Togafitiga o le pipisi i le maʻisuka

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tele lava ina mafatia mai gaioiga o le manava. O le le lelei o le faapalepale o le kulukose e afaina ai le metabolism. Ma o lenei, i le itu, e mafua ai ona le lelei le tele o tino. O le faʻamaʻiina o le maʻisuka e vave lava ona maua se foliga masani, o lea e tatau ai ona amata le togafitiga i le faailoga muamua o le malaise.

Mafuaʻaga o faʻafitauli o le tino i le maʻisuka

O le maualuga maualuga o le suka o le toto e mafua ai le leai o se susu i totonu o masini. O le le lava o le ola e tau atu i le taofiofia o feces ma, o se taunuuga, faigata i le toilalo.

Le lelei o meaai paleni mo le maʻisuka e faʻateleina ai le faafitauli. O lenei faʻamaʻi e manaʻomia ai se meaai faapitoa e faʻasaʻo ai le kulukose. Afai e te faʻaaogaina meaʻai faasolitulafono, o le saoasaoa o gaioiga faʻaleagaina o le a faateleina, e aofia ai le gastrointestinal tract.

O a isi suiga o le maʻisuka i le toesea o togafitiga e mafua ai le mautinoa:

  • glycosation - o le fusia o le polotini o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o siama,
  • o le faʻaalia o le cholesterol deposits i totonu o vaʻa, faʻaleagaina le toto totoga i totoga, e aofia ai le gastrointestinal tract,
  • maʻisuka neuropathy e mafua mai i le pa'ū o namu namu ona o le faʻavaeina o toxins.

Ona o togafitiga mulimuli, o le saoasaoa o meaai e alu ese mai le manava e ala i le inumaga ua faaitiitia, o le galuega a sphincters ma le ogaoga tele e lemu. O nei mea uma e mafua ai le faʻataunuʻuina o gaioiga i totonu o le manava, e oʻo atu ai i le faʻaumatiaga o le microflora aoga ma le masaniga masani.

O faʻafitauli i le gaioiga o le toto e mafai foi ona mafua ai le sogasoga o le hypoglycemic.

I lenei tulaga, o le faafitauli e tupu i tagata oe, aʻo le i amataina le maʻisuka, na mafatia mai le faʻamalosi. Ina ia aloese mai faafitauli, e taua le lapatai i le fomaʻi e uiga i lenei vaega o le tino. O le a ia filifilia se togafitiga togafitiga ma aʻafiaga pito i tua.

E mafai ona i ai le malosi i le maʻisuka?

O le mafuaʻaga o le tumau i le maʻisuka, e pei o le maʻisuka lava, o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto.

O le hyperglycemia faʻalautele e ono oʻo atu ai i ni taunuuga faapena:

  • Faʻaleagaina faʻaleagaina. I tagata e maua i le maʻisuka, e vave lava ona teuina ia pusa cholesterol, lea e oʻo atu ai i faʻafitauli pipisi.
  • Glycosylation. O le faʻapipiʻiina lea o siama siama. O ia ituaiga neoplasm e mafua ai ona soli le tulaga masani o le tele o totoga, faapea foi ma le manava ma le manava.
  • Le faʻavaeina o vailaʻau oona lea e afaina tele ai namu namu. O se taunuuga o lenei mea, o le neuropathy o le maʻisuka e aliali mai.

Aisea e tupu ai le maʻi i le maʻisuka? E tele mafuaaga. O le le mafai ona mulimuli i se taumafataga ma se meaʻai e pei ona faatonuina e se fomaʻi. Aemaise lava, o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e tatau ona tausisi i se ituaiga taumafa, e le aofia ai nisi vaega o oloa mai ana meaʻai. E le fautuaina e lafoai ia tulafono, ona e le gata o le faʻamalosi, ae o suiga faʻaleaga mai isi gaʻo i totonu e mafai ona tupu.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le taʻavale atonu e sili atu ma faʻaʻumiʻumi le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti, lea e afaina ai foi le gasegase.

O faʻafitauli e maua ai le pipisi e mafai ona tupu i totonu o na tagata na oʻo lava i le taimi muamua na feagai ai ma le faʻamaʻi faʻafitauli i taimi o faʻafitauli. O le fomaʻi e tatau ona vave lapataiina e uiga i nei faailoga, e pei o le a filifilia ai fualaau faʻasolosolo e itiiti le aʻafiaga ile inumaga.

O se tasi o mafuaʻaga autū o le manava ma le manava o le le faaaogaina o fualaau faasaina. Le faʻaleleia o le manava pe'ā uma ona e inu vailaʻau, e te manaʻomia i aso uma inu se vaifofo faigofie .

O le faʻamautuina i le maʻisuka e mafai ona tupu pe afai e te le mulimuli i meaʻai lelei ma taumafa. Afai e te le togafitiina ia ituaiga maʻi, o le tele o isi faafitauli ma faʻamaʻi o tino i totonu e mafai ona tupu ma oʻo ai i le oti. O le mea lea, afai e maua le mafutaga i le maʻisuka ituaiga 2, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

Afai o le ate, manava ma le gaogao e le mafai ona gaogao i le taimi e tasi, ona mafai ai lea ona faʻapitoa faʻamalosi tino faʻapitoa, i le faʻaopopoina i le malosi:

  • Toxin faʻasalaga
  • O mea taumafa o loʻo faʻaumatia o le a pala.

Ma, o le tele o feeseeseaiga i totonu o le tino e mafai ona tupu, lea e mafai ona oo atu ai i le oti o mea aoga uma i totonu o le tino. E le mafai ona toe faʻaleleia, e oʻo lava i auala sili ona aoga. O le mea lea, e aoga le faamamaina o le tino.

Laxative mo le maʻisuka: togafitiga o le pipisi i le maʻisuka

O faʻafitauli o gaioiga e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka faʻamausali i masaniga o meaʻai, o vailaau faʻaauau, faʻapea foʻi ma le solia o le paleni o le vai.

O le faʻamalositino o le natura e mafua ai le maua i le maʻi suka e mafai ona avea ma se faʻaaliga o le neuropathy o le maʻisuka autonomy. Faatasi ai ma lenei faʻalavelave, o le innervation ma le toto e maua ai le faʻalavelave. Afai o le faagasologa e faʻalauteleina i totoga o meaʻai, ona faʻaitiitia ai lea o le latou galuega afi.

O le faʻamaoniaina o lapatitis mo le maʻisuka e tatau ona amanaʻia itu uma na taʻitaʻia ai le tagata maʻi i nofoa le lelei. I le maʻisuka malosi, o fualaau oona e faʻaaoga i le amanaʻiaina o tapulaʻa e fesootaʻi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi.

Mafuaaga o le Taofiaga Taimi i le Maʻisuka

E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 30% o le faitau aofaʻi o tagata matutua e mafatia i le faʻamalosi, ma afai e te manatu o se tagata e iai se faʻafitauli, e le o se mea e te fia vaʻai i se fomaʻi, o lona uiga e mafai ona sili atu le telē. O le faʻamautuina i le maʻisuka e mafai ona mafua mai mafuaʻaga masani e fesoʻotaʻi ma mea taumafa, o se olaga ola solo, pe o se faʻalavelave o le maʻisuka.

O le tele o taimi, o se taumafa e leai ni meaʻai e maua ai le fiva, fiber, ma se numera tele o oloa e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le gaioiga o le tino: o le keke, falaoa saito, araisa, rimoni, persimmon, koko, pateta.

Mo tagata matutua, o le le mautonu o se faafitauli faifaipea, ona o latou faafitauli i le fafagaina o meaai, mea taumafa i mea taumafa, i se faaopoopoga, latou te taitaia se ata e le mautonu, e masani lava o le saluina. O nei mea e faʻaitiitia ai le gaioiga o le motile ma le faʻaleleia o le inumaga, e mafua ai le faʻasolosolo umi ma le faʻamalosi tumau.

E le gata i lea, o le atinaʻeina o le pipisi i le maʻisuka e mafai ona taʻitaʻia ai:

  • Faʻaaloalo ma le moega e momoe mo maʻi faʻalavelave poʻo isi faʻamaʻi faʻatasi.
  • Faʻaitiitia le faʻatinoina o galuega e fesoʻotaʻi ma galuega faʻapitoa poʻo le soifua maloloina lautele.
  • O faʻamaʻi faʻafuaseʻi o le faʻaogaina o meaʻai - gastritis, maʻi o le peptic, colitis, cholecystitis.
  • Pyelonephritis.
  • Hemorrhoids po o faʻailoga puʻe.
  • Fuʻa.
  • Toto
  • Faatusatusa
  • Aveina o vailaʻau e mafua ai aʻafiaga i foliga o le faʻamalosi.

O le sootaga i le va o le maʻisuka ma le faʻailoga e sili ona manino i le neuropathy autū o le maʻisuka, lea e mafua ai le maua o le toto ma faʻaitiitia le faʻamalosi i faʻamalaʻau e mafua ai le vaivai o puipui o le intestinal ma faʻafefe maliega.

E i ai le tiga ma le mamafa i totonu o le manava, o le gaioiga afi o le manava, tamai ma le tele o le vavalalata ua taofia, afaina, afaina tele e mamaʻi mo gasegase, e le seasea lava ogaumu ma ua leai ni aoga masani.

O le faʻafitauli mo tagata maʻisuka e iai taimi o le manava o le manava ua faʻaleagaina i le malulu, faatasi ai ma le maualuga o le kulukose o le toto. Pe a vaʻaia, o le kullukose e toso mai ai le vai mai masini, e aofia ai mea o loʻo i totonu o le intestinal, lea e avea ma mea eleelea ma sili atu ona faigata ona faʻanofo.

E tele taimi e maua ai le maʻisuka ituaiga 2, o maʻi na faʻataʻitaʻiina Metformin mo le faʻasaʻoina o le suka toto e faitioina ai le faʻavaveina o le manava.

A faʻaaogaina le Metformin, o le malosi o loʻo i ai muamua e sili atu le faʻaʻumiʻumi ma puipuia i vailaau faʻamalosi.

Faʻafofo mo le faʻavaivai mo tagata matutua - o se toe iloiloga o fualaau faʻamalolo faʻamalosi ma faʻamatalaga, tuufaatasiga ma tau

O faʻalavelave faʻaogaina o le gasegase o faafitauli o faafitauli sili ona taatele mo tagata faʻaonapo nei, ma ua tofu tagata uma ma faʻafitauli faʻapitoa. I le matua, o le faʻaleagaina o le manava o le tino ua mafaufauina o se tulaga masani ona o le tele o mea taua i totonu ma fafo, o lea e tatau ai ona e feagai pea ma le faʻamalosi. Pe o togafitiga faʻaleaganuʻu lelei i lenei mataupu pe oe manaʻomia ni vailaau malolosi?

O le a le malosi?

Faʻasalaga faʻapitoa le le lava o le manava o le toto (faʻavae o le manava) - o se faʻamalamalamaga ua tuʻuina atu i le faʻamalosi i togafitiga faʻapitoa. O upu tutusa e uiga i lenei faafitauli o le "lotovaivai" ma le "faamalosi". E tusa ai ma le Faʻavasegaga Faʻavaomalo o faʻamaʻi (ICD-10), o le faʻaleagaina o se faʻamaʻi, ae o le World Organization of Gastroenterologists e taʻua ai o se faailoga, aua e mafai ona faʻaalia ai faʻafitauli ogaoga o gasegase matautia. O le faʻamaoni, pe afai e le tumau, e le afaina i le soifua maloloina. Faʻafeiloaʻi taimi faʻapenei:

  • faʻaaliga sili atu i le ono masina, i le past 3 months ua i ai le le itiiti ifo ma le 2 faʻamaoniga autu,
  • lumpy stools faigata i faʻaoga uma 2 poʻo le tolu,
  • le manaʻoga e tulei malosi i soʻo se 2 po o le 3 tausaga,
  • i se vaiaso o le faʻamalosi manuia e gaogao le iniseti lalo ifo o le 3,
  • o se lagona faifaipea o le "poloka" i le nofoaga tuusao i le 25% o mataupu o felauaiga o le toto (i le taimi ma le tuanai),
  • naunau e gaogao le manulele e tusa lava pe maeʻa le gaioiga atoa i le 25% o mataupu,
  • le manaʻoga mo le faʻaleleiaina o masini i feʻau o le anorectal.

Afai e le o tutupu mai le manava mo ni nai aso, o lenei tulaga ua faʻamatalaina o se maʻi le mautonu, lea e mafai ona mafua mai i le taofia o le faʻasaʻo - e masani ona mafua mai i le tino o le tino poʻo le faʻaoga. O mafuaaga masani o lenei tulaga e tele atu, e faalagolago ia i latou, ua vaevaeina le vaevaega i:

  • Meaʻai - e tupu mai i le faʻaititia o le faʻaaogaina o fiva (laau faiva), le lava o le vai ma se taumafa "fiaaai" (e masani ona matauina i tagata gasegase),
  • masini - na mafua ona o suiga masani i totonu o le manava, manuʻa,
  • dyskinetic - e aliali mai i le talaaga o faaletonu o le gastrointestinal tract (GIT), o mea e le masani ai o le innervation (tulafono faatonutonu le popole) o le kolo, faatasi ai ma le maʻi o le manava faʻaleagaina, i lalo o le aʻafiaga o mafuaʻaga o le mafaufau.

I tagata matutua, e tele taimi e tupu ai le malosi, ona e iai a latou suiga i le va o le matua i le galuega ma le tulaga o le fualaau oona. O le mafaufauina o le mucous membranes o le manava ma le gaogao e tupu, o le fegalegaleaiga i le va o gastrointestinal segments e faʻalavelaveina, atony (faʻaitiitia le leo) o le gaʻo o loʻo atiaʻe. E faʻaitiitia le gaioiga o le afi motusia, o le faʻasalaga (aemaise lava i tamaitai) suiga, lea e aafia ai foi le gaioiga o le gastrointestinal tract. O le tulaga atonu e aʻafia i:

  • maʻisuka malosi
  • hypothyroidism (leai o hormones),
  • musika o le muscular dystroph (vaivaiga),
  • faʻaaoga umi o vailaʻau maʻoti.

Taulimaina o le faʻamalosi i tagata matutua

Ona o suiga masani i totonu o le tino, o le taofia o stool atonu e tumau i se tulaga faapena. e mafai e se gastroenterologist ona fautuaina le masani ai o sui e faaleleia le motumotu o le fatuga (faavauvau o vavaega o puipui), e saofagā i lona gaogaoae faalagolago i na o fualaau oona e le aoga. E tatau i tagata matutua ona latou iloa le mafuaaga tonu o le faamalositino ma ave ni fuainumera faaopoopo (i nisi tulaga, latou te suia le faaaogaina o vailaau mo togafitiga):

  • Faʻalogo lelei i meaʻai. Fou (pe afai e mafai) o fualaʻau ma fualaau aina e tatau ona silia ma le afa o le ipu o le aso ina ia maua ai le fiber i le tino, faʻaleleia ai le gaioiga o le intestinal. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le faʻaititia o le aofaʻi o falaoa ua faʻaumatia (aemaise lava mai le falaoamata o le saito o le saito), muffins, pasta - latou te faʻamalosi atili.
  • Aua nei galo e uiga i vaiinu: o le fia inu e mafua ai le fesuisuiai o feces e tuai i le kolone. Inu 1-1.5 lita o vai mama (pe a leai se maʻi fatu), e 200 ml - i luga o se manava gaogao, e faaosofia ai le manava pe a maeʻa. Taumafai e faʻaauau ona ulu atu i susu susu, compotes, herbal teas, vai i luga o le lisi. O le suavai suamalie o le a aoga foi. Kofi e le tatau ona faʻaaogaina.
  • Manatua e uiga i meaʻai paleni: o le laʻititi lea vaega, o le faigofie lea o le mea e gaogao. Taumafa masani o taumafa (5-7 taimi) e fesoasoani e faaosofia ai le manaʻoga. E le mafai ona e faia ni malologa umi.
  • Taumafai e 'ai mea mama, aemaise pe a fai o aano o manu poo iʻa, meaʻai.
  • Aloese mai tu ma masani a le tagata soifua (faʻatasi ai ma tagata le matutua o loʻo nofo latalata ane): taumafai e savali i le ea fou i aso uma, pe afai e mafai ona faia ni faʻamalositino (e le o malosi). Taʻaloga foi o le a manuia pe afai e leai ni faʻasalaga mo mafuaʻaga tau soifua maloloina.

O le tausisia o manaoga o mea taumafa e taua tele i le togafitiga o le mautinoa ma maua ai le afa o taunuuga lelei o togafitiga. I le i ai o faʻamaʻi masani o faʻamaʻi, o meaʻai a le tagata lava ia e filifilia mo le tagata gasegase: mo se faʻataʻitaʻiga, afai e tuai le stool ma faʻasalaga faʻasalaga, e tatau ona tuʻuina i lalo le meaʻai fiva. O vailaʻau e filifilia e le fomaʻi e tusa ai ma faʻamaoniga faapitoa, aua e masani ona latou le foia le faafitauli, ae na o le faafaigofieina o le faagasologa o feeseeseaiga.

Fomaʻi mo le faʻamalosi mo tagata matutua

O vailaʻau faʻasaina e faʻaleleia ai le agavaʻa masani e mafai ona fuafua mo le faʻaaogaina totonu poʻo le faʻaaogaina i le lotoifale.. O nei mea e fai ma faʻamatalaga faʻapitoa ma faʻamalosia o le enema, lea e manatu e saogalemu tele, talu ai e naʻo totonu lava o le atunuu e galulue ai. O mea e masani ai (papa, pulupulu, sipuni) e sili ona taatele, ae mafai ona i ai se lisi umi o faʻailoga ma aʻafiaga itu. Ua vaevaeina i latou i vaega nei:

  • Osmotic - faʻavae i luga o masima o mea faʻapitoa poʻo natura moni, ei ai le gafatia e asu ai le suavai ia i latou lava, lea e mafua ai le puipuia o le absorption i le inumaga. Ona o lenei mea, ua faʻamaluluina le nofoa vaivai. O le lelei o ia tupe o le leai o se vaisu, ae o lo latou taimi umi e faʻaaogaina e mafai ona faʻafefeina ai le tino, o le mea lea, o le siʻitia o le aofaʻi o le vai ao faʻaaogaina e manaʻomia.
  • O le faʻasalaga - e mafai ona iai ni mea faʻapitoa ma mea faʻapipiʻi, e faʻaosofia ai le afaina o le intestinal ina ia faʻavevesi ai le feʻaveaiga o feces. O le lauiloa sili ona lauiloa mo le au matutua, aemaise lava i le intestinal atony, e vave ona faia, ae e fai ma vaisu, faasaina mo le faaumiumi o le faaaogaina.
  • Tetee - e mafai ona faamaluluina le nofoa ma faafaigofie ai le latou aveeseina ona o le gaioiga malosi ma le excretion o le talo, lea e faaosofia ai le motumotu o le intestinal. Faʻavae i luga o fuālaʻau fuālaʻau poʻo le meaʻai o le suauʻu, latou te manaʻomia le lapatai i le i ai o faʻamaʻi o le tino o le hepatobiliary (faʻafitauli i le ate, o le vevela, pancreas).
  • Muamua - o galuega i meaola masani (lactulose, inulin), e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le intestinal microflora. I le taimi o le faʻamalosiina o mea oona, o meaola faʻasaʻo ua faʻamalolo e afaina ai le namu gata o le mucosa o le intestinal.O le aʻafiaga o mea faʻapitoa e faʻalavelave: faʻafefe, osmotic ma togafiti. O loʻo faʻatulagaina mo togafitiga umi, talu ai latou te le maua vave se taunuuga, ae o latou aafiaga e faaumiumi, ma e leai ni uiga leaga mai ia i latou (sei vagana ai le faateleina o le gaosiga o le kesi).
  • Fillers - e mafai ona mafua mai i le natura moni pe faʻavae i luga o le methylcellulose, pe a ulu atu i totonu o le inumaga ma faʻafefe ai i le vai. Latou te le faʻafefeteina, latou te faʻaosofia le faʻaopoopoga ma le vavaeina o puipui e tulei ai le mea e faʻaalu. Latou te le vave aʻafia, latou te oʻo atu i le 3 aso. I totonu o tagata matutua, e na o le leai o le intinalinal atone (pe a lelei ona fai musika) ma faʻagasolo i totonu o le gastrointestinal tract.

O le masani masani o vailaʻau e fesoasoani i le faʻamalosi i tagata matutua, ma le tele, o papa maʻa. O a latou fomaʻi e vaeluaina vaevaeina i sauniuniga vave lea e fesoasoani e vave faʻafefea ai feeseeseaʻiga, ma e faʻagesegese ae vaivai. Faatasi ai ma fualaau, na o le muai o le pipiio e aofia ai uma lava - Normase, Prelax. O le malolo (aemaise lava Guttalax, Senade, osmotic Endofalk) e mafaufauina vave. Laxatives sili ona aoga mo le faʻamalosi o tagata matutua:

  • Bisacodyl o se mea e le fiafia, e galue i luga o le vailaʻau o le igoa lava e tasi, faateleina ai le pulefaʻatasia o le tui tui. E amata ona galue pe a mavae le 6 itula, pe a ave i le po - pe a maeʻa le 8 itula. E faʻasaina mo le faʻalavelave i le vavalaʻau, toto mai le gastrointestinal tract ma le mea matua, faʻafefeteina, cystitis, faʻamalosi pipisi, faʻalavelave i le paleni masima. O tagata matutua ua faatonuina e oo atu i le 1-3 fualaau mo le taliga i le afiafi po o le afa itula ao lei faia le taeao, o se fualaau e tasi. Ia mautinoa e inu le fualaau faʻasaina i le tele o vai.
  • Picolax o le sodium picosulfate-e mafua ai le sologa lelei i foliga o lamala ma meaʻai, o le faʻafefe o le faʻaleleia toto. O le togafitiga faʻapitoa e atiaʻe ai le 6 itula i le maeʻa ai o le pulega. O pusa e onā i le taeao po o le afiafi ma le tele o vai, o le a tuʻuina taʻitasi. Mo le silia ma le 10 aso, e le mafai ona ave le vailaʻau. E lelei le toleniina o Picolax, ae o tagata matutua e tatau ona faʻaaogaina e pei ona faatonuina e se fomaʻi.
  • Lactusan - o fualaau faasaina e faaitiitia ai le eletise o le intestinal, e faavae i le siva o le lactulose, o se probiotic. E maua i le ituaiga syrup ma le papa, e faʻaosofia ai le tuputupu ae o le siama acidophilic. E faʻasaina ma le lactose, galactosemia. O tagata matutua e tuuina atu i ai le 4-5 pusa i le taeao ma le afiafi ma meaai poo le 10 ml o le siva. O le togafitiga e umi, e oʻo i le 2 vaiaso. I le 3 aso muamua, e mafai ona maua le malosi.

Lafoaʻi moligao

Lotoifale i le lotoifale latou te maua iuga aupito sili ona vave: microclysters (Mikrolaks) ma mea taufaaleaga faʻasaʻo - e mafai ona latou amata galue pe a maeʻa le 5 minute, ae le sili atu i le afa itula. I le i ai o ni paʻu poʻo ni maʻila i totonu o le manava, o ia togafitiga e leai se aoga. O suppositories e mafai ona i ai se eseesega: o le natura (Rektative - i luga o fatu pusa) o le a faʻaaogaina i se vasega, ma o le suauʻu (Bisacodyl) o le a vave galue. I luga o le faʻagasologa faifaipea, e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai suppositories gas - Ferrolax, Calciolax poʻo le rhubarb extract. Le tele lauiloa:

  • Sea suppositories - faʻatasi ai ma le aʻafiaga o le gaioiga o le toto, o nei mea faʻapitoa, lea e aofia ai le suauu o le sami, e faʻamalolo manuʻa ma aʻafiaga i luga o puipui o le faʻasaʻo, ma faʻaitiitia le tiga. Faʻaaoga i le po, pe a maeʻa le faʻamamaina o leema, o le umi ole togafitiga e mafai ona 7-10 aso. Faʻafitauli i totonu o le lotoifale: mu, mumu, fuga o le anorectal area.
  • Glycerin suppositories - e faʻasaina mo le afaina, faʻamaʻaloga saʻo, malama inflammatory ma tumo o lenei totoga. O le suauu o le oloa e faaosofia ai le faʻalavelaveina o puipui o le intestinal, faʻavaveina ai le feʻaveaʻi o feces. Glycerin suppositories e faʻaaoga pe a uma le 'aiga o le taeao, 1 r / aso.

Mo tagata matutua ua moe

O le faʻaosoosoina masani o le faʻaogaina o tui, e faia i gaoioiga faʻaletino, e le mafai ona faʻatalatalaina tagata matutua, o le galuega autu lea o tupe o loʻo faʻasino atu ia i latou. E leai ni taʻavale i le mea nei e filifili ai: filifili i latou ua fautuaina mo le togafitia o le tumau o le tumau i lactulose, polyethylene glycol, macrogol. Fautua mai Gastroenterologists:

  • O le Duphalac - syrup i luga o le lactulose, o se fualaau e suia ai le fuga o le kolone, e faateleina ai le elemene i lona lumen, e faaosofia ai peristalsis, faamaluluina le nofoa. O le mucous membrane ma musele malie e le afaina. E faʻasaina ma le faʻasaʻo totoʻa, vaivai lactase, masalomia o le appendicitis. Ole suʻega e filifilia taitoatasi e le fomaʻi, e mafai ona faʻaaoga i taimi uma (sili atu i le ono masina). O le tulaga tutusa lava o Portalac, Normase.
  • Tolax o le paʻu o le macrogol, o loʻo i ai sona aafiaga osmotic, faʻapupulaina ai le tele o mea faitino o le iniseti. O le aafiaga e faʻaalia 24-48 itula i le maeʻa ai o le pulega, e faʻatagaina le vailaʻau e oo lava i tamaiti. E mafai ona faʻaaogaina le forlax mo le 3 masina, o le metotia - e oo i le 4 sachets i le aso. E faʻafefete le efuefu i vai mafanafana (50 ml), latou te inu i vailaau i le taeao ma le afiafi. E le masani ona tupu ni mea leaga, o le faʻailogaina o le maʻi o Crohn, le faʻamaonia o le manava o le tino, le faʻalavelave o le intestinal.

O a mea e mafai ona e faia mo se taimi umi?

O le solia o le gaioiga masani o le inumaga, lea e masani ona faʻaaogaina ai fualaau (fualaau), o le faʻaitiitia o lona uiga lautele, faʻamaʻalogaina, leiloa o minerale ma eletini eletise o faafitauli sili ia e tulaʻi mai ma le faʻaaogaina umi o fualaau oona. E le mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga tumau: na o le tasi lava, pe a manaʻomia le faanatinati. Afai e manaʻomia le laumei mo togafitiga umi, e mafai ona faatagaina mea nei:

  • faʻataʻitaʻiga (Dufalac, Poslabin, Normase),
  • au (Fortrans, Lavacol, Mukofalk),
  • togavao sauniuni.

Faatasi ai ma mea masani e talafeagai mo le taimi umi, ua viia e fomai le fualaau faasaina vaivai mo le Forlax, o loo faamatalaina i luga ma fautuaina mo tagata matutua matutua. Gastroenterologists fautuaina ma:

  • O le phytomucil o se togafiti o fualaʻau e faʻavae i luga o paʻu o fatuainina ma fualaau aina, lea e faamaluluina ai le nofoa, e faaosofia ai le pulelasi o le talo, lea e fesoasoani ai i meaai e sili atu ona lelei ma e vave oʻo mai. O tagata matutua e fautuaina 1-4 sachets (o le vailaʻau o loʻo i le paʻu), o mea e aofia ai ua faʻafefe i le vai poʻo le sua. A maeʻa le 15 minute, e tatau ona e inu se isi ipu malamalama vai. O aʻafiaga e le faʻamautuina, o faʻamaʻiloga ua naʻo le le naʻo le tasi le le taliaina i le tuufaatasiga. O le umi ole togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi.
  • Prelax o le sikaleti-based-syrup lea e avea o se mea faʻapitoa o mea taumafa faʻalauiloa. Faʻateleina le faʻaleleia o feces i le rectum, aveese le toxins, e le faʻaitiitia ai le gafatia o le vaega o le digestive e faʻafefe ai vitamini. E faʻasaina na o le galactosemia, e mafai ona mataʻituina aʻafiaga o itu. Prelax ua faatonuina i le 2-6 ml i meaai 3 taimi i le aso. O le togafitiga ua fuafuaina mo le 3 vaiaso.

Faʻamatalaga masani mo le faʻamalosi mo tagata matutua

O se mea taua i le togafitiga o le tolopoina o le faatuai o le tulafono faatonutonu o meaai i aso uma, o le mea lea, o le masani ai laxatives masani o meaai ia. E filifilia i latou taʻitoʻatasi e tusa ai ma faʻamaoniga, ma e ogatusa ma lenei, e tatau ona amanaʻia le lisi o meaʻai:

  • A lūlūina, pi, kapisi, meaʻai, vafela, apu ma vine vine e le tatau ona faʻaumatia, talu ai ona latou faʻapupulaina le kesi.
  • O punavai o tannins e faatuai ai le faagasologa masani o le toto, e leai se laumei, kofe, koko, vine mumu i le taumafataga. O fualaau, araisa ma semolina e faʻasaina, aemaise lava e kuka i le malo o vailaʻau.

O togafiti ua taʻua o togafitiga faʻaleaganuʻu mo le faʻamalosi mo tagata matutua: latou te sili atu ona vaivai nai lo vailaʻau faʻasaina, e ono le afaina ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina, ae le faʻaesea ai le le fiafia. E iai foi se aafiaga talitutusa e pei o fuālaʻau fuālaʻau, fuālaʻau fualaʻau: mai aniani, paluka, beets, kāloti, tamato. O nei ituaiga o laʻau mo le faʻamalosi e faʻaalia lelei lava:

  • Senade (i luga o lau o senna),
  • Agiolax (senna ma plantain,
  • Kafiol (senna, fig, plum, jelly),
  • Musinum (paʻu buckthorn, anise, senna, boldo).

Vaega o le faʻaaogaina o laxatives i le maʻisuka

O maʻi e maua i le maʻisuka e tele lava ina i ai faafitauli i le gastrointestinal tract, aemaise lava, le pancreas. Afai e te le mulimulitaʻi i meaʻai lelei, o loʻo iai faafitauli i le fale. O le auala pito sili ona faigofie e inu ai se laxative mo le faʻavaivai e le masani ona galue. O le faʻamamaina o le manava faʻamaʻi e maua ai se taunuuga puupuu, ma o se auala manino e manaʻomia e foia ai le faafitauli.

E mafai ona ou inu i se mea leaga?

O le faʻaaoga masani o laxatives e le fautuaina e tusa lava mo se tagata soifua maloloina, ma o le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete faapitoa. I la latou tulaga, o le faʻaleagaina o le intestinal e mafua ona o le gau o le ola, le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, Metformin), faʻalavelave faʻalauiloa o manaʻoga o le nasu ma isi mea. Ma o le laxative e le o se panacea mo le faamai. Slagging e faʻaalia e le gata i le manava, ae faʻapea foi i isi totoga ma faʻalapotopotoga, e tatau ona faʻamamā uma. O le taimi lenei e togafitiga ai.

O le fofo i le faafitauli atonu e ese mai pe o le maualuluga o le lua pe lua. O lona uiga, na atiina ae e uiga i le talaaga o le faʻamaʻi pe o taimi uma.

  1. O aʻafiaga e fesoʻotai ma le solia o le vaega o meaʻai ona o le maʻisuka ua tu ma faʻamavae faʻatasi ma le maʻi maualalo. O le Hyperglycemia e afaina ai le okeni. I le puleaina o maualuga o le suka i le toto, e mafai ona taofi faʻamaumauga i le ogaumu i se laxative.
  2. O le faʻaumatiaina o le faʻavaivai faifaipea o loʻo faʻatinoina e ala i le faʻamautuina o le taumafa ma le taumafa. E le o fautuaina mea faʻasolosolo, ae mafai.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e sili atu ona lelei le puipuia nai lo le faʻamavae mulimuli ane. Aemaise lava i tagata matutua. E le mafai ona faia mea e pei ona faatonuina e le fomaʻi, pe a le mafai ona maua e le fomaʻi le taunuʻuga e manaʻomia pe e te manaʻomia le faʻaitiitia vave o le faʻafefete i totonu o le faʻailoga. Masalo o le faʻaaogaina o tagata tagatanuʻu, laupepa, faʻamaʻi ma le faʻamaina o vailaau faʻasaina, suppositories.

Lisi o vailaʻau maʻisuka mo le maitaga

O le faaletonu o le nofoa i le maʻisuka e faʻatulafonoina e vailaau o loʻo i ai le laʻau o le lactulose ma le macrogol gasegase malosi (osmotic drugs). E i ai so latou aafiaga agavaʻa i le faʻamalositino o le intestinal, faʻateleina le agavaʻa ma faʻamaluluina mea o loʻo i totonu. O se macrogol e tutusa ma le maualuga o le kolo ma mea e aofia ai. O fualaau faʻamalosi e galue malie, aua le solia le microflora. O vailaau faʻamalosi e aofia ai:

  1. Dufalac - laxative i le ituaiga o sipuni. A oʻo mai i totonu o le manava, e le o aʻafia, e oʻo i le manava, pe a vaeluaina e le fugalaʻau. O le fua faatatau o le aoga e 3 taimi i le aso, e le silia le 50 mg i le taimi. I le maʻisuka ituaiga 2, o le aveina o vailaau e manaomia ai le vaavaaiga lelei e se fomaʻi.
  2. Tolax, o se paʻu mo le faʻamaʻapeʻaina i le vai ma se mea manaia suamalie. O le mea galue malosi o le macrogol. A faʻaaogaina se tui, 2 sachets per day, o le aafiaga laxative e tupu i le 1-2 aso pe a maeʻa le pulega. Mai le faʻasaʻoina e iloagofie ai: maʻi o le peptic, faʻalavelave o le manava, faʻavave le tiga o le tino.
  3. Normase e faʻamalolo ai le tumau le tumau, faʻamalosia le tuputupu aʻe o siama i totonu o le fatu. Maua i le ituaiga o sipuni. O le vailaʻau e onā ao leʻi 'aʻai, mai le 10 i le 45 ml i le aso. Taimi aʻoga - e oo atu i le 4 vaiaso. O faʻamaoniga i le tagofia o fualaau faasaina: gasegase tuusao, masalomia o le appendicitis, le faapalepale i le galactose ma le fructose. I le maʻisuka, e mafai ona maua se faʻaititia o fua.
  4. Faʻatasi - O se faʻataʻitaʻiga faʻataunuʻu i le foliga o se paʻu, o lona gaioiga e faʻamoemoe i le faʻavaveina o le faʻanofoina o mea i totonu o le iniseti e ala i le faʻaauau pea o le manava. O mea o loʻo i totonu o le tasi afifi o loʻo solo i totonu o le lita o le vai, faʻaaogaina i le 200 ml vaega ma le faʻatusatusaga: lita i le 15-20 kilokalama o le mamafa.

E leai se tasi o le tulafono e fautuaina mo se taimi uumi ma le televave.

Faʻatasi ai ma le malosi o le atonic e mafua mai i le leai o se taʻaloga, faʻafeiloaʻi le faʻaaogaina o laxatives, ae na o sina vasega puupuu lava. Latou te mafua ai le gasegase o le gasegase ma mulimuli ane ai le gaogao pe a maeʻa le 5-10 itula, ae o le umi le faʻaaogaina e fai ma vaisu ma mafai ona mafua ai le faʻamala. Faʻamatalaga faʻasalalau e aofia ai:

  1. Guttalax - faʻaleleia mo le faʻafofoga tautala faʻatasi ma le vailaʻau oona o le sodium picosulfate. E galue i le maualuga o le kolone. Togafitiga e amata i le 10 pata o vailaau aʻo lei moe. Ua faateleina le fuainumera i le leai o se aafiaga.
  2. Senade - fofo o fualaʻau, fualaʻau senna-mea (extract extract). Galue i luga o faʻamaʻi toto, faʻamafanafanaga pe a mavae le 8-10 itula. Fai - 1 laupepa i le aso, i le taimi e momoe ai.
  3. Suauu suauu - O se laasaga lauiloa e faʻavae i mea masani. E maua i capsules pe faʻafefe. O le fua faatatau o le taumafa e 15-30 g o le suāuu, ae le sili atu i le tolu aso.
  4. "Bisacodyl"faʻasolosolo manatu e faʻateleina le pulelasi o siaki i totonu o le inumaga. Fai - 1-2 moligao i le aso. O le aafiaga ua amata nei ile itula talu ona uma le pulega. E i ai le tele o faʻamaʻiloga, i totonu ia i latou o le peritonitis, cystitis, faʻamaʻi pipisi o le tino o le manava, ma isi.

E le gata i lea, o le malosi o le maʻisuka e faʻaumatia ma le fesoasoani a microclysters ("Microlax", "Normacol"), o gels rectal ("Norgalax") ma laxatives (glycerin, "Bisacodyl"). O se tasi o faitioga autu mo lo latou faʻaaogaina o le i ai o le afaina. O le faʻaaogaina o nei fualaau oona e fesoasoani i le vave faʻavaveina o mea, e faʻaaoga pe tasi mo ni nai aso.

O aʻafiaga o le mafutaga faʻatasi ma le suka maualuga

E oʻo lava i se tagata soifua maloloina, faʻaleagaina o le intestinal e mafua ai le faʻavaeina o toxins ma le tuiina o le tino, faʻapea foi ma le tiga i totonu o le manava, o le leai o se meaʻai, pa'ū i le mucous membrane o le anus, hemorrhoids. I le maʻisuka, o le faagasologa o le tumau o le maʻi ma le foliga mai o le le lelei o taunuuga e faatelevaveina.

E vave ona mate le microflora, o le gasegase o meaai e faigata ma e malosi malosi le inu o okeni e lata i le isophagus.

Ona o le atinaʻeina o meaola ninii, o le faasalalauina o siama ma le foliga mai o le purulent foci e mafai, lea e mafua mai i taunuuga faataumaoi seia oo i le oti.

O faʻafitauli matuia e mafai ona puipuia i se togafitiga faʻapitoa. O se faʻaoga faigofie a tagata lōia o le a le mafai ona faʻamalolo le maʻi, ae o le a na o sina taimi puupuu e maua ai.

Togafitiga metotia

A aʻafia le maʻisuka i le maʻisuka, e tatau ona faia fua tatau. Afai e leai se mea e faia, ona mafai loa lea ona faʻavaivaia ma faʻalauteleina togafitiga faʻalautele. Faʻatasi togafitiga faapitoa mo le faʻamalosi, o fomaʻi e faʻamaonia mai ai fualaau, ae e taua foi le taumafa. E aofia ai mea taumafa ei ai le faʻamaulalo faʻaogaina e faʻaleleia ai le motumotu o le intestinal.

O nei meaai e aofia ai mea nei:

  • apu, peaches, plums, apricots, oranges, fig,
  • buckwheat
  • kukama ma tamato
  • pulu ma apricots malogo,
  • fuālaʻau susu susu,
  • uʻau ma beets
  • sunflower ma fatulala
  • broccoli ma palatini e totogo,
  • fala fala.

I tagata e maua i le maʻisuka, o meaai e tatau ona i ai i se vevela, e le malulu ma e le vevela. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti ma e masani ona faʻaali 5-6 taimi i le aso. E taua le aoina o oloa ma mo latou mea e maua ai kalori. O le mamafa o le mamafa e masani lava o se faafitauli ogaoga e le gata mo se tagata soifua maloloina.

Faʻatasi ma le maʻisuka, ma le faʻamalosi mulimuli ane, e tatau ona e 'ai i le fala. O le tuufaatasiga o le paranesi e aofia ai fiva faapitoa o mea taumafa, lea e toso ai toxins ma faaitiitia ai le toto toto ma le cholesterol.

Vitio:

Mo le maʻisuka ma le malosi, aua neʻi 'ai ni meaʻai suamalie, muffins, pateta ua kuka, sukaisa paepae.

E iai foʻi isi auala e fesoasoani ai e faʻaumatia le malosi i le maʻisuka:

  • Gaoioiga faaletino
  • Fainu le tele o vai
  • Balneotherapy.

Mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ma i le taimi lava e tasi o le taʻavale, o le masani masani mo le faʻamalosi atonu e le aoga. Pe a ave soʻo se vailaʻau mo le faʻamalosi, e tatau ona e feutagai ma tagata tomai faapitoa.

O vailaau faafomaʻi e tatau ona faʻaaogaina i ia tulaga, pe afai o mea taumafa ma meaʻai lelei e leʻi aoga ma e leʻi gauai atu i ai. I tulaga e sili atu ona faigata, e mafai ona e tuʻuina atu se enema, ae e le fautuaina. Latou te maua naʻo le toomaga lē tumau, ma aveesea le naʻo toxins mai le tino, ae faʻapea foi mea aoga.

Mo soʻo se faʻalavelave i le tino o le maʻisuka, o fualaau o loʻo i ai le lactulose ma macrogol ua faʻatulaga. Latou te faʻamaluluina mea o loʻo i totonu o le inumaga, faʻaleleia le faʻamalositino faatasi ai ma le fesoasoani o le malosi o le toto ma aveesea ai le taʻavale. O ia uiga o Normase, Dufalac, Fortrs, Forlax.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka ma le malosi, e mafai ona e faʻaaoga ai le sami buckthorn ma glycerin suppositories. Latou te feagai lelei ma le mumu ma le afaina.

Isi auala e togafitia ai le faʻamalosi

O le faʻamaoniaina o le galuega o le iniseti i le maʻisuka e mafai ona faia e le gata i le mafaufau. Faʻasologa o metotia faasao e fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosi. O a latou gaioiga e saogalemu, ae e taua tele o vailaʻau filifilia filifilia e le afaina ai le kulūkose - o loʻo tupu tele i aʻafiaga ogaoga mo le maʻisuka. O fualaau o loʻo mulimuli mai mo isi vailaau e fesoasoani i le faʻamalosi:

  1. Faʻasoʻoto faʻatasi ai ma laumei. Ina ia faia, 8-10 susu mamago ua susulu i se ipu vai vevela mai le afiafi. Somi le vaifofo, inu muamua ao lei faia le taeao - e mafai ona e faʻafefeina i se vaega itiiti o le suka. E aina foi e Berries.
  2. Lena Rowan - Ua saunia saʻo mai fualaau fou. E sasaa atu i totonu o se fagu lita e tolu-lita i le au, o loʻo i luga o le 'eleʻele o pusi mauga ma le suamalie. Ua nonoa le ua i le gau, e mafai ona faʻaalia le ua i le la. A maua e le mauga le suavai, e tatau ona e nanaina i se mea pogisa mo vaiaso e tolu. Fafati le suauu ua maeʻa, faamama. Liligi le 50ml o le tincture ma se lita o vodka. Ave se sipuni tele i le taeao.
  3. Alu sua aveina i se foliga mama po o le meli. Ina ia saunia le oloa, e tatau ona e tipi ese laulaʻau mai le laau (aua le inu le aloe mo se vaiaso pe lua). Mai ia i latou e saunia le 150-200 mg o le sua oona, faʻafefiloi ma le meli (300 ml). Faʻaaoga faalua i le aso i le taeao ma le afiafi.
  4. Fuga o le Fatu. O se sipuni sipuni o fatu e fafaguina i se ipu vai inu, o le a tumau pea mo 4-5 itula. E faʻaaogaina le mea faigaluega aʻo leʻi moe.

O se tagata tomai faapitoa, o se gastroenterologist, o le a talanoa e uiga i faamanuiaga o le fatu o le flax, o ana meatotino ma lona aafiaga i le nutimomoia. Matamata i le vitio:

O meaola faʻapitoa e fesoasoani e faʻamamaina le inumaga mai feces i le fale. O le mea pito sili ona faigofie o le inu tele lea o vaiinu. E taua tele mo le maʻisuka ma i latou o loʻo mafatia mai le mafutaga ina ia mulimuli i se mea inu ava - e faʻaaoga 1-1.5 lita o le vai i le aso. O le ipu muamua e fautuaina e inu i luga o se manava gaogao i le taeao. Meainu e pei o fualaau aina suamalie mama, tomato, sua o le apu, ae o le vai fesoasoani o le a fesoasoani e faatumuina le paleni o le vai.

Ina ia faʻaleleia le'onalaina, e mafai ona e inu i le taeao se sipuni o linseed poo olive olive poʻo se sipuni sipuni o sunflower - aʻo lei moe.

I le i ai o le faʻamalosi, e tatau ona suia le meaai i aso uma - e aunoa ma le alu i fafo atu o taumafa faʻatulagaina, ae aofia ai mea e faʻamalosia ai le motumotu o le intestinal ma maua ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. Faatasi ai ma i latou:

  • oloa susu,
  • buckwheat
  • falaoa (ma le faga),
  • fualaau mamago
  • fualaau aina - apricots, apu, pulu,
  • broccoli

E le fautuaina le Aname mo le maʻisuka, aua e mafai ona mafua ai le faʻamalaina, ma faatasi ai ma fecesi, o meaʻai foi e faʻateleina. O le tuusaunoaga o se tasi taimi e faʻaaogaina mo le tausiga faʻafuaseʻi o le siʻosiʻomaga o le suauu laʻitiiti (50-100 ml). E filifilia le suauu o fualaʻau: mata o le sun, pumpkin, castor, buckthorn, olive. Ae o le tuufaatasiga o vaega e le fautuaina.

Auala e toe faʻaleleia ai le toto

Afai ei ai se faʻafitauli i le maʻi o le manava ona o le maʻisuka, e manaʻomia ni faʻatopetope vave. A le o lea, o le faamalosi o le a faia se foliga masani ma e manaʻomia ai togafitiga uumi. I le faaopoopo atu i fualaau faasaina ua faatonuina e le fomai, o se meaai faapitoa e fesoasoani e faapaleni ai le toto toto ma faaleleia ai le galuega o le toto. E faʻafefiloi ai mea taumafa ma le maualalo o le faʻasologa o igoa ma meatotino e faʻaleleia ai le motumotu o le fatu.

E aofia ai:

  • apu, peaches, plums, apricots, oranges, fig,
  • pulu ma apricots malogo,
  • uʻau ma beets
  • fuālaʻau susu susu,
  • broccoli ma palatini e totogo,
  • kukama ma tamato
  • sunflower ma fatulala
  • buckwheat
  • fala fala.

E le tatau ona vevela vevela pe malulu. E tatau ona 'ai sina vaega - i ni vaega laiti 5 taimi i le aso. O mea aoga i le kalori e taua foi le mafaufau: o le mauaina o le mamafa o le mamafa o le a na ona faʻaosofia ai le faafitauli.

I le maʻisuka, e fuaina i le atherosclerosis ma le malosi, e aoga e faʻaopopo le fagalaʻau i fualaau faisua ma meaʻai. O loʻo i ai se tele o filo o mea taumafa e mafai ona aʻafia ai toxins ma faʻaititia ai le toto suka ma le cholesterol.

E le o mea suamalie uma, paluga, tao pateta, araisa paepae ua fautuaina. E le gata i lea, ma le faʻaeteete, e tatau ona e faʻatau atu oloa e mafua ai le tele o mea o loʻo gaosia - o kapeti fou, leki, spinach. E tatau ona aloese mai mea manogi, meaʻai ma piko.

O le a se isi mea e mafai ona fesoasoani e faʻasaʻo le faʻamalosi i le maʻisuka:

  1. Fainu le tele o vai. Le mea aupito sili ona lelei - vai faʻaputu e aunoa ma le kesi, o le apu i luga o le apu po o le sua o fualaau faisua. Laʻau tilotilo lelei, lea e maua ai se mea e malolo ai. Mo le faʻaolaina ma vitamini, e mafai ona faaopoopoina i le sua mama i le tutusa tutusa. E lelei le fufulu ma faʻaleleia le manaʻoga e ala i le inuina o se ipu malamalama vai i le taeao i luga o se manava gaogao.
  2. Gaoioiga gafatia talafeagai. O gaioiga o le taeao o le a lava lea e faʻaleleia ai le glucose ma le faʻaogaina o meaʻai. Faatasi ai ma le malosi, e taua le faia o gaoioiga e faʻamalosi ai maso o le manava. Savalivali i le ea fou, aau ma le tietie uila e le ogaoga.
  3. Balneotherapy. O le sili ona aoga o le magnesium ma le sulfate mineral vai, mo se faʻataʻitaʻiga, Essentuki Nu.17 ma le Nu. 4.

O togafitiga faafomaʻi uma e tatau ona faia i se mea faigata ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E mafai foi ona ia fautua atu le physiotherapy e faʻaitiitia ai le inu o le tino i mea leaga.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Aʻo le i tagofia fualaau oona, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga ma faamasani oe lava ia i ni faʻamaʻiloga. E taua tele i le maʻisuka e pulea ai fegalegaleaiga o vailaʻau ma isi vailaʻau. O le mea lea, o le pulea e se fomaʻi e manaʻomia.

E toetoe lava a leai se faʻasalaga mo le tele o laxatives na tuʻuina mai - e faʻavae i luga o mea faʻapitoa ma le macrogol. O loʻo faʻatulagaina i tagata o soo se vaitausaga ma le maʻisuka, ae faʻaeteete - i tagata matutua, aemaise lava i le faʻaaloalo i vaega o le vailaʻau. O aʻafiaga ono ono aofia ai tulaga e pei o:

  • afaina o totoga i totonu
  • togafitia o le intestinal,
  • toto i totonu
  • eletise eletise eletise,
  • vevela mumū.

Afai e te filifilia le sese sese pe le faia e tusa ai ma faatonuga, e mafai ona maua itu itu. O uiga agaalofa e faavae i luga o le macrogol e mafai ona mafua ai le tiga o le manava, manava manava, ma vailaau faʻasolosolo e masani ona faʻatasi ma le faʻamalosi. E le afaina ai le tulaga o le maʻi.

O le faʻamalosi i le maʻisuka e le alu ese na o ia. O le faʻamaʻi e faʻaalia ai le gaioiga o totoga ma totoga uma, o le mea lea o le faʻavaeina o se nofoa masani e tatau ona amata i le faʻamalamalamaina ma le faʻaumatiaina o le mafuaʻaga mafuaʻaga ma se taumafataga sili ona lelei. Afai e te faia se mea e sili ona lelei, ona na o le faʻaaogaina o faʻamalologa le lelei ma le faʻasologa masani o le nofoa.

Fofo faʻapitoa

E masani lava, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga lona lua, togafitiga o le faʻamalosi e faʻaaoga ai metotia a tagata. O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona filifilia se tasi e le maua ai le faateleina o le kulukose toto.

O le leai o se vai inu o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le taʻavale. Ina ia faʻaumatia i totonu o le 3 aso, e tatau ona e inu i se vaifofo faigofie i aso uma.

O suʻega sili ona lauiloa a tagata:

  • Suauu suauʻu 1 sipunipuni ao leʻi faia le taeao.
  • Laʻau o le Prune. E sasaa suamalie i vai inu. I le taeao, e mafai ona e inuina tincture ma 'ai fua.
  • Laʻau o le fugalaau. O se pusa o fatu e liligiina i le vai tafe ma tuʻu ai mo ni nai itula. Inu le fua na muamua ao lei moe. E mafai foi ona faaopoopo fualaʻau i cereals ma salakeke.
  • Mountain geo musa. O pipi e tuʻuina i totonu o se fagu i pito i tua ma se suamalie. E ufiufi le fagu i le kulimi ma faʻamoemoe o le siva. A maeʻa, e tatau ona tuʻuina le siva mo le tolu vaiaso i se nofoaga malulu. Ona 50 ml. ua sasaa le siva i totonu o le lita o vodka. Ave 1 le sipunipuni i ni nai minute ao leʻi faia le taeao.

Gastroenterologist practitioner. Vaʻaia galuega - 9 tausaga i se falemaʻi tumaoti. Afai e te leʻi mauaina le tali i lau fesili - fesili i le tusitala!

Vailaau faafomai talafeagai

Naʻo le alu ma faʻatau soʻo se mea mo tagata e maua i le maʻisuka i le falemaʻi e le o se filifiliga. Mo vailaʻau tatau, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. I le uma, o vailaʻau malolosi e mafai ona afaina ai le tino faʻavaivaia e le faʻamaʻi.

O vailaʻau mo faʻalavelave faʻafitauli i le maʻisuka e fautuaina pe afai e le fesoasoani le suiga i meaʻai. I mataupu faʻafuaseʻi, e mafai ona maua ni enemas, ae e masani ona le tatau ona tuʻu. E tuʻuina atu e Anama se fesoasoani lē tumau ma fufuluina le microflora aoga, lea ua le lelei ona gaosia i le maʻisuka.

I tulaga o le le atoatoa o le kulukose, o fualaau oona e iai vaega taua e pei o lactulose ma macrogol e masani lava ona faatonuina. Latou te faia mea o le iniseti e sili atu le solomuli, faʻaleleia le faʻapitoa ona o le osmotic effect. O nei mea uma e saofaga i le faʻaopoopoga i taimi o faʻamau. O le sili ona lauiloa o Dufalac, Normase, Forlax, Fortrans.

O le togafitiga e le tatau ona umi, ma o le fualaau e tatau ona laʻititi.

E aoga foʻi sauniuniga e maua ai filo faʻatele, mo se faʻataʻitaʻiga, Mukofalk. Latou te aafia ai le tino e pei o le physiologically pei o mafai.

O le maʻisuka e le taofia ai le faʻaaogaina o mea faʻasaʻo - glycerin ma le sami buckthorn. O loʻo i ai i le vaega nei se aʻafiaga o le ita ma fesoasoani e faʻafetaui ai le afaina.

O le faʻaaogaina masani o lapatitis i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻavaina, lea o le a faʻaititia ai le tulaga o le maʻi. E tāua le mulimuli i le ala o le faʻatagaina e le fomaʻi.

Fualaau aoga o togafitiga masani

Mo le faʻaleleia atili o peristalsis, e mafai ona e faʻaogaina metotia e faʻasalalau mai lea tupulaga i lea tupulaga. Ae peitai, e tatau ona e filifilia fualaau faasaina e le afaina ai le kulukose.

O le maʻisuka ituaiga 2 e maua mai i le faamaʻi, o fautuaga nei o isi vailaʻau e fautuaina:

FaʻatauTekinolosi gaosi oloaMetotia o le talosaga
PruneI le afiafi, tuʻu fualaau mamago (8 vaega) i totonu o le ipu vai (250 ml) ma faʻaosooso i le po atoa. Faʻailoa ese. E mafai ona e faʻapipiʻi sina vai inu suamalie fou i le susu.Inu le mea na tupu ae leʻi 'aina le taeao ma' ai i le fulafula o vine.
Alu i luga o se mauga o le maugaFaatumu se atigipusa tioata e tolu-lita i talo, faʻasaina vine i luga o laulau e sui ai le suka. Seti i le la. A maua e le mauga mauga le sua, aveese le fagu i se nofoaga malulu malulu ma tu ai mo le 21 aso. E tatau ona faʻamautinoa o le paluga e le faʻamalosi. A maeʻa lenei vaitau, faʻasusu ia vine, ma faʻamama le siva aʻafia. Mo le tincture e te manaʻomia le 50 ml o le pefu o le mauga ma se lita o vodka lelei. Lulu le paluga ao leʻi faʻaaogaina.Inu se sipuni tele i taeao uma i luga o se manava gaogao.
Mai fatu lūlūLiligi se sipuniti o le falemaʻi tincture i totonu o se ipu malamalama vai 4 itula aʻo leʻi faʻaaogaina. E mafai ona e faʻaaoga lelei fua o fatu oe lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona fafaga se sipuni o fatu i le 250 ml o le vai inu ma faatali mo le 5 itula.Ae leʻi alu i le moega.

Aʻo leʻi faia le taumafataga o le taeao, e mafai foi ona e inu sina sipuniti o le suauʻu manogi. O lenei metotia, faapea foi ma le faʻaaogaina o le faʻafefeteina o le suauu, e aoga mo le faʻagasolo masani o le maʻisuka.

O fuʻalaʻau o se faʻaopoopoga sili lea mo le faʻaleleia o le gataifale ma le gaʻoina, pe afai e te faaopoopoina i salakeke poʻo ipu autu.

O metotia uma a tagata e fautuaina mo le faʻaaoga i vasega o le 14 aso ma faia se malologa mo le 28 aso.

O le faʻasolosolo taimi i le maʻisuka e mafua ai le tele o lagona le lelei i totonu o se tagata e le lelei le soifua maloloina. I le puipuia o auala, meaʻai talafeagai, mafai ai taʻaloga ma tausisia uma fautuaga faʻafomaʻi. O lenei mea o le a fesoasoani e taofiofi le faʻamaʻi ma aloese ai mai le ogaoga o faʻafitauli.

Tuua Lau Faamatalaga