto, oʻo atu i le fatu, faiʻai, mama, gaʻo ma le ate.

O aʻafiaga mafuaʻaga e mafai ona oʻo atu ai i le pancreatitis, ae i le tele o tulaga, o le pancreatitis e atiina ae ona o le faateleina o le mamafa e faia e se tagata i luga o lona tino.

O se tasi o mafuaʻaga taatele o pancreatitis o le faʻaaogaina o le ava malosi. O se avega mamafa e faʻamalosia foʻi e ala i taumafa mamafa, aemaise lava meaʻai ma gaʻo.

Togafitiga ma fualaau faasaina ei ai le itu i le pancreas e mafai foi ona mafua ai le pancreatitis. O le afaina o le tino, o manua, o le maualuga o le malosi o le suasusu gaosia e mafai foi ona faaoso ai le pancreatitis.

O le faafitauli ogaoga o le pancreatitis o le siama.

O se tasi o vaega o le faʻasologa o Soviet o le numera tele o faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le gastrointestinal tract pe a faatusatusa atu i atunuu i Sisifo.

O le numera o pancreatitis o loʻo i le tolu o nofoaga pe a uma le appendicitis ma le cholecystitis e maualuga le maualuga.

O se asiasiga i le fomaʻi ma faitioga mai le mea oona, e pei o se tulafono, e faaiʻu i se faʻamaoniga o le pancreatitis, lea e masani ona taumafai le fomaʻi e aloese mai i atunuu e tele atu togafitiga.

O se faʻalautelega o mea faʻapitoa o le overdiagnosis, o fomaʻi (tagata galulue ma faʻamaʻi) latou te faʻamatalaina le faʻaalia o se tulaga masani e pei o se togafitiga o le galuega a se okeni ma faia masani masani e aunoa ma le faʻaalia o faʻamaoniga.

O se tasi o faʻataʻitaʻiga, o le faʻateleina o le faʻalogo o le pancreas e ala i le ultrasound, o lona uiga, e iloa e le fomai i luga o le lau o lenei okeni e mama nai lo le ate.

Ae ui i lea, o sea ata o se tulaga masani i tagata matutua, ma e le o se mafuaaga mo le mauaina o le pancreatitis.

O le isi faʻataʻitaʻiga lautele o le vailaau oona o le maʻi o le pancreatitis ma tamaiti. I le taimi lava e tasi, e tele mea taua e faʻalavelave i le taimi e tasi.

Muamua, faʻapefea ona mafai e fanau ona pulea le mamafa o le paʻu? Lona lua, o nei maʻi e toetoe lava a le faʻamautuina i tagata matutua, e ui o le pancreatitis o se faʻamaʻi lea e mafai ona faʻamalolo atoa i mataupu faapitoa.

Lona tolu, o le fua o le tino o le tamaititi ua na o le fausiaina, ma i lenei faagasologa, o le toilalo e masani lava.

I taimi o le pancreatitis poʻo le cholecystitis, e masani ona togafitia tamaiti mo se vaega taua o lo latou olaga - i le fale ma i falemaʻi, o latou uiga e faia i lalo o le aʻafiaga o se isi mea matautia - falemaʻi.

O se taunuuga, o tagata matutua e ola mai ia i latou, e le gata i le le atoatoa o le soifua maloloina faaletino ("faamaloloina" tamaiti), ae faapea foi le le atoatoa o le mafaufau.

O le faʻavavevaveina o le pancreatitis masani o se tasi o mafuaʻaga masani o le faapau pepe. E le mafai e se fafine ona 'ai, e alu aʻe lona vevela, faʻalautele lona fatu, e fomaʻi le fomaʻi, ma malie le fafine, fefefe ma vaivai.

Afai e te vaʻaia eseese ia mataupu, e aliali mai o le pancreatiti o se tulaga lona lua, mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le cholecystitis (mumū o le gallbladder ma le fausiaina o maa).

O le pancreatitis e ono mafua ai togafitiga, mo se faataitaiga, ave o vailaau faʻamaʻi, tele fualaau oona poo le faʻaleagaina i le pancreatic lect during diagnosis.

Antibiotics mo togafitiga o pancreatitis

O vailaau mo le cholecystitis poʻo le pancreatitis ua faʻatonuina e taofia ai le faʻamaʻi ma faʻamalolo le faagasologa o le mumusu.

E faʻamaonia togafitiga faʻamaʻi faʻamaonia ona o le i ai o se numera maualuga o microorganisms - o le taua o le auai i le faagasologa o fualaau oona, lea e mafai ona faia i le gaioiga o le inflammatory mo le au tetee tetee ma faʻalavelave ai le tulaga o le maʻi.

Ae ui i lea, malilie e ave soʻo se vailaau faʻasaʻo ma masani mo soʻo se togafitiga, e taua le manatuaina o faigata i le faia o le faʻamaonia saʻo i togafitiga faʻaonaponei o aoga post-Soviet.

  1. e naʻo se tagata poto faapitoa e mafai ona amanaʻia faʻaoga uma o le aʻafiaga o vailaau faʻamaʻi i luga o le tino (faʻataʻitaʻiga, fetuʻunaʻiina o fugalaau i vailaʻau), o le mea lea, faʻalauteleina oe lava pe a filifilia vailaʻau e le o se manatu lelei,
  2. malilie i vailaau faʻamaʻi, faʻapea foi i soʻo se isi togafitiga togafitiga, e tatau ona faʻamaonia le saʻo o le siama.

E manino lava, o le ausia o nei tulaga e le faigofie tele: e faigofie mo se fomaʻi e faʻaumatia se tagata maʻi i upu faigata poʻo le faʻasolosolo o mea faʻapitoa, pe a maeʻa ona talia e le tagata gasegase soʻo se togafitiga ina ia mafai ai e ia ona faʻamalieina ia taunuuga o le faatuutuu ma pancreatitis.

Ae ui i lea, o le maʻi e sili atu nai lo soo se tasi e fiafia i lona lava soifua maloloina ma e tatau ona puipuia a latou lava mea e fiafia i ai.

O ai ae a le o aʻu? O le fesili muamua lea e taua le fesili ifo ia te oe lava ma faamanino atu e leai se fomaʻi e sili atu ona fiafia i lou soifua manuia nai lo oe.

Fai ni fesili ma matau le tali a le fomaʻi. E taumafai le fomai e tali manino, taufaamatau, ofo atu isi mea?

Faitau faʻamatalaga faafomaʻi e uiga i togafitiga. Ia e malamalama mamao mai mea uma, ae e oʻo lava i taimi taʻitasi e mafai ona fetaui ma le manatu o lau fomaʻi aloaʻia pe feteʻenaʻi ma ia.

Faʻafesoʻotaʻi isi falemaʻi ma isi tagata tomai faapitoa e le fiafia i le tausia o le fomaʻi o lau fomaʻi.

I soo se tulaga, e le tatau ona e tuʻuina atu lou soifua maloloina i isi tagata, ae taumafai e suʻe lou lava tulaga ma uiga o le togafitia o le pancreatitis, e mautinoa o le a le faʻaleagaina oe.

O le tiga ogaoga i le pito i luga, o le vomiting i le talo, o le nausea e mafai ona faʻaalia ai le pancreatitis - mumū o le pancreas. I lenei faʻamaʻi, o le elemene oona e gaosia mai le tino, nai lo le tuua o le duodenum, nofo i totonu o le gland ma amata ona eli. E mafua ai le faʻamalolo o toxins ua faʻamalolo i totonu o le toto, oʻo i fatugaʻo, fatu, mama, mafaufau ma faʻaumatia a latou tui. Ole vavalalata ole vailaau mo pancreatitis o le a aloese mai na taunuuga, faʻamaonia le faʻafefe.

Faailoga o Pancreatitis

O le pancreas o loʻo faʻapipiʻi ai enzymes faʻamaʻi ma hormones e faʻasaoina ai le polotini, gaʻo, gaʻo gaʻo gaʻo - insulin, glucagon, somatostatin. O le okeni ei ai se foliga lautele ma o loʻo i le pito i luga, i tua o le manava, o loʻo vavalalata vavalalata ma le duodenum. O le uʻamea e tusa ma le 70 g, o le uumi e eseese mai le 14 i le 22 cm, lautele - mai le 3 i le 9 cm, le mafiafia - 2-3 cm.

