Chlorhexidine: faatonuga mo le faʻaogaina, faʻalogoga ma iloiloga, tau i falemaʻi faʻapitoa o Rusia

O le solution o Chlorhexidine o se visepisi ma se gaioiga sili ona aʻafia mo le faʻaaogaina o le pito i luga. E faʻaaogaina e fasi ai meaola ninii i luga o mea eseese, o mucous membranes and skin.

Fomu o foliga, tuufaatasiga

O le solution chlorhexidine o se vai e le lanu. O le mea autu aoga o le vailaʻau o le chlorhexidine bigluconate. O lona anotusi i le 1 ml o le vaifofo o le 0.5 mg (0.05% fofo) ma le 200 mg (20% fofo). O le 0.05% fofo o le chlorhexidine o loo i totonu o fagu polymer o le 100 ml, o se fofo 20% i pusa polymer 100 ma le 500 ml. O se pepa palota e aofia ai se tasi fagu polymer ma se vaifofo o le talafeagai talafeagai, faapea foi ma se faamatalaga.

Aafiaga faʻamalolo

O le solution chlorhexidine ua i ai sona aafiaga aʻafia. E lava le gaioiga faasaga i se numera taua o ituaiga eseese o le kalam-negative (E. coli, Proteus, Klebsiella, gonococci) ma le Gram-positive (staphylococci, streptococcus) siama. E mafai foi ona oʻo atu ai i le oti o siama o faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi (mycobacterium tuberculosis, pathogens o syphilis, mycoplasmosis, trichomoniasis, chlamydia, ureaplasmosis), sigi ma faʻamaʻi (pathogens of HIV AIDS, viralitis viral). A maeʻa ona faʻaaogaina le solution chlorhexidine i le paʻu, o le eletise o loʻo galue e le o aʻafia i totonu o le taamilosaga.

E tele faʻamatalaga autu mo le faʻaaogaina o se fofo 20% o le chlorhexidine, e aofia ai:

  • Togafitiga o lima o le fomai tipitipi ao lei faia togafitiga faʻapitoa, suʻesuʻeina o faʻalavelave faʻalavelave.
  • Faʻaaogā faʻamalosi o le paʻu o lima o le aufaigaluega o meaʻai.
  • Vaʻaia togafitiga o le paʻu o lima o tagata fomaʻi, e tusa lava po o le a le faʻailoga.
  • Togafitiga o le paʻu o le taotoga, faapea foi ma le vaega o le tui fuafuaina.

E le gata i lea, o lenei vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai mea laiti faʻapitoa. O le 20% o le solution chlorhexidine e mafai ona avea ma faavae mo le sauniuniga o se fofo o se faʻamasinoga maualalo. O le 0.05% fofo o loʻo faʻaaogaina e puipuia ai le faʻamaʻi faʻamaʻi pe a mavae taotoga taotoga, togafitia ai siama faʻamaʻi poʻo le paʻu o le paʻu, manuʻa o le purulenti, ma faʻamaʻi pipisi o le mucous membranes, ma puipuia ma togafitia faʻamaʻi pipisi ma le tele o feusuaʻiga.

Contraindications

Faʻasalaga matuia mo le faʻaaogaina o le solution Chlorhexidine o le le lava o le tagata i le vaega galue, o tausaga o tamaiti (e mafai ona faʻaaogaina le vailaau ma le faʻaeteetega i lalo ifo o faʻasologa), togafitiga o le taotoga i taimi o taotoga i luga o le fausaga o le tino tutotonu, taliga, mata. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau faʻatasi ma isi viseptics e le fautuaina (o le alcohol alcohol is exceptional). Aʻo leʻi faʻaaogaina le chlorhexidine, e taua le faʻamautinoa e leai ni faʻalavelave.

Faʻaaoga talafeagai

Le faʻaaogaina ma le fua o le solution chlorhexidine e faʻalagolago i faʻamaoniga:

  • 0.05% O le solution a Chlorhexidine e faʻaaogaina i le faiga o le faʻavaivaia o le paʻu poʻo le mucous membranes o le vaega o le gaioiga faʻafefe. Mo le puipuia faʻafuaseʻi o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le tele o feusuaʻiga o le fofo, o le mucous membranes o le fausiaina o le urogenital tract ma le paʻu o le paʻu e tatau ona togafitia i le sili atu ma le 2 itula pe a uma ona faia se feusuaiga. O le togafitia o le mumū o le urethra poʻo le vevela e aofia ai le faʻatinoina o le solution e 0.05% chlorhexidine i le pito i lalo o le urinary using a catheter. A maeʻa togafitiga puipui, e le fautuaina e urinate mo le 2 itula.
  • Mo le togafitia o le manua, o le 0.05% o le chlorhexidine solution e faʻaaogaina i le faiga o le faʻavaivai poʻo le faʻatoga 2-3 taimi i le aso.
  • O le 20% fofo e faʻaaogaina e faʻafefe ai le paʻu o le fale taʻavale, togafitia lima o se fomai tipitipi, tagata faigaluega fomaʻi poʻo le aufaigaluega o alamanuia taumafa, ma faʻafefe ai luga o mea laiti fomai. Ina ia togafitia le paʻu o le taotoga, e mafai ona faʻaaoga se vaifofo o Chlorhexidine ma le 70% alcohol alcohol.

E le gata i lea, o le 20% o le solution chlorhexidine e ono mafai ona avea ma faavae mo le sauniuni o fofo ma le maualalo o le maualuga. I le tele o tulaga, o le faʻaaogaina o lenei vailaau e faʻamaʻiina e faʻatonutonuina e tulafono faʻapitoa-mama mo le faʻaaogaina o mea tau fomaʻi, ma le gaosiga o lima o le aufaigaluega.

Faʻaiʻuga

O le mea lautele, faʻatasi ma le faʻaaoga tatau, o le vai chlorhexidine e lelei le faʻafefe. O nisi taimi, e le o le talaaga o lona faʻaaogaina, o aʻafiaga lē lelei i le lotoifale e mafai ona tupu i le foliga o se paʻu o le paʻu, o le vevela, o le vevela tele, o le gaogao, faapea foi ma le gaioiga (dermatitis). Faʻatasi ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i vailaau, e mafai ona sui le lanu o le nifo nifo, o le faʻavaeina o le tartar, faapea foi ma se suiga i le tofo. Afai o le a tupu mai se uiga le lelei o le pathological, o le mafai ona faʻaaoga atili le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi.

Vaega o le faʻaoga

Aʻo leʻi amata faʻaaogaina le solution Chlorhexidine, e taua le faitau ma le faʻaeteete faatonuga, faʻapea foi ma le gauai atu i nisi o vaega o lona faaaogaina tatau, lea e aofia ai:

  • O le faʻaaogaina o le vai malosi ma le tele o suauu moli mo le sauniuniga o se faʻamoemoega maualalo o le solution chlorhexidine e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaivaia o lona aʻafiaga.
  • Pe a faʻaaoga le vaifofo i totonu o se siosiomaga faʻapitoa (pH e sili atu nai lo le 8), e mafai ona tupu le vaʻaia.
  • O le ethyl alcohol e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina.
  • O le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le chlorhexidine ma isi fualaau mo le faʻaaogaina fafo, lea e aofia ai suauu meli i la latou tuufaatasiga, e le fautuaina.
  • O lenei vailaʻau e faʻaleleia ai togafitiga faʻaleagaina o vailaau antibacterial.
  • I le taimi o le maitaga ma le taimi o le lactation (tausia pepe), e le fautuaina le faʻaaoga umi o le faʻaaogaina o le chlorhexidine.
  • O le gaioiga o le aʻafiaga o le chlorhexidine solution e tumau pea i luga o lona faʻafesoʻotaʻiga faʻatasi ai ma faʻalaʻau faʻasaina, e aofia ai le toto, tupe teu fibrin.
  • Aua le faatagaina le fofo e oo atu i mata, e tusa lava po o le a lona faʻamalosi. I le tulaga o fesoʻotaʻiga ma mata, fufulu i latou i le tele o vai tafe ma talanoa i se fomaʻi faapitoa.
  • Ole fualaau faasaina e le afaina ai le gaioiga o le tino.

I totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga, o le Chlorhexidine solution e tuʻuina atu e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi faapitoa.

Faʻasalaga

E le o lipotia mai mataupu o le faʻaaogaina o le solution chlorhexidine i togafitiga faafomaʻi. I le tulaga o le faʻafuaseʻi ona faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le manava, o le inumaga ua fufulu i totonu, o sorbents o le intestinal ua ave, ma afai e tatau ai, o togafitiga faʻapitoa e faia.

E foliga mai i le tuufaatasiga ma togafitiga o le vai mo le chlorhexidine, o le chlorhexidine bigluconate, Amident, chlorhexidine C.

Faʻafiafiaga ola, tulafono e teu ai

O le ola ola o se 0.05% chlorhexidine solution o le 2 tausaga, ma o le 20% fofo o le 3 tausaga. E tatau ona teuina i totonu o lona uluai masini fausiaina, i se nofoaga matutu puipuia mai le susulu o le la, mai le aapa atu o tamaiti, i se ea vevela o le +1 i le + 25 ° C.

Ole tau ole fofo ile Chlorhexidine i falemaʻi a Moscow e faalagolago i lona maualuga ma le tele ile vial:

  • 0.05% fofo, 100 ml - 17-19 rubles.
  • 20% fofo, 100 ml - 78-89 rubles.
  • 20% fofo, 500 ml - 187-196 rubles.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E faapefea ona fesoasoani le chlorhexidine? E tusa ai ma faatonuga, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i mataupu nei:

  • Mo le faʻaaogaina pito i luga: trichomonas colpitis, faʻalavelave o le fale, vevela leaga, puipuia o faʻamaʻi faʻasalaga faʻafeusuaiga (e aofia ai le gonorrhea, syphilis, trichomoniasis, chlamydia, ureaplasmosis), gingivitis, stomatitis, aphthae, perioontitis, alveolitis, disinfection o dentures, tonsillitis togiaso tausi maʻi i matagaluega o ENT ma fomaʻi.
  • Togafitiga o manuʻa, manua o le afi ma luga, faʻapalapalaina o le paʻu o le tagata maʻi.
  • Togafitiga o lima o le fomai tipitipi, tagata faigaluega faafomai ma le taotoga muamua aʻo lei faia togafitiga, taotoga.
  • Le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o masini (e aofia ai le thermometers) ma masini e le manaomia le togafitiga o vevela.

O le 20% o le solution chlorhexidine e mafai ona avea ma faavae mo le sauniuniga o se fofo o se faʻamasinoga maualalo. O le 0.05% fofo o loʻo faʻaogaina e puipuia ai le faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi pe a mavae taotoga taotoga, togafitiga o siama faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina o le paʻu, manua o le purulenti, ma faʻamaʻi pipisi mucous membranes

Faatonuga mo le faaaogaina o Chlorhexidine, fua

I le avea ai o se sui sooupu ma togafiti togafiti e faʻaaogaina i fafo ma faʻalapotopotoga. 0.05, 0.2 ma le 0.5% o vaifofo o loʻo faʻaaogaina e ala i le faʻavaivai, fufuluina ma le faʻaaogaina - 5-10 ml o le fofo e faʻaaogaina i luga o le paʻu o le paʻu poʻo le mucous membranes ma faʻalauiloa ile 1-3 minute 2-3 taimi i le aso (i luga o le vavao poʻo le faʻavaivai).

A o faagasolo le togafitiga mama o lima o tagata fomaʻi, e 5 ml o le oloa e faʻaaogaina i lima ma olopala i totonu o le paʻu mo le 2 minute.

O le 20% fofo e faʻaaogaina e faʻafefe ai le paʻu o le fale taʻavale, togafitia lima o se fomai tipitipi, tagata faigaluega fomaʻi poʻo le aufaigaluega o alamanuia taumafa, ma faʻafefe ai luga o mea laiti fomai. Ina ia togafitia le paʻu o le taotoga, e mafai ona faʻaaoga se vaifofo o Chlorhexidine ma le 70% alcohol alcohol.

