Fluvastatin: faatonuga mo le faʻaaoga, lapataiga ma iloiloga

Fluvastatin galue o se tagata e faʻatautaia tauvaga HMG-CoA reductase. E taofia le liliu GMG-CoA i uilalea o le tagata muamua uila ma cholesterol. I lalo o le aafiaga o lenei mea, o le cholesterol o loʻo i totonu hepatocytesua faʻaleleia le faʻapipiʻi o le taliaina laititi lipoprotein ma puʻeina faapitoa LDL.

E pei ona e iloa, faʻateleina cholesterol, maualuga griglycerides ma apolipoprotein B, e atiina ae e se tagata atherosclerosis. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa, o le tino ma le faʻaleagaina o maʻi mai le fatu, o toto toto e faʻatatau tonu i le maualuga LDL cholesterol ma le aofaʻi o cholesterol. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le lipoproteins, o le faaitiitia o le olaga faitino. O le vailaau e leai sona aoga i tulaga plasma fibrinogen ma lipoprotein a.

O le meafaigaluega e leai se faatoaga. o se aafiaga taua i le gaosiga o hormones steroid e alala i paluga ma pusa. Ae ui i lea, i le taimi o togafitiga faʻasolosolo, e tatau ona matua mataʻituina ma mataitu tagata gasegase o loʻo i ai le tiga o le endocrine.

A maeʻa ona tuʻuina atu capsules ma se fualaau faasaina, e vave ona vave faʻaaogaina i totonu o le fasi meaʻai. E maua le maualuga maualuga o le concentration i totonu o le 60 minute. O le laʻititi o le bioavailability e 24%. O le vailaʻau o loʻo i ai le aafiaga o le "muamua pasia" i le ate. I le tuiina o le fualaau faasaina, e le o matauina lenei aafiaga. A maeʻa ona tuʻuina atu se laupepa i se fuataga e 80 mg, o le maualuga o le maualuga o le toto e matauina pe a mavae le 3 itula. O le leai o se avanoa e 29%. O le taumafaina o meaʻai gaʻo e faʻapupulaina ai le bioavailability of the substance.

Le maualuga o le fusifusia o le sooupu i protein plasma = 98%. I totonu o le ate, o le fualaau faasaina e maua ai le faʻamaʻi faʻamaʻi ma N-feuiaiga. E faʻateleina i feces, i le tulaga o metabolites, sina - e le suia. O le afa-ola pe a uma ona ave le pepa maʻa pe a ma le 9 itula. I faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi, o le fluvastatin e mafai ona faʻaopoopoga, ma le maualuga ole plasma o fualaau faasaina ma AUC.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E fautuaina le vailaau mo le faʻaaogaina e tagata matutua matutua:

  • faatasi ai ma se tulaga maualuga o le lautele cholesterol, faʻailoa, maualalo le lipoprotein cholesterol, apolipoprotein Bi le aoga muamua hypercholesterolemia ma hyperlipidemia,
  • ma siama fatu fatu e faʻagesegese le faagasologa o le alualu i luma atherosclerosis,
  • e avea o se mea faʻapitoa Ischemic fatu fatupe a uma le angioplasty.

Fluvastatin ua faʻamaonia mo tamaiti ma talavou e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa i se maualuga maualuga cholesterol, apolipoprotein B ma LDL cholesterolfaatasi ai ma le aiga o le heterozygous hypercholesterolemia.

Contraindications

O le vailaʻau e faʻasaina mo le faʻaaogaina:

  • i fualaau faasaina,
  • i faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi,
  • faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o enzymes o le ate o le mea na le iloa,
  • i le taimi o maitaga,
  • i tamaiti ei lalo o le 10 tausaga,
  • pe a fai susu.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga i lalo e mafai ona tupu i le taimi o togafitiga faʻapitoa:

E seasea ona matauina: rhabdomyolysis, hepatitis, myositis, gynecomastiafaʻalavelave vevela ma laufanua.

Faʻasalaga

Aʻo faʻamanuiaina le vailaau faʻasaina i se vailaau e tasi o le 80 mg, e le o matauina ni faʻafitauli matuia taua. Afai na faatonuina togafitiga o vailaau i fua o laupepa e faʻamalolo umi ona tuʻuina atu i le fua o le 640 mg mo le 14 aso, o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract na tutupu, o le maualuga o plasma o le transaminases, ALT, ma le AST ua faateleina.

Fomaʻi faʻapitoa, faʻamaʻi leai se aoga.

Fegalegaleaiga

Isoenzymes e aofia i le metabolism o le fualaau faasaina cytochrome P450, CYP2C9, CYP2C9, CYP3A4. Afai o se tasi o auala ole metabolism ma le faʻamaʻaloina o fualaau faasaina e le mafai, o le toesea e mafai ona totogiina e se tasi.

E le fautuaina e faʻapipiʻi le vailaau faʻasaina ma inhibitorsHMG-CoA reductase.

Substrates ma inhibitors system CYP3A4, erythromycin, cyclosporin, intraconazole e leai se aoga i luga o vailaʻau o le pharmacokinetic o le vailaʻau. Pe a faʻatasi ma phenytoin faamuamua plasma o fualaau faasaina e faateleina.

Fautuaina e ave colestyramine 4 itula i le maea ai o le fesuisuiai e faateleina ai le faʻaopoopoga o aʻafiaga o fualaau faasaina.

Pe a faʻatasi ma phenytoin lapatai atu ole lapataiga; e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga ole fua. O lenei tuufaatasiga e mafua ai le faateleina o tulaga o plasma o le fluvastatin ma phenytoin.

Faʻafoega faʻapitoa o se vailaʻau ma diclofenac mafua ai le faateleina o le plasma concentration ma Auc mulimuli.

O vailaʻau e mafai ona tuʻufaʻatasia ma i le amataga, losartan.

Maʻi maʻisukao loʻo faʻaaogaina le gasegase ma glibenclamide, e tatau ona faʻaeteete lelei, o loʻo i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, aemaise lava i le faʻaopoopoga i aso taitasi o le fluvastatin i le 80 mg i le aso.

Pe a faʻapipiʻi vailaʻau i ranitidine, cimetidine ma omeprazole o loʻo i ai se faʻateleina o le maualuga o le plasma concentrations ma le AUC o le vailaau, aʻo le faʻamaonia le plasma o le Fluvastatin ua faʻaitiitia.

I le togafitiga o gasegase ua leva ona umi se taimi rifampiciniloga tuputupu ae e matauina Auc ma Cmax.

Faʻasalaga, faʻapipiʻi lenei vailaʻau ma faʻamaloiloga o le series warfarin. E fautuaina e siaki taimi uma le taimi ole taimi, pe afai e talafeagai, fetuunai le metotia.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona faʻamautinoa le faʻamautuina o le lipid lipid, le aofaʻi cholesterol, faʻailoa ma HDL cholesterol. Vagana mataupu lua hyperlipidemia, maʻisuka malosi, hypothyroidism, dysproteinemia, afaina o le nephroticmaʻi ate ava malosi.

I totonu o le masina, e fautuaina e suʻesuʻeina i lea taimi ma lea taimi le maualuga o le lipids ma fetuunai le fua, e fuafua i vaega ole suʻesuʻega.

