Fuaina o le suka toto ma se glucometer: faʻapefea ona faitau faitauga

Ina ia saunia lelei mo se suʻega tutoatasi o le toto e fuafua ai le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o lona tuufaatasiga, e manaʻomia le matauina o tulafono laiti o loʻo i lalo.

  1. E fautuaina e ave se toto samples mai se tamailima. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo i totonu o tamatamailima e tafe lelei le toto. Afai ei ai sou faʻafitauli i le toto i luga o vae, ao le i ave le toto, faʻafefiloi ou tamatamailima mo le 5 minute. Afai e te filifili e suʻe toto, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le musika po o le ogavae o le tamai povi, e tatau foi ona masalomia nei vaega aʻo leʻi oʻo i le pupu.
  2. Aʻo leʻi ave le toto mai se tamatamailima, e tatau ona mulumulu lelei lima i se fasimoli. I le faʻatinoina o le tumama, e sili atu le faʻaaogaina o le vai vevela, aua e fesoasoani i le faʻagaoioia o le toto.
  3. Afai e le mafai ona e tui le paʻu o le tamatamailima i le taimi muamua, taumafai e fai se pupuʻu loloto i se uila.
  4. Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, ia mautinoa ia mautinoa o le tulafono o loʻo iai i luga o le vial ma faʻataʻitaʻiga o suʻega e tutusa lelei ma le tulafono na lolomi i le mita. I le tulaga o le le vavalalata o nei tulafono laiti, e tatau ona toe faanumeraina le masini.
  5. A fufulu ou lima ile fasimoli, e tatau ona maeʻa maeʻa. A uma, o le susu o totoe i luga o le paʻu e mafai ona faʻaitiitia ai le toto, lea o le a oʻo atu ai i le le saʻo.
  6. Ina ia mafua ai le itiiti o le tiga pe a tosoina le paʻu o se tamaʻi lima, e fautuaina e pupu le itu o le "aluga", ae le o lona totonugalemu.
  7. O taimi uma lava e ave ai le toto, e fautuaina e sui nofoaga mo le pupu. Afai e tele taimi e te oso ai i le laina i le nofoaga e tasi, o le ita e mafai ona i ai i lenei vaega ma o le paʻu o le a avea ma mea faigata. E tusa ai ma lea tulaga, o le faʻaosoina o le toto o le a atili ai ona tiga. I le pipili, e tatau ona e suia ou tamatamailima, sei vagana ai le faasinoupu ma le lima matua. I le avea ai o se tulafono, e le o ave le toto mo le auʻiliʻiliga mai nei tamaitusi.

E faapefea ona fua le suka o le toto?

Muamua, e fautuaina e te faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina o le mita, lea e te fuafua e fua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e le manino ni vaega o le faʻamatalaga, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo faʻamalamalamaga.

A maeʻa sauniuni mo le faʻaaogaina o le toto, aveese le fasi siaki mai le tui ma tuʻu i totonu o le masini. I le faʻaaogaina o se lalaga, ia tu i luga o le paʻu o le "aluga" o le tamailima. O le mataua muamua o le toto e le tatau ona ave mo le auiliiliga, o le mea lea ia poloka ai le nofoaga pupuʻu ma se ie mago.

Ma, pe a oʻo mai se lua paʻu o le toto, faʻapipiʻi le pito agavale ma le taumatau o le suʻega o le suʻega i le nofoaga o le puncture. I luga o pito o le suʻega, e pei o se tulafono, o loʻo i ai faʻamatalaga na faia mo le faigofie o le latou faʻaaogaina.

A maeʻa ona e aumaia le pito o le suʻega i le nofoaga o le puncture, o le a amataina gaioiga faʻaupu, o le tosoina o le toto manaʻomia i totonu o le faailoilo. A maeʻa ni nai sekone, e mafai ona e maua iuga.

  1. O le lua mataua o le toto e le tatau ona faʻafefeteina, ae tatau ona faʻamalosia. Afai e lubricili, o le a le mafai ona gauai lelei le toto.
  2. Aua le faʻaaogaina le uila na faʻaaoga muamua e se isi tagata. E lamatia ai lenei mea e ulu atu i le tino o soʻo se faʻamaʻi.
  3. Aua le aveesea le afaina o le siaki mai le paipa muamua. E matuā mataʻutia i le susu.
  4. Aua le faʻamalosi le tamatamailima i le taimi tonu o le sampling toto. A maeʻa, ma le mamafa, e amata ona tuʻuina atu le sua o le tino, e faʻaitiitia ai le toto.O le a aofia ai le mauaina mai o le le saʻo o taunuuga o le auiliiliga.
  5. E manaʻomia le teuina o faʻataʻitaʻiga i luga ole vevela o le ea lea e mai i le 22-27? C.

O le maʻi suka (ituaiga 2)

Ua fautuaina e le au atamamai Endocrinology le faaaogaina o se glucometer e masani ona fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, pe afai ua faatonuina e le fomai ni vailaau fou i le tagata maʻi. O nisi taimi, afai o se tagata na te tuiina le inisalini, o le fuaina masani o le suka i le taimi o taumafa atonu e manaʻomia.

Afai, lata mai nei, o le tagata maʻi ua maua i le maʻisuka ituaiga 2, atonu o le a manaomia lou fuaina o lou suka i le tele o taimi. O lenei mea o le a faʻaalia i vaitaimi e sili ona faigata ai le tagata maʻi ona pulea le masani o le kulukose. E faʻatatau i taunuʻuga ua maua, o le faʻasaʻoina o vailaʻau e faʻataunuʻuina. A maea lena, o le fuaina o le toto suka 2 pe 3 taimi i le vaiaso o le a lava lea.

O latou gasegase na le mafai ona ausia sini, o tagata tomai faapitoa e fautuaina le fuaina o fuataga masani ma tusitusia le maualalo ma le maualuga o iuga i pepa. O lenei mea o le a fuafua ai po o le a le mea e aʻafia ai le gaioiga o le kulukose i totonu o le toto i tua atu o tapulaa masani.

Faʻamatalaga e aʻafia ai le saʻo o le toto toto

O aʻafiaga nei e aafia ai taunuʻuga saʻo o le suʻega o le kulukose toto:

  • 'ai ma inu
  • fufulu o ou nifo
  • le faʻaaogaina o le kulumu,
  • ulaula
  • ava malosi
  • popole
  • gaoioiga faaletino
  • o le i ai o le susu i luga o le paʻu i le nofoaga o puncture,
  • sili atu le mamafa i luga o le pupuʻu i le taimi o le totoina o toto,
  • le faaaogaina le talafeagai po o le le lelei o le mita,
  • ave fualaau
  • ave le mataua muamua o le toto mo le auiliiliga.
O le mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa ma le matauina o tulafono faigofie "e faigofie" e mafai ai ona e maua ni faʻamaoniga saʻo mo le fuaina o le toto o le suka.

O le fuaina o le kulukose o le toto ma le glucometer o se faiga taatele mo le tele o tagata e maua i le maʻisuka, o ituaiga muamua ma lona lua. I le aso latou te faʻaauau pea ona faia lenei faiga. E fesoasoani tele i le pulea o le kulukose toto ma tausia i se tulaga masani. O le mita o le kulukose o le toto o se mita e taugofie, faigofie-i-le-fua e fua. Ae ui i lea, e le o tagata uma e iloa le auala e faʻaoga lelei ai le mita.

Sauniuniga

E taua tele le le iloa pe faapefea ona saʻo le fuaina o le maualuga o le suka i le fale, ae ia iloa foi pe faʻapefea ona sauniuni mo le suʻega. E naʻo le sauniuniga tatau o le a avea ma taunuuga e faʻalagolago ma faʻamaonia pe a mafai ai.

  • O le suka maualuga i totonu o le tino e mafai ona tupu mai i le atuatuvale,
  • I se isi itu, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, i le amanaia o le masani masani, e ono i ai pe a fai talu ai nei lava o se gaoioiga faaletino taua,
  • I le umi o le anapogi, o le leiloa o le mamafa, ma le taumafa malosi, o le fuaina o le maualuga o le toto suka e le malamalama, ona o le a le amanaiaina faailoga.
  • Fua lau suka toto i luga o se manava gaogao (manaʻomia), ma, pe a manaʻomia, i le ao. E le gata i lea, afai e te manaʻomia le pulea o lau maualuga o le suka, e tatau ona e fuaina le maualuga ole kulūkose i totonu o le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa talu ona maeʻa le tagata maʻi. Aʻo leʻi faia lenei mea, e le mafai ona e fufulu ou nifo (o loʻo i ai le fesuiaiga i le pasene) poʻo le gaosia o komi (mo le mafuaʻaga lava e tasi),
  • E talafeagai le fuaina o le maualuga i le tasi ituaiga o faataitaiga - masani i le vevela (mai i le vein), poʻo le taimi foi i le capillary (mai le tamatamailima). E afua ona o le eseesega i le maualuga o le suka i le fale, pe a ave ona ituaiga eseese. I le faʻataʻitaʻiga matautia, o laʻasaga e laʻititi maualalo. O le mamanu o le toetoe lava o glucometers uma lava e talafeagai mo le fuaina o le toto mai le tamatamailima.

E leai ni faigata i le fuaina o le suka toto e aunoa ma se glucometer.Ae mo faʻamatalaga sili ona faʻamaonia ma faʻamoemoe, e tatau ona e mafaufau i le tele o mea.

Glucose measurement algorithm

Ina ia mafai ona faatuatuaina le mita, e taua le mulimuli i tulafono faigofie.

  1. Saunia o le masini mo le taualumaga. Siaki le tui i totonu o le pupu, faatulaga le tulaga manaomia o le pupu i luga o le fua: mo fasi paʻu 2-3, mo le tama tane 3-4. Faʻapena se penitala i fasi pepa, tioata, peni, tusi o le maʻisuka, pe afai e te faamaumauina iuga ile pepa. Afai e manaʻomia e le masini le faʻapipiʻiina o se afifi fou, siaki le faʻailoga ma se pusa faapitoa. Tausia lelei le malamalama. Lima i le amataga muamua e le tatau ona fufuluina.
  2. Soifua Maloloina Fufuluina ou lima i le fasimoli ma le vai mafanafana. O lenei mea o le a faʻaititia ai le tele o le toto ma o le a sili atu ona faigofie le maua o le toto capillary. Fufuluina o ou lima ma, e le gata i lea, o le nutimomoia o ou tamatamailima i le ava malosi e na o le malae lava e mafai ona faia i le fanua, ia mautinoa o le toe toesea o ona masima e itiiti lava le faalavelaveina o le auiliiliga. Ina ia tumau i le mama i le fale, e sili atu le faʻamamaina o lou tamatamai lima i se lauulu lauulu poʻo se auala masani.
  3. Sauniuniga. Aʻo leʻi oʻo i le puncture, e tatau ona e tuʻuina se fasi siaki i le mita. O le fagu ma sasa e tatau ona tapunia ma se rhinestone. E fesuisuiaʻi le masini. A maeʻa ona iloa le fasipepa, ona aliali mai lea o se mataua i luga o le lau, ma faʻamaonia le saunia o le masini mo le auʻiliʻili o le biomaterial.
  4. Faʻailoga pasese. Siaki le maualuga o le tamatamailima (masani ona faʻaaoga le tamatamailima o le lima tauagavale). Afai o le loloto o le pupuʻu i luga o le 'au o loʻo faʻatulagaina lelei, o le a faʻaitiitia le tiga nai lo le siʻosiʻomaga i le taimi o le suʻega ile falemaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaaogaina se uila fou poʻo le maeʻa ona faʻamaʻi.
  5. Massage masima. A maeʻa le afaina, o le mea autu e le o le popole, talu ai ona o lagona faalelagona e afaina ai le iuga. O le ae oʻo uma lava i le taimi, o lea aua le faanatinati e uu lou tamatamaʻilima - nai lo le toto capillary, e mafai ona e maua ni gaʻo ma gasegase. Massage se tamaʻi tamatamai lima mai le pito i lalo i le apa fao - o le a faateleina ai lona toto.
  6. Sauniuniga o le biomaterial. E sili atu le aveese o le muaʻi mataua e aliali mai i se paʻu lima: o le taunuuga mai i isi mea o le a sili atu ona faʻatuatuaina. Faʻasala i fafo le tasi mataua ma faapipii i le suʻega (pe aumai i le pito o le laupepa - i ni ata fou e maua e le masini ia lava).
  7. Iloiloina o le iuga. A oʻo i le masini e faʻaogaina le biomaterial, o le a lelei le faailo, pe afai e le lava le toto, o le natura o le faailo o le a eseese, faʻalavelave. I lenei tulaga, e tatau ona e toe faia le faiga e faʻaaoga ai se laina fou. O le itulaglass symbol o loʻo faʻaalia i luga o le mata i lenei taimi. Faatali 4-8 sekone seia oʻo ina faʻaalia le faʻaaliga i le mg / dl poʻo le m / mol / l.
  8. Talosaga mataʻituina. Afai e le fesoʻotaʻi le masini i se komepiuta, aua e te faalagolago i le manatua; ia tusia faʻamatalaga i le tusi o le maʻisuka. I le faaopoopo atu i faailo o le mita, e masani ona latou faailoa mai le aso, taimi ma mea e mafai ona aafia ai le taunuuga (oloa, fualaau faasaina, popolega, lelei o le moe, gaoioiga faaletino).
  9. Tulaga o le teuina. E masani lava, a maeʻa le aveeseina o le vaega o le suʻega, e tape le masini aunoa. Gagau mea uma i se tulaga faapitoa. E tatau ona teuina ia fasi i totonu o se siaki kulupu tapuni. O le mita e le tatau ona tu i le susulu o le la pe lata ane i se masini faʻavevela, e le manaʻomia foi se pusaaisa. Taofi le masini i se mea malulu i le vevela vevela, ese mai le gauai o tamaiti.

O le lelei ma le ola o le maʻisuka e faalagolago i le sao o faitauga, o lea ia suʻesuʻe lelei ai fautuaga.

Afai ei ai ni au fesili, e mafai ona e faʻaalia lau ata i le endocrinologist, o le a ia fautuaina.

Faʻailoga talafeagai ma foliga o le suʻeina o fale

O le toto sampling mo se glucometer e mafai ona faia e le gata mai tamatamailima, lea, i le ala, e tatau ona suia, faapea foi ma le nofoaga o poloka. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai manuʻa. Afai o le lima, thivae, poʻo isi vaega o le tino o loʻo faʻaaoga i le tele o faʻataʻitaʻiga mo lenei faʻamoemoe, o le sauniuniga algorithm e tumau pea.O le mea moni, o le toto totoʻa i isi eria e maualalo ifo. O le taimi o le taimi e fesuisuiai foi: o le sugar postprandial (pe a uma le 'ai) e fuaina pe a uma le 2 itula, ae a maeʻa le 2 itula ma le 20 minute.

O le iloiloga a le tagata lava ia o le toto e naʻo le fesoasoani a se glucometer ua faamaonia ma suʻe suʻega talafeagai mo lenei ituaiga masini ma se olaga masani. O le tele o taimi, e fuaina le suka i le fale (i luga o se manava gaogao, i le taeao) ma le tolopo, 2 itula pe a uma le taumafataga. I le taimi lava e uma ai se taumafataga, o siaki e siakiina e iloilo ai le tali a le tino i nisi o oloa ina ia mafai ai ona tuufaatasia se laulau patino o tali glycemic a le tino i se ituaiga oloa. O suʻesuʻega tutusa e tatau ona faʻatasi ma le endocrinologist.

O taunuuga o le auʻiliʻiliga e tele lava ina faalagolago i le ituaiga mita ma le lelei o fasi siaki, o lea o le filifiliga o le masini e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma tiute uma.

O afea e fua ai le suka o le toto ma se glucometer

O le taimi ma le taimi o le taualumaga e faalagolago i le tele o mea: o le ituaiga o maʻisuka, o uiga o fualaau oona o loʻo ave e le tagata maʻi, togafitiga togafitiga. I le maʻisuka ituaiga 1, o fuataga e faia ao le i faia taumafataga taitasi e fuafua ai le metotia. I le maʻisuka ituaiga 2, e le talafeagai pe a fai e totogi e le tagata maʻi le suka ma pusa oona. Faatasi ai ma togafitiga tuufaatasi e tutusa ma le inisalini poʻo le faʻataunuʻu atoa o le inisalini, o fuataga e tele lava ina faia, e faʻatatau i le ituaiga insulin.

Mo le maʻisuka e maua i le ituaiga 2 faʻamaʻi, faʻaopoopoga i fuataga masani i le tele o taimi i le vaiaso (faatasi ma le auala tautala e totogi ai le glycemia), fautuaina e faʻaalu aso e puleaina ai pe a fuaina le suka i le 5-6 taimi i le aso: i le taeao, i luga o se manava leai, pe a uma le 'aiga o le taeao, ma mulimuli ane ao lei amataina ma pe a maeʻa taʻitasi taumafataga ma toe foi i le po, ma i nisi tulaga i le 3 i le taeao.

Ole suʻesuʻega auiliili lea o le a fesoasoani i le fetuunaʻi o togafitiga, aemaise lava ma le le atoatoa o le totogi o le maʻisuka.

O le lelei i lenei mataupu o loʻo i ai le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina masini mo le faʻaauau pea o le pulea o le glycemic, ae mo le toatele o tatou tagata faʻapitoa o ia tupe meataalo o se mea taugata.

Mo faamoemoega puipuia, e mafai ona e siaki lau suka i le masina. Afai o loʻo faʻalavelave le tagata faʻaaoga (tausaga, matua, mamafa, maʻi faʻatasi, faʻalavelave mamafa, prediabetes), e tatau ona e puleaina au faʻamatalaga faʻapitoa i taimi uma e mafai ai.

I se mataupu faapitoa, o lenei mataupu e tatau ona malilie i ai le endocrinologist.

Faailoga o le Glucometer: tulaga masani, laulau

Faatasi ai ma le fesoasoani a le tagata lava ia, e mafai ona e mataʻituina le tali a le tino i meaʻai ma vailaau, pulea le fua talafeagai o le faaletino ma faalelagona, ma lelei le pulea o lau talaaga faʻapitoa.

O le suka suka mo se maʻisuka ma se tagata soifua maloloina o le a eseese. I le tulaga mulimuli, o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua atiaeina e faigofie ona tuʻuina atu i le laulau.

Mo le maʻisuka, o le endocrinologist e fuafua ai tapulaʻa o le masani i tulaga nei:

  • Vaega o le atinaʻe o le faʻamaʻi,
  • Faʻaipoipoga faʻatasi
  • Tausaga o maʻi
  • Le tulaga masani o le maʻi.

E maua i le peteriabetes le faateleina o le glucometer i le 6, 1 mmol / L i luga o se manava gaogao ma mai le 11.1 mmol / L i le maeʻa ai o se uta o carbohydrate. Tusa lava pe o le a le taimi o le taumafataga, e tatau foi ona i ai lenei faailo i le maualuga o le 11.1 mmol / L.

Afai na e faʻaaogaina se masini se tasi mo le tele o tausaga, e aoga le iloiloga o lona saʻo pe a pasia suega ile falemaʻi. Ina ia faia lenei mea, i le taimi lava e uma ai le suʻega, e tatau ona e toe fua i lau masini. Afai o le suka o le suka suka pa'ū ifo i le 4.2 mmol / L, o le mea sese i le mita e le sili atu nai lo le 0.8 mmol / L i itu uma. Afai o loʻo faʻatulagaina i luga tulaga maualuga, o le vaeluaga e mafai ona oʻo i le 10 ma le 20%.

O fea mita e sili atu

I le faaopoopo atu i le iloiloina o iloiloga a le aufaʻatau i fonotaga faʻavae, e aoga le feutagai ma lau fomaʻi.Mo tagata gasegase e maua i ituaiga uma o le maʻisuka, o le setete e faʻaaogaina le aoga mo vailaau, glucometers, band test, ma le endocrinologist e tatau ona iloa po o le a le faʻataʻitaʻiga i lau eria.

O a tatou masini sili ona lauiloa - faʻatasi ai ma le mataupu faʻale-elekene o le faʻaaogaina

Afai o loʻo e faʻatau le masini mo le aiga mo le taimi muamua, mafaufau i ni faʻaaliga:

  1. Faʻaaogaina. Siaki le avanoa ma le tau o suʻega faʻasolosolo ma tuʻuina atu i lau 'upega o falemaʻi. E tatau ona ogatasi ma le faʻataʻitaʻiga filifilia. E masani lava o le tau o mea taumafa e sili atu i le tau o le mita, e taua le mafaufau.
  2. Faʻatagaga faatagaina. Faitau faʻamatalaga mai le kamupanī: o le a se mea sese e mafai e le masini, pe na te iloiloina faapitoa le maualuga o le kulukose i plasma poʻo ituaiga uma o suka i totonu o le toto. Afai e mafai ona e siaki le mea sese i oe lava - o le mea lelei lea. A maeʻa faʻatonuga sosoo e tolu, e tatau ona eseese ia taunuuga e le silia ma le 5-10%.
  3. Faʻaaliga Mo tagata matutua ma tagata e le lelei le vaai, o le lapoa lapoa ma numera e taua tele. Ia, afai o le faʻaaliga o loʻo i ai se faʻasalalauga, se lisi a le gagana Lusia.
  4. Encoding Iloilo foliga vaaia o le fesuiaiga, mo tagata faatau o le matua, o masini ua i ai le telefoni feaveai e sili atu ona talafeagai, lea e le manaomia ai le faasaʻoga pe a uma ona faatauina mai ia fou fou o fasi siaki.
  5. Le tele o biomaterial. O le tele o le toto e manaomia e le masini mo se tasi auiliiliga e mafai ona maua mai i le 0.6 i le 2 μl. Afai o loʻo e faʻatauina se mita o le kulukose toto mo se tamaititi, filifili se faʻataʻitaʻiga e itiiti mea manaʻomia.
  6. Laina metric. O taunuʻuga o le faʻaaliga e mafai ona faʻaalia i mg / dl poʻo mmol / l. I le pito i tua o Soviet, o le filifiliga mulimuli e faʻaaogaina, e faʻaliliu ai tulaga taua, e mafai ona e faʻaaoga le fua: 1 mol / l = 18 mg / dl. I le matua, o ia fuafuaina e le o taimi uma e faigofie ai.
  7. Aofaʻi o le mafaufau. Pe a faʻatulagaina i luga o le eletise iuga, o mea taua e tatau ona iai le numera o le manatua (mai le 30 i le 1500 o fuataga mulimuli) ma le polokalame mo le fuafuaina o le aofaʻi aofaʻi mo le afa masina poʻo le masina.
  8. Isi faʻaopoopoga. O nisi faʻataʻitaʻiga e fesoʻotaʻi ma se komepiuta poʻo isi gaioiga, talisapaia le manaʻomia mo ia mea lelei.
  9. Meafaigaluega multifunctional. Mo maʻi mamaʻi, tagata e maua i le lipid metabolism maʻi ma le maʻisuka, o masini faʻapitoa e mafai ona faigofie. O ia ituaiga masini e tele mea e fuafuaina e le gata o le suka, ae o le mamafa foi, cholesterol. O le tau o nei oloa fou e talafeagai.

O le maʻisuka ua manatu o le togafitiga aupito sili ona faigata o le tino o le endocrin, lea e atiina ae ona o se faaletonu o le pancreas. Faatasi ai ma togafitiga, o lenei totoga i totonu e le lava e maua ai le inisalini ma faaosofia ai le faaputuputu o le faateleina o le suka i totonu o le toto. Talu ai e le mafai e le kulukose ona gaosia ma alu ese mai le tino, o le tagata e atiina ae le maʻisuka.

A maeʻa ona latou iloa le faʻamaʻi, o le maʻisuka e tatau ona mataʻituina a latou toto suka i aso uma. Mo lenei faʻamoemoe, ua fautuaina e faʻatau se masini faapitoa mo le fuaina o le kulukose i le fale.

I le faʻaopoopoga i le tagata maʻi e filifilia se togafitiga e masani ai, e faʻamaonia ai se taumafataga maloloina ma ave fualaau talafeagai, o se fomaʻi lelei e aʻoaʻo le maʻisuka e saʻo le faʻaoga o le glucometa. E le gata i lea, e masani lava ona maua e le tagata maʻi ni fautuaga pe ae manaʻomia le fuaina o le suka.

Aisea e tatau ai ona fua le suka o le toto

Faʻafetai i le siakiina o le maualuga o le kulukose i le toto, o le maʻisuka e mafai ona mataʻituina le alualu i luma o ona maʻi, siaki le aʻafiaga o fualaau oona i faailoga o le suka, fuafua po o fea o tino faaletino e fesoasoani e faaleleia lona tulaga.

Afai o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto ua maua, o le tagata maʻi e maua le avanoa e tali atu ai i le taimi ma ia faia auala tatau e faʻamaonia ai faʻamau.E le gata i lea, o loʻo i ai i le tagata le tomai e mataʻitūina ai le lelei o le faʻaaogaina o vailaʻau o le suka ma pe lava le inisalini na tui.

O le mea lea, e manaʻomia le fuaina o le kulukose e iloa ai mea e ono aʻafia ai le faateleina o le suka. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona iloa le atinaʻe o le faʻamaʻi i le taimi ma puipuia ai aʻafiaga ogaoga.

O le masini faaeletonika e faʻatagaina oe e tutoatasi, e aunoa ma le fesoasoani a fomaʻi, faia se suʻega toto i le fale.

Meafaigaluega masani e aofia ai:

  • O se masini eletise eletise e iai se laupepa e faʻaalia ai iuga o le suʻesuʻega,
  • Pusa samipi samo
  • Seti o fasi siaki ma siaki.

Fuataga o faailoilo o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. Aʻo lei faia le taʻavale, fufulu ou lima i le fasimoli ma faʻagogo i se solo.
  2. O le siaki o le suʻega ua faʻaogaina i totonu o le sola o le mita, ona faʻaoga lea o le masini.
  3. E faia se togi i luga o le tamailima ma le fesoasoani a se peniscercer.
  4. O le mataʻu o le toto e faʻaaogaina i le vaega faapitoa o le vaega o le suʻega.
  5. A maeʻa ni nai sekone, e mafai ona iloa le auiliiliga i luga o le faʻaaliga.

A e amataina le masini mo le taimi muamua talu ona faʻatau, e tatau ona e suʻesuʻe i faatonuga, e tatau ona e mulimulitaʻia fautuaga i le tusi lesona.

Auala e fuafua ai lou maualuga o le suka

  1. Le eseesega i le va o le fesuiaiga i le masini ma le afifiina i fasi pepa,
  2. Paʻu paʻu i le pupuʻu,
  3. O le tamatamailima malosi e gasegase ina ia vave ona maua le toto saʻo,
  4. Fufulu lima lima leaga
  5. Le i ai o se malulu poʻo se faʻamaʻi pipisi.

E faʻafia ona fai e le maʻisuka le fuaina o le kulukose

O le a le tele ma le taimi e fua ai le suka o le toto ma se glucometer, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. E tusa ai ma le ituaiga o maʻisuka, o le ogaoga o le maʻi, o le i ai o faʻafitauli ma isi uiga patino, o se togafitiga o togafitiga ma le mataʻituina o latou lava tulaga ua faia.

Afai o le maʻi ua i ai se taimi vave, o le faʻatinoga e faia i aso uma i le tele o taimi i le aso. E faia lenei mea ao leʻi 'ai, lua itula pe a uma ona' ai, aʻo lei alu i le moega, ma le tolu i le taeao.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o le suka ma le mulimulitaʻi i fualaau faʻapitoa. Mo lenei mafuaʻaga, o fuataga e lava e faia i le tele o taimi i le vaiaso. Ae ui i lea, i uluai faailoga o le solia o le setete, o le fua e ave i le tele o taimi i le aso e mataitu ai suiga.

Faatasi ai ma le faateleina o le suka i le 15 mmol / lita ma le maualuga, ua faatonuina e le fomai ma. Talu ai ona o le maualuga o le maualuga o le kulukose o loʻo i ai se aafiaga le lelei i le tino ma totoga o le tino, e faʻapupulaina le ono aʻafiaga o faʻalavelave, e le gata i le taeao pe a fafagu, ae o le aso atoa foi.

Mo le puipuiga ile tagata maloloina, o le kulukose toto e fuaina i le masina. E matuā talafeagai lava lenei mea pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai se faʻasologa o le gasegase i le faʻamaʻi poʻo se tagata e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka.

E masani ona talia taimi taimi e sili atu ona lelei le fuaina o le toto suka.

  • Ina ia maua ni faʻamatalaga i luga o se manava gaogao, o le auiliiliga e faia i le 7-9 po o le 11-12 itula aʻo leʻi 'ai.
  • E lua itula i le maeʻa o le aoauli, e fautuaina le suʻesuʻega ia faia i le 14-15 po o le 17-18 itula.
  • Lua itula pe a uma le 'aiga o le afiafi, e masani lava i le 20-22 itula.
  • Afai ei ai se lamatiaga o le hypoglycemia o le nocturn, o le suʻesuʻega e faia i le 2-4 i le taeao.

