Meainu minerale mo pancreatitis: auala ma le tele e inu ai, igoa

O le faateleina poʻo le faʻaitiitia o le galuega faalilolilo a le pancreas, o le vai filifilia lelei ma le pancreatitis o loʻo i ai se aoga aoga i le gaioiga o le tino. O mana faamalolo o punaoa faalenatura ma le lelei o le inu ava i togafitiga faigata o faamaʻi o le gastrointestinal tract ua faʻateleina ona faʻamaonia.

Ina ia mafai e le vai o le minerale ona i ai le malosi o le togafitiga o le tino i luga o se okeni maʻi, ao le i faaaogaina, o le tuufaatasiga o le oloa ma faailoga mo lona faaaogaina e tatau ona suesueina ma le totoa.

O mea faʻamalolo ma le faʻaleleia o vaʻalele o loʻo fuafuaina i le ituaiga ma le aofaʻi o vailaʻau o loʻo i totonu o la latou tuufaatasiga ma gaioiga maualuga (salts, elemene elemene).

E tusa ai ma le maualuga o le togafitiga o le tino, o le inuina o le vai o le minerale ua vaevaeina i vaega nei:

  • Fomaʻi - faatasi ai ma le faʻaogaina o minerale aoga o le itiiti ifo ma le 10 g / lita. Faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi ma gasegase faʻamaʻi.
  • Falemaʻi ma potuʻai. Vaʻaia faalenatura ma le salinity 1 to 10 g / l. I le laasaga o le faʻamagaloga, faʻapea foi mo faamoemoega puipuia, ua faatagaina i latou e faʻaaoga mo vasega pupuu.
  • Canteens - faʻatasi ai ma le maualalo o le salts ma le bio-substances (e le silia le 1 g / l). Faʻatagaina i aso uma e faʻaaogaina i le tele o mea.

O loʻo i ai se faʻavasegaga o vai oona e ala i vailaʻau kemini. O le lisi o vailaʻau oona e faʻaaogaina mo faʻafitauli o meaʻai e aofia ai:

  • bicarbonate (alkaline),
  • sulfate,
  • glandular
  • magnesium
  • chloride
  • sulfide (hydrogen sulfide),
  • carbon dioxide
  • faʻasala ma isi

O le a le vai inu e mafai ona ou inu i le pancreatitis

O le taumafataga ma le faatulagaina lelei o mea inu ava e le taua tele i le togafitiga o pancreatitis nai lo togafitiga faafomaʻi. I le faʻaleagaina o gaioioiga i le pancreas, e fautuaina e faʻaaoga:

  • vailaau faafomai, vailaau-vai laulau,
  • sulfate-bicarbonate, chloride-bicarbonate sodium,
  • e aunoa ma le kesi
  • mafanafana e oo atu i le 35-40 ° C.

Afai e faigata ia oe ona filifilia le ituaiga saʻo o oloa e mafai ona faʻamalosia le fomaʻi (gastroenterologist, therapist, fomaʻi).

Mea aoga

Ona o le i ai i le tuufaatasiga o mea aoga, o vai o minerale e tele mea e faʻamalolo ai:

  • sodium e aofia ai i le gaosia o le gastric juice, le faʻafouina o enzymes pancreatic, faʻamautuina le metabolism-masima, faʻaleleia galuega o le tino,
  • o le calcium o se vaega o sela ma totoga o le tino, e nafa ma le malosi o le skeleton, faʻasaʻo faʻamaoniga o le faʻaogaina o le tino,
  • magnesium e faamaopoopo le galuega a le fatu, faʻamavaeina mafuaaga o pathoces vascular, e puipuia ai le fausiaina o maa i totonu o le vevela,
  • uʻamea faʻateleina le teteʻe lautele o le tino i aʻafiaga i fafo atu o le tino, faʻaosofia ai le totoina o le toto, faʻaleleia ai le hemoglobin i totonu o le toto, faʻaleleia le galalaina,
  • chlorine e lagolagoina metabolic process, faʻamalosia le pulefaʻatasia o le suka gastric, fesoasoani e faʻalauteleina le manaʻo, taofia le faʻamalolo,
  • eletise o le sulfate e taofia ai le puleaina gaosia, faʻaleleia le pulelaulele,
  • bionarbonate anions, faʻamaonia le gaioiga o le manava, faʻaleleia le gaioiga o vitamini B, faʻateleina le motumotu.

Fomai tipitipi faafomaʻi

Soʻo se mumū i totonu o le tino e faʻaleagaina le galuega a le okeni na aʻafia. A iai taimi e faigata ai ona maua le meaai, ma e maua e le fomaʻi le "pancreatitis" pe a maeʻa le suʻega, ona manino lea o le mafuaʻaga o lenei mea o se faʻafitauli o le pancreas ona o le atinaʻeina o le inflammatory process. Ma o iinei tatou te feagai ai ma se tulaga e le mafaamatalaina: matou te lagona le leaga tele, vaivai i totonu o le manava, leisa, ma le fomai, nai lo le faatonuina o vailaau malolosi, fautua atu se meaʻai poo le anapogi foi i le tua o le inu tele o vai. E sili atu le taua o le pancreatitis vai e mafai ona sui ai togafitiga fualaau?

Pancreatitis togafitiga ma vai

O le faʻalavelaveina o le pancreas e aʻafia ai le faʻaogaina o meaʻai, faʻalavelaveina ai le faagasologa o le faʻaogaina o meaai, faʻalavelaveina le metabolism, lea e aʻafia ai le atinaʻeina o pathologies endocrin, faʻaalia ai le le mautonu i le olaga, lea e le afaina ai le lelei o le olaga. Ma e foliga mai e ese lava o le vai i le pancreatitis e mafai ona suia se mea i lenei tulaga. Ae ui i lea, o le mea lea, ma o fautuaga a fomaʻi faapitoa o se faʻamaoniga faigofie lenei.

E mafai ona tupu le faʻaogaina o le mimiti i le pancreas, e le gata i se foliga gasegase ma tiga matuitui, ma i taimi masani ma le gaioiga ma le mamafa i totonu o le manava. Ae i soo se ituaiga pancreatitis e tupu, o le faavae o lona togafitiga e tumau pea le mate, e aunoa ma se fualaau e maua ai naʻo se aafiaga puupuu.

Ae o mea taumafa taumafa e eseese. Afai o le pancreatitis e masani ai, o fomaʻi e na o le tele o tapulaʻa e maua ai i le taumafataga, o lona uiga o se togafitiga faʻapitoa (poʻo se faʻalavelave tele o le pancreatitis), latou te fautuaina oe ia tuʻuina atu meaai uma mo se taimi, ma tuʻu ai vai i le taumafataga. Ae fautuaina e le gastroenterologists le tele o vai (a itiiti ifo i le 1.5-2 lita i le aso), e tusa lava pe e te le lagonaina.

O le fautuaga e inuina le tele o vai e le o se mea faʻafuaseʻi, aua e iloa e tagata uma oo tatou tino mo le tele o vaega e aofia ai le vai, ma o loʻo faʻapipiʻiina ia mea i taimi o taumafataga ma meainu. Ae a leai se meaai, e mafai e se tagata ona tumau umi atu nai lo le leai o se vai. I le leai o se meaʻai, e mafai e se tagata ona na o le fiaai ma nisi mea e paʻu ai le mamafa, ae afai e le maua e le tino le tele o le suavai o loʻo manaʻomia, o le a amata ona faʻamalūina, e mafua ai le le lelei o le toto ma toetoe o totoga uma ma tino. E le mafai ona faatagaina lenei mea i soo se auala, ae maise lava mo togafitiga faafomaʻi, o le mafuaaga lea e tumau ai le inu o vai i fomaʻi ma tagata fai meaʻai.

O le a le uiga o fomaʻi i le upu "vai", aua e mafai foi ona eseese, ma o le a le ituaiga vai e mafai ona e inu i pancreatitis?

O a vai e lelei mo pancreatitis?

O le a tatou talanoa e uiga i aoga o le vai oona mo le pancreatitis i se taimi mulimuli ane, ona o le toatele ua leva ona latou vaaia pancreatitis tumau i luga o fagu o vailaau ma vailaau vai-vai i totonu o faailoga mo le faaaogaina, o lea e masani lava e le masalomia e uiga i sea vai. Ae o le natura o le tagata e inu ai e le gata i le vai oona, ae faapena foi isi ituaiga vai. O le a le tala a fomaʻi e uiga ia i latou?