Pe a tuʻufaʻatasia ma le suamalie cholestyramine ma isi fualaau tutusa, e fautuaina e ave i le po.

Sauniuniga e aofia ai (Analogs)

Faailoaina o igoa o vailaau: Leskol, Leskol Forte.

O faʻamatalaga e uiga i lenei vailaʻau e ese. Mo nisi, na oʻo mai le fualaau faasaina, latou te matauina le lelei o le togafitiga, mo nisi, o le fofo e leʻi fesoasoani tele.

  • ... Sa ou tago i vailaau faʻatasi ma isi fualaau oona, mulimuli i se meaʻai. Na lelei le aafiaga. Ae o le taimi lava na faalēaogāina ai, na toe foʻi mai mea uma”,
  • ... O se fofo taufaasese, e pei foi o aʻu. E foliga mai e na o le tupe e pamu mai tagata mamaʻi, maualalo le lelei. E sili le inu i le atorvastatin”,
  • ... Ina ua latou faatonuina nei fualaau ia te aʻu, na latou fai mai ia te au i le taimi lava lena e tatau ona suia loʻu olaga ma mulimuli i se meaai, a leai o le a leai se lagona. Sa amata ona ia togafitiga, na foliga mai ua sili atu le lelei o suega. Leai ni faʻafitauli leaga, ou te lagona le lelei”.

Fluvastatin tau, mea e faatau ai

Le tau e 28 pauna o fualaau faasaina Leskol, faatasi ai ma se vailaau e 80 mg taʻitasi e tusa ma le 2800 rupu.

Aoga: Na faauu o ia mai le College Rivne State Basic Medical College ma se tikeri i le Falemaʻi. Na faauu o ia mai le University of Medical Medical University a Vinnitsa. M.I. Pirogov ma se galuega faataitai e faavae i luga.

Aafiaga: Mai le 2003 i le 2013, sa galue o ia o se tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga ma le pule o le faleoloa falemaʻi. Na tuʻuina atu ia te ia tusi ma faʻamavaega mo le tele o tausaga o le galue malosi. O tusiga e uiga i mataupu faafomaʻi na lomia i lomiga a le lotoifale (nusipepa) ma i luga o telefoni i luga o Initaneti.

Faʻatulagaga ma fua faʻatatau

  • Fluvastatin sodium.
  • Magnesium stearate.
  • Sodium bicarbonate.
  • MCC.
  • Talc.
  • Fuga o le kuluga.
  • Paʻu carbonate.
  • Titanium dioxide.
  • Omea uʻamea.
  • Gelatin
  • Shellac.
  • Meaʻai fua.
  • Opadry (faʻafefiloi mo le faʻaogaina o se ata vela).

O foliga o fualaau o fualaau oona o loʻo i ai le masima suauu fluvastate, po o le paʻu o le faʻamalolo vave. O capsules e aofia ai le paʻu paʻu. O laumei e samasama pe papaʻe. O le vailaʻau e lelei le solu i vai, ethanol, methanol. O loʻo i ai se fale faʻafomaʻi e pei o le hypocholesterolemic (i le toto, fluvastatin lowers cholesterol). O le igoa Latina i le fua o le fua e mafai ona sipelaina Fluvastatinum (genus Fluvastatini). Fautuaina mo le faʻaaogaina tautala.

Fluvastatin, e tusa ai ma faʻatonuga, ua faʻamalosi e le ate e oo atu i le 90%, e ala i le faʻaogaina o meaʻai e oo i le 10%. O le mea lea, o le faagasologa o le faaputuputu i totonu o le tino e itiiti lava e tusa lava pe faʻaaoga umi. Fluvastatin o se fualaau faasaina mai le vaega o inhibitors o le reductase. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina e galue o se inhibitor (faʻagesegese) ile cholesterol i le tino o le tagata.

Ole vailaau ua filifilia e le fomaʻi o loʻo i ai ile mafaufauga ole tagata maʻi ma faatonuga. Analogues mai le vaega o statins e mafai ona faʻatulagaina, mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o le igoa tau fefaʻatauaʻiga lovastatin, atorvastatin. E matua faasaina ona e filifili saʻo oe fualaau mo oe lava ia.

Faʻaiʻuga

E masani lava ona faʻafeiloaʻi lelei, ae o na aʻafiaga e mafai ona faia faatasi ma le tofiaina o le fesuiaiga (faaali i faatonuga):

  • Faʻaleagaina o le gasegase (afu, tiga o le manava, pancreatitis, mimitiina, nofoa le fiafia, mausifo).
  • Moega o le moe.
  • Ootia.
  • Vaivai, atuatuvale.
  • Faʻalavelave i le faʻasalaga ma le faʻaogaina o le tino.
  • Alu (paʻu o le paʻu, urticaria. Faʻamataʻu - faʻaalia le anaphylactic.)
  • Vaʻaia o vaa.
  • Faiva i le ate.
  • Fuʻa. (faʻafia ona masani - foliga, seasea - Quincke's edema).
  • Vailaau vaivai o musika, o le gasegase.
  • Faʻasalaga o totoga tino (faʻalavelave erectile, faʻaitiitia le manaʻoga faʻafeusuaiga).
  • Faʻafitauli i le galuega a le mammary glands.
  • Malfunctions o le thyroid gland ma slanderland.
  • Le faʻaalia o faafitauli i totonu o le manava (bronchitis, sinusitis).
  • Le faʻaalia o faʻalavelave i totonu o le faiga o meaʻai (maʻi urinary tract infection).

O faʻamaoniga uma o loʻo i luga e mafai ona tupu ma le maualuga o le fualaau faasaina. I lenei tulaga, o le fesoasoani o se faailoga. O maʻi uma e tatau ona lipotia i le fomaʻi.

Fluvastatin na faʻatinoina i le au vailaʻau soifua maloloina e fuafua ai aʻafiaga. I se tasi fuataga maualuga e 80 mg i foliga o capsules, e leai se mea na iloa ai aafiaga leaga na maua. Ina ua faʻaaogaina le vavalalata i se umi faaumiumi (faaumiumi), na maua ai itu pito i luga.

Faatonuga mo le faaaogaina

Fluvastatin e tusa ai ma faatonuga ua faʻatautaia mo tagata matutua ma tamaiti e silia i le 10 tausaga. Ae o teine ​​e fautuaina e ave pe a maeʻa le faʻagasologa o le taotoga, talu ai e leai ni suʻesuʻega o le aʻafiaga o fualaau faasaina ile hormones sex sex.

O le togafitiga togafitiga o le a faia e le fomaʻi o loʻo auai, e faavae i luga o faatonuga. E masani lava, o gasegase e faʻamatalaina mai i le 20 i le 40 mg i le aso i le afiafi, talu ai o loʻo galue malosi le cholesterol i le po. Fluvastatin e tutoatasi mai le taumafaina o meaai. Aʻo leʻi amataina togafitiga, o le tagata gasegase ua siitia atu i se taumafataga faapitoa ile maualalo o le cholesterol.

O le maualuga o le aoga e ausia i totonu o le 24 aso mai le amataga o fualaau. I le taimi atoa o togafitiga, o le maualuga o le HDL (maualuga lipoproteins) i totonu o le toto e tatau ona mataituina e fetuutuunai le metotia. O le gaioiga o le fesuiaiga oona e tumau pea mo se taimi umi ma faʻaaoga umi.

Fuataga e tusa ai ma faatonuga, e faʻaitiitia le LDL i le 25%: 1 capsule (40 mg) poʻo le 1 papa (80 mg) i le aso. Po o le 2 capsules faalua i le aso, e tusa ai ma faatonuga ma faatonuga a le fomaʻi. Ole fua muamua mo tamaiti e 20 mg. Afai o aʻafiaga e tulaʻi mai, ona tatau loa lea ona e taʻu atu i lau fomaʻi. E fautuaina e faʻavevesi le togafitiga i le vavalalata ao tausia pea aʻafiaga mo le vaiaso. I lenei tulaga, e lua-vaiaso le malologa ua faia ma e naʻo le mavae atu o lenei taimi, o mea tutusa o isi fuainumera ua faatonuina i le tagata maʻi (mo se faataitaiga, lovastatin).

Faaaoga i le taimi o le maitaga

Fluvastatin, e tusa ai ma faatonuga, e faʻasaina aʻo maitaga. O suʻesuʻega i le talafeagai o le faʻaaogaina o le 40 mg sodium fluvastatin i togafitiga i lenei vaega o fafine e leʻi faʻatautaia. O le faʻamaonia o le reductase faʻaitiʻitia le faʻasologa o le cholesterol ma o le mea e ono faʻaitiitia ai le faʻasalalauga o isi meaola faʻapitoa o meaola e taua mo le fetus mai le cholesterol, e mafai ona mafua ai le solia o le fetus pe a faatonuina i tamaitai i le tulaga.

Faʻailoa tamaitai ua na o le avanoa pe afai o le avanoa e fausiaina ai e le gaogao. Afai o le maitaga e tupu i le taimi o togafitiga, ona ave loa lea o le fualaau faasaina e tatau ona taofi vave ma logo i lau fomaʻi e uiga i lenei mea e toe fetuunai ai isi togafitiga. I le taimi o le lactation, e faʻasaina foi, aua e ulu atu i le susu o le tina ma le plasma o le toto.

E oʻo atu i le 9 tausaga le matua, ua faʻasalaina le fluvastatin. Mo tamaiti matutua, o le tui e tusa ai ma faatonuga, e tusa ai ma le tofiaina o le fomaʻi. Fluvastatin ua faʻataʻitaʻiina mo tamaiti (teine ​​ua amataina le taamilosaga) ma talavou e avea o se vaega o togafitiga atoatoa mo le maualuga o le cholesterol, apoliprotein B ma le LDL cholesterol, faatasi ai ma le heterozygous familial hypercholesterolemia faatasi ai ma le togafitiga o meaʻai. E leai se lipoti e uiga i faʻamatalaga faʻamalositino i le faʻaaogaina o tamaiti i lalo o le 9 tausaga.

Analogs of fluvastatin

O analogues a Fluvastatin o Leskol ma Leskol Forte. E i ai foi o latou aafiaga faapena. O le tupulaga fou o fuainumera e aofia ai Simvastatin poo Atorvastatin. E sili atu ona umi, ae e tofu lava ma uiga patino, ma o la latou faʻatagaga e tatau ona faʻamaonia e tusa ai ma faatonuga, pe a maeʻa le tofiaina o se fomaʻi.

Faʻaaogaina faʻamatalaga

O faʻamatalaga e uiga i vailaʻau e matua ese lava, na sau ai se tasi i le fualaau faasaina, e tatau i se tasi ona suia.

Onosai Plato 35 tausaga: "O le fualaau faasaina na faatonuina mai ia te au e se endocrinologist ina ua ia vaai ua ou siitia le cholesterol ma o se faailo o triglycerides. Na ia aveina foi au i se meaai malosi. I le tolu vaiaso muamua, o taunuuga na laʻitiiti lava, ae i le faaiuga o le vaiaso lona fa, na sili atu le lelei o faailoilo, o le maualuga o lipids ma triglycerides ua faaitiitia. Ou te fiafia lava i lenei mea, ua taofia le vaavaaia o laʻu meaai, ae na inu pea Fluvastatin. Mo ni nai masina na ou maua ai nisi pauna, ae sa lelei suega. Sa iloa e le fomai ua ou le toe ai meaai, na ou otegia au. Ina ua uma lena mea, sa amata ona ou matua tausia lelei mea ua tusia i faatonuga, fautuaga uma a se fomai ma se tagata fai meaʻai. Na togafitia aʻu ma, o se taunuuga, ou te leʻi inu Fluvastatin mo se tausaga i le taimi nei, ae ou te faaauau pea ona mulimuli i meaʻai talafeagai ma faamalositino (sa i ai foi se fautuaga a le fomaʻi). O suega uma e masani. "

Onosai Tatyana 40 tausaga: "Muamua na ou ave le atorvastatin e pei ona tusia i faatonuga. Sa i ai ni aʻafiaga ogaoga, ma na faia e le fomaʻi se fesuiaiga mo le vavalalata, faʻamatalaina e sili atu le saogalemu ma sili atu ona faʻafefe. I le taimi lava lea na inu ai le faʻamalosi e faʻaleleia ai le aafiaga. O lenei la o loʻo ou feagai pea ma togafitiga; o aʻu suʻesuʻega o loʻo faʻalelei atili. I se tulaga talitutusa, sa amata ona ou 'ai saʻo, ma mafaufau i fautuaga a se tagata tausi maʻi ma auai i le togafitiga. E lelei lona lagona. E leʻi i ai se itu na afaina ai aʻu. "

O le fomaʻi o se endocrinologist. Tolstolobov Vadim Petrovich 50 tausaga: "I le taimi muamua na faʻataunuʻuina i lona gasegase i ona gasegase o se fualaau faʻaonapo nei ua i ai se taimi umi. Ae o nisi tagata gasegase na latou taʻua aafiaga mai le fualaau faasaina. Ina ua maeʻa ona faalēaogāina, ma o se malologa faʻatagaina, ua faatonuina Fluvastatin.E leʻi i ai ni aʻafiaga i luga o laʻu aʻoga i maʻi. Ina ia faʻaleleia le faʻaaogaina o aʻafiaga, ou te faʻatonuina ma le faʻamaoni. "

O togafitiga faʻamaʻi faʻasolosolo ma le fomaʻi ua faatonuina e le fomaʻi, e tusa ai ma faatonuga, pe a maeʻa togafitiga faʻamaonia e leai se aoga ma togafitiga o meaʻai ma faamalositino. O le aveina o le Fluvastatin e le o le teenaina foi o meaai lelei, vitamini ma le physiotherapy. E sili atu le aoga pe a fai o le maʻi o le a taʻitaʻia se olaga ola maloloina.

Faailoga mo le tofiaina o le vavau

O le fualaau faasaina Fluvastatin, o le fomaʻi togafiti, ua faatonuina mo le togafitiga o ia faamaʻi ma le faaletonu i le tino o se tagata maʻi:

  • O le ituaiga autu o faʻamaʻi o le maualuga o le lipid index i le hypercholesterolemia toto,
  • Atherogenic ituaiga o pathology dyslipidemia o le muamua ma le lona lua ituaiga o atinae,
  • Faʻatasi ma se faʻamaʻi o paʻu o toto toto, atherosclerosis i ona faʻaaliga uma. Aʻo ave le Fluvastatin, e tatau i le tagata maʻi ona tuʻuina atu ni faʻalavelave o vitamini, faʻapea foʻi ma elemene ma minerale,
  • Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o gaʻo o le endocrine, o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka.

I fua puipuia, o le tagata e taofia le vailaau oona ua faatonuina e puipuia ai ituaiga maʻi faʻaleagaina:

  • Ina ia taofia le osofaʻi malosi o le toto i luga o tagata gasegase i le toto maualuga,
  • Ina ia taofia le faʻaleagaina o le myocardial, faʻapea foi le siama o le cerebral (stroke) ma le gasegase o le cerebral,
  • Ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi o le toto o le fatu ma le toto toto,
  • Ina ia taofia le atinaʻeina o togafitiga, o le maʻi suka, ma se maʻi faʻaleagaina e mafua mai i le mamafa o le meaʻai.

Hypercholesterolemia

Tosiga ma le pulega

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaogaina, o le vailaau o le fuainumera Fluvastatin e mafai ona faʻatulagaina i vasega uma o tagata e silia i le 10 tausaga. Ina ia faʻatau mai le fualaau faasaina, e te manaʻomia se fomaʻi mai lau fomaʻi.

Pau lava le tulaga mo le tagofia o fualaau faasaina, o le mea lea e tatau ona maua e le tagata gasegase se taumafataga o le kemupelu, lea e amata ai le faagasologa o le faʻaitiitia o le lipoprotein index i le tino.

O sea ituaiga taumafa e mataʻituina i le vaitau o togafitiga faʻamalositisi ma Fluvastatin, ma afai e tatau ai, e mafai ona faalauteleina pe a maeʻa le togafitiga.

O fualaau suamalie e faia i le tautala, e tusa lava pe o le maʻi na 'ai i le taimi lea pe leʻi oʻo foi i se meaʻai. O le tulaga ese o le aveina o fuainumera e faapea ua fautuaina e ave i le taimi e tasi.

Le faʻamatalaga o le vailaʻau oona

O le tulafono mo le aveina o le vailaau o le cholesterol fluvastatin e faapenei:

  • Ina ia mafai ona faʻaitiitia le cholesterol le mamafa o le molécule e 25.0%, e tatau ona ave 1 le papa ma se fua o le 40.0 milligrams, poo le 80.0 milligrams i le aso ma sili atu i le afiafi,
  • Ina ia faʻaauau pea ona faʻaititia le index cholesterol ma faʻaititia i le sili atu ma le 25.0%, ona faatonuina lea e ave le 20.0 milligrams 1 papalama i le aso mo le taimi muamua, ona faʻaopopo lea i le 80.0 milligrams i aso uma.

O le maualuga o aafiaga o fuainumera i luga o le tino e tupu pe a mavae le 30 aso o se vasega o vailaau faasaina. Fluvastatin e le o se faʻasalaga ma o loʻo faʻaalia foi le maualuga o le togafitiga i le faʻaitiitia o le lipoprotein index after a month of treatments.

Ina ia faʻamalosia le aʻafiaga o le palapala, e manaʻomia le umi o le togafitiga e faʻaititia ai le mamafa o molimula o le cholesterol i totonu o le toto.

O le faʻasologa o aso taʻitasi i le laʻititi mai le 10 tausaga o le 20.0 milligrams.

O lenei vailaau faʻasaina ua faʻamalosi i fafo atu o le tino ma le fesoasoani o le ate ma le talo.

O le mea lea, o na gasegase o loʻo mafatia i faamaʻi fatugaʻo, e leai se mea e manaʻomia mo fetuunaiga faapitoa o le vailaʻau oona.

Faʻataʻitaʻiga

Pe a ulu atu i totonu o le gastrointestinal tract, o le laulau po o le ulu o le capsule o loʻo solo lemu faʻatasi ma le faʻasaʻolotoga ma mulimuli ane mulimuli lemu le mea galue i puipui o le gastrointestinal tract. Mai le mucous membrane o le manava, o le fluvastatin e ulufale atu i le toto, lea e fusia faatasi ai ma masini plasma (o le pasene o le noatia e sili atu i le 97%), lea e tauaveina i le tino atoa. Fluvastatin e sili ona malosi pe a ulu atu i le ate o le tagata: o le biosynthesis o le lipoproteins maualalo (LDL) ma le lipoproteins maualalo maualalo (VLDL) ua taofia. O le faʻaitiitia o le maualuga o le LDL ma le LDL e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le lagona o le faʻaleleia i nei ituaiga o lipoproteins ma, o se taunuuga, o le latou faʻaleleia e le hepatocytes ma le metabolism mulimuli ane ua faʻaleleia.

E le gata i lea, o le gaioiga o meaʻai e galue o se inhibitor o apoliprotein B ma TG, lea e avea o se felauaiga mo le "leaga" cholesterol. I le tulaga o le faaitiitia o le LDL ma le VLDL, o le faateleina o le lipoproteins maualuga (HDL) e matauina. Na maitauina: o le faaitiitia o le maualuga o le HDL mo le taimi o le amataga o togafitiga faafomaʻi, o le maualuga o le siitia o pasene i le HDL ile ogatotonu o togafitiga togafitiga. Fuainumera fuainumera fuainumera i luga o lenei lomiga: i tagata gasegase e maualalo le maualuga o le HDL i le ogatotonu o le vasega sa i ai le faateleina o le "cholesterol aoga" e 7%, ma i tagata gasegase e masani lava ile HDL - e 14%. O le taunuʻuga o faiga faʻavae o meaola o loʻo i luga, o se faʻalautelega lautele i le LDL, VLDL, apoliproteins B ma le TG i le plasma o le tagata.

O le maualuga o le faʻaogaina o le gaioiga malosi o le tino i le tino e mataituina i le itula e tasi talu ona ave le vailaʻau. E le afaina ai le fualaau oona i le taumafataga, ae e mafai ona faʻagesegese ai le faʻaaogaina o fualaau. Ae ui i lea, o le tele o meaʻai e 'aina ao le i aveina se pulu poʻo se kapuni e mafai ona faʻaosofia ai le tele o tumutumu i le faʻaoʻoina o le mea galue i le plasma toto. O le afa-ola faʻamaʻaloga e oʻo atu i le 9 itula e fuafua i se tasi o fualaau.

E mataʻituina se togafitiga faʻapitoa ile togafitiga ile lua vaiaso talu ona amata le fualaau faasaina. O le maualuga o le togafitiga faʻapitoa e mataituina i le mavae ai o le fa vaiaso mai le fua muamua.

O loʻo faʻafefiloi i le ate ma faʻaaogaina i le gaioiga o le toilalo (sili atu ma le 90%) ma e ala i le polokalama urinary (e oo atu i le 10%). O le faʻaopoopoga (faʻaopoopoga) e itiiti pe leai foi. O le faʻaleagaina o le faʻalauteleina o le soifua maloloina faʻapitoa ma se togafitiga e silia ma le tasi le tausaga.

Tosiga ma le pulega

E tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga, e masani ona faʻaaoga le fluvastatin i le aso i se vailaau e 80 mg poʻo le faalua pe faalua i le aso i se fua o le 20 po o le 40 mg. Ole taimi e ave ai fualaau faasaina e le afaina ai le galala, ae o le tele o tagata togafiti togafitiga e fautuaina vave taeao pe a maeʻa. Talu ai ona o le aafiaga lelei o le fesuisuiai pe a faatusatusa i fualaau oona o le isi augatupulaga o fuainumera, i le tele o mataupu ua fautuaina e faaaoga le fualaau faasaina i se aso e tasi o le 80 mg. Faʻaitiitia le faʻaitiitia o le faʻaaogaina pe afai o le maualuga o le lipids e sili atu i le masani e itiiti ifo nai lo le 15% ma e le faʻapipiʻiina le maualuga o faʻasalaga plasma. I lenei tulaga, amata i se fua o le 40 mg i le aso, vaevaeina i ni atopa se lua: 20 mg i le taeao ma le afiafi.

I le faagasologa o togafitiga ma le fesuisuiai, ua fautuaina e pulea le mea o loʻo maua i le lipids i le plasma toto ina ia mafai ai ona fetuʻunaʻi le metotia pe a manaʻomia. O le siakiina e faia ile ono masina uma, pe afai e leai ni mea e manaʻomia mo nisi suʻesuʻega masani. O faʻamuamua o faitioga a le tagata maʻi e uiga i lona tulaga.

Taʻitaʻi togafitiga aupito itiiti: 12 masina. Pe a fai togafitiga mo le 30 masina i se aso o le 80 mg e faavae i suʻesuʻega, o le alualu i luma o le atherosclerosis o le coronary atigi o le a faʻaitiitia. O le mea lea, o le taimi aupito sili ona lelei o le togafiti togafitiga o le 36 masina ua maea ona galue. I le lumanaʻi, e fautuaina e ave le vailaʻau mo le 12 masina e avea o se faʻasologa. Laititi mo le puipuiga: e fa vaiaso.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

O le manaʻomia mo le faʻalavelaveina o togafitiga ona o aʻafiaga e le sili atu i le 1%. O le fualaau faasaina ua lelei ona faapalepale. I nisi o tulaga e le masani ai, e mafai ona maitauina: o faailoga o le bronchitis, maʻi tiga o le tino, vevela, gasegase, faʻamaʻi pipisi. O le faʻamavaeina o vailaʻau e fautuaina aʻo tausia pea nei mea faʻalavelave mo le silia ma le tasi le vaiaso. I le tulaga o le faʻamalosi ese, e tatau ona ave le itiiti ifo ma le lua vaiaso o le malologa ona faʻasolo mai ai lea o manatu mai le vaega o statins: lovastatin, atorvastatin poʻo isi fualaau.

O mea matautia matautia mo le soifuaga o le tagata ma le soifua maloloina pe a le faia ni vailaau maualuga o fualaau faasaina. Faʻafitauli i le gastrointestinal tract ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona maitauina. I le plasma o le toto, e mafai ona matauina se maualuga maualuga o siama, lea e faʻaitiitia i le faʻaitiitia o le tui poo le musu e ave le fualaau.

Faiga Faʻapitoa

  • Fluvastatin i le taimi nei ua naʻo le inhibitor o le reductase, o le tuufaatasiga lea e faatagaina i fualaau o le fibrate group. E mafua lenei mea ona o le aafiaga loloto o lenei statin i le tino.
  • Fluvastatin ua maeʻa le tele o suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiga o falemaʻi, ma o lona taunuuga na faʻamaonia ai lona faʻamaonia.
  • O le tau o le "Fluvastatin", o se tulafono, e laʻititi ifo nai lo fualaau o le tupulaga fou.

Faʻamatalaga e uiga i le "fluvastatin"

Alesana, 37 tausaga

O se endocrinologist o loʻo auai mai ia te aʻu na fuafuaina le fesuisuiai pe a sili atu le mamafa o le triglycerides ma le cholesterol ma le masani. O se taumafataga o le hyperlipidemic sa fautuaina faatasi. O le 3 vaiaso muamua e le mafai ona ou matauina soʻo se iuga taua. I le faaiuga o le vaiaso lona 4, lua aso aʻo le i malaga i le siama, na ia matauina se faʻaleleia atili o le tino masani o le tino - na ia faʻaogaina lenei mea i faʻasologa o meaʻai. Na latou maua se faʻaitiitia o le faʻasalaga lipid e 11%, ma o le faʻataʻitaʻiga - e foliga mai, e 8% (ou te le o manatua tonu i le taimi nei). O se taunuuga, na ou filifili ai e faia laʻu lava faataitaiga e aunoa ma le logoina o le fomai. Lafoaia le taumafataga - e leʻi musuia ai au i mea sili na ausia. Mo le lua masina sa ou le tausisia meaʻai, ae tusa ai ma faatonuga na ou faaaogaina Fluvastatin capsules. Na ou mauaina le tolu kilokalama e aunoa ma se mea e ono matauina mo le lautele. I le faaiuga o le masina lona tolu talu mai le amataga o le faagasologa o togafitiga, na toe maua ai foi o ia - o nisi faʻaleleia atili na maitauina (o le maualuga o lipids ma triglycerides ua faʻaititia e le tele pasene). O lea la, ou te manatu o le fualaau faasaina e aoga tele. Ae ia faʻafefiloi ma se taumafataga, e tatau ai, talu ai ona faaopoopo atu pauna - i soo se mea. Sa ou inu i le Fluvastatin mo le toeitiiti atoa le tausaga i le taimi lenei. Na ou tuʻuina atu se lima e sili ona lelei i le vailaʻau.

Nikita Stolbovsky, 52 tausaga, endocrinologist, nutritionist

Talofa Muamua lava, o laʻu iloiloga o Fluvastatin o le a aoga i tagata tomai faapitoa, ae afai e oʻo mai i le lima, o le a ou fiafia lava. E uiga i laʻu masani. O le taimi muamua na tofia ai le atorvastatin, e pei o le fualaau e sili ona talafeagai e faʻaitiitia ai le LDL concentrations, na mafua ai ona aʻafia le itu i le maʻi ma le masalomia o le atinaʻe o le myositis. Na oʻo mai i le faʻatinoina o se faʻanatinati faʻanatinati ma faʻafouina faʻalavelave faʻafuaseʻi. Ina ua maeʻa le masina, e manaʻomia togafitiga e faʻaauau pea, ona o le faateleina o le LDL. Atorvastatin na suia e lovastatin, e pei o le fualaau sili ona saogalemu i lenei faiga. O le taunuuga o se maʻi le atoatoa. Na amata ona ia vaavaai mo filifiliga mo togafitiga lavelave faigata. Na ia taofia le gauai o le "Fluvastatin" faatasi ai ma le faateleina o le togafitiga o le "Faamaoni". Fluvastatin na faatonuina 20 mg faalua i aso uma. O le masina mulimuli ane, na maitauina ai le faaitiitia o le mafaufau ile LDL. Ae, i le tulaga tonu lava, ou te auina atu le maʻi mo masina taʻitasi mo suʻega faʻamaonia.

Fluvastatin ao maitaga

E faʻasaina le faʻatonuina o fualaau faasaina Fluvastatin i le vaitau o le fetal e faia e se fafine o se pepe. E tusa ai ma na suʻesuʻega faasaienisi, na iloa ai o le aveina o fuainumera e afaina ai le atinaʻeina o le pepe o le pepe e leʻi fanau mai ma taʻitaʻia ai maʻi faʻaleagaga e faʻapitoa i le natura.

Afai o lenei ituaiga o inhibitor e taofia le tuufaatasia o le cholesterol i le tino o le maʻitaga maʻitaga, ona maua ai lea e sela uma o se pepe feʻaveaʻi se faaletonu o le cholesterol. O le le lava o mea e fau ai le fale (cholesterol) i totonu o sela e mafua ai le le atoatoa i le fanau mai.

O fafine e maua le avanoa e fananau mai ai se tamaititi i tausaga taʻitasi o loʻo faʻamatalaina o le fluvastatin, ma na o le tasi lava le tulaga, o le faʻaaogaina o togafitiga i le vaitaimi ole togafitiga o fualaau faasaina ma fuainumera.

Afai e to se fafine se tamaititi, e tatau ona taofi le ave o vailaau, pe, afai e le mafai ona mumusu e ave fualaau, o iai le fesili o le faamutaina o le maitaga.

I le taimi o loʻo fafagaina ai e se tina se pepe, e le tatau foi ona faʻamatalaina le fluvastatin.

O tulafono ei ai le malosi e ulu ai i le susu o susu, ma maualuga maualuga atu nai lo le tuufaatasiga o le plasma toto.

O le faʻamaʻiina o le gasegase faʻamaʻi ma le fluvastatin

O faʻaaliga o le hypersensitivity syndrome i tagata mamaʻi ua faʻaalia i faʻamaʻi ma pathoces nei:

  • Atinaʻeina o faʻalavelave anaphylactic,
  • Faʻasolosolo le fulafula,
  • Lupus Syndrome.

O le fualaau oona e tali atu i le faʻaaogaina o statins i lou tino:

  • O le faʻaogaina o le faʻafefete i totonu o sela o le ate o le ate o le hepatitis o ituaiga eseese,
  • O le maliu o le Cell Cell,
  • Faʻafefeteina masani mai le tino,
  • Le faʻaogaina o le mimiti i totonu o sela o le pancreas pancreatitis,
  • Jaundice o le cholecystitis etiology,
  • Meaʻai e puipuia mai ai meaʻai faʻamaʻi,
  • Hepatoma togafitiga,
  • Hepatic organr cirishosis.

Hepatic organr cirishosis

O le gaioiga o le paʻu ma le faʻaleleia o le tino e fai ai le fuamoa

O le paʻu o se tasi o le muamua e tali atu i aʻafiaga le lelei o vaega o le vailaʻau oona.

O faʻaaliga i luga o le paʻu e taʻitaʻi atu ai i latou i lenei setete:

  • Alopecia i nisi vaega o le paʻu,
  • E foliga mai le toto i luga o le paʻu,
  • Paʻu paʻu e tupu,
  • O mataʻu mucous mumu ua iloa,
  • O faʻasolosolo e atiaʻe ai le faʻamalosi.

O le tali le lelei o le tino i le aveina o fuainumera e maua foi i le vaega o le tino.

Ma o lenei faʻaalia e iloa ai lava ia i ia soliga o faʻamaʻi:

  • Tele le faʻaitiitia o le libido i le tino o le tino,
  • E i ai faailoga o le le atoatoa i alii,
  • Gynecomastia pathology,
  • Faʻafitauli i totonu o galuega faʻavae
  • O le faʻamaʻi pipisi e tupu.

I le faʻaopopo atu i lenei mea le lelei o le faʻataʻitaʻiga o uiga o le tino i le aveina o fuainumera i luga o le tino, faʻataʻitaʻiga o le tino o le tino ma le turbidity i mata mata.

Aʻo ave le Fluvastatin, o loʻo i ai foi se faʻalauteleina o le galuega o le tino atoa o le endocrine ma le vevela.

Faaiuga

O fualaau o le Fluvastatin o le fualaau sili lea ona saogalemu mo totoga o le tino atoa, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o lipoproteins i le toto, ma o lona faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalosi e faʻaleleia ai le togafiti o le soifua maloloina e aunoa ma le mafua ai o le tele o aʻafiaga.

E le gata i lea, o le vailaau faʻasaina e itiiti lava le faʻasaina mo le faʻaaogaina.

Patient Reviews

Sergey, 49 tausaga, le aai o Peteru: Na faatonuina au e le fomaʻi-endocrinologist Fluvastatin, ina ua maeʻa le suʻesuʻeina o se LDL maualuga maualuga. I le faaopoopo atu i le ave o vailaau, sa faatonuina ai le taumafa o le suauu. I le mavae ai o le 21 aso, na ou pasia suega mo le faʻamaonia ma iloa ai le 10.0% le paʻu o le lipids. Ou te lei mulimuli i se meaai malosi, aua o sea ituaiga meaʻai na mafua ai ona ou fiaai pea ma ita.E aunoa ma le faʻaaloalo i se taumafa malosi, o le fluvastatin na faʻaalia lona togafitiga. Faʻaitiitia le LDL o loʻo tupu pea.

Eugenia, 56 tausaga, le aai o Saratov: A o lei aveina Fluvastatin, na ou tuu ifo le cholesterol ma se meaai ma Atorvastatin. O aʻafiaga o lenei fuainumera fualaau faasaina na i ai se aafiaga malosi i le gaʻoina ma luga o le tino popole. Ia te au, na suia e le fomai le vailaau i le suavai ma, ina ia faaleleia ai lona aafiaga, faatonuina le puleaina tutusa o fibrates. Sa ou inuina uma fualaau faasaina mo le 20 aso, seia oo ina ou lagonaina se aafiaga le lelei, ma o se suega o suesuega na faaalia ai le faaitiitia o le toto toto.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le elemene aoga o le sodium fluvastatin. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaoga:

  • magnesium stearate,
  • sodium bicarbonate,
  • talisa paʻu
  • suauu maso
  • gelatin ma isi vaega.

O le fualaau faasaina e ofoina atu i foliga o lanu samasama pe paepae ma capsules. O nei mea mulimuli e aofia ai le uʻamea mama. O le oloa e sili atu ona solu i totonu o le vai. Used for administration administration.

Pharmacology

A uma ona ulufale atu i le lumen o le gastrointestinal tract (gastrointestinal tract), e lemu le paʻu, ma mulimuli ane aveeseina le mea galue malosi. O loʻo aʻafia e puipui o le inumaga, ulu i totonu o le toto. O le maualuga o le maualuga o le fluvastatin e matauina i le 60 minute talu ona ave le fualaau faasaina. O meaʻai e le afaina ai le faʻaleleia, ae fesoasoani tele le faʻavaveina. O le afa o le ola o le fualaau faasaina e 9 itula.

O se taunuʻuga tāua taua e ausia i le lua vaiaso talu ona amata le vasega. O le taunuʻuga maualuga e mataituina i le mavae ai o le 4 vaiaso o le faʻaaoga masani. E faʻateleina faatasi ma feces (tusa ma le 90%) ma le urine (10%). E leai se aoga o le faʻatupulaia (cumulative).

Faatonuga mo le faaaogaina

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o vailaʻau e faʻatagaina e tagata matutua ma tamaiti ua oʻo i le 9 tausaga le matua. O le faʻasagaga o teineiti aʻo le i amataina le ulugalii, ona o se suʻesuʻega o le aafiaga o le Fluvastatin i hormones sex feusuaʻiga e leʻi faia.

O aso fautuaina i aso taitasi e 20-40 mg. E tatau ona ave le fualaau i le afiafi, talu ona faia le tele o le cholesterol i le po. O le taunuʻuga maualuga o le togafitiga e mataituina 24 aso talu ona amata le vasega. Aʻo faagasolo le taimi atoʻatoa togafitiga, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le lipoproteins maualuga ina ia mafai ai ona faʻataʻotoina le taimi tatau.

  • 1 capsule (40 mg) poo le 1 papa (80 mg) - tasi i le aso,
  • 2 capsules i le aso - i luga o le fautuaga a le fomaʻi auai.

O le uluai metotia i le tamaitiiti o le 20 mg. Faatasi ai ma le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu, e tatau ona faʻavevesi le vasega, ae naʻo pe a fai e tumau pea faʻamaoniga mo le itiiti ifo i le vaiaso. O analogs vaivai e mafai ona amata amataina muamua nai lo le lua vaiaso talu ona le toe faʻamalolo le togafitiga ma le faʻamuamua.

Faaaoga i le vaitau o le fanauina o se tamaititi

I le gasologa o taimi, e faʻasaina le faʻasaina o le fuainumera. O fomaʻi o loʻo fautua mai o le mea galue malosi e taofia ai le gata o le cholesterol, ae faʻapea foi mea aoga o loʻo manaomia e le fetus mo le atinaʻeina atoatoa ma le faʻatupulaʻia o le tuputupu ae. E leai ni suʻesuʻega na faia i lenei mataupu.

Afai o le maitaga o loʻo tupu i le vaitau o le suʻeina o le vailaʻau, ona maeʻa lea ona faʻamaonia, e tatau loa ona taofi vave le vasega. O le fafine o le a faʻamatalaina se isi vailaʻau faʻamaonia. Togafitiga ma le gasegase e le o faia foi i le taimi o le susu. O le gaioiga malosi e alu i le susu ma e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le pepe.
I le tamaitiiti

E oʻo atu i le 9 tausaga le matua, o le vailaau faʻasaina ua matua faʻaseseina. Mulimuli ane, o le metotia ua fuafua e faavae i fautuaga a le fomaʻi. Fluvastatin ua faʻamaonia mo tama ma teine ​​pe'ā uma le faʻagasologa o le faʻagasologa o le tino e avea o se vaega o togafitiga faigata. Faʻaaliga - maualuga cholesterol maualuga, apoliprotein B, heterozygous familial hypercholesterolemia. E le gata i lea, ua fautuaina se taumafa.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Pe a faatonuina se vailaʻau, e tatau ona amanaʻia le fetaui o mea e gaosia.

FualaauFegalegaleaiga
AmprenavirFaatasi ai ma se faʻasoʻotoga tuʻufaʻatasia, o le maualuga o le fesuisuiai o le fluvastatin e faateleina O le lamatiaga o le inupia e faateleina.
BezafibratFaʻafesoʻotaʻi fualaau faasaina i luga o le fautuaga a lau fomaʻi.
WarfarinO le vailaau oona o se mea faʻapitoa. Faatasi ai ma se tasi o pulega-pulega, o le faateleina o le serum warfarin e lei matauina. E faʻaaogaina foi lenei taimi i le taimi ole taimi. E ui i lea, faatasi ai ma le faʻalagolago faʻatasi o vailaʻau, e tatau ona mataʻituina suiga talafeagai i le taimi ole taimi. Afai e tatau ai, e tatau ona faia le fetuunaiga ole fomaʻi.
ColestyramineE tatau ona ave le fluvaststin pe a uma le 4 itula
ColchicineO le atinaʻeina o le myopathy e le faʻamaʻaloina. O lona uiga o le tiga o le muso ma le vaivaiga, rhabdomyolysis (iugafono o sela maso).
Nicotinic acidO le pulega faapaleniina o le fluvastatin ma le nicotine e le matautia, seʻi vagana ua togafitia togafitiga ma le fesoasoani a le HMG-CoA reductase inhibitors. I lenei tulaga, o le a mafai ona faateleina le myopathy.
RifampicinA faʻapotopoto faatasi, o le bioavailability of fluvastatin e faʻaititia e tusa ma le 50%. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona toe iloiloina le fualaau o le vailaʻau i le faʻasologa o fualaau oona.
FaʻamaoniaO le ono mafai ona atiaʻe le rhabdomyolysis, o le gasegase tele, le faateleina o le myopathy. E mafai ona talia faʻatasi i tulaga tulaga ese.
FluconazoleO le tuufaatasiga o pulega e lamatia ai le fausia o le myopathy ma le rhabdomyolysis.
Choline FaʻamolemoleO togafitiga faʻapitoa e faʻateleina ai le ono faʻaleagaina o le tino. O vailaʻau e tatau ona faʻasalalau ma le faʻaeteete.
CyclosporinO loʻo i ai se avanoa e faʻateleina ai le faʻatupulaia o le fesuiaiga i luga atu o le tulaga faatagaina. O fualaau faasaina ua faatonuina ma le lapataiga.
EtravirineO le faʻafelagolagomai faʻatasi e mafai ona faʻaosofia ai le faateleina o le faʻaogaina o le fluvostatin i le plasma toto i luga atu o le tulaga faatagaina. E manaʻomia se faʻasologa ole fomaʻi.

Afai e talafeagai, e mafai ona suia le vailaau i mea tutusa. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaoga:

  • Tatalo. O le gaioiga malosi o le sodium pravastatin. O le meafaigaluega e faʻalavelave ai le gaosia o le cholesterol e ala i le faʻaitiitia o le gaoioiga a le HMG coenzyme A-reductase. E faʻaaogaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa, faʻapitoa foi ma le puipuiga muamua poʻo le lua.
  • Leskol. O le gaioiga gaosi o le vailaau e sili ona lelei. E aʻafia i le vaega o vailaau faʻasaina faʻamaʻi faʻamalolo ma le aafiaga o le hypocholesterolemic. O se tagata faʻatagaina o le HMG-CoA reductase, e faʻaitiitia ai le faʻasologa o le cholesterol. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona siaki le ate.
  • Lovastatin. 1 le papaa o le oloa e mafai ona aofia ai le 20/40 mg o le mea galue, lea e sili ona leaga. O le vailaau e maua ai le lipid-lowering effect. E le faʻaaogaina i le laʻitiiti ma le talavou, ma le faʻalauteleina o le lagona. O aʻafiaga e tele. Ave le meafaigaluega i le afiafi i le taimi o le 'aiga o le afiafi.
  • Leskol Forte. O le mea aoga autu o le masima suamalie. O le fualaau faasaina ua faamoemoe e taofia le gaosia o le HMG-CoA reductase ma faaitiitia le aofai o le cholesterol e gaosia. O le aʻafiaga o togafitiga faʻatasi ma le vailaau faʻasaina e lauiloa i le faaiuga o le vaiaso lona lua o le vasega.

O loʻo i ai foʻi ni faʻamaumauga fou:

  • Atorvastatin. O le gaioiga malosi o le atorvastatin calcium trihydrate. O le auupega o loʻo i ai sona aʻafiaga o le tino.
  • Simvastatin. O le vaega autu o le simvastatin. Fualaau faasaina. Faʻasagaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le faʻaitiitia o le cholesterol ma le triglycerides e lauiloa. O le meafaigaluega e mafai ona mafua ai aʻafiaga itu. E le o faʻamatalaina i tagata gasegase o latou tausaga e leʻi atoa le 18 tausaga, i le taimi o le maitaga ma le lactation.
  • Rosuvastine. O le autu autu o le togafitiga o le vailaʻau o le gasegase. E teʻena fualaau o le lipid-lowering. E le tatau ona 'ave faʻatasi ma meaai, talu ai o meaʻai e faʻaitiitia ai le fua o le faʻaaogaina o le oloa. O faʻamaoniga o le tausaga o le maʻi. E le faʻaaogaina le meafaigaluega pe afai o se tagata ei lalo ifo o le 18 tausaga poʻo pe ua uma ona ia pasia le 65-tausaga.

O fualaau fou fou o fualaau oona e ave i le aso. E lava lenei mea e maua ai le tulaga tatau o le faʻaogaina o le mea galue malosi i le toto toto. O se eseesega ese mai analogues talu ai o se faaitiitia o le numera o le lipoproteins maualalo ma le faateleina o le lipoproteins maualuga.

Tali i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tele. O le toʻatele oi latou e talanoa e uiga i le aoga o fualaau faasaina. Ae o le laʻasaga o le aveina o le statin e umi ma faʻamalosia le tagata maʻi e pipii atu i se mea faʻapitoa faʻapitoa.

Faʻavae, tuʻuina atu pepa

Fluvastatin o loʻo maua i foliga o ni mea faʻalanu. O lanu samasama i le lanu, lapotopoto, faʻapipiʻiina i le "LE", "NVR".

O se tasi o le tablet Leskol Forte e aofia ai:

  • 80 mg fluvastatin (mea aoga)
  • cellulose
  • hypelloli
  • hydroxypropyl cellulose,
  • potassium picarbonate,
  • povidone
  • magnesium stearate,
  • titanium dioxide (E 171)
  • macrogol
  • samasama uʻamea samasama (E 172).

Leskol Forte: faʻamatalaga mo le faʻaaoga

Fluvastatin ua faʻamaonia mo tagata mamaʻi na le fesoasoani i le taumafataga, faatasi ai ma:

  • matua hypercholesterolemia,
  • afaina o le dyslipidemia,
  • coronary atherosclerosis i tagata gasegase e maua ai le maʻi o le fatu, o le hypercholesterolemia laiti.

O le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase e maua i maʻi fatu fatu e mafai ai ona e:

  • faaitiitia le numera o maliu faafuasei mai faamaʻi cardiovascular,
  • faaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o le myocardial by 31%,
  • faaitiitia le aofai o taotoga o taotoga (toe fetuutuunai, toso le taoto).

O le aʻafiaga lelei o le ave i luga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, faapea foi ma le tele o leona o le gaʻo matelaina, e matua iloga lava.

O faʻatonuga mo le fesuisuiai e maua ai faʻamatalaga mai se suʻesuʻega tele. Na faaalia ai e faapea, i tagata gasegase e maua i le faamaʻi o le fatu, o le puleaina o Leskol mo le 2.5 tausaga (dose 40 mg), o le alualu i luma o le atherosclerosis na matua taofia.

Leskol o se tasi o nai fuainumera e mafai ona faʻamatalaina i tamaiti e maua mai i le hypercholesterolemia. E mafai ona ave mai le 9 tausaga. Ua faʻamaonia e le faʻalavelaveina le faʻavaveina o le tuputupu ae, atinaʻe, ma le pala.

Metotia o le talosaga, fua

Mea moni taua e tatau ona iloa e se tagata maʻi e uiga i le faʻaaogaina o fualaau masani:

  • mulimuli i se cholesterol-faʻaitiitia mea taumafa i le gasologa o togafitiga. A leai, o le fualaau faasaina o le a leai se aogā,
  • Leskol Forte e tatau ona 1 le taimi / aso, atoa, e tusa lava po o le a le meaai, taimi o le aso,
  • inu vai taʻitasi i se ipu vai,
  • ave le taimi e ave ai vailaau, pipii i ai i le taimi atoa,
  • afai na e misia le ave o le piliki, faʻapipiʻi vave i le vave e mafai ai. Ae vagana ai o le a sili atu ma le 12 itula o totoe. Leai se taimi? Ave le isi piliki i luga o le taimi, leai se manaʻoga e faʻalautele le fualaau,
  • aua nei galo e foai atu le toto i taimi uma e pulea ai le cholesterol. O le taimi muamua latou te faʻaaluina ai suʻega e tele, ona - pei
  • tuu le ava malosi.

Ole fua fautuaina mo tagata matutua e 80 mg. Faatasi ai ma se foliga filemu o le hypercholesterolemia, ua maua e tamaiti le 20 mg o le fluvastatin i aso uma, ma i le ogaoga - 80 mg.

E faʻapefea ona ese mai le vavalaʻau mai isi fuainumera?

O se vaega taua o fuainumera e aveesea mai le tino e fatugaʻo. O le mea lea, o latou faʻamaʻi e manaʻomia ai le faʻamaonia o le faʻatulaga. Leskol Forte e masani lava e le o faʻamalosiina e fatugaʻo (na o le 2%), e mafai ona faʻamautinoa saogalemu i tagata gasegase i faafitauli faʻafano.

O le eseesega taua lona lua i le va o le fesuisuiai ma mea tutusa, o le saogalemu lea pe a tuu faatasi ma vitamini B3, colestyramine, fibrates, itraconazole, erythromycin, digoxin, amlodipine, colchicine.

Faʻafetai i le faʻaosoosoina o le gaoioiga, e mafai ona ave Leskol i soo se taimi o le aso. E le afaina ai le fualaau faasaina.

Na tofia au ia Leskol Forte. Ua tatau nei ona e ave mo le olaga?

O le tele o tagata o le a tatau ona ave le cholesterol e maualalo ai fualaau faasaina io latou olaga atoa. E mafua ona o le tulaga ese o le faiga o le gaioiga. O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o fuainumera e na o le aveina lava. Leskol Forte o se fualaau taugata, ae e mafai lava ona e fesili i se fomaʻi e filifili se tala faʻatatau o le paketi.

Fomaʻi manatu o fomaʻi i luga o le gasegase

O fualaau faasaina ua i ai se fua o le cholesterol-faaitiitia. Atorvastatin, rosuvastatin e sili atu le malosi nai lo lena. Leskol Forte e mafai ona aoga mo tagata gasegase ei ai faafitauli tau fatuga, e ui lava e le faʻaseseina ia rosuvastatin mo latou.

O le eseesega o le tauvaga o le fluvastatin o le gafatia e faʻatonuina i tamaiti mai le 9 tausaga. O isi vailaau faʻasaina uma e faʻasaina pe fautua mai se matua matua.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Tuua Lau Faamatalaga