Rio Gold sweetener: aogā ma faʻalavelave, tuufaatasiga, vailaau, iloiloga

Sa taʻua e le au popoto o le Rio Gold Goldener o se tasi o fualaau sili ona lelei. O le mafuaaga lena e matua manaomia ai i lona vaega. Rio Gold o loʻo talafeagai lelei mo le taumafa o le maʻisuka, ae o iai se mea aoga mai lenei suamalie?

E ui i lea, faatasi ai ma uiga aoga, soʻo se mea suamalie e faʻasaʻo ma faʻaleagaina, lea e faʻalagolago i uiga o le tagata maʻi ma le faʻafitauli o le maʻi. E i ai se leaga mai le faʻaaogaina o Rio Gold? Faʻafefea ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau ma oloa? O lenei mea o le a talanoaina i le tusiga.

Faʻaleaga mea

E tusa ai ma suʻesuʻega faafomaʻi, o le vailaau o loʻo aʻafia ai le atinaʻega o le faʻaaogaina o foliga o le vevela i tamai togitogi, mo se faʻataʻitaʻiga, maunu.

E ui lava i lenei mea moni, o faʻamatalaga o le epidemiological e leʻi faʻamaonia ai le i ai o se tulaga tutusa i se tagata e ave Rio Gold.

O le mea lea, i le taimi nei ua amanaʻia e matua saogalemu lava.

Sodium cyclamate o se vaega o le tele o mea suamalie. O le mea lea, o se auiliiliga auiliili o vaega o loʻo totoe i le Rio Gold, na faʻamaonia ai popolega le mautonu e uiga i le matautia o lona faʻaaogaina i aso uma.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻamalosi e aofia ai mea laiti laiti e faʻatau ai.

Le mea e tatau ona taʻitaʻia e le taimi e filifilia ai fualaau faasaina

Ina ia mafai ona sili atu le aoga o le sui o le Rio Gold, ma o lona afaina e le aoga, e tatau ona e filifili sao. O le taua o mea taumafa o lenei suamalie i le 100 kalama o le mamafa o:

O lenei mea e faʻaalia ai e le mafai e le suamalie ona faʻaleagaina, ma e mafai ona e faʻaaogaina e fuafua i mea e te fiafia i ai. E mafai ona faʻatau sau sugar i na o le falemaʻi ma i le leai o se mea "i le lima", o le a le manino le afaina.

Ae, ioe, o le tofo e tutusa le taua i tagata uma. E tasi le laulau o Rio Gold e mafai ona suia se sipuni o le suka masani.

E taua le manatuaina o soʻo se fualaau oona e faʻaaogaina e le maʻisuka e tatau ona sili ona maualuga ma ia filifilia ma le faʻaeteete!

Teuina ma le faʻaaogaina

O lenei suamalie e tatau ona teuina i se nofoaga malulu ma malulu, e sili atu ona le mafai ona maua e tamaiti. Ae e le mafai ona teuina mo le silia ma le tolu tausaga.

O le taua tele e le na o le lelei o le oloa lava ia, ae o le saʻo foi o lona faaaogaina, ona aoga lea o le 100% mautinoa. E fautuaina malosi e fomaʻi le faʻaaogaina o le sugar Gold sugar sui i nai tootoo.

E mafua ona o le fualaau faasaina e mafai ona i ai pea se aafiaga leaga, e ui lava e taua tele mo le maʻisuka. Muamua lava, e le tatau ona vaʻavaʻavalea.

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona iloa o lenei vailaʻau e masani lava o se vaega o ituaiga uma o oloa, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. fualaau suamalie,
  2. taaloga faapitoa
  3. faʻamau e fai ma sao i le toe faʻaleleia o le malosi,
  4. sili atu meainu, aemaise o le carbonated ones,
  5. oloa maualalo i le maualalo o fua o le gaʻo ma kilokalo.

Mo lenei mafuaʻaga, o nei oloa mo se maʻi maʻi suka e le afaina. Ae ui i lea, o se tagata soifua maloloina, e aunoa ma le masalomia, e mafai ona sili atu le tele o mea manogi nai lo le tasi e le afaina.

Rio Gold e le oi ai soʻo se oloa e maua e ala i fesuiaiga o gaioiga. O le mea moni, o le mea mautinoa lea o lenei mea suamalie. Ua oʻo i le taimi e talanoa ai e uiga i faʻamaʻi.

Contraindications

E ui lava i uiga lelei uma ole sui o le Rio Gold sugar, ae o loʻo iai faʻamatalaga faʻapitoa i togafitiga faafomaʻi pe a oʻo ai le leaga tele i le tino o le tagata.

Muamua lava, o loʻo tatou talanoa e uiga i maitaga o soo se taimi e tolu. E oo lava i le amataga, o le faʻaaogaina o le oloa e mafai ona ogaoga le lamatia ma le afaina.

O fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona 'ai faʻatau fua masani (pe'ā mafai) i le vaitaimi o le gaioiga. Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻasalaina Rio Gold i fafine maʻitaga, ma e mafai ona tatou fai atu o lona taumafaina e leaga.

E le mafai ona e faʻaaogaina lenei suamalie mo tagata o loʻo i ai faafitauli i le gastrointestinal tract. O vaega o le vailaau faʻasaina e mafai ona faʻaosoosoina ai ituaiga uma o faʻamaʻi faʻamaʻi (mai le gastritis i maʻi tuga). E le gata i lea, o Rio Gold ua faʻaseseina mo faafitauli ma gaʻo ma le ate.

Matou te vaʻavaʻai atu o mea suamalie mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona filifilia ma le faaeteete.

O nisi vaega o le fualaau faasaina

E tatau ona maitauina o lenei suamalie ua fautuaina ina ia faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau faisua ma fua. E manino lava o loʻo tatou talanoa e uiga i ituaiga meaʻai (fualaau 'aina, apu, tamato, kukama). E le gata ina aoga, ae e matua taua lava.

O le a sili atu ona lelei le faʻaaogaina o Rio Gold i le lanu meamata, ae e le o fautuaina e fomai le tuʻuina i le kofe.

A faʻaaogaina lenei suka, e tatau i le fomaʻi ma le gasegase ona amanaʻiaina le tele o nuances.

E uiga i fualaau faasaina

O le vailaʻau o Rio Gold o se vailaʻau faʻamalosi o loʻo faʻaaogaina e tagata e maua i le maʻisuka ma i latou na latou lafoina le suka ia latou meaʻai mo isi mafuaaga. E masani ona mafua lenei mea ona o le manao e aveesea le mamafa ma faʻaleleia atili le manuia lautele. O le filifiliga o se mea manogi e manaʻomia se auala faʻapitoa, aua e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina.

O le suka e suitulaga, o le afaina ma faamanuiaga o loʻo fuafuaina e vaega, e tatau ona faia pe a maeʻa ona faʻatalanoa se fomaʻi. E tatau ona suʻesuʻe auiliiliga le mea o loʻo i ai, faʻamaʻi, tui, ma faamasani i foliga o le faʻaogaina.

Rio Gold o se mea suamalie lea e maualuga lona manaomia. E mafai ona faʻatau i le fale talavai ma faleoloa. O le fualaau faasaina e faavae i vaega o le gaosiga masani. Afai ei ai ni faʻamaʻi, e tatau ona amanaia lenei uiga, aua o le faʻaopoopoga e i ai le faʻamaonia.

Rio Gold Sweetener Composition

O le fualaau faasaina ua afifi i tamai pusa lanumeamata. Tuuina atu i pepa lapopoa (450 po o le 1200 papa i totonu o le tasi fagu). E taua le maitauina o le 1 papalama e tutusa ma le 1 sipuni ti suka. O lea la, o le a le mea o aofia ai i le Ria Gold sweetener? Meaʻai faaopoopo E954 (sodium saccharin) saccharin, lea e faaselau taimi sili ona suamalie nai lo suka. O le vailaʻau e le o aʻafia e le tino, o lea e talafeagai mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka o soo se ituaiga.

I le faaopoopo atu i ai, o le sui o le Rio Gold sugar o loʻo aofia ai vaega nei:

  • Sodium cyclamate (E952). Mea faʻapitoa (fua i le aso - maualuga 10 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino).
  • Sodium bicarbonate (tao tao). O le vaega e masani ona faʻaaogaina i aso uma ma le kuka.
  • Tartaric acid. Se mea e masani ai, lea e faaopoopo i le suka.

O mea uma o loʻo i ai i totonu o le vailaʻau o le Rio Gold e le o aʻafia i totonu o le tino, o lona uiga latou te le maua ai le faateleina o le toto suka.

Faʻaleagaina gasegase ma faʻaleagaina

Pe e matautia le suamalie o le Rio Gold? O iloiloga i luga o lamatiaga ma faʻamanuiaga o lenei faʻaopoopoga e feteʻenaʻi. O nisi fomaʻi e le fautuaina e faʻaaogaina mo le maʻisuka. E mafai ona mafaufauina tulaga faatauaina o le zero-kalori i mea aoga. E le gata i lea, e le faateleina ai le kulukose toto.

Fai mai tali o le le maua o le mamafa i lenei fualaau faasaina e le mafai, aua o mea suamalie gaosi e faaosofia ai le manaʻo. Na oi latou o loʻo pipii i tulafono lautele o le leiloa o le mamafa o le puleaina e faʻaumatia ai le mamafa o le mamafa. E taua tele le le aofia ai le suka, ae faʻapea foi le tele o isi mea e tutusa maualuga-calorie meaai. O le suamalie suamalie e i ai sona aafiaga faʻavevesi i luga o le atigipusa, o se taunuuga lea e amata ona manaʻomia ai le kulukose. E pei ona taua i luga, o loo iai le saccharin i le tuufaatasiga o fualaau faasaina.

O lenei vailaʻau e faʻavaivaia ai le gaioiga o enzymes digestive, lea o le a oʻo atu ai i faʻafitauli i le vaega o meaʻai. Contraindications e aofia ai:

  • gallbladder faamaʻi
  • faʻamaʻi o le vaega o meaʻai,
  • allergy i vaega.

O le fualaau faasaina e faasaina ona 'ai mo tamaiti, maʻitaga ma fafine lactating. I iloiloga, i le avea o se tulafono, ua fai mai e le afaina le fualaau faasaina. O le faʻaaogaina o le suamalie e matauina pe afai e faʻaaogaina i le leai o ni faʻamaʻi.

E tatau ona e aloese mai mea suamalie o loʻo i ai ni faʻafitauli ma fatugaʻo ma le ate. E mafua lenei mea i le mea moni o ona vaega e le o aʻafiaina e le tino, ae o loʻo vave ona aʻafia e ala i nei totoga, faʻamalamalamaina i latou i se avega mamafa. Ae mo le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Rio Gold i le maʻisuka, o le tulaga lautele o le tagata maʻi o loʻo taʻalo i se tulaga iinei. I soʻo se tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Fautuaga mo le faʻaaogaina o Rio Gold

Ma o le fualaau faasaina e le afaina ai le soifua maloloina, e taua le mulimuli i tulafono patino e faatatau i lona faaaogaina. I le taimi o le faʻatau, e taua le faʻalogo i lona aso maeʻa. Ole fua o le suamalie o le Rio Gold e tatau ona i totonu o le masani masani. O le oloa ei ai sina mea e maualalo le kalori, ae le fautuaina e faʻaaogaina i soo se aofaiga, aua o lenei mea o le a oʻo atu ai i faʻamaʻi ma faʻafitauli faʻapitoa i le fatugalemu.

E taua le matauina o le suamalie o loʻo i ai foi i meaai:

  • i le taumafataga o le yogurt
  • i le susulu vai
  • i le inu malosi.

O se mea manogi e lamatia i le maʻisuka?

O le oloa e le o aʻafia e le tino, o lea ua faʻamaonia ai ia i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua. Fai mai fomaʻi o le tagofia o fualaau faasaina i le faʻamaoni e le afaina ai le tagata maʻi. O le fuafuaina o le tui e manaʻomia foi ona malilie faatasi ma se tagata tomai faapitoa.

Sugar e sui Rio Gold

  • O le fructose e latalata tele i le tuufaatasiga o le kulukose. E avea o se punavai o le malosi, ei ai se suamalie suamalie, e le afaina ai le hormonal. Mo tagata e maua i le maʻisuka, o le tui e 30 g i le aso.
  • Stevia o se suamalie masani ma se mea taua. Faʻaopoopoga ole maualalo-calorie, lea o loʻo tuʻuina atu i le siva, paʻu, papa.
  • Aspartame o se tutusa o le suamalie o le Rio Gold. O tapenapenaga maoaʻe na maua ai se suamalie suamalie. Pau le suamalie i le togafitiga o le vevela.
  • Sucralose. E mafai ona faʻaaogaina i le tao, e le aveesea lona tofo i le faagasologa o togafitiga vevela. Saogalemu e faʻaaoga.

Sweeteners mo le mamafa o le mamafa

I le avea ai o se tulafono, o le suiga i le suamalie e mafua ona o le manao e aveesea le mamafa. E taua le mafaufau o le faʻaaogaina o mea suamalie faʻamalosi e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻafeagai. Afai e ulu le suka i le tino, o le gaosiga o le inisalini e tupu, ma mafua ai ona faʻaitiitia le suka o le toto. O le maualalo o le silotilo o mea suamalie e tutusa lava lona aafiaga.

Afai o le tino na faʻaaogaina le gaosiga o gaʻo, ae leʻi maua i le iuga, o le a amata ona faʻapipiʻi le inisalini i ni aofaiga tele, ma o le a mafua ai ona tuʻuina atu le gaʻo i vaega faʻafitauli. O meaʻai uma e maua ai le suka e saofaga i le faateleina o le manaʻo, lea e mafai foi ona mafua ai le maua o le mamafa. O lona uiga o le faalagolago i luga o suamalie e le aoga.

Ae o mea suamalie faalenatura, o le tele o ia mea o loʻo faʻamalamalamaina i le maualuga o kalori. O lenei tulaga e tatau ona mafaufauina mo i latou na filifili e aveese le suka mai le meaai mo le paʻu o le mamafa.

O suamalie e maualalo le caloria fesoasoani e fesoasoani e foia le faafitauli o le mamafa o le mamafa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le stevia ma le erythritol e leai se aoga o le malosi, aua le auai i le gaosiga o le gaʻo, ma o le mea lea e le faʻaosofia ai le faateleina o le kulukose toto.

Faʻamatalaga i fomaʻi ma tagata faʻatau

O le iloiloga a le Rio Gold sweetener e faapea o le fualaau faasaina e le afaina i le soifua maloloina pe a faaaoga lelei. Fomaʻi fautuaina e te le faʻaleagaina se oloa ma taumafai e faʻamapulaa fualaau i le taumafataga.

Afai e te vaʻai i manatu faaalia mai tagata faʻatau, e mulimuli mai i le faaiuga o le suamalie ua saogalemu atoatoa. E toʻatele e fai mai e suia le tofo o le inu. O tagata e mafatia i le maʻisuka latou te fai mai e le faʻateleina le suka i le suamalie. O nisi faʻamatalaga o iloiloga ia oi latou na tuʻuina atoa le suka ia latou meaʻai ina ia le maua ai le mamafa. O le le iloa o le mamafa o le mea e sui ai e afaina ai le mu o le tino.

O le a se isi mea e mafai ona sui ai le suka?

I le faaopoopo atu i le suamalie "Rio Gold", o aoga ma faʻamaʻi na taʻua i luga, e mafai ona e faʻaaogaina le meli. O le oloa o loʻo i ai se lisi tele o mea aoga. O lenei suamalie masani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, e afaina ai le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai, ma e mafai ona teena le tele o faamai. E faʻasaina i tagata o loʻo faʻamaʻi i ai.

O le sipuni suamalie o se isi suamalie masani lea e mafai ona faʻaaoga nai lo le suka ma mea suamalie.

Faaiuga

Pe a filifilia se mea suamalie, e manaʻomia ona e mafaufau i uiga o lou tino. E taua foi le mafaufau o le suamalie e tele mea e faʻailogaina ai, o lea ao leʻi tuʻuina atu i latou i ipu ma meainu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Sugar sui, o aogā ma faʻamaʻi na taʻua i luga, e mafai ona afaina ai le soifua maloloina i le tulaga o le le pulea lelei. Afai e te le sili atu i aso o aso taitasi, o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o uiga leaga ile leai.

Tuua Lau Faamatalaga