Talu ai ona o le tiga o le tulaga o le pancreas e faʻaleagaina ai le faʻaogaina atoa o le faʻaleleia o otaota, e tatau ona e faʻaeteete e le gata i le filifilia o meaai, ae inu foʻi. E manino lava o mea suamalie suamalie, ava malosi, ma mea e teu ai oloa e le talafeagai mo pancreatitis, ae o mea teuteu ma meaʻai o laau e iai le aʻafiaga o le inflammatory (chamomile, calendula, immortelle) o le a naʻo le ala, aua o le a latou fesoasoani e aveese le fiainu ma faʻaitiitia le mumū.

Ae o le lauti, e lelei tele le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai ona natura masani. E sili atu pe afai o le lanu lanumeamata. Ae i soo se tulaga, e le manaʻomia le malosi o le vai ma maua ai le suka. Nai lo o le lauti, e mafai foi ona e inu i se teuteu o aisa po o se maile, ae e tatau ona e faaeteete i le mea mulimuli.

Ae o le vai lava ia, o le vai mai le tap e le mafai ona mafaufauina o se vai talafeagai. O lona tuufaatasiga o meaʻai o minerale e masani lava o le uʻamea o paipa paipa paipa ma chlorine, faʻaaogaina mo le faʻamaʻiina, lea e le mafai ona feagai ma microbes uma o loʻo maua i vai vai ma paipa vai. Fomaʻi faʻatagaina na o le vai na o le afaina. O le aoga o lea mea ua na o le tau faasaga i le faʻamalolo.

Faʻatasi ai ma se tulaga mautinoa, e faʻafesoʻotaʻi foʻi fomaʻi i le vaipuna, o le faʻamaʻiina lea o loʻo solia pe a tulaʻi i luga. Ioe, o lenei vai e saoloto mai le tele o mea leaga faʻaleagaina lea e maua i nisi taimi i le vai inu, ae e le mafai ona e mautinoa atoatoa e uiga i se siama siama. Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e inu vai mai punavai ua saunia faapitoa, ma e sili atu le lelei ona taʻalo lelei ma faʻafefe.

I totonu o faleoloa e mafai ona e saogalemu ma le taugofie ona faʻatau vai ua faʻamamāina lea ua pasi 5 pe 7 tikeri o le faʻamamaina. O ia vai e mafai ona onā i le tele o mea, e fufuluina lelei le tino, e ui lava e leai se mea aoga e totoe pe a maeʻaeʻa. E mafai foi ona faʻamamaina vai i le fale e ala i le faʻatauina o se faamama faapitoa ile faleoloa.

Talu ai nei lava, ua tele le taulai atu i le vai ua faatulagaina, lea o loo i totonu o lona fausaga e latalata i vai o le tino, o lona uiga e sili atu le gauaiina e le tino, ma maua ai se faamalologa. E tusa ai ma le tele o iloiloga, faʻafefe vai (ua taua o le suavai) ma pancreatitis o loʻo i ai se taunuuga lelei tele, e fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolism ma le faʻaleleia o le tulaga o le pancreas. I le auala, o se vai ua faʻaleleia e le gata o se faʻamalologa lautele, ae o se toe faafouina foi.

Ma o iinei tatou te o mai ai i se itu sili ona taua. Faatasi ai ma le mumu o le pancreas, e taua tele le le gata o le vai tatou te inu ai, ae faapena foi le vevela o le vai ua faʻaaogaina. E matua faasaina le inuina o le vai malulu ma vai inu i le pancreatitis. E moni lava lenei mea i le suasusu suamalie, lea e tele e toso i totonu o pusaaisa o pusaaisa, ona inu ai lea i le vevela, e aunoa ma le faatali mo le aisa ma faʻafefe ai le vai i le vevela vevela.

O le vai e faʻaaogaina mo le mumū o le pancreas e tatau ona i ai i le vevela vevela pe vevela foi le mafanafana. Mea inu vevela (pei o meaʻai) e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻamaʻi e le itiiti ifo nai lo le malulu.

Meainu minerale mo pancreatitis

Ia, o iinei tatou te o mai i le mea sili ona fiafia i ai mo pancreatitis. O le mea moni, e le o lona uiga e tatau ona e inuina vai inu. Ae ui i lea, o le "vai oona" e taua ona o loo i ai se vaega faapitoa o mea oona, lea e tutusa ma o tatou tino. Ae o le sili atu o minerale, e pei ona matou iloa, e le itiiti ifo le lamatia nai lo le leai.

Ma e ese le vai o minerale. E faʻalagolago i le tuufaatasiga o minerale o loʻo i ai.

O fea oi ai minerale i totonu o le vai? Sei o tatou ola i le mea moni e faapea o le vai masani lenei, o le puna lea o loʻo loloto loloto lalo ifo. O iina, i le loloto, o lena suavai e maua ai faʻamalolologa, faʻapena ona faʻaopoopoina ia lava ia minerale aoga ma salts, e talafeagai mo o tatou tino. O le tele o vailaʻau e aofia ai le potassium, calcium ma le sodium, ae o loʻo i ai foi mea e aofia ai le uʻamea, magnesium, boron, chlorine, fluorine, ma isi elemene e taua i tagata.

O le vai mai i faʻavae eseese e iai sona lava tulaga tulagaese. E mafai ona ese uma i mea faʻaopopo minerale o loʻo maua i le vai ma i totonu o mea o nei mea faaopoopo, lea e taua foi pe a faatonuina le vai mo togafitiga faafomaʻi.

I luga o fagu vai, e mafai e se tasi ona faitau ia tusiga na faia i totonu o se tamai vai papatiso: hydrocarbonate, sulfate, sodium hydrogencarbonate, chloride, etc. O nei upu e faʻaalia ai le i ai i totonu o le vai o nisi masima e maua ai se togafiti o togafitiga faʻapitoa, o se lisi e mafai foi ona faitauina i luga o le igoa.

E i ai le tele o vailaʻau o le vai o le mineral e eseese i totonu oa latou mea oona ma o latou masima. O le aofaʻiga atoa o le vai faʻalanatura masani e mai le 0 i le 1 g mo le 1 kupita mita. dm. I le laulau o vai inu, o lenei fuataga e oʻo ile 2 g i le lita. O ituaiga uma o vai e mafai ona faʻaumatia i ni aofaiga tele mo tagata mamai ma soifua maloloina.

Laʻau togafitiga faafomaʻi ma le faʻamaloloina o vailaʻau, lea e masani ona fautuaina e fomaʻi mo pancreatitis ma le tele o isi faʻamaʻi, e aofia ai le tele o vaega taua. I le tulaga muamua, o le aofaiga atoa o le otaota e mafai ona ese mai le 2 i le 8 g i le lita, i le lona lua e sili atu ma le 8 mg i le 1 kupita mita. dm.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le taua o le vai oona mo le togafitiga o faʻamaʻi eseese o loʻo taoto tonu lava i lona tamaoaiga o le minerale ma le maualuga o mea o masima ma minerale. Ma o le mea e sili ona taua, faʻatasi ai ma le tele o faʻalavelave, ua faatonuina e inu vai mafanafana mafanafana e aunoa ma le kesi. O le vai vevela e tatau ona malamalama o se vai o lona mahana e latalata i le vevela o le tino o le tagata (38-40 tikeri).

O le fea vai vai e sili ona manaʻo ai: fagu pe faʻasaʻo mai le punavai? E ui i le mea moni e faapea o se fale teu vai inu palasitika ma ipu fagu tioata ua manatu e sili atu ona taugofie, faatasi ai ma se tulaga faigata o pancreatitis, ua fautuaina e fomaʻi latou te mananao pea i le suavai fou mai le punavai, lea e masani ona i ai le vevela talafeagai lea e manatu i ai le maualuga. Afai e te filifili i le va o le palasitika ma le tioata, ona tatau loa lea o le filifiliga ona paʻu i fagu tioata i le vai, talu ai e le mafai e le tioata ona faia ni fetuunaiga i le mineral composition ma le lelei o le vai, lea e le mafai i taimi uma i le tulaga o le faʻaaogaina o fagu palasitika.

O le mineral water mo pancreatitis o se tasi lea o mea sili ona taua o le faamalologa. I le taimi lava e tasi, e taua mea uma i lona faaaogaina: uiga ma le vevela o le vai, taimi o lona mauaina. I le faʻaaogaina o nei faailoilo, e mafai ai e se tasi ona ausia le tele o aʻafiaga i luga o le faʻaogaina o le tino i lona tino atoa ma ona totoga taʻitasi.

I le togafitiga o pancreatitis, o le mea e sili ona lelei e tuʻuina atu i le vai oona ma le vaivai ma le faʻaogaina o le mineralization. O vai vai laʻau vai e iai le sulfuri, calcium, bicarbonates ma sulfates e faʻaaogaina. O le faiga o le gaioiga o le vai i pancreatitis e faʻavae i luga o le faʻaosofiaina poʻo le faʻafefeina o le gaosiga o le sua o le pancreatic. E faʻalagolago lava i le taimi o le faʻaaogaina o le vai.

Na maitauina e fomaʻi o le aveina o le suavai ma meaʻai e faʻaleleia ai le gaosiga o faʻamalosi tino, ae afai e te inuina le vai lava lea e tasi i le itula ao le i ai se taumafataga, o lona gaosiga e faʻasaina. Afai e maʻi le pancreas, e faigata ia te ia ona taulima lana galuega. O le faʻaaogaina o le vai oona ma meaʻai e mafai ona faʻaoʻoina ai le mamafa o le suavai, faʻamalosia e maua ai le sua o le pani, aʻo fautuaina le tino e faʻamautinoa le maualuga o le filemu.

A aunoa ma le malamalama i le faiga o le gaioiga o le vai ma le tele o ituaiga o faʻaaogaina, e le mafai ona faʻaaoga vai inu laʻau mo togafitiga o pancreatitis, ina ia le aʻafia faʻafuaseʻi le tulaga.

E tele faʻamatalaga Initaneti e faʻasoa faʻatasi faʻamatalaga e uiga i aoga o le vai oona i le faʻateleina o le pancreatitis. O fomai i lenei mataupu e ese le tulaga, ma finau faapea ao faagasolo taimi e tatau ai, e tatau ona tuuina atu i le vai manino ma le teuteuga o laau. E tusa ai ma le molimau a le fomaʻi, e mafai ona e suʻeina se vai inu vai i le itula ao le i faia taumafataga, pe a amata ona mou ese atu le vevela.

O le mea lautele, o le pancreatitis ogaoga o se togafitiga e manaʻomia ona togafitiga i se falemai i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi, ae le o le mafaufau ia te ia lava ma fesoasoani i le tiga o le tino ma le vai mafanafana (e pei ona fautuaina mai e le au faitau a latou iloiloga).

Ae o le pancreatitis le tumau i le faamagaloga, o le a maua ai se aoga aoga pe a nutimomoia i le taimi e tasi ma meaai poo 15-20 minute aʻo lei faia se taumafataga, e pei ona fautuaina e le tele o fomaʻi. E faʻaitiitia ai le faʻamalosi i le pancreas ma ona ala, ma e fesoasoani foi e puipuia faʻamalosia atili o le faʻamaʻi.

O se itu taua e faapea, mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona faʻaaogaina vai inu e aunoa ma le kesi. Afai e te faʻaaogaina se vai moli mai fagu, e tatau ona e sasaa muamua i totonu o se tioata ma fafagu i se sipuni e faatali seʻi oʻo i fafo le kesi. O le faʻavevelaina atili o le vai o le a fesoasoani e aveesea le totoe o le CO2 ma faʻamalosi vai.

Igoa o vai inu minerale ua faamaonia mo pancreatitis

E mafai ona matou fai atu o tagata gasegase o le pancreatitis e le tumau e aunoa ma ni suavai lelei ma vai faamalolo, aua o loo i ai se lisi lautele o vai o minerale, o le faaaogaina i le faiga o le pancreatitis therapy e maua ai taunuuga taua. O le mea moni, e masani ona fautuaina ia vailaʻau vailaʻau ma vailaʻau vai e tatau ona faʻaaogaina pe a fai e faatonuina e se gastroenterologist. E tatau ona tuʻuina atu i le hydrocarbonate vai, talu ai o le vai alkaline ma le pancreatitis lea e faʻamautu ai le tafe o le manava faʻanatura ma le vevela.

O nisi nei o filifiliga mo vai oona mai i latou ua manatu e sili ona faigofie ma aoga mo pancreatitis, lea e mafua ona o lo latou i ai i taimi uma i faʻamaumauga:

  • "Smirnovskaya" - vai mai le vaega o fomaʻi ma minerale. E sau mai le Tervropol Territory (Rusia). E i ai le tuufaatasiga o minerale i le va o le 3-4 g i le lita. O lona tuufaatasiga masani o bicarbonates, sulfates ma chlorides. Cationic - calcium, magnesium ma le sodium. Faʻaaogāina o le vai mai se punavai ola, e le mafai ona vevela, talu ai o loʻo i ai le faʻalauiloa o le vevela i totonu o le 39 ° C. E mafai ona maua i le vai paʻu igoa "Smirnovskaya" ma le "Slavyanovskaya". Le igoa o le faalagolago i le nofoaga (ma, e tusa ai ma le numera) o le vaieli na aumai mai le vai.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o lenei vai o le pancreatitis, o maʻi faʻaleagafesa, faʻamaʻi gasegase o le gasegase o le tino e le o suia ma maualuga maualuga. O loʻo faʻamatalaina foʻi mo pathoces o le ate, o le gall vladder and system urinary.

  • "Luzhanskaya" o se tasi o vai o minerale o Transcarpathia (Iukureini). O le aofaiga atoa o minerale i totonu o le vai e tafe mai le 2.7 i le 4.8 g i le lita, lea e mafai ai ona vavaeina o fomaʻi ma vailaʻau. O lenei vai e tutusa lava le tuufaatasiga, ma ua faaopoopo atu le magnesium i nofoaga. O se vaega o vai mai lenei faasologa o le i ai lea o le vai orthoboric i totonu.

O lenei vodka vailaka faʻamalolo faʻateleina e tutusa lava faailoga mo le faʻaaogaina o Smirnovskaya. O nisi taimi e faʻamaonia ma faʻaitiitia le puipuiga.

E fautuaina e inu i se vasega faalemasina 2-4 taimi i le tausaga.

Ole suavai o lenei faasologa e aofia ai Svalyava, Polyana Kupel ma Polyana Kvasova, lea e mafai foi ona filifilia e avea o se vai vaifofo mo le mumu o le pancreatic inflammation.

  • O Borjomi o se malolo mai le sunny Georgia. O lenei suavai suamalie e aʻafia foi i le vaega o fomaʻi ma vailaʻau. O loʻo i ai se puna mai mauga, ma o le aofaʻiga atoa o meaʻai o loʻo i ai faʻamau i le lautele o le 5-7.5 g i le lita. I luga o le faʻailoga o le fagu o loʻo i ai le vai o le minerale e mafai ona e maua ai lona fatuga. E tusa ai ma lenei faʻamatalaga, o le vai ei ai le maualuga o meaʻai o le calcium, sodium, magnesium ma le tuufaatasiga o le sodium ma le potassium, ma o lona tuufaatasiga tutusa e talitutusa ma vai o loʻo i luga. Ae ui i lea, o le mea moni, o le vai ua faʻamaoaigaina ma minerale malosi. E tusa ma le 60 elemene e aoga mo le tino na maua i totonu.

O se tasi o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o sea suavai taua o le pancreatitis.

  • Omea moli "Essentuki", faapea foi ma le "Smirnovskaya", na amata mai i le Stavropol Territory (Russian Federation). O le tele o vai vailaau-laulau i lalo o le igoa "Essentuki" mo pancreatiti, o ituaiga alkaline o vai ua faatonuina e aveesea mai vaieli ma numera 4, 17 ma le 20, o lea e faaopoopo ai se numera tutusa i lo latou igoa.

"Essentuki-4" - vai hydrocarbonate mineral water. E maua le salinity (7-10 g i le lita). E aofia ai le konisini, magnesium, potassium + sodium, e tutusa ma isi tuufaatasiga oona ma boric acid.

"Essentuki-17" - vai ma le salinity maualuga (mai le 10 i le 14 g i le lita), tutusa i le tuufaatasiga i le "Essuntuki-4". O lenei vai e faʻaaogaina i vailaʻau, o lona uiga o lona faʻaaogaina e tatau ona matua faʻataʻitaʻiina. E le fetaui mo le tineia o le fia inu.