Pe a togafitia lima o le fomai tipitipi ao leʻi faʻaaogaina le oloa, e fufulu lelei lima i le vai mafanafana ma le fasimoli ile fale mo le 2 minute, faʻamagoina i se fasi siama gau. Ma, i luga o lima malogo, e faʻaaogaina le oloa i vaega o le 5 ml (a itiiti ifo ma le 2 taimi) ma sapalai i totonu o le paʻu o lima, faʻamauina ile susu mo le 3 minute.

Pe a togafitia le taotoga taʻavale poʻo le tulivae o tagata foaʻi, o le paʻu e faʻasalaina faʻaluaina i ni vavae eseʻese o le gau, ma faʻafefeteina i le oloa. O le taimi faʻaaliga pe a uma togafitiga e 2 minute I le afiafi o le taotoga, o le tagata gasegase e taʻele (bath), sui ofu.

A faʻapipiʻi le taotoga, o le paʻu e soloi (i le tasi itu) faʻatasi ai ma se mea e leai se mea e faʻamamaina e faʻamamaina i se oloa. Le taimi faʻaaliga pe a maeʻa le gaioiga 1 min Mo le faʻamaʻiina o luga ole laupepa laiti (e aofia ai laulau, meafaigaluega, nofoa faʻataʻavalevale), o solo ua soloi i ni solo ua faʻamaluluina i se oloa. Ole fua ole taumafa o le sooupu ile taimi ole togafitiga ile 100 ml / m2.

Aʻo leʻi faʻapalapalaina, o le palapala vaaia ua aveesea mai fomaʻi:

  • mai fafo - faʻaaogaina o ie ua faʻafefiloi i le vai,
  • ua fufuluina vai i totonu o le vai e faʻaaoga ai se afu poʻo se suauu e mulimulitaʻia ai fua faʻataʻi (faʻamaʻi totigilima, apolima).

E fufuluina, fufuluina vai ma fufuluina ipu vai e ala i le kuka poʻo le faʻaaogaina o se tasi o vailaau faʻamaʻi e tusa ai ma tulafono ua fautuaina mo le hepatitis (parent tubes) (mo le tuberculosis - e tusa ai ma tulafono ua fautuaina mo lenei faʻamaʻi), e tusa ai ma faʻamatalaga oi ai nei.

A maeʻa ona aveese le vailaau oona, o le a faʻauʻuina uma oloa i le vaifofo a le sooupu, faʻatumu ai fale ma vaʻaia ma ia. O oloa faatau atu ua faatofuina e le tutusa. O pusa e iai le vaifofo e tatau ona tapunia ma tapuni e puipuia ai le faʻaleleia o le ava ma faʻaitiitia ai lona faʻamalosi.

Mo le puipuia faʻafuaseʻi o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le tele o feusuaʻiga o le fofo, o le mucous membranes o le fausiaina o le urogenital tract ma le paʻu o le paʻu e tatau ona togafitia i le sili atu ma le 2 itula pe a uma ona faia se feusuaiga. O le togafitia o le mumū o le urethra poʻo le vevela e aofia ai le faʻatinoina o le solution e 0.05% chlorhexidine i le pito i lalo o le urinary using a catheter. A maeʻa togafitiga puipui, e le fautuaina e urinate mo le 2 itula.

Mo le togafitia o le manua, o le 0.05% o le chlorhexidine solution e faʻaaogaina i le faiga o le faʻavaivai poʻo le faʻatoga 2-3 taimi i le aso.

Faʻaiʻuga

O le faʻasalalauga e lapatai mai ai le ono mafai ona atiaʻe le itu o aʻafiaga nei pe a faatonuina le chlorhexidine:

  • afaina o le tino (paʻu paʻu),
  • vevela paʻu
  • sasaa
  • dermatitis.

Contraindications

O le chlorhexidine ua faʻailogaina i mataupu nei:

  • hypersensitivity i le chlorhexidine.

E tumau pea lona malosi i le i ai o ni mea le mama o le toto ma vailaau oona. Aloese mai le faafesootai o mata (sei vagana ai se ituaiga o fualaau faapitoa e faamoemoe mo le fufuluina o mata), faapea foi ma le faafesootai ma masini ma le nusi tusi.

