Auala e togafitia ai le tale mo le maʻisuka: otaota faʻatagaina, vailaʻau ma togafitiga faʻavae

O le maʻi suka o se maʻi ogaoga o le endocrine. Soo se le talafeagai le faaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai ona faafitauli. E faʻapefea ona togafitiga le tale i lenei faʻamaʻi?

Aʻo leʻi filifilia vailaʻau, e tatau ona e malamalama pe aisea ua i ai le tale mo le maʻisuka? Mafuaʻaga talafeagai:

  1. O le maʻi suka e faʻatasi ma se faʻaitiitiga patino i le gaioiga o le tino puipuia. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le tale e mafai ona avea ma se nofoaga masani o se malulu po o se fulu.
  2. O le faʻamaʻi e tele lava ina mafua ai le faʻavasegaina o le gaioiga ma le innervation o totoga i totonu. E faatatau foi lenei mea i le mucous membrane o le vaega o le respiratory tract. Maʻa mucous faʻamaʻi e ono mafai ona aʻafia i siama e mafua ai le tale.
  3. O maualuga maualuga o le maualuga o le toto suka ua faaalia e faateleina ai le lamatiaga o allergies. E le mafai ona maua le kulukose ona o le le lava o le inisalini. E le talafeagai le tali atu o se mea e afaina. O le mea lea, o le faailoga e ono i ai se mea faʻafefe.

Faʻatasi ai ma le natura o le faʻalavelave o le faʻaʻailoga ma viral infections, o le tale e faʻamamago ma e leai se aoga. Faʻasolosolo i maʻi o le alamaʻi, o le susu ma le tele o sipuni. E faʻapefea ona togafitia nei ituaiga o faʻamaoniga e lua?

O vaega o le tale i le maʻisuka

Soʻo se gaioiga faʻapitoa ma le faʻaogaina o le tino i le tino e oʻo atu ai i le faʻavevesiina o gaioiga o meaola oona i le telefoni feaveaʻi. O lenei mea e masani ona tupu i le faateleina o le suka toto, lea e mafua ai se lamatiaga o faafitauli.

O le maʻi i le maʻisuka o le mea matautia aua o lenei tulaga eo faatasi ma le faʻasaʻolotoga o vailaʻau oona i le tino e tau ai le faʻamaʻi. E taofia ai le inisalini mai le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O tagata e iai le talaʻaga o le maʻisuka ua matua faʻasaina le filifilia o vailaʻau faʻamalosi e togafitia le lava o latou maʻi. E faapitoa lava lenei mea mo syrups, suspensions, lea o lo oi ai i totonu o latou fatuga sugars ma meaʻai e faʻatele ai le kulukose i totonu o le toto.

I le maualuga o le vevela o le tino, inisua ma le malosi o le tale, ua fautuaina tagata maʻi e fua tutusa le fua o le suka i le 3-4 itula ile glucometer. Faatasi ai ma le faʻateleina o le faʻateleina o faailoilo, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le gasegase o le maʻisuka e masani ona o mai faatasi ma le naʻo, vomiting, faʻalavelave o le nofoa (manava), faʻamaʻi toto ona o le inupia. Ina ia puipuia na taunuuga ma faʻaitiitia le mamafa o le malulu masani, e tatau ona e inu tele vai, e oo atu i le 1.5-2 lita i le aso. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le faʻamalolo.

I le taimi o togafitiga o le tale, e tatau ona faaauau pea le inuina o fualaau o le maʻisuka ma tui inisalini.

O se iloiloga vave o togavao e leai ni suka

Ua saunia e fomaʻi faapitoa ni mea faapitoa e le aofia ai le suka i totonu o sipuni o le tale, ae o a latou gaoioiga faʻamalositino e le faʻaitiitia. O fualaau faasaina nei e puipuia lelei i le maʻisuka o se vaega o se togafitiga atoatoa mo se faʻamaʻi pipisi o le manava. O i latou uma lava e aofia i le kulupu o le mucolytic, lea e faʻafefe ai le aloiafi ma le vaʻaia ma fesoasoani i lona vave faʻaleleia mai le alamaʻi.

O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai se vaifofo o le sorbitol 70%. O se mea e le lanu, suamalie sua suamalie ma e leai se manaʻoga e faʻasalalau. I lenei tulaga, o le vailaau e le o se carbohydrate, e le aofia ai le kulukose. O le mea lea, e saogalemu mo le soifua maloloina o tagata e maua i le maʻisuka.

Lazolvan o se vailaʻau faʻasaina. O le ambrosolo eletise malosi e faʻaleleia ai le faʻasaʻolotoina o vailaʻau oona, faʻaleleia ai le pulefaʻatasia o mata.O le iʻuga, o le aveeseina o le toto mai le manava o le tino e faafaigofie, o le mamafa o le tale e faaitiitia.

E leai ni tapulaa i le ave o fualaau. E saogalemu le sipopo mo fafine maʻitaga i le 2 ma le 3rd trimestre. E le o faamaumauina mataupu o fualaau faasaina.

O Gedelix o se sauniuniga masani mo togavao. O le elemene autu o le syrup o le fualaau o le ivy. I totonu o vaega o ausilali, o loʻo i ai foi se vaifofo o le sorbirol 70%, lea e maua ai se tofo suamalie i le vailaʻau.

O mea autu o loʻo faalilolilo (faʻaitiitia le pipili, faʻaitiitia lona gaosiga) ma le antispasmodic (faʻafefe le vevesi ma le spasm o muso respiratory).

O Gedelix syrup mo le tale e aunoa ma le suka o loʻo faʻamatalaina mo tagata maʻi ei ai se talaʻaga o le maʻisuka. 5 ml o le suavai e aofia ai le 1.75 g o le sorbitol, e tutusa ma le 0.44 g o le fructose poo le 0.15 XE (o le falaoa o se faailoga mo le fuafuaina o le aofaiga o carbohydrates i meaʻai).

E le o faʻamaonia le fualaau i le taimi o le maitaga ma le lactation. O nei vailaʻau e faʻaalia i tamaiti mai le 2 tausaga.

Linkas o se fofo o le tale e faʻavae i luga o meaʻai. O le sipuni ua faia i luga o le faʻavaeina o le laumei, marshmallow, violet, le umi o le pepa, fuʻa lauulu, hyssop officinalis, jujube.

O le suamalie suamalie o le siva ua tuuina mai e le saccharinate, o le vaega o le sodium. O se vailaʻau faʻamalosi e suitulaga, o se meaʻai faaopoopo lea e 300-500 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O le mea e masani ona fautuaina mo le faʻaaogaina e le maʻisuka ia latou meaʻai.

O le saccharin e le o iai i totonu o le tino ma e leai se fesuiaiga, o le mea lea e le afaina ai le faiga o meaola, e le faateleina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Linkas o se faʻamoemoega, lea e faʻamaonia pe afai ei ai se vaʻavaʻai, e faigata ona vavae ese le pipili i le masini. O le fualaau faasaina ua faʻaalia mo le faʻaaoga mai le 6 masina. O le togafitiga e 5-7 aso. E togafitia lelei le vailaʻau e gasegase. I se tulaga e le masani ai, o aʻafiaga o le tino e tupu aʻe - urticaria, paʻu o le paʻu, itching, angioedema.

Tussamag o se siva leai se aʻa e faavae i luga o laume (thyme) extract. O le tuufaatasiga e aofia ai le sorbitol 70%.

O le gaioiga o le phytopreparation o se mea e faatalitali ai, e liliu ai se fatugogo i totonu o se susu, aoga, ma fesoasoani i le vave aveeseina o siaki mai le bronchi.

O nisi o faʻamaʻi:

  • tamaiti ei lalo o le 1 tausaga
  • maʻitaga ma lactation
  • faʻamaʻi faʻamaʻi ma le le atoatoa,
  • loto vaivai i le vaega o le taufaasese.

Pe a togafitia tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, e tatau ona manatua e 1 lepp. o vailaʻau e aofia ai le 1.85 g o le sorbitol, lea e tutusa ma le 0.15 XE.

O se sipuni faʻamoemoe e faʻavae i luga o le fualaau o le ivy. Nai lo le suka, o loʻo i ai se vaifofo o le sorbitol. 2.5ml o le sipuni o lo oi ai le 0.963 g o le suauu, lea e tutusa ma le 0.8 XE.

O le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia mo ni gasegase pisapisao ma le faʻaogaina i luga o vaalele, lea eo mai faatasi ma se tale.

Afai e le o maitauina ia atumaga ua faatonuina, o le a le mafai ona matauina faailoga - o le gasea, vomiting, faaletonu o le stools, o nisi taimi e faateleina ai le le fiafia ma le popole.

Syrup Dr Tyss ma le plantain e aunoa ma le suka

O se sauniuniga i luga o se faʻavae masani ma se faʻamoemoega e faʻamoemoe. E aofia ai vailaʻau C, fesoasoani e faʻaitiitia le mumunia. Faʻailoa atu o se vaega o togafiti faʻapitoa mo le bronchitis, o le tracheitis ma le faigata e vavae ese le pipisi.

O le tuufaatasiga o vailaʻau e aofia ai le siva sorbitol. O se mea faaopoopo meaai, o se mea suamalie e le o se gaʻo. E 2 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka.

A ave le siva, inu sina vai laitiiti. O se fagu matala e teuina i totonu o le pusaaisa. O le umi o togafitiga ma le vailaʻau e 2-3 vaiaso.

Contraindications - faʻafitauli matuia o le faʻaogaina o le tino, le maitaga, ma le le faʻalogo.

O tale uma o loʻo faamatalaina i luga mo le maʻisuka e saogalemu mo maʻi.O mea faʻaopopo (suga e suitulaga) o vaega o le tuufaatasiga e le aʻafia ai le toto kulukose, e le auai i le gaioiga o meaola ma le metabolism, e leai se suiga mai le tino. I le noatia ma le fai fuafua i le togafitiga, o le atinaʻega o aʻafiaga o le itu poʻo faailoilo o le faʻalavelave maualuga e le talafeagai.

E toetoe lava o se soa taua mo le malulu. O le susu ma susu susu e mafai ona faʻaitiitia ai le lelei o le olaga mo se taimi umi. I taimi faapena, e mafai ona lelei le faʻaitiitia o le tulaga. I aso nei i falemaʻi, e mafai ona e maua se ituaiga o ituaiga o sipuni.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o fualaau taʻitasi uma o loʻo i ai foliga ma faʻailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o suʻega o le fatu o loʻo iai le suka e le talafeagai mo le faʻaaogaina i le maʻisuka. Ma o vailaau oona e le mafai ona faʻaaogaina e tagata e tietie taavale. O le mea lea, e tatau ona e faʻalatalata i le filifiliga o le siva e faʻaaoga nei manatu.

O le aʻafiaga o le faʻataʻitaʻiga i luga o tagata gasegase i se maʻi "suamalie"?

O maʻi o loʻo pagatia mai se faʻamaʻi "suamalie" e feagai ma le faʻafitauli o le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi e foliga mai i le talaaga o se maʻi tele. O le maʻi o le maʻi e aʻafia i le lisi o nei faʻaaliga.

E tupu mai o se taunuuga o le faʻaleagaina o le faʻaleagaina i le metabolism reactions o gaʻo gaʻo o le muamua ma le lua. A o leʻi filifili pe faʻapefea ma pe faʻapefea ona togafitia se tale, e tatau ona e faʻatuina le ituaiga o soliga i le gaioiga o le metabolism o le carbohydrate i se tagata maʻi. I le faʻamalamalamaina o lenei faʻamatalaga, e maua e le fomaʻi le ituaiga o faailoga ma filifili ai le togafitiga manaʻomia.

O se maʻi suka o le maʻi suka e tupu i luga o le tua o se allergy e fesoʻotaʻi ma le soliga o le faʻalogona. O faʻamaoniga e lua e fesoʻotaʻi vavalalata. O se suiga i le tala faʻasolopito e tupu mai i le talaaga o se maʻi ma "maʻi". O le mea lea, e taua le filifilia o fualaau saʻo o le a fofoina ai se tasi o maʻi, ma o le a le faʻaleagaina ai le tulaga o le isi.

Afai e maua e le tagata maʻi osofaʻiga i luga o le allergy mo le sili atu ma le vaiaso, ona oʻo mai lea o faʻafitauli matuia i le tino. Aemaise lava pe afai o le togafitiga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau oona. O le taunuʻuga o togafitiga o le solia lea o le faagasologa o le glucose ma le toilalo i le gaosiga o le inisalini poʻo le solia o le faʻamalosia o le inisalini.

O le tale e sili ona leai se afaina, e aofia ai vaega e aʻafia ai le natura o le natura o le tagata, e mafai ona mafua ai se faʻateleina maualuga i le maualuga o vailaau faʻamalolo i totonu o le plasma toto.

Ketoacidosis e mafua mai i le lisi o faʻalavelave eo faʻatasi ma se tale ma se maʻi "suamalie". O le faʻalavelave e faʻaalia i se maualuga maualuga o le malosi o le tino o loʻo faʻalauteleina i le toto o le tagata maʻi.

E fautuaina e fomaʻi e faapea o tagata mamaʻi na mafatia i le faʻalavelave i le metabolism o gaʻo pe a latou mauaina faailoga muamua o se malulu, vave ona amata ona tagofia fualaau faʻasaina ma le faʻamoemoe, pe o vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia le malosi o le faailoga.

O le a le vaega o vailaʻau?

Lazolvan e masani ona faʻaaogaina. O le syrup e le o aofia ai le ava po o le suka. O le kemisini o loʻo i ai nei o le Ambroxol hydrochloride. O fualaau o loʻo i ai faʻamoemoega ma mucolytic meatotino.

E le gata i lea, o vailaʻau faʻasolo nei o vaega o Lazolvan:

  1. Glycerol.
  2. Acesulfame potassium.
  3. Benzoic acid.
  4. Meaʻai o mea taumafa.
  5. Sorbitol.
  6. Hyetillosis.
  7. Suavai faamama.

O le faʻaaogaina o le siva e fesoasoani e faafaigofieina ai le toe tosoina mai o faʻamaʻi mai i vaega pito i lalo o le manava. O le tele o taimi, o le faʻaaogaina o Lazolvan e faʻamaonia pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai se ituaiga susu.

O Gedelix syrup ua faia i luga o le faavae o vaega o fualaau toto. O le faʻavae o le vailaʻau o fualaau o le Ivy. O le siva e sili ona aoga i le togafitiga o malulu o le afaina ma le afaina o le toto. O le aoga maualuga o le siva o loʻo faʻaalia i le togafitiga o le bronchi ma le pito i luga o le manava.

O le Linax o se sipuni ua faia atoa mai mea masani o fualaau toto.O lenei vailaʻau e toetoe lava leai se afaina.

I le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e leai ni vaega o vailaʻau e maua mai i le gaosiga o le gasegase e ono lamatia mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga o soo se ituaiga. E le gata i lea, i le vailaʻau o vailaʻau e leai ni vaega e pei ole alcohol alcohol ma le suka.

O faʻamaʻi pipisi e mafai ona aʻafia soo se tasi. Ma o tagata e maua i le maʻisuka e leai se faʻalavelave. E taua tele i le togafitiga o lenei tino o le tino o le tagata, e tatau ona amanaia, talu ai o fualaau oona e le tatau ona ave. O le tale o le tale e le o le suālaʻau e totonugalemu i le talema mo tagata e maua i le maʻisuka. Mo le malulu uma e le mafai ona e vaʻai i se fomaʻi - e tatau ona e iloa po o le fea vai o le koko e talafeagai mo le maʻisuka.

E ono foliga mai, aisea e faʻaalu ai le taimi i luga o le taela suamalie e aunoa ma le suka mo le maʻisuka, pe afai e mafai ona e ave fualaau? Ae ui i lea, o le foliga o le siva lea ei ai ni tulaga tulaga ese e le maua i totonu o fualaau.

  • Faigofie ona faʻaoga. Ua lava le sasaa o le tele o le siva i totonu o se sipuni fuamalie po o se ipuinu ma inu.
  • O suauu e tilotilo lemu le membrane mucous o le pharynx, larynx, lea e masani ona afaina i le malulu, le gase tiga.
  • Suauu, faʻafetai i se foliga o le suavai visa, fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le tale tale.
  • E faigofie ona faʻaaoga e le gata i tagata matutua, ae o tamaiti foi.
  • E lelei le tofo o le siva, ei ai se manogi manogi.
  • O fualaau suamalie ile 100% saogalemu pe afai e le afaina i vaega.
  • O le tele o fua o le tale o le a mafai ai e tagata uma ona maua le filifiliga sili mo i latou lava.

O falemaʻi faʻaonapo nei o loʻo ofoina atu se tele, e aofia ai ma tagata e iai le faafitauli o le kulukose. Ae peitai, soo se togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

E ui lava i le leai o le kulukose, e tumau pea le suamalie ma le suamalie o sipopo, ona o isi mea suamalie - fualaau fugalaau poʻo mea toto - ua faʻaofiina i totonu o latou fatuga.

O fualaau o loʻo i ai a latou faʻasologa: o se tau maualuga atu pe a faʻatusatusa i ana mea faʻapitoa, ona o loʻo aofia ai vaega o le natura.

Seʻio tatou tilotilo i vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi mo le maʻisuka, lea e te manaʻomia e filifili ai le sili ona lelei mo oe.

O se vailaʻau faʻateleina e le o aofia ai le kulukose. O lenei vailaʻau e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai faʻamaoniga i le togafitiga o le tale ma le mafiafia ufiufi.

O le mea malosi i Lazolvan o le ambroxol hydrochloride, lea e maua ai le faateleina o le gaoioiga o suauu mucous i le puipui o le bronchi. O le Ambroxol e faʻaleleia le faʻapipiʻi o le tuai i luga o le mama, ei ai sona aafiaga i le gaioiga. O lenei aafiaga e faʻaitiitia ai le viscosity o le sputum ma faʻavaveina lona manava mai le tino. O le mea lea, o Mucosolvan o se mucolytic ma le faʻamoemoe i le taimi e tasi.

I le faaopoopo atu i le mea autu autu, o isi vaega tuufaatasia o loʻo aofia i totonu o lenei siva. O nei vaega uma e masani ona saogalemu mo le maʻisuka. mafai ma:

  • O le bronchitis o ituaiga uma ma le masani o le vasega,
  • Pagatia faigata ma le faigata,
  • Faʻailoga faigata faʻalavelave faʻafuaseʻi i tagata ulaula,
  • Faʻailoga, faʻafitauli i le faʻaaogaina o le toto,
  • Faʻafitauli o le faʻafitauli o le manava o le respiratory chest i pepe faatoa fananau mai,
  • Faatasi ai ma le pulupatasis,
  • Sputum e le gaoioi.

O uiga le lelei o le fualaau faasaina, e mafai ona matauina le ono tulai mai o faafitauli i le gastrointestinal tract, allergies i le foliga o se vevela.

O lana gaioiga e taua foi: anti-inflammatory and antispasmodic, mucolytic. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina ai siama glandular o le epithelium o puipui o le bronchi, ma faʻaleleia ai foi le gaioiga o sela tino, ina ia vave ona alu ese le tino. Ona o le malosi o le fualaau oona, o le mamafa o le tale o le tale ua faaitiitia, lea e matua faigofie lava i le mago malosi o le tale.

O le tuufaatasiga e aofia ai naʻo vaega o vailaʻau. Tatalo e leai se faʻailoga ma aʻafiaga itu.Aua nei faʻaaoga le sikaleti pe'āfai e iai lau vaʻaia o se tasi o laau totō o loʻo lisiina. E le gata i lea, aua le tuʻuina atu i tamaiti, talu ai e le lava suʻesuʻega i lenei mataupu.

O vailaau faʻasaina o loʻo i ai ni mea faʻapitoa: otaota o le laʻau, faʻasalaga cordia fualaau, marshmallow, pepa, jujube, maʻi, laʻau faʻamalosi, lau o le hyssop, alpinia, violisi manogi, faʻapea le sodium saccharin. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e na o vaega o vailaʻau nei iinei!

O se meafaigaluega lea e masani ona faʻamatalaina i tagata gasegase ma se talaʻaga o le maʻisuka mo ana meatotino ma le saogalemu.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tele o le tino o le endocrine, lea e faʻalavelaveina ai le tala o le tino.

E mafua ai le faʻavaivaia o le puipuiga, lea e mafua ai le tale ma le malulu o le maʻisuka.

O le suʻeina o siva ma le talema e le faʻaleagaina mo le maʻisuka e le faigofie, ma o lenei tusiga o le a talanoaina ai faʻaaliga o le filifilia o fualaau mo togafitiga o le tale mo le maʻisuka.

Tusi mai a matou au faitau

Autu: O le suka o le tinamatua na toe foʻi mai i le masani!

I: Faʻamatalaga o le pulega

Christina
Moscow

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Aʻo le i faia le suʻesuʻeina o vailaau talafeagai mo le maʻisuka mo le tale, e tatau ona e malamalama i mafuaʻaga o lona tupuga.

E aofia ai:

  • Talu ai ona o le faʻavaivaia o le tino, o nisi taimi o le mafanafana o se "tafaoga" o se malulu masani, lea e masani ai mo tagata matutua e maua i le maʻisuka.
  • Meaʻai mo allergies. I siama puipuia, o le le lava o le kulukose e mafua atu ai i le le atoatoa o tali i fuamoa.
  • O le maʻisuka e mafai ona faʻavevesi ai le faʻafitauli o le tino, faʻapea foʻi fesoʻotaʻiga o le nerve i le va o totoga. O le tale e masani lava ona tupu ona o sea solia i le gaioiga o gaioiga o le tino - o le mucous membrane, lea e faigofie i faʻamaʻi pipisi, e oʻo i le mumū.

E ala i faailoga manino, o maʻi o le maʻi ma le viral e mafai ona iloga: i le tulaga muamua e mamago ma vaivai, i le lona lua ua susu i le pulumu.

Paʻu papaʻu e sili ona lelei i le suka mo le maʻisuka, aua la latou tuufaatasiga e aofia ai le tele o mea faasaina mo lenei siama.

Pe a filifilia ni papa, e tatau ona e gauai atu i mea e maua. O le i ai o mea inu, faʻasao ma mea matautia faʻaleagaina e le manaʻomia.

Laʻau suamalie e sili ona aoga, ae, o le mea e leaga ai, o le tele o ia mea e faʻasaina i le maʻisuka. E mafua ona o le i ai o le alcohol alcohol and sucrose, o mea sili ona matautia i lenei maʻi.

O le fatu o le suka i totonu o le toto e mafua ai le tele o le mamafa o le inisalini, ma e leaga tele mo le soifua maloloina. E taua foi le iloa o le talega i ituaiga 1 ma le 2 o le maʻisuka e manaomia ai togafitiga eseese. O lenei valavala e afua mai i le mea moni e faapea e le o faia le inisalini ile hormone insulin i le tino, ma le ituaiga 2 e le mafai ona iloa e sela, ae le manaomia le inisalini mai fafo.

Pe a filifilia se fualaau faasaina, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le lisi o faitioga.

Faamaonia maʻi o le maʻisuka

E ui i le faigata i le filifilia o fualaau saʻo mo le togafitiga o le tale, o loʻo i ai pea se mea e filifili mai ai. E taua le manatuaina o nei vailaʻau e tau ai naʻo tau o le tale, o nisi taimi e masalomia ai le mafuaʻaga moni. E le gata i lea, mo se maʻi o le faʻafefe, e te manaʻomia au lava fualaau.

Faatasi ai ma le mafanafana ma susu susu, e tele ituaiga o meaʻai e faatagaina.

O se fofo e mafai ona faʻaaoga mo se taimi umi e le o se mea e fai ma vaisu.

O lona aʻafiaga e fesoʻotai ma le tino tutotonu o le tino (fatugalemu tutotonu), i luga o le mafuaʻaga o loʻo taofiofi ai le tale tale, lea e sili ona aoga i lenei maʻi. E tatau ona e ave 2-3 laulau i vaitaimi masani 3 taimi i le aso.

Paxceladine

O le aafiaga o lenei vailaau e talitutusa ma le muamua.O le avanoa o se vasega puupuu o le pulega - 2-3 aso, 2-3 capsules i le aso.

O lenei fualaau faasaina e matua lauiloa lava o le fesili "E mafai ona inu ACC mo le maʻisuka?" E masani ona sau.

I le faʻaopopo i le galuega autu e faʻaogaina i le vevela o le ufiufi mafiafia i totonu o le manava, o le ACC mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele - e tau faasaga i faʻamaʻi fatu cardiovascular. O aso uma o le 400-600 mg, e tatau ona solo le papa i totonu o se ipu vai ma inu ai loa.

Mo togafitiga lelei o le maʻisuka i le fale, e fautuaina e tagata atamamai DiaLife . O se meafaigaluega tulaga ese lenei:

  • Faʻamaʻosaʻo le kulukose toto
  • Faʻatonuina le galuega o le pancreatic function
  • Aveese le faʻanoanoa, faʻasaʻo le faʻavaʻaina o vai
  • Faʻaleleia le vaʻai
  • E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
  • E leai se faʻailoga
Ua maua uma e le au gaosiga laisene uma ma tusi faamaonia lelei i Rusia ma atunuu lata ane.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Faʻatau i le 'upega tafaʻilagi aloaia

O nei laulau e mafai foi ona faʻaaogaina mo le maʻisuka, e le o aofia ai ni mea e afaina ai, ae faʻamalosia lelei ai le susu susu. O lona metotia e mai le 50 i le 100 mg 3-4 taimi i le aso. E tatau ona faʻamavae le laulau (aua nei faʻatau!) Se afa itula ao leʻi 'ai. O le lelei o le Mukaltin o se tau maualalo.

O lenei meafaigaluega na te faʻamamāina le manava o sputum, ei ai lona faʻamoemoe.

E mafai ona e faʻaalu i le 3 taimi i le aso, le vasega - mai le 5 i le 14 aso. E i ai ni faʻalavelave matuia: o le taimi o le maʻitaga, faʻavevesi (o soʻo se amataga) ma le maʻi o le gastrointestinal tract.

O le filifiliga o suauu mo le togafitiga o le tale i le maʻisuka e le sili atu le taua i totonu o papamaa, ae tolu fualaau sili ona saogalemu e mafai ona iloga:

O lenei syrup e faʻavae i luga o mea e masani ai, ua fuafuaina e faʻamalolo ai spasms ma sili atu le faʻamoemoe o le pipisi.

O le metotia e 5 ml 3 taimi i le aso. O le togafitiga e 9 aso. O faʻamaoniga o le maitaga ma le maʻi ile vaega.

O lenei fualaau faasaina ua faailoaina mo le togafitiga o le susu susu, faatasi ai ma se aafiaga o le faamoemoe.

O le faʻatulagaga o le faʻatulagaga e pei ona taua i lalo: ave 10 ml 3 taimi i le aso mo aso muamua e tolu, faʻaitiitia le fualaau ile afa ile tolu aso e sosoo ai (i le 5 ml). Aumai i meaai ma sina vai laitiiti.

O le fualaau faasaina e faavae i luga o laau, e le o aofia ai ni mea gaosia. Faʻasologa o togafitiga: faʻasaʻo le bronchospasm ma faʻavauvau i luga o le toto. Lulu ae leʻi faʻaaoga, mo tagata matutua, 10 ml 3-4 taimi i le aso.

Talu ai ona o le faigata o le filifilia o fualaau lelei mo le tale o le maʻisuka, e mafai ona e gauai atu i fautuaga a fomaʻi masani.

O le tea o le Ginger e le afaina ai le toto toto, lea e vave ona avea ma fofo lelei. E maua ai le faʻamaʻi ma fesoasoani e feagai ma le maʻisuka. O se vaega itiiti o le taulimaina o mea totino e tatau ona taina ma sasaa vai inu. E mafai ona e inuina i le tele o tioata i le aso, o le tale o le a toe vave alu.

O le tea tinamoni e maualalo ai le toto suka ma faʻaitiitia ai le tale. Ina ia saunia se mea inu faapena, ua lava lea e solo ai le 0.5 sipuniti o le mea manogi i totonu o se ipu vai inu ma faʻafefiloi lelei. O le suamalie e le fautuaina.

O aʻafiaga taua e oʻo mai i le laveaʻiina mo faʻamaʻi eseese. O lo latou lelei tele o le le faʻasaina i le maʻisuka. Mo le togafitiga o le tale, o le inhalation e mafai ona faia i se vaega o suauu faʻasalaga.

O le kulimi sua ma le aloe o se tuufaatasiga e le afaina lea e fesoasoani e taulima ai le tale. O le pito i lalo o le oona oona, ae o le togafitiga e aoga. Faʻaalu ni nai aso i ni vaega laiti.

Fomaʻi fautuaina e tuʻuina atu i le tagata maʻi se mea inu mafanafana i se aofaiga tele, e faʻaleleia ai le filemu. Faʻaaogaina faʻaleleia ma pateta ma togafitiga faafomaʻi o laau. O vailaau ma le ibuprofen ma le paracetamol e le tatau ona ave i luma o le maʻisuka. O tagata e faamoemoe e tatau ona aofia ai guaifenisin ma dextromethorphan.

Ona o le mea moni e toetoe lava o fualaau uma o loʻo faʻamoemoeina e maua ai se avega mamafa i fatugaʻo, e tuʻuina atu e fomaʻi mea e sili ona fiafia i togafitiga a tagata mo le faʻaaogaina o le tale mo le maʻisuka i ituaiga uma e lua ma le 2. Ae o le aafia ma "mafaufau e ala i" suʻega oe lava e matua le mafai.

E le gata i lea, i le vaitau o le faamai, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le suka o le toto: ia faia siaki e tusa ma le 5 taimi i le aso.

O nisi taimi atonu e manaʻomia e le tagata gasegase le fetuunaʻi o le inumaga o le insulin (e pei o faʻataʻitaʻiga, faʻaalia i le tele o taimi).

Faaiuga

O le maʻi mo le maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga faʻaeteete, lea e mautinoa e le faigofie ona fautuaina ona o mea patino o le maʻi. O le mea sili, o le vave ona sailia le fesoasoani faafomaʻi, ae e tatau ona malamalama tutoatasi i togafitiga o lenei maʻi. O le iloa lelei o fualaau faasaina o le a puipuia ai faʻafitauli ona o togafitiga le talafeagai.

(Leai se faʻamatalaga)


Afai ei ai sau fesili pe manaʻo e faʻasoa ou manatu, poto masani - tusi se faʻamatalaga i lalo.

E le o le toʻatele o tagata e iloa o le maligi o le maʻisuka e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia. Mo se tagata masani, o le faʻamaʻi tiga o le a foliga e le aoga pe a tatou mafaufau i taunuuga talafeagai o lenei maʻi i le maʻisuka. O se mafuaaga taatele o le tale o le maalili a le maalili, lea e faateleina ai le avega i luga o le tino ma faaoso ai le faateleina o le kulukose i le toto o le tagata maʻi. O se vailaʻau faʻamoemoe, lea e aofia ai le suka, e aʻafia ai foi le taua o lenei faailoga taua mo le maʻisuka.

O le a le fesoʻotaʻiga i le va o le tale ma le maʻisuka?

O le vaivai e le o se faʻamaʻi, ae o le tino o le auala e faʻamalo ai le ala o vavalaʻau o siaki, allergens, poʻo ni fasi meaai e faʻafuaseʻi ona pau i totonu.

I le tulaga pe a malulu le tale, o le maʻisuka e manaʻomia le tele o le gauai, e tusa lava poʻo le ituaiga muamua o le maʻisuka i le maʻi. Talu ai ona o le malulu e mafua mai i le maalili a le maalili, lea e maua ai se avega faaopoopo i le tino, o le maualuga o le suka o le toto e faateleina. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o kulupu masani ma tala o le tale e aafia ai lenei faailo, aua e aofia ai le suka. O le faateleina o le kulukose o le toto e matautia i le maʻisuka. Afai o se tale e fesoʻotaʻi ma se faʻamaʻi pipisi, ona osofaʻi lea o le tino e faasaga i fomaʻi, fatuina o le tele o hormones. O se suiga i le tala o le faʻasalaga e leaga ai le gaioiga o le inisalini i le tino. O le mea lea, e tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina lenei faailoga, siakiina e pei ona talafeagai i le 2 itula, ae le itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso.

Lapatai Allergic i le maʻisuka

O le faʻalavelave e fesootaʻi ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino e mafua ona o le faʻaleagaina o le sinuses e se tagata na gasegase ua oʻo i totonu o le atigipusa. O nisi antihistamines e aafia ai le gaioiga o le inisalini i le tino, lea e mafua ai le faateleina o le kulukose toto. O le mea lea, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se tagata o le allergist ma filifili fualaau faasaina e le faʻasaina i le maʻisuka.

Maʻi Suka

O le faʻaaogaina lea o foliga sili ona lauiloa mo le togafitia o faailoga malulu. O fualaau mama mo le maʻisuka e le faigata tele ona filifili. E na o le tatau lava ona gauai atu i mea o loʻo i totonu o vailaau o ausilali. O le tale o le tale e le tatau ona aofia ai ni togafitiga, oona e afaina ai ma mea matautia i totonu o le tuufaatasiga.

O le tae vaivai e tatau ona togafitia i fualaau faasaina:

Mo allergies, e tatau ona e faʻaaoga:

Mai se mafana susu, e mafai ona e faʻaaoga:

Ina ia aua le faʻamalosia ai faʻamaoniga o le maʻi ma faʻaitiitia aʻafiaga, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. O fualaau oona e le fautuaina e faʻaaogaina naʻo oe.

E taua le manatua o fuainumera o fualaau oona ua na o se aʻafiaga faʻapitoa. E taua tele le fuafuaina o le mafuaaga o le maʻi ma galue ai. E taua tele lenei mea mo maʻi purulenti o le tino faʻaleleia.

O vaifofo mo le maʻisuka e le manaʻomia ona faʻaaoga i totonu o maʻa.O se laupepa masani o le syrup.

E faigata tele ona suʻe le tale tipu mo le maʻisuka. O le tele o vailaau faʻasaina o loʻo iai le suka poʻo le ava malosi, lea e faʻamaonia i lenei maʻi o le endocrine.

E mafai lava ona e maua le suka gaʻo e leai se suka mo le maʻisuka. Filifiliga talafeagai:

  1. Lazolvan - faʻaaogaina mo foliga susu, ei ai lona faʻamoemoe. O le le lelei o le mea o loʻo i ai i le tuufaatasiga o meaʻai.
  2. Gedelix o se vailaau masani lea e faʻateleina ai le faʻaogaina o le toto. E i ai le tapulaa maualalo ole faʻailoga.
  3. Linkas o se isi togafitiga o laau afu. E mafai ona faʻasaʻoina le pipisi o le bronchi ma fesoasoani i le talepe o le mealilo.

Faʻatasi ma se fatu mago ma le natura o le faʻalavelave o faʻaʻailoga, e le tatau ona e faʻaaoga fualaau o loʻo taʻua i luga.

Fofo faʻapitoa

Tulāfono masani o le tale mo le maʻisuka e le o taimi uma o se panacea. O le a se isi mea e mafai ona faʻaaogaina mo ia tagata gasegase? O togafitiga Endocrine o le tulaga lea e mafai ai ona sili atu le fetaui lelei o togafitiga a tagata. E na ona taua le vavaeeseina o le auai o allergies i soo se vaega o le fua.

Togafitiga o le tale mo le maʻisuka ma togafitiga faa-aganuu:

  • Tea ma le kirnamon. E le gata o le faamamaina o faʻamaoniga, ae faʻaititia ai foi le toto suka. Aua le faaopoopo le meli i le lauti, e faʻaleleia le kulukose.
  • E le afaina le glycemia, ae mafai ona fesoasoani e taulimaina faailoga. Faʻaaogaina i foliga o deco deco poo teas.
  • Laʻau vela. O le fualaau faisua ua kukaina, afifiina i totonu o le ie susu. E faʻafefiloi le vai ma le aloe o le sua ma ave i ni vaega laiti.
  • O faʻalavelave faʻaleagaina o suauʻu e tatau ona faʻaalia ma e le faʻasalaina i le maʻisuka ituaiga 2 ma le insulin-e faalagolago.

Filifilia se fofo lelei ma saogalemu le fofo fofo e le faigata tele.

Filifilia o le tale sao i le maʻisuka e le lava. O tulafono nei e mafai ona fesoasoani e faʻaumatia le faʻamaoniga:

  1. E tatau ona pulea le suāuʻu mo faʻamaʻi pipisi i le itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso.
  2. O le inflammation e mafai ona mafua ai le ketoacidosis. Ina ia puipuia nei maʻi o le maʻisuka, e tatau ona tuʻuina atu le urine e suʻe ai le acetone.
  3. O le manaʻomia mo le inisalini e faʻatupulaʻia i le 25% pe sili atu faʻatasi ai ma fiva. E tatau ona manatuaina lenei mea e tagata maʻi o le insulin. I le maʻisuka ituaiga 2, e tulai mai foi le manaʻomia mo lenei vailaau i nisi taimi.
  4. Faʻateleina le toe faʻaleleia ma aloese mai le acidosis ma le tele o meaʻai.

O lou tulaga e tatau ona mataituina e se fomaʻi. O lea e mafai ai ona e filifilia le tala o le tale sili ona lelei ma aloese mai le tele o taunuuga le lelei.

Ou te fiafia e mafai ona ou fiafia, e mafai. Ae, faatasi ai ma nisi tapulaa, e moni lava.

O le mea moni o le tele o sipuni o loʻo saunia e ala i le vevela ma le faʻamafanafana. Latou te le faaopoopo le suka. Ae, e tatau ona e mautinoa o le syrup o se mea masani, e aunoa ma ni faʻaopoopoga.

O le asō o le a ou taʻu atu ia te oe mea sili ona suamalie, sili ona lauiloa. O nei mea e aofia ai Ierusalema artichoke syrup, faʻamaʻi ma agave syrup.

Ierusalema artichoke syrup

Seʻi o tatou amata i le atisosisisi a Ierusalema. Ua ou tusia e uiga ia te ia. Ma na ofoina atu foi nisi o fua ma ia. Ae ui i lea, toe fai faapuupuu. O le toso o le atiseti o Ierusalema poo le eleele o le fualaau aoga tele. E aofia ai le tele o fiber, minerals (iron, potassium, magnesium, manganese, sodium, zinc, kasikoni), vitamini B1, B7, C, pectin, proteins, amino acids. Ae o le mea sili ona taua o le i ai i totonu. E feteenai ma talitonuga masani, o le atisikoke a Ierusalema e le fofoina ai le maʻisuka. Inulin fesoasoani i le dysbiosis, o se antioxidant lelei, aveese mea leaga mai le tino.

Ae ui i lea, o Ierusalema artichoke syrup o loʻo i ai le faasinomaga glycemic pito maualalo ile lisi o mea suamalie. Naʻo le 13-15. Ae o se aofaiga tele o le fructose. Latou te faia i le vevela o le 62-66C, o lona uiga, o vitamini uma ma isi mea aoga e le faʻaumatia. E mafai ona e faʻaaogaina toetoe lava o soo se auala: i meainu ma pusa, cereals, fualaau suamalie.

Maple syrup

O le tuufaatasiga lenei o le sua suamalie. Ma o lana kalori o le 267 kcal. O loʻo i ai sina mea itiiti. Ona o lenei mea, sa faia ai se taumafataga faʻapitoa faapitoa i lona faavae. Maple ma le lomonade. I luga mo le 10-14 aso e mafai ona sili atu nai lo le 10 kilokalama.

E le aoga, e pei o le tele o meaai, o le tele o le vai e leiloa. Ma a maeʻa, ona maua vave lea o le mamafa nai lo le leiloa.

Agave Syrup

O le tuufaatasiga e talitutusa ma le togi o le artichoke syrup. E sili atu ona tele le fua o le fructose 90% o le aofai atoa o mea inu. Ma o le kulukose e na o le 10%. O lenei mea e tuʻuina atu ai le syrup i lalo ifo o le 15-17 faʻamaumauga, ae faʻaopopo i faafitauli faʻalesoifua maloloina ma faateleina le avega i luga o le ate. Ma e mafai foi ona afaina i nisi tulaga. Ma o nisi tagata gaosi oloa latou te fai mai saʻo latou te faaopoopo le sipili vao sana i le syrup Agave.

Ioe, e tatau ona e filifili po oa mea e te 'ai. Ae, e mafai ona e faʻalogo i aʻu fautuaga. Mai galu uma e tolu, o le suamalie maple suamalie e sili ona leaga. O loʻo mulimulitaia e le Jerusalem artichoke syrup ma ua maeʻa nei lona tolu, ua maeʻa le lisi - syrup Agave.

O le tele o gasegase o loʻo mafatia i se "maʻi" o loʻo popole e uiga i le auala e togafitia ai le tale mo le maʻisuka. E taua le maitauina o tagata uma o loʻo mafatia i le maualuga o le toto suka e tatau ona malamalama o le tino e matua vaivai lava. Tausiga masani mo togafitiga faʻamaʻi e tutupu i le talaaga o le maʻi maualalo ma tusa lava poo le a le talafeagai mo sea tulaga.

O le tele o vailaʻau o le tale e solia i le maʻisuka. O le lisi e aofia ai vailaau e maua ai le maualuga o le kulukose pe tuusaʻo tuusaʻo le faʻagasologa o le faʻataʻitaʻiga o se mea faigofie e gaʻo ai le tino.

O se mea e tupu ai se mea e mafai ona lamatia mo se gasegase o le gaosiga o le gaʻo. Soo se faiga le lelei e amata ona tupu i totonu o se tagata ua matua vaivai lava, ua mafua ai ona vaivai. E faigata ona foia le faʻaogaina o le tino o le maʻisuka ma faʻafefe ona aʻafiaga.

Togafitiga o le tale i tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga vavalalata a se fomaʻi. Soʻo se vailaʻau na ave e le tagata maʻi e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi poto, o le fomaʻi muamua e faia se suʻega atoa o le tagata maʻi ma faʻamatalaina le togafitiga talafeagai.
O le mafutaga o se mea faigofie faʻatasi ai ma gaʻo

O le fea tale fatu o le maʻisuka sili atu ona lelei le faʻaoga e faʻalagolago i le tulaga o le tino ma mafuaʻaga o le faailoga ma le soifua manuia o le maʻi.

Faailoga - o se puipuiga puipui o le tino i le faʻaogaina o le mimiti lea e atiina ae i totonu o le manava o le tagata. O le gasegase o le galuega e le o le tauina lea o le faailoga, ae ia faʻaitiitia lona ala ma faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o aʻafiaga leaga. Afai o le tale i le i ai o se faʻamaʻi "suamalie" e matutu, ma o le mafuaʻaga o le amataga o se mea e le lelei, ona tatau ai lea ona taumafai e faʻamalo le faagasologa o le faʻaogaina o le gaogao, ona faigofie ai lea ona faʻafeiloaʻi.

O nisi taimi e aliali mai ai se maʻi o le maʻi, lea e manatu o le a mago, e le o faʻatasi ma le gasegase gaosia, o le mea lea, o le allergen lea na mafua ai foliga vaaia o le allergy e tatau ona faʻaumatia vave vave.

O le auala autu e togafitia ai lenei faʻaaliga ua manatu o se tale tale mo le maʻisuka. E masani lava, o le fomaʻi e auiliiliina le tulaga lautele o le maʻi, e faʻavae i luga o taunuuga na maua, filifili po o le fea fofo o le tale mo le maʻisuka e sili ona lelei. Faʻatasi ma se faʻamaʻi "suamalie", e le fautuaina le tagata maʻi e faʻaaoga soʻo se vailaʻau o loʻo i ai glucose i totonu o la latou fatuga. Toeitiiti lava o vailaʻau uma ma vailaʻau e faʻamoemoe mo le gasegase o le tino e aofia ai le tele o le kulukose.

O le tale tale mo le maʻisuka ua filifilia na o le faalagolago i le ituaiga tale ma iuga o se suʻesuʻega lautele.

Sugar-Free Cough Syrups

Suauu mo le taego mago e aunoa ma le suka o lo oi ai le tele o tulaga lelei pe a faatusatusa i laumei. Pe a faʻaaoga le sipopo o le tale, e ufiufi le laryngeal cavity i luga o le vaega atoa, lea e faʻaitiitia ai le ita ma le maualuga o le faʻavevesi o le tale tale i totonu o le faiʻai. Faʻaaoga mo le togafitiga ole vavalalalalala susu o loʻo i ai tulaga lelei e sili ona tāua o mea nei:

  • faigofie ona faʻaaoga, naʻo lou manaʻo e inu se fua o fualaau o fualaau faasaina poʻo le aofaiga tutusa o le vailaau faʻasaina i le vai ma inu foi,
  • o le vai, o le pasi atu i le faai, faʻapipiʻiina lelei lelei le faʻamalolo o faʻamalologa le lelei, lea e matua moni lava mo le gaʻo tiga,
  • sosoʻo vave faʻafilemu le faʻaʻa ma faʻavaivaia le tale tale,
  • masani ona faʻaaoga mo togafitiga i le laʻititi ona o le faigofie o le faʻaaogaina,
  • maua se manaia lelei ma sogisogi.

O nei mea lelei uma o se mea e le mafaamatalaina pe a filifilia se vailaʻau mo le togafitiga o le faai.

O le suka e faʻaaogaina ma faʻaleleia mo se taimi uumi ma o le mea lea e mafai ai ona e maua ni auala eseese mo auala aoga.

O le suavai suamalie e aunoa ma le suka e fuafua mo le maʻisuka, faʻafetai i lenei fatuga, o le manaʻomia e amanaʻia le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i aso taitasi o le suka. E faʻafaigofieina le faʻaaogaina o vailaʻau, ae ui lava i lea, o le faʻamaopoopoina o togafitiga, e oʻo lava i le faʻaaogaina o fualaau oona, e talafeagai ma le fomaʻi.

O le faʻaaogaina o sipuni mo le taego mago e matua taua lava, talu ai o le aʻafiaga o fualaau faasaina e salalau i se mataupu o minute. E le pei o sauniuniga laulau, lea e tatau ona faʻamavae muamua, ma na o le faʻaaogaina o latou faʻamalologa.

O suauu e aofia ai fualaau oona lea e maua ai le fesoasoani vave, e faapitoa lava le taua pe a osofaʻi uluga i le po.

E tele taimi e faʻaaoga ai le sipopo o le tale e aunoa ma le suka ma le ava malosi, e faʻatagaina mo le faʻaaogaina e fafine maʻitaga, tamaiti, faʻapea foi ma tagata e faʻasaina ona inuina ava malosi poo suka. O nei fualaau oona ua tuʻufaʻatasia i togafitiga ma isi vailaʻau malolosi. E leai se aafiaga leaga i le tino. Tatalo e leai se faʻailoga ma e masani ona faʻaaoga.

E masani lava o le suka e faʻaaogaina e maua ai se manaia manaia, ae o le suka poʻo isi vailaʻau eseese e faʻaogaina i laau e faʻaaogaina i nei vailaʻau.

O le mea moni, o na vailaʻau e iai ni mea le lelei. I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i le tau o le gaosiga. O vailaʻau faʻavae e sili atu ona taugata nai lo o latou vailaʻau gaosi.

Faaaoga i togafitiga o Lazolvan

Lazolvan o se tasi o vavalo o le tale e le o iai le suka i lona fatuga. E masani ona faʻaaogaina mo le susu susu ma e mafai ona faʻavavevave le faagasologa o le faamalologa.

O le mea aoga autu o le vailaʻau o le ambroxol hydrochloride. O lenei mea lea e faʻaosofia ai le pulelasi o kulupu i le pito i lalo o le manava. O le faʻasolosolo o le tuluia o le pulmonary ua faatelevaveina, o le gaioiga o gaioiga e faʻaleleia atili. O nei aafiaga uma e mafua ai le le fiafia i le tino, ona tuueseese lea.

O fualaau faasaina ei ai le faamoemoe ma le mucolytic. O loʻo fuafua muamua mo le togafitiga o le susu susu, aua e faʻaosofia ai le pulelasi o le sputum ma faʻatautaia ai le aveesea mai le tino. I le faaopoopo atu i le autu, o mea o loʻo i ai ausilali o loʻo i ai:

  1. Benzoic acid.
  2. Hyetellosis.
  3. Potassium Acesulfame.
  4. Sorbitol i totonu o le vai.
  5. Glycerol.
  6. Faʻafiafia.
  7. Suavai faamama.

O le fualaau faasaina ua faamaonia lelei i ituaiga ituaiga o le tale. Fautuaina e fomaʻi, e masani lava:

  1. I foliga lapopoa ma le masani o le bronchitis.
  2. Faʻaaogaina mo le paumonia, e oʻo lava ile faʻalavelave.
  3. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le COPD, o le faʻamaʻi o le ulaula e lauiloa tele.
  4. Faʻaalia faʻatasi ai ma faʻamatalaga asthmatic, aemaise lava ma le teteʻa ma le faʻamoemoeina o le pipisi.
  5. O loʻo faʻamatalaina mo maʻi faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le tele lava o maʻi e fautuaina o lenei vailaʻau o pepe faatoa fananau mai.
  6. Afai e iloa le bronchiectasis.

I le avea ai ma aʻafiaga o le vailaʻau, o le gasegase o le gastrointestinal tract e mafai ona tupu, e ui i tulaga laiti. Ae e mafai foʻi e le fualaau faasaina ona tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino, lea e faʻaalia ai o ia lava o se vevela. E seasea lava, e tupu mai ana anaphylactic taunuuga.
E ui lava i vaega e le afaina, e tatau i le fomaʻi ona faatonu le fualaau faasaina, lea, pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa o le tagata maʻi, o le a mafai ona ia fuafuaina le metotia.

Linkas - Faʻamatalaga Taua

Linkas, o se siva e le o iai le suka, o loʻo i ai mea e maua mai ai fatu. E aofia ai, o le sauniuniga e le aofia ai le ava malosi ma e toetoe lava a le afaina.

O lenei fualaau faasaina ei ai le mucolytic, anti-inflammatory ma le antispasmodic aafiaga i le tino. O le vailaau e mafai ona faaosofia ai le tala faalilolilo. Ma e faʻafouina ai foi le vailaau o le bronchus, ma o lenei mea e mafua ai le vavalalata o le vavalalata, lea, i le ala, ua i ai se foliga sili atu ona faamalieina. O le vailaau faʻamalositino e faʻaitiitia ai le malosi o le tale o le tale, lea e masani lava mo le mago vaivai.

Afai tatou te aoteleina mea uma o loʻo i luga, e manino lava e faʻamalosia ai le manava e ala i le faʻateleina o le kiliaina i totonu o le tusi. O le vailaau faʻasolosolo e i ai sona aafiaga faʻapitoa, ma faʻaitiitia ai le malosi o lenei faʻataʻitaʻiga ma faʻaitiitia ai le tiga i totonu o le tino.

Manatua! O le tele lava, o le aoga o le vailaʻau e foliga mai i le 2-4 aso, pe a mavae lenei vaitau puupuu, ona toe faʻaleleia lea o le tino.

Linkas - taula syrup e aunoa ma le suka, faatonuga mo le faʻaaogaina, lea, ioe, o loʻo i ai faʻamatalaga atoa i le auala e ave ai vailaʻau, e tatau ona faʻamaonia e se fomaʻi. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai:

  1. Vaevaega o fualaau laufanua.
  2. O le vaega o cordia broadleaf, e taʻua o ona fua, e faʻaaogaina.
  3. O se vaega o fugalaau o le Althea officinalis e faʻaaogaina.
  4. Ave ese vaega eseese o le uumi pepa.
  5. O loʻo i ai le vaega o le fua mai le vine jujube.
  6. O le tuufaatasiga e aofia ai se vaega o le faʻamaʻi faʻamalolo.
  7. Aveesea o le faila o le licricice.
  8. Hyssop fualaau lau.
  9. O se vaega o le alpinia galanga ua faʻaaogaina.
  10. Hood o fugalaau manogi paʻu mūmū.
  11. Sodium saccharinate.

Pau lava le faʻalavelave o le i ai o le hypersensitivity i se tasi o laau toto ua taua i luga. Ma e le fautuaina foi e faʻaaoga lenei fualaau mo tamaiti laiti, talu ai e leai se suʻesuʻega i le saogalemu o le vailaʻau i lenei tausaga.

Linkas ua faatonuina mo le togafitiga o fafine maʻitaga, ae ui i lea, naʻo le maea ai o se suʻesuʻega maeʻaeʻa muamua. E tatau ona amanaʻia le mea moni o le aʻafiaga o le togafitiga e tatau ona malosi nai lo le afaina lea e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻega o aʻafiaga leaga mo le fetus.

O le fualaau faasaina e faʻaaoga lelei i le togafitiga o le tale i le maʻisuka, ona e le maua ai le suka. O vaega autū o le vailaau oona, o fualaau ia, o le mea lea e avea ai ma vailaau faʻasaina atoatoa.

Gedelix - mea uma e tatau ona e iloa

O le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le pito i luga o le respiratory tract ma le bronchus. Ua faia i luga o le faavae o elemene. O le mea lea, o le mea autu e gaosi ai le eletise o se mea e maua mai laulaʻau ovy.

Aʻo faʻaogaina mea faaopoopo e faʻaaogaina:

  1. Macrogolglycerin.
  2. Hydroxystearate.
  3. Anise suauʻu.
  4. Hydroxyethyl cellulose.
  5. Solbitol solution.
  6. Propylene glycol.
  7. Nlicerin.
  8. Suavai faamama.

E faʻaaogaina Gedelix e faʻaitiitia ai faʻamaoniga i faʻamaʻi ogaoga o le manava. O le vailaʻau e fesoasoani i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi i le tumutumu o le respiratory tract ma le bronchus.

E tele taimi e faʻamaonia ai le fualaau faasaina:

  1. Faʻatasi ma le bronchitis o le eseesega o le matuia.
  2. I le tulaga o le faʻavavevaveina o le vevela bronchial.
  3. I le i ai o le bronchyctasis i le tino.
  4. I le tulai mai o soʻo se faʻamaʻi ma se faʻafitauli faigata o le pipisi, faʻalauteleina le viscosity ma faigata i le faʻamoemoeina.
  5. Faʻamamā le maʻi matutu pe'ā tatau.

E tutusa ma filifiliga muamua, e le o aofia ai Gedelix i le suka ma masani ona faaaoga e le maʻisuka. E faʻaaoga lelei e togafitia ai faʻamaʻi eseese, ae o lona faʻaaoga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.

E leai se faʻailoga faapitoa i vailaau, sei vagana ai le i ai o se tali atu i soo se vaega.

O aʻafiaga o le fualaau faasaina e ono: o le aisa, e masani ona faʻatasi ma le tiga i le vaega pito i luma. I se tulaga e le masani ai, e mafai ona taʻitaʻia ai le gastroenteritis. O aʻafiaga e faʻaaogaina pe a uma le faʻaaogaina o le siva.

I le avea ai ma se taunuuga o le faʻafefeina o mafaufauga o le tale o le tale, o le mea e le masani ai, o le mea lea, o le a faʻamalosia ai le faagasologa o le faʻamoemoe o le pipili.

I le maʻi suka, e faigata tele ona filifili se vailaau faapitoa e mafua mai i le tele o tapulaa. E tutusa foi lea mea i le suka o le suka, lea e le tatau ona aofia ai le suka. O le a le mea e gaosi ai le suka e talafeagai mo le maʻisuka?

Aiseā e faʻatau ai le tele o gak tip i le maʻisuka?

O le faagasologa o le atiina ae o le malulu i le maʻisuka e le faigofie e pei o tagata maloloina. O le toto maualuga o le suka i le tino e faʻateleina, ma o le faʻaaogaina o suka o le tale e naʻo le faʻavaveina o le atinaʻeina o faʻalavelave ma e mafai ona atiaʻe le ketoacidosis (o le soliga o le gaosiga o le carbohydrate ona o le le lava o le insulin). E le gata o galu suamalie e le gata o le mea sili ona afaina mo le maʻisuka - suka - ae o le tele foi o vaega lua, e pei o le:

  • vailaʻau vailaʻau
  • eseese meaʻai
  • tagata tausi meaai
  • togi maualalo o le ava malosi
  • solvents.

O meaʻai gaosi e faʻaaoga nei faʻaopoopoga e faʻaleleia ai o latou tofo ma mea matagofie.

E faʻatatau i mea ua taua muamua, e taua le gauai faapitoa i le tuufaatasiga o suga totoa taitasi ma ia mautinoa e faʻatalanoa lau endocrinologist muamua.

Linkas Sugar Free

O vaega autū o le vailaʻau o vailaʻau faʻamaʻi:

  • vailaʻau vavalaʻau faʻapitoa,
  • cordia fua
  • Althaea officinalis fugalaau,
  • pepa
  • Taina aso laʻau Saina,
  • fugalaau o le hyssop
  • fugalaau viole manogi,
  • laisene
  • aʻa aʻalangal.

A e faʻatau le sukati i totonu o se fale talavai, ia e taʻu atu i le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga e te manaʻomia le siva suka leai se suka!

Syrup "Linkas" ua faatonuina e se fomaʻi e togafitia le maʻi maso ma ia maua ai mea nei:

  • antipyretic,
  • antibacterial
  • anti-inflammatory
  • immunomodulatory
  • tagata faʻamoemoe.

E ui lava e leai se suka o le syrup, o loʻo i ai se vaega o aʻa o le laisene, e faʻapea foi mo fafine maitaga ma le taimi o le lactation, faʻapea foi tamaiti mo le tausaga, e le talafeagai. O le mea o le aʻafia o aʻafiaga o se tagata e masani ona maua le estrogen, ma o le mauaina o tupe e faʻavae i luga e mafai ona aʻafia ai le tulaga faʻasalalau o se tamaititi po o le ala o le maʻitaga. O le faʻailogaina o le faʻaalia foi lea o faʻamaʻi faʻafefe i nisi vaega. E mafai ona faatauina le vailaʻau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi. Ole fua ole fua ole tasi ole maualuga ole 2 tsp. Televave o le taliaina - e oʻo i le fa taimi i le aso.

O a mea e togafitia?

O le maʻisuka e aʻafia ai le gasegase o faʻamaʻi, o lea la pe a oʻo mai uluaʻi faailoga o se malulu, e tatau ona e amata togafitiga. O le togafitiga le lelei e tolopo le ala o le malulu masani ma e taʻitaʻia ai le maualuga o le kulukose o le toto. I lenei tulaga, ketoacidosis e tupu. O le mea lea, o se vailaau malulu mo le maʻisuka e tatau ona faʻatulagaina faʻamaonia:

  • O se tagata faʻamoemoe faapitoa mo maʻisuka ua faatonuina e togafitia le tale. E le tatau ona aofia ai le suka ma le ava malosi."Oona" i le maʻisuka e fesoasoani e togafitia e le gata o le mafanafana, ae o faafitauli foi i vaʻa toto.
  • E le fautuaina e aumai i lalo le vevela ma Ibuprofen, ona e faʻaitiitia ai le aoga o le sui soʻo faʻamaʻi ma siitia ai le suka toto. O le paracetamol o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaeteete e tagata maʻisuka o loʻo i ai fatuga fatuga.
  • Fainu le tele o vai e aloese ai mai faigata ogaoga.

O maʻisuka uma e tatau ona manatuaina pe a tupu mai faʻamaʻi faʻamaʻi, o le faʻamoemoe ma isi fualaau mo togafitiga e tatau ona na o le fomaʻi e tatau ona faatonuina, talu ai e mafai ona faʻaleagaina e le tagata lava ia le soifua maloloina.

Focoplant tatoʻo faatalitalia o le suka ma le plantain, ava malosi ma le suka

Aʻo leʻi faʻatau le tala o le koko, e fautuaina foi e gauai atu i aʻafiaga aʻafia. E tatau ona maitauina o le sili ona saogalemu mo le soifua maloloina o vailaau masani. O se faʻataʻitaʻiga sili ona lelei o nei fualaau oona o se maʻi vavalo faʻamoemoe ma le plantain, leai se suka, lea e ofo mai e le kamupani Siamani o Doctor Theiss.

O le syrup e aofia ai le plantain extract, lea e tele mea lelei. O loʻo i ai i totonu o le faʻamatalaga ni mea masani faʻamalosi e masani ona i ai aʻafiaga, faʻamoemoega ma mucolytic. O le mea lea, e faʻateleina ai le faʻasaʻolotoina ma le saolotoga saoloto o le pipisi, faʻaitiitia le fulafula o le mucous membrane ma faʻaitiitia ai le tiga i le faai ma le larynx.

O le syrup foi o loʻo i ai se faʻamatalaga o le echinacea, lea e faʻaleleia ai le puipuiga, ma ei ai se mea antimicrobial. E le gata i lea, na aofia ai le acid ascorbic i totonu o le tuufaatasiga e faaosofia ai le polokalama puipuia ma faateleina ai le tetee a le tino. E tatau ona maitauina e mafai ona faʻaaoga le sipuni mo tamaiti e sili atu i le sefulufa tausaga. E ui lava, o itu taua uma o loʻo faʻaalia i faatonuga.

Tussamag sugar free

O le sipopo o se mea e faʻamoemoe, o loʻo iai aʻafiaga e aʻafia ai ma aʻafiaga. E le maua ai le suka, lea e lelei atoatoa mo le maʻisuka. E aofia ai vaega nei:

  • thyme extract
  • siʻosiʻomaga mai laʻau fainisi,
  • hydrochloric acid
  • vai
  • glycerin.

O le suka pe a uma ona 'ai. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e faʻatagaina ai e se tagata matua ona inu le siva sau tolu i le aso e oo i le 3 teasisi i le taimi. O aʻafiaga o fualaau faasaina e aofia ai le le manava o le manava, mumu o le paʻu, vevela, tiga i totonu o le manava, taoto, manava, ma le vomia. E le fautuaina e ave le siva i mataupu nei:

  • maʻitaga
  • lactation
  • tausaga e oʻo atu i le 1 le tausaga
  • ate, fatugaʻo ma / poʻo le le atoatoa o le fatu,
  • epilepsy.

6 ml o le siva sugarless e aofia ai le 1.8 g o le sorbitol, e tutusa ma le 0.15 XE.

E le tele naua le suka e mafai ona maua ai le maʻisuka mo le maʻisuka, ae o loʻo matua saogalemu atoatoa lava, ma o le mea e sili ona faʻailogaina e na o le le lava o le tagata lava ia i vaega. I tulaga taʻitasi, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se tasi o nei sipuni, ole mautinoa ia faʻatalanoa lau fomaʻi.

Fai atu se fesili

Afai e te leʻi mauaina le mea o loʻo e suʻeina, pe afai ei ai ni au fesili faaopoopo ma fautuaga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi a matou tagata faapitoa. Ina ia faia lenei mea, faamolemole faatumu le pepa. O matou pule o le a fesoasoani ia te oe i le taimi sili ona puupuu.

I tagata e maua i le maʻisuka, o le tino ua faʻavaivaia ma sili atu ona faigofie i osofaiga o se faʻamaʻi viral i le tau malulu. O le fomaʻi o loʻo feagai ma le fesili pe o le a le ituaiga vailaʻau e faʻamaonia i le tagata maʻi ina ia faʻaitiitia ai le faailoga autu o le malulu masani - tale, ma faʻaitiitia le tulaga lautele. O le tele o fualaau oona ua solia i faʻamaʻi pipisi. Ina ia mafai ona filifilia le sugar sugar cough sao mo le maʻisuka, e tatau ona amanaia le tele o mea - o le tuufaatasiga o vailaau, o le suʻesuʻeina saʻo (o le susu poʻo le gaosiga), o le tausaga o le maʻi, ma maʻi faʻapitoa.

Taofiaga

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona matua filiga i le mataituina o lona soifua maloloina. I le taimi o se faʻamaʻi pipisi, e aloese ai i asiasiga i mea faʻapitoa. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi, e fautuaina e ofuina se masini faapitoa. A o lei amataina le taumalulu-taumalulu, e sili atu le tui e faasaga i le kanesa, ae ia mautinoa e faamaopoopoina le faʻataʻitaʻiga ma lau fomaʻi ao lei faia. Afai e le mafai ona aloese mai siama, e tatau ona e usitaia ia tulafono.

O tagata maʻi uma lava o le a faʻamoemoe e faʻavaivaia le faʻamaʻi, lea e aofia ai le faigofie ona ulu atu i faʻamaʻi i totonu o le tino.

O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tale e masani ona maua i totonu o faʻamaoniga o se malulu. E mafai ona aafia tele ai le faʻafitauli o le maʻi. E faʻafefea ona togafitia se tale mo le maʻisuka, e tatau ona iloa e tagata maʻi uma o le endocrinologist.

O le meaʻai e taua tele i le puipuiga o le tino, o ia lea na te puipuia le gasegase o faʻamaʻi pipisi, siama, ma isi.

O le mea lea, pe a oʻo i totonu se mea e oso ai, o lenei faagasologa e tulei ese ai i fafo o le faai. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o se mea e ono afaina ai le tino e mafai ona amata ai le gaosiga o le kulupu, lea e tafe i tua o le faai ma mafua ai le afu.

Afai o le mafanafana ma le malulu e fesootaʻi ma se faʻamaʻi pipisi, o le tino e taumafai e tau ai, ma tuʻuina atu se aofaiga tele.

Faatasi ai ma isi aafiaga lelei, latou te aafia ai le gaioiga, lea e le afaina mo se tagata maloloina, ae o le maʻisuka o se taufaamatau. O sea faagasologa e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o mea eseese. Ona o le tali atu i mea faʻamalo e ono tupu.

O le maʻi pito sili ona matautia mo le maʻisuka o le taimi e sau ai ma se malulu ma e le taofia mo le silia ma le fitu aso. I lenei tulaga, o loʻo i ai se faʻateleina o le kulukose o le toto, lea e oʻo atu ai i isi faʻafitauli.

Faʻafefea ona togafitia ina ia e le faʻaleagaina ai lou tulaga?

E iloa e toetoe lava o vavalaʻau talema uma e aofia ai i totonu o la latou tuufaatasiga poʻo le faʻasolo i luga. E faʻaaogaina foi lenei mea i le tele o togafitiga faʻaleaganuʻu e faia i lona faʻaogaina.

O le lelei o aafiaga o nei vailaʻau o loʻo i ai moni, ae le o le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O lenei vaega o tagata e matua faasaina le faʻaaogaina o le ava i soo se ituaiga.

Latou te mafua ai oso oso o le faigofie i le plasma o le toto, ma, atonu o le a oʻo atu ai lenei faagasologa i le alualu i luma o faʻafitauli eseese. E faʻaaoga foi lenei mea i soʻo se vailaʻau o loʻo aofia ai le ava.

E le gata i lea, e masani lava ona maua i la latou tuufaatasiga, lea o le a afaina ai le maʻisuka. E i ai foʻi vailaau faʻamaʻi, e mafua mai i laau faapitoa, faʻalautele le tale.

E le tatau ona aveʻesea oe i fualaau oona, aua o le tele oi latou e lamatia mo le maʻisuka ona o latou faaosofia ai le gaosiga o le inisalini, ma i isi tulaga, e ese mai ai, faʻalavelaveina lenei faiga.

O le mea lea, ina ia aua nei avea lona tulaga ma mea leaga, e tatau i le tagata gasegase ona suʻesuʻe ma le totoa pe o le a lenei mea poʻo lena vaifofo e aofia ai aʻo le i amata ona ave.

I le faaopoopo atu i ai, e taua le mafaufau o fualaau talafeagai e mafai ona eseese mo eseesega. Afai o loʻo iai le inisalini o le maʻi, e faʻamavaeina na o ia lava, ma e le mafai ona iloa lelei e sela.

Ma i le tulaga o le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le inisalini e gaosia i ni laʻititi laʻititi pe leai foi, o le mea lea e tatau i le tagata gasegase ona fai na o ia.

E tasi le vailaau e ono talafeagai mo le tagata e toatasi, ae le o se tasi.

Togafitiga o le Maʻisuka Cough

E pei o isi faʻamaʻi, togafitiga o faʻamaʻi o le maualuga o le respiratory tract i le maʻisuka e manaʻomia ai se eseʻesega mai le tulaga masani. O le mea o le tele o vailaʻau o loʻo maua i falemaʻi ua fuafuaina mo tagata e aunoa ma ni faʻamaoniga faapitoa, e aofia ai le hyperglycemia i le maʻisuka.

O fua o le tausiga o mea e faamoemoeina mo tagata mamisuka e tatau ona taʻua o le "sugar free" i luga oa latou afifi, ma e tatau ona aofia ai le suamalie na faʻaaogaina mai le lisi saogalemu.

O lenei tulafono e faʻaaoga i soʻo se sipuni, pulu, ma palu paʻu, ae a leai, e leai ni tuʻutuʻuga. E mafai foi ona fai tutusa e uiga i soʻo se isi metotia o togafitiga o le tale: afai e le aofia ai le kulukose ma e le afaina ai le manava o le tino poʻo le paʻu (faʻaaogaina i fafo), e mafai ona mafaufau e fofoina mo le maʻisuka. Aua nei galo e uiga i le auala masani o le tetee atu i le maʻi ma, i se tulaga masani, faʻamaʻi faʻamaʻi - faʻaaoga faʻapipiʻi o se vai vevela pe vevela vevela, lea e faamalūlūina ai faailoga. O lenei metotia e lelei mo le maʻisuka, seivagana ua le faʻatagaina le suamalie o le tīni ma le meli po o le siama, ma nai lo latou, ua lava le inu o le laititi e leʻi faʻasusu ma lemoni po o se vaiinu ua faʻamamaluina i le suka.

Maʻisuka-Free Syrups

Faatasi ai ma le mea fou fou o suamalie suamalie e tumau i le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma e le maualalo ifo i le kulukose, o galu e leai ni suka e le aafia ai le maualuga o le glycemia na avanoa i vaega uma o le faitau aofaʻi. O nei vailaʻau e fautuaina mo tagata mamai, e le na o le maʻisuka, aua o le suka maualuga e afaina ai se tagata maloloina, ma o le tale e mafai ona faʻamalolo e aunoa ma le maʻi. O le faateleina o tauvaga i le maketi e maua ai tulaga lelei mo le filifilia o le siva e tusa ai ma manaoga taitasi o le tagata maʻi ma le amanaiaina o ona manaoga ma le puipuiga. Faatasi ai ma togafitiga sili ona lauiloa o loʻo maua i aso nei i falemaʻi, e mafai ona iloga vavalaʻau o loʻo i lalo:

O i latou uma e ese i le tuufaatasiga ma le metotia o le faʻaalia i le taulaʻi o le faʻamaʻi e mafua ai le tale, ma latou faʻaaogaina foi suka suka, ae e tutusa lava le le afaina i le maʻisuka. O le faʻaaogaina o sipuni o le faigofie o le tui (faʻaaogaina o le sipuni tuʻufaʻatasi), faʻafiafiaina le afifi, faʻapea foi le manaia o le manogi ma le tofo. E taua le mafaufau i ni auiliiliga sili ona lauiloa.

O le Mucoplant e gaosia e le kamupani Siamani o Doctor Theiss, lea e maua ai foi vailaau eseese ma nifo oona i nofoaga faamalolo. O le syrup ua tuʻuina atonu o loʻo i ai le suka, ae, i le amanaia ai o manaʻoga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, na tuʻuina mai ai e le vaega o vailaau mo togafitiga se isi mea. Mo le suamalie suamalie o vailaau, o mea suamalie ua tofotofoina i tausaga ua nafa - sorbitol ma le maltitol, o loo i ai i le ituaiga o sipuni, ao le mea autu o le elemene o loo i le Mucoplant o le plantain extract. Faʻatasi ma le vevela echinacea violē ma le suauʻu manogi, o loʻo i ai lona faʻaoga aloaʻia ma le faʻamoemoe. E ui i le mea moni e faapea o lenei vailaʻau e faʻaaogaina i meaʻai, e faʻaaogaina ma le manuia i le togafitiga o le tale ma isi faʻaʻailoga o se maʻi o le faai, ma o lea e mafai ona fautuaina mo le maʻisuka.

O le isi vaovao o le tale suka e leai se suka mo le maʻisuka o le Linkas lauiloa, na gaosia e Herbion, ma e ui lava e leai se aoga nai lo le tauvaga o loʻo faamatalaina i luga e Dr. Theiss, o lona tuufaatasiga kemikolo e aofia ai le tele o igoa. Pe tusa ma le tutusa tutusa, o le syrup e aofia ai vaega masani ma mea gaosia, aʻo tuʻuina atu le suamalie i le sodium saccharin ma le syrupol syrup. Mo togafitiga faʻamalolo, o ona gaioiga ua mamanuina e faʻafefe ai le tale o le bronchitis, tracheitis ma le pharyngitis, o loʻo suitulaga ai igoa nei:

  • laulaau o le vascular adatode,
  • aʻa o laisene
  • umi fualaau aina,
  • fugalaau viole manogi,
  • laʻau o le hyssop,
  • aʻa o se tele solitulafono
  • fualaau suamalie,
  • fatu o le marshmallow vailaʻau,
  • o fua o le suajube masani,
  • uʻamea tiga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le lisi e lautele lava, ma o le mea lea ua manatu ai Linkas o se vailaʻau masani e mafai ona taulimaina le maʻi sili ona faigata ma le tiga.

O a fualaau e mafai ona ou faʻaaogaina?

O le tele o ulugalalaʻau ma vailaʻau e galue i luga o le mataupu o le faʻafefe faʻafefe o le nofoaga o le vomiting i totonu o le faiʻai, o loʻo aʻafia ai, faatasi ai ma isi mea, mo le gasegase gaosia e le bronchi. O se auala talitutusa e faatelevaveina lona tale ma faaleleia ai le toe faʻaleleia, peitaʻi, afai o le tale e magumago ma faʻavevesi, o le faateleina o lona taimi, i se isi itu, e le talafeagai ma o le a aumaia mafatiaga lē tatau i le maʻisuka. I se tulaga faapena, e tatau ona tuʻuina atu i isi laupepa e taofia ai le tale o le tale i le faiʻai. I se tasi auala poʻo se isi, o le tale o le tale mo le maʻisuka i le ituaiga o papaafa e filifilia e na tagata maʻi e faʻaaogaina le aoga ma le faigofie o le faagasologa nai lo le manaia lelei ma foliga o vailaʻau. E le gata i lea, o se mea e manaʻomia muamua pe a filifilia le fiafia i laulau, o le puipuia lea o le malosi e foloina ai i latou e aunoa ma se faʻaletonu, lea e leʻo faʻamaoni pea mo faʻamaʻi o le faai.

Ae mo mea patino, i totonu o laupepa antitussive, Codeine, Stoptussin, Glauvent, Tusuprex, Sedotussin ma isi o loo sili ona manaomia i aso nei. Ae o le tele o tagata gasegase o le a sili atu ona feagai ma le manaʻomia o vailaʻau i le faʻamoemoe ma le bronchodilator, ma fualaau e pei o Mukaltin, Thermopsis, Bromhexine, Ambroxol, ACC, ma isi ua fautuaina mo i latou.

Isi auala o togafitiga

E ui lava i masalosaloga i le vaega o le tele o tagata tomai faapitoa, o metotia faa-anamua e tetee atu ai i le tale e le aveesea ai lo latou taua i le faitau aofai, lea e tauamiotonuina i lo latou faigofie, faigofie ma manino. O auala e sili ona lauiloa o loʻo faʻapipiʻiina ma e aofia ai vailaʻau, masima poʻo ni faʻamau. Faatasi ai ma le muamua faamamaina ma fofo nei:

  • vai ma masima, suauu ma iodine,
  • vai i le sua o le tipolo
  • vai tipuni i le vineta,
  • sukalati suamalie ma le meli,
  • teuteuga e faʻaaoga ai le faila, calendula, chamomile, eucalyptus, coltsfoot.

O le manatu e le talafeagai le foloina o ia mea faʻafefiloi, e leai se mea e afaina ai le maualuga o le suka i le toto, ma o lea o le aofia ai o le meli i le faʻasologa e le lamatia mo le maʻisuka. Mo le sauniuniga o mea e teu ai, o se aganuʻu le faʻaaogaina o mea masani masani: o le vaʻaiga paʻu, meli, suamalie ma mea taumafa vevela, e pei o palu pateta. E faʻaaogaina se puluvaga i le pusa po o le faʻama, pe a maeʻa ona latou afifiina lea o se nofoaga ma se solo ma faʻamafanafana ai le fusi.

Vavala pepe ma le tale

O vailaau faʻamaʻi mo le maʻisuka ua faʻamatalaina mo tamaiti e matua ese lava mai le "matua" sipuni ma laulau e maualalo ifo (po o le toesea atoa) o mea e faʻaogaina. O le faamamafa i nei ituaiga o vailaau o loʻo i luga o le natura, ma o le mea lea o mea na maua mai le plantain, ivy, fugalaau o le mallow, mint ma isi o loʻo avea ma mea autu autu. E le gata i lea, pe a fatuina ni vailaau mo tamaiti, o se aganuu le gauai tele i le tuuina atu o le vailaʻau o se mea manaia ma le manogi ina ia mafai ai ona tali lelei atu i le mataʻutia o tamaiti. E tutusa foi lea mea i la latou afifiina, ona tatau lea ona manaia ma matagofie mo le tamaititi ina ia le fefe ai i vailaau. E tusa ai ma laʻau suamalie, o le tele o sipuni poʻo isi tapenapenaga mo tamaiti e mafua mai ona o le lē manuia e maua mai i le natura poʻo le suka, e mafua mai i le faateleina o le popole mo le soifua maloloina o pepe.

O le a le sootaga i le va o le toto suka ma le tale

E aliali mai o le tale o se puipuiga o le tino, faatasi ai ma le fesoasoani lea e taumafai ai e foia le faʻamaʻi ma poloka le ala o siama ma allergens e taumafai e ulu i totonu o le tino. A oʻo ina faʻaoʻo se meaʻai, e tali atu le tino i le tale, ma taumafai e togi le "tagata faʻalavelave" mai le faʻaʻa.

I isi tulaga, o le tali atu i se mea e maua ai le allergen e mafai ona faʻaleagaina ai le sinuses e maua ai le faʻamalosi. O lenei siama e tafe i tua o le faai, ma e oʻo atu ai i le tale.

Lagona le mautonu ma ona faailoga

Afai o le tale e afua mai i se siama, o le tino e taumafai e foia, ma o le mea lea e tatala ai le tele o hormones. Mo tagata maloloina atoatoa, e lelei tele, ae mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e afaina i faigata.

I le uma, ua iloa o hormones e aʻafia ai le gaosia o le inisalini i le tino. E le afaina pe afai o le inisalini e masani pe afai o se sauniuniga ile insulin e avea ai le tagata maʻi ma vaega o le togafiti o le maʻisuka, i soo se tulaga, o se mea e tupu ai le maʻisuka o le a faʻaosofia ai le faateleina o le kulukose toto.

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maua se tale lea e sili atu i le vaiaso e tasi, ona tupu ai lea o le maualuga o le maualuga o le suka, lea e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli ogaoga.

O se tasi o nei faʻafitauli o le ketoacidosis. O le faʻamaʻi ua faʻaalia i le faateleina o le aofaʻi o le suka i le toto. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e le tatau ona faʻatali seia maeʻa le malulu ma le tale na oi latou lava, ae tatau ona e faia togafitiga faʻafuaseʻi.

Faʻavaeina o le tale tala

E pei foi o isi vailaʻau, o le taela o le tale e aofia ai mea e gaosia ma e nafa ma le togafiti. I le faaopoopo atu ia i latou, o gasegase gasegase o togafitiga e aofia ai:

  1. puipuiga
  2. mea manogi
  3. mea inu
  4. solvents.

O nei mea e manaʻomia ina ia mafai ai ona tuʻuina atu le oloa i se mea matagofie ma le tofo. O gaioiga uma e le gaioiolosi ma le toaga i tala o le tale e mafai ona aʻafia ai le toto toto ma isi faailoga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O le ava malosi ma le suka i le tala o le tale, o tagata autu ia, o le a mafua ai le tele o fesuiaiga i le maualuga o le kulukose o le toto i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le mea e sili ona le aoga i le tele o vitussive vailaʻau o le suka. Aʻo aʻafia e le toto, o le maualuga o le kulukose e tatau ona tulaʻi.

O faʻafitauli o le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaaogaina o le ava malosi. Ae o lenei oloa o se vaega o le tele o le koko suka, ma o lo latou faʻaaoga e faʻaleagaina ai le gaioiga o le tino i le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. O gaioiga aoga i vavao o le tale, e pei o le guaifenesin ma le dextromethorphan, e saogalemu mo le maʻisuka, ae e tatau ona matua vaʻaia i atumaga ua faatonuina.

Ae o isi syrups o loʻo i ai mea e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le tiga, ma e mafai ona lamatia mo le maʻisuka. E uiga i le paracetamol ma le ibuprofen. O nei vailaʻau ei ai aafiaga leaga i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, aemaise lava mo i latou o loʻo i ai ni faʻafitauli tau fatuga. E le gata i lea, o le ibuprofen foi e faateleina ai le maualuga ole kulukose o le toto ma faaitiitia ai aafiaga o fualaau o le maʻisuka.

Aneti-taameni ma pala oona, lea o loʻo i ai i le sipuni, e saofagā i le faʻafefe o le suka i totonu o le toto ma aafia ai le gaioiga o le inisalini ma fualaau faʻamaina.

Saogalēmū saogalemu

I le faaopoopo atu i vailaʻau faʻasaina ma le maualuga o le suka ma le ava malosi, o loʻo i ai ni mea e sili atu le saogalemu e mamanuina faapitoa mo togafitiga o malulu ma uluga i le maʻisuka.

O fualaau nei e tatau ona ave e lenei vaega o gasegase. O laʻau vao e mafai ona fesoasoani e faamalūlūina se gutu faʻafefe. Ae ao lumanaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona faitau ma le totoa le tuufaatasiga o le vaiinu:

afamona - faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e mafai ona fai mai, e mafai ai ona e faʻaititia le toto toto i togafitiga faʻa-tagata,

meli - faʻasaina le suka.

O le mea lea, e tatau ona maitauina le faʻaeteete i mea uma, ae muamua e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Talu ai ona o faʻafitauli e mafai ona aʻafia ai le taleni sili ona mama o le maʻisuka, o lenei vaega ole gasegase e tatau ona aloese mai faʻamaʻi i soo se auala. Ma afai e ulu pea i totonu o le tino, ona tatau lea ona faʻaumatia i le vave e mafai ai.

O le a le puipuiga

  1. Pe a foliga mai o sina tau, e tatau ona matua pulea le maualuga o le suka. E tatau ona faia lenei mea pe a ma le 5 taimi i le aso, ma i se tulaga ogaoga - i le 2 itula.
  2. Afai ei ai ni masalosaloga o le ketoacidosis, e matua faanatinati le pasi o le sailiga mo le auiliiliga, ina ia mafai ona iloa ai le acetone i totonu. O lenei mea o le a fesoasoani i le fomai ma le maʻi e maua le taimi.
  3. E iai se tulafono e le maluelue mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka: pe a oʻo i le maualuga o le vevela o le tino i luga atu o le 37.5 ° C, o le manaoga o le inisalini i aso taitasi e faʻatupulaʻia e le ¼ le tasi ma tikeri taitasi.
  4. I le puipuia o se faʻamaʻi tele, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e manaomia se vai tele.
  5. O vailaau faafomai i la latou tuufaatasiga e le tatau ona aofia ai le suka po o le suamalie. Muamua, o lenei mea e faʻaaogaina i pa'ū, potions ma syrups. E ui o le vaega mulimuli i le tele e le oi ai le suka ma le ava malosi, talu ai o le ava malosi e aafia ai le toto suka.

O suauu e maua ai le mucolytic ma le antispasmodic aafiaga, faʻamaluluina le manaʻoga i le tale ma faʻaleleia le manava. I le tulaga pe a ulu se tale i totonu o se "laasaga", o lona uiga, ua amata le gaosiga o le gaosiga, o mea suamalie e fesoasoani e solo le fagu viscous e natia e le bronchi, faafaigofie le tale ma faafaigofie le vave aveeseina o le toto.

Aisea e tupu ai le tale i le maʻisuka ma faʻapefea ona ou fofoina?

O le tale e le tatau ona le amanaiaina e tusa lava po o se tagata ei ai se tulaga masani o le soifua maloloina, ae le o le taʻua o le maʻisuka. O le mea moni o le saʻo togafitiga ma le malamalamaaga pe aisea na amata ai le tulaga tuʻuina atu lea o le a fesoasoani e aloese ai mai le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli, le suiga o le tale i se foliga masani. I le tautala tuusaʻo e uiga i le maʻisuka, e tatau i se tasi ona amanaʻia uma uiga o le toe faʻaleleia o le gaioiga: o le le mafai ona faʻaaogaina meaʻai e maua ai le suka ma isi vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto - pe o le ituaiga muamua poo le lua o faʻamaʻi.

E i ai se mafutaga i le va o le maʻisuka ma le tale?

E pei ona e iloa, o le tale e na o se puipuiga puipui o le tino. O le auala lea e tau ai o ia e tetee atu i mea leaga faʻaleagaina ma poloka ai le ala i siama ma mea e aʻafia ai siama, lea e mafai ona maua i soo se mea ma e sili ona taua i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, pe a ulu mai se meaʻai, e tali atu le tino o le tagata e ala i le tale, taumafai e faʻafefeina i lenei auala.

O le isi atinaʻe e mafai, lea e faʻafefe ai e le allergen le afaina o sinuses o loʻo gaosia ai le taofi. I lenei tulaga, e amata ona tafe ifo le kulupu i tua o le faai, lea e tau atu i le tale. Tuuina atu nei mea, ou te fia tosina atu i le faailoga o se maʻi e le mautonu ma le auala tonu e mafai ona iloagofie ai i le maʻisuka.

Faʻavae ma mafuaʻaga o le maʻi o le maʻi i le maʻisuka

O vaega o le Hormonal e sili atu le ogaoga o le aafiaga o le inisalini i le tino o le tagata. I le taimi lava e tasi, e matua le taua lava pe o le a le ituaiga inisalini e aofia ai - natura pe pei o fualaau faasaina ua avea ma vaega o togafitiga o le maʻisuka. I soʻo se tulaga, o se faʻafitauli ogaoga taua, e le gata o le faateleina o le kulukose o le toto, ae o le tale foʻi ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

O le mea lea, e le tatau ona galo se tasi i le manaʻoga mo le faʻaaogaina saʻo o le inisalini. Tagata faʻapitoa e gauai atu i le mea moni e faapea:

  1. afai o se tagata maʻi e maua i maʻi faʻamaʻi e feagai ma se tale lea e sili atu i le tasi le vaiaso, o le maualuga o le maualuga o le suka o loʻo iloa. E taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga,
  2. o se tasi o nei taunuuga ogaoga o le ketoacidosis,
  3. o se tulaga faʻaleagaina ua faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le kulimi i totonu o le toto ma se maʻi o le ituaiga 1 ma le 2.

I lenei itu, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le fautuaina e faʻatali seia maeʻa le malulu poʻo le tale na oi latou lava.

E taua tele le faʻaaoga tatau saʻo o le aufaʻatasi e toe faʻaleleia ma saʻo le faʻatagaina o le maʻisuka ia alu ese mai le setete o loʻo tuʻuina atu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i le auala e faia ai togafitiga ma le auala e togafitia ai.

E faʻapefea ona filifili vailaʻau ma pe faapefea ona togafitia se tale?

Ae maise lava le taua o le faagasologa o le filifilia o fualaau faasaina. O le mea moni, o le maʻisuka, e le tatau ona aofia ai le suka ma isi vaega e mafai ona fesoasoani i le faateleina o le kulukose i totonu o le toto. Ina ia mafai ona filifilia tonu ia vailaʻau, e tatau i le fomaʻi ona faʻatalanoa le maʻisuka - e taua tele mo ituaiga uma 1 ma ituaiga 2 maʻi.

O le toe faʻaleleia o le faagasologa e mafai ona faʻatinoina e faʻaaoga ai syrups ma potions, lea e faʻaalia i se mea saogalemu. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o mea masani e sili atu nai lo le taliaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e manaʻomia le togafitiga o le tale, e mafai ona faʻaaogaina togafeta vao, meli ma le paina. Ae ui i lea, i lenei tulaga foi, o le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete, aua, mo se faataitaiga, o le sukanamon, fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka, lea e matua le manaʻomia mo tagata mamaʻi e iai le faʻafitauli 1.

Ioe, a maeʻa ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa, e matua fautuaina lava e faʻatau faʻatau fualaau faʻamalosi i le falemaʻi. O lenei mea o le a avea ma faʻamautinoaga o le tale o le a togafitia i le vave e mafai ai. O le gauai faapitoa lava e fautuaina malosi e totogi mo ni puipuiga faapitoa o le a fesoasoani i le lumanaʻi e aloese ai e le gata o le atinaʻeina o le tale, ae o lona faʻaleagaina foi.

Maʻisuka Puipuia o le Maʻisuka

O le tale mo le maʻisuka e mafai ona faʻateʻa pe afai o le tagata maʻi e pipii atu i ni tulaga saogalemu e tausia ai le soifua maloloina atoatoa. I le tautalagia e uiga i lenei mea, e tatau ona manatua i le faʻamaʻi o ituaiga 1 ma le 2 e taua tele:

  • mataʻituina le maualuga o le suka e tusa lava pe amataina talu ai nei le tale. E fautuaina e le au atamamai le faia o lenei mea ia le itiiti ifo i le lima taimi i le aso,
  • afai ei ai se masalosaloga o le faapipiiina o le ketoacidosis, e tatau ona siakiina le urine i se taimi vave, pe o le i ai o le acetone i totonu. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faʻamasino le mamafa o le tulaga ma, e tusa ai, o le a le togafitiga e tatau ona faia,
  • maua le tele o vai e puipuia ai faʻalavelave. E faʻatagaina le faʻaaogaina o laʻau po o isi mea inu maloloina nai lo le vai.

O le faʻaaogaina o vailaʻau poʻo vailaʻau mo le puipuia o le tale e mafai ona faatagaina, ae na o sina vaega itiiti. E sili ona lelei le togafitia i togafitiga faʻaleaganuʻu ina ia faʻamavae ai le tale ma isi faʻafitauli leaga i le lumanaʻi.

O le mea lea, o le tale mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, e pei o isi lava faailoga o faʻamaʻi poʻo malulu, e le tatau ona le amanaiaina ma talafeagai togafitiga. Ina ia mafai ona e iloa lelei le auala e togafitia ai lenei tulaga poo lena tulaga, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi. I lenei tulaga, o le a sili atu le taua o le a maua, ma o faʻafitauli e le aofia ai.

Paʻu mama mo le maʻisuka: faʻafefea ona togafitia tagata mamisuka?

O le tele o gasegase o loʻo mafatia i se "maʻi" o loʻo popole e uiga i le auala e togafitia ai le tale mo le maʻisuka. E taua le maitauina o tagata uma o loʻo mafatia i le maualuga o le toto suka e tatau ona malamalama o le tino e matua vaivai lava. Tausiga masani mo togafitiga faʻamaʻi e tutupu i le talaaga o le maʻi maualalo ma tusa lava poo le a le talafeagai mo sea tulaga.

O le tele o vailaʻau o le tale e solia i le maʻisuka. O le lisi e aofia ai vailaau e maua ai le maualuga o le kulukose pe tuusaʻo tuusaʻo le faʻagasologa o le faʻataʻitaʻiga o se mea faigofie e gaʻo ai le tino.

O se mea e tupu ai se mea e mafai ona lamatia mo se gasegase o le gaosiga o le gaʻo. Soo se faiga le lelei e amata ona tupu i totonu o se tagata ua matua vaivai lava, ua mafua ai ona vaivai. E faigata ona foia le faʻaogaina o le tino o le maʻisuka ma faʻafefe ona aʻafiaga.

Togafitiga o le tale i tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga vavalalata a se fomaʻi. Soʻo se vailaʻau na ave e le tagata maʻi e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi poto, o le fomaʻi muamua e faia se suʻega atoa o le tagata maʻi ma faʻamatalaina le togafitiga talafeagai. O le mafutaga o se mea faigofie faʻatasi ai ma gaʻo

O le fea tale fatu o le maʻisuka sili atu ona lelei le faʻaoga e faʻalagolago i le tulaga o le tino ma mafuaʻaga o le faailoga ma le soifua manuia o le maʻi.

Faailoga - o se puipuiga puipui o le tino i le faʻaogaina o le mimiti lea e atiina ae i totonu o le manava o le tagata. O le gasegase o le galuega e le o le tauina lea o le faailoga, ae ia faʻaitiitia lona ala ma faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o aʻafiaga leaga. Afai o le tale i le i ai o se faʻamaʻi "suamalie" e matutu, ma o le mafuaʻaga o le amataga o se mea e le lelei, ona tatau ai lea ona taumafai e faʻamalo le faagasologa o le faʻaogaina o le gaogao, ona faigofie ai lea ona faʻafeiloaʻi.

O nisi taimi e aliali mai ai se maʻi o le maʻi, lea e manatu o le a mago, e le o faʻatasi ma le gasegase gaosia, o le mea lea, o le allergen lea na mafua ai foliga vaaia o le allergy e tatau ona faʻaumatia vave vave.

O le auala autu e togafitia ai lenei faʻaaliga ua manatu o se tale tale mo le maʻisuka. E masani lava, o le fomaʻi e auiliiliina le tulaga lautele o le maʻi, e faʻavae i luga o taunuuga na maua, filifili po o le fea fofo o le tale mo le maʻisuka e sili ona lelei. Faʻatasi ma se faʻamaʻi "suamalie", e le fautuaina le tagata maʻi e faʻaaoga soʻo se vailaʻau o loʻo i ai glucose i totonu o la latou fatuga. Toeitiiti lava o vailaʻau uma ma vailaʻau e faʻamoemoe mo le gasegase o le tino e aofia ai le tele o le kulukose.

O le tale tale mo le maʻisuka ua filifilia na o le faalagolago i le ituaiga tale ma iuga o se suʻesuʻega lautele.

E faʻaaoga tutusa uma vailaau?

I le faaopoopo atu i vaega o loʻo taua i luga, o loʻo i ai isi vailaʻau o aofia ai i le tuufaatasiga o fualaau oona lea ei ai le faʻamoemoe i le tino.

E uiga i le ava malosi. Toeitiiti lava o syrup uma e aofia ai le ava po o le ava malosi. E tutusa foi le tele o togafitiga faʻaleaganuʻu o loʻo faʻasolo pea i le ava malosi ma ua faatonuina mo le tale.

E taua le malamalama o le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga muamua o lenei maʻi, e le tatau ona faʻavaveina ava malosi. Latou te saofagā i le osooso malosi i totonu o vailaau faʻamaʻalosi faigofie i le plasma o le toto ma mafai ai ona mafua le alualu i luma o faigata ogaoga. E faatatau foi lenei i vailaʻau o loʻo aofia ai le ava i soʻo se aofaiga.

Faatasi ai ma lenei fualaau, ioe, e mafai ona e fofo se tale, ae na o le maʻisuka faafitauli o le a amataina.

O le iʻuga, e mafai ona tatou faʻamaonia e le gata o le suka, o se vaega o le tele o vailaʻau o le tale, e afaina i le maʻisuka, ae o le ava foi e maua ai iina.

O loʻo i ai pea sauniuniga e faʻavae i luga o faʻavae o laau faapitoa e faʻaleleia ai le tale. E tatau ona matua faʻaeteete i nei vailaʻau. Ole tele o laau e le fautuaina mo le maʻisuka aua e mafai foi ona faaosofia ai le gaosiga o le inisalini i le tino pe, i se isi itu, faʻalavelave i lona tuʻufaʻatasiga.

Afai tatou te talanoa e uiga i le togafitiga o le tale e tupu i le talaaga o le maʻisuka ituaiga 2, ona faʻataʻitaʻiina lea o vailaʻau, ma i le i ai o le faʻamaʻi o le ituaiga muamua, o isi vailaʻau atonu ua fautuaina.E mafua mai i le mea moni e faapea, i le tulaga muamua i le tino o le tagata maʻi, o le inisalini e faʻasaoina na o ia, ma o loʻo iloa saʻo e le sela pe leai foi. I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le inisalini e masani lava ona le gaosia i se tulaga tutoʻatasi, o le maʻi e faʻaaogaina i totonu o le tino i foliga o inisiua.

O le mea lea, o le fualaau lava lea e tasi e mafai ona solia mo se tasi tagata maʻi, ma fautuaina mo le lona lua, pe a ese.

O le a le filifiliga mo le maʻisuka?

E faʻavae i luga o faʻamatalaga uma o loʻo faʻamatalaina i luga, e manino lava o tagata o loʻo mafatia i faʻalavelave i le gaosiga o le gaosiga o le gaʻo, e sili atu le le tele o fualaau. O loʻo i ai vailaʻau faʻamaonia mo le faʻaaogaina e lenei vaega o tagata gasegase. Latou te faʻamalieina lelei ia uiga o se malulu poʻo se faʻafitauli o le tino o le tino ma i le taimi lava e tasi e le aʻafia ai le afaina o tagata.

O le mea e masani ai, o le tale o le tale mo le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina mai e fomaʻi o laʻau tila. E moni, e tatau ona e faʻaeteete pe a faʻapea o le kinnamon ma le meli. O se teuteuga fesoasoani e vave faʻafefe ai le ita i le faai ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le maʻi. O lenamamoni o loʻo i ai le faʻaititia o le faʻavaʻa i le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi, ma le meli, i se isi itu, e faʻatupulaia le fua faatatau. O lenamamoni ma le meli e tatau ona ave ma le faʻaeteete.

Togafitiga o le maʻi maso ma le maʻisuka e tatau ona o gatasi ma se fua masani o fua o le maualuga o le suka o le suka. Afai i se tulaga masani, o le fua ole fua ole glucose e tasi pe faalua i le aso, ma pe a aliali mai se tale, e tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le tolu i le lima taimi, pe a uma foi fualaau o togafitiga talafeagai.

Soo se taela mo le maʻisuka ma isi ituaiga vailaau e tatau ona faia ma le faaeteete. Faʻafesoʻotai se fomaʻi pe afai o aʻafiaga leaga e amata ona faʻaalia. Afai, a uma ona faʻaaogaina se siva po o se laupapa, e iloa e le tagata maʻi se vaivaiga ogaoga, totogo i le maʻisuka, poʻo se isi mea e le lelei, e tatau ona vave fuaina le suka suka ma taofi le faʻaaogaina o lenei vailaʻau. Afai e pa'ū le kulūkose poʻo le alu maualuga, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi. E tutusa foi lea tulaga ma tulaga e masalomia ai le tagata maʻi i le atinaʻe o le ketoacidosis. I lenei tulaga, e taua le vave faʻavaveina o suʻesuʻega faʻasolosolo.

O se gasegase e mafatia i se maʻi "suamalie" e tatau ona manatua o le siitia o le vevela i luga atu o le 37.4 tikeri e manaʻomia ai le faateleina o le tui o le inisalini e faʻafeiloaʻiina i le tino.

I tulaga uma o le vevela ua siitia, o le aofaiga o le inisalini e faʻatonuina e faʻatupulaʻia e le 1/4 o le fualaau.

Afai tatou te talanoa pe o fea vaifofo mo tagata mo le maʻi ma le maʻisuka e sili ona taatele, ona mafai lea ona avea ma ituaiga o mea lilo e faaaoga ai pateta poʻo e faʻavae i luga o fualaau oona. E taua le tuʻuina atu i le tagata gasegase le tele o le suavai i le tagata maʻi, o le vai e tatau ona tele ma mafanafana.

O a mea e faʻamoemoe mo le maʻisuka e sili atu mo le tagata maʻi - fualaau, faʻatasi ai ma Guaifenisin ma Dextromethorphan aofia ai i la latou faʻasiga.

I le taimi lava e tasi, e taua le faʻamautinoa o le tuufaatasiga e le aofia ai mea taua e pei o:

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le talema o le suʻi mo le maʻisuka, lea e aofia ai vaega o loʻo i luga, o loʻo i ai se aafiaga oona i le tino o le maʻi. I le uma, ua iloa o le ibuprofen ma le paracetamol e aʻafia ai aʻafiaga, ma o le maʻisuka e masani ona i ai faafitauli i le galuega a lenei okeni.

O le iʻuga, e mafai ona tatou faʻapea atu ma le saogalemu, o soʻo se fofo mo le maʻisuka e mafai ona faʻaleagaina ai le soifua maloloina. Ma e le afaina pe o se maasiasi o le mea e afaina ai poo soʻo se gaioiga mimiti, o vailaʻau uma e tatau ona matua faʻamautinoa e tusa ai ma faʻasologa a le fomaʻi.

O lenei vaega o tagata gasegase e mafai ona faʻaaoga togafitiga faʻasolosolo e maua ai le faʻamoemoe.Ae, toe fai, e sili atu le aua le amata togafitiga mo oe lava ia, ae ia feutagai ma lau fomaʻi ao le i faia i luga o le mafuaaga o le faʻaaogaina o le laʻau masani.

Ae i le taimi lava e tasi, e le mafai ona e faatuai i le amataga o togafitiga. O le mea moni, afai e te toso i luga mo le lua pe tolu aso faatasi ma le amataga o togafitiga, e mafai ona e faʻaleagaina lou tulaga. E sili atu pe afai e te maua uluaʻi faailoga o se maʻi malulu poʻo le maʻi, vave alu i le fomaʻi.

Ma aua e te faalogo i fautuaga a uo po o tagata masani oe fai mai o le tagofia o fualaau faasaina na vave ona fesoasoani ia te ia. E naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia le saʻo togafitiga e fesoasoani ai i se tagata maʻi faapitoa.

Ae maise lava pe a oo mai i tagata gasegase o loo mafatia i se maʻi "suamalie".

Faʻataʻitaʻiga e faʻaititia ai le tale o le tale

O loʻo i ai se numera o vailaʻau faʻapitoa e faʻamaonia faapitoa mo tagata mamaʻi na maua i le gasegase carbohydrate metabolism.

E le oi ai ni sugars poʻo o latou aofaiga e leai se aoga, e le mafai ona afaina tele ai le gaʻo gaʻo.

O vailaau faʻamaʻi sili ona taatele o vailaʻau faʻasaina e leai se suka mo le maʻisuka.

Lazolvan e masani ona faʻaaogaina. O le syrup e le o aofia ai le ava po o le suka. O le kemisini o loʻo i ai nei o le Ambroxol hydrochloride. O fualaau o loʻo i ai faʻamoemoega ma mucolytic meatotino.

E le gata i lea, o vailaʻau faʻasolo nei o vaega o Lazolvan:

  1. Glycerol.
  2. Acesulfame potassium.
  3. Benzoic acid.
  4. Meaʻai o mea taumafa.
  5. Sorbitol.
  6. Hyetillosis.
  7. Suavai faamama.

O le faʻaaogaina o le siva e fesoasoani e faafaigofieina ai le toe tosoina mai o faʻamaʻi mai i vaega pito i lalo o le manava. O le tele o taimi, o le faʻaaogaina o Lazolvan e faʻamaonia pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai se ituaiga susu.

O Gedelix syrup ua faia i luga o le faavae o vaega o fualaau toto. O le faʻavae o le vailaʻau o fualaau o le Ivy. O le siva e sili ona aoga i le togafitiga o malulu o le afaina ma le afaina o le toto. O le aoga maualuga o le siva o loʻo faʻaalia i le togafitiga o le bronchi ma le pito i luga o le manava.

O le Linax o se sipuni ua faia atoa mai mea masani o fualaau toto. O lenei vailaʻau e toetoe lava leai se afaina.

I le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e leai ni vaega o vailaʻau e maua mai i le gaosiga o le gasegase e ono lamatia mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga o soo se ituaiga. E le gata i lea, i le vailaʻau o vailaʻau e leai ni vaega e pei ole alcohol alcohol ma le suka.

O lenei syrup e toetoe lava a leai se faʻailoga, na o le pau lava o le faʻaaogaina o le i ai o le hypersensitivity i tagata i vaega o le siva.

E faʻafefea ona togafitia se tale mo le maʻisuka o le a taʻu atu ai i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Maʻisuka maʻi

E le o le toʻatele o tagata e iloa o le maligi o le maʻisuka e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia. Mo se tagata masani, o le faʻamaʻi tiga o le a foliga e le aoga pe a tatou mafaufau i taunuuga talafeagai o lenei maʻi i le maʻisuka. O se mafuaaga taatele o le tale o le maalili a le maalili, lea e faateleina ai le avega i luga o le tino ma faaoso ai le faateleina o le kulukose i le toto o le tagata maʻi. O se vailaʻau faʻamoemoe, lea e aofia ai le suka, e aʻafia ai foi le taua o lenei faailoga taua mo le maʻisuka.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i foliga o togafitiga o malulu ma faʻamaʻi viral i le maʻisuka i le vitio:

O le faʻamaʻiina o le maʻisuka e mafai ona afaina tele ai le tino. E fesoasoani i le atinaʻeina o faʻafitauli ona o le gaosia o hormones e aʻafia ai le insulin.

O le mea lea, e taua tele pe a tupu sea uiga, amata togafitiga e faʻaitiitia ai i se taimi vave e mafai ai. Ae peitai, e tatau ona e faaeteete i le filifilia o vailaau, e le tatau ona aofia ai ava malosi ma laau e aafia ai le gaioiga o le inisalini.

E i ai se ala e alu ese ai?

Muamua, i faailoga muamua o le tale, o le sili atu ma le maelega o le siakiina o le maualuga o le suka toto - e tatau ona 5 taimi / aso, i se tulaga ogaoga - i le 2 itula.

Lua, afai ei ai se masalosaloga o le ketoacidosis, e taua tele le pasia o se suʻega urine mo le i ai o le acetone i totonu. O lenei mea o le a fesoa- soani e faia ai fuafuaga manaʻomia i se taimi talafeagai.

Lona tolu, o le mea autu e manatua o le tulafono e tasi - afai o le vevela o le tino e maualuga atu nai lo le 37.5, ona faʻateleina lea i le 1 tikeri, e manaʻomia le faateleina o le manaomia ole insulin i le 1/4.

Fa, inu tele vai e mafai ona fesoasoani i se tagata e maua i le maʻisuka e aloese mai le paʻu o le soifua maloloina.

Lima lona lima: o vailaʻau e le tatau ona iai ni mea suamalie, ma e oʻo lava i le itiiti ifo o le suka. O lenei tulafono e faʻaaoga muamua i pa'ū, suauu ma potions. Suauu, mo le tele o vaega, e le oi ai le suka poʻo le ava malosi. E matua aoga lava e avea o se faʻamoemoega ma o se togafitiga mo le mago malogo i tagata e maua i le maʻisuka.

O sukalati ei ai antispasmodic ma mucolytic aafiaga, faʻaleleia le manava ma faʻavaivaia le manaʻoga i le tale. I le tulaga pe a oʻo i le taimi o le tale ua suia i se "tulaga" lelei, faatasi ai ma le faamatuu atu o le pipisi, o le sipuni e solo le fagu viscous e natia e le bronchi, faafaigofie le tale ma fesoasoani i le vave aveeseina o le toto.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2-e le o le insulin e faalagolago. O se uo na fautuaina le faaitiitia o le suka i le toto ma DiabeNot. Na ou faʻatonuina e ala i le Initaneti. Amata le mauaina. Ou te mulimuli i se taumafataga e le tuusaʻo, i taeao uma lava na amata ona ou savali i le 2-3 kilomita i luga o vae. I le lua vaiaso talu ai, ou te matauina se paʻu malie i le suka i luga o le mita i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao mai le 9.3 i le 7.1, ma ananafi e oo lava i le 6.1! Ou te faaauau pea le auala puipuia. O le a ou le amanaia le manuia.

Margarita Pavlovna, o loo ou nofo foi i luga

O tagata maʻi uma lava o le a faʻamoemoe e faʻavaivaia le faʻamaʻi, lea e aofia ai le faigofie ona ulu atu i faʻamaʻi i totonu o le tino.

O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tale e masani ona maua i totonu o faʻamaoniga o se malulu. E mafai ona aafia tele ai le faʻafitauli o le maʻi. E faʻafefea ona togafitia se tale mo le maʻisuka, e tatau ona iloa e tagata maʻi uma o le endocrinologist.

O le meaʻai e taua tele i le puipuiga o le tino, o ia lea na te puipuia le gasegase o faʻamaʻi pipisi, siama, ma isi.

O le mea lea, pe a oʻo i totonu se mea e oso ai, o lenei faagasologa e tulei ese ai i fafo o le faai. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o se mea e ono afaina ai le tino e mafai ona amata ai le gaosiga o le kulupu, lea e tafe i tua o le faai ma mafua ai le afu.

Afai o le mafanafana ma le malulu e fesootaʻi ma se faʻamaʻi pipisi, o le tino e taumafai e tau ai, ma tuʻuina atu se aofaiga tele.

Faatasi ai ma isi aafiaga lelei, latou te aafia ai le gaioiga, lea e le afaina mo se tagata maloloina, ae o le maʻisuka o se taufaamatau. O sea faagasologa e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o mea eseese. Ona o le tali atu i mea faʻamalo e ono tupu.

O le maʻi pito sili ona matautia mo le maʻisuka o le taimi e sau ai ma se malulu ma e le taofia mo le silia ma le fitu aso. I lenei tulaga, o loʻo i ai se faʻateleina o le kulukose o le toto, lea e oʻo atu ai i isi faʻafitauli.

Suauu mo le maʻisuka

I le avea ai o se tulafono, ua faaopoopo le suka i sipuni e aumai ai se tofo lelei. Ae o loʻo i ai le tele o fualaau oona lea e le oi ai lenei vailaʻau, ma o loʻo suitulaga ai mea e faʻaaoga pe faʻaaoga ai lau.

O se tasi o mea e sili ona faʻaaogaina o le tale suka, lea e le oi ai le ava po o le suka i la latou lisi, o Mucosolvan. O lona autu autu, o le Ambroxol hydrochloride, e maua mai ai le fualaau faasaina ma mea e faatalitali ma mucolytic. E faʻaleleia ai le pulefaʻatonu o siaki i le pito i lalo o le manava, faʻamalosia le faagasologa o le faʻasaina. Lazolvan e faʻaaogaina tele mo le susu susu.

E aofia ai:

  • glycerol
  • potassium acesulfame,
  • benzoic acid
  • mea manogi
  • sorbitol
  • Hyetellosis
  • vai mama.

O vaega uma lava o le vailaau oona o ni mea e le afaina, ae tatau ona tausia lelei le fua, talu ai e sili atu ona tele e mafai ona tupu i taunuuga o se mea e le lelei ai meaʻai, mea faʻafefete, ma o nisi foi taimi o le faʻalavelave anaphylactic.

O lenei fualaau faasaina ua faia i luga o se laau toto ma ua fuafuaina mo le togafitiga o faamai o le manava. O le mea autu o loʻo i ai o le ivy extract. O le isi vaega o le aofia e aofia ai:

  • fualaau mai fatu fatu,
  • sorbitol
  • hydroxystearate
  • macrogol
  • propylene glycol
  • glycerol
  • hydroxyethyl cellulose,
  • vai.

O le vailaau faʻamalosi e aoga i faʻalavelave pipisi ma le faʻaogaina o le faʻalauiloaina i le bronchi ma le pito i luga o le manava. E leai ni faʻalavelave matuia mo lenei fofo. Masalo o tagata taitoatasi e le o ni manatu o vaega taitasi. O aʻafiaga e mafai ona i ai i le foliga o le tiga i le manava, osofaiga a le nausea. O nei mea uma e vave ona pasia pe a uma ona taofi le fualaau faasaina.

O lenei fualaau faasaina e toetoe lava a le afaina, ona e naʻo vaega o laau totino, ma e le o aofia ai mea matautia mo le maʻisuka, pei o le ava malosi ma le suka. O le fualaau faasaina o loo i ai le taulaiga lenei:

  • anti-inflammatory
  • antispasmodic,
  • mucolytic.

O le fualaau faasaina e taofia ai le tale o le tale, lea e aoga mo le taegogo. E faʻamalosia ai foi le gaosia o le pipisi ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina, lea e fesoasoani i le faʻamalosia lelei o le faʻaaogaina o le vailaau faʻanatura ma faʻavaveina le manava.

O le tuufaatasiga o le vailaʻau e aofia ai na o vaega toto:

  • ogaoga faʻasalalau (laulaʻau),
  • teleleaf cordia (fualaau aina),
  • vailaʻau vailaʻau togalaau (fugalaau),
  • umi le pepa
  • Saina aso (fualaau aina),
  • onosma
  • laupepa laisene
  • hyssop (lau),
  • alpinia galanga,
  • fuālaʻau manogi (fugalaau),
  • sodium saccharinate.

Ona o le mea moni e faapea o le sauniuniga e na o mea toto laau e maua, e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻi i fafine maʻitaga, maʻisuka, ma tamaiti. Ae i le vave o le matua i pepe laiti e le fautuaina e faʻaaogaina, talu ai e leai ni faʻamatalaga faʻamatalaga ile saogalemu mo lenei ituaiga o gasegase.

E toetoe lava a leai se faʻasalaga ma e faʻaitiʻiti naʻo se faʻafitauli o le tagata lava ia i vaega taʻitasi o le fualaau faasaina.

Tuua Lau Faamatalaga