Togafitiga o pancreatitis ma le aloe o le sua

Aloe ua leva ona lauiloa mo ona faʻamalologa. I aso nei, o togafitiga faʻale-aganuʻu ma aganuʻu ua faʻaaoga lelei i le togafitiga o faʻamaʻi eseese. O lenei fale tulaga ese ua manatu o se faleteuoloa moni o mea aoga e maua ai se togafitiga faafomaʻi.

Laʻau alofi ma le suamalie e togafitia ai le manava ma isi totoga o le gastrointestinal tract, o lea e faʻaaogaina ai i togafitiga faʻapitoa mo faʻamaoniga o le gasegase ma le tino pancreatite. O se fofo faapena o tagata e mafai ona ave e le gata mo tagata matutua, ae faapea foi mo tamaiti mai le tolu tausaga.

O laumei lanumeamata e masani ona faʻaaogaina e fai ma vailaau faʻapitoa, ma o nisi o fuataga e aofia ai le faʻaopoopoga o le vai. Aloe aofia ai amino acids, vitamini, minerale, anthraglycosides, mea faʻalauiloa, polysaccharides, salicylic acid.

O aoga aoga o le aloe

O le laau e mauoa i glycoproteins, mono - ma polysaccharides, tannins. Amino acids, antraglycosides, flavonoids, minerals, vitamini, salicylic acid. Ma i le tuufaatasiga o loo i ai se mea e seasea tupu e pei o le uluga, lea e puipuia lelei ai le atiina ae o maʻi pipisi.

Ona o lenei mea, aloe ma pancreatitis ma isi faʻamaʻi o loʻo i ai le anti-inflammatory, analgesic, bactericidal, immunostimulating, adapttogenic effect. Faʻatasi ai ma vailaau faʻapitoa e faʻasaʻo ai le atuatuvale, toe faʻafouina ma toe faʻafouina vave gaʻo otaota.

Sa mafai e fomaʻi ona tuʻuesea mai le aloe se mea taua tele e taua o le paleni, i aso nei o ituaiga uma o vailaau faʻasaina o loʻo i ai se aafiaga antibacterial e faia mai ai. O nei vailaʻau o loʻo i ai faʻamalologa, mea faʻamalosi ma antiviral, o le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaogaina ai le gastritis, colitis, pancreatitis, ma le tuberculosis i le siama.

O meaola faʻapitoa ma faʻamalosia e faia i vaega aloe vera - Acemannan, Mannose, Lecithin ma Aloe M-1. Latou te fesoasoani i le faʻaleleia o le tino puipuia o le tino, faasagatau i siama o le kanesa ma taofia ai le salalau o le HIV AIDS.

Mea aoga o le fale

O le igoa lona lua o le aloe o se fomaʻi, poʻo se agave. O le mea lena latou te taʻua o lenei laau toto i le olaga i aso faisoo. Na maua lona igoa tauvalaau mo mea faʻamalolo o loʻo faʻamanuiaina i le pipi suamalie. O mea taua aoga e faʻapipiʻi i laulaʻau lanu lanumeamata - e mafai ona faʻaaoga e avea o se vaifofo tutoatasi, ma mo nisi o fualaʻau e te manaʻomia le suamalie e maua mai i le popo e tasi.

E aoga le laau mo ona meatotino o loʻo mulimuli mai:

  • laʻau lanumeamata lanumeamata e tele vitamini, amino acids, phytoncides, polysaccharides ma anthraglycosides. O loʻo aofia ai foi le salicylic acid, lea ei ai lona malosi faʻamalolo,
  • O le sua o le aloe e aoga tele mo le faʻamautuina o le gaioiga o le gastrointestinal tract, peristalsis of the intestine and the bow bow movements,
  • aloe sua mo le manava e faʻaaogaina e togafitia ai colitis ma gastritis ma le maualalo o le eletise,
  • o le laau ei ai lona aafiaga aoga i le faagasologa o otaota, faʻaleleia le gaosia o meaʻai meaai,
  • pe a tago i le sua, o le taloina o le talo e faʻamalosia, lea e faʻamaopoopoina ai lona tafega ma faʻamalosia le galuega a le gallbladder,
  • o le agave i lona tuufaatasiga o se vaega tulagaese - uluga, lea e taofia ai le faia o maʻi o le manava,
  • faʻafetai i mea o loʻo iai i meaola o le natura, "fomai" faʻaleleia le faʻamalolo o tino, toe faʻaleleia o sela ua faaleagaina,
  • O le sua sua suamalie o loʻo i ai faʻamalosi tino malosi e faʻaleleia ai le malosi o le tino i taimi o faʻamaʻi,
  • o le aafiaga anti-inflammatory o le agave ua matua faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi ma faʻaleagaina o totoga i totonu, e aʻafia ai mo togafitiga o pancreatiti.

Faʻaaoga mo pancreatitis

Aloe i le pancreatitis e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina ona o ona aʻafiaga faʻaleagaina. E mafai ona faʻaaoga e faʻafeagai ma le talaaga o togafitiga na faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi, talu ai o le laau ei ai sona aʻafiaga malosi i le tino ma e le feteʻenaʻi ma vailaau.

E mafai ona togafitia i le sua o se "fomai" mo tagata matutua ma tamaiti mai le tolu tausaga.

Mo le pancreas, o le a aoga le laau i le i ai o se meatotino laxative. O le tele o taimi, oi latou e maua i le pancreatitis o loʻo i ai le faʻafitauli o le toto. O tagata mamaʻi e le maua uma ia enzymes tatau e faʻanoanoa ai meaai, o le tele o meaʻai ma le leai o se puipuia e sili atu le solomuli lemu i totonu o le iniseti, lea e mafua ai le maʻi. Faatasi ai ma le malosi, o le vai mai le pulupulu o le agave o le a fofoina atoatoa lenei faafitauli ma faatuina ai se fale mo ia tagata.

Faʻasalalauga masani o metabolic processes

Togafitiga o le aloe pancreatitis e aofia ai foi le faʻamautuina o metabolic processes. A aunoa ma lenei mea, o le aveesea o le maʻi o le a matua faigata lava. O le sua o le aloe, lea e faʻamaopoopo ai le gataifale, o le a fesoasoani i lenei, ma talitonu nisi fomaʻi o vaega o le laau e mafai ona faaosofia ai le gaosiga o le inisalini. E taua tele lenei mea mo pancreatitis, aua o le atinaʻe o le maʻisuka o se faʻalavelave faifaipea o le faʻamaʻi. O le puipuia o lenei mea, ma le toto sugar e masani lava e oʻo lava i le pancreatitis, o le a lava lea e ave ai se sipuniti o le sua o le suavai ao leʻi faia meaai mo le lua vaiaso. Ona tatau ai lea ona taofiofia le toto mo le suka ma, pe a tatau ai, ia faalautele le ala mo le isi vaiaso.

Gaosi kuka

E le o tagata uma e iloa le auala e faia ai le sua mai le seneturi e faʻaaogaina ai le aoga pe a mafai ai. O nisi nei o fesoasoani aoga. E sili lava le ave laʻau mai le pito i lalo - o laulaʻau e sili ona mafiafia ma sili ona suamalie. O le matua o le laau e tatau ona matua nai lo le tolu tausaga. Afai e le i ai se laau i le fale, e mafai ona e suʻeina i maketi. E i ai tagata faʻatau e ulufale atu i le maketi ma le laau ma tipi lau laʻau e talafeagai mo le fua. O laʻau tipi e tatau ona faamamaina le eleele, fufulu i lalo o le vai tafe. O le fufuluina o laʻau mama i le pepa, e lafoina i le pusa i le po atoa. O le sua i totonu o laʻau e mafiafia ma sili atu ona faʻalauteleina.

E taua le manatuaina o le pancreatitis, o le pancreas e sili atu lona taua nai lo lona faalilolilo, ma o nisi taimi e le faʻasaoina ai. E tatau ona totogi lenei mea e isi mea gaosi, aemaise lava - talo. O le faʻaaogaina o le aloe o le sua e mafai ona faʻatūina le tafe o talo ma fesoasoani i le faʻapalaina o meaai.

Mo togafitiga tuusaʻo o pancreatitis, e sili atu ona faʻaopoopo sina meli i le vai. O le mea lea e tatau ai ona e faia se faanenefu - o le meli e mafai ona faatagaina i na o le taimi masani o le maʻi, ae i le tino o le atinaʻe o pancreatitis e le mafai ona faʻaaogaina.

Ina ia saunia le tincture, e tatau ona tui le vai (pe tusa o le 1 tbsp L.) Mai laʻau mamago ma gafa o le agave ma faʻafefiloi ma le tele o le meli. I le taimi lava e tutusa ai le faifai pea, e tatau ona faatagaina le oloa e tu ai mo sina taimi, pe a uma ona faia lea i le tele o aso i le aso ao lei faia le taumafataga. Mo se aso, e le mafai ona e 'ai e sili atu nai lo le sipuni tele o le aloe ma le meli mo pancreatiti.