Faʻasalaga

A faʻamaʻalo le vailaʻau, faʻaaogaina le taele, faʻaaogaina o le carbon, ua faʻaalia ma togafitiga faʻamaʻi.

Analogs o le chlorhexidine, o le tau i falemaʻi

Afai e tatau ai, e mafai ona e suia Chlorhexidine ma se mea tutusa o le mea oona - o fualaau nei:

I le filifilia o analogues, e taua le malamalama o faatonuga mo le faʻaaogaina o le chlorhexidine, o le tau ma iloiloga o fualaau faʻasaina e tutusa ma aʻafiaga e le faʻaaogaina. E taua le maua o se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi ae le o le faia o se vailaau tutoʻatasi o fualaau faasaina.

Taumafa i falemaʻi a Rusia: Fofo o le chlorhexidine 0.05% 100 ml - mai le 10 ruuga, vaiinu 0.5% 100 ml (spray) - mai 20 ruulu, suppositories vaʻai Chlorhexidine 16mg 10pcs. - mai le 163 rubles, e tusa ai ma le 683 falemaʻi.

Teu i le vevela o le potu i se nofoaga pogisa e le mafai e tamaiti ona maua. E tolu tausaga le ola o le taligalu.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

Fofo mo le faʻaaogaina i fafo ma fafo, fofo mo le faʻaaogaina i fafo

O le chlorhexidine e avea o se sui faʻasolosolo faʻasolosolo ma togafitiga e faʻaaogaina i luga ma pito i luga. 0.05, 0.2 ma le 0.5% o vaifofo o loʻo faʻaaogaina i le faiga o le faʻavaivai, fufuluina ma le faʻaaogaina - 5-10 ml o le fofo e faʻaaogaina i luga o le paʻu o le paʻu poʻo le mucous membranes ma se faʻaaliga o 1-3 minute 2-3 taimi i le aso (i luga o le vavao poʻo le faʻavaivai).

A o faagasolo le togafitiga mama o lima o tagata fomaʻi, e 5 ml o le oloa e faʻaaogaina i lima ma olopala i totonu o le paʻu mo le 2 minute.

Pe a togafitia lima o le fomai tipitipi ao leʻi faʻaaogaina le oloa, e fufulu lelei lima i le vai mafanafana ma le fasimoli ile fale mo le 2 minute, faʻamagoina i se fasi siama gau. Ma, i luga o lima malogo, e faʻaaogaina le oloa i vaega o le 5 ml (a itiiti ifo ma le 2 taimi) ma sapalai i totonu o le paʻu o lima, faʻamauina ile susu mo le 3 minute.

Pe a togafitia le taotoga taʻavale poʻo le tulivae o tagata foaʻi, o le paʻu e faʻasalaina faʻaluaina i ni vavae eseʻese o le gau, ma faʻafefeteina i le oloa. O le taimi faʻaaliga pe a uma togafitiga e 2 minute I le afiafi o le taotoga, o le tagata gasegase e taʻele (bath), sui ofu. A faʻapipiʻi le taotoga, o le paʻu e soloi (i le tasi itu) faʻatasi ai ma se mea e leai se mea e faʻamamaina e faʻamamaina i se oloa. Le taimi faʻaaliga pe a maeʻa le gaioiga 1 min Mo le faʻamaʻiina o luga o vaega laiti (e aofia ai laulau, meafaigaluega, nofoa o nofoa faʻataʻavalevale), o solo e soloi i fulufulu ua gaosia i se oloa. Ole fua ole taumafa o le sooupu ile taimi ole togafitiga ile 100 ml / m2.

