E i lalo le lauti tipi pe faʻaititia le suka o le toto?

I totonuO le toto maualuga e mafai ona afaina ai le soifua maloloina. E taua tele le faatumauina o le maualuga o le suka o le toto, o lona uiga o le faʻaaogaina o meaai e maualalo ai le maualuga o le suka toto e mataʻituina ai lau suka. Ua faapea mai saienitisi o le lauti lanumeamata o loo i ai se mea e mafai ona maualalo ai le toto suka. O le vailaʻau o loʻo maua i le lanu lanumeamata ma fesoasoani i lalo ifo o le suka o le antioxidant epigallocatechin-3-gallate. I lenei tulaga, ua fautuaina e le au atamamai le tuufaatasia o le lanu lanumeamata ma oloa e maua ai le malola ina ia mafai ai ona faatumauina le maualuga o le toto i totonu o tapulaa masani.

O le suʻega na faʻaalia ai o le lanu lanumeamata o se tagata masani o le toto suka. O le faʻaaogaina o meaʻai keke e maua ai le maso e faʻaleleia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma e mafai ona e toe faʻafoʻi le paleni muamua ma le fesoasoani o le lanu lanumeamata. O le antioxidant i le lanu enaena e taofia ai le malepelepe o le suka, ona o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, e aunoa ma ni osofaʻiga matuia. E fautuaina e le au atamamai le inu 1-2 kapu o lanu lanumeamata i aso taitasi ina ia mafai ai ona faatonutonu le suka o le toto.

O Catechin i le tuufaatasiga o le lanu lanumeamata e lelei foi ona afaina ai le mafaufau, faʻamalosia. O le inuina o le lanu lanumeamata e aoga foi pe ae manaʻo e faʻaleleia lau faʻaoga faʻapitoa. O le mafaufau o se tagata e mamafa i le matua ona o gasegase eseese, ma o lauti lanumeamata o le a faagesegese ai lenei faagasologa. Ona o lona fomaʻi faʻapitoa, o le lanu lanumeamata e faʻaleleia ai fua o le tuputupu aʻe o le toto.

Muamua, sa filifili e saienitisi e lelei le lauti lanu e aafia ai le soifua maloloina o tagata e maua i le maʻi fatu. O lenei suʻesuʻega e faʻamoemoe e fatuina se vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o le lanu meamata lauti, o se vailaʻau e mafai ona faʻaleleia ma faʻafouina ai le mafaufau Ia inu pea le lauti tiʻetiʻe e faʻaleleia ai lou mafaufau ma fesoasoani e puipuia maʻi faʻamaʻi o le brain, e aofia ai Alzheimer's.

O a aoga aoga

O le lauti tiamata ua aloaia e aoga:

  1. Faamalolosia o le tino puipuia. O se tauiviga lelei e faasaga i siama ma siama ua mautinoa.
  2. Faʻaleagaina le faʻalavelave i le faʻalavelave popole. Ua matauina e le tagata le aveesea o le atuatuvale.
  3. Faʻaleleia atili o le cardiovascular system.
  4. E sili atu le lelei o le vavalo o lauroid. E faʻaleleia metabolic ma endocrin.
  5. O le tuufaatasiga o le vaiinu e aofia ai le faateleina o le tele o le fluoride. O le vaega e taua tele i le puipuia o faʻamaʻi o le oral vavalaʻau: caries, faʻamaʻi pipisi.
  6. O le toto toto e faaitiitia i fua faatatau lelei. O nei aoga e maitauina le maualuga o le toto.
  7. O le vai inu e taua tele mo le vaega o meaʻai. I tulaga faifai pea o dysbiosis, colitis, o se aoga aoga e matauina.
  8. O gasegase gasegase ua faatelevaveina, o le faaputuputuina o gaʻo i le tino ma le atinaʻeina o le oona tele.
  9. Suauu toto e masani lava. O le maʻi suka ua puipuia.

O ituaiga maualuga o le Chinese po o le eseesega o Iapani, faʻamaʻo lelei, o loʻo i ai ni meaʻai, o le mea lea, latou te aʻafia ai le tino. O le puipuia o le tele o faamai e matauina.

Contraindications

E fautuaina e teena le inu i mataupu nei:

  • maualalo le toto maualuga (o le soifua manuia o tagata mamaʻi e ono aʻafia)
  • maʻi faʻamaʻi masani o le gout, maʻi o le manava ma le maʻi ulutala 12.

E fautuaina ia manatua e uiga i le inu lauti. A leai, e faʻaputuina polyphenols i totonu o le tino, lea e afua ai le oona ma maua ai se aafiaga le lelei i fatugaʻo ma le ate.

E faʻafia ona inu le lauti lanumeamata

E fautuaina e inu le lauti 3-4 taimi i aso uma. Afai o le meainu e iai sona aafiaga i luga o se tagata, e fautuaina e inu i le naʻo le aso.

Brew "mo le lumanai" e le mafai. Naʻo le inu i se vaiinu fou o meaʻai e teuina.

Fuga kuka

Mo le faʻaaogaina o metotia Saina ma Iapani.

  1. Iapani Faaaoga vai ua kuka, faamafanafana i le 70-75 tikeri. Ave se sipuni i le tautua. O petals ua sasaa i le vai vevela. Ole mea muamua e ave ile 1 minute, lona lua 10-15 sekone, tolu le afa afa, le fa 30-40 sekone.
  2. Saina Faʻaaogā vai faʻapipiʻi, lea e mālūlū i le 80 tikeri. Mo se tautua, ave se tasi sipuniti o petals ma le vai. E fautuaina e aua le inuina le lauti muamua, aua ua mamanuina e fufulu le ti ma taofia ai oe mai le lagonaina o aoga o le inu o le inu, fiafia i le manogi ma le tofo. Mo faʻamatalaga mulimuli, faʻatali 1-2 minute. Faʻatau e tusa ai ma lenei polokalame e oʻo i le 4-5 taimi.

O metotia uma e lua e lauiloa ma faʻataga oe e faia se vai inu lelei.

O le a tumau pea meaʻai pe a saunia lelei. E fautuaina e faʻaaogā vai faʻamamaina mama, faʻamama i le 70-90 tikeri (faʻalagolago i le auala o sauniuniga). Mo nisi ituaiga, o le vai ma le vevela o le 61 tikeri e talafeagai.

Mo le faʻaaogaina o ipu sa muaʻi faʻamamaina. O le vevela o le suāsusu ma le vai inu e tatau ona tutusa.

Ia mautinoa ia matau mea tonu: o se ipu vai - o se sipuni o lau. Brewed e tusa ai ma le metotia Iapani po o Saina.

"Teu tiula o laʻu mea e fiafia i ai. Ou te filifilia ituaiga eseese o le gagana Haina ma vavae i ai. Ou te matauina le taofiofi o le tino, faʻamalosia le puipuiga. Ou te talitonu e tele faʻamaʻi ua puipuia. "

"Talu mai loʻu laʻitiiti, ou te fiafia i le lanu meamata. E fautuaina e vaelua saʻo. E naʻo le tulaga lenei o le a faʻaalia ai meatotino aoga: faʻamautuina o le toto, o le a faʻaalia le toning o le tino. O le mea moni, e manaʻomia le filifilia o ituaiga tagata masani, e leai ni mea manogi, vailaau faʻasolo. "

"O aʻu o le hypertonic. O le lanu laititi e faʻaleleia i taimi uma loʻu manuia, ma e fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le toto. O se aafiaga aoga i luga o puipuiga puipuia ua matauina foi, o lea e lelei loʻu ola maloloina ma ou te lagona le fiafia. "

Suga-faʻaititia o laau mo le maʻisuka

Talosaga masani. O le uiga masani o le chicory: o ona fugalaau lanumoana lanumoana ma lanumoana e vave tatala i le vaveao, i le aoauli latou te tapuni ai. Mo togafitiga faafomaʻi, e faʻaaoga uma le laau. I vailaau faʻataʻitaʻiga, o se teuteuga o aʻa o chicory o loʻo faʻaaogaina e avea o se auala e faaosofia ai le fiaʻai, faʻaleleia o otaota, i faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo. Inulin, e maua mai aʻa, e masani ona faʻaaoga i le taumafa o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e suia ai le masini ma le suka. O Chicory foi ei ai aʻafiaga o le antimicrobial ma le matuia. O aʻa o lenei vaovao ua fautuaina e fai ma sui o le kofe mo le maʻisuka ma gasegase maualuga.

O se teuteuga o aʻa o chicory. 1 sipuniti o aʻago mago magogogo ua kuka i totonu o se ipu vai mo le 10 minute, faʻatagaina e faʻaliliu, faʻamaʻaina ma inu i se sipuni sipuni 4-5 taimi i le aso. Faʻasoʻotoga o fualaau o le chicory. 10 g o laau tipi chicory ua gaosia i le 2 ipu fufulu suavai, faamama ma inu pe a uma le mafanafana? ipu 3 taimi i le aso.

Ua lagona le puluga. O vailaʻau faʻasaina o aʻa ma lau. Le lanu o aʻa i fafo o le lanu enaena-enaena, i totonu o le paʻu enaena. O le tofo e suamalie. O le seleseleina o aʻa o loʻo faia ia Setema-Oketopa i laau o le tausaga muamua o le olaga. E faʻamago i le ea, i lalo o le paolo po o totonu o se vaʻa lelei. I le faaopoopo atu i le lagona o le afaina, o isi ituaiga o meaola o loo i ai le aoga faafomai - tele, laitiiti, oak, masani ona faaaoga i luga o se fale faatasi ai ma le faamatalaina. O aʻa o le Burdock e faʻaaogaina i foliga o teuteuga ma mea faʻaogaina i totonu e avea o se diuretic, diaphoretic, choleretic ma le laxative.

E faʻaaogaina foi le laau mo le maʻi o le manava ma le duodenum. I fafo, i le ituaiga o suauʻu, e faʻaaogaina mo faʻamaʻi paʻu. O le faʻaaogāina o aʻa (suauu paluga) e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai i le maʻila, e faʻamalosi ai lauulu. I faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo, o le fusi ma le teuteu o aʻa o le pusa e inu i le gout ma le maʻisuka.

O se teuteuga o laʻau paʻu faʻaaoga foi i le togafitiga o le maʻisuka: 1 tbsp. sipuni i totonu o se ipu vai 3 taimi i le aso. I le tulaga o gasegase suka, e faʻaaogaina aʻa aʻa e pei o se fusi: 20 g o le aʻa o le eleele e faʻaigoa ma le 1.5 ipu vai inu, e faʻamalosi mo le 2 itula, ma inu le afa afa i le aso.

Tasatberry officinalis. O se laufanua lauiloa lenei i le aiga legume. O fatu pi e tele-fatuina, e oo i le 4 cm le umi. O fugalaau ia Iulai-Aukuso, o fatu na amataina ia Aokuso-Setema. Tupu i le susu ma laufanua malulu. O vailaau faʻasaina o loʻo totoina laau totō ma fatu. E faʻapipiʻi meafaitino i Iulai-Aukuso. I le mutia ma fatu o le 'oti, o le alkaloid galegin ma saponins o loʻo i ai. Galegin, e iai sona inisalini, e faʻaitiitia ai le toto suka ma o le mea lea ua fautuaina ai mo le togafitiga o le maʻisuka masani ma lona uluaʻi laasaga.

Suavai vai o fua o laau totō ma laʻau i vailaʻau faʻataʻitaʻi ua faʻaaogaina e avea o se diaphoretic, diuretic ma le anthelmintic. Mo le faʻasusu, ave le 1 sipuniti o laʻau tipi, tata se ipu vai inu, faʻamalosi, faamama ma inu se sipuni sipuni 4-5 taimi i le aso.

Lauina o palu. O le faʻafefeteina o vaomago (100 g i le 1 lita o le vai) e faʻaaoga i le 0.5 ipu 2 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O se aafiaga lelei e faia e se teuteu o fatu ma se atigi, lea e mafai ona saunia i ni auala se lua:

100 g oats sasaa 3 ipu fufuluina vai, faʻafefete mo le itula, ona faʻamalosi 6 itula i se nofoaga mafanafana ma ave le afa afa 3 taimi i le aso.

500 kalama o avo lita o vai inu, faʻasolosolo 2 itula, faamama ma ave se ipu tioata i le itula ao le i fafaga 3 taimi i le aso.

O le ulu uliuli e tele lava. O se laau o le rosa aiga faatasi ai ma se pou 40-80 cm le maualuga, aʻa o le aʻa, mafiafia, malaina. O le inflorescence o se ulu laʻitiiti. E ola i laufanua matutu, i le pito i luga o le auala, i autafa o auala, e pei o teuina, i luga o le eleele ma le papa. Mo togafitiga faafomaʻi e faʻaaoga ai lau. Latou te seleseleina i taimi o fugālaau totō. Uu i totonu o le fale, i lalo o le fale. O teuteuga ma le faʻafefeteina o lau o loʻo faʻaaogaina lautele i le maʻisuka.

Tincture o le aʻa auro (Rhodiola rosea). i le 0.5 l 40% vodka, maualalo 50 g. aʻa auro lelei atoatoa (Rhodiola rosea), faʻapipiʻi ma le tumau i se nofoaga pogisa mo le 7-8 aso. Squeeze, vele, tapuni le kesi i se fagu tioata. Teuina i se nofoaga malulu malulu. Mo faʻamaʻi gasegase, ave le 1 teaspoon 10 minute aʻo leʻi fafaga 3 taimi i le aso. Mo le maʻisuka, ave le 10 pa'ū 3 taimi i le aso 15 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Totogi togafitiga o maʻi suka

O lenei aoina e aoga tele: pi, fatu o le flax, fasi vao, fasi lau bearry tutusa tutusa. 1 sipunni o le paluga ua sasaa i se ipu vai inu, kuka mo le 10 minute, faaopoopo i le vai vevela i le uluai voluma, na tauanau mo le 2 itula, faamamaina e ala i le susu ma inu i le aso atoa.

