Fuatini kullucofage Lumi 500, 750 ma le 1,000 mg: faatonuga mo le faʻaaogaina

Faamatalaga talafeagai i 15.12.2014

  • Igoa Latina: Glocophage umi
  • ATX Code: A10BA02
  • Mea aoga: Metformin (Metformin)
  • Foafoa: 1. MERC SANTE SAAS, Farani. 2. Merck KGaA, Siamani.

O fualaʻau umi e aofia ai le 500 poʻo le 750 mg o mea gaosia - metformin hydrochloride.

Vaega faʻaopoopo: sodium carmellose, hypromelilose 2910 ma le 2208, MCC, magnesium stearate.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Metformin a telepopoama hypoglycemicaʻafiagamafai ona faʻaitiitia le faʻatonugaglucose i le plasma toto. Ae ui i lea, e le afaina ai le gaosiga o inisalinio le mea lea e le mafua ai hypoglycemia. I le taimi o togafitiga, o gasegase o le potu e sili atu ona nofouta i le insulin, ma o le kulukose e faʻaaogaina e siama e faʻaleleia. E faʻaititia le faʻasologa ole kulukose gutu ona o le faʻasaina o le glycogenolysis ma le gluconeogenesis. Faʻaaogaina vave o le kulukose i totonu o le vaega o meaʻai.

O le vaega malosi o le fualaau faasaina e faaosofia ai le gaosiga o glycogen e ala i le galue i le glycogen synthase. Faʻateleina le gafatia o femalagaiga o soʻo se tagata gaosi pusa glucose transporters.

I togafitiga metformin o loʻo faʻamauauina e le tino le mamafa o le tino pe matauina se faʻaitiitia maualalo. O le vailaʻau e iai sona aʻafiaga i le lipid metabolism: faʻaitiitia le maualuga o le aofai cholesterol triglycerides ma LDL.

O laumei umi e faʻamaonia e le faatuai ona ave. O le mea lea, o le togafitiga faʻaauau e tumau pea mo le itiiti ifo ma le 7 itula. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le faʻalagolago i meaʻai ma e le mafua ai le faʻamalosi. Le faʻamaonia le faʻamaonia i pulu plasma. O le gasegase e tupu e aunoa ma le fausiaina o metabolites. O le manava o vaega e tupu i se foliga e le suia ma le fesoasoani a fatugaʻo.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Glucophage Long ua faatonuina mo ituaiga 2 maʻisuka i tagata matutua tagata mamaʻi ma le tele o meaʻai i mea e le lelei ai meaai ma gaoioiga faaletino e pei o le:

  • monotherapy
  • togafitiga tuufaatasi ma isi fualaau oona poo le insulin.

Contraindications

Le fualaau faasaina e le o faatonuina mo:

  • lagonai metformin ma isi vaega,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka, muamua
  • ua le atoatoa po o le le lava le galuega o le fatu po o le ate,
  • ituaiga o gasegase eseese,
  • manua matuia ma gaoioiga,
  • masani ava malosiava malosi
  • maʻitaga
  • lactic acidosis,
  • faʻaaoga 48 itula muamua pe a maeʻa le radioisotope poʻo faʻataʻitaʻiga x-ray e aʻafia ai le faʻaofiina o se mea vavalalata iodine,
    taumafa hypocaloric,
  • itiiti ifo i le 18 tausaga.

Lapataiga pe a faatonuina le faʻamalosi o lenei vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina e fesoʻotaʻi ma tagata matutua, tagata o loʻo faʻatino galuega mamafa faaletino, aua o lenei mea e mafai ona tupu ai le atinaʻe lactic acidosisi le togafitiga o tamaitai lacting.

Faʻaiʻuga

I le taimi o togafitiga faafomaʻi, e mafai ona atinaʻe lactic acidosis, measina megaloblastia, faaititia le absorption o vitamini B12.

E lē gata i lea, o le faʻalavelave i le gaioiga o le faʻalavelave o le tino e le o aofia ai - o se suiga i le tofo, gasegati o le gasegase - gaioiga, vomiting, tiga, manava manava, leai se manaʻo. E masani lava, o nei uiga e faʻalavelave i le amataga o togafitiga ma faasolosolo malie atu ai. Ina ia puipuia lo latou atinaʻe, ua fautuaina tagata e suʻe le metformin faatasi pe vave loa ona 'ai.

I tulaga e le masani ai, o mea e le masani ai i le gaoioiga o le ate ma le talo, o se faʻaaliga o le paʻu afaina o le tino.

Faʻasalaga

Faʻaaliga metformin i se fua o le itiiti ifo i le 85 g e le mafua ai le atinaʻe o le hypoglycemia. Ae o le avanoa e atinaʻe ai pea lactic acidosis.
Pe a faʻaalia faʻaalia o le lactic acidosis, e tatau ona vave taofi le ave o vailaʻau i totonu o le falemaʻi, fuafua le maualuga o le lactate, ma faʻamalamalamaina le suʻesuʻega. O le aoga o le taualumaga mo le aveesea o le lactate ma le metformin mai le tino e faʻaaogaina ai le toto. E faʻamaonia foʻi togafitiga faʻapitoa faʻamaʻi.

Fegalegaleaiga

Atinaʻe lactic acidosis E mafai ona mafua ai se tuufaatasiga o fualaau faasaina ma iodine-mea e aofia ai le leitio. O le mea lea, mo le 48 itula ao leʻi oʻo i le maea ai o le suʻesuʻeina o le leitio e faʻaoga ai le radiodise iodine, ua fautuaina le soloia o le Glucophage Long.

Le faʻaaoga faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma aʻafiaga e le faʻavalea - o fualaau faʻamaonia po o tetracosactidefaʻapea foʻi ma β2-adrenergic agonists, danazol, chlorpromazine ma togafitigae mafai ona aafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, e tatau ona taofiofia ona faailoilo, ma pe a tatau ai, ia faia se suiga o fua.

I le faaopoopo atu i ai, i le i ai o le le atoatoatogafitigasiitia le atinae lactic acidosis. Faʻatasi ma sulfonylureas, acarbose, insulin, salicylates masani ona mafua ai le hypoglycemia.

Faʻatasi ma amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprimma vancomycin, o loʻo natia i totonu o le tele o taʻaloga, ulufale atu i tauvaga ma le metformin mo felaʻuaiga i luga o le tubular, lea e faʻateleina ai lona faʻasalaga.

Aso faʻauma

O faʻamaumauga tutusa o lenei fualaau faasaina: Bagomet, Glycon, Glyformin, Glyminfor, Langerine, Metospanin, Metadiene, Metformin, Siafor ma isi.

O le ava malosi e faateleina ai le ono mafai ona atiaʻe lactic acidosis i totonu ava malosi. O le faamalosia o le malosi na matauina i le taimi o le anapogi, mulimuli i meaai maualalo-calorie, ma le i ai o le faaletonu o le ate. O le mea lea, o le ava malosi i taimi o togafitiga e tatau ona lafoai.

Faʻailoga Faʻasologa

O le tele o taimi, e tuʻuina atu e tagata maʻi iloiloga e uiga i le Glucofage Long 750 mg, talu ai o lenei vailaʻau ua faʻataʻitaʻiina i taimi o togafitiga ituaiga 2 maʻisuka i lona vaeluagalemu. I lenei tulaga, o le tele o tagata gasegase e matauina le lelei atoatoa o le fualaau faasaina. E masani lava ona i ai lipoti e faapea afai o lenei vailaau na ave e le maʻisuka e mamafa tele le mamafa o le tino, ona latou matauina mulimuli ane lea o se faaitiitia maualalo o le mamafa i faailoga e sili atu ona talia.

Ae mo le Glucofage xr 500, ona mafai lea ona faʻataʻitaʻiina se vailaau i lenei vailaau i le amataga o togafitiga. I le lumanaʻi, o le faʻagasolo maliega o le faʻasolosolo o le faʻatagaina seia oʻo ina sili ona aoga le filifiliga.

E tatau ona maitauina e na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia soʻo se vailaʻau oona. I le faaopoopo atu i togafitiga faafomai, o le a fautuaina e le fomai suiga i meaʻai, o tino faaletino, lea e tatau ona avea o se vaega taua o le olaga o tagata o loo mafatia i le maʻisuka. Na o le auala lenei o le a mautinoa ai le lelei o le olaga ma e le o lagona lelei uma ia faailoga le manaomia o lenei solia.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O pusa umi e aofia ai le 500, 750 poʻo le 1,000 mg o le metformin hydrochloride galue malosi.

Faʻavae 1 papa maʻa:

  • gaioiga galue: metformin hydrochloride - 500, 750 poʻo le 1000 mg,
  • Vaega o ausilali (500/750/1000 mg): sodium carmellose - 50 / 37.5 / 50 mg, cellulose microcrystalline - 102/0/0 mg, hypromellose 2208 - 358 / 294.24 / 392.3 mg, hypromellose 2910 - 10/0/0 mg, magnesium stearate - 3.5 / 5.3 / 7 mg.

Faʻaaogaina o falemaʻi

Ole aʻafiaga o le metformin ole aʻafiaga o togafitiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le suka o le toto, lea e mafai ona faateleina mai le taumafaina o mea taumafa. Mo le tino o le tagata, o lenei faiga e masani lava, ma o le pancreas, lea e nafa ma le gaosia o le inisalini, o loʻo aafia ai. O le gaioiga o lenei mea o le vaevaeina o le kulukose i sima gaʻo.

I le avea ai o se vailaau e puipuia ai le maʻisuka ma le tino, o Glucophage Long e faia ni galuega aoga:

  1. Faʻaleleia le gasegase lipid.
  2. E taofiofia le tali atu o le malepelepe o le suka ma gaʻo i le tino.
  3. E faʻamaonia le maualuga o le kulukose ma le cholesterol, lea e matautia mo le tino.
  4. E faʻamautuina ai le gaosiga masani o le inisalini, lea e faʻaitiitia ai le manaʻo ma le maua ai le faʻafefiloi i le suamalie.

A pa'ū le kulūkose o le toto, e auina saʻo atu i luga maso. O le mauaina o se sulufaiga, o le suka e mumu, o meaʻai gaʻo e faʻamautuina, o le faagasologa o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e maua mai i luga o le gaoioi lemu. O se taunuuga, o le manava ua amata ona lelei, ma o gaʻo gaʻo e le faaputuputuina pe e teuina i vaega eseese o le tino.

Faatonuga mo le faaaogaina

O faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻaalia ai Glucofage Long o loʻo faʻaalia i le tautala 1 le taimi / aso, i le taimi o le taumafataga o le afiafi. Ua faʻamalo uma le laulau, e aunoa ma le mumu, ma le tele o le vai.

O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi e faavae i luga o le fua o le fuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Glucopifa O le umi e tatau ona faia i aso uma, e aunoa ma le faalavelaveina. I le tulaga o le faʻagataina o togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi e uiga i lenei mea. Afai e te lafoaʻi le isi togi, o le isi fualaau e tatau ona ave i le taimi masani. Aua le faaluaina le fua ole Glucofage Long.

Monotherapy ma le tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemic:

  1. Mo tagata mamaʻi e le o aveina metformin, o le fua amata fautuaina ole Glucofage Long o le 1 le laulau. 1 taimi / aso
  2. O aso uma e 10-15 o togafitiga, e fautuaina le fuataga ina ia fetuunai e faavae i luga o le fua o le fuaina o le toto glucose concentration. Faʻaitiitia lemu i le fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga mai le gastrointestinal tract.
  3. Ole fua fautuaina ole Glucofage Long e 1500 mg (2 papa) 1 taimi / aso. Afai, a o ave le fua fautuaina, e le mafai ona maua le pulea lelei, e mafai ona faateleina le dose i le maualuga o le 2250 mg (3 papa) 1 taimi / aso.
  4. Afai e le lava le pulea lelei o le glycemic ma le 3 papa. 750 mg 1 le aso / aso, e mafai ona fesuiaʻi i se sauniuniga metformin faatasi ma le faʻasaʻo masani o le vailaau oona (faʻataʻitaʻiga, Glucofage, mea e valiina ai ata vela) ma le maualuga ole aso ole 3000 mg.
  5. Mo maʻi ua uma ona maua togafitiga ma fuamoa metformin, o le fua muamua ole Glucofage Long e tatau ona tutusa ma le fua ole aso ole laulau ma le masani masani. O tagata e faʻaaoga le metformin i se ituaiga o meaʻai e masani ona tuʻuina atu i se fualaau e sili atu i le 2000 mg e le fautuaina e sui i le Glucofage Long.
  6. I le tulaga o le fuafuaina o se fesuiaiga mai se isi sui o le hypoglycemic: e tatau ona taofi le toe tago i se isi vailaʻau ma amata ona ave le Glucofage Long i le fua faatatau o loʻo taʻua i luga.

Faʻatasi ma le inisalini:

  • Ina ia mafai ona lelei le pulea o le kulūkose o le toto, metformin ma le inisalini e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa o togafitiga. O le fua masani muamua o le Glucofage Long o le 1 laulau. 750 mg 1 taimi / aso i le taimi o le taumafataga o le afiafi, aʻo filifilia le tui o le insulin i luga o le fua o le kulukose i totonu o le toto.

Faatonuga faapitoa

  1. Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma faʻaauau i le lumanaʻi, e tatau ona fuafuaina le faʻamaonia o le creatinine: i le leai o ni faʻafitauli, ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga, i tagata matutua, faʻapea foʻi ma tagata gasegase i le kiliata creatinine i le tulaga masani maualalo, mai le 2 i le 4 taimi i le tausaga. Faʻatasi ai ma le kiliata creatinine e itiiti ifo i le 45 ml / min, o le faʻaaogaina o le Glucofage Long e faʻasaina.
  2. E fautuaina tagata maʻi e faʻaauau pea i luga o se taumafataga faatasi ai ma le faʻaaogaina tatau o mea inu i le gasologa o le aso.
  3. Soʻo se faʻamaʻi pipisi (gaʻo urinary ma inisalima) ma togafitiga e tatau ona lipotia i lau fomaʻi.
  4. E tatau ona mafaufau i le ono mafai ona maua i le lactic acidosis ma le foliga mai o musele maso, lea eo mai faatasi ma le tiga o le abdominal, dyspepsia, le maasiasi ma vaivaiga lautele.
  5. E tatau ona faʻavevesi le vailaʻau ile 48 itula ao le i faia le taotoga fuafuaina. O le toe amataina o le togafitiga e mafai ona faia pe a uma le 48 itula, ae o le taimi o le suʻega, o le galuega faʻapitoa na amanaʻia e masani.
  6. Laosis acidosis e mafua mai i le tiga o le abdominal, vomiting, acidotic puupuu le manava, mimiti ma le muscle cramps sosoo ai ma le coma. Faʻamaumauga o suʻesuʻega o suʻesuʻega - o le faʻaitiitia o le toto pH (5 mmol / l, faʻateleina le lactate / pyruvate ma le faʻateleina o le vaeluaga o le anionic) Afai e masalomia le masalomia lactic acid, e vave ona faalēaogāina Glucofage Long.
  7. I le i ai o se gaioiga e le mafai ona faʻaaogaina ile toe faʻaaogaina ole vailaau faʻasolosolo, togafitiga poʻo vailaʻau e le o le steroidal anti-inflammatory i tagata matutua, e tatau ona ave le tausiga faapitoa.
  8. O le maualuga o le aʻafiaga o le hypoxia ma le le atoatoa o loʻo matauina i tagata gasegase e leai se fatu. O lenei vaega o tagata gasegase i taimi o togafitiga e manaʻomia le siakiina faifai pea o le gaioiga o le fatu ma le tulaga o galuega a fatugaʻo.
  9. I le mamafa tele, e tatau ona e faʻaauau pea ona tausisia se taumafa o le hypocaloric (ae le itiiti ifo i le 1000 kcal i le aso). E le gata i lea, e manaʻomia e tagata gasegase ona faia faʻataʻitaʻiga masani.
  10. Mo le puleaina o le maʻisuka, o suʻega suʻega suʻesuʻe masani e tatau ona faia i taimi uma.
  11. Faatasi ai ma le monotherapy, Glucophage Long e le mafua ai le hypoglycemia, ae o le lapataiga e fautuaina pe a faʻaaogaina i le inisalini poʻo isi vailaʻau o le hypoglycemic. O faʻamaoniga autu o le hypoglycemia: faʻalauteleina le pala, vaivaiga, vevela, maʻi vevela, palpitations, faʻalavelave le faʻalogo ma le faʻalogo.
  12. Ona o le faatusatusaga o le metformin, o se mea e seasea ae faigata ona mafai ona tupu - o le acidosis lactic, lea e mafua mai i le maualuga o le tino i le leai o se togafitiga faafuaseʻi. O le tele o taimi aʻo faʻaaogaina le Glucofage Long, o ia tulaga na tupu i le maʻisuka malosi e uiga i le talaaga o le matua le manuia. O isi mea e aʻafia ai faʻafitauli e tatau ona mafaufauina: kososis, le maʻisuka le pulea lelei, anapogi faaumiumi, gau o le ate, le tele o le ava malosi ma soo se tuutuuga e fesootaʻi ma le hypoxia matautia.
  13. O vaega le aoga o le Glucofage Long e mafai ona faʻamalosi e ala i le iniseti e le suia, lea e le afaina ai le togafitiga o le fualaau faasaina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le faʻaaoga faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le faʻasalaga faʻasalaga - o fualaau faʻamaonia po o le tetracosactide, faʻapea foi ma agonists β2-adrenergic, danazol, chlorpromazine ma togafitiga e mafai ona aafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, e tatau ona taofiofia ona faailoilo, ma pe a tatau ai, ia faia se suiga o fua.

E le gata i lea, i le i ai o le le atoatoa o le tino, o meaʻai e fesoasoani i le atinaʻeina o le lactic acidosis. O le tuufaatasiga ma le sulfonylurea o meaola, acarbose, insulin, salicylates e masani ona mafua ai le hypoglycemia.

O le atinaʻeina o le lactic acidosis e mafai ona mafua ai se tuufaatasiga o fualaau faasaina ma iodine-mea e aofia ai le radiopaque agents. O le mea lea, mo le 48 itula muamua ma le maeʻa ai o le leitio e faʻaaogaina ai le iodine, e faʻamalosia le soloia o le Glucophage Long.

O mafutaga ma le amlorideide, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprim ma vancomycin, lea o loo natia i totonu o le tele o taʻavale, tauva ma le metformin mo felaʻuaiga i luga o tubular, lea e faʻapupulaina ai lona maualuga.

Na matou suʻeina nisi o iloiloga o le faʻaitiitia o le mamafa e uiga i le fualaau oona Glucofage umi:

  1. Basil. O loʻo ou faia se fomaʻi mo le faʻaitiitia o le suka. 1 le papaa na faatonuina i le 750 mg i le aso. A o le i aveina le fualaau faasaina, o le suka e 7.9. Lua vaiaso mulimuli ane, faaitiitia i le 6.6 i luga o se manava gaogao. Ae o laʻu iloiloga e le gata o le lelei.I le taimi muamua, na gase loʻu manava, amata le manava. I le vaiaso na sosoo ai, na amata ai le sasa. E ui o lenei mea o loʻo faʻaalia e faatonuga, e tatau ona alu le fomai.
  2. Marina Ina ua maea le momoliina, sa latou tuuina atu le inisalini ma fai mai o le masani lea o le tulaga o le mamafa o tagata. Tofia e ave Glucofage Long 500. Na ia aveina ma fai sina fetuunaiga o le meaai. Lagi e tusa ma le 20 kilokalama. E i ai, e moni, aʻafiaga, ae o ia e tuuaiina mo i latou. Ona tatou 'ai laitiiti lea pe a uma ona ave le pulu, ona ou galue malosi ai lea - ona tiga ai lea o loʻu ulu. Ma o lea - o laulau e matagofie.
  3. Irina Sa ou filifili e inu Glucofage Long 500 mo le mamafa o le mamafa. I luma o ia, e tele taumafaiga: o faiga eseese uma o eletise, ma falemaʻi. O taunuʻuga e le lelei, e sili atu le mamafa o le mamafa i le taimi lava e taofi ai le isi meaai. O le taunuʻuga mai le vailaʻau faʻafuaseʻi: Na leiloa le 3 kilokalama i le masina. O le a faaauau pea ona ou inuina, ma e tau tele.
  4. Svetlana. E maua i loʻu tina le maʻisuka ituaiga 2. O le fualaau faasaina e aoga. O le maualuga o le suimu ua paʻu tele. Na maua pea Tina i le gaʻo. Faatasi ai ma lenei fualaau faasaina, na mafai ai ona ou leiloa sina mamafa, lea e faigata i le matua. Ua sili atu lona lagona lelei i le taimi lenei. O le a le mea e sili atu ona faigofie - Glucophage O le umi e manaʻomia na o le tasi i le aso. Ma i luma atu sa i ai ni fualaau e tatau ona faaluaina - e le faigofie i taimi uma.

E tusa ai ma iloiloga, Glucofage Long o se fualaau lelei mo le faʻaaogaina umi. O le atinaʻega o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai le lipotia o se taimi le tumau. Faatasi ai ma le mamafa o le mamafa, o se faaitiitia maliega e matauina.

O vailaau nei e tutusa lelei ma fualaau faasaina:

  • Laʻau,
  • Glycon
  • Glyformin
  • Glyminfor,
  • Langerine
  • Metospanin
  • Methadiene
  • Metformin
  • Sia ma isi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina analogues, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga