Gesational diabetes

Talofa, Lyudmila!
Gsational diabetes mitusitus - o se tulaga e sili ona lamatia mo le tamaititi, ae le mo le tina - o le tamaititi ua mafatia i le faateleina o le suka i le tina. O le mea lea, i le taimi o le maitaga, o tulaga maualuga o le suka o le toto e sili atu le malosi nai lo le maitaga: tulaga maualuga o le sugar - e oʻo i le 5.1, pe'ā uma ona 'ai - e oo atu i le 7.1 mmol / l. Afai tatou te maua se maualuga maualuga o le suka o le suka i se fafine maʻitaga, ona faʻamuamua lea o se meaʻai. Afai, e ese mai i tua o se taumafataga, ua toe foi mai le suka i le masani (sugar sugar - up to 5.1, pe a uma ona 'ai - e oo atu i le 7.1 mmol / l), ona mulimulitaʻi lea o se fafine i se meaai ma pulea le suka suka. O lona uiga, i lenei tulaga, o le inisalini e le o faʻamaonia.

Afai e le toe foi mai le toto toto i le tulaga masani o le taumafataga, ona faatonuina lea o le togafitiga o le inisalini (otaota e maua ai le suka e le faatagaina mo tamaitai ua maitaga), ma o le tui o le inisalini e faateleina seia oo ina pau le sukuka i le taumatau ao maitaga. O le mea moni, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai - e maua e se fafine le inisalini, mulimuli i se meaʻai ma tausisia le suka i totonu o le masani mo fafine maʻitaga.

O a faailoga o le maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga?

O lenei maʻi le gasegase e leai ni faailoga i fafo ae leʻi oʻo mai i le ultrasound e sili atu le telē. I lenei taimi, e mafai lava ona amata togafitiga, ae ua tuai. O togafitiga e sili ona amataina muamua. O le mea lea, o tamaitai uma lava ua faʻamalosia e ave se suʻega toleniga o le kulukose i le va o le 24 ma le 28 vaiaso o le gaioiga. O le faateleina o le suka o le toto i se fafine maʻitaga e mafai ona masalomia pe a maua e le fafine le mamafa o le mamafa. O nisi taimi o maʻi e faʻailoa le tele o le galala ma masani ai. Ae e seasea lava. E le mafai ona e faʻalagolago i nei faʻaʻailoga. E tatau ona faia se suega o le faapaleni o le kulukose i soo se mea lava.


Faʻamatalaga Tagata

Na tuuina mai foi ia te aʻu lenei mea na tupu. O aʻu o se meaai. O le suka e masani lava. Ae o le fua na fai mai tele. Masalo na ou alu i se meaai i le leva o le taumafataga. Faamolemole taʻu mai pe faapefea ona aafia le tamaititi i le maʻisuka. E matua popole lava.

E i ai laʻu kukisi tutusa ma lenei GSM!

I le muamua B, 10 tausaga talu ai, sa faateleina le suka i le 6.4, ae sa ou alu i se meaai, tuu i lalo ma pau i tua atu o aʻu. GDM e leʻi maua

O nei ua fomaʻi nei fomaʻi i lenei suka, ua tuʻuina atu tulaga faʻataʻitaʻi mo fafine maʻitaga. E le silia le 5.1 i luga o se manava gaogao ma aʻo le i 'ai

GDM na tuuina mai ia te au i luga o le faavae o le faateleina o le suka o le 5.5 i luga o se manava gaogao ma le hemoglobin glycated masani. Na faʻamaualuga manatu ma e le mafai ona aveeseina le siama e tusa lava pe maua ai le suka.

Ou te tetee atu i le inisalini. Ae e le tele au suka, o le maualuga e maualuga i le 6.0.

Sa faatonuina au i se meaʻai ma le suka i le glucometer i le fale. Sa ou teena le falemai i le 32 vaiaso (fuafua mo le maʻisuka i se poloaiga fou). Afai ou te mulimuli i se meaai, ona ou maua lea o le 4.7 suka i le taeao, pe a ou le mulimuli, ua ou tusia. O lenei mea na ou tu ai. O le a ou le faatagaina loʻu tuiina o le inisalini pe a ou solia le suka i luga o se meaai malosi, ma a mavae le 36 vaiaso e sili atu ona faigofie le laveai nai lo le inisalini tui ma toso i luga i le 40 vaiaso, e le o manino pe aisea.

Ou te le iloa vaalele o le eao le a le suka o ia oe! Masalo e oʻo atu i le 10 tausaga, ona ou le iloa lea le mea e fai nei, feanu pe afai o le urine e leaga i le acetone.

A oʻo ina faʻamautuina le inisalini mo le maʻisuka faʻamama

Ole tui e le o faʻamaonia vave pe a uma ona iloa le faʻamaʻi, i le taimi muamua, e fautuaina tamaitai i se taumafataga ma gaioiga faaletino, togafitiga. A maeʻa le 2 vaiaso, e tatau ona e suʻeina se suʻega ole toleniga kullukose. Afai e sili atu le maualuga o le suka toto i le 5.1 mmol / L, ma le 60 minute i le maea ai o le fofo o le kulukose - 6.7 mmol / L, ona fautuaina lea ole inisalini.

O tamaitai e iai ni aʻafiaga e ono fesiligia e tatau ona faia suʻega toto. E mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga faaopoopo e ala i le suʻesuʻega o le hemoglobin glycated.

O le inisalini e faʻaalia i le i ai o ni faʻasalaga lē faʻaalia - faʻaleagaina le fausiaina o tama. Ona o le maualuga o le suka o le toto, o se tulaga e taʻua o le homopathy o le maʻisuka. O ona faailoga e mafai ona faʻamoemoeina e ala i le ultrasound:

  • fua tele
  • o le ulu e 2 liʻo,
  • fulufulu mafiafia o le ua,
  • faateleina le ate, toto, fatu,
  • o le paʻu ua fulafula, ua mafiafia,
  • polyhydramnios ua aliali mai ma ua tupu, ma o isi mafuaaga e le aofia ai.

Suesuega o le aoga o le inisalini e faʻamaonia ai o le muaʻi amata ona faʻaaogaina e se fafine pe a maeʻa ona maua le maʻisuka, o le faʻaitiitia o le lamatiaga o maʻi o lana tama e leʻi fanau mai.

O pills e faʻaitiitia ai le suka i le taimi o le maitaga ua faʻasaina. E mafua lenei mea i le mea moni e mafua ai le tuputupu ae o le tino o le tino i totonu o le pepe.

Ma o iinei e sili atu e uiga i le taumafa mo le maʻisuka ituaiga.

Auala e maualalo ai le suka e aunoa ma le insulin i le taimi o le maitaga

Pe a faʻaalia le maʻisuka faʻamaʻi poʻo le taufaʻamataʻu o lona atinaʻe, e tatau i tagata gasegase ona sui a latou meaʻai, faʻatupulaia le gaioiga faaletino, ma faʻaaoga fualaau faʻapitoa i le faʻaaogaina o le hypoglycemic.

O le fautuaga muamua mo ituaiga uma o le gasegase o le tino, o le toe iloilo lea o le meaai. O oloa uma e aofia ai le suka, mea faʻafiafia, pateta, fua suamalie, o le meli e tatau ona vaʻaia atoa. E fautuaina ina ia faaitiitia le tele o taumafa gaosi:

  • meaai e mafai ona kuka
  • saisi,
  • aano o manu ma iʻa
  • oloa faʻapipiʻi
  • sau sau
  • meaʻai vave
  • sua sua
  • suauu
  • piko
  • marinades.
Mea faasaina

O meaʻai gaʻo, falai ma mea vevela e faʻasaina foi.

O le lisi e aofia ai:

  • fualaau faisua ma fou
  • kusi sisi 2-5%, susu susu susu e aunoa ma ni faʻaopoopoga o fualaau aina ma suka,
  • vevela aano o manu, iʻa, moa, seafood,
  • cereals mai fatuga atoa (sei vagana semolina, couscous, araisa paepae),
  • falaoa ma le fala
  • moa fualaʻau, nati,
  • greens
  • vine, fua e le o le suamalie.

E tatau ona e 'ai i le 6 taimi i le aso - tolu meaai autu, lua fasimoli ma se susu susu ao lei moe. O lapisi e tatau ona vave saunia, ia i ai oloa e ola aʻe i le nofoaga e nofo ai. O le faigofie o le lisi autu ma le tele o fualaau faisua ma meaai susu mai le natura na afua mai i totonu, o le faigofie atu lea ona ausia sini e manaʻomia.

Gaoioiga faaletino

O le faateleina o le tulaga atoa o gaoioiga e fesoasoani e foia ai le tetee atu o le tino i o latou lava inisalini. O lenei faiga lea e mulimulitaʻia ai le tupuga o le maʻisuka faʻamaʻi. O le faamalositino e lagolagoina ai le leo lautele o le tino, e puipuia ai le gaʻo tele o gaʻo.

Vaavaai i le vitio e uiga i le lavelave o faʻatinoga mo fafine maʻitaga:

Fautuaina o uta e aofia ai le savali, aau, yoga, togafitiga mo fafine maʻitaga. O le aofaʻi o le umi o vasega e le itiiti ifo ma le 150 minute i le vaiaso e maua ai se togafitiga.

Vaitalaʻau

O le tuufaatasiga o totogifuapauina e aofia ai laʻau e maua ai se aoga aoga i metotia. E tatau ona manatua i le taimi o le maitaga, ua naʻo le fomaʻi e faatonuina ai. O togafitiga sili ona lelei e aofia ai:

  • fualaau 'aina ma laulaau o laumei, lingonberries,
  • bean leaves
  • laulaau o le birch, lanati, fuamoa, togalasi vao,
  • rose alovae, hawthorn,
  • flax fatu
  • suauu sana.

E mafai ona faia taʻitasi pe o se tuufaatasiga o 2-3 otaota. E mafai ona mafua mai i le tele o phytopreparations mea e ono afaina ai, o lea e lelei ai le filifili 1-2 vaega ma suia i latou.

Faʻailoga

O mea e lamatia ai le maʻisuka ituaiga e lisiina i luga. O fafine o loʻo latou auai ai e manaʻomia le suʻeina o le kullukose i le tulaga fuafuaina o le maʻitaga. I le taimi o lenei suʻega, o le anapogi na suʻeina ai le toto, ona tuʻuina atu lea o le vai inu vai i le tagata maʻi, e toe maua le toto pe a uma le 1 ma le 2 itula. I tagata e leai se metabolism o le carbohydrate, e maualuga le suka pe a maeʻa le kulukose. Masalo o le suʻega o le a iloa ai le maʻisuka ituaiga muamua poʻo le ituaiga 2. I le leai o ni aʻafiaga o aʻafiaga, e le o faia se suʻega o le faapaleni o le kulukose i le laasaga o le fuafuaga, ae o loʻo i ai i le taimi o le maitaga, i le amataga o lona tolu tausaga.

O le a le suega o le maʻitaga mo le maʻisuka?

Faʻaaoga se suʻega toleniga o le kullukose. E manaʻomia le 2 po o le 3 itula ma manaʻomia ni nai toto samples. O fomaʻi eseese e taitaia lenei suʻesuʻega ma se vaifofo o le 50, 75 poʻo le 100 kalama o le kulukose. O le auiliiliga mo le hemoglobin glycated e sili atu ona faigofie, ae i lenei tulaga e le fetaui, aua e tuai ona maua.

I luga o se manava gaogaoLalo 5.1 mmol / L
1 le itula pe a uma le taumafatagaLalo 10.0 mmol / L
2 itula pe a uma se taumafatagaLalo 8.5 mmol / L

A uma ona pasia le suʻega o le faapaleni o le kulukose, o le a maua se suʻesuʻega o le maʻisuka faʻafesoʻotaʻi pe afai e sili atu ma le tasi o tau e sili atu nai lo le tau o le aofaʻi ua faʻaalia. I le lumanaʻi, o le inisalini e tuʻuina i se auala e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose o le kulukose, 1 ma le 2 itula talu ona 'ai. Matou te toe fai atu ua natia le gasegase o le kulukose. E mafai ona iloa i le taimi na o le fesoasoani o suʻega toto mo le suka. Afai e faʻamaonia le faamaʻi, e tatau foi ona e mataʻituina le toto ma le gaioiga galue. Mo lenei, o le a fautuaina e le fomaʻi totoga o toto ma urine, fautuaina oe e faʻatau se fale e siaki le toto.

Le masani o le suka toto i fafine maʻitaga

Faitau le faamatalaga auiliili, "Tau Sugar Rate." Malamalama i le eseʻesega o lenei masani mo fafine maitaga ma isi vaega uma o tagata. O loʻo faʻamatalaina foi e le tusiga pe faapefea ona ese le tauvaga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga i fafo atu ma i le gagana Rusia. O faʻamatalaga e tuʻuina atu i luga o ni laulau talafeagai.

Tagai foi i le vitio i lalo. I totonu, o loʻo taʻu mai e Dr. Bernstein le moni saʻo o le suka mo tina maitaga ma le a le mea e tatau ona tatau ai. Aoao pe faʻapefea ona maua i ni nai inumaga o le inisalini, poʻo le leai foi o ni injections, mulimuli i se taumafataga talafeagai.

E faʻapefea ona faʻaitiitia le suka i le maʻisuka faʻamaʻi?

O le togafitiga o le faʻaitiitia o le toto o le tagata mamaʻi ae le faʻafefeina ina ia le pa'ū i lalo masani. O auala e ausia ai lenei sini o loʻo faʻamatala auiliili mulimuli ane i lenei itulau. Leai ni fualaau oona e faaaoga. O se meaʻai e faʻamatalaina, lea, pe a manaʻomia, e faʻapipiʻiina i inisua o inisalini. O le malosi faaletino e fesoasoani e maualalo ai le kulūkose. Ae e le fautuaina i latou mo fafine maʻitaga, ina ia le faʻaosoosoina ai se faʻanoanoa.

