O latou ave - o se 'autau ma le maʻisuka?

O auaunaga tau militeli i taimi uma na manatu o se mea lelei ma taua. O tamalii oe na taumafai e faʻataʻitaʻia le militeli na manatu e matataʻu ma e le agavaa e taʻua o tagata moni. I le taimi nei, ua suia le tulaga, e ui i lea, e tele conscripts oe fiafia e fia auai i le vaegaau.

Ae faʻapefea e uiga i tagata tusitala o le maʻisuka? E tutusa uma nei mataupu e lua: o le maʻisuka ma le autau? E mafai e le maʻisuka ona auai i le 'autau ma se faanaunauga malosi? Pe i ai sana aia tatau e teena ai le tautua, pe tatau ona le faatagaina o ia? E tatau ona tatou toe taliina nei fesili.

O ai e faʻatatau le fetaui o faʻamaumauga mo le militeli?

I tua i le 2003, na tuʻuina atu ai e le Malo o le Rusia Federation se tulafono e faʻamaonia ai o le agavaa o tusitala e fuafuaina e fomaʻi fomaʻi. O conscript uma e tatau ona faia se suʻega faafomaʻi, o le a maeʻa ona taunuuga: pe o le tamaititi e talafeagai mo mafuaaga tau soifua maloloina pe leai foi.

E tele ni vaega, e tusa ai ma le talafeagai o le iloiloina o faatonu:

  1. Afai e leai se tapulaa i le tagata, e tofia o ia ile vaega A.
  2. Afai ole a iai ni tapulaa laiti, e tuuina atu le vaega B.
  3. Category B e aofia ai le faʻagataina o auaunaga.
  4. Afai ei ai ni manua, faʻalavelave i le galuega a soo se totoga ma isi pathologies le tumau, ua atofaina le vasega G.
  5. Category D manatu ua le atoatoa mo le tautua faamiliteli.

Aʻo iai se tamaʻi maʻi maʻisuka o loʻo feagai ma se suʻesuʻega faafomaʻi, e tatau i fomaʻi ona amanaʻia ituaiga o faʻamaʻi, peʻa le ogaoga, ma pe a iai ni faʻafitauli. E tusa ai ma lenei mea, e le mafai ona tali saʻo pe latou te auai i le 'autau ma le maʻisuka pe leai foi, aua afai ei ai i le tagata le ituaiga lona lua o faʻamaʻi ma e leai ni faʻalavelave matuia o galuega a le tino, e mafai ona tuʻuina i le vaega B. I se isi faaupuga, atonu latou te le auai, ae i le taimi o le taua, o le a aofia ai o ia i le 'au e faʻapolopolo.

E mafai ona ou auʻauna i le 'au e iai le maʻisuka ituaiga 1?

E mafai ona e fai atu ma le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent) o le ae le auai. I le taimi lava e tasi, o nisi tagata e fesili i le fesili lenei: pe mafai ona ou fesili ifo ia te aʻu i vaega o fitafita totoa a Rusia pe afai ou maʻi i le maʻisuka?

O le tali i lenei fesili e faigofie lava, ae i le taimi e tasi, e tele lava e mafai ona faʻamatala atu ia te oe. Vaʻai faalemafaufau i le faigata mo oe ona i ai i tulaga o loʻo i ai nei. O se faʻataʻitaʻiga lea o nai mea o le a faigata mo oe ona taulimaina:

  • Injections injections e tatau ona faia e tusa ai ma le faʻamautuina o fua, mulimuli ane e tatau ona latou 'ai meaai. E le o taimi uma e mafai ai ona faia i le 'autau. O mea uma lava e faia i le faasologa o loʻo i ai iinei, ae o le maʻisuka e mafai ona pa'ū mataʻutia i le suka o le toto, lea o le a manaʻomia ai se taumafataga faaopoopo, ma vave vave mafai.
  • Soʻo se manua, manua e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga matautia - gangrene o tamatamailima, vavaeina o le vae, manuʻa manuʻa, ma isi.
  • Tele vaivaiga, manao e taoto i lalo e malolo, e ui lava e faasaina lenei mea e aunoa ma se faatagaga talafeagai.
  • O faʻamalositino masani e le mafai ona faʻafesoʻotaʻia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

FAʻAALI: Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka ituaiga 1, ia e mautinoa e maua se faʻafitauli o le tino, ia e le nanaina ma musu e galue i le 'autau. O lou soifua maloloina e sili atu le taua nai lo le tautua a le militeli, lea e na o le tasi le tausaga, ma o le soifua maloloina o le a manaʻomia mo le olaga.

O a faʻafitauli o le a mautinoa e le tatau ona ave i totonu o le autau?

Afai o loʻo e mafaufau pe tatau ona i totonu o le 'autau ma le maʻisuka, e tatau ona e mafaufau i le tele o ituaiga o galuega le lelei o le tino, lea e tatau ona e faʻagaloina le auaunaga a le militeli.

E pei ona e iloa, o le maʻisuka e fesoasoani i le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli e ono lamatia ai le ola o le tagata ma le soifua maloloina. I le iai o solitulafono nei, o le a le talanoaina lava le vaegaʻau:

  1. Angiopathy ma le neuropathy o pito pito i lalo. O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le mea moni e faʻapea, o maʻi papala o loʻo i luga o lima ma aemaise vae. O pito i lalo e fetogi mai lea taimi i lea taimi, o le gangrene o vae e mafai ona atiaʻe. Faatasi ai ma nei faʻaʻailoga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave oe i le endocrinologist ma togafitia togafitiga, mulimuli ane e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka i le toto.
  2. Faʻasalaga o Renal. O galuega faavae o fatugaʻo ua faʻavaivaia, o se taunuuga o le faʻaleagaina o tino uma o le tino.
  3. Retinopathy Se faʻamaʻi matautia pe a afaina ai vaʻa o le mata. O mea faʻaletonu o le tino vaaia e mafai ona taʻitaʻia ai le tauaso.
  4. Maʻisuka vae. O se faʻalavelave matuia pe a oʻo mai ni manogi matala i vae o le tagata maʻi. Ina ia aloese mai na taunuuga, e tatau ona ofuina seevae saʻo, matau le tumama o le tumama.

FAʻATAUAGA: E pei ona e malamalama oe, ma le maʻisuka, na o na tagata e leai ni mea o loʻo taʻua i luga e ave i totonu o le 'au, ma, i se tulaga lautele, o le maʻisuka e le tumau. O le mea moni o le 'au e le mafai ona e mulimuli i auala talafeagai mo le tausiga o vae, siaki le siaki toto maualuga, tausisia meaʻai talafeagai, ma isi. E tusa lava pe a mavae le 1 tausaga o le tautua, o lou soifua maloloina e mafai ona faasolosolo ina matua leaga na e mulimuli ane e te faanoanoa ona ua e alu i le militeli.

O le inu o le Fobrinol o le a le gata ina fofoina ai le maʻisuka, ae o le a fesoasoani ai le maʻi i aʻafiaga o le faʻamaʻi, faʻamafiesea.

O le inisalini o se tasi lea o hormonia e sili ona taua e faalilolilo e le tino o le tagata. O ia.

Ae tatou te lei alu sao i lenei autu, o le a tatou malamalama pe o le a le inisalini.

O le tuʻuina atu o mea mai le punaoa i luga o le Initaneti e mafai ma se tua i tua i le faitotoa.

O latou tautua i le 'autau o loʻo maua i le maʻisuka?

O auaunaga a le militeli o le matafaioi a alii i taimi uma, ae o uiga faaalia i le silia ma le sefulu tausaga ua mavae. I vaitaimi o Soviet, o le auaunaga a le vaegaau na manatu o se suega mamalu ma le mamalu, lea e tatau ona pasia e tagata taitoatasi.

Ina ua mavae le paʻu o le Soviet Union, na amata ona sosola ese le au talavou mai le militeli, i le taʻua o le i ai o le "gaoi" ma le "solitulafono," ma o tina o fitafita i le lumanai na latou maofa i le upu mataʻutia o le "mataʻutia".

Ae ui i lea, e le mafai e tagata uma ona galulue i le 'autau. O tagata talavou e iai ni faʻafitauli ogaoga faʻalesoifua maloloina ua tuusaʻo mai le tautua i le Vaegaau.

I le 2003, na pasia ai e lo matou malo se tulafono o loʻo taʻu mai ai o le malosi o faʻaupuga mo le militeli e tatau ona fuafuaina e fomaʻi fomaʻi. A maeʻa se suʻesuʻega faafomaʻi, o le a manino pe o le alii talavou ua fetaui mo le auaunaga pe leai.

O le tautua a le militeli e le gata o se avanoa e puipuia ai le tasi o le atunuu, ae ia maua foi se aʻoga ma isi avanoa faigaluega

Aotelega e uiga i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e tulaʻi mai ai le toto o le kulukose o le tagata maʻi. Na te atiae e tetee atu i le talaaga o le siama o le insulin i le hormone.

E lua ituaiga o maʻisuka:

  • Inisalini faalagolago. Uiga mo tagata ei lalo o le 25 tausaga. E amata faʻafuaseʻi, e mafai ona faʻalogo pe mauaina. O le faʻamautuina e manaʻomia ai le inisalini, meaʻai, ma le faʻagasologa faaletino. E atiina ae ona o le le atoatoa o le insulin.
  • Inisalini tutoʻatasi. E sili atu ona masani ai tagata matutua. Atiaʻe lemu. Togafitiga e faʻafefiloi ai mea taumafa, faamalositino faʻamalosi, ma vailaʻau o le suka. E atiina ae ona o le leai o se inisalini.

I le laasaga muamua, o le faʻamaʻi e le afaina. A o faʻaleleia, ina ia faatumauina le taua tele i se tulaga masani, o le tagata maʻi e faamalosia e ave insulin, mulimuli i se taumafa malosi ma taumafa malosi. O se tagata ua vave ona vaivai, e manaʻomia e ia le malolo e toe faʻaleleia.

O le a le maʻisuka

E le o le toʻatele o tagata e iloa o le solia o le metabolism o carbohydrates ma le vai e faʻaalia ai foliga o le maʻisuka. E mafua ona o le le lelei o le pancreas. O ia lea e nafa ma le gaosiga o le inisalini, ma o ia, e nafa ma le gaosia o le suka i le kulukose.

Pe a faʻavaivai lenei paleni, i le tele o tulaga, o le siama o le maʻisuka ua faia.

O faʻasologa e mafai ona lua ituaiga o tupuaga:

  • Faiga faʻapitoa, o loʻo tuʻufaʻatasia foi. E tuʻufaʻatasia pe afai ei ai tagata i le aiga o loʻo maua lenei faʻamaʻi,
  • Maua - e tupu mai ona o se faʻafitauli o le tino i le tino.

Ituaiga o maʻi suka

O le maʻi e lua ituaiga e tutusa ma le tasi, ae eseese i togafitiga, e iai auala eseese o le tausia o le tino i le masani.

E taua le manatu e toetoe lava a le mafai ona fofoina atoa le maʻi, ioe, e aoga le taumafai e fesoasoani i le tino e maua mai lona lava inisalini, ae e seasea lava ona maua ni taunuuga lelei.

I le tele o tulaga, o le inisalini e tatau ona faʻatonuina na o ia lava, ae faʻalagolago i le ituaiga o togafitiga.

I aso nei, e lua ituaiga o faʻamaʻi:

  1. Ituaiga 1 maʻisuka. O le tele o taimi latou te mafatia ai i lalo o le 40 tausaga. O lenei ituaiga o maʻisuka e manaʻomia ai le faʻaauau pea o le inisalini e faʻaleleia ai le tino. O le maʻi e ogaoga, e manaʻomia ai se taumafa malosi.
  2. Tusa 2 le maʻisuka malosi. E le o le insulin e faalagolago. E masani ona latou mafatia mai tagata matutua. O nisi taimi o le mate ma le lamolemole o le mamafa e lava mo le maʻisuka.

O ai e fetaui mo le militeli

O nisi taimi o le i ai o lenei faʻamaʻi ua lava lea e maua ai le le atoatoa o le avanoa i le tautua, ae faʻafefea e uiga ia i latou e fia galulue i le faletupe, ae maua lenei faʻamaʻi?

I le amataga, e aoga le fuafuaina o vaega o le malosi mo le tautua i le fausaga eletise. I le aso, e toalima i latou. Mo i latou taʻitasi o loʻo i ai le tele o manaʻoga ma tapulaa. O le a le vaega o le a maua e le alii talavou, na o le fomaʻi o le a filifili.

Vaega o le malosi mo le tautua i le fausaga eletise:

  • Lelei (A) - ua tuʻuina i luga o le fomaʻi o se suʻega faafomaʻi ia i latou o loʻo soifua maloloina lelei pe i ai ni faʻaletonu o le soifua maloloina e le afaina ai le militeli,
  • E talafeagai ma faʻatapulaʻaga laiti (B) - o lenei ituaiga o faʻasino ua faʻamaonia ai o le tautua faamiliteli e mafai, ae o le conscript o le ai ai ni tapulaa,
  • E le gata i lea (B) - o le conscript na mauaina lenei vaega o le a le mafai ona galulue i le vaegaau, o le a latou tuʻuina atu ia te ia i le faʻaagaga, ae o le a mafai ona valaauina i latou mo le tautua i le tulaga o faʻaupuga i le atunuu,
  • Le mautonu le tumau (G) - o lenei vaega o loʻo taʻu mai ai se taimi le tumau mo mafuaaga tau soifua maloloina. I le tuʻuina atu o lenei vaega, ua auina atu le tagata mo se suʻesuʻega faaopoopo ma togafitiga. I le mavae ai o le 6-12 masina, e mafai ona valaauina o ia mo le toe pasia o le falemaʻi,
  • E matua le talafeagai (D) - o le tagata ua mauaina lenei vaega ua uma ona taofia mai le tautua. E mafua lenei mea i le mea moni, e foliga mai, o loʻo ia te ia ni faʻafitauli ogaoga lea e solia ai le auaunaga i soo se fitafita.

Ae o le maʻisuka, ona i ai lea i le fomaʻi, o tagata tomai faapitoa o le a latou iloa le ituaiga o togafitiga ma le mamafa o lona ala. E faavae i lenei, o le a faia se filifiliga, ma o se tasi o vaega o loʻo i luga o le a tuʻuina atu i le conscript.

E moni e iai tagata e maua i le maʻisuka ua auai i le 'autau?

Afai e te fia iloa pe ua i ai i totonu o le 'autau ma le maʻisuka, ona e le popole. Tusa lava pe o le a le laasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e le mafai ona galulue faatasi.

O le faʻamatalaga o le vaega o le tino e faia e tusa ai ma palakalafa "b" ma le "c" o le Mataupu 13 o le Faʻatulagaina o Faʻamaʻi. I le i ai o le agavaʻa pe agavaʻa, o le ofisa o le lesitalaina o le militeli ma le ofisa o le resitalaina e tatau ona faamaonia le vaega "B" mo le conscript. O ia tagatanuu e mafai ona valaauina mo le tautua i le taua.

I se tulaga matuia, faatasi ai ma ni faʻafitauli, o le suʻega e faia i lalo o le parakalafa "a" o le tusitusiga lava e tasi. E maua e tagata talavou se kata o le militeri i le vaega "D". O lona uiga e leai se tulaga e mafai ai e se tagata ona faataunuuina lona tiute faamiliteli.

E faʻapefea ona maua se pepa faamiliteli mo le maʻisuka?

O nisi taimi i feutagaiga ma loia o le Fesoasoani Fesoasoani, e tatau ona suʻesuʻeina e le au fitafita le fesili: e mafai ona i ai se siama i le maʻisuka i totonu o le 'autau? Afai o le a faʻataunuʻuina ni fua faʻatatau e tusa ai ma tulafono a Rusia, o le a faʻalavelaveina se tulaga talitutusa.

Ina ia mafai ona faʻamaonia mai le ata faataitai, e tatau i se alii talavou ona logoina sui o le komiti o le militeli e uiga i ona gasegase ma tuʻuina atu pepa faʻapolofesa. A maeʻa lena, e tatau ona latou tuʻuina atu ia te ia se faʻamatalaga mo se suʻesuʻega faaopoopo e faʻamaonia ai le siama. Afai e faʻamaonia e le fomaʻi le faʻatinoina o lenei suʻega le faʻamaʻi, ona i ai lea i le fonotaga a le komiti o le komiti o le a maua se vaega o le malosi "B", a maeʻa (pe a maeʻa ona aoina pepa uma talafeagai) o le a tuʻuina atu ia te ia se faʻauluʻu.

I luga, na ou faamatalaina le tulaga sili ona lelei mo le suʻeina o le maʻisuka. Ae ui i lea, e le mafai ona faʻamautinoa o le a le i ai se faʻaupuga maʻi i le militeli. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona ave i latou i le 'autau pe afai:

  1. o le conscript e filemu e uiga i lona gasegase,
  2. o le faʻailogaina o mea tutupu o le a solia.

Manatua, afai e te solia lau aia tatau e tuusaunoa mai le ata tusi, e mafai ona e apili faasaga i le faaiuga le tusa ai o le ata o le komiti.

E tusa ai ma oe, Mikheeva Ekaterina, Ulu o le Matagaluega o le Auaunaga Fesoasoani mo Tautua.

Matou te fesoasoani e faʻasalalau le mauaina o se faʻaumega faamiliteli poʻo le tolopoina faaletulafono o le 'autau: 8 (800) 333-53-63.

Vaega o le faʻatulagaina o auaunaga

I le taimi nei, e lima vaega o le malosi mo se taʻavale:

  • Category "A" o lona uiga o se conscript e mafai ona tautua i le autau.
  • Category B e tofia pe afai o le alii talavou e mafai ona tusitusi, ae o loʻo i ai ni faʻafitauli o le soifua maloloina e le faʻalavelaveina le auaunaga.
  • Category "B" o lona uiga o le alii talavou e tapulaa i le valaau.
  • Category: "G" ua tofia pe afai o le conscript e pagatia mai faʻamaʻi e aofia ai maʻi le faʻaleagaina i le tino.
  • Category "D" o lona uiga o le le atoatoa mo le tautua faamiliteli.

O le talafeagai mo le tautua faamiliteli ua fuafuaina e se fomaʻi faapitoa

'Au ma le maʻisuka

E le mafai ona tali le fesili pe o i ai le maʻisuka i totonu o le 'autau. A maeʻa, o le maʻisuka, faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, e mafai ona tupu i auala eseese.

Afai e maua e se tagata le maʻisuka ituaiga 2 ma e leai ni faʻafitauli faapitoa i le tino, ona mafai lea ona tofia i latou i le vaega "B". O lona uiga o le a le tautua, ae i le taimi o le taua, e mafai ona ia auai i le faʻaagaaga.

Afai o le conscript e iai le maʻisuka ituaiga 1, o lona uiga, e le mafai ona ia galue i le 'autau, e tusa lava pe o ia lava e naunau e ulu atu i vaega o le au puipui o le Tamaland.

I le avea ai o se tulafono, o le autau ma le maʻisuka o ni mea e le fetaui

Matou te lisiina na o ni nai mafuaaga e mafai ona taofia ai nei tagata mai le faia o le militeli:

  • I le tulaga o le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, e manaʻomia ona tuʻuina atu inisalini i iniseti i se taimi maʻoti, ma mulimuli ane e tatau ona latou 'aʻai pe a mavae sina taimi. Ae ui i lea, o le'autau e 'ai faʻamalosi meaai e tusa ai ma le pulega, ma e mafai ona faatupuina ai se taufaʻatau o le paʻu mataʻutia i le suka i le maʻisuka.
  • I le taimi o le malosi faaletino na maua e fitafita i totonu o le 'autau, atonu o le a manuʻa pe manuʻa. Mo le maʻisuka, e mafai ona oʻo atu ai iʻuga ogaoga, e oʻo atu i le gangrene o pito pito i lalo.
  • O le gasegase o le maʻisuka e masani lava ona o faatasi ma vaivaiga lautele, o se lagona o le soona galue, o se manao e malolo. O le mea moni, e le faatagaina lenei mea i le autau e aunoa ma le faʻatagaga a pulega.
  • O le faamalositino e mafai e tagata fitafita maloloina ona taulimaina faigofie lava e mafai ona faigata mo se maʻisuka.

O se taunuuga o le maʻisuka, e mafai e se tagata ona atiina ae ni maʻi e le mafai ona aveina ai o ia e tautua i le vaegaau:

  • Faʻaleagaina o Renal, lea e mafai ona faʻaleagaina ai galuega a le tino atoa.
  • Faʻaleagaina o vaʻa mata, po o le retinopathy, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻapouliuli.
  • O le maʻi suka, lea o loʻo ufiufi ai vae o le tagata maʻi i ni manogi matala.
  • Angiopathy ma le neuropathy o pito i lalo, lea o loʻo faʻamaonia i le mea moni e faapea o lima ma vae o le tagata maʻi e ufiufi i maʻi pipili. I nisi tulaga, o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le gangrene o le vae. Ina ia mafai ona taofia le vevelaina o nei faailoga, e tatau ona mataituina e se endocrinologist, ia pulea le maualuga o le suka. Faʻatasi ai ma nei faʻaʻailoga, e tatau i fomaʻi ona fai ni seevae faʻapitoa, faʻaeteete faapitoa i le tumama, ma isi.

Faaiuga: O tagata e maua i le maʻisuka ei ai le tele o tapulaʻa e le mafai ai ona latou galulue i le Vaegaau. O nei mea e faʻatagaina ai mea taumafa, uiga o le pulega ma le tumama e le mafai ona faʻamautinoaina i tulaga o auaunaga a le au. O le mea lea, o le maʻisuka ua aofia i le lisi o faʻamaʻi e le o ave ai le autau.

Ituaiga 1 maʻisuka ma le tautua faamiliteli

E pei ona maitauina, o le ituaiga muamua o le maʻisuka o le ola lea o le insulin. O lenei mea e taʻu mai ai e tatau i se tagata ona faʻalavelaveina pea le insulin e puipui ai lona tino.

E leai se mea e tatau ona faia i se faʻataʻitaʻiga i le vaegaau, ae o nisi taimi o talavou latou te faʻaalia se naunau tele e auauna atu ma taumafai e oʻo i ai i soo se auala. Ae pe aoga?

E mafai ona e mafaufau laitiiti ma mafaufau pe afai o le ai ai na aiaiga e talafeagai mo tagata ei ai lenei maʻi? O le mea moni, o le militeli, i le i ai o le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina o tagata.

O le a le matautia o le tautua a le militeli i le 'au e iai le maʻisuka ituaiga 1

Faatasi ai ma le togafitiga o le ituaiga muamua, o le auaunaga faamiliteli e mafai ona avea ma se mea e faalavelave ai. E mafua mai i le mea moni e leai ni tulaga talafeagai mo ia tagata, ma latou te manaʻomia se pulega faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, o se meaʻai a le tagata lava ia.

O le a le mea o loʻo talanoa i ai? E pei ona e iloa, o le ituaiga muamua o le maʻisuka e aofia ai le puleaina o le inisalini i aso taitasi. E tatau ona faia lenei mea i se taimi faapitoa, ma o le faasologa o fitafita e matua fetuʻutuʻunaʻi lava a leai o le a leai se taimi mo lenei mea. O le mea moni, pe a uma le faʻaofiina o le hormone, e le mafai ona e 'ai meaai mo sina taimi.

O se tulaga e mafai ona tutupu ma se toso malosi i le kulukose i totonu o le tino. O lenei mea e aafia ai le malosi o le tagata e galue ma manaʻomia ai se faʻaosoosoina vave o meaʻai faaopoopo. Ma pe o se fitafita e mafai ona maua se avanoa faapea i taimi uma o se fesili o le faʻasalalauga.

E toʻatele tagata latou te iloa, i le i ai o lenei faʻamaʻi, e ono tulaʻi mai ni faʻafitauli ma le faʻamaloloina o manuʻa ma le lavea. E masani lava, pe a afaina, e ono mafai ona maua le suppuration, faafitauli faigata i le ituaiga gangrene.

E toatele tagata latou te iloa i totonu o le 'autau, o fitafita latou te maua le gaioiga masani. Tagata mamai e maua i le maʻisuka e manaʻomia le malolo tele ina ia mafai ai e le tino ona toe faʻafouina lona malosi. E masani lava, o le a le mafai lenei mea i le fausaga a le militeli. E i ai lona lava pulega ma ona lava tulafono, ma e matua feteʻenaʻi lava ma le maʻisuka.

E faavae i lenei mea, e mafai ona tatou faapea atu ma le saogalemu, o le gaioiga faifai pea ma le pulega o loo i ai i le autau e matua le talafeagai mo se tagata maua i le maʻisuka. E ono afaina tele ai lona soifua maloloina: faʻapogai le faʻalavelave ma le faʻalavelave o le tulaga.

Fautuaga: tagata o loʻo i ai le ituaiga muamua o le maʻisuka e tatau ona faʻamaeʻaina se faʻafitauli faʻaletonu i le taimi. O le mea lea, o le a latou maua le inisalini saoloto mai le setete.

O le i ai o le ituaiga muamua o lenei togafitiga e le fautuaina e alu e galue i le fausaga o le mana. Aua e te natia lau maʻi pe ae alu i se komiti faafomaʻi, aua e mafai ona oʻo atu ai iʻuga ogaoga.

Ituaiga 2 maʻisuka ma le tautua faamiliteli

E matua faigata lava ona tali le fesili pe latou te auai i le 'au e iai le maʻisuka ituaiga 2. O lenei mea e manaʻomia ai se suʻega atoa o le maʻi, o le faaiuga o le fomai o le endocrinologist, lea o le a faamatalaina ai le fautuaga poʻo le faʻasaina o le tautua faamiliteli.

Afai e maua e le alii talavou le maʻisuka ituaiga 2, lea e maua e aunoa ma ni faʻalavelave ma e le faʻalavelave i le gaioiga o le tino atoa, ona mafai lea ona mafai ona tuʻuina atu i se talavou le vaega B.

I lenei tulaga, o le auaunaga atoa i totonu o le 'au o le a le galue. O le tagata o le a faʻaagaga i le tulaga o osofaiga.

E i ai tulaga, pe a maeʻa se fomaʻi, e filifili le komisi e faʻatagaina se faʻamaumauga i le auaunaga i le auai o lenei faʻamaʻi. I lenei tulaga, o lenei maʻi e le tatau ona aliali mai ma afaina ai le soifua maloloina o le tagata.

O le a se isi mea e mafai ona avea ma mafuaaga o le faʻamalolo

E toatele tagata latou te iloa: o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e mafua ai faʻafitauli i le tino.

O aʻafiaga poʻo faʻafitauli faʻalesoifua maloloina e mafai ona taʻitaʻia ai mai le tautua faamiliteli:

  • Uluai i luga o limo. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le neuropathy ma le angiopathy, o lima ma vae o se tagata e ono lilofia i le maʻi suka. O lenei maʻi e manaʻomia ai le fesoasoani faanatinati a se fomai poto faapitoa, e naʻo le togafitiga i le falemaʻi,
  • O le gaioiga o le gaioiga. O lenei mea e aofia ai le le atoatoa o le tino atoa,
  • Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o loʻo i ai faafitauli i le vaʻai - retinopathy,
  • Faʻafitauli i vae. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia ai le faʻaalia o maʻi pipili i luga o vae o se tagata. E fautuaina e filifili ni seevae lelei ma maualuga, e le mafai ona faia e le 'au.

Faaiuga

I totonu o le tusiga, matou te tilotilo pe o i ai le maʻisuka ua i totonu o le autau. Ae e taua le manatuaina: o se tausaga faʻaalu i se fausaga a le militeli e mafai ona afaina ai se tino ua vaivai. O tagata e maua i le maʻisuka o soʻo se ituaiga ua fautuaina e pipii atu i fautuaga a le fomaʻi ae le faʻaosoosoina lo latou soifua maloloina.

O le i ai o le ituaiga muamua o le maʻisuka e matua feteʻenaʻi ma le tautua a le militeli - o lenei mea ua solia. E pei ona faʻamatalaina i luga, e mafai ona i ai ni taunuuga ogaoga, ona o le pulega a le fitafita e matua le talafeagai mo tagata o loʻo i ai lenei faʻamaʻi.

O le i ai o le ituaiga lona lua o lenei faʻamaʻi, e mafai ona e mauaina le vaega B, o lona uiga o le ai ai se tagata i le vaega faʻapitoa a le militeli, ma, pe a fai o le militeri i le atunuʻu, o le a valaauina e puipuia lona atunuu.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, na oi latou e leai ni faʻafitauli o le soifua maloloina ma pe a le manaʻomia e le tino le puleaina o le insulin i totonu o le 'autau.

Faʻamatalaga

O le kopiina o meafaitino mai le 'upega tafaʻilagi e mafai ona na o se fesoʻotaʻiga i la tatou' upega tafaʻilagi

FAʻATASI! O faʻamatalaga uma i luga o le upega tafaʻilagi e lauiloa mo faʻamatalaga ma e le faʻamaonia e matua saʻo atoatoa mai le mafaufau. Togafitiga e tatau ona faia e se fomaʻi agavaa. Faʻafofo ia te oe, e mafai ona e faatiga ia te oe lava!

Auaunaga poʻo le faʻailoga a le militeri: pe o mai le maʻisuka i totonu o le 'autau?

Tulafono a Rusia e manaʻomia ai tagata ua oʻo i le sefuluvalu tausaga e galulue i le 'autau. Tamaiti talavou, i le mauaina o se tusi samania, alu i le nofoaga e suʻe ai.

Afai e le tupu lenei mea, ona mafai loa lea ona faasalaina le alii talavou, e oo atu ma aofia ai le taofia.

Mo mafuaʻaga faʻalesoifua maloloina, e mafai ona faʻamaonia tagata talavou mai le tautua. E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o tuʻutuʻuga e faʻasaina ai lenei mea. E mafai ona tuʻuina atu le ID ID mo mafuaaga tau soifua maloloina.

E oʻo lava i le aʻoga, pe a oʻo i tamaiti aʻoga muamua, e fai suʻega suʻega faafomaʻi. I le tulaga o gasegase, e ono i ai le tuai po o le faʻamalolo atoa. Faatasi ai ma faʻamaʻi e mafai ona tuʻuina atu i ai le militeri e aofia ai le maʻisuka.

O le komiti muamua o le komiti na te faatonuina le alii talavou ina ia faia se suʻesuʻega faafomaʻi, ma mulimuli ane o le a faia se filifiliga i le tofiaina o ia i se vaega patino.

Vaevaega na tofiaina i le komiti

Pe a iloiloina le tulaga o le soifua maloloina o se alii talavou, o se vaega patino ua tofia ia te ia. O se taunuuga, o le a manino pe o le a latou auai i le vaegaʻau e iai le ituaiga 1 ma le ituaiga suka 2 o le maʻisuka, poo le faʻaulufaleina o le militeli o le a vave tuuina atu.

I aso nei, o loʻo i lalo vaega nei o suʻesuʻega faʻalesoifua maloloina:

  1. vasega "A". O le alii talavou e matua maloloina. E mafai ona ia galue i soo se autau,
  2. vasega "B". E i ai ni faafitauli tau le soifua maloloina. Ae o se alii talavou e mafai ona auauna atu. O fomaʻi e faʻaopopoina ai ni faʻanumera se fa e sili atu ona faʻamaonia lelei lo latou talafeagai mo auaunaga faamiliteli,
  3. vasega "B". O lenei vaega e mafai ai ona e le faia se auaunaga tuusao, ae i le tulaga o le martial law, ua filifilia se tagata i totonu o vaegaau,
  4. vasega "G". O lenei vaega o le a tuʻuina atu i lalo o se faʻamaʻi ogaoga ae mafai ona faʻamaonia. E mafai ona avea ma se manuaga matuia, faʻafitauli ma totoga i totonu. A maeʻa togafitiga, ua tuʻuina atu i le conscript soʻo se vaega o loʻo taʻua i luga,
  5. vasega "D". O le aufaʻatasia ma lenei vaega e le mafai ona tautua e tusa lava pe a tupu i le martial law. E mafai lenei mea i le i ai o se maʻi faʻamaʻi. O nei faʻamaʻi e aofia ai le maʻisuka.

Maʻisuka ma le 'Au

Aisea e te le ave ai i totonu o le autau le maʻisuka ituaiga 1? Faʻatasi ma le maʻisuka, o le tagata e mafatia i vaivaiga, e le gata i le lautele ae o le muso, e maualuga le manaʻo o le tagata, aʻo leiloloa lona mamafa, e manaʻo le tagata e inu ma, o se taunuuga, e masani lava ona faia, e tusa lava po o le a le aso.

E fa faʻailoga e ono faʻalavelave ai i le tautua:

  1. o le suka e masani lava masani, e taua le 'ai i se taimi, ia maitauina le tulafono ae le faʻafefeina i le gaioiga faaletino. E tatau i tagata maʻi ona maua se tui i se taimi patino, ona 'ai lea. O le 'autau e manaʻomia se faigamalo malosi o meaʻai ma gaoioiga faʻaletino. O lenei mea e mafai ona mafua ai se paʻu mataʻutia i le suka o le toto. O se tagata e faalagolago i le inisalini e le mafai ona feagai ma nei tulaga,
  2. Ua lauiloa o tagata e maua i le maʻisuka e faigata ona faʻafeiloaʻi manuʻa ma manuʻa. O se fitafita, ao faagasolo le malosi faaletino, e ono i ai manua, atonu e faamanualia ai ona vae, e mafai ona taitai atu ai i le galanrene. Mulimuli ane, o le aʻafiaga o le faʻamavaeina o vae e maualuga,
  3. o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le vaivai tele i soo se taimi. O le a manaomia e se tagata se malologa vave, lea e le mafai ona faia e le 'au,
  4. fitafita i totonu o le 'au e faʻaauau aoaoga faʻaauau. O mamafa e mafai ona matua ogaoga. O le a le mafai e se fitafita faʻalagolago i le inisalini ona feagai ma ia galuega. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli matuia o le soifua maloloina.

O mea taua autu e iloagofie ai lea e faasaina ai le faʻafaigaluegaina o tagata i lenei faʻamaʻi o le ituaiga muamua i le vaegaau:

  • o le puipuiga o le tagata ua vaivai i se tulaga e oo lava i le manua sili ona leaga e mafai ona oo atu ai i le oona o le toto, suppuration, e mafua ai le gangrene o pito ma taunuuga uma. O le mea lea, o le maʻisuka ua maeʻa ona ave i totonu o le 'au e naʻo ni vaega patino,
  • e faafaigofie ai le i ai o le maʻisuka, e taua le tausisia atoatoa o le faatulagaga faatonuina mo le 'ai, vailaau faafomai, malolo. E le mafai ona faia lenei mea i le autau,
  • tagata e mafatia i le maʻisuka e le faatagaina e faʻaaogaina.

E tauaofai mea na fai mai: seʻi oʻo ina togafitia togafitiga lelei, maʻisuka ma le 'au e le mafai ona nonofo faatasi. O auaunaga tau militeli i le ituaiga muamua ua matua solia. E mafai ona avea ma se taufaamatau tuusaʻo i le olaga ma le soifua maloloina.

O le a se mea e mafai ona le amanaiaina ai le amio i le ola maloloina a le tagata?

O le toatele o tupulaga talavou, e ui lava i le manatu aoao e toetoe lava o miti uma a le komiti o le "alu ese" mai le autau, saili e auauna atu i soo se itu.

I le taimi lava e tasi, e le gata ina latou le gauai atu i faafitauli o le soifua maloloina, ae le gata foi i le puipuia o faamai e faasaina ai le auauna atu. Ole faʻaletonu faʻaletonu lea e le gata ia te oe lava, ae mafua ai foi ona ogaoga faafitauli ia i latou o le a latalata ane.

E naʻo le itu taua ma le tagata lava ia mo amioga na faia. I le faaopoopo atu i tagata faigaluega, o ai o le a popole i taimi uma e uiga i se uo maʻi, atonu e i ai foi ni faafitauli i pulega maualuga. I le tulaga o faafitauli ogaoga o le soifua maloloina, o le matafaioi mo le afaina o le a malolo faatasi ma le pulega.

I lenei tulaga, tatou te talanoa e le gata i itu lelei, ae e uiga foi i faasalaga matuia ma ogaoga. O le a mafatia foi le aufaigaluega, oe, i le talosaga a se fitafita maʻi, o le a natia ai faafitauli. O le mea lea, o le alii talavou o loʻo natia le faʻamaʻi na lamatia ai e le gata ia te ia lava, ae faʻapea foi tagata o siomia o ia. O le maʻi suka ma le 'autau o ni vaega ia e lua, faatasi ai ma o latou manaʻoga sili, e le mafai ona maua se mafuaaga masani.

I le taimi nei e uiga i faʻamaʻi e mafai ona tupu:

  1. e mafai ona ufiufi alofilima vae i le maʻi tiga ma le tafe toto. O le soʻo ua taʻua o le maʻisuka vae,
  2. le afaina o le le atoatoa ma le faaleagaina o galuega a le tino atoa,
  3. lima, faʻapea foʻi ma vae o tagata gasegase, e mafai ona aafia i maʻi pipili. O maʻi e taʻua: neuropathy ma le isi - angiopathy. O aʻafiaga sili ona ogaoga o le vavaeeseina o lala,
  4. lamatiaga o le faatauaso atoa. Faʻatasi ma le maʻisuka ma le le usitaia o tulaga togafitiga, o faafitauli e tulai mai ma le mata. O le iʻuga - o le leai o se faʻaaliga.

Vitio faʻatalanoa

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo le tatau ona faʻaaoga.

Le lisi o faʻamaʻi e le o ave ai le autau:

O le tali i le fesili pe oi latou i totonu o le 'au e maua i le maʻisuka e manino lava. Afai o le ituaiga lona lua o faamai ua atofaina, ona mafai lea ona auauna atu pe a tulai mai le manaoga. O le ituaiga muamua e faʻasaina le auaunaga. Ae a uma ona faia se suʻega atoa, ona manino lea pe mafai ona alu e galue. O le tuʻuina atu o le militeli o se mea sili ona mamalu. Mo lenei mea e tupu, e taua mai le laʻitiiti e taitaia se olaga ola maloloina. E naʻo le tulaga lenei e mafai ona le gata i le soifua maloloina faaletino, ae ia ola malosi ma matua.

  • Faʻaitiitia mafuaaga o le faʻalavelave mamafa
  • Faʻateleina le mamafa i totonu o le 10 minute i le maea ai o le pulega

Iloiloina le fetaui o tusitala mo le militeli

I le 2003, na tuʻuina atu ai e le Malo o le Rusia Rusia se tulafono e tusa ai ma fomaʻi faapitoa, o loʻo avea ma komiti faafomaʻi, ei ai le aia tatau e fuafua ai lo latou malosi mo le militeli.

E maua e le Komiti Faʻatonu se suʻega faaletino, pe a maeʻa ona manino lea pe o loʻo faatalitali le alii talavou mo le tautua faamiliteli pe leai foi i le'autau ona o le le mautonu ma lona soifua maloloina.

I le tulafono, o vaevaega e vaevaeina i luga o le faavae e fuafua ai e fomaʻi pe o se conscript ua ave i totonu o le 'autau:

  • Afai, a maeʻa se suʻega faafomaʻi, e aliali mai o le conscript ua fetaui lelei mo le tautua faamiliteli ma e leai ni faʻamalositino, ua tofia o ia ile vaega A.
  • Faatasi ai ma ni faʻafitauli faʻaletonu maloloina, ua faʻapipiʻiina le vaega B..
  • Ole faʻaupuina o le militeli e faʻapolopolo mo tupulaga talavou i le vaega B.
  • I le iai o manua, faʻalavelave i le gaioiga o totoga ma isi pathologies le tumau, ua tofia le vaega G..
  • Afai e le ogatasi se tagata mo le vaegaau, ua tuʻuina atu ia te ia le vaega D.

Afai i le taimi o le suʻega e foliga mai ua maʻi le conscript i le maʻisuka, o le a maua e fomaʻi le ituaiga o faʻamaʻi, le malosi o lona ala, o le i ai o ni faʻafitauli. O le mea lea, o le tali saʻo i le fesili e tusa lava pe o loʻo iai le maʻisuka pe leai foi i totonu o le 'au.

O le mea lea, o le maʻisuka o le ituaiga lona lua ma le leai o ni faaletonu i le faagaoioia o totoga, o se tagata talavou, o se tulafono, ua atofaina le vaega B.

I lenei tulaga, o le conscript e le tatau ona galue atoatoa i le 'autau, ae afai e tatau ai, o le a valaauina o ia e avea ma se vaegaau faʻaoleo.

Vaegaau a le Vaegaau mo le ituaiga 1 Maʻisuka

Afai e maua se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 1, e le mafai ona toe faʻafaigaluegaina.Ae ui i lea, o nisi tagata talavou e fia galulue e masani ona taumafai e saili pe mafai ona latou ofo e auai i vaega o le autau a Rusia, e tusa lava pe latou te maua se gasegase tuga.

O le mea moni, o le taliina o sea fesili e le faigata. O le tasi e na o le mafaufau i tulaga e tatau ona i ai le conscript i aso uma ma le faigata o le siama o le maʻisuka.

E mafai ona e lisiina ni tulaga faigata o le olaga o le ae feagai i le taimi o le sauniga:

  1. O le inisalini e tui i totonu o le tino i aso uma i se taimi faapitoa, mulimuli ane e le mafai ona e 'ai mo sina taimi. A oi ai i le tautua faamiliteli, e le o taimi uma e mafai ai ona mataʻituina se faigamalo. E pei ona e iloa, i le 'autau o mea uma lava e faʻatino e tusa ai ma se faʻatulagaga saʻo. I le taimi nei, o le toto o le kulukose o le tagata talavou e mafai ona paʻu malie i soo se taimi, lea o le a manaomia ai le faʻavaveina o le faʻaaogaina o meaai faaopoopo.
  2. Faʻatasi ai ma faʻafitauli o le tino i le faʻamaʻi, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻaalia mai o manua purulenti, o le atinaʻe o le tamatamailima lima ma isi faʻalavelave, lea e mafai ona oʻo atu ai i le tosoina o pito pito i lalo.
  3. O se gasegase tuga e manaʻomia ai se malologa malolo ma se malologa i le va o faamalositino Ae ui i lea, e faasaina i le autau le faia o lenei mea e aunoa ma le mauaina o le faatagaga mai i le taʻitaʻiʻau sili.
  4. O faʻamalositino faifaipea e mafai ona faigata ona faʻapaleni ma mafua ai ni faʻafitauli.

E faʻatatau i mea uma o loʻo taua i luga, e taua muamua ile popole i lou lava soifua maloloina ma maua ai se faʻafitauli o le tino.

E le tatau ona e natia lou maʻi ina ia mafai ai ona e faigaluega, o se tausaga o le i ai i tagata tauva e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina.

O a faʻafitauli o le a mafua ai le teenaina o auaunaga

Talu ai ona o le maʻisuka ua avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o ituaiga uma o togafitiga, e taua le mafaufau po o le a le ituaiga o le soifua maloloina o le a le mafai e se tagata talavou ona ave i le 'autau:

  • Faatasi ai ma le neuropathy ma le angiopathy o pito i lalo, o lima ma vae ua ufiufi i gaʻo pipisi. E le gata i lea, o vae e mafai ona vave faʻavave, lea i nisi tulaga e oʻo atu ai i le atinaʻe o le gangrene o vae. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi, e manaʻomia le fesoasoani a se suʻega o le suʻega, o ai o le a ia fautuaina togafitiga talafeagai ile falemaʻi. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  • I le le atoatoa, o le a toe faʻaaogaina le galuega i tua. O lenei mea e mafua ai le faaleagaina o le tino atoa.
  • Faʻatasi ma le retinopathy, faʻaleagaga lapisi e tupu i le mata, e masani ona oʻo atu i le leai o se faʻaaliga.
  • Faʻatasi ai ma vae o le maʻisuka i le maʻisuka, o vae ua ufitia i le tele o manogi matala. Ina ia aloese mai faʻafitauli, e tatau ona mataʻituina le mama o vae ma ofuina ni seevae faʻalelei lelei.

I se isi faaupuga, ua sauni le vaegaau e talia i ona tulaga na o na tagata talavou e leai ni faʻamaoniga oi luga. I lenei tulaga, o le maʻi suka e mafai ona naʻo se amataga, e aunoa ma ni faʻafitauli.

o lea ua le mafai ona feiloai atu i se fitafita o loʻo soifua lelei atoatoa. Ou te iloa i latou e maua i le maʻisuka, latou te mananao foi e auauna atu.

I le 'autau o loʻo maua i le maʻisuka: o ai e mafai ona galue?

Ae e te lei mauaina se kilipa a le militeli ma auai i le 'autau, e tatau i komiti uma ona faia se fomaʻi. A maeʻa ona suʻesuʻe e fomaʻi le talaʻaga o le soifua maloloina, ave uma suega talafeagai, e mafai e le alii talavou ona iloa pe o talia o ia i le tautua faamiliteli.

Talu ai o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi e faʻalavelave ai i le militeli, e taua tele i le maʻisuka ia vave ona fuafua pe ua i ai i totonu o le 'autau ma le maʻisuka. O loʻo i ai le tele o filifiliga mo le taunuʻuga o le faʻafitauli i lenei suʻesuʻega, o lea la o le faaiuga mulimuli e faia e le fomaʻi i le maeʻa ai o se iloiloga maeʻaeʻa o pepa uma na tuʻuina atu ma tusi faamaonia i luga o le soifua maloloina o le tagata maʻi.

E masani lava o tagata e maua i le maʻisuka latou te taumafai e toe faʻatumuina vaega o le militeli. E aoga tele le suesueina o lenei lomiga i auiliiliga auiliili pe maua ai e le maʻisuka le aia tatau e auauna atu ai, e ui lava i le i ai o le faamai, pe mafai ona latou teena atoatoa le auauna atu i le autau, ma o a pepa e manaomia mo lenei mea.