Aʻo leʻi faʻapalapalaina, o mea leaga le vaaia o loʻo aveesea mai masini faʻapitoa: mai le pito i fafo - faatasi ai ma le fesoasoani o solo solo 'ua faʻamaluluina i le vai, ua fufulu vai i totonu o le vai e faʻaaoga ai se afu poʻo se tui i le tausisia o faʻamaʻi faʻamaʻi (totini lima, pusi). E fufuluina, fufuluina vai ma fufuluina ipu vai e ala i le kuka poʻo le faʻaaogaina o se tasi o vailaau faʻamaʻi e tusa ai ma tulafono ua fautuaina mo le hepatitis (parent tubes) (mo le tuberculosis - e tusa ai ma tulafono ua fautuaina mo lenei faʻamaʻi), e tusa ai ma faʻamatalaga oi ai nei. A maeʻa ona aveese le vailaau oona, o le a faʻauʻuina uma oloa i le vaifofo a le sooupu, faʻatumu ai fale ma vaʻaia ma ia. O oloa faatau atu ua faatofuina e le tutusa. O pusa e iai le vaifofo e tatau ona tapunia ma tapuni e puipuia ai le faʻaleleia o le ava ma faʻaitiitia ai lona faʻamalosi.

Lafo mo le faʻaaogaina fafo

I le taimi o togafitiga mama o lima o fomaʻi, e 5 ml o le oloa e faʻaaogaina i lima ma olopala i le paʻu mo le 2 minute.

O suppositories Chlorhexidine e faʻaaogaina i fafo. I le taimi muamua na faʻatuina atu ai le suppository mai le afifiina o le telefoni feaveai, ulufale i totonu o le va i le pito sili. 1 mea faʻapitoa 2 taimi i le aso mo le 7-10 aso. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻalauteleina le togafitiga e oʻo atu i le 20 aso.

Faʻataʻitaʻiga

Chlorhexidine o se vailaʻau faʻapitoa.

O loʻo aʻafia i siama siama ma siama-siama (Treponema pallidum, Chlamydia spp., Ureaplasma spp., Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas vaginalis, Gardnerella vaginalis, Bacteroides fragilis), e aofia ai togafitiga o siama faosocomial ma le tuberculosis, HIV, tuberculosis, HIV, tuberculosis, HIV, tuberculosis, tuberculosis, viruses, herpes, rotaviruses, enteroviruses, influenza ma isi vailaau faʻamaʻi vailaʻau faʻamaʻi), o le siv-like fungi o le genus Candida, dermatophytes. O nisi o faʻalavelave o le Pseudomonas spp., Proteus spp. E vaivai tele i le fualaau faasaina, ma o vailaʻau faʻasaina o siama ma siama oona e puipuia. E le solia le gaioiga o le lactobacilli.

Faatonuga faapitoa

I maʻi ma gasegase o le faiai o le faiʻai, o manua o le vavaelaʻau, o le gaogao o le membrane typhoani, faʻafesoʻotaʻi ma luga o le faiʻai, maso, ma le pito o le taliga totonu e tatau ona alofia.

I le tulaga o le faʻafesoʻotaʻi ma mata mucous o mata, e tatau ona fufulu vave ma maeʻaeʻa i le vai.

O le fatu o mea e mama ai le hypochlorite i luga o masini na muaʻi fesoʻotaʻi ma sauniuniga chlorhexidine e mafai ona faʻapogai ai ni mea enaena i luga oi latou.

O le aʻafiaga o le aʻafiaga e faʻateleina i le faateleina o le vevela. I le vevela i luga atu o le 100 tikeri C, o le vailaau faʻasolosolo e faʻaleagaina.

E le fautuaina le faʻaoga faʻatasi ma le iodine.

Fegalegaleaiga

O le chlorhexidine e faʻaaogaina i se siosiomaga le faaituau, i le pH o le 5-8 o le eseesega i le gaoioiga e laʻititi, i le pH o le silia ma le 8 faʻasoesa. O le faʻaaogaina o le vai malosi e faʻaititia ai mea taua.

Faʻataʻitaʻiga e feteʻenaʻi ma le fasimoli, alkalis, ma isi mea faʻapitoa (colloids, gum arabic, carboxymethyl cellulose).

E faʻatusatusa i sauniuniga e aofia ai le vaega faʻateʻa (benzalkonium chloride, lemonimonimo bromide).

O le ethyl alcohol e faʻaleleia ai le lelei o le fualaau faasaina.

I le faʻaaogaina o suppositories, o le pulega faʻapitoa faʻapitoa e tasi ma iodine e aofia ai vailaʻau e le fautuaina. O le falemaʻi i totonu o fafo e leai se aʻafiaga o le aoga ma le faapalepale o mea faʻapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga