Faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le hypoglycemia? Faailoga

E te manaʻo e faʻagalo le faʻalavelave osofaʻia e faʻavavau ma toe foʻi i le masani? E faʻapefea ona fai? O fea tagata tomai faapitoa e tatau ona ou faafesootaʻi muamua? E mafai ona ou taulimaina naʻo aʻu lava ia? O le a le mea e fai i le taimi o le osofaiga? O tali i nei ma isi fesili e mafai ona maua i lenei tusi. O le tusi o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga aoga ma faʻatinoga faatino. E tusia i se gagana faigofie ma faigofie, o lenei tusi o loʻo maua ai tali i fesili pito sili ona mamafa e tulaʻi mai mo tagata uma o loʻo feagai ma osofaʻiga faʻafefe.

Lisi o mea

  • ***
  • O le a le masini mo osofaiga faʻalavelave?
  • O a ni faailoga e mafai ona "iloa i le tagata lava ia" se osofaiga faʻafefe?
  • E mafai e faʻalavelave fefe ona osofaʻi ese i latou i tagata eseese?
  • O a mafuaaga o osofaiga faʻafefe?
  • O le a se mea e ono mafua ai se osofaiga faʻafefe?
  • I luga o le Initaneti e mafai ona e maua le tele o faamatalaga e uiga i le ala o osofaʻiga, o le fea o tala faʻasolopito, ma o le a le mea moni? Tala faʻasolopito 1
  • E i ai se Suʻega Faʻailoga Panic e mafai ona e faia na o oe?
  • E faʻapefea ona iloa se osofaʻiga o se gasegase tuga mai se osofaiga faʻafuaseʻi?
  • O le a le suʻesuʻega faafomaʻi e tatau ona pasia ina ia le aofia ai faʻamaʻi pipisi?
  • E mafai e faʻalavelave fefe ona oso ese na o latou?

O le vaega tuʻufaʻatomuaga o le tusi O osofaiga i fesili ma tali (Victoria Paksevatkina) saunia e le matou paaga tusi - lita kamupani.

E faʻapefea ona iloa se osofaʻiga o se gasegase tuga mai se osofaiga faʻafuaseʻi?

O osofaiga faʻafuaseʻi e saogalemu, ma le saogalemu atoa mo le soifua maloloina o le tagata. E le gata i lea, o nisi tusitala ua finau faapea o osofaiga a le atuatuvale e oo lava ina aumaia ai se manuia i le tino, e pei O nei osofaʻiga e pei o se ituaiga o toleniga mo le tino, e tutusa ma faʻatinoga i le falemaʻi, latou te tuʻuina atu i ai se avega faaopoopo. Ae, o taimi uma lava e maua ai e se tagata se osofaiga faʻafuaseʻi, e oʻo ia te ia le fefe tele mo lona soifua maloloina ma le ola.

E faʻapefea ona e vaʻaia se maʻi ogaoga mai se osofaiga faʻafefe?

O faʻafitauli o faʻalavelave faʻafefe e tutusa ma nisi o maʻi ogaoga, e pei o le hypoglycemia (o le pa'ū o le suka i le toto), fatuga o le fatu, epilepsy, ma isi.

Ina ia iloa ai se osofaiga faʻafuaseʻi, e fa pe sili atu foʻi faʻamaoniga e tatau ona i ai:

- atuatuvale, gatete, lagona o le gatete,

- lagona o le le lava o le ea poʻo le faʻamaʻi,

- tiga poʻo le faʻaletonu i le itu tauagavale o le pusa,

- faʻalavelave po o le manava o le tino, faʻavalava vavae,

O se lagona o le atuatuvale, le mautonu po o le mautonu pe a savali, o se lagona o le mama i le ulu po o se tulaga vaivai,

- o se lagona o le faʻasalaga, faʻaleagaina,

- fefefe i le oti, fefefe i le leiloloa o le mafaufau o se tagata poo le faia o se amioga le pulea,

- faʻalavelave pe tingling i vae,

- o se lagona o le auala o vevela vevela po o le malulu i totonu o le tino.

I le faaopoopo atu i faailoga o loʻo i totonu o le lisi, o isi faʻamaoniga e mafai foi ona aofia ai i le osofaiga - o se lagona o se paʻu i le faai, o le gasegase o le tino, le gasegase o le tino vaaia poʻo le faʻalogo, gaogao i lima po o vae, pseudoparesis. Afai ei ai isi uiga o loʻo iai (e le o mea e fesootaʻi ma le popole), o le mea lea atonu o lenei osofaʻiga e le o se osofaiga faʻafefe.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o mea e tutusa ma eseesega o uiga o faʻamaʻi masani ma faʻalavelave faʻafuaseʻi

Faʻalavelave faʻafuaseʻi ma osofaʻi fatu.

O faʻaʻailoga e ono tutusa lava. O se tagata e feagai ma tiga ogaoga o le fata, afu le vevela, manava le manava, ma mafai ona e lagona le maʻi. Toeitiiti lava o tagata uma pe a faʻamatalaina le tiga i se fatu faʻapitoa osofaʻi ia "tuʻimomomo". E masani lava, o lona taulaiga o loʻo i le ogatotonu o le pusa ma e mafai ona "tuʻu" i le lima tauagavale ma le tua. E mafai e se tagata ona i ai se ua tiga po o ni nifo, poo le auvae foi. O le tiga atonu e ogaoga pe laiti. E masani lava o se tingle tagata i lona lima tauagavale. Faʻafuaseʻi, e ono foliga mai se afu malulu ma afu, atonu e lagona e se tagata le maʻi, o nisi taimi e mafai ona oʻo atu i le tulaga o le vomiting.

I le taimi, o lenei tulaga e mafai ona ola i le lima pe sili atu minute, ae o le mea e sili ona taua, o le manava a le tagata e masani ona le suia.

Afai e te vaʻaia ia faailoga tumau e sili atu ma le lima minute - aua le toso, ae saili faʻamalosi fesoasoani. Afai e leai se auala e valaʻau ai se taʻavale a le falemaʻi, ona e aioi vave atu lea i se tasi, ia latou ave oe i le falemaʻi.

O se tasi o vaega autu o faailoga o se osofaiga faʻafefe e mafai ona tupu i ni tulaga masani, e le mafaamatalaina. O le osofaʻiga o osofaiga masani e masani lava o le 10 minute sili ona malolosi pe a maeʻa le osofaʻiga. O le tiga o le fata e faʻapipiʻi taimi, e peiseai o le galu-pei o le natura: e amata, ona taofi lea. Tingling atonu e le gata i le itu tauagavale, ae faapena foi i le itu taumatau. I totonu o tagata, o tamatamailima ma tamatamai vae e mafai ona le mautonu.

O le osofaʻiga o se osofaiga faʻafuaseʻi e masani lava ona o faatasi ma se lagona malosi o le fefe ma isi uiga lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaonia poʻo le fefe i le valea.

E faʻapefea ona iloa le osofaʻiga faʻafuaseʻi mai le hypoglycemia?

O le hypoglycemia o se tulaga e maualalo ai le kulukose (suka) i le toto.

Ioe, e na o se fomai e mafai ona taliina lenei fesili i le sili ona saʻo ma se suʻega toto. Ae e mafai ona e taumafai e malamalama i le mea o loʻo tupu ia te oe i le taimi nei.

O toto toto o le toto e faalagolago tonu lava i lau taumafataga. Afai e masani ona e 'ai, ae ola pea i le le mautonu, ona faʻaalia lea o faʻamaoniga o loʻo taua i luga e uiga i osofaiga faʻafuaseʻi.

O le a le uiga o le 'ai masani? O lona uiga o se paleni lelei o seti o oloa eseese, ma mafaufau i mea o loʻo i totonu ole palatini, gaʻo ma gaʻo. E taua foi le 'ai e le aunoa, i taimi masani.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te 'ai na o kuki po o meaʻai vave, faʻatau le tele o kofe ma pia ma meaʻai ma meaʻai, ona le mafai lea ona taʻua lenei mea masani. O se faʻataʻitaʻiga o le le lelei o meaai paleni e mafai foi ona avea ma meaai le lelei. Tea ma se sanuisi mo le 'aiga o le taeao, susu, pateta, tipi, compote - mo le' aiga o le aoauli, faʻatoʻaga - mo le 'aiga o le afiafi. Ae maise lava pe a fai e te faia se lisi faapena i taimi uma. I le isi itu, na latou suia a latou meaʻai, o lona uiga, 'ai le tele o fualaau' aina mata, fualaau aina ma laulaʻau, ma amata ai ona e auai i taaloga poʻo yoga ma e faʻaalia ai faʻaalia o faʻalavelave faʻafuaseʻi, o lona uiga o nei faʻamaoniga e tautala sao lava i le maualuga o le suka i totonu o lou toto.

O loʻo i ai se auala faigofie lava e faʻateleina ai le suka suka ma aveesea ai le masalosalo o se osofaʻiga o le hypoglycemia. Afai e te faafuasei ona "ufiufi", ona e taumafai muamua lea e 'ai se mea suamalie: fualaau mamago, lole lole po o kuki. Afai na vave ona mou atu faailoga, ona e pa'ū lea i le toto suka. E taua tele le i ai o se mea manaia suamalie. O lenei mea o le a fesoasoani e vave taofia le osofaʻiga o le hypoglycemia. Ma, o le mea moni, 'ai lelei.

Ae ui i lea, e taua le iloa e mafai ona avea le hypoglycemia ma se tasi o mafuaʻaga o osofaʻiga masani. O le mea moni, i le mea moni, o suiga i le maualuga o le suka e maualuga lava le popole mo le tino. O le mea lea, oi latou o loʻo mafatia i osofaiga faʻafuaseʻi e tatau ona muamua iloilo a latou meaʻai ma meaʻai ma faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi mo suʻesuʻega.

E ono foliga tutusa osofaʻiga faʻaleagaina o meaola. O osofaʻiga faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻalavelave e faʻaalia e se lagona o le fefe ma faʻamaoniga o le vegetative (pallor poʻo le mumu o foliga, faʻalauteleina o le fatu, tamaiti vaevaeina). O le faʻataʻitaʻiga o osofaʻiga faʻafuaseʻi, o le iai o se gaioiga (faʻaaliga lapataiga aʻo lumanaʻi le osofaʻiga), puupuu le umi (tasi i le lua minute), faʻaleagaina o le iloa, o le iai o le faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le osofaia o le moe e mafai ai ona tatou iloa se osofaiga mai se osofaiga faʻafuaseʻi. O nei faailoga uma e le o ni uiga o osofaiga faʻafefe.

Afai o le osofaʻiga na tupu ia te oe mo le taimi muamua, ma e te le o mautinoa e uiga i lau setete o le soifua maloloina, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Manatua o togafitiga faafomaʻi talafeagai e mafai ona faʻaolaina ai lou ola. Ma o lenei tusiga e mafai ona lolomiina ma toe faitau pe a uma ona faia le faʻamaʻi o le maʻi atuatuvale ma faʻamaonia. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe ia e toʻafilemu i osofaiga a PA.

O le a le hypoglycemia?

Hypo - o lona uiga o le maualalo. Hypoglycemia - O se paʻu mataʻutia i le suka o le toto i lalo o le masani. O lenei tulaga o le uiga lea o tagata na muai fuafuaina e pipiʻi le maʻisuka 2, ae le tatau. O se osofaiga o le hypoglycemia e mafai foi ona tupu i mataupu nei:

  • Le lelei le taumafa
  • Faʻaleagaina o le carbohydrate
  • Le le lava po o le tuai o taumafataga,
  • Gaoioiga faaletino sili
  • Maʻi
  • Faʻamalalaina
  • Menstruation i tamaitai,
  • Ava malosi
  • Faʻailoga mataʻutia faʻapitoa: toe foʻi, faʻamaʻi poʻo le fatu,
  • Tele le vaivai o le tino.

Tulaga masani o se osofaiga o le hypoglycemia

1. E te 'ai tele mea manogi manaia. Atonu ua uma ona i ai prediabetes stateae e te le iloa lena mea. Afai o loʻo e faʻalauteleina le malosi o le galala, vaivai ma le moe pe a uma ona 'ai, pe afai e te manaʻo e' ai i se mea suamalie poʻo le fulufulu, ma i le taimi lava e tasi e te mamafa ma maualuga, o lona uiga o oe o loʻo i ai i se setete.

Ae o le a le mea e tatau ona fai e le toto maualalo? - e te fesili. Nai lo lena, e tatau ona siitia. Ioe o le. Ma pe a pa'ū lemu mai lona tulaga maualuga, ona taua lea o se pa'ū i le suka o le toto. Ma eo mai faatasi ma nei mea le lelei uma.

Mai vailaʻau uma lava, o le mea sili e malolo ma faʻasaʻo.
Benjamin Franklin

2. Sa e filifili leʻo le mamafa o le mamafa. O le tele o taimi, e le mafaufauina tagata e nonofo i luga o meaai matautia, pe amata foi ona matelaina le fiaai, faamoemoe e fufulu o latou tino o ituaiga uma o toxins, toxins, parasites, metals mamafa, o mai fafo ma mea o loo latou "maua" iina. E le fiafia le natura i suiga faafuasei. O o tatou tino matagofie ma le matagofie o se auala sili ona taua, faʻaleleia e le tagata lava ia ma le faʻalavelave lavelave o meaola. O le gatete o le gatete ua faʻaseseina mo ia. Ae maise lava i tulaga o taumafa.

O le tele lava o tagata fiafia i se "soifua maloloina lelei" e faigofie i osofaiga o le hypoglycemia. I le upusii o faailoga, aua e leai se mea ola maloloina i se tasi o auala taumafa. E tatau ona e 'ai paleni, ma fesuisuiaʻi mea masani e' ai, foʻi, malie, ae le o le taimi muamua. Afai ua e faitau e uiga i le aoga o meaʻai laau toto ma faʻafuaseʻi lava ona filifili e avea ma vegan poʻo se meaʻai taumafa, ona i ai lea o se tulaga maualuga e ono le mafai ona e aʻafia i le meaʻai e te maua ai le hypoglycemia.

3. Faatau le masani ai o taumafa. O le mafuaaga masani lea o osofaiga o le hypoglycemia. E oo lava i le sili ona masani nai lo isi tagata uma. O le toʻatele o tagata i aso nei e 'ai pe faapefea ona latou faia ma afea. E masani lava i le taeao latou te inuina se ipu kofe e aunoa ma se mea, tamoe i le galuega, ona oʻo lea i le taimi o le aoauli latou te fiaaai pe tago i se mea suamalie po o le falaoamata. O le iʻuga, o le suka toto e oso ai iinei ma i. E fesuisuiaʻi - o le auala e sili ona lelei e maua ai se osofaiga faʻapoma.

E le o le nofo filemu, po o le fiaai, ma e leai se isi mea e lelei pe afai e te solia le fua o le natura.
Hippocrates

4. Gaioiga tetele pe le masani ai. Ae maise lava pe a maeʻa se taimi umi pe, pe ana fai e leʻi faia muamua e se tagata se mea, na te leʻi faia lava masani i le taeao. Ona ia faafuasei ai lea ona ia filifili: "Ae tatau ona ou alu i yoga po o se ituaiga o malosi?" Faʻasolosolo mamafa iina, faʻamalosi le malosi, ma e moni, o sina mea, ia maloloina atili.

Sa ou filifili ma ou alu. Ma ia tatou fusi ese ia upu mai ia te oe i le mea sili e mafai ona e mafaia ma susulu mai ou mata mai le mea faigata. Po o le tosoina o fasi uʻamea i lalo o le vaavaaiga umi a se "faiaoga" e le o le tele le "agavaa," pe leai foi se tasi. O le kulūkose i le tino i le taimi lava e tasi e mou ese atu ma le saoasaoa o se papa. Ma o se taunuuga - puupuu le manava, palpitations, vaivaiga, vaivaiga ma isi fiafiaga uma o se osofaiga o le hypoglycemic.

5. Faʻaitiitia le taumafaina o vai mama. Mama - o lona uiga o le vai, e le o meainu e faavae i luga. O le faʻamalalaina o se mafuaʻaga masani lea o le hypoglycemia. I aso ua tuanaʻi, e masani ona inu e tagata le vai manino, nai lo lauti, kofe, ma ituaiga uma o pope. Na e iloa o le kofe i le tele o mea e mafua ai ona faʻamalaina? E manaʻomia e le tino le vai mamā. E le o le lauti, supa, fualaau suamalie po o se isi mea, ae na o le vai. O tagata uma e fai mai e mafai ona e onā i apu, tamato, kukama ma isi fualaau suamalie naʻo ia lava o togafiti poto. O lo tatou tino e manaʻomia pea vai.

E faʻapefea ona malamalama i le mea e osofaia ai le atuatuvale, ma fea o le hypoglycemia?

O le tali sili ona saʻo e mafai ona tuʻuina atu e fomaʻi pe a maeʻa se suʻega toto. Ae e mafai foi ona e fuafuaina le mea o loʻo tupu ia oe.

Afai e masani ona e 'ai, ae o loʻo i ai se faʻalautelega o le atuatuvale, o le a le mafai ai ona faʻaalia se faʻalavelave mataʻutia. O le fuaitau "taumafa masani" e tatau ona malamalama o se filifiliga pe sili atu paleni o meaai ma le mautu i le taimi e 'ai ai. Afai e te 'ai na o kuki, sooga ma paluga, inu lita o kofe ma le pia ma ufiufi i se pulou meaʻai, ona le mafai lea ona taʻua o se meaʻai masani. E le mafai e se tasi ona taʻua o se meaai leaga pei o: lauti ma se sanuisi mo le 'aiga o le taeao, pasta ma se meatball, borscht ma faʻapipiʻi mo le' aiga o le aoauli ma se ipu faʻalanoa mo le 'aiga o le afiafi. Ma o aso uma.

Afai e te filifili e faʻafuaseʻi ona e sosolo i se olaga ola maloloina, sui lau meaʻai i le itu o le faʻalauteleina o fualaʻau ma fualaau 'aina, i le taimi lava e tasi e fai ai se ituaiga taʻaloga poʻo se yoga, ma ave faʻatasi ma ituaiga uma o le faʻamamaina o le tino, ona faʻaalia tonu lea o le faʻaalia o faailoga o loʻo taʻua i luga. e uiga i le oso i le suka o le toto.

I le auala, e mafai ona e siakiina tuusao le hypoglycemia i se auala faigofie lava. Afai e te faafuasei ona "ufiufi", o le mea muamua e te taumafai o le 'ai sina mea suamalie: se keke sukalati, lole lole po o se kuki. Afai e te vave tuʻuina atu, o lona uiga ua na o se oso i le toto suka. Ou te fautuaina ia e ave pea lenei fasi mea suamalie faatasi ma oe. O lea e mafai ai ona e vave taofia ni osofaiga o le hypoglycemia. Ma, o le mea moni, o se taumafataga lelei.

E le fautuaina ia "togafitia" ia osofaiga i se mea suamalie. A uma mea uma, o le faʻaaogaina o laʻau suamalie e taʻitaʻia ai, mulimuli ane, i le faʻaitiitia o le suka o le toto. Ou te fautuaina faitau lenei tusiga. O iina, e le gata o le hypoglycemia e faʻamatalaina auiliili, ae o se fua lelei mo le faʻaumatia. I se faapuupuuga, o le fesuiaiga lenei i le sili atu o le protein protein, faatasi ai ma meaʻai laiti ile vaega laiti ma masani ai faʻalavelave e aofia ai meaʻaitinitini. I le faaopoopo atu, e fautuaina le faʻaaoga o vitamini B faaopoopo, acid ascorbic, vitamini E, etc.

Iloa foi lena mea o le hypoglycemia e mafai ona avea ma tasi o mafuaʻaga o osofaiga faʻafuaseʻi masani. I le mea uma, o le mea moni, o nei pa'ū uma ma oso i le maualuga o le suka o loʻo i ai foi le popole mo le tino. O le mea lea, oi latou e mafatia i osofaiga faʻafuaseʻi e tatau ona muamua iloilo a latou meaʻai ma taumafa.

Ou te faʻamoemoe o lenei tusiga puupuu na fesoasoani e te malamalama atili ai i le mea o loʻo tupu ia te oe. Ma afai e te malamalama, e te iloa le auala e alu ai i luma.

Le manuia! Ma ia maloloina!

Faasoa atu le tusiga i fesoʻotaʻiga faʻasalalau. O le faia o lenei mea, e te fesoasoani moni ai i isi tagata!

E faʻapefea ona iloa se osofaʻiga o se gasegase tuga mai se osofaiga faʻafuaseʻi? Vaega 2

Faʻaauau pea ona tatou malamalama i le eseesega o uiga o faʻalavelave faʻafefe ma isi faʻamaʻi.

E faʻapefea ona iloa le osofaʻiga faʻafuaseʻi mai le hypoglycemia?

O le hypoglycemia o se tulaga e maualalo ai le kulukose (suka) i le toto.

Ioe, na o le fomaʻi e mafai ona taliina lenei fesili i le sili ona saʻo ia te oe e ala i le suʻeina o lau suʻega toto. Ae e mafai ona e taumafai e malamalama i le mea o loʻo tupu ia oe i lenei taimi.

O toto toto o le toto e faalagolago tonu lava i lau taumafataga. Afai e te 'ai lelei, ae ua e faʻateleina le atuatuvalega, o lona uiga o faʻamaoniga o loʻo taʻua i luga e mafai ona tautala faapitoa e uiga i osofaiga faʻalavelave.

E leai se vitio faʻasalalau mo lenei tusiga.
Vitio (kiliki e taʻalo).

O le a le uiga o le 'ai masani? O lona uiga o se paleni lelei o seti o oloa eseese, ma mafaufau i mea o loʻo i totonu ole palatini, gaʻo ma gaʻo. E taua foi le 'ai e le aunoa, i taimi masani.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te 'ai na o kuki po o meaʻai vave, faʻatau le tele o kofe ma pia ma meaʻai ma meaʻai, ona le mafai lea ona taʻua lenei mea masani. O se faʻataʻitaʻiga o le le lelei o meaai paleni e mafai foi ona avea ma meaai le lelei. Tea ma se sanuisi mo le 'aiga o le taeao, susu, pateta, tipi, compote - mo le' aiga o le aoauli, meaʻai vave po o faʻatoʻaga - mo le 'aiga o le afiafi. Ae maise lava pe a fai e te faia se lisi faapena i taimi uma. I le isi itu, na latou suia a latou meaʻai, o lona uiga, 'ai le tele o fualaau' aina mata, fualaau aina ma laulaʻau, ma amata ai ona e auai i taaloga poʻo yoga ma e faʻaalia ai faʻaalia o faʻalavelave faʻafuaseʻi, o lona uiga o nei faʻamaoniga e tautala sao lava i le maualuga o le suka i totonu o lou toto.

I le auala, o loʻo i ai se auala faigofie lava e siaki ai pe afai o iai lau hypoglycemia i le taimi nei. Ma o le a ou taʻu atu ia te oe i le taimi nei. Afai e te faafuasei ona "ufiufi", ona e taumafai muamua lea e 'ai se mea suamalie: fualaau mamago, lole lole po o kuki. Afai e vave alu mea uma, ona e maualalo lea o le paʻu toto. E taua tele le i ai o se mea manaia suamalie. O lenei mea o le a fesoasoani e vave taofia le osofaʻiga o le hypoglycemia. Ma, o le mea moni, 'ai lelei.

Ae ui i lea, e taua le iloa e mafai ona avea le hypoglycemia ma se tasi o mafuaʻaga o osofaʻiga masani. Ioe, o le mea moni, o nei pa'ū uma ma oso i le maualuga o le suka, o se faʻalavelave tele mo le tino. O le mea lea, oi latou o loʻo mafatia i osofaiga faʻafuaseʻi e tatau ona muamua iloilo a latou meaʻai ma meaʻai ma faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi mo suʻesuʻega.

E ono foliga tutusa osofaʻiga faʻaleagaina o meaola. O faʻalavelave faʻapitoa ma osofaiga a le PA e faʻaalia i se lagona o le fefe ma faailoga o le vegetative (pallor poʻo le lanu mumu o foliga, faʻalauteleina o le fatu, tamaiti vaevaeina). O le faʻataʻitaʻiga o osofaʻiga faʻafuaseʻi, o le iai o se gaioiga (faʻaaliga lapataiga aʻo lumanaʻi le osofaʻiga), puupuu le umi (tasi i le lua minute), faʻaleagaina o le iloa, o le iai o le faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le osofaia o le moe e mafai ai ona tatou iloa se osofaiga mai se osofaiga faʻafuaseʻi. O nei aʻafiaga uma e le o ni uiga o osofaiga PA.

Afai o le osofaʻiga na tupu ia te oe mo le taimi muamua ma e te le o mautinoa e uiga i lau setete o le soifua maloloina, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Manatua o togafitiga faafomaʻi talafeagai e mafai ona faʻaolaina ai lou ola.

Ma o lenei tusiga e mafai ona lolomiina ma toe faitau pe a uma ona faia le faʻamaʻi o le maʻi atuatuvale ma faʻamaonia. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe ia e toʻafilemu i osofaiga a PA.

Afai o iai sou faʻamaoniga o le VVD, faʻalavelave faʻalavelave ma e manaʻo e toe foʻi atu i se olaga atoa e aunoa ma ni faʻalavelave faʻafefe ma popolega, e mafai ona ou fesoasoani ia te oe.

Ou te faigaluega i totonu ma via skype. Mo nisi faʻamatalaga, tusi mai ia te au se imeli e puipuia

12/02/2016 | Faʻamatalaga (15) | 9 323 | 5 minute

E toatele tagata ua uma ona iloa e uiga i osofaiga faʻafefe. O le taimi nei i aso nei e matua mafatia lava. Ae o le tele o taimi, i le foliga mai o se osofaiga mataʻutia, atonu e mafai foi ona natia se gasegase ogaoga - hypoglycemia. O le faʻafefeina o nei mea e matua faigofie lava. Faailoga o faʻalavelave faʻafefe ma hypoglycemia - lelei, na o le tasi i le tasi. Vaʻai mo oe lava ia:

  • Loto o le fatu
  • Faʻamau tiga
  • Tesea
  • Vaʻai matala
  • Sweating
  • Nausea
  • Tigā lima
  • Numera o vae
  • Paʻu o le tino
  • Lē vaivai ma faʻavaivaia
  • Faiva
  • Le mautonu,
  • Manua
  • Lagonaina o le popole tele ma le fefe.

O le mea lea, e tele taimi mo se osofaiga mataʻutia matautia latou te osofaia ai le hypoglycemia. Ma o se mea sese tele lea!

Hypo - o lona uiga o le maualalo. Hypoglycemia - O se paʻu mataʻutia i le suka o le toto i lalo o le masani. O lenei tulaga o le uiga lea o tagata na muai fuafuaina e pipiʻi le maʻisuka 2, ae le tatau. O se osofaiga o le hypoglycemia e mafai foi ona tupu i mataupu nei:

  • Le lelei le taumafa
  • Faʻaleagaina o le carbohydrate
  • Le le lava po o le tuai o taumafataga,
  • Gaoioiga faaletino sili
  • Maʻi
  • Faʻamalalaina
  • Menstruation i tamaitai,
  • Ava malosi
  • Faʻailoga mataʻutia faʻapitoa: toe foʻi, faʻamaʻi poʻo le fatu,
  • Tele le vaivai o le tino.

E faʻapefea ona iloa le glycemia mai se osofaiga faʻafuaseʻi ma le mea e fai pe afai o loʻo e "ufiufi"

O le a le osofaiga faʻafefe?

O osofaiga faʻafuaseʻi e faʻafuaseʻi ma sili atu le malosi o le fefe ma / poʻo le popole. E mafai ona tumau mai le minute i le tele o itula. E masani lava e le mafai ona iloa le mafuaʻaga mautinoa o le mea na tupu.

E faʻafefea ona osofaʻia faʻafefe?

O se tasi o le toʻasefulu na oʻo i le tasi osofaʻiga faʻafuaseʻi, e masani ona mafua mai i se mea faigata

I atunuu atiaʻe, e tusa ma le 2% o le faitau aofaʻi o le faʻalavelave faʻalavelave, o lona uiga latou te masani i osofaiga faʻafuaseʻi. O maʻi le mautonu e masani lava ona atiina ae i tagata e sili atu i le 22 tausaga le matutua ma o tamaitai e faaluaina i taimi uma pei o alii.

E tusa ma le afa oi latou o loʻo osofaʻi i le ao ma osofaʻi foi i faʻalavelave faʻalavelave e amata i le taimi o le moe ma taʻua ai o osofaʻiga i le po.

O a ni faailoga o osofaiga faʻafefe?

O faʻamaʻi tino e masani ona faʻaalia e pei o le gaoioi, salu, gatete, goosebumps, faʻavavevave le manava, ma palpitations.

O osofaiga faʻafuaseʻi eo mai faatasi ma le le lelei o mafaufauga vave:

E mafai ona e le mafai ona e pulea pe leiloa lou mafaufau

E mafai ona e oti

Mafaufau o oe e ono oso i le fatu pe o le stroke i le taimi nei

Le lagona o loʻo tilotilo atu tagata ia te oe ma mataʻituina lou popole

Lagona e pei o mea uma o loʻo faatelevave / faʻagesegese

Le lagona o le vavae ese mai nofoaga lata ane ma tagata oi ai

Lagona e pei ou te fia alu ese mai lenei tulaga.

O se lagona o le le talitonu ma le taua i mea uma

O osofaiga faʻafuaseʻi e mafai ona aʻafia ai lou talitonuina, lagona lelei, amioga ma lagona.

E mafai faapefea ona e taofia au osofaʻiga faʻafefe?

Manatua o nisi o faʻamaʻi o le somatic (fatu fatu, maʻi o le thyroid, epilepsy, ma isi) e mafai ona faʻaalia ai foliga tutusa. E taua le vavaeeseina o isi togafitiga e ala i le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi (fomaʻi) mo suʻesuʻega

Aua nei galo e ui lava e le lelei le osofaia o oe, e te saogalemu atoatoa pe a tupu. Faaauau pea ona luiina soo se mafaufauga le lelei - toe fai atu ia te oe lava e te le oti ma o le a le valea, mafaufauga i lou ulu mai lou popole, ae le o se mea moni.

Aoao auala e manava ai le manava, faataitai i latou pe ae lagona le lelei, ona faʻaaoga lea pe afai e te lagona le fefe.

O le faʻaitiitia o le maualuga o le mamafa o le mamafa, e masani ona fesoasoani e faʻaitiitia ai osofaʻiga faʻafuaseʻi

O auala faʻasesega e masani lava ona lelei pe a manaʻomia ona puipuia pe taofi se osofaʻiga faʻafuaseʻi. O auala faʻavevesi e faʻaaoga ai lou mafaufauga talafeagai, o faʻatinoga ma fuainumera, poʻo le faʻamanatuina o le mafaufau e sili ona aoga. Faitau fuaiupu, usu pese a tamaiti, faitau piliki i le puipui, pe faitau mai le afe i le zero, toesea e le 4. E faigofie tele lenei auala ona e mafai ona e faia mo oe lava.

Soʻo se faamalositino - faʻafefe i le mea, sikuea poʻo se isi mea e mafai ona faʻaitiitia le atuatuvale, aua e masani ona faʻaaogaina le malosi faaletino na faia e hormones.

Ia mautinoa o le a paʻu le popole

Mataʻitu mai le itu (mafaufau i se mea e tupu i se isi tagata)

Faatalitali i le mea sili (aua le faʻaaoga mafaufauga le lelei)

Afai o nei metotia e le mafai ai ona e ausia le tulaga o loʻo e moemiti ai, talanoa i se fomaʻi mafaufau. E tatau ona e iloa o le hypnotherapy e tele lava ina aoga i le aveesea o lenei maʻi.


  1. Smolyansky B.L., Livonia VT. O le maʻi suka o se filifiliga o meaʻai. Moscow-St. Petersburg. Fale Tala Fou Neva Publishing House, OLMA-Press, 2003, 157 itulau, faasalalauga 10,000 kopi.

  2. Gurvich Mikhail Diabetes ua maeʻa. Falemaʻi ile soifua maloloina, Eksmo -, 2012. - 384 c.

  3. Hürtel P., Travis L.B. Se tusi i luga o le ituaiga I susu mo tamaiti, talavou, matua ma isi. O le uluai lomiga i le Rusia, na tuufaatasia ma toe teuteuina e I. I. Dedov, E.G. Starostina, M. B. Antsiferov. 1992, Gerhards / Frankfurt, Siamani, 211 p., Leailoaina. I le uluai gagana, na lomia le tusi i le 1969.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Loto o le fatu: o le a?

Loto o le fatu, poʻo se fatu fatuga, e atiina ae ona o le pupuʻuina o le toto o le coronary uluma. O le mea lea, o se tui toto e faalavelave i le tuuina atu o le toto ma le okesene i le fatu.

Talu ai ona o lea mea, o le fatu o le fatu o se mea le lelei. I se isi faaupuga, e atiae e le tagata le arrhythmia. Ona o lea mea, o le tele o le toto ua pamaina e le fatu ua faaitiitia ma le iloga.

A aunoa ma se togafitiga faafomaʻi, o le a le toe umi ona oti le musika o le fatu.

Faʻailoga o le fatu

  • A maua e se tagata le fatu fatu, na te faʻaalia le tigaina i le ogatotonu o le pusa. E mafai ona ia toe foʻi mai ma le lima tauagavale.
  • I nisi tulaga, o le tiga e oʻo atu i le ua, nifo, ma le auvae.
  • O tiga ma se fatu fatu osofaia e mafai ona eseese. I le avea ai o se tulafono, latou te sili atu i le 5 minute. O le manava a le tagata e le faalavelaveina.
  • O le fatu fatu oso foi e mafai ona mafua ai le tigaina o le tiga. I le tele o tulaga, o na tiga e na o le itu agavale lava.
  • O nei mea uma e masani ona o mai faatasi ma le malulu, afu afu, afu ma e oo lava i le vomia.

O tagata e feagai ma se fatu osofaia e le televave le manava, o lea latou te le fefe ai.

Afai o nei faailo e sili atu i le 5 minute, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi pe alu i le falemaʻi.

Faʻafefe osofaiga: o le a?

O se faʻalavelave popole ma se osofaʻiga faʻafefe o se tali malosi i le taimi lea o se tagata ua i ai se lagona o le le toe maua le pulea o neura.

O le mafuaʻaga o lenei mea o popolega mafaufauga e leaga. O nei mea uma eo mai faatasi ma le televavelaina o mama, lea e matua faateleina ai le fua o le physiological faagasologa o le tino o le tagata.

Ae o le itu faaletino o lenei mea matautia, o lona uiga o le vavaeeseina o le amygdala. E masani lava, o lenei tino ua faʻaalia pe a iai se tagata i se tulaga lamatia.

Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona iloa mafuaaga o lona tupu. Aisea e tali atu ai o tatou tino i aʻafiaga o le siʻosiʻomaga, pei o se mea taufaamataʻu ma matautia?

I soʻo se tulaga, e fautuaina e faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa ina ia maua le faʻamaonia saʻo. E masani lava ua faʻamalamalamaina le mafaufau e mafai ona iloa mafuaaga tonu o osofaiga faʻafefe.

Faailoga o se Faʻatuʻu Faʻamataʻu

I le tautalagia o uiga o se osofaiga faʻafuaseʻi, e tatau ona manatua i le mafaufau o se tali faapena o loʻo taumafai e atiina ae i tagata i tulaga masani o le olagae leai se mea taufaamatau i lona olaga.

  • I le avea ai o se tulafono, o faʻamaoniga o se osofaʻiga faʻafefe e le umi lava e sili atu nai lo le 10 minute. I le taimi lea, o loʻo i ai i tagata se tiga o le fatafata. O ia tiga e faafuasei ona aliali mai, ae e mou atu foi vave.
  • O lenei mea e mafai ona o mai faatasi ma le paʻu ma le tigaina o le tiga i totonu o vae. E taua le manatuaina i le taimi o se osofaiga faʻafefe tiga e le gata i le itu tauagavale, ae faapena foi i le lima taumatau, vae ma tamatamailima.
  • O se osofaʻiga faʻanoanoa e mafai ai e se tagata ona fefe i le le mautonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, fefefe i le leai o se mafuaaga.

Afai e te le o mautinoa pe o le a le mea tonu e tupu ia oe, ma e le mafai ona e malamalama pe o se osofaʻiga o le fatu poo se osofaʻiga faʻafefe, vave ona valaau se fomaʻi. I soo se tulaga, o le faatalitali e le o le filifiliga poto.

E mautinoa lava e te malamalama afai e iai sau fatu fatuga, o le le amanaiaina o togafitiga faafomai ma le faʻamoemoe e mafai ona faʻamutaina tele mo oe. A aunoa ma le vave fesoasoani, e mafai ona maliliu ia tagata gasegase.

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se osofaiga faʻafuaseʻi, o lea la e manaʻomia ai foʻi se gaioiga mamafa. A leai, o le tele o nei osofaiga e mafai ona faateleina.. O togafitiga faʻapitoa e mafai ai ona e taofia le tulaga mai le faʻalavelave ma toe faʻaleleia lou soifua maloloina.

Faʻalavelave faʻalavelave poo faʻalavelave faʻalavelave

O faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le osofaʻi faʻalavelave e tele naʻo faʻamaoniga tutusa, ae e le o latalata atu ai. O nei faʻamaʻi eseese, e ui lava o taimi uma e mafua mai i le tele o popolega, masaniga leaga, le naunau e faʻafeiloaʻi lou ola i se soifua maloloina. O le iloaina ma le faʻamālōlōina i se taimi talafeagai e taua tutusa, talu mai le muamua e mafai ona oʻo i le le atoatoa ma e oʻo lava i le oti, o le lona lua e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o amioga ma le faʻaleagaina o agafesootai.

Ina ia iloa ai se osofaʻiga faʻafuaseʻi mai se faʻafitauli maualuga, e taua le malamalama pe o le a le māfuaaga ua faʻaateleina ai le mamafa o le toto, faʻapea foʻi ma le suʻeina o faʻalogona lagona o se tagata i lena taimi. O le iloaina o uiga iloga o mea taʻitasi e lua o suʻesuʻega eseese o le a fesoasoani e iloa ai le mafutaga ma faʻamautu pe o se osofaiga faʻafuaseʻi poʻo se faʻalavelave maualuga.

Faʻaaliga manino

O se faʻafitauli ogaoga o se tulaga lea e tupu mai i le talaaga o le tupu malosi o le toto. O le mafuaaga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga i le tele o tulaga o le maualuga o le maualuga o le toto. O faʻalavelave faʻalavelave atonu o le mafuaaga taatele lea o le valaʻau i se falemaʻi, aua o lenei tulaga e mafai vave ona tupu ai le stroke, fatu fatuga, fulafula o le faiʻai po o le mama ma isi iuga e le maualalo.

Afai e iloa lelei e se tagata i le taimi nei o loʻo i ai lona toto maualuga, ei ai numera patino, o lona uiga e pulea e ia, siaki lona ola maloloina. O le avanoa o le a ia aumaia ai o ia lava i se faʻafitauli e matua laitiiti lava.

Taua! E masani lava o le ua afaina i se faʻalavelave maualuga o se tasi e le matauina le malosi o le mamafa pe le amanaiaina.

Maualuga maualuga, o nisi taimi e oʻo atu ai i fuainumera 210/120 mm RT. Art. ma i luga, faʻalavelaveina le toto totoga o le faiʻai ma mafua ai faʻailoga pei o:

  • ogaoga, tigā tiga,
  • mea leaga vaaia, faʻaalia i foliga o "lago" i luma o mata,
  • afu ma e oo lava i le vailaina (masani lava nofofua).

O isi faʻaʻailoga e aliali mai:

  • se lagona o le vevela, vevela, pe, i se isi itu, malulu ma gatete, faatasi ai ma "pulupulu nifo"
  • utiuti o le manava ina ia paʻu
  • tiga o le loto
  • vaivaiga vaivai.

Faʻasaga i tua o faʻalavelave faʻalaulema i le taimi o se faʻalavelave maualuga, o se tulaga e pei o se osofaiga faʻafuaseʻi e mafai ona atiaʻe. E mafua mai i le le pulea o le atinaʻeina o le atuatuvale, o se fefe tele i le lata i le oti.O le fefe e matua tele lava i le taimi o le osofaia o le maualuga, e mafai e se tagata ona afaina ai o ia lava - e ala i le pau, taia se mea lapoa i le auala, e oo lava i le luluina. E taua le valaʻau i se taʻavale a le falemaʻi ma faʻatali i ai, nofo i luga o se nofoa e faʻafeagai ma lona tua ma uu lima. E tatau foi ona faʻafilemu le manava.

Faʻavasegaga

O tagata faʻapitoa e vaʻaia feeseeseaiga faʻasauā e faigata ma faigata. O faʻalavelave faigata faʻalavelave faʻalavelave e faʻavae i luga o le fatu (angina pectoris, infanction myocardial), faiʻai (encephalopathy, stroke), faʻamalamia, ulu ulu, gasegase totoʻa ma isi mea afaina tino. O se osofaʻiga e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi faʻapitoa ma le falemaʻi ile tausiga ogaoga. O le faʻaitiitia faanatinati o le toto maualuga e tatau ona faʻaitiitia pe faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o totoga tino.

I faʻalavelave faʻalavelave, e manaʻomia foi le faʻaitiitia o le mamafa, ae le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, talu ai e le o faʻatasi ma ni faʻalavelave matuia i totoga. O lenei ituaiga faʻafitauli e masani lava ona mafua mai i le maualuga o le toto. Glomerulonephritis, e tele mea e mu, ma o le scleroderma faʻalavelave atonu foi o le mafuaaga. O togafitiga e mafai ona faia i luga o se falemaʻi.

Toe faʻaleleia taimi ma puipuiga

Afai e taofia ma le saogalemu le osofaʻiga ma o le taimi umi o loʻo i tua, e amata le toe faʻaleleia o le vaega. E tatau ona iloa le mafuaʻaga o le faʻafitauli ogaoga. E faʻatagaina le faʻaaogaina o se sui soʻo i se vailaʻau na faatonuina e se fomaʻi. Anispasmodics ma analgesics e faʻaaogaina e faʻavaivaia ai le ulu o le ulu. O gaoioiga faaletino e tatau ona matua agamalu.


O le tino i lenei vaitau e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le vai, ae o mea uma lava e tatau ona faʻamalosi. Laʻau faʻatoʻa togalaau vao, lea e leai sona aʻafiaga i le maualuga o le toto maualuga, e faʻaaoga lenei faʻamoemoe. O le tulaga pe a maeʻa se faʻalavelave maualuga e mafai ona atuatuvale ma oʻo lava i le atuatuvale. O se apili i se fomai o le mafaufau, o le gauai ma le tausiga oe pele e mafai ona fesoasoani. O le ava malosi ma le ulaula e tatau ona le aofia ai.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaogaina o masima, e aloese mai le faʻalavelave ma le faʻalavelave. Faʻaauau le fuaina o le toto, ave vailaʻau fautuaina e pulea ai. O le moe atoa ma savali i le ea fou, faapea foi ma se taumafataga o mea maloloina maloloina ua maeʻa le lisi. Afai ei ai le mamafa o le mamafa, e fautuaina e faʻaumatia.

Aiseā e ō mai ai osofaʻiga faʻalavelave ma se siʻitia i le mamafa

Talu ai o osofaʻiga faʻalavelave eo mai faatasi ma se maualuga maualuga o le popole ma le fefe, i lenei tulaga ua faʻaalia ai le gaioiga o le tino. O loʻo iai se faʻamaoniga mo le gaosia o hormones, ma tuʻuina atu i totonu o le toto. E mulimuli mai se faasologa o gaioiga mai totoga eseese, ae maise, o le fatu ma toto toto.

E leai se mafuaʻaga moni o le fefe i se osofaiga faʻafuaseʻi, ma e leai se avanoa e tali atu ai faaletino i se tulaga le mautonu. O le mea lea, o se maualuga maualuga o hormones i totonu o le toto o loʻo faia i totonu o le tino, o le galuega o le tino atoa o le tino ua faʻaputuina. O se tasi o tali i le faʻamalosi o se oso i le toto maualuga. E faʻapupula le fatu, toto maualuga le toto, oʻo atu i le 150/100 mm RT. Art. ma sili atu ona tāua taua.

Taua! I le taimi o se osofaʻiga faʻafefe, o le faʻateleina o le mamafa o aʻafiaga e le afaina ai pe o gasegase i le vaega o le fatu ma le toto, ae o se faʻafitauli o le tino.

O le faateleina o le maualuga o le toto i le taimi o le osofaia o se mea e masani ai ma masani. O se tagata e iai le malosi o le maualuga o le totoga o le a aafia i le malosi tele o le taʻavale. O tagata e faʻaalia i faʻalavelave osofaʻi ma le maualuga o le totoga e tatau ona aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i le togafitiga o osofaʻiga faʻafefe.

Auala e iloagofie ai togafitiga

Iloaina faailoga o tulaga uma e lua, e sili atu le manino pe faʻapefea ona iloa se faʻasalaga maualuga mai se osofaʻiga faʻafefe. E i ai le tele o faʻamaoniga e faigata ai ona fenumiai.

  1. Tulai i le toto maualuga. PA e mafua ai le oso vave ma faafuasei o le mamafa. E masani lava, o le tumutumu o le tumutumu o le tumutumu. O le GC ua mafua ai le faateleina o le diastolic and systolic pressure, ae o le faateleina o le mamafa maualalo lea e iloagofie ai se faafitauli ogaoga mai se osofaiga matautia. Afai e te taulai atu i le faʻavae aloaia o le toto o le toto maualuga 129/89, ona oʻo lea i se faʻalavelave maualuga, o le fuainumera e sili atu ona sili atu le taua nai lo le osofaia o le toto.
  2. Tulaga masani o le toto maualuga. Faatasi ai ma PA, e faʻamautuina ma le iʻuga o le osofaʻiga e aunoa ma fualaau. I le HA e aunoa ma le aveina o vailaau, e le mafai ona faaitiitia le mamafa.
  3. Fefe. Faatasi ai ma PA, o loʻo i ai pea le popole i taimi uma, faatasi ai ma le iʻuga o le osofaʻiga ua oʻo i le mataʻu i se osofaiga fou. I le HA, o le fefe e alu ese ma le iuga o le osofaiga.
  4. Uiga masani o faaaliga. O osofaiga faʻafuaseʻi o se mea masani e tupu, e masani ona faaluaina i le masina. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e le tupu i taimi uma. Pe a ave vailaau ua faatonuina e lau fomaʻi ma ave se suʻega o aso uma, o le toe faʻafoʻi atonu e le tupu.
  5. Umi le umi PA e le silia le lua itula, o nisi taimi e muta i le sefulu minute. HA e mafai ona mavae ni nai itula poʻo ni aso foi.
  6. Maʻi faʻamaʻi. Faatasi ai ma PA, e masani lava e leai. Faʻatasi ma le HA, o loʻo iai pea se faʻamaʻi.
  7. Faʻaiʻuga I le auai o PA, o le tagata maʻi e lamatia le popole ma faaletonu mafaufau. HA e mafai ona taʻitaʻia ai mea leaga faʻaleagaina.
  8. Tulaga lamatia o le oti. E ui lava i le fefe tele i le latalata mai o le oti faatasi ma le PA, o le oti ua tuliesea. I le tulaga o le HC, e mafai lava, aemaise lava pe a le maua fesoasoani fesoasoani faʻafuaseʻi.
  9. Gaoioiga faaletino. I tagata e agaʻi i le PA, o le gaioiga faaletino e faʻaleleia ai le tulaga, fesoasoani e fofo ma o se mea talafeagai e puipuia ai. Faʻatasi ai ma le HA, o gaoioiga faʻaletino e masani ona faʻalavelave ai le maʻi o le maʻi.

O nisi faʻamatalaga e uiga i osofaʻiga faʻafefe, fefe ma phobias, psychosomatics e mafai ona maua i luga o le auala o le fomaʻi o le psychologist ma le hypnotherapist Nikita Valeryevich Baturin

O le a le eseesega i le va o se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma se osofaiga faʻafefe

O se osofaiga faʻavalevalea e taʻua i nisi taimi o se faʻalavelave lavelave-faʻaleaga. Ae na o le pau lava le mea e faʻapipiʻi ai osofaiga faʻafuaseʻi ma faʻalavelave faʻafuaseʻi e faapea o ituaiga uma o osofaiga e masani lava ona afaina ona o le ogaoga o le faʻalagona poʻo le faaletino. A leai, o la latou faaaliga e matua ese lava. Faʻaititia le gaioiga galue o le cortex faʻaleagaina e oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le taofiofi o la latou galuega e mafua ai le paʻu tele i le maualuga o hormones i le toto. O le le lava o hormoni e mafua ai le faʻamaʻavaʻaina, leiloa o le pāmaia e le tino, faʻavevesiina o le loto ma isi maso, ma le solia o le gaʻo gaʻo. E mafai ona mulimuli mai i le faʻailoga, pe a maeʻa sina taimi puupuu.

O se faʻalavelave faʻafuaseʻi e tele itula, e le masani ona masani. O faʻamaoniga autu o le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa, arrhythmia. E lagona e se tagata le tele o vaivaiga, o ona vae o loʻo tuʻuina saʻo. O le gaogao o vae ma paʻu e faʻatasi ma le suʻe. O le tiga tiga o le manava, manava, ma le vomiting. Upu faigata, faʻalavelave faʻavaivaia, faʻafeiloaʻiga.

Faʻafefe osofaiga - o le a le mea?

O se faʻalavelave faʻalavelave, poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e amata i se osofaʻiga vave le mafaamatalaina o le fefe ma le atuatuvale, faatasi ai ma le tachycardia, faateleina le toto maualuga, faateleina le manava, tiga i le loto, tagi, leisa, ma le le mautonu o mafaufauga. O faʻamaoniga o loʻo i luga e foliga mai o se taunuuga o le faʻasaʻolotoina o se numera tele o hormones o le atuatuvale i totonu o le toto, lea e saunia ai le tino i se tulaga faʻataʻitaʻiga e fafao ai se osofaʻiga poʻo le sola ese mai mea matautia.

O le saienisi o ona po nei e le maua ai se tali saʻo i le mafuaʻaga tonu na osofaia ai osofaʻiga. E i ai le tele o mea e mafai ai ona fuafua le vavave i se faʻafitauli:

  • uiga faʻamaoni
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi ma ogaoga faʻalavelave,
  • le lelei o nisi vaega o le faiʻai,
  • le mautonu i le galuega a le vaega o le popole ma le le mautonu o le autonomous system.

E faigata mo le tagata gasegase ona taulimaina tutoatasi ma se lagona faifaipea o le popole.

Faʻasalaga o se osofaʻiga faʻafefe mai le tele o minute i le tele o itula ma e toe faalua mai i le aso i le 1-2 taimi i le masina. Mo le taimi muamua ua oʻo ai se osofaiga, ua popole le tagata afaina, masalomia le i ai o se maʻi ogaoga o le fatu po o isi totoga taua. I le tulaga lautele, o aafiaga o vegetative e afaina ai le matua mai le 20 i le 40 tausaga. O tamaʻitaʻi uma ma tamaʻitaʻi e ono aʻafia i le faʻamaʻi, ae o tamaitai, ona o uiga o latou uiga, e tele taimi e pagatia ai na osofaʻiga faapena.

E faʻapefea ona iloa le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi mai osofaiga faʻafuaseʻi

O se tagata ua aafia i le fefe e sili atu nai lo le tasi ona malamalama o se mea fou e tupu i le tino. E masani lava, o se osofaiga e mafua ai le faateleina o le toto maualuga, e toatele e mafaufau e uiga i le maualuga o le maualuga o le toto ma faanatinati e feutagai ma se cardiologist poo le fomaʻi. Afai o le toto maualuga e fesoʻotaʻi ma le VVD syndrome, suʻesuʻega o le loto mama, e fai ma tulafono, e taʻitaʻia ai le tachycardia, arrhythmia, poʻo le leai o ni faʻafitauli. O se taunuuga, o le maʻi ua maua i le maualuga.

E sili atu le faigata, ae mafai ona malamalama i le eseesega i le va o se faʻalavelave maualuga ma se osofaiga faʻafuaseʻi mo se tagata e aunoa ma se aʻoga faafomai. E tatau ona taulai atu i lagona e oʻo i se tagata i le taimi o le faʻateleina o le mamafa, ia malamalama pe aisea e tupu ai lona oso. Faʻavae i luga o le tulaga faʻapitoa o tagata taʻitoʻatasi, e mafai ona e faia se mafutaga ma fuafua le punavai o le maʻi.

O le mea e fesoasoani i osofaiga faʻafefe

O osofaiga a PA (faʻalavelave faʻafuaseʻi) e mafai ona tupu e le gata o se taunuuga o le masani a tagata. E tele mea e mafai ona faʻaosofia ai le popole ma, o se taunuuga, popole. I aso nei, o vailaau e faʻamaonia ai le tele o tulaga muamua e fesootaʻi ma le faʻafuaseʻi o se osofaʻiga faʻalavelave e fesootaʻi ma le VVD syndrome.

  • Faʻamatalaga o le mafaufau. I ni upu faigofie, o mea masani nei ma agafesootai lea e mafua ai le fiafia tele, atuatuvale, fefe ma popolega. E aofia ai: teteʻa, maliu o se pele, maʻi o se tagata o le aiga, fefinauaiga ma feeseeseaiga i galuega, faalavelave, ma isi.

O le mafuaʻaga o le mafaufau o se faʻapogai masani o le atiina ae o le PA, talu ai o loʻo feagai se tagata ma aso uma ma agafesootai i aso uma. Ua lava lea e maua ai se tulaga faigata i le galuega, lea o le a taʻitaʻia ai i le lumanaʻi se osofaʻiga.

  • Physiogenice fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o nakoti ma le CNS e faʻaolaina ai soʻo (ava malosi, nicotine, fualaau faʻamalosi, mea tau meteotropic).

Ua uma ona faamaonia o le ava malosi ma fualaau faasaina e sili atu ona maualuga le tulaga o iai i le togalaau o le vegetative. O osofaiga ma mariuana, hash, morphine, heroin, cocaine e le fetaui. I se tagata gasegase, o mea faapena e maua ai se faʻaopoopoga faaopoopo mo le faʻalavelaveina o se maʻi o le neurotic. I le tele o taimi, i togafitiga faafomaʻi, o loʻo i ai osofaiga o osofaiga faʻalavelave e mafua mai i le faʻaaogaina o heroin ma mariuana i le VVD.

I le 90% o tagata, o le avea ma saofaga i le atinaʻe o le atuatuvale pe a uma fualaau ma vailaʻau o le vegetative maʻi. O fualaau oona e faapea mai a uma ona faʻaaogaina fualaau o le mafaufau ma fualaau faasaina e amata le fefe, le fatu e momotu ese mai le fatafata, afaina ai le toto, susu, toto maualuga, ma le fefe i le oti e aliali mai.

  • Biologicale faʻavae i suiga o le hormonal i le tino (maʻitaga, faapaʻu pepe, lactation, menopause, matamuli, ma isi). Faatasi ai ma tina talavou ei ai le tele o tagata gasegase e mafatia i osofaiga tuusao. E faapitoa lava le faalauiloaina i le vaitaimi o le taimi o le failele, pe a tulai mai se tulaga atuatuvale ma le fefe mo le ola o se pepe faatoa fanau mai.

O le mea e ese ai, e tatau ona fai mai e uiga i togafitiga faʻapipiʻi, maʻi faʻasolosolo ma le tumau. O osofaʻiga faʻasauā pe a uma faʻamaʻi pipisi lautele e taatele. O tagata maʻi e tatau ona oʻo i le faʻalavelave matuia ao leʻi faia taotoga, faʻatasi ma le faʻasalaga lē iloa. O le gasegase pe a maeʻa le taotoga e sili atu le malosi o le tulaga o le neurotic, o le toʻatele o tagata e iai se faʻamautinoaga o le VSD, e leʻi oʻo i ni osofaʻiga i le taimi muamua, lagona i latou i le taimi o le faʻasologa.

O le maʻi o se maʻi vavalaʻau e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi, mo se faʻataʻitaʻiga, pancreatitis, gastritis, osteochondrosis. O faʻamaʻi masani nei i tagata mamaʻi na maua i VVD. Ua faamaonia e le au suʻesuʻe suʻesuʻega o mea nei e masani ona fesoasoani i le atinaʻeina o nei maʻi:

  • aafiaga
  • tulaga faigata
  • faanoanoaga
  • leai se malologa lelei,
  • malulu masani.

I le isi itu, o osofaʻiga faʻalavelave ma pancreatitis, gastritis e oʻo atu ai i se faʻalavelave o le tulaga. O se tagata e mataʻutia i lagona le lelei, tuʻuina atu ia i latou mafaufauga ma mea matautia, o loʻo i ai le fefe i le oti aʻo lei oʻo i se faʻamaʻi fou. O le vevela vevela ma le osofaʻi faʻalavelave e fesoʻotaʻi vavalalata. O le endocrin system o se hormone lea e leaga i nisi o taimi, e mafua ai le leai o se popolega.

Elena Malysheva i le poloketi "Soifua Maloloina" e uiga i osofaiga faʻafuaseʻi e tali atu e faapea: "o se maʻi e maua i le maʻi VVD e masani ona tosina mai faʻamaʻi faʻapitoa ia te ia lava e ala i mafaufauga le lelei ma ata le lelei. E tele taimi e aumaia ai le tino i se tulaga fiafia ona o le tuʻuina atu o le adrenaline i totonu o le toto, ae o le tagata e le o lamatia tele. Faatasi ai ma PA, e tatau ona e mataʻituina lou tulaga i totonu ma aua le faʻaleagaina mea taua, ia atonu o le a iai sina fua o le caffeine poʻo le nicotine. "

Afai e masani ona lagona e se tagata faʻaaliga o le atuatuvale tuusaʻo, lagona o le vaʻaia ma le fefe mo lona ola, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i tagata tomai faapitoa, e tatau ona i ai i fomaʻi fomaʻi faapitoa: cardiologist, neurologist, psychiatrist. O le a latou fesoasoani e iloa le mafuaʻaga o maʻi ma faʻamaonia togafitiga lelei.

Tuua Lau Faamatalaga