O fea aano o manu e maua tele ma sili atu cholesterol?

O le masani lava le lafoaia o aano o manu o le auala muamua lea e maualalo ai le cholesterol. O nei fautuaga e tuʻuina atu i tagata maʻi mai fomaʻi e leai ni poto faʻapitoa e le mafai ona faia ni taumafataga saʻo. O le lambeli cholesterol e toetoe lava a toesea, o le mea lea e faʻaaogaina ai e aunoa ma ni tapulaa i totonu o soʻo se ipu. Ioe, o se mea e le masani ai i le muamua e manaʻomia ai le faʻaaogaina, ae i le aluga o taimi, e le toe manaʻo se tagata e lafoai fiafia fiafia.

Pe a fatuina se taumafataga, o le a mautinoa lava e le tagata poto faapitoa meaʻai. A aunoa ma lea, e le mafai ona mautinoa le gaioiga masani o le tino ma le metabolism. Ona o lea mea, e le tatau i se tagata ona vave mafaufau ua faasalaina o ia. I se isi itu, i nisi tulaga, o tapulaa laiti e maua ai le tele o aogā.

Tamai Mamoe Cholesterol: moni po o talafatu?

Tamai Mamoe e le o iai le cholesterol. O lenei faʻamatalaga ua faʻamaonia e ala i suʻesuʻega o vailaʻau e faʻaalia ai le tulaga moni o aano o manufasi. O lona tuufaatasiga e ese lava le ese mai isi ituaiga, lea e taua ai. E le gata i lea, o lenei tulaga na maitauina e fomai, o ia e masani ona taua i le taimi o le toe faaleleia pe a mavae faʻamaʻi eseese.

O a eseesega?

  • 2 taimi e itiiti ai cholesterol nai lo le pipi,
  • 4 taimi e itiiti ai cholesterol nai lo puaa.

O ia faʻataʻitaʻiga o loʻo fautua mai ai e le tatau ona e lafoaia uma aano o manu ma e maua i le maʻisuka. E i ai se meaola e fetaui ma mea uma e manaʻomia ma e leai se tulaga e afaina ai le tino o le tagata. O tagata gasegase o le a faʻaauau pea ona maua mea aoga e aunoa ma le tuʻuina atu o se tofo lelei.

Isi mea aoga o le mamoe

E i ai le mamoe cholesterol? Ioe, ae o ona anotusi e le taua, o lona uiga e le o se mea e tasi o le a faia ai se afaina. O lenei tulaga na faia ai le tele o aano o meaola, e masani ona faʻaaogaina i totonu o falemaʻi, e tusa lava pe itiiti le pasene o nisi mea e tatau ona faʻatagaina.

Afai matou te talanoa e uiga i le faʻaopoopoga faaopoopo o nei aano o manufasi, e tatau ona e manatuaina se lisi tele o vitamini o loʻo iai i le mutton. E faigata ona teena, lea e fesootaʻi ma le lelei lelei. E ui e masani ona iloa e tagata sina mea e leʻi mafaufauina, ae o le tele o taimi latou te faʻaaogaina ai ipu, ma avea ai ma faavae o a latou lava meaai.

O le a le tele o le cholesterol i le mutton e le taua tele. E sili atu le taua le gauai atu i lona tulaga taua. E mafai ai e oe ona tausia pea le aofaiga o vitamini i lou lava tino ma i le taimi lava e tasi e aua nei faʻaaluina ma calories. O se taunuuga, o le taumafa a tagata soifua e paleni lelei e mafai ona mafai e aunoa ma le lafoaia o meaʻai manogi lelei.

Mo le mafuaaga lenei, e fautuaina foi e fomai e le aunoa le faaaogaina o le mamoe, sui i isi ituaiga aano o aano o manu.

E mafai ona 'ai le mamoe i le maualuga o le cholesterol? E tatau lava ona avea ma vaega o lau lava meaai. A maeʻa lenei mea, o le a sili atu le suamalie ma sili atu ona fiafia le taumafataga, o le mea lea, o le tagata maʻi o le a amata ona faia le tofiga o se fomaʻi ma se fiafia faapitoa. O le a latou faʻaauau pea ona fiafia i ipu eseese, fiafia i le mafai ona tausisia se paleni e puipuia mai le atinaʻe o faʻamaʻi tuga.

O le vailaau oona o meaʻai a manu

Faʻalagolago i le ituaiga, metotia o sauniuniga, mea gaʻo, e mafai ona fesuiaʻi le aano o manu. O le avea ma tino maso o manu, e sili atu ona aofia ai vai mai le 50 i le 75%. O le vaega totoe o loʻo nofoia e tagata palatini (pe tusa ma le 20%), triglycerides (gaʻo), minerale, tuufaatasiga oona.

O vaega sili ona taua:

  • Vitamin B12
  • manu e manaʻomia mo le toe faʻafouina o le tino maso o le tagata,
  • uʻamea, calcium, magnesium, potassium.

Eseesega o manu fasi moa

  • moa
  • kusi
  • pato
  • salu
  • toso
  • paterika
  • faasee.

O le i ai o le gaʻo e aʻafia i le olaga, meaʻai o manulele. Cholesterol i aano o aano o manufasi e maualalo - 40-80 mg / 100g. O le susu o le pou ua manatu o le sili ona aoga, aoga, ma o le vaega tele o triglycerides e pau i luga o le paʻu moa. O le mea lea, pe a kuka, e fautuaina e faatea ese le paʻu. O lapisi ma pato o ni vai faʻafefe, o le mea lea o loʻo i ai la latou gaʻo gaʻo tele lava, lea e aʻafia ai le maualuga o le cholesterol.

O le taʻitaʻi ile ituaiga o meaʻai e maua ai le vao o le pipi. O le 100 g o le pipi e le sili atu i le 60 mg o le cholesterol. E maua i le 95% le protein o le Turki. Ona o le maualuga maualuga o le gaosiga o le gaʻo o le omega-3, o le vitamini K, o le faʻaosofiaina o le fatu, o le malosi faʻavafeteina e tupu.

MeatPuipuia, gFats, gCholesterol, mgMalosiaga o le malosi, kcal
Poula1913,740-80220
Goose12,238,180-110369
Duck15,83770-100365
Quail18,217,340-50230
Turkey19,919,140-60250

O le laulau o loʻo faʻaalia ai le fua faʻatatau mo le 100 g o oloa.

Cholesterol i aano o povi, tamai lafu manu, faʻasalaga

Lafumanu e aofia ai povi, vela (tamaʻi povi), ma mea laiti - tamaʻi mamoe ma 'oti. O le povi e maualalo i le gaʻo ma e aofia ai mea taua e pei o le collagen ma le elastin, ia e aofia ai i le fausiaina o masini faʻatasi. Veal is gentler in taste, e sili atu meaʻai. E le pei o le meli, e toetoe lava leai se cholesterol i le meaʻai povi.

Tamai Mamoe, tamaʻi mamoe, e masani ona fautuaina e sili atu le mamafa o tagata, talu ai o mea o loʻo tumu i meaʻai o le tino ua matua maualalo. Faafetai i lenei tamai mamoe, e mafai ona faʻaaogaina i le arteriosclerosis o toto toto. O le tuusaunoaga o le mutona gaʻo gaʻo.

E le masani ona faʻaaoga le manu ona o le manogi faapitoa. E na o tamaiti talavou ua faʻamalosia e taua o se meaʻai. I le tele o taumafa e faʻatatau i le faʻaitiitia o le cholesterol, o lenei oloa o loʻo i luga o le lisi o meaʻai faatagaina. O nai vevela gaʻo, e faigofie lava ile digestible, e toetoe lava a leai ni faʻamaʻi.

O le puaa o se "malolo" masani i totonu o le fale kuka. E tufatufa atu i le lalolagi atoa. O le tuufaatasiga o aano puaa e matua ese lava mai le vaega o le tino maliu. E sili atu foi le faigofie lea e mafai ai ona vavae ese le gaʻo gaʻo (gaʻo), o se meaola manu. I le paluga o loʻo i ai le tele o cholesterol leaga, e faʻasaina le faʻaaogaina e tagata e mafatia i le atherosclerosis.

O aano o lapisi o le ituaiga o aano o manufasi sili ona lauiloa. E agamalu i luga o le tofo, hypoallergenic, toeitiiti lava gauai uma i le tino. Vaega - faigofie le vavaeeseina o le gaʻo mai le totogo o le tino. O elemene o lapiti e aʻafia ai le fatu cardiovascular, faʻaleleia le toto.

I le manu o solofanua, e maua ai i le na o le tau, o le vaega o totoe o le tino ua manatu o se meaʻai. O le manu o solofanua e le mauoa i gaʻo palapala gaʻo, faasolosolo, maualalo le cholesterol.

MeatPuipuia, gFats, gCholesterol, mgMalosiaga o le malosi, kcal
Lafumanu18,61680218
Veʻa19,727097
O le meaʻai15,616,3200209
Tamai Mamoe19,89,670166
Tamai Mamoe17,214,170196
Manuʻa181680216
Fat Pork11,749,3300491
Leo puaa176,385141
Meaʻai o le Rabbit21,11150183
Manuʻa solofanua20,37,368140

E pei ona mafai ona iloa mai le laulau, o le cholesterol aupito itiiti i le lapiti a le lapiti, ma sili ona telē le puaa gaʻo.

O le kuka e iai ona lava uiga. O le palu muamua o loʻo i ai le tele o gaʻo, o lea e sili ai ona faʻafefe. O aano o aano o manu e itiiti ifo le sterol nai lo manu falai.

E le fautuaina mea e maua mai i le hypercholesterolemia. E mafai e fatugaʻo, ate ma le fatu ona faʻaputuina. E tatau ona faʻaaoga ma le faaeteete ia saisi, e masani ona aofia ai le eletise, faʻasalaga.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Lafumanu ma le tamai mamoe

Tasi le selau karamu o faʻamaumauga o pipi mo le tusa ma le 18.5 g porotini, o le tele o le zinc, magnesium, vitamins ma le choline. I le 'aiina o ia aano o manufasi, o le tino ua faʻamaoaigaina i meaʻai, ma o le kulimi suauu ma le enzymes e faʻamaʻoʻeseina e le gaʻo. Ona o lenei mea, o le maualuga o le elemene i totonu o le manava ua faaitiitia.

O meaʻai aano ogata ma se vaega itiiti o gaʻo gaʻo e aofia ai ni mea e le faʻamatuina, o le mea lea o le paluga o se meaʻai. Ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona mataʻituina le faʻaleleia lelei, o le fafagaina e mafua ai le faateleina o le cholesterol.

E tatau ona e faatauina mai le lafumanu i nofoaga faʻamaonia, aua e tatau ona tupu i luga o le meaʻai maualuga. Afai o le povi na faʻamaʻiina i fualaau faʻamalo ma fualaau faʻamalosi e faʻaleleia, o le a leai se mea e aoga ai aano.

O le masalosalo ma le masei o se aofaiga tele o polotini, ma e itiiti le gaʻo i totonu nai lo le pipi. O le Tamai Mamoe o loʻo i ai se mea taua, lecithin, lea e faʻamautuina ai le metabolism o le cholesterol, ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le atherosclerosis o toto toto.

E tusa ma le afa o gaʻo gaʻo e aofia ai:

  1. polyunsaturated omega acid,
  2. gaʻo faʻamautu.

Meaʻai e masani ona fautuaina mo mea taumafa, i tagata gasegase e maua i le anemia.

O tamaʻi mamoe mamoe suamalie e maualuga i calorie, o gaʻo tumu o loʻo i ai, mafua ai ona oso i totonu o le cholesterol maualalo. I le selau kalama o mutton, 73 mg o le cholesterol ma e tusa ma le 16 g le gaʻo.

O le masani ma le tele o le taumafaina o nei aano o manu e fesoasoani i le atinae o le atherosclerosis ma le fesuiaiga o ipu toto. O le maʻi oona e mafua ai mea i totonu o ponaivi.

O le puaa gaʻo ua manatu e sili ona aoga ma faigofie ona eli, e sili atu nai lo le mamoe ma le lafumanu. E iai vitamini o le vaega B, PP, magnesium, zinc, potassium ma iodine. Ole aofaiga o le cholesterol e faalagolago i le matua o le manu ma lona gaʻo.

O aano o se puaa puaʻa e tutusa lelei ma meatotino o le piki ma moa, ona o loʻo i ai sina gaʻo. Afai e fafagaina tele le manu, o le aano o manu e tele taimi e sili atu ai ona lelei meaʻai. O le gaʻo o le a avea ma goulash, neck, hip.

E i ai ni faaletonu matuia, o le puaa e mafua ai lagona ogaoga o le allergic, o loʻo i ai le tele o histamine i totonu. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o puaa niniʻi e le manaʻomia mo i latou e maua i le maʻisuka o loʻo mafatia i tulaga faʻaleagaina:

  • gastritis
  • hepatitis
  • maualuga maualuga o le manava.

O le faʻaaoga lelei o puaa o le a fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol i le maʻisuka, e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiae faʻamaʻi o le cardiovascular system. E maitauina lava, i le gaʻo puaʻa, o le cholesterol o se faasologa o le maualuga e itiiti ifo nai lo le pata ma moa moa.

E tasi le selau kalama o le puaa suamalie e aofia ai le 70 mg o le cholesterol, 27.1 mg o le gaʻo, ma e le sili atu ma le 100 mg o le gaʻo-pei o le gaʻo.

Meaʻai fagota (moa, toso, taaloga)

E itiiti le cholesterol i aano o manufasi, o le paʻu le paʻu o le taʻitaʻi e le o faʻaaogaina. O matua e maualuga le cholesterol e matua fautuaina lava e 'ai le moa. O le a avea ma se punavai sili ona lelei o meaola o manu, amino acids ma vitamini B. I totonu o moa, o gaʻo e masani lava ona le faʻasusuina, o lona uiga, e le siitia le maualuga o le cholesterol i le maʻisuka.

O le tele o mumū o loʻo i ai i le meaʻai pogisa, ma le potassium, le uʻamea ma le zinc e tele taimi e sili atu nai lo le meaʻai papaʻe. Mo lenei mafuaʻaga, o le moa ua kukaina o se vaega o le tele o mea taumafa meaai ma i le faasologa lelei o meaai.

O aano o moa ua i ai se aafiaga lelei i le setete o le tino, fautuaina mo le puipuia:

  1. atherosclerosis o toto toto,
  2. faamai o le cardiovascular system,
  3. afaina.

E tatau ona manatua o vaega eseese o le tino maliu e aofia ai le tele o le gaʻo. O le gaʻo oona o loʻo i lalo o le paʻu, o lea e fautuaina ai e aveese lea mea e tuʻu ai se meaʻai. I le pito i luga o le moa e itiiti le gaʻo, o le mea sili lava i totonu o moa.

O se isi filifiliga sili i moa o le pipi. O loʻo i ai foi le protein maualuga, o se faʻalavelave o vitamini, amino amino taua, elemene, macrocells. E le gata i lea, o le oloa maualalo maualalo le kalori.

O le vaisusu e aofia ai le tele o fulukalama e pei o iʻa ma fusi, ae sili atu ona faigofie ona ufiufi e le tino. Meaʻai taumafa e mafai ai ona faʻaaogaina ia aano o manu i le taumafa o tagata gasegase ma le atherosclerosis o toto toto.

O fomaʻi e fautuaina le tuʻuina atu o pikiapu i tamaiti pe afai e iai le anemia i le maʻisuka. O le cholesterol oloa e 40 mg i le 100 kalama. E ui lava i uiga taua, e iai foi mea le lelei - o le paʻu o le paʻu ma le gaʻo. O le mea lea, e tatau ona faʻaumatia.

E le mafai foi ona e 'aina le meaʻai:

E tele naua cholesterol. Ae o le gagana, i se isi itu, ua manatu i ai o se meaʻai, e itiiti lava calories ma e leai ni mea fesootai. O ia ituaiga uiga e avea ai ma se mea lelei fua o mea taumafa e le mamafa ai le fualaau aina.

Taʻaloga ua manatu o se meaʻai fua. I le aano o moa, elk, roe deer ma isi meaola o loʻo i ai sina gaʻo ma le maualuga o mea taua. E taʻaina le taʻavale e pei ona masani ai, e pei o aano o aano o manu, e mafai ona kuka, tao tao pe kuka. E faʻaaogaina i fua faʻatau e ai ai aano o le nutria, lapiti, manu solofanua, tamai mamoe.

Lalo o se laulau, o le a faʻaalia ai le aano o manu e sili atu cholesterol.

Meat ituaigaProtein (g)Fat (g)Cholesterol (mg)Faʻafiafiaga kalori (kcal)
Lafumanu18,516,080218
Tamai Mamoe17,016,373203
Pork meat19,027,070316
Poula21,18,240162
Turkey21,75,040194

E ai pe leai?

E i ai le fefinauaiga vevela e uiga i aoga ma le vevela o aano o manu i aso uma. Afai o nisi e manatu o se oloa taua tele, ona mautinoa lea e isi e faigata mo le tino ona eli aano o manu ma e lelei tele le teena.

O le lelei o aano o manufasi e fuafua ai lona fatufatu, e aofia ai le tele o porotini, elemene, elemene ma vitamini. Tetee o aano o manufasi e talanoa e uiga i le le maalofia atinaeina o fatu fatu ona o le faʻaaogaina o le oloa. Ae i le taimi lava e tasi, o nei tagata gasegase e maua pea i le vashepes atherosclerosis. O lona uiga, o le faʻaaoga tatau o aano o manufasi e le aʻafia ai faafitauli i se mea e pei o le gaʻo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le mutton o loʻo i ai se mea taua, lecithin, lea e puleaina ai le cholesterol. Faafetai i le taumafaina o moa ma le pipi, o le tino o le maʻisuka o le a tumu i vitamini ma minerale. Meat protein e faaleleia atoatoa ai le faagaoioia o le fatugalemu o le tino, o mea e faʻaaoga ai metabolic processes, faʻamaonia le metabolism o le cholesterol.

O a ituaiga o aano o manu e sili ona aoga o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

E faʻafefea ona aafia le soifua maloloina o tagata i le cholesterol

Ae tatou te leʻi faia se faʻamatalaga faʻatusatusa o le mea e maua i le cholesterol i aano o manufasi, ia tatou taumafai e iloa pe faʻapefea ona aʻafia le tino i lenei mea oona-ma pe aisea e afaina ai le soifua maloloina.
O le mea lea, cholesterol (le igoa kemikolo o le cholesterol) o se mea e pei o le gaʻo e pei o le lipophilic alcools. E na o se vaega itiiti e ulu atu i le tino ma manu e avea o se vaega o meaʻai: e oʻo atu i le 80% o le cholesterol uma e gaosia mai i le ate.
O le tuufaatasiga o le tino e taua tele mo le tino ma faia galuega nei:

  • O se vaega o le puipui o le cell, e faatonutonuina ai lona mafai ona gafatia ma le gafatia. I faʻamatalaga faafomaʻi, o le cholesterol ua taʻua o le faʻamautuina o membranes cytoplasmic.
  • Auai i le tuufaatasiga o mea e ola i meaola e ala i suauʻo o le ate ma meaola o meaola: mineralocorticoids, glucocorticosteroids, hormones sex, vitamini D, siama.

I aofaiga masani (3.3-5.2 mmol / L), o lenei vailaau e le gata ina leaga, ae e tatau foi. O le faaletonu o le gaʻo gaʻo e amata i le maualuga o le cholesterol maualuga, o le maualuga o lona toto e aʻafia ai e le gata i faʻamaʻi faʻamaʻi, ae faʻapea foi i le natura o meaʻai ma ituaiga ola.

O le tele o gaʻo "leaga" i totonu o le tino e fesoasoani i le fausia o palesla cholesterol i luga o puipui o arteries ma le atinae o le atherosclerosis, lea, i le itu, e matautia mo le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave: faʻaleagaina o le myocardial ma le stroke.

E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega a le American Heart Association, e le itiiti ifo ma le 300 mg o le cholesterol e fautuaina e faʻaaoga i le aso e puipuia ai le atherosclerosis ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular i le aso.
O fea aano o manu e sili atu cholesterol, ma o le a le itiiti? E aoga pe afaina lenei oloa mo le atherosclerosis? Ma oa ituaiga e fautuaina mo le atherosclerosis: ia tatou malamalama.

Mea aoga

A oʻo mai i le lelei o aano o aano o manufasi, ua vaevaeina tagata i ni itu se lua. O le tele o tagata e fiafia e 'ai meaai lelei ma e le mafaufauina o latou olaga e aunoa ma ni mea manogi poo ni meaʻai suamalie. I le faʻaopoopoga i le avanoa e le mafai ona faʻafitia - sili ona lelei - o le oloa o loʻo i ai mea aoga nei:

  1. O le meaʻai o se taʻitaʻi i totonu o mea faʻatetini. O loʻo i ai se lisi atoa o vailaʻau amino, e aofia ai mea taua e le mafai ona faʻapipiʻiina i le tino o le tagata. O filifili polypeptide, e aofia ai le tele o mea e totoe o le amino, o mea ia e fausia ai mo sela o totoga ma mamanu uma. Faʻaaogaina lelei o le protein faatasi ai ma meaai i le taimi o le tamaitiiti, i le taimi o le maitaga ma le lactation, faʻapea foi i le taimi o le toe faʻaleleia pe a mavae le faʻasologa o maʻi faʻapitoa e sili ona taua.
  2. I ituaiga eseese o aano o aano o manufasi, o se maualuga maualuga o elemene o loʻo fuafuaina:
    • uʻamea, nafa ma le fusifusia o molelakene molelami e ala i toto mumu mumu,
    • calcium, lea e nafa ma le tuputupu aʻe ma le faʻamalosia o ponaivi,
    • potassium, faatasi ai ma le sodium, faia o metabolic processes i le va o siama,
    • zinc, lea e faʻafoeina ai le tino puipuia,
    • magnesium ma le manganese, o mea ia e mafua ai le tele o gasegase i totonu o le tino.
    • Vitamin A E pulea le faʻatinoina o le tino o le tino, e fesoasoani i se vaaiga mamao,
    • Vitamin D e faatonutonu ai le gaioiga o siama puipuia,
    • B vitamini, aemaise lava B12, e aafia ai le gaioiga o le faiʻai ma le taulaʻau, faapea foi ma totoga o toto.

E maitauina o le le atoatoa o aano o aano o manu mai le taumafataga ma mea taumafa e masani ona maua i meaʻai i taimi uumi e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le uamea, o le vitamini B12-deficiency anemia.

Vailaau faʻamaʻi

O mea aoga e maua i maso maso, gaʻo ma fesoʻotaʻiga o aano o manufasi. O vaega uma o le tino maliu o se meaola e toetoe lava o le tuufaatasiga tutusa o vailaʻau:

  • vai e aofia ai le 57-73%,
  • protein mai le 15 i le 22%,
  • susu gaʻo e mafai ona oʻo i le 48%.

I aano o manu o minerale, enzymes, vitamini. O gaʻo susu ei ai le cholesterol maualuga. O loʻo tuʻuina i totonu o le tino o le tino i foliga o cholesterol, ma mafua ai ona faʻaitiitia le vaʻa.

O le faʻaleagaina o mea taumafa ma gaʻo tumu e mafua ai le le atoatoa o le tino, gasegase ma faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Faʻafitauli

O le taumafaina o le tele o lafumanu e fesoasoani e faateleina le cholesterol. O le selau kalama o aano o manufasi e aofia ai le 16 mg o le gaʻo tumu, cholesterol - 80 mg. O se mea taua taua o le meaʻai o le povi, lea e fafagaina ai le fafaga.

O meaola manu e mafai ona aofia ai ni vailaau leaga ma vailaau e tineia ai manu faalafua. I faʻatoʻaga eseese, ua pipiʻi povi i vailaau faʻamaʻi, hormones e faʻaosofia ai le tuputupu ae. O ia lafumanu e mafai ona afaina ai tagata.

O aoga aoga o le mamoe e maualuga i le popo (17 mg). O le tele o le gaʻo e itiiti ifo nai lo le pipi ma le puaa. Tamai Mamoe o loʻo i ai le leithite, lea e faʻamaopoopoina ai le gasegase o le metabolism, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis.

O le gaʻo a le mamoe poʻa e sili atu ma le 50% e aofia ai gaʻo mamafatu ma gaʻo omega 3 ma le 6 polyunsaturated. O le Mamoe e masani ona faʻaaoga mo meaai. Ua fautuaina le Tamai Mamoe mo tagata e maua i le ania, aua o loʻo aofia ai le tele o le uʻamea manaomia.

Meaʻai o le Rabbit

O aano moa maualalo le taʻitaʻi o le cholesterol. O le aano paʻu o nei manulele e aofia ai le 32 mg o le vailaʻau mo le 100 g, ma o le aano o le pito i lalo ma le pito i luga e aofia ai le 88 mg i le 100 g. I le faaopoopo atu i le cholesterol, o le moa e tele lona palatini ma mea aoga amino talafeagai e talafeagai mo le faamaopoopoina o galuega uma a le tino.

O le ate o le kolo e aofia ai le tele o le cholesterol 40 mg i le 100 g o oloa, ma le tele o lenei mea i totonu o moa moa? E 212 mg o le cholesterol mo le 100 g o le manava moa, lea e toetoe lava faalua ona maualalo nai lo le ate. O lenei mea e taʻu mai ai e tatau i tagata o loʻo maua i le hyperlipidemia ona 'ai ma le faʻaeteete i le moa.

O Turkey ua leva ona mafaufauina o se fualaau taumafa, o le mea lea, e fautuaina e le au tausosiolosi lenei oloa e ai mo tamaiti, matutua, fafine o loo faatalitali mo se pepe. O le aano o lenei manulele e aofia ai le leai o se gaʻo. 100 g o le pipi mo tala e tusa ma le 39 mg o le cholesterol. E ui lava i lenei mea moni, o le pikaisi o se mea e faigofie ona eli ma meaʻai. Ina ia faʻaitiitia le kalori o meaola a le manulele, e tatau ona faʻamaʻaina aano o manufasi, ona ave muamua lea o le paʻu. O le mea lea o le anotusi o le cholesterol o le a oʻo lava i lalo ifo.

Le afaina o meaʻai a manu

Ae o loʻo i ai foi ni fili malolosi o aano o manufasi i soo se ituaiga. Latou te taua o le ese i le gastrointestinal tract, ma e faaopoopo atu i le tulaga lelei o le 'ai o mea ola, latou te matauina "faigata" o le faʻaogaina o lenei oloa.


Ioe, o aano o manufasi e maualalo i le fiva. O nei mea taua o mea taumafa e faatonutonuina ai le meaʻai oona ma faaosofia ai le gaoioi o le meaʻai i totonu o le manava. Ona o le leai o ni aano o aano o manufasi, e faigata ona eli, ma o le tino e faʻaalu tele le malosi i lenei faiga. Mai iinei e sau ai le manava masani o loʻo tupu pe a uma le tele o taumafataga ma le tele o taumafa o aano o manufasi.

O le isi vaega o le kemikolo o aano o manufasi o se maualuga o meaʻai o gaʻo ma cholesterol. O le a le tele o lipine "leaga" o loʻo i ai i totonu o se oloa e le gata ina faalagolago i lona ituaiga, ae faʻapea foʻi i tulaga o le tausia o lafumanu ma meaʻai.
E taua tele le faateleina o mea leaga o aano o manu i taimi o togafitiga fou - o le faʻaaogaina o hormones e faʻaleleia ai le tuputupu ae o lafumanu ma moa, le faaopoopoina o vailaau faʻasaina ma meaʻai i le fafaga, le faʻaaogaina o vailaʻau e avatu ai le aano o le "matagofie" lanu.

O le fea o aano o manu e sili ona maloloina ma o le a le mea sili ona leaga?

O le vailaʻau faʻasolosolo o le oloa e mafai ona matua fesuisuiai ma e pei ona taua i lalo:

  • vai - 56-72%,
  • polotini - 15-22%,
  • gaʻo tumu, e aʻafia ai le tele o le cholesterol i le toto - e oʻo atu i le 48%.

Afai o le gaʻo povi po o le puaa e manatu o le "faafitauli" i tulaga o mea o le "leaga" lipids ma e mafai ona fesoasoani i le fausiaina o ni atherosclerotic plate, ona manatu lea o le moa po o le lapiti e sili atu meaʻai. Mafaufau i le mea o le cholesterol i meaʻai o ituaiga eseese.

O le povi o le aano o povi (povi, heifers, povi), lea e fiafia tagata e tele a latou meaʻai ma meaʻai. O aano lelei o le mumu lanu enaena i lanu, e manaia le manogi manaia, fausaga faʻamalosi ma le mausali pe a paʻu. E gaʻo le gaʻo, o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe sinasina, o le lauulu vaivai. O le aano o se manu tuai ua i ai se paolo pogisa ma sagging, fuafuaina e ala i le oomiina ma se tamailima.


Tau le aoga o le oloa (i le 100 g):

  • proteins -17 g
  • gaʻo -17.4 g
  • carbohydrates - 0 g
  • calorie content -150-180 kcal.

Aʻo ai le moa, e vave ona tumu le tino i meaʻai. O lenei oloa ua avea o se punavai sili ona lelei o le protein maualuga o manu, B vitamini ma minerale. I le taimi o le gasegaseina o le paluga, o le a faʻaitiitia ai le suavai o le gastric juice, o le mea lea, o mea taumafa mai lenei ituaiga o aano o manu ua fautuaina mo tagata mamaʻi i le hyperacid gastritis.

E i ai se oloa ma se tele o mea le lelei:

  1. O le povi o loʻo i ai fatuga o purine i lona tuufaatasiga, lea i le faagasologa o le metabolism i le tino ua liua i le uric acid. O lona tele o loʻo maua i le tele o meaai a manu i le taumafataga ma o se vaega o faʻamaʻi e pei o gout ma osteochondrosis.
  2. O le faʻateleina o le taumafataga o le lafumanu e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le puipuiga.
  3. O le "tuai" aano o manu e le lelei ona uuina e le tino. Tamaiti, tagata matutua, faapea foi ma gasegase o gasegase tumau o le gastrointestinal tract ua fautuaina e faaaoga vela vevela (e le sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso).
  4. O le aano o le povi ma le faʻalavelave e mauʻoa i le gaʻo (gaogao) gaʻo ma le cholesterol. O meaʻai faasolitulafono ia ma le maualuga o le cholesterol.

O tagata maʻi e maua i le atherosclerosis e fautuaina e 'ai le paluga pipi / kuka ma fufulu meaʻai. O kuka e pei o le fuluina ua faʻamaʻaʻaina atoatoa.

O le puaa e masani ona sili atu le gaʻo ma itiiti meaʻai nai lo le pipi. E moni o lenei ituaiga o aano o manu ei ai le maualuga o le cholesterol matāʻupu?
O le mea moni, e le saʻo lenei mea. Talu ai ona o le maualalo o mea o loʻo maua ai le gaʻololo oona i totonu o le tino, o le puaa e sili atu ona lelei ile tino. O le mea taua o le filifili lea o le aano o manu, tipi ese le gaʻo tele ma e le sili atu i le fuafuaga fautuaina - 200-250 g / aso. O lenei aofaiga e maua ai le manaoga i aso taitasi mo polotini, vitamini o le vaega B ma le PP.


Malosiaga tau eletise (i le 100 g):

  • proteins - 27 g
  • gaʻo - 14 g
  • carbohydrates - 0 g
  • mea o kalori - 242 kcal.

O auala sili e kuka ai le puaa o kuka, tao tao, taʻavale. O aano o manu e mafai ona fufulu. Ae o le puaa falai po o mea sili ona fiafia i ai o le a le aumaia ai le tino i soo se faamanuiaga. I le taimi o lenei togafitiga vevela, o le tele o lipids "leaga" ma tino oona o loʻo faia i totonu o le oloa.

O mea leaga o le oloa e aofia ai le maualuga o le histamine (o le puaa o se meaʻai malosi). O se aʻafiaga le lelei o le sili atu o lenei aano o manufasi i le taumafa i luga ole galuega o le ate e mafai foi. Talosagaina tau o puaa ma tagata gasegase e maua i le gasegase o le manava, gaʻo.
O le Pork e le o se taʻitaʻi i le cholesterol, ae peitai, o lenei tuufaatasiga o loʻo maua i aano o manu i le tele o mea.

O maʻi e maua i le atherosclerosis e le fautuaina e taumafaina le puaa i le tele o taimi i le vaiaso. Afai e manaʻomia se taumafataga o le hypocholesterol maʻoti, o le oloa e matua vavae ese mai le meaai.

O le Tamai Mamoe e faatauaina e le toatele mo lona suamalie, manaia ma le faigofie o le kuka. Ae o se tasi, i le isi itu, e le iloa lenei aano o manu ona o se manogi faapitoa. O le aoga tele o lenei oloa mo tagata mamaʻi ei ai le atherosclerosis, o lona gaʻo e aofia ai le 2.5 taimi e itiiti ai le cholesterol nai lo le lafumanu po o le puaa.
O le aano o le mamoe poʻa e mumu, e gaosi, o le lua na faia e ala i le tataʻi tamatamai tamatamai lima e aunoa ma se laina. O le Tamai Mamoe e faapitoa lona talisapaia i le kukaina, lea ei ai lona tofo faapitoa ma lona uiga. O se paolo pogisa ma le "valea" - o se faailoga o meaʻai tuai.

Taumafa tau taumafa (i le 100 g):

  • b - 16.5 g
  • W - 15.5 g
  • y - 0 g
  • calories - 260 kcal.

O le Tamai Mamoe e lauiloa ona o le maualuga o le cholesterol (97 mg) ma gaʻo gaʻo tumu (9 g).

Faatasi ai ma mea aoga o le mamoe e mafai ona faailoaina:

  • Maualuga malosi ma le taua.
  • Maualuga maualuga o vitamini, elemene elemene ma amino acids: e tusa ai ma nisi o faʻataʻitaʻiga, o le mamoe e le gata e maualalo, ae sili atu foi i le pipi.
  • O le i ai o le leithine, lea e faʻasalaina ai le aʻafiaga o le "leaga" lipids. E talitonuina i totonu o atunuu o loʻo sili ona 'aina ai le mamoe, o loʻo maua ai se faʻaititia o le maʻi cardiovascular.
  • Faatasi ai ma le faʻaaoga lelei, o le oloa e puipuia le malosi o le maʻisuka e mafua mai i le le faʻaaogaina o le maʻisuka.
  • Ona o lona tuufaatasiga le tuufaatasiga, o ia aano o manu ua fautuaina mo tamaiti ma tagata matutua.

E pei o soʻo se mea gaosi, o loʻo i ai le mamoe ma ona toso. I le tele o le faʻaaogaina, o le atinaʻeina o faʻamaʻi, gout ma isi faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le eletise o le uric acid vaivai e mafai ona matauina. E masani ona iai le tele o meaʻai e uiga i le 'ai o le' ai (aemaise lava i le tuufaatasiga o ipu suamalie - pilaf, kuyrdak, ma isi).

E le maua i luga o laulau o tagata Lusia manu i le tele o taimi, o lea la o se meaʻai lauiloa i atunuu Asia Tutotonu ma le Caucasus.
Manuʻa o le solofanua - o se tasi o punaoa maualalo o le protein ma mea aoga amino taua, ona o le faapaleniina o le meaʻai o le solofanua o loʻo paʻu i totonu o le manua digestive 8-9 taimi sili atu nai lo le pipi.


O nei aano o manufasi e maua mai i le maualalo o gaʻo oloa ma le maualalo o le "leaga" cholesterol. O le mea e ofo ai, o gaʻo o loʻo i totonu o le mea e foliga mai o se mea i le va o meaola ma laau toto i totonu o la latou vailaʻau.

      Malosiaga tau eletise (i le 100 g):

  • proteins - 28 g
  • gaʻo - 6 g
  • carbohydrates - 0 g
  • mea o kalori - 175 kcal.

E tusa ai ma faʻamatalaga faafomaʻi, o manu o solofanua e aofia ai le 68 mg o le cholesterol ma le 1.9 g o le gaʻo tumu.

O aano o le lapisi o se tasi lea o meaai e sili ona taumafa o meaola. O manu o le lapisi o loʻo i ai se lanu piniki vaivai, o se mea faʻapitoa faʻamalosi ma e toetoe lava leai se gaʻo totonu.

O loʻo i ai se tulaga maualuga o meaʻai ma meaʻai, faʻapea foʻi ma le tele o mea aoga:

    • Ona o le paleni le tuufaatasiga, o ia aano o manufasi o loʻo gauai i le vaega o meaʻai e toetoe 90%.
    • Ona o le mea o loʻo iai i le lipids lipids o le "aoga", o loʻo afaina ai le fatu cardiovascular ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis.
    • O le oloa e toetoe lava a leai se mea e maua mai i allergens ma ua faʻamaonia mai mo meaai paleni i tagata gasegase i le puipuiga o le tino.
    • Ole aano o manu e le faaputuputu ia toxins ma masima o metale mamafa e mafai ona ulu atu i le tino o lapiti i meaai, o lea e sili ai ona lelei i itulagi ma tulaga leaga o le siosiomaga.
    • Ona o lona maualalo o le kalori ma le tamaoaiga o le protein, o le lapiti o le lapiti e fesoasoani e aveesea le mamafa.

O le 100 g o le oloa e aofia ai le 123 o le cholesterol, lea o le tele o vaega-anti-atherogenic, "pai", ma le 1.1 g o le gaʻo tumu.

Okini o se tasi lea o meaai sili ona maualalo o le cholesterol. O gaʻo uma i lona fatuga e tele lava ina le faʻapalapalaina ma e le faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atherosclerosis. O le aano o lenei manulele o le meaola aupito sili ona lelei o meaola o amino, vitamini ma elemene.


Malosiaga tau eletise (i le 100 g):

  • proteins - 18.2 g
  • gaʻo - 18.4 g
  • carbohydrates - 0 g
  • mea o kalori - 238 kcal.

O le vaega sili ona taumafa o le moa o le susu. O meaʻai leaga o vae ma vae e sili atu ona gaʻo, ae e tele atu le zinc, magnesium, potassium ma isi elemene. Laʻau palu, susu pe tao taofi e lelei mo le soifua mālōlōina ma e tatau ona aliali mai i luga o laulau o tagata gasegase maualuga 2-3 taimi i le vaiaso.
Mataʻutia i le tulaga o le aʻafia o le cholesterol o le moa. O lo latou faʻaaogaina e matua tapulaa mo tagata mamaʻi e iai le atherosclerosis.

Faʻalogo lelei! O le maualuga o le "leaga" o le cholesterol e maua i le paʻu moa. O le mea lea, e fautuaina e aveese muamua aʻo le i saunia meaai.

O Turkey o se isi oloa gaosi oloa lea e fautuaina mo mea taumafa ma le maualuga o le cholesterol. O meaai malie ma le manaia e faamalieina ai le manaomia i aso taitasi mo le protein ma elemene, ma e faigofie foi ona faʻaleleia. O le pipi o loʻo i ai uma mea taua e valu o le amino e manaʻomia e fausia ai sima i le tino o le tagata.


Malosiaga tau eletise (i le 100 g):

  • b - 21.7 g
  • W - 5.0 g
  • y - 0 g
  • calorie content - 194 kcal.

Laupapa e faʻatusatusa ai le 'au cholesterol i meaola eseese

Afai tatou te faia se faʻatusatusaga i le va o ituaiga uma o aano o manufasi e tusa ai ma le cholesterol, tatou te maua le ata o loʻo i lalo:

O le mea lea, o le susu o le susu na avea ma aano o manu ma mea aupito sili ona maualalo o le cholesterol.

Aua nei galo pe afai e te mafaufau i le "aoga" o se oloa i le tulaga o le puipuia o le atherosclerosis, e le gata o le maualuga o le cholesterol atoa, ae o mea uma foi o le gaʻo o gaʻo ma gaʻo fesuisuiaʻi i aano o manu o lo o amanaia. O le mafuaaga lea ua sili atu ai le soifua maloloina o le lapiti o le lapiti nai lo le puaa po o le pipi.

E ui i le faʻaauau felafolafoaiga i totonu o le sosaiete faʻasaienisi, ua fai mai fomaʻi o le taumafaina lelei o aano o manu o le a aoga i se tagata I le taimi lava e tasi, e sili atu ona lelei le filifilia o mea taumafa - moa, toso, lapiti poʻo le tamaʻi mamoe vaivai. O se matafaioi taua e faia i le auala o le sauniaina o ipu o manufasi.Ae o le mea lautele, o aano o manufasi ei ai sona aafiaga aoga i le tino ma e le mafua ai le tupu malosi i le cholesterol toto.

Duck ma kusi

O meaʻai mai meaʻai na maua mai pato ma anufe e sili ona lelei. Ae peitai, ae e te lei maua le fiafia gastronomic, e tatau ona e mafaufau i le mea moni o le aano o nei manulele e tele le gaʻo. E tusa lava pe a uma ona aveese le paʻu ma tipi ese gaʻo uma o loʻo gaogao, e le mafai ona faʻataunuʻu atoatoa le oloa. O le anufe o le pato ma le siʻusiʻo e mauʻoa i le "totonu" gaʻo, lea e tu i le va o fiva musika.

Ae o le cholesterol, o lona uiga e tusa ma le 90 mg o le vailaʻau mo le 100 g goose. Pe 100 g o le meaʻai mo manu pe a ma le 86 mg o le cholesterol. Faʻavae i luga o nei faʻataʻitaʻiga, e sili atu mo tagata o loʻo mafatia i le gaʻo o le gaʻo gaʻo e aloese mai le 'ai o meaʻai o manu mai nei ituaiga o manulele.

Cholesterol i meaʻai: se faʻatusatusaga o le laulau

Ua avea nei ma masani i nei aso le teenaina o aano o manu ona e aofia ai le cholesterol. Ioe aano e leai se cholesterol - O se mea mai se faasologa o tala faʻailoga. O nisi tagata e fiafia i le fesili: "E sili atu cholesterol i puaa po o palu, o le a sili atu le lelei ona 'ai?" E mafai ona e filifilia na ituaiga o meaʻai o manu e iai a latou meaʻai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faamasani ma oe i le laulau e atagia ai le fiafia o le cholesterol i meaʻai o manu.

Meat ituaigaCholesterol (mg) mo le 100 g o oloa
Pork (matua puaʻa)75
Piglets40
Ofagaf (Tenderloin)76
Tamai Mamoe97
Manuʻa solofanua65
Meaʻai o le Rabbit40
Pouʻau (susu)32
Poula (pou moa, apaʻau)88
Turkey39
Duck86
Goose90

E tatau ona ou ofoina atu aano o manu ma le cholesterol maualuga

I le togafitiga o le gaʻo gaʻo, faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o le maualuga o le cholesterol, ua fautuaina e fomai e suia le meaʻai e ala i le aveesea o meaʻai e maua i le cholesterol. O le tele o tagata gasegase e talitonu o le teenaina o aano o manu, o le faafitauli i le maualuga o le cholesterol maualuga e mafai ona fofo vave. E faapena?

O meaʻai o manu o se puna o gaʻo, protein, isi meaʻai, enzymes, ma vitamini. O le le mafai ona maua mai i lenei oloa e mafai ona faʻaosoina ai le solia o togafitiga o le tino lea e faʻaauau ona tupu i totonu o le tino. E tele taimi e fesili ai fomaʻi i fomaʻi: "O aano o aano o manu e mafai ona 'ai ma le cholesterol maualuga?"

Ina ia faʻamaonia le plasma cholesterol, e fautuaina e 'aina na ituaiga o aano o manu o loʻo i ai le sili atu o le gaʻo gaʻo ma le malosi o le cholesterol (turuki, lapiti, susu chicken, lamb, piglet tenderloin, ma nutria meat). E tatau ona manatuaina o le cholesterol i totonu o aano o manufasi e faalagolago i lona ituaiga ma auala e saunia ai.

Aisea e Maua ai le Cholesterol Maualuga Maualuga?

Vegetarians o tagata ua matua lafoaia le faaaogaina o aano o manufasi. O tagata taʻitasi ua auai i vaega o le vaomatua e iai ana lava mafuaaga mo lenei mea. O meaʻai a le meaʻai e masani lava ona totoina laau, o lea e le sau ai le cholesterol. Ae faʻapena foi ona aʻafia tagata o le vegetarianism mai le hypercholesterolemia.

I ia tagata, o le faateleina o le maualuga o le plasma o le cholesterol e tupu mai i le talaaga o le solia o le gaosiga o lona tino. E masani lava, o le ate e maua ai le tele o le cholesterol e tatau mo le tino, lea e faʻaaogaina mo faiga faʻasolosolo. Faatasi ai ma togafitiga o le ate o le ate po o le gasegase o le fatu, o le tuusaʻoina tele o lenei mea e amata, e mafua ona o le maualuga o lona tino.

O le meaʻai o se oloa o meaola manu e maua ai le tasi poʻo le isi aofaiga o le cholesterol, faʻapea foʻi ma le tele o isi mea e manaʻomia mo le tino. Faʻatasi ai ma le hypercholesterolemia, e te le manaʻomia le vavaeeseina atoa mai le meaai. E tatau ona e filifilia na ituaiga laau e talafeagai mo mea taumafa i lenei taimi.

Tuua Lau Faamatalaga