O le suka o le toto o le igoa lea o le fale mo le kulūkose ua faʻamaʻapeʻa i totonu o le toto, lea e taamilo i totonu o vaʻa. O loʻo taʻu mai i le tusiga le maualuga o le maualuga o le suka i le toto mo tamaiti ma tagata matutua, tane ma fafine maʻitaga. O le ae iloa pe aisea e faateleina ai le maualuga o le kulukose, o le a le matautia, ma le mea e sili ona taua pe faapefea ona faaitiitia ma le saogalemu. O suʻe toto mo le suka o loʻo tuʻuina atu i le fale suesue i luga o se manava gaogao poʻo le maeʻa o se taumafataga. E sili atu i le 40 tagata ua fautuaina e faia lenei mea i le 3 tausaga.Afai e iloa le maʻisuka poʻo le ituaiga 2, e tatau ona e faʻaaoga se mea faigaluega fale e fua ai le suka i taimi taʻitasi i aso uma. O lea ituaiga masini e taua o le glucometer.

Glucose e ulu atu i le toto mai le ate ma le vavae, ona ave ai lea i luga o le tino, toto mai luga o le ulu i mulivae. I lenei auala, e maua ai e le masima le malosi. Ina ia mafai ona maua le kulūkose mai le toto, e manaʻomia ai le insulin. E maua mai i ni siama faapitoa o suauu pancreas - beta. O le suāu maualuga o le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto. E masani lava, e fesuisuiai i se vaiti vaapiapi, e aunoa ma le alu i tala atu o le mea. O le maualuga o le maualuga o le suka i le toto o loʻo i luga o se manava gaogao. A uma ona 'ai, e alu aʻe. Afai o mea uma lava e masani ai ile metabolism ole kulukose, ole laʻasaga lea e le taua ma le umi.

O le tino e faʻaauau pea ona faʻasalalau le faʻaogaina o le kulukose ina ia mafai ona tumau lona paleni. O le suka maualuga e taua o le hyperglycemia, o lalo ifo - hypoglycemia. Afai o nisi o suʻega toto i aso eseese e faʻaalia ai le maualuga o le suka, e mafai ona e masalomia le maʻisuka poʻo le "moni" maʻisuka. E le lava se iloiloga se tasi mo lenei mea. Ae ui i lea, o le tasi e tatau ona vaʻavaʻai i le maeʻa ai o le iuga muamua e le manuia. Toe suʻe nisi taimi i aso o lumanaʻi.

I atunuu e tautatala i le gagana Rusia, o le toto toto e fuaina i millimoles i le lita (mmol / l). I le gagana Peretania, i le milligrams per deciliter (mg / dl). O nisi taimi e te manaʻomia le faaliliuga o le auiliiliga mai le tasi iunite i le isi. E le faigata.

1 mmol / L = 18 mg / dl.

  • 4.0 mmol / L = 72 mg / dl
  • 6.0 mmol / L = 108 mg / dl
  • 7.0 mmol / L = 126 mg / dl
  • 8.0 mmol / L = 144 mg / dl

Suauu toto

Na iloa i latou i le ogatotonu o le luasefulu seneturi e tusa ai ma le fuainumera o le faitau afe o tagata soifua maloloina ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O fua maualuga o suka mo le maʻisuka e sili atu le maualuga nai lo le soifua maloloina. Ole soifua maloloina e le taumafai e pulea le suka i le maʻisuka, ina ia oʻo i tulaga masani. I lalo o le ae iloa ai pe aisea e tupu ai lenei mea ma pe o a isi togafitiga.
O se paleni taumafa e fai mai le fomaʻi ua lofituina i gaʻo. O lenei meaai e leaga mo tagata e maua i le maʻisuka. Talu ai ona o mea inu oona e mafua ai ona oso i luga le suka o le toto. Ona o lenei mea, o le maʻisuka latou te lagona le le mautonu ma atiae faafitauli masani. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka o loʻo togafitia i togafitiga masani, o le suka e oso mai le maualuga tele i le maualalo. E maualuga le gaʻo o meaʻai e gaʻo, ma faʻaititia le tui o inisalini. I le taimi lava e tasi, e le mafai ona i ai se fesili o le aumaia o le suka i le masani. O fomaʻi ma gasegase ua uma ona faʻamalieina e mafai ona latou aloese mai se maʻi o le maʻisuka.

O le tino e faʻasaina le suka toto e ala i le tuʻuina atu o hormones e faʻateleina pe faʻaitiitia ai. O hormones catabolic e faʻateleina le kulūkose - glucagon, cortisol, adrenaline ma le tele o isi. Ma e na o le tasi le hormone e faʻaitiitia ai. O le inisalini lenei. O le faʻaititia o le glucose, o le tele o hormones catabolic e faalilolilo, ma le itiiti ifo o le insulin. Ma o le isi itu maualuga o le toto toto e faaosofia ai le pancreas e faʻamalosi ai isi inisalini.

I taimi uma lava, o le kulūkose itiiti lava e salalau i le toto o se tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, i se tama matua matua e mamafa le 75 kg, o le toto i le tino e tusa ma le 5 lita. Ina ia ausia se suka toto o le 5.5 mmol / L, ua lava lava le solo i totonu na o le 5 kalama o le kulukose. E tusa ma le 1 sipuniti o le suka ma se paʻu. Soʻo se lua, o vailaʻau elekene o glucose ma hormones faatonutonu e ulufale atu i le toto e faatumauina le paleni. O lenei faʻalavelave faʻapitoa e faia 24 itula i le aso e aunoa ma le faalavelaveina.

Toa maualuga - faailoga ma faailoga

O le tele o taimi, o le tagata e maualuga le suka i le suka ona o le maʻisuka. Ae atonu ei ai isi mafuaʻaga - vailaʻau, gasegase ogaoga, faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le pituitary gland, faʻamaʻi pipisi. Tele fualaau faasaina e faateleina ai le suka. O i latou nei o corticosteroids, beta-blockers, thiezide diuretics (diuretics), antidepressants.O le tuuina atu o se lisi atoa oi latou i lenei tusiga e le mafai. A o le i faatonuina e lau fomaʻi se vailaau fou, ia talanoaina pe o le a faapefea ona aʻafia ai lau suka toto.

E masani lava o le hyperglycemia e le mafua ai ni faailoga, e tusa lava pe sili atu le maualuga o le suka nai lo le masani. I tulaga ogaoga, e ono le iloa e le tagata gasegase. O le gasegase oona ma le ketoacidosis o ni faʻamatalaga mataʻutia o le ola maualuga.

E leai se aoga, ae o le tele o faailoga masani:

  • matuai galala
  • matagogo
  • faʻaoga faifaipea,
  • o le paʻu e mamago, paʻu,
  • faʻaaliga vavalalata
  • vaivai, moe,
  • leiloa le mamafa o le mamafa
  • manuʻa, faʻamalolo faʻamalositino,
  • lagona le lelei i vae - tingling, goosebumps,
  • faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi masani e faigata ona togafitia.

Faʻaopoopoga faʻaopoopo o le ketoacidosis:

  • manava masani ma loloto
  • manogi o le acetone pe a manava,
  • lagona le mautonu.

Aisea e leaga ai le suka maualuga

Afai e te le togafitia le toto maualuga, o le a mafua ai ni faafitauli ogaoga ma le tumau o le maʻisuka. O faʻafitauli matuia na lisiina i luga. O le gaʻo maualuga lea ma le ketoacidosis o le maʻisuka. E faʻaalia i latou i le le malamalama, faʻavaivaia ma manaʻomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. Ae ui i lea, o faʻafitauli matuia e mafua ai le maliu o le 5-10% o le maʻisuka. O isi uma o totoe mai faigata masani i gaʻo, mata, vae, faʻalavelave o le tino, ma o le mea sili lava - mai le fatu ma le stroke.

O le maualuga o le suka e afaina ai puipui o toto toto mai totonu. Latou te faʻalavelave ma faigata. I le gasologa o tausaga, o loʻo faʻaputuina le paʻu i luga, ma o ipu e pei o vaʻavai suamalie. E taʻua lenei mea o le angiopathy - faʻaleagaina vascular. Ua oʻo i le taimi e mafua ai faʻafitauli o le maʻisuka. O faʻalavelave matuia o le faalētonu, tauaso, vavaeina o le vae poʻo le vae, ma le maʻi cardiovascular. O le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le televave o faafitauli e tupu ma faʻaalia atili ai le malosi. Faʻalogo i togafitiga ma le pulea o lou maʻisuka!

Fofo faʻapitoa

O togafitiga faʻapitoa e maualalo ai le toto suka o le artichoke o Ierusalema, o lenamon, ma le tele o togalaau, teuteuga, mea, tatalo, taupulega, ma isi. Fua lau suka i se glucometer pe a uma ona e 'ai pe inu i se "oloa faʻamalolo" - ma mautinoa e te leʻi maua se faʻamanuiaga moni. O togafitiga faʻapitoa e faʻamoemoe mo tagata maʻisuka oeo loʻo i ai i le taufaasese, nai lo le togafitia lelei. O tagata faapena e vave feoti mai faalavelave.

Fans of folk remedies mo le maʻisuka o le autu "o tagata" o fomaʻi o loo feagai ma le le atoatoa o le tino, le vavaeeseina o pito i lalo, faapea foi ma le ophthalmologists. O faʻalavelave o le maʻisuka i totonu o fatuga, vae, ma le vaai e maua ai le tele o tausaga o le faigata o le olaga aʻo leʻi faʻaumatia e le tagata maʻi le fatu fatu poʻo le stroke. O le tele o tagata e gaosi oloa ma faʻatau o faʻatau fualaau oona e galue ma le faʻaeteete ina ia aua nei paʻu i lalo o noataga tau solitulafono. Ae ui i lea, oa latou gaioiga e solia ai tulaga faʻamaonia.

Fofo faʻapitoa e leai se fesoasoani

Fua lau suāsusu i le glucometer i le tele o taimi i le aso. Afai e te vaʻaia o le a le faʻaleleia pe sili atu foi le leaga, taofi le faʻaogaina ole vaifofo le aoga.

O lona uiga o se fesoasoani laitiiti

Faʻafesoʻotai lau fomaʻi aʻo lei faia soʻo se isi vailaʻau maʻisuka. Aemaise lava pe afai ua uma ona e atiaʻe ni gasegase poʻo se maʻi o le ate. O faʻaopoopoga o loʻo taʻua i luga e le suia ai togafitiga ma meaai, inisalini injections, ma gaioiga faaletino. A maeʻa ona e alu i le suka o le alpha lipoic, atonu e manaʻomia lou faʻaitiitia o au inisalini ina ia leai se hypoglycemia.

Glucometer - o le mita o le suka

Afai ua e maua muamua le maʻisuka poʻo le maʻisuka, ona e manaʻomia lea vave ona faʻatauina se masini mo le fua o le suka i le toto.O lenei masini e taua o le glucometer. A aunoa ma lea, o le maʻisuka e le mafai ona pulea lelei. E tatau ona e fuaina le suka pe a ma le 2-3 taimi i le aso, ma sili atu le tele o taimi. O mita toto o le kulukose toto na aliali mai i le 1970s. Seʻi vagana ua masani ona faʻaaogaina, e tatau ona alu le maʻisuka i le fale suesue i taimi uma lava, pe nofo i le falemaʻi mo ni vaiaso.

O mita o kulukose toto i aso nei e mama ma faigofie. Latou te fuaina le toto toto toetoe lava a le faʻaleagaina ma vave ona faʻaalia le iuga. Pau lava le faafitauli o le suʻega o suʻega e le taugofie. O fua taitasi o le suka e tau e tusa ma le $ 0.5. O se aotelega lapotopoto e alu i luga i le masina. Ae ui i lea, o nei tupe faʻaalu e le maalofia. Sefe i luga o fasi siaki - alu i luga o le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka.

E le mafai ona e filifilia le suka toto i lou ola lelei. O le toʻatele o tagata e le lagona le eseesega i le va o le suka i le 4 i le 13 mmol / L. Latou te lagona le lelei, e tusa lava pe 2-3 taimi le maualuga o le kulukose o le toto nai lo le masani, ma o le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka o loʻo tumu atoa. O le mea lea, e tatau ona fua le suka i se glucometer. A leai, o le ae "iloa lelei" faʻafitauli o le maʻisuka.

I se tasi taimi, sa matua teena e fomai le ulufale atu i le maketi o le glucometer. Talu ai ona sa faamataʻuina i latou i le leai o se tele o punaoa o tupe maua mai suega o suesuega toto mo le suka. Fomaʻi togafitiga e mafai ona faʻatuai ai le faʻaleleia o mita o le kulukose toto i le fale mo le 3-5 tausaga. Ae ui i lea, pe a oʻo mai nei masini i luga o le faʻatau, na vave ona lauiloa. E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i lenei i. I le taimi nei, o togafitiga faʻapitoa e faʻaitiitia ai foi le faʻaleleia o se taumafa-maualalo o meaʻai - na o le pau le meaai talafeagai mo tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

Faʻafefea ona maua ni fua saʻo i le fuaina o le suka i se glucometer:

  • Faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo lau masini.
  • Siaki le mita mo le saʻo e pei ona faamatalaina iinei. Afai e aliali mai o loʻo taoto le masini, aua neʻi faʻaaoga, suia i le isi.
  • I le avea ai o se tulafono, o glucometers ei ai a latou sikola faʻataʻitaʻiga taugofie e le saʻo. Latou te tulia le maʻisuka i le tuugamau.
  • I lalo o faatonuga, ia fuafua pe faʻapefea ona faʻaaoga se mataua o le toto i le vaega o le suʻega.
  • Mulimuli faʻamaoni i tulafono mo le teuina o fasi siaki. Kuni le fagu ma le faʻaeteete e taofia ai le maualuga o le ea mai le ulufale i totonu. A le o lena, o le a faʻagasolo le leaga o le suʻega.
  • Aua le faʻaaogaina fasi pepa faʻataʻitaʻi ua maeʻa.
  • A e alu i le fomaʻi, ave se glucometer ma oe. Faaali i le fomai pe faapefea ona e fuaina le suka. Atonu o se fomaʻi atamai o le a faʻaalia le mea o loʻo e faia sese.

E fia taimi i le aso e te manaʻomia e fua ai le suka

Ina ia lelei le puleaina o le maʻisuka, e tatau ona e iloa le auala e amio ai lou suka i le aso atoa. Mo le tele o maʻisuka, o le faafitauli ogaoga o le faateleina o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, ona sosoo ai lea ma le 'aiga o le taeao. I le tele o gasegase, o le kulūkose foi e maualuga pe a uma le aoauli po o le afiafi. O lou tulaga e faapitoa, e le tutusa ma isi tagata uma. O le mea lea, tatou te manaʻomia se fuafuaga a le tagata lava ia - mea taumafa, iniseti injections, ave fuamini ma isi gaoioiga. Pau lava le auala e aoina ai faamatalaga taua mo le puleaina o le maʻisuka o le faʻaosoosoina lea o lau suka i se glucometer. O loʻo taua i lalo mea e fa o le aso e te manaʻomia e fua ai.

Ole aofai o le puleaina o le suka i le toto pe ae fuaina:

  • i le taeao - o le taimi lava na tatou ala ai i luga,
  • ona toe fai lea - aʻo leʻi amataina le 'aiga o le taeao,
  • 5 itula i le maea ai o tui taʻitasi o le inisalini ose faʻataʻitaʻiga,
  • ao lei faia taumafataga uma poo meaai,
  • pe a maeʻa taumafataga ma meaʻai uma - lua itula mulimuli ane,
  • ao lei alu i le moega
  • aʻo leʻi amataina ma mulimuli i aʻoaʻoga faaletino, tulaga atuatuvale, taumafaiga faʻaosooso i le galuega,
  • o le taimi lava e te lagona ai le fiaai pe masalomia o lau suka o loʻo i lalo ifo pe sili atu i luga masani,
  • ae e te lei i tua o le uili o se taavale pe amata ona e faia se galuega matautia, ona toe faia lea i itula uma seia maeʻa,
  • i le ogatotonu o le po - mo le puipuia o le hypoglycemia i le aoauli.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, faʻapea foi ma le maʻisuka maualuga ole toto 2-insulin, e tatau ona fuaina a latou suka 4-7 taimi i le aso - i le taeao i luga o se manava gaogao ma muamua atu i taumafataga taitasi. E fautuaina foi e fuaina le 2 itula talu ona 'ai. O le a faʻaalia pe afai na e filifilia le fua saʻo o le insulin aʻo leʻi 'ai. I le maʻisuka laʻitiiti 2 ituaiga, afai e te pulea lau suka lelei e aunoa ma le inisalini, e mafai ona e fuaina le itiiti ifo - 2 taimi i le aso.

O taimi taʻitasi pe a uma le fuaina o suka, e tatau ona faʻamau iʻuga o faʻamaumauga. Faailoa mai foi taimi ma tulaga e fesootai iai:

  • mea na latou 'ai - oa meaai, pe fia karamu,
  • o le a le inisalini na tui ma o le a le fualaau
  • pe o le a le fua o le suka suka
  • o le a le mea na e faia
  • gaoioiga faaletino
  • faʻamaonia
  • faʻamaʻi pipisi.

Tusi uma i lalo, sau i le lima. Ole tele o meli o le mita e le faatagaina ai le faamaumauina o tulaga o loʻo tuʻuina mai. O le mea lea, ia tausia se tusi faʻamau, e te manaʻomia le faʻaaogaina o se pepa pepa, pe sili atu foi, se polokalama faapitoa i lau telefoni feʻaveaʻi. O fua o le aofaʻi o le self-monitoring e mafai ona suʻeina faʻatasi pe faʻatasi ma se fomaʻi. O le sini o le suʻeina lea o taimi o le aso ma pe o le a le mafuaʻaga ua le maua ai lau suka. Ma, i le mea lea, ia faia ni metotia - tusi se polokalame o togafitiga o maʻisuka taʻitasi.

Ole aofai o le pulea e le suka e mafai ai ona e iloiloina pe faapefea ona lelei au meaʻai, vailaʻau, aʻoaʻoga faʻapitoa ma inisalini injections. A aunoa ma le mataituina ma le totoʻa, na o le tagata e faʻaaogaina le maʻisuka, o loʻo i ai se ala tuusao i le fomai tipitipi mo le tosoina o le vae ma / poʻo le nephrologist mo le paʻu. E toaitiiti tagata mamisuka ua saunia e ola i aso uma i le tulafono faʻamatalaina i luga. Talu ai o le tau o le suʻega mo se glucometer atonu e maualuga tele. Ae ui i lea, ia faia le atoa o le siakiina o le toto i le itiiti ifo ma le tasi le aso i vaiaso uma.

Afai e te matauina ua amata ona fesuisuiai lau suka, ona faʻaalu ai lea o ni nai aso i le tulaga atoa o le puleaina seia oʻo ina e mauaina ma faʻaaogaina le mafuaaga. E aoga le faitau o le tusiga "". O le tele o tupe e te faʻaaluina i pulu o le mita o le glucose, o le tele foʻi lea o lou faʻasaoina i le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka. O le sini autu o le fiafia lea i le ola maloloina lelei, ola i le toʻatele o tupulaga ma e le avea ma tagata matutua i le matua. Tausiga o le suka toto i taimi uma e le sili atu i le 5.2-6.0 mmol / L e moni.

E faʻapefea ona fuafua le suka i le fale e aunoa ma glucometers?

I le taimi nei, e tele metotia ua atiae mo le fuafuaina o le suka i le fale e aunoa ma se glucometer. I lenei tulaga, e le manaʻomia le malamalama i le fomaʻi ma asiasiga i le potu suʻesuʻe o le falemaʻi.

O metotia aupito sili ona lauiloa o loʻo faʻaaogaina ai faʻataʻitaʻiga mo le urine poʻo le toto, se masini feaveaʻi mo le suʻeina o le sulu, ma le faʻaaogaina o le A1C kit.

Aʻo leʻi mafai ona e fua tutusa le maualuga o le kulukose i le tino, e tatau ona e suʻesuʻe tulafono ma fautuaga mo le faʻatinoga. E manaʻomia lenei mea mo le saʻo saʻo ma ia maua ai faʻamaumauga ole suʻega.

O fautuaga autu i le auala e fuaina ai le suka i le toto e aunoa ma se glucometer saʻo e faapenei:

  1. E tatau ona faia le togafitiga i le taeao ma luga o se manava gaogao.
  2. Aʻo leʻi faia fua, fufulu ou lima i le vai mafanafana e faʻaaogā ai le faʻaumea tagamea.
  3. Aʻo leʻi ave le toto mo se auiliiliga, e tatau ona e faʻamalo lelei ou tamatamailima ina ia tafe atu le toto ia i latou, lea o le a mafai ai ona vave oʻo i le laasaga o le suʻega.
  4. E tatau ona faia se faʻalavelave mo le faia o le biomaterial i le itu o le tamatamailima, o le a faʻaitiitia ai le tiga.

Ina ia maua le ata aupito sili ona lelei e tusa ai ma le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, e fautuaina e ave ni fua i le aso - i le taeao i luga o se manava gaogao, lua itula pe a uma ona 'ai ma muamua ae alu i le moega.

E faʻapefea ona fuafua le suka o le toto e aunoa ma le mita o le kulukose toto, ae faʻataʻitaʻi ai le suʻega toto

O le auala aupito sili ona saʻo mo le fuafuaina o le aofai o mea inu gaʻo i le plasma o se metotia falesuesue mo le faʻamautinoaina o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le metotia faigofie o le auiliiliga o le faʻaaoga lea o fasi siaki.

I le fale, e mafai e le tagata gasegase ona fuaina le faailo tusa lava pe leai se masini faapitoa - o se glucometer. Mo lenei faʻamoemoe, o le ae manaʻomia le faʻatau faʻataʻitaʻiga faapitoa.

O lenei metotia o le siakiina o le aofaʻi o meaʻai gaʻo i le tino e talafeagai mo faʻamatalaga manino. O le faigofie o le metotia e taoto i lona faigofie ma le faʻaaogaina, talu ona faʻaogaina e le manaʻomia ai le iai o mea faʻapitoa ma mea faʻapitoa.

Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o vaega o suʻega toto:

  • tau maualalo
  • faigofie o le faʻaoga i soʻo se siosiomaga, i le fale ma fafo,
  • o le faʻaogaina o lenei metotia faʻasalalau e le manaʻomia ai se punaoa malosi,
  • aveina se tamaʻi avanoa ma e faigofie ona faʻaoga i auala,
  • faigofie ona faʻaaoga.

E faʻapefea ona fuaina le toto suka e aunoa ma glucometers e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faapitoa? I fafo atu, o vaevaega taitasi e vaevaeina i nisi vaega o galuega faatino:

  1. O le sone o loʻo pulea le vaega lea o le vaega lea o loʻo tuʻuina ai le vaega malosi - o se vailaʻau faʻamalosi e gaosia i le toto.
  2. Nofoaga o suʻega - o le vaega o le faʻaaogaina o le mea e pulea ai, lea e iloa ai le sao atoatoa o le molimau.
  3. Vaega o fesoʻotaʻiga - o se vaega o le vaega o le suʻega na fuafuaina e tuʻuina i lima.

Afai e ulufale le biomaterial, o le suiga i le maualuga o le pH e tupu i le vaega o loʻo pulea, lea e tau atu i se suiga i lona lanu. E sili atu le pogisa o le lanu le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faʻamatalaga o se faailoilo e mafai ona ave mai le 60 sekone i le valu minute. O le umi o le faʻatinoga e faʻalagolago i le kamupanī o pepa o suʻega.

A maeʻa le faʻatinoga, o le suiga lanu o le fasipepa e faʻatusatusa i se fua faapitoa i le afifiina. Afai o le lanu e le fetaui ma le faʻaaogaina o tulaga, o faʻaogaina o lanu e lua e fesootaʻi, e faʻaaogaina, ma o le aofaʻi o tau e faʻatulagaina.

I le faaopoopo atu i suʻesuʻega i le kulūkose, e mafai ona faʻaaogaina fasi pepa faʻataʻitaʻiga mo le vave faʻavasegaina o polotini ma ketones i le urine.

O le faia o se suʻega toto i le fale e aunoa ma se glucometer, e faʻaaogaina ai faʻataʻitaʻiga, e le lava le faʻaaogaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma tagata matutua ua gaosia le atinaʻe o le maʻisuka senile.

O nei tapulaʻa e fesoʻotai ma le maualuga o le faitofa, lea e oʻo atu ai i le faʻalavelave o le ata moni o le maʻi suka.

Le faʻaaogaina o fasi siaki mo le fuafuaina o le suka i le urine

Ina ia iloa le tele o meaʻai gaʻo i totonu o le tino, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻamalamalamaga manino o le suka i le urine.

O se suʻega mo le suka i le urini e faʻaaoga ai fasi siaki manaʻomia e le itiiti ifo ma le 2 taimi i le gasologa o le vaiaso. E tatau ona faia suʻega 1.5-2 itula pe'ā uma ona 'ai.

O le siakiina o le maualuga o le suka i totonu o le tino e faʻaaogaina ai le suʻesuʻeina o le urine e mafai ona mafua mai i le mea moni o fatugaʻo o loʻo aʻafia ai i le aveeseina o le sili atu o lenei tino mai le tino.

O lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina i le i ai o se maualuga maualuga o vailaʻau faʻamalosi i le tino. E le talafeagai mo le maʻisuka maualalo le kulukose. O le suʻesuʻega o le urine e faia i le faʻaaogaina o siaki faʻaaoga e faʻamauina ai suga toto, i le tulaga lea e faʻaaoga ai le isi vai ola.

Pe a taitaia suʻesuʻega, e tatau ona mulimulitaʻia se lisi o manaʻoga ma tulafono.

Mo le mauaina o faʻamatalaga faatuatuaina, e tatau ona mulimulitai tulafono nei:

  • o le urine e aoina i totonu o se pusa vevela i le taeao, i luga o se manava gaogao pe 2 itula talu ona 'ai,
  • o se fasi siaki ua tuʻuina ifo i totonu o se atigi pusa vai,
  • pasi le tester i le faanatinati mo le 2 minute i se tulaga saʻo,
  • pe a aveese le suʻega, aua le luluina pe solo le urine mai ia,
  • A maeʻa ona aveese le fasipepa, e tatau ona e faatali mo le 2 minute seia maeʻa fegalegaleai le reagent,
  • O le taunuuga e iloiloina e tusa ai ma le fua o loʻo tuʻuina atu i luga o le pusa faʻatasi ma molimau.

A faʻaaogaina lenei metotia, e tatau ona manatua e le talafeagai le faʻaaogaina mo le maʻisuka ma se faʻamaʻi o le ituaiga muamua ma mo gasegase e sili atu ma le 50 tausaga. E mafua ona o le le saʻo o faʻamaumauga na maua i lenei mataupu.

Faʻaaogaina o se suʻe suʻe

Mo le fuaina o le suka i totonu o le toto, e mafai ona e faʻaaogaina se gaosiga faʻaonapōnei - o se suʻe suʻe. O lenei masini eletise e pei o se tapuni. E mafai ona e fuaina le faailo ma lana fesoasoani e aunoa ma le faia o ni tiga tiga o le paʻu.

O le masini e ofuina i le tapulima, o fua e ave i le 20 minute. O le faʻaaogaina o se gadget e mafai ai e le maʻisuka ona tausisia se faʻasologa taua o le physiological i lalo o le pulea faifai pea.

E ui i le mea moni o fuataga e faʻaoga ai se masini eletonika e saʻo lelei, e tatau ona siakiina i taimi uma le faailo e ala i le faia o se suʻega o le toto i totonu o fale suʻesuʻe. O lenei auala e faʻaitiitia ai le ono maua o faʻamatalaga le saʻo i le tulaga o le le manuia o le eletise faaeletonika.

Talosaga mo le fuaina o le aofaiga o suka i totonu o le toto o le A1C kit

O le faʻaaogaina o le A1C kit ua mafai ai ona maua le maualuga o le kulukose i le tino i luga o se vaitaimi e tolu masina. O le aoga masani o le hemoglobin glyc i tagata e le tatau ona sili atu i le 6%.

Mo suʻesuʻega, o le a manaʻomia lou faʻatauina o se masini faʻapitoa i totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga, ua fuafua e faʻatino nisi o fuataga. O le fuainumera o fuataga e fetaui ma le numera o vaega o suʻega i le seti.

Faʻafetai i lona faʻaaoga, e mafai e le fomaʻi ona faia fetuunaiga i le togafitiga faʻafomaʻi mo le maʻisuka.

O vaega o fuataga e faʻaaoga ai le A1C o loʻo taua i lalo:

  1. O le umi o le fuataga o le 5 minute.
  2. Fuataga e manaʻomia ai le tele o toto nai lo le faʻaaogaina o mita o le kulukose o le toto.
  3. O le toto e tuʻuina i totonu o se pipeti ma faʻafefiloi ma se mea faʻapitoa i totonu o se paʻu. A maeʻa ona faʻafefiloi, e faʻaaoga i se fasimea faʻapitoa.
  4. O le taunuuga o fuataga e faʻaalia i luga o le masini mata pe a maeʻa le 5 minute.

O le faʻaaogaina o le A1C e fautuaina mo tagata gasegase e faʻamaonia ai le siama o le maʻisuka. E sili le lelei le faʻaogaina o le masini e fai ma masini faʻapitoa. E mafua mai i le mea moni e ono manaʻomia na o le tasi le taimi, ma o le tau o le masini e maualuga tele.

Faailoga o le hyperglycemia ma mea e aʻafia ai le atinaʻeina o se tulaga faʻaleaga

O faʻamaoniga autu o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino o le tagata o le gutu malulu. Faʻasolosolo faifaipea, faʻavasegaina o mea vaaia, faʻafefefe, vevela tele i le mamafa o le tino, paʻu vevela, paʻu o tamatamailima i luga ma luga o vae.

Afai e maua nisi o nei faailoga, e fautuaina le tagata e feutagai ma se fomaʻi mo le suʻega ma se faʻalavelave o suʻesuʻega falesuesue. Ua fautuaina e le fomai le fuaina o le maualuga o le suka i le urine ma le toto. A uma ona faia se suʻega ma faʻamaonia le tele o fua, o le endocrinologist o loʻo faʻamatalaina se auala talafeagai o togafitiga fualaau ma se meaʻai talafeagai.

Le siakiina e le aunoa o mea o loʻo i totonu o le tino, e fautuaina e faʻatau se glucometer - o se masini faʻapitoa e mafai ai ona e fuaina le maualuga o le suka.

O le fuaina o faitauga kulukose e manaʻomia e le aunoa, ma e tatau ona i ai sau tusi faʻamaumauga e te manaʻo e faamaumauina iuga ma le taimi o le fua.O sea faʻataʻitaʻiga e mafai ai e le fomaʻi ona vave faʻamaonia le togafitiga togafitiga.

O faʻataʻitaʻiga sili ona lauiloa o le kulukose o le toto e faʻateleina.

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona iloa poʻo a mea e mafai ona aʻafia ai le maualuga ole glycemia. O mafuaaga mo le faateleina o le suka o:

  • fesuiaiga o le tau ma se suiga o le nofo,
  • le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi,
  • aafiaga i le tino o le atuatuvale
  • faʻaleagaina o meaʻai inu caffeinated
  • faʻaʻateleina le faʻaaogaina o faʻamatalaga o waha,
  • solia o le moe ma malolo.

Afai ei ai se tagata e tumau pea i le hyperglycemia, o le a vave loa ona faia se apili vave i le endocrinologist, o le a aloese mai le atinaʻeina o se numera tele o faʻafitauli ma faʻafitauli i le tino.

Le faʻaaogaina o suʻega faʻasolosolo ma mea faʻaonapōnei, poʻo le auala e siaki ai le suka i le fale e aunoa ma se glucometer. Glucose toto

O le maʻisuka ua manatu o le togafitiga aupito sili ona faigata o le tino o le endocrin, lea e atiina ae ona o se faaletonu o le pancreas. Faatasi ai ma togafitiga, o lenei totoga i totonu e le lava e maua ai le inisalini ma faaosofia ai le faaputuputu o le faateleina o le suka i totonu o le toto. Talu ai e le mafai e le kulukose ona gaosia ma alu ese mai le tino, o le tagata e atiina ae le maʻisuka.

A maeʻa ona latou iloa le faʻamaʻi, o le maʻisuka e tatau ona mataʻituina a latou toto suka i aso uma. Mo lenei faʻamoemoe, ua fautuaina e faʻatau se masini faapitoa mo le fuaina o le kulukose i le fale.

I le faʻaopoopoga i le tagata maʻi e filifilia se togafitiga e masani ai, e faʻamaonia ai se taumafataga maloloina ma ave fualaau talafeagai, o se fomaʻi lelei e aʻoaʻo le maʻisuka e saʻo le faʻaoga o le glucometa. E le gata i lea, e masani lava ona maua e le tagata maʻi ni fautuaga pe ae manaʻomia le fuaina o le suka.

Le mataupu faavae o le glucometer

Glucometers e aunoa ma ni suʻega faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia i luga o le maketi talu ai nei lava ma e le taugata tele mo le tele o tagata.

O le faʻaaogaina o glucometers e le o faʻamalosi e le maua ai le aoina o le toto mo suʻesuʻega. E faʻaaogaina e tagata gaosi oloa tekonolosi eseese mo le fuafuaina o maualuga o le kulukose o le toto.

O taʻiala o le faʻaaogaina o ia kiliva e le faʻafesoʻotaʻi e faʻavae i:

  • i luga o le faalagolago o le kulukose i luga o le tino vascular,
  • sueina o le afu
  • i luga o le iloiloga o gaʻo oona,
  • i luga o le metotia ole suʻega faʻasalalau e faʻaaoga ai ave e paʻu i le paʻu,
  • i luga o le metotia ultrasound,
  • i luga o se suʻesuʻega e faʻaaoga ai masini vevela.

O le lelei o mea e le faʻaleagaina e:

  • leai se aoga o le taualumaga
  • leai se aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi e ala i se afaina,
  • saoasaoa o le mauaina o le taunuuga,
  • leai se faʻaaluina i luga o le faʻatau o mea taumafa (faʻataʻitaʻiga),
  • soifua uumi
  • maualalo le sese i le auiliiliga.

Glucometer Omelon

Atiaeina e saienitisi Rusia, aloaia aloaia i le Iunaite Setete o Amerika. O fafo e foliga tutusa ma se tonometa - o se meafaigaluega mo le fuaina o le toto. E fua le fua o le fatu, toto maualuga, auiliiliga o le tino vascular ma fuafua le suka toto e faavae i luga o faʻamaumauga na maua.

O faʻaaliga o loʻo faʻaalia i luga o le mataʻituina i le numera o fuainumera.

Fua o mea e fautuaina vave pe a maeʻa pe 2-3 itula pe a uma ona 'ai.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

  • fua tutusa o le toto, pulse ma le kulukose o le toto,
  • umi o le soifuaga (faatasi ai ma se taimi faʻamaumauga mai le gaosiga o le 2 tausaga, e faigofie ona oʻo i le 10 tausaga),
  • galue i luga o maa "tamatamai" e fa,
  • faailoilo ua faamaumauina i le mafaufau o le masini,
  • saoasaoa o le mauaina o le taunuuga,
  • Tuuina atu o le tusi poloaiga.

  • le maaleale o faitauga i gaioiga ma le tulaga o le tino i le faagasologa o fuataga,
  • tau maualuga (mai le 5,000 rubles),
  • fua saʻo 90-91%,
  • mamafa mamafa - 400 g,
  • le mafai ona faʻaaogaina i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

GlucoTrack Glucometer

Na atiina ae e saienitisi Isaraelu. O le masini e faʻatusatusa, e pei o se telefoni po o se fai musika.

O le faiga o le taotoga e faʻavae i luga o le faitauga o galu o le ultrasonic ma faitauga o se masini eletise. O le auiliiliga e faia e ala i le faʻaogaina o se clip e faapipii i le uila.

O le pusa e aofia ai ni vitio se 3, lea e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina e ono ono masina.

Le tele o lenei masini:

  • laiti laʻitiiti
  • e mafai ona faʻaaogaina e ala i le port USB a le computer,
  • manatua le molimau a tagata e toatolu
  • maualuga maualuga o faitauga - 94%,
  • le gafatia e fesiitai faʻamatalaga i se PC.

  • maualuga tau
  • le manaʻomia mo le faʻavasegaina o masina,
  • le mafai ona tautua, pei O loʻo gaosia le gaosiga i se isi atunuʻu.

TCGM Symphony

O se masini e le osofaia, o lona faavae e faʻavae i luga o le suʻesuʻega ole vaega ole gaʻo o le gaʻo ile paʻu. Aʻo leʻi amataina le fuataga, o le paʻu o loʻo sauniuni mo le faʻatūina o le masini. O le masini e fai ma le agavaʻa ma le faʻasalaga e faʻapipiʻi ai le pito i luga o le epidermis e faʻateleina ai le amio o elemene eletise. O se masini e tuʻuina i luga o le fasi paʻu mama, ma ua saunia le masini mo le faʻaaogaina.

E tasi i le 20 minute, e ave fua ma faʻaali. Afai e manaʻomia, e tuʻuina atu faʻamatalaga i le telefoni feʻaveaʻi a le tagata maʻi. I le faʻaopoopoga i lana galuega autu, o le masini e fuafua le pasene o mea e gaʻo.

O le lelei o le masini o lona sao atoatoa lea o le 95% ma le saogalemu. O le le lelei o le tau maualuga e faatusatusa i glucometers.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Glucometer Freestyle FreeFresh

O se masini lenei mo le faʻaauau pea ona mataʻituina le maualuga ole kulukose o le toto. E lua vaega:

  • sulu e le susu, lea ua faʻapipiʻiina i lalo o le paʻu ma se mea faʻatulagaina talafeagai,
  • Taʻitaʻi - o se mamao mamao e aumai i le masini e faitau ai faitauga.

O le masini e 35 mm le lautele ma le 5 mm le maualuga, ma o le vaega o le subcutaneous e 5 mm le uumi ma 0.35 mm le uumi.

O le faʻapipiʻi e toetoe lava a leai se tiga, ma o le i ai o le leo i lalo o le paʻu e le o lagona e le tagata maʻi.

O fuataga e ave faʻafuaseʻi i minute uma ma teuina i le masini masini. A uma ona faitau le faʻamatalaga, e maua e le tagata maʻi faʻamaumauga i luga o le fua o loʻo iai nei ma le kalafi o fesuiaiga i le kulūkose mo le 8 itula talu ai. O le suʻesuʻeina e faia e ala i lavalava. O le soifuaga o le senituri e 14 aso, pe a uma ona suia.

  • faigofie i le faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina,
  • faʻatusatusa
  • fua faʻatau
  • faʻaalia manino o faʻamatalaga i foliga o se kalafi,
  • vai malosi o le leo,
  • maualalo le fua saʻo.

  • tau
  • leai ni faʻailoga mo tulaga maualalo pe maualuga maualuga o le kulukose.

Glucowatch Watches

O i latou o se fesoasoani e foliga ma e ofuina i le lima, e pei o se matamata masani. E masani lava ona i ai i taimi uma, ma e mafai e le tagata gasegase ona iloa i soo se taimi le ituaiga "suka" o lona toto.

O fua e toe faaluaina i le 20 minute, ao faʻasolosolo le faʻaputuina o afu afu. O faʻamaumauga e teuina i le mafaufau o le gaini. E i ai se leo mataala e uiga i fua maualuga, lea o le a mafai ai e se tagata ona tali atu ma faia se gaioiga i taimi talafeagai.

O le uati ua faʻapipiʻiina i tua, e mafai ona faʻaaoga i le pouliuli atoa.

E iai foi se fesoʻotaʻiga e mafai ai ona e faʻafesoʻotaʻi i masini mo le toe faʻaleleia.

  • faigofie i le faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina,
  • faʻatusatusa
  • fua faʻatau
  • faʻaalia manino o faʻamatalaga i foliga o se kalafi,
  • vai malosi o le leo,
  • maualalo le fua saʻo.

  • tau
  • leai ni faʻailoga mo tulaga maualalo pe maualuga maualuga o le kulukose.

Glucometer Accu-ChekMobile

O le maualuga lea o le kulukose o le toto. Nai lo le suʻeina o fasi pepa, o se kaseti faʻatasi ai ma nofoaga faʻataʻitaʻi ua faʻaofi i le masini. E tasi le kaseti ua lava mo le 50 metotia. Mo le auʻiliʻili, e tatau ona e tuiina le paʻu ma se pupuʻu faigofie ma ni vailaʻau faʻasalaina ua faia i totonu ma se masini sui e mafai ai ona e faʻavaveina ma le saogalemu se pupuʻu, ma ave toto. E mafai ona faʻaaogaina le tele o le telefoni pe afai o le masini e faʻaaogaina e se tasi tagata.

  • fua i totonu o le 5 sekone,
  • manatua e oo atu i le 2000 fua,
  • matala e te fuaina
  • faʻaalia se lipoti i foliga o kalafi ma siata, faʻatusatusa le tau aofaʻi,
  • moli mama ma le faʻamaonia,
  • tau maualalo.

Mea le lelei: e tatau ona e faʻatauina ni sapalai e le taugofie.

Gluco Bracelet

O le masini o se taulima lea, e faavae i luga o le auʻiliʻiliga o le afu, e fuafua ai le maualuga o le kulukose. E le gata i lea, e mafai ona ia fuafuaina le aofaʻiga o le inisalini e faʻamaonia ai faʻamaoniga ma ulufale i ai e faʻaaoga ai se nila microscopic mai le vaʻa.

O lenei atamai gadget o loʻo tofotofoina. E ono mafai ona vave oʻo mai o ia i luga o fagu Rusia. Ae i se tau o le a le maua e tagata uma. E talitonu o le a tau mai le 2 afe tala.

Poma faapitoa mo le fuaina o le suka toto

Na faia e saienitisi mai Peretania, ua tofotofoina ma le manuia i le paʻu o le puaa, ua fuafuaina mo le soifua maloloina o tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

O le mataupu faavae o le galue o le suʻesuʻeina lea o le vai intercellular lea e fufuluina ai fofo lauulu.

O masini eletise e maua ai se eletise eletise eletise, o le vai e alu i lona punavai i lalo o le aafiaga o se eletise eletise. O iinei e ulu atu ai i totonu o le punavai o le paluga, lea e fuaina ai le fua o le kulukose i totonu o le vai.

O le fua faʻatatau o le 10-15 minute, o le faʻamatalaga e tuʻuina atu i se telefoni poʻo isi masini. O le patch e tumau mo le tele o itula, i le lumanaʻi, e manaʻo saienitisi e aumai le vaitaimi o le taʻavale i se aso.

O le patch e le tuia ai le paʻu, o le mea lea o se auala e le faʻafefe mo le fuafuaina o le suka.

O le mea fou o mita mita o le kulukose toto e le manaʻomia ai le totoina o le toto o se mea taua tele i le siama ma togafitiga o le maʻisuka. Nai lo o aso uma, o faʻamaʻi faʻamaʻi, ma aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi, na mafai ai e le maʻisuka ona faʻataʻitaʻiina fua o le suka e aunoa ma se faʻaletonu, vave ma maualuga.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Suga i tagata soifua maloloina

E ui lava i le mea moni e iai tulaga faʻapitoa mo le kulukose, e oʻo lava i tagata soifua maloloina, o lenei faʻamaoniga e mafai ona alu atu i tala atu o tuaoi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le hyperglycemia e mafai i tulaga faʻapea.

  1. Afai e 'aina e se tagata le tele o laʻau suamalie ma e le faigofie ona vave faʻasaʻo le insulin.
  2. I lalo o popolega.
  3. Faʻateleina le pulelasi o le adrenaline.

O ia faʻaopoopoga i le toto toto maualuga o loʻo taʻua o le physiological ma e le manaʻomia se togafitiga faafomaʻi.

Ae ei ai tulaga e manaomia ai fua o le kulukose e tusa lava pe i ai se tagata maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻitaga (atonu o le a maua ai le maʻisuka faʻamalosi).

E taua foi le puleaina o le suāsusu i tamaiti. I le tulaga o le le atoatoa o le metabolic i le totoga o le tino, o ia tulaga faigata e mafai ona fai e pei o:

  • faʻafitauli o puipuiga a le tino.
  • vaivai.
  • gaʻo gasegase gaʻo ma isi.

O le mea lea ina ia aloese ai mai le ogaoga o taunuuga ma faateleina le avanoa o le vave iloa o le maʻisuka, e taua le siakiina o le maualuga o le kulukose e oo lava i tagata soifua maloloina.

Glucose toto

Ole suauu units o se fesili e masani ona fesiligia e tagata e maua i le maʻisuka. I faʻataʻitaʻiga i le lalolagi, e lua auala e fuafua ai le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto:

Millimoles i le lita (mmol / L) o se aofaʻiga lautele o le tulaga o le lalolagi. I le SI system, o ia lea ua faamauina.

O le aofaʻi o mmol / l e faʻaaogaina e atunuu pei o: Rusia, Finelani, Ausetalia, Saina, Czech Republic, Canada, Tenimaka, Peretania Tele, Iukureini, Kazakhstan ma le tele o isi.

Ae ui i lea, o loʻo i ai atunuu e sili atu i se auala ese e faʻaalia ai le kulūkose concentrations. Milligram per deciliter (mg / dl) o le fua o le fua o le mamafa. I le taimi muamua, mo se faataitaiga, i Rusia, miligram pasene (mg%) sa faʻaaogaina pea.

E ui i le mea moni o le tele o faʻasalalau faasaienisi e mautinoa le siitia atu i le auala molarni mo le fuafuaina o le faʻasoa, o loʻo i ai pea le auala mamafa, ma e lauiloa i le tele o atunuʻu i Sisifo. O le tele o saienitisi, tagata faigaluega faafomai ma e oo lava i tagata gasegase o loo faaauau pea ona pipii i le fua i mg / dl, talu ai o se auala masani ma masani mo i latou e tuuina atu ai faamatalaga.

O le auala mamafa o loʻo faʻaaogaina i atunuu nei: Amerika, Iapani, Austria, Peleseuma, Aikupito, Farani, Georgia, Initia, Isaraelu ma isi.

Talu ai e leai se lotogatasi i le lalolagi atoa, e sili ona talafeagai le faʻaaogaina o fuataga o fuataga e talia i totonu o se vaega. Mo oloa poʻo tusitusiga o le faʻaaogaina faavaomalo, ua fautuaina e faʻaaogaina uma ia polokalama e lua i le faaliliuina aunoa, ae o lenei manaoga e le faʻatagaina. Soo se tagata lava ia e mafai ona faitauina numera o le tasi polokalama i le isi. E faigofie lenei mea e fai.

E na ona e manaʻomia le faʻaleleia o le tau i le mmol / L i le 18.02, ma e maua le tau i mg / dl. O le liua liliuese e le faigata. O iinei e tatau ona e vaevaeina le tau i le 18.02 poʻo le faateleina i le 0.0555.

O ia faʻatusatusaga e patino i le kulukose, ma e fesoʻotaʻi ma lona mamafa sikolasipi.

O le hemoglobin glycated

I le 2011 WHO ua faamaonia le faaaogaina o le hemoglobin glycosylated (HbA1c) mo le siama o le maʻisuka.

O le hemoglobin glycated o se faʻamatalaga o meaola e iloa ai le aofaʻi o le suka o le toto mo se vaitaimi. O se mea taua tele na faia e ala i le kulukose ma hemoglobin molikula, e fesoʻotaʻi faʻatasi. O lenei gaioiga o le fesoʻotaʻiga o amino acids i le suka, faʻaauau e aunoa ma le auai o enzymes. O lenei suʻega e mafai ona iloa ai le maʻisuka ile amataga.

O le hemoglobin glycosylated o loo i ai i tagata uma, ae i se tagata maʻi e maua ai le maʻisuka o lenei faailoga e sili atu le mamafa.

O le maualuga o le HbA1c ≥6.5% (48 mmol / mol) na filifilia e fai ma suʻesuʻega mo le faʻamaʻi.

O le suʻesuʻega e faia e faʻaaoga ai le metotia o le fuafuaina o le HbA1c, faʻamaonia e tusa ai ma le NGSP poʻo le IFCC.

HbA1c maualuga o le maualuga e oo i le 6.0% (42 mmol / mol) e manatu masani lava.

O le faʻasologa lenei e faʻaaogaina e liliu ai HbA1c mai le% i mmol / mol:

(HbA1c% × 10.93) - 23.5 = HbA1c mmol / mol.

O le taua i le% e maua i auala nei:

(0.0915 × HbA1c mmol / mol) + 2.15 = HbA1c%.

Glucose toto

E le masalomia, o le metotia falesuesue e maua ai le sili atu le saʻo ma le faʻamoemoeina, ae o le tagata maʻi e tatau ona iloa le tau o le suka i le tele o taimi i le aso. O le mea lenei na faia ai masini faʻapitoa mo glucometers.

Pe a filifilia lenei masini, e tatau ona e gauai atu i le a le atunuu na faia i ai ma po oa faʻatusa o loʻo ia faʻaalia. O le tele o kamupanī e faʻapitoa le faia o glucometers ma se filifiliga i le va o le moli / l ma le mg / dl. E faigofie lava lenei mea, aemaise lava mo i latou o malaga, aua e leai se mea e manaʻomia e ave ai se calculator.

Mo tagata e maua i le maʻisuka, o le tele o taimi ole suʻega na faia e le fomaʻi, ae o loʻo i ai se tulaga lautele e taliaina:

  • ma le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona e faʻaaoga le mita pe tusa o le fa fa,
  • mo le lona lua - faalua, i le taeao ma le aoauli.

A filifilia se masini mo le faʻaaogaina o le fale, e tatau ona e taʻitaʻia e:

  • lona faʻalagolago
  • fua o fua
  • iunite o loʻo faʻaalia ai le glucose concentration,
  • le gafatia e filifili ai aunoa ma le eseese o polokalama.

Mo le mauaina o tulaga saʻo, e tatau ona e iloa o se isi metotia o le toto sampling, o le taimi o le toto sampling, o le meaʻai i luma o le suʻega, ma le tele o isi mea e mafai ona matua faʻasese ai le taunuuga ma tuʻuina atu se tau le saʻo pe afai e le amanaiaina.

O le maʻi suka ua taʻua o se faʻamaʻi tuga o mea e gata ai. Ae ui i lea, aua le manatu o se togafitiga le pulea. O le faʻamaʻi e aliali mai i le maualuga o le suka o le toto, lea e aʻafia ai le tino o le tino, faʻapea foi ma ona fausaga ma totoga (toto toto, fatu, gaʻo, mata, potu o le fatu).

O le galuega a le maʻisuka o le pulea lea i aso uma le maualuga o le glycemia ma ia teuina i totonu o tapulaa talafeagai ma le fesoasoani o togafitiga o fualaau, vailaau, ma le tulaga sili ona lelei o gaoioiga faaletino. O le fesoasoani o le tagata maʻi i lenei mea o le glucometer. O se masini feaveaʻi lea e mafai ai ona e pulea le numera o suka i totonu o le toto i le fale, i le galuega, i luga o se pisinisi pisinisi.

O faitauga o le glucometer i taimi uma e mafai ai ona tumau pea i le tulaga lava e tasi, talu ai o se faʻatupulaia tele pe, i se isi itu, o le faʻaitiitia o le glycemia e ono aʻafia i aʻafiaga ogaoga ma faʻafitauli. O a tulaga masani o le molimau o le glucometer ma le auala e iloilo ai taunuʻuga o faʻataʻitaʻiga i le fale, o loʻo iloiloina i le tusiga.

Ina ia iloa le i ai o togafitiga, e tatau ona e iloa le tulaga masani ole glycemia. I le maʻisuka, o le fuainumera e maualuga atu nai lo se tagata soifua maloloina, ae o fomaʻi e talitonu e le tatau i tagata inisiua ona tuuitiitia a latou suka i le tapulaa maualalo. O faʻamaoniga lelei o le 4-6 mmol / l. I ia tulaga, o le a lagona e le maʻisuka le masani, aveesea le cephalgia, atuatuvale, vaivai le mautonu.

Tulaga masani o tagata soifua maloloina (mmol / l):

  • limite maualalo (toto atoa) - 3, 33,
  • pito i luga (toto atoa) - 5.55,
  • pito i lalo ifo (i plasma) - 3.7,
  • pito i luga luga (i plasma) - 6.

Taua! O se suʻesuʻega o le maualuga o le glycemia i le toto atoa e taʻu mai ai o le biomaterial for diagnosis e aveesea mai le tamatamailima, i le plasma mai le vein.

O fuainumera i luma ma le maeʻa o le taumafaina o mea taumafa i totonu o le tino o le a eseese e tusa lava pe i ai se tagata soifua maloloina, talu ai ona maua e le tino le suka mai le gaʻo e avea o se vaega o meaʻai ma meainu. I le taimi lava e 'ai ai se tagata, o le glycemia levels e oʻo i le 2-3 mmol / l. E masani lava, e vave lava ona faʻasaʻo le panameta le insulin i totonu o le toto, lea e tatau ona tufatufa atu kulukose mole mole i totonu o le tino ma siama o le tino (ina ia mafai ai ona tuʻuina atu i ai le malosi).

O se taunuuga, o faailoga o le suka e tatau ona faʻaitiitia, ma faʻatalanoa i totonu o le isi 1-1.5 itula. Faʻasaga i tua o le maʻisuka, e le tupu lenei mea. O le inisalini e le lava le gaosia pe ua faʻavaivaia, e sili atu le kulukose i totonu o le toto, ma gaʻo i luga o le itu e mafatia i le fiaai. I le maʻisuka, o le glycemia level after eating can reach 10-13 mmol / L ma se tulaga masani o le 6.5-7.5 mmol / L.

I le faaopoopo atu i le setete o le soifua maloloina, o le a le tausaga e maua e se tagata pe a aʻafia le suka i lona tausaga:

  • pepe faatoa fananau mai - 2.7-4.4,
  • e oo i le 5 tausaga - 3.2-5,
  • tamaiti aʻoga ma tagata matutua i lalo o le 60 tausaga (silasila i luga),
  • silia le 60 tausaga - 4.5-6.3.

E mafai ona eseese tagata taʻitasi, ma mafaufau i uiga o le tino.

Auala e faitau ai le mita

Soo se glucometer e aofia ai faatonuga mo le faʻaoga, lea e faʻamatalaina le faasologa mo le fuafuaina o le maualuga o le glycemia. Mo le vaʻaia ma le faʻataʻitaʻiga o le biomaterial mo faamoemoega suʻesuʻe, e mafai ona e faʻaaogaina nisi o vaega (forearm, earlobe, thivae, ma isi mea), ae e sili atu le paʻu i luga o le tamailima. I lenei sone, o le toto e maualuga atu nai lo isi vaega o le tino.

Taua! Afai o le toto totoʻa e faʻavaivaia, tape ou tamatamailima pe fufulu mama.

Fuafuaina o le maualuga o le suka i le toto ma se glucometer e tusa ai ma tulaga masani masani ma tulafono masani e aofia ai mea nei:

  1. Liliu le masini, faʻapipiʻi se fasi siaki i totonu ma ia mautinoa o le numera i luga o le fasi pepa e fetaui ma mea o faʻaalia i luga o le mata.
  2. Fufuluina ou lima ma faʻagogo lelei, talu ai ona o le faʻaitiitia o le vai e mafai ona faʻamaonia ai taunuuga ole suʻesuʻega.
  3. O taimi uma lava e tatau ai ona suia le vaega o le faʻaogaina o meaola biomaterial. O le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le mea lava e tasi e mafua ai le foliga mai o se mea e le afaina, lagona tiga, faʻamalolo umi. E le fautuaina e ave le toto mai le limamatua ma le limatusi.
  4. O le uila e faʻaaogaina mo le pupu, ma o taimi uma lava e tatau ona suia e puipuia mai ai siama.
  5. O le mataua muamua o le toto ua aveʻesea e faʻaaoga ai se laumeʻa mūmū, ma o le lona lua o loʻo faʻaogaina i le vaega o le suʻega i le nofoaga e togafitia i vailaau faʻasolosolo. E le tatau ona afaina se mataua tele o le toto mai le tamatamailima, talu ai o le suavai o le tino o le a faʻasaʻolotoina foi ma le toto, ma o lenei mea o le a oʻo atu ai i le vaeluaina o taunuʻuga moni.
  6. Ua i totonu o le 20-40 sekone, o le a aliali mai i luga o le mata o le mita.

I le iloiloina o iuga, e taua le mafaufau i le faʻavasegaina o le mita. O nisi meafaifaʻaili ua faʻatautaia e fua ai le suka i le toto atoa, o isi i plasma. O faatonuga e taʻu mai ai lenei mea. Afai o le mita e faʻamaonia i le toto, o numera 3.33-5.55 o le a masani. E tusa ai ma lenei tulaga e manaʻomia ona e iloiloina lau gaioiga. O le faʻamaonia o le plasma o le masini e taʻu mai ai o le maualuga o numera o le a manatu e masani (lea e masani ai le toto mai se vein). E tusa ma le 3.7-6.

O fua o suga i luga o laulau ma aunoa ma latou, i le amanaia o taunuuga o le glucometer?

O le fuaina o le suka i se tagata maʻi i totonu o se fale suesue e faia i ni auala:

  • pe a uma ona ave le toto mai se tamaʻi lima i le taeao i luga o se manava gaogao,
  • ao faagasolo suʻesuʻega o meaola (faʻafeiloaʻi ma faʻamaoniga o felauaiga, vaega o palatini, bilirubin, electrolytes, ma isi),
  • faʻaaogaina o se glucometer (o lenei mea masani mo fale tumaoti falemaʻi).

Taua! O le tele o glucometers i totonu o fale suesue e faʻamaʻiina e le plasma, ae o le tagata gasegase e tuʻuina mai le toto mai le tamatamailima, o lona uiga e tatau ona faamaumauina faʻamaumauga i luga o le pepa ma tali.

Ina ia aua nei faia ma le lima, o le au suesue a le aufaigaluega suʻesuʻe e iai laulau o fetusiaiga i le va o le capillary glycemia ma le vevela. O fua tutusa lava e ono mafai ona fuafuaina i se tulaga tutoatasi, talu ai o le iloiloga o le maualuga o le suka i le toto paʻu ua manatu e sili atu ona masani ma faigofie mo tagata e le o malamalama lelei i mea faafomai.

I le fuafuaina o le capillary glycemia, o vae gaʻo vevela ua vaevaeina e se vaega o le 1.12. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le glucometer o loʻo faʻaaogaina mo le siama e faʻamamaina e le plasma (e te faitauina i faatonuga). O le faʻaaliga e faʻaalia ai se taunuuga o le 6.16 mmol / L. E le tatau ona e vave mafaufau o nei numera o loʻo taʻu mai ai le hyperglycemia, talu mai le taimi e fuafua ai i le aofaʻi o le suka i totonu o le toto (capillary), o le glycemia o le a 6.16: 1.12 = 5.5 mmol / L, lea e manatu o se fua masani.

O se isi faʻataʻitaʻiga: o se mea masini feaveaʻi e faʻatapulaaina e le toto (o loʻo faʻaalia foi i totonu o faatonuga), ma e tusa ai ma taunuuga o faʻamaoniga, o le aliali e faʻaalia ai le kulukose e 6.16 mmol / L. I lenei tulaga, e te le manaʻomia le faia o se faʻamatalaga, talu ai o le faailoga lenei o le suka i le toto capillary (i le ala, o loʻo faʻaalia ai se maualuga maualuga).

E saʻo saʻo glucometers, ma aiseā e ono le saʻo ai a latou taunuʻuga?

O le saʻo o le iloiloga o le glycemic laʻitiiti e faalagolago i le masini lava ia, faʻapea foʻi ma le tele o itu mai fafo ma le usitaia o tulafono faʻavae. O le au fai pisinisi latou finau e faapea o masini komepiuta uma mo le fuaina o le suka toto ei ai nai mea sese. O le laina mulimuli mai le 10 i le 20%.

E mafai e tagata maʻi ona ausia na faailoilo o le masini a le tagata lava ia o le mea sili ona leaga. Mo lenei, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  1. Ia mautinoa e siaki le taʻaloga o le mita mai se fomaʻi agavaa mai lea taimi i lea taimi.
  2. Siaki le saʻo o le faʻasologa o le numera o le suʻega ma na numera o loʻo faʻaalia i luga o le lau o le masini faʻataʻitaʻi pe a fuli.
  3. Afai e te faʻaaogaina vailaau faʻamaʻi poʻo fufulu susu e togafitia ai ou lima aʻo leʻi faia le suʻega, e tatau ona e faʻatali seia maeʻa le paʻu, ona e faʻaauau pea ona iloa.
  4. O le tuʻuina o se mataʻu o le toto i luga o se suʻega faʻasolo e le fautuaina. O fasipepa ua mamanuina ina ia ulu atu le toto i luga o le eleele e faaaoga ai le malosi o le ulu. Ua lava mo le tagata gasegase ona aumai se limatusi latalata i le pito o le sone togafitia ma le totogo.

E faʻaaogaina e tagata maʻi le faʻamaumauga a le tagata lava ia e faamaumauina ai faʻamaumauga - e faigofie lenei mea ina ia faamasani ai i le tagata aoga endocrinologist ma o latou taunuuga

O le taui o le maʻisuka e maua i le tausia o le glycemia i se faatulagaga talafeagai, e le gata i le taimi muamua, ae faapea foi pe a uma le faaaogaina o meaai i totonu o le tino. Ia mautinoa e toe iloilo ia mataupu faavae o lau lava meaai, lafoai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo faigofie poʻo le faʻaitiitia o le aofaiga i le taumafataga. E taua le manatuaina o le maualuga o le glycemia maualuga (e oo atu i le 6.5 mmol / l) e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le tele o faʻafitauli mai le masini, mata, cardiovascular system ma le fatugalemu o le tino.

O le siakiina o le kulūkose e taua mo tagata e maua i le maʻisuka. E fautuaina le suāuʻu mo le puipuia o le maʻisuka. O numera mai le 3.9 i le 6.9 mmol / L e manatu o mea masani, ma e faalagolago i nisi tulaga, e mafua ai ona sui le tagata. E mafai ona fuaina kulūkose i totonu o le falemaʻi pe a fai o faʻataʻitaʻiga faapitoa e faia. Le fuafuaina o le aofaʻi o le vailaʻau i le fale o le a faʻatagaina ai se masini faapitoa - o se glucometer. Ina ia mafai ai ona faʻaalia iuga i ni nai mea sese, e tatau ona mulimulitaʻi tulafono o taualumaga.

O le a le taimi e fua ai?

O le tele o le maʻisuka e mafaufau pe faʻafia ona fua le suka o le toto. E taua le mataʻituina o le suka i le fale i le aso atoa. Faʻatasi ai ma se tulaga le maluelue pe a le totogiina le maʻisuka, e tatau ona e fuaina ia faitau pe tusa o le fitu taimi i le aso. E sili ona lelei le fuaina o le suka i le ao i vaitau nei:

  1. I le taeao, e le alu ese mai le moega, i luga o se manava gaogao,
  2. Aʻo lei faia le taeao
  3. Aʻo leʻi faia isi taumafataga,
  4. Fua le maualuga o le toto mo le lua itula i le maeʻa ai o se taumafataga i le afa itula e iloilo ai le faʻaaogaina o gaʻo (o le suka suka e fausia i le faʻataʻitaʻiga),
  5. Fua o le suka o le toto ma se glucometer ao lei moe,
  6. Afai e mafai, fua le faitau toto i le leva o le po po o le vaveao, talu ai e mafai ona matauina le hypoglycemia i lenei taimi.

Talu ai o le siakiina o le suka i totonu o le tino ma se glucometer e faigofie ma e le manaʻomia ai soʻo se tomai, o le tele o nei faiga e le afaina ai le lelei o le olaga. Ma talu ai e le mafai ona fuafuaina le maualuga o le suka o le toto e aunoa ma se masini, e tatau ai.

Meafaigaluega ma masini

Ina ia fua le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino e faʻaaoga ai le glucometer o le fale, e tolu vaega autu e manaʻomia, e tofu lava ma ona lava uiga.

  • Le glucometer lava ia. E mafai ai ona e siakiina le toto mo se tuʻuga tuʻufaʻatasia mo le leai o se totogi. E eseese i latou i le tau, atunuu o gaosiga, saʻo ma faigata. O mea taugata taugofie e tele lava ina i ai se olaga puupuu ma maualalo le saʻo. Afai e le manaʻo le tagata gasegase e mafaufau i taimi uma pe ua saʻo le faʻatulagaina o taunuuga, e sili atu ona lelei le faʻatauina o masini sili atu (tasi le tele o masini eletise OneTouch),
  • E le mafai ona fua saʻo le suka e aunoa ma ni suʻega. O pepa pepa nei e iai se faʻapitoa faapitoa e faʻaaogaina ai le faʻataʻitaʻiga. E mafai ona filifili le suka toto e faʻaaoga ai fasi pepa e fetaui ma le mita. E taugata ma e le maua i taimi uma (mo nisi faʻataʻitaʻiga e matua faigata lava ona faʻatau). O le mea lea, e tatau foi ona iloiloina lenei mea pe a filifilia se masini. E i ai se aso maeʻa, mulimuli ane e le mafai ona fuaina le suka o le toto faatasi ma i latou,
  • O lima faʻapipiʻi, o le tele o taimi, o loʻo aofia ai i totonu o le pusa, ae o nisi taimi e tatau ona faʻatau eseese. I lenei tulaga, o le faʻataʻitaʻiga o le mita e le taua, talu ai e le fesootai faʻatasi le nila. Ole gaʻo e tatau ona sui i le vaitau taimi, ona e le lelei. E mafai ona fuafua i lenei tulaga - i le aluga o le taimi, faʻaaogaina toto i le faʻaaogaina o le glucometer e mafai ona tiga, ona tatau lea ona suia le nila. E le gata i lea, o le tele o tagata e faaaogaina le mita tutusa e tatau ona i ai nilala taʻitasi.

Faʻalagolago i le ituaiga o mea sese o loʻo i ai meafaigaluega, e tatau i tagata suʻesuʻe ona fetuʻutuʻatasi ia faitauga pe a fuaina.

I nei masini faʻaonapo nei, e ui i lea, o le naunautaiga o le kulukose i totonu o le tino e saʻo ma e manaʻomia le leai o se fetuunaiga.

Faitau masani

Ina ia pulea lou tulaga, i le faaopoopo i le sailia o le toto toto ma le fua o le kulukose i le fale, e tatau ona e manatuaina le maualuga o le maualuga o le toto toto mo se maʻi ma se tagata soifua maloloina. O lenei mea o le a fesoasoani e iloilo ma le mautinoa lou tulaga.

I se tagata soifua maloloina, o le siakiina o siaki e faʻaalia ai le maualuga o le 4.4 - 5.5 mmol i le lita. Afai e te siaki le suka i le maʻisuka, ona maualuga lea o numera - i lenei tulaga, o le maualuga e oʻo i le 7.2 e masani lava. E le gata i lea, e taua le fua saʻo o le molimau a le tamaititi. E i ai la latou tulaga maualalo - mai le 3.5 i le 5.0

E masani lava, pe a uma ona 'ai le toto. Ae i totonu o le lua itula, e tatau ona toe faʻaitiitia (pe a lelei le metabolism). Afai e te tago i se fualaʻau o le suka ma ona siaki ai lea o le toto, ona faasolosolo malie lea o le faitau i le taimi lava lena. I le maʻisuka ma vailaʻau, e taua le siakiina o faʻailoga i taimi uma, ona e le mautonu. E le gata i lea, o le suʻega o le toto e faia e mataituina ai le aoga o fua o le suka. E tusa pe faapefea ma pe faapefea ona fua le suka ma pe faapefea ona galue le mita, vaʻai le vitio o loʻo i lalo.

O le maʻisuka ua manatu o le togafitiga aupito sili ona faigata o le tino o le endocrin, lea e atiina ae ona o se faaletonu o le pancreas. Faatasi ai ma togafitiga, o lenei totoga i totonu e le lava e maua ai le inisalini ma faaosofia ai le faaputuputu o le faateleina o le suka i totonu o le toto. Talu ai e le mafai e le kulukose ona gaosia ma alu ese mai le tino, o le tagata e atiina ae le maʻisuka.

A maeʻa ona latou iloa le faʻamaʻi, o le maʻisuka e tatau ona mataʻituina a latou toto suka i aso uma. Mo lenei faʻamoemoe, ua fautuaina e faʻatau se masini faapitoa mo le fuaina o le kulukose i le fale.

I le faʻaopoopoga i le tagata maʻi e filifilia se togafitiga e masani ai, e faʻamaonia ai se taumafataga maloloina ma ave fualaau talafeagai, o se fomaʻi lelei e aʻoaʻo le maʻisuka e saʻo le faʻaoga o le glucometa. E le gata i lea, e masani lava ona maua e le tagata maʻi ni fautuaga pe ae manaʻomia le fuaina o le suka.

Auala e faʻaaoga ai le mita

O le mataupu faavae o le fuaina o le toto glucose e talitutusa lava mo mea uma. Mo suʻesuʻega, e faʻaaogaina le auala sili ona eletise. O le fuaina o le kulūkose o le toto i le fale e itiiti se taimi.

Mo fua taitasi o suka o le a e manaʻomia:

  • toto kulukose toto
  • lancet (scarifier),
  • siaki
  • fulufulu mamoe
  • vailaʻau faʻamaʻi.

Amata le fuaina o le kulukose i le faʻamamaina lelei o lou paʻu. Mo faʻamasinoga sili ona saʻo, e fautuaina e fufuluina ou lima i le fasimoli, fufulu i le vai tafe, ma fufulu faʻamago ma se solo mama.

Ona saunia lea o le suʻega suʻesuʻe. Tatala le afifiina i papatusi lafoaʻi. Ave se tasi oi latou, aloese mai le paʻi i luga o le galuega.

O le isi mea e te manaʻomia e teu i luga le mita. O nisi faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaogaina i le paʻi o se faamau, o isi faʻatasi ai ma le faʻaofiina o se laasaga. E masani lava, a maeʻa ona e galue, o le a faʻaalia se faʻataʻitaʻiga faatalitali i luga o le lau (mo se faʻataʻitaʻiga, o le paʻu paʻu o le toto).

O nisi kesi e manaʻomia ai faʻamatalaga. Afai o lau faʻataʻitaʻiga o lenei ituaiga, ona faʻaaoga lea o se pulou pe ulufale i se numera numera mai le afifiina o fasi siaki.

Aʻo sauni le mita e faʻaaoga, e tatau ona e togi le paʻu. E mafai ona e ave toto mai soʻo se tamatamailima o le agavale ma le lima taumatau. Afai e te fuaina le suka pe itiiti ifo ma le tasi i le aso, e fautuaina e tui le paʻu o le lima lima. Afai o le siakiina o oe lava ia e masani ona faia, ona faʻaaoga lea o isi (pinky, large, index).

E manaʻomia ona tuʻia le paʻu i le pito i luga o le tamatamailima. E i ai le toto lele ma e na o ni nai faʻamau maua. E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le popolega e tuʻu ile pito i luga o le aso.

Mo le lava o le toto, e fautuaina e tui ma tosoina lau moto i ni nai taimi aʻo leʻi faʻapala.

E maua le toto e faʻaaoga ai se siʻosiʻisi faapitoa. O se masini siaki faafomaʻi e iai ni nifo malolosi. O lona mata e sili atu le maamaa pe a mafai.

Scarifier o se mea e tasi le taimi. E le tatau ona faʻaaoga faatasi ma isi tagata ona o le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi. O le faʻaaogaina faʻaaogaina o le mea e tasi o le taulaʻi e le manaʻomia. E vave ona pala le lau ma amata ona faamanualia le paʻu. E mafua ai le tigaina o le toto.

Mo le tele o mea e mafai ona faʻaogaina, ua faʻapipiʻi ai le taulaʻi aunoa. O nei masini e pei o se peni. I le tele o faʻataʻitaʻiga, o le loloto o le puncture o le paʻu e faʻatulafonoina. O se uʻamea uʻamea uamea ua natia i lalo o se pulou ma se pu. A uma le kilikiina o le ki, e vave ona punitia le paʻu i luga o le faamau, i se loloto ua uma ona fuafuaina.

A oʻo mai le mataua muamua o le toto ile luga, e tatau ona aveeseina i le fulufulu mamoe. O le isi vaega o le toto i se voluma e 15-50 μl e mafai ona faʻaaoga mo le auiliiliga. I le mata, o se ituaiga o toto e fetaui lelei ma se fatu fatu.

O suʻega faʻasolosolo ituaiga suʻapala e aumai i le matāua mai luga. O mea e faʻaaogaina ai le toto saʻo o le toto. O le suʻega o le suʻega e faʻaogaina i isi vaega o suʻega e ala i le paʻi.

A maeʻaeʻa le toto, e mafai ona faʻamaʻi le manua i se vaifofo. Faaaoga le peroxide, chlorhexidine, boric alcohol, etc.

A maeʻa ona toto le ipu, ona amata loa lea o le suʻesuʻeina o le eletise. O le moli malulu po o le taimi o loʻo tamoe i luga o le faʻaaliga i lenei taimi. Glucometers of different models fai mai le 5 i le 60 sekone e fuafua ai le maualuga o le suka.

A maeʻa le auiliiliga, o le a aliali i luga o le lau. O nisi faʻataʻitaʻiga e iai foi le leo (faʻaalia le maualuga o le suka). O lenei tulaga e faigofie mo tagata e maualalo le vaʻaia.

E mafai ona teuina fua faʻamau i le masini masini. E tusa lava pe tele le teuina o faʻamaumauga, e fautuaina e kopi le numera o loʻo mauaina i le "Diary". Faʻailoa atu e le gata o le suka, ae o le taimi foi na faia ai le suʻesuʻega.

O afea e fua ai le toto toto

I tulaga maualuga, o tagata gasegase ma soo se ituaiga o maʻisuka e manaʻomia e fua ai le suka i se glucometer. Afai e te faʻaaogaina le inisalini mo togafitiga, ia le itiiti ifo i le tolu suʻega e tatau ona faia i le aso (aʻo lei faia taumafa taitasi).

Ole siakiina o le tagata lava ia (sili atu ma le 7 taimi i le aso) e manaʻomia mo fafine maʻitaga e iai le maʻisuka ituaiga 1 ma le pamu-gaioiga o le inisalini. Aʻoʻoʻo le aso tonu e manaʻomia ai se suʻesuʻega, o le a taʻu mai e le fomaʻi.

Afai o lau togafitiga e aofia ai na o meaai ma fualaau aina, ona fautuaina lea e pulea le kulukose 4 taimi i le aso i le vaiaso (i luga o se manava gaogao, ao lei faia le aoauli ma le afiafi, ao le i momoe).

E le gata i lea, e tatau ona e fuaina le suka o le toto:

  • o se matuia ogaoga i le manuia,
  • se faateleina i le vevela o le tino i luga ae o le 37 tikeri,
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • muamua ma pe a maeʻa faamalositino.

E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina ni isi mea mataʻituina e faasaʻo ai togafitiga (mo se faataitaiga, i le po po o le vaveao).

O le siakiina e le tagata lava ia ma se glucometer e le suitulaga ai i suʻesuʻega a le falesuesue. A itiiti i le tasi i le masina, e manaʻomia lou suʻeina o le toto mo le kulukose i se falemai. E fautuaina foi le suesueina o le maualuga o le hemoglobin glyc i le 3-6 masina.

Mo le fuaina o le toto toto, e tatau faʻatau se glucometer . E mafai ona faia lenei mea i le faʻasalalauga o la matou faleoloa i le initaneti. O la matou mita o se masini e faigofie, maualuga ma lelei tele mo le fuaina o le kulukose. I lalo ifo o le ae maua fautuaga aoga mo le fuaina o suka.

E faapefea ona fua le suka o le toto?

O le faʻaleleia lelei o le toto o se tasi lea o tulaga e sili ona taua mo le mauaina o se taunuʻuga tonu pe a fuafua le maualuga o le suka.
Matau tulafono faavae nei:

  • E sili le faʻaaogaina o le lima tamatamailima mo fuataga, auatoto totoga e maualuga atu nai lo isi mea e fua ai, e pei o le tauau, lima, thivae po o le tamai povi.
  • Afai ei ai ni faʻafitauli i le taamilosaga o ou lima, faʻamalo ou tamatamailima ae e te fufulu. E tutusa foi le faaaogaina i fua i nofoaga eseese o le tino.
  • A o lei fuaina, ia mautinoa o le faʻailoga i luga o le vial ma le suʻega sikoa e fetaui ma le numera i luga o le faʻaaliga o le mita. Afai e leai, ona toe togi lea o le masini.
  • Afai e mafai, ia fufuluina ou lima i le vai mafanafana aʻo lei ave le toto. E le naʻo le tumama, e faʻaopoopoina ai le toto. I le le lava o le toto, o le toto e faigata, ona o le maua o se mataua o le toto, e tatau ona loloto le pupu.
  • Fufulu lelei ou lima. E le tatau ona susunuina le nofoaga o le puncture, aua o le vai e faʻamalo le toto faataitai, lea e tau atu ai i fua le fua saʻo.
  • Suia vave lou toto sampling. Afai e masani ona e tu i le nofoaga e tasi, o le ita ma le mafiafia o le paʻu o le a tupu, ma o le maua o le toto o le a atili ai ona tiga. E fautuaina e faʻaaoga 3 tamatamai lima i lima taʻitasi (e masani lava aua le tuia le limamatua ma le tamatamailima).
  • Pese o se mea e sili ona tiga pe afai e te le totoina tuusao mai le ogatotonu o le tamatamailima, ae o sina mea mai le itu.
    Aua e te tuleia lou tamatamailima loloto. O le loloto o le poloka, o le sili atu lea o le faaleagaina o le tino, filifili le loloto o le loloto o le paʻu i le manoa. Mo se tagata matua, o le vaega 2-3 lea
  • Aua le faʻaaogaina se uila na faʻaaogaina e se tasi! Talu ai ona o le tasi mataua itiiti o le toto na totoe i luga o lenei masini, pe afai e afaina, e mafai ona afaina.
  • Tasi le mataua muamua o le toto ma aveeseina i se ogaumu susu. Ia mautinoa o le toto e tumau pea e pei o le totogo ma e le faʻafefeteina. E le mafai ona gauai le pa'ū fagu i le fasi siaki.
  • Aua le togi lou tamatamailima e maua ai se mataua tele o le toto. Pe a faʻapipiʻiina, e faʻafefiloi le toto i le sua o le tino, lea e mafai ona tau atu i fua le fua saʻo.
  • Faʻaaliga: o le toto samasama avanoa e tu i pito o le fasimea, ae le o le vaalele. O le mea lea, faʻagaoioi lou tamatamailima i le pito o le fasimea i le itu tauagavale po o le taumatau, ua makaina i le uliuli. I lalo o le gaioiga a le malosi, o le toto manaʻomia o le toto e tosoina aunoa.
  • Aveese le fasi siaki mai le afifiina i luma o le fua. O vaega o suʻega o le malulu.
  • E mafai ona ave ni fasi suega i masini malogo ma mama i soo se mea.
  • O le afifiina i fasi pepa faʻataʻitaʻi e tatau ona tapunia i taimi uma. O loʻo i ai se faʻapipiʻi e taofia ai le suʻega faʻamago. O le mea lea, i le leai o se mea e le tuʻuina atu ai le suʻega i se isi atigipusa.
  • Faʻatau faʻasolosolo i le potu vevela masani. Laveʻa o le teuina o le +4 - +30 ° C.
    Aua neʻi faʻaaogaina ni faʻataʻitaʻiga ina ua maeʻa le aso e uma ai le aso.

Glucose concentration (WHO masani)

  • Afai i totonu o le vaiaso pe a fua i luga o le manava o lau suālaʻau e sili atu nai lo le 6, 3 mmol / L, ole a suʻeina lau suʻega ole endocrinologist.

    E faʻafia ona manaʻomia le fuaina o le suka o le toto.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, aemaise lava ile talavou, e fautuaina toto puleaina pulea toto i aso taʻitasi i le aso (nai lo le meaʻai muamua ma i le taimi e momoe ai, faʻapea foʻi ma le taimi talu ona 'ai). O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le matua o loʻo maua se taumafataga ma fualaau oona e mafai ona i ai ni faʻamatalaga i le vaiaso, ae masani i taimi eseese o le aso. O fuataga faaopoopo o le a manaʻomia pe a suia se olaga masani (taʻalo i taʻaloga, malaga, faʻamaʻi). Ia mautinoa ia siaki lau fomaʻi i le tele o taimi e te manaʻomia ai le fuaina o le toto suka.

Ina ia puipuia le maʻisuka, ua lava lea e pulea ai le maualuga o le suka i le masina, sili atu i taimi eseese o le aso.

E faʻapefea ona sauniuni mo se fua ina ia maua ai se sao saʻo?

Ina ia maua le tali saʻo, anapogi le maualuga o le suka toto e manaʻomia ai mea nei:

1. O le meaai mulimuli e tatau ona le silia le 18 itula i le afiafi
2. I le taeao ao leʻi 'ai, vai (poʻo soʻo se isi vai) ma fufulu ou nifo, e tatau ona e faia le faiga mo le fuaina o le suka toto, matauina tulafono o fua.

Aisea e eseese ai taunuuga o le suka maua i falemai ma i luga o le mita o le kulukose o le toto?

O le aofaʻi o le suka i totonu o le toto e suia pea. E mafua lea mea, i lalo ole aʻafiaga o le tele o mea, o le tino e liua le meaʻai i le suka i vitio eseese ma faʻamalosi i le tele o vitio.
Manatua:O maʻi gasegase ma maʻi tumau poʻo suiga i vailaʻau e te faia e mafai ona aʻafia ai lou suka toto. E tatau ona siaki lau suālaʻau maualuga i le tele o taimi i taimi o gasegase.

Faʻaiʻuga e aafia ai le sao atoatoa o fua o le suka.

  • E le ogatusa ma le tulafono na ulufale mai i le mita ma le numera o le siaki
  • Laʻau le mulilua, palapala
  • Afai e te togi lou tamatamailima e toso ai se mataua tele o le toto
  • Faʻatau le togi
  • Faiga faʻavae mo togafitiga

    O le solia o le gaʻo gaʻo e mafai ona lamatia ai le soifua maloloina o tagata, o le mea lea, mo le puipuiga, e tatau ona e asiasi i le falemaʻi e siaki ai le suka suka. I falemaʻi faʻapitoa e fesoasoani ile fesoasoani ile suʻega, latou te tuʻuina atu se faʻamatalaga auiliili o le setete o le tino. Auala mo le fuafuaina o suka e aofia ai suʻega nei:

    • Suesuega ole toto. E masani lava o le auala mo le fuafuaina o le glycemia i le maʻisuka, faia mo le faʻamoemoe o le suʻega ma mo le puipuiga. O mea mo le asiasiga e ave mai se tamailima po o se vein.
    • Siaki mo le faapalepale. E fesoasoani foi i le fuaina o le kulukose.
    • Faʻamatalaga o le hemoglobin. Faʻatagaina oe e fua le maualuga o le glycemia, lea na faamaumauina i le vaitaimi e oʻo atu i le 3 masina.

    I totonu ole suʻesuʻega suʻesuʻega, o loʻo faia foi se suʻesuʻega faʻamaonia e fua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e faʻavae i luga o le mataupu faavae lava e pei o le suʻega mo le faʻapalepale kulukose. O se faʻamatalaga manino e itiiti se taimi, e faʻaopopo, e mafai ona e fua i le fale.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    E faapefea ona fua le suka i le fale?

    I le fale, e mafai ona e faʻaogaina le fua faʻatatau mo le fuaina - o se glucometer, se peni, se suauu, se seti o fasi siaki.

    Faatasi ai ma se siama o le maʻisuka, e tatau ona e fuaina le index glycemia i aso taitasi ma le faamaninoga e faapea o le ituaiga 1 o loo faailoa mai e pulea ai le toto suka i le aso atoa. E sili le faʻaaogaina o se masini eletise faapitoa - o se glucometer. Faatasi ai, siakiina o le toto mo le suka e mafai ona toetoe lava a leai se tiga. Meafaigaluega faʻapipiʻi:

    • vaega faʻaeletoroni ma faʻaali
    • peni tui (lancet),
    • seti o fasi siaki.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Sauniuniga sauniuni

    Ina ia maua ni taunuʻuga moni i sina mea sese, e tatau ona e fua saʻo le suka i se glucometer. O le masini e faʻaalia manino le noatia i tulafono nei:

    • Aʻo lei faia le faʻatinoga, e taua le tumau i le toʻa, aua a fefe se tagata, e oso le suka.
    • O le faaitiitia o le faailo e mafai ona mafua mai i le malosi malosi o le tino, meaai po o le matelaina i le afiafi o le auiliiliga.
    • Fuaina o le suka toto e fautuaina i luga o se manava gaogao, aʻo leʻi fufulu ou nifo.
    • E manaʻomia lou ave saʻo mai le vein poʻo le tamatamailima. E le gata i lea, e fautuaina le suiga i lea taimi le nofoaga ina ia leai se faʻaleagaina o le paʻu.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    O le a le taimi sili e fua ai?

    E tatau ona faʻamaopoopo ma le fomaʻi le fuainumera o suʻega toto mo le kulukose.

    O le taimi tatau mo le taualumaga e sili ona malie i ai ma le fomaʻi. Ina ia puipuia predabetes poo le maʻisuka, o le suka e siaki tasi i le masina. E leai ni tulafono tuusaʻo ma le maʻisuka ituaiga 2. Afai e te inuina fualaau o le maʻisuka ma mulimuli i se taumafataga, ole leai lea ole puleaina o le suka pe a uma ona 'ai poʻo le taimi e momoe ai. Lava 2 taimi i le aso.I le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona siaki le suka i le aso e tusa ma le 7 taimi, e aofia ai:

    • i le taeao, pe a uma ona ala i luga ma ao lei faia le taumafataga muamua,
    • ao lei faia se taumafataga po o se meaʻai,
    • i ni nai itula talu ona 'ai,
    • ao lei alu i le moega
    • i le taimi lava e lagona ai o loʻo i ai se manaʻoga, talu ai ona o le faateleina o le suka e mafua ai ona lagona le le lelei,
    • aua o le puipuia o le hypoglycemia i le aoauli e masani ona fuaina i le ogatotonu o le po.

    O se tasi o tulaga taua mo le togafitiga manuia o le maʻisuka o le pulea lelei o le tagata lava ia. E fautuaina le tagata maʻi e siakiina e le aunoa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le fale. Mo nei fua, e faʻaaogaina glucometers.

    E mafai ona faʻatau sau ituaiga masini i le toetoe lava o falemaʻi ma falemaʻi falemaʻi.

    O le tele o mita e laʻititi (faʻatasi ma se telefoni feaveaʻi). E faigofie ona latou uuina i totonu o lou alofilima. O le mataupu e masani lava ona i ai ni kulini se tele, se faʻaaliga, o se tau mo faʻataʻitaʻiga. Faʻasologa mai pamu o galuega eseese.

    Glucometers e ese i se seti o galuega tauave, tele o le mafaufau, ituaiga o fasi siaki. O le a le ituaiga o mea e manaʻomia e mafai ona siakiina lau fomaʻi.

    A faʻatau se masini, siaki:

    • afifiina amio saʻo
    • mauaina o faatonuga i le gagana Rusia,
    • tausisia o meafaigaluega,
    • saʻo le faʻatumuina o le pepa faʻamaonia auaunaga coupon.

    Afai ei ai ni faʻafitauli i le mita, ona mafai lea ona e sailia le fesoasoani mai le nofoaga autu o auaunaga. O tagata faʻapitoa o le a suia le mea leaga i lalo ole tusi saisai. I totonu foi o ia nofoaga tutotonu, ua siakiina le saʻo o le auiliiliga. O le saʻo o le glucometer e iloiloina e faʻaaoga ai togafitiga faapitoa.

    O le faatagaga faatagaina mo lenei masini e tusa ai ma tulaga talafeagai e 20% mo le 95% o fua. O nisi tagata gaosiga e fai mai se mea itiiti laitiiti (10-15%).

    Tuua Lau Faamatalaga