E faʻafefea ona iloilo e tagata faigaluega lo latou tulaga talafeagai mo le tautua?

E tusa ai ma le tulafono a Rusia, lea na talia e le Malo o le Russian Federation i le 2003, e na o fomaʻi faapitoa o loʻo avea ma vaega o le komiti faafomaʻi e mafai ona latou maua le malosi mo le militeli ma ua faatagaina e auai i le 'au.

O le a tatau ona iai se suʻesuʻega faafomaʻi a le Komiti, pe a maeʻa o le a manino pe o le a latou auai i le 'autau ma le maʻisuka ma pe o le a maua e le maʻisuka se tiketi. I le taimi nei, o le tele o taimi o le maʻi e le toe faʻafouina le tulaga o le militeli ona o se faʻavasegaga i le setete o le soifua maloloina lautele.

O le tulafono a Rusia o loʻo faʻaalia ai ni vaega e tusa ai ma le ogaoga o se faʻamaʻi. Ua tuʻuina atu i le draftee se vaega faapitoa, e taulaʻi i luga o se suʻesuʻega faafomaʻi ma se talaʻaga faafomaʻi, i luga o lenei tulaga e manino ai pe o le a ia galue i le 'autau.

  • Category A o loʻo tuʻuina atu i conscripts oe ua fetaui lelei mo le militeli ma e leai ni faʻamautinoaga mo le soifua maloloina.
  • Faʻatasi ai ma sina faʻagata ona o le soifua maloloina, ua atofaina le vaega B.
  • Afai o le vaega B e tofia i le conscript, e mafai e lenei tagata ona tautua, ae i se tulaga faatapulaaina.
  • I le tulaga o manuʻa ogaoga, faʻaleagaina o totoga i totonu, o le i ai o soʻo se togafitiga le tumau, ua atofaina le vaega G.
  • Afai a maeʻa ona pasia se suʻega faafomaʻi e foliga mai o le alii talavou e le talafeagai mo le tautua faamiliteli, o le a tuʻuina atu ile vaega D.

Talu ai o le maʻisuka ma le 'au e le o taimi uma e fetaui, e tatau i se conscript ona i ai se maʻi gasegase ina ia mafai ai ona agavaa e galue i le' autau. I le taimi o se suʻesuʻega faafomaʻi, ua maua e le fomaʻi le ituaiga o maʻi suka, ma le ogaoga o le maʻi, pe i ai ni faʻafitauli. O le mea lea, e matua faigata tele le taliina o le fesili pe o le maʻisuka ua ave i totonu o le 'autau pe leai foi.

O le mea lea, afai e maua se tagata i le maʻisuka ituaiga 2, e leai se mea e faʻalavelave ai i le gaioiga o totoga i totonu, e masani ona tofiaina o ia i le vaega B.

I lenei tulaga, o se militeli ua sologa lelei ua solia mo se alii talavou, ae o le conscript ua faamauina i le fanua faasao, ma afai e tatau ai, e mafai ona faaaogaina e avea ma malosiaga faaopoopo.

Itū'āiga 1 Tisuka ma le Vaegaʻau

I le tulaga o le maʻi suka o le ituaiga muamua, o le tautua faamiliteli i se alii talavou ua matua solia, o lea o le a le talia ai o ia i totonu o le taua i soo se tulaga. Ae ui i lea, o nisi o maʻisuka latou te saili ma le lotomalie e toe fausiaina le autau, e ui i se gasegase tuga, ma o loo taumafai e iloa pe latou te ave o ia i le galuega.

O le teenaina o le tautua faamiliteli e masani lava ona fesoʻotai ma le mea moni e tatau i le au ofisa i aso uma ona i ai i tulaga faigata, e le mafai e le maʻisuka ona taulimaina.

O le tasi e na ona mafaufau i ni tulaga faigata o le a feagai ma ia ina ia malamalama ai o le tautua faamiliteli e mafai ona lamatia mo se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

  1. O maʻi suka e tatau ona tuiina inisalini i aso uma i le tele o itula, mulimuli ane e faʻasaina ona 'ai meaai mo sina taimi. A o faagasolo le tautua a le militeli, o sea faigamalo e le maua i taimi uma. E le o se mea faalilolilo e le taliaina e le autau le solia o le tulafono manino, o le mea lea, o tusitala e faia mea uma e tusa ai ma se taimi faatulagaina. Ae ui i lea, o le maʻisuka, o le suka e mafai ona paʻu malie i soo se taimi ma o le a manaomia e se tagata le faʻanatinatiina o le tele o meaʻai.
  2. Faʻasalaga faʻafuaseʻi, o le maʻisuka e maualuga le lamatiaina o le faatupuina o se manua tuga, gangrene o tamatamailima, gangrene o pito pito i lalo poʻo isi faʻalavelave ogaoga, o le a mafua ai ona faʻamavaeina le limasini i le lumanaʻi.
  3. I le mea e masani ona masani ai faʻamaʻi o le suka, e tatau ona e mulimuli i se tulaga faʻapitoa, faʻavave taimi malolo i le va o gaioiga faaletino ma aloese mai galuega mamafa. I le taimi nei, e le mafai ona faia lenei mea i le 'autau sei vagana ua maua le faatagaga mai le taitaiau sili.
  4. Faatasi ai ma le faʻaosoosoina ma le malosi tele o le tino, o le maʻisuka e mafai ona e lagona le leaga, mo ia e le masani ona mafai ona feagai ma le galuega. E le gata i lea, o le tele o faamalositino e mafai ona faaosofia ai le atinaʻega o faʻalavelave ogaoga.

O le mea lea, o se tagata e maua i le maʻisuka e le tatau ona faʻamalosi ma faanatinati i le 'autau. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e te le manaʻomia le faʻamalamalama saʻo o lou maʻi ma le tulaga moni. E taua muamua lava le tausia o lou lava soifua maloloina.

Ina ia faʻamaonia le aia tatau e mumusu ai e tautua i le 'autau, e tatau i le maʻisuka ona maua se vaega o le tino ma le mafaufau ile taimi.

O a faʻafitauli e le manaʻomia e tautua i le 'autau

Talu ai o le maʻisuka o se faʻamaʻi tuga, lea, pe afai e le o mulimulitaia ni tulafono faapitoa, e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia, e oʻo lava i le oti, e tatau ona e iloa po o le a le mafuaaga o le teenaina o le militeli.

Afai e maua e le fomaʻi le neuropathy ma le angiopathy o vae, o le pito i lalo ma le pito i luga e mafai ona ufiufi i ituaiga eseese o maʻi o le gaʻo. Aemaise lava, o vae o le tagata maʻi e malosi lona malosi, lea e masani ona faaosofia ai le atinaʻe o le gangrene o vae. I le tulaga o lenei faʻamaʻi, e taua le faia o togafitiga talafeagai i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist i se nofoaga faʻamaʻi. Ina ia aloese mai ia faʻafitauli i le lumanaʻi, e taua le mataʻituina ma le totoʻa lau toto suka.

O le faaletonu o le Renal e mafua ai ona le toe aoga le galuega. O lenei tulaga, i le itu, e afaina ai le soifua maloloina atoa ma taitai atu ai i le faaleagaina o totoga i totonu.

Faatasi ai ma se siama o le retinopathy, ua afaina ai toto o le mata. O se taunuuga, i le leai o ni togafitiga faʻapitoa, o le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina uma galuega fai ata.

Afai e maua e le tagata maʻi le vae o le maʻisuka, o le tele o gasegase matala e mafai ona vaaia i pito pito i lalo. Mo le puipuia o le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻapitoa, e tatau ona totogi le gauai faʻapitoa i vae mama ma faaaoga na o seevae lelei lelei.

O le mea lea, o le maʻisuka e mafai ona ave i totonu o le 'autau i le leai o nei faailoga ma faʻamaʻi. E le gata i lea, o le faamai e tatau ona i ai i se taimi vave ma e le o iai ni faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. O lona uiga, o le maʻisuka ma le 'autau e mafai ona ogatasi ma faʻamaʻi lona lua tikeri poʻo faʻamaʻi.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e tulaʻi mai ai le toto o le kulukose o le tagata maʻi. Na te atiae e tetee atu i le talaaga o le siama o le insulin i le hormone.

  • Inisalini faalagolago. Uiga mo tagata ei lalo o le 25 tausaga. E amata faʻafuaseʻi, e mafai ona faʻalogo pe mauaina. O le faʻamautuina e manaʻomia ai le inisalini, meaʻai, ma le faʻagasologa faaletino. E atiina ae ona o le le atoatoa o le insulin.
  • Inisalini tutoʻatasi. E sili atu ona masani ai tagata matutua. Atiaʻe lemu. Togafitiga e faʻafefiloi ai mea taumafa, faamalositino faʻamalosi, ma vailaʻau o le suka. E atiina ae ona o le leai o se inisalini.

I le laasaga muamua, o le faʻamaʻi e le afaina. A o faʻaleleia, ina ia faatumauina le taua tele i se tulaga masani, o le tagata maʻi e faamalosia e ave insulin, mulimuli i se taumafa malosi ma taumafa malosi. O se tagata ua vave ona vaivai, e manaʻomia e ia le malolo e toe faʻaleleia.

Afai e le togafitia, o le a faʻavavevave le faʻamaʻi. Mo mafuaʻaga nei, o le fesili o afea

faʻatasi ma le maʻisuka ua i ai i totonu o le 'autau, ma o afea latou te auai ai?

O tusitala o ē e fiafia i le fesili pe latou te noatia i le faʻamaumauga e le mafai ona popole. O le ata o le Komiti Faatonu latou te le amanaiaina i latou e talafeagai mo le tautua. Tusa lava pe o le a le laasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e le mafai ona galulue faatasi.

O le manaʻo e toe totogi le aitalafu i le atunuʻu e mafai ona faʻaaoga. Ae e tusa lava pe faʻaalia le conscript i luga o le ata faataitai o le komiti ma se talosaga e ave o ia i totonu o le tautua, o le faaiuga o le ata o le komisi o le a faʻapitoa - e le lelei.

O le nofo i se paʻa i totonu o se 'au militeli e mafai ona oʻo atu ai i taunuʻuga leaga. Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻafitauli, soʻo se manuʻa e taufaamatau e alu i le gangrene. O le faʻavaivai i le taimi o le puipuia poʻo le faʻaaogaina o tolauapiga e lamatia mo le tagata maʻi ma ana paaga.

Saili pe o oe e tatau i le 'autau! Maua se fautuaga faaletulafono e aunoa ma se tulafono mai se tagata tomai faapitoa tulafono.

O latou galulue i le 'autau ma le maʻisuka?

O le maʻi suka e le o se faʻalavelave mo le tautua faamiliteli. Ae peitai, e naʻo le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o lona uiga e leai se aoga ma e leai ni faʻafitauli e faʻaleagaina ai le tulaga o le ola ma faʻaalia ai le tino i ni tulaga ogaoga faigata. Mo le ituaiga muamua, o le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaleleia lea o le le atoatoa ma tausia le soifua maloloina i le tulaga lava e tasi, talu ai o faʻafitauli o le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo.

O ai ma pe faʻapefea ona iloiloina le agavaa

O le fetaui o tagata talavou e maua i le maʻisuka mo le 'au, ua faʻamoemoe e fomaʻi o nisi mea faʻapitoa. E tofu tagata uma ma suʻega faafomaʻi, o le taunuuga e mafua tonu lava pe o le a galue le tama. O tagata talavou uma o loʻo suʻesuʻeina i le auala lava e tasi, o le faʻatusatusaga e faʻavae i luga o taunuʻuga avanoa, e aunoa ma se suʻesuʻega faaopoopo.

  • Ma - pe afai e leai ni tapulaa ma faʻailoga mo le 'autau,
  • B - faʻamaumauga laiti,
  • B - tautua faamiliteli e tapulaa, ei ai nisi faʻasagaga,
  • G - i le i ai o manuaga, le tumau le galue o nisi o totoga,
  • D - o se tamaʻi tamaititi e le fetaui mo le tautua faamiliteli.

Aʻo iloiloina tagata talavou i le maʻisuka, e tatau i tagata atamamai ona amanaʻia mea nei.

  1. O le mea sili ona taua o le fuafuaina lea o le ituaiga o maʻisuka. I le muamua ma le lona lua, o tulaga faasaina e eseese. I le maʻisuka ituaiga 1, e foliga mai o le alii talavou o le a i luga o le faʻamalosali pe o le a le faatagaina e galue. O le lona lua, i le leai o ni faʻafitauli, e toetoe lava leai se faʻamaʻi, sei vagana ai nisi tapulaa. O le mea lea, o ia tagata ua tofia i le vaega B.
  2. O le mamafa, o le umi o le faʻamaʻi o loʻo iloiloina foi. O le maʻisuka faʻatupeina e sili atu ona ono tautua. O le tau faʻatauvaʻa e tatau ona amata masani i le amataga. O le maʻisuka umi e tatau ona siaki mo faʻalavelave e faʻagata pe faʻasaina ai le tautua faamiliteli.
  3. O faʻafitauli o le maʻisuka o loʻo i ai se matafaioi taua i le filifilia o tagata talavou. E sili atu i le lua ituaiga o faʻafitauli e laʻititi pe atiaʻe pe a maeʻa le umi o le maʻi. O le ituaiga muamua e faigata ona faʻatonutonu, o lea e manaʻomia ai le pulea. O fesuisuiaʻi faifaipea i le glucose o le faʻalavelave e faʻalavelave ma e taʻitaʻia ai faʻafitauli, lea e faʻaalia ai le le mafaagaloina o tupulaga talavou ma le ituaiga muamua i totonu o le autau.

E mafai ona e galue ma le ituaiga muamua o le maʻisuka

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O le mea lenei.

O auaunaga tau militeli i le ituaiga muamua o le maʻisuka e mafai lava ona mafai. Ae o le lelei o le auaunaga lava ia o le a matautia. O le alii talavou o le a ia te ia pea le mataʻituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, latou te fefefe e manua, ona o faigata matuia e mafai. O le mea lea, o le a le ave e le fomai le tiute o le faatagaina o se alii talavou e faataunuu le tiute faamiliteli.

Mo le faigofie o le malamalama, tatou te tuʻuina atu tulaga e tatau ona feagai ma taimi uma.

  1. E manaʻomia lou tuiina o le inisalini i aso taʻitasi i se taimi faapitoa. E na o le tui lava e mafai ona e 'ai. Afai e te misia ia le itiiti ifo i le tasi le tui poʻo le tasi meaai, o le ae manaomia vave se carbohydrate vave, lea o le a toe faʻafoʻi ai le maualuga o le kulukose toto. I tulaga faamiliteli, i taimi o suʻesuʻega e leʻo taimi uma e mafai ai ona 'ai i se taimi patino, o se tasi lea o mea taua e mafai ona teena ai le auaunaga ae le o le faʻaalia o le tino i sea faʻafitauli.
  2. Talu ai ona o le gasegase o le gasegase e faʻavaivaia i le maʻisuka, ma ua faʻaitiitia le puipuiga, o soʻo se faaleagaina e aunoa ma se togafitiga talafeagai e mafai ona oʻo atu ai i le gangrene, manuʻa o le purulenti, faʻamavaeina mulimuli ane o le tino.
  3. Faateleina le vaivai o tagata gasegase e faʻamalosia ai aʻoaʻoga faʻaauau ma le malosi faaletino. O le tumau o le maʻisuka ua faaititia, e tusa ai ma isi, o le mea lea, ona o lo latou soifua maloloina, ua le mafai ona latou tamomoe i le mamao lava e tasi e aunoa ma ni pupuu puupuu mo le malologa. Ma toetoe o gaoioiga faaletino i aso taitasi o le a aʻafia ai le soifua maloloina ma le amiolelei o le alii talavou.

Motugaafa: O le maʻisuka ituaiga 1 e le o se faʻalavelave mo le tautua faamiliteli sei vagana ua i ai se le atoatoa. Ae o tagata talavou e matamuli i lenei mea ma talitonu o le le atoatoa o le a faaleagaina ai lo latou ola i le lumanai. E taua le faʻamaonia latou o le auaunaga faamiliteli e le o se ki i le manuia ma e mai le tasi tagata o le a le suia. E sili atu ona aoga le puipuia o lou soifua maloloina ma faʻaalu i le tausaga suʻesuʻe, fesoasoani i tagata e le o laei ma pu, ae i isi auala: ia avea oe ma fomaʻi, faufautua, loia.

O a faʻafitauli e leʻo saʻo

Pe o latou auai i le 'autau ma le maʻisuka? Ave! Ae ui i lea, o loʻo i ai faʻalavelave lea e faʻamaonia ai le faʻamaonia o le auaunaga. O nei maʻi faʻalavelave e faʻalavelaveina ai le olaga masani o se tagata, o lona uiga o le auaunaga o le a foliga e pei o seoli, ma o le a alualu i luma le tele o faʻafitauli ona o le le lava o le pulea o le kulukose toto ma le tausiga faafomai talafeagai.

Faʻaleagaina o neura ma vaʻa pito i lalo

O le tele o taimi, o aʻafiaga ma faʻamaʻi e aʻafia ai vae vaivai. O le faʻatoʻilaloina o neura ma vaʻa toto e faʻaalia ai o ia lava i le tino o le gaʻo pipisi. E le gata i lea, e masani ona pala le vae ona o le le mafai ona sasaa mai le toto vevela. Ma e le o le tuʻuina atu o le toto ua tumu i le okesene, ua tupu ai le siama, lea e tau atu i le atinaʻe o le gangrene.

I le amataga o nei maʻi, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma e alu ile falemaʻi. I le lumanaʻi, e tatau ona e siakiina pea lou toto toto. Talu ai ona o le maualuga o mea e maua ai le sao i le alualu i luma, o le a mulimuli ane manaʻomia le toesea. O le faʻatagaina o le falemaʻi e taua ona e tatau ona togafitia manua ma maʻi pipili i aso taitasi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi.

Faaleagaina i le fatugaʻo

E foliga mai e sili atu le vave gase o le Nephphathy nai lo isi faʻafitauli. I le uluaʻi laʻasaga, o le toe faʻamautuina i le renal tubules ua faʻavaivaia, sosoo ai ma le faʻamaina. O lenei mea e mafua ai le le toe i ai, le vavae ese mai le galuega, muamua, ona sosoo ai lea ma se isi fatuga. O le le lava o le vavalalata o meaʻai gasegase, o le tino e faʻagesegese ona paʻu i fua o gasegase, e aunoa ma le faʻasolosolo togafitiga o fatugaʻo, o le a maua e se tagata le 'ona oona, ona oti ai lea.

Faaleagaina o vaʻa o mata

Mata, pei o fatugaʻo, o le muamua lea e tali atu i se tulaga o le hyperglycemic, o le mea lea ua i ai i nei totoga ia muamua faʻafitauli o le maʻisuka. O le toilalo o vaʻa o le fundus i le amataga o laʻasaga e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le tino vaaia. I le le lava o togafitiga ma taui mo le maʻisuka, o le faʻapouliuli uma lava e mafai lava e oʻo lava ile talavou.

Maʻisuka vae

O lenei faʻalavelave e tupu ona o le faaleagaina o vaʻa ma neura o le pito i lalo. I le faaopoopo atu i togafitiga faafomaʻi faʻamalosi mo le faʻapalapalaina, mataʻituina o le toto toto, e tatau ona ofuina ni seevae, lea e le mafai i tulaga tau militeri. E le gata i lea, i le auaunaga, e seasea ona mafai ona mataʻituina le tumama o le tumama, o lona uiga e iai se lamatiaga tele o le faʻamaʻi.

E faʻalagolago i mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ona faʻamaonia e na o na tagata talavou o loʻo maua i le maʻisuka e leai ni mea e maua mai i le 'autau, e leai ni faʻafitauli mai soo se totoga ma tino. I tulaga faamiliteli ma aʻoaʻoga, e le mafai ona tausisia mea manaʻomia uma mo le tumama, meaʻai, togafitiga faafomaʻi. E sili atu i le tasi le tausaga, e mafai ona faʻalavelaveina le tulaga ma o isi togafitiga e le toe foi atu i lona tulaga muamua. O le mea lea, e aoga le mafaufau ma filifili ai o le auaunaga faamiliteli i le 'au mo le maʻisuka ua faʻaseseina.

E faʻapefea ona aveesea le maʻisuka e faʻavavau?

O fuainumera o le maʻisuka ua amata ona faʻanoanoa i tausaga uma! O le Rusia Russian Association e faapea o se toatasi mai le toʻasefulu tagata o lo tatou atunuu o loʻo maua i le maʻisuka. Ae o le upu saua e le o le faʻamaʻi lava lea e taufafefe, ae o ona faʻafitauli ma le ituaiga olaga e tau atu i ai.

O auaunaga a le militeli o le matafaioi a alii i taimi uma, ae o uiga faaalia i le silia ma le sefulu tausaga ua mavae. I vaitaimi o Soviet, o le auaunaga a le vaegaau na manatu o se suega mamalu ma le mamalu, lea e tatau ona pasia e tagata taitoatasi.

Ina ua mavae le paʻu o le Soviet Union, na amata ona sosola ese le au talavou mai le militeli, i le taʻua o le i ai o le "gaoi" ma le "solitulafono," ma o tina o fitafita i le lumanai na latou maofa i le upu mataʻutia o le "mataʻutia".

I tausaga talu ai nei, faatasi ai ma le faateleina o le mamalu o lo tatou atunuu, o uiga faaalia e uiga i le auaunaga faamiliteli ua suia. E tele atu ma sili atu le tupulaga talavou ua sauni e tuʻu atu a latou aitalafu i lo latou atunuu. E tusa ai ma le suʻesuʻega lata mai a le VTsIOM, i le tausaga talu ai o le numera o ē faʻaaloalo i le vaegaau ua tupu mai i le 34 i le 40 pasene.

Ae ui i lea, e le mafai e tagata uma ona galulue i le 'autau. O tagata talavou e iai ni faʻafitauli ogaoga faʻalesoifua maloloina ua tuusaʻo mai le tautua i le Vaegaau. E pa'ū tagata maʻi ile maʻisuka i lenei vaega? Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

I le 2003, na pasia ai e lo matou malo se tulafono o loʻo taʻu mai ai o le malosi o faʻaupuga mo le militeli e tatau ona fuafuaina e fomaʻi fomaʻi. A maeʻa se suʻesuʻega faafomaʻi, o le a manino pe o le alii talavou ua fetaui mo le auaunaga pe leai.

O le tautua a le militeli e le gata o se avanoa e puipuia ai le tasi o le atunuu, ae ia maua foi se aʻoga ma isi avanoa faigaluega

O a vaega e talafeagai mo le tautua i le la

I le taimi nei, e lima vaega o le malosi mo se taʻavale:

  • Category "A" o lona uiga o se conscript e mafai ona tautua i le autau.
  • Category B e tofia pe afai o le alii talavou e mafai ona tusitusi, ae o loʻo i ai ni faʻafitauli o le soifua maloloina e le faʻalavelaveina le auaunaga.
  • Category "B" o lona uiga o le alii talavou e tapulaa i le valaau.
  • Category: "G" ua tofia pe afai o le conscript e pagatia mai faʻamaʻi e aofia ai maʻi le faʻaleagaina i le tino.
  • Category "D" o lona uiga o le le atoatoa mo le tautua faamiliteli.

O le talafeagai mo le tautua faamiliteli ua fuafuaina e se fomaʻi faapitoa

O le le faʻaleagaina e maua i se faʻamautinoaga atoatoa

O le faʻaleagaina o le maʻi e mafua ai le maʻi suka, e tusa lava po o le a le maualuga o le hyperglycemia ma togafiti e faʻaaogaina, pe afai ei ai se tasi o ia faʻafitauli e pei:

Suʻega faʻasolosolo,
- faʻaalia o le angiopathy ma le neuropathy o pito i lalo, o loʻo faʻaalia e ala i ulia pipili, gangrene o vae, neuropathic edema, osteoarthropathy,
- le nephropathy o le maʻisuka ma le atinaʻeina o le gasegase tumau, e pei foi o le ketoacidotic precoma ma le coma. Ole mea e le sili atu i le 8.9 mmol / lita (160 milligrams pasene) ao faagasolo le aso ma e masani lava ona faʻapitoaina e ala i mea taumafa. . E tatau ona manatuaina o faʻamaoniga uma o le maʻisuka ma faʻamalosiaga e tuʻuina atu e faʻamoemoeina pe a uma le suʻega atoa ile falemaʻi.

I le avea ai o se tulafono, na o tagata e iai ni faʻafitauli faʻapitoa ma ogaoga, e pei o le le amanaiaina o le mafaufau, le mafaufau, tauaso, le tutuli, leai se vae, e matua le talafeagai mo le autau.

I isi tulaga, o le fesili e faatatau i le togafitiga (ona tuʻu loa lea o le tuai ona toe manaʻomia ai lea o se suʻesuʻega lona lua), poʻo le uiga o le le lelei o le aoga o nisi o totoga.

O faʻafitauli matuia (faʻafefeteina le tautala, urinary and fecal incontinence, toilalo o le fatu, ma isi) o se 'alofaga mo le tuʻuina i le faʻatau. I mataupu e feteenai, o le faaiuga e tumau pea i le falemaʻi faafomaʻi.

Maʻi malosi

Puluga malosi ma le gasegase faaopoopo, faʻamaʻi pipisi o le HIV, lepela - faʻatasi ai ma ia tagata e le o maua i le taua. Faʻatasi ma le maʻi mama ma syphilis, e mafai ona maua se fofo, pe a maeʻa o le a manaʻomia se suʻesuʻega faaopoopo.

O faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi ma viral viral transmitted by arthropods, rickettsioses, gonococcal, chlamydial infections, o nisi o mycoses (faʻamaʻi e mafua mai i sigi) ma isi faʻamaʻi i luga o le uluai suʻesuʻega i le falemaʻi o le a mafua ai ona auina atu le maʻi mo togafitiga. Afai e le mafai ona faʻamaonia le siama, o le conscript ua manatu e le talafeagai mo le tautua.

Neoplasms

Malignant ma le faʻapitoa o neoplasms o se faʻalavelave i le tautua a le militeli, pe afai e le afaina le paʻu i le aveeseina o le tino, o loʻo i ai le gasegase poʻo le faʻaleagaina o soo se totoga.

E le gata i lea, o le a latou le aveina i totonu o le autau i latou na teena le togafitiga mo se tumo. O tagata o loʻo feagai ma togafitiga mo neoplasms o le a tuʻuina atu se tolopoga, i le lumanaʻi o le a latou toe suʻesuʻeina.

O tagata o loʻo i ai le matua 3 ma le 4 tikeri e le fetaui mo le tautua faamiliteli. Ua valaʻaulia i latou e togafitia togafitiga mo le piriota lea ua tuʻuina atu ai le tuai. Afai e le fesoasoani le togafitiga, o se suʻesuʻega faifaipea e faaiʻu ai e le talafeagai le tautua.

Isi faʻamaʻi o le endocrine

O faʻamaʻi o le thyroid gland, pituitary gland, slander, parathyroid and gital, o meaʻai, hypovitaminosis, gout o faʻasolega foi i le tautua faamiliteli pe afai latou te aʻafia faatasi ma le gaogao o gaioiga talafeagai ma e le mafai ona suia le togafitiga. Afai o se maʻi o le thyroid (goiter) e aʻafia ai le ofuina o se toniga a le militeli, o le conscript foi ua faʻaalia e le talafeagai mo le tautua.

Tuua Lau Faamatalaga