Insulin Insuman Rapid GT - faatonuga mo le faʻaaogaina

O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka, ituaiga 2 o le maʻisuka: o le tulaga o le tetee atu i vailaau oona o le hypoglycemic, o le tetee i vaega o vailaau oona (hypoglycemic drugs)

o le maʻisukacidosis o le maʻisuka, ketoacidotic ma le hyperosmola coma, o le maʻisuka na tupu i le taimi o le maitaga (pe afai e le aoga le togafitiga o meaʻai),

mo le faʻaauau ona faʻaaogaina i tagata mamaʻie maua i le maʻisuka i faʻamaʻi pipisi e faʻatasi ma le maualuga maualuga o le fiva, faʻatasi ai ma taotoga o gasegase, manua, fanau pepe, maʻi o le tino, ao le i suia i togafitiga ma sauniuniga umi ole inisalini.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

O le fualaau ma le auala o le puleaina o fualaau faasaina ua fuafuaina taitoatasi i tulaga taitasi i luga o le faavae o le kulukose i totonu o le toto aʻo leʻi 'ai ma le 1-2 itula i le maeʻa o taumafataga, e faapena foi ona faalagolago i le tikeri o le glucosuria ma uiga o le ala o le maʻi.

O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i / c, i / m, in / in, 15-30 minute aʻo leʻi 'ai. O le auala taatele o le pulega o le sc. Faʻatasi ma le ketoacidosis o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, i le taimi o le taotoga o le maʻi - in / in ma / m.

Faatasi ai ma le monotherapy, o le tele o le pulega e masani ona taʻi 3 taimi i le aso (pe afai e manaʻomia, e oo atu i le 5-6 taimi i le aso), o le initaneti e suia i taimi uma e aloese mai ai i le atinaʻe o le lipodystrophy (atrophy poo le hypertrophy o gaʻo gaʻo).

O le fua faatatau masani o le fualaau faasaina o le 30-40 iunite, i tamaiti - 8 iunite, ona i le averesi o aso taitasi - 0.5-1 iunite / kg poʻo 30-40 vaega 1-3 taimi ile aso, pe a manaʻomia - 5-6 taimi i le aso. I le fua o aso taitasi e sili atu i le 0.6 U / kg, e tatau ona faia le inisalini i le 2 pe sili atu injections i vaega eseese o le tino.

E mafai ona tuʻu faʻatasi ma insulin.

O le fofo o le fualaau oona e aoina mai le vial e ala i le tosoina i se atigipusa o le tuilala le mama, o se tapuni paʻu, tapunia pe a uma ona aveese le pusa alumini i le ethanol.

Faʻataʻitaʻiga

Lapataiga puupuu ile inisalini sauniuniga. O le faʻaaogaina ma se masini faapitoa i luga ole membrane o sela, e fai ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. I le faateleina o le faʻaopoopoga o le CAMP (i gaʻo gaʻo ma ate o le ate) poʻo le tuusao saʻo i totonu o le masini (maso), o le inisalini receptor complex stimulates processes intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, ma isi). O le faaitiitia o le mamafa o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana felauaiga i le intracellular, o le faateleina o le inu ma le ave o le masini, o le faatupuina o le lipogenesis, glycogenogenesis, synthesis synthesis, o le faaitiitia o le fua o le gaososa gaosia (ate faaitiitia o le glycogen), ma isi.

A maeʻa le tui, o le aafiaga e tupu i totonu o le 20-30 minute, e oʻo i le maualuga pe a uma le 1-3 itula ma tumau, fuafua i le fualaau, 5-8 itula. O le umi o le vailaau e faalagolago i le fualaau, metotia, nofoaga o le pulega ma e taua tele uiga .