E faapefea ona faʻaitiitia le suka i le taeao i luga o se manava gaogao?

Faitau le tala auiliili, "Sugar i luga o se manava gaogao i le taeao." Faʻatasi ai ma le faʻatagaga a lau fomaʻi, taumafai e tui le inisalini umi ile po, pei ona tusia. O loʻo taʻua foi i le tusiga le metformin. Ae ui i lea, o lenei vailaʻau e le masani ona faatonuina mo fafine maʻitaga e faʻaitiitia o latou toto suka. Faʻaaogā na o mea taumafa paleni ma inisalini.

Tisipisi gasegase: togafitiga

O le fofo autu o le taumafa. Afai e manaʻomia, e faʻapipiʻiina e le iniseti o le inisalini i fua saʻo tonu, e tusa ai ma se fuafuaga a le tagata lava ia. Faʻamau masani e fomaʻi le numera o le laulau taumafa 9. Ae peitai, o lenei taumafa e le fesoasoani i fafine maitaga e aumaia le suka i le masani. O le website endocrin-patient.com e faʻateleina ai se taumafataga sili atu ona maualalo le gaosiolosi e pulea ai le gasegase o le kulukose. O lenei taumafataga e talafeagai mo tamaiti ma fafine maʻitaga. Faitau atili e uiga i lalo ifo. A o le gaioiga faaletino, o fafine maʻitaga e tatau ona faʻaeteete ia aua le faʻafefeteina lo latou ola lelei ae le faʻaosoosoina ai se faʻanoanoa. Talanoaina lenei mataupu ma lau fomaʻi. O le taamilosaga atonu e saogalemu ma aoga.

O le a le lamatiaga o lenei maʻi?

O le maʻisuka ituaiga e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le fetus. I le taimi o le fanau mai, e ono tele le mamafa o le tino o le pepe - 4.5-6 kilokalama. O lona uiga o le fananau mai o le a faigata ma atonu o le a manaʻomia se vaega e le o iai. I le lumanaʻi, o ia tamaiti o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le afaina ma isi faafitauli. Faʻasaga i tua o le maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga, o loʻo lamatia le lamatiaga o le matua. O se faʻalavelave lea e maua i le toto maualuga, fulafula, ma le foliga mai o le popo i totonu o le urine. E ono lamatia ai le ola o le tina ma le tamaitiiti. I ia tulaga, e masani ona leai se filifiliga a fomaʻi ae mafua ai le fanau mai vave.

O le mamafa o le tino o le fetal e taua o le macrosomia. O se pepe faatoa fananau mai e ono oʻo i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻaitiitia le muscle, faʻamalo o le sufuga suʻe, edema ma le jaundice. E taʻua lenei mea o le maʻi o le maʻisuka. I le lumanaʻi, atonu o le a le maua ai le fatu, faʻaletonu i le mafaufau ma le faʻaleleia o le tino. O se fafine e maualuga lona lamatia o le maʻisuka ituaiga 2 i le matua o lona matua. O se meaʻai maualalo-kapeti e aloese mai faʻafitauli i le maitaga. E faʻavasega ai le suka ma le toto. O le a manaʻomia le inisalini e faʻaitiitia. O le tele o tagata gasegase e mafai ona latou lafoai atoa le puleaina o le inisalini aʻo tumau pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Pe a mavae le fanau mai o le maʻisuka faʻamalosi?

Ioe, o lenei faafitauli e toetoe lava ina mou atu i le taimi lava e uma ai le fanau. E le toe afaina le placenta i le tala o le hormonal. Faafetai i lenei mea, o le malosi o le inisalini ma le kulūkose o le toto e toe foʻi i le masani. O le tele o tagata gasegase e manaʻomia inisiua insulin seia oʻo ina tuʻuina atu. Ae peitai, afai o le fuaina o le siama o lenei hormone e le taofia le galue i le taimi, pe a uma ona fananau mai e mafai ona faaitiitia le suka o le toto. O fomaʻi e masani ona amanaia lenei mea pe a faatulaga le inisalini o le inisalini. A maeʻaeʻa mai le falemaʻi, e tumau pea le maualuga o le maʻisuka ile maʻisuka ituaiga 2. E i ai foi faafitauli i le isi maitaga e sosoo ai. O le mea lea, e talafeagai le mulimuli i se mea maualalo maualalo mo le puipuia.

O fomai e masani ona fautuaina meaai # 9 mo fafine ei ai le maʻisuka ituaiga. O lenei taumafa e aʻafia ai le gaʻo gaʻo ma le calorie, e 'ai e 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti. Faitau atili e uiga i lea mea i totonu o le tusiga "Taʻitaʻaiga o le laulau 'aʻai 9". O le faʻafitauli o le le fesoasoani i le faʻasaʻoina o le suka i le taimi o le maitaga. Aua o lenei taumafataga ua lofituina i meaai e faateleina ai le kulukose toto. E le gata i lea, ona o le calorie limitation, e maua ai e tagata gasegase masani le fiaai. E le masani ona faʻaleleia mea taumafa masani. O se faʻagata taua o le faʻaaogaina o caloric i le taimi o le maitaga o se manatu lautele.

O le website endocrin-patient.com e fautuaina ai se taumafataga maualalo-gaosi e pulea ai le maʻisuka faʻamaʻi. E faʻamamaʻa atoa meaʻai e faʻaleleia ai le kulukose o le toto pe'ā uma ona 'ai. O le mea lea, o le suka e toe foʻi mai i le masani ma tumau ai le tumau masani. O lenei taumafataga e faʻapenaina ai le toto, faʻasaʻo le edema ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le matua. E masani ona faʻaaoga e togafitia le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Mai le maualuga o le suka i le taimi o le maitaga e fesoasoani foi, e aunoa ma ni aʻafiaga faʻaleagaina.

Mataʻituina se vitio pe faʻafefea ona puipuia aʻafiaga o gaʻo, gaʻo ma gaʻo gaʻo. O le maʻisuka ituaiga o loʻo talanoaina i totonu mo le 5-7 minute.

I le maualuga maualuga, o le a mafai ona faia e aunoa ma ni inisua o le inisalini. Ma afai e tatau ona e toto, e te manaʻomia ni nai laasaga.

O tagata e mulimulitaʻi i se meaʻai maualalo e maua ai le ketones (acetone) i la latou urine. O fomaʻi e masani ona fefefe i fafine maʻitaga o loʻo maua i le urine e faʻateleina ai le ono tupuga mai. E le saʻo lenei mea. I le afa lona lua o le maʻitaga, o le ketones i le urine e mafai ona maua i le toetoe lava o fafine uma, e tusa lava po o a latou meaai. Ua leva ona maua e tamaitai Amerika le tele o aafiaga le aloaia e ala i le faʻaaogaina o se taumafa maualalo i lalo ifo o le gaʻo i le taimi o maitaga. O lenei aafiaga na lelei. Na manino mai e leai se manaʻoga e faʻaopopo nisi fualaau aina poʻo soʻo se isi mea gaʻo i gaosia oloa ina ia mafai ona aveese le acetone. Siaki lau suka i le tele o taimi i se glucometer, ma sili atu le aua le fuaina ketones i lau urine.

Matamata i le vitio i lalo. O le a fesoasoani ia te oe i popolega e uiga i le acetone.Saili pe fia le gaʻo e manaʻomia ona e 'ai mo le' aiga o le taeao, 'aiga o le aoauli ma le' aiga o le afiafi ina ia mafai ona pulea le maʻisuka faʻamaʻi, puipuia oe mai le edema, maualuga toto maualuga ma isi faʻalavelave.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka faʻamama?

Faaaoga le lisi o oloa faatagaina, o le lisi o oloa faʻasaina ma le faʻataʻitaʻiga mo le vaiaso. E mafai ona e maua fua o mea e saunia ma saunia ma au lava, pe ana fai e aofia ai oloa gaosia faʻatasi ma le tuusaʻoina o mea faʻasaina. O le taumafataga e mafai ona fesuisuiai, lelei ma faamalieloto, e oʻo lava i le tino, e fuafua i le paketi. O loʻo i ai uma mea uma e tatau ai, o gaʻo maloloina lelei, vitamini ma fiber. E le manaomia gaʻo gaʻo mo le atinaʻe o tama. O fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka ituaiga e mafai ona faia se mea leaga. O le mea lea, e sili atu le vavaeeseina mai latou mai le taumafataga.

O tagata maʻi e tele lava ina latou fiafia i mea nei: o fatu o fatu, fatu, nati, meaʻai, susu. O Porridge ma meaʻai e faʻateleina ai le toto toto. E tatau ona vavaeeseina i latou ona o latou faʻaleagaina tele. E mafai ona fufulu fatu laau e aunoa ma le suka ma isi mea suamalie. O nisi ituaiga o nati e talafeagai mo oe, o isi e le lelei tele. O nusi sili o Brazil, macadamia ma hazelnuts. O mea lelei o pala, almonds ma peanesi. E le tatau ona 'aina' aina palu. O fatu ma fatu e sili atu ona maloloina i foliga masani nai lo falai. O le mea sili e te le masimaina mo le puipuia o le edema. O meaʻai susu, e sili ona lelei le sisi. E mafai ona e faaopoopo le kulimi i le kofe, o loʻo i ai se yogurt papaʻe sinasina e aunoa ma fualaau aina ma suamalie. O le faʻaaogaina o le siʻi kulupu e sili atu le faʻagata.

Aisea e le mafai ai ona 'ai le selu?

Meli ma isi suamalie vave ma faateleina le maualuga ole kulukose o le toto. E mafai ona e mautinoa e ala i le fuaina o le suka pe a uma se taumafataga ma se glucometer. Afai o le maitaga e faigata ona maua i le maʻisuka gestation, o nei oloa e afaina ai le fafine ma lana pepe e leʻi fananau mai. E mafai ona e faʻaaoga le stevia e suia ai le suka. O le faʻaaogaina lelei o sukalati malulu, faatasi ai ma le koko o le koko o le itiiti ifo ma le 86%, ua faatagaina foi.

O a ituaiga o fua e mafai ona ou 'ai?

Cherry, strawberries, apricots, soʻo se isi fualaau aina ma vine e faateleina ai le suka i totonu o le toto ma o lea e sili ai ona leaga nai lo le lelei. Lelei e le 'ai i latou uma. O fafine maʻitaga o loʻo i ai le maualuga maualuga o le suka na fesoasoani i se taumafataga maualalo mo le tele o tausaga. Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, na fautuaina e faaopoopo atu kāloti, beets ma fualaau aina i mea e faatagaina ma fautuaina e aveese ai le acetone i le urine. I tausaga talu ai nei, ua faʻapupulaina faʻamaumauga, lea na faʻaalia ai e le talafeagai lenei mea.

E toʻa selau tamaitai Amerika ua faʻamaonia na latou fananau mai ni tamaiti soifua maloloina e aunoa ma ni faʻafitauli, i le mulimuli i se taumafa maumaututu laiti i le taimi o le maitaga, faʻamaʻi atoa fua. Meaʻai faasaina i le taimi o le maitaga mafua ai le tele o le mamafa o le mamafa, saofaga i le edema, faʻalautele le toto toto, toto totoga ma le lamatiaga o le matua. E aoga le mafua ai ia oe lava ia faafitauli uma mo le fiafia i se taimi malie mai fua?

O fualaau mamago e tutusa lava le leaga e pei o fualaau aina fou ma vine. O le manaʻomia tele o fualaau 'aina ma isi meaʻai gaʻololoa-o se mea leaga leaga. Carbohydrates, e le pei o puipuiga ma gaʻo, e le o ni mea e manaʻomia mo fafine maʻitaga, isi vaega o tagata matutua ma tamaiti. O le faateleina o le suka o le toto e maua ai le gaosiga o le gaʻo i lou tino. O le mea lea, e manaʻomia ona faʻamapulaʻa pe vavaeeseina atoa mai le taumafataga. O le ae mauaina uma fiber ma vitamini talafeagai mai greens, nati, kapisi ma isi fualaʻau faatagaina. Nai lo o fua i le taimi o le maitaga, togafiti oe i ni meaʻai suamalie po o ni iʻa.

O le inisalini e faʻaaogaina

I le taimi o le maʻitaga, e le o faʻatagaina fualaau uma. Faʻaaoga vailaʻau e faʻamautuina ai le saogalemu mo le tina ma le tamaititi faʻatali. O nei fualaau faasaina e aofia ai le inisaliniina o le gaosini:

  • mulimuli ane - Humalog, Novorapid,
  • puupuu - Humulin R, NM, Faiga faʻavavevave,
  • Taimi umi - Levemir, Insuman Bazal, Humulin NPH.

I tulaga taitasi, e filifilia taitoatasi. O le polokalame o la latou pulega e faalagolago i mea na maua mai i faʻamatalaga i aso taitasi o le toto suka. O fafine maʻitaga e masani ona manaʻomia le falemaʻi i le pito o le endocrinology mo le taimi muamua o le togafitiga o le inisalini.

Fua o glucose concentrations e faia i le taeao i luga o se manava gaogao, ona muamua lea o taumafataga ma le 60 ma le 120 minute pe a uma le taumafataga. Manaoga manaʻomia ma po i le 2, 4 ma le 6 itula e fuafua ai le tali i le inisalini tui.

E mafai ona ou faʻaogaina le fructose mo le maʻisuka faʻamaʻi?

Fructose o se mea sili atu ona leaga nai lo le kulukose. E amata ona ia faateleina le suka toto e le vave ona uma ona 'ai, ae mulimuli ane.

Matamata i se vitio i le fructose i le maʻisuka. O loʻo talanoaina ai fualaau aina, meli meli, ma meaai maʻisuka faapitoa.

E le o vave ona gaogao le fructose, ae mo le tele o itula. E pulea e ia le tele o faafitauli ao faʻapenaina e le tino. O meaʻai faʻamaʻi o loʻo i ai lenei mea e faʻaaogaina o mea mama ia. Aloese mai ia i latou. Fructose, lea e maua i fualaau aina ma vine, e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2 ma faʻaleagaina le ala o lenei maʻi. O le tele o faʻamaoniga o loʻo faʻapupulaina lea e faʻaolaina ai le atinaʻe o le gout ma faʻatele ai le malosi o ona osofaiga.

A e manaʻomia le faʻamautuina o le suka toto, i tulaga ogaoga, e le mafai ona e faia e aunoa ma le inisalini. O le taumafataga maualalo o le gaosiga, faʻamatalaina i luga, e mafai ai e le tele o fafine maʻitaga ona tumau lelei le suka e aunoa ma le inisiua. O nisi tagata gasegase e manaʻomia pea le inisalini. Mo i latou, o le maualalo o le meaʻai gaʻo i le tele o taimi e faʻaitiitia ai le fua o le homone. Faamolemole ia matau o fomaʻi i totonu o le fale e le o masani i ni tulaga maualalo ole inisalini.

Afai e te aofia ai fualaʻau, suamalie ma isi mea faasaina i au meaʻai, e tatau ona faʻaopopo le fualaau ma le tele ole injections. I lenei tulaga, o le toto o le a oso pe tumau maualuga maualuga. Talanoa ma lau fomaʻi pe afai e manaʻomia lou tuiina o le inisalini. Afai o lea, ona ave lea o se inisalini taʻitasi ma lau fomaʻi. Faitau atili i tusiga "Iloiloina o tui o le insulin umi mo le injections i le po ma le taeao" ma le "Filifilia o suʻaga puupuu ma faʻamalosi le inisalini aʻo leʻi 'ai."

O le a le ituaiga inisalini e faʻaaoga mo GDM?

Muamua lava, o le inisalini faaumiumi e amata ona tui. O le tele o taimi, ua faatonuina Levemir. Talu ai ona o molimau faʻamaonia ua maua mai mo lenei ituaiga inisalini mo fafine maʻitaga. E mafai foi ona e faʻaaoga se tasi o fualaau faʻatauvaʻa Lantus poʻo Tresiba. E le manaomia le tuiina o le inisalini ole tui Protafan poo se tasi o ana mea tutusa - Humulin NPH, Insuman Bazal, Biosulin N, Rinsulin NPH.

I tulaga ogaoga, atonu e te manaʻomia nisi injections o le inisalini puupuu poʻo le faʻasolosolo ao lei oʻo i taumafataga. E mafai ona latou faatonuina le fualaau faasaina Humalog, Apidra, Novorapid, Actrapid poo se isi.

O fafine maʻitaga i luga o se meaʻai e maualalo i le gaosiga masani e masani ona le manaʻomia le tuiina o le insulin i le taimi muamua ao leʻi 'ai. Vagana se mea e seasea tupu pe afai o le maʻisuka ituaiga 1 e sese ona o le maʻisuka ituaiga.

I le taimi nei, e sili atu le aloese mai ituaiga o inisalini e gaosia i le lotoifale. Faʻaaogā se fualaau oona e faaulufaleina mai, e tusa lava pe e tatau ona e faʻatau mo lau tupe. Matou te toe fai atu o le mulimuli i se taumafataga maualalo e maualalo ai le tui o le insulin i le 2-7 taimi faʻatusatusa i mea e faʻaaogaina fomai.

E faʻapefea ona toesea le inisalini pe a uma ona fānau i le maʻisuka faʻamaʻi?

I le taimi lava e uma ai le fanau mai, o le manaomia o le inisalini i le maʻisuka fafine e paʻu tele. Talu ai ona o le placenta ua faamuta le vavalalata mea e faaitiitia ai le lagona o le tino i lenei hormone. O le mea e ono tupu, o le a mafai ona faʻaaoga atoa le iniseti o le inisalini. Ma o le toto e le mafai ona tulai, e ui lava i lenei faalēaogāina.

Afai e faʻaauau pea ona tui le inisalini pe a uma ona fananau i totonu o aitema e pei o le taimi o le maitaga, e ono pa'ū lelei lou kulūkose. E foliga mai o le a tulai mai le hypoglycemia. Ae ui i lea, o fomaʻi e masani lava ona iloa lenei tulaga lamatia. Latou te faʻaitiitia le tui insulin i o latou gasegase ile taimi e puipuia ai.

O fafine ua maua i le maʻisuka faʻapitoa e fautuaina e nonofo i luga o se meaʻai maualalo i lalo ifo o le kalapu pe a uma ona fanau mai. E iai se faʻafitauli taua o le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga 2 i le 35-40 tausaga. Faʻateʻa meaʻai gaʻo mai lau meaʻai e aloese ai mai lenei faʻalavelave.

18 faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka ituaiga

Le aoauli lelei, Sergey!
E 30 oʻu tausaga, maualuga 155 cm, mamafa 47 kilokalama. I le taimi o le maitaga, na ou mauaina le 8-9 kg, ae o mea uma ina ua uma le fanau mai. I le taimi o le maitaga (sa i ai le IVF) i le maea ai o le GTT, na faia ai le suʻesuʻega o le GDM, o le suka suka 3.68 - 11.88 - 9.35. Na aveesea le toto mai se tamailima. Na ia tuuina atu le hemoglobin glycide 4.77%, C-peptide 0.98 (masani mai le 1.1). Sa fesoasoani le taumafataga ma faamalositino. O le kulimi anapogi o taimi uma lava e atoatoa. Leai se inisalini na faatonuina. E fautuaina e toe fai GTT 3 masina talu ona fanau mai. Ou te tulimatai atu i se asiasiga i le endocrinologist ma le tofiga i le GTT. I le fuaina o le suka i se glucometer i le fale, na ou iloa ai pe a faʻaaogaina gaʻo gaʻo, e tupu i le itula i le 7-8, o nisi taimi 9. Na ou taofia le faʻaaogaina o mea uma mai le lisi o meaai faasaina, ma pasia suega. O le hemoglobin Glycated 5.17%, C-peptide 0.64 (masani mai le 1.1), inisalini 1.82 (masani mai le 2.6), glucose 3.56. E mafai faamolemole taʻu mai ia te au pe o le maualalo o numera o le C-peptide o loʻo taʻu mai ai se faagasologa e le faʻafefeteina o le maʻisuka? Ou te fefe a o leʻi asiasi i le endocrinologist i le 5 aso o le a ou valea. E itiiti lava ni faʻamatalaga e uiga i lenei mea. O le sao o le suka e masani ona masani ai i laʻu meaai, ma e masani ona tausisia le masani ai pe a uma ona 'ai ma se meaai. Na fanau mai le pepe e aunoa ma ni faailoga o faʻalavelave, mamafa 3700, maualuga 53. Faʻafetai tele mo lau fesoasoani!

Pe o se foliga maualalo o C e foliga mai o se maʻisuka e le mafai ona faʻafitia?

Ioe E leai sou mamafa mamafa, o sina mea itiiti o lou inisalini ma le le lelei o le faapalepale i gaʻo. O le maʻisuka muamua lea o le maʻisimune. O le maʻitaga e mafai ona avea ma se faʻamalosi e amata ai.

Ou te fefe a o leʻi asiasi i le endocrinologist i le 5 aso o le a ou valea.

E leai sau mea e popole ai. O lenei faʻamaʻi, amata i le matua, e faigofie. E le afaina ai le lelei o le olaga ma e le faaitiitia ai lona umi, ma le lelei lelei.

Manaomia ona fai:
1. Mulimuli ma mulimuli i se taumafataga maualalo, e taumafai e faʻafeiloaʻi uma le aiga.
2. Aoao e tuʻuina atu ia te oe le iniseti tigaina ma se tui tui o le inisalini, faʻaaoga saline mo aʻoaʻoga, e pei ona faamatalaina iinei - http://endocrin-patient.com/vvedenie-insulina/.
3. Siaki le suka, mo se faataitaiga, tasi i vaiaso uma.
4. Ia saunia mo le tuiina o le inisalini i taimi malulu ma isi faʻamaʻi pipisi.

Afai e te le faia uma nei, ona oʻo lea i le 40-60 o le "bouquet" o faʻafitauli o le maʻisuka e mafai ona tupu i luga o vae, mata, ma fatugaʻo. Ia, o le a sili atu lou vave tausaga nai lo au uo. I le isi itu, e le faigata le tausisia o le suka i le masani, ma o le tausisia o le tulafono e le faalavelave i le ola. E mafai ona e faia se mea, fai tamaiti nei.

I le aluga o taimi, atonu e talafeagai le tuiina o le inisalini, e ui lava i le mulimuli i se taumafataga. Ae ui i lea, o toese o le a faʻaleagaina pe a faʻatusatusa i faʻaaogaina e fomaʻi fale ma maʻisuka. O le ae le maua ni mea matautia e tusia e le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

E le mafai ona e malilie e ola i le suka o le toto 6-7, ma sili atu, sili atu. E tatau ona ave le inisalini i se tulaga maloloina o le 3.9-5.5 ma le mausali 24 itula ile aso.

Faafetai, Sergey! Ua e tafiesea oʻu masalosaloga mulimuli. Faamolemole taʻu mai, o le a latou faatonuina se GTT lona lua, talu mai le 12 vaiaso talu mai le fanau mai. E aoga le faia i loʻu tulaga? Ou te malamalama o lenei suega o le a le foia ai le faafitauli mo aʻu, ma o le ai ai se afaina mai le uta o le kulukose.
Ma e uiga i le inisalini. O lona uiga, seivagana ua ou tipi, pe afai o le suka e masani, ae ia saunia? Ou te faatoese pe a ou fai ni fesili valea. Ou te fia iloa pe faʻapefea ona fausia se talanoaga ma loʻu finocrinologist. O loʻo ou taoto pea e uiga i le tulaga. Ae peitai, ou te talitonuina lou manatu. Faafetai i le taimi muamua!

Taʻu mai, faʻamolemole, o le a ou tofia se GTT lona lua. E aoga le faia i loʻu tulaga?

O le suega o le toleniga o le glucose, o le suega o le toleniga o le glucose (GTT), e taua le faia naʻo le taimi o le maitaga. Talu ai ona o le hemoglobin glyco e maua ai aʻafiaga leaga pe a maualuga le suka o le toto ua afaina ai le fetus.

I le faaopoopo atu i fafine maʻitaga, e leai se tasi e tatau ona faia GTT. E le lelei le faʻamaonia o tamaiti i lenei auiliiliga. Maua se mita saʻo ile kulukose o le toto i le fale. Siaki le hemoglobin glyc i taimi uma.

I le faʻamuamua, nai lo le aveina o le GTT, e mafai ona e fuaina le suka i le fale ma se glucometer 3 taimi - aʻo leʻi faia se taumafataga e tumu i gaʻo, ma sosoo ai ma le 1 ma le 2 itula pe a uma. Ae vagana ai e saʻo le masini. E oo lava i mita lelei o le kulukose o le toto e maua ai sina mea sese. Ae na te le faalavelaveina. I le tulaga aloaia, e leai se tasi o le a faamaonia le fautuaga e fua le suka i le fale i se glucometer nai lo le pasia o se suʻega suʻesuʻe.

afaina mai le utaina o le kulukose

E manaʻomia lou faʻaalu 2-3 itula ile fale suesue i se siosiomaga popole. Ia, o le afaina o le utaina o le kulukose o le ioe foi.

Ma e uiga i le inisalini. O lona uiga, seivagana ua ou tipi, pe afai o le suka e masani, ae ia saunia?

E saʻo. Aua le faʻavalevalea e iloa pe faʻapefea ona faia ni inisiua ma tui inisalini ma le saline o le tino muamua.

Ou te fia iloa pe faʻapefea ona fausia se talanoaga ma loʻu finocrinologist.

E le gata i le le atoatoa o le tino, ole inisalini saoloto ma isi mea aoga e manaʻomia ile endocrinologist. O nei mea uma e le susulu mo oe. Vagana ai o le ai ai ni faʻafitauli matuia o le maʻisuka, o loʻo e taumafai e puipuia. E te le manaʻomia le alu i le endocrinologist.

Talofa Ou te fiafia i lou manatu pe na ou maua i le maʻisuka ituaiga. Tausaga 33 tausaga, maualuga 169 cm, mamafa 81 kilokalama, e 10 kilokalama na faateleina i le taimi o le maitaga. I le 29 vaiaso o le maʻitaga. Le iʻuga o le paʻu suka: anapogi - 5.3, 1 le itula talu ona faʻaaogaina le kulukose - 8.4, pe a uma le 2 itula - 8.7. Na vave lava ona ou maua lenei taufaafefe, e ui o le taunuuga e na o sina mea itiiti nai lo le masani. Aʻo leʻi pasia le suʻega, na ou lagona le atuatuvale, aua sa i ai se sisi ma se faasea i lalo o le faitotoa, e tatau ona ou malaga mamao, e le mafai ona ou taliaina i lena aso. E le gata i lea, i le afiafi sa ou le inuina le vai - Sa ou manatu e le mafai. Ua uma ona ulufale atu fomaʻi i le siama i luga o le kata mo au, e peiseai ua pala. E saʻo lenei mea? E tatau ona e tui tui inisalini?

Ua uma ona ulufale atu fomaʻi i le siama i luga o le kata mo au, e peiseai ua pala. E saʻo lenei mea?

O lau fesili e le mafai ona taliina ma le le mautonu. I soo se tulaga lava, e sili atu le maualuga o lou suka toto nai lo le mea e te manaʻo ai. Po o le a lava le sao o le siama, e aoga mo oe le fesuiaiga i se mea maualalo i le taimi o le maitaga, faʻapea foi ma le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2.

E tatau ona e tui tui inisalini?

E manaʻomia lou fesuiaiga i se taumafa maumaututu, e naʻo meaai e faatagaina - http://endocrin-patient.com/chto-mozhno-est-pri-diabete/.

Nofo i ai mo le 3 aso, fuaina lau kulūkose i le tele o taimi i le aso, aemaise i le taeao i luga o se manava gaogao ma le 2 itula talu ona 'ai. E foliga mai, o le a toe foʻi i le masani e aunoa ma le inisua o le inisalini.

I tulaga e seasea, e le lava le mate. Ona faʻafesoʻotaʻi lea o le inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, Levemir. Amata i togi maualalo o le 1-3 iunite, ae le vave vave, e pei ona masani ai fomaʻi.

Talofa. E 40 ou tausaga, mamafa 117 kilokalama, maualuga 170 cm, maitaga lona lua 29 vaiaso. I le taimi o le maitaga sa ou mauaina 20 kilokalama. Soa anapogi 5.2 - 5.8. O le insulin sa Levomir na fuafuaina 3 iunite i le taeao ma le aofai tutusa i le afiafi. Ou te mulimuli i se meaai. Faamolemole taʻu mai ia te aʻu, e mafai ona sui le insalita Levemir ma Tujeo?

Faamolemole taʻu mai ia te aʻu, e mafai ona sui le insalita Levemir ma Tujeo?

Mo tagata maʻisuka o loʻo mulimuli i se taumafataga maualalo-gaosiolosi, ua lava lea e tui ai i latou lava i lalo ifo o le inisalini, o nisi taimi e maualalo ifo nai lo tulaga masani. I ia ituaiga o fua, o sauniuniga Levemir ma Tujeo e masani lava e le mafua ai ni faafitauli. E i ai aʻu tagata gasegase e tui Tujeo ma e lelei.

Peitai, ou te le o mautinoa pe i totonu o atunuu CIS Tujeo ua uma ona maʻitaga pe leai foi. Faʻamalamalama lenei mea.

Soa anapogi 5.2 - 5.8. O le inisalini ua faatonuina

E le maualuga maualuga lau suka o le taumafa. Suʻe i le meaʻai maualalo maualalo o loʻo faʻamatalaina i luga o lenei 'upega tafaʻilagi.E foliga mai e te le manaʻomia le tuiina o le inisalini.

Talofa Tau mai ia te aʻu le a le mea e fai i oloa e le oi totonu o lisi o faʻatagaina ma faʻasaina? O le a le maualuga o le aofaʻi o meaʻai gaʻoina e tatau ona aofia ai i le oloa, ina ia mafai ona faatagaina mo le GDM? E naʻo le sugar sugar e faʻateleina, i le aso 1 itula talu ona 'ai, e tumau i totonu o le 6.0.

O le a le mea e fai i oloa e le oi totonu o lisi o faʻatagaina ma faasaina?

E mafai ona e faʻaaoga le mita e siaki pe faʻafefea ona aafia ai lou toto suka

O le a le maualuga o le aofaʻi o meaʻai gaʻo e tatau ona aofia ai i le oloa, ina ia faʻatagaina

E le maualuga atu nai lo le 10-12%. I se tulaga lautele, e fuafua i le fua faatatau o le faʻateleina o nei meaola.

Lelei lelei Faafetai mo le saite. Ou te faʻamoemoe mo lau tali.
O loʻu matua e 35 tausaga le matua, maualuga 170 cm, ua 12 vaiaso le maitaga, mamafa 72 kg.
E toafa laʻu fanau, o le taimi nei o le maʻitaga lima. I le taimi lona fa, na faia ai se suʻesuʻega o le GDM, faʻavae i le GTT, lea na faia i le vaiaso 28. Suauu anapogi sa 6.1, ma le 2 itula talu ona 'ai - o le masani. Sa ou tausia se meaai, sa ou faatauina se glucometer. O le maʻitaga atoa na faʻaalia ai le tumau o le suka i totonu o taʻaloga masani. E tele uma tamaiti, sei vagana ai le muamua, ae tatou te le mafaufau ia te ia, na fanau mai o ia e leʻi vave ona tupu. Ina ua mavae le fanau mai, sa leai se faateleina i le toto suka, e ui ou te lei mulimuli i se meaai. Sa na ona ou taumafai ia aua nei 'ai falaoamata ma suamalie, e ui lava mo aʻu e matua faigata. Ou te manatuaina le taimi o le taumafataga e pei o se faʻanoanoa. Alaga, malepe i tamaiti. Na ia tuʻuina atu le hemoglobin paʻu i le taimi o le maitaga ma ina ua uma ona fananau mai - masani.
Ua na o le 12 vaiaso, ma o le sugar sugar i luga o se glucometer e 5.7-6.1. A maeʻa ona 'ai, e tasi le itula ma le lua o loʻo i ai pea i totonu o taʻaloga masani. Toe taooto i luga o se meaai.
E i ai laʻu fesili mo oe: o lenei GDM mama? Aisea e masani ai ona ou siitia maualuga le suka i le taeao? O le aso lona tolu i luga o se meaai. O ananafi na ou pau ai mo le tasi i le aoauli, o le isi meaʻai na na o le palatini ma gaʻo, ma i le taeao 6.1. O le a le tele o le lamatiaga i le lumanaʻi o le maʻisuka moni? O le olaga atoa i luga o se meaai?

E i ai laʻu fesili mo oe: o lenei GDM mama?

Na le malamalama i le uiga o lau tala

Aisea e masani ai ona ou siitia maualuga le suka i le taeao?

O le tulaga lenei mo le tele o le maʻisuka

O le a le tele o le lamatiaga o le maʻisuka moni i le lumanaʻi?

E i ai lou aʻafiaga tele i le maʻisuka, osofaʻi vave o le fatu, poʻo le stroke. O maitaga uma ua faʻapupulaina ai faʻafitauli o le tino.

E faalagolago i au sini ma uunaʻiga.

Lelei lelei Tausaga 32 tausaga, muamua le maitaga, 32 vaiaso, 68 kilokalama, maualuga 179 cm, ao leʻi mamafa le mamafa o le mamafa o le 60 kilokalama. O le suka i le taeao na 5.2-5.5, ina ua uma ona 'ai seia oo i le 7.2, sa ou alu i se meaai, e le aofia ai fua uma, ua faatonuina insulin 6 iunite. O laʻu fesili o le: afai a maeʻa se taumafataga ou i ai le suka mai le taeao i le 5.0 ma a maeʻa ona 'ai i le 7.0, pe tatau ona tui tui inisalini?

pe a maeʻa se taumafataga ou i ai le suka mai le taeao i le 5.0 ma a maeʻa ona 'ai i le 7.0, pe tatau ona tui tui inisalini?

E foliga mai e le talafeagai.

Aua e te fefe e mulimuli i se taumafataga maulalo-carb, e pei ona faamatalaina i luga o lenei 'upega tafaʻilagi, aʻo maʻitaga. E le matautia ma sili ona aoga.

Lelei lelei E 30 oʻu tausaga, o le maitaga lona lua e 1.3 tausaga talu mai le taimi muamua. I le taimi nei, o le GDM ua i ai i togafitiga o meaʻai mai le 29 vaiaso. O a ni suʻega e manaʻomia ona fai pe a uma le fananau mai ina ia mafai ai ona iloilo le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka i le lumanaʻi ma malamalama i mea o loʻo ou maua i le gaosiga o le gaʻo? E i ai tulaga lamatia ma e fautuaina e tumau i se taumafataga i loʻu olaga atoa, na ou iloaina.

O a suʻega e manaʻomia ona faia pe'ā uma le fananau mai e iloilo ai lamatiaga i le lumanaʻi o le atiaʻe o le maʻisuka

Latou te le manaʻomia le pasia muamua, ae faia suʻesuʻega masani. Le itiiti ifo i le tasi i le tausaga - hemoglobin glycated ma C-peptide.

Le aoauli lelei, ua 29 oʻu tausaga, o le maʻisuka e 8 tausaga le matua, ou te fuafuaina se maʻitaga. Sa i ai se fesili i le inisalini. I le taimi nei ou te talia Tujeo ma Apidra. Na ou faitauina o nei insulin e leʻi suesueina ma afaina ai le pepe. O le a le ituaiga insulin e te manatu e saogalemu mo le fomaʻi? Ou te manaʻo i le mea sili.

E 29 oʻu tausaga, o le maʻisuka e 8 tausaga le matua, ou te fuafuaina se maʻitaga

Faitau le Vkontakte lautele "le fiafia o le tulaga faatina", seia oʻo ina ufitia. Tuuina atu lou maʻisuka, faʻaleleia mafaufau ile 2 mea uma o loʻo tusia ai iina. O oe o se mea matautia i le lamatiaga. Mo le tele o fafine maʻisuka, o le maʻitaga ma le fananau mai e masani lava. Ae mo le toʻatele, latou te leʻi pasi lava. Latou te le tusi i luga ole Initaneti. A e iai ni faʻafitauli i fatugaʻo poʻo mata, e le faapena.

E le o lea ou te faʻaseseina oe 100%. Ae ou te lapatai atu ia te oe e tele mea lamatia. E tele taimi e sili atu le maualuga nai lo le mea e foliga mai "mai fafo", seia e maua "i totonu".

O le a le ituaiga insulin e te manatu e saogalemu mo le fomaʻi?

A mafai, alu atu mai Tujeo i Levemir. Ae o lenei mea e sili atu le taua nai lo meaʻai, filifilia lelei o tui inisalini, siakiina pea o le suka ma isi suʻega.

Mea e maua mo le maʻisuka faʻamaʻi

O le tele lava o taimi, ua fautuaina ai tamaitai 4 injections o le inisalini. E toatolu na faia 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. O fualaau faʻamaʻi e faʻaaogaina, ma lona fa (faʻalautele) e faʻatino i le 22 itula. Ole tui mulimuli e le mo tagata uma.

Ma a uma ona 'ai, e le lava au punaoa e foia ai le tui o le insulin, o lea e tatau ai ona e toe ulufale i ai.

O faʻatusatusaga o fuataga e faʻatatau i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, le tolu o le maʻitaga. I le tolu masina muamua, o le manaomia mo se hormone i lalo o le 1 le unite i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino. I le tele o tulaga, e puleaina e tagata gasegase le pulea o le kulukose o le toto ma se meaʻai po o le faaopoopo i ai o laʻasaga laiti o le hormone.

Totoina o le suka i le toto

O le lona lua o masina e sili ona faigata mo le maʻisuka faʻamaʻi. I le maʻitaga maʻitaga, o le a tupu le siʻosiʻaiga e toetoe lava 1.5-2 taimi, ma o le tolu tolu masina o le a amata ai ona galue le pancreas o le fetus, e leai se manaʻoga mo ni atopaʻu tetele.

A o faagasolo le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi ina ua maeʻa le puleaina o le inisalini, e masani ona tulai mai osofaiga o le hypoglycemia. E mafua mai i se paʻu mataʻutia i maualuga o suka. O le mea lea, e taua tele:

  • matua mulimuli i fautuaga i le taimi o le 'ai pe a uma le tui,
  • mafai ona fuafua le fua o le hormone e fuafua i le maualuga o le suka ma le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa,
  • ma tufatufa atu meaʻai gaʻo i le gasologa o le aso,
  • mataitu le kulukose o le toto ia le itiiti ifo i le 5 taimi i le aso.

Ma o iinei e sili atu i le fualaau faʻamaʻi o le Maʻisuka mo le maʻisuka.

O le tofiaina o le inisalini e faʻaalia mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka faʻamaʻi ma le le lava o meaʻai, faamalositino ma togafitiga. O loʻo faʻaaogaina foi le iniseti o le tino mo faailoga o le gasegase o le maʻisuka. Ina ia filifilia se fualaau faasaina, faasologa o le faasologa ma mea e fai, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le toto, ma ave faamaumauga e tolu. Afai e taua le togafitiga o le inisalini, e taua le mulimuli i fautuaga mo le tuufaatasia o meaai, taimi o taumafataga, ma le siakiina o le toto kullukose.

E tatau ona e 'ai fua mo le maʻisuka, ae le o mea uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e fomaʻi ituaiga eseese 1 ma le 2, mo le maʻisuka faʻamalosi i fafine maʻitaga. O a mea e mafai ona e 'ai? O fea e faʻaititia ai le suka? O le fea itu e le mafai?

A aunoa ma le toilalo, o tina faʻamoemoe o loʻo faʻatatauina se taumafa mo le maʻisuka faʻamaʻi. O meaai filifilia lelei, o se laulau faʻamaonia fuafua lelei o le a fesoasoani e aloese mai le ogaoga o taunuuga. E mafai ona 'ai le tilo, meloni? O le fea itu e fetaui mo le maʻisuka faʻamaʻi?

Afai o le maʻisuka ua faʻamautuina ma le faʻalagolago, o le kulumagi e avea ma soa le suia o le maʻi. E taua le filifili sao ma fuafua ia faailoilo. O le a le mea e manaʻomia mo le ituaiga 1 ma le 2, ma le maʻisuka faʻamama? E faʻapefea ona maua se glucometene saoloto?

O le puipuia o le maʻisuka e faia uma lava mo i latou ua na o le muaʻi faailoaina mai, ma mo i latou ua uma ona maʻi. O le vaega muamua e manaʻomia le puipuiga muamua. O mea autu i tamaiti, o tane ma fafine e faʻaititia i taumafa, gaioiga faaletino ma le olaga saʻo. Faʻatasi ma le ituaiga 2, faʻapea foʻi le 1, aʻoga lua ma le tertiary prophylaxis o loʻo faʻatinoina ina ia aloese mai faʻalavelave.

O se tasi o fualaau aupito sili ona lelei o le maʻisuka malosi. Pills fesoasoani i togafitiga o le lona lua. E faʻapefea ona ave le vailaʻau?

Tuua Lau Faamatalaga