"Essentuki-20" - vai vai maualalo (mai le 0.3 i le 1.4 g i le lita) ma se mea tutusa (e aunoa ma le acidic acid).

  • Laʻau meli-teuina o vai o le gas masani mai le vevela vevela (vevela i fafo o le vaieli mai le 57 i le 64 ° C). O le vai (ma e tusa ma le 40 oi latou) o loʻo latalata i le taulaga o Jemruk i Armenia. E aofia i le vaega o le hydrocarbonate-sodium-sulfate-silicon water.
  • O Sulinka o le vai faamalolo mai Slovakia. O le aofaʻi o minerale o loʻo i ai e mai le 3.1-7.5 g i le lita, o lea e taua ai o le fomaʻi-falemaʻi. O Mineralka o le a maua le tele o elemene taua:
  • O le mea faʻapitoa o le calcium, magnesium, sodium, potassium, lithium, seleni,
  • Tuʻu faʻasosolo - bicarbonates, sulfates, chlorides, fluorides ma iodides.

O lenei vodka e faʻamaonia i se faʻamalologa faʻaleagaina, ae fesoasoani foi e faʻaitiitia le ono toe foʻi i le pancreatitis.

  • Laʻau eletise maualalo-mineralized mai Truskavets "Naftusya". O lenei vai uigaese e iai le manogi o le suauu (mai le mea lea o le igoa) ma le tele o mea e maua ai minerale, na tuʻuina i totonu o se siʻosiʻomaga laʻitiiti (atoa le 0.6-0.85 g i le lita). E fesoasoani e faʻamafiesea ai le faʻamaʻi ma faʻamaonia ai le pancreas.
  • Arkhyz o le vai minerale mai Karachay-Cherkessia ma le maualalo o le salinity (0.2-0.35 g i le lita), lea e mafai ona onā e aunoa ma ni tapulaa. O lona faavae e liusuavai (fausaga) vai, lea, e ui atu i papa, ua faʻamaoaigaina i minerale aoga.
  • O loʻo maua i Lithuania vai o le chloride-sodium o le gas masani o le Drusnikikai ma se tamaoaiga mauoa o le calcium ma le magnesium. O le vai mai i mea eseese e mafai ona maua ai le salinity o le 2.6 i le 42.8 g i le lita. O ia vai e aoga i ituaiga eseese o maʻi o le gastrointestinal tract.
  • "Morshinskaya" o le vai e sili ona fiafia i ai mai le vaega o Carpathian, lea e faʻamautu lelei ai le faʻaogaina o le faʻaogaina ma faʻamautuina le malosi o le manava. O se tulaga maualalo o le faʻamaʻi (0.1-0.3 g i le lita) e mafai ai e oe ona inu nai lo vai masani, tapunia lou fiainu ma faʻamaloloina lou tino i le taimi e tasi. E aofia ai le tele o calcium, magnesium, chlorides ma sulfates.

E masani ona fesiligia e tagata o le Gastroenterologists lenei fesili: e mafai ona faʻaaoga le vai Donat mai punaoa i Slovenia mo le togafitia o le pancreatitis, lea na manumalo talu ai nei i le maketi i totonu o le atunuu e avea o se oloa maloloina lautele?

O le suamalie "Donat" o loʻo faʻavasegaina o le hydrocarbonate-sulfate magnesium-sodium vai vai. E i ai le gas masani ma e faʻaalia i se maualuga o mea o minerale (e tusa ma le 13 g i le lita). O lenei vodka minerale togafitiga, lea e mafai ona faʻaaogaina i le pancreatitis e tusa ai ma faʻamatalaga ma i se fua faatapulaʻa, e pei o soʻo se vailaʻau. O le mea lea, i le faʻatinoga, o le vai i totonu o le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas e le masani ona faʻaaoga, tuʻuina atu i vailaau-laulau ma laulau vai inu.

Ua matou vavalalata mamao mai vai uma o le minerale e faʻamalosia e fomai mo le faʻaaogaina i le pancreatitis. Ae o le mea autu i le togafitiga o pancreatitis e le o le igoa o le vai lava ia, ae o le sao o lona faʻaoga. Soʻo se vailaʻau oona ma le mumu o le pancreas e tatau ona inu sina vevela. E tatau ona ave ma le faaeteete togafitiga faafomaʻi, e amata i le kuata kuata, ma faasolosolo lava, i le leai o ni uiga le lelei, ia aumaia le aofaiga i le 1 ipu i le 1 fualaau. E mafai ona e inuina vai pe a maeʻa uma le kesi.

O le vai minerale mo pancreatitis e mafai ona faatagaina 2 ituaiga: fagu ma tuusao mai le punavai. E tatau ona tuʻuina atu i le tagata mulimuli, asiasi atu i se tasi o le tele o nofoaga e maua ai le vai mai se punavai o se tasi lea o togafitiga faafomaʻi ma faia i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa. O nofoaga faʻapitoa Balneological o loʻo i vaega eseese o la tatou paneta: Transcarpathia (Ukraine), Essentuki (Stavropol Territory, Rusia), Naroch (i Belarus), Borjomi (Georgia), ma isi. O se gastroenterologist na te faatonuina togafitiga togafitiga pe a uma ona togafitia se maʻi tuga ma ua uma ona maua se faamagaloga o le faamai.

Isi togafitiga o pancreatitis ma le vai

O vailaʻau faʻapitoa e leai se auala e finau ai ma le aganuʻu e uiga i le aoga o le vai mo pancreatiti. E le gata i lea, e mafai ona ia ofoina atu ana fualaau e aoga mo inu pancreatiti. Ave ia le itiiti ifo o le mea e tasi e tetee atu ai i mea leaga.

E tele mea na fai mai e uiga i aoga o le opu ma ona fatu mo pancreatitis. Latou te puipuia le salalau o le mumū ma le teuina o sima calcium i totonu o le apa o le pancreas. Ae o le calcium ma ona masima e mafai ona maua i le anoanoai, mo se faataitaiga, i le vai oona e faʻaaogaina e togafiti ai le pancreatitis. E foliga mai o le togafitiga faʻatasi ma le paʻu o le paʻu ma le minerale o le a fesoasoani e aloese mai taunuuga le lelei o le hydrotherapy.

Ae o le pancreatitis e masani ai, o le dill lava ia e mafai ona faʻaaoga i totonu o le vai nai lo le vai. O se teuteuga o le opu ma ona fatu, po o le vai e taua o le vai, ua manatu o se vaifofo aoga tele mo pancreatitis, lea e faanatinati ai le fiainu ma faamaloloina ai. E leai ni suauu minerale i totonu o ia vai, ae e mauʻoa i gaʻo gaʻo faʻamamafa, vitamini, ma suauu tāua, e le faʻatagaina ai le faʻaleagaina o gaioiga faʻaleleia.

Ma o iinei o se mea taua, o loo matou talanoa e uiga i se teuteuga o meaʻai, ma e le o ni piko ma vaʻavaʻai ma le faʻaopoopoga o mea manogi manogi. O na meainu faatasi ma pancreatitis e matua faasaina.

E i ai tala fou mo le au pele, o le faʻaaogaina mo le pancreatitis ua fautuaina ina ia faʻamapulaʻaina.

O se tasi o suauu masani ma soifua maloloina o le meli, lea e mafai ona taofia ai le le fiafia. Ae ui i lea, e tele felafolafoaiga na siomia ai o ia e uiga i faamanuiaga o se fomaʻi lauiloa mo tagata mamaʻi ma le paʻu o le tino. Ae ui i lea, o le faʻaogaina o le iniseti e faʻaititia ai le gaosiga o le inisalini, lea e talafeagai mo le liua o le kulukose i le malosi. O le faʻaaogaina o laʻau suamalie i faʻamaʻi o le pancreas e mafua mai i le faateleina o le suka o le toto.

Ae afai e te faʻamaʻaʻaina lelei le suamalie ma le gaʻo, o fea la e maua ai le malosi mo le faʻatinoina o mea taua i totonu o le tino? I fua faʻatatau, o le kulukose e tatau ona faʻamalosia. Ma afai e te filifilia mai laʻau suamalie, ona avea lea o se suamalie maloloina, e pei o le meli.

Faʻasologa faʻapitoa mo pancreatitis ma cholecystitis fautuaina e faʻaaogaina le meli i lona mama, ae i le paluga i le vai. O le meli ma le pancreatitis o le a avea ma puna o le glucose aoga. Ma ia sauniuni e faigofie lava: ia na o le 1 tbsp. l meli vai i totonu o le ½ ipu o sina vai vevela. O le inu i se vailaau lelei, lea o le a avea foi ma puna o vitamini ma minerale e tatau ai mo se tagata, e te manaomia i le taeao i luga o se manava gaogao.

Ae ui i lea, o nisi o taimi o tagata e fiafia i mea masani a le malo e aveʻesea e le aoga o fualaau aina ma fualaʻau o loʻo faʻaaogaina ia latou galo ai e oʻo lava i se fomaʻi lauiloa e mafai ona faʻaleagaina pe afai e le faʻaaoga mo lona faʻamoemoe.

O le mea lea, o suavai sili ona fiafia i ai tagata uma ma lemoni, o se punavai o le vaitamini C, puipuiga mai le malulu, o se auala e faamalosia ai le puipuiga o le tino, ma isi mea, faatasi ai ma le pancreatitis e mafai ona sili atu ona faigata i le maʻi. A uma lava, o le lemoni i soo se ituaiga i le taimi o le mumunia o le pancreatic e matua faʻasaina ona o mea o loʻo i totonu o le citric acids, citral, limonene ma le geranyl acetate i le citrus, e oʻo lava i nai aofaiga itiiti e aʻafia ai le pancreas.

Suavai faʻatasi ma le pancreatitis, aemaise lava i le taimi o le faʻavavega o le maʻi, o se punavai o le ola ma le soifua maloloina. Ma o nei mea e le na o upu maualuga, aua o le vai i lenei tulaga o meaai ma vailaau. O le mea sili lava o le faʻaoga lelei lea o "vailaau" lelei, mulimuli i fautuaga a le fomaʻi e uiga i le ituaiga, vevela, taimi o le pulega ma le faʻaoga o le vai na faʻaaogaina. Ma o le taunuuga o le a le faʻagesegese ona faʻaali atu ia te ia lava.

, , , , , , , ,

Faʻavasegaina o vai

O le uiga autu, o le mea e tasi, e faalagolago i le tele o meaʻai e faʻavaivai i le vai. E tusa ai ma le maualuga o le faʻaitiitia, o le vai masani ua vaevaeina i lalo o vaega:

E naunau tagata Gastroenterologists e faʻaaoga vailaʻau vailaʻau vailaʻau ma vai vailaʻau i togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O loʻo faʻapipiʻiina foi le vai o le mineral mo le faʻalavelave o le pancreatic - pancreatitis.

O le a lenei maʻi

O le pancreatitis o se faʻamaʻi ogaoga o gasegase. I se tino ola maloloina, o le pancreas e faʻamaonia ai enzymes, lea, o le ulufale atu i le duodenum, e saofagā i le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai: inuina o le ava malosi, meaʻai gaʻo, faʻafitauli o le tino, maua o vailaʻau, vailaau o le genetic predisposition, faʻalavelave i le vevela ma isi. E i ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻagaʻoloʻo o le faʻamaʻi.

O le fea vai e te manaʻo i ai

Togafitiga o le gasegase o le pancreatic, e faaopoopo atu i le tagofia o fualaau ma mulimuli i se meaai paleni, e aofia ai le inu o vai. O le vai e faʻateleina ai le faagasologa faʻamalolo:

  1. Faʻamālōlōina le faʻamafanafanaina ma faʻaleleia le pule a le pule.
  2. Faʻaitiitia le tiga, faʻasaʻo le gaogao.
  3. Faʻaitiitia le manava, faʻafaigofie ona faʻafefeina se meaʻai faigata.

O le a le vai inu e inu i le pancreatitis? Talu ai o le mumusu o le pancreas o se maʻi ogaoga, e manaʻomia le filifilia ma le faʻaeteete o vai. E tatau ona mama atoatoa le vai, e aunoa ma ni mea le mama ma faʻaopopo. E taua le filifilia o le vai e tumu i vailaau e aoga faapitoa mo le pancreas. O le tele o gastroenterologists e ioe o vai sili ona lelei mo le faʻalavelave o le pancreas o Borjomi, Essentuki ma Narzan.

O le togafitiga ma le laulau vai o Borjomi, na gaosia i le Caucasus Mountains, o loʻo faʻaalia ai meatotino tulaga ese ona o lona moega loloto. O le sodium bicarbonate ua faamaotiina e aofia ai ma le paleni lelei fualaʻau-minerale. O le tuufaatasiga o masima o le calcium, potassium, fluorine, magnesium ma le sodium.

I le gasegase o le faʻamaʻi, o Borjomi e faʻamalieina ai le gasegase, maua ai se faʻalogiga faʻapetaga, faʻaleleia le tafe o le talo, fesoasoani i le tino e fetaui lelei i se taumafataga fou. E fautuaina e ave se vai vevela mafanafana, mautinoa e leai se kesi. O le le mafai ona tausisia e mafai ona iu i le pa'ū.

O le inu o le Borjomi ma le pancreatitis i se tulaga masani e fautuaina e le tele o fomaʻi. Faʻaalu fagafulu minute aʻo leʻi 'ai. Amata i le 1/4 ipu, pe a leai ni faʻailoga o le vevela, faʻaleleia le fualaau, aumai i totonu o le ipu faʻatolu i le aso. E tatau ona vevela le vai, faʻasaʻoloto mai le kesi.

E lua ni vai minerale hydrocarbonate-chloride e maua mai fatu o le Nagutsky massif - Essentuki Numera 4 ma le Essentuki Numera 17. E tofu uma le tikeri maualuluga ma le suia i le masima. O le Essentuki Numera 4 o loʻo faatatau i vailaʻau faʻavailaʻau, ma o Essentuki Numera 17 e faasino i le vai faʻamalolo. O le masima maualuga o masima e maua ai le suavai se salty salted pronoun.

E faʻatagaina uma ona inu vai i pancreatitis, ae o le faiga o gaioiga e tatau ona amanaʻiaina. O Essentuki Numera 17 o loʻo saofagā i le gaosia o enzymes, ma o le Essentuki Numera 4, e ese mai ai, e taofia ai le faagasologa.

Essentuki Numera 17 e le tatau ona onā i se faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi, ma o le Essentuki Numera 4 e fautuaina i se tulaga e vevela i le 37 tikeri. Faʻaitiitia le gaioiga o le enzymes, o le vai e faʻaitiitia ai le tiga, faʻasaʻo ai le vaʻaia. Ave le vai inu vai afa ipu 2-3 taimi i le aso i le itula ao le i taumafa.

I le taimi masani o le maʻi, o le Essentuki Numera 4 o loʻo faʻatulagaina i ni tali faapena. O le Essentuki Numera 17 ua na o aso o le faamagaloga faʻasaʻo e faʻaalia. O le suavai e amata i sina togi, fuafua le faapalepale o le vai e le tino.

O punavai o le sulfate-bicarbonate ua taua i le North Caucasus. E tolu ituaiga o narzan - dolomite, sulfate ma taatele. E eseese i latou i le tikeri o le faʻamaʻiina ma le maualuga o le carbon dioxide.O le mea e leaga ai, o le dolomite ma le sulfate narán e mafai ona inu i totonu o le fale pamu, aua e vave ona latou le maua a latou meatotino. Le masani masani e faguina fagu ma faaauau pea ona faatau.

O Nisani ua faatonuina e fomai i le togafitiga o le tino pancreatitis e le o matelaina. Mo le mauaina, e mafai ona inu e le sili atu i le 200 ml. O le tele o le vai inu ao faagasolo le aso e 1.5-2 lita. O le siosiomaga alkaline o Narzan e faʻamaʻapeʻaina ai le kulimi o le vai gastric ma faʻatonutonu ai le faʻamalosi i le pancreas.

I le tulaga masani o le maʻi, togafitiga togafitiga o le a lelei, o le dolomite ma le sulfate vai o loʻo i ai le tele o mea e manaʻomia e faʻamautu ai le pancreas. Inu Narzan 30 minute ao leʻi faia se taumafataga. Afai e te faʻaaogaina le vai faatasi ai ma fualaau faisua po o fualaau 'aina, o le maʻi e ono lamatia le maua o se faʻalavelave sili atu o le maʻi.

Fautuaga lautele mo le aveina o vai

E foliga mai o le vai inu ma le pancreatitis o se fualaau taua. O le bicarbonates, sulfates, calcium, sulfur, magnesium, sodium ma isi vaega aofia ai i le tuufaatasiga e afaina ai le gaioiga o le pancreas. Latou te faʻaitiitia le faʻaitiitia o le vavao i totonu o le ala, e saofagā ai i le faʻamalosia o le teenaina. I le gasologa laititi, o le faʻaitiitia o le vai o le mineral e faʻaitiitia ai le tiga, faʻafefe ai le vaʻaia ma faʻavaveina ai le toe faʻaleleia.

E tatau ona manatuaina o le suasami o le vai e le na o se vaiinu. O le faʻatagaina e ogatusa ma le fomaʻi aoga ma o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma le polokalame. E tatau ona e amata i vaega laiti, matauina le tali a le tino. Afai o le vai e masani ona faʻaalu, e faʻateleina le fua. I le vevela tele o le pancreas, aemaise lava i le lua muamua i le tolu aso, o le vai minerale e ave i luga o se talaaga o le matelaina atoatoa.

E taua le mataʻituina o le vevela o le vai. O le malulu e mafai ona faʻaosoina ai le vaʻaia o le valve muscle ma faʻagasolo le mumū. O le vai vevela e mafua ai le edema o le pancreas. E lua tulaga e matautia. O le vevela o le vai e tatau ona i ai i le va o le 37 - 40 tikeri. Ia mautinoa e faʻamalolo le kesi mai le vai ina ia le faʻaosofia ai le manava o le intestinal.

O le faʻaaogaina o vai oona o se tulaga talafeagai mo le faʻavaveina o le faʻaleleia o le pancreas. E le mafai ona e faʻamoemoe i se uila vave. Inu vai mo se taimi umi, ona aoga ai lea.

O le fea pito sili

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e sili atu le ave o Borjomi, Essentuki ma Narzan.

O Borjomi o se vailaau faʻasaina-laulau o minerale vai na maua mai mo le tele o tausaga i luga o mauga o le Caucasus. Na tuʻuina atu e Rocks ia Borjomi mea taua. O lenei vai oona i totonu o le gasegase o le faamai e faaitiitia ai le malosi ma le tele o taimi o spasms, aveese le manava, fesoasoani i le talo e tuua le tino.

Essentuki ua faʻamaonia mo faʻamaʻi eseese. E sili atu le togafitiga o le pancreas i le Essentuki 17 vai, ua fuafuaina faapitoa mo tagata mamaʻi i lenei maʻi. O lenei suavai faʻamalolo e maua ai le suamalie. O se maualuga maualuga o minerale e faaosofia ai le gaosia o enzymes talafeagai mo le tino.

O Nisani e faatonutonuina le metabolism i le pancreas, fesoasoani e galue lelei. E le gata i lea, o lenei vai o le minerale e faʻaitiitia ai le ono mafai ona tupu le taʻavale. Faatasi ai ma lona faʻaaoga masani, o le faʻamaʻi o le maʻi.

E faʻafefea ona inu

Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, e le tatau ona inuina se vai inu i totonu o se pulu e tasi. O le faʻaaogaina o le alkali i totonu o le manava e le fofo ai le maʻi, ae na o le faatupuina o le popole mo le pancreas. E tatau ona inu lemu, i tamai sipuni, e le sili atu i le 1 le ipu i le tasi le dose.

O togafitiga pancreatic e manaʻomia ai le faʻalauteleina o meaʻai. O vai uma e mafai ona inu i le 30 minute aʻo leʻi 'ai poʻo le 1.5 itula pe a uma se taumafataga.

E faʻasaina le tuʻuina atu o le vai o le mineral e faʻamalolo ai togafitiga, a le o lea e le mafai ona aloese le le aoga o mea aoga.

Faʻaeteete ma faʻamaʻi

I le taimi o togafitiga ma vai inu, e le mafai ona ave ni faʻamaʻi suamalie ina ia aua neʻi faʻamaʻaʻaina le tino ma minerale ma aua le ita ai le manava.
E le tatau ona e filifilia se vai o le minerale, na o se gastroenterologist ma e mafai e se tausi meaʻai ona iloa po o le fea ituaiga e sili ona lelei mo le tagata maʻi. A filifilia le vai inu, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻiaina e le gata o ona fatuga, ae o aʻafiaga foi o auiliiliga o le maʻi, lona tulaga ma le tulaga o le maʻi.

I le taimi o togafitiga ma vai inu, e le mafai ona ave ni faʻamaʻi suamalie ina ia aua neʻi faʻamaʻaʻaina le tino ma minerale ma aua le ita ai le manava.

Faʻamalosia tele

I le taimi o le vevela o le mumū, o le pancreas e sili ona aʻafia, o le mea lea, e manaʻomia ai vailaʻau. O le inuina o vai inu i lenei taimi e le fautuaina, e mafai ona mafua ai le tiga ma le le fiafia i le gastrointestinal tract.

I le taimi o le vevela o le mumū, o le pancreas e sili ona aʻafia, o le mea lea, e manaʻomia ai vailaʻau. O le inuina o le vai o minerale i lenei taimi e le fautuaina.

I totonu o se laasaga laititi

O le pancreatitis i le gaioiga laititi e afaina ai le gaioiga o totoga uma. O le faʻaaogaina o le vai e mafai ona faia i ni tapulaa faʻamapulaʻa, i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi o loʻo auai.

Pancreatitis togafitiga e faigata tele, o le togafitiga e tele ni masina. E le mafai e le minerale ona faʻaaogaina mafuaʻaga o le faʻamaʻi, ae mafai ona faʻaitiitia lona ala ma faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi.

E fautuaina vai taʻitasi mo maʻi eseese.

Soʻo se vai i totonu o le tuufaatasiga e aofia ai le aofaiga tonu o vaega aoga i le kalama i le 1 lita o le vai. O le mea lea, ao lei amataina le togafitiga o le pancreas e faʻaaoga ai metotia faa-Iutaia, amata togafitiga ma se sui o minerale.

O le a le vai inu e mafai ona ou inuina mo se maʻi pancreatitis:

  • inu mea taumafa - o se 'ava inu uma, o le aofaʻiga o elemene aoga ma minerale i le lita e aofia ai le sili atu i le gram,
  • minerale canteen - i le oloa o le anotusi o vaega aoga o le 1-2 kalama i le lita,
  • laulau meaʻai vailaʻau - i le lita o le vai e 2-8 kalama o suauu meli. Faatasi ai ma le le faatapulaaina o le suavai, o le a faapaleni le paleni o le kulimi,
  • vailaʻau faʻasaina - e sili atu ma le 8 kalama o le sesa i le lita o le ava. E faʻatagaina e faʻaaoga e na o le fomaʻi aoga.

Afai e tupu mai faailoga o le pancreatic, o togafitiga ma se meaʻai e faatonuina e se gastroenterologist. E masani ona faia togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e faʻaaogaina ai le vai inu o le laulau. Mai le vai fautuaina o le minerale, o le tele o mea inu o loʻo tuʻuina mai.

  1. Smirnovskaya.
  2. Luzhanskaya.
  3. Borjomi.
  4. Essentuki.
  5. Morshinskaya.

Meaʻai mo pancreatitis fesoasoani:

  • faʻaitiitia le faʻaogaina o le faʻaogaina,
  • faamatuu atu le gaogao ma le faanatinati,
  • faʻagesegese le puleaina o pancreatitis,
  • soloia aafiaga o enzymes muamua,
  • faaleleia le faagasologa o le ulufale atu i meaai pe a maeʻa le anapogi.

Faʻafetai i le faʻaaogaina o tupe mo faʻamaʻi pipisi, o le mamafa o le malologa ua faʻaitiitia. O se taunuuga, o le tafe mai i totoga afaina o le vaega o meaʻai ua toe faʻafoisia. Faʻatasi ma pancreatic pancreatitis, faʻamalolo i vai maualuluga e faatagaina i le vaitau o le faʻamagaloga.

E faʻafefea ona inu saʻo vai inu

  • O togafitiga o pancreatitis ma mea puipuia e naʻo le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻasaina.
  • Le faʻaaogaina o le vai oona i le taimi o le faʻamagaloga.
  • Inu fautuaina na o sina vai inu.
  • O le togafitiga e tatau ona maua i le 40 tikeri, ae le o le sili atu, o le faʻasalaina o le suavai o loʻo tuʻuina atu ai le sua pancreatic juice e le faʻatea.
  • Leai se kesi e tatau ona iai i vailaʻau.
  • E tatau ona e inuina se vai inu meaai, ae le o le taimi mulimuli ae le o muamua.

O le lisi o igoa o vai oona e aunoa ma le kesi o loʻo tuʻuina atu i se ituaiga lautele:

O lenei vailaau vai-laulau e maua i le Caucasus. O mea aoga o mea inu ava e faʻaalia ona o lona oʻo mai. I totonu o le vai o loʻo i ai se faʻalavelave o vitamini ma minerale.

  1. Kalaku
  2. Potassium
  3. Fluoride.
  4. Magnesium
  5. Sodium.

Inuina se vaifofo mo pancreatiti e mafai:

  • toe faʻafoʻisia le leai o minerale ma vitamini,
  • faamatuu atu spasms
  • faʻaleleia galuega faʻamaʻi,
  • faatulaga le tafe o le talo.

E fautuaina e faʻaaoga le oloa i se tulaga mafanafana e aunoa ma le kesi. Afai e te le mulimulitai i tulafono, o le maʻi o loʻo maʻi.

E tele fomaʻi e fautuaina le togafitia o le pancreatitis tumau ma le fesoasoani a Borjomi. E fautuaina le inu e inu i le 40 minute ao lei faia se taumafataga. O le fua muamua o le ¼ cup ma le faʻaopoopoga mulimuli ane i se taimi atoa 3 taimi i le aso, ia maua e leai ni faʻamaoniga o le faʻavavevave. E tatau ona vevela le vai.

E i ai Essentuki Nu 4, o le oloa e fesoʻotaʻi atu i se laulau fualaau laʻau, numera 17 i se vailaau vailaau. E lua minerale ua maua i le faʻamalolo. O loʻo i ai i le mineral vai se faʻataʻitaʻiga maualuga, eseesega o le masima.

O mea inu uma e masani ona faʻaaogaina i togafitiga o pancreatitis. Ona o lona tuufaatasiga, o le oloa e fesoasoani i le faaitiitia o faailo o pancreatitis, e tau atu ai i se faaleleia i le gaioiga o le galuega ma faateleina le faasino ile hemoglobin. Ae ui i lea, e aoga le mafaufauina o latou aafiaga ile tino.

Fuainumera Nu. 17 fesoasoani i le faia o enzymes, ma le Nu. 4, i le isi itu, e lagolagoina lenei taualumaga.

O le oloa i lalo o le Numera 17 ua faʻasaina ona faʻaaogaina i luma o se laasaga o le pancreatitis, ma le numera 4 e tatau ona faʻamafanafana e oʻo i le 37 tikeri. O le faʻaitiitia o le gaioiga o le enzymes, o le vai o le minerale e fesoasoani e faʻaumatia ai le tiga ma le faoa faamalosi. Faaaoga le oloa e tatau ona ½ ipu, 3 taimi i le aso 60 minute ao lei faia taumafataga. I le i ai o se taimi masani o le faʻamaʻi, o le pancreatite ua faʻamaonia le leai 4 i le lava lava vailaʻau.

Leai Nu. 17 ua faatagaina e inu naʻo le taimi o le faʻamagaloina. O le faʻaaogāina o le suavai e muamua lava i se vaega itiiti, ao faʻatatau i le faapalepale o le vai e le tino.

O le vai minerale o le sulfate-bicarbonate, e taua o se meaʻai inu vai, lea e mafai ai ona inu i le tele o volumes.

Ua faamatalaina le tala a Narzan pe afai ei ai se tulaga gasegase ma le tumau o pancreatitis. Pe a faʻauʻuina, ua faʻamautuina le paleni o le acid-base, e faʻaleleia le galuega a le faʻaogaina o meaʻai.

E fautuaina e inu 2L i le aso, pe a uma se taumafataga poʻo le lafoai atoa o meaai. Inu le narhan 30 minute ao lei faia se taumafataga.

Afai e te inuina vai i fualaau aina ma fualaau faisua, o loʻo maʻi le pancreatitis o le maʻi.

Fautuaga lautele mo le taliaina

O vai oona i faʻamaʻi pipisi o fualaau faasaina. O le sulfates, sulfur, magnesium ma isi vaega o loʻo i ai i le oloa e lelei le afaina ai le gaioiga o le gland. Latou te fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosi i totonu o le ala, faʻatoʻa faʻamalosi. I le gasegase laititi o le togafitiga, o le vai o le minerale e faʻafefe ai le tiga, faʻavave ma faʻateleina le vave toe faʻaleleia.

E faʻasaina le ave o le alkali i le vevela, lea o le a mafua ai le fula o le okeni. O se mea inu malulu e mafua ai spasma o le muscle muscle ma le mumū o le pancreas.

Inu se meainu o le mineral, faʻaauau i le fuafuaga na faatonuina e le fomaʻi. O se mea e manaʻomia muamua mo le faʻatagaina o le inu lea i le 40 tikeri. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona aveese le vai mai le kesi.

O le a le mea e faʻaaogaina ai vai inu mo pancreatitis o le a taʻu atu i le fomaʻi. O le a leai se uila-o le taunuuga vave pe a uma togafitiga ma vai inu. Ua inu le vai mo se taimi umi.

Le Taua o le Filifilia o Meaai ma Meainu mo Pancreatitis

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. I le taimi lava e tasi, o le galuega a le okeni e vave faʻaitiitia, ma o le gaosia o enzymes ua faʻagaoioia e le o totonu o le inumaga, aʻo le taimi muamua, faʻamaʻo ai le fusi o le gland lava ia. O le mea lea, o le le lelei o mea taumafa e mafai ona faʻamalosia ai le faʻaleagaina o le gaioiga pe afai e faʻaolaina ai le gaosiga o le vai inu. Ae o le masani ai o se maʻi masani o togafitiga o loʻo faʻaalia i le faiva o le galuega elekene o le gland. Mo lenei mea, o le enzymes ua faatonuina mo pancreatitis.

Ae e mafai ona e faʻatonutonuina le galuega a le pancreas ma le fesoasoani o meaʻai ma inu ava. E masani lava, e faʻaaogaina vai inu mo lenei mea. Ona o le i ai o le tele o minerale, ua i ai le malosi e faaosofia ai le gaosiga o enzymes pancreatic, faʻamalolo le mumu, ma faʻaleleia le tafe o talo. Ae latou te aveesea mai le vai oona i nofoaga eseese ma i loloto loloto, o lea e eseese uma ai i latou i le tuufaatasiga ma meatotino.

E faʻatatau i le faʻaoʻoina o minerale i le lita o le vai, e vaevaeina vai inu i ni vaega:

  • inu vai inu vai e aofia ai le itiiti ifo i le 1 g o minerale, e mafai ona faʻaaogaina e tagata uma e aunoa ma ni tapulaa,
  • ipu vai laulaau e aofia ai 1-2 g i le lita, e mafai foi ona onā e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi,
  • laulau-vai faafomaʻi ma le masima masima o le 2 i le 8 g i le lita e faʻaaogaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi e tusa ai ma se polokalama,
  • vai vailaʻau e aofia ai le sili atu ma le 8 g o le masima, o lona faʻaaogaina le pulea e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina.

Faʻavae ma meatotino o vai

O le suamalie na maua lona igoa aua o loʻo i ai le tele o masima ma minerale e talafeagai mo le masani ai o le tino. Latou te maua mai i loloto loloto, lea e faʻapupula ai elemene mo le tele o tausaga. E masani lava o le sodium, calcium, chlorine, sulfur, fluorine, uʻamea. Faʻalagolago i le mea e manumalo ai minerale, o le sulphate, chloride, bicarbonate e iloga.

O le vai filifilia lelei e filifilia lelei le tulaga o le maʻi. A uma mea uma, e iai sona aafiaga i le tino:

  • faʻaitiitia le faʻavaivaia o le sua o le pancreatic,
  • faʻaosofia le tafe o le talo,
  • faʻaitiitia le faʻaleagaina o le faʻaoga,
  • e taofia ai faʻaauau pea,
  • faʻaleleia fuamalie,
  • aveese le fetogi.

Tuutuuga o le faaaogaina

O se tagata e maua i le pancreatitis i soʻo se ituaiga e manaʻomia ona manatua e le mafai ona e faʻaaogaina ni vailaʻau na o oe. E tutusa foi le faaaogaina i le vai oona, lea, afai e faʻaaogaina le talafeagai, e mafai ona faʻaleagaina le tulaga o le maʻi. I luga o le faʻatau, e mafai ona e mauaina ni ituaiga o vailaʻau oona, ae le o mea uma e aoga tutusa mo se maʻi i le pancreatitis. O le mea lea, ao leʻi amataina ia togafitiga, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Ae, e oo lava i le filifilia o le vai inu lelei ina ia maua ai se togafitiga, e tatau ona matau nisi o fautuaga:

  • inu vai na o sina mafanafana, o lona vevela e tatau ona mai i le 37 i le 42 tikeri,
  • ia mautinoa e sasaa vai i totonu o se tioata ma faʻasaʻo faʻasaina aʻo lei faʻaaogaina,
  • e mafai ona e faʻaaogaina le vai naʻo oe lava ia i le pancreatitis,
  • i le taimi muamua e le mafai ona e inu e sili atu nai lo le kuata kuata ma matau ou lagona, i le leai o se faʻafitauli pe a mavae ni nai aso e mafai ona e inu 1-1.5 tioata i le taimi
  • e te manaʻomia le inuina vai vai 2-3 taimi i le aso, faʻatasi ai ma galuega faʻatupu faalilolilo - afa itula ao lei oʻo i taumafataga, ma faʻateleina faasela - o le itula ma le afa pe a maeʻa,
  • E mafai ona faʻaaogaina le vai minerale e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa, ia matauina i taimi uma se taumafataga ma le tagofia o vailaʻau na faʻamatala e se fomaʻi,
  • o le vasega o ia togafitiga e tatau ona tasi le masina, ona e manaʻomia lea ona e malolo,
  • e le mafai ona e inuina vai inu suamalie ma se faʻavevesi o le faʻaleagaina o le gaioiga i le vaega o meaʻai, ma le cholecystitis, pathologies fatugaʻo.

Auala e filifili ai

E naʻo se fomaʻi e mafai ona fautuaina le tagata maʻi pe o le a le vai inu minerale. Pe a filifilia, e taulaʻi atu i le tulaga o le faʻamaʻi, le malosi o lona ala ma le i ai o faʻamaʻi faʻasalaga o le faʻaogaina o meaʻai. E masani lava, e fautuaina le togafitiga-vai mo le togafitiga, talu ai o loʻo i ai se tulaga maualuga mo le maʻi. O le vai masani laulau poo le inu vai e mafai ona faʻaaoga e aunoa ma ni tapulaa, talu ai e toetoe lava a leai se aoga i le tino. Ma o vailaʻau faʻaleagaina ona o le maualuga o le faʻaaogaina o le mineralization e naʻo lalo lava o le vaavaaiga a se fomaʻi ile falemaʻi.

I le pancreatitis, e masani ona faʻaaogaina le vai o le mineral alkaline. I le uma, o le faafitauli autu o lenei maʻi o le faateleina o le aloaʻia ma le faʻaleagaina o le vai o le pancreatic o le digestive tract mucosa. Ae o le alkaline vai neutralizes acid, e mafua ai ona paʻu tiga ma ua faʻaitiitia le faʻaleagaina o le gaioiga.

E le gata i lea, a filifilia le vai, e tatau ona e gauai atu i lona fatu. Suavai ma le sulfur, calcium, sulfates e masani ona faʻaaogaina. O nei elemene e afaina ai le tulaga o le pancreas. Ma faʻatasi ai ma le maʻi o le pancreatogenic, pe a manaʻomia ona faʻaosofia le gaosiga o le inisalini, e tatau ona e filifilia le vai i le zinc.

O le tele o taimi, e fautuaina e fomaʻi se tasi o le tele o filifiliga mo vai o minerale: Narzan, Borjomi, Essentuki, Smirnovskaya poʻo Lujanovskaya. O i latou uma lava o loʻo i ai aʻafiaga aoga i luga o le fualaau oona.

O le vai sili lenei ona lelei mo pancreatitis. O Borjomi o loʻo galue i Georgia ma o se atumauga. O lenei vai e faʻapitoa i le fomaʻi-falemaʻi, o lona faʻamavaega e mai le 5 i le 7 g / l. E tele naʻo le calcium, potassium, magnesium, sodium.

Afai e saʻo lelei le faaaogaina o Borjomi - i se vevela ma e leai ni gaʻo - o lenei vai e faʻasaʻo ai le maʻi o le tagata maʻi ma puipuia ai faʻalavelave. O le suamalie o le suamalie e faʻamamaina ai le suamalie o le talo, faʻaleleia le tafe o le sua o le pani, ma faʻasaʻo le mumū. Borjomi faaleleia le faʻalaumalieina, faʻamalosia le puipuiga, aveesea le toxins ma faʻaleleia le le lava o vitamini ma minerale ua leiloloa ona o le faʻaitiitia o le fualaau oona.

O le sodium chloride vai laulau vai laʻau. O loʻo aofia ai le chlorine, sodium, iodine, calcium, ocopa. O lona tulaga ese o le faʻamalosia le maualuga o le vevela i totonu o le toto ma faʻaititia ai le tele o le hemoglobin. E ala i le faaosofiaina o le gaioiga o le toto mumu, o le Essentuki e faʻateleina ai le puipuiga a le tino. Ae e tatau ona e manatua e aoga tele i se tulaga vevela.

O le tele o filifiliga mo pancreatitis, o Essentuki Numera 17 ma le Nu. 4 e masani ona faʻaaogaina. Afai e te manaʻo e faʻaleleia le gaosiga o le vai inu, o le Essentuki Numera 17 o loʻo faʻatulagaina. O le vai faamalolo lenei, o le mea lea, e tatau ona faʻaaoga lelei e pei ona faatonuina e le fomaʻi. O lona faʻaaogaina o le 10-14 g / l. Ma o Essentuki Numera 4 e masani ona fautuaina e inuina i se faʻaletonu faʻasolosolo, aua e faʻaitiitia ai le pulelasi o le vai inu. Ona o lenei mea, o le avega i luga o le pancreas ua faʻaitiitia ma faʻaitiitia le faʻapala.

O lenei suavai suamalie o loʻo i ai se 'oa tele. E i ai le tele o le calcium ma le magnesium, ma o le aofaiga atoa o le tino o le 3 g / l. Latou te fautuaina le inu o le Nisanani mo le pancreatitis e le masani ma e oʻo lava i le vevela ile 2-3 aso. E aoga foi mo soo se gasegase o le gastrointestinal, ae e sili atu le inu pe a vevela. A uma, o le vai malulu e mafai ona mafua ai se spasm ma oʻo atu ai i se faʻavavega.

Smirnovskaya

O lenei suavai suamalie e totoina i le Tervropol Territory. E aʻafia i falemaʻi ma potu e 'ai ai, talu ai o lona faʻamavaeina e 3-4 g / l. O loʻo aofia ai bicarbonates, sulfates ma chlorides, faʻapea foʻi ma le sodium, calcium, magnesium. O vai inu a Smirnovskaya e aoga mo le pancreatitis, ole gastritis ma le maualuga acidity, pathologies o le ate ma le vevela. Inu ia vai mo le masina 2-3 taimi i le tausaga.

Laititi sina vai vai

O ia vai, lea e faatatau i le inu, e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma ni tapulaa. Ae o maʻi o le gastrointestinal, e sili atu le inu pe a leai se gaʻo. O le Essentuki No. 20 ma le masima masima e oo i le 1.4 g / l e maua mai i vai o minerale maualalo le salinity. E mafai ona onā e tineia lou fiainu. A aunoa ma ni tapulaa, e mafai foi ona e faʻaaogaina le vai a Arkhyz ma le na o le 0.3 g / l. E faʻamauina i mauga ma o lona faavae o le meltwater.

O le suavai ma le manogi vaivai o le gaʻo Naftusya o loʻo i ai le tele o meaʻai o minerale, ae o lona naʻo le 0.8 g / l. E fesoasoani i le faʻafaigofieina o le pancreas. E mafai foi ona e faʻamalieina lou galala i faʻamaʻi faʻamaʻi ma le vai o Morshinskaya. O loʻo faʻatupeina i le vaega o Carpathian. O le chloride-sulfate-magnesium lenei ma le salinity 0.3 g / l.

O vai inu i le pancreatitis faifaipea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga o le tagata maʻi ma puipuia ai faʻasalaga. Ae a o leʻi inu, e tatau ona e filifili i le filifilia o vai inu, talu ai o nisi oa latou ituaiga, pe a faʻaaogaina sese, e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o le paʻu.

Tuua Lau Faamatalaga