1 sipunipuni o mea e paʻu ai manu, 1 sipunipuni launiu launiu, 1 bean pod i totonu o se kapiti vela ma sasaa le 1 lita o le vai inu, tapuni ma tuu mo le 1 itula. Ona vevela ai lea o le meaʻai, sasaa i totonu o se ipu tioata ma faʻamaʻi lelei. Teuina i se nofoaga malulu ma pouliuli mo le silia ma le 2 aso. Ave le 1 ipu tioata 3 taimi i le aso i le ituaiga o vevela.

E tusa lava pe ua faailoaina se tagata, e mafai ona faʻaleleia atili le tulaga lautele i infusions ma decoctions e faʻavae i luga o laau. Peitaʻi, e tatau ona faʻaaogaina pe a maeʻa ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa, ina ia faʻaesea ai le ono mafai ona tupu aʻe le allergic ma isi faʻaaloalo. Naʻo le tulaga lenei, o gaʻo mo le maʻisuka o le a 100% prophylactic.

E uiga i le faaaogaina lautele

E talafeagai le faʻaaogaina o infusions ma deco decorations ma le maualuga o le suka o le toto i totonu o vasega e aofia ai le 25-30 aso, pe afai o laʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka e faatagaina e se tagata tomai faapitoa. A maeʻa lenei, e fautuaina malosi e fai se malologa mo le 7-10 aso. O lenei mea o le a mafai ai e le tino ona faʻaaogaina i le vaega na faʻaaogaina, i se faaopoopoga, o le aʻafiaga o le aoina o fomaʻi mo le faʻaititia o le tino.

I le avea ai o se vaega o sea malologa, ia faatumauina le tino i le lumanaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina ni nai mataua ole ava malosi i le taeao. I lenei tulaga, e faʻaaogaina faʻaoga faʻaleaganuʻu, e pei o le ginseng, eleutherococcus, lure ma isi mea tuufaatasia. E taua tele o laau e faʻaaogaina mo le maʻisuka e le afaina ai le tino ma, pe a mafai, faʻaitiitia le toto suka.

Laau fesoasoani

Mo le togafitiga o le maʻisuka, o togalaau faʻapitoa e faʻaaogaina ia e masani ona vaeluaina i ni vaega se lua, e aofia ai le faʻaitiitia o le suka ma isi mea uma. I le muamua, o loʻo i ai faʻamaumauga faapitoa e mafai ai ona faʻatonutonu le kulūkose i le tino o le maʻi. I le tautalagia o isi, e tatau ona faʻalogo i le mea moni e mafai ai e le tino ona galue lelei. I le faaopoopo atu, e tusa ai ma tagata atamamai, ituaiga laau toto:

  1. faamama le tino o le tele o toxins ma toxins,
  2. matua faʻamalosi le polokalame puipuia, aemaise lava pe afai e te lua uia le vasega lua pe sili atu taimi,
  3. faaosofia le gaioiga o nisi o totoga ma mamanu (o tatou talanoa e uiga i fatugaʻo, ate, vaʻa toto).

O fualaau faʻalaʻau faʻaaoga e faʻaaogaina ai le suka e mafai ona avea ma faavae o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2.

E sili atu ona talafeagai lenei mea pe afai e faʻaaogaina faʻatasi ma gaioiga faaletino ma taumafa. I faʻamaʻi faʻamatalaina o le agavaʻa faʻaleʻaleʻa, e manaʻomia le faʻaaogaina o se mea faʻapipiʻi i vaega o vailaʻau o inisalini, lea e manaʻomia foi le faʻamaopoopoina ma se tagata poto faapitoa. I le taimi lava e tasi, i le maʻisuka ituaiga 1, o le a le lelei le aoga.

O vao mai le vaega lona lua e mafai ai ona taofiofi uiga leaga ma taunuuga o lenei maʻi. I le faaopoopo atu i isi mea uma, oi latou ia e sili ona lelei le galueaina o le gastrointestinal tract systems, fesoasoani e faamalosia toto toto, ma saofagā i le faʻaumatiaina o allamorms inflammatory. O nei laau totō e aoga mo soʻo se ituaiga faʻamaʻi ma pe afai e masani ona e faʻapipiʻi fualaʻau.

E pei ona taʻua i luga, e faʻaaogaina pe faʻapitoa i taimi uma. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina e le gata o teuteuga, ae faʻapena foʻi ona faʻaoga. O nisi ituaiga e mafai ona faʻaaogaina e avea o ni mea e faʻamalosi ai, lea e mafai ai ona faʻamalo le faʻamalofia tele vave. I mea uma lava, e pei ona e iloa, o le maʻisuka mea e faʻaleleia ai le tino e fai si telegese.

Auala e filifili ai ma faʻaaoga

Mo soʻo se laʻau e faʻaitiitia ai le suka ina ia lelei ona lelei, e matua fautuaina oe e filifili le igoa sao ma faʻaoga atili. Muamua lava, e sili atu le fautuaina e faʻafesoʻotaʻi e le gata i lau fomaʻi, ae faʻapea foʻi ma se laubalisi. E taua tele le faʻatau o togalaau i falemaʻi poʻo falemaʻi. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamautinoa ai o le faʻaititia o gaʻo e 100% lelei.

E matua fautuaina lava e mafaufau i le ola o le ola na faʻatauina laau, aua o le faʻaaogaina o laau afu ma le faʻaitiitia o le tau, i le tulaga sili, o le a le aoga. O le aoina mai o meaola e mamao lava mai taimi uma e manaʻomia ona e manaʻomia se agavaa mo lenei mea.

E tutusa lava le taua le manatuaina ina ia lelei le togafitiga o togalaau, e tatau ona e mafaufau i taimi uma i le suka o le toto ma le tele o isi uiga, e oo atu i le setete o le soifua maloloina.

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, e pei foi o le muamua, e fautuaina e faaititia le aofaʻi o fuataga pe afai ei ai ni suiga i le soifua lelei. I le tulaga e leai se aoga o ia gaioiga, e fautuaina e lafoai atoa le faʻaaogaina o se laau totino. O le a sili ona saʻo le faʻaaogaina o totogifuapauina mai nisi numera o afu pe afai e faʻasoa lelei i latou. Pe a faʻaaogaina deco deco ma tinctures, e tatau ona teuina i totonu o se pusaaisa.

Mea uma e uiga i Laʻau

Mo le sauniuniga o nisi mea tuufaatasia, e mafai ona faʻaaogaina ni laau eseese. O laau taʻitasi e faʻaalia i se aafiaga tulaga ese i le tino o le tagata, ma o le mea lea e tatau ona avea o se mea e ese ai. O se fuainumera tele o laau e mafai ona tofia i ni vaega, ae e le itiiti ifo ona latou fesootai i le vaega lea na aofia muamua ai.

Muamua lava, e tatau ona gauai atu i na laau, lea e aofia ai vaega ole inisalini. I totonu o lenei vaega o mea ia e pei o le paluga, paluga, pi pi ma isi vaega, mo se faataitaiga, o avo. I le isi vaega o loʻo faʻamalosia ai laau, e pei o le aʻa auro, lure, eleutherococcus poʻo le ginseng.

E le gata i lea, o tagata atamamai e gauai atu i le taliaina o le faʻaaogaina o ia vaega, lea e mafai ai ona faʻasalalau faiga uma e fesootaʻi ma le metabolism. O loʻo matou talanoa e uiga i le flax, plantain, linden, knotweed, ma isi mea e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi maʻi. E leai se vaega e sili atu le taua o laau ia e aofia ai vailaʻau ma meaola eletise, e taʻua o sopo o le rose, lingonberries poʻo pusi mauga.

Ma le mea mulimuli, o togalaau faʻatoʻaga o loʻo aofia i le vaega mulimuli. O lo latou lelei i le maʻisuka o le tuʻuina atu lea o avanoa e faʻamamafa ai le tino o le tagata ma vaega o vailaʻau ma le tele o elemene. O loʻo matou talanoa e uiga i lanu mumu mūmū, garlic ma aniani, kāloti ma le tele o isi igoa. Ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o le togafitiga i togafitiga, e tatau ona manatua e le mafai ona tuufaatasia uma laau.

Ae maise lava le maitau o le auala e saunia ai le faʻatulagaga ma o mea e faaaoga e faʻaoga mo lenei faʻamoemoe.

Meal Recipes

Ina ia mafai ona saunia le uluai tuufaatasiga, e tatau ona faʻaaoga vaega e pei o le aʻa o le taula, chicory, elecampane. I le faʻaopoopoga, o le a e manaʻomia ni fatu o atiseti o le Ierusalema, lea i totonu o se vaega le taua e aofia ai inulin, poʻo le, o lona vaomatua. E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e gauai atu i le mea moni e faapea:

  • oe manaʻomia le olo i vaega vevela poʻo aʻa,
  • tasi le kulimi. l sasaa ia le itiiti ifo i le lita o le vai inu i le vevela o le potu. Tuu le mea mo le po, o lea i le taeao ua saunia,
  • i le aso e sosoo ai, e matua fautuaina lava e tufatufaina atu i vaega tutusa.

Le faʻaaogaina o se tuufaatasiga e faʻaitiitia ai le suka e manaʻomia pe a ma le 10-15 minute ao leʻi 'ai. I le taimi lava e tasi, o tagata atamamai e gauai atu i le mea moni o le aʻa o le artichoke a Ierusalema e mafai ona faaopoopo i salakeke. E le gata i lea, e mafai ona vavaeina i liʻo, sasaa le tasi tsp. olive poo le suauu. O le a sili atu ona saʻo le saunia o se salati pei o se 'aiga o le afiafi po o ni nai itula ao lei alu i le moega. O nei mea uma o le a fesoasoani lelei e aunoa ma se afaina i le tino o le tagata.

Ina ia saunia isi, e tutusa lelei le sogasoga e faʻaitiitia ai le suka, o le a manaʻomia lou faʻaaogaina o fatukeke i le aofaiga o le kulimi e tasi. l Leai se mea e sili ona taua e lua fufuluina. l o le aʻa o le elecampane, faapea foi ma St. John's wort ma laupepa. I le faʻaopoopoga, e tatau ona faʻaaoga le malae vaʻavaʻa poʻo le faʻapipiʻi - taʻitasi i le aofaiga o le tolu tbsp. l E malosi le fautuaina e faʻaaoga le mea e tupu mai i totonu ole 7-10 aso. E taua tele le tupu o lenei mea i le va o le faʻaaogaina o nisi o pili o le maʻisuka, lea o le a mafai vave ai ma faigofie ona maualalo le suka ma faʻasaʻo ai faailoga taua.

E le tatau ona galo ia i tatou le taua o le filifilia o le saʻo saʻoga o nisi o laau ma laau. O le mafuaaga lena e matua fautuaina ai e feutagai ma se fomaʻi o le a taʻuina atu ia te oe le sili atu ona lelei ma sili atu le tuufaatasiga o togafitiga faafomai.

E fautuaina foi e matau le fua ma le umi o le vasega atoa.

I lenei tulaga, o le lona lua ma e oʻo lava i le ituaiga muamua o le maʻisuka o le a sili atu ona faigofie ma o le a le fesootaʻi ma le faʻavaeina o faʻalavelave ma aʻafiaga ogaoga.

Tuʻu le TAIMI LAI! MA LE TALI LĒ TALI, E TE ILOA I LE UIGA E UIGA I DIABETES?

Taimi Taimi: 0

Faʻamatalaga (numera o galuega)

0 o le 7 galuega na maeʻa

O LE A LE AMATA? Ou te faamautinoa atu ia te oe! O le a sili ona manaia)))

Ua leva ona e pasia le suʻega muamua. E le mafai ona toe amata.

E tatau ona e saini pe resitala ina ia amata ai le suʻega.

E tatau ona e faʻatumu ia suʻega nei e amata ai:

Tali sao: 0 mai le 7

Na e sikoa 0 i luga 0 0 (0)

Faafetai mo lou taimi! O au tali nei!

  1. I le tali
  2. Faʻailoga

O le a le uiga moni o le "maʻisuka"?

O le a le hormone e le lava mo le maʻisuka ituaiga 1?

O le fea faʻailoga e LE FAAMAONIA mo le maʻisuka?

O loʻo i ai le tele o vailaʻau eseese, o le faʻaogaina e mafai ona faʻaititia le maualuga o suka i le tino.

O aso nei e mafai ona e maua fualaau faasaina e faʻaititia ai le suka, e faʻamalosi uma ma mafuaʻaga masani.

E sili ona lauiloa i tausaga talu ai, o le faʻaaogaina o le lauti o le laʻau e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

A o leʻi talanoa e uiga i vailaau e sili ona lelei mo le tuʻuina atu o le suka, e tatau ona e malamalama lelei pe o a mea e faʻaalia ai lenei tulaga.

O faʻamatalaga sili ona mataʻina o le maualuga o suka o mea nei:

  • malogo i le gutu
  • faateleina le 'ai
  • faatasi ai ma se taimi puupuu, osofaʻiga o le leai o se malosi e foliga mai,
  • vaʻaia le faʻaaliga
  • o le tagata gasegase e sili atu ona oʻo i osofaʻiga o le urination.

I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau, o loʻo i ai isi metotia o le a fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tele gasegase e fautuaina e le tasi le isi i le maualuga o le toto toto e faʻaaoga ituaiga eseese o teas ma decoctions ua saunia i luga o nisi o laau.

Mo le lauti e faʻaitiitia ai le suka toto e maua ai le manaʻoga e manaʻomia, e taua le iloa ile faavae o nei laau e tatau ona saunia, ma ia suʻesuʻe saʻo i le fua mo lenei sauniuniga o se mea faʻamaʻi lava ia.

E taua tele le mafaufau i le vaitau lea e inuina ai e le tagata maʻi mea inu inu i le aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le amanaʻia o le mea moni pe a uma le sefulu po o le sili atu ile sefululima minute talu ona 'ai, o le kulukose i le toto o le tagata maʻi e amata ona oso maualuga, o le mea lea, inu le inu i lenei taimi o le aso.

I le auala, o le maualuga maualuga o le toto suka o le a faamaumauina i le lua itula pe a uma se taumafataga. O le mea lea, afai o le vailaʻau e vave ona faʻaalia, ona sili lea ona faʻaaogaina i lenei vaitau.

O a mea e tatau ona e iloa e uiga i laau?

E mafai ona faʻaitiitia le toto suka e le gata i le fesoasoani o vailaʻau faʻamalosi, ae faʻapea foi ma le fesoasoani o vailaau faʻaleaganuʻu.

O loʻo i ai se fuainumera tele o sauniuniga o togalaau, teuteuga ma mea faʻaoga, lea e faʻaitiitia ai le toto toto.

O le tuufaatasiga o sauniuniga o togalaau e aofia ai laau o le vaega, lea ua taʻua ai mea e faaaoga i le hypoglycemic.

O laau nei e sili ona taatele o aoina.

  • chicory
  • 'oti
  • burdock
  • lanu piniki
  • oona
  • uliuli ma isi.

E le gata i lea, o laumei e maua ai le lelei o le togafiti. Ma e mafai ona faʻaaogaina uma, e pei uma o se mea teuteu, ma pei o se meaʻai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea suamalie ma maloloina lelei e mafai ona saunia mai fua o lenei laau, ma e mafai foi ona faʻamaʻaina ia latou mamanu mama. Afai tatou te talanoa saʻo e uiga i le susu, lea ua saunia i luga o lenei faavae, ona avea lea o le fua mo se ituaiga o fualaau faasaina e matua faigofie lava.

E tatau ona e ave se sipuniti o lau o laau o loʻo i luga ma sasaa i se ipu vai inu. Ma le isi, o le mea e tupu ai le faʻafefiloi ua vaevaeina i ni vaega eseese se tolu, ma ua onā i totonu o le aso e tasi.

Afai tatou te talanoa e uiga i le chicory, ona mafai lea ona maualalo le suka toto i le taunuuga o le faʻaaogaina o teuteuga ua saunia i luga o le aʻa o lenei laau. O lona aoga e taoto i le mea moni e faapea o se taunuuga o lona faʻaaogaina i le tino o le tagata e amata ona maua ai se mea e talitutusa lava i ana galuega i le inisalini.

E matua faigofie lava, e lava le faatauina o chicory i soo se fale talavai, ona ave lea o sipuni o le laau ma sasaa i se ipu vai inu. A maeʻa ona faʻafefiloi le faʻafefiloi, e mafai ona faʻaalu i le vai ma inu, pe faaopoopo i ai se fasi keke o lemoni iina.

Faʻaititia foʻi le faʻamalosia o le malosi ma tuʻuina atu. E le gata i lea, i lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaoga uma lau laʻau ma ona aʻa. E fesoasoani i le faatea ese o le susu i le tino o le maʻi. Ma le faʻafetai i lenei fale faʻatau, o kulūkose e mafai ona faʻaititia lelei.

Toeitiiti lava o mea tutusa e pei o le lanu lanumeamata masani o loʻo i ai se laau e pei o le vine. Ae i lenei tulaga tatou te talanoa e uiga i aʻa o le laau, o loo aofia ai se mea e talitutusa ma le insulin, lea e maua ai le tino o le tagata.

O se teuteuga e faʻavae i luga o lenei mea totō ua saunia i se auala talitutusa, e faʻaaoga foi i ni vaega i totonu o le aso e tasi.

O le a le lauti e filifili ai mo togafitiga ma puipuiga?

O le tele o taimi, o loʻo i ai le fautuaga e fesoasoani le lanu lanumeamata e maualalo ai le kulūkose toto, o lenei manatu e matua moni lava.

O le lanu lanu meamata i lona tuufaatasiga e aofia ai le tele o aogā aoga.

Tea e faʻamalosia ai le gaosiga o le inisalini i le tino o le tagata maʻi, ma o se taunuuga lea e mafai ai ona foʻia maualuga maualuga o suka.

Ae le gata i lenei vai inu, o le suka ma isi teas o loʻo tuʻuina atu foi, e aofia ai:

  • lauti na faia i luga o le faavae o fualaau vao,
  • mulberry
  • mumu
  • Paina tinamamoni ma isi meainu.

Afai tatou te talanoa e uiga i le filifiliga muamua, ona tatou talanoa ai lea i nei tulaga e uiga i na mea o loʻo saunia i luga o fua o le tele o togavao ma vine vao. E le gata i lea, o nei fua e mafai ona fou ma mago. E mafai ona e inu ia lauti i le malulu pe vevela foliga. O le vaiinu, lea na saunia i luga o le laʻau ma le lanu uliuli, na faʻaalia ai le maualuga tele o le malosi.

E faʻaitiitia ai le suka ma le lanu mumu. Ae o lenei meafaigaluega e sili atu ona faʻaaoga e avea o se puipuiga nai lo le togafitiga.

O le lauti mulberry e mafai ona faʻaaogaina faatasi ma isi ituaiga meainu. O lenei meafaigaluega ua faʻaalia ai le maualuga o lona malosi ma faʻaopoopoga i le fesoasoani e faʻaititia le toto toto lelei, e mafai foi ona toe faʻafoisia le tele o auala taua i le tino o le maʻi. O se vaiinu ua saunia, e le gata i le faavae o le paʻu o le laau, ma i luga o le faavae o fua o le laau. E aoga foi le faatauina atu o le oloa mo le sauniuniga o le faʻafefeteina i le fale talavai pe saunia faʻapitoa.

O le lauti o le lanamon ua saunia e faʻaaoga ai laau o lenei oloa.

O nei ituaiga o infusions e sili ona taatele, o le faʻaaogaina o le maʻisuka e sili ona lauiloa.

Afai e te vaʻavaʻai i nofoaga faapitoa i luga o le Initaneti, e mafai ona e mauaina le tele o fualaau fiafia.

E tutusa uma le soifua maloloina o teas uma?

E tatau ona maitauina ei ai le manatu e le gata o le lanu lanumeamata e fesoasoani e faʻaititia lelei le maualuga o le kulukose o le toto, o se meainu e faia mai i le lauti uliuli e iai foi o latou lava meatotino. E mafai lenei mea ona o le mea moni o lo o aofia ai se fuainumera tele o polyphenols, lea ei ai le aafiaga tuusaʻo i le kulukose, lea o loʻo i ai i le tino o le tagata.

E taua le matauina o lena, e pei o le lanu meamata, o le uliuli foi ei ai sona aafiaga e tutusa ma le inisalini i le tino. E le gata i lea, o nei mea inu e le gata ina maualalo le maualuga o le suka i le toto, ae latou te fesoasoani foi ia mautinoa o le kulukose e le suia i se taimi umi. Inisalini, lea na atiaeina i lalo o le malosi o le inu, mo se taimi umi o tausia le soifua maloloina o le maʻi i le tulaga talafeagai.

Ae i le faaopoopo atu i le mea moni, soo se tagata maʻi e tatau ona malamalama i taimi uma po o a meainu po o isi mea e fesoasoani ia te ia e foia ai le maʻi, e tatau foi ona ia manatua o loʻo i ai mea taumafa e faʻaititia ai le suka. O le mea lea, e taua tele le tausisia i taimi uma i se paleni paleni taumafa, faʻapea foi ma le faatinoina o faʻatinoga faʻapitoa fautuaina.

E taua le maitauina e mafai ona saʻo le maua o le suka toto pe afai o se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua. E tatau ona malamalama iinei afai e maʻi se maʻi ile inisalini i le ituaiga o iniseti, e masani ona tupu i le i ai o le maʻisuka ituaiga 1, ona faʻaaoga pea lea o le lanu lanumeamata poʻo soʻo se isi vaifofo ma galuega faʻapitoa o le a faateleina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le gaʻo glycemic. O le faʻaaogaina tele o fualaau poʻo le faʻaaoga sese o isi togafitiga e mafai ona faʻapogai ai le osofaia o le kulūkose.

O le mea mulimuli e pau i se tulaga taua, lea e mafua ai le atinaʻeina o le au. Afai o le suka i se tulaga maualalo i se vaitaimi umi, e mafai ona mafua ai ni faafitauli matuia mo le soifua maloloina o le maʻi.

E faapefea ona filifili se metotia togafitiga?

O nei teas uma o loʻo i ai ni vailaʻau faʻasoifua maloloina, o le vai e sili ona aoga, e naʻo le fomaʻi e mafai ona fai mai.

Ina ia iloa po o fea o le teas e pito sili ona lelei mo se tagata maʻi faapitoa e na o le maeʻa lava ona maeʻa suʻesuʻega. E faʻatino saʻo i puipui o se fomaʻi ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi poto. A maeʻa lena mea, na ia faaiuina le ituaiga o "suka" o lenei maʻi na maua ma po oa vailaau e mafai ona fesoasoani ia te ia, ma e mafai foi ona fautuaina le filifiliga a se tasi poo se tasi foi togafiti.

E tele faʻamatalaga e maua e uiga i lauti lanumeamata. O le tele o taimi e mafai ai ona e faitau o le inu o le a le gata ina maualalo ai le suka o le toto, ae e fesoasoani foi e toe faʻafoʻi le gasegase lautele i le tino o le maʻi. O le mea lea, o le lanu lanumeamata ua manatu o se tasi o mea sili ona aoga i le tele o ituaiga o mea inu.

E taua le manatuaina o ia ituaiga o meaʻai o laʻau, e pei o se faʻataʻitaʻiga, le mafai ona toe faʻafoʻi le vaaiga a le tagata maʻi pe faʻamaonia le faʻasalaga faʻasalalau o le maʻi. Soo se togafitiga faʻalautele i le tele o tulaga e iai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino o le tagata. O lona uiga, i le taimi lava lea e tauivi ai ma nisi o faʻamaʻi, aʻo le faʻaitiitia le aoga.

I le i ai o le maʻisuka, soo se tagata maʻi e tatau ona mulimulitaʻi i se meaai malosi, lea e aofia ai le faʻaaogaina o nisi o meaai ma le le atoatoa o isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu le vaʻaia o meaʻai gaʻo pe falai mai le lisi, faʻapea foʻi ma le vevela ma le suamalie. O le mea moni, e leai se tasi e fai mai e tatau ona e lafoaia atoa le taumafa o meaʻai suamalie, ae tatau ona aofia ai sina glucose pe a mafai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea le meli po o se sukari masani e suia.

Faʻaitiitia le suka o le toto e mafai ona fai ma togafitiga masani. Meaola faʻapitoa o le hypoglycemic. O le faʻaitiitia o le suka e faʻaaogaina e le suavai masani o fuainumera fualaau faisua, vine ma fua. Fautuaina le sua o le pateta pateta fou, o le sua mai le laulaau fou o le kapeti paepae, o le sua mai fualaau aina fou o fugalaau, dogwood ma pears. Faʻaleleia le faʻamalositino elekene o le vai atoa i le faʻaititia o le 1: 1.Muamua ave le 1 / 4-3 / 4 ipu tioata o le sua 30-40 minute ao leʻi 'ai. Faatasi ai ma le faapalepale lelei, o le a faasolosolo malie lava ona faʻapupulaina le fua i se ipu malamalama Togalaau vine, pi, alfalfa, puʻamuʻu o loʻo i ai se mea e maualalo ai le suka.

I togafitiga o le maʻisuka ua maua ai le tele o vailaʻau faʻasaina e faʻaaogaina ai le suka. A.M. Granovskaya-Tsvetkova na faʻaaoga arfazetin mo le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, lea o se faʻafefiloi o le faʻafefiloi ua saunia mai vailaʻau faʻamaʻi i le fua faʻatusatusa (g / l): fualaʻau masani (tumutumu) - 0.2, laʻau masani (lau) - 0.2, Aralia Manchurian poʻo le maualuga (grass) - 0.15, atopeti (mutia) - 0.1, sosolo papaʻe (fualaau aina) - 0.15, suauu o St. John (vao) - 0.1, chamomile (fugalaau) ) - 0.1.
O lenei aoina e saunia i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina i le tulaga o le suavai. O le Arfazetin e mafua ai le faʻaaogaina o le hypoglycemic i le 80% o tagata gasegase i se ituaiga o le maʻisuka e le o le inisalini ma o le 50% oi latou o loʻo i ai le ituaiga o faʻamaʻi e maua mai ai le suka i le sulfonamide (A.M. Granovskaya-Tsvetkova, 1989).

O le meaʻai e fautuaina e aofia ai salata mai, vao, chicory, vao vao, vailaʻau lactarius. O nei laau toto e mauʻoa i le retinol, tocopherrol, acid ascorbic, tuufaatasiga o fuakula, iron, calcium, aluminium, manganese, tuufaatasiga o meaola (insulin, mannitol, inositol, phloxanthin, wax, ma isi).

O togalaau togafiti e faʻaleleia atili ai le faʻasaina o le tino (fatu pateta, aniani, beets, pi, pi, blueberries). O le faʻamaeʻaina o le tino ma radical alkaline e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o tino o le kulukose ma faʻaititia ai le glycemia.

E fautuaina le faʻaaogaina o le ginseng, le eleutherococcus, le malae vaʻavaʻa, upega taʻavale, talatini, elderberry, mistletoe, chicory. I le avea ai ma sui o le hypoglycemic, e fautuaina e faʻaaoga laulaau o Manchurian ma Walnut, lingonberry, blueberry, blueberry, wort St. John, elecampane, togalaʻau vao, pi pi, paluga, ma le lure. E fautuaina le saunia o mea e maua i le fua o fualaau mamago i le vai 1: 30-1: 40.

Vaitaʻauʻau mo le maʻisuka. O togafitiga mo le maʻisuka e aofia ai fualaau, fatu ma vine o elderberry, blackberry, strawberry strawberry, goatberry, hemp, ash ash, lentil, seleni, vine, citrus, lentil, seleni aʻa, o karite, karisi, chestnut, alfalfa, oats, meaʻai ma isi.

  • Laʻau auro (Rhodiola rosea): toesea (fale talavai) - 1 / 4-1 / 2 sipuni mo le mauaina i le taeao ma le aoauli.
  • Eleutherococcus: fualaau (falemaʻi) - 1 / 4-1 / 2 sipuni i le taeao ma le aoauli.
  • Zamaniha: tincture (falemaʻi) - 15-20 pa'ū i le taeao ma le aoauli.
  • Ginseng: tincture (falemaʻi) - 15-20 gogo i le taeao ma le aoauli, fualaau (falemaʻi) - 5-10 pa'ū i le taeao ma le aoauli.
  • Faʻasaina o upega: 7 g o le mutia vao mago mo le 1 ipu vai inu, vaʻa mo le 15-20 minute. Inu 1 sipuni sau 3 taimi i le aso.
  • Burdock (aʻa): 10 g o aʻa mago i le 1 ipu vai, faʻapipiʻi mo le 15-20 minute, faʻasolosolo 30 minute. Inu 1 sipuni 3-4 taimi i le aso.
  • Kili le vinegrass (decoction): 4 sipuni tele o rhizomes mago i le 5 ipu vai, faʻafefea e faʻaitiitia le volume e le 1/4. Ave 1 le sipunipuni 4-5 taimi i le aso.
  • Bearberry (taliga taliga): 10 g o laʻau tipi mama i le 1 ipu vai inu, e kuka mo le 15 minute. Ave 1 le sipunipuni 5-6 taimi i le aso.
  • Laʻau (aʻa ma le mutia): 6 g o mea gaosia mataʻu matagogo i le 1 ipu vai, faʻapipiʻi mo le 10 minute, tuu mo le 30 minute. Ave 1 le sipunipuni 4 taimi i aso taʻitasi ao leʻi 'ai. Elecampane (aʻa ma rhizomes):
  • 20 g o mea mamago mago ile 1 ipu vai, e kuka mo le 30 minute. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i aso taʻitasi ao leʻi 'ai.
  • Chicory: mutia - pei o meaai i le ituaiga o salati, ma aʻa (mago ma eleele) - e fai ma sui o le kofe.
  • Fualaʻau (laulaʻau ma fualaau aina): 20 g mea matagogo gaosia i le 1 ipu vai inu, kuka mo le 5-10 minute, tuu mo le 2 itula. Ave le 1/3 cup 3 taimi i le aso.
  • Fugalaau fou - i soo se ituaiga.
  • Blueberries: vine - i soo se ituaiga, lau - infusion (2 sipuni tele o laʻau tipi mama mo 2 ipu vai inu), tuu mo le 40-50 minute, ave le 1/2 cup 4 taimi i le aso.
  • Blackberry: fualaau - i soo se ituaiga, lau - infusion (2 teaseti o laulaau matagogo i le 1 ipu vai inu), tuu mo le 30 minute. E fuafuaina i luga o le 3 faʻasalaga.
  • Legumes - pi, pi, pi, soya, ma isi - i soo se ituaiga.
  • Ramson (pulou, fanafana manumalo) - i soo se ituaiga.
  • Oats, kapisi, uka i soo se ituaiga.

Laʻau mo le togafitia o le maʻisuka i le amataga o le faʻamaʻi e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le fua o vailaau faʻasolosolo faapitoa pe suia ai foi.

O le maualuga o le suka i le toto e mafai ona faʻapitoa e ala i le faʻaaogaina e le gata o vailaʻau, ae faʻapea foi ituaiga o laau toto. O le mea moni, ao leʻi amataina ona faʻaaogaina nei igoa poʻo na igoa, e matua fautuaina lava e feutagai ma se tagata poto faapitoa. O le tulaga lenei o le a faamaonia e aoga tele ma o le a faia mo se taimi umi.

Igoa o laau e maualuga le maualuga o le suka

O loʻo i ai se lisi atoa o ia laau totō, lea e mafai ona faʻaitiitia le fua o le suka i le faʻaaogaina faifaipea. O le mea moni o loʻo faʻamatalaina i latou i mea lelei e mafai ona aafia ai le fua ole kulukose. Faʻapea, mo togafitiga faafomaʻi, e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o le uilala ma le paʻu, aua e mafai e nei laau totō ona mitamita i le i ai o inulin i la latou lava fatuga. E le itiiti ifo le faʻaitiitia o le fua o laʻau o le suka o le laumei, ufiufi ma le upega. O le lisi tuʻuina atu e mafai ona faʻaopoopoga i fusi uʻamea, faʻasalaga ma faʻasalaga o sana. Afai e talafeagai le maualalo o le suka, e matua fautuaina lava e gauai faapitoa i le taliaina o le lauti poo vailaʻau vailaʻau e faʻalagolago i latou.

Special teas mo le faʻasaoina o le suka toto

I le tele o mataupu, ua faailoa mai e le au atamamai e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi mai laau toto. I le tautalagia e uiga i lenei mea, latou te gauai atu ai i le manaʻoga ia matau le faasologa o gaoioiga nei:

  1. tasi ma le afa i le lua tbsp. l e tatau ona e sasaa 200 ml o le vai vevela,
  2. faʻaauau pea le tuufaatasiga e tatau ona 40 minute,
  3. faʻaaoga faʻa-tolu i totonu o le 24 itula ile tolu o le ipu malamalama.

E le gata i lea, o le fesoasoani faapitoa o le a fesoasoani tele. E mafai ona saunia mai vaega e pei o le: linden fugalaau, lau o le blackcurrant poʻo le hawthorn. O le faʻaaogaina o sipuni o le rose e talia foi.

O nei ituaiga e mafai ona faaopoopo i le faagasologa o le tipiina o le lauti poʻo le sasaa i le vai inu.

Ou te fia tosina faapitoa i le mea moni e faapea, o laau e maualalo ai le suka toto e mafai ona faʻaaoga e avea o se vaega o le aoina.

Totogifuapauina o le totoina o le suka faapitoa

O se tasi o vaega pito sili ona masani ona faʻaaogaina o le faʻamalosi. O le laau ua tuʻuina atu e fesoasoani i le faʻaleleia lelei o le mineral-vitamin metabolism i totonu o le tino na faʻateleina e le maʻisuka. O le taliaina ma faamanuiaga o le chicory e tatau foi ona iloiloina. E taua lenei mea, muamua lava, ona o le i ai o inulin i totonu. O le mea lea, o se mea e mafai ai ona faʻamautuina algorithm metabolic i tulaga uma o le physiological, faʻamautuina le fatugalemu o le tino ma faʻamalosia le loto, vaʻa toto, lea e taua tele mo le maʻisuka.

Galega o se isi herb na faʻaaoga i le maʻisuka. O le mea moni o loʻo i ai se mea taua e pei o le galenin, lea e ono faʻaitiitia ai le toto toto. O le laau na tuʻuina atu o loʻo faʻamatalaina e se uiga o le diuretic ma le faʻataʻitaʻiga. O le mafuaaga lea e mafai ai e le galega ona mafai ai e le maʻisuka ona faʻaumatia faʻamalosi masani. E tatau ona gauai atu i isi laau e mafai ona fesoasoani, pe a tatau ai, faʻaititia le maualuga o le suka:

  • upega masani, o loʻo faʻaalia e se vailaʻau maʻoti. Ona o lenei mea, e mafai ai ona faʻaaogaina se faʻaogaina o le malosi o le tino i luga o le tino atoa, lea e faʻateleina ai le faʻaitiitia,
  • aurorod - o se laau lea sa faʻaaogaina lelei e faʻaʻosoʻoina ai le metabolic algorithms i le tino. Talu ai ona o lona malosi e faʻaleleia ai le faagasologa o le vevesi, o le laau e mafai ona faʻaaogaina mo le puipuiga o le maʻisuka,
  • togafiti vine, lea e faʻaaogaina i le aoina e mafua mai i le pronounure diuretic algorithm of exposure. O loʻo aofia ai saponins ma faʻalaʻau, o loʻo faʻaalia i le tutusa o le insulin ma le suka maualuga.

I le faaopoopo atu i ai, e le mafai e le tasi ona gauai atu i fatu o le valea. E maua i latou i le totoina o le suka ma atonu e sili ona lelei le gaioiga o le ate, faʻaleleia le tuufaatasiga o le toto ma faʻamalosia ai foi le gaioiga o le suka i le tino o le maʻisuka. E matua fautuaina oe e te gauai faapitoa i le auala e mafai ai ona faʻaaoga totogifuapauina ma pe faʻapefea ona e saunia oe lava ia.

Tuutuuga o le faaaogaina ma le saunia o totogifuapauina

Afai ei ai se manaʻoga ia saunia tutoatasi se faʻapitoa faʻapitoa e faʻaitiitia ai le toto toto, e taua le iloa tonu poo fea igoa e sili ona tuʻufaʻatasia. E taua foi le faʻamautinoa latou te faʻaleleia le malosi o le tasi i le isi. I mataupu e le oi ai le malamalama i le togalaau, e mafai lava ona faʻaaoga sauniuniga saunia ma faʻamaonia.

O se tasi oi latou ua saunia e faʻaaoga vaega nei, e lua o le punetini. l polo birch, tolu tbsp. l oso aʻe sipuni ma le fa f. l chicory. I le faʻaopoopoga, mo le sauniuniga o le susu e faʻaaogā lima kulimi. l o le aʻa o le pusa, o se aofaiga tutusa o centaury. Ua faailoa mai foi e tagata tomai faapitoa le manaomia o le faaaogaina o ni ata se lua. l mite leaves, tolu tbsp. l otaota mamago mama ma lua tbsp. l laupepa laisene.

Ina ia mafai ona saunia se faʻaleleia lelei o le faʻapipiʻiina, e matua fautuaina lava ina ia faʻafefiloi ia laau uma avanoa ma le tausiga sili.

Ona faʻaaoga lea o ni kuka se lua. l o le paluga o loʻo i ai nei, e momoe i le vevela aupito sili ona masani ma liligi le 500 ml o vai inu. O le faʻafefiloi o le a manaʻomia ona faʻamalosia mo le tolu itula. Fofoina o fualaau e faaitiitia ai le suka toto e faaaoga faatolu i le aso. E matua fautuaina lava e faia lenei mea ile tolu o se ipu malamalama ma sili ona sao - ao le i ai taumafa, ina ia sili atu ona atoatoa le maua o meatotino.

Isi suʻega

E le gata e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka, ae o le a mafai foi ona faʻamalosia le gaioiga o le pancreas e faʻaaoga ai le aʻa o le malala. Mai le taimi vave lava o le a mafai ai ona saunia se faʻamalolo faʻapitoa faʻamalolo. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaomia le mulimuli i le faasologa o gaoioiga nei:

  1. faʻaaoga le tasi tsp laau toto
  2. sasaa i le vai malulu i se aofaiga o le 200 ml,
  3. faʻamalosi i le po atoa, sili atu i le ono i le fitu itula.

Faʻaaogā le mea na faʻasalalau e faʻaititia ai le toto suka, le sipuni muamua aʻo leʻi 'ai. E matua fautuaina lava e fai lenei mea i totonu o le 24 itula (e manaʻomia e manaʻomia le ono ono onosaʻi i le aso).

O le a mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaumatia ai le faʻanoanoa e faʻaaogaina ai se fusi faapitoa na fatuina ma le fesoasoani a le 'oti. Ina ia saunia le tuufaatasiga, faaaoga se tsp. otaota, lea e tumu i le 200 ml o vai inu. O le mea lea na faʻamalosia ai le faia o le siva mo le 60 minute. A maeʻa lenei mea, o lenei vai inu malosi e fautuaina malosi e inu ma inu i le aso mo le tasi kulimi. l E tatau ona faia lenei mea ia le itiiti ifo i le fa i le lima taimi i le aso. Talu ai ona o le aʻafiaga o le paluga o le tele o inulin o loʻo faʻamoemoeina, o faʻasalaga e faʻavae i luga o le fale ua tuʻuina atu e sili ona fautuaina mo le maʻisuka. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona faʻagaloina e iai se manaʻoga e mataʻituina ni puipuiga faapitoa.

Lapataiga mo le maʻisuka pe a faʻaaogaina le suka

I le tautala e uiga i nei laau e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka, e matua fautuaina lava e gauai atu i le mea moni e faapea o le i ai o se faʻafitauli o le maʻi e mafai ona avea ma faʻamuamua.

I lenei tulaga, tusa lava po o le a le aoga o le laau, o lona faaaogaina e le taliaina. E tatau foi ona e gauai atu i le mea moni e faapea o le sauniuniga o totogifuapauina e tatau ona amanaia le mafai ona tuufaatasia ni mea patino. I lenei tulaga, o le toe faʻaleleia o le aoga o le a sili atu lona lelei.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o totoga toto mo le togafitiga o le maʻisuka e tatau ona manatu o se tasi o vaega atoa o le toe faʻaleleia. Latou te fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka, ma e mafai foi ona faʻaleleia atili le soifua maloloina o le maʻisuka. O le mea lea, o lo latou faʻaaogaina i se tulaga faifaipea e mafai ona faatagaina, ae tatau ona talanoaina ma le fomaʻi.

Tuʻu le TAIMI LAI! MA LE TALI LĒ TALI, E TE ILOA I LE UIGA E UIGA I DIABETES?

Taimi Taimi: 0

Faʻamatalaga (numera o galuega)

0 o le 7 galuega na maeʻa

O LE A LE AMATA? Ou te faamautinoa atu ia te oe! O le a sili ona manaia)))

Ua leva ona e pasia le suʻega muamua. E le mafai ona toe amata.

E tatau ona e saini pe resitala ina ia amata ai le suʻega.

E tatau ona e faʻatumu ia suʻega nei e amata ai:

Tali sao: 0 mai le 7

Na e sikoa 0 i luga 0 0 (0)

Faafetai mo lou taimi! O au tali nei!

  1. I le tali
  2. Faʻailoga

O le a le uiga moni o le "maʻisuka"?

O le a le hormone e le lava mo le maʻisuka ituaiga 1?

O le fea faʻailoga e LE FAAMAONIA mo le maʻisuka?

Tuua Lau Faamatalaga