Contraindications

Pe a togafitia i le agave, o loʻo i ai faʻamaoniga, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete lelei ma mafai ona suʻeina pe mafai ona togafitia le oloa o lenei fale.

O faʻamaoniga e mafai ona faapenei:

  • tasi le le faapalepale i le laau,
  • maʻitaga
  • togafitiga o toto toto ma loto,
  • taimi ogaoga o soʻo se faʻamaʻi
  • gasegase toto
  • togafitiga o le ate ma le vaeluala,
  • maʻa faʻaleagaina.

O togafitiga Centenary ua fautuaina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E tāua le pulea o le toto, o le gaʻoina o meaai e masani ona masani, ma o le fale e masani lava. O lona uiga o le soifua maloloina e toe faʻaleleia, ma o le aloe o le a fesoasoani i le toe faʻaleleia o le maʻi.

Pancreas galuega ma ona faʻamaʻi

O le matafaioi a le pancreas i le gaioiga o le tino e vaevaeina i ni vaega se lua: o le okeni o le a faia galuega o le exocrine ma le endocrine, e faamanino ai le vai o le pancreatic e tatau ai mo le taumafaina o meaai, faatonutonuina o le metabolism ma le faatulagaina o tulaga o hormonal.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o lenei totoga o pancreatitis (faʻasolosolo ma gasegase), necrosis, diabetes, stones and adenocarcinoma. Faailoga masani o le mumu po o le faaleagaina o okeni:

  • Faʻaaliga,
  • Lanu samasama o mata o le mata ma le paʻu,
  • Paʻu i lalo ifo o le iʻu i le itu tauagavale
  • Sweating, vaivaiga, fiva,
  • Toto, vaovao, vomia,
  • E le masani ai, o le tiga.

O tamaitai e sili atu ona faigofie i le faʻamaʻi, faʻapea foi ma tagata matutua ma tino. O mafuaaga o pancreatitis e aofia ai manua o ituaiga eseese, ava malosi ma meaʻai gaʻo, faʻamaʻi pipisi ma le mumū o isi tino o le tino, ma allergies i vailaʻau. O le mea muamua e manaʻomia mo le amataina o le mumū o se faʻalavelave i le gaʻo o le gland e mafua mai i maa, uila, poʻo se tumo. O lenei faagasologa e aofia ai le faanununuina o le tagata lava ia ma le faʻamalosia ona o enzymes ua faʻaputuina i le taʻavale.

O i latou e pagatia mai le pancreatitis, aemaise lava i se foliga masani, e masani ona latou faaaogaina isi auala e togafitia ai le maʻi. Ae ui i lea, o fualaau oona e mafai ona i ai le faamoemoe faamoemoeina e avea o se faaopoopoga i le autu autu o togafitiga ua faatonuina e se tagata tomai faapitoa.

Faamalologa o meatotino o le laau

Ona o le tuufaatasiga, e aofia ai se numera o meaola o meaola, o le aloe vera e tele sona aafiaga i le tino o le tagata. O le sua ma le pulupulu o le laau e iai le antimicrobial, anti-inflammatory, regenerative, analgesic ma le aafiaga lemu. Biostimulants faʻavavevave faiga faʻavae, ma o le tupua o meaola e le masani ai e taofia ai le atinaʻeina o maʻi pipisi. I le taimi o togafitiga, ua faʻamamaina le tino: aloe e aveesea toxins mai toxins mai totonu o masini.

Laʻau faʻamalo mo pancreatiti

Aloe e aoga mo le pancreas ma e mafai ona fesoasoani moni i le tau faasaga i se maʻi ogaoga e pei o le pancreatitis, ae fautuaina e faʻaaoga lenei mea faigaluega i le leai o ni faʻavavega, faʻatasi ai ma se maʻi masani o le maʻi.

O le meatotino a le aloe e iai sona aafiaga aoga i le faʻamamaina o le tino ma le faʻamalosia o mea e mafai ona mafai ai e tagata gasegase i le pancreatitis ona faatea ese le gaʻo, ma o vaega faʻamalosia e faʻamautuina le gaioiga o metabolic mechanisms. Aloe vera e mafai ona faʻaaoga e tagata matutua ma tamaiti mai le 3 tausaga.

Togafitiga o pancreatitis ma le aloe sua: suʻega a tagata

O faʻamaʻi o le pancreas ua fautuaina ina ia togafitia i le na o le sua o le aloe poo le sauniuniga mo vailaau faʻasaina ma le agave.

E le faigata le faia o se gel i le fale pe afai oi ai sau fomaʻi tausi maʻi e silia ma le tolu tausaga o loʻo tuputupu ae i lau windowsill. O fualaau, e foliga tutusa i le suauʻu i le suauʻu, e maua mai i le lau o le vao. O mea e gaosia, o loʻo faʻapalapalaina, ma o le sua o le a faʻapipiʻiina e ala i le susu. O le taimi nei e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis i le fale o se vaega o togafitiga fualaau. O le ola ola o le sua o le agave e matua laitiiti ma e tusa ma le 3 itula.

Faatonuga mo le saunia o tupe e faavae ile agave

  • Tincture o le aloe faatuatua ma le meli. E faʻafefiloi le vai toto ma le mafanafana mafana i le tutusa tutusa ma faʻaoga i le pusaaisa mo le vaiaso. O le vasega e 30 aso. E ave le meafaigaluega i le 2-3 tsp. po o le afa o le sipuni lua i le 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. Ole aofaʻiga o fualaau e le silia le 1 tbsp. i le aso. Lalaga ola o tincture (i le pusaaisa) - 1 le tausaga,
  • Se teuteuga o agave. E saunia mai le laʻau ogatotonu o le laau: e tatau ona fufuluina, tipi, tuʻu i totonu o se atigi fagu, sasaa le 0.25 lita o vai ma teu i totonu o le vai vai mo 15 minute. E faʻatau faatolu togafitiga i le aso ao leʻi 'aʻai, 1 tbsp.,
  • Malosiaga mai lau o le laau e aoga foi i le pancreatitis. O mea 'aina matala ua paʻuina ua lilo i le paʻu ma se paluga, masini poʻo se kofe kope ma ave 0.5 g faʻatolu i le aso.

Aafiaga Itū ma Faʻasalaga

E le mafai ona togafitia tagata uma i le aloe sua. Agave e faʻasaina i faʻasalaga o faʻamaʻi faʻamaʻi (e aofia ai le pancreatitis), maitaga, susu faʻanoanoa, faʻaleagaina o maʻi, faʻamaʻi o le biliary trak, gaʻo ma le ate, faʻalavelave faʻafefe i vaega.

E oʻo lava i le leai o tulaga o loʻo i luga, e tatau ona faia togafitiga faʻalaʻau i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. O le taimi lava e lagona ai e le tagata maʻi soʻo se faʻafitauli, e tatau ona taofi vave le togafitiga. Faailoga o togafitiga manuia ma le aloe juice e aofia ai le faʻamautuina o le gaʻoina ma le nofoa, faʻaleleia atili o le toto.

Pancreatitis Prevention and Tips

O le pancreatitis e mafua ona o se olaga le lelei ma faalagolago i amioga le lelei. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o se maʻi, e tatau ona e tausisia lelei meaʻai, taofi le ulaula ma le soona taumafa ava malosi, tausia le tino i se foliga lelei ma faʻamalosi le tino puipuia. O le savali i totonu o le ea fou, o se moe lelei, gaioiga faaletino faʻaletino ma suʻesuʻega masani a le fomaʻi o le a fesoasoani ia te oe.

I le faʻaopoopoga, ia pulea lelei lou mamafa ma taumafai e aua nei faʻaipoipoina: o le mamafa o tagata e sili ona afaina i le maʻi, ma e masani ona i ai se faʻalavelave o le maʻisuka. O se meaai sili ona lelei e tatau ona aofia ai le tele o fatu, fualaau faisua, fualaau, ma lekila pe a mafai. Taumafai e 'ai le mea saʻo ma fesuisuiai, inu ava malosi, tusa lava pe maualuga ma lelei, e sili atu le faʻaitiitia pe faʻaitiitia.

Afai o le faʻamaʻi e aafia pea i le pancreas ma maua mai i se pepa faʻapitoa, o le tagata maʻi e manaomia vave ile falemaʻi - o se taʻaloga e faia i le muamua 3-4 itula o le atinaʻeina o le maʻi e mafai ona avea ma se fuataga taua i le tauiviga mo le soifua maloloina o le maʻi. O le pancreatitis, lea ua alu i le taimi masani, e le mafai ai e le tagata ona maua le avanoa e tumau ai ma le atoatoa le faamaʻi, o le mea lea e le mafai ai ona e alu i le tulaga na o ia lava.

O le togafitiga o pancreatitis e masani lava ona faigata ma e aofia ai vailaau faʻasaina, faʻamalositino, meaai faʻapitoa, fiaai (poʻo le faʻaitiitia o mea taumafa i se mea itiiti), moe malolo ma togafitiga o fualaʻau e fai ma faʻaopoopoga i le auala autu. Leai se tulaga e te le taumafai e taulima le faʻamaʻi oe lava!

Manatua: afai ei ai se tasi i lou aiga o loʻo i ai se faʻamaʻi, o lona uiga o loʻo e lamatia. O le pancreatitis e mafai ona aʻafia e le gata i amio le lelei poʻo faʻamaʻi, ae faʻapea foi i le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa: mo se faʻataʻitaʻiga, paracetamol, steroids poʻo togafiti.

Pancreatitis o se faʻamaʻi tuga lea e faigofie ona aloese nai lo le togafitia. Mo lenei mafuaʻaga, mataʻituina ma le totoʻa lau soifua maloloina ma tagata faʻafesoʻotaʻi i le uluaʻi faailoga o se maʻi.

Anatoly, 53 tausaga le matua:

E i ai loʻu maʻi pancreatitis, na mafatia mo le tele o tausaga. Na tonu ia te au e faataitai le aloe vera - o le tiga e le matua malosi, o le nofoa e fetuunai sina mea laitiiti. O le mea moni, o tausaga e le mafai ona fesoasoani e faʻaumatia atoa ai faʻamaʻi ua le amanaia, ae o le a sili atu ona faigofie le faʻasalaga i aso uma. Ia soifua maloloina!

Ivan, 45 tausaga:

Aloe na fesoasoani tele ia te aʻu i le pancreatitis pe a oʻo i le taimi masani. E moni, e mafai ona e ave mamao mai soʻo se ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le filifiliga o le meli e leʻi fetaui ma aʻu - o se mea e faʻafefe. Tagata taʻitoʻatasi. Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo e te leʻi taumafai e suʻe nisi auala.

Le faʻaaogaina o aloe mai pancreatitis

Pe a togafitia i maʻi popo poʻo le tino pancreatitis, e faʻaaogaina le aloe vera o se vailaʻau faʻatele, o se vaega o togafitiga faʻapitoa. O lenei laau e faʻaaogaina le mau ma faʻamaonia le faʻamalositino o le talo ma le cholecystitis, faʻasalaga o le gallbladder, colitis ma isi maʻi o le intestinal.

Ona o le toe faʻafouina ma le faʻaaogaina o le aloe mo le pancreas, e aoga tele. E faʻafouina ma toe faʻafouina ai le mea na afaina, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma le tino.O le aʻafiaga o aʻafiaga, i le isi itu, faʻateʻa le faʻaaogaina o faʻamalosi ma le faʻamalosiina i totonu o le vaega o meaʻai.

Faʻafefe lelei le afaina o le ate e ala i le faʻagaoioia o le galuega o ona sela, e le faatagaina ai le atinaʻeina o cirrhosis, ma faʻaleleia ai le tetee atu i le ava malosi ma nisi vailaʻau.

  1. O le sua o le aloe i le pancreatitenormalizes le tafe o le talo i totonu o le faʻaogaina o le inflammatory, faʻaitiitia ai le cholesterol, o loʻo i ai se aafiaga faʻamamaina. Mo lenei mafuaʻaga, o se togafitiga faʻasamoa faʻapitoa e maua mo ituaiga uma o maʻi o le ate.
  2. O le laau e fesoasoani e faʻamautu ai le tele o gaioiga o le tino, ma e mafai foi ona latou togafitia le maʻisuka, lea e masani ona maua i le pancreatitis. O le sua o le aloe e puipuia ai le puipuiga, faʻasaʻo le gaosiga o le inisalini, e faʻateleina ai le inisalini ma fesoasoani e faʻaitiitia le toto toto vave.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina e fesoasoani e faaleleia ai le tulaga ma le maʻi o le peptic, ulitisrative colitis, ulutala duodenal. O vaega aoga e faʻafouina ai gaʻo mea ua faaleagaina o totoga i totonu, e mafua ai le faʻamalolo ma le vave vave o le leions. O lenei mea e mafua ai le faʻanatura masani ma le leiloloa o faʻamaʻi o le maʻi.

O le mea lea, o le tino faamalolo o le aloe o loʻo i ai le itu nei:

  • Choleretic,
  • Laxative
  • Faʻafouina
  • Aneti-inflammatory
  • Faʻamalosia
  • Bactericidal
  • Faʻailoga faigata
  • Toe faʻafoʻisia,
  • Adaptogenic.

E le gata i lea, o se mea masani e faʻamaopoopoina faiga faʻavae, faʻafefe o allergies ma le anemia, e faʻamalosia ai le toto, faʻafefe tiga, toe faʻafouina, faʻaleagaina, galue e avea o se tagata e faatalitali, diuretic ma le anti-cancer.

Aʻo leʻi togafitia, e taua le faʻamautinoa o le tagata maʻi e leai se faʻalavelave i le faʻaaogaina o isi vailaʻau. Aemaise lava, o le aloe o le togafitiga e le mafai ona faia i le taimi o le maitaga, faʻaleagaina, faʻasalaga o maʻi faʻamaʻi, gasegase o le ate ma gasegase faʻamaʻi, manaʻoga e tafe toto, afaina, vevela tele, faasalalau glomerulonephritis.

E tatau ona ave togafitiga Aloe i le sili atu ma le fa itula aʻo le i momoe, talu ai afai ua solia lenei tulafono, e mafai e le laau ona mafua ai le oona.

O le a le ituaiga aloe e faʻaaogaina

I le pancreatitis, o le sua o le aloe ua leva ona saunia pe mafai ona ola, ua ola i le fale, ua faʻaaogaina. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina le vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi e faia mai se vailaʻau vailaʻau.

Mo togafitiga faafomaʻi, e lelei tele le faʻaaoga o le aloe e pei o le laau, e taua foi o le agave. O le tele lava o mea aoga uma e aofia ai laulaau mai le tolu tausaga le matua. O le fugalaau e tupu i se la, o le a faʻafefe pe a mu le palapala. I le taumalulu, o le laau e tatau ona i ai i se vevela malulu e 8 i le 10 tikeri.

E aoina laʻau, e tusa lava po o le a le vaitau, ae o le laau e sili ona aoga i le autumn ma le taumalulu. Aʻo leʻi amataina le sauniuniga o vailaʻau, e faʻamaua le fugalaau mo vaiaso e lua.

  1. Lafoaʻi paʻu ese mai iʻau poʻo tipi i se naifi malosi. O le mea sili ona aoga e tupu mai i lalo.
  2. A maea ona aoina laʻau, e ufiufi i pepa, cotton poʻo le ie lino ma se taga palasitika.
  3. Teu oloa i totonu o le pusaaisa i le vevela o le 4 i le 8 tikeri ina ia mafai ai e laulaau ona taofi o latou faʻamalologa.
  4. A maeʻa vaiaso e lua, e faʻaaoga le laau mo togafitiga faafomaʻi.

Laʻau aloe malulu foi e faʻaaogaina. Ina ia faia lenei mea, pe a uma ona vavae le laau, ona tuu lea o mea i totonu o pepa, ufiufi i se ie ma mago. I totonu o lenei pepa, ua mafai ona teuina le vailaʻau mo le lua tausaga.

Le faia o le sua, faʻaaoga se sua. I se isi itu, tipi ese le atigi pito i luga o le lau ma faʻaaoga le toe aloe. Togafitiga o le pancreas e tatau ona faia i le vai ua saunia fou i le taimi lava e togi ai, pe a maeʻa le tolu itula e leiloa meatotino aoga.

E mafai foi ona e faʻaaoga vailaau faʻasaʻo e faʻavae i le aloe, lea e faʻatau atu i se fale talavai.

  • E tasi le papae aloe e aofia ai le 0.05 g o fualaau aina. E mafai ona faʻatauina se pusa 10 pusa i totonu taʻitasi.
  • O le tuufaatasiga o le siva e aofia ai le aloe, o se vaifofo o le chloride ferrous, acid chlorhydrate diluted, acid citric. I totonu o le fale talavai e mafai ona e mauaina le vailaau i le pogisa 50 ml ipu.
  • O le masini e aofia ai le 80% o le suamalie o le laau ma 20% alcohol alcohol. O le fualaau faasaina ua faatau atu i totonu o se fagu e iai le malosi e 100 ml.
  • E tasi le moli o le suavai na maua mai mo le inisiua e aofia ai le 1 ml o mea masani, masini siama ma le vai. O vailaʻau, lea e tele ni iloiloga lelei, e mafai ona faʻatauina i pusa pepa o fasipepa e 10.

Alofia ma le meli mo pancreatitis e masani lava ona faʻaaogaina, o se togafiti faʻa-tagata e saunia i le fale na o ia lava. Aʻo leʻi faia lenei mea, e tatau ona teuina laulaau o le laau i totonu o le pusaaisa mo le tele o itula.