Faʻaiʻuga

Tali atu i le vaega o le fualaau faasaina (urticaria, angioedema - fiva, le lava o le manava, faaitiitia le toto),

O le tino o le paʻu o le paʻu o le paʻu o le tino, o le pala, o le paʻu o le paʻu, o le vevela tele, o le vevela, o le paʻu, o le atuatuvale, o le fiaai, o le atuatuvale, o le popole, o le paʻu, o le atuatuvale, o le le fiafia, faʻaaliga), vailaʻau hypoglycemic,

hyperglycemia ma le faamaʻi o le maʻisuka (i lalo ifo o doses, faʻafefe o injections, le lelei o mea taumafa, faasaga i tua o fiva ma faʻamaʻi pipisi): moe, fiainu, faʻaitiitia le fiaʻai, faʻanofo mata),

le mautonu le mafaufau (e oʻo i le atinaʻeina o le muamua ma le coma),

faʻaletonu le vaaia o le tino (masani lava i le amataga o togafitiga),

faʻasolosolo faʻamaʻi faʻamaʻi ma le inisalini o le tagata, o se faʻaopoopoga o le faʻatoʻaga o faʻamaʻi-inisalini, ma mulimuli ane i le faateleina o le glycemia,

hypremia, tigā ma le lipodystrophy (atrophy poʻo le maualuga o gaʻo gaʻo) i le nofoaga o tui.

I le amataga o togafitiga ma le fualaau faasaina - edema ma le le taliaina (e le tumau ma mou ese atu ma togafitiga faaauau).

Faʻasalaga. Faailoga: hypoglycemia (vaivaiga, afu malulu, pallo o le paʻu, paʻu, fefe, popolevale, fiaai, paʻu i lalo lima, vae, laugutu, laulaufaiva, ulu tiga), hypoglycemic coma, faʻavevesi.

Togafitiga: e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaogaina le hypoglycemia māmā e ala i le gaosia o suka poʻo ni meaʻai e maua i le gaʻolaʻo māmā.

O mea faʻapitoa, i / m poʻo le iv faʻaaogaina le glucagon poʻo le iv hypertonic dextrose solution. Faatasi ai ma le atinaʻeina o se vailaʻau hypoglycemic, o le 20-40 ml (oʻo atu i le 100ml) o le 40% lextrose vaifofo ua tui i iv i totonu o le vaitafe seʻia oʻo mai le maʻi mai se gaʻo.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi ave le vailaʻau mai le fagu, e tatau ona siaki le manino o le fofo. A oʻo mai tino mai fafo, faʻafefe poʻo le vaʻaia o se mea i luga o le ipu vai, e le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau.

O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela. O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona fetuunaʻi i mataupu o faʻamaʻi pipisi, i le tulaga o le faʻaleagaina o le thyroid gland, faʻatoʻaina o Addison, hypopituitarism, le faʻasolosolo ma le maʻisuka i tagata e silia ma le 65 tausaga.

O mafuaʻaga o le hypoglycemia e mafai ona: faʻasolosolo togafitiga, faʻaaogaina o fualaau faasaina, faʻailoga o meaai, vomiting, manava, vevesi faaletino, faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo insulin (faʻamaʻi faʻamaʻi o fatugaʻo ma le ate, faʻapea foi ma le faʻaogaina o le cortex, pituitary poʻo le thyroid gland), suiga o le nofoaga tui (mo se faʻataʻitaʻiga, paʻu i le manava, tauau, ogavae), faʻapea foi fegalegaleaiga ma isi vailaʻau. E mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a fesiitai se tagata maʻi mai le inisalini manu i le inisalini o le tagata.

O le fesiitaiga o le tagata gasegase i le inisalini o le tagata e tatau lava ona faʻamaonia ma togafitia i le mafaufau ma lalo ifo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le uiga o le atiaeina o le hypoglycemia e mafai ona faaleagaina ai le gafatia o tagata gasegase e auai malosi i feoaiga, faapea foi ma le tausiga o masini ma masini.

O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona taofi le itiiti o le hypoglycemia e latou te maua e ala i le 'ai o suka poʻo meaʻai e maualuga i le gaʻo (ole fautuaina ole taimi ole lua 20 g suka ma oe). E tusa ai ma le faʻaaogaina o le hypoglycemia, e tatau ona logoina le fomaʻi e filifili i le manaʻomia mo le faʻasaʻoina o togafitiga.

I le togafitiga o le inisalini pupuu i mataupu vavalalata, o se faaitiitia po o le faateleina i le maualuga o le tino (lipodystrophy) i le vaega o inisiua e mafai. O nei mea iloga e matua aloese mai i le suia faifaipea o le nofoaga o tui. I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona amanaia se faʻaitiitia (I le tolu) poʻo se faʻaopoopoga (II-III i le tolu masina) o manaoga o inisalini. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini. I le taimi o le lactation, o le siakiina o aso taitasi e manaʻomia mo le tele o masina (sei vagana ua manaʻomia le inisalini).

Tagata mamaʻi e maua le silia i le 100 IU o le inisalini i le aso, pe a suia le fualaau e manaʻomia ai le falemaʻi.

Fegalegaleaiga

Faʻataʻitaʻiga e feteʻenaʻi ma vailaʻau o isi fualaau.

O le aafiaga hypoglycemic o le fualaau faasaina ua faaleleia atili e le sulfonamides (e aofia ai vailaʻau o le hypoglycemic, sulfonamides), inhibitors MAO (e aofia ai furazolidone, procarbizine, selegiline), o le carbonic anhydrase inhibitors, inhibitors ACE, NSAIDs (including salicylates) fomaʻi (including stanozolol, oxandrolone, methandrostenolone), androgens, bromocriptine, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, theophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, Li + tapenapenaga, pyridoxine, quinidine, quinine, chloroquinoline.

O le faʻaaogaina o le fualaau oona, le somatropin, corticosteroids, fomaʻi, o le estrogens, thiazide ma le loopedtics, le BMKK, hormones thyroid, heparin, sulfinpyrazone, sympathomimetics, danazole, tricyclic antidepressants, clonidinotin, calconidine, moronidine, calconidine, calconidine, anonidine, moronidine, calconidine, niconidin , epinephrine, H1-histamine receptor blockers.

Beta-adrenergic blocking agents, reserpine, octorotide, pentamidine e mafai ona faʻaleleia ma faʻavaivaia ai le faʻaaogaina o le fualaau oona.

Fesili, tali, iloiloga o fualaau faasaina Insuman Rapid GT


O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu e faʻamoemoe mo fomaʻi ma fomai tipitipi. O faʻamatalaga sili ona saʻo e uiga i le vailaau oona o loʻo i totonu o faatonuga o loʻo tuʻuina i le afifiina e le gaosiga. E leai se faʻamatalaga tuʻuina i luga o lenei poʻo soʻo se isi lava itulau o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona avea ma sui o se suʻega a le tagata lava ia i se tagata tomai faapitoa.

Faʻaaliga faʻamatalaga

  • O le insulin 3,571 mg (100 IU 100% o le homone solu).
  • Metacresol (e oo i le 2.7 mg).
  • Glycerol (pe tusa ma le 84% = 18.824 mg).
  • Suavai mo tui.
  • Sodium dihydrogen phosphate dihydrate (tusa ma le 2.1 mg).

Faʻasalaga faʻapitoa Rapid GT o se vai le lanu o le manino aʻiaʻi. E aʻafia i le vaega o vailaau faʻamalolo oona. O le susulu e le maua ai le suavai e oo lava i le umi o le teuina.

Sauniuniga - analogues

  • Inisalini faalagolago i le maʻisuka
  • Coma o le aano o le maʻisuka ma le ketoacidosis,
  • I le gasologa o gaioiga ma le maeʻa o taotoga mo le maʻisuka ina ia mafai ai ona faʻaleleia atili le metabolism.
  • Siaki le fualaau mo le manino ma ia mautinoa e fetaui ma le vevela vevela,
  • Aveese le pusa paʻu paʻu, o loʻo faʻamaonia ai e leʻi tatalaina le fagu,
  • Ae e te leʻi aoina mai le inisalini, kiliki i luga o le fagu ma susu i se aofaiga o le ea e tutusa ma le fualaau,
  • Ona manaʻomia lea ona e ulu atu i le suauu i totonu o le fagu, ae le o totonu o le vailaau lava ia, liliu le suauu agai i lalo, ma le pusa o loʻo i ai le fualaau faasaina, maua le tau manaʻomia,
  • Ae e te leʻi amataina le inisiua, e tatau ona e faʻaumatia faʻamatalaga i le suauu,
  • Ma, i le nofoaga o le inisiua i luma, e gaugau le paʻu ma, i le faʻaofiina o se nila i lalo o le paʻu, latou te tuʻuina malie le fualaau faasaina,
  • A maeʻa lena mea, latou te ave foʻi le nila ma alu lemu i luga o le paʻu ma le sipuni o le cotton, faʻapipiʻi le fulufulu mamoe mo sina taimi,
  • Ina ia aloese mai le fenumiai, tusi i luga o le fagu le numera ma le aso o le faʻamaʻiina o le inisalini muamua,
  • A uma ona tatala le fagu, e tatau ona teu i se vevela e le silia ma le 25 tikeri i se nofoaga pogisa. E mafai ona teuina mo se masina,
  • O le faʻasolosolo vave o le HT atonu o se vaifofo i le syringe ua faʻaaogaina a le Solostar. O se mea gaogao pe a uma le tui, e le faʻafefe i se isi tagata. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faitau le faʻamatalaga o faʻamatalaga faʻamatalaga.

O le tau o le Insuman Rapid GT e mafai ona eseese e faalagolago i le itulagi. I le averesi, e mai le 1,400 i le 1,600 rubles i le pusa. O le mea moni, e le o se tau maualalo tele, ona e faamalosia tagata e "nofo" i luga o le inisalini i taimi uma.

Tali mo tui.

O le insuman e gaosia e le gaosi oloa i le 5 ml o ipu, 3ml cartridges ma peni tui. I falemaʻi a Rusia, e sili atu le faigofie ona faʻatau se vailaau faʻasaina o loʻo tuʻuina i penisini syringe SoloStar. E aofia ai le 3 ml o le inisalini ma e le mafai ona faʻaaoga pe a maeʻa le vailaʻau.

Auala e ulufale ai Insuman:

  1. Ina ia faʻaitiitia le tiga o le iniseti ma faʻaitiitia le lamatiaga o le lipodystrophy, o le vailaʻau i le syringe pen e tatau ona i totonu o le vevela vevela.
  2. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e siakiina ma le faʻaeteete le kalama mo faʻaaliga o le faʻaleagaina. Ma o le tagata maʻi e le faʻafememeaʻi ituaiga o inisalini, o peni tui e faailogaina i mama lanu e fetaui ma le lanu o faʻamaumauga i luga o le afifi. Insuman Bazal GT - lanumeamata, Rapid GT - lanu samasama.
  3. O le insuman Bazal o loo taavale solo i le va o alofilima ile taimi e faʻafefiloi ai.
  4. E manaʻomia se nila fou mo tui taʻitasi. Faʻaaoga faʻaleagaina le tino o le tino. Soʻo se ālaʻau lautele e pei o le penisini a le SoloStar: MicroFine, Insupen, NovoFine ma isi. O le umi o le nila e filifilia e faalagolago i le mafiafia o le gaʻo gaʻo.
  5. O le peni tui ua mafai ai e oe ona toto mai le 1 i le 80 iunite. Faʻamama, saʻo saʻo tali - 1 le iunite. I tamaiti ma tagata gasegase i meaai maualalo ole gaʻo, o le manaʻomia mo se hormone e mafai ona laʻititi tele, latou te manaʻomia le maualuga maualuga i le faʻatulagaina o fualaau. SoloStar e le talafeagai mo ia tulaga.
  6. O le faʻasolosolo i luga o le manava, o le a tuia i totonu o le manava, Insuman Bazal - i ogavae poʻo totoa.
  7. A maeʻa le folasia o le vaifofo, ona tuʻu lea o le nila i le tino mo le isi 10 sekone ina ia le amata ona oso le fualaau faasaina.
  8. A maeʻa ona faʻaaoga uma, ona ave lea o le nila. O le inisalini e fefe i le susulu o le la, o lea e tatau ai ona e tapunia vave le kesi ma se pulou.

Talosaga o talosaga

E taua le taua o le tui e fesootaʻi ma le tele o uiga o le tagata maʻi.

O le fomaʻi i le tagata lava ia na te faia se taimi atofaina e faʻaaogaina ai laina nei:

  1. Gaoioiga poʻo le pasese o le olaga o le tagata maʻi,
  2. Meaʻai, tulaga faʻale-tino ma le faʻaleleia o le tino,
  3. Suauu o le toto ma le mea e gaosia ai le gaʻo gaʻo,
  4. Ituaiga faʻamaʻi.

O le faʻatagaina o le gasegase o le gasegase e faʻaalia le togafitiga o le inisalini, lea e aofia ai e le gata o le mafai ona fuaina le kulūkose i le iniseti ma le toto, ae ia faia foi inisiua.

A o faagasolo le togafitiga, e faʻamaopoopo e le fomaʻi le masani ma le taimi o le taumafa o meaʻai ma fetuʻunai na suiga poʻo suiga talafeagai i le fualaau. I se upu, o lenei togafitiga faʻapitoa e togafitia e manaʻomia ai se tagata ia maua le maualuga ma le gauai i lana lava tagata.

O loʻo i ai se fualaau oona, o lona uiga o le aofaiga ole inisalini ile kilokalama o le mamafa o le tino o le tagata mai le 0.5 i le 1.0 IU. I lenei tulaga, e tusa ma le 60% o le tui o le inisalini faaumiumi tagata.

Aʻo leʻi oʻo i le Insuman Rapid HT, o le maʻisuka na faʻaaogaina fualaau faʻasaina ma le gaioiga o meaola a manu, ona tatau loa lea ona faʻaitiitia le aofaʻi o inisalini.

Aʻo tautala e uiga i faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le inisalini Rapid, o lona uiga o le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou le mafuta o le maʻisuka, lea e fesootaʻi ma le le iloa o le mafaufau, o le leai atoatoa o gaioiga o le physiological i fualaau oona e mafua mai i le faateleina tele o le kulukose toto.

Ma le isi, endocrinologists ma diabetlogists uaʻi totoʻa atu i le tulaga muamua, e pei o le uluaʻi laʻasaga o le faʻaleleia o le faʻaleleia poʻo le le atoatoa o le malamalama. O le lisi o isi faʻamatalaga ma faamoemoega o le faʻaaoga e aofia ai:

  • acidosis - o se faʻaopoopoga i le malosi o le tino,
  • mo taimi faʻapitoa (faʻaauau) faʻaaogaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ona o faʻamaʻi pipisi e o mai faatasi ma faailoga maualuga o le vevela. E fautuaina foi pe a uma le taotoga, o ni manuʻa se tele pe oʻo lava i le fananau mai,
  • solia o metabolic processes ao leʻi suia le togafitiga ma le faʻaaogaina o soo se inisalini ma le umi o le gaioiga o gaioiga,
  • o le faʻaopoopoga o le taimi umi e faʻaalia ai i le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, Insuman Bazal) ma le hyperglycemia manino.

O le mea lea, o faʻamatalaga mo le faʻaogaina o le ituaiga o mea faʻalogo ua faʻamaonia. Ina ia maua ai le tele o aoga o le Insuman Rapid, e leai se tulaga e tatau ona e faʻagaloina tulafono uma mo lona faʻaaogaina - o faʻatatau, taimi ole taimi ma sili atu.

O le fua ma foliga o le faʻaofiina o le vaega o le hormonal ua faʻatuina taʻitasi i tulaga taʻitasi. E fuafua lenei mea i luga o le faavae o faailoga o le kulukose o le toto aʻo le i ai meaai, faʻapea foi ma ni nai itula talu ona 'ai. O le isi faitioga atonu o le faʻalagolago i le tikeri o le glucosuria ma isi uiga o le tulaga faʻaleagaina.


O le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, o le tui o le inisalini o le a faʻatonutonuina, faapea foi ma le inumaga o le inisalini (fuataga ma le taimi o le pulega) e tatau ona filifili ma fetuunai taitoatasi e faʻatatau i meaʻai a le maʻi, gaioiga faaletino ma le olaga.

Laasaga i aso uma ma le taimi o le pulega

E leai ni tulafono tuusaʻo e faʻatatau i le tui o inisalini. Ae ui i lea, o le averesi o le inisalini e mai le 0.5 i le 1 IU o le inisalini / kg le mamafa o le tino i le aso. O le basal insulin requirements e i le va o le 40 ma le 60% o le manaʻoga i aso taitasi. Insuman Rapid ® o loʻo faʻatonutonuina e le inisiua 15-20 minute ao leʻi faia se taumafataga.

Faʻafeiloaʻiga e faʻamalamalama i le Rapids ®

Faʻasagaga o le tagata gasegase i se isi ituaiga poʻo le ituaiga inisalini e tatau ona faia i lalo ole vaavaaiga vavalalata. Suiga i le malosi o le gaioiga, lanu (gaosiga), ituaiga (masani, NPH, lipine, umi-gaioiga), afuaga (manu, tagata, tutusa o le inisalini o le tagata) ma / poo le gaosiga o le gaosiga e mafai ona taʻitaʻia ai le manaʻomia mo suiga o fualaau.

O le manaʻomia mo le inisalini o le tagata lava ia mo maʻisuka taʻitasi. I le avea ai o se tulafono, o tagata gasegase e maua i le ituaiga 2 faʻamaʻi ma le manua tele e manaʻomia le sili atu o le homone. E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaoga, i le averesi i le aso, o gasegase e oʻo atu i le 1 le unite o le vailaʻau i le kilokalama o le mamafa. O lenei ata e aofia ai Insuman Bazal ma Rapid. O le inisalini puupuu e maua ai le 40-60% o le aofaʻiga o manaʻoga.

Insuman Bazal

Talu ai ole Inisiua ole Insuman Bazal GT e itiiti ifo ma le aso, e tatau ona e faaluaina: i le taeao pe a uma le fua o le suka ma ao le i momoe. O mea e faʻaaogaina mo faʻatonuga taʻitasi e faʻatulaga eseese. Mo lenei mea, o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e amanaʻia ai le mataʻituina o le hormone ma le glycemia data. O le fua saʻo e tatau ona tumau le maualuga o le suka i le taimi e fiaai ai le tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

O le Insuman Bazal o se taofiga, aʻo teuina o ia e faʻamalosia ai: o se vaifofo manino e tumau i le pito i luga, o se vaʻa paʻepaʻe o loʻo i lalo. Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e tatau ona palu lelei le fualaau oona i le peni.

O le tele o le toniga o le faʻamalolo, o le sili atu foi lea o le fua o le a faʻaaogaina. O le insuman Bazal e sili atu ona faigofie ona saunia mo le pulega nai lo isi insulin insulin.

Ina ia faʻafefiloi le faʻafefiloi, ua faʻapipiʻi pepa e tolu polo, lea e mafai ai ona ausia le lelei atoatoa o le faʻamalolo i le na o le 6 avanoa o le peni.

O loʻo sauniuni e faʻaaoga le Insuman Bazal e lanu paʻepaʻe lanu. O se faailoga o le faaleagaina o fualaau faasaina o fulufulu, tioata, ma fulufulu ese o lanu i totonu o le kesi pe a maeʻa.

Contraindications

O le faʻamuamua o le faʻaitiitia o le suka o le toto, ma e le tatau ona galo e uiga i le tikeri maualuga o le gafatia i nisi vaega o le vaega o le hormonal.


O le maʻisuka na manaʻomia le togafitiga o le inisalini, o le hyperglycemic coma ma le ketoacidosis, faʻamautinoaina o le tulaga o se maʻi na maua i le maʻisuka muamua, i le taimi ma le maea o le taotoga.

O le gasegase i le vailaau oona poʻo soʻo se mea e maua ai fualaau faasaina.

O le Insuman Rapid ® e le mafai ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai pamu insulin pe totoina i fafo poo pulupulu pisapisaini e iai ni paipa. Hypoglycemia.

O le inisalini e faalumaina ua faatonuina:

  • Mo faʻamaʻi o le maʻisuka natura, aemaise lava pe a manaomia le faʻaogaina o le hormone,
  • Pe a oʻo se tagata i se siama ma le maʻisuka ma le ketoacidosis,
  • I taimi o taotoga (i totonu o le potu taotoga ma pe a mavae lenei vaitau).

O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina - i le amataga o le hypoglycemia, faʻapea foi ma le tele o le gasegase i le hormone poʻo se vaega faaopoopo o se vaega o le vailaau faʻamatalaina.

E tatau ona tuʻuina atu le faʻaeteete i tagata e maua i le fatugaʻo, ate, tagata matutua, tagata e leai ni gaʻo o le mafaufau ma faʻaleagaina le pito i luga o le mata, ona o le faʻaleleia atili o le tauaso e faasaga i tua o le hypoglycemia.

E le o faʻatagaina le faʻasolosolo faʻasalalau mo le faʻaaogaina o le toto maualalo maualalo, faʻapea foʻi ma le faʻalauteleina o le lagona lelei i le vailaau faʻasaina poʻo ona vaega taʻitasi.

O le insuman Bazal ua solia i tagata:

  • faatasi ai ma le faateleina o le lagona lelei i fualaau faasaina po o ona vaega taitasi,
  • faʻatasi ai ma le maʻi suka, lea o le leiloa o le mafaufau, faatasi ai ma se toesea atoatoa o soʻo se tino e faʻafoʻi atu i aʻafiaga i fafo ona o le malosi malosi o le toto suka.

Tausaga ma auala e faaaoga ai

O le faʻatulagaga o le suʻega ua filifilia e faʻatatau i manaoga taʻitasi o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka. I le leai o tulafono faʻamautu tonu mo le filifilia o atumaga, o loʻo taʻitaʻia i latou i aso taʻitasi o le 0.5-1.0 IU / kg o le mamafa, ae o le vaega o le inisalini lautele e tatau ona oʻo i le 60% o le fua faatatau o aso taʻitasi.

I le togafitiga o le inisalini, e tatau ona faia le siaki masani o le kulūkose, aemaise lava pe afai e alu se maʻi mai le maʻisuka mai le inisalini i se isi, pe a mafai ona toe fetuutuunai se mea. I nisi tulaga, o se suiga o fualaau faasaina ua faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ile falemaʻi.

Faʻamaumauga e manaʻomia ai le fetuunaiga o masini:

suiga ile tui ile inisalini

suiga o le mamafa o le tino

suiga i le olaga, meaai, gaoioiga faaletino.

I tagata gasegase e sili atu i le 60 tausaga, i tagata gasegase o le gasegase po o le ate, o le manaoga mo le inisalini e mafai ona faaititia, o le mea lea, e tatau ona faia ma le faaeteete le fetuutuunaiga i luga.

O le fualaau faasaina ua loloto lona tino i lalo ifo o le paʻu ile 20 minute aʻo lei faia se taumafataga. E tatau ona sui le inisiua i totonu o le eria, ae o le suiga i le vaega ole inisiua (manava, ogavae, tauau) e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi, aua o le iniseti o le inisalini e aafia ai lona faasalalauina ma, o le mea lea, o le maualuga o le toto.

E mafai ona faʻaaogaina le Rapid Rapide mo iv administration, ae naʻo totonu o le falemai.

E le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i pamu inisalini ma paipa paipa. Aua le fefiloi ma isi inisua, sei vagana ai le insulin Sanofi-Aventis Group.

E tatau ona asiasia le vaifofo aʻo leʻi faʻaaoga, e tatau ona manino, vevela o le potu

Musumuli ma lona faiga o gaioiga

O fualaau faasaina o se vaifofo mo le pulea o meaola. O injections ogaoga e faatagaina i lalo ole tulaga e mataʻituina ai (falemaʻi). E aofia ai le inisalini o le hormone, lea e foliga tutusa ma le tagata, faʻapea foʻi ma mea faʻapitoa. O lenei hormone na maua ona o le faʻaaogaina o kenera. O le metacresol e faʻaaogaina e avea o se solvent ma se visepisi. Sodium dihydrogen phosphate ma glycerol o loʻo faʻaalia ai meatotino laxative. O le tuufaatasiga e aofia ai foi le eletise o le eleele. O faʻamatalaga talafeagai i luga o vailaʻau o loʻo avanoa i faatonuga mo le faʻaaogaina.

Faʻaaogaina e le Insuman Rapid mo le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka, o le diabetic coma. Faʻalauteleina le taui faʻapitoa i mea faʻapitoa i tagata o loʻo i ai i le taimi o sauniuniga faʻapitoa faʻapea foi taimi o faʻasalalauga. O le gaioiga o le insulin Insuman Rapid GT e amata ile afa itula. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e tele ni itula. Faia i foliga o kalama, vailaau ma pusa tui faapitoa. I luga o taʻavale mulimuli na faʻatūina. I totonu o falemaʻi, e tuʻuina atu i le faʻauluuluga ma maua ai se ola ola mo le lua tausaga.

Vaʻai i faatonuga. E tatau i tagata matutua ona faʻaaoga faʻamaʻi ma le faʻaeteete ma i lalo o le vaavaaiga. I le faaopoopo atu i le fualaau faasaina, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata o loʻo i ai:

  • Faʻasalaga o Renal.
  • Faʻasologa o le gaʻo
  • Stenosis o le matelaina o maliu ma le gaʻo.
  • Suʻega faʻasolosolo.
  • O faʻamaʻi faʻamalosi.
  • Taofiofia o le sodium i le tino.

I soʻo se tulaga, e manaʻomia le faʻaaogaina o le Insuman Rapid GT pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi. Mafaufau i tali taitasi i vaega taʻitasi. O le tulafono faatonutonu e le maua ai le tuʻuina atu o tulafono, o lea o le taimi o le pulega ma le fuainumera ua fuafuaina taitoatasi. O le faitioga autu o le ituaiga soifuaga, o le a le tele o le tagata e malosi faaletino, ma le ituaiga o mea taumafa e masani ona ia masani ai. E afua mai i lenei mea pe afai e sui mai se isi insulin, e aofia ai meaola manu, e ono manaʻomia se suʻesuʻega i-maʻi. O le ulufale mai Insuman GT e aʻafia ai le faʻatupulaia o le gauai ma le saoasaoa o le motile. O le mea lea, o le ulufale i le avetaavale ua filifilia e na o le fomaʻi.

I le gaioiga o fualaau faasaina, o le kulūkose e faʻaitiitia. E fiafia i aʻafiaga o aʻafiaga, faʻateleina le felauaiga o le suka i totonu o siama. Faʻaleleia le faʻaopoopoga o le glycogen, faʻagesegese lalo le glycogenolysis. Faʻateleina le faagasologa o le liua o le kulukose ma isi vailaau i mea gaʻo. Amino acids e vave tele ona ulu atu i le masini. O vailaʻau faʻasolosolo faʻasalalau le faʻasologa o le protein ma le pailani e faʻaaoga i totonu o le tino.

Auala e faʻaaoga ai fualaau faasaina

O faatonuga o loʻo aofia ai tulafono mo le faʻaaogaina o le fomaʻi o le vailaʻau faʻataʻitaʻiga naʻo le ituaiga o loʻo e faʻatau. Mo lou lava faʻaaogaina, e leai se manaʻoga e faʻatau ituaiga ituaiga o vailaau faʻasoifua ina ia mafai ai ona filifili le mea sao. O loʻo maua le Insuman Rapid GT i ni vala se tolu:

  • O se fagu e faia i le tioata manino. E i ai se voluma e 5 ml. A faʻaaoga le fagu, aveese le pupuni. Ma le isi, tusi i le suauʻu se voluma o le ea lea e tutusa ma le fua o le insulin. Ona faʻaofi lea o le sulu i totonu o le fagu (e aunoa ma le paʻi i le vai) ma faʻaeʻe. Faʻailoa le fuainumera ole inisalini. Tuʻu le ea mai le suauu aʻo leʻi faʻaaogaina. Faʻaputu se pulu o le paʻu i le nofoaga o tui ma faʻagesegese lemu le vailaʻau. A maeʻa, ave lemu le suauʻu.
  • O le kilika e faia i le tioata lanu ma o loʻo i ai se voluma e 3ml. O le faʻaaogaina o le faʻamalosi o le GT i cartridges o le a le mafua ai ni faigata. Aʻo leʻi faia lenei mea, taofi mo ni nai itula i le vevela o le potu. E le faatagaina faʻamalama afi i totonu o le kesi, pe afai ei ai, ave vave loa. A maeʻa ona tuʻuina i totonu o le penisini ma fai se tui
  • O le pepa e sili ona talafeagai o se tui tui tui. O se kilipa tioata tioata e 3 ml o loʻo faʻatauina i totonu o se peni. O lenei pepa e tuʻuina atu. Faʻaaogā ma le faʻaeteete metotia e puipuia ai le ulufale atu o iniseti, ia o loʻo faʻaalia i faatonuga. Faʻaaoga, faʻapipiʻi le nila ma faʻapipiʻi.

Vaʻaia ma le faʻaeteete vili ma cartridges. O le vai e tatau ona manino, saoloto mai mea leaga. O le faʻaaogaina o tui i le faaleagaina o elemene e le faatagaina. O le inisiua o Insuman GT e talafeagai 20 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. Faaaogaina i totonu o le intramuscular. Aua nei galo e sui le nofoaga o tui. Suiga o nofoaga (mai le suilapalapa i le manava) e talia pe a uma le faamaoniga a le fomaʻi. E tutusa foi le faaaogaina o le fualaau faasaina ma isi vailaau, faapea foi ma le ava malosi. E mafai ona e maua i taimi uma faʻamatalaga atoatoa e uiga i le faʻaaogaina o le inisalini Insuman Rapid i faatonuga.

Tuua Lau Faamatalaga