Meaʻai mo le maʻisuka - Nutrition mo le maʻisuka

E pei ona e iloa, o le maʻisuka ituaiga 2, o lemu o se mea lelei sili lea i meaʻai a manu. E aoga tele le chickpea, lea e masani ona faʻaaogaina i Sasaʻe Tutotonu ma ua maua ai le lauiloa i Rusia. I aso nei, o lenei sui o le aiga legume ua manatu o se vaifofo lelei mo togafitiga masani.

O pi e pei o Turki e pei o le pi o le totino o le fatu. O pi i totonu o pusa e foliga tutusa lava i foliga vaaia o ulu, ae i totonu o le atunuu o le tuputupu aʻe, ua taʻua i latou o ni mamoe pi ona o le mea moni e pei o le ulu o se manu.

Pini e sau i le beige, lanu enaena, mumu, lanu uliuli, ma lanu meamata. E i ai a latou suauʻu suauʻu eseese ma tofo le masani ai. O le oloa sili lea ona aoga mai le aiga legume ona o lona maualuga o meaʻai o vitamini, minerale ma vailaʻau oona.

Soifua Maloloina mo le maʻisuka

O kulupu e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, talu ai o aʻafiaga o loʻo aofia ai i totonu, e faigofie lava ona maua i le tino. E tatau ona i ai se oloa faapena pe afai e mulimulitaʻia e se tagata se meaʻai maloloina, e le 'ai i meaʻai a manu, ma siaki lona soifua maloloina.

Afai e masani ona e 'ai Turkish, o le tulaga lautele o le tino e faʻaleleia atili, faʻamalosia le puipuia o le maʻisuka, o le atinaʻe o le maʻisuka ua puipuia, ma o gaioiga i totonu e mauaina uma mea taua.

I le i ai o le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o le maʻi e masani lava ona pagatia mai le tele o cholesterol i le tino. E fesoasoani Chickpeas e faʻaitiitia le cholesterol leaga, faʻamalosia le cardiovascular ma le totoga o le tino, faʻaleleia ai le galiu o toto toto, faʻamautuina le toto toto.

  • O lenei oloa e fesoasoani i le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faatupuina o le maualuga o le toto, stroke, fatu fatu, atherosclerosis e ala i le faʻaitiitia o le faʻapipiʻiina o toto i totonu o vaʻa. Aemaise lava, o le uʻamea ua faʻaleleia, faʻalauteleina le hemoglobin, ma faʻaleleia le lelei o le toto.
  • O le legume plant e aofia ai le tele o le fiber, lea e faʻaleleia ai le gastrointestinal tract. E maua mai toxins ma mea vevela mai le tino, o le motumotu o le iniseti e faaosofia, lea e puipuia ai le faʻaaogaina o gaioiga, faʻavae, ma maʻi mama.
  • E i ai le aoga o Chickpea i luga o le gallbladder, splinen, ma le ate. Talu ai ona o le vailaʻau o le diuretic ma le choleretic, o le sili atu naile ua alu ese mai le tino.
  • Afai ei ai se maʻisuka ituaiga 2, e taua le mataʻituina ma le totoʻa a latou lava mamafa. Legumes e faʻaleleia ai faiga faʻasolosolo, faʻaitiitia le mamafa o le tino, faʻamautuina le toto toto, faʻamaonia le faiga o le endocrine.

Faʻaaogaina le faʻaaogaina o le falala o le chickpea i le togafitiga o dermatitis, mumu ma isi maʻi paʻu. O le oloa e faʻateleina ai le gaosiga o le faʻapala, faʻaleleia tulaga o le paʻu, faʻagesegese le faʻagasologa o le soifuaga.

Ona o le maualuga o mea o le manganese, o le chickpeas e faʻamautuina ai le tino. Turkish peas faaleleia atili galuega vaaia, faʻamaonia le mamafa o le intraocular, ma puipuia ai le atinaʻeina o tusitusiga ma glaucoma.

Vaʻalele ma le calcium faʻamalosia ai le ponaivi o mea, ma o le oloa lava ia e faʻalautele ai le mafai. Talu ai ona vave faʻavave le kulumu i le kulumu, ma o se tagata ua leva ona faʻauʻuina le tino, o le tagata pe a uma ona ia 'ai o chickpeas e faʻateleina le tumau ma le faʻatinoga.

Chickpea toto ma o latou penefiti


O pīpisi vavalalata e sili atu ona lelei, talu ai i totonu o lenei pepa, o le oloa e sili atu ona faʻafefiloi ma faʻafefeteina, ae o loʻo i ai le maualuga o le paleni o meaʻai. E sili ona lelei le 'ai o moa i le lima o aso o le fuga, pe a oʻo i le umi o le totogo e lua i le tolu milimita.

O pini vavalalata e aofia ai le ono taimi sili atu antioxidants nai lo pi le masani ai. O sea ituaiga oloa e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino ma toe faʻafoisia atili ai le tino. O meaai faapitoa e totoina e aoga tele mo tamaiti ma tagata matutua, ao lofituina le gastrointestinal tract.

Chickpea tipu e maualalo i calories, o lea ua faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mamafa. O pini e aofia ai vailaʻau faʻamalosi faigata e maua ai se lagona o le atoatoa mo se taimi uumi. O le a le mea e sili ona taua mo le maʻisuka, o ia meaʻai e le mafua ai faʻavavega faʻafuaseʻi i le suka o le toto.

E le pei o isi laumei, o chickpeas ua totogo e maualalo i totonu o le kalori - naʻo 116 keneka mo le 100 g o oloa. Ole aofaiga o le porotini e 7.36, gaʻo - 1.1, carbohydrates - 21. O le mea lea, i le tulaga o le oona ma le maʻisuka, e tatau ona aofia ai pi i le taumafa a tagata.

  1. O le mea lea, o faila e saofagā i le faʻamalolo vave ma le faʻamalosi o le microflora o le intestinal. Legumes faigofie ona togafitia le dysbiosis, gastritis, colitis.
  2. O siama o le tino e puipuia mai radical free, lea e tau atu i le matua ma mafua ai le kanesa.
  3. E tele taimi e sili atu ona faʻamaoa ai moa moa i vitamini ma minerale nai lo fualaau aina, fualaau faisua, ma laau afu.

O fuamoa o fualaʻau, suamalie suamalie ma le itu o ipu e faia mai fatu pi. O pi e manaia le manava, o lea e ai ai tamaiti i le fiafia.

O ai lea e solia ai le moa


O lenei oloa e faʻavaveina ai le toto, faʻateleina le siama o le uric acid i le toto, o le a faʻaseseina ai chickpeas i tagata ei ai le faʻamautinoaina o thrombophlebitis ma gout.

E pei o isi laumei, o pusi Turiki e saofagā i le faʻamalosi i totonu o le manava. I le fesoʻotaʻiga ma lenei faʻasalaga e faʻaoga ai, o le dysbiosis, o le gasegase o le faʻafitauli o le tino, pancreatitis ma cholecystitis. Ona o le mafuaʻaga lava lea e tasi, e le fautuaina ai chickpeas i ni aofaiga tele mo tagata matutua ma le gastroparesis o le maʻisuka.

Afai e maua e se tagata maʻi fatu le peta-blockers, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E le gata i lea, o le faʻailoga o le vaʻaia tele lea o se faʻamaʻi o le vevela ma fatugaʻo, pe a le fautuaina ia oloa diuretic ma ipu ma le tele o le potassium.

I le i ai o le le faʻamaonia ma le faʻasoesa, o le faʻaaogaina o moa masi e tatau ona lafoaia, e ui i ona aoga aoga.

Laʻau Faʻatoʻa


Afai e ola maloloina se tagata, e mafai ona faʻatagaina chickpeas e 'ai i soʻo se aofaiga. Ina ia faʻatumu le fua o aso malolo ma le fiber, e lava le 'ai 200 g o le turuki Turki. Ae e tatau ona e amata i vaega laiti o le 50 g, pe a iloa e le tino se oloa fou e aunoa ma ni faafitauli, e mafai ona faateleina le fualaau.

