Pancreatitis crab sticks

O le atinaʻega o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino i le pancreas, o loʻo i ai se uiga faʻapitoa poʻo le masani ai o le vasega, e manaʻomia ai le tausisia o se taumafataga faapitoa mo mea taumafa, faʻafefea uma ituaiga faʻafitauli ma le faʻaleagaina o aʻafiaga i le okeni aʻafia. O le mea lea, o meaʻai gaʻo ma falai, mea vevela ma ulaula, suamalie ma suamalie, e matua vavae ese mai maʻi a le tagata maʻi. O oloa faʻatagaina uma e tatau ona faʻanatura ma ausia tulaga maualuga maualuga. I mea o loʻo tuʻuina atu, o le a tatou suʻesuʻeina atili auiliiliga pe mafai ona 'aina faʻamaʻi pe leai ni pancreatitis, pe o le a le mea o loʻo i ai, ma le aoga foi o le faʻaaogaina o aano faanatura e mafai ona aumai i le tino.

O a laau papa

O laau papaʻu o se meaʻai e leai se mea e leai se mea e fesootaʻi ai ma le meaola masani, pe o sui lava ia, e ese mai i le igoa lava ia.

Mo le taimi muamua, na filifili ai Iapani e suia le tau o meaʻai o le fusi faʻatau ma le taugofieina o iʻa lanu moa manu, pollock, togafiti, lanu lanumoana, paʻu, po o le hake. O meaʻai moa felafolafoaʻi e pei o le tofo o le fusi natura, ae, i se faaopoopoga, o loo i ai se maualuga maualuga o le protein ma ua i ai le maualuga o le kalori.

Ona o nei meatotino, o paʻu laau e mafai ona fetaui lelei i totonu o le taumafataga ma faʻamaʻi pipisi, ae i le gasologa o la latou gaosiga e faʻaopopoina ai le maualuga o le faʻamaualuga o mea faʻapipiʻi leaga, meaʻai ma gaʻo. O le mea lea, e oo lava i tagata soifua maloloina ua fautuaina ina ia faʻaogaina lenei oloa ma le faʻaeteete tele.

O le a le leaga e mafai ona taina ai laau?

Na o le pau le aoga o lenei oloa o le mea e aofia ai le fafagaina o aano o manufasi mai iʻa, lea e aofia ai le palatini. Ae tele taimi e faʻaaogaina ai e le au gaosi oloa le ituaiga aupito sili ona taugofie o iʻa i totonu o le gaosiga o gaosiga, ma i nisi tulaga e oo lava i le gaoia o iʻa. O le mea lea, o lenei oloa e le o aofia ai soʻo se aoga o meaʻai, e leai ni elemene ma fuamini.

E le gata i lea, ao faagasolo le gaosiga o le gaosiga, e masani lava ona faaopoopoina e le au gaosi ni meaola e tele, o se maualuga maualuga o le masima, suka, maso ma stabilizers, lea e matua faasaina ona faaaoga mo tagata gasegase e maua ai se faaletonu o le pancreatic. O lona faʻaaogaina e mafai ona faʻaosofia ai le le lelei o le tino o le tagata maʻi:

  • se lagona o le gaioiga
  • fatu ma le manava,
  • tiga matuia,
  • se lagona o le vaivai i totonu o le manava.

E le gata i lea, o le tagata gasegase e mafai ona tupu ni gasegase ogaoga, ma e le o le tala o le aafiaga o le mucous o le parenchymal gland, o le maualuga o le tuufaatasiga o mea elemene e faateleina, lea e mafua mai i le faateleina o le fulafula ma le atinaeina o le necrosis o foliga o le tino i le totoga ua afaina.

E taua foi le matauina o le tekinolosi gaosiga o lenei oloa e le aofia ai le tulaga o le vevela o togafitiga o meafaitino, ae na o le centrifugation ma le malulu, o lea e maua ai le avanoa e maua ai siama i siama, poʻo le faʻamaʻi pipisi.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa, e oʻo lava i le taimi o le vaitaimi o le faʻasao faʻamaʻi, ua fautuaina tagata maʻi ia sili atu le gauai i le faʻatau mai o oloa i totonu o faleoloa. E faʻatagaina e 'ai le anufe anufe, moa ma isi iʻa o loʻo i le lafu o le faʻamagaloga, ae e sili atu le aloese mai le vavalaʻau.

Mamu natura mo le pancreatitis

O le aano o le anufe o se tasi lea o mea aupito sili ona faamamaina ma sili ona taua e aofia ai le tele o elemene ma mea mama.

Ona o le maualuga o lona tau maketi, e le mafai e tagata uma ona maua sea fiafiaga. Ae, o ona uiga o le tofo e le mafai ona fenumiai ma soo se mea, e fiafia i ai le fiafia i mea taua e sili atu ona sili atu le taua nai lo lobsters.

O meaola masani o se punavai atoatoa o meaai, o se vaega o:

  • 16 kalama o le porotini
  • 7 kalama o le gaʻo
  • e le o aofia ai ni mea inu.

O lona caloric content e le silia le 97 kcal i le selau kalama o le oloa. E fautuaina le gaʻo meaʻai mo le faʻaaogaina i le atinaʻeina o le pancreatitis, ae faʻapea foʻi ma le cholecystitis ma isi faʻafitauli tutusa. O le tulaga autu mo lona faʻaaogaina o le faʻafefe muamua e aunoa ma ni mea manogi ma vevela vevela.

I le amataga o le faʻamagaloga o le maʻi faʻamaʻi pipisi, e mafai e tagata gasegase ona faʻaaogāina aano o le pipi mo le kukaina o salakeke, snack, sou sou ma faʻapea foi vavao.

E i ai se mea e aoga i fasilaau laau?

Ae paga lea, o le afaina o lenei oloa gaosi e sili atu nai lo le lelei. O le mea moni, o le aofaʻiga atoa o latou i ai o le maua mai o le iʻa: O le faʻataʻitaʻiina o le gaʻo meaʻai e tusa ma le tolu (faʻalagolago i le lelei o le tagata gaosia - mai le 25 i le 40%) e aofia ai iʻa laiti - surimi. O le mea lelei, o le surimi e faia mai i le fulu o ituaiga paʻepaʻe o iʻa o le sami - lanu moana lanu, hake, pollock, perch, cod, saithe, togafiti, galo, navaga, paʻu. O le taimi nei o loʻo faʻaaogaina e le aufaʻatau oloa iʻa sili ona taugofie, i nisi tulaga e le faʻapipiʻiina, ae o otaota. Ae le gata i le protein, o le ae le maua se mea aoga mai le surimi: o le a fafagaina pea aano o manu i taimi o gaioiga, o se taunuuga, e toetoe lava leai ni vitamini po o ni minerale o iai.

O Surimi e toetoe lava a leai sona lava tofo ma le manogi, o le mea lea, faatasi ai ma le isi gaosiga o laau papama, meaʻai ma lanu e masani ona faʻaofiina i totonu. Ma a faʻapea o loʻo faʻamalosi pea tagata gaosi oloa taʻutaʻua o ituaiga taugata o loʻo taumafai pea e faʻaaoga faʻaopoopoga o natura moni, ona faʻaaogaina ai lea e paga laʻititi kemikolosi. I le faaopoopo atu i mea manogi ma mea inu, ia faateleina le gaosi, faateleina le ola ola ma faaleleia isi meatotino a le au faatau, faaopoopo i fasi laau:

  • fuamoa paʻepaʻe
  • malo
  • suka
  • masima
  • fuālaʻau manogi
  • uila
  • faʻamautu
  • puipuiga
  • i taugofie taugofie, ua faʻaitiitia le 'au i luga o le masini, o loʻo maua ai le solatini soya.

E oʻo lava mo se tagata soifua maloloina, o le tele o le manaʻoga mo paʻu laau e afaina i le tele o aʻafiaga leaga - mai le nausea ma le muʻamuʻa i ni mea e afaina ai ma le faʻaalia o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O le a se mea e mafai ona matou fai atu e uiga i tagata gasegase i pancreatitis - o le vavao laau e matua faʻasaina i soʻo se ituaiga, soo se aofaiga ma i soo se vaega o le maʻi.

O le a le lamatiaga o le faʻaaogaina o laau papama mo pancreatitis:

  1. O meaʻai meaʻai e le afaina ai le mucous membranes o le digestive tract ma le pancreatic tissue, faʻamalosia ai le gaosia o gastric ma pancreatic, ma faasaga i tua o le mumū o loʻo iai, e mafai ona mafua ai le edema ma le pancreatic necrosis.
  2. Surimi e le aʻafia i togafitiga vevela, e naʻo le fufuluina, faʻasusu ma le malulu, o le mea lea, o le faʻamaʻi o le iniseti o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi pipisi e mafai ona aofia ai i le oloa maeʻa.

Squirrels17.5 g
Carbohydrates0.0 g
Fats2.0 g
Faʻafiafiaga kalori88.0 kcal i le 100 kalama

Fua o le taumafa mo le pancreatitis le tumau: -10.0

Iloiloina le fetaui lelei o le oloa mo mea taumafa i le taimi o le maʻi pancreatitis: -10.0

O faʻamanuiaga o le meaola faanatura


O le meaola moni o manu o se punavai taua o fualaʻau ma minerale. O le mea lea, o le oloa o loʻo i ai le tele o mea aoga aoga:

  1. O le aano o manu e tumu i palatini faigofie faigofie, faafetai lea e vave faamalieina ai le fiaai, toe faʻaleleia le malosi o le malosi, ma fesoasoani e fausia ai le musika.
  2. Faʻataunuʻu ai le iodine, faʻasaina le atinaʻeina o le iodine.
  3. Faʻaauau le puipuiga o le tino.
  4. Lagolagosua i le gaioiga o le lauroid oona.
  5. Faʻateleina tulaga maualuga o le hormonal.
  6. Faʻateleina le faʻafouina o le tino.
  7. Faʻamaʻaina faleoloa uʻamea, puipuia le atinaʻeina o le anemia.
  8. E fafagaina ai le retina, faʻaleleia le vaʻai.
  9. Faalelei le faatinoga o le faiʻai.
  10. Tuuina atu le fausaga masani ma le faagaoioia o siama.
  11. Faʻasoa le toto toto.
  12. Fesoasoani e faʻamalosia le tino o le ponaivi, faʻaleleia le tulaga o sooga.
  13. O loʻo i ai sona aʻafiaga faʻapitoa: faʻamamā le tino o toxins ma toxins, faʻavaveina ai le faʻaumatiaina o faʻamalolo saoloto.
  14. Faʻaitiitia le cholesterol.
  15. Faamalosia puipui puipui ma fatuga o fatu.
  16. Faʻaauau le resorption o pusa cholesterol i luga o puipui puipui.
  17. Faʻateleina le fatu ma le toto.
  18. E faʻatulagaina le faʻatinoga o le tino, faʻaleleia lagona, fesoasoani e aveesea lagona o le ita, popole, faateleina le popole.
  19. Faateleina le mafai, e taofia ai le faʻaitiitia o le libido.
  20. Faʻaleleia le lelei o le sperm.
  21. Faʻaleleia le paʻu o le paʻu ma le malosi.

O le gaʻo meaʻai e lelei ona uʻuina e le tino, faʻaleleia le faʻalaumalieina ma le metabolism. O le oloa e taua tele i meaʻai, e fesoasoani i le paʻu o le mamafa.


O le gaʻo meaʻai e masani ona aofia ai le vai ma le porotini. 100 kalama o oloa e aofia ai:

  • 79.02 kalama o le vai.
  • 18.06 kalama o le porotini.
  • 1.08 kalama o gaʻo.
  • 0.04 kalama o meaʻai gaʻo.

O le gaʻo meaʻai e mauoa i vitamini ma elemene:

  • Vitamin A, B, C, D, E, K.
  • calcium, magnesium, phosphorus, zinc, magnesium, seleni, potassium, iodine.

Faʻafiafiaga kalori

O le aano o anufe o se mea maualalo-kalori oloa. 100 kalama o aano o manufasi e na o le 73 kcal. E tutusa lelei le tele o meaʻai e gaosi i luga o le vavao e 96 kcal.

Ona o le saturation i mea aoga ma i le taimi lava e tasi o le maualalo o le kalori, o lenei meaai sili ona talafeagai mo tagata o loo tauivi ma nisi pauna.

O le a le mea e faʻapipiʻiina ai laau ma e aoga tele?


O le toʻatele o tagata e talitonu o loʻo iai ni fasi laau e fai mai i meaʻai, o le mea lea na latou maua ai le igoa tutusa. Peitai, o se faʻasalaga sese lea. O le oloa e maua mai i luga o le aano o aano o manu (manu o le eleele) o iʻa papaʻe paʻepaʻe:

  • Pollock.
  • Hake
  • Laumei.
  • Sea bass.
  • Sardines.
  • Faʻasolo mai le moa.

O laau aupito sili ona maualuga e faia mai i le pollock ma le hake meat. E tele taimi e mulumulu ai le fusi iʻa, ona gaoioi lea ma tuu i totonu o se centrifuge ina ia mafai ai ona aveese le tele o le vai. A uma ona gaugau i totonu o pusa ma tio.

E na o ni papa laau e faia i le maualuga maualuga o leimi e aoga, e pei ona latou:

  1. Faʻamumu i puluvaʻa, toe faʻaleleia faʻapitoa o le tino faʻatasi ma amino amino taua, omega-3 gaʻo gaʻo ma isi elemene aoga.
  2. Maualalo le cholesterol ma maua ai se faʻasalaga faʻasalalau.
  3. Faʻavave vave le fiaai, faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai, cardiovascular, popole ma faʻaogaina fua.

Mea afaina

Ae ui i lea, o le tele o laumei e aofia ai le tele o iʻa laiti. Ina ia faʻaitiitia le tau o le gaosiga, e masani ona latou faaopoopo i ai:

  • Soy.
  • Egg White
  • Stabilizers.
  • Meaʻai fua.
  • Faʻaleleia o le tofo.
  • Mea faʻamaʻi.
  • Faʻasaoina
  • Fualaʻau o fualaʻau.
  • Suamalie
  • Suga

O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le maualuga o le vaʻavaʻa e faʻatau tutusa ma le tau. I kopi taugata o le oloa, o iʻa laiti e faalua ona sili atu nai lo le tau aupito sili ona taugofie. Mo le mauaina o se oloa sili ona maualuga, e tatau ona e suʻeina se oloa lea e le itiiti ifo i le 35% le aofaiga o iʻa ma le protein e le itiiti ifo ma le 7%.

Faʻaiʻuga


Laʻau papaʻu e maualalo le lelei, faʻapea foʻi ma se oloa e maua mai i vailaʻau, e le o iai ni faʻamanuiaga ia i latou lava. E le gata i lea, e leaga ai le tino ma mafai ona mafua ai:

  1. Allergies (faʻafefete, sasa, mumu, fulafula, faigata ona manava).
  2. Manua o le gasegase (afaina, afaina, colic, tiga i le tumutumu pito i luga, le atoatoa o le sulu, faateleina o le gaosiga, gaioiga ma le vomiting).
  3. Faʻalogo ma faʻalogo i faafitauli.
  4. Faʻaleagaina o le tino popole.

I le taimi lava e tasi, o paʻu laau, ma le gaʻo o le aano o ia lava, o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le aʻafiaga.

O le tele o iʻa taumafa e afaina i vailaʻau gaosi oloa, o le 'ai e mafai ona mafua ai le galala po o le gaʻo tele.

Le aoga o le 'ai o le popo mo faʻafitauli ma le pancreas


O manu e masani ona lelei mo le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia manaoga, ma faʻamaonia le metabolism. Ae ui i lea, faʻatasi ai ma faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, o le faʻaaogaina o lenei oloa e gata.

E mafai ona 'ai le gaʻo meaʻai ma fasi laau i le pancreatitis, faʻalagolago i le fomu, ogaoga o le faʻamaʻi, le faʻaalia o le tagata maʻi.

I totonu o le mumū tele

E le faʻatagaina le 'ai o le meaʻai mo le pancreatitis. E mafua ona o mafuaʻaga nei:

FactorFaʻapitoa
O le oloa o loʻo aofia ai le tele o mea e faʻaosofia ai le gaosiga o le gastric and pancreatic juice, enzymes digestive.O nei gaioiga o le a faamanualia ai le lagona mumusu ma faʻatuai ai le taimi o le toe faʻaleleia.
Faʻasalalau le faʻasalalauga o histamineO tala faasolopito o tagata faufautua o allergies ma le mumū, faateleina le pisapisao o le pancreatic ma le tiga tele.
E i ai se mea faʻafefete ma faigataFaʻasoga o meaʻai o le pipi, faia o se fale tele, faʻamaʻaʻaina ai le paʻu o le tino.
Mei e aofia ai le tele o vailaʻau ma vailaau matautia.E aʻafia lenei mea i le le lelei o le sami taumafa ua tupu i ni mea e le talafeagai. O le faʻaaogaina o nei oloa e mafai ona faʻamalosia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O le a le mea e faʻaaogaina ai pusi

E tusa ma le tolu o vaega o le vavao e fai i iʻa laiti e taʻua o leimi. Afai o le tagata e gaosi oloa e mataala, e na te faia lava le moa mai ituaiga eseese o iʻa o le sami: pollock, perch, herring, hake, ma le makala.

E pei ona faʻaalia, o le faʻaitiitia o le tau o le gaosiga e faʻaaogaina ai iʻa e faʻapalaina i le tele o taimi nai lo fusi. E ui i lea, e oʻo lava mai i iʻa ao faia le laumei laau e tumau pea le itiiti ifo o mea taua, e masani ona fufuluina aano o manu, e leai lava ni minerale poʻo vitamini. O le tali i le fesili pe o le paʻu laau e mafai ona faʻaaogaina mo le pancreatitis o loʻo fautua mai ia lava.

O Surimi e leai sona lava uiga masani, manogi, ia faia ni laau e tatau ona faaopoopo i ai se aofaiga o mea manogi, oona. Afai o tagata gaosi oloa e masani ona taumafai e faʻaaoga le tele o mea faitino, o le a mafai e palemene laiti ona faʻaaogaina le faʻaogaina o fualaʻau.

Ina ia faʻaleleia le ola ola, isi uiga faʻatau oloa o le oloa, faʻaopoopo i fasi laau:

O lenei lisi e mafai ona faʻaopoopoga i le faʻamautuina, faʻasao, mafiafia ma solatini. Mo se tagata soifua maloloina, o sea ituaiga o faʻamafaʻailoga o le a mafua ai le atinaʻeina o faʻamalologa le lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, mafua ai le vevela tiga, gaioiga, faʻamaʻi o le tino, o le faʻaalia o maʻi faifai pea o le masini vai.

E mafai i le pancreatitis?

Afai tatou te talanoa e uiga i tagata gasegase i le pancreatitis, ona vavalalata ai lea o laau i latou, ma i soo se ituaiga, aofaiga ma e tusa lava pe o le a le tulaga o le faamai. O le lamatiaga o loʻo i totonu o le faʻaaogaina o meaʻai paleni o mea taumafa, lea e sili ona afaina ai i le mucous membranes o le gastrointestinal tract, tissus pancreatic.

O le tagata maʻi e tatau ona iloa o laau papaʻu e mafai ona faʻaosofia ai le gaosia o enzymes pancreatic, pe afai ua i ai se faagasologa masani poʻo se faʻalavelave tigaina, o le a faʻapupula le maʻi, o le a tupu aʻe le fula, ma o le a mafai ona tupu le pancreatic necrosis. Mo togafitiga, o le maliu o le tino o le tino o le tino o le tino o le uiga lea, o le mea e taʻua o le faanumeraina o le okeni.

Talu ai ona o le gaosiga o meafaiva o laau e le maua ai le vevela o le gaosiga o meafaitino, ae na o le centrifugation ma le malulu, o le tagata maʻi e mafai ona pisia i se faamai pipisi po o le tui.

Mo le selau kalama o le oloa e aofia ai le 17.5 g o le porotini, 2 g o le gaʻo, 0 g o le suka, o le kalori o le 88 calories.

E faʻapefea ona filifili ni paipai papa?

Afai ua ulufale mai le pancreatitis i le laasaga o le faamagaloga faifai pea, o loo i ai se naunautaiga le fiafia e fiafia i se numera itiiti o laau papama, e tatau ona e aoao pe faapefea ona filifili le oloa saʻo.

O laau lelei e masani lava papaʻe paʻepaʻe, laiga i le fausaga, pe a uma le faʻamaʻiina, latou te tausisia pea le masani lelei. O le oloa e le tatau ona avea o se paʻu poʻo se vai.

E le manaʻomia le faʻatauina o fasi laau paʻu i le mamafa, masani i lenei tulaga e faigata tele ona maua ni faʻamatalaga e uiga i le tuufaatasiga o le oloa ma le gaosi oloa, ma le faʻaogaina o gaioiga i le pancreas e taua tele.

Muamua e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoʻa:

  • afifiina
  • tuufaatasiga o oloa
  • aso maeʻa.

I luga o laina muamua o le lisi o mea e tatau ona faʻaaliina minced surimi, e tatau ona itiiti ifo i le 40%. Pe a amata le lisi o mea amata i le sola po o le maso, o le mauaina o laau e tatau ona lafoaia atoa. O le mea e sili ona lelei, e le tatau i le solatini soya i le oloa, o le maso masima ole sili atu i le 10%.

O tagata uma e iloa o laau papa i luga o le tasi itu o sina lanu piniki lea i le lanu, ma o nisi taimi e mumu mumu. E mafai ona vavao laau e faaaoga mo pancreatitis pe afai e le masani ai? O le tagata gasegase e tatau ona vave malamalama o le susulu atu o le lanu, o le tele foi lea o le faʻaaogaina o vailaʻau vailaʻau. O se oloa maualuga e afaina i meaai masani falanu carmine pe paprika (pepa mumu mumu).

E leai se mea e manaʻomia e fefaʻatauaʻi ai mo le tau maualalo, o le lelei o laʻau papama, e mafai ona maua i le meaʻai, e le mafai ona maua se tau maualalo.

O gasegase vave e mafua ai se mea faʻafefe malosi i le i ai o se predisposition i ai. I le tulaga o le gaioiga o le tino, o le i ai o le soya fomaʻi e afaina ai. Afai e afaina le tamaititi i faafitauli o le pancreatic, e le tatau ona aina ni fasi laau e tusa lava pe a maeʻa ona faʻasalalau, a faʻapea e lamatia ai faʻalavelave matautia ma faʻaleagaina ai le faʻamaʻi. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o papama laau faʻamalosi pe gasegase pancreatitis.

Mea aoga o iʻa

O uiga lelei o iʻa e pei o:

  1. O elemene gaʻo eletise eletise e maua ai le gaosiga o le gaosiga o le eletise ma le maualuga o le cholesterol.
  2. O i latou o se punavai taua o vitamini A, E ma D.
  3. O popo protein e mauʻoa i amino amino aoga.
  4. E aofia ai le tele o micro-elemene elemene (aemaise lava le tele o latou i meaola o le gataifale).

O le pancreatitis o se maʻi matuia ma le matautia o le mumū o le pancreatic. O lenei okeni e aʻafia i le faʻaogaina o fualaau oona ma le gasegase, tausia le tulaga talafeagai o hormones i le tino o le tagata.

E masani lava o lenei faʻamaʻi e faʻaosoina ai le faʻaaogaina o le ava malosi ma gallbladder maʻi. I lenei tulaga, faatasi ai ma le pancreatitis, e tatau ona tausisia se meaai malosi, ma i le vaega laititi o le faamai e masani lava ona mumusu e ai mo le 2-3 aso, ina ia le mamafa ai le paʻu. O le pancreatitis e gasegase ma e masani ai, o le mea lea e ono fesuisuiai ia fautuaga i luga o le tulaga o le maʻi.

Sisi anufe, fusi "aano o manu"

E le o se taimi ua leva na maua mai ai se mea uiga ese i luga o la matou fata - fusi salama. E faia uma mai le minimi minimi, o nisi taimi e mafai ai e le gaosi oloa ona faaopoopo ni meaʻai laiti. O mea e faʻaaogaina o eleele, fefiloi e maua ai se mea tutusa tutusa. I luga o le faʻavae o mea e faʻafefiloi ai, ua faia ai se oloa e tutusa lelei ma le tofo ile fasilaau laau.

O le iʻa e tuʻuina i totonu o se centrifuge, e tatau ai ona aveese le masusu sili atu, ona faʻasaʻo ai lea o aano o manu. O ia sausago ua faatauina atu i matafaga o supamaketi poo kuka i le fale.

Mo le kukaina, ave ni vaovao pipi, kulimi malo, fuamoa ate ma moa fuamoa. O maʻi e maua i le pancreatitis e tatau ona malamalama o se oloa faapena e matua masalosalo lava mo le tino. O le kalori o mea e tasi le selau kalama 88 calories, protein 17.5 g, gaʻo 2 g, carbohydrates 0 g.

E tusa ai ma se faʻatonuga tutusa, o le mea e taʻua o le papa o le paʻu, ua faia, e le o iai foi se faʻaaliga o le natura masani.

Pancreatitis Natural Crab

Afai o laʻau papaa o se taugofie taugofie o le gaʻo, o le mea moni o le aano o manu o se meaʻai tele, o se meaʻai taua e aofia ai le tele o meaʻai, vitamini ma minerale.

E le mafai e tagata uma ona gaosia le gaʻo meaʻai, ae o le tofo o le oloa e le mafai ona faʻafefiloi. Gourmets e mautinoa o le tofo e sili atu nai lobsters.

O le oloa e sili ona taua mo lima, e fautuaina e filifili alii, ona e tele a latou meaʻai. E iai foi aano o manu i totonu o latou manava.

O aano o laumei natura, e pei o isi iʻa o le sami, ua manatu o se vaega o se taumafa atoatoa, paleni. O le a avea ma puna o mea e manaʻomia mo le soifua maloloina:

  • polotini - 16 g
  • gaʻo - 3.6 g
  • carbohydrates - 0 g.

O le kalori i totonu o le 100 kalama o le oloa e 96.4 kalori. E mafai ona faʻaaogāina meaʻai mo le palapreatic pancreatitis, cholecystitis ma isi faʻafitauli tutusa. O le tulaga autu o le 'ai lea o aano o manufasi i totonu o le kulumu, e aunoa ma le faʻaaogaina o meaʻai manogi, sauga ma vaʻavave e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le tino vaivai, faʻaleagaina le ala o le maʻi.

Afai o le pancreatitis e masani ona i ai i se tulaga o le faamagaloga o le falemaʻi, o le a faatagaina oe e le fomaʻi e 'ai meaai a le pipi, e taofi ai mea aoga uma o iʻa fou, ma o le a sili atu ona lelei. O le oloa faʻalauiloa e talafeagai mo le faia o sala mafanafana, soupeti iʻa, meaʻai, sandwiches ma pusa. E mafai ona e faʻaogaina alofilima i le taimi o le kuka.

Fai mai tagata tomai faapitoa a le au failaʻau o le vavao fou ua tuufaatasia ma le pasili, fuamoa moa ma le gaʻo susu, faatagaina mo pancreatitis ma le maʻisuka. O le aano o manu e i ai sona uiga manaia ma le suamalie. E tatau ona faamanino atu e faaopoopo atu i uiga lelei o le tofo, o loʻo iai le tele o mea taua mo le soifua maloloina o le tagata: zinc, molybdenum, ma le vailaʻau PP.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o papama laau o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O a iʻa e mafai ona e 'ai ma pancreatitis?

Mo faafitauli i le pancreas, e taua tele le mulimuli i se taumafataga. O meaʻai talafeagai o le a mafai ai e oe ona maua se lagona lelei, faʻaleleia le 'aina o meaʻai ma aloese mai osofaʻiga o pancreatitis, e masani ona faʻatasi ma le tiga.

E tatau ona tuʻuese mea taumafa mai le taumafataga ma fai sina suiga i le fua o proteins o gaʻo ma gaʻo. E tatau ona faateleina le aofaʻi o le porotini.

E mafai ona maua lenei mea e ala i le 'ai o aano o manu, iʻa ma iʻa. O fua o le sami e tele i le polotini ma i le taimi lava e tasi e aofia ai le itiiti o le gaʻo.

O a ituaiga o iʻa e mafai ona ou 'ai?

Soo se, pe a kuka i se auala talafeagai, e kuka ma uu. O nei mea o le galo, squids, uʻu, musele, fulufulu, fusi.

E faapefea ona aoga? Maualuga i iodine, uʻamea, vitamini gaʻo. O nei mea e faʻateleina ai le puipuiga, maua ai ni mea e puipuia ai le ita, ma puipuia ai le atinaʻe o le anemia. O fua o le sami e masani ona faʻamaonia ai le cholesterol i le tino ma maua ai meatotino faʻasao - o lona uiga, latou te taofia le atinaʻeina o siama vaivai.

E mafai ona ou 'aina meaʻai mo pancreatitis? O le kuka o se puna lelei o polotini.ae latou te manaʻomia le kuka saʻo. O a latou aano o manu e i ai se fale e sili ona manaia, o le manava atonu e le faigofie ona eli. O le mea lea, o le galo ma le pancreatitis e tatau ona kuka seia maeʻa atoa. I le faʻavasegaina e le mafai ona fusi pe fry i batter.

E faigofie ona e kukaina le tele o ipu eseese: paluga o paluga pateta, zucchini ma kāloti i le moa, salati ma le moa ma le protein o fuamoa moa. Faʻamaʻaina i yogotū e maualalo le gaʻo e aunoa ma le suka e avea o se ipu sili ona lelei.

Squids e lauiloa foi.mauʻoa i le protein faigofie faigofie digestible. O lapisi anufe faʻamamaina o loʻo kuka i totonu o sina sua suamalie mo ni nai minute, tipi i totonu o mama ma faʻalanuina i le kulimi kulimi maualalo.

E mafai ona faaopoopo fulufulu ma salu i fualaʻau fualaʻau. O fiva o loʻo iai i totonu o fualaau 'aina e faʻamalosia ai le manaʻoga, ma le polotini e maua ai le lagona o le nofo fiafia.

Octopus e aofia ai foi le tele o polotini, lea e faigofie ona faia e le tino. Latou te maua le seleni, zinc, phosphorus ma le kopa. O se punavai lelei o le gaʻo gaʻo.

Taua! O iʻa uma e tatau ona maualuga. Le manogi manogi, lanu uliuli, lanu samasama po o le lauulu e manatu e le taliaina. Aʻo leʻi kukaina, fufulu mama i le vai inu.

I le pancreatitis e le masani ai


Pipi ma pancreatitis pe a maeʻa ona maua le faamagaloga, faʻapea foʻi ma le pancreatitis e le masani ai i fafo atu o laasaga o le vevela, e mafai ona faʻaaoga i nisi taimi i ni mea laiti. Ae ui i lea, e mafai ona e 'ai na o le kuka ma sili atu le faiga o le gaosiga.

O aano manu i le laasaga o le faʻamagaloga, faʻapea foi ma le pancreatitis masani, e aoga ona o itu nei:

  1. O le aano o le suka e maualalo le kalori, ma i le taimi lava lea e tumu i palatini, vitamini ma elemene.
  2. Faʻamaʻosaʻo le gaosiga o le enzymatic o le pancreas.
  3. Faʻaleleia le toe faʻaleleia o le tino o le paʻau o le parenchymal.
  4. Faʻaauau le puipuiga o le tino, fesoasoani e toe faʻafoʻi paleni ole microflora aoga.
  5. Puipuia siama mai le faʻaumatiaga.
  6. Siitia se metabolism.

O lea ituaiga oloa e sili ona aoga mo tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi, e pei o le gaʻo meaʻai e faʻaolaina ai le gaosia o enzymes digestive.

E le fautuaina e 'ai ni fasi laau vavave e oʻo lava i le tulaga o le faʻamagaloga, faʻapea foʻi ma le masaniga o le maʻi i fafo atu o laasaga o le faʻavavevave. E aofia ai le tele o le masima, mea e faʻaleleia ai meaʻai, o le mafiafia ma le faʻamalosi, lea o le a aʻafia ai le soifua maloloina ma le faʻatinoga o le pancreas.

O a meaai e le mafai ona 'aina?

Mo faʻamaʻi o le pancreas, ua fautuaina e aloese mai soʻo se oloa e leʻi maeʻa. O ia ituaiga oloa e aofia ai laʻau papaa e lauiloa i le au faatau.

O loʻo i ai ni pupu paʻu mo pancreatitis e matua le manaʻomia. O le mataupu o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le oloa: o loʻo i ai ni lanu o meaai, faʻasao, mafiafia, suka ma masima.

E le gata i lea, o le gaʻo o le aano o ia lava e le o iai i ni paʻu papa. Ua suia i ni fasi meaʻai mai ituaiga paʻepaʻe o le sami. E tele taimi e le lelei ai lenei mea.

Faʻalogo! E faʻasaina le 'aiina o le kuka, kukaina pe ulaulaina o le sami. Mo le teuina ma le teu, vineka ma le tele o masima e faʻaaoga. O le pancreas o le a galue malosi e faʻailoa ia ituaiga meaai. O lenei mea o le a faʻaosofia ai se faʻamalolo malosi o enzymes ma se osofaiga fou o pancreatitis.

E faapena foi e tatau ona e aloese mai le 'aina o falala ma sushi i iʻa. O nei ipu e 'aina i le soya soya ma le totino, lea o le a faʻaleagaina ai le mea e gaosia. E le fautuaina e 'aina iʻa ma iʻa i le aso e tasi. E tasi le mea e tatau ona sili atu.

E le fautuaina le 'ai o le sami i le taimi o le toe faʻaleleia o le soifuaga talu mai le pancreatitis. E faʻafeiloaʻiina i totonu o le taumafataga pe a faʻatū le maʻi o le maʻi.

Taua! O fua uma o le sami ua manatu o le allergenic. Faatasi ai ma le le talitonu o le tagata lava ia, o le a lafoaia. O aʻafiaga o se allergy o le paʻu o le paʻu, faaletonu o le ogaumu, maʻi tiga ma vaivaiga lautele, ma le gaioiga. A maeʻa le vomiting, faʻafuaseʻi ona amata le toomaga.

Ina ia filifili mulimuli i meaʻai o le sami, tusa lava pe mafai ona faʻaumatia pe leai foi, e tatau ona e matauina le tali a lou tino. A uma ona 'ai, e le tatau ona i ai se lagona o le vaivai i totonu o le manava, tiga i le itu tauagavale o le hychochorium, susulu i le tua, leu ma vomiting - o faailoga ia o le amataga o pancreatitis poʻo le cholecystitis.

Fautuaga! Mo tagata gasegase o le pancreatitis e masani ai, e faaopoopo i le taumafataga, e taua le faia soo o suʻega e se fomaʻi ma ave ana vailaau faatonuina.

O le a le ituaiga o iʻa ma iʻa e mafai ona ou 'ai ma pancreatitis

O loʻo i ai le tele o laʻau o le sami, ae le mafai uma ona faʻafeiloaia i totonu o le taumafataga mo faʻamaʻi pipisi.

O se matafaioi tāua e faia e fualaʻau. E mafai ona faʻafefeteina, tao tao, fuʻu pe fufulu ipu.

E faasaina le 'ai i meaʻai falai, ulaula, salima, mago.

O iʻa i le lisi autu o se tagata maʻi i pancreatitis e tatau ona i ai, ae o loʻo i ai ni tulafono patino mo lona faʻaaoga. O le a le ituaiga iʻa e mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis, ma e le o le - o se mataupu taua tele lea e faalagolago i ai le manuia o se tagata maʻi.

O iʻa e tatau ona faʻaaogaina i fua laʻau pe maualalo le gaʻo. O se mea sese le manatu o ituaiga gaʻo o le a le afaina ai le pancreatitis, aua e aofia ai gaʻo susu, lea e fesoasoani e maualalo le cholesterol ma le tele o gaʻo le lelei. O nei mea uma e lelei, ae na o se tino ola maloloina, ma o se avega tele e faia mo se mamanu maʻi.

O le mea moni, o le malepelepe o gaʻo e mafua mai i le fesoasoani a le pancreatic enzyme lipase, ma ao faagasolo le vaitaimi o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, o lona gaosiga e matua faʻamalosi lava.

I le vaitau o le faʻavavevaveina, o meaʻai gaʻo e matua faʻasaina, ma i le vaitaimi o le faʻamagaloga o se faʻamaʻi faʻavaivai e le fautuaina. E aofia ai le gaʻo o mea taumafa i lana taumafataga, o le tagata maʻi e ono lamatia ai lona maʻi. O lenei mea o le a faʻaalia i le faʻaalia o tiga matuitui i totonu o le manava, vomiting and digestive upset.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e naʻo le tagata gasegase e mafai ona 'ai iʻa faatasi ma se gaʻo oona e le silia ma le 8%.

O iʻa e maualalo le gaʻo e vaevaeina (ole sili atu nai lo le 4% gaʻo) ma ituaiga gaʻo (e sili atu i le 8% gaʻo).

O le pasene o le gaʻo e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le matua ma le taimi o le tausaga o fagogota, e pei o le autumn ma le taumalulu e sili atu ona gaʻo.

Toto ma le laumei laau

E mafai ona ou 'aina le meaʻai mo pancreatitis? O le masima e i ai sona aʻafiaga i le toto o le mumū, e tusa lava pe laiti, ma e tele lava mea e manaʻomia mo le vevela o le togafiti. E le gata i lea, o lenei iʻa e aofia ai ituaiga meaʻai. O le pancreatitis otaota e tatau ona vavae ese mai le taumafataga, tusa lava po o le a le tulaga o le maʻi.

O fasilaʻau papaʻi o se oloa e sili ona fiafia i ai le toʻatele, ae leai se meaʻai i le vavao i la latou fatuga. Latou te aofia ai otaota miti, lea e tumu i meaʻai ma lanu. Ma e sili atu le leaga nai lo le lelei mai lenei oloa, aemaise lava mo se tagata maʻi. O le mea lea, e faʻasaina ai le pipisi faʻamalosi i pancreatitis e tusa lava po o le a le tikeri ma le ituaiga o le maʻi.

Squid

O le faʻasolosolo i la latou tuufaatasiga e faigofie lava ona mafai ona faʻaaogaina puluvaʻa ma sina tino gaʻo. Ae i le taimi o le gasegase o le maʻi, e le mafai ona faʻaumatia. Ma mea uma ona latou te faʻaleleia le gaosiga o enzymes pancreatic ma e fesoʻotaʻi ma oloa e mafai ona afaina ai allergies.

A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga, ua faatagaina le squids e faʻaofiina i totonu o le taumafataga. O lenei iʻa taumafa e sili ona aoga mo tagata gasegase oe ua faʻaititia le faʻamatalaga faalilolilo o le pancreas. O loʻo i ai ni kuka mo le kukaina o le oloa i le gaosi, tao ma le kuka. E mafai ona e faʻasese lau laulau taumafa ma se salamata o le sami, lea e aofia ai musika, scallops, squid ma seaweed.

E mafai ona faʻafeiloaʻi i le taumafataga faʻasalaga i le pancreatitis, ae e tatau ona taulai atu i le tulaga o le maʻi.

Sushi, taʻavale ma fagogota

Sushi i le pancreatitis e mafai ona eseese le lisi. Latou te aofia ai iʻa fou, araisa, iʻa, suamalie ma vaitau eseese. E ese le suiga mai sushi i le auala e kuka ai. O fua uma o taumafa, sei vagana ai vevela vevela ma saula. Afai e te kukaina i latou mai iʻa fou o ituaiga e maualalo le gaʻo, e pei o tuna poo polole, aua nei faʻaogaina ni saula ma mea manogi, ona mafai lea e le ipu lenei ona faʻafefiloi le laulauʻai, ae le o le taimi o le maʻi. O le mea lea e le tatau ai ona teena le sushi ma taʻavale.

E tele meaʻai taumafa, ae o iʻa e faʻaleleia ai iʻa e lelei tele mo taumafa i taimi o faʻamaʻi pipisi. O meaʻai mai iʻa maualalo e mafai ona fetuunai mo se taumafataga maloloina. O iʻa pancakes ma pancreatitis e mafai ona faaopoopo i le taumafataga, pe a latou ausia mea uma e manaʻomia ile taumafataga. O lenei ipu e faia mai i iʻa o loʻo i luga o le eleele, o loʻo i ai se mea faʻapitoa ma sina kalori.

I le cholecystitis

I le gasegase o le faʻamaʻi, e matua faasaina lava le 'ai o le aano o manu, aua e faʻaolaina ai le gaosiga o le talo. E le gata i lea, o le lamatiaga o le atinaʻeina o allergies e aʻafia ai le talaaga o le faʻaogaina o le inflammatory ma le faʻaitiitia o le puipuiga.

I le laasaga o le faʻamagaloga, faʻapea foi i le masaniga masani o le maʻi i fafo atu o laasaga o le vevela, e mafai ona e taumafai e aofia ai sina vaega o meaʻai o le popo i le meaʻai.

I le faagasologa o le toe faʻaleleia, o lenei oloa o le a fesoasoani e faʻasalalau le gaosiga o le talo. E le gata i lea, aano o manu:

  • ei ai lona malosi malosi faʻatoʻilalo,
  • maualalo le cholesterol, lea e aoga mo le toe manuia atoatoa mai le cholecystitis,
  • E i ai le tele o calories ma i le taimi lava lea e faʻamalosia ai fualaʻau ma elemene elemene e manaʻomia e le tino, aemaise lava i le talaaga o meaai paleni (faatasi ai ma le cholecystitis, e matua faasaina ona 'ai meaʻai gaʻo).

E le tatau ona 'ai le pupuʻu i le cholecystitis e oʻo lava i le taimi o le faʻamagaloga. O sea ituaiga oloa e aofia ai le tele o le iʻa ma e tele naua i vailaʻau matautia. E mafai ona e suʻeina se numera tele o fasi laau pe afai e faia moni mai le surimi, e le itiiti ifo i le 80%.

O tulafono mo le faʻaofiina o le laumei i aʻai


E mafai ona faʻafeiloaʻi le gaʻo i le mea taumafa i le na o le tolu masina talu ona amata le osofaʻiga o pancreatitis, ma e leʻi muamua atu i le tolu masina talu ona amata le faʻamagaloina, sei vagana ai e leai se faailoga o le mumu o le pancreatic.

Ina ia aua nei afaina ai le tino, pe a faailoa atu le oloa i totonu o le meaai, e tatau ona mulimulitai tulafono nei:

  1. Taumafa aano o aano o manufasi i totonu o foliga afifi (e aunoa ma masima ma mea manogi).
  2. Amata le faʻaaogaina o le oloa ma se mea itiiti. E faasolosolo lava, o lona aofaiga e mafai ona maua i le 50-100 kene i le aso.
  3. Aua le 'ai i luga o se manava leai.
  4. Faailoa atu le meaʻai e ese ai oe, ese mai isi ipu fou.

E faʻasaina le faʻaaogaina o falai, meaʻai o le pipi, ma le maualuga o laʻau papa mo faʻamaʻi o le pancreas.

I le aso o le faʻaaogaina o le oloa e le tatau ona 'ai ai meaʻai e faaosofia ai le gaioiga o le pancreas ma maua ai se faʻalauteleina o le aʻafiaga.

I le mea e tupu pe a uma ona 'aina sea taumafataga, o le tiga i le tumutumu pito i luga, o le aisa, colic, flatulence, bloating e amata ona tupu - e tatau ona e taofi le aina o le pipi. O le isi taimi, e mafai ona e taumafai e faʻalauiloa se meaʻai i totonu o le taumafataga e leʻi muamua atu nai lo le masina mulimuli ane.

Meaʻai vela

O faʻamaʻaloga faʻamaʻavaleina o loʻo faʻapipiʻi i vai inu mo le tusa ma le 3-4 minute. O manuʻa lapopoʻa e tatau ona kuka sina umi.

Mo le tofo, e mafai ona e tuʻuina ni nai togi, se laʻau fagota ma se pine o le masima i totonu o le susu. O mea manogi ma mea manogi i pancreatitis e faʻasaina.

Tuʻu laau

E masani lava e le fautuaina e faʻaoga faleoloa papa mo le pancreatitis, tusa lava po o le a le foliga ma le malosi o le maʻi. E mafua ona o lo latou uiga lelei e le mautonu ma e le mafai ona fuafua tonu pe o le a moni le mea na fai. O le mea lea, e sili ona lelei le faia i le fale.

  • hake poʻo isi iʻa fusi - 200 kalama,
  • kulimi o meaʻai gaʻo - 30 ml.,
  • fuamoa moa fua - 1 pc.,
  • se pine o le masima.

O le fusi iʻa e tipiina i ni vaega laiti, sasaa ma le kulimi ma nutimomoia i se pulu toto i se puree masini puree. Ma le isi, o le polotini e faalavelaveina i le sasaina o tumutumu malolosi ma masima.

Aano o le eleele o le a lafoina i luga o le tele o laina o le pipiʻi ata, ua faia se sola, ua nonoa le pito ma tao i le vai inu mo le tusa ma le 10 minute.

O le "kuka" e mama e mafai ona tipi ma faʻaopopo i salati pe 'ai foi ia oe.

Fautuaga mo le filifilia o le lelei o le sami

E taua le mafai ona filifili le meaʻai saʻo i le vavao:

  • O manu iti laititi e tatau ona sili atu ona lelei, pei o le aano o tagata taʻitoʻatasi e mamafa ma malulu.
  • O tane e sili atu aano o aano o manufasi: e siaki ai le tino maliu, e tatau ona e fuli i le tua - i totonu o le manava o le manava tele ma lautele.
  • E le tatau ona e faʻatau mai aano oisa, lea e tele ai aisa ma kiona. O nei faʻailoga e faʻaalia ai le toe faʻamaʻiina, lea o le a aveesea uma ai ana meatotino aoga.
  • O le aano o manu o se natura natura e manaia manaia. Rotten fou manogi manogi o se faailoga lea o se mea le lelei, o se mea e misi.

Teu oloa e saunia ai meaʻai i le pusaaisa e le sili atu i le tolu aso.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

E mafai ona 'ai le pulu fou ma le pancreatitis ma le cholecystitis

Talu ai ona o le satu o meaola faʻasaina ma le fiber i le pancreatitis, o le faʻaaogaina o lenei oloa e matua faʻapulaaina

O fualaau faisua e mafai ona 'aina faʻatasi ma le pancreatic pancreas

O fualaau faisua e tele mea aoga aoga mo le ola o le tino. Ae ui i lea, i le mumu o le pancreatic, o la latou filifiliga ma sauniuniga e tatau ona sili atu ona mataala.

E faapefea e le moli ona afaina le pancreas ma le pancreatitis ma le cholecystitis?

O le pancreas i le toe faʻaleleia o mea e manaomia ai vitamini ma minerale ma o aluga e mafai ona tuʻuina atu i le tino se mea e maua ai mea manaʻomia

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le 'ai o papaya paʻu i pancreatitis

Faʻafetai i ona mea aoga, o le fua e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le pancreas ma faʻaitiitia ai le faʻalavelave o le toe faʻafoʻi o le faʻamaʻi o pancreatitis

Tuua Lau Faamatalaga