O le mumu o le pancreatic e mafai ona tupu i foliga lapopoa ma le tumau, o le faʻamaʻi o le falemaʻi e ese. O le tino pancreatitis e matautia, e pei o toxins e mafai ona faʻaosoina ai le necrosis o tisipenisione o le gland ma isi totoga, faʻamaʻi, purulent process. E oʻo lava i togafitiga faʻapitoa i faʻaonapo nei, o le tino e 15%.

E leai se ata o le falemaʻi i totonu o le pancreatitis, o le mea lea, e manaʻomia suʻesuʻega faaopoopo mo se faʻamaonia saʻo. I le tino o le faʻamaʻi, o masaniga sese e masani ona faia i totonu o le paʻu, lea e mafua ai le tiga i isi totoga, faʻalavelaveina le felauaiga o meaʻai e ala i le manava ma le gaogao. I le faʻaopoopoga, o faʻamaʻi e faʻaalia ai lava i faailoga nei:

  • ogaoga tiga i le pito i luga, alu i le itu tauagavale, tua,
  • taʻavale
  • vomani ma le talo, lea e le aumaia le toomaga,
  • fufulu
  • faʻamaʻi
  • e mafai ona tupu, e mafai ona tupu, faʻatasi ai ma le samasama o le paʻu, o le mimiti pogisa, moli feʻalo,
  • i nisi tulaga, e foliga mai o ni mea e matala i tafatafa o le pusa po o le itu tauagavale o le manava, o nisi taimi ma se tulu samasama.

I le mumusu tumau i le pancreas, o suiga e le mafai ona suia e tupu. E sosolo, e vaapiapi le laina, o vailaau e suia i se mea e fesoʻotaʻi ai, ona o le a le mafai e le okeni ona faʻataunuʻuina ana galuega, ma o le faʻasolosolo o elemene oona ma hormones ua faʻaitiitia. O le pancreatitis o loʻo faʻaalia i se ata o le falemaʻi, o ona uiga e faigofie lava ona fenumiai ma isi faʻamaʻi o le tino.

O le maʻi e amataina lemu ma e le o ia lagona mo se taimi umi. O faʻamaʻi e iloa ai o ia o se tiga tumau pe oʻo i le manava, lata ane i le itu tauagavale o le hypochondrium, e mafai ona tuʻuina i le pito i lalo. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le nausea, vomiting, belching, sunburn, o se tofo suamalie lē lelei i le gutu. E mafai e le diarrhea ona fesuiaʻi ma le manava, faʻatasi ai ma vaega o feʻai o meaʻai e leʻi faʻaaogaina. Paʻu o le mamafa o mea mamafa, o le faʻaalia o vailaʻau vaʻaia e mafai. Talu ai ona o le pancreas o loʻo faʻapotopotoina le inisalini, o le pancreatitis e masani ona o faatasi ma le maʻisuka.

Vailaʻau mo le tagata matua pancreatitis

I le mauaina o faailoga faʻapitoa o le mumu o le pancreatic, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi ma faia suʻesuʻega. Ma, e tusa ai ma iuga o suʻega, o le a faatonuina e le fomaʻi togafitiga togafitiga. Ua aiaia ai mo gaioiga e faʻatatau i:

  • toomaga mai tiga o faailoga,
  • aveeseina o le mumu i le pancreas ma okeni lata ane,
  • faʻamaʻalogaina o faʻamaoniga e fesoʻotaʻi ma le le atoatoa o le enzyme o le pancreas,
  • puipuiga o faʻafitauli.

O le vave ona e amata togafitiga, o le sili atu lea o le avanoa o le manuia. O fualaau uma mo le pancreatitis i tagata matutua e tatau ona ave e pei ona faatonuina e le fomai i le metotia faatonuina. Mo le togafitiga o le pancreas, antispasmodics, antacids, sauniuniga o le antienzyme, ma le N-2 poloka poloka. Vaʻaia ai soʻo se mea e aofia ai le polypeptide aprotinin. I le tutusa ai ma le inuina o vailaʻau, o loʻo faʻatulagaina ai taualumaga e faʻamamā ai tino o panicreatic enzymes, meaʻai.

Antispasmodics mo pancreatitis

Ina ia faʻaitiitia le tiga i le faʻaogaina o le faʻaoga, e faʻaaogaina antispasmodics. Latou te maua se lagona mafanafana i musele malie, lea e faafaigofie ai le aveesea o enzymes i luga o le ala mai le pancreas.Antispasmodics o se fuataga le tumau: o le taimi lava e maeʻa ai a latou gaioiga, o le a toe foʻi mai le tiga, o le mea lea e tatau ona faʻaoga le togafitiga autu i le faʻamautuina o le galuega a le tino. I le taimi o le faigata tele, ua faatonuina ai e le fomaʻi le iniseti o le tino, poʻo le faʻalavelave faʻaleagaina, e le o se mea faʻaletonu. I le mumulu faifai pea, o laulau e faʻaaoga.

Ina ia faʻaitiitia le tiga, leai-Shpa (Hungary) poʻo lona faʻasologa Drotaverin e masani ona faʻataʻitaʻiina. O le gaioiga malosi o nei vailaʻau o le drotaverine hydrochloride. O le meafaigaluega e faʻamalolo ai maso maso o le vaega o meaʻai, suauu mūmū, pelelects, gall vess, vaʻa vaʻai. O le aʻafiaga o le fualaau faʻamaʻi pe a uma le faʻafofoga tautala e tupu i le kuata o le itula, pe a uma le tui - i le minute lona lua. I le vevela tele o le gland, ua faatonuina ai:

  • mo le tuiina o le intramuscular: 2 ml o fofo i le taimi,
  • faatasi ai ma se iniseti matautia o le 2 ml, o le oloa ua faʻavaivaia i le 8-10 ml o le vaifofo o le sodium chloride, faʻaaogaina lemu i le lima minute,
  • pusa: o le averesi o aso taʻitasi o le 80 mg, o le fua maualuga o aso taitasi o le 240 mg.

Faʻalelei le tiga Papaverine, o le mea galue malosi e tutusa ma le igoa o le vailaʻau. O vailaʻau e faʻafesoʻotaʻi ai maso masiʻi o le urogenital digestive ma le manava o le tino, faʻamalo le vavao o le valve, lea e nafa ma le faʻamaligiina o le sua mai le pancreas. O tagata gaosi oloa e faʻasaʻo le vailaau faʻamalosi i pepa o mea, mea faʻapitoa, inisiua. Fualaau oona mo tagata matutua:

  • pulu: 40-60 mg 3-4 taimi i le aso, o le fua maualuga o aso taitasi e 0.6 g,
  • asiasiga laiti ma iniseti mo le pancreatitis: 0.5-2 ml o le lua pasene solution, o le maualuga pito i luga o le 5 ml, o le dose i aso taitasi e 15 ml.

O le platifillin e faʻaitiitia ai le vavave o maso o le manava, ma faʻaitiitia ai le leo o muso mumu o le alalele lects ma le vevela. O mea gaosia eseese e maua mai ai se antispasmodic i le ituaiga o laupepa po o le injections. Mo le toomaga o le tiga ogaoga, o le inisiua ua faatonuina: o le fofo o loʻo faʻafoʻiina i se auala faʻapitoa 1-2 ml lua i le tolu taimi i le aso, o le maualuga pito i aso taitasi o le 15 ml, e le sili atu i le 5 ml le tasi.

Atropine e faʻafeiloaʻi maso mūmū o le faʻaogaina o meaʻai, poloka aʻafiaga i le acetylcholine, se neurotransmitter e maua ai le faʻailoga o le neuromuscular. O le tele o mea gaosi oloa e maua mai ai meaʻai ma inisiua. Ina ia faʻamalieina se tiga ogaoga, o le 1 ml o le 0.1% fofo o le atropine sulfate o loʻo tui faʻafuaseʻi lua i le tolu taimi i le aso. O le fualaau faasaina ei ai sona aafiaga taua i luga o le tino, fatu, o le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i lalo o le vaavaaiga faafomai.

O afea e talafeagai ai antimicrobials?

E tatau ona togafitia togafitiga antibacterial ma le mafaufau lelei i le fesootaʻi atu i aʻafiaga o aʻafiaga e ono aʻafia ai, le puipuia o le vaomatua. O le mea lea, e tatau ona i ai ni faʻamatalaga manino mo le faʻamaoniaina o vailaʻau. E aofia ai:

  • maua i le taimi o le suʻega o faʻamatalaga e le mafaamatalaina i luga o le faʻaogaina o le fulafula i totonu o le gaʻo, gaʻo vavalalata (cholecystitis), intestines,
  • siama o le talo, o le dyskinesia o le gallbladder ma ducts,
  • o le aʻafiaga o le salalau o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi, lea e faʻalauteleina ai le i ai o cholangitis, siama i le tino o le gland, pancreatic necrosis,
  • masalomia le soloia o le tino autu i totonu o le tino,
  • le faʻaalia o faailoilo o le gasegase (mumū i totonu o mea vavalalata solo).

Faʻapitoa ma le le lelei o vailaʻau

O le filifilia o vailaʻau e manaʻomia ai le malamalama i le faiga o gaioiga. E le mafai ona taofia le togafiti faʻamaʻi e isi fualaau. O le taimi leiloloa o le a taitaia ai se tagata maʻi i le tino pancreatitis i le necrosis ma le oti mai le onosaʻi, lea e toetoe a le mafai ona feagai ma isi fualaau.

Faʻaaliga leaga e aofia ai:

  • o le avanoa e atiaʻe ai le gasegase o le tino ma faʻamaʻi faʻafuaseʻi (paʻu o le paʻu, paʻu, fulafula o mata, toso o le isu, osofaia o le fomaʻi),
  • afaina i luga o le ate ma fatugaʻo pe a sili atu le mamafa, pe a inu le tagata maʻi,
  • e le manaʻomia le faʻaopoopoga o aʻafiaga o isi vailaʻau lea e ave e le tagata maʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻavalea toto),
  • faʻavavevave, faʻalavelave, faʻalogologo leiloloa e masani ona mafua mai i gaioiga a vailaau faʻamaʻi i luga o meafale o le mafaufau,
  • o le leai o se fualaau oona e taʻitaʻi atu ai i le manaʻoga e ave faʻamalosi ma vailaʻau faʻasaina e toe faʻaleleia ai otaota pe a maeʻa se vailaau faʻamaʻi.

O vailaau faʻamaʻi o vailaau faʻapitoa. E maua i latou mai mea masani poʻo mea gaosia faʻapitoa. Galue i meaola ninii ola. Eseese vasega eseese i le faiga o le faatosina. O fualaau e sili ona mamana e mate ai fatu pepe.

O isi e soli le metabolism, o le fausiaina o siama siama ma o lea e le faʻamalosia ai le metabolism ina ia latou faia ni tulaga le talafeagai mo le olaga o le microbe.

O le mea e leaga ai, o vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le microflora manaʻomia, olaʻo o le tino, ate, ma fatugaʻo. O vailaʻau oona e faʻalavelave ai le gaioiga o totoga a le tagata, mafua ai le oona ma manaʻomia ai le faamamaina atili o le tino.

O le le lelei o togafitiga faʻamaʻi faʻamalosi e aofia ai le malosi e mafua ai le teteʻe o le fomaʻi faʻamaʻi. Ae, o se mataupu o mea ua fai ma vaisu i microorganisms, ae o se taunuuga, o vasega atoa ua leiloloa mai fualaau faasaina. O le faafitauli o le tetee o loo suʻesuʻeina e saienitisi i le salafa o le lalolagi.

E pei o isi vailaʻau, o vailaau faʻamaʻi e mafai ona mafua ai se faʻafefe o le maʻi i se tagata maʻi. Faatasi ai ma le tele o taimi e alu ai, e le aofia ai fualaau faasaina mai le masani.

Tulafono mo le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi

Togafitiga o pancreatitis ma fualaau faʻamaʻi e faia e tusa ai ma tulafono faʻavae lautele o togafitiga. Afai e leai se faʻamatalaga i luga o meaola ninii e mafua ai le faʻaogaina o le inflammatory, o loʻo faʻamatalaina fualaau faʻasaʻo lautele. I le mauaina o se faaiuga, o se vailaau e suʻesuʻeina ai le vaomatua e faʻaaogaina ai le mea sili ona lelei e faia ai vailaʻau.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, o se suʻega faʻapitoa e tuʻuina atu e iloa ai le vaʻaia o le tino ma puipuia ai le faʻafefe o le tino. O le fuataga ua fuafua i le mamafa ma le matua o le maʻi.

O vailaau faʻamalosi mo pancreatitis i tagata matutua ma tamaiti ua faʻatulagaina i se vasega 7-10 aso, faʻapitoa ona faʻapuʻupuʻu pe faʻalauteleina le umi o togafitiga, o gasegase e afaina ai le tino, talu ai ua leiloloa le mafaufau i le vailaʻau filifilia.

E tatau ona faʻatautaia le tusiga o le fomaʻi i le tulaga o le maʻi, i tulaga ogaoga, e naʻo le auala e tuiina ai e fautuaina (faʻaogaina ma le faʻaogaina) ona o le vomiting, maualalo o le intestinal absorption, masini inu vai inu ma faʻaleleia.

O le tele o faʻasalaga e mafua mai i le manaʻoga ia tausia se vailaau faʻamalosia tumau i le tino, o lea e taulaʻi ai e le fomaʻi faʻamatalaga i luga o le fua o le faʻateleina ma le faʻamalosi. O le mataupu faavae o fefaʻatauaiga faʻamalositino, faʻamatalaga poʻo le itu faʻafeagai o le aʻafiaga e amanaia.

Aua nei faʻaaoga vailaau faʻamaʻi e maua ai le malosi o le tino i le ate, fatugaʻo. O fualaau oona antibacterial e faʻaaogaina i se togafitiga faʻafesoʻotaʻi.

O a vailaʻau faʻamalosi mo le pancreatitis masani?

O le pancreatitis e le o le mamafa tele, ae o taimi uma lava e faʻamalosia ai e faʻatasi ma le faʻateleina o gaioiga o le microflora pathogenic ma maua ai ni vaega fou o le pancreas. I le taimi lava e tasi, o le gall, lects, duodenum, o le manava, ma le ate o loʻo aofia ai i le gaioiga o le faʻaleagaina.

O vailaau latalata ane o le muamua lea e aafia ai (peripancreatitis). I ia tulaga, e talafeagai le saunia o se tauvaga malosi i microorganisms.

O fualaau faasaina ua faatonuina i le laasaga laititi:

  • Ampiox,
  • Augmentin
  • Amoxicill
  • Amoxiclav
  • Chloramphenicol
  • Cefoperazone,
  • Cefuroxime
  • Cefixime

O le lelei e faʻamasinoina e le faʻavasegaina o le vevela, le leai o se tiga, le toe faʻafoʻi o le nofoa. Aʻo leʻi faʻaogaina, e fautuaina e vavaeese le pathogen sili ona taua poʻo le microflora ua fefiloi faatasi ma le auala o le bacteriological e filifili ai fualaau faʻamaʻi sili ona lelei. Lauina o le talo, gaʻo sua. Ia mautinoa e faʻamaonia le mataʻina i le vailaʻau.

Uiga o vailaʻau e sili ona faʻaaogaina

O le filifiliga o le fomu (papaʻitusi poʻo le injections) e faʻamoemoeina e le mamafa o le maʻi o le maʻi. O isi foliga o loʻo tuʻuina atu faʻatasi ma le faʻasologa o fualaau oona. I le mumū tele, o loʻo faʻaaogaina ai vailaau e sili ona mamana.

O le Cefotaxime o se cephalosporin semisynthetic o le lona tolu o augatupulaga, e na o vavao i le paʻu o le fulufulu e faʻaleleia ai ma faʻatautaia i totonu o le va o le 12 itula, faʻaleagaina siama, polokaina o le enzyme system, e iai se aʻafiaga i le toto coagulability, o lea ua solia ai faatasi ai ma le malosi o le faamaligi toto.

O le mea e le o faʻaaogaina mo le faʻaalia o le le mafaia o le ate, mafua ai aʻafiaga i le faʻaleagaina..................... faʻalogo, faʻaaliga, faʻalavelave popole.

Ceftriaxone - e na o le tui, e pei o le Cefotaxime o loʻo aofia i le vaega o le cephalosporins silyynthetic o le lona tolu o augatupulaga, ma aʻafiaga le lelei e tatau ona manatu i le aafiaga i le hematopoiesis (faʻapitoa o toto), faateleina le teu i masima i le talo, ma le faʻalaulela o le intestinal.

Ampioks - o loʻo maua i capsules ma vailaau mo le iniseti, o le mea galue malosi o se tuufaatasiga o le Ampicillin ma le Oxacillin, o se vaega o le penicillin group, o lona uiga o loʻo i ai se aafiaga le lelei i le hematopoiesis, faʻalauteleina ai le aʻafiaga o siama.

O nei vailaʻau uma ua solia i le maitaga, lactation, e le o faʻasinoina mo tagata gasegase. E faʻaaogaina e tusa ai ma faʻamaoniga vave, ae a maeʻa togafitiga o le a latou manaʻomia le toe faʻaleleia o le faʻaogaina o le intestinal.

Faatasi ai ma fualaau faʻamaʻi e faʻaaogaina i le pancreatitis faifaipea e mafai ona manatu lelei. Azithromycin o se gaioiga gaosia o le erythromycin lea e faʻalavelaveina ai le mamanu o le protein i ituaiga eseese o siama siama. Ae ui i lea, e mafai ona mafua ai se tagata i le gasea, vomiting, vaʻavaʻavaaia le vaʻai, faʻasaina o le gaosia o le toto lymphocytes toto. A maeʻa le faʻamasinoga, e tumau i le toto o le tagata maʻi mo isi 5-7 aso.

Abactal - o le vailaʻau e aʻafia i le vaega o fluoroquinolones, o loʻo galue i le DNA o meaola ninii, o loʻo i ai le tele o leona. O loʻo faʻamatalaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase e maua i le atherosclerotic vascular vasions o le faiʻai na mafatia mai le faʻalavelave o le cerebrovascular, o le maʻi faʻamaʻi, gasegase ma le le atoatoa o le tino, ua faʻasaina i gasegase ei lalo o le 18 tausaga le matua, ma le anemia hemolytic.

Aotelega - o le vaega malosi o le fualaau faasaina o le azithromycin dihydrate, i le faasologa, o mea uma lava e puipuia ma faaleleia, ua faatonuina tamaiti pe a mavae le 12 tausaga, e faalagolago i le mamafa, o le togafitiga e filifilia ma le faaeteete mo tagata mamaʻi i le gasegase, faaletonu fatu, myasthenia.

Ciprolet A - o se tuufaatasiga o Tinidazole ma Ciprofloxacin. O loʻo faʻaalia mo faʻamaʻi pipisi. Faʻamatalaina ma le faʻaeteete mo le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia i luga o matua, maʻi mafaufau, epilepsy. O loʻo faʻamaonia i le siama gasegase, faʻamaʻi toto, i lalo ifo o le 18 tausaga le matua, maʻitaga.

Vailaau faʻamaʻi mo le pancreatitis

E tatau ona e iloa e le o faʻaaogaina ia vailaau faʻamaʻi mo pancreatitis i tagata matutua ma se faʻasologa masani.

O le faʻamaoniga mo le inuina o vailaau e mafai ona iai ma le fesuiaiga o le mumū i isi totoga o le loto poʻo le atinaʻeina o faʻafitauli.

I le tele o taimi, e ese mai le talaaga o togafitiga, o le afaina o le gallbladder e atiina ae, o lea e mafai ona faaaoga ai vailaau faʻamaʻi:

  1. Fluoroquinolone vaega o fualaau faasaina, lea e aofia ai mea papa. Ave 400 mg 2 taimi i le aso.
  2. Maiotide antibiotic, e aofia ai le Sumamed poo le Azithrimycin. Faaaoga se vailaau faafomai o le 500 mg i le aso.
  3. Ina ia faʻaleleia le tulaga o le pancreas, e faʻaaogaina ai vailaʻau faʻasamalosporin. Faatasi ai ma i latou, e fautuaina Cipro poo Ciprofloxacin. Inu 2 taimi i le aso mo le silia ma le 1 le vaiaso.
  4. O vailaau Penicillin, i le foliga masani o pancreatitis, ua faatonuina ai Amoxiclav. O lenei vailaʻau e mafua mai i le tele o ituaiga o gaioiga, e tatau ona e inuina ipu mo le 1 vaiaso 2 taimi i le aso. I se faaopoopoga, o le Augmentin e mafai ona faatonuina.

O vailaau faʻamaʻi o vailaʻau malosi ia, o vailaau taʻitasi e iai faʻasalaga ma togafitiga a le tagata lava ia e faʻaleagaina, faʻaleagaina ai le tulaga.

Afai o le togafitiga e maua i se tulaga ogaoga, ma o ituaiga o togafitiga faʻamatalaina e le maua ai ni iuga, ona mafai lea e fomaʻi ona faʻaaoga Metronidazole i se faʻaopoopoga. O nei vailaau e taua foi o se vailaau oona, ae o se malosi malosi.

I le taimi o togafitiga, o le paleni o le microflora i totonu o le inumaga o le a faʻalavelaveina, o lona uiga e tatau ona ave faʻataʻitaʻiga e faʻafaigofie le paleni ma faʻaititia le numera o siama aoga.

Mo le faʻamautuina faʻaaoga:

Ia mautinoa e faʻaaoga lelei mea taumafa i taimi o togafitiga ma pe a maeʻa ona toe faʻaleleia. E tatau ona inu vailaʻau susu susu.

Taunuuga talafeagai

O vailaʻau faʻamaʻi o vailaʻau malosi ia e vave ona taofia le mumū. Latou te le fesoasoani i le 100% tulaga, e ono faʻaauau pea ona suia suiga faʻaleaga i le gland.

I lenei tulaga, o le togafitiga e faʻatinoina i auala faʻaoga. Ina ia aloese mai taunuuga o togafitiga faasao, e tatau ona e lafoaia le ava malosi, ia tausisia lelei meaʻai.

O taunuuga pito sili ona matautia ma ogaoga o le maunu ma le sepsis. O nisi o aʻafiaga autu ma masani o togafitiga o vailaau faʻasaina e:

  1. Faʻavaivaia o le fuga i totonu o le manava, lea e faʻaalia e ala i le vaivai o le nofoa, vomiting ma le gaoioi faifai pea.
  2. Suiga i le toto.
  3. Faaleaga i le ate poʻo fatugaʻo. I le iai o faʻamaʻi o totoga o loʻo faamatalaina, e tatau ona faia ma le faaeteete ia togafitiga e faʻaesea ai taunuuga.
  4. Aluʻi, lea e faʻaalia e ala i le vevela, vevela.
  5. Sui o le oral po o le vaalele.
  6. Faʻaleagaina o le tino popole.
  7. Faʻaleleia pe a faʻaaogaina meaola e pei o injections.

O le tele o taimi, o aʻafiaga leaga e amata i le umi o togafitiga poʻo le le tausisia o le polokalame ua faʻamaonia e le fomaʻi.

Enzymes ma anti-enzyme sauniuniga mo pancreatitis

Ina ia faʻamaonia le taua o le vai gastric, ua faatonuina e le fomaʻi vailaʻau o loʻo i ai vailaʻau e suia ai le 'elemene oona e gaosia mai e le pancreas. O le amylase lenei, lea e faʻateleina ai le liua o le suka i sugars, faʻapea foi le protease ma le lipase (o le mea muamua na vavaeina ai le tuufaatasiga i le va o mea amino i proteins, gaʻo mulimuli). O tapenaga o le Enzyme mo pancreatitis e lagolagoina ai le galuega a le pancreas, fesoasoani e aloese mai lona faʻaogaina, ia faʻatau lelei meaʻai, e faʻamalo ai le manava, gaioiga, afu, ma le faʻamalosi.

Mo togafitiga o le pancreatic, o vailaau o le enzyme o loo aofia ai le pancreatin ua faatonuina. Na te talepeina gaʻo, proteins ma gaʻo, ma sui le amylase, lipase, protease:

  • Feso. I le faʻaopoopoga i le pancreatin i le tuufaatasiga - hemicellulose, vailaʻau vine pusa. O vailaʻau e faʻateleina ai le faʻalaumalieina ma le faʻaleleia o meaʻai, ae faʻapea foi le malepeina o le fiber, le faʻaleleia atili o le pulelele, ma faʻaosoina le lipase. Fai: 1 le laulau i le aso pe a oʻo i le taimi o se taumafataga.
  • Creon. Faiga faʻavae - capsules 150, 300, 400 mg o pancreatin. O le tui e faʻalagolago i le ata o le maʻi, na faia i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga.
  • Panzinorm 10000 ma le 20000. Fausia i totonu o capsules, inu 1 papalama ma mea taumafa i le tolu taimi i le aso.
  • Digestal. Faiga faʻavae - taʻavale. Ave i tua poʻo le taimi o se taumafataga 1-2 pcs. faatolu i le aso.
  • Mezim 10000 ma le 20000. Fausia i totonu o laupepa, capsules, timuga. Ave muamua pe a uma le taumafataga o le 1-2 pc. tasi i le faatolu i le aso.

Faʻatasi ai ma le edema pancreatic, e tatau ona taofia lana gaoioiga. Mo lenei mea, ua faatonuina ai e le fomaʻi le pulega le lelei o sauniuniga e taofia ai. I latou e tatau ona tatou faamamafaina Contrycal po tutusa Aprotinin. Latou inactivate le protease, ei ai aafiaga inhibitory i luga o le faiga kallikrein-kinin - o se vaega o polotini o loo aafia malosi i pupuga, o le toto clotting, na mafua ai le tiga.

Fula o le pancreas mafua manava secrete aofaiga tele o acid hydrochloric. Faateleina le maualuga o le eletise o loʻo faʻataʻamilomilo ai masini, mafua ai le ogaoga o le tiga, faʻamaʻoʻese le enzymes digestive. Ina ia faaleleia ai le aafiaga o oloa enzymatic ma e taofia ai le faaleagaina o le pa le manava, fomai faatonuina antacids, o lona galuega o le neutralize acid hydrochloric. O vailaau faafomai o lenei vaega o loo faamatalaina i se mea e afifi ai, puipuia mai aafiaga leaga, faaleleia le suauu o bicarbonates, ma puipuia ai le taoto.

O mea autu o loʻo faʻaaogaina o mea faʻaaoga o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o pancreas mumū o le magnesium ma le alumini. O formulations faaitiitia ai le tulaga o le acid hydrochloric, umia choleretic, aafiaga tui faagase le lotoifale, i ai se aafiaga laxative, faaleleia secretion bile, aveesea flatulence. O vailaau faʻamaʻi i le tino o laumei aʻo leʻi faʻaaogaina e tatau ona nutimomoia pe tatu maeʻa. Ina ia faʻamautuina le paleni-faavae, o loʻo taua i lalo sui nei:

  • gel Almagel. Matutua tofia ave 1-2 tsp i le aso afa i le itula ao le i faia taumafataga ma i le taimi e momoe ai. O le inumaga aupito maualuga i aso taitasi - 16 tsp O le togafitiga e 2-3 vaiaso.
  • Taofia ma faʻamaonia Maalox. E i ai sona aafiaga faʻapiopio, taofi le tiga i le pito i luga o le gastrointestinal tract. Totoga - 2-3 papaʻai poʻo le 15 ml le faʻamalolo le tasi le itula pe a uma ona 'ai ma ao le i momoe. O le ala o togafitiga - 2-3 masina.
  • Gastracid tablets. Fuataga: 1-2 papafa 4 taimi i le aso pe a uma se taumafataga ma aʻo lei momoe. O le togafitiga e le sili atu ma le tolu vaiaso.
  • Alumag papa. Inu 1.5 itula pe a uma se taumafataga. O le togafitiga o se masina.
  • Gel ma papa Palmagel. Tosiga: 2-3 papafa poʻo le 5-10 ml o le faʻamalolo le tasi ma le afa itula pe a uma se taumafataga. 2-3 masina moni togafitiga.

Talosaga togafitiga lautele

O le aoga o togafitiga i se tagata matua poʻo se tamaititi e faalagolago i le faʻaaoga lelei o vailaau, aemaise lava i tulaga ogaoga o pancreatitis.

A e togafitia i vailaau faʻamaʻi, e tatau ona e mulimulitaʻi i le tele o tulafono faʻavae:

  1. O vailaʻau faʻasaienisi e eseese ma e aofia ai i vaega eseese, talu ai o fualaau taʻitasi e iai sona aafiaga. E naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina, pe a maeʻa le suʻesuʻega maeʻa o le tino.
  2. O le malosi e mafai ona faafoeina fualaau faasaina pe afai ua lē mafai ona a regimen tulaga togafitiga.
  3. I le taimi faifai pea o le maʻi, o vailaʻau e tui i totonu o se maso poo vein. Le faaaogaina o fualaau tuufofoga e le maua ai se taunuuga lelei, lelei faatino maualalo.
  4. e mafai ona faia tui i luga i le 3 taimi i le aso, o le faagasologa o le 10 aso. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi tele i se foliga masani, o le togafitiga o le a umi, e tusa lava pe a maeʻa togafitiga faʻamaʻi, o le a manaomia e le tagata gasegase ona faʻaaoga fualaau faasaina ma meaʻai talafeagai i le olaga atoa.
  5. e toetoe lava o taimi uma ua faatonuina fualaau i le tuufaatasiga ma isi fualaau faasaina e mafai ona aveesea spasms ma le tiga, normalize le faiga digestive ma le Flora i le suʻia ai.
  6. Faʻatasi ma faʻamaʻi faaopoopo o le gallbladder, o fomaʻi e faatonuina ai vailaʻau e faʻaleleia ai le tafe o le talo ma le ate.
  7. Afai ei ai ni toilalo i totonu o le vaega o meaʻai, o le a maua mai nisi faʻamatalaga, ona faatonuina lea e le fomaʻi vailaau faʻamalosi e le gata mo le paʻu, ae mo le manava foi, manava.

I le faaiuga, e tatau ona fai mai o le togafitiga o pancreatitis e naʻo le tuufaatasiga e faia.

E le mafai ona ave vailaau faʻamaʻi, e tatau ona faaopoopoina i vailaʻau mai isi vaega o vailaʻau faʻapitoa, faʻapea foʻi ma meaʻai lelei, isi faʻavae.

I se tino gasegase, o le togafitiga e faia ina ia le aofia ai ni taunuuga ogaoga i le ituaiga o peritonitis. I le taimi masani, o fualaau oona e faʻaaogaina pe afai o le mumū e pasi i isi totoga ma fusi.

Vitio aoga

O le tiga ogaoga i le pito i luga, o le vomiting i le talo, o le nausea e mafai ona faʻaalia ai le pancreatitis - mumū o le pancreas. I lenei faʻamaʻi, o le elemene oona e gaosia mai le tino, nai lo le tuua o le duodenum, nofo i totonu o le gland ma amata ona eli. E mafua ai le faʻamalolo o toxins ua faʻamalolo i totonu o le toto, oʻo i fatugaʻo, fatu, mama, mafaufau ma faʻaumatia a latou tui. Ole vavalalata ole vailaau mo pancreatitis o le a aloese mai na taunuuga, faʻamaonia le faʻafefe.

Auala e puipuia oe lava mai le aafiaga e le lelei o le fualaau?

Ina ia faʻaitiitia aʻafiaga leaga o vailaau faʻamaʻi i luga o le iniseti, e fautuaina le tuʻufaʻatasia o togafitiga ma le faʻaaogaina o fualaau oona ei ai penefiti aoga (faʻamalosi). E aofia ai:

  • Bifidumbacterin,
  • Bifiform
  • Lactobacterin,
  • Linex
  • Acipol
  • Gastrofarm.

O vailaʻau faʻasaina ma se faʻamuamua e le aofia ai meaola laiti lava ia, ae faʻaleleia lo latou tagofiaina o meaai, meaʻai ma le toe gaosia i totonu ole siosiomaga o le intestinal. O le mea lea, i le taimi lava e tasi, o tagata maʻi ua fautuaina se ala o Maxilac, Lb17, Multidophilus faaopoopo.

O le taumafataga ua faʻatonuina mo pancreatitis e mafai ai foi ona sili atu le puipuia o totoga mai aafiaga le lelei o fualaau oona. O le gaioiga gaioiga e manaʻomia ai se anapogi mo sina taimi (1-3 aso) faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o na o se teuteuga o le rose vao, vai e leai ni gaʻo. Ma, i totonu o le vaiaso, e faatagaina le tagata maʻi e:

  • sana palu vai suavai,
  • faamamago masi papae,
  • suamalie
  • araisa po o le oat broth,
  • suavaia pateta palu e aunoa ma le pata.

I le lumanaʻi, o aano o aano o manufasi mai kuka kuka ma manufela, moa fualaʻau, ma le pata o loʻo faʻataʻitaʻiina lava. Meaʻai mo se tagata maʻi i le pancreatitis e masani ona faatagaina oe e faia e aunoa ma ni fualaau.

Ole fesuiaiga i se taumafa malosi ma le faateleina o le tiga e fesoasoani e aveese le pancreas ma puipuia ai le afaina. O le togafitiga faʻaleagaina o se nofoaga e le saogalemu le togafitiga. O le mea lea, o le tagofia o fualaau faasaina e tatau ona togafitia ma le faaeteete, ma mafaufau i le faʻasaʻoina ma le mafai.

H2 tagata teteʻe

I le togafitiga o pancreatitis i le taimi lava e tasi ma le taʻavale, o le inisinia faasela, o le poloka o le tali H2-histamine, e tatau ona faʻatulagaina. O fualaau nei e mafua ai ona avea le histamine ma mea e le mautonu ai le masini e maua mai ai le masini elekene. O lenei faaitiitia lona tuufaatasia ma tafe i le lumen o le manava, lea sao pancreatitis togafitiga. O lenei aʻafiaga o poloka i luga o le tino e le faʻapulaʻaina i: faʻamalositino faʻamalositino faia le mucosa gastric e sili atu ona faʻasaʻo i mea faʻamalosi, fesoasoani i lona faʻamalologa.

H2-blockers e tatau ona faia ma le faaeteete, i se vailaau e pei ona faatonuina e le fomaʻi, talu ai e mafai ona latou faia le tele o aʻafiaga. O le tele o faʻafitauli o fualaau ia o le 1 augatupulaga. Mo le togafitiga o le pancreas mumū, o fualaau nei ua faatonuina:

  • Cimetidine. O le vailaʻau e ave muamua pe o taimi o taumafataga. E maualuga le maualuga o le toto i le 2 itula. O le faʻamuamua lea o fualaau faasaina, o le mea lea, e mafai ona faʻaosofia ai le tele o aʻafiaga mai itutino eseese. Faatasi ai ma i latou - o le manava o le tino, o le afaina, o le ulu, o manua o le fatugalemu, o suiga i le tuufaatasiga o le toto, ua faaitiitia ai le puipuiga. A maeʻa le aso, e 48% o le mea galue malosi e tuua ai le tino.
  • Ranitidine. ea le fualaau faasaina i le tupulaga lona lua. e 60 taimi sili ona gaoioiga nai lo le aafiaga o Cimetidine. E maua le vailaau e tusa lava po oa meaai. O le meafaigaluega e maua ai ni faʻafitauli laiti, e faʻaalia e se umi umi o le gaioiga. Vave mitiia i le bloodstream, na matauina ai le faasalaga aupito maualuga ina ua mavae 2 itula. E fa sefulu pasene o le mea galue malosi e tuua le tino pe a maeʻa le aso.
  • Famotidine tablets. O le vailaʻau lona tolu, o le mea lea e sili atu le aoga nai lo le Ranitidine, e itiiti ifo aʻafiaga o aʻafiaga ma e mafai ona toleniina. E mafai ona ave le meafaigaluega e tusa lava po o le a le taumafataga. ua matauina le tulaga maualuga i totonu o se itula, o le afa o le olaga - 3.5 itula, le umi e 12 itula i le aoga.

ua faaalia e faapea suesuega talu ai nei blockers o H2-receptor gistaminnovyh maua le tele o vaivaiga. Latou le mafai ona tausia le tulaga taumatau o acidity i 18 itula talu ona togafitiga, toe tupu tupu tele, e oo atu faaaogaina lou tino i le fualaau faasaina ma e mafai ona tetee atu ia te ia, ma e maua e tupu vaisu o fualaau oona. O le tele o taui o poloka o le o lo latou faʻaaogaina e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o pancreatitis poʻo lona faʻavavevave.

Prohibit pommo inhibitors

Talu ai nei, na amata ai ona suia e le au taofiofi a le H2-histamine le sili atu ona lelei ma le saogalemu o fualaau faasaina - o le faapaologa o le pamu (PPI). O a latou gaioiga e faʻamoemoe i le taofia o le galuega o le enzymes, lea e taʻua o le "pamu faʻasolosolo", lea e tuusaʻo saʻo lava i le faʻapipiʻi o le elekene hydrochloric. O le lelei o le IPP o le mo i latou e leai se vaisu ina ua mavae le faalēaogāina, e mafai ona faaosofia ai le atinae o pancreatitis, mafuaaga se vaega toaitiiti o tali faigata.

O faʻatoʻaga uma o le pamu pama o le benzimidazole, o le mea lea, o loʻo faʻamatalaina i latou i le faiga lava e tasi o le gaioiga. O le toaga filifili sauniuniga mea accumulates i le canaliculi secretory, lea i lalo o le uunaiga a acidity maualuga liua ma faagaoioia enzyme faagaoioiga polokaina. O loʻo mafai e le IPP ona pulea le soʻotaga o le suka o le hydrochloric i le aso atoa, e tusa lava po o le a le mea e faʻamalosia ai lona faʻamalolo.

O le sui sili ona suʻesuʻeina o lenei vaega o le Omeprozole, o se tasi o fualaau lea e maua ai le vave faʻasaina o le synthesis acid acid hydrochloric. I le matuitui Fula le pancreas sauniuniga o lo o faafoeina i se inumaga o le 20 mg faatasi i le aso, i faifaipea - 40 mg / aso, faaumiumi - 60 mg / aso. I le faʻaaogaina o Omeprozole, faʻaititia le 50% o le gaosiga o le eletise. O le faʻaitiitia o le acidity e amata mai i le 2 itula, o le maualuga o le mea e matauina i le aso lona fa.

O se vailaau lelei mo pancreatitis o le Pantoprazole, lea e faatauina i lalo o igoa Nolpaza, Sanpraz, Ulsepani. Panta. O le fualaau oona o le lelei e tusa lava po o le taumafataga, ae e sili ai le faaaoga le 10 minute i luma o se taumafataga. O le faasalaga aupito maualuga o fualaau oona matauina i le toto ina ua uma 2, 5 itula aafiaga umi itula. Le umi o togafitiga fuafuaina e le fomai.

Mo le togafitiga o pancreatitis, o le Rabeprazole (analogues - Pariet, Razo, Khairabesol) e faʻaaogaina e avea o se togafitiga faigata. O le PPI e amata ona taofiofi le gaosiga o le suka o le hydrochloric i totonu o le itula talu ona ave le vailaʻau. O le maualuga o le maualalo o le malosi o le manava i le manava e tusia pe a uma le lua i le fa itula pe a uma le faʻamaʻi muamua, o se faʻamausali malosi pe a mavae le 3 aso o togafitiga. I le aso muamua o le faasino upu acidity faaitiitia i le 61%, i le aso lona valu o togafitiga - 88% o le numera muamua.

O isi fualaau mo pancreatitis

I nisi tulaga, pupuga faaumiumi o le pancreas fomai faatonuina sedatives, lea o loo vavao faamamaluina i le faiga popole faaitiitia ai mafatiaga faalelagona. O nei vailaʻau e le gata ina faʻaititia ai le atuatuvale, ae faʻamalosia foi le aʻafiaga o fualaau oona mo pancreatitis. O nisi o fualaau faasaina e mafai ona faailoa mai:

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le togafitiga o le hormone. Ina ia taofia le gaosia o le pancreatic ma le gastric, o loo faaaogaina Octreotide - o le tutusa o le hormonone somatestatin, lea e faʻaaogaina e togafitia ai tuma. Corticosteroids (eg., Prednisolone) faatonuina pe afai na amataina pupuga faaumiumi e se faamaʻi autoimmune. Ole faʻamalosi ile togafitiga mo se vaitaimi ole taimi, talu ai togafitiga faaumiumi e mafai ona faʻaosofia ai le tele o aʻafiaga.

I pancreatitis faaumiumi masani ona tulai mai faaletonu digestive, faatasi ai ma le manava tatā. slows faaletonu Enzyme le faʻamalūga o meaai, o le mafuaaga o le nofo meaai i le tamaitusi digestive, ma nofoia siama o mafuaaga faagasologa pala, na mafua ai le manava tatā ma flatulence. E mafai ona foia e tagata Sorbeni lenei faafitauli. Smecta ma pancreatite e faʻafefeina ai nei faiga, faʻaitiitia le faʻavauvau ma faʻamautuina le nofoa. O le vailaʻau e faia ai se membrane puipuia i luga o le mucosa, teuina o toxins ma siama ma faʻaalia ai i fafo ma fecesi.

O le fualaau faaaogaina e fasioti siama pathogenic, lea faaonoono va faafitauli pipisi amioga pancreatic, mamafa naʻuā bile, pupuga o le ducts bile, o le foliga mai o cysts, siama siama. O vailaʻau mo le tino pancreatiti o loʻo faʻatulagaina e ala i le tui, talu ai e tatau ona vave faʻavavevave faʻasalaga. E tatau ona faʻaaogaina vailaʻau e pei ona faatonuina e se fomaʻi, talu ai e na o latou lava e mafai ona faʻaleagaina sela o le pancreatic ma faʻaosofia ai le mumū. O nisi o fualaau faasaina e tatau ona faamamafaina:

  • Ceftriaxone, cefotaxime mai le vaega o cephalosporins,
  • Amozylav mai le penicillin group,
  • vaega Tienam o thienamycin,
  • Ampioks - vailaau tuufaatasi o fualaau ampicillin ma oxacillin,
  • Vancomycin mai le vaega o glycopeptides tricyclic.

Mo le puipuia o le pancreatic edema, aveese le tele o enzymes ma vailaau mai le tino, o fomaʻi e faatonuina ai togafitiga - togafitiga. O le pancreatitis, Furosemide ma le Diacarb ua faʻatulagaina faʻatasi ma sauniuniga faʻasaʻi. e tatau ona matuai faatonuina diuretics inu e le fomai ona faaaogaina saʻo e mafai ona faatamaia sela pancreatic faaoso a tulai mai i creatinine ma urea i le toto, a faaitiitia malosi i le toto, ma isi tali.

Vaega o le tagofia o fualaau mo pancreatitis

E tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu togafitiga togafitiga ma faʻamalamalama po o fea vailaau mo le pancreas e tatau ona onā ai, o ia mea i le taimi o le taumafataga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau o le enzyme mo pancreatiti o loʻo onā i le taimi e tasi e pei o le 'ai, ae o vailaʻau e ave pe a uma, faʻasaina pamu pipi i aso taʻitasi. e mafai ona faia Painkillers i soo se taimi, e le tausia o le inumaga faamaoti mai i le faatonuga pe a manaomia.

E tatau ona fufulu uma faʻamalama i pancreatitis ma le tele o vaiinu mama. I le taimi o le maʻi, o le ava malosi ua faʻasaina, o ona toxins e faʻamaina i sē uma o le tino, e aofia ai le pancreas. Ole tuufaatasiga o fualaau faasaina ma le ethanol o le a faateleina ai le avega i luga o le ate, fatugaʻo, ma isi totoga o le digestive tract, e mafua ai ni faafitauli matuia.

Soʻo se vailaʻau e ono aʻafia ai aʻafiaga o le aʻafiaga ma ua i ai ni faʻasalaga, o lea ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faitau i faatonuga ma logo i le fomaʻi e uiga i faʻamaʻi masani. Afai o le vailaʻau mo pancreatitis na faʻaosofia ai faʻafitauli ma aʻafiaga o aʻafiaga matuia, e tatau ona faalēaogā vave, suia le vailaau faʻasaina i se isi mea galue.

O le umi o le vasega o togafitiga mo fualaau faasaina taitasi ua faatonuina e le fomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona inupia e vailaau faʻamalosi mo le sili atu i le lua vaiaso, ona o vaisu e fai ma vaisu ma fualaau faasaina e le aoga. E le mafai ona faʻavevesi le togafitiga faʻasolosolo, talu ai e le gata e mafai ona faʻaititia le aoga o togafitiga, ae faʻaosofia foi le toe faʻafoʻi o le maʻi.

Ina ia mafai ona togafitia togafitiga, e tatau lava ona e mulimuli i se meaʻai. I le tino o le faʻamaʻi, o le matelaina o le fiaʻai o loʻo faʻaalia i le lua aso muamua, mulimuli ane e mafai ona e amata taumafa i meaʻai laiti-kalori. Faasaina gaʻoa, solo le manogi, māi, peppery, ulaula meaai, o isi meaai e faaosofia ai le secretion o sua gastric, flatulence.I le foliga masani o le maʻi, o lo latou faʻaaogaina ua faʻatapulaʻaina foi. E tatau ona fufulu meaʻai, e mafai ona e kuka, kuka, tao tao. Taumamafa i meaai laiti 5-6 taimi i le aso.

Auala e togafitia ai le pancreatitis

O se uiga iloga o le faʻamaʻi o loʻo fusifusia tiga ogaoga, amata i le itu tauagavale. O le faʻaaogaina o antispasmodics ma painkillers i lenei mataupu e le aoga. O faailoga eseese e matua ogaoga le tiga pe a uma ona 'ai. I le faʻaopoopoga, o lenei maʻi e mafai ona o mai faatasi ma le gaioiga, manava o le maʻi, o le tui, fiva.

E masani lava, o tagata gasegase uma ei ai se fesili: faʻapefea ona togafitia pancreatitis? Aua e te mafaufau ia te oe, talanoa i se fomai. Togafitiga o pancreatitis i le fale eo faatasi ma se taumafataga, i le taimi nei e tatau ona e 'ai masima ua kuka i le vai, paluga pateta, jelini ma puddings. Afai e le ogaoga le tiga, e fautuaina e inu vai mai le propolis ma laau: plantain, tarelion ma chamomile.

Taimi

O le pancreatitis e tupu ona o le masani ona 'ai. O le faʻaleagaina o le ava malosi ma meaʻai gaʻo e aafia ai foi. E masani lava o le faʻagasologa masani o le faʻamaʻi e aliali mai pe a maeʻa le pancreatitis. O se faʻamaʻi e aliali mai foi mai le faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi. O se maʻi faʻamaʻi pipisi e mafai ona alualu i luma lemu, ma e masani ona faʻatasi ma faʻamaoniga nei:

  • vili
  • tiga o le manava
  • paleni mamafa
  • taoto, vili,
  • faʻaauau pea
  • maʻi faʻamaʻi pipisi
  • lanu.

O le togafitiga o le taimi masani e faavae i luga o le tele o mataupu faavae: faʻamamaina o le tiga, se taumafataga faapitoa, fetuʻutuʻunaiga o galuega faʻatonu. I le faʻamaʻiina o le tiga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai faʻataʻitaʻiga e leai ni nakoti. Enzymes ua faatonuina e faasaʻo ai le faagasologa o otaota. E tatau ona togafitia se faʻavavevave o le pancreatitis masani i totonu o se falemaʻi, i lalo o le matauina e tagata tomai faapitoa.

O le tino o le pancreatic maʻi e amata pe a uma ona faʻaʻona, inu ava, ma cholelithiasis. O lea maʻi e mafua ona o se tulaga le lelei o totoga i totonu ma le aʻafiaga o suiga malolosi i le gland i se taimi pupuu. O le faailoga autu o le tino pancreatitis o le tupuga lea o le tiga matuia i le vaega pito i luma. O isi faʻamaoniga o le maʻi o:

  • vaivaiga
  • solia le nofoa
  • vavao.

O le togafitiga o se gaioiga mamafa, e pei o se tulafono, e faia i le faaaogaina o togafitiga faafomai - fualaau faasaina. O mataupu autu o togafitiga:

  • tausisia o le taumafa - o le taumafataga i le togafitiga o le pancreas e faʻamoemoe e faʻamautinoa le malologa o le mucosa mumū,
  • aveeseina o le tiga - faʻaleagaina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma fualaau faasaina,
  • togafitiga faʻamaʻi - faʻatonuina fualaau faʻasaina,
  • faamamaina o le toto mai le enzymes faasaoloto mai le pancreas,
  • togafitiga o le tino pancreatite ma fualaau faʻamaʻi.

Tali

Faʻaauau le pancreatitis e aʻafia ai le talaaga o se maʻi gasegase o le masini digestive. O le faailoga muamua o le maʻi i se tamaititi e mafai ona ogaoga le manava ma le manava, i se tagata matua - ogaoga tiga i lalo ifo o le 'auʻese pe'ā uma ona' ai. O lagona e mafai ona faamuta, pe faatiga. E le gata i lea, e masani lava ona suia le tulaga o le faʻasalalauga. O isi faailo o se laasaga o le faʻamafanafana:

  • tiga faifai pea
  • faʻanoanoa
  • fufulu
  • faʻalavelave i meaʻai gaʻo,
  • faʻamaʻi tele
  • le faapalepale i mea manogi.

Ole fomaʻi faʻamalosi o le faʻamaʻi e le matautia e pei o isi laasaga. O mea e tatau ona faia ma le pancreatitis e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi. Latou te togafitia le faʻamaʻi ma le fualaʻau, faʻalavelave taulaʻi. Manatua o togafitiga a le tagata lava ia o pancreatitis e oʻo lava i vailaʻau e mafai ona taʻitaʻia ai i se tulaga masani o le maʻi. E tatau i le fomaʻi ona faʻamaonia se taumafa malosi ma le masani ai. E faʻasaina le tagata maʻi:

  • falai, suauu,
  • suamalie, suamalie,
  • mea ulaula
  • inu pia.

Saili po oa ni faailoga o pancreatitis i fafine.

Pancreatic togafitiga fualaau faasaina

Mo le togafitiga o soʻo se laasaga, e tatau i le tagata gasegase ona faʻaogaina se auala atoa e toe faʻafoʻi ai le vaega o meaʻai. O fualaau uma mo le togafitiga o pancreatitis ua faatonuina e se fomaʻi. Muamua o le togafitiga o fualaau faasaina e fuafua i le aveeseina o le mafuaaga, lea na avea o le atinaʻeina o le mumū. E taua tele le faʻaitiitia o le tiga ma toe faʻafoʻisia le faʻaogaina o meaʻai. O vailaʻau faʻaonapo nei mo le togafitiga o le pancreas ua faʻamaonia ai i latou i togafitiga faʻaleleia. E le mafai ona faʻamalolo le maʻi e faʻavavau.

Pills

Togafitiga ma fualaau oona e tatau ona amata pe a uma ona aveeseina osofaiga ogaoga. O le a fesoa- soani e faamama avega o "Spazgan" po o le "No-shpa". O le faʻasologa o tagata matutua i aso uma e 240 milligrams, vaevaeina i 3 atumaga. Umi o le taimi e faʻaaoga ai - e le silia le 2 aso. Faʻatasi ai ma nei vailaau faʻamalositino, o faʻamalositino e faʻaitiitia ai le eleʻele o le hydrochloric ua faatonuina - Ranitidine poʻo Maalox.

Pusa ma pancreatitis Maalox o loʻo i ai se teutusi, faʻasalalau meatotino. E tatau ona ave le 2 pusa i le vave poʻo le itula pe a maeʻa le taumafataga. E tatau ona teuina le fualaau faasaina i le gutu seia solo. I le tulaga o le faʻanatinati vave, faʻalautele le fualaau i le 4 papa. A maeʻa le faʻamautuina o le faʻamaʻi mo le puipuia i totonu o le 2 masina, e tatau ona ave le 1 laulau 3 taimi i le aso.

Pancreatic enzyme preparations

O vailaʻau mo pancreatitis ua mamanuina e toe faʻafoʻi ai le mucosa pancreatic. O loʻo i ai ni faʻamaʻi faapitoa e totogi ai le faʻaogaina o meaʻai i le faʻamaʻi. E tatau i le fomaʻi ona faʻatonuina le enzymes - faʻavae faʻavae i mafuaʻaga o le maʻi. O le mea sili, o tagata tomai faapitoa e fautuaina tagata mamai ma vailaʻau ma pancreatin.

Pancreatin o loʻo i totonu o sauniuniga a Feso. E fautuaina ia laumei e ave loa pe a uma se taumafataga. E tatau i tagata matutua ona togafitia e tusa ai ma le polokalame: 2 pusa 3 taimi i le aso. Afai e manaʻomia, faʻatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi, e mafai ona e faʻatupulaia le fualaau i le 4 papa. Togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma le fermented Festal e mafai ona tumau mai ni nai aso - e oʻo atu i masina ma e oʻo lava i tausaga.

Antibiotics

Afai e tupu le mumunia, e mafai e tagata tomai faapitoa ona faatonuina fualaau antibiotic. I le avea ai o se tulafono, o vailaʻau nei e faʻamatalaina mo pancreatitis: Sumamed Cefotaxime, Amoxiclav, Ceftriaxone:

  1. Ua fautuaina le Amozylav e ave le tasi laulau i le aso mo le vaiaso.
  2. Sumamed ei ai se aafiaga sili ona lelei mo antimicrobial. E tatau ona inu faalua i le aso mo le 1 papa, o le togafitiga e 10 aso.
  3. E masani lava i vailaau faʻamaʻi, o vailaʻau o loʻo i ai siama - Linex poʻo Acipol - ua faʻamatalaina.

Aoao atili e uiga i le auala e togafitia ai lau maʻi ma fualaau.

Mo le togafitiga o pancreatitis, e tele auala e mafai ona faʻaaogaina ma e mafai ona ausia ni faʻamoemoe lelei i se auala faʻapitoa.

E le masani ona faʻaaogaina vailaʻau faʻamaʻi mo le pancreatitis, pe a oʻo i le tulaga e matua ogaoga ma mamana fualaau e tatau ona ave.

O nei vailaau oona e faʻaaogaina e faʻaaogaina ai faʻamaoniga autu o togafitiga o loʻo tupu i totonu o le paʻu mumū.

E fautuaina togafitiga pe afai ei ai le lamatiaga o siama eseese o le gastrointestinal tract. O fualaau faasaina e le faatagaina ai le atinaʻe o aʻafiaga ma faʻalavelave e ono afaina ai.

Tuua Lau Faamatalaga