I le leai o ni aano o aano o manufasi i le taumafataga, ua faʻafefiloi chickpeas i totonu o le meaai lua i le tolu taimi i le vaiaso. O le manava o le manava e le o matauina, o susu e susu ae leʻi faʻaaogaina mo le 12 itula, e tatau ona i totonu o le pusaaisa le oloa.

E leai se mea na faʻamaligiina ai lapisi moa i le vai. E aofia ai e le talafeagai le faʻafefiloi o sea oloa ma apu, pears ma kapisi. O fatu pi e tatau ona faʻataʻatia lelei, o le mea lea o le a faʻaaogaina ai moa meli e le faatagaina muamua nai lo le fa itula mulimuli ane.

  • O siaki e faʻasaina le kulukose o le toto, faaleleia le metabolism lipid, e maua ai le inisalini o le tagata, faʻagesegese ai le faʻafefe o le suka i totonu o le manava, o lea e tatau ona aofia ai lenei oloa i le lisi mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua.
  • O le faʻamatalaga faʻapitoa o Turkish peas e na o le 30 iunite, lea e laʻititi tele, i lenei itu, e tatau ona faʻaaogaina ipu o chickpea a itiiti ifo faalua i le vaiaso. O aso uma mo le maʻisuka e 150 g, i le aso nei e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o falaoa ma mea e tao ai meaʻai.
  • Ina ia faʻaitiitia le mamafa o le tino, chickpeas sui le falaoa, rice, pateta, falaoamata oloa. O pini i lenei tulaga e faʻaaogaina e avea o se ipu autu, o se taumafataga e le sili atu ma le 10 aso. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona tausisi i se taumafa lelei.

E sili atu le faʻaaogaina o fatu, pe a uma se taumafataga i le vaiaso o le malologa e faia. O le auala masani o togafitiga e tolu masina.

O meaai paleni taumafa e sili ona lelei mo le mamafa o le mamafa, pe a faʻaaogaina moa i le taeao po o le aoauli. O lenei mea o le a mafai ai ona sili atu ona lelei le gaʻo i le tino.

Maʻi Suka


E faʻaaogaina le oloa pipi e faʻamaʻa lelei ai le tino o toxins ma toxins, lea e taua tele mo le maʻisuka. Mo nei faʻamoemoega, e 0.5 ipu chickpeas e sasaa mai i le vai malulu ma o loʻo i ai e tuʻu i le po. I le taeao, e faʻapipiʻiina vaivai ma pea.

I totonu o aso e fitu, e faaopoopo atu ai le oloa i meaai autu poʻo le 'ai foi. Ma le isi, e tatau ona e faia se malologa fitu-fitu, ma faʻaauau le togafitiga. Ina ia faamama le tino, o le togafitiga e faia mo le tolu masina.

I le leiloa o le mamafa, o susu moa ua faʻafefeteina i vai ma suasusu. A maeʻa lenei mea, ona faaopoopo lea o le suka i fualaau aina, o le vai e tatau ona ufiufi le leki i le 6-7 cm. O le mafutaga e maua ai e faʻafela mo le tasi ma le afa itula, seia faʻamaluluina fatu mai totonu. O le afa itula ao le i kukaina, o le ipu e faʻamalieina e tofo ai. O lea ituaiga o mea e susunu e faʻaaogaina o se meaʻai autu mo aso e fitu.

  1. Ina ia faʻamautinoaina le maualuga o le suka toto, peʻa suamalie i le aofaʻi o le sipuni se tasi e sasaa mai i vai inu. E faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le itula, pe a uma ona faʻamamaina. O le vailaau faʻamaʻaʻaina ua ave 50 ml tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  2. Mo le faʻaleleia o le gastrointestinal tract, o susu moa ua faʻamaluluina i le vai malulu ma tausia mo le 10 itula. Ma le isi, ua fufuluina pi ma tuʻu i luga o le susu susu. Ina ia maua mai fatu, o le suāsusu e faʻamaluluina i le tolu i le fa itula.

O le pamuga o peas i le aofaiga o le lua sipuni tele e tumu i le 1.5 kapu o le vai mama, e susunuina le fagu ma aumai i se vevela. A maeʻa le afi ma faʻavela mo le 15 minute. O le mea e maua mai ai le susu e faʻamamaina ma faʻamamaina. Latou te inu i vailaau i aso uma 30 minute aʻo leʻi 'ai, o le togafitiga e faia mo le lua vaiaso. O le isi togafitiga togafitiga, pe a manaʻomia, e faia i le maeʻa ai o le 10 aso o le malologa.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o moa moa o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Aisea e lelei ai le kulimi mo le maʻisuka?

O le alofa mo meaʻai e masani ma faʻamaonia. Talu ai ona o nei oloa e mauʻoa i le popo ma meaʻai, ua latou mautinoa e aoga o ni vaega o ipu mo meaai ma le maʻisuka nutrition. O pi e aofia ai le tele o elemene aoga ma vitamini, o loʻo mauʻoa i le fiber ma o se punavai o meaʻai gaʻoloʻo malie, o le faʻaogaina lea e manaʻomia ai le itiiti ifo o le inisalini.

O le a le foliga i le faiga? Ona o le fuainumera tele o filo o meaʻai, o nei oloa e matua "faʻagesegese" le faʻaaluina o gaʻo ma maua ai le sao i le tausisia o le maualuga o le maualuga o le toto. I le ituaiga maʻisuka ituaiga 2, o le leai o se malosi e oso i le glycemia e mafai ai ona e maua ni meaʻai lelei ma sina fua o le suka, ma i le maʻisuka ituaiga 1, o le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona "maatiaʻe" pito i luga i le suka suka pe a uma ona 'ai.

Talu ai ua fautuaina e faapea o tagata mamai e maua i le maʻisuka latou te maua le afa o le protein mai meaʻai laau, o le aofia ai o pi, pi, moa ma isi oloa a lenei aiga i le taumafataga e faigofie ai ona mulimuli i lenei fautuaga. Ma le isi, e le pei o aano o manu, fualaau faisua e leai ni gaʻo afaina, i le faasologa, e leai se avega e le tatau ai i le ate ma le aʻafiaga o le atinaʻe o le oona. I le auala, lava le aofia i meaʻai, mulimuli i se taumafataga faapitoa o laumei eseese, o le a fesoasoani i le faʻamaoniaina o le suka toto ma le vailaau oona poʻo le gafa o le maʻisuka mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le faasinomaga o le fuainumera o le fua faatatau lea e tupu ai le inu o gaʻo i meaai ma le faateleina o le toto suka i totonu o le tino.

O le fua ole GI o loʻo faʻatulagaina e 100 iunite, pe a 0 le laʻititi, ae 100 le maualuga. O mea taumafa i le maualuga o le GI e maua ai e le tino lo latou lava malosi, ma o meaai e maualalo le GI e aofia ai le fiber, lea e faʻagesegese ai lona faʻafefe.

O le 'ai pea i mea taumafa ma le GI taua e mafai ona taʻitaʻia ai faʻalavelave faʻaleagaina i le tino, lea e afaina ai le maualuga o le suka o le toto. O le iʻuga, o loʻo i ai se lagona masani o le fiaʻai ma le faʻafouina o le gaʻo o le gaʻo i totonu o le faʻafitauli. Ma o le a le faʻamatalaga faʻapitoa o pipi moa ma kuka?

Mo tamaitai

Chickpea o se oloa sili ona aoga mo tamaitai. O le maualuga o le uʻamea i se foliga faigofie digestible lelei e faʻaleleia ai le maualuga o le hemoglobin i le toto. O lenei aoga aoga e sili ona taua i le taimi o le maitaga. O le taumafaina o Turkish peas e faateleina ai le lactation i tamaitai tausi maʻi.

O le taumafataga, e aofia ai chickpeas, e mafai ai ona e faatumauina se fuainumera ma le autalavou, ma ei ai foi sona aafiaga aoga i luga o le mea o loo i ai meaʻai ma le fatu. I le taimi lava e tasi, o le fesuiaiga o meaʻai faʻatasi ma chickpeas e le aoga, talu ai o loʻo iai foi mea leaga o le oloa.

O le faʻaaogaina o le musika e fesoasoani i le maua i le maso maso i tane, ona o le maualuga o le palatini ma le i ai o lysine.

O le manganese o loʻo i ai e taua tele mo tagata o loʻo aʻafia faʻapolofesa i taʻaloga. O le elemene e taʻalo i se vaega autu i le fausiaina o le kalama, ma i tagata taʻavale, o lenei mea e aafia ai se avega mamafa.

Togafitiga Mea Taumafa: O Faʻatasi Faʻatasi

Ina ia manuia le maʻisuka ituaiga 2, e manaʻomia lou faʻafaigofie faigofie ma faigofie ona saunia ipu. E sili atu le aua nei kuka muamua, ae ia faʻaaogaina fou. O le galuega autu o le faʻaitiitia o le mea o loʻo i ai gaʻololo ma gaʻo, e aunoa ma le faatapulaaina o le aofaʻi o le porotini, e faʻaitiitia ai le masima ma le suka i le tele e mafai ai. E tatau ona lafoai mea taumafa. E sili atu le tao, taofi, kuka i se kuka taofi po o le uila.

O se faasologa o aso e ono foliga mai ai:

  • 'aiga o le taeao (oatmeal ma le sipuni o paʻu i luga o le sorbitol, lauti, se fasi lanu susu),
  • lona lua o le taeao (o se fasi falaoa atoa o falaoa ma sina kusi falaoa, apu),
  • 'aiga o le aoauli (fualaau fuā mama, pulu vela vavalaʻau ma pini lanumeamata, fualaau suamalie mamago),
  • aoauli o le aoauli (yogurt masani, susu tunu fafasi poʻo kefir),
  • 'aiga o le afiafi (kuka tunu, salati lanu meamata, compote poʻo le sua sua suamalie ua faʻafefe i le vai).

Ae e te leʻi alu i le moega, e mafai ona e inuina le lauti o le laʻau e faʻafilemu ai neura poʻo se sinafiti iti-fat kefir, yogurt, yogurt fale.

Le faʻaaoga

O le tele lava o chickpeas e faʻaaogaina e fai ma meaai. Soupeti, itu ipu, meaʻai, meaai kuka, ua kukaina salati mai fatu paʻepaʻe o lenei laau. O le falaoamata e faia mai pi, ma o sisi foi e faia mai ia i latou. O le falaoamata o Chickpea o se vaega o meaai pepe. Chickpeas, e tusa ai ma o latou natura, o se puna lelei o le protein ma mea aoga amino taua.

E faʻaaogaina ni pikola e faʻaitiitia ai le paʻu o le paʻu ma faʻamaonia le taamilosaga. O le a fesoasoani foi i le lapataiga o tamaitai e faateleina le tele o susu.

O le faʻaauau ona faʻaaogaina o chickpeas e faʻaleleia ai le puipuiga o le tino, faʻavasega le faiga o gataifale, ma paleni le faʻalavelave.

Faʻaaogaina o se vali mo le faʻamalosia o lauulu, faʻamaina o le tino, o vailaau mo le vevela ma le eczema.

Fesoasoani e foia faafitauli ma le ate ma felafolafoaʻi, faʻamama a latou ala.

E faʻaaogaina e faʻaleleia ai le maualuga o le hemoglobin, faamama le toto ma le tino atoa.

E faʻaaogaina e togafitia ai le maʻi pa'ū, lanu, ma le faʻaogaina o le afi, ma faʻaitiitia ai le afaina.

E faʻaaogaina e avea o se faʻasologa mo maʻi o le fatu, ma o loʻo aofia ai foʻi i togafitiga faʻapitoa o le kanesa ma isi faʻamaʻi.

E lua ituaiga o meaola o loʻo fai ma faʻataʻitaʻiga a Chickpeas:

  1. Kabul - o lanu lanu enaena ma se atigi sosolo lelei.
  2. O ni pi e sili ona lanu ma se atigi ulu.

O Kabuli e faʻaaogaina mo meaai, e faʻaopoopoina i vasega muamua, e faʻaaogaina o se falaoa, ma saunia lelei le suamalie Filipino. O le falaoamata Chickpea e faʻaaogaina mo le taoina o areto, falaoa ma keke. E fautuaina e 'ai le moa ma le aano o manufasi, aua e tutusa lelei le tasi ma le isi. Faʻatasi ma le faʻaleleia atili o le kesi o le a fesoasoani i le faʻaaogaina o peʻa Turiki ma le pi.

Aua le inuina pulu moa i le vai malulu ao faia taumafataga. E mafai ona taʻitaʻia ai le manava.

Vaega o le sauniuniga o moa:

  1. Aʻo leʻi kukaina, fufulu lelei ma lima.
  2. Soak mo le 12-24 itula, lea o le a faaitiitia le taimi e kuka ai pe a ma le 30 minute.
  3. E faʻatau atu ma faʻamaʻaʻaʻi piko piko, ae o le faʻaumatia o le atigi o le a faʻatagaina ai oe e kuka atili le taloina o Turki. Ina ia faia lenei mea, ia kuka le pi mo le tusa ma le 1 le itula, ona sasaa lea i totonu o se meaʻai, vave vave i lalo o le vai tafe. Liligi le vai malulu ma ufiufi ou lima, faʻasaʻo mai pi mai shells. A maeʻa lea, faʻafefe le vai i le pele, sasaa le moa i totonu o se pani, sasaʻa vai fou, ma kuka mo le isi 1 itula.

O le umi o le taimi e manaʻomia mo le sauniaina o ipu moa e faʻamatalaina ai lona lauiloa sili ona itiiti pe a faʻatusatusa i pi ma lentils.

  • E toatele tagata e manatu afai e te faaopoopo le masima aʻo e galo po o le taimi o kuka, o le a faigata ona pi. Ina ia avea le moa ma se mea manaia tele, e tatau ona salu i totonu o le vai, faʻaopoopo le 1 teaspoon o suauu, masima ma le suka i le 1 lita. O le tofo o le a le mafaatusalia, o le taimi o le kuka e faʻaitiitia.
  • O se meaʻai manaia ma maloloina e faia mai i turupi e mafai ona faʻaalia pe afai, a uma ona kuka lelei pi ma "faʻagogo", faʻapipiʻi le pata ia i latou, ona tapuni loa lea o le pani, afifi i totonu o se palanikeke ma faʻapala mo le 30 minute.

Chickpea o se mea aoga tele, lea e tele atu mea lelei nai lo mea leaga. A faʻaaogaina saʻo, e fesoasoani e faʻamautinoa ma faʻafoisia le soifua maloloina.

Chickpea Recipes

Taumafai e kuka ni meaʻai maloloina ma vave faʻaleleia aiga-e kuka lelei lelei ma le maʻisuka ituaiga 2.

Ina ia saunia se mea mama suamalie fualaau suamalie e te manaomia:

  • 2 l o le moa moa le maualalo,
  • 1 zucchini
  • 500 g broccoli
  • masima ma le pepa e tofo ai,
  • yogurt po o le kulimi suamalie le maualalo,
  • suauu mai falaoa po o le falaoa.

Uʻu le zucchini, tipi i ni vaega. Faʻasese le sukini i totonu o ni mea. Suauu fualaau faisua i totonu o le susu, ona sasaa lea o le sua i totonu o le meaʻai meaai ma faapipii i totonu o palu pateta. Toe faafoi le sua i le apa, vevela, masima ma le pepa. E mafai ona e faʻapipiʻi sina kulimi kulimi e maualalo-gaʻo po o le yogurt masani. Auauna atu faʻatasi ma mea e fai i fale.

O se meaʻai maloloina i le taeao o se palatini palatini. Mo le tele o mea taumafa, e mafai ona e faaopoopoina fualaau faisua ma sina sina siʻisiʻi susu i ai. E mafai ona sui se fualaau faisua i le tofo, faʻaaoga tomato, eggplantelu, pepa logo, ituaiga eseese o kāpeti, sana.

  • 2 fuamoa moa
  • 2 tbsp fualaau lanumeamata lanumeamata
  • 1 tbsp lanu meamata
  • masima
  • pepa lanu uliuli fou
  • 20 g siʻi suamalie-faiʻai le maualalo,
  • suauu manogi mo le lubrication.

Vavaeese tagata mama mai le yolks ma sasa i le masima i totonu o se pua. Lubricate le pani i le suauu manogi, tuu ni pi ma tipi ni pi lanumeamata i luga, ia tumu i pulu ma tuʻu i totonu o se ogaumu ua muaʻi faʻamamaina. Pipi seia maeʻa le omelet. Aveese le ipu, fufulu i le kulimi kuka ma tuʻu i le ogaumu mo le 1-2 minute. Auauna i le omelet i luga o se ipu mafanafana ma le kuka faʻafefe poʻo se fasi falaoa.

  1. E toetoe lava a le tatau i le vaimoa ona maua mai le vao. E taʻutaʻua le faʻaaogaina o fatu moa chickpea mo meaai. Mo lenei mea, o fatuga atoa ua tuu i totonu o se atigipusa ma se mea manifinifi ma sasaa i le vai. Pe a talafeagai ai, faaopoopo vai. O le a aliali mai i latou i ni nai aso, e masani lava ona faʻaumatia i salakeke.
  2. Mo le oona ma le faʻamalosi, e faʻaaogaina ai le decoction of chickpeas, lea e lua ni sipuni tele o pini e sasaa i le vai (1.5 ipu), aumai i le vevela ona kuka ai lea mo le isi 15-20 minute ile vevela vevela.
  3. Mo le gaʻo, maʻisuka, ma fatu fatu fatugaʻo, ave se moa chickpea. E tatau ona e oloina se sipuni o fatu ma sasaa se ipu vai inu. Faʻaosooso 30 minute ma faamama. Faʻaalu 3 taimi i le aso, 50 ml, aʻo leʻi 'ai.
  4. O le faʻamamāina o le tino, o le afa o le moa o le chickpea e fagogo i le po. I le taeao, faʻafefe le vai ma tapuni moa i se mea e fai ai meaʻai manu poʻo se mea e faʻafefeteina. I le gasologa o le aso latou te 'ai ai moa i ni vaega laiti pe faaopoopo i ipu eseese mo le 7 aso, a maeʻa ona latou malolo mo le vaiaso. O le umi ole togafitiga e tolu masina.
  5. O le vai o loʻo totoe mai le moa o le chickpeas o se vailaau lelei mo le paʻu, e faʻaaogaina foi e togafitia ai faʻamaʻi paʻu ma faʻaitiitia le tafetotoga i ni mumū mumū.
  6. O le gasegase o le gasegase togafitiga: e kukaina le ipu susu mo le 30 minute i le lua lita o le vai, e faaopoopo le pata, vaevaeina i ni vaega tutusa ma 'ai i le aso atoa. Afai e te faaopoopo ni almonds, seleni, radisa, e te maua se fofo mo maa i totonu o le vevela.

E pei ona e iloa, o le maʻisuka ituaiga 2, o lemu o se mea lelei sili lea i meaʻai a manu. E aoga tele le chickpea, lea e masani ona faʻaaogaina i Sasaʻe Tutotonu ma ua maua ai le lauiloa i Rusia. I aso nei, o lenei sui o le aiga legume ua manatu o se vaifofo lelei mo togafitiga masani.

O pi e pei o Turki e pei o le pi o le totino o le fatu. O pi i totonu o pusa e foliga tutusa lava i foliga vaaia o ulu, ae i totonu o le atunuu o le tuputupu aʻe, ua taʻua i latou o ni mamoe pi ona o le mea moni e pei o le ulu o se manu.

Pini e sau i le beige, lanu enaena, mumu, lanu uliuli, ma lanu meamata. E i ai a latou suauʻu suauʻu eseese ma tofo le masani ai. O le oloa sili lea ona aoga mai le aiga legume ona o lona maualuga o meaʻai o vitamini, minerale ma vailaʻau oona.

I totonu o aso e fitu, e faaopoopo atu ai le oloa i meaai autu poʻo le 'ai foi. Ma le isi, e tatau ona e faia se malologa fitu-fitu, ma faʻaauau le togafitiga. Ina ia faamama le tino, o le togafitiga e faia mo le tolu masina.

I le leiloa o le mamafa, o susu moa ua faʻafefeteina i vai ma suasusu. A maeʻa lenei mea, ona faaopoopo lea o le suka i fualaau aina, o le vai e tatau ona ufiufi le leki i le 6-7 cm. O le mafutaga e maua ai e faʻafela mo le tasi ma le afa itula, seia faʻamaluluina fatu mai totonu. O le afa itula ao le i kukaina, o le ipu e faʻamalieina e tofo ai. O lea ituaiga o mea e susunu e faʻaaogaina o se meaʻai autu mo aso e fitu.

  1. Ina ia faʻamautinoaina le maualuga o le suka toto, peʻa suamalie i le aofaʻi o le sipuni se tasi e sasaa mai i vai inu. E faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le itula, pe a uma ona faʻamamaina. O le vailaau faʻamaʻaʻaina ua ave 50 ml tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  2. Mo le faʻaleleia o le gastrointestinal tract, o susu moa ua faʻamaluluina i le vai malulu ma tausia mo le 10 itula. Ma le isi, ua fufuluina pi ma tuʻu i luga o le susu susu. Ina ia maua mai fatu, o le suāsusu e faʻamaluluina i le tolu i le fa itula.

O le pamuga o peas i le aofaiga o le lua sipuni tele e tumu i le 1.5 kapu o le vai mama, e susunuina le fagu ma aumai i se vevela. A maeʻa le afi ma faʻavela mo le 15 minute. O le mea e maua mai ai le susu e faʻamamaina ma faʻamamaina. Latou te inu i vailaau i aso uma 30 minute aʻo leʻi 'ai, o le togafitiga e faia mo le lua vaiaso. O le isi togafitiga togafitiga, pe a manaʻomia, e faia i le maeʻa ai o le 10 aso o le malologa.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o moa moa o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻu le afa afa ipu masi i le vai malulu i le po. I le taeao, faʻafefe ma olo le moa moa i le voluma. I le gasologa o le vaiaso, faʻaopopo le paluga pe a kuka kuka autu poʻo le 'ai faʻatasi. Ona tatau lea ona faia se malologa mo le 7 aso. O se ala atoa o le toe faʻaleleia - 3 masina.

Mo le gau o le mamafa

Faʻamulu i totonu o le vai ma le soda nahat liligi le sua o le fualaau faisua. O le maualuga o le vai e tatau ona 6-7 cm i luga o chickpea. Salu mo le itula ma le afa seia oʻo ina faʻamalūlūina pi. 30 minute aʻo lei saunia i le masima e tofo ai. Mo le vaiaso, ia sui ni pi ma le tasi poʻo le lua o ipu autu i le aso.

Sasaa se sipuni sipuni o peʻa 'atoʻese ma se ipu vai inu ma faʻaosooso mo le 60 minute, ona aʻafia ai lea. Inu le afaina sauniuni e tatau ona 50ml tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Soas le shish mo le 8-10 itula i le vai malulu, ona fufulu lea ma tuu i luga o le susu susu mo le germination. Soʻo se 3-4 itula o le ae manaomia ai le susu o le tino. Lua laulau punumu o pipi ua totogo e sasaa le tasi ma le afa tioata o le vai ma aumai i se vevela. Faʻaitiitia le afi i se mea itiiti ma faʻafeiloaʻi le isi kuata o le itula. Faʻafiafia le susu ma le meaʻai. E tatau ona e inuina le fualaau oona i aso taʻitasi (tolu taimi) afa itula ao le i faia ni taumafataga mo le lua vaiaso. Afai e tatau ai, toe fai le faiga i le va o vasega e tatau ona faia se aso e sefulu aso.

Faaopopo le lua lita o le vai i se ipu malamalama o le gaʻo mahati mo le afa itula. Tofo e tofo ai, vaitau ma le pata. Fai se suʻa vevela i le aso atoa. O lenei mea o le a fesoa- soani e feagai ai ma faʻaleleia ai le lafoaia o le toto.

Saunia se kuka e tusa ai ma le fua muamua. Faaopopo i ai le suauu moli, seleni seleni ma almond. Faaaoga mea uma mo le 7-10 aso, sosoo ai ma se malologa mo le vaiaso.

O le faʻaaogaina o moa moa ma le tele o ipu e mafai ona maua ai le fiafia gastronomic, ae o se aoga tele i le tino atoa. O le mea autu o le mulimuli i fautuaga autu mo lana tapenapenaga ma le faʻaaogaina ma ia aua nei faʻagaloina fautuaga a tagata tomai faapitoa i le tulaga o soʻo se faʻamaʻi.

Contraindications

Chickpea e le o se mea oona ma e leai lava se faʻailoga. Ae o laumei o ni "mea mamafa" meaai ona latou teli mo se taimi umi ma mafua ai le fafaga. O le mea lea, e le tatau ona e 'ai i moa moa i tagata e maua i luga o le gastrointestinal, peptic ulcer disease, gout, mimiti o le vevela, faamaʻi, faʻapea foi ma le le lelei o le taʻavale.

E tatau ona faʻaeteete i chickpeas mo tagata matutua ma tamaiti. E mafai foʻi ona faʻaalia se faʻafitauli faʻafefe i le tulaga o le le faʻaaloalo. Ina ia aua le mafua ai le le mautonu, e le fautuaina e inu ipu o chickpea i le vai. E le gata i lea, o se malologa i le va o taumafataga e tatau ona paʻu pe a ma le 4 itula, ina ia maua ai e le moa se taimi e faʻataʻi ai.

E mafai ona afaina le tino i le masima, aua e taua o se "mamafa" meaai. E le gata i lea, e fesoasoani i le faateleina o le tele o le uric acid i totonu o le toto.

O le faʻateleina o le faʻaaogaina o moa moa e oʻo atu ai i le faʻaleleia o le kesi i totonu o le manava ma le pala. O le taulaiga faapitoa i lenei meatotino e tatau ona totogi i tagata matutua, o tina ma tamaitai tausi soifua. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le fautuaina tamaiti pepe i lalo o le tolu tausaga.

E fautuaina e le Polzateevo Magazine le faaopoopoina o le sipuniti o le suauu i le vai pe a muai fuʻe le moa. O le a faʻavaveina ai le faʻaitiitia o le elekene o gaʻo (oligosaccharides), ma faʻafetai i lenei mea, o le mea maeʻa e toetoe lava a le aʻafia ai le gaosia o le kesi, aemaise lava talu ai o le a le afaina ai.

O le faʻaaogaina o peʻa Turiki ma le maʻi o le manava poʻo le gastritis o le a faʻaleagaina ai le ala o le maʻi.

O tagata e iai ni fatu latou te faʻaaogaina peta blockers ao le i faʻataunuʻuina Peasia e tatau ona faʻatalanoa se tagata maʻi cardiologist.

O le maliemalie e tele mea aoga, ae o loo i ai pea tapulaa ma faʻailoga e faʻaaoga ai.

E le tatau ona faʻaumatia chicketas:

  1. Faatasi ai ma le le faapalepale tagata taitoatasi i le oloa.
  2. Tagata e maua i le fatu fatu faʻamaʻi.
  3. O i latou o loʻo mafatia i maʻi tigaina, e pei o meaʻai e feita.
  4. Faatasi ai ma le mumū o le mucosa ma le manava o le intestinal, gout, thrombophlebitis, flatulence.

O lenei oloa e faʻavaveina ai le toto, faʻateleina le siama o le uric acid i le toto, o le a faʻaseseina ai chickpeas i tagata ei ai le faʻamautinoaina o thrombophlebitis ma gout.

E pei o isi laumei, o pusi Turiki e saofagā i le faʻamalosi i totonu o le manava. I le fesoʻotaʻiga ma lenei faʻasalaga e faʻaoga ai, o le dysbiosis, o le gasegase o le faʻafitauli o le tino, pancreatitis ma cholecystitis. Ona o le mafuaʻaga lava lea e tasi, e le fautuaina ai chickpeas i ni aofaiga tele mo tagata matutua ma le gastroparesis o le maʻisuka.

Afai e maua e se tagata maʻi fatu le peta-blockers, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E le gata i lea, o le faʻailoga o le vaʻaia tele lea o se faʻamaʻi o le vevela ma fatugaʻo, pe a le fautuaina ia oloa diuretic ma ipu ma le tele o le potassium.

I le i ai o le le faʻamaonia ma le faʻasoesa, o le faʻaaogaina o moa masi e tatau ona lafoaia, e ui i ona aoga aoga.

Ona o le gafatia o le oloa ina ia faʻavaveina ai le toto ma faʻateleina le maualuga o le uric acid i totonu o le tino, e sili atu ona lelei le teenaina o meaʻai i le tulaga o le thrombophlebitis ma le gout.

E pei o isi laumei, o moa moa e mafai ona mafua ai le pala i totonu o le manava. I lenei itu, e le fautuaina e fomaʻi ia peʻa ai le paluvi mo le dysbiosis ma faʻamaʻi o le tino o meaʻai i vaega tetele, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le pancreatitis ma le cholecystitis. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e tatau i se tasi ona faʻaeteete i tagata matutua, oe ua leva ona le gafatiaina ona o le gastrointestinal traks.

O tagata e faʻaaoga peta-blockers mo faʻamaʻi fatu e tatau lava ona muamua faʻatalanoa muamua le cardiologist.

O le isi faʻalavelave o le togafiti ma faʻamaʻi faʻamaʻi i le vaitau tele, pe a manaʻomia ona aloese mai le faʻaleagaina o le diuretic aafiaga ma le faʻaaogaina o le tele o le potassium.

Ma le mea mulimuli, e le tatau ona tatou faʻagaloina se mea taua e pei o le le faapalepale tagata taitoatasi, lea e le masani ai, ae tupu. O tagata e aʻafia i allergies e tatau foi ona faaeteete pe a faʻaaoga le vailaʻau.

Meaʻai mo le maʻisuka: fualaʻau aoga

I le maʻisuka ituaiga 2, o le mea autu o le faʻamautuina lea o le aofaʻi o gaʻo i totonu o le lisi. O meaai e tatau ona maualuga le maualuga-kalori, ae ia lava lelei. Mo se aafiaga sili atu, ua fautuaina e vaevaeina i ni nai vaiaso, faaopoopo i le masani ai o le taeao, le aoauli ma le afiafi o se isi taeao o le taeao ma le aoauli. O meaʻai paleni o le a fesoasoani e le lagona ai le fiaai, tausia lelei se lagona ma mulimuli i se meaai e aunoa ma se faʻalavelave.

E masani ona ofoina mai e se gata o le tino ole taumafa lelei, ma mafaufau i le tulaga lautele o le tino, tausaga, mamafa ole maʻi ma isi mea. Ae ui i lea, e iai fautuaga lautele e tatau ona mulimulitaʻia. I le faaopoopo atu i meaʻai lelei, e fautuaina e faʻalauteleina le tino, alu e aau, savali, tietie uila. O lenei mea e le gata ina faʻaititia ai le mamafa, ae faʻamalosia ai foi le manaʻo.

Pe a fatuina se lisi mo le vaiaso, e taua le filifilia o ipu eseese, faia le laulau e eseese tele pe a mafai ai. I lenei tulaga, e talafeagai le amanaia o mea e gaosia ai caloric o oloa, ia mautinoa e le sili atu i le masani. O meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le i ai o ipu e aofia ai le tele o fiva ma vai. O ia meaʻai e sili atu ona faigofie ona eli ma e le faʻapupulaina ai le kulukose toto.

Meaʻai vevela pilaf

  • fa selau kalama o araisa,
  • selau selau kaisa
  • se ipu malamalama o meaʻai
  • lua aniani lapoa,
  • tolu kāloti laʻau,
  • ulu kele
  • se ipu malamalama o le suauʻu manogi
  • tasi sipuniti o le lanu mumu pepa, zira ma asafoetida, ma le sipuni tele o le barberry,
  • masima e tofo.

Sook le chickpeas mo le itiiti ifo i le 12 itula. E mafai ona e faʻaaogaina fatu ma pupu, e sili atu lona tofo.

Otioti le kāloti i ni fasi pepa ma sasaa i totonu o se fagu ma se suauu vevela. A amata ona lanu enaena, faaopoopo le riki i fasi afa ma faaauau pea ona fuga seia oʻo ina lanu enaena. Liligi ni mea manogi, masima, soʻo kulimi mama ma chickpeas iinei, falai le paluga mo le lima minute. Tuu le ulu o le kalaiki i le ogatotonu.

I le pito i luga, e aunoa ma le fefiloi ma fulu, ia fufuluina le araisa, ma faʻasaʻo luga. Sii lemu le vai vevela 1-1.5 cm i luga o le fua o le saito. Luga i luga pe a manaʻomia.A maeʻaeʻa le afi, faʻatali seia oʻo i le suavai ma vave faʻaitiitia i le tulaga maualalo. Kuki mea uma i lalo o le tapuni mo le 50-60 minute. Aveese le mea ua maeʻa mai le vevela ma tuʻu ai mo le itiiti ifo ma le kuata o le itula.

Avaka Salad

  • 200 kalama o pi tipi, tomato mago ma olive olive,
  • tasi lau avoka
  • afa o sina lanu mumu suamalie,
  • se tasi ata logo
  • 100 kalama kulimi kulimi,
  • so o se letusi laulau
  • pasili
  • sima poo le suauu olive,
  • balsamic vinegar,
  • le masima.

Tipi le aniani i totonu o ni mama, pepa i ni fasipepa, avoka ma le fetaiaʻi i ni tamai cubes, ma le tomato i afa. Faʻafefiloi mea uma, faaopoopo ai moa, olive, letusi ma pasili. I le faaiuga, e tatau ona e vaʻaia le salati i le balsamic vinegar and oil

Aʻo leʻi talanoa e uiga i oloa patino e tatau ma e le tatau ona faʻaumatia e tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e tatau ona fai ni nai upu lautele e uiga i le auala e iloa ai le meaʻai i le maʻisuka i le vailaau faʻaonapo nei.

Muamua lava, o le taumafa o nei tagata gasegase e tatau ona faateleina le aofaʻi o polotini ma fiber, faʻapea foi ma le tele naua ma faʻaititia ai le taumafaina o gaʻo ma, aemaise lava, gaʻo vailaʻau. O le mea mulimuli e faatatau i le mea ua taʻua vailaau faʻataʻavaʻavaʻavaʻavaʻa, ua faaigoa mo lo latou gafatia ona vave faʻavave i totonu o le toto i ni aofaiga tetele. E mafua ai ona televave le maualuga o le glucose (suka) i totonu o le toto, o le tuusaʻoina o le inisalini ma lona paʻu mataʻutia.

O le fuafuaga o loʻo i luga o le tali a le tino i le faʻateleina o le kulukose toto e le lelei mo tagata soifua maloloina. Afai ei ai faafitauli i le gaosia o le inisalini e le pancreas (ma le maʻisuka ituaiga I) ma le gaʻo lautele o le tino ma, aemaise lava, le ate (masani mo tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga II), o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e tatau ona vavaeeseina mai le taumafataga.

I se tulaga lautele, faʻaitiitia le mamafa o le mamafa i le masani ma faʻasalalau lau mea taumafa toetoe lava o se faʻamalologa mo le maʻisuka ituaiga II. Ae ui i lea, o lenei autu ua uma ona sili atu i le lautele o lenei tusiga. Masalo pe a mavae sina taimi o le a tuʻuina atu se mea ese. I le taimi nei, e mafai ona e faasino i isi tusiga i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e fesoʻotai ma mea lelei paleni ma le mamafa o le mamafa.

Palu meaai:

  1. Soak chickpeas mo le 12 itula i le malulu aʻo lei kuka.
  2. Pe a tupu le chickpea i le tele ma fuga, ia tuu i luga e kuka mo le 35 minute.
  3. Fufulu fasi aniani tipi i le masima fualaʻau.
  4. Oti lelei le moa.
  5. Faafefiloi yogurt, mea manogi ma moa.
  6. Faafefiloi masila ua tunu ma apena falai.
  7. E mafai ona e faʻafefiloi chickpeas ma yoghurt dressing i le taimi lava lena, ae ou te fiafia e vaʻai ese ia i latou ma faʻapipiʻi taitoatasi i totonu o se ipu.

Faʻataunuʻuga o le kalori ma mea taua (100 kalama):

Carbohydrates - 29 grams
Fats - 7.5 kalama
Protein - 9.8 kalama
Calories - 219 kcal

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1 sea

Suʻe faʻamaʻi

  • taumafa meaai (165)
  • meaai meaai (80)
  • meaai meaai (153)
  • meainu mo le maʻisuka (55)
  • sosolo o le maʻisuka (201)
  • taumafataga o meaai (67)
  • meaai autu meaai (237)
  • Faʻasoa i luga oa matou faʻalauiloa tulaga

    Kiliki i le sootaga ma ulufale i le tuatusi imeli.

    • Aofai: 0
    • O meaai taumafa o meaʻai e maua i le fiber maloloina ma fualaʻau fualaau. O sea ituaiga ipu o le a sili ona aoga mo le inumaga ma le ata. O le mea moni, o le meaʻai o laumei e tuʻufaʻatasia ma le maualalo o le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo.

    Taumafa pi, chickpeas, lentils, peas, ma isi meaai lelei i mea e le masani ai pe faaleaganuu.

    "title =" "onclick =" essb_window ('https://www.facebook.com/dialog/feed?app_> O meaai taumafataga o meaʻai e tele i fiber maloloina ma fualaʻau fualaau. O sea ituaiga meaai o le a sili ona aoga mo le inumaga ma le ata. Legumes ua tuufaatasia ma le maualalo o le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo.

    Taumafa pi, chickpeas, lentils, peas, ma isi meaai lelei i mea e le masani ai pe faaleaganuu.

    O le a le mea e tatau ona fai mo le maʻisuka?

    Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    Meaʻai mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e eseese tele. O le numera o faʻailoga i le le o le inisalini e faalagolago ile maualuga nai lo le insulin-dependent. I le vaega lona lua o gasegase, e mafai ona fetuutuunai le kulūkose e ala i tui, ma muamua e tatau ona mataituina lelei a latou lava meaʻai. Ae e le o lona uiga o le maualuga o meaai paleni i le maʻisuka e tatau ona fou ma leai se aoga. O meaai, pe a manaomia ai, e mafai ona aoga, fesuisuiai ma lelei.

    A filifilia se meaʻai, e tatau ona e manatuaina o gaʻo meaʻai o le fili sili lea mo le maʻisuka. E taua le faia o se meaʻai ina ia faʻamapulaʻa ai a latou numera. Pe a fuafuaina lau lava meaʻai, o mataupu faavae o se paleni paleni e tatau ona avea o se faavae. E fautuaina ina ia 'ai atili fualaau faisua, faʻaaoga fualaau mamago ma tiʻeti e leʻi faʻasalaina i taimi uma. O meaai anapogi ma sasala e sili ona vavaeeseina.

    O oloa mo le maʻisuka e masani lava ona vaevaeina i ni vaega tetele se tolu:

    • faasaina
    • faatapulaaina o aofaiga o oloa
    • meaai e mafai ona faʻaaogaina i le taumafa i le tele o meaʻai.

    Tulafono faavae mo le maʻisuka

    E faʻapefea ona 'ai ma le maʻisuka saʻo? Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga se meaai faapitoa. E faigofie tele, e tele mea e mafai ona sui e aunoa ma se afaina i le ola maloloina. Se faʻataʻitaʻiga o sea ituaiga taumafa:

    • o le sisi falaoa e maualalo-gaʻo ma sina susu,
    • pulu fagu e leai ni meaʻai,
    • se ipu lauti.

    Lua 'aiga o le taeao:

    • suauu e le faʻafefeteina e faʻavae i luga o le paina o sana.

    • vailaʻau kuka kuka soupisi ma le suauu manogi ma kapisi fou,
    • fufuluina o aano o manu
    • suauu susu
    • suamalie ma le suamalie.

    • paʻu paepae sinasina,
    • e mafai ona e kuka kuka iʻa pe tao i le saumalie susu,
    • leuti e le faaseeina.

    Taumafa mo le po:

    O meaʻai luga mo le maʻisuka ua fautuaina i mataupu nei:

    • i le taimi o le filifilia o le fuainumera manaomia ole inisalini,
    • pe a togafitia i le maʻisuka laʻititi i le maʻisuka,
    • pe a sili atu le mamafa o le mamafa poʻo le mamafa o le tagata maʻi, ae o loʻo i ai se vavalalata e mamafa,
    • afai e le o faʻamaonia le inisalini,
    • pe afai o le inisalini o loʻo faʻamaonia i se aofaiga itiiti.

    O meaai faʻapitoa ua i ai se vailaʻau faʻasolosolo talafeagai, lea e aofia ai mea uma e tatau ai mo le ola o le tino. O le faʻaogaina o calorie i aso taitasi e 2200-2400 kcal, pe a faʻapea o le taumafa e 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti. O le tele o le suavai e tatau ona tusa ma le 1.5 lita, ao le masima o le masima e oʻo i le 12 g. O le aofaʻi o meaʻai e sili atu i le 300-350 g, o le aofaʻi o le gaʻo e 70-80 g (na o le 30% o fualaau faisua. ), palatini - 80-90 g (tusa o le 55% o manu).

    Faataʻitaʻiga mo le vaiaso

    Mo le vaiaso, o le faʻatusa o se faʻataʻitaʻiga o le a pei o lenei:

    • 'aiga o le taeao: fuamoa o salu,
    • 'aiga o le aoauli: salati squid ua kuka,
    • 'aiga o le aoauli:' aʻau tilati ma le sua o le fualaʻau,
    • aoauli aoauli: apple fou,
    • taumafataga: iʻa fagota,
    • i le po (pe tusa ma le itula ao lei moe): se ipu malamalama o le kefir.

    • taumafataga o le taeao: salati asparagus,
    • 'aiga o le aoauli: o le salati o apu, walnuts (e mafai ona e maua sina tamaʻi fualaʻau manogi),
    • 'aiga o le aoauli: fua o fualaau faisua, moa eggplant,
    • aoauli i le aoauli: se vaega itiiti o kulimi sukalati sukalati kulimi ma le avoka (pe afai e leai se faʻailoga i le fomaʻi),
    • taumafataga o le afiafi: o se fasi falaoa ua kuka, suamalie susu,
    • i le po (pe tusa ma le itula ao lei moe): se ipu malamalama o le kefir.

    • taumafataga o le taeao: fuamoa moa ua gaosia, masi fualaʻau,
    • 'aiga o le aoauli: apu, nut salad,
    • taumafataga o le aoauli: o le moa gaʻo susu, o se fasi iʻa tunu, o fualaau 'aina tao,
    • aoauli aoauli: fualaau aina suamalie mamago,
    • taumafataga o le afiafi: o se fasi keke pipi vine, o se salatisi o fualaau faisua fou,
    • i le po (pe tusa o le itula ao lei momoe): se ipu tioata e le faʻasalaina.

    • taumafataga o le taeao: kusi falaoa ma susu, lauti,
    • taumafataga o le aoauli: o se fasi iʻa e maualalo le gaʻo, fuālaʻau fou,
    • taumafataga o le aoauli: fua o fualaau faisua o le maualalo-gaʻo, falalaʻau kuka, fasi fasi meaʻai ua tunu,
    • aoauli aoauli: se apu fou, se fasi falaoa ma le pata,
    • taumafataga: iʻa fagota, compote,
    • i le po (pe tusa ma le itula ao lei moe): se ipu malamalama o le kefir.

    • 'aiga o le taeao: fuamoa moa, peʻa lanumeamata,
    • 'aiga o le aoauli: se salati o fualaau faisua ma fualaau' aina,
    • 'aiga o le aoauli: tao matala, oatmeal ma fualaau suamalie,
    • aoauli aoauli: fatu pi,
    • taumafataga: salati fuamoa, se fasi lapiti lapisi,
    • i le po (pe tusa ma le itula ao lei moe): se ipu malamalama o le kefir.

    • taumafataga o le taeao: salati fugalaau fou, pi pi, fua,
    • 'aiga o le aoauli: o se fasi meaʻai aano, kofe,
    • 'aiga o le aoauli: anufe, falaoisi, pulupulu o le rose,
    • aoauli aoauli: salati fua,
    • 'aiga o le afiafi:' aʻano kuka i le pikiuki ma sauʻai, salatisi fuamoa,
    • i le po (pe a ma le itula ao lei momoe): se ipu vai kulimi.

    • taumafataga o le taeao: kefir, tea e leʻi faʻasusu, falaoa ma pata,
    • 'aiga o le aoauli: salati squid ua kuka, fualaau aina suamalie,
    • 'aiga o le aoauli: faʻafefiloi o le sua o fualaau faisua, faʻamalo le lapiti, tipu e leʻi faʻasusu,
    • aoauli aoauli: tea tea, apple fou,
    • taumafataga: salati fualaau faisua, kuka pateta, sina lanu lanumeamata lanumeamata,
    • i le po (pe a ma le itula ao lei momoe): se ipu vai kulimi.

    Taiala o mea taumafa

    O se paleni paleni mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faia e tusa ai ma ni mataupu faavae. E taua le fetaui ma tulaga manaomia nei:

    1. Ole fuainumera o taumafataga i aso taitasi e 5-6 taimi, ae o vaega e le tatau ona lautele.
    2. E tatau ona faapaleni le tele o gaʻo, proteins ma gaʻo.
    3. O le tau o le malosi o meaai e tatau ona tutusa ma tupe faʻaalu i le aso.

    I le maʻisuka, pe a oʻo ina mamafa le maʻi, e tatau ona faʻafiafia le tamaititi i mea taumafa, ma maua ai le tele o le mamafa i se tulaga talafeagai. O le taumafa o le a aofia ai kukama, sauerkraut ma kapisi fou, peʻa lanumeamata, meaʻai, tamato, letus.

    Mo le faʻaleleia o galuega o le ate, o le oatmeal, soy products, ma le cheese cheese e tatau ona faaopoopo.

    Ae o ipu gaʻo, susu o iʻa po o aano o manufasi e tatau ona faʻatapulaʻaina, e sili ona lelei le filifilia o meaʻai, fuamoa fuamoa ma soupeti.

    Mo meaai a le aiga i le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina se taumafataga faʻapitoa, e mafai ona faigofie ona faʻamalosia mo uiga taʻitasi o soʻo se tagata maʻi. O meaai mo le maʻisuka e faapitoa, o le taumafataga e mafai ona aofia ai:

    1. Fagaoa meaʻai, pe a ma le 200-350 g.
    2. Laʻau o fualaau aina, ituaiga o suka ma fualaau faisua, iʻa ma aano o manufasi, ae le sili atu nai lo ni nai taimi i le vaiaso.
    3. E mafai ona e kuka kulupu ma vela uma aspic ma kuka.
    4. E fautuaina foi iʻa laiti. O nei mea e aofia ai pike, taʻavale masani, pikeperch, cod saffron cod.
    5. E mafai ona taoina fualaau faisua pe 'ai foi fou.
    6. Legumes ma pasta i ni tapulaa faatapulaa, ao le aofaiga o le falaoa e tatau ona faaitiitia.
    7. O lapisi e le tatau ona sili atu i le 2 i le aso. Mai ia i latou ua saunia omeletis, salakeke.
    8. Pulu pata ma fualaʻau - e oo atu i le 40 g i le aso.
    9. Kofe kava, tea e le faʻasalalauina ma susu, fualaau 'aina suamalie ma sili atu (e oʻo atu i le 5 mata tioata i le aso, ae afai o le meaai e aofia ai sou, ona tatau lea ona faʻaitiitia le aofaʻi o sua ma lauti).
    10. Lafu fualaau faisua, lea e aofia ai aʻa, vineta, oloa susu.
    11. Kefir ma le siʻisi sisi e mafai foi ona faʻamaʻaina, puddings, cheesecakes e faatagaina.
    12. O fua suamalie ma suamalie ma fualaau aina e fautuaina.
    13. O le a fesoasoani le Rosehip teas.

    Legumes mo le maʻisuka

    • 1 O le a le aoga mo le maʻisuka?
    • 2 O a pi e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ma pe faʻapefea ona kuka?
      • 2.1 Puni mo le maʻisuka
      • 2.2 Paʻu mo le maʻisuka
      • 2.3 Pia ma le maʻisuka
      • 2.4 Pulu piko mo le maʻisuka

    O le taumafa o le maʻisuka e faʻalagolago i le puleaina. Legumes mo le maʻisuka ituaiga 2 o se punavai o vitamini aoga ma macronutrients, fualaau aina ma le fiber. Legumes are high in calories, o lona uiga o le vaega tele e tatau ona faatapulaaina. E fautuaina le kuka: o pini faʻato'ā i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga.

    O a ni pi e mafai ona 'ai ma le maʻisuka ma pe faapefea ona kuka?

    Legumes mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faaopoopo i le taumafataga: latou te avea o se puna o le protein o fualaau toto, "lemu" gaʻo ma gaʻo. A maeʻa togafitiga vevela, o le faasinomaga o le faasinomaga o le a faateleina, o lea e lelei tele le faʻaaogaina o leki i totonu o se pepa ua afaina. O piʻamea faʻamaina ma pini e maualuga le GI - 74 iunite. O laumei uma e maualuga i calories, o le mea lea, pe a tuufaatasia se taumafataga, e tatau ona amanaia lenei uiga.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Pini mo le maʻi suka

    O fualaʻau fou pe mamago ua faʻaaogaina e fai ma meaai. E faʻaaogaina e avea o se mea tumaoti poʻo se meaʻai mo le gaʻo o manu. O fatu fou e sili atu ona aoga: oa latou kalori o le 34-38 kcal, o le aofaiga o carbohydrates e 7 kalama. Latou te mauoa i vitamini A ma C, ae ona o le tele o le pectin, ei ai le maualuga maualuga o le manava ma le faateleina o le fausia o siaki i totonu o le manava. O lenei mea e le faatagaina ai mea aoga e tatau ona gauai atoatoa.

    Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona faʻafefeteina pi i le faʻaumatia o mea leaga.

    O le mea lea, o le tele lava o taimi e masani ona faʻamagoina pi. O se mea maualuga tele-kalori oloa. Pe a faʻamaligiina, o le faʻamaʻi e faateleina i le 350 kcal. E le gata i lea, o fatu pi mamago e aofia ai:

    • 150 g MG
    • 140 mg Ca,
    • 12 g vai
    • 60 g o suauu,
    • 2 g gaʻo
    • 24 g porotini.

    E tatau ona manatua i le mafaufau e toetoe lava o ituaiga uma o pia mata e aofia ai mea leaga, o lea ao leʻi kukaina e tatau ona taofiofi fatu i le vai mo le tusa o le 12 itula. O le a fesoasoani lenei mea:

    • faamaluluina fatu saito
    • inu vai, vave le kuka,
    • faataapeina le tele o oligosaccharides - mea e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le inumaga.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Peʻa mo le maʻisuka

    E ui i le eseese o ituaiga, o paʻu e tutusa lava le tuufaatasiga:

    • vitamini: A, K, H, B, E, PP,
    • macroelements ma minerale: B, Mg, I, Al, Fe, Se, K, Zn, Ti, Mo, V,
    • siama, lipid ma fiva laau.

    O le faʻamatalaga faʻapitoa o peʻa mamago e fesuisuiaʻi e fuafua i le eseese mai le 22 i le 35 iunite, fou - 35-40.

    Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    Faatasi ai ma le faʻaopoopoga masani o pi i le taumafataga:

    • togi le fatu
    • le galuega o fatugaʻo, ate, fatu e masani,
    • galuega gastrointestinal function improvement,
    • o le maualuga o le "leaga" cholesterol ua faaitiitia,
    • o se aafiaga le malie
    • gaʻo gaʻo e faʻapitoa.

    I le maʻisuka, o peas e mafai ona faʻaumatia i ona foliga uma: fou, vela, faʻamaʻi.

    O le fufuluina o peas e faʻagesegese ai le faʻamamaina o le kulukose. O se faʻailoga masani mai le hyperglycemia ua faia. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻaaogaina o popo fou ua kuka ma kuka. E masani ona faʻaaoga:

    • lanu: o lenei meaola e mauʻoa i le fualaʻau fualaʻau,
    • pia tioisa: faasao uma fualaau ola maloloina, fautuaina mo le faaaogaina i le taumalulu,
    • meaʻai: faʻaopopo i salakeke ma ipu pito i tua, faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa.

    Toe foʻi i le laulau o mea

    Pini ma le maʻisuka

    E oʻo i le 40% o pi o le fualaau fualaau. Faʻaaogaina masani e faʻasaʻo ai galuega o le intestinal, faʻaitiitia le cholesterol, faaleleia le tulaga o le toto. Latou te aʻafia ai vitamini C, B, PP, amino acids ma aoga enzymes. Molybdenum neutralizes preservatives, pectin aveese le salts o metale mamafa. I faʻamaʻi o le manava, e tatau ona faʻapulaʻa le numera o pi i le meaʻai.

    O mataupu faavae o le faaopoopo o pi i meaai:

    • Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e le tatau ona sili atu i le 150 g le fua o le aso. O lenei fuainumera ua fuafuaina e faʻavae i luga o le soifua maloloina o le maʻi ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi,
    • O pi pi e maualalo i calories. I le taimi o le vevela, o le maualuga o mea aoga e puipuia.
    • E tatau ona kuka uma pi. O le faʻaaogaina o pi e leʻi faʻaaogaina e taʻitaʻia ai le taumafaina o toxins e afaina ai le maʻisuka.

    Ua faʻaseseina pi ona o faafitauli o le manava.

    E faʻaseseina ia pi i tagata gasegase ma se suʻa ma se siva. O le mafuaʻaga o le mamanu o le purine lea e faia ai le tuufaatasiga. E le mafai ona 'aʻai pi ma faʻasolosolo, faʻasalaga faʻalavelave, faʻaleagaina tele o le manava ma le fatu. Mea aoga i le tuufaatasiga:

    • faʻatau
    • ascorbic acid
    • talafaasolopito
    • lysine
    • arginine
    • methionine.

    Toe foʻi i le laulau o mea

  • Tuua Lau Faamatalaga