  1. Fafatiina mai le laʻau, ua fefiloi le sua ma le meli i le maualuga o le 1 i le 1, tuu i totonu o se pusa tapuni ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le vaiaso.
  2. Ave le meli ma le aloe i le pancreatitis faalua i le aso, lua pe tolu sipuni 30 minute ao le i faia se taumafataga. E le mafai ona 'ai se aso e sili atu ma le tasi le sipuni.
  3. O le umi o togafitiga e le itiiti ifo ile masina.

Ina ia saunia le susu, o laʻau ogatotonu o le aloe e fufulu, nutimomoia ma tuu i totonu o se atigi fagu. O le taunuuga o le masini ua sasaa atu i totonu o se ipu vai ma le matutua i totonu o le vai vaiinu mo le 15 minute. O vailaau faʻamalolo, faʻamamaina ma ave faʻatolu i le aso, tasi sipuni vavala 30 minute ao lei faia se taumafataga.

O le fusi e saunia mai laʻau ua galo, ma tuʻuina i totonu o se atigipusa tioata, faʻatumu i se ipu vai ma faʻafesoʻotaʻi mo le 6 itula. O le vailaau faʻasaina e faʻamaʻaina ma ave faʻatolu i le aso 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga i se sipuni sipuni.

E mafai foi ona e saunia se paʻu faamaloloina mai lau lau aloe matagogo. O se laau mamago ua nutimomoia ma ua avea ma paʻu i totonu o se paluga faapitoa, masini ma le kofe kofe. E tolu taimi i le aso e faʻaaoga ai le mea faigaluega mo le 0.2-0.5 g o le paʻu.

O mea faʻamalolo o aloe o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

E faʻafefea ona kuka?

I lenei vaega, matou te taʻu atu ia te oe le auala e maua mai ai le sua mai le aloe. Matou te tuʻuina atu foi nisi o fualaau faigofie e aoga i pancreatitis.

Ina ia tui mai le laau, o laʻau mumu lanu o loʻo i totonu o vaega pito i lalo o le laʻau e talafeagai. Ole aloe ua fautuaina e ave a itiiti ifo ile 2-3 tausaga. E fautuaina foi e Recipes le faʻaaogaina o le sua ua saunia. O le mea lea, o laulaʻau ua faʻamamāina o mea leaga ma tuʻuina i luga o pepa. Ma le isi, matou te lafoina le laau i le malulu mo le 10-12 itula. O le a faʻafefeteina le sua o le fualaau suamalie ma atili faʻalautele. O le mea lea, o le a tele atu meaʻai i totonu.

O suʻe sili ona lauiloa mo pancreatitis o le aloe ma le meli. I le uma, o le laau lava ia ei ai le taimi oona. O le kulimi suamalie ma le vai fou o le fofo mai laulaau ua fefiloi i le fua faatatau o le 1: 1. I le pancreatitis, e tatau ona inu le paluga i luga o se manava gaogao i totonu o le sipuni sipuni i le aso. O le togafitiga e 2-3 vaiaso. Ma le isi, o le vaiaso malolo ua faia.

O se isi fua e fautuaina ai le fefiloi 150 g o le sua o le suka ma le meli (200 g) ma le uaina Cahors. O le faʻafefiloi e matua luluina ma faʻaauau mo le 5 aso i totonu o le pusaaisa. Faaaoga se sipuni siva i le afa itula ao le i taumafa. O le fua e faʻaaogaina ai le ava malosi, ae peitai, o sina vaega laitiiti e le faʻaosofia ai se faʻalavelave. Ae o le ava o le a fesoasoani e faʻasaoina vaega taua o le laau mo se taimi umi.

E taua le matauina o le ava malosi e masani ona faʻaaogaina i fualaau faʻataʻitaʻi ma le sua o lenei vailaʻau. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i lona mamā mamā, o le suavai mai lau o loʻo vave ona leiloloa ana meatotino aoga. Ina ia maua se tinotu, e tatau ona e ave le 100 ml o le ava malosi ma le 100 g o le suavai. O le fofo ua luluina ma tuua mo ni nai aso i se nofoaga pogisa malulu. A maeʻa lena mea, e mafai ona e tago i le vailaʻau i totonu o le sipuni 2-3 taimi i le aso, fufuluina i lalo i se ipu malamalama vai inu.

O ia ituaiga o fualaʻau e faʻaaogaina mo na o togafitiga faʻamalosia o le maʻi i fafo atu o le vaega laititi. I le laasaga laititi, o se vaifofo poʻo le faʻaaogaina mai lenei laau o le a faʻaosofia ai le osofaʻiga o le tiga ma le gaioiga. O le mea lea, faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga

Mea aoga o le meli ma le aloe

O le meli faatasi ma le aloe e masani ona faʻaaogaina i fualaau a tagata mo le sauniuni o mataʻu, masini ma mea faʻaleagaina, faʻaoga.

O le faʻaaogā faʻaaogaina o tupe e mafua mai i aoga aoga o le fale:

  • anti-inflammatory
  • toe faʻafouina
  • siama
  • le faʻamalosia
  • faʻaleleia le vaega o meaʻai,
  • faʻavasega le maualuga o le suka,
  • fesoasoani i le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi.

O se vaega faaopoopo - o le meli, e iai foʻi mea taua:

  • siama
  • vaʻalele
  • toe faʻaleleia
  • ei ai sona malosiaga faʻamalosia i vaʻa toto,
  • faʻamaonia le faʻafefeteina,
  • toʻa.

O le meli ma le aloe e faʻaleleia ma faʻaleleia le aafiaga o le tasi ma le isi, o lona uiga o la latou faʻasagaga e faʻaaogaina lelei i isi vailaʻau.

Faailoga mo le faʻaaogaina: o le a le mea e fai ai aloe ma le meli

O le faʻafefiloi faʻamalolo o le meli ma le aloe e iai sona aafiaga lelei i totoga uma ma tino o le tino o le tagata.

Vailaau o le respiratory:

  • faʻamalolo le malulu
  • aveese le tale ma faaitiitia le tiga o le ua.

GIT:

  • fesoasoani e togafitia maʻi
  • faaitiitia le faaalia o gastritis masani,
  • e fesoasoani i togafitiga o faʻamaʻi o le pancreas ma le ate,
  • faʻasaʻo le faʻalaumalie.

Ophthalmology:

  • aveese faʻamaʻi pipisi o mata,
  • aveese le fula o mata,
  • toe faʻaleleia mea vaaia,
  • faamāmā le vaivai
  • faʻaleleia le gaioiga o le nerve optic.

Soifua Maloloina o tagata:

  • faamama avega vaivai,
  • faateleina le libido
  • faateleina le motumotu sperm,
  • faamamaina le prostatitis.

Soifua Maloloina o Tamaitai:

  • faamama le mumu
  • faʻaitiitia ma faʻaitiitia ai le gataifale.

Totoga o le ENT:

  • fasioti siama
  • faʻaleagaina le mucosa.

Faʻamatalaga:

  • aveese faʻamalositino taualumaga,
  • solo le paʻu
  • ei ai mea faʻapitoa,
  • togafiti fatufitiu purulenti,
  • faamalosia le fausaga o le lauulu.

Orthopedics:

  • faamama avega
  • faʻaitiitia le tiga o le muso ma le sooga faʻatasi.

Faʻailogaina:

  • e puipuia ai le puipuiga
  • faaaoga e puipuia ai le malulu ma le fulu,
  • toe faʻaleleia le malosi pe a mavae se gasegase.

Alofaʻi ma le meli mo le tale, bronchitis ma le malulu

O le faʻaaogaina o aloe e manaʻomia ai le tausisia o tulafono taua:

  • o le laau e le tatau ona matua nai lo le tolu tausaga,
  • mo togafitiga, e sili atu le filifilia o lau mai le pito i lalo o le laau,
  • aʻo leʻi faʻataʻapeʻa, aua nei faʻafefeina le fugalaau mo le 7 aso,
  • e tatau ona e tipiina le vaega talafeagai i le afiafi, ma e tatau ona faʻaaluina le po i totonu o le pusaaisa,
  • laʻau e manaʻomia ona fufuluina, faʻagogo, gaosi i se mea e gaosi ai manu ma fetogi i totonu o le susu.

O le togafitiga o le bronchitis e masani lava ona faia i le faʻaaogaina o fualaau faʻamaina, o le faʻafefiloi o le aloe ma le meli e mafai ai e oe faʻavavevave le faagasologa faʻamalolo. O fua nei e sili ona lelei.

Faʻasologa o le uaina-meli:

  • tipi 4 pepa ma fasi 'ie 3 cm lautele,
  • tuu i totonu o se pusa ua iai le uaina mumu,
  • faaopoopo le 10 g o le meli,
  • faʻamalosi 4 aso i le malulu,
  • ave muamua ae leʻi ai se sipuni sipuni mo le 5 aso.

Alofaʻi ma le meli o se mea sili ona matagofie lea e togafitia ai le bronchitis ma faʻasaʻo ona faʻamaoniga, faʻamalosia ai le ala o vailaau faʻafuaseʻi o viral respiratory:

  • faʻafefiloi le aofaʻiga tutusa o mea uma e lua
  • faʻaauau 5 aso i totonu o le pusaaisa,
  • inu seʻia maeʻa toe faʻaleleia mo le 1 tbsp. faalua i le aso.

Ina ia faʻaitiitia se tale vaivai, ua saunia le vaega lenei:

  • faʻafefiloi 50 g o le sua suamalie ma pata pata (100 g),
  • faaopoopo 200 ml o le meli mimi,
  • fai mai i le po atoa
  • ave se manava gaogao.

E faʻapefea ona ave ma le mumū o tonesils

O mea faʻapitoa o le aloe e mafai ai e ia ona taulimaina ma le manuia le oona o tonesils o le streptococcal ma le staphylococcal natura.

O ona faʻamalosi tino faʻamalosia e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino ma faʻaleleia puipui o le tino e tau ai faʻamaʻi pipisi.

E mafai ona e faʻaaoga nei vaega e pei ona taua i lalo:

  • A maeʻa ona aveese le pito i lalo o le laulaʻau, faʻasi mo le 10 minute. O lenei faiga e mafai ona faia mai le 2 i le 5 taimi i le aso,
  • faʻafesoʻotaʻi 100 g o laʻau ma le sua o le tipolo ma se ipu o le meli. Faʻasese ese le alalaupapa ma faʻaopopo i le vaega o totoe. Fai se tuufaatasiga o le 1pp. pe a uma ona 'ai
  • faʻafefiloi faʻamaʻi faʻamaʻi lelei i tutusa tutusa o le meli, lingonberry ma le aloe. E tatau ona ia 'ai le 100 g o mea taumafa.

E faapefea ona saunia se fofo mo gastritis

Gastritis o se faʻamaʻi lea e aʻafia ai le tele o le faatinoga a se tagata ma le lelei o lona olaga. O fualaau o le faʻamalolo aloe e mafai ai e oe ona fasi siama pathogenic ma ulufale ai i lenei maʻi i le faamagaloga.

Recipes:

  1. Taumafa 100 ml o le meli i le vai ma faʻaopopo le afa afa o agavaʻa vaʻaia iina. O lenei paluga e ave ao lei faia se taumafataga o le 100 g.
  2. Faʻafesoʻotaʻi le 100 g o le plantain ma le meli suamalie, faʻafefete ma tuʻu e faʻamafanafana. A maeʻa le 2 itula faʻaopoopo se ipu vai suamalie e patipati mai le aloe. Faʻaaoga lenei vailaau mo aso e 14, 50 g faʻafefeteina i totonu o se ipu vai, i le aso.
  3. O gastritis ole taimi e mafai ona puipuia mai le toe faʻafoʻi pe afai o taeao uma mo le masina e ave se sipuniti o lenei vaifofo: faʻafefiloi le sua o le agave ma le meli (200 g i le tasi). Liligi le 10 g o le sua suamalie mai carotiti ma faʻamalosi mo le 2 itula, ona teu ai lea i le malulu.
  4. O lea ituaiga o le a fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga maualuga o le eletise: faʻafefiloi le meli, sua o le pateta ma le aloe i le tutusa tutusa. Ave i le taeao, i luga o se manava gaogao, 1 tbsp. Taua: fufuluina o le sua mai pateta ae leʻi faʻaaogaina, ma o isi mea e mafai ona faʻafefiloi muamua ma teuina i totonu o le pusaaisa.
  5. O le faʻatupulaʻia o le faʻaititia o le eletise, o lenei fua o le a fesoasoani: faʻafefe 100 g koko koko i vai inu ma faʻaopoopo i ai ni agavaʻa. Liligi 100 g o le meli ma le suamalie o le pata i totonu o le atigipusa ma vaega o totoe. O lenei tuufaatasiga ua kuka mo le 180 minute, faamafanafana ma teuina i totonu o se ipu malamalama i le malulu. E tatau ona faʻafefiloi ao lei 'ai mo se sipuni sipuni mo le 30 aso.

Alofaʻi ma le meli mo le manava

Alofaʻi ma le meli, lea e togafitia ai faʻamaʻi eseese, e galue tele i le foia o faafitauli i le vaega o meaʻai.

A uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi pe sili atu fua:

  1. Fufulu ma tipi 100 g o laʻau, faʻaopoopo le 100 g vai i ai. Faʻaosooso i le pouliuli mo le 5 aso. Ona togi lea o le sua ma faʻafefiloi ma le 100 g o le meli mimi. O lenei tuufaatasiga e faʻaaogaina mo le 14 aso ao leʻi faia se taumafataga o le 10 ml, faʻataʻapoʻaina ma le pata.
  2. O lea ituaiga o gaioiga e aoga lelei i le faʻamalosi: togi le sua mai le 500 g o agave lau. Faafefiloi ma le 2 ipu suamalie mumu ma sasaa le 500 ml o le meli. Faʻaosooso i le pogisa mo le 7 aso, e le faatagaina le ea e ulu i lenei paluga. Faaaoga le 70 ml aʻo leʻi 'ai ma ia mautinoa e inu i le vai.
  3. E faʻafefiloi ai se ulutala, o se fuga o laʻau e fefiloi ma le meli (500 g o oloa taitasi), lea e te manaʻomia e sasaa atu ai ipu tioata e lua. O lenei tuufaatasiga e tatau ona teuina mo le 14 aso, ona faʻasusu ai lea ma gaogao. O le meafaigaluega ua faailoaina mo le faʻaaoga e tusa ma le 1 tbsp. l 15-20 minute ao le i faia taumafataga 2 vaiaso, faatasi ai ma se malologa o le 10 aso ma le toe amataina o meaʻai.
  4. Somi le sua mai le plantain ma le agave (tutusa tutusa), faʻafefete ma tuu mo le 3 itula. Ona faaopoopo ai lea o le 100 g o le meli ma inu 3-4 sipuni muamua aʻo leʻi 'ai. i totonu o le 14 aso.

Auala mo le puipuiga

I le iloaina o le a le mea e faʻafefiloi ai le aloe ma le meli, e taua le manatuaina o ana galuega puipui. Ina ia puipuia le tupu mai o se numera o faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaogaina nei oloa ina ia faʻateleina ai puipuiga a le tino.

Recipes:

  1. Somi le sua mai laulaau ma faʻafefiloi ia Me le meli i le fua faatatau ile 1 i le 4. Fainu lenei oloa ile taeao ma le afiafi mo le 1pp. mo le 3 vaiaso.
  2. O lenei tuufaatasiga e faʻamalosia lelei ai le faʻaogaina o fualaau, almonds, apricots ua mamago, laʻau, paʻu (e tusa ma le afa ipu tioata taʻitasi) ma le 2 leona e teu i se mea e fai ai meaʻai. Faʻaopopo le sua o le agave (250 e faʻasolo mo le 48 itula ma suʻe le 4pp i le tolu.
  3. E le o se mea manaia, ae leai se aoga aoga: togi 2 le totina o aniani ma 4 aisa Antonovka. Faʻafefiloi le suamalie e maua ai le suakisi (10 sipuni), honey (100 g) ma le aloe (150 ml). Faʻamalosi mo le 3 itula ma ave le 1 tbsp. l 4 taimi i le aso mo le 3 vaiaso.

O vailaau faafomai o le laau ma lona tuufaatasiga


Aloe e matua tele lava le aoga i fualaau vitamini, mea ola maloloina ma mea faʻalaiolosi. E aofia ai:

  • Falemaʻi suamalie, A, B, C, E.
  • Amino acids.
  • Barbaloins.
  • Isobarbaloin.
  • Anetusi.
  • Aloic, cinnamon, acrysophanic acid.
  • Ole suāsusu taua.
  • Saponins.
  • Ulcinj.
  • Resestanols.
  • Pols.
  • Alolofa.
  • Emodin.
  • Allantoin.
  • Matagofie
  • Polyuronides.
  • Calcium, magnesium, phosphorus, iron, zinc, potassium, copper, manganese.

I le aotelega, aloe e tusa ma le 300 mea aoga. Talu ai ona o lenei tulaga uigaese, o le fugalaau e tele ana vailaau faafomai, e aofia ai:

  1. Aneti-inflammatory.
  2. Bactericidal.
  3. Faʻamālōlōina le faamalo.
  4. Painkill.
  5. Faʻafiafia.
  6. Antifungal.
  7. Totogi.
  8. Cholagogue.
  9. Aneti-mu.
  10. Faʻaauau le puipuiga o le tino.
  11. Saturates tino o le tino i le okesene.
  12. Fafaga, faʻamama le paʻu, faʻaleleia lona siʻosiʻomaga ma elasticity.
  13. Faʻaauau le toe faʻafouina o mea ua faaleagaina, ma le toe faʻaleleia o le faʻaaogaina o le telefoni.
  14. Faaleleia manaoga.
  15. Faʻatinoina le metabolism ma le faʻalaumuina.
  16. Faʻataunuʻuina le gaosia o mea lilo faalilolilo.
  17. E faʻaleleia le vaʻai, ae sili ona aoga mo le conjunctivitis, myopia, opacities o le tino vitara.
  18. Faʻaavanoa le lafoaia o le toto i le taimi o le tale, bronchitis.
  19. Faʻataʻitinoina le faasolosolo malie.

