Lafoina ma le puleaina o inisalini

O le inisalini e faia faʻapitoa, i mataupu faʻapitoa faʻafuaseʻi - i le vavalalata poʻo le faʻaaogaina o le iniseti. O le pulea o le inisalini e le o se mea faʻapitoa, ae i le taimi nei ua na o le pau lea o le auala e mafai ai ona faʻaauau le togafitiga o le inisalini.

E tatau i le tagata maʻi ona iloa tulafono ma mea e aʻafia ai le saoasaoa ma le tele o le faʻaaogaina o le inisalini i totonu o le toto pe a maeʻa ona tui. E tatau ona manatua i le mafaufau o le inisalini o se vailaau e tulaga ese i le lagona o lona aoga e faalagolago e le gata i uiga o fualaau oona, ae faapea foi i le tele o itu e fesootai ma le auala o lona pulega.

Nofoaga inisalini

I le taimi o le tuiina o le pipi i totonu o le manava (i le agavale ma le itu taumatau o le pute), o le inisalini e sili atu ona vave oʻo i totonu o le toto, ae o le tui i totonu o le suvae e telegese lemu ma le atoatoa: tusa ma le 25% le itiiti ifo pe a tui i le manava. Pe a tui i luga o le tauau poʻo le togi, o le saoasaoa ma le maualuga o le inumaga o le inisalini e ave ai se nofoaga vavalalata.

O le mea lea, i suiga le lelei i nofoaga o inisiua i vaega eseese o le tino, o le tele o fesuiaiga i le kulukose-maualalo o aafiaga o le inisalini, aemaise lava o se gaioiga puupuu, e mafai. O le mea lea, o le suiga o nofoaga o iniseti (manava, ogavae, tauau) e tatau ona suia i totonu o le eria e tusa ai ma se mamanu faapitoa, mo se faataitaiga, ia faia i taimi uma le injections i le manava i le taeao, i le tauau i le aoauli, i le paʻu o le afiafi, poʻo inisiua uma i totonu o le manava.

E fautuaina le suʻeina o le inisalini i totonu o le tino gaʻo o le manava, ma le gaʻo umi ona fai i totonu o le tauau poʻo le ogavae.

A oʻo ina tui le inisalini i le vaega lava e tasi o le paʻu, o suiga o le tino gaʻo, o le a faʻagesegese ai ma faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le inisalini.

O le aoga o le inisalini e faaitiitia, lea e mafua ai se lagona sese o le manaomia ona faateleina ona atumaga. O nei mamanu e mafai ona puipuia e ala i le suia o nofoaga o tui ma matauina le mamao i le va o nofoaga o le faʻaofiina o le nila ile paʻu o le 1 cm.

Lulu

Vaavaaia suiga i le faʻaaogaina o le insulin i le taimi e suia ai le vevela o le paʻu i le nofoaga o inisiua. O le vevela vevela poʻo le fagu, faʻaaogaina o se mea vevela vevela, o le tumau i le vevela o le la e vave faʻavaveina ai le faʻaleleia o le inisalini (2 taimi).

O le faʻamafanafanaina o le paʻu e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le inisalini e toetoe 50%. E le fautuaina le tuiina o le inisalini na ave i fafo mai le pusaaisa ona o lona masalomia le faʻaaoga. O le fofo ile inisalini e tatau ona i ai le vevela vevela

Massage le inisalini tui tui

O le massage o le iniseti nofoaga e faʻaleleia ai le fua o le absorption o le insulin i le 30 pasene pe sili atu. O le mea lea, o se masini moli o le nofoaga o tuiina i le taimi lava e uma ai le puleaina o le inisalini e tatau ona faia i taimi uma pe leai foi. I nisi o tulaga (mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o meaʻai ma se taumafataga tele), e mafai ona faʻavavevave le aveʻesea o le inisalini e ala i le faʻaaogaina o le nofoaga o inisi.

Gaoioiga faaletino

O gaioiga faaletino e vave faʻavaveina ai le faʻaaogaina o le inisalini, e tusa lava po o le a le nofoaga o lona tuiina ma uiga o le gaioiga faaletino. O le fautuaga e sui le nofoaga o tuiina aʻo lei faia le gasegase mo le puipuia o le hypoglycemia, talu ai o le tino lava ia e maua ai le glucose-o le faʻaitiitia o lona aafiaga.

Iniseti Injection Depth

Fluctuations i le maualuga o le glycemia e mafai ona tupu mai i faalavelave faafuasei ma le le amanaiaina o le inisalini i totonu o le intramuscularly poo le inosia ae le o le soona fai, aemaise lava pe a faʻaaogaina sela ma le pupuʻu pito sili ona puupuu, e pei foi o tagata mimiti ma se tino manifinifi o gaʻo palapala. O le fua o le faʻaaogaina o le inisalini i le taimi o le iniseti intramuscular e mafai ona faalua, aemaise lava i le faʻaofiina o le insulin i totonu o le tauau poʻo le ogavae. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini i totonu o le manava, o le eseesega i le va o le subcutaneous ma le intramuscular injection e le faʻailoaina. O tagata ua aʻoaʻoina lelei e mafai ona faʻatautaia le inisalini i se taimi puupuu aʻo lei faia ni vailaau faʻataʻavaleina o le maʻisuka poo faʻamaʻi o le ketoacidosis o le maʻisuka.

O le pulea o le intramuscular o insulin umi-taimi e le fautuaina ona o le faapuupuuina o le maualuga o le kulūkose.

Faatasi ai ma le puleaina o le tino (e tupu lenei mea pe afai e sasaina le nila i se pito sili ona laitiiti i le paʻu pe leai foi), o le inisalini e le lelei le gauai, ma o le mumu ma le tiga e tupu i le nofoaga o tui.

Laʻau insulin

Faatasi ai ma se faʻaopoopoga i se mea e tasi e faʻasolosolo ona pulea, o le umi o le gaioiga o le inisalini e faʻatupulaʻia toetoe lava tutusa tonu i ai. O le mea lea, faatasi ai ma le folasia o le 6 iunite o le inisalini puupuu i se tagata maʻi e mamafa i le 60 kilokalama, o le glucose-lowering effet o le a tulai mai pe a ma le 4 itula, faatasi ai ma le folasia o le 12 iunite o lenei inisalini - 7-8 itula E tatau ona manatua o le nutimomoia o le tele o meaai ma ipu aofaiga) e maeʻa pe a uma le 4-6 itula. Afai e te le 'aina meaʻai o le carbohydrate i le taimi lenei, a maeʻa le tuiina o tui tetele o le inisalini "puupuu", e mafai ona maua le hypoglycemia.

Ona o mea e pei ona taʻua i luga, e aʻafia ai le faʻaaogaina ma le gaioiga o le inisalini pe a uma ona faʻatonuina, e tatau ile tagata maʻi ona taʻitaʻia tulafono ma lona faʻaogaina tumau e puipuia ai le tele o fesuiaiga i le maualuga ole kulukose o le toto.

"Tulafono mo le pulega o inisalini" ma isi tala mai le vaega

Faʻaaogaina o le inisalini. O le inisalini e faia faʻapitoa, i mataupu faʻapitoa faʻafuaseʻi - i le vavalalata poʻo le faʻaaogaina o le iniseti. O le pulea o le inisalini e le o se mea faʻapitoa, ae i le taimi nei ua na o le pau lea o le auala e mafai ai ona faʻaauau le togafitiga o le inisalini. O le tagata gasegase e tatau ona nofouta i mea e aʻafia ai le fua faatatau ma le tele o le faʻaaogaina o le inisalini i totonu o le toto pe a maeʻa ona tui. E tatau ona manatua i le mafaufau o le inisalini o se vailaau e tulaga ese i le lagona o lona aoga e faalagolago e le gata i uiga o fualaau oona, ae faapea foi i le tele o tulaga e fesootai ma le faiga o lona pulega ma le tele o isi itu.

Faʻaiʻuga e aʻafia ai le faʻaleleia ma le gaioiga o le inisalini

1. Nofoaga o folasaga. I le taimi o le tuiina o le pipi i totonu o le manava (i le agavale ma le itu taumatau o le pute), o le inisalini e sili atu ona vave oʻo i totonu o le toto, ae o le tui i totonu o le suvae e telegese lemu ma le atoatoa: tusa ma le 25% le itiiti ifo pe a tui i le manava. Pe a tui i luga o le tauau poʻo le togi, o le saoasaoa ma le maualuga o le inumaga o le inisalini e ave ai se nofoaga vavalalata. O le mea lea, pe a sui suiga i le inisalini, aemaise lava o gaioiga pupuu, e mafai, o le mea lea, o vaega o le inisalini (manava, thiva, shoulder) e tatau ona suia i totonu o le tasi vaega o le tino e tusa ai ma se mamanu faapitoa, mo se faataitaiga, i le taeao e masani ona faia ni inisiua i totonu o le manava, i le aoauli - i luga o le tauau, i le afiafi - i le ogavae poʻo inisiua uma i totonu o le manava.

E fautuaina le suʻeina o insulin i totonu o le manava, ma le gaioiga o le insulin i totonu o le tauau poʻo le ogavae. A oʻo ina tui le inisalini i le vaega lava e tasi o le paʻu, o suiga o le tino gaʻo, o le a faʻagesegese ai ma faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le inisalini. O le aoga o le inisalini e faaitiitia, lea e "faatupuina ai se lagona sese i le manaomia ona faateleina ona tui. O nei mea tutupu e mafai ona puipuia e ala i le suia o nofoaga o tui ma matauina le mamao i le va o nofoaga o le inisalini o le 1 cm.

2. Lulu O le fua o le faʻaaogaina o le inisalini e faalagolago i le vevela o le paʻu i le nofoaga o tui. O le vevela vevela poʻo le fagu, faʻaaogaina o se mea vevela vevela, o le tumau i le vevela o le la e vave faʻavaveina ai le faʻaleleia o le inisalini, o nisi taimi 2 taimi. O le faʻamafanafanaina o le paʻu e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le inisalini e toetoe 50%. E le fautuaina e taitaia le inisalini na o le aveeseina mai le pusaaisa (faʻaaoga lemu). O le fofo ile inisalini e tatau ona i ai le vevela vevela

Z. Massage tui faʻaititia le fua faatatau o le absorption o le insulin i le 30% pe sili atu. O le mea lea, o se masini mumu o le nofoaga o iniseti i le taimi lava e uma ai le puleaina o le inisalini e tatau ona faia i taimi uma pe leai foi. I nisi tulaga (mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o tausamiga faʻatasi ma se taumafataga tele), e mafai ona faʻavavevave le aveʻesea o le inisalini e ala i le faʻaaogaina o le nofoaga o tui.

4. Gaoioiga faaletino faʻapitoa le faʻavaveina o le faʻaaogaina o le inisalini, e tusa lava po o le a le nofoaga o lona tuiina ma uiga o le gaioiga faaletino. O le fautuaga "e talafeagai le sui o le inisiua i luma ole galuega ole musika mo le puipuia o le hypoglycemia" e le aoga, talu ai o le gaioiga faʻapitoa lava ia e maua ai le kulūkose autu-faʻaititia. E ui i lea, e le mafai e se tasi ona manatu o le faʻaaogaina o le inisalini mai le vaega o musika galue malosi e sili atu le malosi ma o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto o le a sili atu pe a oʻo mai le vailaʻau i vaega sili ona malosi o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, i le ogavae aʻo leʻi tietie i se uila.

5. Paʻu o tui. Fluctuations i le maualuga o le glycemia e mafai ona tupu mai i faalavelave faafuasei ma le le amanaiaina o le inisalini i totonu o le intramuscularly poo le inosia ae le o le soona fai, aemaise lava pe a faʻaaogaina sela ma le pupuʻu pito sili ona puupuu, e pei foi o tagata mimiti ma se tino manifinifi o gaʻo palapala. O le fua o le faʻaaogaina o le inisalini i le taimi o le iniseti intramuscular e mafai ona faalua, aemaise lava i le faʻaofiina o le insulin i totonu o le tauau poʻo le ogavae. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini i totonu o le manava, o le eseʻesega i le va o inisiua ma le iniseti e le o faʻamaonia. O tagata ua aʻoaʻoina lelei e mafai ona faʻatautaia le inisalini i se taimi puupuu aʻo lei faia ni vailaau faʻataʻavaleina o le maʻisuka poo faʻamaʻi o le ketoacidosis o le maʻisuka. O le pulea o le intramuscular o insulin umi-taimi e le fautuaina ona o le faapuupuuina o le maualuga o le kulūkose. Faʻatasi ai ma le tui malosi (e tupu lenei mea pe afai e sasaina le nila i se mea itiiti i le paʻu poʻo le paʻu) o le inisalini e paʻu lemu, ma o le mumu ma le tiga e tupu i le nofoaga o inisi.

6. Vaʻaia o le inisalini. Faatasi ai ma le faateleina i se tasi o tui puipui, o le umi ole gaioiga o le inisalini e faʻatupulaʻia toetoe lava tutusa tonu ma ia. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻaofiina o le 6 iunite o le inisalini puupuu i se tagata maʻi e mamafa le 60 kilokalama, o le kulūsese-faʻaitiitia o le faʻaalia i totonu o le 4 itula, faatasi ma le faʻaofiina o le 12 iunite o lenei inisalini - 7-8 itula. E tatau ona manatua o le faʻapalapalaina o le tele o meaʻai ma ipu (tusa lava pe o le a le tele) e maeʻa i le 4 - 6 itula. Afai o le taimi lenei e te le 'ai ai meaai o lo oi ai meaʻai, pe a uma ona tui tui tetele e oʻo lava i le' insulin 'hypoglycemia e mafai. I le amanaʻiaina o le lisi o mea e aʻafia ai le faʻaleleia ma le gaioiga o le inisalini i le maea ai o lona puleaina, e tatau i tagata uma ona togafitia lona faʻaogaina pea o le tui, a leai o le a mafatia o ia i le tele o fesuiaiga i le maualuga o le kulukose o le toto.

FUAFUAGA, FUAFUAGA MA TALOSAGA O INSULIN

I le masani ai, o tui tui inisalini e faʻaaogaina mo le iniseti, i le taimi nei o palasitini. O le suauu masani na faʻaaogaina i Lusia ua fuafuaina mo le 1 ml o le inisalini i se faʻamoemoega e 40 iunite. O le faailoga i luga o le suauu o loʻo faʻaaogaina i le insulin i luga o se pule faʻatasi ma numera 5, 10, 15,20,25,30,35,40, faʻapea foi ma se laasaga se tasi - vaevaega i le va o numera ua faʻaalia, e tutusa ma le 1 Unit. O tui o le inisalini mai fafo e mafai ona 0.3, 0.5 ma le 2ml i le voluma ma le maualuga o le 100 iunite, e le itiiti ifo i le 40 iunite. O le taua tele o le amanaiaina o nei faailoilo pe a talanoaina le inisalini i luga, lea o loʻo taua ai foi le suiga o le a oʻo mai i suauʻu i Rusia, na fuafuaina e tusa ai ma tulaga faavaomalo mo 100 iunite. mo le tui, e sili atu le faʻaogaina o tui i pulupulu pulumu.

Afai e mulimulitaia tulafono faʻalesoifua maloloina, e mafai ona faʻaaogaina le tuiina o le insulin i le 2 i le 3 aso: ia na o le tapunia o le nila ma se pulou ma teuina i totonu o lenei pepa e aunoa ma se siakiina. Peitai, a maeʻa le 4 i le 5 injections, o le pule o le inisalini e afaina ona o le paʻu o le nila. O le mea lea, i le malosi o le togafitiga o le inisalini, o suauu lafoai o le a fetaui ma le igoa "lafoai". Aʻo leʻi tuiina, ia fautuaina e solo le paʻu paʻu o le fagu ma le inisalini o le fulufulu mamoe o susu i le 70% ava malosi. , o lona uiga, o se mea e oso ese ai i totonu o le voli, ma e tatau ona e luluina lelei aʻo lei faia le inisalini.

Aʻo aoina le inisalini i se tuila toso le suauu i le faailoga e faailoa ai le numera manaomia o iunite o inisalini, ona togi ai lea o le pusa paʻu o le vailaau o inisalini ma se nila, tataʻi i luga o le vailaau ma tuʻu le ea i totonu o le fagu. O le isi, o le suauu ma le fagu ua liliu i lalo, ma uu i le tasi lima ile mata, o le piston ua toso i lalo i se faailoga e sili atu le mamafa o le inisalini. E sili atu le atigiina o le fagu i totonu o lona totonugalemu ma se nila vaovao mo tui masani, ona faʻaofi lea o le nila o le tui tui inisalini i totonu o lenei pupu. Afai e ulu atu le matagi i totonu o le tui tuila, kiliki i luga o le sisiua ma ou tamatamailima ma faʻalautele le muaga o le piston i le fua ole fua ole manaʻo. O le faʻaaogaina o le faʻafefiloi o ituaiga inisalini i le saʻo saʻo filifilia vailaau e maua ai le tele o le malosi i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto nai lo le tuʻuina atu o le insulin i totonu lava o ia doses. Ae peitaʻi, pe a faʻafefiloi ia insuline eseese, e mafai ona fai a latou suiga o le tino, lea e aʻafia ai le gaioiga o le inisalini.

Tulafono mo le faʻafefiloi o insulin i totonu o se tui:

* o le muamua o le a tui i le suauu insulin short-acting, o le lona lua - o le umi o le umi o le gaioiga,

* inisalini puupuu ma le umi-NPH-inisalini (isofan-inisalini) pe a maeʻa ona faʻafefiloi e mafai ona vave faʻaaogaina ma teuina mo le faʻataʻitaʻiga mulimuli ane,

* O le inisalini puupuu e le tatau ona fefiloi ma le inisalini e aofia ai le faʻamaloloina o le zinc, talu ai ona o le tele o le zinc ua liua ai le inisalini pupuu i le inisalini e fai ai le mea. O le mea lea, o le inisalini pupuu ma le zinc-inisalini e faʻapitoa ona faʻatonuina i le tulaga o le lua injections i vaega o paʻu na vaeluaina e le itiiti ifo i le 1 cm mai le tasi,

* pe a faʻafefiloi vave (lispro, aspart) ma inisalini umi, o le amataina o le inisalini vave e le faʻaitiitia. E mafai ona faʻagesegese, e ui lava e le o taimi uma, e ala i le faʻafefiloi o le inisalini vave i le NPH-inisalini. O se faʻafefiloi o le insulin faʻalūlūina i insulin faila poʻo le umi e faʻatinoina 15 minute aʻo leʻi 'aʻai,

* O le umi ole umi ole NPH-inisalini e le tatau ona faʻafefiloi ma le inisalini umi e aofia ai se faʻamalologa sima. O le mea mulimuli, o se taunuuga o fegalegaleaiga faʻateʻi, e mafai ona pasi atu ile inisalini pupuu ma se tulaga e le mafaamatalaina pe a uma le puleaina, * faʻaaogaina o le inisalini ma faʻafefiloi ma isi insulin.

Inisini Injection Technique:

O le nofoaga o inisalini tuiina e lava e fufuluina i le vai mafanafana ma le fasimoli, ae le o le ava malosi, lea e mimiti ma faʻafefe ai le paʻu. Afai e faʻaaogaina le ava malosi, ona tatau lea ona vevela atoa mai le paʻu aʻo leʻi tuiina. Aʻo leʻi tuiina, e tatau ona aoina le paʻu o le paʻu i le gaʻo gaʻo ma le limamatua ma le tamatamailima. O le nila e pipii i luga o lenei lafu i se maualuga o le 45 -75 tikeri. O le umi o le nila o le tuiina o le inisalini e 12-13 mm, o le mea lea, pe a tuʻia le nila, o le inisalini o le a tuiina i le tino, aemaise lava i se maʻi maʻi, faʻapitoa i le paʻu.

I maualuga laasaga o le inisalini, e fautuaina e sui le itu o le nila i le taimi o lana pulega, ma pe a toso ese, liliu le sisiua laitiiti i lona itu e taofia ai le insulin mai le toe foʻi atu i le auala o le nila. E le tatau ona afaina musika i le taimi o le tui, e tatau ona vave faʻaofiina le nila.A maeʻa ona tui le inisalini, e tatau ona faʻatali 5-10 sekone ina ia maua uma le inisalini i totonu o le paʻu, ma le mea e le o uuina le lafu o le paʻu ma gaʻo tuʻu ma ou tamatamai lima, aveese le nila. E taua tele lenei mea pe a tui le inisalini umi, faʻapea foʻi ma iniseti (tuufaatasia) insulin.

Faʻailoga peni e aofia ai se manulele (cartridge, cartridge) mo inisalini, se tino, se masini mo le faʻaaogaina o le piston, o se nila e tuʻu i luga o le pito o le lima o loʻo pipii ese mai le peni (ua aveese le nila pe a uma le inisi), o le pulou mo le penivaʻa ma se mataupu e pei o le peni vaitusi. O le syringe pen ei ai le pa puipui ma se masini e mafai ai ona e seti le inumaga o le insulin ma le sao atoatoa o le 0.5 ma le 1 Unit. O le lelei o se peni tui o le faʻapipiʻiina o se tui ma se inisalini ma se faʻaitiititi le taimi e tui ai le taimi nai lo le tui masani.

O nila o le syringe pupuu e puupuu, o lea e faia ai injections i le maualuga o le 75 - 90 tikeri. O nei nila e matua manifinifi lava ma latou mafua ai ona itiiti le tiga. E mafai ona tuʻuina peni faʻamalosi i totonu o se taga po o se ato, e faigofie mo tagata gaioiolosi, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi e leai se faʻaaliga. O le fuataga e faʻatonuina i le kilikiina o le masini: 1 kiliki o le 0.5 poʻo le 1 le iunite. O le tele o ituaiga o suauu pen ("Humapen", "Plyapen", "Optipen", ma isi) e maua, lea e masani lava ona i ai faatonuga i le gagana Rusia. Mo se faʻataʻitaʻiga, mafaufau i le Novo Pen 3 syringe pen, lea e mafai ai ona e:

Fai i faʻaopoopoga o le 1 le iunite,
- e le masani ona suia le lima ona o lona tele (300 Units),
- faʻasologa ma le maualuga saʻo,
- tuʻuina vave le injections ma le aunoa,
- faʻatonu lelei le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi,
- faʻaaoga se seti atoa o insulin, e aofia ai mea faʻafefiloi 5 ua saunia.

I le pine suauu "Novo Pen 3" o loʻo i ai se "faamalama" ma se vaaiga tele ma se fua e mafai ai e le tagata gasegase ona pulea le aofaiga o le inisalini o totoe ma le laugatasia o le taofiga. O le Novo Pen 3 e faʻaaogaina ai lima o le 3 ml ua tumu i inisalini ma vaʻaiga e sauniuni e faʻaaogā faʻasalalau o iniseti lautele, lea e lanu ai le lanu mo le vave iloa. Suia o le lima e faia ni nai sekone. O le pine o le syringe "Novo Pen 3 Demi" o loʻo i ai uma le lelei o le pine syringe "Novo Pen 3", ae ua mamanuina faapitoa mo i latou e manaʻomia ni togi laʻititi o insulin ma le fetuunaiga lelei.

O lenei tui o se peni ma se vaega itiiti o le insulin o loʻo faʻatonuina i le 1 le iunite ma le laasaga o le 0.5 iunite. O le syringe pen Novo Pen 3 Pen Mayt o loʻo fautuaina mo i latou o loʻo fefefe i inisiua e tusa lava pe sili atu ona siliva. I totonu, o se nila e natia i le masini a le masini e otometi lava ona tuʻuina i totonu o le gaʻo lalo ifo pe a uma ona tāina se ki, ma o lenei folasaga e faia i le taimi lava lea ma e toetoe lava a le iloa mo le maʻi. O le iʻuga, o le faʻaauau pea o le puleaina o inisalini e le mamafa le mafaufau. I le tele o atunuu, peni peni e sili ona lauiloa mo tagata gasegase i le maʻisuka i Rusia, peni peni e toe tosoina: e taugata, e le mafai ona toe faaleleia pe a gau, o le sapalai o le inisalini pene mo lima e le lelei le faatulagaina nai lo le inisalini i ipu.

Inisalini tufatufa. O le sili ona aoga i le togafitiga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ua aloaia o le togafitiga o le inisalini malosi, o ona uiga o loʻo faʻaalia i lalo. O se auala faigofie o le togafitiga o le inisalini malosi o le faʻaaogaina lea o tui o insulin ("pamu insulin") ma le faʻaauau pea o le inisalini o le inisalini. I totonu o le Iunaite Setete, e sili atu ma le 200,000 tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka e faʻaaogaina le inisalini nai lo le injections ma se suauʻu poʻo le peni.

Faatasi ai ma le fesoasoani mai o le tui o le inisalini, o lona sapalai i le tino e mafua mai i se pusi e faʻapipiʻiina i lalo ma faʻafesoʻotaʻi i se atigi insulin ma se iunite manatua. o loʻo i ai faʻamatalaga i luga o le aofaiga o le inisalini e faʻatonutonuina. Le tele o le tufatufa e itiiti - e tusa ma le tele o se sikaleti sipi. Vaʻaia e faʻaaogā insulin faʻamaunuʻu ma puupuu. E i ai i le vaʻaia ni auala se lua o le pulega o le inisalini: faʻaauau ona tuʻuina atu i microdoses (basal rate), faʻapea foi ma le fua faatatau fuafuaina ma faʻapipiʻiina e le tagata maʻi.

O le uluaʻi faʻatulagaga e toe faʻamatalaina ai le pulefaʻatasiga o le inisalini ma suitulaga ai le faʻaofiina o le inisalini-taimi. O le pulega lona lua o loʻo faʻapipiʻiina i tagata gasegase ma mea taumafa (faʻaopopo i le aofaʻi o meaʻai gaʻo) faʻatasi ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma suitulaga ai le inisalini faʻauʻu ma togafitiga masani ile inisalini. E le fuaina e le tufatufaina le mamafa o le kulukose i totonu o le toto ma e le fuaina le fua o le insulin. O lenei mea e tatau ona faia e le tagata maʻi lava ia; na te sui foi se pusa e faʻapipiʻi i lalo ifo i le 2 i le 3 aso. O faʻasalalauga faʻaonapo nei (mo se faʻataʻitaʻiga, o le 508 R o le faʻataʻitaʻiga i Rusia) ei ai le faʻalapotopotoga o le faʻailo, ma, pe a fai o ni faaletonu, ia lipoti atu i le tagata maʻi i faʻamatalaga leo poʻo le viia.

Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o le insulin i luga o togafitiga insulin e ala i le tele o injections e faapenei:

O le faʻaaogaina o le inisalini pupuu ma lona faʻaoga i microdoses e puipuia ai le tuiina o le inisalini i totonu o le tino, lea e faʻamautinoa ai le sili atu o le inu o le vailaʻau ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia pe a "faʻasaʻolotoina" le inisalini mai se nofoaga na fausia,

O polokalame o tufatufa atu polokalame eseese o le insulin administration e faalagolago ile taimi o le aso, e taua tele mo tagata mamaʻi i le taeao o le hypoglycemia,

O le faʻalauiloaina o togi laʻititi ole inisalini (e faalagolago i le pasese pasene 0.05 - 0.1 Units) e faigofie mo tagata e maualalo le manaʻomia mo insulin,

O le faʻaauau pea o le puleaina o le inisalini ma le mafai ona faʻaopoopoina le pulega e ala i le faʻapipiʻiina o faʻamau i luga o le tufatufaina, e mafai ai e le tagata maʻi ona taitaia se olaga masani, e le faalagolago i le taimi o le inisalini tui, meaai autu, meaʻai, o lona uiga, faʻaleleia le lelei o le olaga.

Faʻaleleia atili le puleaina o le gaʻo gaʻo pe a faʻaaogaina faʻasalaga o le inisalini mo tagata mamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 1 na faʻamaonia e le tele o suʻesuʻega. E tusa ai ma le Endocrinology Scientific Center o le Russian Academy of Medical Sciences (2006), o le faʻaaogaina o tufatufa, o nei mea e iloagofie o le mea sili ona taua, talu ai o le insulin i le ituaiga insulin e mafai ona sili atu le totogi mo le maʻisuka ituaiga 1 ma se faʻaitiitia iloga i le maualuga o le hemoglobin glycated, ma faʻaleleia ai le lelei o le ola o tagata mamaʻi .

O le tuʻuina atu o togafitiga o inisalini mo le maʻisuka ituaiga 2 e le masani ai. E ui lava i le tele o tulaga lelei o le tui o le insulin i le tuuina atu o taui mo le maʻisuka, o lenei metotia e i ai ona toesega:

O nisi faʻafitauli faʻapitoa i le faʻaaogaina o le tui o le inisalini e faʻagata ai le tele o tagata gasegase e mafai ona faʻaaogaina tutoatasi

E mafai ona faʻaaogaina e le au toleniina o le inisalini e na o tagata toleni lelei ma faʻamaonia, ona o lenei ituaiga o togafitiga o le inisalini e manaʻomia ai le tele o le siakiina o le maualuga o le kulukose o le toto - i le taimi muamua, pe a filifilia vitio, 6-10 taimi i le aso,

O se tagata maʻi e faʻaaogāina se tui ile insulin e tatau ona i ai i taimi uma se mea e sui ai (reservoir and catheter) i luga o le lima, inisalini, faʻapea foi ma se tui o le inisalini poʻo le peni,

O le tau maualuga o le inisalini e tuʻufaʻatasia e matua faatapulaaina ai le mafai ona faʻaaogaina lautele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau o le DANA Diabetcare II S o le inisalini na faʻatau atu i le 2007 ma le faʻatulagaina o le faʻaaogaina o le insulin o le 3300 euros

Aua o inisua o inisalini e faʻaaogaina:

  • pito i luma o le manava (o le vave o le absorption, talafeagai mo le inisalini o inisalini puupuu ma mulimuli ane gaioiga aʻo leʻi faia taumafataga, mea tuʻufaʻatasia o le inisalini)
  • pito i luma-pito i fafo, pito i fafo o le tauau, pusa (faʻaitiitia lemu, talafeagai mo le tuiina faaumiumi inisalini)

E le tatau ona suia le vaega o inisuaga o le inisalini umi-afai e masani ona e pipii i le suilapalapa, ona suia lea o le fua o le absorption i le taimi o le tuiina i luga o le tauau, lea e mafua ai le fesuiaiga i le suka!

Manatua e toetoe lava a le mafai ona e tuiina oe i luga o le tauau (i oe lava) ma le saʻo le tui, e faʻaaogaina ai lenei eria e naʻo le fesoasoani a se isi tagata!

O le fua faatatau lelei o le faʻaaogaina o le inisalini e maua e ala i le tuiina i totonu gaʻo gaʻo . O le faʻaogaina o le inisalini ma le intramdercular ma le intramuscular e taʻitaʻia ai le suiga i lona fua faatatau o le ave ma le suiga o le aafiaga o le hypoglycemic.

Aisea tatou te manaʻomia ai ni tui?

Mo mafuaʻaga eseese, e amata ona galue le pancreas i le le saʻo. O le tele lava o taimi e faʻaalia ai i le faʻaitiitia o le gaosia o le insulin, lea e oʻo atu ai i le faʻavevesiina o le faʻaogaina o meaola ma masini. E le mafai e le tino ona maua le malosi mai le taumafa taumafa ma e tigaina mai le sili atu o le kulukose, lea, nai lo le gauai i sulu, e faaputuputu i le toto. A oʻo mai lenei tulaga, e maua e le pancreas se faʻamaoniga e uiga i le manaʻomia mo le faʻamalosia o le inisalini. Ae ona o le le lelei o le okeni, o le hormone ua faamatuu atu i ni aofaiga itiiti. O le tulaga e sili atu ona leaga, ae o le aofaiga o le inisalini i le taimi nei e foliga mai e leai se mea.

Faʻasaʻoina le tulaga e mafai ona maua i le na o le tuʻuina atu o siama e iai se analog o le homone. O togafitiga i le taimi e tasi e faʻaauau mo le olaga. O se tagata gasegase i le maʻisuka i aso taʻitasi e faia faʻalavelave faʻafuaseʻi. E taua le faia i se taimi talafeagai, ina ia aloese mai tulaga ogaoga. O le faʻamalosia o insulin e mafai ai e oe ona pulea le maualuga o le toto suka ma tausia le pancreas ma isi totoga i le tulaga saʻo.

Lautele tulafono o tui

O le metotia o le puleaina o inisalini o le mea muamua lea e aoaoina ai tagata maʻi pe a uma ona latou maua le maʻisuka. E faigofie le faʻatinoga, ae manaʻomia tomai masani ma malamalamaaga o le gaioiga. O se mea e manaʻomia muamua o le usitaia lea o tulafono, o lona uiga, o le faʻamaonia o le faʻatinoga. Ina ia faia lenei mea, ia manatua tulaga faatonuina o le soifua maloloina masani:

  • lima e tatau ona fufulu aʻo leʻi faia le faʻatinoga,
  • o le vaega o inisi ua soloia i se ie mama susu po o se antiseptic,
  • Mo tui e faʻaaogā faʻaoga faʻapipiʻi ma nila faʻapitoa.

I lenei laasaga, e tatau ona e iloa o le ava e afaina ai le inisalini. Pe a togafitia le paʻu i lenei oloa, e tatau ona faʻatali mo lona faʻamalolo atoa, ona faʻaauau lea i le faiga.

O le mea masani, o le inisalini e faʻatonuina i le 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. O le fomaʻi, faʻavae i luga o uiga o le hormone gaosia faʻamalosi ma le maʻi, o le a tuʻuina atu fautuaga taʻitoʻatasi i vailaʻau o vailaʻau. E masani lava, lua ituaiga vailaau faʻatauina e faʻaaogaina i le gasologa o le aso: faʻatasi ai ma se gaioiga pupuu pe faaumiumi. O le auala o le pule o le inisalini e ese lava.

O fea latou te tuʻuina ai le tui?

Soo se tui e aofia ai nisi o nofoaga ua fautuaina mo lona lelei ma le saogalemu. O le tuiina o le inisalini e le mafai ona mafua mai i le faʻaaogaina o le iniseti poo le faʻaogaina o le iniseti. O le gaioiga malosi e tatau ona tuʻuina atu i le gaʻo gaʻo. A oʻo mai le inisalini i totonu o musika, o lona gaioiga e le mafaatusalia, ma lagona i le taimi o le tui e tiga. O le mea lea, e le mafai ona tuʻuina le tui i soo se mea: e le o galue, lea o le a sili atu ona leaga le tulaga o le maʻi.

O le auala o le pulega o le insulin e aofia ai le faʻaogaina o vaega nei o le tino:

  • luma o le ogavae
  • manava (vaituloto lata ane i le pute),
  • o le pito i fafo o le papa,
  • le tauau.

E le gata i lea, mo le tui o le tagata lava ia, o nofoaga sili ona talafeagai o sulu ma le manava. O nei vaega e lua mo ituaiga inisalini eseese. Lagolagosua-faʻasaʻoina injections e tuʻuina i totonu o atigivae, ma inisiua faia i totonu o pusa poʻo le tauau.

O le a le mafuaʻaga o lenei mea? Fai mai tagata popoto i totonu o le gaʻo o le gaʻo o gaugau ma le pito i fafo o laʻau, o le faʻagasolo lemu o le mea e tupu. Naʻo le mea e te manaʻomia mo le inisalini umi. Ma, i se isi itu, toetoe o le taimi tonu lava e maua ai siama o le tino le mea na tosoina i le manava ma tauau.

O a nofoaga o tui e sili ona vaʻaia?

E tatau ona mulimulitaia taʻiala manino e tusa ai ma le filifiliga o le iniseti. E na o nofoaga ia e lisiina i luga. E le gata i lea, afai o le tagata gasegase na te faia na o ia lava, ona sili atu lea ona filifili le pito i luma o le suilapalapa mo se mea umi-gaʻo, ma le manava mo vaʻavaʻaveʻa mole-puupuu ma puupuu. E mafua lea mea ona o le faʻaaogaina o fualaau faʻatau i le tauau poʻo le taʻavale e mafai ona faigata. E masani lava, e le mafai e tagata gasegase ona faia se paʻu o le paʻu i nei vaega ina ia ulu atu i totonu o le gaʻo o le gaʻo. O le iʻuga, o le vailaau faʻasaina ua tui sese i le tino maso, lea e le faʻaleleia ai le tulaga o le maʻisuka.

Aloese mai vaega o le lipodystrophy (vaega e leai se gaʻo gaʻo) ma aluese mai le nofoaga o le inisiua muamua e tusa ma le 2 cm. O injections e le o faʻaaogaina ile paʻu o le paʻu. Le vaʻaia nei nofoaga le lelei mo le faʻatinoga, ia mautinoa e leai se mumu, mafiafia, maʻila, tuʻimomomo, faailoga o le faʻaaogaina o masini i le paʻu i luga o le nofoaga fuafuaina e tui ai.

Faʻafefea ona suia le nofoaga o tui?

O le tele o le maʻisuka o le insulin e faalagolago. O lona uiga o aso uma e tatau ona latou faia ni inisiua o fualaau faasaina ina ia latou lagona le lelei. I le taimi lava e tasi, o le sone o le tui e tatau ona suia pea lava pea: o le auala lenei mo le puleaina o le inisalini. O le algorithm o faatinoga faatino e aofia ai ni vaaiga se tolu:

  1. Faia se tui i autafa o le nofoaga o le inisiua muamua, toe solomuli mai le 2 cm.
  2. Vaevaega ole vaega ole pulega ile 4 vaega. I totonu o le vaiaso, faʻaaoga se tasi oi latou, ona alu lea i le isi. E mafai ai e le paʻu o isi vaega ona malolo ma toe faʻaleleia. O se mamao o le tele o senitimita o loʻo tausia foi mai nofoaga o inisi i totonu o le tasi lobe.
  3. Vaevae le vaega ua filifilia i le afa ma tatu ese i totonu ia i latou taitoatasi.

O le faʻaaogaina o le inisalini o le inisalini e faʻatagaina ai oe e tuʻuina atu le mea galue i le tino i le saoasaoa manaʻomia. Ona o lenei mea, e tatau i le tasi ona tausisia le tumau i le filifiliga o le eria. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se fualaau o le faaumiumi o gaioiga, e amata ona ulu atu le tagata maʻi i sulu, ona tatau lea ona faaauau. A le o lea, o le fua o le absorption o le inisalini o le a eseese, lea e mafua ai ona fesuiaʻi i le maualuga o le suka.

Fuaina o le fualaau o fualaau mo tagata matutua

O le filifilia o le inisalini o se faiga e mama atoatoa. Ole aofaiga o aso ole laʻau ole fua ole vailaʻau e aʻafia ile faʻailoga eseese, e aofia ai le mamafa ole tino ma le "aafiaga" ole maʻi. Ua iloa e le au popoto i le mataupu lautele, o le manaoga masani o se tagata maʻi i le maʻisuka i le inisalini e le silia le 1 le iunite i le 1 kg o lona mamafa o le tino. Afai e sili atu le maualuga o lenei laasaga, e tupu aʻe faʻafitauli.

O le auala lautele mo le fuafuaina o le inumaga o le inisalini e faapenei:

  • D aso - o fualaau masani o fualaau oona,
  • M o le mamafa o le tino o le tagata maʻi.

E pei ona mafai ona iloa mai i le fua, o le metotia mo le fuafuaina o le inisalini e faʻatatau i le tele o le manaʻo o le tino mo le inisalini ma le mamafa o le tino o le tagata maʻi. O le faʻamatalaga muamua ua faʻatūina e faʻavae i luga o le mamafa o le maʻi, le matua o le maʻi ma le "poto masani" o le maʻisuka.

I le mauaina o le fua faatatau o aso taitasi, ua faia se fua faatatau. O le maʻisuka tasi e tasi e le sili atu i le 40 iunite, ma i totonu o le aso - i totonu ole 70-80 iunite.

Faʻataʻitaʻiga o le Faʻasologa ole Inisalini

Faʻapea o le mamafa o le tino o le maʻisuka e 85 kilokalama, ma le D 0.8 U / kg. Faatino faʻatusatusaga: 85 × 0.8 = 68 PIECES. O le aofaiga lenei o le inisalini e manaʻomia e le tagata maʻi ile aso. Ina ia fua le fua o fualaau oona umi, o le numera e mafua ai ona vaevaeina i le lua: 68 ÷ 2 = 34 PIECES. E tufatufaina mea e fai i le va o le taeao ma le afiafi i le fua faatatau o le 2 i le 1. I lenei tulaga, 22 iunite ma le 12 iunite o le a maua.

I le "short" insulin e tumau 34 iunite (mai le 68 aso).E vaevaeina i le 3 faʻasalaga sosoo aʻo leʻi 'ai, e fuafua lava i le fuafuaina o le gaosiga o le carbohydrate, pe vaevaeina foi, faʻamaumauga mo le 40% i le taeao ma le 30% mo le' aiga o le aoauli ma le afiafi. I lenei tulaga, o le maʻisuka o le a faʻalauiloa ai le 14 iunite ao leʻi faia le taeao ma le 10 iunite ao leʻi faia le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

O isi togafitiga o le inisalini e mafai, o le a sili atu ai le inisalini o le inisalini i le "puupuu". I soo se tulaga lava, o le fuafuaina o tui e tatau ona lagolagoina e ala i le fuaina o le suka toto ma le mataituina ma le totoʻa o le soifua manuia.

Faatusatusaga o fuataga mo tamaiti

O le tino o le tama e manaʻomia le tele o inisalini nai lo se tagata matua. E mafua lenei mea ona o le tuputupu ae ma le tuputupu aʻe. I tausaga muamua ina ua mavae le siakiina o le maʻi i le kilokalama o le mamafa o le tino o le tamaitiiti, o le averesi o le 0.5-0.6 iunite. A maeʻa le 5 tausaga, o le fua e masani ona faateleina i le 1 U / kg. Ma e le o le tapulaa lenei: i le talavou, e ono manaʻomia e le tino le 1.5-2 UNITS / kg. Mulimuli ane, o le tau e faʻaititia i le 1 le iunite. Ae ui i lea, faatasi ai ma le faʻateleina o le faʻasaʻi o le maʻisuka, o le manaʻomia mo le inisalini pulega e faʻatupulaʻia i le 3 IU / kg. O le tau e faʻaitiitia le faʻaititia, aumaia i le uluai kopi.

Faatasi ai ma le matua, o le fua faatatau o le hormone o mea uumi ma le puupuu e suia foi: i tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga, o le aofai o le vailaʻau o le faaumiumi o le gaioiga, o le a matua faaitiitia. I se tulaga lautele, o le auala mo le puleaina o le inisalini i tamaiti e le ese mai le taitaia o se tui i se tagata matua. O le eseesega ua na o aso taitasi ma tui e tasi, faʻapea foi ma le ituaiga olala.

E faʻapefea ona faia se inisiua i se tui tui insulin?

Faʻalagolago i foliga o le vailaau faʻasaina, o le maʻisuka e faʻaaogaina ni tui faapitoa poʻo peni tui. I luga o pusa paʻu o loʻo i ai le vaeluaga, o le tau mo tagata matutua e tatau ona 1 le iunite, ma mo tamaiti - 0.5 unite. Aʻo leʻi tuiina, e tatau ona faia se faasologa o laasaga faasolosolo, lea o loʻo faʻamatala mai i le auala o le puleaina o inisalini. O le algorithm mo le faʻaaogaina o se tui tui inisalini e faapenei:

  1. Fufulu ou lima i se vailaʻau faʻapitoa, saunia se suauu ma ave le ea i totonu i le faailoga o le fuainumera fuafuaina o iunite.
  2. Faʻaofi le nila i totonu o le vailaʻau o inisalini ma faʻasao atu le ea i totonu. Ona tusi sina ata laitiiti lea nai lo le mea e tatau ai i totonu o le tui.
  3. Tapuni i luga o le suauu e aveese ai fua. Lafoaʻi le tele o le inisalini i totonu o le vial.
  4. O le nofoaga e tuiina ai e tatau ona faʻaalia, solo i se mea inu susu poo se visepisi. Faʻamau se meaʻai (e le manaʻomia mo pupuvaʻa pupuu). Faʻaofi le nila i le pito i lalo o le paʻu paʻu i le maualuga o le 45 ° poʻo le 90 ° i le paʻu. A aunoa ma le faʻasaʻoina o le faʻalavelave, tulei le piston i le auala atoa.
  5. A maeʻa le 10-15 sekone, tuʻu le laupepa, aveese le nila.

Afai e tatau ona faʻafefiloi le NPH-inisalini, o le vailaʻau e aoina e tusa ai ma le mataupu faavae lava e tasi mai fagu eseese, muamua tuʻuina atu i totonu ia i latou taʻitasi. O le metotia o le faʻauluina o le inisalini i tamaiti e taʻu mai ai se algorithm tutusa.

Togaina tui

O vailaʻau faʻaonapo nei mo le faatonutonuina o le suka toto e masani lava ona gaosia i peni faapitoa. E lafoaia pe toe faʻaaogaina i ni nila faʻafesuiaʻi ma ese i le atinaʻe o le tasi vaevaega. O le faʻaaogaina o le inisalini o le inisalini, o le algorithm o gaioiga e aofia ai mea nei:

  • faʻafesoʻotaʻi le inisalini pe a manaʻomia (faʻasaga i alofilima o ou lima pe tuu i lalo lou lima i se suauu mai le maualuga o le tauau i lalo),
  • faʻasalaga 1-2 UNITS i le ea e siaki le vaega o le nila,
  • liliu le uila i le pito o le suauu, faatulaga le fuainumera manaomia,
  • ia faia se lafu ma faia se tui e talitutusa ma le auala o le faʻaofiina o se tui tui inisalini,
  • pe a uma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, faatali mo se 10 sekone ma aveese le nila,
  • tapuni i se pulou, tusi ma togi ese (o ni mea e faʻaaogaina),
  • tapuni le peni.

O gaioiga faapena e faia e tui ai tamaiti.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga lea e manaʻomia ai le siakiina pea o le suka toto ma lona tulafono faatonutonu ma inisiua ma le inisalini. O le injection technique e faigofie ma faigofie ona maua e tagata uma: o le mea autu o le manatua lea o le nofoaga o tui. O le tulafono faavae o le alu lea i totonu o le gaʻo o le gaʻo, ma fai se pi i luga o le paʻu. Faʻaofi le nila i totonu i le maualuga o le 45 ° poʻo le faʻalautele ile pito i luga ma taomi le piston. Ole faiga e faigofie ma vave nai lo le faitauina o faatonuga mo lona faʻatinoga.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻafitauli i le tino. E mafai ona lavea se tasi, tusa lava po o le a le matua ma le itupa. O faʻafitauli o le faʻamaʻi o faʻalavelave faʻalavelave, e le maua mai pe le maua ai le insulin malosi.

A aunoa ma le inisalini, e le mafai ona talepeina le suka o le toto ma faʻaleleia lelei. O le mea lea, o solitulafono matuia e tutupu i le taotoga o le toetoe o ituaiga uma ma okeni. Faatasi ai ma lenei mea, o le puipuiga o le tagata e faaitiitia, e aunoa ma ni vailaau faapitoa e le mafai ona i ai.

O le inisalini suamalie o se fualaau faasaina lea e faʻapipiʻiina i se mea faʻapitoa i se tagata gasegase e mafatia i le maʻisuka ina ia mafai ai ona maua le tulaga le lelei o le natura.

Ina ia lelei le togafitiga o fualaau faasaina, ei ai tulafono faapitoa mo le puleaina o inisalini. O a latou solitulafono e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le puleaina o le kulukose o le toto, hypoglycemia, ma e oʻo lava i le oti.

O le maʻi suka - faʻamaoniga ma togafitiga

Soʻo se togafitiga faafomaʻi ma faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka e faʻamoemoe i le tasi sini autū - ia faʻamautinoa le maualuga o le suka. E masani lava, afai e le pa'ū i lalo o le 3.5 mmol / L ma e le maualuga luga aʻe 6.0 mmol / L.

O nisi taimi e lava le na o le mulimuli i se taumafataga ma meaai. Ae o le tele o taimi e le mafai ona e faia e aunoa ma ni inisua o insulin. E faavae i lenei mea, e lua ituaiga tino o le maʻisuka e iloga:

  • Inisalini-faʻalagolago, pe a faia le inisalini i se mea faʻapitoa pe tautalagia,
  • E leai se inisalini-faalagolago, pe a lava le tele o meaai paleni, talu ai o loʻo faʻaauau pea ona gaosia le inisalini e le pancreas i ni nai aofaiga. O le faʻaofiina o le inisalini e naʻo se mea e le masani ai, faʻafitauli faʻafuaseʻi e aloese ai mai le osofaia o le hypoglycemia.

Tusa lava poʻo le a le ituaiga o maʻisuka, o le mea autu ma faʻamaoniga o le maʻi e tutusa. O lenei:

  1. Paʻu paʻu ma mucous membranes, fia inu pea.
  2. Uiga masani.
  3. O se lagona faifaipea o le fiaaai.
  4. Lē vaivai, vaivai.
  5. Paʻu faʻatasi, maʻi paʻu, masani veins veinose.

Faatasi ai ma (insulin-dependent), o le tuufaatasiga o le inisalini ua uma ona tapunia uma, lea e mafua ai le faamutaina o le gaioiga o totoga ma tino uma. I lenei tulaga, o tui inisalini e manaʻomia i le gasologa o le olaga.

I le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le inisalini e maua, ae i le le lava o le aofaiga, lea e le lava mo le tino ona galue lelei. O suauu tino e le mafai ona e iloaina.

I lenei tulaga, e tatau ona tuʻuina atu meaʻai ia o le a gaosia ai le gaosiga o le inisalini, i se mea e seasea tupu, o le pulea o le inisalini e ono talafeagai.

Inisini Injection Syringes

O sauniuniga ile insulin e tatau ona teu i totonu o le pusaaisa i le vevela ile 2 i le 8 tikeri ile zero. O le tele o taimi, o vailaau faʻapitoa e maua i foliga o peni-tui - e faigofie ona latou tauaveina faatasi ma oe pe a manaʻomia ni injections tele o le insulin i le aso. O nei tui e teuina mo le silia ma le tasi le masina i le vevela e leai se maualuga e sili atu i le 23 tikeri.

Latou te manaomia le faʻaaoga vave i le vave e mafai ai. O meatotino o le fualaau faasaina ua leiloloa pe a faʻaalia i le vevela ma le vevela ultraviolet. O le mea lea, o tui e manaʻomia ona teuina mai mea faʻavevela ma le susulu o le la.

E tatau ona faʻalogo i le tau fevaevaeaʻiga o le suauʻu. Mo se maʻi matua, o le 1 le iunite, mo tamaiti - 0.5 unite. O le nila mo tamaiti ua filifilia mafiafia ma puupuu - e sili atu i le 8 mm. Ole fua ole tola ile 0.25 mm, pe a ese mai i se falesa, o le pito i lalo ile 0.4 mm.

O tulafono mo le aoina o le inisalini i se tuila

  1. Fufuluina lima pe faʻamaʻi.
  2. Afai e te manaʻo e fai se vailaau umi, o le moli faʻatasi ma ia e tatau ona feliuaʻi i le va o alofilima seʻia oʻo ina le mafiafia le vai.
  3. Ona tosoina lea o le ea i totonu o le suauu.
  4. I le taimi nei, e tatau ona e folasia mai le ea mai le sulu i totonu o le sulu.
  5. Fai se seti o inisalini i se tuila. Aveese le maualuga o le ea e ala i le tapeina o le tino tui.

O le faʻaopoopoga o le inisalini umi na faia i lalo o le inisalini e faʻataunuʻuina foi e faʻatinoina e tusa ai ma se tasi o algorithm.

Muamua, e tatau ona tosoina le ea i totonu o le suauu ma faʻaofi i totonu o vailaʻau e lua. Ma, muamua, o le inisalini pupuu e aoina, o lona uiga, manino, ona faia lea o le inisalini umi - timuga.

O le a le vaega ma pe faapefea ona sili atu le puleaina o le inisalini

O le inisalini e tui faʻasolosolo i totonu o le tino gaʻo, a leai o le a le aoga. O a vaega e talafeagai mo lenei mea?

  • Lapoʻa
  • Belly
  • Vaʻa pito i luma,
  • Le pusi pito i fafo.

E le fautuaina e tui tuusaʻo tui o le inisalini i luga o le tauau: o loʻo i ai se tulaga lamatia e le mafai e le tagata gasegase ona mafai ona ia faia tutoatasi se gaʻo gaʻo ma gaosia le fualaau faasaina.

O le hormone e sili atu ona vave gaʻo pe a faʻaofiina i totonu o le manava. O le mea lea, a faʻaaogaina tui ole inisalini, mo le iniseti e sili ona talafeagai le filifilia o le vaega o le manava.

Taua: o le sone o le tui e tatau ona suia i aso uma. A le o lea, o le lelei o le faʻaaogaina o le inisalini e suia, ma o le maualuga o le suka o le toto e amata ona suia vave, e tusa lava po o le a le mea e faʻatonuina.

Ia mautinoa ia mautinoa o le sone o le tui e le mafai ona atiaʻe. O le faailoaina o le inisalini i totonu o fesuiaʻiga o masini e matua le fautuaina. E le gata i lea, e le mafai ona faia lenei mea i eria o loʻo i ai ni maʻila, sikini, faʻamaufaʻailoga paʻu ma manua.

Togafitiga o Inisalini

Mo le faʻaofiina o le inisalini, se suauu masani, se peni tui poʻo se pamu ma se tufatufa faʻaaoga. O le faʻaaogaina o le metotia ma algorithm mo maʻi uma e na o le lua filifiliga muamua lava. Ole taimi o le tui o le fualaau faasaina e faalagolago i le saʻo ole tui.

  1. Muamua, e tatau ona e saunia se suauu ma le inisalini, ia faia se faʻasalaga, pe'ā tatau, e tusa ai ma le algorithm o loʻo faʻamatalaina i luga.
  2. A maeʻa le suauu ma sauniuni, ona faia lea o se laupepa ma tamatamailima e lua, tamatamailima ma tamatamailima. E toe tasi, e tatau ona totogi le mafaufau: ole inisalini e tatau ona tui i le gaʻo, ae le o totonu o le paʻu ae le o totonu o le maso.
  3. Afai o se nila faʻatasi ma le lautele o le 0.25 mm ua filifilia e taitaia se fualaau o le inisalini, e le manaʻomia le gaugau.
  4. O le syringe ua faʻapipiʻi faʻapitoa i le faʻaoga.
  5. A aunoa ma le faʻasaʻoina o laʻau, e tatau ona e tuleia le auala atoa i lalo ole suauu ma faʻaaogaina le fualaau.
  6. I le taimi nei, e tatau ona e faitauina i le sefulu ma le tasi pe a uma ona aveese ma le totoa le tui.
  7. A maeʻa uma ona faʻaaogaina, e mafai ona e faʻasaʻoina le faʻaoga.

Tulafono mo le tuiina o le inisalini i se peni

  • Afai e tatau ona togafitia se fualaau o le inisalini e faʻateleina, e tatau ona matua faʻamalosia malosi.
  • Ona lua lea o vaega o fofo e tatau ona faamatuu ese atu i le ea.
  • I luga o le mama o le peni, e tatau ona e seti le aofaiga tonu o le fualaau.
  • Ua maeʻa le lafu, e pei ona faamatalaina i luga.
  • Faʻalūlū lemu ma saʻo, o le vailaʻau ua tuiina e ala i le tuiina o le suauu i luga o le piston.
  • A maeʻa le 10 sekone, e mafai ona aveese le tuiina mai le lafu, ma tuʻuina atu le lafu.

Tuua Lau Faamatalaga