O le fugalaau e aofia ai vailaʻau (kullucocides, isobarbaloins, aloic acid), lea e aʻafia ai i latou. O le mea lea, o le laau o loʻo i ai se faʻamatalaga e tetee ai-inflammatory, o le antibacterial effect.

O fualaau faasaina e faʻaaogaina e le gata i tagata faʻapitoa, ae faʻapitoa foi i togafitiga masani mo le togafitiga o le malulu, mumusu, faʻamaʻi o le siama o le tino, colitis, ulia, gastritis, pancreatitis, tuberculosis, bronchial asthma, gasegase o le tino, faʻaleagaina o le oral vevela, maʻi paʻu, ma mo faʻamalologa faʻamalolo ma manuʻa.

Fua o le mata

Alofia ma le meli, lea e togafitia toetoe lava o mata uma i lalo o togafitiga masani, e faʻaaogaina mo le faʻatasi, le mumu o laumata, glaucoma, myopia ma isi maʻi.

Alofaʻi ma le meli mo togafitiga e tatau ona faʻaaoga pe a maeʻa feutagaiga ma lau fomaʻi.

Recipes:

  1. O sea ituaiga fua o le a faʻaleleia ai le faʻatinoga o le ata: ia faʻaitiitia i totonu o le sipuni o le aloe ma le acacia le meli i le 20 ml o le vai. Faʻaosooso i le pusaaisa mo le 6 aso. Faʻatonu i le taeao ma le afiafi mo le 2 vaiaso.
  2. Mo vailaʻau: i le afa o le vai vai, faʻamalo le sua o le agave (2 sipuni) ma le meli (1 sipuni). A maeʻa le afa itula, tuʻu le matafaga o tupe i mata taitasi (e fautuaina e faia le faʻataʻitaʻiga aʻo lei moe).
  3. Mo le glaucoma: faʻaalu se sipuni sipuni o le meli i totonu o se ipu vai inu. Liligi sua suamalie 30 ml o le suavai fou i totonu o lenei vai. Mo le masina, fufulu ou mata i lenei oloa faalua i le aso.
  4. Mo le faʻaleleia atili o le vaaiga: ia tipi le afa kilokalama o alalaupapa i totonu o se paluga ma faʻafefiloi ma 20 g o le agafe. Faʻasese ese le sua mai le leva eseese ina ia maua ai 400 ml ma faʻafefiloi i se ipu malamalama o le meli. Faʻafefiloi uma mea faʻafefiloi ma faʻafefiloi lelei. Faʻatatau meainu 2 tsp. faatasi ai ma meaai.

Alofaʻi ma le meli mo lauulu ma foliga

O mea faʻamalolo o lenei laau matagofie ma le natura o le meli o le fugalaau o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi lauulu i lona muai lalelei ma faʻaali le paʻu.

Mo lauulu, o ia mea e masani ona fetaui lelei:

  1. Mo laʻau vaivai: faʻafefiloi le sua aloe, honey, castor oil i le aofaiga lava e tasi. Faaaoga le lauulu mo le 40 minute ma fufulu paʻu ma le afu o le chamomile. Toe fai faalua i le vaiaso.
  2. Le fufulu o le lauulu: moa mix jojoba ma le sua o le seneturi (100 ml i le tasi): vevela e aunoa ma le kuka, ma faʻaoga i le lauulu mo le afa itula. Ona fufuluina lea o lau lauulu i le paʻu. Fai le faʻataʻitaʻiga faʻatasi i aso uma 7 aso.
  3. Le faʻamalosia o pulu: tilotilo lau laau ile 100 g. ma faaopoopo le 1 tbsp. honey, pei o le tele o le suauu. Sasaa le galu ma le 1 sipuni sipuni i le mea na tupu. pulu. Faaaoga i lauulu ma tutu mo le 2 itula. Fufulu lau lauulu i le paʻu ma fufulu i le vai, faʻatasi ai ma se ipu malamalama o le 7% vilika. Fai se masimata tasi i le vaiaso.
  4. Ina ia faaopoopo le susulu: sasa le 2 fuamoa yolks ma faaopoopo le 200 g o le aloe. Liligi 5 tbsp i le mea e tupu mai ai. salu le meli ma faʻaoga i le lauulu (naʻo aʻa!). A uma le 30 minute, fufulu pei o masani. Fai se masimata tasi i le vaiaso.

Mo le paʻu o le tino, o le faʻafefe faavavega o le meli ma le agave e mafai ona aumaia ai le tele o aogā:

  1. E mafai ona e fufuluina le paʻu o foliga ma pala i se laʻau fou o le laau, lea e tipi i le afa.
  2. Mo paʻu vevela: sasaa le 100ml o le aloe i totonu o se fagu. Faaopopo le 2 tsp. gaʻo gaʻo ma le aofaʻi o le suauʻu manogi. Faʻafefiloi lenei mea faʻatasi ma le meli meli (100 g) ma faʻaoga i le paʻu o foliga ma alu mo le 20 minute. Fai se masimata faalua i le vaiaso.
  3. Mo le maaleale o le paʻu: i le tutusa o le mutia: linden, St. John's wort, rose ma le chamomile. Faʻaosooso 20 minute ma faaopoopo le sua o le sua (100 g) ma le 1 tbsp. meli. Faaaoga le faʻafefiloi i luga o le ie susu ma faʻaoga i luga o foliga mo le 20 minute. Toe fai le faʻataʻitaʻiga faʻa-tasi i le vaiaso.
  4. Ina ia faʻamaluluina le paʻu: faʻafefiloi 3 tsp. foliga kulimi ma le 2 tsp pulupulu o agave. Salu le 100 g o le meli ma sasaa i totonu o se atigipusa ma le kulimi. Faaopoopo 1 lepp. Vodka ma le afa tsp peach oil. Faʻaaogā foliga ma tausi mo le afa itula ile faalua i le vaiaso.

Mo faʻamaʻi manuʻa, ulupuni ma fistulas

Alofia ma le meli, lea e togafitia ai le tele o mumū, e lelei mo le foia o lenei faafitauli.

Ua saunia le meafaigaluega e pei ona taua i lalo:

  • fefiloi tutusa le tele o le agave ma le meli,
  • faaopoopo le ava malosi (1 tbsp mo 220 ml o le oloa),
  • teu i totonu o le pusaaisa
  • faʻaaoga i vaega o loʻo aʻafia ile tino 1 taimi i le aso ma tausia mo le 30-40 minute.

I le oncology ma le kanesa

O faʻafitauli faʻapitoa e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faamalosi, ma e mafai ai e le fomaʻi ona faʻatagaina le faʻaaogaina o isi fua.

O le sili ona aoga o le:

  • faʻafefiloi 440 ml o le suka, radisa, keke, aloe, kāroti, birch, wati St. John, vine blackcurrant juice,
  • faaopoopo le sua o le 11 kulimi,
  • liligi le kulupu faʻatasi ma se ipu ava malosi ma faaopoopo le 0.5 l o le meli,
  • faʻafefiloi lelei ma alu i le pogisa mo le 3 vaiaso,
  • ona togafiti lea ma inu 30 g ae le i fafaga 3 taimi i le aso.

E faʻapefea ona ave le vailaau faʻatau e pei o se laxative

Le foia o faafitauli o le tagata paie e faʻaaoga ai se meafaigaluega:

  • se paluga o le 150 g o le aloe aloa ma le 300 g o le meli meli,
  • fefiloi ma tumau mo se aso,
  • ona vevela, vevela e ala i le susu,
  • inu i le taeao se itula ao le i 'ai.

Faʻamasani ma le meli mo le gataifale

E le o tagata fomaʻi uma o le a faamaonia lenei fua, ae o taunuuga lelei mai lona faʻaaoga e te mafaufau ai i lona aoga:

  • fai se lapoʻa mai se fasi gau gau,
  • tipi le lau o le agave ma teu i le malulu mo le 10 aso,
  • aveese le pele ma tuu i totonu o se pusa,
  • Faʻamuʻu se paluga i le meli
  • faia talosaga mo le 10 aso i le po

Alofaʻi ma le meli mo le anemia

Afai ei ai ou faafitauli i le hemoglobin, e mafai ona e faʻaaoga lenei fua:

  • olo 100 g o laʻau,
  • faaopoopo le 100 ml o le meli,
  • sasa le sua o le tipolo
  • malepe 100 g o pala,
  • faʻafefiloi mea uma,
  • ave le fualaau faasaina ao lei faia meaai mo le 1.5 tsp. ma inu i le vai 3 taimi i le aso.

Ina ia faateleina le mafai

O faafitauli faʻafitauli e mafai ona tupu ona o le leai o se mea e mafai ai ona maua i toto toto ma vaivaiga o latou puipui.

Ina ia foia lenei faafitauli, o lenei fua o le a fesoasoani:

  • faʻafefiloi se ipu malamalama o le meli ma le 150 ml o le aloe,
  • faaopoopo le 1.5 kapu o le uaina mumu (sili ona mamago),
  • faaopoopo i ai 120 g sisi laupapa,
  • sasaa le 50 g o le pasiseti gaʻo lelei,
  • faʻaauau i le tioata mo le 10 aso, faʻavave i taimi uma le oloa,
  • vela ma inu i le tolu taimi i le aso mo se sipuni sipuni, e mafai ona faʻaitiitia le oloa i le susu.

Faʻaaliga i fomai e uiga i togafitiga o le meli ma le aloe

O tagata faʻapitoa o falemaʻi faafomaʻi e masani ona lelei e uiga i tagata gasegase e faʻaaoga ai aloe vera ma fuamoa meli e togafitia ai faʻamaʻi eseese. Ae ui i lea, latou te faamamafaina e tatau ona faʻaaoga ia ituaiga o fualaau faʻapitoa e faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa tau vailaʻau faʻasaina, ae le o le tuʻuina atu o le togafitiga e ala i lana lava maliega. E na o le pau lenei o le auala e tatau ai i le saoasaoa o le ausiaina o le iuga.

E i ai ni faʻailoga mo togafitiga o aloe?


E ui lava i le mea moni o le fale o loʻo i ai faʻamanuiaga sili mo le tino o le tagata, ae o loʻo i ai le tele o faʻailoga i lona faʻaaogaina. Faatasi ai ma:

  • Faʻapalepale patino.
  • Faʻafefe (uterine, totoga i totonu, i le taimi o le tamaʻitaʻi).
  • Maʻi maʻi fatu fatu.
  • Toto
  • Oncology.
  • Faʻailoa
  • Faʻafitauli maualuga o le gastrointestinal, faʻavavevave o maʻi o le tino, gastritis, pancreatitis.
  • Faʻavavevaveina o maʻi ogaoga, e aofia ai le aotelega.
  • Hemorrhoids.
  • Liona gaʻo o fatugaʻo, vevela.
  • Tausaga i le 12 tausaga.

I le taimi o le maitaga, o le faʻaaogaina o se laau e mafai ona mafua ai le faateleina o le uterine tone, totoʻa. I le muamua 5-6 masina o le lactation, e le fautuaina foi le fugalaau mo le faʻaaogaina, talu ai e mafai ona mafua ai se allergy i le pepe mo HB.

Aloe ua faʻamaoaigaina i meaola, o lona uiga o le faʻaaogaina ua faʻasaina i le faʻalavelave, faʻapea foʻi ma faʻalavelave matuia o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O le faʻaaogaina o fugalaau e mafai ona mafua ai le ita o le mucous membranes o totoga. E le gata i lea, o le laau e faʻaalia ai le gaosia o enzymes digestive ma mea lilo faalilolilo, lea e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga sili atu ona faigata o le faʻaogaina o le faʻaogaina ma se faʻalavelave ogaoga o le soifua maloloina o le tagata maʻi.

Le aʻafiaga o le aloe i luga o le paʻu i le faʻalavelave faʻamaʻi


Faʻasalaga e faʻafaigofie le gaoioiga ma faʻafouina le pancreas e mafai ona faʻaaogaina naʻo le foliga masani ole pancreatitis, faʻapea foi i le vaitaimi o le faʻamagaloga pe a maeʻa le osofaia o le maʻi. I le tino o le maʻi, o le faʻaaogaina o se fugalaau e matua faasaina. E mafai ona e amataina le togafitiga e leʻi muamua atu i le lua vaiaso talu ona uma le tiga pancreatic.

Aloe ei ai lona aoga aoga i luga o le pancreas:

  1. Faʻavaeina le faagasologa o le gaosia o le palacreatic enzymes.
  2. E faʻatautaia ai le atinaʻeina o faiga faʻamalosi ma faʻamalosi e foliga mai o se taunuuga o le le lelei o le 'aina o meaai.
  3. Faʻafeiloaʻi maʻi.
  4. Faʻafesoʻotaʻi faiga faʻapitoa.
  5. Faʻaauau le resorption o le edema o le okone mucosa.
  6. Faʻaleleia le faʻamalosivale o le pancreas ma le vavae, lea e faʻafaigofieina ai le ulufale atu o faʻamaʻi o le pancreatic enzymes mai le pancreas i totonu o le manava.
  7. Na te faʻaosoina le faiga o le metabolism ma le faʻalaumalie.
  8. Faʻaauau le toe faʻafouina ma le toe faʻaleleia o le fausaga o sela ua faaleagaina.
  9. Faamalolosia galuega puipui a le tino.

I le faagasologa o le togafitia o le mumū tele o le pancreas, o le gaosiga o enzymes pancreatic ua taofia. E faia lenei mea ina ia latou le eliina puipui o le gland (i totonu o le pancreatitis, e le mafai e le enzymes ona ulu i totonu o le manava ona o le fulafula ma le vavalalata o le ala, o lea ua amata ai ona latou gaoioi i le gland ma amata ona "ai"). A maeʻa ona mimiti tele, i le vaitau o le faʻamagaloga e taua le toe faʻafoʻisia o le gaosia o enzymes digestive. Aloe i lenei mea o le a avea ma fesoasoani tele.

E aveeseina e le laau le vevela mai le okeni ua afaina, faaleleia lona motuga. E fesoasoani lenei mea i le faʻagaoioia o le fua o le eletise malulu i autafa o ala, ma puipuia ai lo latou "tuai" i le pancreatic ducts. Ae ui i lea, o se tasi o galuega e aupito sili ona aoga o le fugalaau i le tulaga o le faʻamagaloga, faʻapea foi ma le pancreatitis masani, o le faʻamalolo ma le faʻafouina.

Faʻaauau le faʻamalosia o le faʻamaloloina o manuʻa na faia i le taimi o le faʻafouina o enzymes digestive i le pancreas, ma fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o mea na afaina ai le okeni.

O le pancreatitis e aʻafia ai e le gata o le pancreas, ae o le manava foi, ate, ate. Aloe faʻatulagaina le gaioiga a nei totoga uma:

  • faʻaosoina le gaosiga o mealilo gastric, excretion of bile,
  • toe faʻaleleia le microflora ma le motumotu ile motuʻu,
  • faaleleia atili le motusia o totoga ma faamalolosia a latou galuega puipui.

O lenei mea e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le gaogao, faʻaleleia le metabolism, ma o le mea lea o le pancreas e le o se avega mamafa.

Le togafitiga ma togafitiga o togafitiga


Talu ai o le laau o loʻo i ai se maualuga maualuga o vaitamini ma vaega o meaola faʻalauiloa, e taua tele le tausisia o vailaʻau saogalemu. O le faʻaaogaina o le aloe i le pancreatitis e faalagolago ile fofo filifilia.

Faʻaaoga

Faʻasologa

AtagofieSe sipuni sipuni, tolu seti i le aso FaʻatauSe sipuni sipuni, tolu seti i le aso Ava malosi15 faʻafefe faʻafefete i totonu o se sipuni sipuni vai, lua seti i le aso Tincture ma le meliSe sipuni sipuni o le fofo i le aso OonaFaʻalagolago i le ituaiga o oloa: faʻasolosolo pe faʻatau fualaau e faʻaaoga ai le ava e masani ona inu i le 5 ml, tolu auala i le aso, faʻaopoopoga meaʻai e faʻavae i aloe gel ma vai - 60 ml vaevaeina i ni taʻiala se tolu i le aso SuauuHalf o le sipuniti faʻafefe i le 50 ml o le vai, lua seti i le aso Aloe vera gel60 ml i le aso

O le togafitiga e mafai ona tumau 15-30 aso. A maeʻa se taʻi masina e manaʻomia. I le tasi tausaga, o le togafitiga e mafai ona toe faia e le silia ma le tolu i le fa taimi.

O aʻafiaga e aʻafia ai

Faatasi ai ma le le faapalepale patino i le fualaau faasaina, overdose poo le sili atu le umi o le togafitiga togafitiga, o mea nei e ono tulai mai le leaga:

  • Alu i le tino o le paʻu o le paʻu, mumu, susunuina, vevela.
  • Tuai (ia manatua o le aloe o loʻo i ai sona aʻafiaga).
  • O le manava ita po o le manava (atonu e foliga mai o le fugalaau, o le paʻu, colic, o le fale le fiafia).
  • Faateleina le mamafa.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e fautuaina e ave sina fua o le oloa ma le laau, ma mataituina le tali a le tino mo se aso.

Recipes mo le faʻaaogaina o laau mo togafitiga faafomaʻi


O togafitiga o le mumū o le aloe o le pancreatic aloe e mafai ona faia i le faʻaaogaina o: mea teuteu ma mea e faʻaaogaina, meaʻai, sipuni poʻo le sua. O nisi oloa, e pei o le sua, sualaʻau, aloe vera gel, e mafai ona faʻatau i le fale talavai.

Pe a fai ni oloa i le fale, e fautuaina e faʻaaoga se laau e tolu tausaga le matua, ma o laʻasaga pito i lalo ua manatu e sili ona aoga. O tupe uma e faʻaaogaina le afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga.

Tipi le laʻau pito i lalo o le laʻau, fufulu, fufulu ma se solo, tatipi. Suauu 250 ml o le mea e gaosi. tafe vai ma tuu mo le 15 minute i totonu o se vai vai taele. Aua le aumaia i se mea vevela. A maeʻa le mafanafana, vevela, aumai vai inu i le voluma muamua. 'Ai se sipuni sipuni, tolu seti i le aso.

Tipi le laʻau pito i lalo o le laau, fufulu, faamago, mali. Sasaa le mea e momoe ai ma le tasi lita o le vai malulu ua kuka, tapuni le tapuni lelei. Fafaga mo le 8 itula i totonu o se pogisa, lelei le vaʻaia i le vevela o le potu. A maeʻa le filiga. 'Ai se sipuni sipuni, tolu seti i le aso.

E faʻapefea ona fai le tinii aloe mo le manava ma le paʻu? Ina ia faʻatalanoaina lenei mataupu, o loʻo i ai le tele o filifiliga.

Faʻaaoga

Kuka

Taumafa

Muamua filifiligaIna ia faia, e tatau ona e tipi ni laʻau o le aloe ma sasaa i le 70% o le ava malosi i se tulaga tutusa: lua vaega ole aloe ma le tasi vaega o le ava malosi. E lelei le tapunia o le atigipusa ma se tapuni ma le pusaaisa mo le 10 aso. A maeʻa le taimi atofaina, faʻaaoga le meafaigaluega.Ave le 15 mataua faʻaitiitia i se sipuni sipuni o le vai i ni seti se lua i le aso. Lua filifiligaAlofia ma le meli i pancreatitis e sili atu ona aoga nai lo le ava malosi. Ina ia saunia lenei fualaau faasaina, e te manaomia le 300 grams o laʻau, 200 kalama o le meli, 80 ml. ava malosi 70%. Fufuluina, mago, tata le lau ma faʻafefiloi ma isi vaega o mea. E fautuaina e sauni le vailaʻau i totonu o se koneteina tioata. Faʻamalosia aso e lima i totonu o le pusaaisa. A maeʻa le taimi atofaina, ua saunia le oloa mo le faʻaaogaina.Ave le vailaʻau i totonu o le sipuni laʻititi i le aso, mo tamaiti 12-18 tausaga i se sipuni. Tolu tulagaE tusa ma le 500 kalama o le laau ua nutimomoia, ua palu i le 200 ml. meli ma sasaa 0.5 lita. Cahors (e mafai ona sui i se isi mūmū mūmū po o se pusa). O vaega o loʻo faʻafefiloi lelei ma faʻamalosi mo le 5-7 aso i se nofoaga pogisa. O le vai inu ua uma ona fufulu ma teuina i se pusa tioata i totonu o le pusaaisa.Tolu taimi i le aso e 'ai le 1 tbsp. vaifofo ao lei faia taumafataga.

O le sua o le aloe ma le pancreatitis o loʻo sili ona lauiloa. E mafai ona e kukaina oe lava pe faʻatau i se fale talavai. I le asō o loʻo faʻatau atu, e tele meaʻai e maua mai i lenei mea totino.

Ina ia saunia le sua i le fale, e tatau ona e tipi pito i lalo o le laau ma pasia i latou i se mea e fai ai meaʻai, ona togi lea o le sua i le suka. Mo le faʻaaogaina i totonu, o le fualaau oona e fautuaina e tatau ona faʻamamaina i le malulu o vai ua kuka i se mea e tasi: lua vaega o le vai mo le tasi vaega o le sua. Aua le sili atu i le tolu poneti i totonu o le pusaaisa. Inu 5 ml, tolu auala i le aso.

O sauniuniga a le falemaʻi e ono aofia ai le ava poʻo le vai e avea o se mea faʻapitoa. Aʻo leʻi faʻaogaina vaifofo taʻitasi, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo le vailaʻau ma le faʻatagaina o fua.

I totonu o le falemaʻi e mafai ona e faʻatau le siva syrup i le uʻamea. O lenei meafaigaluega o le a le gata ina fesoasoani i le faʻamautuina ma le toe faʻafoʻiina o le pancreas, ae ia faʻamaonia ai foi le faʻaogaina o le hematopoiesis ma le toto. O le vailaʻau oona i le afa o le sipuniti ua faʻafefeteina i le 50 ml o le vai, lua auala i le aso.

Aloe vera gel

O loʻo i ai se aʻafiaga e puipuia ai, faʻamaʻi, faʻamaʻi faʻamalolo. E faʻaleleia ai le gasegase ma le faʻaogaina o meaʻai, e matua aʻafia ai i le faʻamaloloina o mea ua faaleagaina ma le toe faʻafouina o le masini, le faʻamamaina o toxins mai le tino.

I luga o le faʻatau atu e mafai ona e mauaina le tele o ituaiga o gels. Lelei lelei le fiafia i le Foreverliving Products Aloe Vera Gel. O le fagu ei ai se gafatia e tasi le lita. Ave le vailaʻau i le 60-120 ml i le aso.

Mai laulaau o fugalaau ma le plantain (o vaega ua ave i le tutusa tutusa), ua saunia se teuteuga: 1 tbsp. aoina mo le 250 ml. tafe vai ma tumau pe a ma le 30 minute. Faʻamama le vai ma faʻamafanafana laitiiti. O loʻo faʻafefiloi palalaʻau ma le aloe i le ratio 2 ma le 1 ma se sipuni o le meli. O le vailaʻau ua onā i totonu o le 50 ml. ao le i ai.

O se laʻau fou o le aloe o loʻo tuʻuina i le pusaaisa mo le 10-12 itula. Ona fufulu, mamago ma faamamaina o "vao tuitui". O meafaitino sauniuni o le eleele e ala i se mea e teu ai meaʻai poo le faʻaaogaina o se mea e gaosia ai le suasusu, faʻasusu le sua ma aveese le keke.

O le aloe o le vai e fefiloi ma le meli (e sili atu ona lelei le ave o se oloa gaosia) i se fua faatatau o le 1: 1. Mo pancreatiti, ave 1 tbsp. vai faʻamaʻi 2-3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Ave 200 ml. meli ma le aloe, faaopoopo 60 ml. karuti po o le pateta ma faʻamafu lelei. O le paluga e tauanau mo le 3 itula ma ave le 1 tsp. pe a ma le 15-20 minute ao leʻi faia se taumafataga (e mafai ona gauai i le gutu pe faʻafefe i le vai mafanafana).

O vailaau faʻamaʻi poʻo le 'aloe juice' ua faʻafefiloi ma le mummy i le tele o le 150 ml. suavai i le 5 kalama o le paʻu. O le oloa maeʻa e teuina i totonu o le pusaaisa ma ave le 1pp. i luga o se manava leai se aso.

Faaiuga

O le mea lea, o le aloe vera preparations ua faʻataʻitaʻiina o se togafitiga faʻapitoa mo le pancreatitis, e pei foi i le taimi o le faʻamagaloina e toe faʻaleleia ai le fausaga o sela ma faʻaleagaina ai le tino, faʻamaonia le gaioioiga o le okeni, ma faʻaleleia ai foi le faagasologa o fuamini. O le togafitiga e mafai ona oʻo atu i le 30 aso, a maeʻa ona latou faia lea o se malologa.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

Tulāfono masani mo le togafiti o pancreatitis ma se musika auro

O le togafitiga o le a fesoasoani e faʻaloloa taimi o le faʻamagaloina, puipuia ai le atinaʻeina o osofaiga faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi ma faʻafitauli i le tino o le maʻi, gastritis, kanesa

Vaega o le faʻaaogaina o le pasesa i pancreatitis ma ona lelei mo le pancreas

O se vailaau faʻapitoa masani. O togafitiga talafeagai o pancreatitis ma le pasili e mafai ai ona e latalata i le toe faaleleia o le maʻi

Togafitiga o le pancreas ma le sukalandine ma recipes mo lona faʻaaoga i pancreatitis

Celandine e naʻo pe a e tausisi i tulafono mo le faʻaaogaina ma le saogalemu o fua o vailaʻau faʻavae

E mafai ona inu le inu i le pancreatitis ma le auala e saʻo ai

O lenei fua e faʻamalosia ai le faʻamaloloina, toe faʻafouina ma le faʻafouina o mea ua faʻaleagaina.

Tuua Lau Faamatalaga